Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Spruitjeslucht. Raad voor de Journalistiek steunt etnisch profileren @NOS met #divibokaal

NOS *zet zichzelf voor paal door achterlijk hokjesdenken

Raad voor de Journalistiek: hold my beer

Social

Beste Keklik Yucel, Özcan Akyol, Iris van Lunenburg, Hadjar Benmiloud, Jenny Douwes, ZIhni Özdil, Nadia Ezzeroili, Ton F. van Dijk, Lotfi El Hamidi, Ebru Umar, Kim van Keken, Fidan Ekiz, Esther Voet, Erdal Balci, Elif Isitman, Lamyae Aharouay, Jaqueline Makbouli, Zohair el Yassini, Elise de Windt, Ouafa Oualhadj, Rachid Benhammou, Aylin Bilic en alle andere mensen die liever niet door Nik en Charlotte van de NOS gebeld worden omdat ze iets zijn, maar omdat ze iets kunnen, jullie zitten er helemaal naast. Het is juist hartstikke goed dat de NOS mensen etnisch profileert, want jullie zijn spruitjes en er liggen allerlei worteltjes vooraan in een kistje van de groenteboer. Of zoiets. Was getekend, de voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, het 'objectieve' orgaan waar je naartoe moeten stappen als je onheus bejegend wordt door een journalist. Nog meer spruitjeslucht na de breek! Uw abonnement op de NOS opzeggen kan HIERRR

Man man man

frits, je hebt geen agency

WORTELTJESTAART

good busy eus

#GOEDEMORGEN

dit gaat niet weg

DIT IS HEM

ludiek

OPHEF!

there are no americans op de nos redactie

SATIRE!

mag dit wel van lara?

KAMERVRAGEN

zin in dinsdag makkers

KLABAM! HATSJEKIDEE!

staatsomroep!!!

LOL!

goeie

Draadjesgroente!

Social

Reaguursels

Inloggen

Gelukkig legt hij het ons uit adhv een onnodige en kinderachtige analogie om een domme redenring een zweem van complexiteit en 'te moeilijk voor jou' mee te geven. Ha, lul!

klimaatsloper | 19-05-20 | 01:06

Wel leuk dat we nu eindelijk een woord hebben voor deze zo achtergestelde groep, maar of ze nou blij moeten zijn een spruitje te zijn. Ze geven zo'n nare lucht bij het koken.

Robhal | 17-05-20 | 13:56

Woorden waar we geen woord meer over vuilmaken: diversiteit, inclusief, gender, masculiniteit, Marcel Gelauff. Dus niet meer van: wanneer gaat nu eindelijk eens de bezem door dit Marxistische inclusieve genderofiele diverse tendentieuse nest onder leiding van Marcel Gelauff en de opvattingen uitdragend van Marcel Gelauff? Wanneer?

AlexanderVissers | 16-05-20 | 21:23

Jesus mina, hoe gek gaan we worden?
Ikzelf ben een spruitje (ja echt allochtoon hier) maar eh wat the fuck is dit nou weer? Wie kan dit virus even weghalen en de verkiezingen brengen? Geertje moet de NPO even gaan saneren.

Chaimmeister2.0 | 16-05-20 | 20:42 | 1

Amen

GWBA | 16-05-20 | 21:43

Maar ik vind spruitjes toch al lekkerder dan worteltjes.
Of zit ik nu verkeerd/

berg545 | 16-05-20 | 19:09

Godverdomme, heb ik nu weer de pech dat ik een worteltje ben. Shit. Kut! Ook voor mijn kinderen die totaal niet aan de bak komen (huis, werk, corona inkomensondersteuning etc.). Waren ze maar transgender, donkergetint of in elk geval niet wit, of desnoods moslim. Kut! Shit!

SaintNick | 16-05-20 | 15:49 | 2

Ik zal mijn kinderen vertellen dat ze zichzelf nog meer moeten haten en koloniaal schuldig moeten voelen, en helaas geen enkele kans maken op het NOS divibokaal, wegens racisme van de NOS. Zuur. Echt.

SaintNick | 16-05-20 | 15:59

@SaintNick | 16-05-20 | 15:59: ik hoop alleen maar dat hun schedelmaat binnen de boot valt in het verborgen NOS Excel kolom van de verborgen (maar helaas uitgelekte) NOS Excel.

SaintNick | 16-05-20 | 16:03

Leuk artikeltje op Joop, getiteld: "Witte mediamakers zijn aan zet als het gaat om diversiteit". Lees en huiver:
"Witte journalisten worden systematisch bevoordeeld ten opzichte van mediamakers met een migratieachtergrond. Redacties zullen moeten investeren in kennis vergaring over dekolonisatie en wat het betekent om wit te zijn in deze wereld."

JackStick | 16-05-20 | 15:40 | 4

@DebraCadabra | 16-05-20 | 15:50:
En natuurlijk geschreven door een 'witte' vrouw. Ze lijkt haar uiterste best te doen om de witte kleur van zich af te schrobben.
"Zolang witte journalisten niet bij zichzelf te rade gaan hoe het nu toch kan dat de redactie nog steeds zo wit is, verandert er niks. En dat is schadelijk voor onze maatschappij waar media voor een belangrijk deel bepalen hoe we naar de wereld kijken."
Hoe werkt dat toch, dat vanuit je pigmentkleur naar de wereld kijken? En hoe werkt dat bij witte Sanne zelf? Wat heeft witte Sanne ertoe gebracht om als witte vrouw anders naar de wereld te kijken? En toen ze dat zichzelf had aangeleerd, dat anders kijken, wat was er toen precies met haar gebeurd? Was dat anders kijken ook een beter kijken? Was ze minder wit geworden door dat anders kijken? En als dat kan, zou dan ook een totaal witte redactie niet in staat moeten zijn om anders te kijken, zonder dat er op geforceerde pigment wordt binnengeloodsd?
Witte Sanne weet kennelijk precies wat goed is en wat fout, ze meet het breed uit en kent geen genade:
"En als je nu als witte lezer afhaakt omdat ik het woord racisme gebruik, ben je precies degene die verandering tegenhoudt."
Tuurlijk, witte Samme is anders naar de wereld gaan kijken en mag daarom, zo vindt witte Sanne, naar willekeur de racisme-kaart trekken. Iets vanzelfsprekend vinden omdat het vanzelfsprekend is, is een doodzonde, vindt witte Sanne, is onversneden racisme. Witte tradities, witte gewoontes, witte normen, witte waarden, allemaal racisme.
Witte Sanne ziet in alles een wit vooroordeel, en witte vooroordelen deugen niet.
Witte Sanne kijkt anders tegen de wereld aan, witte Sanne heeft zich bevrijd van het witte racisme, vindt ze zelf, maar is daardoor racist geworden, het soort racist dat ze bij het Staatsjournaal graag in hun safe space willen toelaten. Sanne zal de geheime regels van de sekte nooit naar buiten brengen, zo is Sanne niet. Sanne houdt van spruitjes als haar verteld wordt dat het goed is om van spruitjes te houden.

Schoorsteenveger | 16-05-20 | 16:25
-weggejorist-
Chaimmeister2.0 | 16-05-20 | 20:47

Witte Sanne zou ook gewoon naar Afrika kunnen emigreren. Daar zijn een stuk minder 'witte' mediamakers. Of naar Azië. Of naar Zuid-Amerika. Want in Europa is het best wel 'wit'. En als je kleur zó belangrijk vindt is emigreren toch echt de snelste oplossing...

GWBA | 16-05-20 | 21:33
▼ 1 antwoord verborgen

Spruitjes. Kan het nog erger?
De een na de ander glijd uit over de bananenschil.

MistaRazista | 16-05-20 | 15:37

De 'divi'-groentewinkel van NOS en RvJ.

ALLE groenten worden verkocht .... behalve worteltjes.

De andere groenten, vooral alle groenten met een groene tint, voelden zich ook nog eens negatief gestereotypeerd omdat ze ook nog eens achterin de schappen lagen en niet vooraan, net als de worteltjes. Dus, liggen alleen alle groene groentes nog vooraan, alle andere groente-tinten achteraan en zijn de worteltjes uit de schappen gehaald.P.s. waarom begrijpen NOS en RvJ niet, dat dit geen diversiteitsbeleid is, maar een racistisch beleid? #white-shaming.

gaffelbaard | 16-05-20 | 15:28 | 1

Die van Exter kletst uit zijn nek. De vergelijking gaat mank.
Het zou volstrekt ontoelaatbaar zijn als het Staatsjournaal enkel nieuws rond mannelijke bleekscheten zou brengen, en alle nieuws over zwarte, bruine, rode, gele en witte vrouwen achter zou houden.
Er is ook geen sprake van dat de kijker elke dag zou willen kiezen uit het nieuws, enkel voor bepaalde nieuwsfeiten zou willen gaan en andere nieuwsfeiten niet zou willen horen.
Nieuws is nieuws, je brengt nieuwsfeiten of je brengt ze niet. Het zou best zo kunnen zijn, nee het is zelfs waarschijnlijk dat het Staatsjournaal bepaalde nieuwsfeiten naar voren haalt en andere op de achtergrond dringt, of zelfs dat ons bewust nieuws wordt onthouden, maar daar gaat het hier helemaal niet om.
Waar het hier om gaat is dat het Staatsjournaal bewust de context waarbinnen een nieuwsfeit het journaal gehaald heeft een zekere vorm wil geven, opdat dat nieuwsfeit door de kijker op een door de redactie gewenste wijze interpreteert en waardeert.
Dus, het gaat er terzake niet om dat de spruitjes naar voren worden geschoven, nee, het gaat erom dat de klant die spruitjes op een door de groenteboer verlangde wijze gaat waarderen.
En om dat te bewerkstelligen zet de groenteboer extra personeel in. Die hulpjes dienen de klant bijvoorbeeld te vertellen dat worteltjes eigenlijk veel te veel overgewaardeerd worden, en dat spruitjes veel lekkerder en voedzamer zijn, dat het eigenlijk een schande is dat mensen voor worteltjes gaan, of zelfs dat worteltjes willen verkeerd is, en dat spruitjes wensen je tot een beter mens maakt. Dat je misschien zo nu en dan best nog wel eens een worteltje mag eten, maar dat het toch de voorkeur verdient om voor die spruit te gaan.
Worteltjes lekker vinden, zo zegt de context, is bevooroordeeld zijn, is eenzijdig luisteren naar anderen die worteltjes óók lekker vinden. Dat moet maar eens afgelopen zijn, zo schreeuwt de context. Van nu af aan vindt u, klant, een nieuw hulpje tegenover u, eentje die toevallig spruitjes lekkerder vindt en u dat zal laten weten ook, tot vervelens toe. Opdat u op den duur spruitjes nog lekker gaat vinden ook.
En die klant, als hij nog terugkomt, wordt aldus keer op keer met dezelfde hulpjes geconfronteerd die elke gelegenheid te baat nemen om hem te vertellen wat hij lekker moet vinden en vooral waarom, en zelfs proberen hem voor te schrijven hoe hij die spruitjes, of die schorseneren, of die venkel thuis klaar moet maken.
Het gaat de groenteboer van het Staatsjournaal er helemaal niet om het in den brede verkopen van groenten, hij wil de klant dwingen om groenten op de door hem gewenste wijze te ervaren en te waarderen.
Deze heilige opdracht is voor het Staatsjournaal belangrijker dan het op objectieve wijze presenteren van nieuwsfeiten en het deskundig becommentariëren van het nieuws. Het Staatsjournaal wil via het manipuleren van de context de kijker verleiden om het nieuws op voorspelbare wijze te interpreteren.
Dat is wat ook schriftgeleerden doen. Op basis van een Heilige Tekst de werkelijkheid van een dwingende context voorzien.

Schoorsteenveger | 16-05-20 | 14:48 | 1

Dit is inderdaad sektarisch. Het doel is volgzame schapen verkrijgen, uit machtshonger of geldzucht, vaak een combinatie van die twee. Ik denk zelf dat hier narcisme aan ten grondslag ligt. Narcisten brengen enorme schade toe aan hun omgeving en komen er wonderbaarlijk goed mee weg. Zelf hebben ze nergens last van. Slippendragers genoeg.

Wiebenick | 16-05-20 | 15:41

Iemand schreef het al eerder: volgende week heeft niemand het hier meer over. Het veroorzaakt nog geen deuk in een pak boter deze onthullingen. Alles blijft bij het oude. Er is dus echt een revolte of nog erger, oorlog nodig om dit soort machtsstructuren af te breken.

Willibald von Klúúúk | 16-05-20 | 14:47 | 1

Eehm, volgende week hebben we het er wel over, want er zijn al kamervragen ingediend voor het vragenuurtje dinsdag. En Bosma kennende kan dat nog best goede tv worden.
Oja. En gelukkig hebben we GEENSTIJL nog. Die blijven vast wel wrijven.

GWBA | 16-05-20 | 21:40

En toch neem ik het enigszins op voor de NOS. Zij doen namelijk slechts wat de politiek van hen vraagt. De politiek die bijv. ook in 020 allerlei diversiteitsquota verbonden heeft aan gemeentelijke subsidies. Remember de voorwaarden voor geld uit het 020-Kunstenplan. Het is dus de politiek en niet de NOS die aangesproken moet worden op het opleggen van diversiteitsquota.
Een politiek die diversiteit van bovenop oplegt, zal geconfronteerd worden met dit soort uitwerkingen. De NOS kan hooguit aangesproken worden op het instellen van de rare bokaal.

Amsterdamsko | 16-05-20 | 14:33 | 2

Met alle respect Amsterdamsko, maar wat je nu zegt is gewoon gelul. Politiek en NOS tamboureren al decennia lang dat we een Nederland een volstrekt onafhankelijk staatsomroep hebben en dat er geen enkele sprake is van overheidsbemoeienis. Dus als de NOS racisme bedrijft vanuit eigen overtuiging is dat kwalijk. Als het vanuit de politiek geïnitieerd wordt is het helemaal een grof schandaal. Hoe het ook zij, de NOS is zo fout als de neten.

MarkiesDeBalzaque | 16-05-20 | 14:45

Spruitjes, gatverdamme wat goor ! Als jong kind al een enorme hekel aan. Ze stinken, weg er mee. Ik wil minder, minder, minder, spruitjes !

KlauwnBassie | 16-05-20 | 14:02 | 4

Met spekjes zeer lekker hoor.

Twisted_Faith | 16-05-20 | 15:12

De spruitjes van Frits houden niet van spekjes. #jesuisspruitje

GWBA | 16-05-20 | 21:42
▼ 1 antwoord verborgen

Die domme Frits: iedereen weet toch dat spruitjes niet te vreten zijn (de lucht alleen al!) en worteltjes zijn wel lekker, Goed voor je ogen, mooie Koningsgezinde kleur.

pollo1 | 16-05-20 | 13:38

Tot zover artikel 1 van de grondwet.

Kwelbeller | 16-05-20 | 13:21

Maar het mandje met rotte appeltjes hebben we het maar niet over.

ratelaar | 16-05-20 | 13:15 | 1

Gheghe

Yie_Ar_Kung_Fu | 16-05-20 | 13:30

Dè typering van de Nederlandsche Journalistiek: "spruitjeslucht".....

J.Thee.Cohen | 16-05-20 | 13:09

Als je een stupide analogie van een achterlijke koekwaus probeert uit te werken, dan ga je uiteindelijk toch wel erg op die koekwaus lijken.

laatste_waarschuwing | 16-05-20 | 13:07 | 3

Als je te lang in de analogie van de vaderlandse hoernalistiek kijkt, trekt er vanzelf een bruin waas over je ogen. Die zelfgepropageerde verheffing werkt gewoon niet als je eigen ziel die bijzondere afgrond al voorbij is.

Maar zo beschouwd kan de npo eigenlijk al niet zo veel kwaad meer.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 13:32

@pollo1 | 16-05-20 | 13:39: Je vergeet '66. Heb je meteen een kwartet. Met één stem. En er dan als cu en sgp een beetje lafjes tegenaan hangen (*). Puur uit plichtsbesef. Dat laatste heeft verder niets met "aangeboren" schuldcomplexen te maken. Tenslotte zitten onze volksvertegenwoordigers er niet voor niks "zonder last".

Voor de onkostenvergoeding van dat laatste zou ik trouwens de juridische titel ook niet weten. Al zijn die tien ruggen per maand inflatietechnisch min of meer dertig zilverlingen. We kunnen wel beschouwd niet allemaal je zus verraden. #teamschriftgeleerdeachterdeboekenkast

Mij niet gezien.

(*) En de fvd. roflol.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 14:06

Oorverdovend stil op Joop. Anders weten ze daar niet hoe snel ze de Godwins moeten maken.

Sunir | 16-05-20 | 13:07 | 2

Daar hebben ze alleen oog voor tomaten en tot tomaatgemaakten.

Arne Appelmelk945599 | 16-05-20 | 13:39

Ook die andere propagandisten, die van NU, weten het nieuws ook zorgvuldig te vermijden.
Nieuws over een of andere via Twitter ontdekte schimmelsoort, dat heeft kennelijk voorrang...
Persoonlijk denk ik dat ze ten burele van NU, met samengeknepen billen zitten te hopen dat deze NOS-storm, hun kantoor voorbij gaat.
Wat zou ik graag zien dat ook een NU-medewerker uit de school zou klappen!

Aanvuller | 16-05-20 | 14:02

NOS: Nepnieuws Over Spruitjes.

JackStick | 16-05-20 | 13:05

Die deugsamenleving moet natuurlijk wel goed uitspruiten.

Nehemia | 16-05-20 | 13:04 | 1

Eerst was Corona erg, maar nu komt de multiculti maatschappij weer om de hoek kijken. Moet natuurlijk wel nog subsidiegeld binnen harken!

pollo1 | 16-05-20 | 13:41

De arrogantie van Exter, om zijn standpunt in Jip en Janneketaal uit te gaan leggen. Want daar lag het aan: tegenstanders van het NOS-gekwijl zijn kennelijk dom.

Hommel | 16-05-20 | 13:02 | 2

Ja. Wij worden "dom-rechts" genoemd in die contreien.

Timide_Aso | 16-05-20 | 13:33

Spruitjes mogen dan misschien minder lekker zijn dan worteltjes, qua gezondheid hebben ze net zo'n hoge, zo niet hogere, voedingswaarde. Daar loopt de analogie mank.

JackStick | 16-05-20 | 12:57

Je bent een Guit
Als je met Spruitjes stunt.

Dit heet in de logica een bewijs uit het ongerijmde.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 12:50

Eus heeft gelijk: er zijn er genoeg die iets goeds neerzetten en de NOS doet net of er positieve voorbeelden in het daglicht moeten worden geplaatst door een wisselbokaal in te zetten? Juist dat is gewoon te gênant voor woorden, ken genoeg afstammelingen van migranten die het wel heel goed doen (nagelaten dat je ook een groep jonge onverdraagzame etters en criminelen hebt, maar daar hoeven de goeden tochniet onder te lijden?). Die beker en database zijn compleet overbodig, het geeft juist een ongewenst onderscheid alsof je aan het zoeken bent? De afvalbak in dat ding!

Jan, Leiden | 16-05-20 | 12:49 | 2

ROFLOL, dus Dus denkt werkelijk dat hij iets kan en dat hij niet met affirmative action geholpen is?? Ik denk eerder dat hij in zijn jonge jaren naïef was en het zich liet aanleunen. Nu voelt hij zich bedrogen en begint naar de elite te schoppen. (boekenbal essay, nu dit)

BASinnic | 16-05-20 | 13:42

@BASinnic | 16-05-20 | 13:42:
Die Eus kan best wel wat. Je hoeft het niet met hem eens te zijn (ben ik ook vaak niet) maar het is best een intelligente kerel. Types als Eus zijn bovendien de enige overgebleven manier om aan de policor terreur te ontsnappen.

MarkiesDeBalzaque | 16-05-20 | 15:05

Dat deugen is volkomen doorgeslagen in een sekte.... overheden en instituten indoctrineren burgers en studenten met deze waanzin... Martin Bosma vecht hier al jaren tegen maar ook Baudet en Wilders. Het is ook betuttelracisme, omdat al die deugende witte mannen en vrouwen die allochtonen per definitie als slachtoffer zien en willen behandelen. De deuger is als het ware God die wel even tegen zijn onderdanen zegt hoe hun moeten leven en vooral niet wenst dat die slachtoffers op eigen benen staan. Triest dat deugend Nederland met hun indoctrinatie en idealisme ongelijkheid en ongelijke behandeling zaait. Deugen en politieke correctheid wakkert racisme en discriminatie aan...

Hollandse_blauwe | 16-05-20 | 12:48

Het begon al met de term "positieve discriminatie" destijds.

Is al strijdig met artikel 1.

sprietatoom | 16-05-20 | 12:41 | 3

Juist.
Op het moment dat de overheid in haar personeelsbeleid actief allochtonen boven autochtonen verkoos, werd artikel 1 van de grondwet al geschonden.
Dat de overheid vervolgens bedrijven verplichtte om ook aan "positieve discriminatie" te doen was een nieuwe, nog ernstiger overtreding van datzelfde artikel van onze grondwet.

Het is dus best een schandaal dat bijna niemand in politiek en journalistiek hier werk van maakt. Het is net als het aan banden leggen van artikel 7 van onze grondwet door de overheid. Of het verdwijnen van de trias politica in de schijnprocessen tegen oa Wilders.

We raken rechten en vrijheden kwijt waar eeuwenlang voor gevochten is.
Die we als we ze eenmaal kwijt zijn niet meer zo snel terug zullen krijgen.
Ondertussen houden de regeringspartijen stelselmatig informatie achter voor het parlement. Waardoor de grondwettelijke controlerende functie in feite verdwijnt.
Niemand in de msm lijkt er de pis lauw van te worden.

Dandruff | 16-05-20 | 12:53

@Dandruff | 16-05-20 | 12:53: De grondwet? De rechter mag er niet aan toetsen, de regering hoeft er zich niet aan te houden en de Europese regelgeving is leidend/bindend.

laatste_waarschuwing | 16-05-20 | 13:00

@laatste_waarschuwing | 16-05-20 | 13:00:

Toch is Deug66 de enige partij die hardop zegt dat onze grondwet helemaal afgeschaft moet worden. Net als al onze rechten en vrijheden.

Kennelijk durven zowel politiek als journalistiek nog niet hardop te zeggen waar de EU-lobby inclusief CDA en VVD naar streeft.

Dandruff | 16-05-20 | 13:11

Een spruitjesstamppot is dus een vorm van uiterst gewelddadige assimilatie.

Rhenium | 16-05-20 | 12:37

Overigens nog even over die totaaldebiele groentegrap van Frits van Exter.

In een echte groentewinkel liggen de spruiten echt niet verstopt. In een echte groentewinkel worden alle groenten geëtaleerd in het zicht van de klanten; dus ook de spruitjes. De meeste mensen kopen ook zowel worteltjes als spruitjes, al zal dat misschien niet precies 50/50 zijn. Maar wie zegt dat dat zou moeten?

En in het echte Nederland worden allochtonen nergens verstopt.
Ze mogen eigen bedrijven beginnen, en velen doen dat dus.
Ze mogen in loondienst bij de overheid, en velen doen dat dus.
Ze mogen werken voor private ondernemingen, en velen doen dat dus.
We zien allochtonen bij de politie en in de politiek; in de dienstensector en in de industrie. Als nieuwslezeres, als burgermeester en als kamervoorzitter.

Dat zogenaamde "institutionele racisme" bestaat niet.
Deugzeugen hebben dat nep-probleem bedacht om het niet over echte problemen te hoeven hebben.

Dandruff | 16-05-20 | 12:36 | 2

Er is een aanzienlijke groep uit Marokko, Turkije en Suriname die niet zo veel kunnen in dit moderne land. Is niet zo raar, want ze komen bijna allemaal uit de bergen/jungle en dat zijn niet bepaald universitaire oorden. De deugers hebben ervan gemaakt dat zij worden achtergesteld. Wat dus niet zo is - en vergeet ook die massale kluit niet die niets anders willen dan een uitkering en uitslapen.
Het verschil tussen Aziatische migranten en migranten met Afrikaanse roots is zo breed dat er een hele kudde olifanten tussen past.

Madame Poitiers | 16-05-20 | 12:44

@Madame Poitiers | 16-05-20 | 12:44:

Helemaal mee eens.
Maar dan nog;
- veel Marokkanen, Turken en Surinamers hebben wel een goede baan;
=> dat kan dus gewoon, in dit land;
- ook veel Nederlanders zijn werkloos, of doen slecht betaald werk;
=> dat kan dus ook gewoon, in dit land.

Die keiharde feiten maken alle gejank rond "blank racisme" ongeloofwaardig.
De kansen die elk mens in zijn leven krijgt kunnen verschillen, en hoe zij daarmee omgaan verschilt ook per individu. In de uitkering blijven hangen is ook een keus, vooral als je weet dat je door je analfabetisme toch geen topbaan zal krijgen.
Maar dat is nog geen racisme onzerzijds.
De beschuldiging dat die keus voor gratis geld het gevolg is van "blank racisme" daarentegen is wel racistisch. Die vaak herhaalde leugen is voor velen ook een waarheid geworden. Een gevaarlijke "waarheid" omdat die aanzet tot rancune en haat tegen autochtonen.

Dandruff | 16-05-20 | 13:05

Als de NOS een crimineel zoekt voor een programma gebruiken ze de zoekterm 'witte man'....
Want die zijn ondervertegenwoordigd in hun vakgebied. Netjes toch?

Iknowall | 16-05-20 | 12:35

Dat dacht de Belastingdienst ook, het viel op dat alleen de worteltjes vooraan in het schap aangifte doen. De spruitjes daar in tegen blijven heel stil in de achterste schappen. Dus haalde ze spruitjes meer naar voren. Maar blijkbaar is dat discriminatie en de divibokaal niet?

HanMar2 | 16-05-20 | 12:32

Een aanzienlijk deel van dit land is goed ziek, en niet door corona

ArieR68 | 16-05-20 | 12:31 | 1

Maar wel door kordaat. Dat drink je, dat ben je!

pienhuuske | 16-05-20 | 12:43

In de dierenwinkel in mijn straat liggen katjes, hondjes, konijntjes, hamsters en cavia's in de voorste schappen. Want mensen houden van katjes, hondjes, konijntjes, hamsters en cavia's.
De winkel verkoopt óók ratten. Die liggen in het achterste schap. Maar die ratten vechten met elkaar, doden elkaar zelfs, ze springen uit het schap, bijten dan alles stuk, vallen de andere dieren aan die weerloos zijn, vernielen de hele winkel en jagen bovendien de klanten weg.
Dus heeft de dierenpolitie maatregelen genomen en met veel moeite al die ratten gevangen.

De dierenpolitie heeft bovendien de eigenaresse van die dierenwinkel, die Femke heet, opdracht gegeven al die ratten voortaan in het voorste schap te leggen, zodat de politie ze makkelijker kan zien, beter in de gaten kan houden wat voor narigheid die ratten allemaal uitvreten en ze bovendien makkelijker kan vangen.
Maar toen de dierenpolitie aan eigenaresse Femke hiertoe die opdracht gaf, werd ze boos. Héél boos. "Dat ga ik niet doen, bekijk het maar!" riep ze.

Toen werd de dierenpolitie boos en zei: "Maar ziet u dan niet, mevrouw Femke, dat u de dierenpolitie dan ernstig hindert in het uitvoeren van hun opdracht: zorgen voor de veiligheid van de kwetsbare dieren, het beschermen van uw mooie winkel tegen vernieling en het voorkomen dat uw klanten weglopen? Het is in uw eigen belang, én dat van de dieren!"

"Neen! Neen!" krijste eigenaresse Femke, "Nooit zal ik die ratten in het voorste schap leggen, ze blijven verstopt in het achterste schap, waar het duister is en waar ze zich het beste thuis voelen! En als jullie me dwingen de ratten in het voorste schap te leggen, stap ik naar de rechter en beschuldig ik jullie van 'etnisch profileren' van die ratten!"

Waarop de dierenpolitie, teleurgesteld, geïntimideerd en bang gemaakt, afdroop.

Sindsdien neemt de dierenpolitie alleen nog maar hamsters in Femke's dierenwinkel in beslag die te hard rondjes draaien in hun rad. Ook al doen ze de andere dieren er geen kwaad mee.

Peter Emile | 16-05-20 | 12:31 | 1

LOL

echtpaul | 16-05-20 | 14:41

De verkoper biedt zijn groente aan om commerciële redenen, dat is ook iets waar de NOS redactie ver weg van moet blijven.

Zoethoudertje | 16-05-20 | 12:31

Spruitjes hebben dus een compleet andere betekenis gekregen namelijk; links extremisme , populisme en vooral salonsocialisme...

Hollandse_blauwe | 16-05-20 | 12:20 | 1

Ik mag ze graag tussen mijn kiezen vermalen.

Nehemia | 16-05-20 | 13:06

De producten die in een winkel vooraan liggen, liggen daar omdat ze de meeste winst geven en / of omdat daar de meeste vraag naar is. Ga je dat omdraaien ben je een dief van je eigen portemonnee en gaan mensen zich alleen maar ergeren omdat ze langer moeten zoeken.

elco485 | 16-05-20 | 12:19

Totdat er zoveel spruitjes aan bod komen dat de worteltjes tweederangs groenten in de winkel worden. En daarna alleen nog maar in de duurdere winkels als vergeten groenten te koop zijn. Zie hier de verklaring van de exodus van autochtonen uit de grote steden...

Rest In Privacy | 16-05-20 | 12:15

Als de spruitjeslucht ergens vandaan walmt, dan is het wel uit de blankivoren toren van de NOS.

Schulzie | 16-05-20 | 12:13

Whahaha das lekker wakker worden

oldskoolhollander | 16-05-20 | 12:12

Özcan Akyol benoemt het treffend: eliteracisme. Want hoe ze deze dubieuze werkwijze bij de NOS ook goed proberen te praten, racisme is de enige juiste benaming. Maar Gelauff vindt dat geen probleem, zolang het maar de juiste uitwerking heeft. Dat de NOS zichzelf hiermee buiten de realiteit plaatst, is kennelijk geen probleem.
Overigens mooi dat Akyol GeenStijl de credits geeft voor het naar buiten brengen van deze misstand.

Spring Bruissteen | 16-05-20 | 12:12 | 1

Niet alleen de NOS vind dit geen probleem. Vrijwel heel Den Haag en politiek vind dit de normaalste zaak van de wereld. Kijk maar eens naar de filmpjes van Martin Bosma , die laat over de jaren heen zien hoe deugbeleid stelselmatig autochtonen discrimineert en vooral ook de schijnwereld creëert waarin autochtonen negatief op de achtergrond worden gezet en allochtonen een succes zijn... precies zoals het speerpunt bij de NOS.

Hollandse_blauwe | 16-05-20 | 12:25

Wauw, die Frits van Exter heeft echt een prachtige plaat voor zijn kop. Met ruim voldoende metalen in het IJzeren gordijn rond zijn spruit verwerkt om een brug naar de maan te bouwen. Elon Musk, lees je mee?

En het is zo simpel.

Stel je bent een bekwaam hartchirurg, en je wil in Turkije gaan wonen. Dan wil je daar vast het liefst ook hartchirurg worden. Zolang er in Turkije een tekort aan hartchirurgen is, zal dat ook wel lukken.
Maar als er in Turkije genoeg hartchirurgen zijn, dan zullen Turkse ziekenhuizen de voorkeur geven aan Turkse hartchirurgen. Omdat die de Turkse taal beter spreken, en de Turkse cultuur beter begrijpen. Dat heeft niks met discriminatie te maken.

Gaan we nu naar de Nederlandse situatie. Waar het overgrote deel van de niet-Westerse immigranten laagopgeleid is, in veel gevallen zelfs min of meer analfabeet. Ook hier geboren kinderen van immigranten kiezen relatief vaak voor een carrière als schoolverlater en crimineel. Kennis van de Nederlandse taal en cultuur (emancipatie) loopt gemiddeld ook flink achter.
Tja.
Natuurlijk ligt het percentage hartchirurgen bij allochtone Nederlanders dan veel lager dan bij autochtone Nederlanders. Die wel hun school afmaken en studeren. Die rond hun 15e baantjes nemen als vakkenvuller of krantenloper, in plaats van als tasjesrover of fietsendief.

Tel daarbij op dat topbanen vaak het gevolg zijn van een carrière die tientallen jaren geduurd heeft. Die begon toen de percentages allochtonen in NL sowieso veel lager waren.

Dat dit soort basale logica alleen op het internet te vinden is zegt alles over de term "journalistiek".

Dandruff | 16-05-20 | 12:03 | 3

Het is werkelijk ontluisterend om vast te moeten stellen hoeveel douceurtjes, voorkeursbehandelingen en speciale behandeling deze groep ontvangt, en hoe desondanks weinigen daarvan er in slagen om iets van hun levens te maken.
Je zou bijna aan onwil door een diepe afkeer van de Nederlandse samenleving gaan denken...

Chuck the plant | 16-05-20 | 12:13

Daar komt nog bij, als je alle deugmeningen uit diviversiteitsRoldex moet putten waarin alleen het neusje van de allochtonenzalm vertegenwoordigd is, dit wel een zeer schrale doorsnee is van de werkelijke diversiteit.

gemeentereiniging | 16-05-20 | 12:21

@Chuck the plant | 16-05-20 | 12:13: Ik denk dat juist daarom die haat jegens blanken zo diep zit bij de klagers met kleur. Ondanks de honderden miljarden, de positieve discriminatie, de coaches, de projecten die in Nederland allemaal voorhanden zijn om wat van die migranten met (N-)Afrikaanse roots te bakken, blijven ze achter. En ook aanzienlijk ver achter bij Aziaten, bijvoorbeeld, die zonder 1 cent uitkering of subsidie of gejank bijna allemaal naar VWO/universiteit en prima banen doorstromen.

Madame Poitiers | 16-05-20 | 12:21

Hoewel de reactie iedere hilariteit overtreft vergeten we iets heel serieus. De enige journalist die de ballen heeft en een sprankje objectiviteit binnen de NOS wordt nu door de hele NOS Gestapo gezocht!
Deze laatste hoeder van het vrije woord is zijn inkomen en daarmee bestaan niet meer zeker, die moet als voorbeeld voor de rest gelden. Er is binnen de NOS geen ruimte voor andere meningen en al helemaal niet als die afwijken van het hoofdgedachtegoed!
De enige wakkere en dappere die zich nog een beetje journalist kan noemen (volgen hun eigen definitie, mmmh) is nu ook monddood en zal alleen nog maar braaf meelopen in de Trump bash molen, het verheerlijken van de islam en het kritiekloos meelullen met de onlogica van de EU.
RIP NOS.
Dit is de druppel van nog enige diversiteit van jullie eigen journalisten. Ubermensch Marcel Gelauf is de fuhrer waar zijn naamgenoot Marcel van Dam naar op zoek was.
Kijkt u ook nog even filmpje op YouTube van Marcel tegenover untermensch de heer Fortuyn, hij had boek niet gelezen dus bezat geen inhoud. Maar kon wel goed oordelen. Over "Historie turning points" gesproken! Het klakkeloos demoniseren van andersdenkenden dan je eigen PvdA standpunten.

bananabanana | 16-05-20 | 12:02

Nou, ben net ff bij de spruitenboer wezen proeven en ik geef wel toe dat ze niet eens echt vies zijn. Maar ja, het zijn geen koekjes. Al helemaal geen high level brownies. Want die zijn me toch een partijtje lekker. Boh.

pienhuuske | 16-05-20 | 11:58

Tja. Die Frits van Exter.
Chef spruitjes bij de Raad voor Journalistiek.
En ooit hoofdredacteur van Trouw, daarna van Vrij Nederland.
Nuff said.

Peter Emile | 16-05-20 | 11:57 | 1

He, dat valt op weinig diversiteit in de banencarrousel.
Steeds vanuit dezelfde hoek. Volk met een enkelvoudige PvdA/GroenLinks/X66 kijk op de wereld. Waar blijven de baantjes voor de baanbrekende GS journalisten?

bananabanana | 16-05-20 | 12:07

De allochtonen zijn de nieuwe spruitjes?

Eddy67 | 16-05-20 | 11:55

Je suis Spruitje.

ET007 | 16-05-20 | 11:53 | 1

Je suis carotte.

Dr. Blechtrummel | 16-05-20 | 12:09

15e, 16e, 17e, 18e, 19e en begin 20e eeuw: blanke mensen bepalen alles voor andersgekleurde mensen, zonder zich iets aan te trekken van de mening van de inheemse bevolkingen in de kolonieën. Blanke mensen weten het tenslotte allemaal beter en tevens zijn zij het door god gezonden gezag.

21e eeuw: een clubje 'witte' mensen bepaalt wat goed is voor andersgekleurde mensen. Wanneer dit uitlekt en die mensen laten weten dit niet fijn te vinden, laat het witte clubje weten zich hier niets van aan te trekken. Het witte clubje weet het tenslotte allemaal beter en tevens behoort het tot de moreel- en intellectueel superieure linkse elite.

Varende_Reaguurder | 16-05-20 | 11:45 | 3

Inderdaad, ze zien zelf niet eens wat een enorme denigrerende werking ervan uit gaat, dat is nog het meest trieste.

litebyte | 16-05-20 | 11:58

Laat links overigens maar weg..... moreel superieure elite. Links is in Nederland vooral een cultuur dingetje.

Echt links (SP) zit weinig elite hoor

litebyte | 16-05-20 | 11:59

@litebyte | 16-05-20 | 11:59: Het komt rechtstreeks voort uit de hippierevolutie van '68, maar zoals bij alle revoluties die niet tijdig afgelost worden, vormt men bij succes na enige tijd zelf de elite, waarbij de idealen steeds meer naar spruitjesluchtbekrompenheid neigen. Tijd voor een nieuwe revolutie dus.

5611 | 16-05-20 | 20:44

Mocht de nos ooit berichten over geweld in azc's dan is het natuurlijk wél leuk om een zooi asielzoekers die er verstand van hebben eens aan het woord te laten wat zij er van vinden....

Kortom: vul maar in waar ze sowieso nooit over berichte; D66 zou wel eens kwaad kunnen worden !

J.Thee.Cohen | 16-05-20 | 11:44

"... we moeten ons best doen om meer spruitjes aan bod te laten komen.". Helemaal de weg kwijt die vent. TBS-waardig

langzullenweleven | 16-05-20 | 11:42

Mocht de nos ooit berichten over lastig gevallen homo's dan is het natuurlijk wél leuk om een zooi marokkanen die er verstand van hebben eens aan het woord te laten wat zij er van vinden....

J.Thee.Cohen | 16-05-20 | 11:42 | 1

Exact, gewoon de camera op Mo en Ali die even duidelijk maken dat die kkhomo's de stad uit moeten. Opdat we dat niet onderbelicht laten.

memanta82 | 16-05-20 | 11:46

Hij moet tijdens het telefoontje van de NOS, met de vraag hen te coveren, gezegd hebben: "Oh, Geenstijl heeft een artikel over jullie gepubliceerd? Ah, dat is dom rechts. Ik plaats wel wat op de Twitter".
Het toontje van deze man geeft aan hoe serieus hij z'n functie neemt. Hij praat natuurlijk liever met intellectueel links, mensen van zijn eigen niveau, met een eigen morele waarheid. Binnen zijn eigen kringen is er weinig tegenspraak en zal er vast snel consensus zijn en dat wat de NOS doet volkomen normaal is.
Op zijn kinderlijke groentemanverhaaltje uit het grote ik-deug-voorleesboek ga ik verder niet reageren, te kansloos.

memanta82 | 16-05-20 | 11:41

Er is een tijd geweest dat de media verslaggevers hadden, nu zijn het meningverkondigers die de redactiefilter hebben gehaald....

J.Thee.Cohen | 16-05-20 | 11:40

Als je afgewezen wordt na een sollicitatie kan dat ook liggen aan het pluggen naar diversiteit. Dan kun je goed maar je bent verkeerd. Het lijkt we kafkaiaans!

DitjaarkrijgikAOW | 16-05-20 | 11:40

Nou snap ik het pas!
-
Om mee te doen aan de divibokaal categorie burgermeesters heeft Femke de wereldberoemde letters voor het Rijksmuseum weggehaald (u weet nog wel IAMSTERDAM). Onder het mom, dat ze niet inclusief genoeg waren en weg is weg, je hoort er niemand meer over.
-
Is het mogelijk om haar die prijs gewoon te geven, kunnen de letters gewoon weer terug. Staat dat leuke foto plaatje voor toeristen er ook weer (leuk, toch). Bovendien help je op die manier de toeristen te plezieren die gewoon geld uitgeven aan de ondernemers in de stad. Daarmee kun je je partijgenoot Grote Wasbeer via allerlei heffingen en belastingen spekken die de niet betalende toeristen onderhoud.
Iedereen blij, vooral deze jonge spruit!

bananabanana | 16-05-20 | 11:40 | 1

Die letters zijn weg omdat alleen al de naam Amsterdam te Nederlands is.

Hadena | 16-05-20 | 11:45

“De NOS schoffeert iedereen met dit diversiteitsdenken iedereen met een kleur die echt iets kan”.

Laat dat “met een kleur” maar weg.

me,myself and IK | 16-05-20 | 11:38

Ik eis van mijn groenteboer dat hij voortaan bruine en witte bonen in exact dezelfde verhouding door elkaar aanbiedt. Tot nu toe lagen bij hem de witte bonen altijd helemaal vooraan.

piloot47 | 16-05-20 | 11:37 | 1

Hoho, dat mag niet. Bruine bonen horen vooraan te liggen. Ze horen ook hun eigen schap te krijgen en vooral extra reclame.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 11:53

OK, En toen had ik ff opgezocht waar Raad voor de Journalistiek pressies voor staat:

Raad voor de Journalistiek: voor klachten over journalistieke activiteiten De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instantie van zelfregulering voor de media, waar belanghebbenden terecht kunnen met klachten over journalistieke activiteiten, die naar hun oordeel niet goed zijn afgehandeld door het medium zelf.

"De Leidraad gaat uit van een paar belangrijke principes: goede journalistiek is waarheidsgetrouw en nauwgezet, onpartijdig en fair, controleerbaar en integer. Zij laat zich toetsen en gaat op open wijze om met opmerkingen, reacties en klachten."

Ons land is door en door ziek.

hetlaastewoord | 16-05-20 | 11:36 | 2

Onpartijdig, is dat ook spruitjes niet bevoordelen?

LuNaTeeQ | 16-05-20 | 11:42

Zo deze club subsidie krijgt (zal wel) kan hij op de lange, lange lijst van in te trekken subsidies.

5611 | 16-05-20 | 20:50

Dus eigenlijk hebben roeptoeters als Simonsz en Afriye al hun zin.. gedwongen diversiteit

timmey | 16-05-20 | 11:33 | 2

Hebben zij al hun commentaar hierover gegeven?

LuNaTeeQ | 16-05-20 | 11:43

Marcel Gelauff... hij zei ooit in een bijeenkomst met hoofdredacteuren van regionale omroepen dat het NOS journaal bijdraagt aan de wereldvrede. Dan heb je of te veel gedronken of je bent knettergek.

AltijdDeWaarheid | 16-05-20 | 11:33 | 1

Een allochtoon met een spruitje vergelijken.... wat een discriminatie!! Waarom niet met een bloemkool of een selderijknol??? Het paternalisme van Deugend Links begint steeds meer pathologische trekjes te krijgen, het is ziekelijke obsessie geworden!!!

Rationa | 16-05-20 | 11:33

Helemaal eens! Er zijn veel te weinig (=0) diversiteits filmpjes waar er gewaarschuwd wordt tegen huiselijk geweld. En die er zijn, zie je konstant een blanke vrouw met een blauw oog en een bloedneus. Ik pleit ervoor een filmpje te maken (zou voor het eerst zijn) waar een marokkaan zijn gesluierde vrouw in mekaar tremt. Dat is pas diversiteit!

Rest In Privacy | 16-05-20 | 11:33 | 1

We hebben "opsporing verzocht" toch waar alle spruitjes aan bod komen?

langzullenweleven | 16-05-20 | 11:44

Bij geldautomaten zijn het 's nachts meestal boemkolen en knalrapen.

Piet Karbiet | 16-05-20 | 11:33

Dit draadje is ook erg grappig. twitter.com/SylvanaBIJ1/status/126134...
Hoe zou die zin eruit hebben gezien als Sylvana die had opgeschreven in de moedertaal die haar voorkeur had gehad?

Koonkluk Huis | 16-05-20 | 11:32

De NOS wil vertellen, wat er gebeurt. Dat is lastig, volgens Einstein. Op gegeven moment gebeurt er wat je vertelt.

koperbij | 16-05-20 | 11:30 | 1

Dat is een diepe!

klön | 16-05-20 | 11:35

Haha, ik zie het al voor me bij de echte groenteboer: een kistje met spruitjes waarop staat: Negers, €2.00 per kilo.

Hadena | 16-05-20 | 11:26

Het is mooi dat naar buiten komt hoe de NOS activistisch diversiteit plugt, maar nog veel belangrijker zou het zijn om aan te tonen dat de NOS activistisch 'de juiste' politieke mening plugt.

klön | 16-05-20 | 11:26

Ah, dus dit zijn die "vergeten groenten"...

nietzomoeilijk | 16-05-20 | 11:24

Hoog tijd dat die wortel van een Frits Dexter uit de schappen gehaald wordt en wordt vervangen door een spruitje.
-
Wie zien de tekst van de vacature met belangstelling tegemoet, want dat gebeurt natuurlijk op een transparante wijze de NPO kennende. Vrij vertaald komt het er op neer dat ze iemand zoeken die geboren is in de Groningse klei en daar ook is opgegroeid. De spruit mag best ruiken en niet door iedereen gewaardeerd worden, als het maar een spruit is.
Dit omdat Groningse spruiten jarenlang en structureel onvoldoende deel hebben uitgemaakt van de Hilversumse en Amsterdamse (binnen de grachtengordel) groentewinkel.

bananabanana | 16-05-20 | 11:24

De NOS zit allang in een terminale kramp. Deze ziekelijke obsessie divers te willen zijn heeft ze compleet gek gemaakt.

lanexx | 16-05-20 | 11:21

Ik vind Koolrabbi gewoon niet lekker.

Mark_D_NL | 16-05-20 | 11:20

Als je mensen voor je karretje spant alleen vanwege het feit dat ze een kleurtje hebben (want daar gaat het om, zullen weinig Polen in die database zitten vermoed ik), en niet om wat ze kunnen, is dat misbruik maken van.
Clear and simple.

me,myself and IK | 16-05-20 | 11:20

Frits van Egters! De grootste kenner van kaalhoofdigheid uit de Nederlandse literatuur! Maar ook de man die nog het onderscheid wist te maken tussen appelbessensap en wijn.

Rosaturbinata | 16-05-20 | 11:18

En Bartje (N.) die bidt niet voor bruine bonen.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 11:12

Ze hebben iets met groente en fruit bij de omroepen. Bij OpsporingsVerzocht liggen bijvoorbeeld alle rotte appels prominent vooraan.

0112358 | 16-05-20 | 11:12

En zo krijgt Arnon Groenteberg toch gelijk. Hij is spruitje, worteltje, asperger, bloemkool, rettich, sauerkraut. Hij is alle groente.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 11:10

Objectief bezie ik een spruitje zonder enig vooroordeel als een in ontwikkeling achtergebleven bloemkool. Waarom een spruitje daarom meer aandacht zou verdienen vanwege die groeiachterstand gaat er bij mij niet in.

suscrofa | 16-05-20 | 11:09 | 7

@hackxor | 16-05-20 | 11:26:
Je meent het. Dus de taliban maakte in deze geen gebruik van de bijv. op de Antillen populaire metaforen (ontleend aan onze wereldberoemde zuivelproducten) melkmuil, kaas of kaaskop. Intrigerend.

suscrofa | 16-05-20 | 11:39

Aardappelen was er ook eentje.

hackxor | 16-05-20 | 12:34
▼ 4 antwoorden verborgen

50 jaar geleden werden de spruitjes als kind door mijn strot geduwd. Het complex leeft weer helemaal op. Stapelgek.

bigstone | 16-05-20 | 11:08

Ik wil graag de rotte appels vooraan

bier(d)op | 16-05-20 | 11:07 | 1

Your wish is their command

Rest In Privacy | 16-05-20 | 11:11

Met spruitjes is het hetzelfde als met de multi culti, ook al moet je er niets van hebben, vreten zul je het, al moet het door je strot worden gedouwd.

HanMar2 | 16-05-20 | 11:05

Je zou verwachten dat er alleen nog potten bruine bonen mogen verkocht worden. Dan vraag je om witte. Zegt de groenteboer dat die volgens de NOS niet te vreten zijn en slecht voor je gezondheid en te duur bovendien. Je mag hoogstens één witte pot bij negen bruine hebben. Dan is het divers. En verder voor de rest niks of anders opzouten!

squadra | 16-05-20 | 11:05

Twitter: "#Divibokaal trending with #Spruitjes" Mijn dag kan niet meer stuk. GeenStijl, jullie zijn bazen; premium incoming.

DeterioraSequor | 16-05-20 | 11:04

Het zo krampachtig zoeken naar spruitjes maakt alles zo ongemakkelijk. Laat alles op z'n beloop en laat de mensen zelf kiezen, dan ontstaat er vanzelf een mix van spruitjes en wortels. Er zullen misschien meer wortels dan spruitjes verkocht worden maar er zijn nou eenmaal veel mensen die geen spruitjes lusten.

Magna_V65 | 16-05-20 | 11:03

Op mondiaal niveau is hetzelfde gebeurd met de Somalische kapitein op het WHO schip, zeer zeker niet geschikt of in de buurt van de beste kandidaat voor de job. Maar vanwege zijn afkomst (smoelt lekker inclusief) en goede banden met China en gesteund door de deugfabriek, toch op zo'n plek terecht gekomen.
-
Het vooringenomen acht uurjournaal kan je niet objectief enzovoort noemen, zeker niet met daarna politiek linkse kerk geleuter in de VARA talkshows die daarop volgen. Diversiteit op dat vlak is ver te zoeken, daarnaast weigert men feiten en dingen bij naam te noemen. De vorm is belangrijker dan de inhoud bij de NPO.
-
Zou mooi zijn als je je zenderpakket kunt aanpassen voor zenders en programma's waarvoor je wil betalen en welke niet. Mathijs is commercieel zat, dus daar willen veel mensen vast voor betalen om dat te zien. Gewoon drastisch bezuinigen op die club, geld dat ermee bespaart wordt naar de zorg (komt er in één keer 900.000.000 EUR bij!).

bananabanana | 16-05-20 | 11:03 | 1

Het is de NPO. De Nederlandsche Propaganda Omroep. Voor wie denk je dat ze propaganda maken. Iets met VVD en 41 virtuele zetels. Toen Rutte de 1e keer natie toesprak (vanwege Corona maatregelen) kwam daarna meteen een ‘journalist’ van de NOS aan de journaal presentator vertellen hoe geweldig en historisch het allemaal was. Compleet met beelden van Den Uyl in de jaren zeventig. Dat noemt Gelauf ‘nieuws maken’. Maar het is natuurlijk propaganda. Geen enkele kritische noot.

me,myself and IK | 16-05-20 | 11:28

Open sollicitatie voor groenteboer? Klanten groente opdringen die ze niet moeten?
Spruitjes lust ik niet. Rauwe witlof (blank en fris) daarentegen eet ik minstens 1 keer per 2 weken. Mijn vrouw eet dan witte bloemkool. Mag dat wel van de groente diversiteitscommissie of zijn we in overtreding? Nou al 5 keer gelezen, maar kom er niet uit. Wie helpt? Mijn hemel, ook nog witte asperges in de koelkast. zonder het te realiseren doen we toch aan schaamteloos etnisch profileren.

dijkbewaker | 16-05-20 | 10:58 | 1

Ik lust ook geen spruitjes, maar ik moet er wel aan meebetalen en ze verplicht opeten. Blijkbaar voor de mentale gezondheid.
Chinees vind ik wel lekker, maar ik zie daar ook te weinig van terug bij de NOS.

bananabanana | 16-05-20 | 11:08

Dus 'Opsporing verzocht' gaat vanaf volgend jaar uitgezonden worden door Kitchen24?

Tikkie Terug | 16-05-20 | 10:57

Geen Willie Wortels (vooruitgang) maar spruitjes (sociaal wensdenken).

LucaBrasi | 16-05-20 | 10:56

Vanavond komen er vast weer ergens twee spruitjes praten over corona of de economie.

JohnLocke | 16-05-20 | 10:54

Doet denken aan grote bloemkolen.

Vitale-Reaguurder | 16-05-20 | 10:53

Maar waarom zitten er dan alleen maar gelijkgestemden in die Digibase?

Bolder | 16-05-20 | 10:53

Het is redelijk simpel: als we mensen niet meer als individu zien, maar als lid van een bepaalde etnische groep, dan is dat racisme. En racisme is iets dat we met wortel en al moeten uitroeien. Positieve discriminatie bestaat niet, het is een begrip dat is uitgevonden door een groep mensen die blind is voor het feit dat ze zelf niet verder kan kijken dan kleur en geslacht.

Dr. Vigilante | 16-05-20 | 10:52 | 3

Hear hear. Diversiteit, je hoopt dat het over de software gaat en niet de hardware. Verschillende meningen, inzichten, zienswijzen. Maar nee, ze bedoelen echt alleen de kleur aan de buitenkant. Als de software maar exact gelijk is bij alle kleurtjes. Dan wordt kleur een verdienste, en niet denken, lezen, studeren.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 11:03

Waarom nou alleen weer met de wortel uitroeien!

Ook de spruitjes

Overnijd | 16-05-20 | 11:12

Het is trouwens lang niet alleen de NOS, ga maar eens turven hoeveel blije leuke hippe gemengde stelletjes voorbij komen in de reclames. En bonus vraag.... turf meteen dan ook maar de verhouding zwarte kerel met blond meisje of v.v.

trottle | 16-05-20 | 10:51 | 3

Gister reagluurde ik al over deze wanverhouding. Licht bruine kindertjes met pluiskroeshaar als de nieuwe mens. Zal wel iets met verbinding te maken hebben. Het magische woord.

squadra | 16-05-20 | 11:12

@squadra | 16-05-20 | 11:12: Heeft South Park ooit een prachtige aflevering over gemaakt! De mens van de toekomst.

Timide_Aso | 16-05-20 | 11:26

Een leuke Marokkaanse meid met een blonde knul is op straat haar leven niet zeker.

5611 | 16-05-20 | 20:55

Frits is The Big Help waarop Gelauff zat te wachten..

Koonkluk Huis | 16-05-20 | 10:51

De amorfe NOS heeft een groot diversiteitsprobleem, zodra je een andere mening hebt dan D66/GL/PvdA dan ben je afwijkend en fout

Diederik_Ezel | 16-05-20 | 10:47 | 1

Diversiteit is belangrijk behalve als het om meningen gaat.

5611 | 16-05-20 | 20:56

Ik hou niet van spruitjes of is dat discriminatie mag ik dat nu niet meer zeggen?

David000000007 | 16-05-20 | 10:46 | 2

Racist!!1!

Selassie | 16-05-20 | 11:00

Crap ik wist het wel... sorry spruitjes ik zal jullie gewoon opeten... de volgende keer...

David000000007 | 16-05-20 | 11:04

Geen worteltjesfeest meer, geen worteltjesstraatnamen meer, geen worteltjes voorrang geven bij vacatures, nee, we gaan de spruiten promoten, de hele mooie worteltjes cultuur moet kapot. Hoe verrot de spruit ook is, hij verdient een kans. De worteltjes die dit land hebben opgebouwd mag je keihard naaien. Wel leuk dat de spruiten die nog in hun noorafrikaanse spruitjeslang vast zitten, het daar niet zo naar de zin hebben. Das een goeie.

Zuster01 | 16-05-20 | 10:45

Marcel Gelauff deze ochtend na het openen van zijn smartphone: WattaFuck??? Nee hè. OMG. Fuck Fuck Fuck!!! Waarna hij zijn telefoon tegen de muur kapot smijt.

Koonkluk Huis | 16-05-20 | 10:45

Het monotone geschreeuw van de exters overstemt helaas al snel het gezang van de merels.

Selassie | 16-05-20 | 10:43

Die van Exter woont duidelijk niet in een 'diverse' wijk. Ik heb niet het flauwste benul wat het allemaal voor rare luchtjes zijn die ik regelmatig ruik, maar één ding weet ik zeker.... het zijn absoluut geen spruitjes.

trottle | 16-05-20 | 10:43

Waarom staat Frits van Exter trouwens altijd vooraan met zijn mening,
dan vragen mensen zich af
er is toch ook een telfoniste
en die lult ook maar wat
en de oren van je kop
Toen dachten die jounalistigen
laten we die eens aan de directietafel zetten
die is ook goed in verbinden
Dus vroegen we haar naar de divibokaal
maar ze verstond dieffie bokaal
en zei dat AZCers weinig geld hadden
gelukkig maakte de Nos er geen bericht van.

Premier Trutte | 16-05-20 | 10:42 | 4

@Premier Trutte | 16-05-20 | 11:33: vanwege de puntjes.

Hadena | 16-05-20 | 11:41
▼ 1 antwoord verborgen

De wortels en uien zijn hier fel tegen, die zijn zich al aan het organiseren.

Mr_Natural | 16-05-20 | 10:41

NOS jeugdjournaal vind ik het aantal spruitjes en kooltjes totaal niet in verhouding staan met het aantal worteltjes en aardappelen. Nederland heeft relatief veel wortels en aardappelen, toch wordt na verhouding veel gepraat over spruitjes en kooltjes.

timmey | 16-05-20 | 10:38

Heeft Emma Wortelboer al gereageerd?

Remmersmaak1 | 16-05-20 | 10:36 | 3

Haha goeie

Zuster01 | 16-05-20 | 10:46

Wat voor gefossileerde groente dit is weet ik niet, maar hij is niet helemaal goed meer..

BRR76 | 16-05-20 | 10:35 | 2

Een rare snijboon

Leduc | 16-05-20 | 10:48

goed gezien, wat een beschimmelde grape fruit is dat

langzullenweleven | 16-05-20 | 11:45

Frits van Exter, de man die finnen omdoopte naar spruitjes. Knap gedaan!

thekolere | 16-05-20 | 10:35

Je hebt als groenteman pas iets aan de extra verkoop van spruitjes ipv wortels als de spruitjes meer geld in het laatje brengen. Bij de NOS is dat blijkbaar wel zo door de subsidies. In de rest van het land niet.

Hadena | 16-05-20 | 10:34

Weer eentje waar ik nog nooit van gehoord heb, en ook weer eentje die er geen ene ruk van wil begrijpen.
Kleurtje, sexuele oriëntatie, afkomst of whatever mag nooit een reden zijn om bepaalde mensen meer een podium te geven als anderen. Je bent volkomen fout bezig als je hier zelfs maar aan denkt, en nog maffer als je er een soort competitietje van maakt.

Deze dwaas Van Exter ,die kennelijk ook nog voor mijn vroegere lijfblad, nu deugblaadje, Trouw schrijft , doet er een schepje bovenop met een infantiel flauwekul verhaaltje.

Zwizalletju | 16-05-20 | 10:34 | 1

Het is echt ongelofelijk dat iemand dat divibokaal plan op papier heeft gezet. Het toen besproken is. Ingevoerd. Een tijdje gerund. En dan niemand van intern belang die zegt 'zelfs al bedoelen we het goed, makkers, dit is natuurlijk wel heel raar.'

Nu Gelauff met de double down. Het is niet uit te leggen Marcel, omdat het waanzin is. Geef het gewoon op en zeg dat het goed bedoeld maar onhandig was.

Sjors W. | 16-05-20 | 10:48

LOL
*veegt koffie van beeldscherm*

knutsel_ | 16-05-20 | 10:35

Auw

Selassie | 16-05-20 | 10:41

Oooooh. Louche

Rest In Privacy | 16-05-20 | 11:06

De GroenteLinksman,
daar ontspruiten diverse onnuttige dingen uit.
Zo zag ik bij de islamslager dat het varkensvlees heel divers vooraan stond.
Hij is nu zijn corona-uikering aanvragen

Premier Trutte | 16-05-20 | 10:31

Frits begrijpt er geen biet van.

Mr_Natural | 16-05-20 | 10:30

Waar komt het zwart zaad te liggen? Op de wangetjes van de witte kool?

Betterworld | 16-05-20 | 10:29 | 1

Lol procesvoorstel, procesvoorstel

Overnijd | 16-05-20 | 10:30

Opa Han op de Joop wist er al van: "Voedselracisme steekt de kop op"

klön | 16-05-20 | 10:28

Als je voor een spruitje geboren bent wordt je nooit een bloemkool.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 10:28

Frits van Egters? Dat was toch die man die zijn leven ziet verlopen in zinloosheid, eentonigheid en eenzaamheid? En met de hoop dat er toch een hoger en groter bestaat?

Koonkluk Huis | 16-05-20 | 10:27 | 1

Moest ik ook meteen aan denken.

Zwizalletju | 16-05-20 | 11:07

Opsporing Verzocht:

Op een scooter reden twee spruitjes
Het bleken ordinaire schavuitjes
Ze hadden allebei lichtgetinte huidjes
En maakten vreemde geluidjes

Kaboem! Rinkelekinkeleking...

Het klonk als ingeslagen ruitjes
Daarna reden ze weg, met hun buitjes
Mooie sieraden voor hun import bruidjes
Wie o wie verlost ons toch van die luitjes!

Angélica de Sancé | 16-05-20 | 10:25 | 4

In hun armen steken ze vaak spuitjes

Dijkshoorny | 16-05-20 | 10:43

En in de stad staan ze vaak in kluitjes

Dijkshoorny | 16-05-20 | 10:45

Dit kost ons heel duitjes

Dijkshoorny | 16-05-20 | 10:46
▼ 1 antwoord verborgen

In Nederland wonen tokkies en poccies. De meeste poccies zijn tokkies. Zo. Dus. Bleib zu Hause.

RickTheDick | 16-05-20 | 10:24

Eus heeft gelijk. En bivendien, waar liggen de witlof en hollandse asperges en de bloemkolen dan? Dat de NOS denkt met een kleurtje diversiteit te introduceren zegt veel over de verstikkende linkse cultuur die daar op de burelen heerst. Eerst politiek divers worden, dan komt de rest vermoedelijk vanzelf.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 10:23 | 1

De blanke groenten liggen in de bestuurskamer van de NPO. Daar wordt elke dag miljoenen taxpoet verdeeld, die het kartel overboekt voor de juiste journalistiek. En iedereen die daar moeite mee heeft hoort niet in die kamer thuis. Wat! Zal er nooit binnenkomen.

Graaier | 16-05-20 | 10:28

Opsporing verzocht, het programma met de meeste spruitjes.

homieguerneville | 16-05-20 | 10:22

Dit legt overigens feilloos bloot hoe activistisch en belerend het journaille is geworden. Een goede groenteboer vraagt gewoon "wat mag het zijn". Die gaat geen product pushen waar z'n klant niet om vraagt.

Gen. Maximus | 16-05-20 | 10:22 | 1

Dat dus.

2tribes | 16-05-20 | 10:24

Voel met Frits mee. Mijn associaties met meloenen worden ook nooit gewaardeerd.

spanarchist | 16-05-20 | 10:22 | 2

Snap je het nog? Vergelijkingen binnen de groentesoorten is niet-racistisch maar als je iets roept over fruitsoorten (meloenen en pruimen) dan is dat wel-seksistisch...

maakjepunt | 16-05-20 | 10:33

Bij de npo maken ze programma's voor 12-jarigen. De rest is weggesneden de laatste 30 jaar.
Jense maakt programma's voor 6-jarigen. Daar kunnen we bij rechts niet zoveel mee, en die gespeelde vrolijkheid dat is meer iets voor de vvd.
Maar spruitjes en worteltjes, dat zou Jense niet eens verzinnen.

kloopindeslootjijook | 16-05-20 | 10:20 | 1

Daarom zijn de meeste millennials ook een tikje wereldvreemd vermoedelijk, ook al zeggen ze geen tv programma's te kijken.

2tribes | 16-05-20 | 10:27

Ik ben een echte vleeseter, ik haal mijn spruitjes altijd bij de carnivorische groenteboer.

Mr_Natural | 16-05-20 | 10:20

Vanavond zouden we douze points van Finland gekregen hebben, omdat de nos een equivalent van haar inwoners heeft gelanceerd.

Jos Tiebent | 16-05-20 | 10:20

Het zijn wel vaak de spruitjes die de groetenjuwelier overvallen.

echtpaul | 16-05-20 | 10:19

En we kunnen ook niet naar spruitjesland op vakantie dit jaar.

kloopindeslootjijook | 16-05-20 | 10:19

Ik eet vanavond spruitjes, weet iemand toevallig het recept van propagandasaus?

Mr_Natural | 16-05-20 | 10:18 | 2

1. Eetlepeltje blank schuldgevoel
2. 1 dl verdunde slavengeschiedenis historie
3. Een snuifje exogene immigratie push kruid
4 .Goed inroeren met de ogen dicht en precies 7 keer zeggen: wat hebben we het toch goed.
5. Afmaken met wat EU creme
6. Niet van 1 t/m 5 afwijken want dat leidt onmiddellijk tot Nazi saus! En niets anders.

* mogelijk een paar druppels CO2 socialisme om af te leiden van de bittere (na)smaak van dit alles.

Overnijd | 16-05-20 | 10:20

Lekker met LGHBTI+

echtpaul | 16-05-20 | 10:30

Het enige wat er klopt aan deze vergelijking is dat de NOS ons iets wil verkopen. En ze zijn geeneens groenteboer.

knutsel_ | 16-05-20 | 10:18 | 1

Hihi spot on.

2tribes | 16-05-20 | 10:29

Ik was laatst bij de groenteboer en wilde blauwe spruitjes, Hij had echter alleen maar groene. Is mijn groenteboer nu een racist?

jan huppeldepup | 16-05-20 | 10:16
-weggejorist-
Datishetdus | 16-05-20 | 10:15

Gelukkig zijn de meningen bij de NOS ook altijd heel erg divers.. 1 gast zegt iets afwijkends: “je moet ze koken dan krijgt het een goede smaak” en alle andere gasten gaan daar dan tegenin en zeggen dat je ze “moet wokken”, want koken dat deed iemand met een bloksnor ook en dat kan niet.

timmey | 16-05-20 | 10:14 | 1

Wow de metaforen worden steeds beter!

2tribes | 16-05-20 | 10:31

Misschien moet Frits ook seksuele voorlichting geven.
Hij kan het echt duidelijk uitleggen.

Mr.Crowley | 16-05-20 | 10:14 | 1

Perzik en aubergine. Hmmm!

VP732 | 16-05-20 | 10:17

Denk goed na aan welke kant je staat, denk niet wortel, denk niet spruit, denk niet spruit-wortel. Moeilijk vak, liedjesschrijver.

Acidstain | 16-05-20 | 10:14

Dat Arnon Grunberg nu door spruitjes buiten spel wordt gezet is dan wel weer grappig.

P-unit | 16-05-20 | 10:14

Dus binnenkort zien we op NPO nieuws "groep kopschoppende spruitjes mishandeld wortel".
O uhhh wacht.

NLgaatnaardeklote | 16-05-20 | 10:14

Serieus? Dus het journaille is er niet om nieuwsfeiten te rapporteren? Maar om nieuws te maken?

En dan het nieuws zo "maken" dat lezers/kijkers/luisteraars "opgevoed worden" in het succes van de "multiculturele samenleving"? Door etnisch te profileren bij de selectie van personen in het gemaakte nieuws? Echt?

Meh, dan vind ik dat spruitjesverhaal beter. Groenteboeren be like!

Odin | 16-05-20 | 10:13

Het is misselijkmakend getreiter, een voedselmetafoor tijdens de ramadan. Die arme spruitjes.

knutsel_ | 16-05-20 | 10:12

Let maar eens op bij voorlichtings filmpjes altijd blanke mensen die iets fout doen. Nooit een gekleurde medelander. Mooi voorbeeld is het spotje over huiselijk geweld!

Nico1000 | 16-05-20 | 10:12 | 1

Ja dat valt echt op - hoe angstvallig wit juist dat soort filmpjes gehouden wordt. Ook bij nieuwsberichten over bv geweldsdelicten door jonge spruitjes standaard stockfoto's van blanke jongeren... bizar gewoon.

2tribes | 16-05-20 | 10:35

Martine Bijl draait zich om in haar graf.

Mr_Natural | 16-05-20 | 10:11

Zijn nu spruitjes weer de nieuwe Joden?

Hiram | 16-05-20 | 10:11

Dus als je spruitjes niet lekker vindt ben je een racist.

spanarchist | 16-05-20 | 10:10 | 1

Ja en je moet ook verplicht spruitjes met wortels kruisen in een bak, niet in losse bakken.

En wortels moeten zich nu ook gaan inleven in de grote spruitjesprookjes. Van die sprookjes krijgen die spruitjes een misplaatst superioriteitscomplex (worden ze niet lekkerder van) en raken gefrustreerde spruitjes pisnijdig en agressief vooral wanneer wortels vraagtekens plaatsen bij het absolute spruitjesgeloof.

Overnijd | 16-05-20 | 10:14

Dan moeten ze bij elk NOS bericht wel een disclaimer tonen:

"LET OP: aantal weergegeven vrouwen kan afwijken van de werkelijkheid! Emancipatie is nog niet voltooid!"

Anders werken ze hun eigen emancipatie ideaalbeeld tegen, door de nog steeds slechte verdeling gemanipuleerd te rooskleurig weer te geven.

een_mike | 16-05-20 | 10:10

Frits, er zit een spruitje in je oor.

Mr_Natural | 16-05-20 | 10:09

De spruit omdat het moet dus.

GuusHetSchaapje | 16-05-20 | 10:09

Spruitjes zijn het lekkerst als de zweep... euh ... vorst er over is geweest.

echtpaul | 16-05-20 | 10:09

Frits, ouwe reus, nu even zo'n verhelderende metafoor voor fraudebestrijding svp.

Gen. Maximus | 16-05-20 | 10:08

Elk jaar een miljard kartel-kapitaalinjectie om ons de nieuwe spruitjeswereld in te loodsen met manipulatiewerk. Kan dat geld nou niet beter worden besteed? Echt niet? Dit is essentieel?

Wie zijn nou die grootafnemers dat zoveel geld nodig is.

100 miljoen: 2021 zat. Daarna afbouwen en met advertenties op eigen benen staan of het abonnementmodel van Netflix c.s. volgen/

Overnijd | 16-05-20 | 10:07

Mensen noem elkaar geen spruitje
Eenmaal zing je allemaal
Allemaal hetzelfde liedje
't Is de schuld van 't kapitaal.

Mr_Natural | 16-05-20 | 10:06 | 4

Ehm, overheid en zwak hielenlikkend volk

Overnijd | 16-05-20 | 10:09

Kapitaal in je schedel planten.
Dat is het liedje.
Vraag maar aan Tim.

pienhuuske | 16-05-20 | 10:11
▼ 1 antwoord verborgen

Je weet niet wat je ziet, echt totaal knettergek. Mijn eerste gedachte gisteren was het lijkt wel een dierentuin waar ze een zo exotisch mogelijke collectie tentoon willen stellen maar ik wilde dat niet opschrijven omdat ik walg van dat soort racisme. De spruitjes variant is eigenlijk net zo erg. Ongelofelijk dat dit in Nederland kan bestaan. Het is het vergif van deze tijd, het hokjes denken. Verwerpelijk.

osolemio | 16-05-20 | 10:05

Goede metafoor ook van deze minkukel, een Vlaams gezegde gaat "Hedde gij spruitjes geten?" Betekenis 'wordt schertsend gezegd als iemand iets niet wilt horen' Oftewel Oost-Indisch doof voor alles en iedereen die niet tot hun bubbel behoren.

Bij deze natuurlijk gelijk mijn excuses voor mensen uit Oost-Indie, jullie zijn niet allemaal doof.

HanMar2 | 16-05-20 | 10:04

Opvallend dat positieve discriminatie alleen werkt in organisaties waar de economische gevolgen van die keuzes geen enkele invloed heeft op hun gratis geld inkomsten. Economisch blijkt het dus beter om te kijken naar wat mensen kunnen dan wat voor kleurtje ze hebben.

W_F | 16-05-20 | 10:04

Manipuleren van objectieve statistiek en de werkelijkheid, het is de hoofdtaak van de NOS, omdat uiteindelijk een andere statistiek volgens hun levenswijsheid beter zou zijn. Net doen of er wel al evenveel vrouwen als mannen in alle beroepen werken. Je moet het maar durven toegeven.

Buiten dat het zoooo fout is, werkt dat averechts voor het doel dat zij ZELF voor ogen hebben (alles moet 50% verdeeld zijn blijkbaar), de kijker denkt dan, de diversiteit in beroep X is prima, wat zeuren die vrouwen nou, ik zie evenveel en soms meer vrouwen dan mannen in alle nieuwsberichten van de NOS.

een_mike | 16-05-20 | 10:03

Ik houd meer van bloemkolen, hele grote bloemkoolen.

Magna_V65 | 16-05-20 | 10:03 | 2

Bah, ome Willem!

Acidstain | 16-05-20 | 10:06

Maar is dat wel een verantwoorde keuze? Lust je geen komkommers? Van die hele grote. Groene. Kom. Kom. Mers, Groen, bovendien, En groot. Grote groene komkommers.

pienhuuske | 16-05-20 | 10:07

De volgende Marokkaan die ik zie noem ik voortaan spruitje.

NLgaatnaardeklote | 16-05-20 | 10:02 | 1

Nee aub niet lanceren, ik heb spruitjes 10x hoger zitten.

grindbak | 16-05-20 | 10:03

Rare vergelijking maar tis dan ook een rare club. Waar kan ik mijn abonnement opzeggen?

Eddy67 | 16-05-20 | 10:02 | 2

Ik betaal belasting in het buitenland. DWZ ik en vriendje betalen NIET voor de NPO.
Dat is 1 enorm voordeel van niet in nederstan wonen, zou U ook moeten doen.

Gokmaar | 16-05-20 | 10:05

Frits van Exter is erg goed in het vaderlijk toespreken van zijn kinderen.

Mr.Crowley | 16-05-20 | 10:01

Noord Afrikaanse spruitjes gezocht, pas op vuurwapengevaarlijk!
Homohatende spruitjes met bontkraag en scooter gezocht.
Spruitjes met lange tenen, kijk uit!

Zuster01 | 16-05-20 | 10:01 | 1

Altijd weer die Nederlanders met een spruitjes-achtergrond.

Dr_Johnson | 16-05-20 | 10:16

Wollah, dit is niet mijn spruitje, vriend...

Odin | 16-05-20 | 10:00 | 3

Ik ben niet jou vriend, broer!

pienhuuske | 16-05-20 | 10:04

Klant: 'En heeft u ook puree?'

Frits: 'Daar zit ik in.'

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:58

We worden geregeerd door kinderen in lichamen van volwassenen.

De grondwetten zijn een tour de force van intellect. En zo dienen ze ook behandeld te worden. Om in een tijd van regenten en adel zelfs een goddelijke vonk aan de meest simpele man toe te kennen(ook al is het enkel in principe) is niets anders dan een intellectueel wonder.

De ontwikkeling die de westerse geest heeft doorgemaakt om zo een concept als de grondwet te bedenken en het maatschappelijk hoog te houden als iets belangrijks is een van de meest wonderlijke dingen die het westen ooit heeft geproduceerd.

En ik weet het nu zeker... dat is iets wat we alleen vroeger hadden kunnen produceren. 200 jaar geleden kregen kinderen les in ethiek. Kleine kinderen konden makkelijk de 10 grootste drogredenen opnoemen... En fast forward naar onze tijd.

NOS: "Kennen al die delen van de samenleving even goed? Nee is het eerlijke antwoord. Daarom...."

Een cirkel redenatie! Zelfs menig kind had dit vroeger gezien!
En nu word het eerste artikel van de grondwet overtreden.. en na uren crisis overleg kom ze met... een f*cking CIRKELREDENERING. Een simpele drogrede...

En niemand daar bij de NOS die het ziet... en zo worden wij geregeerd door kinderen met de lichamen van volwassen mensen. Er is zo vreselijk lang door de quasi intellectuele mens baantjes naar elkaar toe geschoven.. Allemaal naar de eigen soort toegespeeld zodat die nooit hun eigen corruptie in twijfel zullen trekken.

We kunnen echt inpakken jongens. Je zou verwachten dat de directeur van een journalistieke organisatie waar honderden miljoenen heen gaan in staat is zich te onthouden van de meest simpele drogreden. Maar het tegendeel is waar.. En sterker nog.. het is de norm in elke organisatie in heel het land.

KutFilosoof | 16-05-20 | 09:57 | 3

Frits van Exter kan zo bij Sesam straat.
Toevallig ook NPO.

Mr.Crowley | 16-05-20 | 10:06

Waarschijnlijk is zijn favoriete cirkelredenering: "Ik ben de baas want ik zeg wat er moet gebeuren". Maar wat zijn het stelletje NPO-engnekken bij elkaar.

Graaier | 16-05-20 | 10:09

Als men 200 jaar geleden hetzelfde idee had met de slavenhandel... 'volgens mij heeft u de laatste tijd alleen negers gekocht, wilt u niet een keer een blanke slaaf proberen? ' Had een hoop gezeur gescheeld..

etwaboy | 16-05-20 | 09:56 | 3

Dat is op grote schaal gedaan, in sommige landen nog maar een jaar of 100 terug. En het heeft inderdaad een hoop gezeur gescheeld want je hoort er niemand meer over: en.wikipedia.org/wiki/White_slavery

W_F | 16-05-20 | 10:14

Voor blanke slaven moet je in Barbarije zijn.

bijna_raak | 16-05-20 | 10:17

Mijn god. De NOS is niet blij met deze pipo, kan ik mij voorstellen. Waarom zegt niemand: die prijs komt debiel over, maar het is vooral een intern geintje - niets bijzonders. Nu komt het allemaal over alsof ze het frame van GeenStijl proberen te verdedigen, terwijl je prima kan uitleggen waarom je als publieke journalistieke dienst bewust moet zijn van je blinde vlekken. Overigens geldt dit niet alleen voor een kleurtjeszoektocht (daar draait het vaak helaas op uit) maar ook door lageropgeleiden, PVV’ers, mensen uit Limburg, boeren, inwoners van Almere, gehandicapten, etc. aan het woord te laten in je programma’s. Als je dat verhaal vertelt krijg je weliswaar ultrarechts over je heen, maar snapt de rest van de goegemeente het misschien wel. Wonderlijk hoe een journalistieke club niet begrijpt hoe je omgaat met media-aandacht :)

beldewouten | 16-05-20 | 09:56 | 9

We kunnen niet allemaal bij de VVDvoorliegting werken.

bijna_raak | 16-05-20 | 10:18

@VP732 | 16-05-20 | 10:20: Ooh, je doelt op de haat van de NOS? Ik dacht dat je op mijn haat doelde. Ik weet niet of het haat is, maar het lijkt er wel op dat de NOS alleen maar wil verdedigen en niet echt wil nadenken op het moment.

beldewouten | 16-05-20 | 10:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Ze ruiken ook zo die spruitjes. Zou hij die vergelijking expres gemaakt hebben? Ik insinueert niks. Ik stel vragen.

Hemke-Valsema | 16-05-20 | 09:55

Ik zou zeggen dat de rapen nu toch echt gaar zijn.

knutsel_ | 16-05-20 | 09:55

Liep langs de groenteboer en zag een kist met spruitjes die me iets toe sisten. Dacht toen dat Opsporing Verzocht wel heel makkelijk zijn prijzenkast kan vullen.

Bierum | 16-05-20 | 09:55 | 1

LOL!

2tribes | 16-05-20 | 10:38

Veel rotte groenten in de mediawereld dus.

Cunts-en-kitsch | 16-05-20 | 09:54

De naam "spruitjes" deugt niet - laten we ze voortaan minikooltjes noemen.

HogeNood | 16-05-20 | 09:54

Opsporing Verzocht :
"weet u wie deze spruitjes zijn of herkent u de banaan waarop ze vluchtten, neem dan contact op met het landelijke wortelteam, u kunt ook als andijvie bellen, bel hiervoor de koolrapen kliklijn".

Simon_Ketellapper | 16-05-20 | 09:54 | 2

Ze lijken meestal toch meer op schorseneren.

arlen | 16-05-20 | 10:16

Het waren vast spruitjes zonder vaste woon- of verblijfplaats

laurentius | 16-05-20 | 10:38

"Groenteman, mag ik van u een bos worteltjes?"
"Nee mevrouw, vandaag gaat u spruitjes eten."

Zenzeo | 16-05-20 | 09:53

Bedankt voor deze geweldige metafoor Frits, nou snap ik het!
Ik ga nu weer verder oefenen op mijn triangel.

MarkiesDeBalzaque | 16-05-20 | 09:53 | 1

LOL

VP732 | 16-05-20 | 09:55

Zit hij nou eerst 4X op zichzelf te reageren? Zoja, wat rookt die gast want dat wil ik ook.

Overtwar | 16-05-20 | 09:53

En jullie zijn verbaasd ? Dit wisten/weten wij ( reaguurders ) toch al jaren.
Maar prima hoor lekker uitmelken die hap. Dan stopt het misschien.
En krijgen we eerlijk nieuws!

Whoeharghargharg..

Gokmaar | 16-05-20 | 09:53 | 1

Aaah, de 'allang geleden gepasseerd station-techniek'.

HogeNood | 16-05-20 | 10:01

Hier word ik stamppotvoetend boos om

Olleke | 16-05-20 | 09:53 | 1

Wij koken van woede!

VP732 | 16-05-20 | 09:57

Is dit nu die beruchte spruitjeslucht waar buitenlanders over klagen wanneer ze naast Nederlanders wonen?

roevka | 16-05-20 | 09:53 | 2

U-bochtprojectietechniek?

HogeNood | 16-05-20 | 10:03

Spruitjes met stukjes gebakken bacon of spek er doorheen. Best lekker.

Fanshitter | 16-05-20 | 09:53 | 2

Met appelmoes lust ik ook alles.

Acidstain | 16-05-20 | 10:01

Voorganger Hans Laroes deed het graag in de NOS-bezemkast, Gelauff is meer van de spruitjeslucht met een mediterraan sausje.
Overeenkomst: beide macho's misbruiken.

grindbak | 16-05-20 | 09:53

De hamvraag is nu.. Is Frits nu een wortel of een spruitje... ?

MINDER | 16-05-20 | 09:53

Wat een druif! ;)

Rest In Privacy | 16-05-20 | 09:52

Maar waarom wel altijd luchtvaartdeskundige Benno Baksteen vragen, is er dan geen mohammedaanse luchtvaartdeskundige te vinden of eentje uit de zongebruinde gebieden uit Afrika?

Ze hebben geprobeerd na de Turkse crash maar een deskundige Turk zei toen dat de piloten helden waren nog voor dat hij een rapport zag.
Misschien toch niet zo heel deskundig en dat zal vast op meer vlakken zo zijn maar U mag niet weten hoe het soms echt zit, een rookgordijn en gaslichten is belangrijker.

Miezerig | 16-05-20 | 09:52 | 2

Misschien moeten ze die lui van Al Quaeda vragen die na 2001 gepakt zijn. Die hadden ook verstand van vliegen.

5611 | 16-05-20 | 10:01

Luchtvaartdeskundige Mohammed Atta?

Harry Turtle | 16-05-20 | 10:04

In Nederland spant alles met elkaar samen om elkaar het handje boven het hoofd te houden.

tata1981 | 16-05-20 | 09:52

Worteltjes? Spruitjes? Haahahaha, wat een aardappel zeg. Je hebt mensen en fietsbellen zeg maar.

Pferdefotze | 16-05-20 | 09:51

Je suis un carotte!

Polarisator | 16-05-20 | 09:49 | 1

Welke groente u ook bent: dat moet niet spruitmaken.

VP732 | 16-05-20 | 09:50

Meer een rotte appel deze vent

Zuster01 | 16-05-20 | 09:49

Tuurlijk Frits, in het land waar de voorzitter van de Tweede Kamer en de burgemeester van Rotterdam allebei spruitjes zijn en er iedere dag op de nationale televisie een hele stoet van excuusspruitjes voorbij komt, zal de gansche bevolking zich vast afvragen: 'Hé waar zijn toch de spruitjes...'

Zenzeo | 16-05-20 | 09:48

En als spruitjes daadwerkelijk, niet door de overheid geforceerde, waarde zouden hebben, zou een tweede groenteboer gebruik maken van deze onderrepresentatie door bij hem de spruitjes wel gewoon vooraan te leggen en potentiële winst weg te nemen van de eerste groenteboer.

benerkloarmet | 16-05-20 | 09:48 | 1

Hè bàh, dat klinkt als kapitalisme. Bâh, vies man.

Sans Comique | 16-05-20 | 09:54

OMG, is deze man Voorzitter van de RvJ? Wat een infantiel kinderlijke gedachtegang. Een beetje meer diepgang mag je toch wel verwachten. Zelfs bij de RvJ slaat de verpaupering toe.

MINDER | 16-05-20 | 09:48 | 3

Nee, die man weet hoe je met taal kunt beïnvloeden en meerderheid koopt zijn spruitjesverhaal ook, want oh, het is zo lekker Nederlands.
Overigens zie je dit niet alleen bij de NOS, maar ook in andere media. Het is een verdienmodel, hoe minder spruitjes, des te meer subsidie. Om het even plat te zeggen.
Zelf een migratieachtergrond en tot 5 a 10 jaar geleden was dat nooit een issue, maar gewoon een gegeven. Sinds die tijd is deel Nederland ziekelijk obsessief en dat werkt niet zo goed uit, kan ik je vertellen. Nederland was prima land, maar nu? Ziekelijk obsessief met achtergrond van mensen wat tegelijk mensen enkel tot hun achtergrond reduceert.
Dat is juist racisme, maar dat hebben die zogenaamde strijders voor het goede niet door.
Dit gaat niet beter worden en al helemaal niet met de enorme economische crisis die voor ons ligt.

Bataafje | 16-05-20 | 10:42

Ja hallo, de beroepsgroep die hij zegt te vertegenwoordigen bestaat zelf nou ook niet bepaald uit intellectuele en open minded hoogvliegers he.

2tribes | 16-05-20 | 10:46

@Bataafje | 16-05-20 | 10:42: Helemaal eens, de drammers zijn zo irrationeel en obsessief met diversiteit bezig, dat ze hiermee het tegendeel bereiken van wat ze beoogden: verregaande polarisatie. Waarom niet gewoon naar de inhoud ipv de verpakking kijken?

2tribes | 16-05-20 | 10:54

Frits dacht, ik ga het eens even simpel uitleggen aan al die verschrikkelijk domme mensen die het niet snappen. Weet je wat ik ga het met spruiten vergelijken. Misschien is het nieuw voor Frits, maar een journalist heeft als taak om op te schrijven wat er in de winkel te koop ligt, niet om zich te bemoeien met de handel van de groenteboer.

HoniSoit | 16-05-20 | 09:48

Ivm een plofkraak worden twee spruitjes op een scooter gezocht.

BozePaarseMan | 16-05-20 | 09:48 | 1

Spruitjes zijn de nieuwe joden.

5611 | 16-05-20 | 10:03

Zucht. Wordt hier serieus belastinggeld aan stukgesmeten? En wordt de Raad voor Journalistiek ook gesubsidieerd? Mijn hemel wat een verspilling. Komt louter flauwekul uit deze lui. En zij moeten het kantklossend klootjesvolk van nieuws voorzien?!?

Graaf_van_Hogendorp | 16-05-20 | 09:47

Vertaling:

In een wortelwinkel liggen vooral worteltjes in het voorste schap. Extremisten roepen: maar er zijn ook spruitjes, waar staan zij niet prominent vooraan? Dan denk je: ze hebben gelijk, we moeten ons best doen om worteltjes buiten beeld te houden en te vervangen door spruitjes.

Ruler | 16-05-20 | 09:47

Dat wordt dan een hele lange groentewinkel als alle groenten vooraan liggen.

postmodernismisdead | 16-05-20 | 09:47 | 2

LOL en 1.5 meter afstand.

echtpaul | 16-05-20 | 10:12

Breed bedoel je.

Grachus | 16-05-20 | 10:44

Maar ja, elke keer aan het eind van de dag is die spruitjes-kist nog helemaal vol, ookal staat-ie vooraan en is er eigenlijk net een kist te kort van de wortelen. De spruitjes staan dus te rotten in de winkel en de klanten gaan aan de overkant wortelen kopen, omdat deze groenteboer aan het eind van de dag alleen nog maar spruitjes heeft.

Moet de groenteman dan een #spruitjesbokaal uitreiken aan degene die zijn klanten heeft verjaagd? Niet per se, maar hij moet wel blij zijn dat zijn klanten weg zijn.

ParadiseLost | 16-05-20 | 09:47

Met Sinterklaas worden de zwarte spruitjes dus wel mooi gediscrimineerd, want dat mag niet meer. Waarom weet niemand.
Zelf Kick Out Spruitje kan het niet echt uitleggen. Die zeggen dat zwarte spruitjes zielig zijn omdat ze zwart zijn of zoiets.
Dat schijnt te komen door oude worteltjes die ooit fout waren in de oorlog en dan raken de nieuwe worteltjes in de war.

kloopindeslootjijook | 16-05-20 | 09:47

Spruitjes worteltjes klinkt nog erg Nederlands waarom niet gewoon kikkererwten.

Miezerig | 16-05-20 | 09:46 | 3

Spruitjes komen oorspronkelijk uit het gebied rond de Middellandse Zee en wortels uit Iran. Het zijn dus best diverse groente. Tenminste, als er ook homo’s, blinde, ultrarechtstemmende, extreemlinkse, trans, gristen, boer, hoogopgeleide en lassende spruitjes en wortelen bij zitten.

beldewouten | 16-05-20 | 09:50

@beldewouten | 16-05-20 | 09:50:
-
... en toch ... je ziet toch maar zelden een worteltje met een betonschaar over de Arnhemse Nelson Mandelabrug lopen...

bisbisbis | 16-05-20 | 09:56

Ik eet geen spruitjes maar toch moet ik dokken zodat iemand andere spruitjes kan eten.

Turbulentie? | 16-05-20 | 09:44

Wat een onzin:

zo zijn er in bepaalde steden in bepaalde wijken veel rotte appels. Als de politie dit kistje een beetje naar voren schuift om logischerwijs extra in de gaten te houden is het racisme.

Het is niet aan de nos om te bepalen wat wel en geen racisme is. Dat doet de politiek en rechter. Positief racisme benadeeld weer de ander. De nos bedrijft beledigend racisme en benadeeld anderen. De rechter moet hier maar eens naar kijken.....

Tee Of Cup | 16-05-20 | 09:44 | 3

Die rotte appels zouden gewoon retour boomgaard moeten... Helaas durft de koper dit niet aan en wil de fruitteler ze niet terug.

Ommezwaai | 16-05-20 | 09:47

Wat een belachelijk verhaal. Tegen wie denkt hij dat hij praat? Kleuters? Wat heb ik met een groenteman te maken als het gaat om discriminatie van "witte mannen?" Die man heeft toch de hersens van een garnaal, of niet dan. Geef nou eens een serieuze reactie.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 09:44 | 2

Garnalen, jammie!

Ommezwaai | 16-05-20 | 09:45

@Ommezwaai | 16-05-20 | 09:45: Hmmm, garnalen zijn rose, mag dat nog wel. Kan de kist met garnalen van kleur niet wat naar voren geschoven worden?

5611 | 16-05-20 | 10:06

En die Frits van Exter is voorzitter van de Raad voor de Journalistiek?

Mijn god, wat een getikteling met zijn simpele Jip-en-Janneke vergelijking. Ik dacht vroeger altijd dat er na de zg Fortuyn revolte toch ook het een en ander was gaan verschuiven bij die van oudsher zwaar linkse MSM. Maar dat blijkt maar marginaal het geval te zijn. Kritische geluiden en journalisten zijn de uitzondering, de regel is nog steeds figuren als deze Van Exter, die kennelijk, net als vroeger, vinden dat het publiek 'opgevoed' moet worden en de 'juiste' opvattingen moet worden 'aangereikt' door moreel superieure journalisten.

Gelukkig vallen ze steeds vaker door de mand.

Dr_Johnson | 16-05-20 | 09:44

Kom op spruitjes, laat je niet kisten!

VP732 | 16-05-20 | 09:44

Dat er iets gelekt is laat zien dat niet iedereen bij de NOS dit spruitjes-prijzen-gedoe als iets zinnigs ziet.
En dat zullen er best nog veel meer zijn, maar die houden hun mond.

kloopindeslootjijook | 16-05-20 | 09:43 | 1

Tja wiens brood men eet... zeker in de huidige en toekomstige economie zal dat een rol spelen.

2tribes | 16-05-20 | 11:02

En als de spruitjes nu eens bewust naar achter zijn gezet puur door hun eigen schuld? En dat het dus niet aan de diep racistische worteltjes ligt maar aan de meeste spruitjes zelf? Doordat heel veel mensen ze niet pruimen?

Of is dat geen optie voor Den Linkshund?

Realism Is All | 16-05-20 | 09:42 | 1

Wilt u meer of minder spruitjes? Dan gaan we dat regelen.

echtpaul | 16-05-20 | 10:14

Als ik spruitjes wil dan kies ik spruitjes, als ik wortels wil dan kies ik wortels. Maar bij de NOS heb ik die keuze niet. Daar worden de spruitjes mij door de strot geduwd.

Boudfrombresjes | 16-05-20 | 09:41

De buurtsuper.

Goedemorgen, ik ben een klant. Heeft u spruitjes?
Spruitjes. Wat voor spruitjes?
Gewoon, Spruitjes.
Ja, maar, grote spruitjes?
Kleine spruitjes? Ronde spruitjes?
Groene spruitjes? Een diverse mix spruitjes? Wat voor spruitjes?!
Een diverse mix spruitjes?
Ja, dat is weer nieuw.
Oh, doet u die dan maar.
Die hebben we niet.
Wat heeft u dan voor spruitjes?
We hebben helemaal geen spruitjes.
Ooooooh jaaa.

(Vrij naar: www.youtube.com/watch?v=F4CoLnCW3lc )

Rest In Privacy | 16-05-20 | 09:41

Misschien ben ik toch wel een asperge, lekker blank en met asperger.

Acidstain | 16-05-20 | 09:40 | 3

Rare snijboon meer.

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:40

En vanwege dat soort vooroordelen hebben ze dus een database met groene asperges bij de nos!

Rest In Privacy | 16-05-20 | 10:07

Frits wil de witte asperge verbieden. Om te beginnen moet de kist met groene asperges maar eens naar voren geschoven worden.

5611 | 16-05-20 | 10:10

We hebben dus een spruitjes-plafond in het land.
Net zoiets als het glazen plafond.
Kan je nagaan als je een vrouwelijk 50+ lesbisch spruitje bent.
Met een beperking.

kloopindeslootjijook | 16-05-20 | 09:40 | 1

Dan ben je spekkoper in dit land. Hoewel ik lees dan weer nergens over positieve leeftijdsdiscriminatie, maar als je een spruitje bent dan doet de rest er vanzelf minder toe - zeker als ook lbthq enz.

2tribes | 16-05-20 | 11:03

Ongelooflijk. Dit is serieus? Spruitjes?

knutsel_ | 16-05-20 | 09:40 | 1

Jij dacht ook: ik slaap nog? Nee, het kan dus toch nóg infantieler en meer stupide.

VP732 | 16-05-20 | 09:45

N.O.S. neutrale omroep stichting ?

Karel Kruizenruiker | 16-05-20 | 09:40 | 2

Niet Onze Spruitjes.

knutsel_ | 16-05-20 | 09:40

De allochtoonste groente die er is: Brussels sprouts. Gelieve e.e.a. dan ook meer te lezen als een sneer naar de Vlaamse media in dit land.

Heerlijke groente trouwens: hooguit eventjes blancheren, maar zelfs rauw lekker. En net als alle andere groenten, niet kapot koken. Doodzonde. Wel even met de punt van je mes het stronkje er uit wippen.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 09:39 | 3

En niet te vergeten: bij de groenteboer de verrotte er bij het voorselecteren al uithalen, want anders betaal je voor oneetbare spruitjes.

Gladiator Fap | 16-05-20 | 09:42

@Gladiator Fap | 16-05-20 | 09:42: Bij een groenteboer die verrotte waar in de toonbank heeft liggen, koop ik sowieso niet. Doe mij maar een vakman. En in dat kader, hopeloze amateur die ik ben: waar ik alle andere groenten tiepte, bedoelde ik alle andere koolsoorten.

Uw bonen wilt u bijvoorbeeld wel gaar. Zeker bij gedroogde bonen duurt dat veel langer dan bij de meeste recepten staat aangegeven. De on topic metafoor voor de wel heel erg op lang op zich laten wachtende multiculturele samenleving, laat ik graag aan mensen over die wel journalistiek hebben geleerd.

Toch een hint: een land is geen snelkookpan. Probeer je het toch te forceren, dan knalt de boel een keertje. If you can't stand the heat......

Rest In Privacy | 16-05-20 | 10:03

Delen ze die database ook met Opsporing Verzocht?

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:39 | 1

Heet vanaf nu spruitjes gezocht.

NLgaatnaardeklote | 16-05-20 | 09:59

Het volgende lijk dat in de prille Meimaand op het Mediapark wordt aangetroffen, is dat van die dappere klokkenluider bij de NOS - gelyncht door de spruitjes van van Exter.

bisbisbis | 16-05-20 | 09:39 | 1

Ja wie weet, vermoedelijk is er al een stille klopjacht gaande...

2tribes | 16-05-20 | 11:08

Spruitjes en wortelen?
Appels en peren is hier beter op z'n plek.

Harry Turtle | 16-05-20 | 09:39 | 2

Appels en citroenen.

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:40

Het verbaast me allemaal niets. De hele Hogeschool voor de Journalistiek is volledig geïnfiltreerd met linkse docenten. Daar is jarenlang op geselecteerd. Studenten die die school hebben doorlopen zijn volledig gehersenspoeld, ze hebben dat zelf niet eens in de gaten. De studie journalistiek is daardoor de zoveelste studie van lik-me-vestje geworden.

halbstark | 16-05-20 | 09:38 | 4

Wat er nu gebeurt is in feite een afrekening met een dogma uit de jaren 60, 50 jaar oud dus, activistische journalistiek. Het komt uit dezelfde ideologie als het verbod op waarden rijke wetenschap.

50 Jaar lang heeft dit dogma rondgewaard op de Scholen voor Journalistiek, generatie na generatie vergiftigen met hetzelfde gedachtengoed. Het resultaat kan iedereen met een enigszins kritische blik zien: vooringenomen, gekleurde en eenzijdige media. De invloed die deze indoctrinatie, samen met die in het onderwijs, heeft op de maatschappij kan niet onderschat worden.

5611 | 16-05-20 | 10:17

@5611 | 16-05-20 | 10:17: En toch wordt die invloed door de bepalende media/opiniemakers met klem tegengesproken dan wel ontkend, dus hoe ga je ooit met dat dogma afrekenen zo lang er institutioneel niets verandert?

2tribes | 16-05-20 | 11:12

@5611 | 16-05-20 | 10:17: Inderdaad. Als je er over nadenkt is het toch volkomen bizar dat als ik wil weten hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt ik naar een site als Geenstijl moet gaan i.p.v. het Journaal? Maar Geenstijl is hard nodig, omdat de gevestigde media het laten liggen. Vandaar ook mijn premiumlidmaatschap.

halbstark | 16-05-20 | 11:13
▼ 1 antwoord verborgen

Ik bekijk nu ook een pot wortelen met doperwten heel anders.
Samen in een pot maar de wortelen zitten altijd bovenop. Dat moet wel racisme zijn.
www.google.com/search?q=pot+wortelen+...

roevka | 16-05-20 | 09:38

Na een maand zijn alle spruitjes vergeeld terwijl de winterwortelen fris oranje zijn gebleven en sommivge zelfs een groen kruintje krijgen.

Thomas333 | 16-05-20 | 09:36

Het maakt niet uit of Je de reden legitiem vind of niet: als je het nieuws gaat beïnvloeden ben je niet meer objectief. Punt.

Gladiator Fap | 16-05-20 | 09:36

Kick Out Marcel Gelauff

bisbisbis | 16-05-20 | 09:35 | 1

Dan komt gewoon de volgende policor eikel op die plaats te zitten. Het hele instituut NOS moet op de schop.

2voor12 | 16-05-20 | 09:37

Wat amper ter sprake komt is het gedachtengoed van de mensen die bij de NOS hun verhaal mogen doen. Terwijl min of meer de ene helft van de bevolking links is en de andere helft rechts zie je zo goed als alleen maar links volk ongehinderd aan het woord komen en rechtse mensen, als die al mogen komen, neergesabeld worden.
Discussietafels waar één persoon van rechts signatuur is tegenover 5 linkse mensen waarbij de gespreksleider er op toe ziet dat die rechtse persoon zijn verhaal nooit goed naar voren kan brengen.

2voor12 | 16-05-20 | 09:35 | 2

Dat dus. Het zou GS ook sieren als ze binnenkort een gast van uitgesproken linkse signatuur uitnodigen voor een goed en gelijkwaardig gesprek in hun keldertje.

2tribes | 16-05-20 | 11:17

En doet bijv. Powned het 1 x de andere kant op, dan zit heel deugNL in de kwetskramp.

Kukooo1 | 16-05-20 | 16:48

Wat een extreem stupide, hinkende, onhandige vergelijking.
-
Maar laten wij het vooral over groentenkistjes en spruitjes hebben - en vooral niet over die enge kaartenbak.
-
Vroegâh heette zoiets een vlucht naar voren, nu is het een vlucht met een spruitjeslucht.
-
Een ..... spruitjesvlucht!

bisbisbis | 16-05-20 | 09:34 | 1

Beter 1 spruitje in de lucht, dan 10 in de kist

laurentius | 16-05-20 | 09:41

Bedankt Frits. Namens alle negers van Nederland.

RickTheDick | 16-05-20 | 09:34

Winterpenis!

Ruimedenker | 16-05-20 | 09:33

Spruitjes stinken in de pan, dat weet iedereen.
Kinderen vinden spruiten vies.
Zelf lust ik alleen de kleintjes, de zogenoemde Bredase spruitjes.
Geprakt met een stoofpeertje, Gierser Wildeman bij voorkeur.
Ze kunnen dus lullen wat ze wulleh, aan spruitjes zit een luchtje.
Maar dat bedoeld deze klojo natuurlijk niet met zijn hilarische beeldspraak.
Doe mij maar Hollandse Asperges.
Zeldzaam, uniek van smaak en slechts tijdelijk verkrijgbaar.
Tssss spruiten....
Een beetje groentespeciaalzaak heeft alle groentjes en verkoopt ze allemaal even graag.
Fritsie! Doe de groeten aan Henk Angenent.

Ruimedenker | 16-05-20 | 09:32

Fijn dat hun vertegenwoordiger mijn ervaring bevestigt: Objectieve journalistiek bestaat niet.
We worden continu bestookt met meningen.

Papa Jones | 16-05-20 | 09:31 | 1

En wanneer feiten niet stroken met de mening van een journalist, laat de journslist die gewoon weg.

Papa Jones | 16-05-20 | 09:35

Wat ik wel vaak mis zijn de verbouwde mannen en vrouwen. Dat is ook een (spiegisch gestoorde) minderheid, maar je ziet ze maar zelden.

Ichneumonidae | 16-05-20 | 09:30 | 4

Ja, ik ben benieuwd wat dat zijn. Paprika's die banaan genoemd willen worden en er op staan te worden geschild. Jeneverbessen die zich identificeren als mango.

Mazzelstof | 16-05-20 | 09:39

Nee, geen verbouwde mensen, want dat schokkeert weer de Marokkanen.

Papa Jones | 16-05-20 | 09:41

@Rico Tampeloerus | 16-05-20 | 09:31: Inderdaad vreemd ja. Enige wat ik kan bedenken is dat je die ook niet kunt verstaan, dus die mogen van mij ook wel vaker in beeld.

Ichneumonidae | 16-05-20 | 09:41
▼ 1 antwoord verborgen

Elk spruitje z'n geluidtje

GaRFjes | 16-05-20 | 09:30 | 1

Ieder boontje z’n toontje.

Ruimedenker | 16-05-20 | 09:34

Overigens grote complimenten voor GS! Dit is het staaltje onderzoek en reuring veroorzaken die we van vroeger herkennen.
Minder mainstream nieuws overtikken voor de clicks, en meer van dit! Ga zo door!

mark1487 | 16-05-20 | 09:30 | 1

En toch verandert er geen zak, die divibokaal is niet eens de top van de ijsberg. Fck NOS

Acidstain | 16-05-20 | 09:37

De stichting Paksoi Nederland beraadt zich op stappen.

FustViking | 16-05-20 | 09:30 | 1

LOL

Acidstain | 16-05-20 | 09:37

Stuk voor stuk mensen die geen strobreed in de weg is gelegd om hun politieke streven uit te voeren. Hun ideologische agenda moet er doorheen gedrukt.
Frits en Marcel mogen op de platte kar.
De STER-reclames zijn nog wel het meest aansprekende visuele bewijs hiervoor.
Ga maar eens turven. Ik vrees dat er meer divibases zijn dan alleen bij de NOS.
Trouw, NRC, AD en VK, kom er maar in.

ristretto | 16-05-20 | 09:29

Als ze het echt belangrijk vonden, stapten ze op om plaats te maken voor een anderskokende. Maar zoals altijd, het is voor de bühne en vooral een ander moet iets doen.

opblaasschaap | 16-05-20 | 09:28

Ik ben verdomme geen worteltje!

frickY | 16-05-20 | 09:28 | 1

Jawel en u bent precies als die andere worteltjes.
Was getekend, raad van de journalistiek.

Papa Jones | 16-05-20 | 09:37

Ik hou altijd minimaal anderhalve meter afstand van spruitjes.

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:27

In de de eigen toelichting van de NOS ging het vooral om groepen/beroepen waar bv veel minder vrouwen werken en moeilijk te vinden zijn, dus als je 10 kratten wortels hebt en 1 krat spruitjes is er een reden dat de spruitjes minder verkocht worden, dat is geen groentediscriminatie. Toch moet de groenteboer de 9 andere kratten wortels in het magazijn laten staan, daar komt deze vergelijking op neer, de werkelijkheid anders weergeven dan hij is.

Lastig te omvatten hoe ze niet inzien dat ze zichzelf volkomen ongeloofwaardig maken door dit gewoon toe te geven. Waarom zou de groenteboer de smaak van de klant moeten beïnvloeden? Wat is daar de rechtvaardiging achter dat dat beter voor de klant is? Is misschien beter voor de verkoper, die van z'n spruitjes af wil. Blijkbaar is de NOS een verkoper van hun eigen visie, i.p.v. objectieve verslaggever van de realiteit betaald van belastinggeld.

een_mike | 16-05-20 | 09:27

Als de groenteboer zelf geen spruitjes wil verkopen, waar bemoeit die rotklant zich mee dan?

mark1487 | 16-05-20 | 09:27 | 2

Die ene rotklant weet de overheid zonder al te veel moeite te bewegen om de groenteboer te verbieden dan ook maar geen worteltjes te verkopen.

VP732 | 16-05-20 | 09:38

Die rotklant betaalt de groenteboer meer dan voldoende voor een evenwichtig aanbod aan groenten. Groenteboer NOS pusht duidelijk bepaalde soorten waardoor er van het evenwichtig aanbod geen sprake meer is.
Als de groenteboer dit persé zo wil, dan zou die rotklant het recht moeten hebben om niet meer voor deze winkel te betalen.

bart1234 | 16-05-20 | 11:13

De beste reactie naar mijn bescheten mening in die draad:
De taak van journalisten is om correct weer te geven wat er in de winkel gebeurt. Niet om zich te bemoeien met andermans menu.

BekiekUtMoar | 16-05-20 | 09:27 | 1

Exact

Gladiator Fap | 16-05-20 | 09:33

Dit is een van de slechtste, meest vergezochte en bovenal meest stupide vergelijkingen die ik ooit gemaakt heb zien worden. En zuks is echt voorzitter van de RvJ? Ik wil het niet geloven gewoon.

Professor Superhirn | 16-05-20 | 09:27 | 1

Waarom niet? U bent pas twee weken in NL? ik zou het juist hier verwachten.

opblaasschaap | 16-05-20 | 09:30

Maar wat nu als ik vandaag helemaal geen spruitjes wil eten, vooral niet omdat mijn ervaring was dat ik de laatste keer dat ik ze bij die groenteboer gekocht had er een paar verrotte bijzaten, krijg ik ze dan tóch opgedrongen door de verkoper? Is de klant niet meer koning bij degene die zijn existentie betaalt? Bovendien is het ingrediënt voor wortelenstamp nu eenmaal “wortelen”. Ik meld me wel weer wanneer ik eens zin heb in spruitjes, maar als je ze blijft opdringen ga ik lekker naar een andere groenteboer en bekijk je het maar met je spruitjes. Zoiets, NOS?

Gladiator Fap | 16-05-20 | 09:26

Doe met de NOS als Johnson met de BBC wil doen: maak er een betaalzender van en stop alle subsidies. Mensen die die linkse agitprop willen blijven kijken moeten er dan zelf maar voor betalen.

2voor12 | 16-05-20 | 09:26 | 4

Goed idee, ik erger me er kapot aan dat ik verplicht voor deze gedwongen heropvoeding moet betalen. Achter de betaalmuur en succes ermee!

5611 | 16-05-20 | 10:23

Top idee en prima uitvoerbaar, scheelt ook weer een boel overheidscentjes die nu beter besteed kunnen worden.

2tribes | 16-05-20 | 11:23

Johnson kan er nog wel eens achter komen, dat de BBC machtiger is dan Boris.
De BBC is een staatszender; vandaar ook kijk- en luistergeld.

Arachne | 17-05-20 | 00:58
▼ 1 antwoord verborgen

Je suis spruitje

laurentius | 16-05-20 | 09:26 | 1

Spruitjes zijn vrede

P-unit | 16-05-20 | 09:37

Oh, dus eigenlijk is het een spruitjesbokaal voor groentenboeren die smerige groenten nog blijven aanbieden, ondanks het gegeven dat bijna niemand ze lust?
Mooi man. Heeft dus niets met de NOS te maken.

De verwarde man | 16-05-20 | 09:25

Zo diep zit het probleem bij de NOS dus .
Frits ( voor vrienden , Bwana voor anders gepigmenteerden ) legt het nog even uit !

Castor12 | 16-05-20 | 09:25

Ik dacht dat het de bedoeling was om de spruitjes bij de worteltjes in de bak te flikkeren. Dan zouden de spruitjes vanzelf worteltjes worden was ons beloofd.

reagluurder010 | 16-05-20 | 09:23 | 5

Prachtig!

frickY | 16-05-20 | 09:29

Ha ha ha - juist. Dat als de klant om wortels vraagt, hij er spruitjes bijkrijgt, want elke groente moet gelijk zijn!

De verwarde man | 16-05-20 | 09:49

LOL!!

2tribes | 16-05-20 | 11:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Commentaar van Frits op zijn uitspraken:
'Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd'

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:22

Ik ga vandaag lekkerfietsen in het zuiden, em kom nooit een spruitje tegen op de racefiets. Typisch een worteltjes sport

shimanski | 16-05-20 | 09:20 | 2

Wortels zijn ook veel aërodynamischer.

Acidstain | 16-05-20 | 09:24

Worteltjessport, maar spruitjeshandel.

Papa Jones | 16-05-20 | 09:45

Zucht - de NOS is toch geen winkel die reageert op vraag van klanten?
De NOS moet verslaan wat er in de wereld gebeurt.
En voor kinderen en minder goed ingevoerde allochtonen die zich niet herkennen in volwassenen nieuws is er al het Jeugdjournaal.
Dat de Grote Blanke Weldoener Gerlauff ook nog eens een Deugjournaal wil maken, is een hobby die hij maar naast zijn werk doet van zijn eigen dikke salaris.

De verwarde man | 16-05-20 | 09:19 | 2

Ze denken dat ze nieuws moeten maken in plaats van nieuws moeten verslaan. Het blijft natuurlijk de hoge school voor de journalistiek waar die lui vandaan komen. Hoogvliegers zijn het niet.

Bab01 | 16-05-20 | 09:25

‘Mensen roepen: maar er zijn ook spruitjes, waar zijn zij?’ Wie zijn dan die mensen die dit roepen? Zijn dat er veel? Zijn dat dezelfde mensen die roepen dat ZP racistisch is of is het gewoon een mening van een groepje linkse journalisten. Vragen, vragen.

BozePaarseMan | 16-05-20 | 09:19

Huh? Ik zie op de website - www.rvdj.nl - van de Raad voor de Journalistiek op dat plaatje met 13 mensen bovenin maar 1 mens van kleur....

Roadsurfer | 16-05-20 | 09:18 | 2

Cliché: do as i say, not as i do.

Acidstain | 16-05-20 | 09:25

Zij hebben die bokaal dan ook niet gewonnen.

BozePaarseMan | 16-05-20 | 09:26

Wat dan misschien wel fijn zou zijn, als je op zoek bent naar spruitjes, is als het gewoon legaal was om meteen naar de groenteboer te gaan. Niet dat je dan eerst nog verplicht ook bij de C&A en de Mediamarkt moet kijken of die soms ook spruitjes hebben. Lijkt me heel hinderlijk voor personeel van de Mediamarkt, constant agenten die naar spruitjes komen zoeken omdat dat nou eenmaal verplicht is.

Zwartbroek | 16-05-20 | 09:18

Laten we ons nu alweer in de maling nemen?
Gaan we nou de boel bagatelliseren door er de draak mee te steken met een extreem stompzinnige metafoor?
Ik weet het antwoord al: ja. Voor die 5% van de bevolking die iets van de divibase heeft meegekregen, zal er nog eens maar 20% echt weten waar dit over gaat. De rest gaat in het groente-verhaal mee.
Kijk op de buis naar de diverse 'nieuws' zenders.... Mondkapjes, andere landen de maat nemen, songfestifal en boa's. Stel je voor dat de 'Henk en Ingrid' de kneiterharde realiteit te horen krijgen en.... een eigen mening krijgen!

EEnzame SchizofrEEN | 16-05-20 | 09:18

Van veel wortels eten, ga je beter zien.

Timide_Aso | 16-05-20 | 09:18 | 4

@Hetkanverkeren | 16-05-20 | 09:44:
Het voorkomt nachtblindheid, maar bij normale gezondheid ga je er echt niet beter van zien.
Het gaat om vitamine a - en dan kunt u beter lekker veel vlees eten of af en toe een levertje bakken (of een pilletje slikken) ipv een hele bak wortels te eten.

De verwarde man | 16-05-20 | 09:54

@De verwarde man | 16-05-20 | 09:54: Klopt inderdaad. Je gaat er niet béter van zien, maar voorkomt slechter zien. Maar het ging me om de strekking.

Verder zijn spruitjes alleen te pruimen als ze goed worden bereid. Ze hebben de juiste aandacht en liefde nodig en dan wordt het soms nog eens wat. Is dat wat deze meneer duidelijk wilde maken?

Timide_Aso | 16-05-20 | 10:10
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een capriolen moet die man uithalen om normaal proberen te maken wat niet normaal is.

laurentius | 16-05-20 | 09:17

GS ik heb met een messie knopje 1,2 en 3 uit mn afstandbediening gepulkt! Heb ik dat zo goed gedaan dan nu?

timmert12 | 16-05-20 | 09:16 | 2

U krijgt binnenkort een boete. U dient minstens 25% divers te kijken.
#Door de strot.

EEnzame SchizofrEEN | 16-05-20 | 09:19

@EEnzame SchizofrEEN | 16-05-20 | 09:19: ik speel zap de n*ger redelijk vaak dus met die 25% zit t wel goed

timmert12 | 16-05-20 | 10:02

Ben ooit eens live op de radio geweest bij een NOS-programma. Je wordt dan van tevoren gebeld over de vragen die gesteld gaan worden. Maar ja het blijft live hè dus ik gaf heel ad rem een antwoord waardoor ik die presentator ongelofelijk voor LUL zette. Dat was dus eens maar nooit meer... Ben daarna nog door veel vrienden en bekenden gebeld die het hilarisch vonden. Het enige wat ik zei was de waarheid en daar kunnen ze niet mee omgaan bij de NOS.

Roadsurfer | 16-05-20 | 09:15 | 2

Dave?

Selassie | 16-05-20 | 09:27

Ach er zijn genoeg websites met hetzelfde probleem, en dat is Niet GS
Als het ze niet aanstaat wordt het gejorist of helemaal niet geplaatst.
Op een gegeven moment heb je er genoeg van en kom je er niet meer.

watmagjenogwel | 16-05-20 | 09:38

Goeie vergelijking. Er is een reden dat spruitjes achterin liggen, namelijk omdat ze heel vies zijn, en de meeste mensen ze daarom niet blieven.

Wim_Kut | 16-05-20 | 09:15

Ik ben een winterpeen en trots op mijn afkomst!

Acidstain | 16-05-20 | 09:14 | 1

Racist, hoe moeten de spruitjes zich nu voelen.

BozePaarseMan | 16-05-20 | 09:22

Ik stel me wel eens een land voor zonder een enkel spruitje. Ik geloof bijna niet dat het minder gezellig zou zijn.

Misterspok | 16-05-20 | 09:14

Metaforen. Soms werken ze, soms werken ze niet. Dit is een voorbeeld van laatstgenoemde. Wat een niveau!

balustrade | 16-05-20 | 09:13 | 1

Worteltjes... volgens mij een teken dat die publieke omroep écht te veel is geobsedeerd door Donnie.

Rico Tampeloerus | 16-05-20 | 09:25

Voor de volgende maak hem effe af kek

i'm making a list checking it twice,
jotting down if you eat paella or rice
Diversity is coming to town

kakcriticus | 16-05-20 | 09:13 | 1

Maar je bent wel een half jaar te vroeg, of afhankelijk van of je een spruitje bent, te laat.

Geen01 | 16-05-20 | 09:16

Minder minder spruitjes. Meer groentensoep.

H0lland | 16-05-20 | 09:12

Waarom was dit niet in het NOS Journaal gisteren? Dit is toch geen komkommernieuws?

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:12 | 2

Wij van wc-eend.
En stel je voor: al die schapen die dat nog kijken en heilig overtuigd zijn dat daar de waarheid wordt verkondigd... Die gaan volledig in een cognitieve discrepantie.

EEnzame SchizofrEEN | 16-05-20 | 09:22

RTL zwijgt ook in alle talen, die zijin tegenwoordig net zo erg.

2voor12 | 16-05-20 | 09:23

Voedselracisme!

Wat een niveau zeg, die man. Dieptriest.

Bataafje | 16-05-20 | 09:12

Al die spruitjes lijken op elkaar. Ik kan ze niet uit elkaar houden. Worteltjes daarentegen.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 09:11

Het is mij niet geheel duidelijk waarom we verplicht spruiten moeten eten.

BozePaarseMan | 16-05-20 | 09:10

Eigen wortelen eerst !!!!

AntonJansen | 16-05-20 | 09:09 | 4

Slegs vir witlof

Beefbus | 16-05-20 | 09:16
▼ 1 antwoord verborgen

Wortels groeien in de grond en zijn uit de klei getrokken. Veel te Nederlands.

Sunir | 16-05-20 | 09:09

Wir verkaufen nicht an spruiten!

Habe das Gewust | 16-05-20 | 09:08 | 1

Rosenkohl, bitte.

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:09

Hè verdomme, GS. Moest die kop van Grunberg nou zo nodig in dit topic? Ik sla mijn ontbijt vandaag maar over.

threeheadedmonkey | 16-05-20 | 09:08

Ik vind wortels en spruiten helemaal niks, kan het ook met meloenen en bananen ?

Drozen13 | 16-05-20 | 09:08

Volgens mij zit Hanneke Groenteman hier achter.

Tiscali-2 | 16-05-20 | 09:07

Betalen we deze vent ook?
Of zijn dat de commerciële media die voor zijn salaris zorgen?

Pimp my Voortuin | 16-05-20 | 09:07

Maar als de politie vind dat de spruitjes meer aandacht verdienen om echte aantoonvare inhoudelijke redenen, dan mag het ineens niet? Hoe dan?

Alsikhetnietmeerweet | 16-05-20 | 09:06

De spruitjes liggen ver weg omdat niemand ze lekker vind. Vraag en aanbod.

priwax | 16-05-20 | 09:06 | 2

En er zijn ook andere winkels waar spruitjes wel vooraan liggen, mensen die dat willen kunnen ook daar gaan kopen.

Alsikhetnietmeerweet | 16-05-20 | 09:08

Spruitjes waren vroeger veel bitterder, net als bij witlof is de bite er uit geteeld.

Acidstain | 16-05-20 | 09:47

De NOS geeft ons toch elke dag voorgekookte spruitjes?

Mr_Natural | 16-05-20 | 09:05

10% van NL is spruitje. Dan hoeven er niet in elk programma spruitjes te zitten.

WillemWordtWakker | 16-05-20 | 09:03 | 2

Wel iets meer dan die 10% hoor.
Er zijn zo'n 12 á 13 Mio volbloed Nederlanders die 4 miljoen van de 17 niet.

Miezerig | 16-05-20 | 09:07

Dat is een nogal optimistisch. In Rotterdam zijn er inmiddels al veel meer spruitjes dan wortels en elke dag komen hier bakken met spuitjes binnen.

BozePaarseMan | 16-05-20 | 09:09

Weet je wie ook niet van groenten hield?

Montgomery Burns | 16-05-20 | 09:00 | 2

Moby Dick?

Mazzelstof | 16-05-20 | 09:22

Bartje ut Drenthe?

Acidstain | 16-05-20 | 10:29

Speculeren hoe het er in de echte wereld, het bedrijfsleven, wellicht aan toegaat. Dat niveau van die Kultuurkamer. Raad voor de Journalistiek is trouwens een contradictio in terminis.

31 November | 16-05-20 | 09:00

"Oorspronkelijk komen spruitjes uit het Middellandse Zeegebied, waar ze al duizenden jaren worden geteeld. Gedurende of na de Middeleeuwen is de teelt ervan ook in Noord-Europa begonnen, maar wanneer is onduidelijk. Volgens sommigen was dit reeds in de 5e eeuw, volgens anderen zijn spruitjes pas in de 13e eeuw of nog later in de omgeving van Brussel beland"
nl.wikipedia.org/wiki/Spruitkool

AntonJansen | 16-05-20 | 09:00 | 1

Het schijnt begonnen te zijn als tijdelijk gastgroente project. Na de eerste teelt zouden ze weer verdwijnen. Little did we know...

haddem | 16-05-20 | 09:04

Worteltjes en spruitjes zijn beide groenten die al eeuwen gedijen op de Nederlandse bodem.

Ik vind de man vrij racistisch. Waarom geen kokosnoot, banaan of vijg?

Kaas de Vies | 16-05-20 | 09:00 | 2

Ja maar Kaas, wat als een kokosnoot zich een spruitje voelt?
Hallo! Het is 2020!1!

pielemuisje | 16-05-20 | 09:04

Dat kwam niet uit, want die missen de combinatie van groen en gelaagdheid. Daarom zijn spruitjes zo bijzonder! Dat ze meuren als de hel nam meneer maar even voor lief. Of hij vond dat óók wel kloppen.

VP732 | 16-05-20 | 09:07

Dus als ik t goed begrijp zijn spruitjes eigenlijk finnen. En lust niemand spruitjes...

brawler | 16-05-20 | 08:59

Als je dan echt een goede afspiegeling wilt maken, dan moeten we eerst weten hoeveel worteltjes en spruitjes er in de handel zijn, zodat we dat procentueel gezien kunnen nabootsen in het schap. Zal ook wel weer niet goed zijn, iets zegt me namelijk dat Van Exter eigenlijk alleen maar spruitjes ziet liggen, die vanuit zijn door worteltjes gekleurde leven natuurlijk erg zielig lijken.

Lood om oud ijzer | 16-05-20 | 08:59

Wat een stel halvegaren bij elkaar. Maar gelukkig zit er bij de nos in ieder geval 1 persoon die z'n (of haar) gezond verstand heeft bewaard: die klokkenluider. Een anonieme held!

Barend Braakbal | 16-05-20 | 08:58 | 4

@Knufter | 16-05-20 | 08:59: volgens Marcel is dat heel makkelijk door de open en onbevangen cultuur. Dus ik weet niet..

haddem | 16-05-20 | 09:05
▼ 1 antwoord verborgen

Kuifje in Afrika is nog steeds te koop.

Der Schnitzeljäger | 16-05-20 | 08:59

@Der Schnitzeljäger | 16-05-20 | 08:59: Las als kind Sjors en Sjimmie. Niks mis mee

AntonJansen | 16-05-20 | 09:01

Spruitjes stinken!

Manus Olie | 16-05-20 | 08:58 | 2

Dan worden ze te lang gekookt. Simpel.

Lupuslupus | 16-05-20 | 09:08

@Lupuslupus | 16-05-20 | 09:08: Uitje er in mikken voor mensen die die Olvarit-fase nooit voorbij kwamen. Uitje niet opeten. Als je die erbij wil apart uitje aanfruiten.

Mazzelstof | 16-05-20 | 09:33

Laat ik het zo zeggen:

Je hebt twee auto's. Verschillende motoren, verschillend interieur. De ene is goed in bochten nemen, de andere kan heel hard. De ene gebruikt weinig benzine maar de andere heeft weinig onderhoud nodig. De ene heeft een lage aanschafprijs maar de andere gaat langer mee.

Gelukkig promoot NOS de groene want die komt anders niet aan bod.

Knufter | 16-05-20 | 08:57 | 3

Nacht doorgehaald?

Ichneumonidae | 16-05-20 | 09:26

Ik weet niet wat je gerookt hebt maar zou er een beetje mee minderen...

Wijze uit het Oosten | 16-05-20 | 09:57

@Ichneumonidae | 16-05-20 | 09:26: Het moge duidelijk zijn dat ik bedoel te zeggen dat de intrinsieke kwaliteiten op geen enkele manier bijdragen aan de selectie maar alleen het kleurtje.

Knufter | 16-05-20 | 10:48

Als we die spruitjes nou een eigen plek geven, achterin de bus of trein. Helpt dat het verhaal van meneer Frits een beetje?

Koekkeloere | 16-05-20 | 08:56

Mag ik een pond gemengde groente voor in de soep?
Hier alstublief: een pond spruiten.
Ja, maar groentboer... ik wil gemengde groente soep eten.
Nee.. dat kan niet, U eet spruiten soep!

Zoezoef | 16-05-20 | 08:56

Deze groentewinkel verkoopt uitsluitend spruitjes en gebruikt daar een hele agressieve reclamecampagne voor. De buurt wordt er misselijk van.
www.at5.nl/artikelen/201994/klachten-...

AntonJansen | 16-05-20 | 08:55 | 2

Anno 2020 hebben moslims toch ook gewoon smartphones? daar kun je wekkers op instellen ipv dit gejengel en wil dan toch vanuit de moskee iets sturen maak dan de Effe naar het zuiden app.

iets zoals dit is gewoon verstoring van de openbare rust

kakcriticus | 16-05-20 | 09:03

@kakcriticus | 16-05-20 | 09:03:
Het is dan ook niets anders als een veroveringskreet vanuit hun islamitische kazernes om het niet-moslim deel van de bevolking angst in te boezemen. Die hokken zijn dan ook steevast vernoemd naar krijgsheren die in bloedige oorlogen gebieden voor de islam hebben veroverd.

2voor12 | 16-05-20 | 09:07

Slechts 11 spruitjes en maar liefst 195 worteltjes in het potje van de in totaal 206 'NOS mensen' welke op hun eigen website worden voorgesteld. Andere groenteboer zoeken?

Finn | 16-05-20 | 08:54 | 2

Dat heet het Al Gore complex: do as I say not as I do.

2voor12 | 16-05-20 | 08:56

Spruitjes, de nieuwe Finn-en.

de Voorzittert | 16-05-20 | 08:58

Wat deze tweet laat zien is dat mensen passief slachtoffer zijn. Je bent een spruitje en daar moet je het mee doen. Een spruitje heeft geen vaardigheden, welbespraaktheid kennis, expertise. Nee, het is een spruitje. En dat moet aan de man gebracht worden.

Daarnaast: er zijn zat mensen die spruitjes eten. Anders lagen ze niet in de supermarkt. Mensen willen die dingen blijkbaar.

Ik ben nog nooit tegengekomen dat iemand bij de AH moest vragen 'waarom heb je de spruitjes verstopt'.

Knufter | 16-05-20 | 08:54

Mensen die spruitjes interessant vinden weten ze echt wel te vinden. En echt gezonde mensen nemen soms spruitjes en soms worteltjes.

Sqbar | 16-05-20 | 08:54

Als er relatief veel rotte spruitjes zijn is het dus ook logisch om als groenteman eerst de kist spruitjes te controleren.

Selassie | 16-05-20 | 08:54 | 1

Nee dan kan je beter de hele bak spruitjes in de vuilnis pleuren.

echtpaul | 16-05-20 | 10:04

Ik ben bijzonder benieuwd welke politicus en welk nieuwsmedium z'n tanden hier in zet en niet meer loslaat totdat het is opgelost.
Je leest hier nergens over terwijl als GS zo'n database zou aanleggen of godbetert PVV en FvD dan was de wereld te klein.
Het probleem is namelijk dat iedereen in de Kamer dit wel prima vindt en stilletjes hoopt straks ook in die kaartenbak te komen omdat ze niks kunnen maar kennelijk uiterlijke kenmerken hebben waardoor ze ineens wél interessant zijn.

Busverhuur | 16-05-20 | 08:53 | 3

Zoals Peter R. d. V.

Jos Tiebent | 16-05-20 | 08:57

"Je leest hier nergens over"

Dit zegt al genoeg. Het is niet enkel de NOS. Het zijn vrijwel alle journalisten.

KutFilosoof | 16-05-20 | 10:17

@KutFilosoof | 16-05-20 | 10:17: Topje van de ijsberg inderdaad. Maar eigenlijk is dit toch gewoon uitvoering van staand EU-beleid (Verdrag van Lissabon, Marrakesh) en hoeven we daar dus niet zo verbaasd over te doen.

2tribes | 16-05-20 | 11:33

Vergelijking gaat mank: Echte spruitjes zijn er maar een paar maanden per jaar...

tantesidonia | 16-05-20 | 08:53 | 1

Wat dacht je van dat de wortels allemaal een baan hebben en een gedeelte van hun inkomen het enige geld is dat de groenteboer heeft?

De groentenboer verkoopt niks en heeft geen klanten en leeft geheel op de gratie van de werkende wortels.

KutFilosoof | 16-05-20 | 10:18

Spruitjes? Apekool!

Mr_Natural | 16-05-20 | 08:52 | 1

In de categorie Saaikema nomineer ik dan ruwe spruit, blanke pit.

Mazzelstof | 16-05-20 | 09:08

Stel je hebt 100 wortels en 5 spruitjes dan moet je volgens de NOS 2 wortels en 4 spruitjes laten zien. Dat is volgens hun een eerlijke verdeling. Oh, en die moeten wel allemaal links zijn, rechtse wortels komen natuurlijk helemaal nooit aan bod.
En de RvJ zag dat het goed was.

2voor12 | 16-05-20 | 08:52 | 6

Spruitjes met een laag suikergehalte zijn gewoon niet lekker. Die lusten we niet in Nederland. We hebben het geprobeerd, maar ze zijn echt niet te vreten. Groenteboeren hebben er nog een paar, maar men moet ze gewoon niet. In sommige wijken van Amsterdam schijnt er wel vraag te zijn, maar niemand koopt ze. Steeds meer groenteboeren stoppen met de verkoop.

MisterMr | 16-05-20 | 09:44

Prima samengevat, 2 voor 12. En die spruitjes moeten ook wel helemaal vooraan liggen, 1 groot spruitjesfeest.

Graaisnaaiert | 16-05-20 | 12:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Daarom zijn de treinen en bussen in de wereld van Frits ook 20 breed en 2 meter lang, kan iedereen vooraan zitten

Damoos | 16-05-20 | 08:52

Hier heb ik het Kroontje voor. Dit is waarom ik graag betaal voor onafhankelijke journalistiek, als tegenwicht tegen de hersenspoeling vanuit de overheid. Chapeau Ronaldo en collega’s! En dank aan de klokkenluidert die vast meeleest in de panelen.

de Voorzittert | 16-05-20 | 08:51 | 3

Reken maar dat die klokkenluider op zijn tellen moet passen, er zal een flinke razzia op de burelen van de NOS plaatsvinden op zoek naar deze persoon met het "verkeerde" gedachtengoed.

2voor12 | 16-05-20 | 08:54

Groot respect voor deze klokkenluider! Ik hoop dat er nog meer opstaan die de preciese werking van het mediacomplex to in details blootleggen.

Beefbus | 16-05-20 | 09:11

#deugracist. De deugracist doet racistische uittingen om te deugen.

zokanhetookja | 16-05-20 | 08:51 | 1

Spijker!

ik.zou.haar.doen | 16-05-20 | 09:41

Weer een incident.

Der Schnitzeljäger | 16-05-20 | 08:58

Dat krijg je wanneer spruitjes toegang hebben tot media dat niet vooraf gecontroleerd en beheerd wordt door correcte worteltjes...

Air van Boven Dorens | 16-05-20 | 09:01

Het gevaar met zulke debiele metaforen, is dat je erin meegaat, en voor je het weet heb je het over de indeling van de groentewinkel, in plaats van een racistische en kwetsende database. Erom lachen en verder negeren.

John McClane | 16-05-20 | 08:51

Dat kistje spruiten die auto's in de fik steken wordt nooit vooraan gezet.

Rest In Privacy | 16-05-20 | 08:50 | 1

Dat zijn geïmporteerde spruitjes. Die kan je beter aan de varkens voeren. Die benne er dol op.

AntonJansen | 16-05-20 | 08:52

En ik maar denken dat we allemaal wortels zouden zijn. Tenminste, zo is de multikul veertig jaar lang aan me verkocht. En wat is daar eigenlijk mis mee? Kijk dan! imgur.com/a/kwtWulH

Poesmobiel | 16-05-20 | 08:50 | 2

Sterk !

Wijze uit het Oosten | 16-05-20 | 09:51

Ben nu wel benieuwd hoe die donkere worteltjes smaken, eigenlijk.

Graaisnaaiert | 16-05-20 | 12:54

Nos zou opsporing verzocht moeten uitzenden. Digibokaal winnen is dan een sinecure.

Joris-maar-weg | 16-05-20 | 08:50 | 2

Vroeger had je het Politiebericht. Ook al decennia geleden voor het laatst gezien.

Jos Tiebent | 16-05-20 | 09:45

@Jos Tiebent | 16-05-20 | 09:45: Inderdaad, dat zegt veel over de toekomst van Opsporing Verzocht.

Acidstain | 16-05-20 | 09:56

Abonnement voor de NOS opzeggen kan alleen door het land te verlaten.
NOS is overheid betaald door belastingen.
Als U vertrekt vergeet niet nog even af te rekenen met de Belastingdienst want ook vertrekken kost geld.

Miezerig | 16-05-20 | 08:49 | 1

Ik geef een project X feest als ik de NOS mag opzeggen.

Acidstain | 16-05-20 | 09:54

Wortels zijn goed voor de ogen. Maar duidelijker/beter zien, dat is niet goed voor demense. NOS: weg met de wortels!

Normpje | 16-05-20 | 08:48 | 1

De spruitjes worden je strot ingeduwd. Het is gezond voor u en lekker!
Ik bid niet voor spruitjes. Zoiets zei Bartje.

BrutusBosch | 16-05-20 | 08:48 | 1

Dat waren Bruun bohn'nn

Miezerig | 16-05-20 | 08:50

Waarom spruitjes en geen geen witte kool, witte bonen of witlof?

Mr_Natural | 16-05-20 | 08:48 | 1

Omdat Groen ook gepromoot moet worden. De Green deal die nooit een deal was maar door uw strot geduwd.

Betterworld | 16-05-20 | 10:10

Net als gelauff spat het hautaine eraf, "wij linkse deugers weten het wel beter, en ik zal het rechtse plebs het even in jip- en janneketaal uitleggen".
Overigens nu ik er over nadenk, waren wortelen van origine niet ook paars geel en wit? En hebben de oranjes niet gepromoot? Bah de discrimatie zit overal, boehoe, zet die gele wortelen vooraan! Allemaal!

Blijven wrijven gs.

Joris-maar-weg | 16-05-20 | 08:47 | 2

Zelfs dat andere grote medium, RTL Nieuws, vindt voor u dat deze ophef voor u geen nieuws is. Volgens rtl hoeft u hier geen mening over te vormen, dat hebben zij al gedaan voor u door er niet over te schrijven. HvNL eveneens, maar wie kijkt die bagger....

Rest In Privacy | 16-05-20 | 09:00

@Danold_Trump | 16-05-20 | 09:00: het zit volgens mij zeau, wanneer je een schandaal laat openbaren door GS, dan weet je dat de MSM het links laat liggen. De boodschapper deugt immers niet, dus glas, plas en alles bleef zoals het was.

Kukooo1 | 16-05-20 | 16:23

De reputatieschade die het spruitje hier oploopt is ongekend

#deugracist kent u dat woord

zokanhetookja | 16-05-20 | 08:47 | 1

#deugwortel

Acidstain | 16-05-20 | 09:52

De NOS de-humaniseert en de linkse instituties vinden dat allemaal maar prima, waar is het OM nu er echt sprake is van onverholen racisme?

smdyasc | 16-05-20 | 08:47

Veel spruitjes hebben een 2de huis in land van herkomst.
Spruitjes zijn bij diverse soorten van criminaliteit vaak boven gemiddeld betrokken.
Geert lust geen spruitjes.

Zoezoef | 16-05-20 | 08:46

Ik vind ‘m wel leuk gevonden. Spruitje. De man heeft hier geheel onbewust in al zijn debiliteit de Nederlandse taal verrijkt.

Dubbelepunthoofd | 16-05-20 | 08:46 | 2

Hij wist gewoon niet hoe hij 'aubergine' moest spellen.

Jos Tiebent | 16-05-20 | 08:54

Je mag er vast ook niet over beginnen dat spruitjes bitter zijn en worteltjes zoet.

Sqbar | 16-05-20 | 08:59

Maar ben ik nu een Boze Oranje cis-Wortel?

pielemuisje | 16-05-20 | 08:45 | 2

Jep, en daarom wordt je geschrapt;)

VP732 | 16-05-20 | 08:52

Maar ik eet toch gewoon waar ik zin in heb.

paninikoek | 16-05-20 | 08:45 | 1

Neenee, want de overheid weet het beste wat goed voor u is. En als u niet gehoorzaamt, dan kunt u zomaar een tweederangsburger worden voor wie niemand het ooit nog wil opnemen.

2tribes | 16-05-20 | 11:44

OK het is natuurlijk heel simpel: Marketing les 1: Je biedt aan wat de mensen willen kopen. Kennelijk willen mensen graag wortels kopen en geen spruitjes. Dus leg je de wortels vooraan. Simpel. Dit was een gratis les voor de NOS DiviDenkers.

de Jager59 | 16-05-20 | 08:44

Bij de NOS werken alleen maar heilige boontjes.

Mr_Natural | 16-05-20 | 08:44 | 1

En u krijgt bruine bonen.

BrutusBosch | 16-05-20 | 08:49

[offtopic] Racismealarm! Ik zag een verdachte transactie op mijn bankrekening. Ene GS Magenta BV had geld afgeschreven. Koekel gaf me de volgende informatie: "Magenta is de felroze huidskleur van GeenStijl". Nu weet ik het zeker. Rassies!
Oeps. Mijn blanke brein had "huiskleur" als "huidskleur" gelezen. Sorry GeenStijl.

Nivelleermarionet | 16-05-20 | 08:44

En wat denkt de medelander van kleur voortaan als hij/zij door de NOS wordt benaderd? Betrokkene weet nu in elk geval dat het niet om de inhoud / kennis / kunde gaat, maar slechts om de spruitjes, worteltjes weet ik veel.

RayHolland | 16-05-20 | 08:44

NOS: Wij witte mensen bepalen of de niet witte mensen aan bod komen. Walg!

roosvrij | 16-05-20 | 08:44 | 5

@Ichneumonidae | 16-05-20 | 09:23:
Ik zie het als een Freudiaanse verschrijving: onbedoeld versterkt het gebruik van "wit" ipv "blank" onze germaanse wortels. Taalkundig gezien is de keuze voor "wit" (weiß, germaans) immers merkwaardig gezien wat men ermee voorheeft: ondermijning van de germaanse identiteit.

kindapaas | 16-05-20 | 10:11

Ja lekker divers en tolerant zijn we hier in Nederland, Oh nee dat laatste niet, want toenemende homohaat. En divers... hm steeds meer roepen van zgn opiniemakers om de terrassen straks eerst maar alleen voor jongeren te openen, omdat die ze het hardst hebben gemist. Echt een hechte en diverse samenleving zijn we aan het worden - chapeauuuuu.

2tribes | 16-05-20 | 11:49
▼ 2 antwoorden verborgen

De meeste kinderen vinden spruitjes vies. Ze kotsen er van. Gekookte spruitjes laten je huis stinken.

Vervang spruitjes door micro's of een andere etnische groep

Henk P | 16-05-20 | 08:44

Groente dat niet veel of vaak verkocht wordt blijft liggen. En dat gaat stinken. En dat ruik je het best als het vooraan in het schap ligt.

Jos Tiebent | 16-05-20 | 08:44

Spruitjes, zoooooo smerig

AntonJansen | 16-05-20 | 08:43 | 5

Goed doppen, even blancheren, daarna op lekker hoog vuur roerbakken. (pindaolie gebruiken). Vuur naar beneden. Beetje honing toevoegen, laagje laten karamelliseren. Serveren met pindasaus. Lekker.

Mazzelstof | 16-05-20 | 09:03

Ze hebben de spruitjessmaak al aangepast, minder scherp dan vroeger ( serieus ). Een soort spruitjes-light dus. Verder is dat voorbeeld over spruitjes en wortelen natuurlijk opnieuw een knal in het gezicht van allochtoon Nederland. Serieus, dat deugracisme van de NOS werkt eerder contraproductief dan productief. Of, om een karikaturale spruitjesneger te citeren:
Je moeder!

Graaisnaaiert | 16-05-20 | 12:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Gek. De overheid zoals politie en de belastingdienst mogen niet etnisch profileren (al zou dat verrekte praktisch zijn) maar de NOS doet dat wel ?

Der Schnitzeljäger | 16-05-20 | 08:43 | 1

Ja, echter dit valt onder (of is eigenlijk de logische opvolger van het) positief discrimineren.

lovekila | 16-05-20 | 11:24

De redenering van die vogel is die van een debiel die denkt dat alle anderen ook niet goed snik zijn.

bloothommel | 16-05-20 | 08:43

er zijn weinig regels waar ik mij aan houd, maar niet twitteren na de vrijmibo is er een van

Mr. Greenbottles | 16-05-20 | 08:40 | 1

Haha...

neonreclame | 16-05-20 | 08:44

De belastingdienst dacht, in de spruitjes zitten vaker wat schadelijke insecten, laten we de spruitjes wat vaker inspecteren.

Earl_of_Doncaster | 16-05-20 | 08:40 | 3

Gezond verstand wordt afgestraft.

Der Schnitzeljäger | 16-05-20 | 08:55

In een deel van de spruitjes zaten genoemde insecten. Het deel zonder deze ranzige beestjes wordt gewoon in prijs verhoogd.

Ommezwaai | 16-05-20 | 09:44

Het heeft de kenmerken van rottende groente en het gedraagt zich als rottende groente maar oh shit het zijn spruitjes - snel doorlopen jongens niks aan de hand.

2tribes | 16-05-20 | 11:54

Niet zo gek toch? Altijd makkelijk om vooraf te weten wat voor vleesch je in de kuip hebt! Scheelt ongemakkelijkheden. Kan me nog van mijn verre scanner verleden vaag herinneren dat de politie vroeger een getinte kansenparel moest duiden als iemand met een bruine jas...

Stijlloze bezoeker | 16-05-20 | 08:40 | 1

De gebruikte term was 'naffer'.

Shortganger | 16-05-20 | 08:42

Dom voorbeeld van raad v journalistiek; naast spruitjes nog tal van andere groenten. Die moeten dan ook vooraan liggen, anders kunnen ‘de mense ‘ ze niet vinden en schijnen ze er ‘om te vragen’ (wie dan? Paar niet wortel liefhebbers??). Maar goed. Wordt dringen vooraan in de groenten afdeling. Wortels gaan naar achteren verdwijnen. Uit t zicht. Wordt er dan later nog om wortels gevraagd? Of zijn die (s)links weggepoetst.?

BenDeLier | 16-05-20 | 08:39 | 3

10 kratten spruitjes en 1 kratje wortels, liefst een beetje achteraan. Daar wordt dus aan gewerkt.

VP732 | 16-05-20 | 08:44

Ik moet het toch even vertalen, dat maakt het iets duidelijker... Dom voorbeeld van raad v journalistiek; naast blanken/witte nog tal van andere rassen. Die moeten dan ook vooraan liggen, anders kunnen ‘de mense ‘ ze niet vinden en schijnen ze er ‘om te vragen’ (wie dan? Paar niet blanke liefhebbers??). Maar goed. Wordt dringen vooraan in de groenten afdeling. Blanken gaan naar achteren verdwijnen. Uit t zicht. Wordt er dan later nog om blanken gevraagd? Of zijn die (s)links weggepoetst.?

lovekila | 16-05-20 | 11:22

@VP732 | 16-05-20 | 08:44: Het begint al bij artiesten van kleur die eisen dat hun blanke publiek achterin de zaal gaat staan.

2tribes | 16-05-20 | 12:00

Of je worst lust.

pielemuisje | 16-05-20 | 08:39

Eerste tweet: "mensen roepen". Als het links uitkomt is dat populisme als ik me niet vergis.

VP732 | 16-05-20 | 08:39 | 1

Althans, het handelen daar naar.

VP732 | 16-05-20 | 08:39

Knettergek! Wat mij betreft de hoogste tijd voor corona.2, waarin de sterkste wortels overleven en er weer het oude vertrouwde Nederland van maken.

WitteGrunneger | 16-05-20 | 08:38

Toch fijn om te lezen dat mijn onderbuik altijd gelijk heeft gehad wat betreft de zieke linksheid van zo goed als alle mainstream media. Ze komen onder al hun stenen vandaan gekropen om onbeschaamd verder te gaan met hun eigen denkbeelden als nieuws te verpakken en aan ons op te dringen.

2voor12 | 16-05-20 | 08:37

Zou dit zomaar eens het einde van het SJW diversiteit gedram inluiden? Ik hoop het zo. Voorlopig kan ik niet ophouden met lachen... dat is al winst.

Henri-Bardouin | 16-05-20 | 08:36 | 8

Nee, die gooien er nog een schepje bovenop hoor. Het zijn activisten, vergeet dat niet.

Graaisnaaiert | 16-05-20 | 12:39

Sla eens een methodeboek uit de basisschool op; meer hoofddoekjesdragende meisjes en gekleurde jongetjes dan ooit tevoren op de begeleidende plaatjes.

antonconstandse | 16-05-20 | 13:36
▼ 5 antwoorden verborgen

De impotentie van de NOS en Raad voor Journalistiek, straalt er van af. Die gasten moeten wel boven de Balkenende norm zitten. Dat kan niet anders met zoveel impotentie.

echtpaul | 16-05-20 | 08:36

Van Exter toont met één tweet aan totaal ongeschikt voor de functie te zijn. Hoeveel onzin heeft hij nog meer verkondigd? Welk leed heeft de man verder veroorzaakt?

Deze geniepige racisme database zal in elk geval leiden tot het ontslag van Gelauff. En dat is winst.

de Voorzittert | 16-05-20 | 08:36 | 4

@haddem | 16-05-20 | 09:00: de druk wordt te hoog, positie wordt onhoudbaar. De man is niet meer gelaufwaardig.

de Voorzittert | 16-05-20 | 09:19

Als Martin Bosman het voor het zeggen heeft, maak je een kans.

watmagjenogwel | 16-05-20 | 09:20
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zal eens aan mijn groentenman vragen waar hij de kiste met negers heeft staan of begrijp il het nu verkeerd

TDB | 16-05-20 | 08:35 | 4

Hahaha!

VP732 | 16-05-20 | 08:41

Haha

sprietatoom | 16-05-20 | 08:55

Groenteman verkoopt geen negerzoenen zover ik weet.

jan huppeldepup | 16-05-20 | 10:19
▼ 1 antwoord verborgen

Artikel 14 EVRM:

Artikel 14 – Verbod van discriminatie

Het genot van de rechten en vrijheden die in dit Verdrag zijn vermeld, moet worden verzekerd zonder enig onderscheid op welke grond ook, zoals geslacht, ras, kleur, taal, godsdienst, politieke of andere mening, nationale of maatschappelijke afkomst, het behoren tot een nationale minderheid, vermogen, geboorte of andere status.

theo-is-dood | 16-05-20 | 08:35 | 1

Strikt genomen is daarmee het onderscheiden van minderheden ook niet toegestaan.

kindapaas | 16-05-20 | 11:16

Brusselse spruitjes?

Mr_Natural | 16-05-20 | 08:34

Nondeju, en dan moet de zaterdag eigenlijk nog beginnen

naktrawee | 16-05-20 | 08:33 | 2

In 2021 mag u weer proberen wat te veranderen.
Tweede Kamerverkiezingen 2021

Op 17 maart 2021 zijn er reguliere Tweede Kamerverkiezingen.

theo-is-dood | 16-05-20 | 08:38

@theo-is-dood | 16-05-20 | 08:38:

Tot zover rijkt het geheugen van de gemiddelde Nederlander niet!
Dat coronagezeik is nu een paar maanden los en menschen zien Rutte en zijn partij
bijkans als de nieuwe Messias en zijn bende van verlossers. Voor veel mensen met geloofsovertuigingen, ouderen in verzorgingshuisen en mensen met terminale deugsyndroom is de NOS de enige en absolute waarheid die door de ether komt.

TijdelijkOptimist | 16-05-20 | 09:29

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland