Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Corruptie is de Modus Operandi van de EU

De politiek is een teek die parasiteert op vrijheid

Goedemorgen!

Zoals u weet is omkopen verboden. Smeergeld mag in sommige gevallen, maar echt daadwerkelijk omkopen dus niet. In de economische context is de reden hiervoor heel simpel: als er geen omkoping plaatsvindt, dan “wint” het beste bedrijf/product met de beste prijs. Mocht er een ander bedrijf of product zijn wat meer waarde geeft voor dezelfde prijs (of zelfde waarde tegen lagere prijs), dan zal de klant deze snel vinden. Dit geeft elk bedrijf weer de stimulans om te blijven letten op kosten (en dus prijs) en om het product een hogere waarde mee te geven (branding, innovatie, en zo verder). Door omkoping, wordt dit hele proces stilgelegd en hoe langer deze situatie voortduurt, hoe disproportioneel hoger de gemiste economische voorsprong. Dit is ruwweg wat er bedoeld wordt met een vrije markt (economische vrijheid). Het vrijemarkt-denken zou eigenlijk ook moeten gelden voor de politiek, maar helaas is dat niet het geval. De politiek hanteert een systeem die niks moet hebben van de “vrije markt” gedachte. Sterker nog, de politiek parasiteert op vrijheid in brede zin.

Op nationaal niveau heeft de politiek zo haar eigen beloningsstructuren die een omkopende werking hebben, wat uiteindelijk de vrijheid van burgers ondermijnt. Zo is er de partijdiscipline. Als een kamerlid niet meegaat met het standpunt van de partijleider, dan ligt hij of zij er bij de volgende verkiezingen af. Dissidenten worden van de kieslijst afgedonderd of op een lage onverkiesbare plek gezet. Hiermee wordt een politicus dus loyaal gemaakt aan het partijbelang en niet aan het belang van zijn achterban. Het losweken van enige loyaliteit aan de kiezer, is een geïnstitutionaliseerd beginsel in onze politiek; het is een vorm van omkoping als u het mij vraagt. En als er door fout beleid een politicus moet worden opgeofferd, dan komt er een andere beloningsstructuur om de hoek kijken: de banencarrousel. Voor iedere goed dienende politicus (dus loyaal aan de partij), wacht er ergens een mooi baantje als commissaris (hoi Croque Humide van Aartsen), adviseur (hoi Melkert), onderzoeksleider (hoi Pechtold!), en zo verder. Het is een club die dus goed zorgt voor zichzelf. Iets voor de kiezer doen is vaak een bijzaak. 

Op internationaal niveau, is het allemaal nog veel erger met de omkoopmechanismes. Ik zal het in deze column niet hebben over het IMF, de Wereldbank (hoi Melkert) de VN (elke klus in een wip geklaard) (weer hoi Melkert) en zo verder, hoewel deze organisaties vele markante voorbeelden hebben van allerlei soorten corruptie. Nee, ik hou het vandaag dichter bij huis en ga de EU even voor u aanstippen. De EU met al haar instituties, heeft vele mooie voorbeelden van corruptie, maar in deze column zal ik mij niet focussen op de ongeoorloofde corruptie (genoeg voorbeelden), maar de geaccepteerde / geïnstitutionaliseerde corruptie. Sterker nog, deze laatste vorm van corruptie is de modus operandi van de EU. 

Landen worden “omgekocht” door middel van subsidies. Zo zijn er ontwikkelingsfondsen, landbouwsubsidies, en zo verder. Lid zijn van de eurozone heeft weer als voordeel dat de ECB ervoor zorgt dat je staatsschulden worden opgekocht (en dus je rente kunstmatig laag wordt gehouden). Van de week werd zelfs bekend gemaakt dat de ECB ook EU-landen gaat helpen die niet de euro voeren. Dit klinkt lief, maar de constructie zit zodanig in elkaar dat deze landen juist zullen gaan investeren in EU-staatsschulden, want die zijn nu net geschikt als onderpand voor deze goedkope ECB financieringslijnen.   

Landen worden ook omgekocht dan wel “gechanteerd” om lid te worden van de EU interne markt. Doe je dit als land niet, dan krijg je allerlei opwerpingen waardoor het moeilijker en duurder wordt om jouw producten te slijten binnen de EU. Vaak wordt dit vrijhandel genoemd, maar het is dus gewoon gereguleerde handelsprotectie; iedereen in de club geniet bescherming tegen de concurrentie buiten de club. Grote bedrijven zijn hier vaak bij gebaat en zij laten deze blijdschap op vele manieren blijken (waaronder de banencarrousel), maar de consumenten worden benadeeld (zonder dat ze dit doorhebben) via te hoge prijzen, lagere innovatie, lagere economische groei en lagere werkgelegenheid.

Personen, daarentegen, worden wel heel opzichtig “omgekocht” door de EU. Zo hebben mensen die werkzaam zijn bij de EU een buitenproportioneel hoog salaris, zeer riante bijkomende faciliteiten en vergoedingen, en een pensioen waar 99,99% van de mensen alleen maar van kan dromen. Overigens is het blijkbaar wel zo dat als je tijdens je pensioen kritiek hebt op de EU en haar organisaties, de EU je pensioen kan korten! De hoge salarissen en vergoedingen dienen maar één doel: de beloning moet hoger zijn dan de beloning voor eenzelfde functie in de nationale politiek. Waar in de nationale politiek er alles aan wordt gedaan om de loyaliteit van de politicus te verleggen van zijn achterban naar de partij, zo doet de EU er alles aan om de loyaliteit van haar politici te verleggen van de nationale staat/partij naar de EU. Of het nu Frans Timmermans, Jongerius, Van Baalen, Sophie in ’t Veld, of Paul Tang betreft, allen hebben vaak genoeg laten zien dat het EU-belang boven het Nederlandse (partij) belang werd geplaatst. 

De manier waarop de politiek, nationaal een internationaal, vooral haar eigen belangen nastreeft, is genoeg reden om het systeem zoals we het nu kennen eens grondig te hervormen. Veel van de problemen die we nu hebben komen door deze nefaste systematiek van omkoping die niet in het belang van de burger handelt. Net als een economie de beste resultaten geeft bij een vrije markt (als er echte concurrentie kan plaatsvinden en waar consumenten aan de touwtjes trekken), zo ook zou dat in de politiek moeten gaan gelden. 

Er is helaas maar één land waar ze goed in de smiezen hebben dat er dan een systeem gehanteerd dient te worden wat het belang van de politicus linkt aan het belang van de kiezer: Zwitserland. Hier in Nederland probeerde Van Mierlo het, maar zijn eigen partij heeft hem en de kiezers een enorme streek geleverd. Sinds kort noemen wij een dergelijke streek een Geneetje (heads up for Omtzigt). 

Nu hebben we dus een nauwelijks vrije economie die steeds minder vrij wordt gemaakt door politici om zodoende hun eigen belang te dienen. De kleptocratie die hier uit voortkomt, zal onze vrijheden (in de breedste zins des woords) beetje bij beetje blijven afpakken tot er alleen nog maar befehlen zijn. De strijd die kiezers nu eigenlijk zouden moeten voeren is één vrijheidsstrijd. In plaats daarvan wordt hen voorgehouden dat zij zich bezig moeten houden met de klassenstrijd, rassenstrijd, groenestrijd, en zo verder.

En nu drie keer raden wie keer op keer de klassen, rassen, en groene dogma’s lopen te promoten?    

Reaguursels

Inloggen

Over "Schoenmaker blijf bij je leest" gesproken... dit hele artikel schreeuwt het.
Volgende keer aub weer iets over economie of financiën.

nieuwe_Deen | 29-06-20 | 06:57 | 1

Wat een onzin deen, dit stuk is zeer raak en analyseert de situatie in Europa volledig correct. Je snapt toch wel dat de EU/ECB en hoe zij intern bestuurt wordt, volledig samenhangt met de werking van de economie en de waarde van ons geld. Dus dit stuk gaat volledig over economie en financiën. Dus deen, ga lekker in Denemarken roeptoeteren en val ons niet lastig met je beperkte intellectuele vermogen.

mr.Cam | 29-06-20 | 11:56

Blijft elke keer weer fascinerend om te zien hoe gretig linkse politici aan de Europese tiet gaan hangen om de eigen beurs te spekken.

Rest In Privacy | 29-06-20 | 02:33

De omkoping begint al op een lager niveau, namelijk bij de burger. Die wordt steeds meer aan de leiband gehouden door subsidies en toelagen. Hoe meer mensen daarvan afhankelijk zijn, hie meer mensen zullen stemmen op de (voornamelijk linkse( partijen die beloven die subsidies en toelagen in stand te houden.

Leffe Blonde | 28-06-20 | 21:29 | 1

True

Sassen | 29-06-20 | 12:17

Uitstekend destillaat van de huidige situatie, de gevaren voor onze beschaving en wat er nodig is om het tij te keren.

Sans Comique | 28-06-20 | 21:21 | 2

Laat ik je uit de droom helpen, dit tij is niet meer te keren! tenzij.....verder ga ik niet wat Joris hé.

kapt.Jerkoff | 28-06-20 | 22:19

Geen enkele accountant heeft volgens mij ooit de jaarrekening van de EUSSR getekend. Als een normale organisatie dat zou overkomen zouden ze als criminele organisatie vervolgd worden..

Winston1 | 28-06-20 | 20:05
-weggejorist-
Von Staufelberg | 28-06-20 | 17:49

Verdeel en Heers, zo oud als Rome.

ProFail | 28-06-20 | 17:33

Aardig stukje, waarin wat heikele punten worden aangestipt.
Wel jammer van de taalfouten.

L. Vis | 28-06-20 | 17:26 | 1

Waaro zie jei al de vautuh?

Van_Geitum | 28-06-20 | 18:33
-weggejorist-
Korenwolf | 28-06-20 | 17:06 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Van een rood, wit, blauwe vlag naar een anoniem geel sterretje. Dan vraag je erom genaaid te worden.

squadra | 28-06-20 | 16:56

Gisteren het programma Hollandse Zaken eens rustig bekeken, ging over de Zorg dus een aantal Zorg mdw. aanwezig. Ploumen v.d. Pvda het grote voorbeeld dat de politiek niks weet/kan/begrijpt zat er ook bij.
De zorg mensen ergerde zich heel erg aan haar niets zeggende bijdrages bijna
net zo dom als die van een vakbondsvrouw.
Duidelijker kon het niet, lieden die over een branche beslissingen nemen politiek en bonden doen dit over de ruggen heen van de belanghebbenden die er wel verstand van hebben, het was echt stuitend om te zien.

Uw Verzekeringsadvis | 28-06-20 | 16:46 | 2

De zorg krijgt 100 miljard per jaar. Laat ze zelf de boel herverdelen voordat ze bij de premiebetalers langskomen.

Graaier | 28-06-20 | 18:42

Dat is niet “de zorg”. Dat zijn de grote zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie.

Leffe Blonde | 28-06-20 | 21:31

Dit gaat ook weer nergens over. De EU heeft feitelijk geen macht. Gewoon niet. Het is een clubje van landen met leden. En dan doen wat mensen in EC voorstellen. Dan gaan de regeringsleiders akkoord of niet en daarna gaat het EP er nog over stemmen. Wat is TE moeilijk aan die beginselen? Of gewoon de realiteit? Ik snap dit niet.

Wat wel zo is dat de EU na China en de VS het grootste handelsblok is ter wereld en in potentie ook een militaire macht. Maar... Alle lidstaten tot dusver hebben gezegd... We houden het bij handel. Vriendschap. Vrede.

Die onmin over de EU gaat nergens over. Is er veel mis? JA! HEEL VEEL! Maar dat moeten ons afgevaardigden en regeringsleiders oplossen. Jullie mekkeren alleen maar over mensen die er bijna niet toe doen. M.a.w. geen flauw idee over hoe en wat.

Theodorus.Goldbach | 28-06-20 | 16:44 | 6

In de EISSR wordt falen beloond en succes bestraft. Een socialistische race ro the bottom. Steeds harder werken voor steeds minder om het corrupte systeem overeind te houden tot het hele continent in de ravijn is beland.

jgrotius | 28-06-20 | 20:55

@Nou2maar | 28-06-20 | 17:49
waren er maar noet zoveel domme mensen. Dan hadden we al die regeltjes niet nodig he?

Epistulae_Morales | 28-06-20 | 23:12

Volgens mij heeft u geen idee wat er speelt. Ga voor de lol eens een maand naar Brussel en ga elke dag uit eten. Je weet niet wat je meemaakt aan totale megalomane gekte onder EP-érs, NGO-ers en lobbyisten. De kreeften en champagne vliegen in het rond en de hoeren zijn niet aan te slepen. Analyseer daarna eens het stemgedrag van de EP-ers op basis van de belangen van hun land en achterban, dan zie je dat ze allemaal volledig corrupt zijn. Als je in het EP gekozen wordt als oprechte, eerlijke en inetgere mens, dan kan je er vanuit gaan dat je binnen een jaar een corrupte dagklokker bent met elke dag een lunch en dinerafspraak betaald door lobbyisten en belangengroepen. Daarnaast wil je nooit meer naar huis, want je verdient 200.000 euro per jaar netto terwijl je behandelt wordt als een zonnekoning.

mr.Cam | 29-06-20 | 12:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat de groep die nu profiteert van de EU (en het allemaal faciliteert) zich blijkbaar nooit afvraagt, is hoe hun wereld er over een jaar of 10 uitziet.
Waarschijnlijk denken ze dat ze over 10 jaar nog steeds relevant zijn en kunnen doen wat ze nu doen, schaamteloos profiteren van andermans geld.
Als ze een geschiedenisboekje zouden openslaan zouden ze zien dat ze worden afgedankt zodra de agenda is afgerond. Als ze geluk hebben met behoud van hun leven.

OudeNederlander | 28-06-20 | 16:30 | 1

ik denk dat je wat minder stellig bent als jij 52% toptarief IB betaald....

Epistulae_Morales | 28-06-20 | 23:13

Mooi stukje geschreven door Alexander met een grote kern van waarheid.

Datgingniegoed | 28-06-20 | 16:25

Je ziet het in Nederland. De helft van de mensen is voor zijn werk afhankelijk van de overheid. Dit zijn ook vaak goed betaalde baantjes voor weinig werk.
Men speelt alsof het heel gewichtig en belangrijk is, maar, door de regeltjes maakt men elkaar alleen maar het leven zuur.
Alleen deze mensen gaan niet op partijen stemmen die het anders willen. Daar komen nog eens veel mensen bij die OOK veranderingsschuw zijn.
Er is dus een deadlock, dus geen vooruitgang.
Extra regels is achteruitgang, geen vooruitgang.
Extra regels betekent meer ambtenaren, die niets produceren, om de regels te controleren.
De VVD is ook om en helemaal socialistisch geworden wat dit en andere zaken betreft.

watergeus | 28-06-20 | 15:45 | 2

Is er nog genoeg ruimte voor de economie om afdoende te groeien en welvaart te produceren, dat een overheid alleen nog maar voorwaarde scheppend hoeft te zijn?

Zitten er voor een samenleving ook voordelen aan een (beperkte mate van) herverdeling? Ik stel alleen maar vragen hè.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:55

Kort samengevat .
ikke ikke ikke en de rest kan stikke .
Na mij de zondvloed .

likmegaties | 28-06-20 | 16:30

EU best belangrijk

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:32

Het bindend referendum, dat ze ons beloofd hebben (of hadden) moet zeer dringend ingevoerd worden !

A333aan | 28-06-20 | 15:17 | 9

@Zapata10 | 28-06-20 | 15:42: het bindend referendum lag aan het begin van deze regeringsperiode voor ter tweede lezing. Dus deze periode is er een sluipmoord gepleegd op én het raadgevend referendum én het bindend correctief referendum.

einz | 28-06-20 | 16:54

@Dikke_Tammo | 28-06-20 | 15:22: Hoe fout een referendum kan gaan, zie je wel in Zwitserland. Echt pure armoede daar, de paria van alle staten en de Zwitsers vluchten massaal naar Albanië waar het leven veel beter is.

5611 | 28-06-20 | 16:58
▼ 6 antwoorden verborgen

"de EU je pensioen kan korten! "

En dan link je naar een artikel waarin dit ontkracht wordt. Way to go!

"Conclusion
All three are ex-EU commissioners. None would lose their pension for criticising the EU."

Tapu | 28-06-20 | 15:16 | 4

Het was natuurlijk niet de bedoeling dat je de inhoud van de linkjes tot je gaat nemen. Alleen boos worden om het (non)feit dat wordt gepresenteerd was voldoende geweest.
Beetje intelligent de boel zitten lezen, kom nou.

Peerkeoud | 28-06-20 | 15:29

Er wordt niets in dit artikel ontkracht. Zoals altijd zijn er de kleine lettertjes. De EU heeft het over 'extreme rare' situations and 'specific rules' en in artikel 245 ex article 213 tec staat er duidelijk dat er klapjes uitgedeeld mogen worden aan members en ex-members

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:42

Ik lees daar wel iets over loyalty. Komt bij mijn weten niet in een normale pensioenregeling voor.

5611 | 28-06-20 | 16:59
▼ 1 antwoord verborgen

De EU is een terminale patiënt. Het heeft geen enkele zin meer.

Cor Netto | 28-06-20 | 15:11 | 5

De EU zal ook wel een keer ploffen, je ziet noord en zuid, en in mindere mate oost, van elkaar wegdrijven. Eerst zal echter de euro ploffen. De vraag is niet of, maar wanneer.

5611 | 28-06-20 | 17:01

@5611 | 28-06-20 | 17:01:
En ploft het dan voor of na het ploffen van de VS en het VK?

* Il Principe * | 28-06-20 | 20:25

als jij denkt dat het alternatief beter zal zijn, dan denk ik dat je heerel snel wakker moet worden.
Het zal iig niet beter zijn voor de mensen die nu al niet van de EU kunnen profiteren.

Epistulae_Morales | 28-06-20 | 23:16
▼ 2 antwoorden verborgen

De veronderstelling in dit betoog lijkt te zijn dat in een vrijemarkteconomie corruptie niet voor komt. Slechts één opmerking: de eerste wetenschapper die het bestaan bewijst van de vrijemarkteconomie moet zich nog melden bij de Zweedse Bank (die de nep-Nobelprijs voor de economie uitreikt), de schrijver bedoelt ongetwijfeld een laisser-faire economie. De zegeningen waarvan wel zeer uitgebreid beschreven zijn.

De liefhebber verdiepe zich in de antitrust wetgeving in de Verenigde Staten rond 1900. Zelfs Adam Smith wist dit in 1772 al feilloos te voorspellen.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:08 | 2

De vrije markt economie moet beteugeld worden door de overheid anders vervallen we in corruptie. Maar wie beteugelt die overheid die zelf ook de neiging heeft in corruptie te vervallen. Het is allemaal hopeloos zo op de zondagmiddag.

Joris Beltsin | 28-06-20 | 15:21

@Joris Beltsin | 28-06-20 | 15:21: Gewoon een suggestie van een simpele ziel op deze winderige zondagmiddag: onze formeel op de trias politica gefundeerde democratische rechtsstaat?

De Derkseniaanse grap is uiteraard dat de EU, maar in feite ook de Staat der Nederlanden, een lobbyparadijs is voor de multinationals, private equity en al die andere filantropen die onze beschaving rijk is. @Alexander Sassen van Elsloo begin ik bijkans exponentieel beter te waarderen de laatste tijd. Echt geenstijl.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:38

Als ik die link "korten" doorklik, staat daar juist te lezen dat het NIET waar is dat seniore EU functionarissen op hun pensioen gekort kunnen worden bij kritiek op de EU.

Is de rest van het bericht net zo (on-)betrouwbaar?

libertat | 28-06-20 | 15:06 | 7

D'r staat wel degelijk in dat je loyaliteit verplicht bent. Dat is nogal een vaag begrip en het lijkt mij niet zuiver om als overheidsinstantie loyaliteit te eisen en dat kan je als smeergeld zien.

Forwaards | 28-06-20 | 15:29

@Tapu | 28-06-20 | 15:20: Er staat ook:

"However there are specific rules for current and former commissioners (like Lords Kinnock, Patten and Mandelson), stating that they could lose their pension rights if they don’t respect “their duty to behave with integrity and discretion as regards the acceptance… of certain appointments or benefits.”

Nehemia | 28-06-20 | 15:30

Jij ook al dingen aan het lezen dat eigenlijk niet de bedoeling is. Alleen boos worden om wat er staat is okay.

Peerkeoud | 28-06-20 | 15:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Macht trekt mensen aan die macht willen hebben en niet meer willen afgeven. Banken hebben geld dus macht. Grootschalige industrie heeft de markt dus macht. Overheid heeft in theorie de macht maar geen geld, dus geen macht. Egro, om het even hoe goed- en welwillend de politiek en overheid in aanvang ook zijn, de macht verschuift onherroepelijk naar diegenen die de industrie en het geld hebben. En die willen die macht nooit meer kwijt.
Het enige wat kan maken dat ze hun macht kwijtraken is dat wat maakt dat ze hun industrie en dus geld kwijtraken. De kerken lopen leeg, dus de kerken hebben niet langer het geld en verliezen dus de macht. De moskeeën lopen vol, want hebben geld (via de olie in Arabische landen) en dus de macht; nu nog voornamelijk onder moslims maar toenemend ook onder de rest van de bevolking. De industrie heeft de consument en diens geld, dus macht. De overheid moet zich buigen naar de macht van het geld, dus de industrie, en de macht van de islam omdat die de macht van het geld hebben verworven.
Ergo, de macht ligt bij de multinationals en de religie die machtig werd doordat de industrie olie nodig had. Omdat beiden corrupt zijn bouwen beiden luchtkastelen die duren tot de geldstructuur instort. En de macht wordt overgenomen door een groep van buiten die qua geld en macht in opkomst is. Zie het Egyptische Rijk, Romeinse Rijk, etc.. De toekomst van Nederland? EU-wingewest, Islam-wingewest, Aziatisch wingewest, barbarij redux.

Valse_nootjes | 28-06-20 | 15:03 | 2

De status van EU wingewest is geen toekonstbeel voor NL, maar de hedendaagse realiteit. Voor de rest is uw betoog best spot-on.

jemagookniksmeer | 28-06-20 | 15:29

Dat nu heet KAPITALISME, Valse_nootjes

Graaiende Teddybeer | 28-06-20 | 15:32

De EU is een transferunie geworden. De noordelijke landen moeten hun geld afdragen aan de zwakke broeders die continu mañana blèren.. Dat is herverdeling van kapitaal. Dat is communisme. Iedereen even arm lijkt het motto te zijn.

Nehemia | 28-06-20 | 14:54 | 7

@Joris Beltsin | 28-06-20 | 15:05:
Reeds 15 jaar geleden hebben parlementariers opheldering gevraagd waarom EU/Brussel 120 geheime bankrekening nodig heeft.
Op antwoord wachten ze nu nog steeds.

joppo0 | 28-06-20 | 15:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Het zijn niet alleen buitenproportionele salarissen maar ook heel weinig afdracht voor belastingen. Dat steekt mij nog meer. Dat hele Brusselse zooitje wordt betaald door u en mijn belastingcenten maar zelf dragen ze bijna niks bij. De belastingontwijkers zitten in het Europees Parlement, aldus Farage. Triest dat zij dat daar niet doorhebben (of wel natuurlijk). Over solidariteit gesproken. Je stelt allerlei wetten op voor inwoners van de EU maar die gelden niet voor jou. Ze doen wel heel erg hun best om op de Animal Farm te lijken.

Piet Karbiet | 28-06-20 | 14:52 | 4

Dé facto zijn die gasten, door de zeer hoge salarissen daar, allemaal omgekocht !

A333aan | 28-06-20 | 15:07

Belastingen afdragen door burgers is dan ook geen noodzaak om geld binnen te halen voor de staat. Ze moeten bijdrukken om sowieso wat te kunnen innen. Het kost dus geld. Kun je net zo goed wast meer drukken en het hele gezeik van inning laten vervallen.

Nee, belastinginning (en daarmee de dwang om hun valuta te gebruiken) is om ervoor te zorgen dat de koning en ambtenaren hun zelf gedrukte tegoedbonnen kunnen uitgeven aan iets te drinken, eten, te rijden, een timmerman inhuren of loodgieter, iets kunnen kopen bij de middenstand en het grootbedrijf.

Polarisator | 28-06-20 | 15:09

Dat Europese Parlement moet sowieso weg. Ten eerste hebben we nooit mogen stemmen over de instelling ervan, dus is het sowieso illegaal. Ten tweede is het 1 grote bende juichaapjes voor meer EU. Ten derde, gaat er veel te veel geld in om, hetgeen dat hele parlement corrumpeert.

De EU moet terug naar een verbond van staten waarbij de thuis gekozen regeringsleiders het voor het zeggen hebben.

5611 | 28-06-20 | 17:09
▼ 1 antwoord verborgen

“Net als een economie de beste resultaten geeft bij een vrije markt (als er echte concurrentie kan plaatsvinden en waar consumenten aan de touwtjes trekken), zo ook zou dat in de politiek moeten gaan gelden.”

Zonder sturing vanuit EU en overheid (bv consumentenrecht) is het maar zeer de vraag of consumenten aan de touwtjes trekken. Het is de vraag of eerlijke concurrentie wel kan plaatsvinden zonder bv beleid tegen marktverstoring (kartelvorming, monopolisten, steunmaatregelen). Is altijd een spanningsveld tussen vrije markt en landsbestuur. Ergens daartussenin ligt Walhalla.

Hoe die vrije markt dan vervolgens vertaald zou moeten worden naar de politiek vind ik ook een interessante vraag. Meer directe democratie (mijn voorkeur) zou misschien een optie zijn. Een angstbeeld dat opkomt is dat een enorm controlemechanisme wordt opgetuigd om belangenverstrengeling tegen te gaan (soort aanbestedingswet voor politici en politieke besluiten lol).

Rest In Privacy | 28-06-20 | 14:51 | 5

@Polarisator | 28-06-20 | 15:02:
Ja ook dat is wel een dingetje. Iedereen met voldoende invloed en bereik kan een deugfatwa uitspreken. Van oudsher was dat voorbehouden aan nog enigszins voorspelbare instituties.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:16

@Dikke_Tammo | 28-06-20 | 15:01: Ze laten de teugels wat vieren her en der, maar binnen de kortste keren is de plaatselijke bevolking het spuugzat vanwege de hoge criminaliteit en dan smeken ze of de politie kan ingrijpen. Zie het als een experiment.

Nehemia | 28-06-20 | 15:21

@Nehemia | 28-06-20 | 15:21: Los van de ethische kanten van dit voorbeeld; een markt zonder een vorm van overheid is anarchie.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Vooral dat filmpje daaronder waar Antifa in de pan wordt gehakt door de Italiaanse hermandad kan me zeer bekoren.

Nehemia | 28-06-20 | 15:03
▼ 1 antwoord verborgen

ASvE brengt de waarheid; die van de schaamteloos corrupte machthebbers.
Er is niets nieuws onder de zon.

Fijnstoffer | 28-06-20 | 14:45

Na een "Boekesteijntje" kennen wij ook nu een "Geneetje".
Mensen hebben geen Idee hoezeer ik daar van genieten kan.

chicago river | 28-06-20 | 14:42

Het relaas over de nationale politiek ben ik mee oneens. Een kamerlid moet loyaal zijn aan de partijbeginselen, daar stemt immers de kiezer op. Maakt een partij er een potje van, door zijn beginselen niet trouw te zijn, dan kan zo’n partij gecorrigeerd worden bij de verkiezingen.

Van Urk | 28-06-20 | 14:37 | 7

@Berbaar | 28-06-20 | 14:49: daar heeft u een punt. Maar men kan van een politicus aannemen dat persoonlijke ideeën aansluiten bij de partij, anders heeft hij/zij er in de eerste plaats al niets te zoeken.

Van Urk | 28-06-20 | 15:07

@Van Urk | 28-06-20 | 15:07:
Tsja dat blijkt dus niet zo te zijn gezien het aantal weglopers/éénpitters zoals ooit gekke Greet.

Berbaar | 28-06-20 | 15:15

@Berbaar | 28-06-20 | 14:49: Als je kijkt naar de voorkeurstemmen dan zijn er amper kiezers die de moeite nemen om iemand anders dan nr 1 of desnoods 2 aan te kruisen. Een Omtzigt is een uitzondering.

Dat komt ook doordat 9 van de 10 'volksvertegenwoordigers' amper enige moeite doen om zich te onderscheiden. Die komen uitsluitend binnen op de slippen van de lijsttrekker.

De stemmen daarvoor zijn dan ook niet gebaseerd op een persoonlijke band met de kiezer of de persoonlijke standpunten van een backbencher, maar op die van de partij. Daarom is wat mij betreft partijdiscipline OK, met een uitzondering voor leden die op eigen voorkeurstemmen binnengekomen zijn.

5611 | 28-06-20 | 17:19
▼ 4 antwoorden verborgen

"als wen eu- medewerker tijdens zijn pensioen kritiek heeft op de eu kan deze door de eu gekort worden op zijn pensioen" .Dat is geen pensioen maar zwijggeld

shimanski | 28-06-20 | 14:37 | 1

Partners in crime.

Nehemia | 28-06-20 | 15:08

Veel melkert baantjes

Het leven is zwaar | 28-06-20 | 14:36

Je kunt wel lopen zeiken maar wil je je manier van leven nog een beetje blijven volhouden in deze wereld zul je het toch wel met een mannetje of 500 miljoen moeten staan. Dus ja dan moeten er in ons geval wat landen ingeluisd worden in Europa om mee te doen met het groepje

korkienie | 28-06-20 | 14:35 | 3

Welnee.
Digitale Infrastructuur. BioPrinting. Mini-Kernfusiereactoren. Ik denk dat Europa het binnenkort makkelijk met 50 miljoen mensen zou afkunnen.
450 miljoen mensen kunnen zonder problemen 'weg'. Maar dat is een politieke keuze. En aangezien die al in paniek raken bij een tientalduizend doden van een virusje zal het doormodderen blijven met veel mensen die eigenlijk niets hebben toe te voegen.

Polarisator | 28-06-20 | 14:41

Denk dat we in Europa 100 miljoen aan potentieel hebben en die overige 400 zijn ballast. Om te overleven in de wereld zouden we die kwijt moeten raken.

Joris Beltsin | 28-06-20 | 14:56

@Polarisator | 28-06-20 | 14:41:
Er zijn mogelijk winst- en afnamegaranties afgegeven aan de "geprivatiseerde" leveranciers van basisvoorzieningen. Je hebt dan belang bij overbevolking.

kindapaas | 28-06-20 | 15:00

EU / Brussel - Strasbourg is simpelweg een communistische constructie met een 2-partijstelsel: Deutschland und Frankreich.
Geleid door een stokbroodvretert met een vrouw die 10 meter langer en 100 jaar ouder is, en aan Deutsche kant een kinderloze DDR moeke die heel Afrika naar EU wilde halen, en er later achter kwam dat dat niet zo'n handig idee was.
Sorry?
Too little, too late tyfusmutti.
Met je, "Wil kommen, wir schaffen das."
Op dit moment schaft die hele EU helemaal niets.
Of het moest het ontbijt, lunch en diner voor vier voor Timmerfrans zijn.
Ik KAK op de EU, de types Sophie in ''t Geld, en op het wegwerken van de basis: de EGKS.

chicago river | 28-06-20 | 14:35 | 1

Merkel": nun sind sie halt da....

joppo0 | 28-06-20 | 15:14

Bizar dat die Melkert door de pvda in goede baantjes is geloosd binnen de VN. Als ik zijn naam hoor denk ik nog steeds aan dat debat met Fortuyn. Wat een afschuwelijk figuur is dat

Fijn_dat_je_er_bent | 28-06-20 | 14:32 | 2

Hand- en spandiensten op nationall niveau worden beloond met supra-nationale benoemingen. De onontkoombare logica hier is dan dat iemand bij de VN kennelijk belang had bij de demonisering van PF.

kindapaas | 28-06-20 | 14:44

HIj zou u antwoorden " Maar het probleem meneer, dat is weg". Daar heeft de pvda toch mooi voor gezorgt. Ze willen niet alleen geld graaien maar gaan ook nog is over lijken.

jan huppeldepup | 28-06-20 | 14:53

Ik zou dit epistel het echt nog eens door iemand laten corrigeren, die wel ooit van grammatica gehoord heeft.

The_Master_Bear | 28-06-20 | 14:31 | 2

Dat geldt dan ook voor uw zin.

Piet Karbiet | 28-06-20 | 14:44

Lees je eigen zin ook nog even terug...

Leipniz | 28-06-20 | 15:13

Hou jij ze dom dan hou ik ze arm .
Het is van alle tijden .
Als je soms zou denken dat dikke dictators alleen in Afrika zaten . Haha

likmegaties | 28-06-20 | 14:30

Och, de middenklasse zal verdwijnen (Alles tussen de 50k en 250k per jaar.) En nog meer zal in handen vallen van de reeds vermogende klasse.

Voor de rest v/h volk zal 2 part time baantjes p.p., naast een kleine staatstoelage, voedselbankvoedsel en af en toe een plunderdag op lokale winkels prima voldoen om te overleven.

Polarisator | 28-06-20 | 14:26 | 4

@Berbaar | 28-06-20 | 14:29: Huh? Ik ben vóór de bezittende klasse!

Laat het schorriemorrie maar eens van de luie uitkeringsreet komen en de handjes laten wapperen door kanalen te graven of asperges steken enzo.

Polarisator | 28-06-20 | 14:34

@Polarisator | 28-06-20 | 14:34:
Ook raar, wij die bezit hebben, hebben weinig steun nodig.
Ik wens allen in ons mooie landje voorspoed en welvaart.
Daar staat mijn partij voor.

Berbaar | 28-06-20 | 14:44

@Berbaar | 28-06-20 | 14:44: bijna goed. De VVD staat voor: wij wensen u namens de ALDE veel voorspoed en welvaart in deze mooie EU-provincie.

Van Urk | 28-06-20 | 14:58
▼ 1 antwoord verborgen

De EUnie is gebouwd op lobbyisme - offcieel bedoel ik dan - met ruim 25.000 *officiele* lobbyisten. Dat zijn de beleidsbepalers, de meeste lobbyisten komen uit Duitsland en Frankrijk.

corporateeurope.org/en/lobbyplanet

litebyte | 28-06-20 | 14:26 | 6

@4HoogAantWater | 28-06-20 | 14:43: Klop! net als in NL heb je beleidsbepalers (lobbyisten), beleidsmakers (ministeries) en beleidsuitdragers

litebyte | 28-06-20 | 14:46

Die "lobbyisten" zijn maar katvangers, zodat we niet weten wie er echt aan de touwtjes trekt.

W_F | 28-06-20 | 15:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Lang verhaal zonder pointe.

Berbaar | 28-06-20 | 14:25 | 12

@overVecht | 28-06-20 | 14:51:
Ik lees het wel overVecht dat kan geen kwaad.
Maar als het niks is dan benoem ik dat.

Berbaar | 28-06-20 | 14:57

@Berbaar | 28-06-20 | 14:57:

Ik lees het niet. Het interesseert mij niet en ik stoor mij de schrijfstijl. Als ik iets over economie wil weten vraag ik het wel
offline aan mijn vrienden.

overVecht | 28-06-20 | 15:05
▼ 9 antwoorden verborgen

"Branding" geeft een hogere waarde?
We zijn helemaal gek geworden.....

The_Master_Bear | 28-06-20 | 14:24 | 3

De EU is onze rots in de branding.

threeheadedmonkey | 28-06-20 | 14:38

De Russen waren al verbaasd, zij hadden met de grootste moeite afscheid genomen van de USSR en hier zijn we een EUssr aan het optuigen.

BrutusBosch | 28-06-20 | 14:22 | 7

@Ik roep maar wat | 28-06-20 | 15:00: Excuus ,dat was ik vergeten.

BrutusBosch | 28-06-20 | 15:01

@BrutusBosch | 28-06-20 | 14:57: Die Russen zijn voor niemand een graadmeter. Leven in een arm land, met een dictactor aan het hoofd die zijn zakken heeft gevuld, en die nooit meer weg gaat. Buitenlandse investeerders mijden dat land, omdat het corrupt en gewelddadig is. Kortom: een Russische mening is niet relevant en interessant.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:01

@Kuifje-naar-Brussel | 28-06-20 | 15:01: U heeft weer niet de zaken goed op een rijtje. Rusland is een rijk land. Hebben 100derden miljarden in kas. En hebben een hele populaire president die ze steeds maar weer in grote meerderheid kiezen. Hij zorgt al 20 jaar voor stabiliteit. En verder redden ze zich prima met elkaar en hebben voor honderden jaren tig grondstoffen in overvloed.

Graaier | 28-06-20 | 21:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Wie is er geschokt door deze titel bij dit stukje?
Iemand verrast?

Gerf | 28-06-20 | 14:21

En zo huppelt de Europese kiezer steeds verder het moeras in..

Wijze uit het Oosten | 28-06-20 | 14:21 | 2

Drijfzand.

chicago river | 28-06-20 | 14:23

Je krijgt waar je voor kiest . Ooooh wacht

likmegaties | 28-06-20 | 14:33

Je hebt zonder meer gelijk.
Het jammere is dat de NPO en de andere msm dit soort berichten 100% negeren.
De feiten zijn bekend, maar de EU fans willen dit niet horen want het zou weleens anti EU gevoelens oproepen.
Mocht er ooit een verstandige regering komen kan die maar 1 ding doen.

pejoar | 28-06-20 | 14:20 | 1

.. regeringen worden altijd samengesteld door de teken waarover Alexander schrijft. Die teken zijn overigens niet altijd onverstandig, wel teek in de allereerste plaats.

Jan Passant mk2 | 28-06-20 | 14:23

Een systeem die niks.... Toen haakte ik af.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 14:20 | 18

@Kuifje-naar-Brussel | 28-06-20 | 15:21: In de grootte van de rol van de overheid zit een optimum. Waar dat optimum zit, kun je over twisten. Naar mijn mening zijn we nu te ver doorgeschoten.

Daarnaast is er nog een ander dingetje en dat is dat een overheidsbureaucratie de neiging heeft autonoom steeds verder te groeien waardoor het steeds meer een eigenstandige entiteit wordt met eigen voorkeuren, die steeds verder af komt te staan van de maatschappij.

5611 | 28-06-20 | 17:30

@Mr.Crowley | 28-06-20 | 15:30: Contant geld: zitten ook wel nadelen aan. Faciliteert criminaliteit en belastingontduiking.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 18:48
▼ 15 antwoorden verborgen

NEXIT! echt, z.s.m. Op langer termijn is het een zo veel beter scenario. Gaan we lekker met Canada, VS, UK, Rusland en Azie handelen als onze buurtjes moeilijk gaan doen.

Forwaards | 28-06-20 | 14:18 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 28-06-20 | 14:58: Nee, het echte probleem is dat de felste voorstanders van Europa, Frankrijk, Duitsland, Italië vooral hun eigenbelang nastreven op kosten van de EU, tewijl een felle voorstander als de Nederlandse door liberalen gedomineerde politiek nauwelijks iets in heeft te brengen, vanwege een marginaal aantal zetels en een twijfelachtige loyaliteit van de EP leden. "Griekenlandgeld" voor Duitse banken en zodra het woord kwijtschelding valt is Merkel razend. Allerlei constructies om Frankrijk en Italïe te laten profiteren, zonder dat ze al te veel consequenties moeten doen. Desnoods geven ze het vehicle een andere naam. Maar het gaat wel ten koste van de koopkracht hier. Interne Markt of niet. Een EP dat vooral bezig is met het welzijn van EP leden, Commisarissen en EU ambtenaren. Als er weer een nieuw land is, moet er weer een nieuwe functie worden verzonnen en een nieuw budget worden gemaakt. De functie van die dikke drol Timmermans bestond niet eens, hij was butthurt omdat ie niet de functie kreeg die hij ambieerde, wordt er een nieuwe functie verzonnen en meteen eist ie een 3 cijferig miljardenbudget. Een EU dat het sinds zijn oprichting en ook trouwens al in de EEG tijd nog geeneens voor elkaar krijgt om gewoon op één plaats te vergaderen. 728 EP leden die zo verheven zijn dat er geen fatsoenlijke controle is op hun functioneren of declaratiegedrag en de zonderling die dan wel eens de moraal van de fraudeurs ter sprake stelt, wordt gelijk weggescholden. Het zijn allemaal maar kleine voorbeeldjes, maar wat de EU (niet de EEG!) werkelijk waard was, ook voor de lidstaten mochten we de afgelopen maanden weer zien. Als het er op aankomt, helemaal niets, dus. Het kost veel, dat wel. Met die interne markt was al een begin gemaakt, toen er nog helemaal geen EU was. U zegt terecht, die afdrachten moeten lager, maar dat is dus niet bespreekbaar.

Heiner | 28-06-20 | 15:19

@Heiner | 28-06-20 | 15:19: Als je de Euro weghaalt, heb je al een boel minder problemen. En daarnaast heeft Nederland of steeds een veto. Moet misschien eens gebruik van worden gemaakt.

Rest In Privacy | 28-06-20 | 15:23

@Kuifje-naar-Brussel | 28-06-20 | 15:23: En waarom doen de NL parlementsleden dat zo weinig, vraag je je dan af. Die problemen waren er ook al voordat de Euro bestond. Al heeft de Euro die problemen wel groter gemaakt door het gedram om Griekenland, Italië en Spanje in de Eurozone te krijgen. Je kon het al meteen zien toen de Brexit officieel werd. Onmiddellijk begon het getrek aan Nederland en dan vooral aan de belastingcentjes van de Nederlanders.

Heiner | 28-06-20 | 20:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Een Geneetje. Schitterend.

Trumme | 28-06-20 | 14:16 | 1

Tegen iemand van achteren nemen zegt Wilfred geen nee...

Ommezwaai | 28-06-20 | 14:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen