achtergrond

Geenstijl

Öztürk reageert op Kuzu - uiteraard in het Turks

Want dat doen Turken, die geven verklaringen in het Turks

De Turkse oberst van DENK, Selçuk Öztürk, heeft kennelijk een verklaring gegeven over het broedermoordbommetje dat zijn verloochende vriend Tunahan Kuzu heeft afgestoken in de eigen partij. In het Turks, uiteraard, want wat zou het Nederlandssprekenden nou boeien dat er een complete heibrand woedt in een politieke partij van het Nederlandse parlement. 

We hebben geen flauw idee wat hier staat want we snappen de ballen van Turks, we kennen slechts drie woorden en die zijn genoeg om 's nachts om 4.00 uur je leven te redden: dürüm döner kebab. Enfin, we gooien die Öztürk-tekst maar gewoon in Google Translate en de onsamenhangende kleutertaal die eruit komt is precies de manier waarop-ie normaal gesproken zijn woorden aan elkaar haspelt, dus dat is voor de inbeelding wel lekker: "Als Selçuk Öztürk zal ik geen impulsief antwoord geven op enige uitspraak over Tunahan Kuzu en DENK. Ik zal geen uitspraken doen die de vriend spreken en van streek maken en de vijand aan het lachen maken. Ik wil alleen dat je weet dat mijn persoonlijke beschuldigingen totaal onrealistisch zijn. Mijn stilte is mijn geloof in onze zaak en ik geloof dat we deze moeilijke dagen uiteindelijk samen zullen overwinnen. Deze koffer is groter dan zowel Öztürk als Lamb. Deze zaak is het geval van de hoop en de stemmen van jongeren." Inhoudelijk zegt Öztürk dus niks, zoals altijd eigenlijk. Derhalve wachten we rustig op de ALV van DENK, 6 juni, alwaar een van de kemphanen flink in elkaar getoeterd zal worden.
UPDATE: Pillenbek (© Zentgraaff) reageert, hij wél in het Nederlands, op de 'roddels' - middels een regelrechte Coup du Maroc. Iedereen inclusief Selçuk Öztürk moet weg en dan krijgt hij de macht. Dementor Azkaban had zich natuurlijk ook wel wat eerder kunnen melden maar hey, hij verdwijnt straks toch uit de Tweede Kamer. O ja, hij is supporter van Feyenoord.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.