Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hans Teeuwen maakt excuses aan Johan Derksen

Sorry dat het twee dagen duurde om door te hebben dat er niks mis was met dat grapje

Ze zijn er nog, mensen bij wie het morele kompas nog gewoon naar het westen wijst. Die een grap van een gruweldaad kunnen onderscheiden, en oprecht activisme van een onfrisse agenda. Zoals Hans Teeuwen. Die zijn excuses maakt aan Johan Derksen. Gewoon, omdat het wél een leuk grapje was.

En dan nu: een gezellig discriminatiedebat!

Naturel Chips. Hoge Nootjes. Witbier. De Tweede Kamer gaat om 20:00 uur de geest van Boris van der Ham (verliet de Kamer in 2012) tot leven wekken in de hoop een aanpassing aan Artikel 1 van de Grondwet er door te krijgen: "In artikel 1 wordt na «geslacht» ingevoegd: , handicap, hetero- of homoseksuele gerichtheid", zo stelde Boris op 14 juni 2010 voor namens D'66, samen met Naima Azough (GroenLinks, verliet de Kamer in 2010) en Anja Timmer (PvdA, niet herkozen in 2010). Het voorstel is bekend onder dossiernummer 32411. Uitstekend momentum voor een tien jaar oud wetsvoorstel!

Vanavond wordt het uit de mottenballen gehaald, want nu is er die hoge surfgolf van woke intersectioneel boe Johan Derksen Hup BLM-momentum natuurlijk. Als het voorstel, dat vanavond in de Kamer wordt verdedigd door Achraf Bouali (D66), Wim-Jan Renkema (GL) en Liliane Ploumen (PvdA), een tweederde meerderheid haalt, dan wordt het huidige Artikel 1:

 "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

dus aangepast naar: 

"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, hetero- of homoseksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Wat winnen we dan? Feitelijk niks. want mensen met een "handicap, hetero- of homoseksuele gerichtheid" zijn nu ook al grondwettelijk beschermd tegen discrminatie door de zinsnede "..of op welke grond dan ook" in het artikel. Kijk, het kan ons niet schelen dat je gehandicapten en die eeuwig onderdrukte heterseksuelen toevoegt aan Artikel 1, maar het leest of de erven-Van der Ham de doos van pandora willen openen voor - *schudt kaarten, plukt dwarssegment uit de samenleving* - de transgenders, die Artikel 1 transfoob zullen vinden zodra He, Ho én Ha worden toegevoegd, maar Hu(llie) zelf niet.

Als je 't ons vraagt, is Artikel 1 duidelijk genoeg zoals ie is. Je kan het jezelf ook té moeilijk maken. Maar aangezien dat momenteel helemaal bon ton is, qua momentum voor raciaal moralisme onder groepsdruk en intimidatie, zal iedereen wel zwichten, behalve de SGP (want institutionele homohaters) en vermoedelijk de PVV (want waarom zouden die anders de ironische intellectueel Martin Bosma naar het strijdtoneel sturen). Huiskamervraag, om het thuis ook nog leuk te houden: wie wil je zelf nog aan Artikel 1 toevoegen? Poll, sprekerslijst & debatstream na de breek!

Artikel 1 Aanvullpoll

Wie mag er niet ontbreken in de bescherming tegen discriminatie onder Artikel 1 Gw?


Poll is Verlopen.

Artikel 1 Aanvullpoll

Wie mag er niet ontbreken in de bescherming tegen discriminatie onder Artikel 1 Gw?

Reaguursels

Inloggen

Je suis Johan Derksen!

darmflora | 24-06-20 | 19:18

Kan iemand (met een juridische achtergrond) uitleggen waarom er sowieso enkele specifieke voorbeelden in artikel 1 vd grondwet staan (godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht) terwijl er toch ook duidelijk staat "op welke grond dan ook" ? En Bonus: er mag wél worden gediscrimineert op basis van leeftijd. Dat is natuurlijk in strijd met dit artikel, dunkt me. En tenslotte, er bestaan geen mensenrassen. Een ras is een door de mens gemaakte variatie op een soort (hondenrassen, paardenrassen, tulpenrassen etc). Dus door dit specifiek in artikel 1 op te nemen, zeg je dus in feite dat er wel degenlijk mensenrassen zijn en dus dat er ook verschillen zijn (op basis waarvan je dus niet mag discrimineren)

cabrão | 24-06-20 | 14:57 | 1

Vraag 1: Omdat dat er vanaf dag 1 (lees: 1798, Bataafse republiek, vrijheid, gelijkheid, broederschap) instaat. "Allen die deelnemen aan de Maatschappij, hebben in gelijke mate toegang tot derzelver voordelen, ongeacht rang, stand of overtuiging" of woorden van die strekking. Een radicale breuk met de elite - klinkt bekend - die nooit waargemaakt is uiteraard: The powers that were.

Sindsdien is het artikel regelmatig aangepast aan de waan van de dag - zie ook hierboven - maar de strekking hetzelfde gebleven.

Vraag 2: Dat is inderdaad in strijd met art 1, maar ieder model is een vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid en bovendien mag je je in dit land niet beroepen op de grondwet.

Tenslotte vraag 3: In twee woorden Anne Frank. Onze bruine buren waren zo vriendelijk om wèl in rassen te denken en te doen. Zal een reactie daarop zijn geweest, zie ook antwoord 1.

Guusneus | 24-06-20 | 15:41

Genee gedroeg zich als een hypocriete bokkenlul. Je kunt niet elke uitzending proberen René en Johan non-stop actief aanzetten tot een provocerende uitspraak, of een politiek-incorrecte opmerking of grap, en dan nu de-president-inquisiteur uithangen. Mevrouw Harlequin was best redelijk, Boussatta kan zich beter beperken tot koffie verkopen maar wat een hype zeg. Akwasi associeert zwarte mensen nadrukkelijk met Zwarte Piet en als iemand anders daarop een slechte grap maakt is het land te klein...
Ze hadden gewoon met die 2 diversiteitsgasten aan tafel heerlijk een uurtje moeten praten over of Barcelona of Real kampioen wordt. Het wordt overigens Real want Lionel "El Caminante" Messi begint met zijn werkweigerachtige houding meer een probleem dan oplossing voor het team te vormen. Snel richting China verkopen nu hij nog geld waard is.

drs. Levi Samsonov | 24-06-20 | 13:57

Wat is hij scherp de laatste tijd, goed bezig Hans.

Reedtveeter | 24-06-20 | 12:04

Iedereen wordt "in gelijke gevallen" gelijk behandeld. Dus als ik na 20 jaar autorijden één keer per ongeluk door rood rijd, en iemand anders doet exact hetzelfde.... maar wel alweer voor de 20e keer, niet bepaald per ongeluk dus, krijgt die persoon dan toch gewoon exact dezelfde boete als ik? Zijn deze twee verkeersovertredingen, het door rood rijden, een "gelijk geval"?

JackStick | 24-06-20 | 12:01 | 1

Ja dat zijn ze; reden waarom ik er al jaren voor 'pleit' (lees: over kanker) dat recidivisme strafbaar wordt gesteld. Denk aan strafverzwaring bij recidive.

Wel is het zo dat een rechter in evenredig afnemende mate clementie zal tonen met een recidiverende dader.

Guusneus | 24-06-20 | 13:59

Het is me niet helemaal duidelijk wat Teeuwen met deze 'excuses' aan Derksen nou eigenlijk wil. Het lijkt er sterk op dat hij zijn eigen positie terzake, voor zover die te distilleren is uit wat hij als komiek zegt, met dit filmpje een beetje heeft willen bijstellen, dat hij bij nader inzien toch vond dat hij Derksen al te zeer was afgevallen, dat hij een beetje was geschrokken van de wijze waarop hij die ouwe brombeer had afgeserveerd. Maar, om hem letterlijk te citeren, dat maakt verder allemaal niet uit.

Schoorsteenveger | 24-06-20 | 11:15

Art. 1 is een marxistisch artikel.

Piet Karbiet | 24-06-20 | 11:05

Dit artikel 1 van de grondwet is een onding. Het ondermijnt de vrije samenleving omdat het misbruikt wordt om anderen met onwelgevallige meningen de mond te snoeren. Problemen met immigratie mochten jarenlang niet benoemd worden (want artikel 1 bla bla) en dat bleek vergif voor onze samenleving. En bovendien schiet het wetsartikel zijn doel voorbij, want als een werkgever (om wat voor een reden dan ook) perse geen Marokkanen, zwarten, homo’s of wat dan ook in dienst wil hebben is dat met geen mogelijkheid te handhaven! Daarom weg met dit artikel, er is maar 1 partij die niet zou mogen discrimineren en dat is de overheid zelf. En verder dient de vrijheid van meningsuiting op artikel 1 te staan. Maar ja, onze overheid geeft er wel vaker blijk van dat ze daar toch nog wel grote moeite mee hebben...

kunstliefhebber | 24-06-20 | 10:14

D66 is de meeste hypocriete partij van allen. Met deugwetjes komen maar als het er op aan komt niets willen handhaven. Want welke plannen heeft D66 de kamer ingeslingerd om daadwerkelijk homo haat en geweld tegen homo's in de kiem te smoren? Wat heeft de partij gedaan om joden te beschermen tegen antisemitisme? Helemaal niets dus want dan moet je de strijd aan gaan met de moslim gemeenschap en dan wordt het te ingewikkeld voor die deugridders. D66 is een partij die in haar existentie door haar leden zelf wordt bedreigd omdat ze compleet de weg kwijt zijn. Stoppen met die partij.

ILF2 | 24-06-20 | 09:52

Topic ging even mis. Genee heeft in verleden ook grappen gemaakt over negers. Zo benoemde hij ze ook. Totaal geen tegen reacties gekregen. Maar als Derksen een grap maakt zijn de zogenaamde bekende Nederlanders, de deugers, compleet over de rooie. Nou ja, niet echt natuurlijk. Het is meer hun ego promoten. Zij grijpen hun kans en buitelen over elkaar heen om zoveel mogelijk aandacht te kunnen krijgen. Dat Genee zich ook bij deze deugers thuis voelt verklaart zijn misselijk gedrag.

Mispel | 24-06-20 | 09:16

Er is een vaas bewust gebroken. Een lijmpoging heeft geen zin meer. De scheuren zullen altijd zichtbaar blijven. Voor mij heeft Genee afgedaan. Helemaal. Bewuste actie geweest dus excuses zijn ook onzin. Uit gevoel alleen al t.o.v. zijn teamgenoten na al die jaren had hij zijn positie even moeten afstaan aan een echte gespreksleider. Ook hij maakte immers deel uit van het team ten tijden van de z.g. discriminerende grap? Iover negers.

Mispel | 24-06-20 | 09:09

Echt, Hans..
Nederlands hoop in bange dagen.
Goud waard, deze man.

Ben Adam | 24-06-20 | 08:47 | 1

Gewoon brillant! helder de waanzin, de nieuwe religie uitgelegd!

Atheist-Priest | 24-06-20 | 08:49
-weggejorist-
DooieKapotte | 24-06-20 | 08:42

als ik een zwarte sollicitant afwijs omdat die slecht Nederlands spreekt dan discrimineer ik dus op uitspraak, mag dat wel?

small_town_dude | 24-06-20 | 08:41 | 3

".... of op welke grond dan ook, is niet toegestaan". Zit toch geen woord Spaans tussen racist!

ILF2 | 24-06-20 | 09:45

Nu nog wel misschien, maar het staat op de lijst.

Schoorsteenveger | 24-06-20 | 11:16

@ILF2 | 24-06-20 | 09:45: "In gelijke gevallen". Je bent alleen een racist als je uitsluitend slecht Nederlands sprekende zwarte sollicitanten krijgt en er dan één een baan geeft.

Gewoon even een tip voor werkgevend Nederland.

Guusneus | 24-06-20 | 15:50

Dus ik mag ook niet discrimineren op vaardigheid of intelligentie?
Even paar vacatures offline halen dan

frickY | 24-06-20 | 08:32

Ik mis nog de transgenders en overige lhtbgsdyjvrtccg.

Toverkol | 24-06-20 | 08:13

Hans Teeuwen is zo verschrikkelijk redelijk de laatste tijd. Vroeger wilde hij nog wel eens lekker hard schreeuwen met een vet Brabants accent.
Hans, mocht je dit lezen: doe dat af en toe nog eens? Ik heb altijd zo'n lol gehad als er iemand kepot geschoten moest worden of als onze vorstin bier moest halen.

JvanDeventer | 24-06-20 | 08:12 | 2

Ik vind dit ook erg redelijk wat hij zegt, maar er zijn mensen die hiervan gaan schuimbekken. Hij doet het dus goed.

Tapioca pudding | 24-06-20 | 08:40

Tijden zijn veranderd. Het is wel de bedoeling dat zijn boodschap over komt.
Balanceren.
Hij doet het goed.

Ben Adam | 24-06-20 | 08:51

Mijn voorstel is om juist alle categorieën te schrappen in plaats van iets te selecteren en dus te bevoordelen in de tekst. Dus:

"... in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens (....) op welk verschil dan ook"

Enige probleem is dat mensen niet altijd "gelijke gevallen" hetzelfde zullen interpreteren. Dat is meer een juridische constructie maar is in de echte wereld zelden echt het geval. Bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke handicap hebben niet het recht op dezelfde vermindering van lijden of toename van welvaart dan mensen zonder die handicap.

GeenAccount | 24-06-20 | 08:11

Verbod op discriminatie van blanke heteroseksuele mannen.

Cepalislam500mg | 24-06-20 | 02:46 | 1

ach, Black Lies Matters!

kermitsklant | 24-06-20 | 07:02

Ik wil ook wel mijn excuses aanbieden hoor... aan Johan Derksen.
Man man man, net voor het eerst van mijn leven VI gekeken en naar Johan Derksen. Ja DIE bewuste uitzending van maandag, op uitzending gemist. Ik heb niks met voetbal maar die hele ophef maakte me nieuwsgierig..( huh, zwarte piet en Akwardie zijn tocht geen voetballers? )
Nou ik ben gelijk al fan van johan Derksen. Die komt als enige met onbevooroordeelde opmerkingen. En niemand die echt luistert.
Wat een invullerij allemaal zeg... en alles maar in hokjes willen proppen. Alle woordjes die gezegd zijn analyseren tot in het diepste van de onzin. Het hebben over "wij",... maar ff later mag je ook weer niet "die" zeggen want dan voelen "zij" ( wie?) zich gekwetst.... En ondertussen gedachten en gevoelens willen manipuleren en drammen dat je empathie moet VOELEN .... zucht. En dan komen ze ook nog met zo'n slap verhaal van voorbeeldfunctie...?? Ppffff haaahahahaha.... moest ik die een hebben en dan van tv ook nog? Ik ben geen schaap.
Lekker blijven wie jij bent, Johan Derksen.

boezeidekoe | 24-06-20 | 02:23 | 3

Je suis Johan!

David000000007 | 24-06-20 | 06:04

Hee, Geen Stijl, maak eens een shirt met "Je suis Johan"!

M.C.Escher | 24-06-20 | 06:14

Johan overweegt te stoppen met tv na al dit gezeik. Maar itt Gerard Cox in de tijd, he didn't bend the knee.

Graaf_van_Hogendorp | 24-06-20 | 07:30
-weggejorist-
keestelpro | 24-06-20 | 02:22 | 2

Misschien heeft iemand dit al opgemerkt, maar voor zo ver ik kan nagaan is er geen eenduidige en steekhoudende definitie van "gelijke gevallen", waarmee de deur naar willekeur wijd open staat, ongeacht wat er verder staat of bedoeld wordt.

kindapaas | 24-06-20 | 01:42 | 3

Overigens, het zou kunnen dat er een samenhang is met eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TX... ("CHARTER OF FUNDAMENTAL RIGHTS OF THE EUROPEAN UNION"). Volgens het verdrag van Lissabon moeten EU wetgeving/richtlijnen worden doorgevoerd in de lidstaten. Dat betekent dat in dit specifieke geval de EU de grondwet kan aanpassen van een lidstaat. De inhoud van de grondwet aanpassen met maatschappelijke onrust als argument is dan best een slimme vondst als je dit bij het grote publiek liever onbekend wilt houden.
De tekst van artikel 21 (zie link hierboven voor de volledige tekst):
"Article 21
Non-discrimination
1. Any discrimination based on any ground such as sex, race, colour, ethnic or social origin, genetic features, language, religion or belief, political or any other opinion, membership of a national minority, property, birth, DISABILITY, age or SEXUAL ORIENTATION shall be prohibited." (CAPS zijn van mij)

kindapaas | 24-06-20 | 02:44

@kindapaas | 24-06-20 | 02:44: goed gevonden dit. Ik was al tegen die wijzigen maar nu het moet van de EU, ben ik nog meer tegen.

Cepalislam500mg | 24-06-20 | 02:48

@kindapaas | 24-06-20 | 02:44: Aha, dus daarom emmerde Bisschop steeds maar door over "geboorte" en een beetje over bezit (welken de indieners dus juist NIET willen toevoegen).

Ten overvloede nog even aanmerken dat voor een grondwetswijziging tevens een twee derde meerderheid van het volk nodig is. Daar hebben de partijen een trucje voor, ze veronderstellen dat bij algemene verkiezingen de kiezers doelbewust gekozen hebben ten behoeve van de stilgehouden grondwetswijziging en dat derhalve de nieuw gekozen Tweede Kamerleden een exacte representatie van de wil van het volk vertegenwoordigen. Indien meer dan een derde van het volk kiest op partijen die de wetswijziging niet willen gaat deze dus niet door.

Pierre Tombal | 24-06-20 | 08:22

Met artikel 1 van de GW is het een en ander grondig fout! Het is moeilijk te zien, maar spreken over zowel "levensovertuiging" als ook "godsdienst" is dubbel op. Dus godsdienst moet weg. Zodra er bewijzen zijn voor een god mag Hij pas in de GW. Een levensovertuiging kan ook inhouden dat iemand pas echt leeft en gelukkig is als hij dagelijks het consumeren van het huwelijk tussen de profeet Mohammed (S.A.W.) en de kleine Aïsha kan herbeleven. Het is een levensovertuiging en tòch is het strafbaar want ergens weet men ook wel dat de Nederlandse wet niet getoetst mag worden aan de GW. Er zal dus nooit iemand zijn die zijn eigen levensbeschouwing kan opvoeren als excuus om te ontkomen aan bestraffing van zijn strafbare feiten. Dus "levensbeschouwing" mag ook weg uit artikel 1 van de GW. Vlak na de tweede wereldoorlog werden communisten in het geniep tegen gewerkt en de voormalig leden van de NSB werden totaal uitgesloten. Ondanks artikel 1 is er dus geen recht voor oud-NSB'ers. Het leuren met de politieke gezindheid is dus een zwendel. Over ras kan ik het volgende zeggen, als ècht alle rassen gelijk waren dan was er geen punt, dan hoefde gelijkheid niet benadrukt te worden. Omdat het in de GW staat is er kennelijk iets dat bescherming nodig heeft en dat het niet zelfstandig kan bestaan.

Uit artikel 1 van de GW kan dus godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid en ras worden geschrapt omdat het bullshit is. Dat blijft "Iedereen die zich. . ., ", "geslacht" en "op welke grond dan ook" over. Een beetje een mager artikel. Het is dan ook geen wonder dat Pim Fortuyn artikel 1 wilde schrappen. Zelf ben ik daar niet voor, want dan schuiven alle andere artikelen op, en dat is een heel werk.

vanhetgoor | 24-06-20 | 01:30

Al dat gesleutel aan de Grondwet is leuk en aardig, maar het heeft totaal geen effect. De rechter mag er niet aan toetsen en het kabinet veegt er zijn Aarsch mee af. De jokers in de Eerste Kamer doen alleen nog aan partijpolitieke spelletjes en de Raad van State is moreel failliet. De partijen in de Tweede Kamer zijn bijvoorbeeld volledig ongrondwettelijk en toch zit het partijkartel al jaren stevig in het zadel.
De partijen moeten worden afgeschaft en de Tweede Kamerleden moeten weer lokale binding hebben. Dan worden de plucheplakkers afgerekend in hun eigen kiesregio en is het afgelopen met de lichtgewichten die uit hun neus vreten en Netflix kijken om hun wachtgeld bij elkaar te zitten. Een Kamerlid kan extra ondersteuning krijgen om het uitzoekwerk te doen.
De mediacampagneteams van de VVD kunnen naar huis en de effecten van lobbyisten worden geminimaliseerd omdat ze opeens alle kamerleden moeten omkopen in plaats van alleen de partijtop. De Marxisten krijgen een stuk minder kans, net als allochtonenpartijen en terroristenaftreksels, zoals GifLinks. De Tweede Kamer moet er voor de burger zijn, niet andersom.
Het Kabinet wordt daarmee geen roulatiesysteem meer voor kneusjes die in het bedrijfsleven geen dag zouden overleven. De Koning mag dan ook weer aan de bak, en als hij de verkeerde vriendjes aan een baantje helpt worden deze vanzelf door de bevolking, via de Tweede Kamer, naar huis gestuurd. Daarmee komt er ook een stuk meer rust bovenin en kunnen mensen die wat verder kunnen denken dan de volgende verkiezing een bijdrage leveren aan het welzijn van de bevolking.

Frau Merkel | 24-06-20 | 00:55 | 5

@Wickedmen | 24-06-20 | 02:02|
Weet u wat pas ondemocratisch is? De tweede grootste democratisch(!) gekozen partij in een Cordon Sanitaire plaatsen om ze buiten de regering/ het bestuur te houden. Dát is pas ondemocratisch.

En wilt u nu met droge ogen beweren dat het in de andere politieke partijen géén puinhoop is? Neem bv de VVD, waar de één na de ander moet opstappen wegens corruptie of anderszins onverkwikkelijke zaken.

De reden dat Wilders maar één partij-lid heeft, is omdat hij niet wil eindigen als de LPF. Die werd o.a. van binnenuit kapot gemaakt door mollen. Rekent u er maar op dat men likkebaardend zit te kijken om bij Wilders hetzelfde kunstje te flikken.

Sjefke7807 | 24-06-20 | 09:25

@Wickedmen | 24-06-20 | 02:02: Iedereen mag een clubje beginnen en gelijkgestemden om zich heen verzamelen, men is vrij om te komen of te gaan, al is dat bij sommige religieus gestoorde clubs wat problematisch, maar dan hebben we nog de wet tegen slavernij en kan je maatregelen nemen om al te opdringerige luitjes terug te fluiten. En afgunst, tja, dat is een invulling en ook wel een beetje een aantijging, en totaal niet hard te maken. Partijen met puinhopen idem dito, partijen zonder periodieke puinhopen bestaan niet. Wat de één een puinhoop vindt ziet de ander als noodzakelijke reuring. Jouw persoonlijke mening is geen enkele maatstaf en zeker niet als deze niet wordt onderbouwd met harde feiten. Op onzin zit niemand te wachten behalve bij clubs als Joop waar dergelijke flauwekul nog een warm onthaal vindt. Succes!

Wiebenick | 24-06-20 | 09:26

@Wickedmen | 24-06-20 | 02:02: Pas eerst de wet maar aan. Partijen bestaan NIET in de grondwet. Het heeft niets met afgunst te maken, maar met staatsrechtelijke zuiverheid. De regels staan in de wet. Dan wordt er dus volgens die regels gespeeld.

Frau Merkel | 24-06-20 | 13:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Zoals Fortuyn al bepleitte: afschaffen dat artikel 1.

Joostmochtnietsweten | 24-06-20 | 00:42 | 3

Fortuyn was een idioot.

Wickedmen | 24-06-20 | 02:04
-weggejorist-
Lefty-Messup | 24-06-20 | 08:04

Black White Matters

Kijkeensaan | 24-06-20 | 00:42

Het probleem Zijn de beroeps-gekwetsten, voor wie je elk woord op een weegschaaltje moet leggen. Het is niet zo dat zwart en wit gelijk zijn, er ie nou eenmaal een groot verschil in gevoel voor humor en veel meer cultuurverschillen. Dat is logisch en daar moeten we niets aan veranderen. Ik kan niet om Duitse humor lachen maar dat betekent niet dat bijvoorbeeld een import Turk grappen gaat verbieden omdat hij ze anders begrijpt. Surinamers voelen zich Nederlanders zolang het ze uitkomt. Het zijn Hindoestanen of creolen of Javanen en ze hebben allemaal een eigen cultuur. Dit gezeik over zogenaamde discriminatie moet afgelopen zijn.

kalescheet | 24-06-20 | 00:40 | 4

@Wickedmen | 24-06-20 | 02:08: Ah u bent een VK-lezer? U bezigt zeker ook het woord wit, aangezien blank te kwetsend is.

Als Derksen grappen wil maken over bijv. de holocaust dan moet hij dat doen. Dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar als nazaat van vooraanstaande slavenhandelaren,
tevens multimiljonair (want kansen in Nederland) zegt zwarte piet in zijn gezicht te gaan trappen dan mag je van hem toch zeker niet zeggen dat hij op zwarte piet lijkt. Dan is dat wel het meest verschrikkelijke wat je kan doen, daar valt de holocaust en het door corruptie en slavenarbeid omgeven WK echt bij in het niet.

Bab01 | 24-06-20 | 02:33

@Wickedmen | 24-06-20 | 02:08: Waarom gaat dat te ver? Is daar een maatstaf voor? Juridisch mag het, dus ik zie het probleem niet.

Rest In Privacy | 24-06-20 | 03:02

@Wickedmen | 24-06-20 | 02:08: U snapt het niet. Zwarte Piet is een magische, onherkenbare figuur. Als u als Zwarte Piet bent uitgedost herkent uw eigen moeder u niet eens. Huidskleur maakt daarbij totaal geen verschil meer. Johan Derksen maakte die Zwarte Piet grap spontaan omdat Akwasi Zwarte Piet voor zijn bek wilde schoppen, niet omdat Akwasi zwart is. Dat is uw interpretatie, niet de intentie van Johan. Degene die opriep tot haat en geweld is Akwasi, niet Johan.

euroka | 24-06-20 | 09:45
▼ 1 antwoord verborgen

Zou Matthijs van Nieuwkerk wel een paar weken in VI op de plek van Wilfred Genee willen zien, maar daar zal John de Mol wel geen geld genoeg voor hebben.

Watching the Wheels | 24-06-20 | 00:38 | 1

"Johan dat neem je terug."
"Dat neem ik helemaal niet terug."
En dan die Matthijs vervolgens zo schaapachtig zien lachen ...

Watching the Wheels | 24-06-20 | 00:40

Jammer is dat Rene en Johan die Genee goed hebben geholpen met zijn carrière. VI was om Genee verder op weg te helpen.
Ik kan Genee ook niet meer serieus nemen op Veronica.

Drs. D. | 24-06-20 | 00:24 | 1

NSB Genee, wordt hij ook wel genoemd.

Bab01 | 24-06-20 | 01:52

Art 1 mag weg. Art 137 wetboek v strafrecht stelt het strafbaar. Art 1 kun je je niet op beroepen.

Nichtsneues | 24-06-20 | 00:19

Et tu, Wilfred?

Kinkfactor | 23-06-20 | 23:55

Hoe is het recht om te mogen beledigen vastgelegd?

zuurtjeregen | 23-06-20 | 23:42 | 1

Valt onder het Wetboek van Strafrecht, specifiek onder Titel XVI. Het gaat dus niet om het recht om te mogen beledigen - dat is niet als zodanig vastgelegd -, maar om het beperken van dat grondrecht, dat natuurlijk valt onder de vrijheid van meningsuiting.

GeenHeil | 23-06-20 | 23:55

Mocht VI stoppen dan namens de fam. Washand: Johan en Gijp, erg bedankt voor de lol die we de afgelopen jaren hebben gehad aan het programma.
En Genee, hopelijk tot nooit meer ziens engerd.

Natte Washand | 23-06-20 | 23:34

Flikker die NSB'er eruit en Meneer Teeuwen er in!

Rest In Privacy | 23-06-20 | 23:17 | 2

En dan Thijs H. op de plek van Kieft om het programma af te maken.

Watching the Wheels | 24-06-20 | 00:42

@Watching the Wheels | 24-06-20 | 00:42: thijs van de eo?

schijtzat | 24-06-20 | 07:37

Geweldig filmpje weer van Hans Teeuwen! Daar zal de Snor blij mee zijn, want een groot fan van Hans, zo zei hij in een van de laatste uitzendingen van Veronica Inside. Dit n.a.v. je laatste voorstelling op de treurbuis, waar hij eens lekker voor was gaan zitten. Hij vond het wat tegenvallen maar dat kan gebeuren.

Voor de liefhebbers: hier de gesproken column van Marcel van Roosmalen die op briljante wijze de vloer aanveegt met Arie Boomsma, een van de BNers die bedrijven opriep om niet meer bij VI te adverteren.

www.nporadio1.nl/opinie-commentaar/24...

Marie Curieux | 23-06-20 | 22:56 | 4

Arie Boomsma de narcist.

salembot | 23-06-20 | 23:43

Boomsma is een totale eikel.

Bigi Bana Boy | 23-06-20 | 23:49

Arie Boomsma is van A tot Z gelogen.

streknek | 24-06-20 | 13:10
▼ 1 antwoord verborgen

Hans Teeuwen is wijzer dan veel politici in de Tweede Kamer. Hij weet tenminste dat BLM niets anders is dan een communistische front die ras (als de immer gevoelige plek in het westerse maatschappij) exploiteert om Marxistisch oorlog te voeren.
BLM geeft het zelf aan dus dat zo veel mensen nog steeds enkel de oppervlakkige camouflage zien/bespreken is teleurstellend.

unshift | 23-06-20 | 22:36

Als BDSM sub eis ik dat mijn geaardheid niet erkend wordt onder artikel 1 en dat ik op grond van die geaardheid ongelijk behandeld word, gediscrimineerd, vernederd, en vertrapt, liefst met van die geile rode naaldhakken.

Veldmaarschalk Sorry | 23-06-20 | 22:30 | 1

dat kan met wederzijdse toestemming uiteraard altijd geregeld worden niet door mij uiteraard want heb al genoeg aan mn eigen vrouw .de slet oh kut ze leest mee ..

bowlfabriek | 23-06-20 | 22:32

Behalve dat ze zich extra kut gaan voelen. Maarja boeiuh voor de politieke knakkers...!!

VerganeGlorie | 23-06-20 | 22:29

Derksen is geen racist, maar Genee wel een farizeeër.
Zooo weer een new topic. Komkommer tijd is begonnen.

jan druif | 23-06-20 | 22:23

In plaats van de zielige vertoning gisteren hadden zowel programmamaker als alle vaste gasten een vuist moeten maken en achter Johan moeten gaan staan. Ze hadden Teeuwen of een andere scherpe denker moeten uitnodigen en na 5 minuten Johan steunen de rest van hun reguliere format moeten aanhouden. In plaats van dat zielige kruipgedrag van gisteren. Ik snap wel dat Johan er even klaar mee is.

Arijane | 23-06-20 | 22:06 | 1

1,5 uur lang akwasi, Louis van gaal, depay en studio voetbal ophemelen had ik ook wel leuk gevonden.

Wim_Kut | 23-06-20 | 22:50

Ik wil graag dat VI blijft, met René en Johan.

Doe die Wilfred Genee maar weg, engnek. Ik erger me al een tijdje aan die gladakker met zijn schijnheilige smoel. Alles wat ie kan is gehoorzamen aan wat een stel rukkers in de regie kamer in zijn oortje blèren, en dan doen alsof het leuk is.

De zoveelste keer oude trut youtube filmpjes met Hans Kraay en zijn jasje. Jan Boskamp op het strand, of van de glijbaan. En ga zo maar door, en Wilfred gniffelend maar 'genieten'. Want oh wat is het grappig.

Not!

Al langer vind ik Genee de zwakste schakel, je kunt er eigenlijk beter een scherm neerzetten met wat kijkers reacties en vragen, en daar de tafelheren op laten ingaan. Heb je helemaal geen Genee voor nodig.

HoezoNickname | 23-06-20 | 21:51 | 7

Genee speelt natuurlijk ook de rol dat hij er tegenin gaat en een andere mening heeft. Dat maakt ook dat je de mooie typische VI discussies krijgt. Genee is die ene vriend in de vriendengroep die altijd een andere mening heeft. Heel goed dus. Maar gisteren bleek dat het geen rol is die Genee speelt, maar dat Genee echt zo is. En dat hij daarnaast koos voor zelfbehoud ten koste van Johan, terwijl je zou verwachten dat, zelfs als zijn mening verschilt, hij achter Johan zou gaan staan. In moeilijke tijden leer je wie je echte vrienden zijn.

Arijane | 24-06-20 | 01:45
▼ 4 antwoorden verborgen

“of op welke grond dan ook”
Wat OF..
Gewoon geen discriminatie “op welke grond dan ook”

Wat is er mis met kort en duidelijk? Geen aanduidingen, geen groepjes.. gewoon niet discrimineren.

Epistulae_Morales | 23-06-20 | 21:50

Die Teeuwen hè, kan die niet ipv die laffe deuger Genee komen?

Rest In Privacy | 23-06-20 | 21:47

Goh, ooit was het ook een hot topic m.b.t leeftijdsdiscriminatie. Zou dat er nu bewust buiten zijn gelaten of gaat dat er over een jaartje of 20 ook weer tussen gefrummeld worden ? Toch benieuwd hoeveel van dit soort voorstellen er nog op de omkeerstapel liggen waarvan men het niet heeft aangedurfd deze gewoon normaal op tijd te behandelen, maar deze min of meer "vergeten" voorstellen afstoft wanneer het even goed uitkomt om te scoren.

Ruikbaard | 23-06-20 | 21:46

Hahaha, wat een sufferd.

Rest In Privacy | 24-06-20 | 03:04

Als je dan toch de grondwet gaat repareren pak het dan gelijk goed aan en haal het stukje "politieke gezindheid" eruit. Discriminatie op politieke gezindheid mag namelijk wel anders is het niet mogelijk dat je alleen een baan kunt krijgen bij de staatsomroep als je aanhanger bent van een (extreem) linkse partij ideologien.
En haal ook dat stukje over "Vrijheid van meningsuiting" eruit want dat is al 10 jaar of langer niet meer zo. Nederland is een land waar je onmiddelijk aangevallen of zelfs gerechterlijk vervolgd wordt als je niet politiek correct denkt en spreekt. Dat gaat niet samen met vrijheid van meningsuiting

ZomaarEen | 23-06-20 | 21:44 | 1

Vragen over politieke gezindheid zijn verboden.

Berbaar | 23-06-20 | 21:57

Stuur de schatjes maar naar waar het zo goed en fijn is met hun open riolen

antie graai | 23-06-20 | 21:41

Gijp en Derksen zijn allebei boos op Genee, lees ik. “Als Johan stopt, stop ik ook”, aldus van der Gijp. Dat begrijp ik niet helemaal, wip die rotte appel van een Genee gewoon eruit. De hele reden dat Veronica Inside zo populair is komt door Gijp en Derken, niet Genee.

JackStick | 23-06-20 | 21:33 | 6

Die gaan gewoon weer door.
Die paar tonnetjes van Sjon laten ze niet schieten.

Berbaar | 23-06-20 | 21:53

Wat Gijp betreft was dit laatste uitzending. Hij voelt zich verraden door achterbakse gluiperd Genee.
Johan twijfelt nog.
Ze kunnen er ook beter mee kappen. Het wordt nooit meer hetzelfde.

DrumPiet | 23-06-20 | 21:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Anouk/Boomsma/vdlindeninsideonderbroek steken de vlag uit en nog tientallen antiderksen deugers, jammer maar misschien kunnen Gijp en Derksen die nsb'er lozen en voor mijn part Humberto Tan als vervanger nemen.
Genee met je geverfde nsbkop ga lekker naar joop en neem ook een witte onderbroek, wat een rat en ongelooflijk gewoon live, nooit meegemaakt zo een vieze verradersstreek, zijn lieve vrouw zal trots op hem zijn ge nee

Slurfje | 23-06-20 | 21:32 | 7

@Kuifje-naar-Brussel | 23-06-20 | 22:02: genee doet het gewoon prima ,en dat sommige hem een ettertje vinden is nu precies de bedoeling .het houd het een en ander in evenwicht .zelfde als een radio dj met sidekicks .of snap je die rolverdeling niet ?

bowlfabriek | 23-06-20 | 22:37

@Kuifje-naar-Brussel | 23-06-20 | 23:06:

Dat is ook de bedoeling. Geneé is natuurlijk niet de presentator van het programma. Het programma heeft geen presentator. Geneé is het irritante broertje dat op sleeptouw wordt meegenomen en dat een "belangrijke" rol heeft gekregen, om hem bezig te houden. Als Geneé even vijf minuten op zijn mobieltje zit te kutten, dan stoort het publiek zich daar totaal niet aan. Geneé kan niet wat Pauw kan, maar Pauw kan niet wat Geneé kan.

GeenHeil | 23-06-20 | 23:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is wat simpel gedacht dat iets expliciet toevoegen aan het gelijkheidsbeginsel of discriminatieverbod niets betekent omdat er al 'of op welke grond dan ook' staat. De indieners hebben het vrij goed uitgelegd in het memorie van toelichting; www.parlementairemonitor.nl/9353000/1...

Ik zie er niet veel kwaad in om handicap, hetero- of homoseksuele gerichtheid expliciet toe te voegen. Je legt op deze manier iets helder vast waar we het vrijwel allemaal mee eens zijn. Ook voor de toekomst. Het zal de wereld niet veranderen, maar kan ook geen kwaad en heeft wat positieve effecten.

beldewouten | 23-06-20 | 21:30 | 2

Het is volkomen redundant. Dan kan je beter, zoals Bisschop voorstelt, de stelling inkorten door alle expliciete zaken te schrappen. "Discriminatie is verboden."

marcoplarco | 23-06-20 | 21:32

Ik zit even te luisteren, zegt heks ollongren nou werkelijk dat dit zometeen ook geldt voor de verzonnen categorie 'intersekse' types die genderfluide afwijkingen zeggen te hebben, en eigen woorden denken te kunnen claimen voor hun afwijking-van-de-dag???
Ik voorzie dat ik heeeel snel crimineel wordt.

marcoplarco | 23-06-20 | 21:29

Ik heb even geen tijd om naar het kamerdebat te luisteren. Kijk nu Opsporing Verzocht. Ze zouden die agenten in de studio moeten arresteren omdat ze zo vaak het woord getint of licht getint zeggen. Is pure discriminatie. Waarom laten ze nauwelijjks blanken zien?

Ikblijfnietstil | 23-06-20 | 21:23

Hans Teeuwen (mán van het vrije woord) zie ik graag op de stoel van Genee .

Hét vrije woord | 23-06-20 | 21:22 | 2

de mol kan zelfs zijn zoon op de stoel van die verrader zetten

Slurfje | 23-06-20 | 21:34

Hear hear!!

JackStick | 23-06-20 | 21:41

Graag ook het idioot verzonnen "positieve" discriminatie toevoegen aan artikel 1.

H.Teeuwen | 23-06-20 | 21:22 | 1

Als je dat wilt, dan moet je heel artikel 1 afschaffen. Dat doen ze in Californië. Slopen ze gewoon het hele anti-discriminatie beginsel uit de wet en noemen het “affirmative action”. En iedereen applaudisseert.
www.ocregister.com/2020/06/20/califor...

Stormageddon | 23-06-20 | 21:27

Genee heeft zich als een NSB-er gedragen. Waarschijnlijk over en uit voor Veronica Inside.

Crusher | 23-06-20 | 21:28

@Crusher | 23-06-20 | 21:28: En weer een leuk televisieprogramma naar de verdommenis geholpen, de linkse deugdrammers hebben toch weer hun zin gekregen.

Slipsnifter | 23-06-20 | 21:34

Echt. Die Black Life Matters Mother Fuckers hebben me zover gekregen dat ik geïrriteerd raak door reclames waarin het merendeel People of Color zijn. Het besef dat ik constant subliminaal beïnvloed word door een hele industrie die heult met machtsgeile cultuurmarxisten maakt me hardstikke racistisch.

Nooit gelet op kleur. Iedereen beoordeelt op zijn/haar bijdrage. En die BLM MF zorgen ervoor dat ik bij iedere gekleurde medemens denk "kloothommel, ga werken in plaats van zeiken over excuses en herstelbetalingen"... Volstrekt irrationeel natuurlijk, maar godverdomme, wat kan ik boos worden op die bloedzuigers die hier alleen maar komen halen en nemen in plaats van constructief bijdragen....

Odin | 23-06-20 | 21:20 | 8

Eens. Gewone, hardwerkende niet racistische mensen moeten sterk in hun schoenen staan willen ze niet juist racistisch worden door wat er nu plaatsvind.

Arijane | 24-06-20 | 01:50

Liga doet nu ook voorkomen dat vrouwenonderdrukking een geaccepteerd verschijnsel is in dit land.

DeEchteWaarheid | 24-06-20 | 08:34

Als je de reclames bekijkt, al een worsteling op zich, is het idd net of we in takatoekaland leven.

drs. P | 24-06-20 | 11:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik voel mij gekwetst

RRMerlin | 23-06-20 | 21:20

Art. 14 EVRM is (ten overvloede) nog iets uitgebreider. Deugdebat voor de bühne dit.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 21:19

Als je in Art 1 "ras" verandert in "gekleurd ras" dan kan het blanke ras eindelijk minderwaardig worden verklaard.

skoftig | 23-06-20 | 21:18 | 1

Totdat je moet gaan bepalen wat "gekleurd" betekend. Want ik ben niet "wit" (wit is overigens ook gewoon een kleur, maar dat terzijde), maar een beetje, tja wat is het , in ieder geval in de zomer meestal iets bruiner dan "geen wit", maar iig niet "wit". Wit is #000000 , zwart is #FFFFFF .... Die twee en alles ertussen in zijn allemaal kleuren op het spectrum. Dus ga jij voor de rechter maar eens bepalen dat ik geen kleur heb. Ik wens je succes. Ik heb gewoon een kleur hoor.

peterdh | 23-06-20 | 21:51

Is dit Wilfred Genant z'n ding nu? Om als een Roethof-achtige sjw-advocaat allerlei woordjes en zinnetjes te ontleden op zoek naar een grote Boeman? Om racistische spoken te jagen?

SIogra | 23-06-20 | 21:16 | 1

Voegde weinig toe, vond ik.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 22:03

Nou. Ik ben benieuwd.
Want ik word wit genoemd, maar ik ben en voel mij blank. Ik wil dan ook gewoon blank genoemd worden. Met wit voel ik mij gediscrimineerd.
Of telt dat niet omdat ik wit ben?
Dat is dan discriminatie op huidskleur.

laagvliegert | 23-06-20 | 21:15 | 1

Wij zijn blank, in Frankrijk blanc, in Italië bianco, in Spanje blanco. Die domme klaagnegers kennen de Europese talen niet en hebben geen idee dat ze pal over de grens voor aap staan met hun gejank over kleuren (binnen de grens ook, for that matter).

Madame Poitiers | 23-06-20 | 21:21

Als Akwasi het hier zo slecht heeft, moet hij zijn hand niet meer ophouden, geen toelage maar aanvragen maar gaan naar waar hij wel gelukkig is.
www.youtube.com/watch?v=yDKRy_xcTh4

Theo-Pim-Riv | 23-06-20 | 21:15 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Onze God is de beste onze God is kampioen, dus op de lijst. youtu.be/UhKYQatMWMY

nokkenaskettingklem | 23-06-20 | 21:15

1:

"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie is niet toegestaan." Dikke punt!

Rest In Privacy | 23-06-20 | 21:14 | 2

Dat klopt al niet, als Ali B een zwartepiet grapje maakt ligt Ronnie Knexx en die andere schreeuwers dubbel van het lachen, maar Johan Derksen zo'n grapje is het een racist volgens Ronnie Knexx en die andere schreeuwers.

tsjajaja | 23-06-20 | 21:21

Ik heb nog een vriendengroep waarin je alles kunt zeggen.
We bestaan uit verschillende rangen en standen en iedereen wordt op de hak genomen.

Kinderen? Saaie burgerlijke lul!
Geen kinderen? Kansloze vrijgezel!
Dik? Vetklep!
Dun? Magere spriet, eet eens wat brood!
Arm? Ga lekker naar het UWV!
Rijk? Koop nog een BMW en kaviaar!
Homo? Ouwe pikken pijper!
Hetero? Zoek een meid!
Zwart? Zwartjoekel die je bent!
Blank? Je bent de schuld van alles!
Maagd? Zoek eens wat te neuken sukkel!
Slettebak? Succes bij de soa dienst!
Enz.
We lachen met elkaar, het zorgt voor een dikke huid voor in de samenleving. Niemand gekwetst en iedereen doet het prima in het leven.
Zo kan het ook...

kees1386 | 23-06-20 | 21:13 | 12

@Binnenbaan | 23-06-20 | 22:16:
Jammer joh, maar het is helaas de waarheid.
Misschien omdat ik uit schubbekutteveen kom en we nog met elkaar zijn opgegroeid.
Vrienden die uit de kast kwamen, dik werden, veel geld gingen verdienen en vrienden die helaas in de bijstand kwamen.
Vrienden die succes hadden bij de vrouwtjes, maar ook degene die er wat langer over deden.
Wat is er nu zo moeilijk aan om te begrijpen?
Je bent vrienden, met elkaar én voor elkaar.
Daar hoort een hoop sarcasme en flauwe grappen bij.
We lachen erom, drinken nog een biertje en gaan door met ons leven...
Of legt u elke vriend op een weegschaal?
Dat is pas bekrompen en in hokjes denken...
Edit: de homo's hebben we natuurlijk geaccepteerd en maken zelfs de meest homofobe grappen,
De dikzakken lachen erom,
De bijstand mensen hebben we geholpen waar het kan,
De rijken doen nog wel eens een duit in het zakje,
De maagden ondersteunen we, het komt wel goed.
Kortom echte vrienden, met elkaar, voor elkaar en voornamelijk elkaar op de hak nemen.

kees1386 | 23-06-20 | 22:35

@kees1386 | 23-06-20 | 22:35:
Goed, ik mog niet meer editen van GS.
Dus TL;DL leef en laten leven, niet zo kleinzerig en maak wat van het leven...

kees1386 | 23-06-20 | 22:51
▼ 9 antwoorden verborgen

Iemand die mij kan vertellen hoe "handicap, hetero- of homoseksuele gerichtheid" niet valt onder het vangnet ".. of op welke grond dan ook" ??

Virtue signalling in optima forma. Hier is de grondwet en de Nederlandse burger niet mee gediend.

marcoplarco | 23-06-20 | 21:13

"Discriminatie wegens..." moet worden: "Discriminatie of bevoordeling wegens..." De Duitsers zijn wat formulering betreft veel verder; hun grondwet heeft dat al lang, en ze hebben dan ook een gerechtshof dat wettelijke willekeur aan de grondwet toets. Als zo'n hof in NL ook zou bestaan, zoudem er heel wat wetten vallen.

zbb | 23-06-20 | 21:12

Hij is toch godverdimme briljant!

Lood om oud ijzer | 23-06-20 | 21:12

Afgaande op Telegraaf is het einde verhaal voor Gijp en Derksen, ze hebben geen zin meer en "dit komt nooit meer goed". Dan kan Genee ook wel inpakken.

Madame Poitiers | 23-06-20 | 21:11 | 7

Onbegrijpelijk. Waarom gaan die twee niet door en trappen ze die rat niet weg? Ik vond hem altijd al een stoorzender. Die rat hoort thuis bij de NPO als je naar zijn mening kijkt over Trump, klimaat of wat dan ook. En als typische CDA'er is ie niet te beroerd om iemand een mes in de rug te steken.

Jeroen65 | 23-06-20 | 21:29

@Berbaar | 23-06-20 | 21:17:
Nee, zie AD. Het programma is dood. Dankzij de gladde achterbakse gluiperd Genee.

DrumPiet | 23-06-20 | 21:34

@DrumPiet | 23-06-20 | 21:34:
Ze hebben het inmiddels al uitgepraat.
Johan en Gijpie laten die tonnetjes echt niet liggen.
Komt goed, ze hebben wel voor hetere vuren gestaan.

Berbaar | 23-06-20 | 21:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik zit naar die Van den Hul te luisteren en krijg het idee dat zij niet zozeer specifieke doelgroepen wil toevoegen aan Artikel 1 maar vooral de toevoeging "of welke andere grond dan ook" wil laten vervallen. Ze houdt in ieder geval een nogal vurig betoog om het bestaan van wetten ter bescherming van kinderen te willen vertalen in het toestaan van algemene leeftijdsdiscriminatie.

Pierre Tombal | 23-06-20 | 21:10

Wat ik niet begrijp in dit verhaal: de mensen die de grap van Derksen racistisch noemen, vertalen die de grap als zijnde ‘Akwasi lijkt op ZP’?
Ik begreep m als ‘Is dit wellicht Akwasi verkleed als ZP op de demo?’. Wat is hier racistisch aan?
Waarom wordt er in de discussie niet gesproken over waarom het wel of niet racistisch zou zijn?
Daarbij wordt er continu met 2 maten gemeten.
Ik meen Depay fotoshopt een foto van Derksen met een clownsneus. Alle eerder gekrenkte zielen liggen nu in een deuk. Maar: Clown is karikatuur van overdreven wit gesminkte man met overdreven uiterlijke kenmerken, welke als uitermate dom over komt. Dit is natuurlijk geen probleem, echter als Derksen zou reageren met fotoshop van Depay met ZP hoofddeksel ( veertje erbij ) staan diezelfde mensen te koken van woede. Ineens racisme, boycot etc. Het schuurt. Er klopt geen moer van.

Kernkop68 | 23-06-20 | 21:08 | 5

Het is de wereld op z'n kop.

Usumani | 23-06-20 | 21:16

Ik ben een blanke homo en heb een Marokkaanse collega. Maken vaak grappen. Hij over homo’s en ik over Marokkanen. Door de manier waarop we het brengen denken we in het geheel niet aan discriminatie. Integendeel, we zijn beste collega’s. Al die voetballers en Akwasi aanhangers hebben niet eens in de gaten hoe Derksen de grap heeft gebracht en in welke context. Wat een zuurpruimen.

Ikblijfnietstil | 23-06-20 | 21:33

Kernkop, goed gesproken. Het zou helemaal hilarisch zijn als die ene moedige zwarte piet een van nature donkergetinte man zou zijn. Die persoon is trouwens sowieso interessant voor menig praatprogramma! VI ga door aub!!

Dr. Worstenbroodje | 23-06-20 | 22:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Theo van Gogh is deze week opnieuw vermoord door Genee en links Nederland. Leve het vrije woord!

tio9314 | 23-06-20 | 21:06

De Grondwet art. 1 gaat door toedoen van de compleet overbodige partij D66 een waslijst aan toevoegingen worden, let maar eens op: mensen met een bril, geverfd haar of mensen welke sandalen dragen mogen ook niet gediscrimineerd worden. Ik mis deze toevoeging, nl. ik loop wel eens op sandalen en iedereen kijkt dan vreemd naar mij. Hierdoor voel ik mij enorm gekwetst.

Een sollicitatie kan ik ook wel vergeten, pure uitsluiting als je het mij vraagt.

Sw.Dwaallicht | 23-06-20 | 21:06

Kut. Dus we mogen straks niet meer lachen om gehandicapten.

VanBukkem | 23-06-20 | 21:05 | 3

Tegen de tijd dat 10duizend gehandicapten zich de Dam opgerold hebben is de demonstratie alweer afgelopen, geen paniek dus. U kunt gewoon om ze blijven lachen.

Binnenbaan | 23-06-20 | 21:19
-weggejorist-
Kernkop68 | 23-06-20 | 21:36

Alleen als ze kwijlen of heel raar lopen. Geldt overigens alleen voor blanke gehandicapten

zuurtjeregen | 23-06-20 | 22:36

Blanke landgenoten, ik richt mij even tot u en ik wil laten weten dat je Johan veel slechte grappen kunt toedichten, maar niet dat hij een racist is. Die hele discussie over discriminatie is ons aan komen waaien, we worden meegezogen in een deug cyclus. Geen zwarte piet, straatnamen moeten worden veranderd, beelden worden bestormt (sinds 1566 niet meer meegemaakt) en gisteravond een staaltje ranzig deugtv meegemaakt bij VI. Waarbij Johan in een hoek werd gedrukt en die stuitende presentator kon het niet laten om bij Johan uitlatingen te ontlokken waar hij zijn excuses zou moeten aanbieden, gelukkig trapte Johan daar niet in. Terecht dat Gijp en Derksen zich beraden over het vervolg van VI.

Karel Kruizenruiker | 23-06-20 | 21:00 | 3

Zag een uurtje geleden Arie Boomsma op tv. Vol op het orgel over racisten en fascisten (hij bedoelt eigenlijk de hinderlijke trollen op social media). Ik kan die man niet meer luchten.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 21:07

Denk dat Bosman en hans kraay dan ook niet meer komen.

komtdatschot | 23-06-20 | 21:13

Zou René geeneger zijn?

Harrie7949 | 23-06-20 | 22:29

Nee, een leuk grapje was het niet.
Het was vooral een dom grapje in dit tijdsgewricht.
Dat weet Johan inmiddels zelf ook wel.
Mij boeide het weinig maar ik begrijp best dat anderen daar heel anders over denken.

Berbaar | 23-06-20 | 20:56 | 18

Het was geen grapje, het was een sneer en dat jij hem niet leuk vindt komt omdat je hem niet begrijpt, niet de grap, niet de sneer, niet Derksen. Jij wilt gewoon jezelf bewijzen tegenover je domme linkse tokkievriendjes en komt daarom hier doen alsof je de redelijkheid zelve bent.

Maar vooruit, omdat ik in tegenstelling tot jou daadwerkelijk niet onredelijk ben zal ik 'm voor je uitleggen. Dat werkt uiteraard niet echt met grappen, maar aangezien dit nooit een grap was levert dit geen enkel bezwaar op. Wat Johan zei was: "weten we zeker dat het niet a-Kwassie is [die de rel extra probeert aan te wakkeren]?" a-Kwassie is namelijk een relschopper, een agressief mannetje dat eerder publiekelijk verklaarde Zwarte Piet in zijn gezicht te gaan schoppen maar dat dus niet deed bij de getoonde held/idioot/levensmoede (vul maar in naar eigen voorkeur) die op de BLM manifestatie verscheen. Voor het gemak ga ik er maar vanuit dat a-Kwassie er niet bij was om de simpele reden dat het hem in werkelijkheid niet zo heel veel doet en dat hele BLM gebeuren vooral zijn eigen agenda stoort, of anders had Derksen misschien toch wel gelijk. Prangende vraag: waar was a-Kwassie?

Pierre Tombal | 23-06-20 | 21:35

in dit tijdsgewricht? welk tijdsgewricht? tijdsgewricht van het herondekte racisme?tijdsgewricht van een overvolle wereld waar mensen uit kansarme gebieden genoeg geld hebben om te reizen en zich in welvarende staten onder het genot van een uitkering ernstig gediscrimineerd te voelen?

bofferd114 | 23-06-20 | 21:41

Tijdsgewricht is nogal ondefinieerbaar. Ik vond het wel kunnen van Derksen, die oproep tot geweld van die rapper leek me veel ernstiger.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 22:05
▼ 15 antwoorden verborgen

Van mij mogen reaguurders ook wel in artikel 1. Graag ook specifiek de reaguurders met een zwitsal benoemen. En niet zeiken want reaguurders met zonder zwitsal kunnen niet weten hoe het voelt reaguurder met niet zonder zwitsal te zijn. Reaguurders met zwitsal maken het dagelijks mee. Soms kijken we elkaar alleen maar aan en dan weten we wel weer genoeg. Jullie zijn zo ignorant. Met jullie roze privileges. Dus. Reeds.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:56 | 7

@Kapitein Sjaak Mus | 23-06-20 | 21:06: Het heeft even geduurd, maar het is mij ook gelukt op die manier.

Usumani | 23-06-20 | 21:22

Ik kom hier al wat langer dan vandaag jongons. Die groene pixel is alleen maar om vieze plaatjes te kijken.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 21:32

@Usumani | 23-06-20 | 21:22:
Je moet even het truukje dóórhebben, maar dan gaat het verder vanzelf.

Kapitein Sjaak Mus | 23-06-20 | 21:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Als blanke man van middelbare leeftijd met historisch-cultureel bepaalde opvattingen ben ik inmiddels een zeer bedreigde minderheid

Rolliebollie | 23-06-20 | 20:56

Hans is super. Rappe en epische samenvatting van het gebeurde. En de huichelachtige BLM-religie compleet afgefikt.

Fijnstoffer | 23-06-20 | 20:50

Zou je een "waar is waldo" mogen maken van allemaal zwarte pieten en één Akwasi? Of kan dat ook niet meer?

Mastiff | 23-06-20 | 20:50 | 2

Vandeweek toevallig gekeken naar een waar is waldo plaatje.
De meerderheid was blank. Het zal niet lang meer duren voordat die zoekplaatjes ook worden bestempeld als racisme wegens te weinig 'diversiteit'.
Laat iemand een Twitter bericht erover schrijven en de rest volgt vanzelf

kees1386 | 23-06-20 | 20:54

Neem die mee als spandoek naar de volgende blm demo. Ben heel benieuwd!!

OuweOuweLekkerMauwe | 23-06-20 | 20:54

Je hebt ook nog biseksuelen.
Die worden nou uitgesloten, met deze aanpassing.

Papa Jones | 23-06-20 | 20:48 | 5

En de sexuologen

Johan1235 | 23-06-20 | 20:56

Necrofielen.
Die hebben niet eens een letter in de LHBTQI gemeenschap.
Zelfs dáár worden ze doodgezwegen.

Kapitein Sjaak Mus | 23-06-20 | 21:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar toch, thans raak ik weer aan het twijfelen. De SGP heeft ijzersterke politici, doch vanochtend gaf ik aan de PVV te steunen. Goed, ik weet het goedgemaakt, de stem van mijn vrouw breng ik uit op de SGP.

Van Urk | 23-06-20 | 20:45 | 2

Zij houdt er niet van om op zondag te zwemmen?

Ridde Rogter | 23-06-20 | 20:47

Ik ben tegenwoordig een Boomfucker. Ik boor een gat in een boom en ga mijn gang. Ik krijg zoveel liefde terug van de natuur. Het enige is dat zaagzel afpoetsen naderhand.
Boomfuckers zijn nog een echte onbegrepen minderheid.

Miljonar | 23-06-20 | 21:24

Lees net dat ook Renee woedend op Genee is en stopt.

gato | 23-06-20 | 20:45 | 8

Krijg je hetzelfde als met Top Gear. Het deugt, maar is niet meer te pruimen.

Garantiebewijs | 23-06-20 | 21:11

Dan is er 1 programma op tv waar ik voor thuis blijf, en dan kappen ze er mee. Nou, dan kan die tv dus ook wel het raam uit.

VanBukkem | 23-06-20 | 21:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar de vraag blijft. Was die zwarte piet nou koekwousie of niet?

Knufter | 23-06-20 | 20:45

Goed verhaal Hans Teeuwen. Ik daag KOZP, Antifa, BLM en de rest van de fascistisch-linkse meute nogmaals uit om nog eens zo'n grote gore linkse kudtwaffel op te zetten, en met jullie "demonstraties", acties en beeldenstormen te komen een week of twee voor de verkiezingen.... inclusief jullie MSM NPO middelen... doe het... alsjeblieft doe het... show balls... doe het!!!! Ik zit klaar op verkiezingsavond, met een zak ships en bier, met een weddenschap qua uitslagen gereed.... doe het... please!!!!

Nederlanddraaitdoor | 23-06-20 | 20:44

Goed te weten dat sommigen hun rug recht houden in deze absurde tijd. Ik krijg steeds meer het gevoel dat er een clash of cultures zit aan te komen. Als mensen zich zo druk maken over die woorden van Derksen dan viert de decadentie hoogtij en is het einde nabij. Aan de andere kant heb ik ook wel hoop dat het de media is die hier de zaken zwaar aan het opblazen is, gevolgd door laffe bn’ers en dito bedrijven. Wellicht dus maar een klein deel vd bevolking. Laten we het hopen. Kom ik toch weer bij die rechte rug: hup hans hupJohan.

Jankvogel | 23-06-20 | 20:44

Hans, zoals zo vaak. We zijn het eens. Al die huiltrutten die hier opduiken zijn het dode hout waar je in de natuur af en toe een bosbrand voor nodig hebt. Wat dat betreft valt me corona dus vies tegen. En Hans niet te vaak de kanouterpost korier bellen heh m8 want de goeden gaan altijd als eerste!

WatZalIkErvanZeggen | 23-06-20 | 20:42 | 1

Is die laatste zin versleuteld of zo?

Garantiebewijs | 23-06-20 | 21:13

Jongens! Opsporing verzocht op NPO1. Even kijken hoe RAL8000 de autochtonen weer discrimineert...

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:42 | 3

Vandaag een extra uitzending over de blanke boomers die zich schandalig gedroegen tijdens de verboden demonstratie van afgelopen zondag.

komtdatschot | 23-06-20 | 20:50

RAL 8000 hahahaha geweldig
Ral 9011 piet klinkt eigenlijk best wel goed

tsjajaja | 23-06-20 | 20:52
-weggejorist-
Miljonar | 23-06-20 | 20:54

Als iemand het beleid kan aanwijzen dan zgn racisme veroorzaakt, dan mag diegene dat nu zeggen. Zo niet, laten we dan direct stoppen met dat overgewaaide deug moraliteit.

heldheino | 23-06-20 | 20:41

Ik wil "type humor" toegevoegd. Discriminatie wegens humor is groot.

Knufter | 23-06-20 | 20:41

Hoi Hans.
Je bent een lul.
Die excuses aan Derksen zijn terecht.
En te laat.

RickyLaRue | 23-06-20 | 20:38 | 10
▼ 7 antwoorden verborgen

En zo is het dus maar net. Uitstekend verwoord.

jerommeke | 23-06-20 | 20:38

Het zal allemaal wel aan mij liggen,maar wat een ongelooflijk saaie kudt voorstelling in de vergaderzaal van Brussel.

komtdatschot | 23-06-20 | 20:38

Noem mij maar racist, maar Hans heeft hier zo gelijk.
Ik krijg langzamerhand echt de slingerschijt van al die gekwetsten der samenleving.

tsjajaja | 23-06-20 | 20:37

Derksen's grapje over Akcrazy vond ik wel geinig, had de afgelopen dagen het idee dat ik de enige was..

Crusher | 23-06-20 | 20:36 | 7

Nee, je was echt niet de enige. En ik denk dat Derksen zelf niet doorhad hoe geweldig goed die grap eigenlijk was. Hij schudde 'm zo uit z'n mouw, zonder nadenken, op intuïtie, maar die intuïtie was juist.
"Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?” maakt als grap de perfecte scheiding tussen een mens met een huidskleur en een mythisch figuur met een zwart uiterlijk.
Iemand die geschminkt als Zwarte Piet ten tonele verschijnt is als persoon onherkenbaar, draagt een masker, en je weet als toeschouwer niet wie er achter dat masker schuilgaat. het is ook niet belangrijk wie Zwarte Piet uitbeeldt. De magische figuur Zwarte Piet wordt tot leven gewekt en de ontmoeting is met dat wezen, niet met de persoon achter de verschijning.
Van iemand die geschminkt als Zwarte Piet verschijnt weet je dus ook niet de huidskleur, en dat is hier naar mijn idee essentieel.
Al diegenen die in de grap van Derksen racisme zien gaan van twee vooronderstellingen uit. De eerste is dat Derksen Akwasi rechtstreeks vergelijkt met Zwarte Piet en een directe overeenkomst ziet tussen het uiterlijk van Akwasi en dat van Zwarte Piet. De tweede vooronderstelling is dat achter het masker van Zwarte Piet een blank persoon schuilgaat, iemand die een Blackface uitbeeldt, iemand die iets doet dat intrinsiek racistisch is, en dat juist daarom de grap van Derksen zo smakeloos is. Degenen die Derksen aan de schandpaal willen nagelen kunnen achter het masker van Zwarte Piet onmogelijk een mens met een zwarte huidskleur zien.
De verontwaardiging rond de grap van Johan Derksen heeft mijns inziens te maken met die tweede vooronderstelling. Het is een projectie van het zelf gevoelde, vermeende, aangeprate racisme, het is een verkrampte poging om zelf als deugdzaam uit de discussie te komen.
"Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?" Nee, dat weten we niet zeker, de grap maakt glashelder dat Zwarte Piet een masker is dat iedereen kan dragen.
Het was je beste grap ooit, Johan! Op intuïtie misschien, maar wat maakt het uit. Op je ouwe dag voel je de tijdgeest feilloos aan.

Schoorsteenveger | 23-06-20 | 21:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat artikel omvat alles al, elke extra toevoeging is onzinnig, overbodig en dient geen enkel doel. Of gaan we hierna kleine mensen toevoegen of erna langer dan 2 meter? En dan hierna op welke grond dan ook, dat zegt het al..... Raar dit, raar. Bovendien: nadat de Shania is ingevoerd wordt het toch weer geschrapt
En de ongebreidelde import hiervoor gaat in hoog tempo door.

Ps goed filmpje van Teeuwen. .

Jan, Leiden | 23-06-20 | 20:36

Je Suis Johan

Snaajoe | 23-06-20 | 20:36

Hans held.... dankjewel deze paar minuten waren beter dan dat hele deuggebeuren waarin duidelijk geknipt was van laatst.

Kusjes

Infrage | 23-06-20 | 20:36

Ik heb t idee dat zelfs de GS trollen volgende verkiezingen FvD gaan stemmen. Ik lees ineens allerlei wijze dingen. Mooi.

OuweOuweLekkerMauwe | 23-06-20 | 20:35 | 12

@Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-06-20 | 20:51:
Trap nou niet in het getroll.
Kuif bedoelt met buitenlanders gewoon Amerikaanse, Duitse, Belgische, Zweedse, enzovoorts. Buitenlands, maar wél met dezelfde normen en waarden...

kees1386 | 23-06-20 | 21:03

@kees1386 | 23-06-20 | 20:59: Die vrienden zijn meer oud links. Dus ook met het standpunt dat je in principe alles moet kunnen zeggen en schrijven.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 22:09
▼ 9 antwoorden verborgen

Hahahaa!
HupHans!

zetje01 | 23-06-20 | 20:34

Nee, niemand? Huidskleur?

LuNaTeeQ | 23-06-20 | 20:33 | 1

Lijkt mij ook, er is maar één menselijk ras.

uisge baugh | 23-06-20 | 20:42

Zwarte Piet is een vrolijke flierefluiter die cadeautjes uitdeelt aan kinderen. Een beetje zoals de UN-certified Hadji Firoez dat is voor Perzië.
Stel je voor dat Zwarte Piet ineens een facistische, geweldsverheerlijkende en volksmennende schreeuwspeech gaat houden voor een tienduizendkoppige massa. Of dat hij hersendode kutnummers gaat schrijven voor een publiek zonder smaak.
Daar wil je je kinderen toch VER van houden?
De vergelijking tussen Zwarte Piet en Aknazi is wat mij betreft eentje die zo krom is als een hoepel. Geen idee waarom hij zich voelt aangesproken.

SIogra | 23-06-20 | 20:31 | 4

Zwarte Piet is zwart en is positief belachelijk en daarom zo geliefd, aknazi is zwart en negatief belachelijk en daarom staat hij zo voor lul, ook bij zijn eigen mensen. Heb zwarte collega's, harde werkers die niet te spreken zijn over deze voormalige slavendrijver familie met hun grote bek.

jan huppeldepup | 23-06-20 | 20:43

Maak er Malle Pietje van en iedereen blij!
Weet je nog met die eeuwige sigaar!

Miljonar | 23-06-20 | 20:45

Gooi die vieze oude man met die kriebelbaard er uit en maak er het Zwarte bevrijdingsfeest van.
Die vieze friemelaar verpest het met het dierenbeulen. Je laat toch geen paard over het dak lopen. Het mag geeneens. Inbreken via de schoorsteen moet kunnen en is voor eigen risico.
Ik herinner me die stijve van Sinterklaas toen ik op zijn schoot moest zitten en hij mij de les las uit dat zwarte telefoonboek. Getverderrie pure kindermishandeling. Zwarte Pietjesdag feest voor het vieren van het einde van onderdrukking van vieze wiite oude perverse mannetjes uit Madrid.

Miljonar | 23-06-20 | 21:12
▼ 1 antwoord verborgen

Deugrakkers zitten elkaar op te naaien wie het meeste deugt.
Om te kotsen.

snapal | 23-06-20 | 20:31

Roodharigen, ouderen en mensen hung like a baboon komen er weer bekaaid vanaf in dat wijzigingsvoorstel. Ik ben tegen. Ik vind eigenlijk dat alle voorbeelden geschrapt moeten worden en alleen de tekst “discriminatie op welke grond dan ook” overblijft.
Maar ja, ik heb er niet voor gestudeerd, dus ik zal wel ongelijk hebben. Maar wat doen we dan met de dwergen? Die mag je dan nog wel gewoon discrimineren? Tenzij het een homoseksuele negerdwerg is? Maar dan alleen vanwege homo en neger, en niet vanwege dwerg? Of hoe zit dat?

Stormageddon | 23-06-20 | 20:30 | 8

@uisge baugh | 23-06-20 | 20:45: Nope... ingewikkeld gedoe, maar Eskimo mag, en is niet hetzelfde als Inuit.

Eric Newby | 23-06-20 | 21:32

@Eric Newby | 23-06-20 | 21:32:
Sneeuwneger? Mag dat?

Stormageddon | 23-06-20 | 21:35

"mensen hung like a baboon" .. ik moest hard lachen!

GuusHetSchaapje | 23-06-20 | 22:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Anders:
Ook mensen die met veel kabaal hun minderwaardigheidscomplex uitdragen.

141535979 | 23-06-20 | 20:30

In verschillende kranten lees ik dat Derksen alleen zou staan in zijn standpunten en de tijdgeest niet zou aanvoelen. Ik zou hier wel eens een opiniepeiling over willen zien. Ik geloof het namelijk niet.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:29 | 9

@overhetrandje | 23-06-20 | 20:40: In De Morgen nam Hans Vandeweghe, toch een bekende Belgische sportjournalist, het qua standpunt op voor Johan Derksen.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:46

Ik vond het een leuke spontane grap over een geweld prekende man.

jan huppeldepup | 23-06-20 | 20:48

Dat is ook niet zo. De media is helaas een bolwerk van links en linksactivisme. Ze rammen hun mening als feiten door de strot van de mensen die geloven dat de media neutraal nieuws brengt.

Arijane | 24-06-20 | 02:13
▼ 6 antwoorden verborgen

Non-discriminatie op grond van handicap? Schaf het CBR maar af dan. Vanaf nu mag iedereen autorijden. De opstellers van deze nieuwe tekst begrijpen blijkbaar niet dat er soms wel gediscrimineerd moet worden, niet iedereen is gelijk. Het beste zou zijn om terug te keren naar de duidelijke en simpele wettekst uit 1801, namelijk "Alle Leden der Maatschappij zijn gelijk voor de Wet zonder eenig onderscheid van rang of geboorte."
Het huidige artikel 1 Grondwet is paradoxaal en faciliteert zelfs discriminatie, immers als je stelt dat alle gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden dan betekent dat dus concreet dat alle ongelijke gevallen ongelijk behandeld moeten worden. De allereerste vraag is dan welke gevallen zijn er gelijk? Artikel 1 Grondwet introduceert dus juist een ongelijke behandeling bij wet, maar vrijwel niemand begrijpt deze slimme achterdeur.

#enpassant | 23-06-20 | 20:29 | 2

En bovendien, artikel 1 heeft betrekking op de relatie tussen overheid en bevolking, verder niets. Dat kleine detail wordt ook nogal eens vergeten.

Synecdoche | 23-06-20 | 20:35

@enpassant
Goede conclusie. "Gelijke gevallen" is het toverstokje voor willekeurige ongelijke behandeling.

kindapaas | 24-06-20 | 02:12

Die Teeuwen is een held!

EenGoedBegin | 23-06-20 | 20:29

Waarom staat levensovertuiging in nog steeds In dat rijtje? Zwart, wit, homo, hetero, zo word je geboren. Een geloofsovertuiging is een keuze, en daar mag je op aangesproken worden, daar mag je wat mij betreft onderscheid op maken.

thijs4419 | 23-06-20 | 20:27 | 7

@Van Urk | 23-06-20 | 20:49:

Christenwappie.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:57

@Van Urk | 23-06-20 | 20:49:@Homo? Zo word je niet geboren. Tenminste, de wetenschap kan het niet aantonen....... dat kunnen ze wek. Lees maar eens boeken van Prof.Dr. Swaab..... en met name het boek "Wie ben ik"..... m.a.w., lul niet man als je ergens geen verstand van hebt

DikkeWalm | 23-06-20 | 21:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat duurt anderhalf uur, daar heb ik nu geen tijd voor.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:30

Anders: Brabanders.

Op straffe van standrechtelijke executie.

Brabeaulander | 23-06-20 | 20:25 | 1

Mooiste volk ter wereld.

OuweOuweLekkerMauwe | 23-06-20 | 20:27

Heel goed Hans, helemaal met je eens. Dat BML gelijk staat aan extreem links activisme lees ik veel te weinig.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:24 | 1

Tsja... De media zijn...

OuweOuweLekkerMauwe | 23-06-20 | 20:28

Anders. Nl.

Rood harigen.
Mijn vrouw heeft rood haar en is dat heel vaak om gediscrimineerd en ik racistisch om bejegend.
Heeft daar echt traumas van.

En oja..
Natuurlijk ook brildrager.
Schandelijk wat die aan discriminatie te verduren krijgen.

En laten we ook niet vergeten om mensen met grote oren te benoemen.
Echt die grappen over zeilen hakken er in hoor..
Vergeet ik nog bijna de mensen met zweet voeten..

Ja het is wat vandaag de dag.

www.youtube.com/watch?v=ceS_jkKjIgo

Jemaintiendrai | 23-06-20 | 20:24 | 3

Ik had vroeger ook rood haar. Heel veel, krullen. Ik liep over straat, er komen 4 boomlange Surinamers aan en één zegt: "Kijk daar, die rooie. Altijd al mijn droom geweest om me door een rooie af te laten zuigen."

Mag ik nou ook bij VI komen vertellen hoe dat "voelt"? Zou Natacha inzien hoe dat "voelt?"

Madame Poitiers | 23-06-20 | 20:29

@Madame Poitiers | 23-06-20 | 20:29: Nog een. Ik sta voor de Praxis. Op de stoep staat een berber die me met gloeiende haat in zijn ogen aankijkt, het soort haat dat wij in ons vorige Nederland niet kenden. Hij bijt me iets toe in een gutturale taal, rochelt op en spat een fluim voor mijn voeten op de grond.

Mag ik nou ook bij VI vertellen hoe dat voelt? Zou Dries zich daarbij wat kunnen indenken?

Madame Poitiers | 23-06-20 | 20:31

@Madame Poitiers | 23-06-20 | 20:29: Ja, had gezegd " dat gaat niet, te gevaarlijk dat je kleine pikie tussen mijn tand kloof komt", maar misschien is het denken daaraan en uitgebreid lachen ook een weg.
Ik bied u in ieder geval excuus aan voor deze niet menstruerende mensen, ze zijn dom geboren en hebben niets bijgeleerd,

jan huppeldepup | 23-06-20 | 20:55

De boze witte man mag ook zeker niet gediscrimineerd.

krelis_krotenkoker | 23-06-20 | 20:24 | 2

Er zijn niet zoveel boze witte man. Er zijn vooral veel boze mannen van kleur.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:25

Het kaukasisch ras is ook een ras.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kaukasisch_ras

gaffelbaard | 23-06-20 | 20:54

Hey! Hans Teeuwen heeft qua Johan Derksen ineens toch het licht gezien!. Zoals mijn vroegere stapmaat ooit aan mij vertelde, "mijn ex-vriendin belde snachts op, en zei: "Frank van P, je hebt gelijk, we horen niet bij elkaar, ik heb zojuist het licht gezien!" Waarop mijn stapmaat vertelde: "je hebt het licht gezien zeg je, nou leuk voor je, doe dat licht van jou maar snel uit, en ga slapen mens". EN flikkerde de hoorn op de haak (toen hadden ze nog geen debiel-mobielen.) Ik zou hetzelfde willen zeggen tegen Hans Teeuwen, leuk voor je, dat je een keer het licht hebt gezien. Doe het ook maar gelijk weer uit, Daag.

onesizefitsall | 23-06-20 | 20:23 | 1

Mand!

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:35

Poll:
Anders namelijk:
Iedereen. Dik, dun, geel, rood, en zelfs mensen die Friet zeggen.

Ruimedenker | 23-06-20 | 20:22 | 2

Kunnen we vanaf nu geen zwarte Friet zeggen ?

ja,diedus! | 23-06-20 | 20:24

Sterker nog: Het artikel kan ingekort worden tot de 1ste zin, zonder enige gevolgen.

omanders | 23-06-20 | 20:21 | 3

Juist. Zei ik ook al. Weg met die hokjesgeest.

Schoorsteenveger | 23-06-20 | 20:24

Nog even iets. Sinds enkele jaren is er in de arbeidswetgeving een nieuwe paragraaf toegevoegd. Hierin wordt geregeld dat de nederlandse overheid groepen met ethnisch-sociale problematieken kan bevoordelen. Dit is in strijd met art.1 van de grondwet. Waarom is dit toch vastgelegd in de wet?
De Dhr Thorbecke ( grondlegger van de grondwet) meende dat zowel de 2e kamerleden als vervolgens de 1e kamerleden ervoor zouden zorgdragen dat de wetgeving, dan wel amenderingen welke in strijd zijn met de grondwet , in de 2e, dan wel 1e kamer kunnen en moeten tegenhouden. Men heeft toentertijd hier voor gekozen om niet de Franse manier (vooraf afschieten) of de VS manier (achteraf afschieten door de Supreme Court), daar men toen dacht dat parlementariërs genoeg kennis van en respect voor de grondwet bezaten.
Helaas is dit sinds enkele jaren niet meer het geval.

punkie | 23-06-20 | 20:55

@punkie | 23-06-20 | 20:55: In zijn tijd hadden parlementariërs nog genoeg kennis van en respect voor de grondwet.

omanders | 23-06-20 | 21:05

En leeftijd?

TheseDays00 | 23-06-20 | 20:20 | 2

Mogelijk minderjarig dus vraag maar niet.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-06-20 | 20:22

En verliefdheid , dat is de grootste discriminatie die er is. Je sluit iedereen uit , behalve 1.

ja,diedus! | 23-06-20 | 20:23

De racisten van nu noemen zichzelf anti-racisten.

schedewindje | 23-06-20 | 20:19

Gaan Ploumen, Renkema en van Dijk maar ook CDA en CU ook nog uitleggen op grond waarvan zij de afgelopen jaren art 1 GW aan hun laars lapten als het over de PVV en meer recentelijk FvD ging?

eastender | 23-06-20 | 20:19 | 1

Heel pijnlijk voor de indieners, daar kunnen ze niet uitkomen en ook niet onderuit komen.

smdyasc | 23-06-20 | 20:20

Ik zei het gister, en ik zeg het vandaag. Ruud Gullit klapte die 1-0 erin. Onze man.

tragic1911 | 23-06-20 | 20:18 | 8

@Gulliver | 23-06-20 | 20:48:

Egan Bernal vorig jaar, misschien niet van afrikaanse origine, maar is toch wel getint. Overigens reed er al wel een donkere afrikaan een aantal dagen in de bolletjes trui, Daniel Teklehaimanot. Hij reed toen ook voor een afrikaans team.

Darter: Devon Petersen. 56e order of merit.

Mastiff | 23-06-20 | 22:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Verder zou ik zeggen, leer die pedante lulletjes van Oranje ook maar een lesje en boycot ze. En het WK.

Bigi Bana Boy | 23-06-20 | 20:18 | 10

@Kuifje-naar-Brussel | 23-06-20 | 20:33: Dat hele idee om überhaupt dat toernooi in Qatar te organiseren geeft mooi aan hoe corrupt en ziek het voetbal is. Net als het idee om de Spaanse Supercup in het buitenland te spelen. Hoeveel minachting kun je hebben voor je land en voor je fans?

Bigi Bana Boy | 23-06-20 | 20:42

@Bigi Bana Boy | 23-06-20 | 20:42: Van de ratten besnuffeld inderdaad. Geen enkel gevoel voor de geschiedenis en de traditie.

Rest In Privacy | 24-06-20 | 00:18
▼ 7 antwoorden verborgen

Een eeuw geleden verbood de Amerikaanse regering het gebruik van alcohol. Dit was de zogenaamde. "drooglegging". Na miljoenen dollars uitgegeven te hebben aan politiehandhaving en nadat er talloze doden waren gevallen in gevechten tussen de politie en de Mafia gaf de Amerikaanse regering het simpelweg op: de wet was niet te handhaven.
Wetten zijn net zo machtig als de bevolking bereid is om ze te volgen. En dat is weer gebaseerd op cultuur. Wetten die bij de cultuur passen zijn te implementeren. Wetten die in strijd zijn met de cultuur zullen dode letters worden. Ons wetboek is gebaseerd op normen en waarden van de Nederlandse cultuur en in ruimere zin de westerse cultuur. Wetten zijn stroom-afwaards van cultuur.
Als je de bevolking vervangt door mensen met een andere cultuur dan zal de samenleving vroeg of laat aangepast worden aan die andere cultuur. Wet of geen wet.

petersteenkamp | 23-06-20 | 20:17 | 2

Laten we een 100% zwart elftal naar Qwatar sturen en Koeman sminken als een trotse Zwarte Piet tegen slavernij langs de lijn.
Dat zal ze leren die Haremverzamelaars! Het enige wat ze doen is oliedollars tellen en ne*ken en broedermoorden tegenwoordig Een statement tegen moderne slavernij!
Aan het verleden kunnen we niets meer doen. Tja mijn Opa zijn graf schenden mischien. Onee zijn eeuwige rust is reeds verlopen.
Sponsors alleen Moorkoppen en Negerzoenen en Hema tompoesen.
Kijken of de reclamejongens echt ballen hebben!
De fans gesminked in zwart met snor!
Allemaal tegen slavernij.
Kunnen de blanke spelers ook eens rusten want die werkem meestal het meest. Ojee een Derksenmomentje!

Miljonar | 23-06-20 | 20:36

"Wetten zijn net zo machtig als de bevolking bereid is om ze te volgen."
Dat is een heel mooie zin en een waarheid als een koe.
Eentje om te onthouden.

GuusHetSchaapje | 23-06-20 | 22:46

Verbied die zogenaamde positieve discriminatie en we komen ergens. Zo niet flikker op met deze onzin, de blanke Nederlandse autochtone man wordt het meest gediscrimineerd in zijn eigen land en hij kan nergens heen.

Gandalph | 23-06-20 | 20:17 | 1

Discriminatie is altijd positief voor de één en negatief voor de ander. Gewoon iedereen gelijk behandelen. Maar het klinkt zo positief.

sprietatoom | 23-06-20 | 21:04

"Wat winnen we dan? Feitelijk niks. want mensen met een "handicap, hetero- of homoseksuele gerichtheid" zijn nu ook al grondwettelijk beschermd tegen discrminatie door de zinsnede ".. of op welke grond dan ook"

Een tijd terug een heel pleidooi hier op GS dat de toevoeging '... of op welke grond dan ook' een hele foute, gemakzuchtige maar ook voor velerlei uitleg vatbare zinsnede zou zijn die eigenlijk nooit in een grondwetsartikel had mogen horen.
Ik zie dan ook liever dat die zin er uit gaat.
Verder slaat die toevoeging helemaal nergens op want wat is 'homoseksuele gerichtheid? Geldt dit ook voor biseksuelen? Is een IQ van 80, een lage suikerspiegel of de beperking je aan te kunnen passen aan onze normen en waarden ook een handicap?
En sinds wanneer moeten heteroseksuelen nu ineens speciaal beschermd worden door een artikel wat 'discriminatie op grond van geslacht' al verbiedt?
En waarom is 'hetero- of homoseksuele gerichtheid' niet vervangen door 'seksuele geaardheid'? Dat dekt de lading veel meer dan bovenstaande.

Dit alles doet mij vermoeden dat dit uit de koker komt van mensen die niet meer zelfstandig in staat zijn logisch na te denken. En dat verdient dan een topsalaris. Wat een schande...

De waard zijn gast | 23-06-20 | 20:16 | 4

Onder "seksuele geaardheid" valt een heleboel, waaronder pedofilie. En in het kader van de bescherming van kinderen wil ik pedofielen graag onbeperkt kunnen discrimineren.

petersteenkamp | 23-06-20 | 20:31
▼ 1 antwoord verborgen

Johan heeft sowieso een frisse en heldere kijk in de regel ben ik het vaak met hem eens.

Hij heeft meer in zijn mars dat dit eigenlijk flauwe prutsprogramma met name op voetbal gericht, terwijl johan juist ook op andere gebieden zo scherp is. Genee blijkt dus de meewaailul die hij me altijd al leek, en derksen heeft wel meer kwaliteiten dan zich te moeten verdedigen dan die kwal.

Leuk ook dat hans weer eens ouderwets de spijker op zn kop slaat. Zo te zien zit er inderdaad wat wit in zn neus (of mag ik dat niet zo noemen) het helpt wel want hij is weer eens duidelijk en on the point!

JDMslut | 23-06-20 | 20:16

Was er net zoveel ophef geweest als Derksen beweert had dat het wel meevalt met de joden en homo haat?
Neuh, echt niet, een paar dapperen zouden zeggen dat dat niet klopt, het gros zou zijn smoel houden.

snapal | 23-06-20 | 20:16

VI is morsdood. Gijp heeft er ook geen trek meer in. Met dank aan AH, Bavaria, Gamma, Gilette, SNS Bank en de Toto. Noteer die namen mensen. En stem met je portemonnee. Vergeet nooit wie er deel uitmaken van de deugmaffia. Ik hoop dat ze blij zijn met hun Phyrrus overwinning. Want dat is het. Als er iets bijdraagt aan verder polarisatie dan zijn het dit soort dingen wel. Want wie denkt dat iedereen thuis nu massaal bekeerd is tot het deugevangelie zit er goed naast. Als iets demense in de armen van Geert en Thierry drijft is dit het wel. Ga zo door. Trap ook maar een paar zwarte Pieten in hun gezicht Akwasi. Dat zal het ook goed doen bij de NL’se bevolking. Echt goed bezig. Nu wordt ons ons harmonieuzer en inclusiever.

Bigi Bana Boy | 23-06-20 | 20:15 | 11

@Gulliver | 23-06-20 | 20:50: Helemaal mee eens. Ik ken weinig mensen die Genee zouden kunnen vervangen om het programma weer vlot te trekken, maar Tan is obv jouw analyse inderdaad een ideale kandidaat.
En verban Genee aub naar de Goelag. Volstrekt onacceptabel.

Grachus | 23-06-20 | 21:52
▼ 8 antwoorden verborgen

Maar ik wordt gewoon op grond van culturele achtergrond (Nederlands) door allerlei gespuis voortdurend gediscrimineerd.

Hadena | 23-06-20 | 20:13

Hans for president...

surffee11 | 23-06-20 | 20:13

Ik stel voor om het artikel in andere richting aan te passen, om te voorkomen dat het rijtje steeds langer wordt en het op den duur een soort van wedstrijdje wordt wie met welk hokje in dat rijtje mag of moet komen te staan. Voor je het weet wordt het een canon.
"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie is niet toegestaan."

Schoorsteenveger | 23-06-20 | 20:12

Genee is een verrader en een ordinaire meeloper.
Pas toen de hele wereld zogenaamd geschokt was, werd hij dat ook.
Een ruggenloze hufter, hij laat je vallen als een baksteen als dat hem beter uitkomt.

snapal | 23-06-20 | 20:11

In een nusjel? Wat is dit voor vage taal? Bedoelt ze notendop? Vera Bergkamp, a.u.b. Nederlands. Arib, Baudet krijgt in zo'n geval stante pede een standje. Nu ook consequent zijn.

Van Urk | 23-06-20 | 20:10

Hans Teeuwen is een held!

dickg | 23-06-20 | 20:10

Tagetes!

Eucalyppta | 23-06-20 | 20:09 | 1

Afrikaantjes?

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:29

En als de beeldenstorm weer gaat liggen begint de klimaatstorm weer.
Ultra-extreem-marxistisch tuig zal alles doen om de westerse wereld de destabiliseren.
Chaos, angst, geweld en héél veel materiële schade staan de wereld te wachten.
Gelukkig blijven politie en leger terughoudend, anders zou de schade nóg groter zijn. Ahum kuch.

Ruimedenker | 23-06-20 | 20:08

"Theo Baudet" is de boeren aan het helpen met hooien, kan dus niet aanwezig zijn..

Musset | 23-06-20 | 20:05 | 1

Het onderwerp boeit ze niet.

oldandwise | 23-06-20 | 20:11

Artikel 1 is hartstikke duidelijk, alleen jammer dat de staat, waarvoor die grondwet geschreven is, dat artikel 1 aan de laars lapt. Weten jullie nog: vrouwen eerst, allochtonen eerst, asiezoekers eerst, blanke heteroseksuele mannen bah. In gelijke gevallen ongelijk behandeld door juist degenen waarvoor de grondwet is geschreven. Dan kun je elke "welke grond dan ook" wel uitschrijven tot artikel 1 een eigen boekwerk is (bv. lichamelijk gehandicapt, religieus gehandicapt, politiek geahandicapt, verwarde jongere, etc), maar zolang Ollongren er haar dikke reet mee afveegt heb je er niets aan.

bergsbeklimmer | 23-06-20 | 20:05 | 1

Artikel 1 is niet duidelijk , het herbergt een uitsluitingsclausule in zich. Dat gelijke gevallen is een juridische ontsnappingstoute. U bent geen asielzoeker of homo ? Dan bent u geen gelijk geval. Een juridische oplossing voor uitsluiting. Illegaal in Nederland zijn is niet strafbaar , maar als u geen ID kunt tonen al belastingbetalende inwoner dan krijgt u een boete. Dat dus. Een papieren tijger dat artikel 1.

ja,diedus! | 23-06-20 | 20:20

Zolang deug politici en media allochtonen blijft neerzetten als slachtoffers van de blanke samenleving zal het BLM geweld. Haat en links extremisme en activisme alleen maar verder doen toenemen. Sterker nog , ik ben van mening dat het juist de haat zaait onder teleurgestelde en vooral niet succesvolle allochtonen. Nu toegeven betekend inperking van onze vrijheden en dat we allochtonen anders moeten gaan behandelen, politie een dikkere huid moet hebben en belasting niet mag controleren of te wel... misdaad en misstanden mag niet worden aangepakt onder allochtonen, want racisme, want etnisch profileren. De divibokaal op tv gaat nog veel extremer worden!

Hollandse_blauwe | 23-06-20 | 20:04

Beter achteraf dat niet, hulde aan van de Gijp voor zijn eerlijkheid en Derksen voor zijn standvastigheid, gisteren door de KuKluxBLMKlan gelyncht.

smdyasc | 23-06-20 | 20:09

@smdyasc | 23-06-20 | 20:09: je kon het vuur in de ogen van René zien....... wat een vieze gluiperd die genee.... bah... het laagste van het laagste!

Harrie7949 | 23-06-20 | 20:32

Ja, hij reageert vaak nogal secondair en is bang voor de confrontatie.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:34
▼ 1 antwoord verborgen

Godsdienst mag er uit en levensovertuiging mag er voor in de plaats. Daarnaast mag er duidelijk in staan dat de overheid gelijkheid dient te betrachten en dat het de mens vrij is naar eigen overtuiging onderscheid te maken voor het persoonlijk en het beroepsleven. Zijn we meteen af van die opdringerige types die nu verplicht je bedrijf komen verzieken.

eastender | 23-06-20 | 20:03 | 3

En als mijn levensovertuiging nu kannibalisme is?
Of kleine meisjes besnijden?

Mr.Crowley | 23-06-20 | 20:14

@Mr.Crowley | 23-06-20 | 20:14: Je reageert net zo vulgair als je nick, jesses wat was dat ‘n ransbak. Moet er speciaal voor simpeltons een bijsluiter bij over levensovertuiging, criminaliteit en andere zaken, so be it.

eastender | 23-06-20 | 20:32

Kan die niet gewoon worden ingekort naar “discriminatie op welke grond dan ook”? Zelfde resultaat en dezelfde lading.

Haatejaculaat | 23-06-20 | 20:03 | 1

Ik discrimineer seriemoordenaars. Dat mag dus volgens u niet meer?

Pretzel Logic | 23-06-20 | 20:21

Ja ja, Teeuwen.
Han-sie-pan-sie.
Daar heppie me toch een punt.

We ging van politiegeweld en een dode meneer Floyd,
naar demonstraties van BLM,
naar 'vreedzaam',
naar plunderen, najagen, mishandelen etc in de VS,
naar boze Akwasi die ook mee wil doen,
naar oproepen (van geweld) om Zwarte pieten te kopschoppen,
naar oproep tot een straatnamenstorm,
naar oproep tot een beeldenstorm,
naar oproep tot minder blanken in advertenties,
naar oproep tot disclaimer door DENK (beeld PF),
naar oproep tot plunderingen in NLse steden,
...
naar oproep tot vermoorden van blanken. Zodra 'je' ze ziet.
https://pbs.twimg.com/media/EbIlbSRXYAYht8Y?format=jpg&name=large

gaffelbaard | 23-06-20 | 20:02 | 4

En dat allemaal met de goedkeuring van het kartel.

komtdatschot | 23-06-20 | 20:14

Voor de mensen die straks tikken van 'fake'...

Ik geloof niet dat oproepen tot het vermoorden van blanken 'fake' is.

Die rot is al langer onder ons. We hebben het er bijna nooit over. Het is net of het er niet is. Af en toe laten boze bruine mannen (BBM?) een glimp van hun ware bedoelingen zien. Soms zie je het terug in graffiti, zomaar ergens in je stad. En soms kom je het tegen op MSM zoals FB of twitter. Hier een paar hashtags:
#Killawhiteonsight
#killwhitey
#allwhitesshoulddie
#ihatewhitepeople
#donttrustwhitey
#OnlyBlackPeopleDeserveToLive
enz.

En dit zijn we natuurlijk ook nog niet vergeten. https://rmx.news/article/article/suspect-who-beat-elderly-white-man-in-detroit-nursing-home-said-on-video-black-people-are-supposed-to-rule-the-earth

Dus, de eerste de beste die roept 'oh, maar BLM wil echt geen blanken vermoorden hoor, dat is fake hoor' .... ik geloof je niet, en ... go fuck yourself!

gaffelbaard | 23-06-20 | 20:35

@gaffelbaard | 23-06-20 | 20:35:
o.k., dat laatste was een beetje boos eind. Ook niet echt mijn 'stijl'.
Maar toch geen slecht advies want nu ik erover nadenk ... da's in ieder geval beter dan kopschop-oproepen en demonstreren voor BLM.

gaffelbaard | 23-06-20 | 20:48
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben blij met Johan Derksen, ook al vond ik dat programma nooit interessant want... voetbal?? ...
Hans Teeuwen is een held. Leider van de kritisch denkenden en strijder van het vrije woord.
Die Derksen... zou die niet samen op een onafhankelijke server samen met die funny guy, misschien onder leiding van miskend talent Dennis Schouten een leuk wekelijks prietpraatprogramma neer kunnen zetten á 0,30 cent per IP adres per keer? Vrij van reclames ( en daarmee censuur opgelegd door grote jongens).

Het is dat de meeste voetballiefhebbers niet genoeg iq hebben om zoiets via internet op hun tv te krijgen en met paypal te voldoen, anders was het best een leuk idee, toch?

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:01

Het is niet zo dat de overheid zelf zich überhaupt aan dit artikel houdt met al die uitzonderingen m.b.t. "positieve" discriminatie. Het wordt tijd voor een constitutioneel hof dat wetgeving toetst aan de grondwet.

einz | 23-06-20 | 20:01

Iedereen discrimineert.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:00 | 6

@Lupuslupus | 23-06-20 | 20:18: Natuurlijk...... in de loop van je leven bouw je levenservaring op, en met behulp van die "database" bepaal je of een persoon eerlijk en betrouwbaar is, of niet.
Iemand die heel snel praat en nerveus overkomt doet bij mij de alarmbellen rinkelen, om maar eens een voorbeeld te noemen.
En meestal blijkt mijn voorgevoel te kloppen.
Mensen die altid met een grijns op hun smoelwerk lopen vertrouw ik ook niet.
Allemaal discriminatie.

Slipsnifter | 23-06-20 | 20:33

Ook gij, Patje!

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:35

Discriminatie is de basis van evolutie.

Drefbon | 23-06-20 | 22:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Genee is gewoon een lul, meehuilen met de massa zal hem zwaar opbreken.

snapal | 23-06-20 | 19:59 | 7

Genee is zijn geloofwaardigheid nu wel kwijt.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:47

@Kuifje-naar-Brussel | 23-06-20 | 20:47: slabbetje af, klaar met eten, nu boertje laten, slapie doen (zucht). Is de wereldverbeteraar er weer bij, nou, dan zal alles wel goed komen. (zucht, zucht) Nog even Air France kapittelen, Rutte toespreken, even weer een topic naasten, alvast je link voor Esther klaarleggen. Hemeltjelief, wat een leven. Ik heb mededogen bijna met de VVd die zo'n groupie met zich meezeult. Maar het blijft een slechte partij. Weg met de zorg, immers. Ik houd u voor gezien.

dathoujetoch | 23-06-20 | 21:30
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat hele artikel 1 kan het beste geschrapt worden. Discriminatie “op welke grond dan ook” is niet toegestaan, maar de overheid doet niet anders dan het maken van onderscheid. Op leeftijd, op geslacht, op geloof.
Artikel 1 is een inhoudsloze belofte, die wordt misbruikt wanneer het zo uitkomt. Nee, weg ermee.

Glasgow Argus | 23-06-20 | 19:59 | 2

Helemaal mee eens.

Lupuslupus | 23-06-20 | 20:05

Dat stelde Pim Fortuyn om die reden ook al eens voor, als ik me niet vergis.

Slipsnifter | 23-06-20 | 20:08

Deze korte video. Dit hoopte ik te zien met de corona-uitzending en deze 3 minuten maken het helemaal goed.

Rico Tampeloerus | 23-06-20 | 19:59

Kort en bondig en ook nog grappig. Top!

donkieshot | 23-06-20 | 19:59

We hebben onze grondwet al verkwanseld aan Brussel.

komtdatschot | 23-06-20 | 19:58

Ik krijg het idee dat Hans zwaar aan de pep zit of zo. Of is het altijd zo een neuroot ?

Twisted_Faith | 23-06-20 | 19:58 | 3

Ja.

ff serieus nu! | 23-06-20 | 20:01

"Het is geen slechte jongen, maar totaal doorgesnoven", aldus mijn bron in het Weertse uitgaanscircuit.

Quincunx | 23-06-20 | 20:25

Hans heeft een boel energie. Maar hij gebruikt minder dan Waylon.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:35

Tja Hans, hij heeft gelijk maar hij strijkt wel erg vaak langs zijn neus.

Holein1 | 23-06-20 | 19:58 | 3

Langdurig cokegebruik resulteert in een chronische loopneus. Just sayin'.

_pacman_ | 23-06-20 | 20:03

Dan worden de zaken soms heel 'helder', haha

SterF... | 23-06-20 | 20:04

liever langs je neus strijken dan zwarte Piet voor zijn hoofd trappen...

surffee11 | 23-06-20 | 20:14

Ik kijk nooit Derksen maar laat iedereen maar aanschuiven aan tafel. Wat een Show! Beau pak maar in en ga daklozen pesten. Of een offspin 24 uur met Johan D. of de Grolo gesprekken!
Inside is te klein geworden nu voor Johan. Vooral nu zijn maten hem de maat nemen. Bedankt Akwasi!
Contractbeprekeningen met hoge hakken en korte rokjes. Grolo wordt hot!
Hij is gewoon te blank om zich zwart voelen.
De Tutsies weten wat het is om afgeslacht te worden door de Hoetoes voor hun huidskleur?
In Afrika hoef je geen blanke boer meer te zijn om je vrouw te zien verkracht worden.
Mischien een nieuwe partij? De snor van Nederland!
Toen mijn moeder 14 verkracht werd door 1000 soldaten uit Japan was dat ook geweld tegen minderheden of hun verdiende loon voor uitbuiters uit Holland?

Miljonar | 23-06-20 | 19:57

En discriminatie op leeftijd, zoals het niet uitbetalen van AOW aan mensen onder de 65? Mag dat?

obominotie | 23-06-20 | 19:57

Er moet dringend een disclaimer bij Art. 1, nl. dat haat ideologieën niet onder ‘religie’ vallen en zodoende ook niet beschermd kunnen worden door de wet. Het artikel gaat nu uit van een bepaald ‘zieligheid en kwetsbaarheids’ gehalte van mensen en groepen. Misbruik van het artikel is inmiddels een feit, dus vandaar. Voorts is de toevoeging door D66 gelijk aan een draaiende draaideur.

Sw.Dwaallicht | 23-06-20 | 19:56

Black beledigd blank. Blank beledigd black. Dat kan je tegen elkaar wegstrepen. Dan ben ik nog erg coulant.

Leptob | 23-06-20 | 19:56

Er moet niet wat bij, er moet wat af. Of op welke grond dan ook. Wat rookten ze toen? Competentie is ook een grond. Discriminatie op competentie is ook strijdig met artikel 1.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 19:55 | 3

Uiterlijk, zou er ook onder kunnen vallen, zodat je dadelijk allemaal zeekoeien bij een schoonheidswedstrijd krijgt.

serieuzegast | 23-06-20 | 22:35

Dus eens: dat op welke grond dan ook moet eraf. We selecteren heel de dag op allerlei gronden (=discriminatie) en meestal is dat volstrekt normaal en geaccepteerd.

serieuzegast | 23-06-20 | 22:41

Op grond van het beziiten van een vagina ook (vrouwenquotum)

Lompelul | 23-06-20 | 23:11

Hoe zit het met die positieve discriminatie?

johndeer | 23-06-20 | 19:55 | 1

Dat ligt eraan wie er positief gediscrimineerd worden. Als dat Ariërs betreft niet uiteraard.

obominotie | 23-06-20 | 19:59

Dus we kijken een voetbalprogramma om de staat van het land te duiden. Wat een armoe.

Juffrouw op de fiets | 23-06-20 | 19:54 | 1

Juist, zover zijn we gezonken. Op de NPO is helaas niet veel wederhoor te bekennen deze dagen. Wat is er in godsnaam gebeurd met een maatschappij die in gesprek ging, kritisch naar elkaar was en andere meningen respecteerden?
Inderdaad, we moeten het hebben van een voetbalprogramma...

SterF... | 23-06-20 | 20:12

Die Teeuwen is een vreemd en bijzonder mannetje, maar er valt hier geen speld tussen te krijgen.

Van Urk | 23-06-20 | 19:53

Ja kom, we zetten het in de grondwet dan zijn alle problemen opgelost..zucht

De Let | 23-06-20 | 19:52

Als Hans zo doorgaat wordt hij weer doelwit. Een godspé uiteraard dat het gebeurt!

Zuma | 23-06-20 | 19:52

Ik bied ook mijn excuses aan aan Johan Derksen, omdat hem je niet beter heb gesteund.

Short | 23-06-20 | 19:51

We hebben ook vrijheid van vereniging en vergadering volgens de grondwet. Merk je nu weinig van.

Shoarmamasutra | 23-06-20 | 19:51

Leeftijdsdiscriminatie valt er buiten en blijft dus gehandhaafd

Ridde Rogter | 23-06-20 | 19:51 | 1

Daar moeten ze eens een keer wat aan doen, iemand van 40 doet al praktisch niet meer mee op de arbeidsmarkt.
Ze hebben voor hetzelfde geld liever iemand van 22 zonder enige ervaring dan een 45 jarige met een stapel diploma's en bakken aan ervaring.
DAT is pas discrimitatie, maar daar hoor je nooit iemand over.

Slipsnifter | 23-06-20 | 20:01

Klasse, zo ken ik Hans weer.
Ik kan zijn uitspattingen altijd erg waarderen, maar ik begreep zijn aanval op Derksen echt niet.
Teeuwen en Derksen zijn wel het soort mensen waar we het van moeten hebben in deze krankzinnige tijden.

Slipsnifter | 23-06-20 | 19:50 | 4

@Slipsnifter | 23-06-20 | 19:58:
Echte Nederlanders zijn volwassen. Zo is het. Maar er zijn er veel meer dan je zou denken als je alleen de treurbuis beschouwt. Daarom geen live tvsignaal hier. Showbiz. Vertekende realiteit.

suscrofa | 23-06-20 | 20:05

@suscrofa | 23-06-20 | 20:05: Het zijn twee van mijn favoriete BN-ers, laat ik het zo zeggen.
In het dagelijks leven heb ik uiteraard ook wel een paar favorieten, maar ik merk wel dat "goede" mensen steeds zeldzamer worden.
Het lijkt tegenwoordig wel of je bijna niemand meer kunt vertrouwen, iedereen is zo ontzettend op zichzelf gericht.

Slipsnifter | 23-06-20 | 20:18
▼ 1 antwoord verborgen

Voor een rasechte racist zoals mij het ideale moment om een comfortabele electrische rolstoel op de kop te tikken via marktplaats. Voor wanneer ik mij in de publieke ruimte begeef. Iedere homo, turk, transgender, afrikaan of marrokaan de volle verbale laag geven vanuit mijn nieuwe comfortzone. Racisme is een handicap, kan ik dan zeggen.

suscrofa | 23-06-20 | 19:49 | 3

Dat zie ik dus geregeld. Er zijn er een paar die expres op t fietspad zo gaan zigzaggen dat ze niet in te halen zijn om je dan de les te leren over Respect en Gediscrimineerd

Shoarmamasutra | 23-06-20 | 19:53

Daar slaat u de spijker weer eens aardig op de kop meneer Teeuwen!

Sunabalk | 23-06-20 | 19:49 | 2

Het zou beter zijn geweest als meneer Teeuwen eerst had nagedacht i.p.v. met de 'gekwetste' wolven in het bos meejanken.

Lupuslupus | 23-06-20 | 19:59

Artikel 1 is niets, maar dan ook echt helemaal niets waard onder een kabinet-Rutte, zeker nu met de beruchte democratieverkrachtenpartijen als van VVD/CDA/D66/CU, met zo mogelijk nog ergere haters als de PvdA, GroenLinks en DENK in de coulissen.

smdyasc | 23-06-20 | 19:48

Johan Derksen is er klaar mee. De adverteerders willen aan de goede kant staan en daardoor moet Johan Derksen met meel in zijn mond gaan praten. Dat gaat hij dus NIET doen, en terecht.

Overigens zal het schaamteloze optreden van hypocriet Genee de welbekende druppel zijn geweest.

De vraag is: mogen wij onszelf nog zijn of was dit de laatste hobbel die nog genomen moest worden door de gutmenschen?

Ik denk het laatste. Jezelf zijn, kritiek hebben, scherpe debatten, een mening hebben dat is afgeschoten.

Taxi!! | 23-06-20 | 19:48 | 2

Ik denk helaas dat Johan er verstandig aan doet om met het programma te stoppen.
VI zal er een stuk minder op worden, als het al blijft bestaan, en ik zal Johan erg missen, maar integere mensen hebben op televisie niks meer te zoeken.
Johan krijgt iedere keer zo'n bak stront over zich heen, dat moet je gewoon niet meer willen op die leeftijd.
Hij moet gewoon leuke dingen gaan doen, lekker op vakantie gaan en van het leven genieten..... laat al die zelfhaters en hyena's de tyfus maar krijgen.

Slipsnifter | 23-06-20 | 19:56

Johan is gewoon te goed voor dit land.

Slipsnifter | 23-06-20 | 20:03

Dat artikel 1 is toch allang een wassen neus? In de praktijk luidt het:
"Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Alleen moslims en mensen van kleur worden gelijker behandeld dan anderen. Zij mogen voorgetrokken worden op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras of geslacht. Zelf mogen zij anderen achterstellen op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras of geslacht."

MAD1950 | 23-06-20 | 19:47 | 1

Black lifes matter (verplicht op voetbaltenue's, mocht nooit van Fifa en UEFA, nu ineens wel). White lifes matter? Verboten, haal dat vliegtuig neer. Schande. Racisme.

dathoujetoch | 23-06-20 | 19:50

Er zijn maar 4 woorden nodig: Discriminatie is niet toegestaan. De rest is wollige en overbodige vulling van het wetsartikel om niche-doelgroepen zich inclusief te laten voelen. Onzin.

_pacman_ | 23-06-20 | 19:47

Kan toch veel bondiger: "Discriminatie, op welke grond dan ook, is niet toegestaan.".
Zo moeilijk is dat toch niet?

ArieR68 | 23-06-20 | 19:46

"En je mag kleine of heel grote mensen wel discrimineren?" "Nee, dat valt dat onder 'op welke grond dan' ook." "Oh. Waarom is dat dan niet genoeg? Dan kan die toevoeging toch ook achterwege blijven?" "Ja, eigenlijk wel, maar Dittrich wil wel terug in een kabinet, en we sturen vanavond alleen maar derderangs Kamerleden, want wij hebben het druk met de media, msm, kwebbelprogramma's, pr-manifestaties, reclamefilmpjes." "Is Bosma ook derderangs?" "Eigenlijk niet, maar is PVV, dus deugt niet."

dathoujetoch | 23-06-20 | 19:45

Kop, spijker, raak weer.
Al is het een hele grote open deur. Dat van die erfzonde in de vorm van 'white privilage' is wel echt heel zielig, en bovendien inderdaad een plagiaat op de ver outdated religies.
Verontrustend detail ook van de (gevaarlijke) marxistische kern in de BLM beweging. Die willen alles even opnieuw verdelen waar niet, of in sterk mindere mate, hard voor gewerkt is. Lekker makkelijk.. Jezelf buitensluiten op grond van je afkomst of kleur binnen deze maatschappij wordt eigenlijk nergens genoemd want dan heb je het wel weer gedaan hoor. Er is immers nog een groeiende cultuurgroep die vanaf wieg wordt geindoctrineerd dát je er niet bij hoort, en dát je geen vriendjes met de vijand mag worden.
Laten we dat eerst eens tackelen.
Shalami..

NiCeY | 23-06-20 | 19:45

Johan Derksen en Hans Teeuwen zijn nog de enigen die zichzelf durven te blijven in deze huichelachtige tijden.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 19:44 | 5

@korkienie | 23-06-20 | 19:47: Er komt heus wel een tegenbeweging op gaan. Zelfs Mona Keijzer maakte er vandaag een opmerking over.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Laten we gewoon maar een systeem waarbij er een zender is en de programma's die daar op zijn gefund worden door de kijkers. Geen reclame mee nodig en iedereen betaalt voor wat die leuk vind

korkienie | 23-06-20 | 19:44 | 1

“Gefund”.... ik moest het even opnieuw lezen, wat een vreselijke term. Maar inhoudelijk heb je gelijk! Ik zou wel donateur van VI willen worden: leve het vrije woord en de gewone mens!
Die kroon past ons allemaal

Dr. Worstenbroodje | 24-06-20 | 00:25

Niet meer gediscrimineerd worden als witte hate-ero. Klinkt als een nuttige toevoeging.

Shoarmamasutra | 23-06-20 | 19:44

... en anders schrap je toch gewoon alles tussen ‘Discriminatie’ en ‘op’, of zeg ik nou iets dat al was gemeld?

MartiniMeister | 23-06-20 | 19:43

Teeuwen op zijn best. Ik mag hopen dat zowel Teeuwen alsook Derksen nog vele "foute"grapjes maken. Ik ben een gehandicapte homo..... Komt u maar. Het gaat tijd worden dat de "Nederlander" weer een beetje eelt kweekt op zijn ziel en niet bij het minste of geringste op zijn kleine pikkie is getrapt. Mzzl

andrew1972 | 23-06-20 | 19:43 | 1

Helaas, alleen black dicks (have) matter. Maar dat weet u als homo wellicht beter dan ikzelf.

_pacman_ | 23-06-20 | 19:50

Door gehandicapten, homo's of wat dan ook expliciet te benoemen blijven ze altijd een separate groep, en gaan ze niet op in de rest van de samenleving.

Zupschufter | 23-06-20 | 19:43 | 1

Eens.

Lupuslupus | 23-06-20 | 19:45

Zal Asscher op tijd zijn voor de stemming?

Opajoop | 23-06-20 | 19:42 | 1

Belangrijker nog, gaat er nog een Alway Sunny in Philadelphia montage komen van zijn promofilmpje over de zorg en die schertsvertoning vandaag in de Kamer?

Acar_ketimun | 23-06-20 | 19:52

waarom niet inkorten naar "iedereen is vanaf heden getint. Heel licht-, gewoon licht- en zwaar getint. En we mogen niet discrimineren naar getintheid."
Klaar.

Nuchternederland | 23-06-20 | 19:42

Ik ben autist, ik wil ook graag niet gediscrimineerd worden.

filosofem | 23-06-20 | 19:42 | 2

Nou, vooruit dan maar. Jij mag ook meedoen.

Brabantse Leeuw | 23-06-20 | 19:43

Zet het maar op je routine lijstje

korkienie | 23-06-20 | 19:45

Als jullie mij niet begrijpen en ik u niet dan komt dat omdat ik licht getint ben. U weet niet hoe het is!!

Rest In Privacy | 23-06-20 | 19:42 | 7

@Patje2011 | 23-06-20 | 20:45: Moet je even kijken of je thalassemie hebt. Veel mensen uit Noord-Afrika zijn drager van het gen, zonder dat dit bij hen tot klachten leidt.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 20:50

Knoop goed in uw lichtgetinte oren dat ik alles wat u zegt niet kan horen.

SIogra | 23-06-20 | 20:53

@SIogra | 23-06-20 | 20:53:
Haha. Dat is een prachtig gedicht.
@Kuif Zal ik doen indien mogelijk.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 21:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Je ziet er goed uit Hans. Dat mag ook wel eens gezegd worden. On topic, eens. (Figuurlijke) Dood aan de marxistische religie!

Kanarie | 23-06-20 | 19:41

Toch netjes van van der Gijp.

komtdatschot | 23-06-20 | 20:13

Wilfred Geneer is een mens die masturbeert. Hij is volledig om. Verlos 'm uit z'n lijden daar tussen al dat gezonde verstand. Laat 'm alsjeblieft naar de NPO gaan.

SIogra | 23-06-20 | 20:46

Wow! Als het echt waar is wat daar staat, is dat wel een ongelofelijke tering kutstreek zeg.

Grachus | 23-06-20 | 21:27
▼ 5 antwoorden verborgen

Teeuwen rocks!

Poeha | 23-06-20 | 19:41 | 1

Anouk Theeuwe?

Shoarmamasutra | 23-06-20 | 19:49

Hahahahans! 'Goed op dreef' zei ik vorige keer, maar je houdt de vaart er nog steed slekker in!

De waard zijn gast | 23-06-20 | 19:41

Mooi ! Traantje wegpinkt.
Overigens lijkt Hans een paar kilootjes lichter dan een paar weekjes geleden. Aan het trainen ?

Carlos_I | 23-06-20 | 19:41

Demonstranten en burgers toevoegen, we hebben de afgelopen weken duidelijk gezien dat Artikel 1 onvoldoende garantie biedt voor gelijkheid wanneer de elite niet gediend wordt.

smdyasc | 23-06-20 | 19:40

Benieuwd wie zich na vanaaf de grootste deugerT mag noemen.

zwellevertje | 23-06-20 | 19:40 | 2

Genre.

libertat | 24-06-20 | 08:48

Waarom niet gewoon ‘sexuele gerichtheid’. Dan ben je er toch ook? Geneuzel.

Dubbelepunthoofd | 23-06-20 | 19:40 | 1

Gerichtheid oei oei. Dat zal vast in n verkeerd uitgewoond keelgat schieten. Alsof je een richting moet kiezen. Beledigend voor de bi's en de asexuelen.

Shoarmamasutra | 23-06-20 | 19:50

Johan kreeg de watjes knie van deugNederland in zijn nek, hij stond moeiteloos op, bromde wat, nam een sigaar en gaat stug weer door.

Rest In Privacy | 23-06-20 | 19:39 | 2

Yep.

Brabantse Leeuw | 23-06-20 | 19:42

Wat ik gisteren zag was dat hij wel enigszins geraakt leek. Hij leek wat fragiel, ook niet gek als je heel "deugend" NeDDRland over je heen krijgt.

073Cab | 23-06-20 | 19:57

Hans Teeuwen blijft gelukkig gewoon normaal doen in dit steeds gekkere land. Meer gezond verstand dan het hele kabinet bij elkaar.

benjeallanggek | 23-06-20 | 19:39 | 1

“Meer gezond verstand”...,
Dat zouden meer mensen moeten hebben...,
Stem ze weg!!!

D-Fens_1963 | 23-06-20 | 19:42

Heel goed, maar pas op voor boze negers Hans.

Nuchternederland | 23-06-20 | 19:39 | 1

Vlak de woeste witten niet uit. En de geagiteerde gelen.

Shoarmamasutra | 23-06-20 | 19:54

Een sterk land is een land waarin gekwetst kan worden. Daarnaast bestaat Neder(ig)land. Zucht.

Cor Netto | 23-06-20 | 19:39

Ik zou er liever wat uithalen. Godsdienst met name.

Brabantse Leeuw | 23-06-20 | 19:39

Prima toevoeging, ondanks het hoge deuggehalte. Nog beter zou zijn die hele tweede zin te schrappen. Een grondwet moet niet over de verhouding tussen burgers onderling gaan.

Muxje | 23-06-20 | 19:38

Volkomen overbodige deugmotie, er komen verkiezingen aan?

dathoujetoch | 23-06-20 | 19:38

De grondwet?

Telt die mee dan?

WachTMeesteR | 23-06-20 | 19:38

Alleen een oorlog zal ons redden van dit eerste wereld gewauwel. Even allemaal weer herinnerd worden aan wat daadwerkelijk belangrijk is.

Koenz0r | 23-06-20 | 19:37 | 4

@Jimmy Mc Clure | 23-06-20 | 19:44: isolatie technisch wel, dat moest van Frans toch ?

korkienie | 23-06-20 | 19:48
▼ 1 antwoord verborgen

Johan Derksen

T. Rammel(l)an(d)t | 23-06-20 | 19:37 | 3

Hans Teeuwen.

Nu jij weer.

De waard zijn gast | 23-06-20 | 19:42

@De waard zijn gast | 23-06-20 | 19:42: Hans Derksen?

marcoplarco | 23-06-20 | 19:52

Graag een Constitioneel Hof. Dan kunnen wij wetten eindelijk is laten toetsen aan de Grondwet.

Krijgtheenenweer | 23-06-20 | 19:36 | 3

Constitutioneel Hof dus :)

Krijgtheenenweer | 23-06-20 | 19:37

Aah, je bijdrage leek goed te gaan, tot ik me realiseerde dat domme mensen ook mogen stemmen en dat het constitutionele hof dan ook een soor Hart-Van-Nederland wordt en dat moeten we niet hebben.
Leer dus eens fatsoenlijk Nederlands, praten we dan nog eens verder over je idee.

Busverhuur | 24-06-20 | 08:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland