Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Corona-apps van de Rijksoverheid. Zou u die installeren? GS Tech Desk geeft antwoorden

Wij gaan 'm sowieso niet installeren, want Wij Vertrouwen De Overheid Niet.

Het is altijd zo dubbel hè. Enerzijds Google Map je jezelf onnadenkend door het leven, waarop Google met z'n Covid Mobility Reports per land precies in kan zien (en zogenaamd "anoniem") hoe locked down de wereld is - een kwestie die óók al heel dubieus is. We bedienen lampen en thermostaten op afstand, meten onze sport en beweging en iedere weer-app vertelt je welk weer het is op de plek waar je zelf bent, waar je dus ook gewoon uit het raam zou kunnen kijken.

Geen privacy is geen vrijheid
Maar als de overheid een Corona Controle App wil gaan bouwen (en 'desnoods verplichten') om je te pingen als er besmette mensen in je buurt op je bluetooth-radar verschijnen, zoals hierboven uitgelegd door de bouwer van (onder meer) de Rabo- en NS-apps, gaan al onze nekharen recht overeind staan. Zeker als mensen beginnen over "één app voor heel Europa", als je leest dat de Autoriteit Persoonsgegevens niet was ingelicht over plannen die dinsdagavond bekend gemaakt zijn door Hugo de Jonge, of als we zelf gaan nadenken over de function creep die er voort vloeien uit zo'n app: voor je het weet, ziet de overheid kans om je elektronisch patiënt dossier te koppelen aan je bonuskaart om te kijken hoeveel chips en bier je koopt, waarna je zorgpremie maandelijks noordwaarts wordt bijgesteld. Geen privacy is geen vrijheid - en geen vrijheid is óók geen gezondheid.

We vroegen intern aan het JorisWorks Legacy Dev Team wat hun professionele bevindingen en meningen over zo'n app en de implicaties zijn, en die staan hieronder uitgelegd. Na de Lees Verder nog een bak technische toelichting & afwegingen, voor de meer technisch onderlegden onder u.

Hugo 'doosjes sjouwen' de Jonge

Professionele opvatting Joris von Loghausen (schuilnaam)

"Hoewel ik denk dat het mogelijk is om het veilig te doen, gaat dat uit van een hoop (blind) vertrouwen dat zo'n app degelijk gebouwd is, dat er alleen de minimale hoeveelheid data wordt gedeeld. Dat die data tijdig verwijderd wordt. En dat de huidige en toekomstige regeringen de verleiding kunnen weerstaan om een update uit te rollen waarbij het random ID gekoppeld wordt aan iets dat wel herleidbaar is tot een persoon, onder het mom van "nu we de data toch hebben...

Daarnaast zijn er de zorgen met betrekking tot bluetooth betrouwbaarheid - je kan prima BT-connectie maken over een afstand van meer dan anderhalve meter, of door een muur. Dit zal leiden tot gigantische bergen informatie over mensen die, net als bij de Sleepwet, onmogelijk gereduceerd kan worden wegens te weinig mankracht. En daardoor maar en masse bewaard zal worden, wat nergens voor nodig is. Om nog maar te zwijgen over grappenmakers die (zoals in dit voorbeeld) met een berg "besmette telefoons" op een drukbezocht punt gaat staan. Extra beangstigend zijn de geluiden om deze tracking tool (ongetwijfeld met de beste intenties) verplicht te maken. Ik ben bang dat dit een Patriot Act achtige geest is, die we nooit meer terug in de fles gaan krijgen."

Upate. Zei iemand "function creep"?

Social
Social

Random remarks door geanonimiseerde GS-IT'ers

Open source!
"Wat me wel heel belangrijk lijkt is als deze app er komt, dat hij ge-opensourced wordt. Dan kan A. worden toegezien dat er inderdaad niks persoonlijks gelogd wordt, B meerdere mensen in Nederland toezien op potentiële bugs en pitfalls, en C: de hele fokking wereld kan meeliften op dit platform, want hoe meer mensen hoe beter."

Verzamelpunt bij overheid?
"Als je iets met het hele netwerk van ID's wilt kunnen, dan moet je ergens kunnen matchen wie er mogelijk besmet is geraakt. Het lijkt me dat ze dat centraal willen doen. In die Nieuwsuurvideo zegt die app-maker dat er een centraal verzamelpunt bij de overheid komt, of moet komen. Als je een heel mesh hebt van id's en matches over tijd, dan kan je met een paar meetpunten wel uitrekenen welk ID waar is geweest... Alsnog best privacygevoelig, dus."

Moot argument
"Ik vind het argument van die ondernemer-knakker 'We doen geen GPS dus dat is minder privacy gevoelig' een beetje een moot argument, gezien dit een overheids-app gaat worden en de overheid kan al vrij gemakkelijk vaststellen waar je momenteel bent op basis van normale telefoon-telemetrie."

Niet privacygevoelig? Bullshit!
"Het hele 'dit is niet privacygevoelig'-argument is een beetje bullshit. Het is wél privacygevoelig. En het zou me vrolijker stemmen als ze dat gewoon toegeven in plaats van het te ontkennen. Want wat is het nu dan? Incompetentie of een 'leugentje om bestwil'? 'Never attribute to malice what could be explained by incompetence', enzo."

So what you're saying is: die app is zinloos?

Privacy in tijden van Clownsschoenen

Reaguursels

Inloggen

En dan dit antwoord krijgen:
"Helaas staat er een fout op onze website, excuus hiervoor. Als u opt-out wil doorgeven, kan dit enkel bij de huisartsenpraktijk en/of apotheek. Hiervoor moeten wij u verwijzen naar uw zorgaanbieder."
Dus drempels opwerpen om je eigen gegevens te beschermen.

Jan de Vries | 09-04-20 | 13:50

Mijn telefoon is een Samsung GT-e1200i. Krijg ik nu het laatste model Appeltelefoon cadeau van de overheid bij verplichting van deze corona-app?

Rhenium | 09-04-20 | 12:15
-weggejorist-
Alt | 09-04-20 | 11:00

Ben ik nu de enige die van deze app echt een verschrikkelijk nare smaak in de mond krijgt? Dit zet de deur open naar wel héél enge precedenten. En wie denkt dat de Nederlandse Overheid dit 'geweldige' machtsmiddel na het hele Corona gedoe uit handen gaat geven is goed gek. Afgezien van het feit dat de Overheid en ICT in één zin nog nooit een goed recept is geweest. Dit moeten we gewoon niet willen. Gewoon. Niet. "1984" werd geschreven als waarschuwing, niet als verdomde handleiding! Als laatste wil ik u allen de woorden van Benjamin Franklin meegeven. Laat ze maar eens héél goed bezinken voordat u zich een "Ik-weet-ten-alle-tijden-wat-je-doet!" app op uw smartphones laat aansmeren:

"Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.", Benjamin Franklin (1706-1790).

Sjefke7807 | 09-04-20 | 10:30

Hahahahahahahahahahahahoesthoesthoest. Deze overheid, deze Rutte, deze van Dissel en hoe heet die minkukel van Volksgezondheid ook weer. Wat worden we weer voorlopers in de wereld met deze app. Maar wees gerust, ze werken keihard aan iets. Maar in verpleeghuizen en thuiszorg mogen ze het schudden. Ook geen enkel plan om wat ze onze helden noemen, concreet te belonen voor de risicos of het zo al zware en verantwoordelijk werk.

bart2653 | 09-04-20 | 09:50

Ach er zijn zoveel mogelijkheden een app of 5G masten te saboteren dat het onbegonnen werk wordt voor onze incompetente ambtenaren (weten natuurlijk straks ook allemaal waar die wonen) om wat dan ook uit te rollen. Kijk naar de invoering van de OV-chipkaart. Wat een zootje. Eerst de Gulden terug voordat wij nóg verder uitgekleed worden door de Latijnse struikrovers in de vorm van Eurobonds en dan de EEG weer terug. Deze Corona-massa hysterie betekent het einde van onze persoonlijke vrijheden. Gaan wij als rechtgeaarde Nederlandets NOOIT accepteren.

Eendragtmaaktmagt | 09-04-20 | 09:12

Ik bezit 'n trotse, echter anonieme bonuskaart

mainman | 09-04-20 | 08:58

Blijken 2 basale mogelijkheden te zij qua opslag: op je telefoon of op servers.
Als je land kiest voor opslag op servers dan weet je wel hoe laat het is. Dat is dan weer een stap dichterbij dat je net als een koe gedoseerd vreten krijgt na gelang je hebt geproduceerd. Of dat je geen lening krijgt omdat je in een kroeg bent geweest waar verkeerde opruiende muziek wordt gedraaid.

roevka | 09-04-20 | 07:09

It began in Wuhan..
Where the virus escaped,
The perfect storm,
To a global crisis,
Who won't be wasted.

First there was 'the app',
Then there came the chip,
We've got You tracked & traced,
Now you're owned,
From cradle to the grave,
Your moves will be logged,
Your minds will be checked
Your moods will be locked
No doubt & forever in debt.
Mankind in digital chaines,
The perfect slave.
So PRECIOUS..

From DDR 2.0
Into the U.S.E.
It will be a Brave New World!

afdankert | 09-04-20 | 03:04 | 1

You mean:China instead ddr

mainman | 09-04-20 | 09:00

- Wereldwijde angst veroorzaakt: check
- Macht van de EU vergroot: check
- Verbod op samenkomsten en demonstraties: check
- Gebruik van contant geld afgeschaft: check
- Track en trace systeem voor alle burgers ingevoerd: check
Maar u mag vooral niet denken of suggereren dat Corona een vooropgezet plan is om te komen tot wereldheerschappij...

Mark zit te Dutten | 09-04-20 | 01:28 | 2

Haal de hooivorken en fakkels uit het vet.

Reebensteeltje | 09-04-20 | 01:34

@Mark: veel checks idd. Van belang is de app als ‘conditie om ons weer vrij te laten’ in de kiem te smoren: het is een ‘camel-nose’ voor invoer van totale controle door staat/ EU/ global elite.
Basispunten:
- Pandemies incl. Corona wordt al jaren gebruikt in scenario planning e.g. de Rockefellor Foundation toekomst scenario (2010) met autoritaire controle tgv een pandemie. In Oct. 2019 heeft Gates/ Davos group een simulatie gedaan voor de aanpak van een pandemie. Het virus komt niet uit de lucht vallen. Er zijn nog wat bijkomstighden als instorting mondiale financiele systeem binnenkort.
- Cov19 heeft minder fataliteiten dan een gewone griep (laat staan swine flue en andere besmettelijke ziektes.
- Cov 19 heeft weinig fataliteiten. De ICs wereldwijd zijn leeg, zelfs het aantal ‘positief’ geteste personen neemt af. Er is dus nu geen reden voor lockdown. Maar nu komen eisen als apps die je 24/7 monitoren tezamen met 5G masten overal, restricties voor reizen en bijeenkomsten.
- Het eigen immuunsysteem kan 'inbrekers' aan, niet voor alles is een vaccinatie nodig. Zorg dat dat ok is door gezonde leven incl. minder stress...
- De cov19 ‘test’ is inaccuraat: het meet symptomen c.q. cel-reacties op toxiciteit dat diverse oorzaken kan hebben als stress, straling etc. Het meet dus niet de aanwezigheid van een virus. Het totaal aantal overleden mensen mondiaal is evenhoog als in andere jaren. Mensen met andere ziektes worden nu gelabeld als ‘cov19’. Hierdoor worden hogere aantallen gehaald van 'infecties'. Weinig mensen overleden aan alleen Cov19.
- 5G vermindert waarschijnlijk de immuniteit en zorgt voor extra effecten bij kwetsbare groepen. 5G is recent uitgerold in: Wuhan, London, diverse USA steden als NY.
- Het scenario van de globale elite kent een kleine top, een tussenlaag van gezags-toezichters c.q. robotten en de rest van de mensheid die totaal afhankelijk zijn. Middenklasse en individuele reizen wordt vernietigd. De nieuwe macht ‘New World Order’ bepaalt of en wie mag reizen, voedsel en essentiële services. Dit wordt geconditioneerd aan verplichte vaccinatie, 100% monitoring en volgzaam gedrag. China heeft reeds 1 biljoen camera’s gekoppeld aan Artefial Intelligenc (AI) met social credits.
- We zijn al een aardig eind op weg dus stop de tracking app in de kiem.
- En stop de lockdown NU want de effecten van de economische crash als stress, inkomensverlies, voedsel tekorten -mondiaal- zijn vele malen groter.
Meer info oa:
- Jensen-show gister met oa strategie KGB voor overname controle van landen, www.youtube.com/watch?v=RRYVQ4HIDLQ&a...
- Diepte interview David Icke over Cov19 achtergronden en details over drijfveren www.bitchute.com/video/H4W7FwBy0Ukh/

Cesna | 09-04-20 | 09:17
-weggejorist-
Zeikerd | 09-04-20 | 00:31

Je geeft een scholier met brommerrijbewijs toch ook geen Formule-1 wagen om te zorgen dat hij voortaan op tijd op school is?

hetgingperongeluk | 09-04-20 | 00:26 | 1

En je stopt toch ook geen foto's van je schoonmoeder in je bier!!

Stijl_Loos | 09-04-20 | 11:13

We stevenen steeds meer af op een openluchtgevangenis. Welkom in de cyberelektronische kooi met digitale spijlen.

Nehemia | 09-04-20 | 00:02

Zelfs als de privacy gewaarborgd zou worden gaat zo'n app de samenleving mollen. Daar zorgt de overheid niet voor maar deugende bedrijven. Zonder app kan je dadelijk dus geen diensten of producten meer afnemen. En ga zo door. Dus gaat de burgert het gewoon installeren en gebruiken. Tegen die tijd komt de overheid pas echt en rolt het hele zooitje zo naar binnen. Klaar, zo gaan die dingen.

Lafayette | 08-04-20 | 23:34

Wordt het vast en zeker een abbo geleverd bij de jong app 17.50 per maand met speciale mogelijkheden check je chick ,kan je nieuwe vlam checken. Automatic pay bij overtreding van niet binnen zijn verbod

Banenenrepubliek | 08-04-20 | 23:29

Als straks winkels of gebouwen kunnen zeggen dat je er zonder app niet in komt dan gaat het echt de verkeerde kant op. Of er moet gewoon open kaart gespeeld worden dat er gezegd wordt Ja het is een privacykiller. Want het betekent namelijk dat het meenemen van een mobiele telefoon verplicht wordt. En mobiele telefoons zenden constant je locatie uit. De microfoon is ook al van gebleken dat die gesprekken opneemt door sommige apps, heeft in het nieuws gestaan. Die combinatie van een eventueel verplichte app en dus ook verplicht mobiele telefoongebruik zou toch wel heel curieus worden.

stipjes | 08-04-20 | 23:26 | 1

Och ja en toen was net de batterij leeg... of gaan ze nu verplichten dat je telefoon altijd aanstaat ? Het zijn rare tijden maar een wet tot verplichting gaat het echt niet halen.

sprietatoom | 08-04-20 | 23:45

Ik begrijp stomweg niet waarom ze een app nodig denken te hebben. Ze kunnen je doen en laten en je hele hebben en houden toch gewoon bij Faecesbook en Koekel opeisen? OK, ook bij Microsoft en Apple. Voordeel is dat je geen mobiel hoeft te hebben. Koekel en Suikerberg weten alles van je en je advertentie-ID wijzigen helpt echt niet.

Nivelleermarionet | 08-04-20 | 23:21

Stel uw buurman heeft het virus , krijg ik dan elke keer een melding zodra hij in de tuin staat ,wat krijg ik het druk elk uur mijn vrouw denkt vast dat ik vreemd gaat met zo veel meldingen.

Banenenrepubliek | 08-04-20 | 23:19

Ze hadden een app moeten maken om te peilen hoeveel mensen er niet aan een fatsoenlijke woonruimte kunnen komen voor een redelijke prijs, zonder een torenhoge hypotheekschuld.

stipjes | 08-04-20 | 23:18 | 1

Yesssss!

bart2653 | 09-04-20 | 10:04

Stel dat het werkt het blijft een gok het is onze overheid en ict dat wordt een bodemloze put,
De de jong app verteld me dat ik met iemand in contact geweest ben met een corrona probleem , ik stond tewachten bij het stoplicht. Dus de app meld het probleem een of 2dagen later en dan kan ik dan voor een test gaan naar mijn arts ,die ziet me al
aankomen.
Ik voel het volgende probleem al aankomen verzekeraars willen ook toegang want verhoogd risico bla bla.

Banenenrepubliek | 08-04-20 | 23:15

Nu wordt er gedacht dat mensen dan zelf moeten aangeven dat ze corona hebben zodat iedereen met wie ze via bluetooth contact hadden een berichtje krijgt. Maar dit zullen ze dan ook kunnen automatiseren dat een hulpverlener dat met 1 klik kan activeren. Het zijn allemaal kleine stapjes die je privacy ondermijnen.

stipjes | 08-04-20 | 23:04

Heeft Ab 700miljoeneuroaanweggegooidespuiten Osterhaus al gezegd dat het een heel goed idee is en dat er toch gekeken moet worden naar een totale lock-down?

Tuinhekje | 08-04-20 | 23:03
-weggejorist-
zaadkanarie | 08-04-20 | 23:03 | 3

Ahaaaa dus het kan wel ! Een corona app omdat het corona zoveel mensen bedreigt. Maar dan ook een Marokkanen app omdat die zo zwaar oververtegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers. En wat te denken van een TBS app want ook die geven bergen ellende. Zolang het maar anoniem is zegt Aleid.

Godderwrake | 08-04-20 | 23:02 | 1
-weggejorist-
zaadkanarie | 08-04-20 | 23:07

Ach, als je de achteloosheid ziet waarmee sommige mensen bij de supermarktkassa met hun kortingsapp en betaalapp op de telefoon hun hele hebben en houden weggooien aan de Jumbo en hun bank... dan verdien je ook geen privacy.
Ik zou ze het liefst altijd die telefoon uit handen slaan en toeschreeuwen: “weet je wel waar je mee bezig bent, idioot?!”

Maar ze willen het allemaal zelf. Handig toch? Lekker makkelijk! Tuurlijk.

Stormageddon | 08-04-20 | 22:57 | 3
-weggejorist-
zaadkanarie | 08-04-20 | 23:10

@zaadkanarie | 08-04-20 | 23:10:

Is er een verband tussen die condooms en zijn ongestelde vrouw ?

Overigens zullen ze cash geld nu ook snel af kunnen schaffen onder het mom dat dit dragers van het virus kunnen zijn.

Alleen nog maar contactloos betalen mensen, virusalert !

sprietatoom | 08-04-20 | 23:16

@sprietatoom | 08-04-20 | 23:16:
Mijn grote boodschappen, de big shop, wordt cash betaald. Het enige dat ik wel eens pin is een vergeten boodschapje. De koffiefilters, het potje mosterd of zoiets. Benzine: cash. Ik ben wat dat betreft net een Duitser: Zahlung nur bar.

Stormageddon | 08-04-20 | 23:49

Het volk bang maken en dan met een flut app komen die bij voorbaat al gedoemd is te falen (want overheid). Grappenmakers zullen zich als besmet gaan aanmelden en zie, de pleuris breekt los. Totaal niet over nagedacht, die Hugo lijkt mij trouwens de slimste ook niet.

poisonivy | 08-04-20 | 22:51 | 2

Wordt net zo'n "succes" als de OV chipkaart, wedden?
*oude samsung met prepaidkaartje alvast klaarlegt in het schuurtje voor als de app verplicht wordt"

Tuinhekje | 08-04-20 | 22:57

Die Hugo is een ordinaire ambtenaar, meer niet. Kan dus zelf nix en heeft geen enkele medische kennis. Regelneef en trekpop van...

Kinkfactor | 08-04-20 | 23:09

Dit toont de incompetentie van de overheid weer overduidelijk aan. Er wordt een app ontwikkeld (die uiteraard niet werkt want made in Holland door een vriend van een neef van een ambtenaar) en die app is niet verplicht en vertelt ook niet welke besmettingshaard er gewoon door mag gaan met het besmetten van anderen, dat valt allemaal onder de privacy-wetgeving. Ondertussen ligt het hele land op zijn reet en is er nog niet een begin van een oplossing om uit deze economische ramp te geraken. De overheid laat het totaal afweten en de ondernemers gaan massaal failliet. Dat zei die Wiebes toch al? De ondernemers hebben er zelf voor gekozen. Meneer Wiebes, misschien breekt binnenkort wel ongelooflijk de pleuris uit. Mensen pikken dat amateurisme niet langer en terecht.

kalescheet | 08-04-20 | 22:42 | 1
-weggejorist-
zaadkanarie | 08-04-20 | 23:15

Open source + telefoon gewoon zelf laten bijhouden welke Bluetooth device adressen hij “gezien” heeft. Overheid publiceert periodiek een lijstje met device adressen van besmette mensen en een datumbereik. Je telefoon kan dan zelf bepalen of je daarbij in de buurt bent geweest. Lost niet alle problemen op, maar wel een groot deel van het privacy aspect.

ruud76 | 08-04-20 | 22:41

Ik heb mijn bluetooth nooit aanstaan. Teveel straling en het zuigt mijn accu leeg.

Tuinhekje | 08-04-20 | 22:39

Vroeger losten ze dat heel low-tech op door een geel merkteken op de jas te dragen. Kon je zo zien wie erbij hoorde en wie niet. In geval van extreme oplossing kon je deze mensen dan ook zo verzamelen in zeg maar een geconcentreerde locatie. Super efficient en goedkoop ook.

Beste_Landgenoten | 08-04-20 | 22:34 | 2

En 7 gulden verdienen als ze zonder geel merk bij de buren verstopt zaten.

marrretje | 08-04-20 | 22:36

Virtuele schijnveiligheid app om politiek en wetenschappelijk falen mee te verbloemen. De waanzin gaat vanaf nu in de hoogste versnelling.

revolte | 08-04-20 | 22:33

Terecht, die waterzak met organen die wij lichaam noemen hoort toe tot de overheid. Het is natuurlijk prima dat je in de tussentijd daarvan gebruik maakt tijdens het genereren van inkomsten voor diezelfde overheid.

Je mag nog best coïtus hebben, sporten, wandelen en dat soort zaken, maar onjuist en slecht gebruik, roken, vette bek en met Corona lui rondhangen dient voorkomen te worden. Het is dus dikke prima dat men hiervoor een oplossing bedenkt.

En nu slapen allemaal, het is 22.30 dus de hoogste tijd, goede nachtrust is van belang voor een gezonde levensstijl, tenslotte wil een ander misschien ook nog wel gebruik maken van je longen.

Of lever

;-)

Diepstrotje | 08-04-20 | 22:32

#jesuisappie

Lorejas | 08-04-20 | 22:30

Uhmmmmm, nee. Het privacy argument even buiten beschouwing gelaten denk ik dat het waardeloos is omdat ik mensen kan besmetten voor ik symptomen heb.. Denk zelfs dat het daardoor een soort schijnveiligheid creeert want app geeft asn geen Corona terwijl dar helemaal niet waar hoeft te zijn.

marrretje | 08-04-20 | 22:28 | 1

Dat in combinatie met het belastinggeld wat die patjepeeer gaat vangen voor die app die geen nut geeft maakt het hele ding uiterst privacygevoelig,

marrretje | 08-04-20 | 22:34

Nee, ik heb een Nokia 3310. En als ik deze app wel zou kunnen installeren zou ik het ook niet doen. Wat je weggeeft aan vrijheid krijg je nooit weer terug.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 22:21

Tijd om hier even een interne peiling te houden over die app.

Nehemia | 08-04-20 | 22:15

Neen. Doe ik niet, digid doe ik ook niet via m'n tel.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 22:11 | 2

Ik doe het ook niet.

Muuke | 08-04-20 | 22:18

Ik heb daarvoor een oud telefoontje met prepaid sim. Staat normaal uit.

Tuinhekje | 08-04-20 | 22:58

Ik snap de ophef niet. Als de overheid iets van me wil weten dan kan dat nu ook al, ik heb niet het gevoel dat ik normaal wel veel privacy heb. Zo'n app lijkt me niet spectaculair veel veranderen eigenlijk. Als je een discussie wilt voeren over privacy kun je je beter richten op OV-Chipkaarten, bankpassen, cookies en camera's met facial recognition. Volgens mij is die app qua privacybeleid juist keurig in orde, juist omdat ze het moeten verkopen. Kom daar maar eens om straks bij een door Huawei uitgerold 5G netwerk en een internet of things. Hypocriet En obligaat geblaat dus van de usual suspects op privacydramgebied. Bovendien: iedereen weet toch al dat die app er niet komt want overheid en ICT.

blikjegrolsch | 08-04-20 | 22:11

Maar daarvoor hebben ze even 35 miljard euro overgemaakt naar Afrika vanwege het corona virus

komtdatschot | 08-04-20 | 22:13

Die app is overigens wel voorzien van een klein achterdeurtje, maar dat hoeft de brave burger niet te weten.

Nehemia | 08-04-20 | 22:06

Wat ik mij afvraag is, hoe zullen ze dat doen met beveiligingsupdate's van de app tussen iOS,Android,Windows mobile en Huawei's eigen besturingssysteem harmony OS.
Ik vermoed dat het een megafaal word.

steekmug | 08-04-20 | 22:04 | 1

En Linux phones en Tizen phones.

Tuinhekje | 08-04-20 | 22:59

Uit onze gegevens blijkt dat u op 5 december j.l. aanwezig was bij een Sint Nicolaas viering waarbij een zwarte piet aanwezig was.
U zult begrijpen dat dit consequenties heeft voor uw toekomstige stemrecht.

Met vriendelijke groet,

Uw niet gekozen burgemeester

Hiram | 08-04-20 | 22:02 | 1

Hiram ziet de bui al hangen:)

komtdatschot | 08-04-20 | 22:05

Gelukkig nog geen app waarin je moet aangeven of je voornemens bent om op Forum voor Democratie te stemmen.

Nehemia | 08-04-20 | 21:58 | 2

Die data destilleren ze uit de rest van je surfgeschiedenis waar ze ongetwijfeld toegang tot hebben,

Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 22:37

@Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 22:37: Dat klopt wel. Google is één grote datagrabber. Iedereen met een Google account heeft een dossiertje. Dat is handig als later de grote schifting gaat plaatsvinden.

Nehemia | 08-04-20 | 22:44

Kunnen jullie die beelden nog herinneren van Chinese mensen die zonder pardon van straat werden geplukt en in een busje werden gegooid?
theync.com/more-craziness-from-the-qu...

komtdatschot | 08-04-20 | 21:50 | 2

Ja, maar dat was Huawei.

Baron Clappique | 08-04-20 | 21:52

@Baron Clappique | 08-04-20 | 21:52:
Je bedoelt Huawei van 5G?

komtdatschot | 08-04-20 | 22:00

De overheid en ICT is een bijzonder succesvolle combinatie gebleken, heb er alle vertrouwen in. Not.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 21:50 | 2

De OV chipkaart par example. Of C2000. Of het UWV.
Nevermind, dit gaat 'm dus niet worden. De minister had er beter z'n klep over kunnen houden. Maar ja, scoren nu het kan.

Busverhuur | 08-04-20 | 21:55

Overheden en onderdrukking zijn een bijzonder ‘succesvolle’ combinatie gebleken, heb er oprecht alle vertrouwen in.

Helaasch hebben de bovenonsgestelden niet goed opgelet tijdens de ethiek lessen, of zowaar nog nooit gehad. Gevaarlijke combinatie. Ze willen dat dit werkt, en geloof me, het gaat werken.

Vrij naar Cicero: ‘een land kan zijn dwazen overleven. Zelfs de ambitieuze. Maar verraad van binnenuit overleeft het niet.’

OuweOuweLekkerMauwe | 08-04-20 | 23:10

Als die app gemaakt wordt door een bedrijf als Centric hebben we een vet probleem. En aangezien zon beetje elke ict dingetje van de overheid mislukt, lek is of misbruikt wordt heb ik hier alle vertrouwen in dat het weer een compleet fiasco wordt.
Op mijn telefoon komt hij niet, desnoods sloop ik de bluetooth antenne eruit.

elco485 | 08-04-20 | 21:47

Och nieuwsuur spreekt alleen voorstanders van de app op straat. Alleen vrijwillig, anders niet.

sprietatoom | 08-04-20 | 21:46 | 9

@komtdatschot | 08-04-20 | 22:09:

Haha, als toegangsticket tot kroeg of terras wil ondergetekende hem er wel ff tijdelijk opzetten, vrijwillig. Prioriteiten.

sprietatoom | 08-04-20 | 22:17
▼ 6 antwoorden verborgen

Dat één-tweetje tussen beide personen was ook helemaal niet uitvoerig door gerepeteerd of zo hoor. Onmogelijk.

Nehemia | 08-04-20 | 21:45

Mij is dat verhaal blijven hangen van die huisarts die schijnbaar een cocktail medicijn had gemaakt om corona patienten te helpen.Het fijne weet ik er ook niet van.
Die huisarts kreeg gelijk een verbod van de veiligheidsinspectie dat die daar mee moest stoppen.
Kan dat allemaal zo maar?

komtdatschot | 08-04-20 | 21:39 | 3

Ja, want de macht en bevoegdheden moet en zal bij de staat blijven, dus heeft de inspectie hier natuurlijk direct een stokje voor gestoken.

scorpio777 | 08-04-20 | 21:49

Huisartsen mogen niet meer zelf nadenken maar dienen strikt de richtlijnen van NHG, RIVM ,en de zorgverzekeraars uit te voeren op straffe van schorsing uit het beroepsregister. Daarom kan iedereen huisarts worden (niveau MBO-HBO), maar je moet inmiddels knap gestoord zijn om dat vak leuk te vinden.

Baron Clappique | 08-04-20 | 21:57

Leuk dat de app kan melden dat iemand besmet is met een virus. Ik een lab is de betrouwbaarheid ongeveer 80% als ik het juist heb en de test duurt een 8 uur (als het er geen 24 zijn). Wat op je telefoon gaat dat dan meten? Hoesten? Leuk, microfoon permanent aan, hoe filter je iemand die naast je zit te hoesten? Temperatuur? Sensor zit er niet in. Andere uiterlijke verschijnselen? Dan moet ik de hele dag in mijn camera grijnzen. Het zou in een aantal gevallen soms kunnen werken. Hierna komt een ander virus. Wat dan?
Het effect van een virus is dat het de populatie opschoont. We hebben al een probleem met overbevolking en de gezondheidszorgkosten rijzen de pan uit. We gaan nu dus nog meer bronnen gebruiken om de belasting op het systeem te maximaliseren. Daarbij maken we ons afhankelijk van een soms functionerend stuk software. Je moet op de UvA gepromoveerd zijn om met een dergelijk idee op de proppen te komen. Of bij de EU werken uiteraard.

Frau Merkel | 08-04-20 | 21:37 | 2

Die app houdt alleen bij of je dichter bij iemand was dan die 1.5m en slaat dat contact op. Als dan iemand later besmet blijkt te zijn kan dit gedeeld worden met iedereen die op minder dan die 1.5 m van die besmette persoon was.

sprietatoom | 08-04-20 | 21:50

Waarom geen test-drives zoals in de US met de 5-minuten test?

Tuinhekje | 08-04-20 | 23:01

Zometeen in Nieuwsuur geneuzel over die app met Aleid W als gast en natuurlijk alleen maar naive burgers die zo'n app helemaal geweldig vinden en niets te verbergen hebben...

Swaffelkaffert | 08-04-20 | 21:34 | 2

Oeps,daar gaat het beetje privacy wat je nog had.

komtdatschot | 08-04-20 | 21:41

Hoe voorspellend.

sprietatoom | 08-04-20 | 22:35

Die wetswijziging komt er echt niet, dat zou Thierry en Geert veels te veel in de kaart spelen.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 21:32

Nou ben ik geen Jensen adept,maar ik heb toch onderhand de indruk dat het vierde rijk te Brussel de corona crisis op een schandalige manier misbruikt, om de geenkeus eu onderdanen nog verder in het keurslijf te duwen dan dat ze al waren.

komtdatschot | 08-04-20 | 21:29 | 3

Volledige controle over het volk, er waren teveel gele hesjes op de been. Wordt wakker en zie wat er gaande is.

scorpio777 | 08-04-20 | 21:53

Never waste a good crisis

Coolcalmcollected | 08-04-20 | 21:59

OK, een land dat steeds achter de feiten aan heeft gelopen, nog steeds achter de feiten aanloopt on een aantal punten en tot twee weken geleden weigerde om te handhaven wil nu ineens een app om individuen te monitoren.

Heiner | 08-04-20 | 21:26 | 3

Ze zijn lichtelijk in paniek en gaan nu de landen die al vele jaren voorbereid zijn door het SARS-virus nadoen.

Het zou overigens te gek voor woorden zijn als de app er eerder is dan voldoende mondkapjes.

sprietatoom | 08-04-20 | 21:30

De overheid gaat pas wat doen zodra de hoge ambtenaren en ministers het zelf in hun eigen portemonnee gaan merken. Dan mag ineens alles.

elco485 | 08-04-20 | 21:50

@sprietatoom | 08-04-20 | 21:30:
Wat moet je met een RIVM dat vol blijft houden dat mondkapjes niet werken. Hele wereld staat achter gebruik van mondkapjes behalve die dombo van het RIVM.

hier openen | 08-04-20 | 22:12

Tering, da's handig. Weet je wat een goede toepassing is? Al die dobbernegers hebben niets bij aankomst, maar wel een smartphone. "verdwenen in de illegaliteit" behoort dan dus ook tot het verleden! Met je vervelende bek toch op de bus naar Ter Apel? Hoho, meneertje! Waar gaan wij naartoe? Trajectcontroles? Niet meer nodig... Dit gaat eng worden mensen, héél eng...

Tom Hagen | 08-04-20 | 21:24 | 1

Vergeet de nieuwe surveillance drones niet. Die combinatie is op den duur dodelijker dan corona. Let maar op

elco485 | 08-04-20 | 21:52

Als je echt wilt lachen moet je even googelen op 'covid voice detector'. Niet alleen Nederland is stuk, de rest van de wereld volgt ons voorbeeld.

'De COVID Voice Detector (de website is nog in de maak) werkt precies zoals het klinkt. De app gebruikt een algoritme dat geleerd heeft van bevestigde coronapatiënten. Iemand met corona zou een kenmerkend geluid maken tijdens het hoesten en zelfs praten. Het algoritme heeft dit dus leren herkennen, al zeggen de onderzoekers zelf dat ze nog moeite hebben om bevestigde patiënten te vinden om het algoritme nog slimmer te maken (via: Futurism).'

Crossing_The_Rubicon | 08-04-20 | 21:23 | 1

Met of zonder mondkapje gemeten?

Frau Merkel | 08-04-20 | 21:28

Die app lijkt me wel wat. Ik hoop alleen dat ie niet veel gaat kosten. Minder dan € 50,00 is wel acceptabel denk ik.

de euro middenweg | 08-04-20 | 21:20 | 1

Haha, je bedoelt dat je dat krijgt van de staat als je hem erop zet ?

sprietatoom | 08-04-20 | 21:37

Krijgt zielig nederland nu ook een gratis smartphone + abo. ?

G.M.I.M. Pet | 08-04-20 | 21:20 | 2

Waarschijnlijk wel.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:21

Alleen asieleisers.

5611 | 08-04-20 | 21:45

Met bluetooth aan maak je het hackers wel makkelijk. Gaat nog een hoop ellende opleveren.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 21:19 | 1

Precies. Lekker even een fake link sturen en hoppa!

Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 21:40

Doe mij maar geen P-eppie en Kokkie ding van de overheid.

nr123456789 | 08-04-20 | 21:19

Maar de echte vraag is;

Werkt het ook goed samen met 5G...?

Witte_Willem | 08-04-20 | 21:19 | 2

Alleen als je je telefoon minstens 30 minuten in de magnetron legt.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:20

Ja, heel goed.

Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 21:40

App installeren, Alu folie om je telefoon, bij twijfel twee laagjes, wanneer jij je telefoon wenst te gebruiken even uit de folie halen en klaar, google ook meteen z'n tijdlijn kwijt :)

AdamF | 08-04-20 | 21:18 | 2

Je hebt daarvoor ook speciale tasjes á €12,50 bij de lokale spyshop...

Witte_Willem | 08-04-20 | 21:20

Het was nog maar enkele weken terug dat de gegevens van alle orgaandonoren op straat lagen. Kon niet, maar kan dus wel.
Verder is de overheid absoluut niet altijd te vertrouwen. Kijk naar het schandaal met de belastingdienst. De reflex is altijd onder de pet houden. Idem met burgerdoden bij Nederlandse F-16 aanval. Er zijn valer datalek geweest, zoek het allemaal op en dan zie je dat bedoeld of onbedoeld de boel flink mis kan gaan.

Hoe wil de overheid trouwens controleren of mensen die app installeren? Mogen ze je aanhouden en je telefoon bekijken? Wat met mensen die geen of ouderwetse telefoons gebruiken?

Nuuk | 08-04-20 | 21:17 | 2

Gewoon koppelen aan bestaande wetgeving:
Ben je 16 en wil je alcohol kopen, moet je ook id laten zien....
Wil je je boodschappen afrekenen? Laat de app maar zien. Ov in? Laat de app maar zien.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:19

@Is dit nog nieuws; Bij de hoeren...?

Witte_Willem | 08-04-20 | 21:21

Die mooie tijd zonder smartphone of zelfs zonder ouderwetse mobiel was nog helemaal zo slecht nog niet met al die Orwelliaanse plannen en dito ideologen die daar voorstander van zijn.
Nog even en mensen worden net als katten en honden gechipt als het aan dit kabinet (VVD/CDA/D66/CU) de EU en alle eurofiele consorten ligt.
Dat hele corona gezeik heeft alleen maar tot een buitenproportionele massa hysterie geleid en een verdere politiestaat in wording.

GeinPonempie | 08-04-20 | 21:17 | 3

*staande ovatie doet*

keistad | 08-04-20 | 21:19

Heb zo,n 5 euro lg geval van het kruidvat.kreeg je nog 15 euro beltegoed bij van Lebara.Kan je enkel maar mee bellen en sms-sen.Heb geen abbo maar neem altijd een beltegoed bij lebara.Koop je online een beltegoed voor 40 euro en dan krijg je een beltegoed voor 80 euro.Kan je even mee vooruit.

komtdatschot | 08-04-20 | 22:23

Nokia 2600.

Groenstrook | 08-04-20 | 21:15 | 1

Corona tracker enkelband.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:18

Via het imei nummer van je phone weten ze precies wie de bezitter is. Dat ‘anoniem’ is larie daar hebben ze niet eens de sleepwet voor nodig.

Trumme | 08-04-20 | 21:14 | 10

@mijosa | 08-04-20 | 21:39: Laten we het op een week houden...
Jouw nummer komt in contact met andere nummers en laten we er niet eens een teller opzetten wat wel logisch zou zijn om te doen. Laten we zelfs geen tijdsfactor bijhouden wat ook slim zou zijn want normaal wil je filteren op voorbijgangers. Dat dus allemaal niet, en zeer traag.

Jouw nummer komt in contact met 100 andere nummers, die ook allemaal met 100 andere nummers in contact komen. Nou ga ik het over een maand bekijken, dit terwijl je wel kunt inschatten dat dit project wel een jaartje gaat lopen minimaal.
Twee keer een lijstje nummers dat met elkaar in contact is geweest. Dat geeft aan wie er in jouw omgeving komt, de tweede meting word al exacter want je komt niet dagelijks met dezelfde nummers in aanraking. Hoe langer dit duurt hoe preciezer het wordt.
In de tweede meting kan ik al een behoorlijke schifting maken. De derde ronde ronde pak ik de valse positieven eruit maar kan ook de positieven gaan vergelijken met andere positieven. Mensen hebben een vast groepje mensen met wie zij contact hebben, jij bent niet de enige in jouw vriendenkring die met Joop omgaat.
Voel je aankomen wat dit met een maand doet? Met een jaar? En dit met 1 meting per week. Dagelijks is nog veel leuker, sneller en meer precies. Realtime is echt lachen...

BootleggersSmurf | 08-04-20 | 21:58

@Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 21:52: Ik moet toegeven dat ik niet goed genoeg op de hoogte ben van bluetooth en hoe dit precies werkt, nooit nodig gehad dus wat ik weet is globaal.
Wifi weet ik iets meer van. Je mag je SSID verbergen maar Kismet pikt het eruit. Signaalsterkte is een fluitje van een cent. Je kunt niet zien wát er gezegt wordt maar wel hoeveel... Allemaal zeer leerzaam als je wat meer informatie wil over je omgeving. Voetgangers tellen zeg maar.
Hoeveel mensen zetten hun wifi buiten uit? Hoeveel mensen gebruiken bluetooth voor hun horloge of oortjes?

Direction-finding is nieuw voor mij, wat ik eerder aangaf gebruik ik het totaal niet en dus nooit echt interesse in gehad. Maar voor wie wil zijn de mogelijkheden eindeloos om de onzichtbare wereld zichtbaar te maken. Eensch. :)
Misschien word het tijd voor mij om eens wat onderzoek te doen, is altijd leerzaam en wie weet leer ik nog eens iets nuttigs bij.

BootleggersSmurf | 08-04-20 | 22:11
▼ 7 antwoorden verborgen

Is die Hugo een narcist of zo?

ZZP-er | 08-04-20 | 21:12

Bij het installeren van de app krijg je 10 euro korting bij Zalando heren schoenen.
Wel even je woonplaats,adres,postcode en geboorte jaar doorgeven.

komtdatschot | 08-04-20 | 21:11

Ik ga zometeen even de reaguursels tot mij nemen want las al iets leuks over VPN verbieden en andere grappen.
Volgens mij is die blauwe tand nog steeds niet veilig en nu gaat iedereen verbindingen aan met iedereen en zijn overgrootmoeder. Gaat een feestje worden voor sommige mensen.

Ik denk dat je het even realistisch moet bekijken. Mensen geven fuck all om privacy als zij denken er iets anders mee te kunnen winnen. Google, feestboek, noem ze maar op, laten iedereen keurig afstand doen van alle privacy en mensen slikken het!
Nu word er gedaan alsof iets door de overheid ontworpen opeens aan de beste kwaliteitseisen moet voldoen maar iedereen weet hoe de overheid faalt bij IEDER IT-project. Zijn onrealisctische verwachtingen. Zeker omdat de overheid nu al wettelijke mogelijkheden heeft om iedereen en zijn cavia te volgen en af te luisteren en die hele app dus niet nodig heeft. (Ingeval van nationale bedreigingen mag er een sleepnet worden uitgerold.)

Ga met Google praten, die hebben hun shit voor elkaar. Die kunnen wereldwijd een netwerk opzetten dat werkt! Gewoon gebaseerd op hun bestaande klanten.
Ga met feestbroek praten, zelfde verhaal al hebben die hun shit iets minder goed voor elkaar.

Nu dit IT-project zelfstandig opzetten, als bewezen klungelaar, is best dom. Heel dom zelfs...
Het idee is goed, de uitvoering moet je overlaten aan mensen die het ook goed kunnen uitvoeren. Zelfs zonder inmenging van de overheid kan Google de grappenmakers er tussenuit halen zuiver op het gedrag van de telefoon, de zoekopdrachten etcetera...

BootleggersSmurf | 08-04-20 | 21:11 | 5

BootleggersSmurf | 08-04-20 | 21:11 |
Google en Facebook..
Oh, daarom lees ik hier iedere keer over van die ongepaste advertenties bij artikelen.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:26

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:26: Ik heb een kroontje, zie die dingen dus niet. Wel mag ik ongevraagd koek happen terwijl mij wordt beloofd dat dit niet met een kroontje...
Google en feestbroek zijn de corona van het internet.

BootleggersSmurf | 08-04-20 | 21:38

BootleggersSmurf | 08-04-20 | 21:11 |
Helemaal waar. De ultieme kennis over (big)data verzamelen en interpreteren zit bij de grootste grossiers in data: Facebook, Google en Microsoft.

Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 21:56
▼ 2 antwoorden verborgen

En dat allemaal voor een griepje waarvan voor 99,9999999% alleen obese graftakken last hebben (cf. info rivm).

Goed bezig ja.

Ichneumonidae | 08-04-20 | 21:08

Maar even zonder dollen mensen.
De app is niet verplicht begrijp ik.
Dus woede, opwinding, scheldpartijen, WOII etc zijn dus niet nodig.
Kalm aan een beetje.
Gewoon niet installeren.
Grappen maken mag natuurlijk altijd. grAppen maken ofzo.

Ruimedenker | 08-04-20 | 21:08 | 12

@BootleggersSmurf | 08-04-20 | 21:26: Er zal vast wel een mogelijkheid zijn, maar goed, kentekens kan je ook van auto's schroeven.... U snapt wat ik bedoel.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:29

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:29: Een belangrijke les: Je bent niet onvindbaar! Je kunt jezelf alleen beschermen tegen gevaren die je ziet maar als de juiste mensen gaan zoeken vinden zij iedereen, overal, altijd...
Beetje als een slot, je kunt het moeilijk maken maar niet onmogelijk om binnen te komen.
Die SIM koop je in een winkel met camera's, die smartphone ook. Je loopt over straat met die telefoon en dus sta je daar ook op camera. Camera's zijn tegenwoordig zo goed dan jouw vingerafdruk op meters afstand is af te lezen en heb ik het nog niet eens over gezichtsherkenning dat weer te koppelen is aan je verplicht ID-kaart.
Als de overheid echt wil ontsnap je niet, kansloos als als een eerlijke VVD-er zoeken. Maar zolang men de controle doet via een app werkt hetgeen ik zei.
Kentekens hoef je trouwens niet van de auto te schroeven, je besteld er gewoon 1 van een vergelijkbare auto. Opsporingscapaciteit ontbreekt daarvoor... Enfin, evolutietheorie, eensch. :)

BootleggersSmurf | 08-04-20 | 21:46
▼ 9 antwoorden verborgen

De DGP media gaat er vol voor en raad iedereen de app aan.
Nergens geen vraagtekens of wat dan ook.
Nope,je moet die app installeren want anders ga je misschien wel dood(of zoiets)

komtdatschot | 08-04-20 | 21:07

Gaat die app ook niet uit van een zelfdiagnose op afstand? Jij, als leek, moet aan de hand van symptomen bepalen of je Corona hebt. Maar die symptomen zijn dezelfde als van een gewone griep of verkoudheid. Of hooikoorts of een allergische reactie. En daarbij is het nog hartstikke subjectief ook.
En wat doen we met de mensen die niet mee willen doen? Of nog / weer een flip-phone hebben?

J. Jarig | 08-04-20 | 21:04 | 1

Nope, 30K testen per dag einde van de maand is het huidige doel. Iets minder als je vitale beroepen er vanaf trekt.
Je komt pas in de database na een test zoals het plan nu op tafel ligt.

BootleggersSmurf | 08-04-20 | 21:16

Natúúrlijk niet! Overheid en IT is een levensgevaarlijke combinatie.

RickVogelschrick | 08-04-20 | 21:03

Mijn telefoon krijgt een alu-hoedje. Zoveel is duidelijk.

Frau Merkel | 08-04-20 | 21:02

Privacy bestaat niet op het Internet, ook al denken sommigen van wel. Dus dit hysterisch gedoe met 'deskundologen' over vermeende big-brother activiteiten - zonder concrete voorbeelden - slaat nergens op. * teruggaat naar Z29 met alu0hoedje *

Geil Kippetje | 08-04-20 | 21:01 | 1

Klopt, maar een overheid die samenscholingsverboden afkondigt en kliklijnen instelt geef ik liever zo min mogelijk middelen in handen om mij te controleren! Die paar duizend doden die deze hele Corona-crisis ons uiteindelijk zal kosten zijn me niet onze fundamentele vrijheden waard (en de doden zullen alsnog vallen).

kunstliefhebber | 08-04-20 | 21:06

Ik ben blij dat Geenstijl hier een topic over maakt, maar helaas bevat het deze keer veel achterhaalde informatie. Bekijk eens de GitHub pagina van DP3T (Decentralized Privacy-Preserving Proximity Tracing). Deze app doet alles wat door de GS-IT'ers zogenaamd ontbreekt: Open-Source, decentraal (dus geen overheid), effectief.
github .com/DP-3T/documents

mijosa | 08-04-20 | 21:01

Ik trek mijn 8310 uit de kast kijken of ze dan nog zo’n grote bek hebben met verplicht.

Urbanus_2.0 | 08-04-20 | 21:01 | 1

U wil weer aan het werk? Werkgever is verplicht even te kijken of u de werkende app weer bij u heeft.
U wilt uw uitkering ontvangen? Wat is uw app nummertje?

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:12

De jonge en dit linkse kut vvd kabinet steken die app maar op een plek waar de zon niet schijnt. Fuck ze allemaal, linkse vvd tokkies...

Ik installeer die stasie app niet. Nu niet, nooit niet....

FrankOngerust | 08-04-20 | 21:00 | 3

Prima toch Frank, het is niet verplicht.
Wel sociaal, maar dat zijn niet alle mensen.

Berbaar | 08-04-20 | 21:09

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:15:
Dus het is niet verplicht.
U heeft ook de staatsloterij nog niet gewonnen.

Berbaar | 08-04-20 | 22:12

Je hoeft het woord privacy maar te noemen en de hele aluhoedjes vereniging gaat reaguren.

Drukvandaag | 08-04-20 | 20:59 | 5

@Drukvandaag | 08-04-20 | 21:03: Je kan mensen die corona ook een sticker geven en die op de jas laten plakken....
Een mooie gele bijvoorbeeld, valt goed op.....

U snapt het probleem?

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:11

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:11: Met moeite lijken we Corona onder controle te krijgen. Wereldwijd al vele doden en nog meer verwacht. Economie gaat er aan met nog meer problemen en menselijk leed als gevolg.

U snapt het probleem?

WII erbij halen met de opmerking over de gele ster is volledig out of context maar maakt u wel een prominent lid van de aluhoedjes vereniging.

Drukvandaag | 08-04-20 | 21:18

@Drukvandaag | 08-04-20 | 21:18:
Goed, succes met je app.
Tot wanneer krijgen we die app?
Kunnen we die app ook gebruiken voor andere besmettelijke ziektes?
Of andere praktische dingetjes? Ramkraken bijvoorbeeld? En hoe weet dat ding of iemand Corona heeft? Moet diegene dat invoeren? En wat als diegene dat niet doet?

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Le app, c'est moi!

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:59 | 3

Apli... op zijn Frans..

FrankOngerust | 08-04-20 | 21:01

@FrankOngerust | 08-04-20 | 21:01: Daar doe ik het ook voor!
L'apli, c'est moi!
Install tout allemaal die apli! Ich suis le government en ik ganz nie abusez le data. Capice? /Timmerfrans.

Frau Merkel | 08-04-20 | 21:06

Dat van die muur die mensen scheidt, is een goed punt. Sinds wanneer is afstand met gps goed te schatten op de meter? En met telefoon-telemetrie al helemaal niet.
Dit is net zo'n onzalig plan als rekeningrijden kastjes. Dat gaat dan ook gedonder opleveren over foute informatie.

Deflatiemonster | 08-04-20 | 20:59 | 1

Bluetooth 5.1 kan je fysieke locatie tot op de centimeter nauwkeurig lokaliseren.

Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 22:03

De topic die je wist dat zou komen.

Caparzo*Inc | 08-04-20 | 20:59 | 2

de het een

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:00

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:00:
Duidelijk een reaguurder van na '13.
Anders destijds onder steen geleefd.

Caparzo*Inc | 08-04-20 | 21:26

Uw verzekeraar zag dat u corona heeft opgelopen bij uw bezoek aan het afhaal loket van uw coffeeshop.
De vergoeding van longziekten vallen dus volledig onder eigen risico. Toedels.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:58

Werkt het ook op mijn Motorola DynaTAC 8000X?

schillenboer | 08-04-20 | 20:58 | 2

De overheid verplicht u dan vast om een toestel aan te schaffen als u een niet geschikt toestel heeft. Ei foon 11 ofzo.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:59

nee.

Geil Kippetje | 08-04-20 | 21:02
-weggejorist-
frank4444 | 08-04-20 | 20:58 | 1

Someday they won't let you, now you must agree
The times they are a-telling, and the changing isn't free
You've read it in the tea leaves, and the tracks are on tv
Beware the savage jaw
Of 1984
They'll split your pretty cranium, and fill it full of air
And tell that you're eighty, but brother, you won't care
You'll be shooting up on anything, tomorrow's never there
Beware the savage jaw
Of 1984

Bowie, 1984 www.youtube.com/watch?v=x2xfpMMQIJ8

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:57 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Nee, Nee en nog eens Nee. ICT en overheid, de horror.

jan-lul-de-behanger | 08-04-20 | 20:57

Ik ben nauwelijks 30, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het in mijn leven nog ga meemaken dat als ik zoek op "A Brave New World" een 403 als antwoord terug krijg. :/

Guillermo | 08-04-20 | 20:56 | 1

Ach welnee, joh. Hoe kom je erbij?

Dan wordt je gelijk opgehaald met het busje.

Deflatiemonster | 08-04-20 | 21:09

Schapen...!

Witte_Willem | 08-04-20 | 20:54

Schei toch uit met je open source. Er hebben decennia lang exploitable bugs in het open source tools PGP en GnuPG gezeten en niemand die het zag.

omanders | 08-04-20 | 20:53 | 4

Om over Truecrypt nog maar te zwijgen.

Frau Merkel | 08-04-20 | 21:00

Linux. Ook zo'n gatenkaas.

Knufter | 08-04-20 | 21:09
▼ 1 antwoord verborgen

Doe mij maar een chip. Die kan ik tenminste niet verliezen.

VanBukkem | 08-04-20 | 20:52 | 2

Kan je dan ook filmpjes kijken?

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:54

Met Flippo’s?

Ruimedenker | 08-04-20 | 20:57

D66 maakt zich druk over privacy inzake de Corona app.
Was dat niet die club van de sleepwet of zo?
Van wees geen Kees?

Broadsquire | 08-04-20 | 20:52 | 1

Jetten vanmiddag gezien? Voor de buhne wat algemene slappe opmerkingen en tussendoor de algemene opmerking zoiets van dat hij verwacht dat de juiste maatregelen worden genomen. Betekent dat d66, ongeacht hoe het eruit zal zien gewoon tekent, bij het kruisje, voor akkoord.

swapper | 08-04-20 | 21:02

Iedereen moet de komende 50 jaar binnenblijven want er sterven jaarlijks 500.000 mensen aan malaria. Blijf tot uw dood binnen dan kunt u niet door de mug geprikt worden.

van der g | 08-04-20 | 20:51

We worden geNappt.

Ruimedenker | 08-04-20 | 20:51 | 1

We worden geNakkt...

Witte_Willem | 08-04-20 | 20:54

Mensen betalen flink geld voor apparaten waarvan ze door Snowden als feit weten dat Amerikaanse overheid mee kan kijken. Dit is even nodig omdat Nederlanders de slechtste handenwassers van de wereld zijn, zich niet kunnen houden aan simpele quarantaine regels, niet snappen hoe mondkapjes werken, etc. Ik stel voor mondkapje verplicht als je app niet gebruikt.

Blasfemie | 08-04-20 | 20:50 | 3

Blasfemie | 08-04-20 | 20:50
En bijvoorbeeld een tatoeage op uw voorhoofd bij een soa? Want ja condooms.....

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:55

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:55: een soa vereist twee debielen, dus lijkt me minder probleem.

Blasfemie | 08-04-20 | 20:57

Dus als je geen smartphone hebt, heb je geen Corona?

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:50 | 2

Mijn ouders hebben allebei geen smartphone en hopelijk ook geen corona. Voor die oudjes heeft de kpn zo’n ‘ouderen mobiel’.

Trumme | 08-04-20 | 21:00

Ik heb nu al meestal m’n telefoon niet bij me als ik even een blokje ga wandelen.... tot wanhoop van m’n partner: wat als er wat met je gebeurd?

echtpaul | 08-04-20 | 21:23

Zij die een fundamentele vrijheid opgeven voor meer tijdelijke veiligheid verdienen noch vrijheid noch veiligheid - Benjamin Franklin.

therealbraindump | 08-04-20 | 20:50

Als je niet test, hoe weet je dan dat je corona hebt. Ga eerst eens goed testen ipv schijnveiligheid te bieden

niet_oke | 08-04-20 | 20:49 | 1

Eens

Eric Newby | 08-04-20 | 21:01

Ja zeg, ik ga bloetoet niet aanzetten. Hell no!

Spruit-Elf | 08-04-20 | 20:49

Mocht het verplicht gesteld worden (stel dat), hoe gaat dat dan gecontroleerd worden? Mag de politie willekeurig ieders telefoon controleren op straat? Gaan telecom-providers rapporteren of je wel netjes verkeer genereert naar de centrale server (Wat als je een VPN hebt draaien, mag dat dan niet meer)?
Wat gaat de straf zijn als je niet braaf de app hebt draaien? Wat als je hem wel hebt, maar je hebt bluetooth uit staan?

Ik begrijp dat het idee van verplicht stellen is om te helpen het percentage geinstalleerde apps boven een bepaalde ondergrens te krijgen, maar als zo'n wet opgesteld wordt moet er toch in staan wat de straf is op het niet naleven ervan, en op welke wijze er gecontroleerd mag worden.

Het hele voorstel doet me sterk denken aan die destijds door de eerste kamer afgeschoten verplichting tot het laten plaatsen van een slimme meter, op straffe van 45.000,- boete of een half jaar celstraf; een volkomen absurde en ongepaste strafmaat voor het willen beschermen van je privacy.

Jan Slot | 08-04-20 | 20:49 | 3

Bijvoorbeeld.
U moet gewoon.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:54

Artikel 10 van de grondwet. En weg slimme meter.. ook deze app.

MooseNL | 08-04-20 | 21:00

De Corona app is zinloos maar het gros van de mensheid denkt niet na (of heeft er geen verstand van) en installeert die app gewoon. De overheid en tal van andere geïnteresseerden smullen van de data. De BigData welteverstaan. Het gaat om de "bijvangst" aan data waarvan je geen idee hebt dat je die weggeeft.

Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 20:49

Ik heb geen mobiele telefoon en ik wil geen mobiele telefoon. Problem solved.

Ze bellen maar op m'n vaste lijn of ze bellen maar niet.

Het Licht | 08-04-20 | 20:48 | 5

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:53:
Onmogelijk. Nagenoeg geen oudje heeft een smartphone. En dan heb ik het niet over ebike boomers maar over echte zelfstandige loslopende oudjes.

hier openen | 08-04-20 | 21:04

@hier openen | 08-04-20 | 21:04: Die hebben bijvoorbeeld ook allemaal een BSN. En een bankrekening. Even verplicht speciaal corona track app kastje kopen en hoppa....

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:06

@hier openen | 08-04-20 | 21:04: Spreek voor uzelf. Massa's oudjes hebben een smartphone, aangepraat door familieleden met als argument dat ze dan altijd hulp kunnen inroepen als hun onderweg wat overkomt, of als ze de weg niet mer weten, of als bezorgde familieleden willen weten waar opa of oma nou weer uithangt. Ik spreek uit ervaring (81).

Synecdoche | 08-04-20 | 23:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Mijn stokouwe Samsung zonder interwebs says NO!

Schietmijmaarlek | 08-04-20 | 20:48

Wat een kansloos idee. Drank. Nu.

MickeyGouda | 08-04-20 | 20:48 | 5

@Mark_D_NL | 08-04-20 | 20:52: Betalen kan alleen met uw smartphone... En die heeft toestemming nodig van de app....

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:56

@Mark_D_NL | 08-04-20 | 20:52:

Bij voorkeur een jonge klare, maar ik zeg nu nergens nee tegen.

(Oh, ik zie dat Ruimedenker al zo attent was om mijn bestelling door te geven.)

MickeyGouda | 08-04-20 | 20:58

Dat vat het redelijk goed samen :)

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:59
▼ 2 antwoorden verborgen

De meesten weten wel dat bluetooth nou niet echt retesnel verbinding legt.
Stel dat de app verplicht wordt en iemand wordt aangestoken doordat de app te laat melding maakt dat je je dicht bij een corona drager bevind. Wie kan je dan aansprakelijk stellen?

hier openen | 08-04-20 | 20:47

Als Hitler middelen als deze tot zijn beschikking had waren er geen joden meer.

Diddykong92 | 08-04-20 | 20:46 | 5

Hij deed het met een ster. Deze app is de electronische variant.. net zo erg..

MooseNL | 08-04-20 | 21:02

@bisbisbis | 08-04-20 | 20:58: Dat het een godwin is maakt niet zoveel uit in deze. Het punt blijft staan. Er leven nog zat mensen die een tijd meegemaakt hebben in Europa waar je toen der tijd blij mag zijn dat deze technologieën niet bestonden.

Een overheid met Mark Rutte, ondanks dat ik hem niet mag en niet op hem stem, vertrouw ik nog met deze technologie en mogelijkheden, maar er kan veel veranderen in 10 á 20 jaar. Wil je dan dat de overheid, met een geweldsmonopolie, ook nog toegang heeft tot je privéleven via een trackingsdevice. Willen wij als Nederland deze systemen in place hebben of nog erger, maatschappelijk geaccepteerd?

Ik niet. Dat is heel gevaarlijk. Het is ook nergens voor nodig. Privacy is een belangrijk onderdeel van de democratie.

Diddykong92 | 08-04-20 | 21:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb wel zin in vakantie. Eens kijken waar de app op reageert. Ik krijg natuurlijk wel doorbetaald. Helaas werd ik ziek toen ik in Spanje ziek werd, dus de verzekering betaald uit. Doen!

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:46 | 4

@MickeyGouda | 08-04-20 | 20:50: Helaas zij die reisjes voorlopig even van de baan, maar als die app doorgaat boek ik een lang weekend en ben over drie weken weer genezen.

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:57

@Frau Merkel | 08-04-20 | 20:57:

Oh, nu vat ik 'm. Ik heb vanmiddag mijn haar een tintje opgelicht. Vandaar de vertraging.;-)

MickeyGouda | 08-04-20 | 21:03

@MickeyGouda | 08-04-20 | 21:03: Heb je het zelf gedaan of had je man een leuke middag? Het staat je goed! Verder is er weinig van te merken ;)

Frau Merkel | 08-04-20 | 21:12
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zou de deskundigen van het UWV zeker om advies vragen. Die schijnen heel ervaren te zijn in digitale kwesties

Opajoop | 08-04-20 | 20:45 | 1

ff Tjibbe bellen? Nee toch.....

hertogvanzottegem | 08-04-20 | 20:59

Het feit dat er redelijk wat weerstand is laat weer zien hoe de gemiddelde nederlander denkt over de overheid.

Volgende stap, verplicht vaccineren
Nee, ook een dikke vette nee.

pickalilly | 08-04-20 | 20:44 | 3

Vaccinatie wordt verplicht bij internationale reizen.

hStripe | 08-04-20 | 20:46

Die gasten in Den haag liggen gierend van het lachen , nu ze merken hoe dit oerdomme hoog opgeleide tokkievolk voor de gek kunnen houden.
Hysterisch, paranoide, massa psychotisch boer zoekt vrouw kudt volkje,.

joppo0 | 08-04-20 | 20:49

@joppo0 | 08-04-20 | 20:49: joppo je zit er niet zo ver meer naast helaas,wat een schijtluizen en onbenullen huizen er binnen de open grenzenstaat.

hertogvanzottegem | 08-04-20 | 21:01

Stel nou eens, hè, heel denkbeeldig, dat de overheid zegt: als u onze app niet wilt gebruiken krijgt u geen toegang tot het netwerk van uw provider.
Dat zou best een beetje eng zijn, toch?

Bolder | 08-04-20 | 20:43 | 5

Prima, heerlijk!
Gaan we weer gezellig bij elkaar komen ipv achter dat stomme schermpje.
Doet de mens goed een beetje sociale contacten. Ooh wacht...

pickalilly | 08-04-20 | 20:46

Maar stel dat je provider toestemming moet geven aan de overheid en daarvoor de betreffende data van de overheid mag kopen? De gevens die straks uit deze app te halen zijn enorm. Zelfs Google zou deze voor miljarden van onze overheid willen kopen.

hier openen | 08-04-20 | 20:54

@hier openen | 08-04-20 | 20:54: Bijkomend voordeel voor de overheid ten koste van u.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Mother should I trust the government?
Mother will they tear your little boy apart?
Mother will they put me in the firing line?
Mother do you think they'll try to break my balls?

(Pink Floyd)

Broadsquire | 08-04-20 | 20:43 | 1

Vind de versie met Sinéad O'Connor ook heel bijzonder, maar deze is met Bob Geldof met klein neussnuitje aan het begin: youtu.be/n_yRvxy9HVs

smdyasc | 08-04-20 | 20:52

Vroeger hield de gemeente Amsterdam ook alles goed bij.
Ieder stipje op de kaart stond voor 10 joden.
www.verzetsmuseum.org/uploads/archive...
Daar hebben de Duitse bezetters nog dankbaar gebruik van gemaakt.
En tegelijkertijd gaven ze ook door wie er even geen werk had er beschikbaar was voor de Arbeitseinsatz ter vervanging van de Duitse soldaten in de oorlogseconomie.
De overheid draait er zijn hand niet voor om om zijn eigen bevolking te verraden. Net als de overgrootvader van Lodewijk Asscher "Als je de krokodil voert wordt je zelf pas als laatste opgegeten"

Osdorpertje | 08-04-20 | 20:42

Die app biedt alleen maar schijnveiligheid omdat 90% van de besmetten geen symptomen krijgt en kan zelfs averechts werken voor mensen die zwaar ziek worden nadat ze zijn besmet door een symptoomloze, geen melding krijgen via de app en te lang wachten met contact met de huisarts.

Gezonde_Roker | 08-04-20 | 20:42 | 1

En als ik ziek wordt zonder dat de app alarm sloeg, kan ik de overheid dan aanklagen?

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:48

Simpel: Nee!
Ik weiger pertinent met een electronische ster gemarkeerd te worden.

MooseNL | 08-04-20 | 20:42 | 1

Electronische Ster, dat is een goede. IPV en gele ster op je jas, een gele ster in je telefoon. Zo noemen we het vanaf heden, de electronische gele ster.

Mark_D_NL | 08-04-20 | 20:50

Voer het verplicht in en ik laat mijn mobiel voortaan thuis.
Stap 2 is opzeggen mobiel, ook geen probleem, klote apparaten.

pickalilly | 08-04-20 | 20:41 | 8

Tsja dat zal niet gaan werken voor het grootste deel van de productieven in onze samenleving.

Berbaar | 08-04-20 | 21:03

@Berbaar | 08-04-20 | 21:03: Koppelen ze toch gewoon de app aan digi-d?
Geen koppeling, boete.... Ik verzin maar ff wat.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:04

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 21:04:
Ach het zal zo'n vaart niet lopen en de welwillende Nederlanders zullen graag meewerken.
De panelen zijn geen afspiegeling van onze samenleving.
Gelukkig.

Berbaar | 08-04-20 | 21:44
▼ 5 antwoorden verborgen

De echte voorlopige oplossing, terwijl we nu nog zonder vaccin zitten, is iedereen testen (en herhalen) en wie positief is en dan nog anderen besmet, opsluiten en vervolgen, dan is het snel klaar met deze waanzin.

smdyasc | 08-04-20 | 20:40

Gaat Capgemini deze app bouwen op basis van de Deloitte requirements? Lachen!

de Voorzittert | 08-04-20 | 20:40 | 1

Rianne Rijbroek werkt ook mee, dat zit wel goed.

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:42

Misschien al vermeld hieronder maar wat let mij, als gezond zijnde, om me als besmet te registreren via zo'n app? Er lopen genoeg van die randdebielen, jong en oud, die dat leuk vinden.

NLgaatnaardeklote | 08-04-20 | 20:40 | 4

@Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:41: De locatie kan gesimuleerd worden. Lijkt me leuk om de hele stad in een halfuurtje te doen.

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:49

Nou, het lijkt me dat je eerst een coronatest kijgt. Mogelijk krijg je bij een postieve uitslag een soort pincode of zo die je in moet voeren voordat de melding geactiveerd wordt.

Gravin v Kippenbouth | 08-04-20 | 20:59

Vergelijkbaar met "Brand" roepen in de bioscoop.

1nfidel | 08-04-20 | 21:34
▼ 1 antwoord verborgen

Nope, gaan we niet doen. Schijnveiligheid, geen meerwaarde en onbekend wat er met die data gebeurt en wie er allemaal bij de gegevens kunnen. Een systeem is zo veilig als de zwakste schakel en de minst zorgvuldige en minst onbetrouwbare medewerker. Typisch een gevalletje "need to know" en daar ontbreekt hier de "need" dus voor.

Graaisnaaiert | 08-04-20 | 20:40

Maar hoe moet dat dan met het opbouwen van groepsimmuniteit?
Zo n app zorgt alleen maar voor uitstel/afstel, uiteindelijk krijgt toch 70 a 80% de corona.
Dat laatste beweer ik niet, dat zei Rutte.

snapal | 08-04-20 | 20:40

Het verhaaltje van personen A,B en C kan anders.
Persoon A wordt na 15 dagen getest en krijgt de vraag of men de data in zijn app mag uitlezen. Na decryptie heb je dan een lijst van alle ID's die in de afgelopen x dagen in de buurt zijn geweest. Die ID's match je met de bijbehorende telefoonnummers. Die telefoonnummers worden benaderd (telefonisch of via app) voor een test en als die positief is, krijgt persoon B de vraag of de data uitgelezen mag worden. Enzovoort.

Dat de data van persoon B nog niet bekend is als persoon C mogelijk geïnfecteerd raakt is irrelevant. Het gaat om contactonderzoek waarbij je gericht kunt bepalen wie je wilt gaan testen. Ja je loopt achter de feiten aan dat klopt.

BakkerHenk | 08-04-20 | 20:39 | 1

Neemt niet weg dat deelname vrijwillig moet zijn en de app open-source.

BakkerHenk | 08-04-20 | 20:41

Privacy mijn reedt. Moeilijk doen over bluetooth maar straks wél 5G-masten op elke hoek van de straat.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 20:37 | 6

Peter_la_Selie
Gewoon een krachtige luchtbuks - diana 350 Magnum 5.5 mm nu nog verkrijgbaar - aanschaffen voor het uitschakelen van drones.

van der g | 08-04-20 | 20:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooie zin in dat artikel:
"Opvallend is wel dat de Autoriteit Persoonsgegevens van tevoren niet is ingelicht over de uitspraken van De Jonge. Bij het plan, voor zover het er nu ligt, is de toezichthouder tot nu toe dus nog niet betrokken"

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:38

"wetenschappers. Die concludeerden dat agressief testen van individuen wel werkt, maar dat het virus zich te snel verspreidt om dat proces bij te houden. Daarbij zouden apps kunnen helpen, want die kunnen wel genoeg mensen registreren. Misschien is dat de reden dat minister De Jonge niet uitsluit dat de app verplicht moet worden gesteld"

Daar komt de App uit de mouw...

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:40

Waarschijnlijk een foutje geweest dit te melden, maar veel mensen zullen over deze informatie heen lezen/het snel weer vergeten.

zijvanhiernaast | 08-04-20 | 20:42

Open Source, want dat is eerlijk zogenaamd.
Maar wat ze met die gegevens doen is geen open source.
Voorbeeldje: waar staan onze vingerafdrukken opgeslagen en kunnen we daar invloed op uitoefenen. Nee? Waarom eigenlijk niet?
OK, wel handig voor de politie, dat wel.

kloopindeslootjijook | 08-04-20 | 20:36 | 1

Vingerafdruk... Ik zou het bijna vergeten maar die fingerprint-lock slaat natuurlijk je vingerafdruk op.
En ik durf er gif op in te nemen dat de overheid je mobiel inmiddels geheel uit kan lezen. Dus op die manier van eenieder de vingerafdruk van op z'n minst de wijsvinger kan achterhalen

Abject | 08-04-20 | 21:18

Aangezien iedereen tegen is gaat het dus verplicht ingevoerd worden.

Sleepnetwet, weet u nog? Zelfde laken een pak.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:35 | 2

Mooi dat ik dan buiten geen phone bij me heb

MooseNL | 08-04-20 | 20:44

De tendens hier de laatste tijd is dat de overheid totaal onbetrouwbaar is.
En iedereen probeert elkaar gek te maken met voorbeelden waaruit dat blijkt.
Als je denkt dat ook dit weer een idee is, waarbij de uitvoering fout gaat aflopen, dan doe je niet mee als die app er is.
Maar nu al zeuren over iets dat er nog niet is snap ik niet.

HoerieHarry | 08-04-20 | 20:35 | 7

@HoerieHarry | 08-04-20 | 20:38:
Ach boosmensjes zijn overal tegen dus voor die sneue types maakt het niks uit wat het precies is en hoe het werkt.
Voorspelbaar ende humor om te lachen.

Berbaar | 08-04-20 | 20:58

@HoerieHarry
Helemaal mee eens. Anderzijds kan onderlinge discussie geen kwaad. En toegegeven: het is ook weer lekker om af te geven op iets dat van de overheid af komt. Lekker tijdverdrijf. Niet meer en ook niet minder.

Amsterdamsko | 08-04-20 | 21:04

Eens Harry, er is nog niemand uit zijn huis getrokken.
Gewoon niet installeren.punt.

Ruimedenker | 08-04-20 | 21:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Wapens... wie is er nog tegen wapens, nu we zien wat ze aan het doen zijn... Hoe gaan jullie jezelf verdedigen. Met je keyboard?

Mark_D_NL | 08-04-20 | 20:35 | 2

Flink hoesten.

Kapitein Sjaak Mus | 08-04-20 | 20:37

Nooit tegen wapens geweest, heb me zelfs bekwaamd in het omgaan ermee maar helaas is Nederland zo'n beetje het meest repressieve land als het op zelfverdediging en wapenbezit aankomt. Je wil wel maar je kan niet.....

elfenstein | 08-04-20 | 20:39

De overheid heeft alle gegevens al. Het enige dat ze nodig hebben is een formele toestemming om die gegevens te gebruiken. Als je echt gesteld bent op je privacy, dan moet je voortaan alleen maar zwartwerken, je bonus- en klantkaarten doorknippen, je smartphone vernietigen, op straat een niqaab dragen en regelmatig een dag geen energie of water verbruiken. Dat gaat niemand doen, dus je kunt net zo goed gewoon die app installeren.

Borrelende Boris | 08-04-20 | 20:35 | 2

Jij hebt je al overgegeven zie ik. Dat was snel.

Mark_D_NL | 08-04-20 | 20:36

@Mark_D_NL | 08-04-20 | 20:36: Het is een illusie om te denken dat je nog privacy hebt. ondanks alle mooie wetgeving die er op dat vlak bestaat. Als je echt privacy wilt, dan zul je meer moeten doen dan het niet installeren van een app.

Borrelende Boris | 08-04-20 | 20:41

Arme MP.
Die heeft toch alleen een oude Nokia?

Kapitein Sjaak Mus | 08-04-20 | 20:34 | 2

Hebben we tóch nog wat gemeen.

elfenstein | 08-04-20 | 20:40

Dat was Merkel toch ?

Trumme | 08-04-20 | 21:03

Corona is voorbij, ik maak me er niet meer druk om.

heldheino | 08-04-20 | 20:34

Het grootste probleem met crisismaatregelen is dat ze eenmaal ingevoerd, nooit echt weer worden afgebouwd. Een overheid zal een verworven onvrijheid niet inleveren.

smdyasc | 08-04-20 | 20:34 | 3

Totdat wij die afdwingen

MooseNL | 08-04-20 | 20:45

Het blijven tijdelijke wetten als er überhaupt ooit een spoedwet doorheen komt om die app te verplichten, geloof het nooit, alleen dat met 2 maanden verlengen, kan ook tot 2090....

Spoedwetgeving Justitie en Veiligheid naar Tweede Kamer
Nieuwsbericht | 08-04-2020 | 12:31

Het wetsvoorstel van de ministers Dekker (voor Rechtsbescherming) en Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) met nieuwe tijdelijke voorzieningen die nodig zijn vanwege de coronacrisis, is vandaag bij de Tweede Kamer ingediend. Naast de directe bestrijding van het coronavirus is het ook van groot belang dat de samenleving zoveel als mogelijk normaal blijft functioneren.

De spoedwet vervalt op 1 september 2020. Omdat niet valt uit te sluiten dat de noodzaak voor de tijdelijke voorzieningen ook na deze datum nog blijft bestaan, is een mogelijkheid opgenomen om deze termijn telkens met twee maanden te verlengen. Voor enkele onderdelen geldt terugwerkende kracht tot en met 23 maart 2020.

sprietatoom | 08-04-20 | 20:57

@MooseNL | 08-04-20 | 20:45: Wat dus niet gebeurd; de meeste mensen vinden alles wel prima zolang ze een dak en hun dagelijkse natje en droogje krijgen. Waarom denk je dat zoveel landen in de geschiedenis is dictaturen veranderden?
Als je erachter en iets wil afdwingen komt is het al te vaak te laat, op straffe van de dood.

DeJemelscheet | 08-04-20 | 21:04

Die app kan dus zien of je bij iemand in de buurt bent geweest van iemand die Corona heeft maar niet kan zien of je het zelf hebt?
Heeeeel groot vraagteken.

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:33

Dus als ik het goed begrijp werkt die app alleen maar als er heel veel getest wordt. En dat gebeurd dus niet, want te weinig tests, dus app is zinloos.

straatsurfer | 08-04-20 | 20:33

Ze hebben ons vroegah dat SoFi-nummer (nu BSN-nummer, 1984 anyone?) ook al door de strot geramd met de belofte dat dat uitsluitend voor de belastingdienst was, ik trap er niet in. Opzouten met die controleerdwang voor normale burgers.

Eric Newby | 08-04-20 | 20:32

Zuid Korea publiceert op basis van reisgegevens gewoon in welk treinstel wanneer en waar een geïnfecteerd persoon heeft gezeten. Binnen die situatie is de blootstellingsduur voldoende voor overdracht.

Bluetooth kan op korte afstanden zo veel meer dan Covid-19, dat ik niet verwacht dat het goed gaat correleren.

Feynman | 08-04-20 | 20:31 | 3

In Z-Korea wordt dat ook iedereen getest die dat wil. Hier bijna niemand.

straatsurfer | 08-04-20 | 20:34

Maar wat nou als je een virus in je Bluetooth hebt?

Kapitein Sjaak Mus | 08-04-20 | 20:36

Korea heeft een overheid die op tijd zinnige dingen met data en computers voor elkaar krijgt, waar uiteindelijk de bevolking iets aan heeft. In dat geval zou ik het nog wel willen overwegn.

W_F | 08-04-20 | 20:38

Thomas Jefferson:
Als de overheid bang is voor het volk is er vrijheid.
Als het volk bang is voor de overheid is er tirannie.
Gezien bij Jensen.

Bolder | 08-04-20 | 20:30 | 2

Vrij wapenbezit is ook niet bedoeld tegen criminelen, maar tegen tirannen. Vandaar A well regulated militia, being necessay to the security of a FREE state, ... www.law.cornell.edu/wex/second_amendm...

Feynman | 08-04-20 | 20:34

@Feynman | 08-04-20 the second amendment is er met een reden.

Rohin | 08-04-20 | 20:54

Jongens kom op, niet zo wantrouwig. Overheid, betrouwbaarheid en automatisering; wat kan er nou fout gaan?

Rest In Privacy | 08-04-20 | 20:30 | 1

Niet te vergeten uiterst integer, nooit zwartgelakte documenten, nooit zoekgeraakte bonnetjes, administratie en fotorolletjes.

Reebensteeltje | 08-04-20 | 20:37

Nee, nooit

Canis.bonus.es | 08-04-20 | 20:29 | 2

Correct!

pickalilly | 08-04-20 | 20:38

Ik ook niet. Zou mijn telefoon thuis laten als het er verplicht op moet.

nietoftochwel | 08-04-20 | 20:38

De enige partij die zo’n app zou mogen hosten en uitleveren is een commerciële partij die onder controle staat van de overheid.
De app moet betaald worden door de overheid op voorwaarde dat deze voldoet aan de specs mbt privacy. Betaling vindt achteraf plaats. Die specs worden in opdracht van de overheid opgesteld door een andere commerciële partij. De overheid heeft geen inhoudelijke bemoeienis met zowel data als functionaliteit.

De commerciële partij levert per persoon verzamelde en geanonimiseerde data aan aan het RIVM en het RIVM levert gecombineerde data van alle gebruikers terug aan de applicatie hoster. Het RIVM verrijkt die data ook met besmettingsKANS op de tupel persoonGUID, tijd en plaats, gecumuleerd. Elke dag. En ook acteert het RIVM obv besmettingskans voor de voorbereiding van tests.

Bij een besmettingskans hoger dan X, krijgt de gebruiker te zien dat deze maatregelen moet treffen om verdere besmetting te voorkomen en/of zich te laten testen, in de app. Deze maatregelen zijn vrijwillig, echter, de voorwaarde voor een test is het delen van jouw data.

Epistulae_Morales | 08-04-20 | 20:29

Het is hartstikke privacygevoelig en de overheid heeft zo’n slechte staat van dienst wat betreft software. Dus dag dat je dit niet moet willen. Daarnaast zijn er legio voorbeelden waar er allerlei garanties werden gegeven om misbruik of gebruik door andere overheidsdiensten te voorkomen. Toch gebeurde het.
Maar. Daar staat tegenover dat 9 van de 10 mensen zijn hele hebben en houden deelt met allerlei bedrijven. Google, Facebook, Instagram, WhatsApp, de NS, je bank, de weer app, Grinder: ze weten bizar veel over je en het zijn bedrijven zonder enig maatschappelijk belang. Daar hebben we schijt aan. En in die context kan deze app er ook nog wel bij...

beldewouten | 08-04-20 | 20:29

Nee. Locatiedata bij de NL-overheid neerleggen om dan te moeten hopen dat ze er netjes mee omgaan? Sinds wanneer is onze overheid in staat om dit soort projecten uit te voeren?Wie krijgt dat bedacht? Denk eens hoe ooit het sofi-nummer is geïntroduceerd en hoe dit het BSN-nummer is geworden. Naast de app verplicht stellen, wordt de tweede stap de oprichting van een organisatie die dit gaat regelen en controleren. Ziedaar Stasi-NL.

DenkenDanDoen | 08-04-20 | 20:28 | 2

BSN, ik ken die initialen ergens van.

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:29

Is er al een app waarmee je kunt zien of Mark Rutte liegt?

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:27 | 2

Yup.
Die draait op een Raspberry Pi Nokkio

Kapitein Sjaak Mus | 08-04-20 | 20:32

Die is er al heel lang. Het ging met een paar regels code. Zodra er input op de microfoon komt en pRutte wordt gedetecteerd via stemherkenning dan komt er een positief resultaat uit.

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:34

Dus 100.000 telefoonnummers spoofen en dan met een botje melden dat je besmet bent en dan het land in lockdown zetten. Zoiets ?
Soort van pollfuck to the max.

grapo | 08-04-20 | 20:27 | 2

Dat lijkt me een prima benadering. Een virale DDOS attack.

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:35

Lijkt me meer noodzakelijk dat het geofencing is obv GPS, Bluetooth en triangulatie van zendmasten, en dan mn de koppeling daartussen

Epistulae_Morales | 08-04-20 | 20:39

Geen sprake van. Laten ze eerst alle andere zaken maar eens op orde krijgen (IC bedden, beademingsapparatuur, mondkapjes, voldoende zorgpersoneel op IC's etc etc).

oranjerood | 08-04-20 | 20:27

Nee.
Omdat iedereen die zielig is natuurlijk weer een telefoon met bijbehorend abonnement gegeven moet worden.
Anders sluit je mensen buiten.

+Alle andere onzin van een app.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:27

Ik had begrepen dat die 'Corona'app alleen op 5G werkt.. Vandaar dat ze dat netwerk nu inene uitTrollen.

Binz2000 | 08-04-20 | 20:27 | 1

Er moet toch een reden zijn om dit door te drukken. Het eerste argument was dat het nodig was voor autonoom rijden. Volgens de autofabrikanten was dat onzin, dus moesten ze wat anders hebben.

Frau Merkel | 08-04-20 | 20:36

Het is voor uw eigen bestwil, echt waar.

de honden blaffen... | 08-04-20 | 20:27

www.icthealth.nl/nieuws/corona-opt-in...
"Onderzocht wordt nu of het, gedurende de coronacrisis, mogelijk is de patiëntgegevens van alle Nederlanders beschikbaar te maken voor huisartsenposten (HAP), via een zogenoemde Corona-opt-in regeling."

kloopindeslootjijook | 08-04-20 | 20:26

Sowieso een debiele app... volgens die lullo's zou ik mogelijk besmet zijn als ik langer dan 5 minuten op een afstand van minder dan 2 meter bij iemand in de buurt ben geweest die mogelijk corona heeft.... en dan zal ik 2 weken in afzondering moeten, nou mooi niet Rutte. Ongezien de tiefus voor je. Nu geen app, nooit een app die bijhoudt waar en met wie ik ben.

Swaffelkaffert | 08-04-20 | 20:24 | 3

Eens! Over my dead corona body.

Overrijp | 08-04-20 | 20:26

Mocht u een Android toestel gebruiken, is uw opmerking nogal tegenstrijdig.

Google weet ten alle tijden waar u bent, op een meter nauwkeurig.

BubbelWater | 08-04-20 | 20:50

Zoals zo fraai uitgedrukt in de beste film ooit: "Only at the point of dying."

Kinkfactor | 08-04-20 | 20:58

'over my dead body' lijkt onder de huidige omstandigheden wellicht minder kies - maar is daarom niet minder waar.
-
NO. EFFING. WAY. Niet met spitscamera's, niet met belastingcamera's, niet met mijn mobiel. Ik betaal (veel!) belasting, that's all you need to know,

bisbisbis | 08-04-20 | 20:24 | 4

@Max Headroom | 08-04-20 | 20:32: ben wel benieuwd hoe ze dat afdwingen op een Nokia 3310

Epistulae_Morales | 08-04-20 | 20:37

@Epistulae_Morales | 08-04-20 | 20:37: Mijn pech onderweg en 2-tier SMS'er is een Nokia C2-01 ofzo. Hé, Pinokkio, doet ie het daarop ook? Zal ik jou trouwens eens vertellen waar jij en je honcho's die app kunnen laten? Het is er donker en niet al te fris.

Kinkfactor | 08-04-20 | 21:01
▼ 1 antwoord verborgen

Die app bestaat al heel veel langer, en heet 'WeChat' - misschien wel de beste en meest klantvriendelijke/klantgerichte app van de wereld. 1.4 miljard Chinezen maakt er op grote schaal gebruik van. Alleen jammer dat het kreng alles bijhoudt en doorgeeft, tot de tijd die je op de WC zit aan toe.

bisbisbis | 08-04-20 | 20:27

Nee, geen ‘Corona app’ voor mij. Maar dikke kans dat het volk hiertoe verplicht wordt, wil men op openbare plekken kunnen zijn. Vrees nu al dat we binnen twee jaar verplicht worden een ‘Corona’ vaccin te accepteren. Heb niets tegen vaccinatie overigens. Maar waarom ineens zo’n haast met allerlei maatregelen?

zijvanhiernaast | 08-04-20 | 20:24 | 2

Die verplichting is natuurlijk een domme-media-doos uitspraak.. Totaal niet te waarborgen, handhaven.

Je moet er gewoon wat tegenover stellen. Toegang tot een test bijvoorbeeld, immers, de app geeft aan of het verstandig zou zijn om je te laten resten.

Epistulae_Morales | 08-04-20 | 20:36

Testen op verhoogde aanmaak eiwitten die zich over het algemeen openbaren wanneer het afweersysteem bij ernstig zieke mensen platgelegd is? Welke test, daar ben ik oprecht nieuwschierig naar.

zijvanhiernaast | 08-04-20 | 20:47

Gewoon niet doen mensen!

Limburg-Zuid | 08-04-20 | 20:23 | 1

Inderdaad. Die Nazi praktijken pikken we niet

MooseNL | 08-04-20 | 20:47

nope.

W_F | 08-04-20 | 20:23

blauwtand aan . geen privacy-lek. en wie gelooft dat ?. doe dan gewoon location aan.

newray | 08-04-20 | 20:23

Vervolgens wordt dit een EUSSR app, want alles samen delen, kiddy pron enz. Dan Erdokijek erbij, want bijna EU. Dan delen op UN niveau, want sommige mensen reizen over de hele wereld. Dan selectie op basis van surf en stem gedrag. enz enz.

Winston1 | 08-04-20 | 20:22

Ik zet mijn joker in.

Rohin | 08-04-20 | 20:22

Het is wel een stuk voordeliger dan een soort Stasi oprichten natuurlijk.

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:21

Hoe zit het eigenlijk met "genezen" personen?
Menig onderzoek stelt dat een genezen persoon tot uiterlijk 2 weken virusdeeltjes uit kan stoten.
Wordt een lange, onzekere zit.

Abject | 08-04-20 | 20:21 | 1

En daarna niet eens immuum is

trottle | 08-04-20 | 20:23

Nog een dingetje waar ik van schrok is het volgende.....
--
Wie wil dat zijn medische dossier wordt uitgewisseld moest daarvoor een opt-in geven bij volgjezorg punt nl. Vanwege de corona-crisis is dat nu overnight een opt-out geworden.
--
Dan noemen hullie mij maar en alu hoedje maar dit gaat allemaal heel snel. Is zeer verdacht, en heeft gen ene kont te maken met dit griepje.

Mark_D_NL | 08-04-20 | 20:21 | 9

Scherp Mark, maar wanneer deze corona crisis is geweken worden al deze noodmaatregelen weer teruggedraaid hoor, echt waar..

therealbraindump | 08-04-20 | 20:31

Net ingelogd op volgjezorg.nl (eerste keer). De permissies staan precies zoals ik deze destijds heb aangegeven, dus goed om te zien. Verder geen enkele opt-out gevonden, dus weet niet waar je dit verdaan haalt. Een bron vermelden zou helpen.

thephysicist | 08-04-20 | 21:03

Dacht even dat het een hoax was maar het is gewoon waar. Het gaat inderdaad geruisloos en snel. (behalve de mondkapjes)

sprietatoom | 08-04-20 | 23:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Dus de overheid verplicht iedere burger een smartphone aan te schaffen?

DatInternetDingetje | 08-04-20 | 20:20 | 4

Het is ook een smart lockdown.

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:30

In het geval dat het verplicht zou worden zou ik mijn smartphone gelijk weg doen.

rutcorn | 08-04-20 | 20:34

@DebraCadabra | 08-04-20 | 20:29: zoek de definitie van superspreader even op en weet dat bij dit virus de superspreaders kinderen <10 zijn.. hebben die meestal een smartphone?

Epistulae_Morales | 08-04-20 | 22:00
▼ 1 antwoord verborgen

Nee, steek die app maar in je overheidsreet, volkspartij voor VRIJHEID en Democratie. De naam smart foon wordt al genoeg eer aangedaan.

Fijnstoffer | 08-04-20 | 20:20

Ik ga me hier pas in verdiepen en/of druk om maken als er een app en een bijbehorend plan gepresenteerd wordt, tot die tijd weet ik namelijk nog niet waar ik me druk om maak en/of in moet verdiepen.

Capt. Iglo | 08-04-20 | 20:19 | 1

Dat lijkt mij een redelijke en nuchtere opstelling.

Berbaar | 08-04-20 | 20:48

Heb gelukkig geen iPhone maar gewoon een ouderwetse Nokia. Kun je alleen maar mee bellen...

eerstneukendanpraten | 08-04-20 | 20:19 | 2

Dan komt u het theater of café of supermarkt niet meer in. Tot ziens!

YoMoms | 08-04-20 | 21:19

@YoMoms | 08-04-20 | 21:19: op zich geen verlies.
Het is toch prima dat in ruil voor toegang een verklaring wordt verlangd?

Epistulae_Morales | 08-04-20 | 22:02

Misschien kan de app alleen je niet traceren, maar in combinatie met van alles en nog wat natuurlijk wel.
Je smartphone heeft een niet-anonieme simkaart. Je gebruikt de wifi van thuis. Een een of ander serienummer van je toestel zal ook wel meegaan.

kloopindeslootjijook | 08-04-20 | 20:19 | 2

Het maakt niet uit wat de app wel of niet kan, zolang de app een update functie krijgt kan dat elk uur weer veranderen.

W_F | 08-04-20 | 20:27

Het gaat erom dat de virusbesmettingskans van alle gebruikers door een andere partij worden verwerkt dan de locatiedata. Dat is gewoon mogelijk.

Epistulae_Morales | 08-04-20 | 22:04

Zal wel een peperdure app worden die uiteindelijk niet eens goed functioneert. Overheid en ICT is een bewezen faal. Geld kan beter besteed worden aan praktische zaken als mondkapjes.

straatsurfer | 08-04-20 | 20:18 | 1

Komt wel goed, CapGemini en IBM gaan er mee aan de slag. O, wacht......

Crossing_The_Rubicon | 08-04-20 | 20:21

Nee.

Brabeaulander | 08-04-20 | 20:18

Wat een massahysterie, en allemaal ik paniek , want privacy. alsof ze nu zonder die app wel die privacy hebben en veilig zijn. Iedereen met wifi in de auto of thuis hebt en een smartphone, i,pad enz, kan nu ook worden gevolgd , daar hebben ze die app echt niet voor nodig.

zoalsikhetzeg | 08-04-20 | 20:18 | 4

O en dat vind jij wel okee?

Eric Newby | 08-04-20 | 20:27

Als een inbreker bij mij wil inbreken zal het hem best lukken, daarom laat ik mijn voordeur open staan.

Reebensteeltje | 08-04-20 | 20:29

@Reebensteeltje | 08-04-20 | 20:29:
Ho ho, ik ben absoluut niet voor zoń app, maar de meeste paniekelingen hier hebben een slecht beveiligde iphone of wifi, en simpele wachtwoorden. ik heb met eigen ogen gezien hoe makkelijk het is om telefoons of wat dan ook te hacken. dat bedoel ik.

zoalsikhetzeg | 09-04-20 | 08:12
▼ 1 antwoord verborgen

Nooit. Ik heb al veel moeite met die voorgeinstalleerde apps waar je akkoord mee moet gaan om je telefoon te mogen gebruiken.
Als dit soort apps ook nog eens verplicht gaan worden doe ik m'n smartphone de deur uit.

Pieter_Auper | 08-04-20 | 20:17 | 1

Dit.

DMaN | 08-04-20 | 21:09

De app is glitterconfettie om af te leiden van de verdeling van schaarste in veel belangrijkere middelen: tests, beschermingsmiddelen en onderzoeksgeld voor medicijnen en vaccins.
.
Een adviseur van de regering, Daan Dohmen, selfmade miljonair vanwege de app 'thuisbingo', levert de app. Dat is belangenverstengeling. De regering geeft 10 miljoen uit aan onderzoek naar een vaccin, waarvan bekend is dat er 1,5 tot 2 miljard voor nodig is, waarvan bekend is dat dat de enige uitweg is, naast een medicijn. En dan vraag ik me af, hoe veel kost deze app en hoeveel krijgt vrind van de regering, Daan Dohmen? Die app is een beetje het stikstofverlagende enzym van DSM van vriendin van de regering Edith Schippers. Het klinkt als smeergeld en corruptie. En niet als een oplossing.

tipo | 08-04-20 | 20:16

Die app doet me denken aan het Kwartje van Kok. (Tijdelijk was het toch?)
Kwamen we ook nooit meer van af.

Abject | 08-04-20 | 20:16 | 2

Tijdelijk, maar ze hebben er niet vast niet bij gezegd hoelang dat is. 200 jaar is ook tijdelijk.

kloopindeslootjijook | 08-04-20 | 20:20

Dat kwartje is inmiddels 25duizend euries.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 20:24

Buiten het altijd bij je hebben van je ID wordt dan ook het bij je hebben van je GSM verplicht. Altijd..... Zonder.Uitzondering.

Crossing_The_Rubicon | 08-04-20 | 20:16 | 2

Succes met m'n ouwe nokia, gaan ze zoeken naar de lightningpoort, lache toch?

elfenstein | 08-04-20 | 20:30

Dan wordt de overheid ook verplicht rent oester te leveren. Zie je het werkelijk voor je? Voordat daar de aanbesteding over is uitgevochten is er al lang een vaccin

Epistulae_Morales | 08-04-20 | 20:42

Sinds ik de digid-app heb geïnstalleerd zit mijn telefoon in een hoesje van lood. Mij maakt niets niets uit.

Leptob | 08-04-20 | 20:15 | 1

Van lood krijg je dan weer Bavianenschurft of Plumbumfoekiefoekie.

Crossing_The_Rubicon | 08-04-20 | 20:16

Rutte: ' Rian? Rianne! waar ben je Rijbroekje van me

HetOorAakel | 08-04-20 | 20:14

Weet je wie ook goeie bedoelingen had?

Ichneumonidae | 08-04-20 | 20:14 | 7

Trump?

ikbenerweer! | 08-04-20 | 20:25

Robert M., Michael P. ?
Gökmen T.?
Altrecht Aventurijn ?
D66?
Prophet Mo?

grapo | 08-04-20 | 20:44

Marco Borsato.

Reebensteeltje | 08-04-20 | 20:46
▼ 4 antwoorden verborgen

inderdaad overheidt is klote. nooit vertrouwen. mijn oude Ericsson (in prima staat) met 3g of 2g en alleen tekst functie plus tel. Is niet te traceren. Die gebruik ik vanaf nu!

AMX pri | 08-04-20 | 20:13 | 11

@AMX pri | 08-04-20 | 20:25: Precies niet traceerbaar. Smartphone altijd.

AMX pri | 08-04-20 | 20:26

@De verwarde man | 08-04-20 | 20:25: iedere en elke mobiele phone maakt connectie met een zendmast! Halllo!

AMX pri | 08-04-20 | 20:27

@AMX pri | 08-04-20 | 20:27:
Hallo? Met wie?

Ruimedenker | 08-04-20 | 21:01
▼ 8 antwoorden verborgen

Lekker een heleboel
van die apps in een container draaien en allemaal random data spoofen.

GOEM | 08-04-20 | 20:13 | 1

Daar bereik je dus echt nul mee! Alleen als je in de geïnfecteerden database komt heb je er wat aan, en dat kan alleen met een doktersverklaring.

mijosa | 08-04-20 | 21:15

Zie er, in mijn geval, het nut niet van in.
Kom iedere dag in contact met tientallen mensen want er moet nu even gewerkt worden.
Die anderhalve meter is prima maar in de praktijk nogal lastig.
Verder wist de huisarts te melden dat ik, na een weekje wat ziekjes thuis, corona waarschijnlijk/mogelijk al achter de rug heb.
Maar soit, baat het niet dan schaadt het niet dus zal die app wel installeren.

Berbaar | 08-04-20 | 20:13 | 7

Tuurlijk trol. Installeer dat! Ik niet. Soit!

AMX pri | 08-04-20 | 20:29

Als het voordelen geeft mag de overheid alles over mijn saaie leven weten.

the Jackdawn | 08-04-20 | 20:41

@Patje2011 | 08-04-20 | 20:23:
Stelde weinig voor Patje, misschien mazzel gehad.
Dank.
@AMX pri | 08-04-20 | 20:29
Moet iedereen lekker zelf weten, het is gelukkig niet verplicht.

Berbaar | 08-04-20 | 20:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Wij vertrouwen de overheid ook niet. Voor je het weet zit je in een Orwelliaans gekkenhuis.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 20:12

Nee, dit ga ik niet doen. Echt geen denken aan.

osolemio | 08-04-20 | 20:12

How about no!

Rest In Privacy | 08-04-20 | 20:11

Mobiele telefoons zijn intelligente enkelbanden.

Jezus Caesar | 08-04-20 | 20:10 | 1

het zijn mobiele peilzenders om wat preciezer te zijn

rechtsdwalendeautist | 08-04-20 | 20:13

Doen we niet. Next.

Ichneumonidae | 08-04-20 | 20:10

De overheid is niet uw vriend!

Puntaanhakkendoet | 08-04-20 | 20:10

Vanmiddag een alleraardigst gesprekje met mien ma van 82 gehad, bij wie ik in zolderkamerquarantaine zit. Zij had niets te verbergen, in vredestijd. Ik zei: je hebt wel iets te verbergen. Oh ja, wat dan? Nou, je pincode om te beginnen. Ja dat is wel zo. Enfin, een ge-engageert gesprek, nog een paar voorbeelden van info die je niet wilt delen en waarom. Uiteindelijk gevraagd wat er dan met gegevens gebeurt als de vrede voorbij is. Ze heeft het bombardement op Roffa nog meegemaakt dus toen snapte ze het.
Een app? Wat denk je van testen, testen, testen!

de visser | 08-04-20 | 20:10 | 2

Roffa? Alsjeblieft zeg.

Crossing_The_Rubicon | 08-04-20 | 20:14

Verplicht je app bij je hebben als je naar buiten gaat, verder ben je volledig vrij in het wel of niet te installeren. Ach lieve mensen, privacy is al decennia een illusie, in praktijk geef je niets op dat je al niet opgegeven hebt.

Binnenbaan | 08-04-20 | 20:10 | 10

Volgens de locatiegegevens van mijn telefoon blijft ik altijd thuis.

BubbelWater | 08-04-20 | 21:01

@sprietatoom | 08-04-20 | 20:27: Ik ben niet meer zo zeker, ik zie hier erg veel negatieve tegels, ze proberen je er eerst vrijwillig aan te krijgen net als de EU, toen we tegen stemden met meer dan 60% kregen we het alsnog en deze trend zet zich al even voort, dit word hetzelfde soort geintje vrees ik.

keistad | 08-04-20 | 21:05

@keistad | 08-04-20 | 21:05:

De mensen zijn murw geslagen door het feit dat ze gevangen zitten. Als de app bijvoorbeeld een toegangsbewijs voor een terrasje zou zijn zou ik toch ook sterk overwegen om hem er even op te zetten om te gaan stappen.

Daarna weer eraf...

sprietatoom | 08-04-20 | 21:26
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat een compleet zinloze bak ellende dit. Los zand, niet verplicht, dus vrijwillig, je KUNT dit, je MAG dat. RIVM onafhankelijke instantie?? Dit wordt Ruttes' einde.

Crossing_The_Rubicon | 08-04-20 | 20:10

Het gaat wel hard nu. Mijn werkgever (ik werk een deel van mijn tijd voor een onderwijsinstelling) vraagt me zojuist om een app op mijn (prive)telefoon te installeren voor 'veilige authenticatie' bij het thuiswerken. Dat gaat uiteraard niet gebeuren.

Max Headroom | 08-04-20 | 20:09 | 5

@Binnenbaan | 08-04-20 | 20:11:

Niet met mijn privetelefoon, no way. Dan geven ze me maar een speciale telefoon met abonnement. Ik ga mijn bedrijf, prive en werk niet mixen op 1 device.

Max Headroom | 08-04-20 | 20:24

@Binnenbaan | 08-04-20 | 20:11:
Je verhuurt je tijd aan je werkgever, niet je lichaam en ziel.
En nee, ik ben geen loonslaaf, maar ondernemer.
En ja, dat zou uiteraard 2 richtingsverkeer horen te zijn: poot breken in privevakantie is ook je priverisico die je zelf maar af moet dekken.

Ik kies er als ondernemer voor om 24/7 ondernemer te zijn, dat neemt niet weg dat je zelfs dan op een gezonde manier zakelijk strikt van prive gescheiden moet houden, zowel de voordelen, ALS de risico's. En dat geldt ook voor eventuele huurlingen van je.

ZKH EénOog | 08-04-20 | 20:55
▼ 2 antwoorden verborgen

als de overheid zou verplichten: alleen naar buiten met een app en anders een bewaker voor je deur" . Dat er dan heel veel mensen opeens dat ding gaan installeren.

Petroselinum crispum | 08-04-20 | 20:09 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Nee ik wil die app niet.

hindipopup | 08-04-20 | 20:07

De sleepwet is zeg maar weggestemd maar toch werd er bunkerhard niets mee gedaan en gewoon ingevoerd.
Op basis van die wet zouden ze nu al alle tracking gsm gegevens op kunnen vragen en aan elkaar koppelen en wie zegt dat het niet nu al gebeurd.

Miezerig | 08-04-20 | 20:07 | 1

Lijkt me heel handig, kunnen ze direct de taalfouten uit tegels halen.

ikbenerweer! | 08-04-20 | 20:11

China 2.0, stop die hele app maar op een plek waar geen zon schijnt.

keistad | 08-04-20 | 20:07 | 1

Wat moet je nou met zo'n app onder een afdak?

Crossing_The_Rubicon | 08-04-20 | 20:19

Als je een sociaal leven hebt en weleens ergens komt natuurlijk installeren.
Als je eenzaam thuis zit zoals velen hier, niet doen.
Grapje....

HoerieHarry | 08-04-20 | 20:06

Overheid en IT. No thanks.

paridae | 08-04-20 | 20:06

Denk dat ik mijn ouwe nokia maar weer uit de kast haal.

swapper | 08-04-20 | 20:06 | 3

Dan moet je er wel een anonieme simkaart in stoppen. Het liefst prepaid, van Lebara ofzo.

Labtechnieker | 08-04-20 | 20:24

@Labtechnieker | 08-04-20 | 20:24:
Echt oude nokia's hebben geen bluetooth, gps, data, niks nakkes nada. Dan weet je wel waar nummertje 06jottem rondloopt (ongeveer, enkel welke mast) en hoe die heet, maar verder helemaal niks. Geen koppelingen, netwerken, bluetooth dus. En geen app om er tabak van te maken dus het is op de radar een soort zwarte vlek vergeleken met smartfoons die de hele dag door data om zich heen brullen tegen wie het maar horen wil.

elfenstein | 08-04-20 | 20:35

Die gebruik ik al jaaaaren! Prima ding. Doet het nog steeds en je kan hem laten vallen zonder dat 'ie stuk gaat. Heel fraai ding. Als je er in praat dan kan de andere kant je horen en omgekeerd. Wat wil je nu nog meer?

Droogloopmat | 08-04-20 | 21:16

Apartheid wordt appartheid.

Mr_Natural | 08-04-20 | 20:05

Vroeger was ik nog wel eens thuis. En dan nam ik soms de telefoon niet op.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 08-04-20 | 20:05

Je kan natuurlijk altijd te telefoon uitzetten. Knopje zit meestal boven of links van je toestel. Of je batterij leeg laten lopen, gaat ie vanzelf uit.

ceesreis | 08-04-20 | 20:05 | 2

Gewoon je Sim kaartje thuis laten volstaat ook.

De verwarde man | 08-04-20 | 20:06

@De verwarde man | 08-04-20 | 20:06:
Gewoon je telefoon uurtje in de magnetron op 900 watt helpt ook.

Is dit nog nieuws? | 08-04-20 | 20:30

Nee.

ScepticalMillenial | 08-04-20 | 20:05

Bij een keuze tussen dood by Corona of 1984
kiest een oerinstinct voor het laatste.

TijdelijkOptimist | 08-04-20 | 20:05 | 2

Grappig, die van mij kiest juist voor het eerste. Ook al is die kans nihil, aangezien ik niet oud, dik of ongezond ben.

rutcorn | 08-04-20 | 20:45

Hoe boeiend denk je dat oerinstincten van obese graftakken zijn?

Ichneumonidae | 08-04-20 | 20:57

Nee, en ook niemand die ik ken.

Zelfde met dat betalingssysteemtoegang. P2D2 ofzo. Als er maar een idioot in je omgeving is, is jouw data bekend ook al doe je zelf niet mee.

Goed geregeld weer overheid. Prutsers.

Kaas de Vies | 08-04-20 | 20:04

Ik dacht dat die Joris opgejorist was.

ikbenerweer! | 08-04-20 | 20:04 | 2

Hij wordt nu ingehuurd. Uurtje factuurtje. ZZP'er; u zegt het!

Crossing_The_Rubicon | 08-04-20 | 20:20

Als je bang bent dat het een payriot-achtige act is, dan moet je uiteindelijk wel ern coupe plegen om het ongedaan te maken als je dat echt wilt.

Pedante-aap | 08-04-20 | 20:04

Niet.

Ruimedenker | 08-04-20 | 20:03

Gelukkig wordt de app niet verplicht.

Rest In Privacy | 08-04-20 | 20:03 | 7

@Binnenbaan | 08-04-20 | 20:13: Wijsneus. Ik roep al sinds eind feb dat alles, maar dan ook alles afgelast gaat worden.

Ik heb een wat grotere horizon.

ikbenerweer! | 08-04-20 | 20:31

@ikbenerweer! | 08-04-20 | 20:31: Je riep ook dat het maar een griepje was. Vaak en hard. Die horizon is net als je piemel waarschijnlijk.

Normpje | 08-04-20 | 21:40
▼ 4 antwoorden verborgen

Zo worden vrijheden beetje bij beetje bepert, volgen de stap is handig tegen zwartwerken, criminaliteit, kinderpr0n, etc. opbokken met verplichtingen.
Live free or die hard!

Reebensteeltje | 08-04-20 | 20:03 | 2

U bent een zwartwerkende pedofiele crimineel?

Binnenbaan | 08-04-20 | 20:14

Natuurlijk ga ik die app installeren mits ik daar ook gratis een paar HugoDeJonge pooierschoenen met ingebouwde GPS tracker bij krijg.

De verwarde man | 08-04-20 | 20:03

Deze lockdown situatie is voor de orwelliaanse overheid de perfecte situatie om de hele samenleving aan controle onderhevig te maken.
Gewoon. niet. doen.

keestelpro | 08-04-20 | 20:03 | 4

Idd, gewoon NEE!

Mallepietje1001 | 08-04-20 | 20:17

En zo is het maar net.Trap er niet in en hou de nepregering uit Brussel goed in de gaten

komtdatschot | 08-04-20 | 20:49
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl