Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Slaapwandelen naar een salafistisch land

Dit is ook gewoon het symboolpoppetje van de lafheid geworden

Dit is kennelijk wat 'we' willen.

9/11 was een keerpunt in het einde van de geschiedenis waar men in de jaren '90 over juichte. We gingen gewoon weer terug in de tijd. En met iedere nieuwe gebeurtenis vielen er schellen van ogen. De moord op Fortuyn, niet door een moslim maar wel 'ter bescherming van vreemdelingen' gepleegd. De moord op Van Gogh, wel door een moslim. Nog meer schellen vielen af, maar het zorgde niet voor stringenter integratiebeleid - of nou ja, op die ene verbanning van Ayaan na dan. De verkeerde weggejaagd, samen met haar belangrijke verhalen en strijdlust.

We dachten dat Charlie Hebdo de omslag zou zijn. Een aanslag in het hart van het vrije woord, en tegen de vrije pers nota bene. Wat we kregen was een hashtag, krokodillentranen en daarna toch die zachtjes gemompelde maar retorisch resoluut gecreëerde drogreden: 'Die tekeningetjes waren toch ook wel heel beledigend...' 

Daarna dachten we dat Bataclan de kat eindelijk de bel aan zou binden. Een concertzaal vol jonge, stadse, progressief-hedonistische jongeren. Die bier drinken, rockmuziek beleven en geen vlieg kwaad doen. Afgeslacht, uit naam van Allah! Maar niks hoor. Het was een godsgeschenk voor regressief links en hun media dat die Jesse Hughes, de zanger van Eagles of Death Metal, er wel hele rare complottheorieën op nahield. Bovendien is ie zelf ook een conservatief religekkie dus enfin en zie je wel: islamkritiek is gewoon extreemrechtse xenofobie.

In de jaren die volgden, is onze afschuw vaak getart met beelden uit het kalifaat, maar hoeveel "pray for" hashtags er ook hun moedeloze rondjes maakten en hoeveel gebouwen we ook moesten verlichten met vlaggen van westerse landen - schellen bleven vallen, maar niet op de plekken waar het er toe kan doen: niet in mainstream media, niet in de politiek, niet in daadkrachtig beleid. 

Vrachtwagens over een boulevard in Nice, een kerstmarkt in Berlijn of winkelstraten in Stockholm en Barcelona: schuld van 'witte busjes'. Bommen op Zaventem en in de Brusselse metro, nota bene onder de neus van het EU hoofdwartier: geen beweging in het beleid. Uiteengereten kindertjes en hun moeders tijdens een concert in Manchester: Don't look back in anger. En terwijl het kalifaat langzaam kapotgebombardeerd werd, bleven de grenzen open voor migratie uit moslimlanden terwijl stemmen opgingen over de vraag hoe we al die arme uitgereisde idealisten en hun kroost kunnen repatriëren om ze in onze troostende armen te sluiten, na hun gefaalde bedevaart naar de vrome oases van maniakale moordlust.


Je zag ondertussen aan 'onze zijde' de regressie winnen van de progressie. 'Etnisch profileren' werd ineens een enorm 'racistisch' probleem, linkse zwakzinnigen gingen boerkini's dragen en het boerkaverbod - de enige druppel die we sinds 9/11 op de gloeiende plaat hebben laten vallen - leidde tot een van de meest absurde acties van postmodern links: "Feministen" gingen de gestoffeerde gevangenis prijzen als een symbool van vrije keuze voor de vrouw. Salafisten lachen zich de harige baardballen uit de jurk.

Deze week, alweer een nieuw hoofdstuk. Nota bene Nieuwsuur en NRC - bastions van bescherming voor politieke correctheid - leveren concrete bewijzen bij wat we al jarenlang weten: moslimkinderen worden geïndoctrineerd, bang gemaakt en subversief jegens onze samenleving opgevoed met salafistisch gif. Onder onze neuzen worden in heel het land kinderen geschoold in homohaat, afkeer van afvalligen en actieve uitsluiting van de Nederlandse samenleving. 

En overal steken de wegkijkers hun lelijke betogen weer af. De VK-Ombudsman vergelijkt kritiek op islamscholen en de discussie over de (on)wenselijkheid van Artikel 23 met "Hitler-Duitsland". In dezelfde krant heet de homohaat in schoolboeken slechts "een boodschap", in een artikel waaruit blijkt dat het lesmateriaal door een ex-katholieke bekeerling geschreven is. Je verwacht het... wel!

In NRC - nota bene de krant van de onthulling - krijgen Dijkhoff en Segers in het hoofdredactioneel commentaar op hun falie omdat ze suggereren dat de fascistische schoolboeken misschien verboden moeten worden. Het is bijna alsof ze zichzelf schamen voor hun eigen xenofobe onderzoeksjournalistiek. Terwijl de schellen gelukkig van vele ogen blijven vallen, klinken de stemmen van de wegkijkers steeds scheller. Maar ze zijn, dankzij hun posities in de media, de cultuur en de politiek, nog altijd luider dan de hervormingsgeluiden, dan de roep om daadkracht en vooral: dan de verbazing over hoe we een land zijn geworden dat simpelweg niet (meer) weet hoe het moet afrekenen met intrinsieke intolerantie van slecht geïntegreerde maatschappij-ondermijners.

Onze verbazing is allang in een diep ongeduld omgeslagen. Het geduld is al zo lang op dat we de fut steeds lastiger vinden om de spot en de satire te zoeken in deze maatschappij-verscheurende kwestie van het vrije progressieve westen versus de gesloten, dogmatische en anti-intellectuele islam die zich onder ons bevindt. Daar wordt een vrolijk-satirisch weblog ook niet leuker van, maar dat is nou eenmaal een intrinsiek gevolg van islam in een samenleving: niets wordt daar leuker van. We prijzen onszelf in ieder geval gelukkig dat wij niet al onze mentale lenigheid tot het uiterste rekken om het onverdedigbare recht te drogredeneren: de islamitische religie heeft fascistoïde trekjes, en überhaupt in zijn geheel niets te bieden aan onze vrijheid, onze democratie en onze samenleving.

Langzaam sluipt het ideologische gif van het salafisme dieper de samenleving in. En we doen er he-le-maal niets tegen.

Reaguursels

Inloggen

Links heeft een immens probleem veroorzaakt: www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2019091... (Haarlems Dagblad).

I.p.v. te erkennen dat ze ‘achterlijkheid’ hebben geïmporteerd, prediken figuren zoals Andrew Deen (AD) en Beste_Landgenoten (D66) dat deze sektarische achterlijkheid eigenlijk ‘vrede en mededogen’ betekend. Bijkomend leiden ze iedereen om de stronthoop heen door stelselmatig ‘nazi, nazi, nazi’ te scanderen naar mensen welke deze achterlijkheid van links en hun voorliefde voor totalitaire sektes aan de kaak willen stellen. Dit is de wereld op z’n kop, dit is liegen en bedriegen met opengesperde ogen. Discussiëren met totaalmalloten lijkt mij niet geheel zinvol…

Veluwse-Eikel | 15-09-19 | 13:16 | 1

Het heeft inderdaad weinig zin het gesprek aan te gaan met iemand die serieus betoogt dat alle mensen boven de 50 afgemaakt moeten worden. Eenzelfde denkmentaliteit als die gek in Zweden, die zijn verhevenheid boven het plebs etaleert door kannibalisme te propageren. 'Ik ben zo'n verlichte geest met baanbrekende ideeën, ik ben lichtjaren voor op jullie'.
Van Rossem schrijft vanuit een diep gevoel van oprechte bezorgdheid. We worden langzamerhand allemaal radicaler doordat de politiek alle redelijkheid verloren is. Ik wil zo niet worden, maar ik laat me niet afslachten als een varken.

Datsun_Cherry | 15-09-19 | 15:09

Goed betoog v.Rossem.
Alleen staan we volgens mij aan de vooravond van een islam keerpunt.
Dan is het hakken in het zand. Tot zo ver en niet verder..... In dit overdreven tolerant land waar iedereen zijn ding kan doen duurt het gewoon lang voordat er ingegrepen wordt.... Het religie sausje waarmee zware bloeddorstige criminelen zich terecht onaantastbaar wanen is een hardnekkig fenomeen wat maar moeilijk doorbroken kan worden.......
Toch gaat het gebeuren omdat er geen andere optie is.....
We zijn ook niet allemaal makke schapen die zich naar de slachtbank laten leiden.... De politiek is aan zet.... En die zal toch uiteindelijk moeten reageren ook al wordt daarmee het grote gelijk van Wilders en zijn voorgangers bevestigd.....
De Wilders rechtszaak is al een bommetje op zich, maar de grote politieke ommekeer wat betreft het " we gaan niets tegen de islamisering doen" heeft zijn langste tijd gehad.... Het onnozele "de meeste moslims zijn brave mensen" wat natuurlijk totaal irrelevant is begint ook wat door te schemeren. Al zijn er hier op GS nog genoeg die bladzijden vol schrijven om het maar op te nemen voor de meest bloeddorstige ideologie die er ooit bestaan heeft omdat het zich een religie sausje heeft aangemeten en het in hun ogen knuffel buitenlanders zijn die beschermd moeten worden tegen de boze blanke man....
Die ernstige, zelfs kwaadaardige misvatting houdt het islam probleem onwaarschijnlijk lang in staand.... Hadden ze maar motor gereden met een islam tekst op hun lederen vestje zonder het religie sausje overgoten.....

dijkbewaker | 15-09-19 | 12:48 | 1

U zegt het, wij zijn niet allemaal makke schapen.

Datsun_Cherry | 15-09-19 | 15:10

Islam = jihad + sharia + wereld-kalifaat.
Jihad is alle vormen van [ innerlijk en uiterlijk ] geweld.

Islam is gif.

Cool Pete | 15-09-19 | 12:42

Nee, dat is niet wat WE willen. WE willen Nederland zoals het was voordat de invasie der Islam op gang kwam. Best een grote groep die WE. Alleen zo jammer dat WE nergens gehoord worden en weggezet worden als rechtse gekkies. Maar de komende jaren zal de WE groep steeds groter worden, de WE groep zal worden uitgebreid met mensen die ervan walgen dat als ze een pak hamlappen afrekenen bij de kassa de Moslima met kamelenbult onder haar sluier ze vuil aankijkt. WE kotsen er onderhand van.

silletje | 15-09-19 | 11:49 | 2

Silletje, je gebruikt met recht het woord "invasie" wat het zijn geen vluchtelingen die hier naar toe komen. Het is een soort van vijfde colonne die zonder een schot te hoeven lossen dit land gaandeweg zullen overnemen. In een stad als Den Haag vind je al bijna geen winkels meer of een moslim is er de uitbater van. Ik geef het nog tien hooguit vijftien jaar of dit land is streng islamitisch met alle gevolgen van dien. En onze bewindslieden kun je niet de schuld geven want dat zijn ook niet meer dan kakkerlakken die gewoon uitvoeren wat jij blijkbaar gewild hebt. Mijn advies stem bij de volgende verkiezingen massaal blanco, hou de eer aan jezelf, want als er massaal blanco wordt gestemd is er geen politicus die een zeten op kan eisen dan houd deze onzin vanzelf op. Alleen mensen die niet voor zich zelf kunnen zorgen willen graag geregeerd worden. Er is nog nooit een politicus geweest die iets zinnigs voor het volk heeft gedaan dan zijn zakken vullen, O en nog wat, aan alle politicie als je zo graag iets nuttigs willen doen veeg dan GVD mijn straat eens schoon.

JethroBull | 15-09-19 | 14:05

@JethroBull | 15-09-19 | 14:05:
Iedereen die bereid is uw advies op te volgen stemt dan dus blanco.

Verwacht u dat de trouwe achterban van DENK uw advies ook zal opvolgen?

Ik denk dat Kuzu c.s. u hartelijk zullen bedanken voor het feit dat u blanco gaat stemmen en bovendien anderen daartoe massaal poogt te bewegen.

Indien u dat door u gestelde proces waar immigranten het land “overnemen” wilt versnellen moet u vooral blanco stemmen.

Ik zie niet in hoe hier enige eer aan te halen valt. Ik ga toch echt liever strijdend ten onder.

Kompromat | 15-09-19 | 18:57

Zo lang u uw hoofd er nog bij houdt -zo lang het er nog op zit....

Elder of Z. | 15-09-19 | 11:40

Ja,ja......

Elder of Z. | 15-09-19 | 11:39

"moord op Fortuyn, niet door een moslim maar wel 'ter bescherming van vreemdelingen' gepleegd. "

Naaah, dat is een stretch zo ongelooflijk fors dat het eigenlijk een beetje liegen wordt. De man was duidelijk geobsedeerd met het beschermen van alles wat zwak en kwetsbaar was, van dieren, vluchtelingen tot de "gewone man". Fortuyn werd de gevreesde laars die alles zou kunnen vertrappen.

Er is niks in het verhaal dat het verbindt met salafisme. Misschien met socialisme of de gewelddadige kant van overmatig willen beschermen, die hele fantasiewereld waar mensen op jouw hulp en bevrijding zit te wachten.

GeenAccount | 15-09-19 | 11:16 | 3

Volkert was en is een product van blinde haat. Linkse haat.

En links ging volledig los op Fortuyn omdat hij had gezegd dat de islam een "achterlijke religie" is vanwege het stenigen van homo's. In dezelfde alinea van dat interview zei Fortuyn overigens ook "een gereformeerde liegt altijd". Maar daar viel natuurlijk niemand over.
Zo voorspelbaar, die linkse hypocrisie.

Als links het stenigen van homo's maar half zo kwalijk zou hebben gevonden als kritiek op steniging, dan zou Fortuyn nu nog leven. Want zoals gezegd; die opmerking over gereformeerden nam niemand hem kwalijk.
He. Le. Maal. Niemand.

Dandruff | 15-09-19 | 12:13

“Tijdens de rechtszaak in maart en april 2003 bekende Van der Graaf de aanslag op Pim Fortuyn. Hij gaf als motief dat hij in Fortuyn een groeiend gevaar voor de samenleving zag, met name voor kwetsbare groepen zoals asielzoekers, moslims en mensen met een WAO-uitkering.”

Van Rossem | 15-09-19 | 12:15

U moet het geheel in een bredere context plaatsen.

De aanhangers van het salafisme in Nederland zijn veelal mensen die afstammen van Gastarbeiders (met hier en daar zo’n griezelige bekeerling). Deze categorie van (afstammelingen van) inmigranten werd decennialang fanatiek door de PvdA ondersteund (Nederlandse paspoorten, kettingmigratie, riante uitkeringen et cetera).

Kritiek hierop (en op de multiculturele samenleving) werd standaard genadeloos in de kiem gesmoord. Dat was destijds (nog meer dan nu) de tactiek van de wegkijkers.

Zonder deze linkse steun hadden deze islamitische immigranten zich nooit zo stevig kunnen nestelen in onze samenleving. En dus zou zonder deze linkse hulp het salafisme ook nooit een voedingsbodem in Nederland hebben kunnen krijgen. Daar ligt uw verbinding met het salafisme.

Van Rossems verhaal snijdt dus wel degelijk hout.

Kompromat | 15-09-19 | 19:21

Weet je nog mijn stuk over Heumensoord van Rossem? Sindsdien heb ik niet veel stil gezeten, je slaat de spijker hier aardig raak op z'n bakkes. Destijds met een paar vluchtelingen gepraat en de waarheid is en wordt nog veel enger dan wat jij hier zeer pakkend beschrijft, de rotte appels zijn al gefermenteerd tot vaten met cider die niet kunnen wachten om uit te vloeien in de gemeenschap. De AIVD, net als een hoop ander inlichtingendiensten worden door de hedendaagse politiek monddood gemaakt, de waarheid kan nog geen straaltje zon verdragen. Als het volk, de autochtonen, eindelijk écht doorheeft wat er speelt, worden we door onze eigen handhavers vast gezet. De bal is al rond, het spel gespeeld. De aandacht wordt afgeleid door stikstof, mileudrama's en krakers die alles op stelten zetten. Kindermishandeling en indoctrinatie zijn ondertussen aan de orde van de dag, justitie kijkt en huilt. Hele steden worden al decennia getreiterd door Karel, Klaas en Jordy. Liegen, stelen, bedriegen, verkrachten, drugs dealen; alles om de profeet maar van dienst te zijn om ons ongelovigen "op het verkeerde been" te zetten. De politiek is over 4 jaar weer opgerot, die 18 miljoen mensen zijn er dan nog steeds. Nederland en Europa; U WORDT BEDANKT! De tijd van de volksopstanden is nabij, maar wie gaat het uiteindelijk openbreken? Elke politicus die écht iets eraan wilt doen wordt gefusilleerd of monddood gemaakt. Als makke lammeren staan we in de rij en we kijken ernaar. Opgerot met al die Jordys hier, WE ZIJN HET ZAT!

L. Hannes | 15-09-19 | 11:11

Zat zoeven naar een tvopname te kijken, had me net verdiept in het maken van een tex-mex stoofschotel door de onvolprezen Jeroen Meus, de Belgen weten wat lekker eten is. Dus kzep even int rond en stootte op gesprek met de burgemeesteres van Amsterdam bij AT5.

Door de interviewer werd haar gevraagd naar de activiteiten van steil in de leer zijnde christelijke en Joodse scholen, n.a.v. de salafiproblematiek.

Ja, dat vond mevr. Halsema erg, want je zult maar een klein homootje in wording zijn. Het Mohammedanisme hoort bij Amsterdam zei ze ook nog.

Ja, ja, die Christenen en die Joden die snijden hier ook hoofden af en leiden op tot bomgooiende dakwerpers. Stenigers in wording. De aanslagen vanuit Christelijke en Joodse hoek in Europa zijn niet te tellen. Daarbij verbleken die moordpartijtjes van de Salafi's toch mooi?

Nee, dus.

Het essentiële verschil tussen grondrechten aanvaarden en er naar leven ondanks afwijkende religieuze meningen is iets anders dan het propageren van de Mohammedaanse geweldscultuur. Maar dat wenst mevr. Halsema niet te snappen. Ach, misschien begrijpt ze het echt niet, door voortvretende regressie-links-verdwazing.

Overigens, maar misschien vergis ik mij, is er maar één zeer conservatieve Joodse school in Amsterdam, dit in tegenstelling tot de rest van het religieuze onderwijs, dus waar hebben we het over.

Kan iedereen aanraden om dit interview te beluisteren zo men AT5 bekijken kan.
Dat was het weer even. Evocatus

Evocatus | 15-09-19 | 11:08


Doet me deugd te lezen dat er toch nog mensen zijn die gezond verstand hebben.
Het is o zo waar .v.Rossem.
Chapeau.

jufrouw theelepeltje | 15-09-19 | 10:49

Heldere taal weer. Blij met GeenStijl!

Jemoesteensweten | 15-09-19 | 10:47

goed stuk.... duidelijke taal.
@ van Rossum for president !!!

wim wilders | 15-09-19 | 10:26
-weggejorist-
Michael Boss | 15-09-19 | 10:11

Ik zag beelden op tv uit de jaren 20, vorige eeuw.
Wat was Nederland arm...
Dat is nog niet zo lang geleden. Intussen heeft dit land zich enorm ontwikkelt tot een zeer welvarende staat.
In het kielzog hiervan denken mensen dat het wegvallen van grenzen en de kennismaking met 'vreemde' volkeren met hun religie gewoonweg een volgende stap in de juiste ontwikkeling van een land is.
Globalisme wordt gezien als ruim en modern denken.
How wrong they are!

Carmelita | 15-09-19 | 10:10 | 2

Inderdaad niet zo lang geleden. Je oma of overgrootmoeders tijd

Rest In Privacy | 15-09-19 | 10:17

Volgens SS leefden onze oma's in weelde.

letopuwzaak | 15-09-19 | 10:35

We durven niks te zeggen. Of moet ik zeggen durfden. Het zit hem vaak in de kleine dingetjes die erin sluipen. Zoals ziekenhuisbezoek. Op de een of andere manier mogen mensen van een bepaalde religie met veel meer bezoekers en veel langer bij patiënten op bezoek komen, dan wij sukkels. Alsof wij niks om onze familie geven en niet belangrijk zijn. Dus heb ik het onlangs op de ic aangekaart toen wij gesommeerd werden om 1 persoon te laten vertrekken, terwijl verderop wel meer familie mocht blijven. Ik heb verzocht hen dan ook aan te spreken, omdat ik niet van discriminatie hou. We moeten het gewoon niet meer accepteren!

Maria.1 | 15-09-19 | 10:06

De overheid wil niet optreden en kan ook niet optreden.
Politiek correct denken is inmiddels doorgesijpeld in alle lagen van de bevolking, weg met de Gouden Eeuw, weg met Zwarte Piet, weg blanke en neger; voortaan heet je wit en zwart.
Logisch, we hebben sinds de 2e wereldoorlog niet meer hoeven vechten voor onze vrijheid. We leven comfortabel in de volle overtuiging dat het gelijk aan ons is.
Even schuldbewust vliegen, snel een boompje planten, met je Starbucks hipsterkoffie en je Airpods in naar je hippe baan, politiek correct doen. Kuddedieren die slechts in opstand komen als de prijs van halumi stijgt, met je bakfiets door de stad op weg naar een bijeenkomst voor miskende LBTH negers.
Er komt een tijd dat al deze wegkijkers ruw wakker worden, net als mijn opa en oma destijds. Dan is het te laat en dit keer geen USA, Canadezen, Schotten en Engelsen die ons gaan redden. Dit keer niet, denk daaraan hipstervrouwtje als je kinderen straks in volkomen onvrijheid in hun niqab, slechts begeleid door hun niet zelf gekozen man over straat mogen.

Jan Lange3373 | 15-09-19 | 09:48 | 4

Beste @DeBelastingbetaler | 15-09-19 | 10:19:

Hartelijk dank dat u onze redders uit het Oosten memoreert.
Martin Gilbert komt tot die 20 millioen, maar de getallen liggen helaas hoogstwaarschijnlijk nog iets hoger. Globaal tussen de 24 en 26 millioen doden waren te betreuren, als we de bijv. de Cambridge History of Russia mogen geloven.

Maar we hoeven niet te strijden over de hoeveelheid, want het is gewoon niet te bevatten. De consequenties maken het echter nog erger, want een heel land lijdt aan een massale PTSS, gevolg bijv. nog méér alcoholgebruik.

Nog meer argwaan tegen het zgn. Westen wegens het niet erkennen van deze bijdrage aan het verslaan van den Mof. Toen ze vochten waren de Commies goede vrienden en Stalin werd Uncle Joe genoemd in Amerika, totdat men ze niet meer nodig had en het oude anti-Rusland-ideologie weer in stelling gebracht werd.

Dit zijn slechts een paar van de onvoorziene consequenties van de oorlog, zoals ieder oorlog soms iets tijdelijk oplost en tegelijkertijd nieuwe problemen veroorzaakt.
Sorry mensen, zit me hoog. Moest even.
Beetje off-topic, sorry. Evocatus

Evocatus | 15-09-19 | 10:54

Weh dem, der keine Heimat hat (Nietzsche).

Voight-Kampff | 15-09-19 | 11:18
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Mijnbescheidenmening | 15-09-19 | 09:44

Islamitische landen werken niet want tientallen miljoenen moslims ontvluchten die onleefbare helleoorden en 90% vd achtergebleven moslims wil weg. Allemaal naar het niet-islamitische Europa. En dan toch die onstuitbare behoefte om Europa te islamiseren.

Madame Poitiers | 15-09-19 | 09:43 | 1

Het enige goede aan die salafisten is wel dat ze de kindertjes leren NL te ontvluchten. In bv Saudi Arabie is het echt veel beter! (is ook echt zo hoor molsimkindjes die dit lezen, is geen satire)

Jan Lange3373 | 15-09-19 | 09:50

Ik begrijp al jaren niet goed waarom er zo hard moord en brand wordt geschreeuwd over ook maar de kleinste suggestie om misschien hier en daar iets te morrelen aan de grondrechten teneinde dit (evidente) probleem aan te pakken. Natuurlijk is zulk morrelen riskant, en het vergt moed en scherp juridisch inzicht (en een grondwetswijziging vergt een lang parlementair traject, dat realiseer ik mij ook wel). Maar het gebeurt ondertussen toch wel, en zonder dat we er heel moeilijk over doen. Zo duurde het even, maar uiteindelijk heeft de rechter met volle overtuiging een dikke streep gehaald door de vrijheid van vereniging van een bepaalde motorclub. Terwijl er ook hele lieve jongens tussen hun voormalige leden zitten. Waarom zou de rechter dat niet kunnen doen met een religieuze vereniging? Het saillante is dat de ontkerkelijking in ons land gelukkig eindelijk bijna helemaal voltooid is, en dat de tijd allang rijp is voor het inzicht dat religie NIETS goeds brengt. (Wie aannkomt met “Refo’s zijn hardwerkend en democratisch.”, herinnert zich niet hoe verstikkend bekrompen de verzuilde samenleving was.) En zelfs wie religie niet helemaal verwerpt, moet erkennen dat religie “in handen” van veel mensen minstens even gevaarlijk is als een vuurwapen in handen van een roekeloze. En vuurwapens verbieden we ook, ofschoon er weinig gevaar van uit gaat als ze ongeladen in de kast liggen.

mpdeklerk | 15-09-19 | 09:37

Het probleem met de linkse kerk is dat zij zich realiseren dat als zij kritiek op de islam accepteren of goedkeuren, dat zij zich als het ware gedwongen zijn om aan de rechtse kant van het spectrum te gaan denken. En dat is voor hen een gruwel. Vandaar dat zij zich in allerlei bochten wringen om het islamprobleem te bagataliseren.

loser | 15-09-19 | 09:26 | 1

loser | 15-09-19 | 09:26
Ik begrijp niet wat er in vrédesnaam LINKS is aan het verdedigen van een ideologie waar Heinrich Himmler zich postuum de testikels bij aflikt

brullend spuitijzer | 15-09-19 | 12:10

Ik kan me nog herinneren, zo'n pakweg 20 jaar geleden, dat er bij mijn toenmalige werkgever een aantal lieden een laatste waarschuwing kregen omdat ze tijdens de pauzes onderling in het berbers spraken. Ze hadden de keuze, in het bijzijn van je collega's spreek je Nederlands of je kunt vertrekken hier. Dat was bij een semi overheid organisatie. Stel je voor dat dit in de huidige tijd zou gebeuren.

Misterspok | 15-09-19 | 09:04 | 1

Omgekeerd - ook 20 jaar geleden - weet ik van een leraar die op een zwarte school werkte dat hij al zijn linkse collega's over hem heen kreeg toen hij tijdens de pauze tegen leerlingen zei dat ze NEDERLANDS moesten spreken. Foei! Mocht hij niet zeggen.

lilymar | 15-09-19 | 10:06

Lins is altijd zo gek op verwijzingen naar WO2, de Nazi's en het fascisme cq totalitarisme, blijkens het veelvuldig gebruik van parallelen naar de Kristallnacht of de Neurenbergerwetten, maar vergeet elke keer weer de o zo leerzame tolerantieparadox van Popper. Want als er nou toch goedverdoemme één les te trekken valt uit dat tranendal dan is het die wel..

Koning_Meh_1 | 15-09-19 | 08:59

Ik zag gisteren een stukje "Dit was het nieuws", een grappenprogramma van de Avro en de Tros; van huis uit geen linkse omroepen dus.
Als de naam Wilders valt merk je direct dat er één dogma is: Wilders is Hitler. Dat is bewezen, daar twijfel je niet aan. Dat de heer Wilders nog nooit een vlieg kwaad heeft gedaan en denkbeelden heeft die die openbare deugers eigenlijk zelf ook hebben maakt niets uit.
Het salafisme daarentegen moet van alle kanten bekeken worden, er moet bewezen worden dat het slecht is en dan willen zulke mensen hun wenkbrauwen wel eens fronsen.
Het probleem zit hem in die idiote dogmatische houding. Salafisten zijn onschuldig tot hun schuld grondig bewezen is; Wilders is schuldig, ook als zijn onschuld bewezen is. Blijkbaar voelen de mensen zich daar prettig bij. Misschien geeft het ze houvast in het leven.

JvanDeventer | 15-09-19 | 08:51 | 4

Ze zijn erg in de war.

Rest In Privacy | 15-09-19 | 10:04

@Air van Boven Dorens | 15-09-19 | 09:33:
Uw versie spreekt die van Calamity niet tegen. Zekerweters lopen altijd slaafs achter een geestelijk leider aan en zijn heel autoriteitsgevoelig. Wanneer jij niet in die richting denkt ben je een afvallige, die zo snel mogelijk terug naar de kudde moet worden gebracht. In die zin voelen ze zich voor jouw denken verantwoordelijk. Het is een kerk, waarbij de gelovigen goed opletten dat iedereen iedere zondag present is.

JvanDeventer | 15-09-19 | 10:26
▼ 1 antwoord verborgen

Waar al die jaren-80-van-de-vorige-eeuw-partijen bang voor zijn is om de rug recht te houden. De problemen openlijk te benoemen en vervolgens een humaan en welkom beleid uit te rollen waarin er een stop komt op moskeeën en een verbod op islamitisch onderwijs. Een uiterst vriendelijk en open doe-mee-of-ga- weg-beleid. Dit gaat niet gebeuren want: CDA en VVD en LINKS. De Nederlandse politiek is nooit met de tijd meegegaan. Links heeft er een dierenpartij en een klimaat bij gekregen maar voor de rest denken ze allemaal nog in de jaren 80 van de vorige eeuw te leven. Ondertussen is de wereld compleet veranderd en zijn de nieuwe partijen op rechts vooral rectionair en polariserend en dus niet echt een oplossing. De problematiek vraagt om eenheid binnen de gelederen en niet om een sfeer waarin links er rechts elkaars bloed wel kunnen drinken. Dat draagt alleen maar bij aan het probleem. Wanneer al die weke knieën nog een jaar of 15 wachten is het onmogelijk geworden om een ander beleid nog democratisch uit te rollen. Misschien is het niet erg. De Europese cultuur is inmiddels zo verzwakt door postmodernisme en cultureel marxisme dat het gewoon logisch en terecht is dat zij verdwijnt. Zo gaat dat al eeuwen. Culturen komen en verdwijnen. Is een cultuur niet in staat een leidende rol te houden dan zal zij vergaan. Hadden we maar beter moeten opletten. Het wrange hierbij is dat de 'Nie wieder' beweging van na WO2 het uiteindelijke 'Wieder' faciliteert. Maar dat is voor de geschiedenisboekjes voor de toekomst.

Axelvon | 15-09-19 | 08:48 | 1

De Europese cultuur zoals die door de "progressieve" stroming wordt uitgedragen, loopt op haar laatste benen. De Europese cultuur waarin mensen vrij willen zijn om te denken, te doen, te leven, die Europese cultuur is springlevend. Niet aan de universiteiten, of in de praatprogramma's op NPO, maar wel op straat, in de sportschool, bij de buurtbarbecue, overal waar gewone mensen bij elkaar komen voel je de afkeer van de uitwassen van links. De macht ligt bij de verkeerde mensen, maar zij zullen hun macht niet vanzelf opgeven.

Ad_Hoc | 15-09-19 | 09:09

Schitterend stuk Van Rossem, blijf het zo mooi opsommen, opdat we nooit vergeten.
De paradox in dit hele islamwereldprobleemverhaal is dat het op mondiale schaal gigantisch is. Op plaatselijk niveau valt het allemaal wel mee. Een beetje zwembadterreur, een beetje gesis, een onbeschaafde grote mond, een aardige drugsoorlog (maar dat zijn toch meer de slechten die de slechten afmaken so who cares). Nu de paradox: als het gaat over plastic afval zijn we ineens 1 aarde met 1 groot mondiaal probleem en als je het plaatselijk wel mee vindt vallen dan bagatelliseer je het probleem. Met de islamproblematiek roept dezelfde groep dat het mondiaal probleem plaatselijk toch best meevalt, want ik ken alleen aardige moslims. (Ik ken in mijn omgeving ook alleen aardige volwassen moslims)
Mijn advies: Leer jezelf goed beschermen, zodat jij en je kinderen plaatselijke moslimterreur in de kiem kunnen smoren met bruut geweld.
Ooit waait het gezonde verstand weer door Nederland, maar tot die tijd lijkt het windstil.

Franque | 15-09-19 | 08:39

ik denk dat God zich bij Geen Stijl behoorlijk op Z'n Plaats voelt.
met de moordenaar aan het kruis had Hij wel iets. Dan gaat Hij ver.

Rest In Privacy | 15-09-19 | 08:36

Hoeveel bewijs heb je als OM nodig voor haatzaaien. Maar ja we weten aan welke kant het om OM staat.

Rotterdammert1965 | 15-09-19 | 08:21

Wij wensen eenzelfde fascistoïde maatschappij om de fascistoïde ideeën die we zo haten te kunnen verbannen. De ironie. We willen onze kinderen graag leren dat je hen moet haten, en dat het niet vervelend is om, als je hen en hun ideeen dan terug naar de zandbak hebt gestuurd, kapot te bombarderen. Ik ben bang dat je bent wat je haat als je doet wat je haat of zaait wat je niet wil oogsten. Als een democratische ideologie niet is opgewassen tegen een andere ideologie zonder dat we diens slechte eigenschappen overnemen, is democratie dan wel zoveel beter? Moeten we dan niet gewoon openlijk en zonder schroom ons verlies nemen en fascisme voor gaan staan? Omdat sommige mensen nou eenmaal in en in slecht zijn en geen democratie verdienen?

Balgesjaakt | 15-09-19 | 08:12 | 4

Nee, ja, nee en nee.

Rest In Privacy | 15-09-19 | 08:44

vertel eens @Hollende_Kleurling welk probleem kan niet het beste worden aangepast door tegenwoordigheid van geest?

Axelvon | 15-09-19 | 09:24

@Axelvon | 15-09-19 | 09:24:
Ik gaf antwoord op de vier vragen/stellingen van @Balgesjaakt, niet op jouw reactie daarop.
Dan jouw "tegenwoordigheid van geest", wat zoveel betekent als: 'het juiste doen gezien de situatie'. Hoe kun je het oneens zijn over "het juiste doen"? We kunnen hooguit bakkeleien over wat dat juiste dan is.

Rest In Privacy | 15-09-19 | 09:45
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
kommabijmebinnen | 15-09-19 | 08:09

Een goed onderbouwde probleemstelling (voorlaatste zin). Ben benieuwd naar het vervolg; analyse, conclusie, strategie en plan van aanpak!?

Voight-Kampff | 15-09-19 | 07:50 | 2

Het is maar zeer de vraag hoe breed deze probleemstelling gedeeld of onderkend wordt. NRC/Nieuwsuur hebben er 20 jaar over gedaan om tot de ontdekking te komen dat er heel misschien toch wel een klein probleempje is op een klein onderdeeltje.
Daarnaast lijkt het me onmogelijk een vruchtbaar plan van aanpak te formuleren tegen overtuigingen die zo diep verankerd zijn dat het generaties kan overleven (zelfs sterker lijkt te worden) in onze seculiere welvaartsstaat.

Rest In Privacy | 15-09-19 | 08:06

@Hollende_Kleurling | 15-09-19 | 08:06:
Eens.

Echter, een adequate analyse met dito conclusie geeft zonder twijfel aan dat de Nederlandse rechtstaat disfunctioneel is. Hiervan uitgaande is er geen sprake meer van 'onderkenning' en 'overtuiging', maar van het voortbestaan van de Nederlandse rechtstaat onder de humanistische waarden van de UVRM.

Ik vrees met u dat een politieke beweging met een humanistische grondslag en een homogene samenleving voorstaat, niet de handen op elkaar krijgt van kiezers die nog niet eens het verschil kennen tussen homogeniteit en multiculturaliteit.

Voight-Kampff | 15-09-19 | 10:20
-weggejorist-
Nederlander65 | 15-09-19 | 07:39

"mentale lenigheid", wederom treffend omschreven. Na ieder ontnuchterend nieuwsfeit over islam lijkt het bij the usual suspects wel Olympisch Turnen. Er is geen probleem (incident/verward). Of er is wel een probleem maar dat ligt aan de omstandigheden (aan ons dus). Of er is wel een probleem, maar er gaat ook ontzettend veel goed. De consensus lijkt hoe dan ook dat "we" Wilders niet in de kaart moeten spelen. De werkelijkheid moet dan maar meebuigen totdat het past.

Terugkomend op de conclusie in de openingszin: het is de vraag of dit is wat "we" willen. Want "we" zijn zo verdeeld dat je niet van 'een wil' kunt spreken. Zo verdeeld dat we een manager als Mark nodig hebben om op onderdelen minimale meerderheden te smeden. In zo'n versplinterd landschap komen de luidruchtigen, de deugdzamen, de gekwetsten vanzelf prominent in beeld. Luie media geven ze vervolgens een podium zonder kritische vragen. Koffie.

Rest In Privacy | 15-09-19 | 07:31 | 2

Hoe krankjorum moet je zijn wanneer je Wilders als een groter gevaar ziet dan het salafisme?
(Of je bént salafist, maar dan is “kranjorum” ook prima van toepassing)

Rico Tampeloerus | 15-09-19 | 07:58

@Rico Tampeloerus | 15-09-19 | 07:58:
Fascisme past binnen het linkse narratief van slecht. Het is de vraag of men salafisme überhaupt wel herkent als bedreiging.

Rest In Privacy | 15-09-19 | 08:31

Islam past niet in onze samenleving, want zij stellen hun geloof boven onze wetten. Daarom kan er geen toekomst zijn voor onze manier van leven als je de islam in je samenleving toestaat. Echter dit is een constatering die te laat komt.

Montesquieue | 15-09-19 | 07:25

Beste Van Rossum
je betoog klopt, aan alle kanten en NEE.... de vrije westerling wil dit niet
ikzelf heb de oplossing niet in pacht
heb geen idee hoe dit te stoppen met inderdaad die schijnbaar krachteloze politici en aanverwanten aan het roer, welke te overtuigd zijn van hun gelijk....
waarom ze het niet willen inzien, blijft me onduidelijk
waar blijft die aanpak?
PVV heeft iets te weinig laten zien en is derhalve twijfelachtig of ze kunnen bereiken wat ze beloven, zonder te ver te gaan.....?
De rechterlijke macht gaat mijns inziens te zalvend aan het werk, gaat voorbij aan de westerse waarden en cultuur
Onze verworven vrijheden en waardes gaan eraan, de "salafistische cultuur" zal preveleren, puur vanwege het mom van godsdienstvrijheid

mainman | 15-09-19 | 06:34

De bittere ironie is dat als er helemaal niets tegen wordt gedaan, er vanzelf toch iets tegen gebeurd. Kan nog wel een aantal jaren duren, maar woede en frustratie hebben de neiging toch naar buiten te komen.
Het probleem dat je negeert heeft de neiging te groeien. Als je dat extrapoleert , dan is een logische conclusie dat de oplossing meegroeit. Laat dat even indalen en je weet dat dingen nog eens heel lelijk kunnen worden.
En dat gaat zeer waarschijnlijk ook gebeuren, er is namelijk geen enkele reden om aan te nemen dat men nu wel gaat ijveren om mensen uit de klauwen van de tirannieke islam te bevrijden en haar invloed te breken.
Na 20 jaar wegkijken en liegen door media en politiek is het lastig om de lelijke waarheid te zien. De leugen heeft het beoordelingsvermogen en gezond verstand gekaapt.

ratelaar | 15-09-19 | 06:21

Afgelopen voorjaar na onderzoek van Nieuwsuur en NRC waren politici ook zogenaamd 'geschokt' en 'verbijsterd' waarna zij overgingen tot de orde van de dag. Zij dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.
Terugblik:
Zie maandag 23 april 2018 - Nieuwsuur:
www.npo.nl/nieuwsuur/23-04-2018/VPWON...

Nieuwsuur - dinsdag 24 april 2018 v.a. minuut 14:40
www.npo.nl/nieuwsuur/24-04-2018/VPWON...

Woensdag 25 april 2018: Nieuwsuur v.a. minuut 4 tvblik.nl/nieuwsuur/25-april-2018

Zaterdag 28 april 2018: Nieuwsuur: Prediken met 'gespleten tong'.
De As Soennah moskee biedt ook een online basiskennis islam aan voor jongeren.
Die cursus is niet openbaar.
Waarom niet? Dat zie je hieronder.
Nieuwsuur infiltreerde met een gefingeerde naam in die aangeboden online cursus... hoor hoe de islamitische jeugd verbaal vergiftigd wordt met die radicale islam.
tvblik.nl/nieuwsuur/28-april-2018

Dit gebeuren treft niet alleen Den Haag.
Heb jij onze overheid, het kabinet aan zet, al ferm zien optreden tegen moskeeën in Den Haag, Dordrecht, Geleen waar radicaal en anti-democratisch gepredikt wordt, zoals o.a. die As-Soennah moskee op de Fruitweg in Den Haag?
Ik ook niet.

Net zoals tientallen moskeeën zou - volgens het Nieuwsuur en NRC-onderzoek - ook die moskee gefinancierd worden door een beruchte geldschieter - de zogenaamde liefdadigheidsinstelling RIHS uit Koeweit die wordt verdacht van financiële steun aan de terroristische organisatie Al Qaida. Met geld van de RIHS werd de bouw van de As Soennah moskee met 2 miljoen gefinancierd en is het plan om daar een groot islamitisch onderwijscentrum vestigen.
Via een louche constructie - een autobedrijf kocht het eerst waarna het pand binnen een half uur werd doorverkocht aan As Soennah.
Lees=een school, een onderwijsinstituut waar leerlingen in Nederland geboren, ingepeperd worden zich af te zetten tegen het westen en educatie krijgen over de ondemocratische wahabistische, salafistische islam vanuit de golfstaten die dit financieren.
Je zou verwachten dat de politiek verantwoordelijken in ons kabinet deze ongevraagde ondemocratische segregerende inmenging vanuit islamitische golfstaten acuut zou stoppen.
Tot nu toe is dat geenszins het geval. Sterker nog, volgens burgemeester Krikke gaat het hieromtrent niet om de islam.
v.a.minuut 6:25 tvblik.nl/nieuwsuur/28-april-2018

Nieuwsuur: Buitenlandse financiering moskeeën moet stoppen. 30 mei 2018 - v.a. minuut 47:00
www.gemistvoornmt.nl/aflevering/12563...
-------------------------------

Anno 2019 reageerden politici wederom geschokt.
(In 2007 schatte het Ned.1 actualiteitenprogramma Netwerk het aantal salafisten in Nederland op 20.000).
Luistertip:
Jason Walters, voormalig Hofstadgroep-lid, tegenwoordig wetenschapper en de-radicaliseringsexpert, vermoedt dat heden ten dage in Nederland ongeveer honderdduizend mensen met een salafistisch gedachtegoed gevestigd zijn.
Dit houdt in een vervijfvoudiging t.o.v. 12 jaar jaar geleden.
www.nporadio1.nl/wnl-op-zaterdag/uitz...

drs.Nee | 15-09-19 | 05:20

Kapitalisme heeft de Islam binnengehaald, er viel geld te verdienen door de import van mensen, meer afzet, en het hield de lonen vh plebs laag.

dr Rechts | 15-09-19 | 04:38

Misschien dat de laatste schellen van de ogen vallen als blijkt dat islam 0 helpt tegen CO2 uitstoot, vleesproductie en de acceptatie van intersexualiteit. Het is een beetje alsof je een zwak kind moet leren niet met vuur te spelen.

Schulzie | 15-09-19 | 04:23

Voor linksmensen zijn dit toch ook wel hele moeilijke tijden. Zo moet er nu een strikte keuze gemaakt worden tussen hobbies.
.
1) We verhelpen alle armoede op deze hele planeet door 200.000+ mensen binnen te laten en uitkeringen en zorg te verstrekken.
*OF*
2) We helpen de economie en huizenmarkt om zeep teneinde het klimaat en milieu van deze hele planeet te redden.
.
Het zal een bittere pil voor ze zijn.

Datum en tijd | 15-09-19 | 03:32

Ja, we krijgen de Islam door de strot gefrommeld in ruil voor een stabiele stroom betaalbare olie uit Saoedi-Arabië. En, dus, zolang we nog afhankelijk zijn van olie veranderd het hoofdbeleid niet inderdaad.

Datum en tijd | 15-09-19 | 03:20
-weggejorist-
streknek | 15-09-19 | 03:19

Waarom wordt van mij tolerantie en begrip verwacht voor een religie/idielogie die mij als minderwaardig wegzet, minder als een beest en mij zelfs dood wil hebben?
Leg dat eens uit, waarde apologeten.

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:09

Gotstiefoes, nog-an-tie NRC!

"Bij incidenten rond salafisme wordt makkelijk voorbij gegaan aan grondrechten"

1. Het zijn géén incidenten! Het is de gestage druppel die de steen holt en jullie hebben daar jaren aan bijgedragen, aan deze gelijdelijke doch voor velen zeer herkenbare uitholling van onze rechtstaat, verwording van onze maatschappij, door deze ideologische onderhuids oprerende vijfde colonne te verdedigen en vooral weg te kijken.
2. Wie categorisch grondrechten afwijst en er moord en doodslag voor over heeft om dat te bewijzen verdient die grondrechten niet. Is dat duidelijk NRC?

Nee natuurlijk niet want anders wat dit commentaar niet geschreven. Alleen die titel schetst al het wanbegrip.
Schertsfiguren, daar bij NRC. Evocatus
...

Evocatus | 15-09-19 | 01:55

Niet vergeten dat de "integratie" gesteund wordt door kinderen van gewone Nederlandse scholen de ervaring van een moskee bezoek te geven. Andersom hoeft natuurlijk niet - de bumsniffers zijn niet gek, ze weten wel beter.

prime suspect | 15-09-19 | 01:45

In Italië wordt de islam niet als geloof erkend,misschien iets voor Nederland

fret3459 | 15-09-19 | 01:29 | 1
-weggejorist-
Leffe Blonde | 15-09-19 | 08:07

Goed stuk inderdaad!

Mickdestok | 15-09-19 | 00:58

Intussen vraagt de gevestigde orde in belgiekistan zich af hoe het in godsnaam mogelijk is dat het vlaams belang in de meest recente peiling nog gegroeid is.

Lt-Kol Kilgore | 15-09-19 | 00:50

Goed stuk, Van Rossem.

Elke keer voel ik de behoefte om hier weer een rant te beginnen tegen de islam, maar 1) ik word er zelf wat moe van, 2) ik verval in herhalingen en 3) ik word er behalve moe, ook moedeloos van.
Fatalisme komt er langzaam voor in de plaats. Het is het fatalisme van het wachten op een nieuwe, bloedige catastrofe veroorzaakt door een roedel barbaren uit Noord-Afrika of het Midden-Oosten, in naam van Hem Die Niet Bestaat: Allah. In de hoop dat dan eindelijk, eindelijk de schellen van de ogen vallen van het gros van de samenleving, dat zich uitsluitend druk maakt over Zwarte Piet en Het Klimaat.

Hoe harder het politiek correcte volksdeel zich, bij het lachwekkende af, inzet voor de illusie van 'inclusiviteit', hoe harder het islamitische volksdeel van ruim een miljoen mensen zich afzet tegen deze samenleving. Schijt hebben ze aan onze normen, waarden, regels en wetten. Slechts tot op zekere hoogte zijn ze bij uitzondering geneigd zich eraan te conformeren, wanneer het ze voordeel oplevert. Maar erger is dat een significant deel van die groep zich ronduit vijandig opstelt tegen deze samenleving. De zelfde samenleving die hen een leven heeft geboden van welvaart, stabiliteit, vrede en uitstekende voorzieningen.

Terwijl het ene deel van de bevolking zich bezig houdt met 'inclusiviteit', werkt het andere deel aan 'exclusiviteit', met andere woorden: zelf-uitsluiting en de gelijktijdige opbouw van een parallelle samenleving, met als eind-ideaal de islamisering van elk gebied waarin het islamitische volksdeel zich heeft uitgezaaid.

Tegenover de Nederlandse politiek correcte 'inclusiviteit' staat de boosaardige islamitische machinerie van uitsluiting.

Uitsluiting en demonisering van homo's.
Uitsluiting - en vrijheidsberoving - van vrouwen.
Uitsluiting en verkettering van 'ongelovigen'.
Uitsluiting en bedreiging van mede-moslims die de islam de rug toe keren.
Uitsluiting van westerse normen & waarden en exclusieve omhelzing van de islamitische wet: de sharia.

Ik wens de volgers en beoefenaars van de inclusiviteits-belijdenis alle succes toe bij hun groteske pogingen te komen tot een 'inclusieve' samenleving.

Maar deze mensen zullen vroeg of laat merken dat ze zich bevinden op de linker rijstrook van een snelweg waar in de verte met dodelijke snelheid een hele groep spookrijders nadert; het zijn de spookrijders van de islam. Oerend hard tegen het verkeer in. En het onvermijdelijke gevolg is een rampzalige crash. Een crash die voorkomen had kunnen worden als de overheid tijdig had ingegrepen.

Voor dat ingrijpen is het overigens nu al te laat. Dat had bijna 20 jaar geleden, na 9/11, al moeten gebeuren, en wel drastisch. of anders op zijn minst na de moord op Van Gogh. Of na Londen. Of na Madrid. Of na Toulouse. Of na Brussel. Of na Woolwich. Of na Düsseldorf. Of na Keulen. Of na Orlando. Of na Charlie Hebdo. Of na Bataclan. Of na Nice. Of na Stockholm. Of na.... What's next?

Peter Emile | 15-09-19 | 00:46 | 6

Beste Peter Emile,

"2) ik verval in herhalingen"

Zoals ik elders opmerk: De gestadige druppel holt de steen. Zo krijgt deze verwerpelijke ideologie steeds meer voet aan de grond en vertrapt alles van wat waarde heeft voor ons.

Maar dat druppelen geldt ook voor ons, dus herhalen er verbaal boven op timmeren heeft wel degelijk zin. Herhaal! Herhaalt!

Zelfs de meest domme sociaal-democraten in Denemarken begonnen het te begrijpen en komen nu met dracomische maatregelen. En Dat Is Goed.

Eerlijkheidshalve moeten we natuurlijk opmerken dat ze dat waarschijnlijk deden uit politiek lijfsbehoud en wellicht niet zozeer omdat ze werkelijk inzagen welk gif het Mohammedanisme in wezen kan zijn of is, maar de maatregelen zijn prima. Nu alleen moet dhr. (sic) Asscher nog echt (naar hen/naar ons) luisteren.
Hallo PvdA, wordt wakker! Evocatus

Evocatus | 15-09-19 | 02:03

@Sjefke7807 | 15-09-19 | 01:13:

Ook voor u. Houdt vol! Herhaal! Herhaalt!
De gestadige druppel holt de steen!
Succes!! Evocatus

Evocatus | 15-09-19 | 02:06

Ook ik echo het geluid, dat wat ik hier neerplemp ook een druppel mag zijn!

ratelaar | 15-09-19 | 06:33
▼ 3 antwoorden verborgen

Hou maar op, deze ellende is niet meer terug te draaien en dat weet iedereen die het dagelijks om zich heen met eigen ogen ziet en meemaakt.

drs. P | 15-09-19 | 00:38 | 2

+ veel

grindbak | 15-09-19 | 00:46

"Al is de toestand zorgelijk, ik raak niet in paniek
Ik houd de moed erin door middel van de volksmuziek
We kennen onze bundel en we zingen heel wat af
Terwijl de wolven nader komen in gestrekte draf"

Rest In Privacy | 15-09-19 | 07:40

Prestaties van kinderen met rekenen, taal, begrijpend lezen gaan steeds verder achteruit. Weet u hoe dat komt? Te weinig leraren en leraressen. Hahaha.

squadra | 15-09-19 | 00:11 | 5

Er zijn genoeg docenten, al is dat wel aan het omslaan nu. HEt laatste factsheet van werknl geeft aan dat er nog steeds meer zoekenden dan vacatures zijn. Het probleem is middenkader, veranderingsdrang en prioriteitsstellingen.

De bassisschool hier zit er middenin. Onder het mom van 'docententekort', huurt men nu 'onderwijsondersteuners' in. Men claimt echter dat deze wel bevoegd zijn (ofwel: docenten zijn). Iets klopt er niet in die logica.

Welnu, het plan is om 'aandachtskinderen' 'uit groepen te plukken' en dan tot 'klasjes' te vormen ( 'pleinen') waar deze dan apart met zo'n ondersteuner kunnen zitten. Of, en hier komt het, andersom. De ondersteuner gaat voor de klas, en de docent gaat met het 'aandachtsgroepje' op de gang zitten.

Dit praat men goed met "ja maar als die kinderen gewoon in een boekje wat zitten te schrijven, kan de docent toch best met de aandachtskinderen bezig".

Dit klinkt allemaal leuk en aardig, totdat je gaat bekijken welke groep die aandachtskinderen zijn. In de praktijk komt het er op neer dat bv voor taal de autochtone kinderen met een "ondersteuner" in de klas in boekjes werken, terwijl een groep van overwegend allochtone kinderen extra aandacht van de "dure/zeldzame" docent krijgen. Voor een docent is dié groep ook veel interessanter om mee te werken.

DuperSildo | 15-09-19 | 00:29

Die kinderen leren thuis marokkaans, berber, turks, of whatever. Wanneer ze op de lagere school komen spreken ze geen NL. En dat gaat al door tot de 4e generatie.

Mijn volle neven in Australie spreken geen woord NL meer....

M13 | 15-09-19 | 08:08

@M13 | 15-09-19 | 08:08: Hier doelde ik eigenlijk op. Het gaat nog verder. Dat diep gewortelde Nederlandse kids met een raar accent praten en er een ranzig straattaaltje op nahouden waarbij de zinnen slechts enkele woorden bevatten.

squadra | 15-09-19 | 09:39
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
toerbaas | 14-09-19 | 23:53

Heel sneu voor al die leuke bakfiets kinderen ze hebben de schoonste lucht. Zonder co2 en zonder stikstof. Deze kinderen zijn helemaal klimaat neutraal. Jammer dat ze toch niet lekker ademhalen. Hun vrijheid is van hun afgenomen door het beleid gesteund door hun ouders. Niet meer je eigen keuze maken wat kleding, drinken, vriendschap en werk. Bedankt ouders .

foxhunter | 14-09-19 | 23:49

De kern van het probleem is: tolerantie.
Tolerantie is een belangrijk onderdeel van onze cultuur.
De vraag is: gaat tolerantie zo ver, dat je intoleranten moet tolereren?

Lentehaas | 14-09-19 | 23:39 | 3

Dat is de vraag.
En het antwoord is 'nee'.
Dan heb je je eigen samenleving vrijwillig om zeep gebracht.

letopuwzaak | 14-09-19 | 23:46

De vraag stellen is 'm beantwoorden.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 23:48

Terechte vraag.

mozaard | 14-09-19 | 23:50

Enquête vraag aan Moslims: 'De regels van de Koran zijn belangrijker dan de wetten van Nederland.'
Hierop antwoordde 70%: JA. (bron: Volkskrant 18 september 2014)
Dit houdt o.a. het volgende in:
- ongelovigen worden *stelselmatig* vreselijke straffen beloofd zoals kokend water, vuur en vernietiging.
- geen vrienden zijn met ongelovigen (staat er minstens drie keer in)
- hand afhakken bij diefstal
- man staat boven de vrouw en vrouw moet gehoorzamen aan man
- vrouwen moeten zich bedekken
- ongelovigen dien je in hun nek te treffen bij oorlog (vandaar dat koppen snellen van IS)
Bij christenen is dezelfde vraag gesteld en daar beaamde 1/6 dat de regels van de Bijbel bovenaan staan. Stukken minder griezelig dus.
Waar kiest een NL moslim voor als puntje bij paaltje komt? Voor zijn geloof of voor deze rechtstaat van en door ongelovigen?
Wie het weet mag het zeggen.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 23:38

Ga eens op de schoolpleinen kijken van de basisscholen in de grote steden.
60 tot 80 % zijn allochtone kinderen met roots van over de hele wereld.
Dit is dus het Nederland van over 25 jaar...
De strijd is gestreden, de teerling is geworpen, het is niet meer terug te draaien.
Het Nederland van de jaren vijftig komt niet meer terug, waar je de fiets niet op slot zette, waar er een sociale cohesie/sociale controle was.
Of je moet willen dat er 's nachts een colonne vrachtwagens een straat binnenrijdt, die hermetisch wordt afgegrendeld, waarna de geweerkolven op deuren rammen, en gezinnen 15 minuten krijgen om een koffer te pakken, waarna huilende kindjes in pyjama in de achterbak worden gesmeten, waarna de hele stoet met onbekende bestemming in oostelijke richting vertrekt...

King of the Oneliner | 14-09-19 | 23:37 | 7

60-80% is zwaar overdreven hoor. Er zijn wel scholen waar dat voor geldt, maar de overgrote meerderheid nog steeds niet.

Op zichzelf is met het mengen van mensen van alle af- en herkomsten niets mis. Nederland is maar een heel klein landje, en de maatschappij is meer geglobaliseerd. Het gaat niet zozeer over wie waar vandaan komt, maar over hoe ze zich hier gedragen. Of, indien van toepassing, misdragen.

Het Nederland waar jij aan refereert bestaat gewoon nog hoor. Zelfs nog wel rond de grote steden. In woon in een wijk in een plaatsje vlak buiten utrecht, waar óók allochtone mensen wonen, en er gebeurt relatief weinig qua bv. fietsendiefstal, kraak in auto's of huizen. Ik ben chaoot, de auto heeft hier vaak genoeg met mobiel (S9) achter de voorruit geparkeerd gestaan. Zonder dat er wat gebeurde.

Uiteindelijk zal dat ook hier wel misgaan, maar nl is veel groter dan de randstad. Ga eens in de kleinere dorpen in het oosten of noorden kijken. Dan heb je hechte gemeenschappen waar men ook nog oog voor elkaar heeft. Waarin mensen 'van buiten' welkom zijn en en plek krijgen, MITS ze zich aan de mores houden.

DuperSildo | 15-09-19 | 00:19

@DuperSildo | 15-09-19 | 00:19: Klopt. Het punt is dat de grote steden op de kleinere plaatsen vooruitlopen. Over 20 jaar laat jij jouw S30 echt niet meer achter de voorruit liggen, je weet dan wel beter.

Pianoman | 15-09-19 | 00:28

inderdaad : NOG NIET

prime suspect | 15-09-19 | 01:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Correct zijn is in essentie een fantastich verdienmodel voor diverse commerciële bedrijven en personen. Zie Matthijs van Nieuwekerk, Jan Mulder, Pauw, Jinek, etc. En voor vele beïnvloedbaren zijn ze "rolmodellen". In essentie zijn het de priesters van deze tijd, straks komen de schandalen weer aan het licht.

Busted | 14-09-19 | 23:28
-weggejorist en opgerot-
michelpen | 14-09-19 | 23:23 | 2

Het gaat vanzelf een keer onontkenbaar ECHT GOED mis. Het enige wat je dan kunt hopen, dat dat bv. in kutstad Amstedam is, en niet bij jou in de buurt.

Helaas krijg je dan weer het omgekeerde probleem, de overreactie. Zoals de USA na 9/11 irak binnenviel. Dát is wat het begin was van alle teringzooi.

Saddam was vliegend gek en op zichzelf is het goed dat die pannenkoek verwijderd is, maar hij had wél gelijk. Schop dit land omver, en de teringzooi die je creëert is niet te overzien. Waarvan akte.

Binnen nu en 5 jaar gaat het een keer ergens écht mis. Met een écht fors explosief, een vliegtuig, of mss zelfs een vuilebom. Je kunt er gewoon op wachten, het is - mede dankzij het wegkijkende linkse tuig - onontkombaar.

Zorg dat je een generator hebt met benzine, een vooraad water en eten, medicijnen, en vertel NIEMAND hier over.

DuperSildo | 14-09-19 | 23:02 | 1

Waarmee had Saddam precies gelijk? Het afslachten van hele dorpen vol Koerden? Was inderdaad een efficiënte toestand. Met dank aan onze bloedeigen Frans van Anraat

Beste_Landgenoten | 15-09-19 | 00:26
-weggejorist-
Slough | 14-09-19 | 22:46 | 3

Vraag aan iedereen die je kent: Kun je drie goeie dingen van de islam opnoemen?

Je moet gewoon letterlijk knutselen aan hun denkbeelden.

knutsel_ | 14-09-19 | 22:33 | 27

Beste @Sjefke7807 | 14-09-19 | 23:42:

Goddank nog iemand die de handel in boekvorm thuis heeft, pluist zo lekker rustig na. Kan iedereen ook nog de "Reliance of the Traveller" aanbevelen, thans ook op het internet digitaal te vinden.
Verder dubbel-plus-lof voor de hele bijdrage!
Dank u! Evocatus

Evocatus | 15-09-19 | 02:19

@Andrew Deen | 14-09-19 | 22:43: Het is allemaal onzin, maar het nut van vasten is een heel andere dan sympathie kweken met mensen die honger hebben. Dan zouden ze zich trouwens ook niet iedere avond klem vreten met bekken vol suiker en vet en tegen de klippen groeien tijdens Ramadan.
Het religieuze nut van vasten en met eigenlijk allerlei soorten zinloze rituelen is dat je nutteloze dingen doet tegen je zin. Omdat nutteloze dingen doen tegen je zin cognitieve dissonantie veroorzaakt die bedoeld is te worden opgelost door harder te geloven. Naarmate dingen meer kosten en zinlozer zijn wordt het geloof meer versterkt. Je moet als religie alleen het optimum zoeken van zinloze investeringen door gelovigen en de bereidwilligheid van de gelovigen ze en masse te ondergaan. Om die bereidwilligheid te maximaliseren kunnen tussentijdse beloningen een middel zijn, zolang deze de gezochte cognitieve dissonantie niet teniet doen.
Vasten is bij uitstek een egoïstische daad.

Mazzelstof | 15-09-19 | 08:02

@Andrew Deen | 14-09-19 | 23:18: En wederom ben je niet helemaal bij, hier is de context van dit vers én wat daarbij hoort: www.str.org/blog/never-read-quranic-v.... De almachtige pedo/massamoordenaar heeft simpelweg alles gestolen vanuit de joodse geschriften en tradities/gebruiken en ook nog wat uit het christendom maar omdat hij zelf zo schizofreen als de pest was heeft hij van alles erbij verzonnen en voilá, een hele 'nieuwe' religie was geboren. Flikker toch op, mán, een verstandig denkend mens doorziet dit maar ons Deentje blijft zich illusies maken

Blondendom | 15-09-19 | 09:03
▼ 24 antwoorden verborgen

"En we doen er he-le-maal niets tegen." Dat geldt dan toch zeker niet voor activisten zoals Edwin Wagensveld die door Van Rossum voor rotte vis worden uitgemaakt. Zij realiseren zich al lang dat het kwaad van de anti-intellectuele islam niet vanachter een toetsenbord bestreden kan worden.

Astimar Teutis | 14-09-19 | 22:32 | 1

Wagensveld is een HELD!.Niks meer en niks minder.

streknek | 15-09-19 | 03:10

We gaan gewoon de hele discussie met nog een keer voeren, die hier al meer dan tien jaar dagelijks op GS te volgen is?
Ik ben er helemaal klaar mee.
Denkfout: wees aardig tegen de moslims, dan zijn ze aardig tegen jou.
Denkfout twee: iedereen uit die .. .. landen maar een paspoort verstrekken plus opa , oma, en de rest van het bergdorp.
fout drie: asielzoekers alle rechten, zelfs voortrekken, zodat de echte autochtone jongere geen huis kan krijgen.
Constant, jaar in jaar uit de lasten verzwaren voor de werkenden.
En de Nederlandse kiezer, die grotendeels bestaat uit wereldvreemde idealisten en ouderen in een rustig dorpje, blijven maar stemmen op de linkse partijen, die deze ellende veroorzaken.

Dus, als je nu op straat loopt in Den Haag of Amsterdam of Rotterdam, hoef je niet meer op vakantie, want in é'n klap ben je al in Turkije, Marokko en Afrika geweest.
Je mag blijkbaar niet genieten van je leven in je eigen land met je eigen cultuur, want dat is racisme of zo.
En dat alles ingegeven door een vreemde combinatie van calvinistisch schuldgevoel en het goede in de mens zien, en cultureel-marxisme, waarbij vreemde volkeren perfect gebruikt kunnen worden om de oude maatschappij, die natuurlijk volkomen verkeerd was, te destabiliseren.
Ik trek me terug op mijn zolderkamertje, en volg de revolutie wel op de TV, wanneer het bloed door de straten zal vloeien van West-Europa.
Oh ja, dat is al meermalen gebeurd, maar het waren verwarde mensen en zo is de islam anders nooit.
Of zo.

King of the Oneliner | 14-09-19 | 22:29

Ach, kinderombudsvrouw Kalverboerin vindt het niet kunnen dat kinderen zonder verblijfsvergunning geen gehoorimplantaten krijgen, en schepen met dobbernegers kunnen weer zonder problemen de haven van Lampedusa binnenvaren.

gestoptmetroken | 14-09-19 | 22:28

Vanmiddag (zat.14/9) was om 16 uur Jason Walters op de radio (voormalig lid van de hofstad groep). NPO 1. Hij schat dat er ruim 100.000 radicalen door de salafistische scholen zijn 'opgeleid' sinds hun aanwezigheid in Nederland. Hij pleit voor drastische maatregelen.

express | 14-09-19 | 22:27 | 1

Tja en dan klinkt zo'n mannetje heel overtuigend, over zijn terrorist zijn heeft hij het dan weer liever niet. Domme WNL-Margreet had hem gewoon moeten vragen hoe vaak over de "aanstaande" moord op Theo is gepraat in die kamer... schijnt dat hij de AIVD vandaag KLEM had kunnen zetten... dus waarschijnlijk gewoon op de deug zwijg-loonlijst for ever. Dit land is door en door verrot

grindbak | 14-09-19 | 22:51

Absoluut meesterlijk Van Rossem, de wijze waarop je in pakkend proza de situatie waaronder we zuchten verwoordt. Ik mis nog slechts de lichte verwijzing naar die partijen in onze westerse samenleving die de ''renaissance'' in de islam voor hun persoonlijke agenda gebruiken. Er ruim baan aan geven, deze stimuleren om hun eigen, hogere doelen te bereiken; o.m. de definitieve afrekening van de vrije wil bij de burgerij, de nu nog in ''hoera stemming'' verkerende moslims incluis.

douze points | 14-09-19 | 22:20 | 1

Ja, van Rossem is echt een heel goede columnist.
Heel helder en welbespraakt, en ook nog eens alle kanten belichten.
Hij mag blijven.

King of the Oneliner | 14-09-19 | 22:32

Hulde weer voor Van Rossum! Deze bijdrage zou als 'wake up call' pamflet boven Nederland uitgestrooid moeten worden.

Edo12 | 14-09-19 | 22:02

stel je voor dat God de Islam in het leven heeft geroepen om te sparren met de mens en te kijken waar de keuzes van de mensen liggen ivm vrije wil.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 22:01

Ze waarschuwen nu voor salafisten
Dat zijn gewoon moslimsextremisten
Die je kind hersenspoelen
Met anti-westerse doelen
Ze haten het meest…
‘t Vrije woord van de cartoonisten
En natuurlijk joden en afvalligen
Homo’s, kechs ook de lieftalligen
Christenen en atheïsten…
Hoe lang we dit wisten?
’t Volk altijd al maar…
Niet de politici dat zijn angstvalligen
Maar:
Salafisten hebben een erg kort lontje
Ook staren ze naar je borsten en kontje
Ze sissen en maken gore gebaren
Eigenlijk zijn ‘t gewoon barbaren
‘n Burqa past daarom goed bij ’n blondje
Dus:
Met ‘n burqa aan in ‘t openbaar vervoer
Ben je niet langer ’n sletje kech of hoer
Je krijgt dan steun van je broeders
Die gedragen zich als je behoeders
Ze kopschoppen kafirs en zijn erg stoer
Voor je ‘t weet ben je tot moslima bekeerd
En leer je de betekenis van geterroriseerd
Je loopt dan achter ’n sterke Arabier
Dat is heel wat beter dan ’n marinier
Bovendien wordt je clitoris nog gecoupeerd

Angélica de Sancé | 14-09-19 | 22:01 | 1

Vanwaar dan dat diversiteits- statement op internet? Wie houdt wie voor de gek?

Ongeblustekalk | 14-09-19 | 22:08

En overigens? Hoe zit het met de oplossingen?

Ik wacht er al zo'n 20 jaar op. Maar het blijft maar bij het "benoemen" van zaken die we allemaal al weten. Allemaal leuk en aardig maar daar win je de oorlog niet mee. Het is natuurlijk een beetje je gal spuwen en daar blijft het mee. Het zet geen zoden aan de dijk.

Stem Wilders en was je handen in onschuld of zoiets. Je hebt gedaan wat je kon. Eventjes vergetend dat Wilders helemaal nooit iets heeft gepresteerd. Niets heeft veranderd. Zelfs Job Cohen heeft meer gedaan aan de migratieproblematiek.

Het is dus eigenlijk andersom. Ik heb niet het gevoel dat het moslim-bashen en alles over 1 kam scheren bijdraagt aan verbetering. Na 9/11 is de islamkritiek toegenomen - prima trouwens - maar het aantal moslims wat fundamentalistisch wordt en zelfs radicaliseert ook. Nu is het lui om maar lafjes aan te nemen dat het een een gevolg van het ander is. Maar een positieve bijdrage aan de maatschappij kan ik bij beide "strijdende" partijen niet vinden. Het schiet allemaal niet op.

Ik blijf zoiets hebben van als je het niet "fijn" vindt in Nederland. Rot dan op. Dit geldt voor beide partijen trouwens. Zowel de salafisten die Nederland een verrot kutland vinden en alle andere mensen die dagelijks steen en been klagen over wat voor een kutland is.

Een land is een beetje zoals je stamkroeg. Misschien komt er een moment dat je jezelf er niet meer thuis voelt. Dan blijf je thuis. Of zoek je een andere kroeg. Maar ga er dan gewooon weg. Ditzelfde gevoel heb ik over alle mensen die niet constructief bezig zijn maar destructief bezig zijn. Salafisten en noem maar op.

Ga dan weg.

Andrew Deen | 14-09-19 | 21:58 | 11

Beste Andrew Deen

"Stem Wilders en was je handen in onschuld of zoiets. Je hebt gedaan wat je kon. Eventjes vergetend dat Wilders helemaal nooit iets heeft gepresteerd."

De prestatie van dhr. Wilders ligt in de consistentie van zijn boodschap en in de voortdurende herhaling. Dit heeft ander partijen, uit electorale overwegingen, in zijn richting doen bewegen.

Menigeen zal zich nu op de bol krabbelen, na het bekend worden van de salafistische onderwijspraktijken en hopelijk dhr. Wilders niet langer of minder voor gek en gevaarlijk verklaren.

Hoeveel mensen hebben nog vetrouwen in de rechtstaat als ze de discussie over de departementale en ministeriële (mogelijke) inmenging in het 3xMinder-proces gevolgd hebben?

De schade die men in deze veroorzaakt heeft, wordt niet makkelijk omgezet in vertrouwen. Dat gevoel verdwijnt te paard, en keert slechts schoorvoetend terug.
Dhrn Wilders en Bosma houden vol. Evocatus

Evocatus | 15-09-19 | 02:29

@Andrew Deen | 15-09-19 | 00:11:
Ik refereerde naar Cohen in zijn toenmalige hoedanigheid als fractievoorzitter van de PvdA en niet naar zijn toenmalige functie als staatssecretaris van Paars-II. Dat zijn twee totaal verschillende rollen. Maar dat begreep u zelf ook heus wel, nietwaar?

Wilders is nooit bestuurder geweest, dus hij heeft nooit de rol als “verdediger van het regeringsbeleid” oo zich hoeven nemen. Zijn functie als Tweede Kamerlid in de oppositie is o.a. maatschappelijke problemen aankaarten en daarmee de regering om de oren te slaan: de “controlerende macht”, zoals in de praktijk de rol van de Tweede Kamer is. De Tweede Kamer is uiteraard ook de wetgevende macht, echter als oppositiepartij is het moeilijk om een wet erdoorheen te krijgen. Zeker indien er een “cordon sanitair” door zowel de regeringspartijen als de andere oppositiepartijen om je heen gebouwd is. Dus een goede initiatiefwet maken en die erdoorheen krijgen is zeer moeilijk. Ik kan me voorstellen dat Wilders daar dan minder energie in zal steken.

Ik zal het niet te lang voor u maken, u maakt er klaarblijkelijk een beetje bezwaar tegen indien ik “een verhaal” ophoudt.

Maar afrondend wil ik toch nog even opmerken dat het wegzetten van Wilders als een politicus die “niets presteert” en als “brekebeentje” de man gewoon geen recht doet.

Gaat u maar eens sinds 2004 24/7 onder bewaking leven omdat mensen die (afstammen van) migranten met een bepaald geloof u in uw eigen land willen vermoorden. En dan maar blijvend van autochtone mede-Nederlanders moeten blijven aanhoren dat niet zij, maar jij het werkelijke probleem bent.

Ik ben geen Wilders-aanhanger, maar ik kan toch wel respect opbrengen voor iemand die dan zich toch blijft inzetten voor het landsbelang, terwijl (een deel van) het volk jou beschimpt en bespuugt.

Kompromat | 15-09-19 | 11:02
▼ 8 antwoorden verborgen

Als klap op de vuurpijl durft 'onze' premier met de slapste knieen ever, een land waarin politici en islamcritici worden vermoord en anderen 24 - 7 bescherming nodig hebben om niet ook te worden vermoord 'een gaaf land' te noemen. Ga je SCHAMEN misselijkmakend stuk verdriet.

HaatbaardKnipper | 14-09-19 | 21:51 | 1

Die Rutte is de grootste slapjanus uit de vaderlandse geschiedenis. Wat heeft dit stuk vreten geluk dat er nog grotere slapjanussen zijn die geschiedenis ontkennen!

Harrie7949 | 14-09-19 | 22:18

Soms word je gejorist en het enige dat je begrijpt is dat je naar het waarom kunt raden.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 21:45 | 6

@Ongeblustekalk | 14-09-19 | 21:51:

Calamity is geen socialiste én ze heeft de gevaren die Nederland bedreigen haarscherp op haar netvlies, kortom: ze zou heel goed wel eens jouw ideale vrouw kunnen zijn, Ongebluste.

#doeslief

MickeyGouda | 14-09-19 | 22:09

Meisjes plagen, zoentjes vragen;)

letopuwzaak | 14-09-19 | 22:18

Is hier een eerste GS-huwelijk op komst?

mozaard | 14-09-19 | 23:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarschuwingen ???
Churchill was heel duidelijk over moslims, en vergeleek mein kampf met de Koran, euh welke politicus werd daar ook alweer voor vervolgd ??

Dan Arthur Schopenhauer, quote:
Consider the Koran, for example; this wretched book was sufficient to start a world-religion, to satisfy the metaphysical need for countless millions for twelve hundred years, to become the basis of their morality and of a remarkable contempt for death, and also to inspire them to bloody wars and the most extensive conquests. In this book we find the saddest and poorest form of theism. Much may be lost in translation, but I have not been able to discover in it one single idea of value. Such things show that the capacity for metaphysics does not go hand in hand with the need for it

Voltaire schreef "Mahomet", en zo'n 5 jaar geleden werd een voorstelling afgelast, wegens bedreigingen.

En al tijdens het schrijven van het Boek Openbaringen is er gewaarschuwd, het getal van het beest, 600 en 60 en 6, schrijf dat eens als Χ (Chi=600) ξ (Xi=60) en ς (Stigma=6),... En dan staat er allah akbar. Duidelijk zat

Waarschuwen helpt niet.

M13 | 14-09-19 | 21:44 | 4

"En al tijdens het schrijven van het Boek Openbaringen is er gewaarschuwd, het getal van het beest, 600 en 60 en 6, schrijf dat eens als Χ (Chi=600) ξ (Xi=60) en ς (Stigma=6),... En dan staat er allah akbar."

Dafuq did I just read?

Maar goed. Voltaire was natuurlijk voor zijn tijd een vrijdenker maar hij had wel een aantal dubieuze uitspraken.

Over joden:

"C’est à regret que je parle des Juifs: cette nation est, à bien des égards, la plus détestable qui ait jamais souillé la terre."

En dit is ook niet fris:

"Enfin je vois des hommes qui me paraissent supérieurs à ces nègres, comme ces nègres le sont aux singes, et comme les singes le sont aux huîtres et aux autres animaux de cette espèce."

Maar ja, voor de 18de eeuw was hij vrij progressief.

Andrew Deen | 14-09-19 | 22:07

@Andrew Deen | 14-09-19 | 22:07: Dubieuze uitspraken?
Misschien wist Voltaire dingen die wij niet weten.

Eentje voor u:
The goal of abolishing the white race is on its face so desirable that some may find it hard to believe that it could incur any opposition other than from committed white supremacists... Keep bashing the dead white males, and the live ones, and the females too, until the social construct known as 'the white race' is destroyed - not 'deconstructed' but destroyed.
Noel Ignatiev

Arachne | 15-09-19 | 00:48

@Andrew Deen | 14-09-19 | 22:07: Référence problématique !!!!

Selectief citeren, en herschrijven van geschiedenis is een specialisme van Socialisten. Het zou "fein zein" als U dit zou willen corrigeren !! Voltaire heeft zoiets nooit geschreven.

"... Le texte où figure cette phrase n’apparaît dans aucune édition du Dictionnaire philosophique publiée du vivant de Voltaire...."

Of hij het gezegd heeft is natuurlijk onbekend. Wat wel een feit is dat Joden in een parallelle samenleving zaten.

M13 | 15-09-19 | 07:53
▼ 1 antwoord verborgen

Helemaal waar vR, het is echt verbijsterend. Al die onschuldige mensen die kapot zijn gemaakt of levenslang beschadigd in Nice, Stockholm, Berlijn, Brussel, Parijs en Barcelona... Je hoort er niemand meer over. Links doet net alsof het nooit is gebeurd, alsof die mensen nooit hebben bestaan. Het is HET bewijs van de krankzinnigheid van de tijd waarin wij leven, Het bewijs van de ziekte, de hersenkanker die politieke correctheid heet. Ik ken mensen die ruim een ton per jaar verdienen, in een groot vrijstaand huis wonen, in een dure Tesla rijden en altijd de nieuwste iPhone hebben. Maar wel D66 stemmen. En als je je dan een keer in gezelschap kritisch uitlaat over massa immigratie, dan kijken ze je aan alsof je een besmettelijke ziekte hebt. Totaal policor en totaal hypocriet, want ze doen hun kinderen natuurlijk wel naar een witte school en geloof nou niet dat ze ook maar één kamer in hun huis ter beschikking stellen aan een vluchteling. Het is om te kotsen, maar ergens ook wel weer verklaarbaar. Het is nl. kuddegedrag, heel dierlijk eigenlijk. Door met de andere policor wolven mee te huilen verzeker je jezelf van sociale acceptatie, dan hoor je erbij, bij de groep, de kudde, en dat geeft een veilig gevoel. Niemand wil worden buitengesloten, en dat is precies wat er gebeurt als je een kritisch geluid laat horen. Dan word je geëxcommuniceerd. Ik zou er niet zo zwaar aan tillen, ware het niet dat het zo ontzettend wijd verspreid is in onze samenleving. OVERAL heeft links het voor het zeggen, Dat museum in A'dam, waar je ineens niet meer Gouden Eeuw mag zeggen. Het feit dat de extreem linkse Leo Lucassen wordt geëerd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, het proces tegen Wilders, volledig geïnitieerd door het kartel, en ga zo maar door. Het is om verschrikkelijk verdrietig, maar ook verschrikkelijk boos van te worden. Wie denken die mensen wel niet dat ze zijn, om anderen hun morele superioriteit op te leggen. Wat een brutaliteit, wat een attitude. En mensen blijven het maar pikken, in plaats van te zeggen: Tot hier, en geen millimeter verder. Krankzinnige tijden zijn het. Gezond verstand bestaat niet meer, al die linkse deugers praten ideologisch gedreven poep. Niet voor enige rede vatbaar. Ben je kritisch, dan ben je een POPULIST. Ik hoor het die dwaas van een Pechtold nog roepen in de kamer. Wilders is een POPULIST !! Het is om te janken...

Motleycrew | 14-09-19 | 21:37 | 2

@Motleycrew | 14-09-19 | 21:37 |
En hier wil ik me volledig bij aansluiten. Want ik voel me precies zo.

Ik zit nu met de States aan de Skype, zoals iedere zaterdagavond. Ik krijg de dingen die hier op het moment gebeuren gewoon niet meer uitgelegd zonder dat er head deskende geluiden aan de andere kant van de headset te horen zijn. Men valt gewoon op opperste verbijstering van de computerstoel als ik het zoveelste staaltje Wtf?! probeer te communiceren. Ze snappen er echt he-le-maal niks van dat we het hier zo op zijn beloop laten.

Sjefke7807 | 14-09-19 | 22:26

Helemaal eens met je reactie (complimenten wederom Van Rossem!) en 100% herkenbaar jouw persoonlijke observaties en ervaringen. A propos Lucassen: heb me deze week flink opgewonden over zijn weer eens volstrekt gratuite stuk in NRC:
www.nrc.nl/nieuws/2019/09/11/ook-migr... – echt een schande dat die nono zich hoogleraar mag noemen.

Wat bevinden we ons als land politiek, sociaal en intellectueel in een ontzettend treurige staat. En wat voelen de visionairs- ook wel populisten genoemd- zich ontzettend machteloos en eenzaam, behalve op dit weblog dan. Het is zoals velen hier constateren rijkelijk laat om het tij te keren, bovendien ontbreekt het beleidsbepalers overduidelijk aan de wil om erger te voorkomen. Wat dan te doen als emigreren om verschillende redenen geen optie is? Je lafjes voegen naar de heersende mores om niet geëxcommuniceerd of (virtueel) geëxecuteerd te worden? Je verzet kanaliseren en je met gelijkgestemden organiseren om anderen -uiteraard vreedzaam- tot inzicht te brengen? Preppen dan maar for the worst to come? Oh nee sorry, is allemaal hysterie. Terwijl het laatste wat wij 'hysterische' reaguurders straks willen kunnen zeggen is 'told you so'. En wat vertel je straks je (klein)kinderen over jouw rol in de geschiedenis van het land waar je eens zo trots op was, maar dat om onduidelijke redenen niet meer mag zijn van je eigen landgenoten? Of zijn dan diezelfde nakomelingen inmiddels zo gebrainwasht dat zij niet meer ontvankelijk blijken voor jouw bespiegelingen hoe het zo ver heeft kunnen komen? Een ultiem dystopisch en deprimerend scenario vind ik het. Kan me trouwens goed voorstellen dat veel mensen die deze bui zien hangen, zo naargeestig van dit toekomstbeeld worden, dat ze het van de weeromstuit verdringen en proberen van zich af te zetten. Gewoon door het er niet meer over te hebben en zich alleen nog met leukere dingen bezig te houden nu dat nog kan, ook omdat zij geen enkele invloed lijken te hebben op de onvermijdelijke loop der dingen. En zo transformeren de zieners alsnog tot wegkijkerts.

2tribes | 15-09-19 | 00:13

Goed stuk van Rossum maar helaas is het al half een voor west Europa.

ditotje | 14-09-19 | 21:35

Het gedeelte met oplossingen en aanbevelingen komt morgen?

Superior Bastard | 14-09-19 | 21:35 | 3

Er is geen oplossing want het is buigen voor de islam - wat de Ned. regeringen al 40 jaar doet - of een burgeroorlog. 20 jaar geleden had het 'heel misschien' nog gekund maar het is gewoon en helaas te laat. En het is voor het grootste gedeelte aan de stemmers te wijten die alle slappe regeringen in het zadel hebben geholpen en nog steeds houden. En zodoende ons land hebben verkocht en verraden aan de islam. Want zo zit het.

Goofje | 14-09-19 | 21:55

De oplossing en aanbeveling is dat we de islam best wat mogen terugfluiten in dit land.

Ik geloof (en leg uit onder Beste Landgenoten) dat ik bovendien oprecht denk dat dat beide partijen ten goede komt.

letopuwzaak | 14-09-19 | 22:20

@Goofje | 14-09-19 | 21:55: we hebben de Balkan oorlog als voorbeeld van "integratie'" met die kut Islam. Hoe helderder wil je het nog hebben?

Harrie7949 | 14-09-19 | 22:20

Dit door Nijman aangehaalde stuk in de NRC is EXACT to the point. Ten eerste wordt (zoals eigenlijk altijd) heel hard geklaagd over de vermeende passivitfeit van anderen en dan uiteraard wat maar onder de verzamelterm "links" gestopt wordt. Media, politiek, de ambtenarij, Amsterdam, de FNV of wat dan ook maar niet geheel strookt met het alarmistisch getoonzette verhaal over De Islam.

Ten eerste is er echt NIEMAND in dit hele land, die de aanslagen of terreur uit jihadistische hoek afdoet als een bagatel. Niemand. Ook niet op links. OOk niet bij GroenLInks. Ook niet door Femke Halsema. Dus daarop blijven hameren is gewoon een trucje: Je smeert je opponent een standpunt aan dat ie niet heeft en vervolgens ga je los. De term is stropop. Dagelijkse kost hier.

Dan is er de redeneerfout dat alle moslims meteen ook maar een bedreiging zouden vormen. Vluchtelingen, moslims, migranten krijgen de verdenking op zich. Dat alles, omdat ze nu eenmaal geen afstand doen van hun religie, die in de redenering in feite Het Kwaad vertegenwoordigt.

Wie niet mee wil gaan in die hysterie is steevast een "wegkijker". Wie andere maatregelen voorstaat, of eerst eens wil wikken en wegen wat de gevolgen zijn vkoor de rechtsstaat, de privacy en de veiligheid van de gewone burgerman, die is een meeloper, een useful idiot of erger: Een landverrader. Die heult feijtelijk met de vijand die we toch allemaal moeten erkennen: De islam.

De grootste miskleun elke dag weer hier gemaakt, is dat elke maatregel die niet heel specifiek gericht is tegen hen die daadwerkelijk kwaad in de zin hebben, namelijk de jihadisten die aanslagen plegen of voorbereiden of mensen daartoe aanzetten, de keerzijde heeft dat ook onze vrijheden, privacy en leefruimte wordt ingeperkt en geschonden.

Het lijkt erop dat de anti-islam hysterici totaal vergeten wat de dark-side is van te willekeurige en te rigoreus ingevoerde repressie van potentieel gevaarlijke lieden, de vrijheid van henzelf. Maar dat lijkt allemaal niks uit te maken, geen prijs is immers te hoog om dit spook van de jihad te bestrijden. Met enige gretigheid lijkt men zomaar bereid grondrechten en vrijheden in te perken. UIteraard alleen tegen "die ander" gericht, maar niet tegen "ons", waar je meteen al een probleem aankaart, zodra je gaat vragen om concrete voorstellen: Hoe wil je die uitvoeren of vormgeven?

Nooit als ik vraag om concrete voorstellen HOE je dan die jihad en die vermeende indoctrinatie een halt kan toeroepen zonder te tornen aan grondrechten, blijft het altijd stil aan de overkant. Want men weet het niet. Men heeft geen enkel idee. Soms komen er echter voorstellen waar je direct al aan kan zien dat het in strijd is met onze grondwet: discriminatie op afkomst. Men lijkt daar zonder meer toe bereid.

Ik vind het aandoenlijk hoe begeesterd men hier dagelijks zich druk maakt over het in mijn ogen verkeerde probleem, of sowieso over de verkeerde oplossing voor een probleem. De jihad is, alle cijfers bevestigen dat, een zeldzaam fenomeen en hoewel er uiteraard middelweeuswe idioten zijn in dit land die de klok weer naar het jaar 700 willen terugdraaien is de grote, grote meerderheid van de moslims totaal niet geinteresseerd in de gewapende jihad. Dat zijn de feiten.

Elke maatregel die hen als groep dus treft, raakt ook meteen voor 99% de goedwillenden, de gematigden. En bewekstelligt daarmee dus meteen het tegengestelde: Meer moslims zullen zich afkeren van de NL samenleving, hoe harder de repressie gaat, hoe harder dat effect optreedt.

Er is maar 1 oplossing: Dat gericht, specifiek en per geval wordt opgetreden tegen uitwassen van al te enthousiast propageren van de jihad of wat ermee samenhangt. Dat gericht wordt opgetreden tegen wetsovertredingen. De wet is daarvoor toereikend. Verder is van het grootste belang om geen onschuldigen onterecht te beschuldigen. Dat gebeurt hier helaas dagelijks, in de veronderstelling dat men ons land daarmee beschermt, dat het beter is voor osn allemaal als we ook zo hysterische gaan doen tegen moslims of immigranten of vluchtelingen of vierde generatie-gastarbeiderskinderen.

Dat is een kolossale misvatting. Je kunt het niet misser hebben dan dat. En nogmaals: IEDEREEN ziet jihad als een gevaar, ook de usual suspects die het hier dagelijks moeten ontgelden.

Beste_Landgenoten | 14-09-19 | 21:31 | 32

@Beste_Landgenoten | 14-09-19 | 22:25:

Nee, zo is het dus niet, bijdehand. Het is geen simpel "er is wel of geen sharia". Sharia moet je zien in percentages, er is ook geen land ter wereld waar 100% sharia is, nou ja bij IS misschien.

Sharia omvat ook niet enkel strafrecht, het bevat religieuze, juridische, politieke, economische, sociale en militaire componenten, het controleert letterlijk alles.

Er is dus allang sharia in Nederland, overal waar moslims zijn is namelijk sharia. Nu een klein beetje, morgen wat meer en over 50 jaar zijn we een islamitisch land. Creeping sharia noemen we dat.

Met je "als je hier woont volg je de NL wet", het hele punt is nou juist dat islam al die door mensen gemaakte democratische wetten wil vervangen door de wetten van Allah.

"Dus wat wil je nog meer precies"...

De oplossing is stoppen met sociale acceptatie. Moskeeën dicht, imams uitzetten, moslims informeren over wat islam ècht is. Nazi's accepteren we ook niet meer.

hallootje kadootje | 14-09-19 | 22:47

@Beste_Landgenoten | 14-09-19 | 22:23: Er zijn wetten genoeg, maar er wordt niet gehandhaafd in dit slappe land. En zoals anderen al aangeven, salafistische clubs verbieden, gelijk de motorclubs. HANDHAVEN landgenoot, maar dat is in NL een vies woord kennelijk. Er kan genoeg gedaan worden. Maar ik hou erover op, als je dit niet snapt weet ik het ook niet meer. Leef lekker verder in je bubbel van het niet-slappe land.

Ruud5 | 14-09-19 | 23:11
▼ 29 antwoorden verborgen

Heb het "Hitler-Duitsland" artikel niet gelezen, omdat alleen de aankondiging van zo'n godvergeten Godwin me al tegenstaat. Maar de meneer in kwestie vindt dus ook Frankrijk, zo sinds eind 19de eeuw met publiek, verplicht seculier onderwijs (laïcité is nog een dingetje daar) ook een afgrijselijk nazistisch land, avant la lettre? Of bijvoorbeeld de VS, waar public education strikt niet-religieus moet zijn gezien de "no establishment of religion" clausule in de Grondwet, alle pogingen van creationistische en intelligent design figuren ten spijt?

Tegelijkertijd zijn die landen dus ook een goed voorbeeld waarom simpelweg afschaffen van vrijheid van onderwijs of zelfs het proberen zondagsscholen en salafistische varianten daarvan te bestrijden, absoluut geen garantie zijn op het seculier of gematigd maken van de bevolking. Meer dan zat Christelijke fundi's in de VS en de misère van de Franse banlieus en het radicalisme onder hun Moslims is genoegzaam bekend. Zeker gezien de twee grote aanslagen die Van Rossem al in zijn artikel noemde. Nog afgezien van de uit Algerijnse verzetsbeweging gegroeide terreur.

Het wordt wel een herhalio-stokpaard inmiddels, maar pak het probleem bij de bron aan: zorg dat gemiddeld dommere mensen, onopgeleide mensen, mensen met een kansenachterstand minder kroost krijgen dan de mensen die wel iets meer dan gemiddeld bijdragen aan de maatschappij. Wees zorgvuldig met wie je binnenlaat als migrant, zeker als er een flinke kans op permanente vestiging is en niet slechts een toeristisch verblijf, een studieperiode of tijdelijk werk. Vervolg oproepers tot geweld consequent en rigoreus, zonder religie als excuus en laat ze pas vrij als men tot inkeer komt of vertrekt.

Zorg dat in wijken\getto's waar bovengemiddeld veel achterstands- en risicogroepen wonen, die niet integreren of vermengen, de andere groepen voorrang krijgen bij het merendeel van de (sociale) woningbouw en omgekeerd de achterstandsgroep voorrang in wijken waar hun percentage onder het gemiddelde ligt, zodat ze nergens bovenmatige invloed hebben. Koop desnoods (huur)huizen daar op en verkoop of verhuur die aan de voorkeursgroep.

En wie hier wil komen vestigen voor langere tijd, dient bepaalde kernwaarden te onderschrijven: gelijke rechten voor burgers, ongeacht geslacht, geaardheid, (geweldloos) gedachtegoed, ras of andere factoren waar men niet voor kiest, en vrijheid van meningsuiting slechts beperkt door geweldsdreiging of moedwillige oplichting, plus een democratisch of meritocratisch bestuur binnen de grenzen van basale grondrechten. En wie het als eerste generatie niet hier geboren migrant niet bevalt, zich later ontpopt tot tegenstander daarvan, mag tot inkeer komen of vertrekken.

Hun probleemkinderen die hier zijn geboren uitzetten wordt wat lastiger, maar geef vooral ontevreden Nederlanders de mogelijkheid van vertrek in ruil voor een gunstige lening (uit te betalen in termijnen, we zijn niet achterlijk) met inleveren van paspoort en vertrek naar land van voorkeur. Mits niet om een kalifaat of geweld te stichten uiteraard. Mocht je later spijt krijgen en toch weer tussen de kaaskoppen in (hyper-)Tolerantiestan willen wonen, lever je van mijn part dat voordeeltje in en krijg je die pas terug.

Wol | 14-09-19 | 21:29

Wat je zegt, VR. Precies dat. En de 'progressieve' 'feministische' 'inclusieve' 'vrijzinnige' 'democratische' Nederlandse schijtluizen-elite wordt alleen maar banger; en ze blijven zwijgen. Of ze zwijgen niet, maar praten poep, om de harde waarheid heen draaiend: de islam is inherent verrot, en het zal nooit wat worden met die 'religie'. Dus is wegsaneren en hard bestrijden de enige optie. Maar daarvoor zijn ze te bang, te schijtluizerig. Niets wezenlijks zullen ze ondernemen ... totdat het te laat is, als het dat al niet is, inmiddels.

Fijnstoffer | 14-09-19 | 21:25 | 2

Ze zijn als kind zo opgevoed en in het onderwijs richting gegeven.
En dat noemen ze progressie.

Ongeblustekalk | 14-09-19 | 21:29

Het is hun bidden! Strenggelovigen zijn ook bang voor donder en hel. Daarom bidden die ook zoveel.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 22:05

In 1988 verscheen de roman 'The Satanic Verses' van Salman Rushdie. Als u het mij vraagt, heeft dat boek meer teweeg gebracht dan de catastrophe van 9/11. Rushdie werd in de ban gedaan door Khomeini omdat hij de mogelijkheid opperde, dat bij de goddelijke schrijfproductie van de Koran er iets miniems mis ging. De duivel zou er een paar verzen in gestrooid hebben. Welke verzen, dat weet niemand. Maar opeens zou elk vers in de Koran zomaar de kandidaat kunnen zijn voor de duivelsversnominatie. Dat heeft tot gevolg, dat elke tekstlezer opeens met een afwijkend leesperspectief (afwijkend van het dogmatisch als enig juist vastgestelde duidingsperspectief) elk Koranvers zou kunnen gaan onderzoeken. Die piepkleine revolutie tijdens het lezen van de Korantekst moest en zou in de kiem gesmoord worden.
Vroeger werden in het Westen ook teksten gelezen en geduid. Augustinus (een 'kerkvader') bijvoorbeeld wilde er bij zijn lezers het besef van erfzonde indoctrineren. Door dat allesdoordringende zondebesef raakten de Christenen in zo'n totaalverlamdheid, dat ze geen tegenweer meer boden/konden bieden toen in 622 de islam ontketende. (Waarom stortte het Romeinse imperium in elkaar? Een belangrijke reden: vanwege de verslappende/ontmannende uitwerking van het Chr. geloof. Nietzsche beticht het Christendom van een overgeërfde slavenmentaliteit). Een van de grote aantrekkelijkheden van de islam voor Jan met de pet was de afwezigheid van een zondebesef in de islamleer. De islam leert simpelweg vijf zuilen; doet u dat, dan beginnen alle eenarmige bandieten in het casino op tilt te slaan en ontvangt u de hoofdprijs: een ticket for heaven. Op de somberheidsschaal van religies staat het Augustijnse Christendom er nog zwartgalliger en troostelozer voor dan de islam. Islam is tenminste nog een walhalla voor zelfdoeners en zelffixers, bij de navolgers van Augustinus geldt: 'hier beneden is het niet'.
Ik ben van mening dat het opsommen van catastrophes, aanslagen en insinuaties richting islam niets helpt. De islam is IMO een vermetele herneming van Helleens denken (met een monotheïstische 'correctie') tegenover de alleenheerschappij van het Augustijnse Christendom.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-09-19 | 21:25
-weggejorist-
Madamjanet | 14-09-19 | 21:24

Soms denk ik ook, ik moet wat doen. Ik ben namelijk bang voor de toekomst van mijn (en uw) kinderen. Dan denk ik, ik pak een bord met de tekst 'Fuck islam' en ga op de Dam staan, desnoods gewoon in mijn eentje. Niet dat het zou helpen, dat snap ik prima, maar gewoon als een soort statement. Maar ik weet dat ik dat niet doe omdat ik dan voor gek zal worden versleten. Ik weet dat mensen mij dan meewarig aan zullen kijken en denken 'ach gossie, wat zielig die heeft ze ook niet allemaal meer op een rij'. Ik zie het gevaar steeds dichterbij sluipen maar doe dus helemaal niets. Verder struisvogel ik vrolijk door, anders is het ondragelijk. Ik vind mezelf verschrikkelijk laf. Respect voor iedereen die zijn nek durft uit te steken.

osolemio | 14-09-19 | 21:22 | 6

@osolemio | 14-09-19 | 21:35: Kijk maar of je het wat vindt. Heb weleens contact met ze gezocht, maar daar hebben ze kennelijk geen behoefte aan. Check als je zin hebt ook Marias: Mothers Against Radical Islam and Sharia. Om inspiratie op te doen. Ik ken inmiddels wel wat vrouwen die nu zo ver zijn dat ze wel iets willen gaan ondernemen. Eindelijk.

Poesmobiel | 14-09-19 | 21:44

@osolemio | 14-09-19 | 21:47: O, trouwens: het maakt mij natuurlijk geen reet uit of het vrouwen of mannen zijn. Dat het in beide gevallen vrouwen zijn is misschien toeval. Hm?

Poesmobiel | 14-09-19 | 21:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Als kind van 12 jaar na de oorlog, heb ik mijn ouders steeds maar weer gevraagd hoe het allemaal zo ver kon komen. 'Maar waarom deed niemand iets?', vroeg ik dan. Elke keer weer.
Een duidelijk antwoord heb ik nooit gekregen en ik denk dat ik ooit zelf heb bedacht dat mensen toen niet zo goed op de hoogte konden zijn van wat er gebeurde. Pas nu snap ik hoe het echt is gegaan toen, omdat we er nu middenin zitten.

Poesmobiel | 14-09-19 | 21:21 | 11

@Goofje | 14-09-19 | 22:08:

Hoewel ik nog steeds van 'mijn' stad hou: een vooruitziende blik is iets om te koesteren.

MickeyGouda | 14-09-19 | 22:25
▼ 8 antwoorden verborgen

Probleem van de *wegkijkers* is wat Von Mutzenbacher | 14-09-19 | 20:56 schetst over bv. een homosuele vriend van hem, die zegt:
-" Je moet niet alles geloven en ze zijn niet allemaal zo."
-"mijn marokkaanse groenteboer is zo'n aardige man dus het valt allemaal wel mee."

Hier ligt een (groot) deel van het probleem, maar mensen zien dat niet.
Wat zien zij niet?
Zij zien meteen die aardige mocro groenteboer. Ja dank je de koekoek!
Kan allemaal, ik ken ze ook hoor.
Met een grap naar binnen, in de winkel een beetje geiten(pun), en met een grol naar buiten, en een tas vol lekkers voor gewone prijzen (stik er in, Appie Heijn)

M.a.w. Die mocrogroenteboer is micro, die man bestaat, en is ook aardig. Net als 10.000'en andere mohammedanen in je stad/regio. Wat mensen missen ik kijken op macro-niveau: wat gebeurt er in het "groot". Heb dit nu al zovaak uitgelegd, kap er nu mee, maar DAAR ligt de kern van de denkwijze van "de wegkijkerT".

Die hersenen kunnen het plaatje, het overzicht niet aan, niet bevattten,
En dus niet gevormd worden, in die hersenen.
EEn beetje zoals demense 100.000 E wel, 500.000 E wel, maar bij 1.000.000 E het hele plaatje eigenlijk al niet meer kunnen voorstellen.

Met die gruwelijke werkelijkheid (althans in mijn ogen) hebben we te maken.
Ik zie die trein met een noodvaart recht afstormen op een stilstaand langgerekt gevaarte op depot, nog voordat ik die aanstormende gigant daadwerkelijk kan zien.

En hoe lang het duurt is lastig te zeggen. Maar dat het tot een clash komt, is een gegeven. En dan is het dus echt te laat.
Dan rijd er helemaal geen trein meer. Voor niemand.
En dat bedoel je dan met "je staat erbij en je kijkt ernaar."
Want de Ander ziet het niet, en gaat door met kaartjes kopen voor de (nu) stilstaande trein terug. Dat totaal weggeblazen, in stukken gereten pak staal op wielen gaat niet langer rijden, laat staan terug naar station van vertrek.
/nostalgische modus OFF

chicago river | 14-09-19 | 21:19 | 3

Och kerel, wederom geheel in eigen stijl correct verwoord.
Als niemand aan de wissel trekt, dendert die trein door en beukt, dwars door de duckdalf, ons mooooie en historische station aan diggelen.

Ruimedenker | 14-09-19 | 21:37

Je slaat de spijker op zijn kop.
Op micro niveau loopt alles op rolletjes en wie de cultuur niet écht kent, denkt daarbij dat het goed is.
Dat men graag wil leven zoals wij leven.

letopuwzaak | 14-09-19 | 22:26

Het verschil zit hem erin of die aardige groenteboer als het erom spant a: je verklikt/aangeeft, b: met gevaar voor eigen leven jou bescherming/ een schuilplaats biedt of c: de schouders ophaalt en een andere kant opkijkt als jij wordt afgevoerd. Hint, 2 antwoorden lopen sowieso niet goed voor u af...

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:43

Die vergelijking met "Hitler-Duitsland" klopt wel. In die zin dat men toén slaapwandelde naar een fascistisch land.

Zenzeo | 14-09-19 | 21:19
-weggejorist-
Madamjanet | 14-09-19 | 21:17 | 1
-weggejorist-
rijk | 14-09-19 | 21:17 | 1

Historisch gezien gaat elke grote beschaving ten onder aan zijn eigen incompetentie. Zo ook de onze, dit roze blog ten spijt...

Pummetje | 14-09-19 | 21:16

Hoop bange peoperds hier. Niet bepaald mensen war je de oorlog mee wint.
Boehoehoe de islam is er en er is niks meer an te doen. Kom op,schijtluizen.

miko | 14-09-19 | 21:16 | 5

Jij die Wilders een lafaard noemt. Spreekt elkaar allemaal zo tegen.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 21:27

Zegt iemand die woont in een groenlinks wijk tussen de knotjes en er zelf 1 is.

Ongeblustekalk | 14-09-19 | 21:27

@CalamityJane | 14-09-19 | 21:27:
Ik vind Wilders te zuur om zijn partij te leiden.
Heb ik hem ergens een lafaard genoemd? Kan best,maar dat is hij niet echt nee. Dan neem ik die woorden terug.

miko | 14-09-19 | 21:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Gvd van Rossem wat een prima duiding van wat er mis is in het westen.
Niet voor niks plemp ik hier al jaren dat:
moslims alles kapot maken
overal
altijd.
overigens doen linkse zwakzinnigen dat ook.

swassannuf | 14-09-19 | 21:14

Mwa. Het aantal salafisten, of moslims die naar salafisme neigen beslaat niet eens 2% van de moslimbevolking in Nederland. En niet eens 0,1% van het totaal aantal Nederlanders. Van die salafisten zijn de meesten gewoon vroom en niet extremistisch maar fundamentalistisch. Slechts een paar 100 zijn figuren die dwepen met moslimextremisme. Context het is belangrijk.

Maar eventjes buiten dat alles. Wat wil je er tegen doen?

De grootste "groepen" salafisten zijn autochtone bekeerlingen en Marokkanen die hier geboren zijn en dus Nederlander zijn. Dan kan je gaan roepen "verbieden" maar dat gaat niet lukken. Dat is glad ijs namelijk. Wat die mensen "geloven" verschilt weinig van wat orthodoxe joden en christenen geloven. Ook in deze geloven is overspel, homoseksualiteit en afvalligheid verboden. Ook in die geloven staat er de doodstraf of verbanning op.

Dus omdat het verankerd in de grondwet zit dat deze orthodoxe gelovigen dat mogen geloven valt er niets tegen te doen. Zolang ze niet daad bij woord voegen valt er dus weinig te doen. Het enige wat je kan proberen is ervoor (proberen te) zorgen dat ze niet radicaliseren en terreuraanslagen gaan plegen.

Kan je zeggen dat die woestijngeloven hier niet horen. Ja dat klopt wel. Het is een overblijfsel uit de middeleeuwen.

Andrew Deen | 14-09-19 | 21:14 | 15

@Andrew Deen | 14-09-19 | 22:27: Het wordt niet meer waar, door je onwaarheid te herhalen.

tipo | 14-09-19 | 22:31

Wat die mensen "geloven" verschilt weinig van wat orthodoxe joden en christenen geloven. Ook in deze geloven is overspel, homoseksualiteit en afvalligheid verboden. Ook in die geloven staat er de doodstraf of verbanning op.

Waar staat er in het christendom de doodstraf op overspel, homoseksualiteit en afvalligheid?

Voordat u het OT gaat citeren, dat is de joodse wet. De christenen moeten het met het NT doen.

U heeft geen enkel inzicht in dat waar u in u reactie over schrijft.

Arachne | 15-09-19 | 00:19

@Andrew Deen | 14-09-19 | 22:27:
Cristene en Joden accepteren onze rechtsstaat en onze grondwet. Salafisten niet. Punt.

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:40
▼ 12 antwoorden verborgen

Met open ogen en bij volle(???) bewustzijn...
Ik kan met geen mogelijkheid begrijpen hoe het brein (voor zover aanwezig) bij deze mensen werkt.

Gerf | 14-09-19 | 21:13 | 3

begrijpen ze zelf ook niet.

swassannuf | 14-09-19 | 21:17

Ik denk dat die mensen op onbewust niveau gestuurd worden door angst en schuldgevoel. De onderhuidse werking van de westers christelijke cultuur. Modern links is meer religieus dan politiek in mijn ogen.

Croisantneuf | 14-09-19 | 21:46

En zo gaan we dus al slaapwandelend vanwege slappe knieën en een rubberen ruggengraat aan onze blanke beschaving ten onder.

Leeuwarder | 14-09-19 | 21:12
-weggejorist-
Rest In Privacy | 14-09-19 | 21:11

Pas als de moslims de chinesen dwars gaan liggen, krijgen ze op hun falie. Helaas zal westers Europa dan allang islamitisch zijn. En waarschijnlijk een soort Libië.

Hadena | 14-09-19 | 21:09 | 1

over mijn lijk dan toch wel.

swassannuf | 14-09-19 | 21:18
-weggejorist-
larie | 14-09-19 | 21:08
-weggejorist-
het_einde_is_nabij | 14-09-19 | 21:08

Mooi geschreven en zo waar. Het is niet te bevatten dat werkelijk alles wordt goed gepraat door links.

BozePaarseMan | 14-09-19 | 21:04

Gelukkig zijn wij met meer.

VanBukkem | 14-09-19 | 21:00 | 5

Ja en een hele berg onnozelen .......

Koning BongoBongo | 14-09-19 | 21:10

Ja , helaas een overgroot deel onnozelen.

Koning BongoBongo | 14-09-19 | 21:13

Nog wel. Maar in 2100 niet meer. Dan zullen de laatste oorspronkelijke Nederlanders met verbazing lezen dat er ooit mensen waren zoals Wilders waarop je kon stemmen toen het nog zin had, maar waar nooit meer dan 15% op stemde. Dit volk verdient niet beter. Probeer gewoon zoveel mogelijk van je leven te genieten en voel je gelukkig dat je in de meest welvarende tijd hebt mogen leven in een hele kleine periode in de geschiedenis zonder een verplichte religie.

Middensteun | 14-09-19 | 21:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Ondertussen in de salafistische wereld.
Betalen wij hun prijs.
nos.nl/l/2301718
Ik ga mijn scooter maar uit de gracht trekken.

Ruimedenker | 14-09-19 | 20:58 | 2

Zouden ze daarom EU resolutie 1743 (Deel het door!!) opgezet hebben? Ik denk al veel langer dat het niet anders kan dan dat shlamitische grootmachten ons in de tang hebben. Anders laat je dit allemaal niet gebeuren als weldenkend mens. Zelfs boomknuffelaars zien inmiddels dat er iets goed mis is.

NiCeY | 14-09-19 | 21:24

Geeft hoop. IHet mag lijden dat die houthi's SA het vuur aan de schenen leggen.letterlijk.

miko | 14-09-19 | 21:28

Zeer aanbevelenswaardig het artikel vandaag ( nota bene in de Gutmensch bode maar ere wie ere) van gesprek de Gristen Segers en de socioloog Koopmans : www.volkskrant.nl/columns-opinie/ruud...

daytripper | 14-09-19 | 20:57 | 4

Interessante alinea in dit artikel waar Segers deed zei:
"In het christendom hebben de kerk en de staat altijd naast elkaar bestaan. De islam heeft een staat vervangen, de islam wérd de staat die anderen zijn wil oplegde."

paridae | 14-09-19 | 21:22

@paridae | 14-09-19 | 21:22: Segers spreekt met 2 tongen (zouden de indianen zeggen). Hij zegt A en doet B want hij is dol op 'vluchtelingen', het liefst zoveel mogelijk. Wat trouwens zeer ernstig is: het wèl weten maar er niets tegen willen doen.

Goofje | 14-09-19 | 22:14
▼ 1 antwoord verborgen

Triest, maar zo waar Van Rossem; kort geleden heb ik nog geprobeerd mijn standpunt over islamisering en het goedpraten uit te leggen aan wat familie en vrienden. Best lastig want een van de eerste antwoorden die je krijgt is steevast: ja maar de grefo's: die zijn pas erg. Of nog leuker: wat is er nou zo erg aan om een stapje hun kant op te doen.
Door een homo notabene die ook iftart maar dat terzijde.
Op mijn opmerking dat hij als eerste van een flatgebouw geflikkerd (*) gaat worden is het antwoord: je moet niet alles geloven en ze zijn niet allemaal zo.
En ja (die kan er ook nog wel bij): mijn marokkaanse groenteboer is zo'n aardige man dus het valt allemaal wel mee. Ze zijn ziende blind en horende doof.
Ik voorzie een steeds grotere parallele samenleving, nog meer wijken zoals in Birmingham, Londen en bv Luton die volledig geislamiseerd zijn, waar de sharia heerst en waar mensen wonen die zich niet eens van het bestaan van een andere wereld bewust zijn omdat ze nooit buiten hun kleine wereld komen.
Je blijven verzetten, dat is het enige wat er op zit.

Von Mutzenbacher | 14-09-19 | 20:56 | 6

@daytripper | 14-09-19 | 20:59:
En toevallig woon ik in een grefo/SGP dorp.
Nog nooit, en ik zeg Nooit heb ik op enig moment last gehad van deze mensen.
En ja, het is een gesloten gemeenschap, en nee, ik heb niks met hun gewoontes.
Het is appels met peren.
Grefo’s en salafisten zijn NIET één pot nat.

Ruimedenker | 14-09-19 | 21:14

@Ruimedenker | 14-09-19 | 21:14: Klopt, het zijn meestal zeer gezagsgetrouwe mensen en er valt prima mee samen te werken. Alleen moet je niet vloeken als er iets mis gaat en overwerken op zondag is er ook niet bij. Dit itt tot een paar stagiares van de islamitische persuasie die ik moest opleiden. Dat ging niet want ze accepteerden niets van een vrouw. Ze hebben de studie dan ook niet afgemaakt.

Von Mutzenbacher | 14-09-19 | 21:22

@Ruimedenker | 14-09-19 | 21:10:

Vanmiddag trok er weer een stoet van die toeteraars voor ons huis langs: lekker hangen uit de autoramen, gillen, optrekken met gierende banden. Tot een paar jaar geleden had ik het nog nooit gezien, nu gebeurt het steeds vaker. Het lijkt haast afgesproken werk: zoveel mogelijk provoceren en zichtbaar zijn. Hoe vaker ze er mee weg komen, hoe dominanter ze worden. Alsof borderline in de volksaard zit.

MickeyGouda | 14-09-19 | 21:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Dagelijks werk ik met en voor 50 plussers en werkelijk die mensen leven nog 100 jaar geleden. Ik probeer ze mee te nemen in het nieuwe ICT tijdperk maar het is onbegonnen werk. Het hele wereldbeeld van die mensen is gebaseerd op het informatie tijdperk van de jaren 80 en de NPO is hun belangrijkste informatiebron. Die mensen, en dat zijn er miljoenen houden (en verknallen) de maatschappelijke verhoudingen in stand. Het zijn fossielen die niet kunnen en willen begrijpen dat we niet meer in de tijd van Joop den Uyl leven. Vanmiddag nog een gesprekje gehad met twee docenten 1 met pensioen en de andere er vlak tegen aan. Man o man wat een ongelooflijk beperkt blikveld hebben die mensen.
Nederland vergrijst maar het wordt tijd dat die vergrijzing overgaat in het eeuwige. Pas dan krijgen we (hopelijk) mensen die het wel begrijpen. Die weerbaarder worden en verlost zijn van de schaamte cultuur. Klootzakken moet je behandelen als klootzakken. Ook als het klootzakken zijn die de islam aanhangen.

Zapata10 | 14-09-19 | 20:56 | 9

@Zapata10 | 14-09-19 | 21:28: Ik geloof u direct qua beleving in uw werk ,maar als je tussen de 50 en 65 bent en je weet amper waar de startknop van de PC zit , dan heb je ook wel een speciale categorie te pakken. Denk niet dat je dat 1 op 1 kunt toepassen op "miljoenen" (lol) ouderen. En volgens onderzoek de NOS : "de meeste jongeren stemden Groenlinks en D66" Bron : nos.nl/artikel/2163382-jong-of-oud-ma...

daytripper | 14-09-19 | 21:45

@Analia von Solmsch | 14-09-19 | 21:40: Het is een beetje hoe je leven loopt, ik ben 30 jaar geleden bij toeval de ICT in gerold en toen kon ik niets anders dan jaar in jaar uit mezelf bijscholen. Niet alleen technisch maar ook functioneel en organisatorisch. (met de techniek veranderen de organisaties) Mijn generatiegenoten hebben inderdaad een heel andere weg gevolgd. Afgestudeerd daarna baantje, omhoog geklommen maar nooit echt bijgeschoold. Die begrijpen echt niet meer wat er nu gebeurd. Ook al leg je ze het 20x uit. Echt hopeloos. Mensen van na die tijd hebben de digitalisering bewust meegemaakt en kunnen er ook veel gemakkelijker mee omgaan. Zijn veel flexibeler ook wat werk aangaat.
Nu neem ik het de oudjes niet kwalijk, het is werkelijk ongelooflijk wat ze hebben zien veranderen binnen hun leven.
Toen ik begon te werken in 1975 bestond kantoorautomatisering niet eens en keken mensen op tegen een apparaat zoals de Telex.
Werken met computers, en dan bedoel ik niet de domme terminals die op een mainframe aangesloten zaten begon pas gemeengoed te worden half jaren 90.
Het is bijna niet meer bij te houden voor de oudjes.
(Een veel gehoorde klacht overigens)
Maar het is ook de leeftijdsgroep die in de avonduurtjes na de aardappelen met jus gezellig voor de buis gaat hangen en zich laat informeren. Het is de leeftijdsgroep die nog steeds bergen papier nodig heeft om informatie te verspreiden.
Het spijt me maar het zijn fossielen.

Zapata10 | 14-09-19 | 21:57

@daytripper | 14-09-19 | 21:45: Het electoraat van de PvdA is het meest vergrijsde electoraat van Nederland. Daarna volgt 50+, daarna het CDA. Hoezo Lol miljoenen ouderen? Volgens mij is een behoorlijk gedeelte van de Nederlanders 50+. En ja ook al hebben ze een drs titeltje ze kunnen verdomd goed vergaderen maar weten hoe je een attachement aan een email koppelt is heel moeilijk.

Zapata10 | 14-09-19 | 22:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat is dit een goed stuk van Nijman, je mag best trots op jezelf zijn als je dit zo kan verwoorden.
Ik deel niet vaak complimenten uit en zeker niet aan sociaal-democraten ;)

Ongeblustekalk | 14-09-19 | 20:55

Het is te laat, al véél te laat, het is de islam die heersen gaat. Als de grijze golf is vergaan zullen de moslims genadeloos toeslaan.
Het is te laat, al veél te laat. Dit is hoe de islam te werk gaat.

LostSandWich | 14-09-19 | 20:54 | 1

Dat zou ik niet willen zeggen. Ik krijg toch wel het idee dat er steeds meer mensen wakker worden. Maar goed, je kunt je er bij neerleggen. Beter is van niet.

Karel17 | 14-09-19 | 21:26

Teveel wetgeving wordt nog onvoldoende benut om dit soort tuig aan te pakken. En ja, dat is wel degelijk effectief uit te buiten.

Denkt u nu werkelijk dat het merendeel van dat salafistische tuig een baan heeft? Voor 5+ keer geknield langdurig bidden richting Mekka zal je werkgever je echt niet ieder uur vrijaf gaan geven. Naast het feit dat niemand zit te wachten op lui met lange pluizige baarden, kleding uit het jaar 600 en een nogal archaïstische denkwijze over de rechten van homo’s, vrouwen en anders- en niet gelovigen .

Die trekken dus “gewoon” een bijstandsuitkering (= uw belastinggeld), met allerlei bijkomende toeslagen (of - wellicht nog erger - worden gesteund middels subsidies, verstrekt door een niet al te goed oplettende (?) ambtenaar voor een of andere malafide “liefdadigheidsinstelling” waar zij deel van uitmaken/hebben opgericht).

Voor de controle of iemand aan de voorwaarden van zo’n met belastinggeld opgebrachte bijstandsuitkering voldoet is de - met belastinggeld gefinancierde - gemeente verantwoordelijk. Hoe Volkert met die voorwaarden omgaat (hij veegt er figuurlijk z’n reet mee af) weten we inmiddels. Maar datzelfde geldt ongetwijfeld ook voor dit salafistische tuig.

Gewoon-dus-de-wetten-handhaven! Geen (of minder) geld = geen (of minder) vreten.

Maar dan moet je wel de durf hebben deze maatregelen in te stellen. En de motivatie. En daar schort het nu eenmaal aan in linkse gemeenten (met linkse ambtenaren).

U (of in ieder geval de linksmensch) krijgt waarvoor u stemt.

Kompromat | 14-09-19 | 20:52 | 2

Linksmensen hebben het, nationaal, niet echt voor het zeggen gehad in ons kikkerlandje deze lopende eeuw, tog,

TizzumTog | 14-09-19 | 20:58

@TizzumTog | 14-09-19 | 20:58:
“Nationaal” niet nee, maar op gemeentelijk niveau dus wel. En daar ligt de bevoegdheid om te controleren of de voorwaarden voor het ontvangen van bijstand daadwerkelijk worden nageleefd.

Heeft u de samenstelling van B&W in menig (midden-)grote stad, waar dat salafistische tuig veelal huist, ooit wel eens bestudeerd? Menige (midden-)grote stad is een links bolwerk.

Kompromat | 14-09-19 | 21:32

Fortuyn waarschuwde hier al tegen. Sterker nog: de SP al in de jaren 80.
Maar onder het Nederlandsche volk gaat de zin "Wij hebben het niet geweten." nog eens heel groot worden.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 20:50 | 6

@VanBukkem | 14-09-19 | 21:13: Vergis je niet inderdaad : Janmaat werd verketterd in de "te gekke" ( kots) jaren '80 , maar bepaald niet gek en had heldere kijk op wat er gaande was . Alleen moest je het niet in je bol halen dit toen te zeggen : dan was je minimaal fascist en haal de andere etiketten maar te voorschijn. Ik werkte toen in het onderwijs ... O wee.. O wee... maar de tijd zal het leren

daytripper | 14-09-19 | 21:52

Het enige wat een aanzienlijk deel nu weet is "heel Holland bakt.." en waar de boodschappen het goedkoopst zijn . Diep treurig.

daytripper | 14-09-19 | 21:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Op een van de eerste films (gemaakt door de Serviërs) zie je Mladic het gebied van Sbrenica binnen rijden. Ze rijden rond en zien hoeveel de moslims kapot hebben gemaakt en overal moskeeën hebben gemaakt.
Later zie je een van de eerste ontmoetingen met Karremans (is er later uitgeknipt, heb dat stuk nooit meer kunnen vinden). Na een eerste toost met Karremans beklaagd Mladic zich over dat de moslims ongestoord Servische dorpen hebben platgebrand en mensen vermoord. Later zegt ie de gedenkwaardige woorden: “ooit komt de dag dat wij jullie moeten redden”.

postmodernismisdead | 14-09-19 | 20:50 | 3

Hij zei, over 25 jaar.

TizzumTog | 14-09-19 | 20:52

Praat eens met Dutchbatters hoe die tegen de moslimmilitie aankeken.
Vraag eens naar de naam Naser Orić, en wat hij in servische dorpen uitvrat.

Roadblock | 14-09-19 | 21:22

@Roadblock | 14-09-19 | 21:22:
U bent op de hoogte van de voorgeschiedenis van Izetbekovic? Ook geen frisse jongen...

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:33

Hoe meer aanslagen gepleegd worden door moslims, hoe dieper de Deugmensen in mijn navel gaan staren om daar de schuldvraag te vinden. Waarna zij in Deugende kringen hand in hand rond de moskee de Boze Profeet gaan beschermen.
Aangevoerd door de burgemeester, de iftar-commissaris van politie en de NOS.

Overmorgen weer samen spijbelen voor het klimaat? Dat stikstof maakt het zooo 10 seconden voor 12 in onze verder idyllische multiKul..

Jan Passant mk2 | 14-09-19 | 20:50

Het probleem zit bij de Politiek de MSM en Universiteiten. Zij willen het niet zien.
Geert Wilders wordt niet voor niets gedemoniseerd.

Bolder | 14-09-19 | 20:49

/Langzaam sluipt het ideologische gif van het salafisme dieper de samenleving in. En we doen er he-le-maal niets tegen./
Stemzombies 50+ en SJW gekkies. Nog een jaar of 20 en dan zijn alle babyboomers en PvdA adepten de pijp uit en hebben de sneeuwvlokjes verstand gekregen.

Zapata10 | 14-09-19 | 20:46

Als de conclusie is dat islam in Nederland nergens, echt nergens goed voor is - en het is ook écht nergens goed voor - dan kunnen we door naar de volgende vraag: hoe drijven we dit gif uit onze samenleving?

Ik denk aan stichtingen met crowfundgeld die mensen bijstaan die om hun islamkritiek worden ontslagen, bedreigd, of juridisch vervolgd. Ik denk aan meer "exposure" voor diegenen die islamkritiek achteloos wegwuiven, veroordelen of zelfs als misdadig bestempelen. Het zijn de NSB'ers van deze eeuw, en zo dienen ze te worden benaderd. Noem man en paard, en maak duidelijk dat ooit rekenschap zal moeten worden gegeven, zelfs al waren de bedoelingen goed. En ik denk aan aangiftes en civiele procedures, op z'n activistisch links zeg maar. Als een club als Urgenda via de rechter beleid kan afdwingen omdat het klimaat zo'n gevaar vormt, dan moet de rechter ook inzien dat de-islamisering cruciaal is. Het bewijs dat de islam een gevaar is voor de democratie en veiligheid is omvangrijk en niet te ontkennen, evenzeer als het schrijnende gebrek aan (en actieve tegenwerking van - denk boerkaverbod) de-islamiserend beleid.

En vooral ook GS sponsoren! Wie dat nog niet heeft gedaan en het kan missen: doe het nu. Een paar muisklikken en een paar euro's armer, voor de goede zaak.

Professor Superhirn | 14-09-19 | 20:45 | 3

Vrijheid van godsdienst/ meningsuiting uit het wetboek van strafrecht schrappen werkt ook...

Neuth | 14-09-19 | 21:24

@Neuth | 14-09-19 | 21:24
Vrijheid van godsdienst kan worden geschrapt. Valt onder VVMU en recht op vrije vergadering. Denkbeeldige opperwezens en sprookjesboeken hoeven niet in de Grondwet te zijn verankerd.

Professor Superhirn | 14-09-19 | 22:06

@Professor Superhirn | 14-09-19 | 22:06: Maar dat is "mijn" mening..

Neuth | 14-09-19 | 22:28

vreemd dat een comment die feitelijk aantoonbaar is, wordt gejorist. Ik zoek het krantenartikel er nog wel een keertje bij voor de lolz. Elke guurder hier kent de uitspraak 'over x jaar zijn wij hier de baas', en altijd door hetzelfde volk uitgesproken. En als ik er op wijs dat Duitsers dat ook ooit, in een ver verleden letterlijk zeiden, dan mag dat hier niet gemeld worden. Kneuzerig.

Nanker Phelge | 14-09-19 | 20:41 | 6

' Pas op voor uitsluiting' en Godwins van die aard zitten er goed ingebakken in ons volk.

Maar 'wij zijn hier straks de baas' kan blijkbaar zonder enige reden tot zorg luid en duidelijk geroepen worden.

letopuwzaak | 14-09-19 | 21:11

@Nanker Phelge | 14-09-19 | 20:53:
Och, ik ken een verhaal dat op de Grebbeberg Duitse officieren in burger vanaf de uitkijktoren in Ouwehands dierenpark de hele omgeving met alle stellingen met kijkers in kaart stonden te brengen.

Roadblock | 14-09-19 | 21:26

@Roadblock | 14-09-19 | 21:26: idd. Zijn talloze voorbeelden van door heel Nederland. Overigens vlogen de Duitse bommenwerpers in '39 al boven NL te dreigen. En was er een partij die het eigen leger actief wilde ontwapenen en Nederlandse soldaten op straat uitjoelde. Pechtold anyone? In 1938 waren er al allerlei geheime evacuatie plannen, bijv in Amsterdam. Maar het volk kon gerust gaan slapen hoor.

Nanker Phelge | 14-09-19 | 21:46
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
J. Jarig | 14-09-19 | 20:39

We leven in een maatschappij, waarin principieel zijn een dure zaak is. Een hele dure zaak.... Hypotheek, het sociale umfeld (gekaapt door links), Premiers die duizenden euro,s beloven.... Kom dan maar eens aankakken met je 'Geert'.... Toch blijf ik de PVV trouw. Al denkt (een deel van) mijn omgeving dat ik SP stem. Laat dat maar zo.....

kotelet | 14-09-19 | 20:38 | 1

Meestal laten daden zien waar een mens staat, daarom weet jouw omgeving dat je een commie bent. En vegetarier.
En wat is het verschil tussen de sp en pvv behalve het islam vraagstuk?
Niets.

Ongeblustekalk | 14-09-19 | 21:02

De waarheid is te beangstigend om onder ogen te zien, dus men kiest massaal voor cognitieve dissonantie.

MickeyGouda | 14-09-19 | 20:37 | 1

Wegkijkend ten onder gaan.

miss error | 14-09-19 | 21:09

Al in de jaren '60 wist een groot deel van Oost Europa dat communisme niet werkte. Maar het duurde tot 1989 totdat de muur viel. En de islam is nog niet zo alomvertegenwoordigd in Nederland dat je er voortdurend direct last van hebt als je in een blanke wijk woont.

petersteenkamp | 14-09-19 | 20:36 | 1

Precies, en dat is nou juist het probleem. Je gaat ook pas naar de dokter als je een serieus probleem vermoedt.

Bolder | 14-09-19 | 20:44

Het is ook het Vrije Westen met inmiddels 50 jaar feminien georienteerde politiek. Het is (ook) een neveneffect van het 'iedereen hoort erbij' dogma.
Rest van de wereld denkt daar wat anders over.

Alquest | 14-09-19 | 20:35 | 1

Het VOGELvrije Westen!

McSplutter | 14-09-19 | 20:36

Als ik in complottheorieën zou geloven, dan was het simpel. Dan zat er iets in het drinkwater, iets dat cognitieve-doofheid en -blindheid veroorzaakt. Helaas, is het niet zo simpel.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 20:34 | 2

@McSplutter | 14-09-19 | 20:38: Drinken die Linksen nu ook al uit het riool? Het past wel in de trend van voortschrijdende idioterie. Zeiken onder de douche, een drol door het putje stampen, drinken uit het riool.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 21:37

Het einde van het Romeinse rijk 2.0.
Dezelfde decadentie, hetzelfde egoisme, dezelfde excessen, dezelfde onwil om te verdedigen wat men lief is, en intussen blind voor het gevaar van de barbaren die al binnen de muren zijn.

Roadblock | 14-09-19 | 20:33 | 8

@McSplutter | 14-09-19 | 20:43: GNU legende Richard Stallman had op een naambordje bij een kantoordeur geschreven:
Knight for Justice
en daarnaast: (also: hot ladies)

Nou, nou, dat heeft hij geweten hoor. Op Twitter het ene lelijke gedrocht ("waar je je hond nog vanaf zou schoppen") tot de andere gedweee gefeminiseerde zeikstraal die roepen dat hij moet aftreden.

Maar als een vrouw in Iran wordt gearresteerd omdat ze (als man verkleed) een voetbalwedstrijd heeft bezocht (!!!!!) dan hoor je dat soort types niet. Ook als ze zichzelf in brand heeft gestoken niet.

Ik KOTS op dat soort figuren.

EnNouJijWeer | 14-09-19 | 20:56

@EnNouJijWeer | 14-09-19 | 20:56:
De huidige feministes weten hoe ze hun doelgroep moeten kiezen.
De moslims meppen terug als ze over moslimmannen beginnen die hun vrouw mogen slaan.
Nee, het is veiliger over de "witte" mannen heen te plassen, want die hebben geleerd van jongs af aan, dat je geen vrouw mag slaan.

Roadblock | 14-09-19 | 21:09

Gevaar van barbaren EN berbaren: mensen die de boel platbranden en mensen die dan toekijken.

Analia von Solmsch | 14-09-19 | 21:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Als halve "Nederlander", uit de, in de oude "gouden" 17e eeuwse koloniën Brabant en Limburg, kan ik hier mededelen dat de/jullie vuile protestantse Geuzen daarboven het VOLLEDIG verkeerde Saudi-volk aan het pleasen zijn.... tjuu... en WEER gaan jullie voor het grote geld... Jullie laten salafisten kindertjes al 25 jaar vergiftigen in de 450 moscs...
Zelfs Aboutaleb(bruto 224.000 euro...)mag gewoon zeggen, ieder moslim is een beetje salafist... nou bedankt.

grindbak | 14-09-19 | 20:29 | 3

Hoho grindbak, niet iedereen boven de rivieren is een linkse wegkijkerT.
Zijde gij nouw van de pot gerukt of hedde blaren in de kop!

Ruimedenker | 14-09-19 | 20:44

Dat ideologische gif wordt gesteund door socialisten, maar zolang dat als een mening wordt gezien en niet als een verderfelijk gedachtegoed dat alles kapot maakt, gaan we een weg op die als eindpunt geweld heeft.
Je mening moet kapot en daarna jij als je niet luistert. Dat is links.
En hier is daar ook een podium voor.
.

Ongeblustekalk | 14-09-19 | 20:28 | 3

Ik heb het gelezen OB Kalk.
Er zijn hier reaguurders die menen dat rechts-extremisten met wortel en tak uitgeroeid moeten worden.
Er zijn andere reaguurders, die iedereen die het niet met hun eens is, een rechts-extremist noemen.

Roadblock | 14-09-19 | 20:42

"Dat ideologische gif wordt gesteund door socialisten, maar zolang dat als een mening wordt gezien..." Het probleem is dat het inmiddels niet als een mening, maar als een feit wordt gezien.

McSplutter | 14-09-19 | 21:02

Volledig gelijk Van Rossum. Al vond ik de moord op Fortuin toch niet volledig in het rijtje thuishoren. Maar bizar en vervreemdend is het wel dat het Westen zich dit laat gebeuren en hier zelf activistisch aan mee werkt.
Ik heb inmiddels al jaren het gevoel dat ik in een nachtmerrie ben beland en alsmaar niet wakker word.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 20:28 | 1

Fortuyn, met een Y, alstublieft.

McSplutter | 14-09-19 | 20:47

Enjoy the decline of the west... iets anders zit er toch niet meer in dus geniet er dan maar van.

jowel | 14-09-19 | 20:28 | 2

De ondergang van het 'avondland'.

Kanarie_Geil | 14-09-19 | 20:33

Goed stuk. Ik word soms moedeloos in mijn directe omgeving. Het ontkennen "is maar een godsdienst', 'maar de kruistochten waren ook erg', 'bestrijd haat met liefde', het napraten van de NOS.
Ik probeer de volgende generatie bewust te maken. Niet teveel in een keer. Het blijft lastig tegen deze geweldige overmacht van deugers, heulers, faciliteerders en perfecte propaganda van een 'war machine' - gefinancierd met oliegeld uit het Midden Oosten.

paridae | 14-09-19 | 20:27 | 11

@paridae | 14-09-19 | 21:04:
Wenen- Ik kan het boek 'Islam at the Gates' aanbevelen.
Over de totale onverschilligheid (toen ook al) van het toenmalige christelijke westen voor de opmars van de Ottomanen in de Balkan, en de gruwelen die zij daarbij verrichten, de slaven die ze namen en de kinderen die ze roofden ( 1 op de 5).

Roadblock | 14-09-19 | 21:39
▼ 8 antwoorden verborgen

Kent iemand hier het verhaal van de familie Gümüs nog?

Super Vaagstra | 14-09-19 | 20:27 | 1

Hardwerkend het land uit..
Nog steeds een schandalig verhaal.

rondjesrijder | 14-09-19 | 21:16

Ach, en RTL nieuws mocht gezellig met een trouwstoet mee. Het valt allemaal wel mee he..
En goh, er werd niet "getüterd" "want dat geeft maar overlast he".
Wel grappig dat de fotograaf toegaf dat ze in Turkije mbt trouwstoeten een stuk moderner zijn dan in NL.

rondjesrijder | 14-09-19 | 20:25 | 3

Nah, het was vandaag weer 'trukkertüterdag'.
En maar drukken op dat kleine tütterknopje.

Je moet jezelf toch ergens mee bewijzen.

Kanarie_Geil | 14-09-19 | 20:36

En op het Staatsjournaal hadden we vanavond macrobiotische kookles.
Man, man, man.... Elke dag meer staatspropaganda...

Aristotalloss | 14-09-19 | 20:45

Ik zie het getüter en de blokkades niet als uiting van vreugde, maar als provocerend getreiter met 'kijk eens hoe ver wij kunnen gaan'. Ik zal wel een rassiest zijn.

McSplutter | 14-09-19 | 21:09
-weggejorist-
Paaldanseres | 14-09-19 | 20:24

Dogmatisch “denken” (het is natuurlijk geen denken, doch dom volgen) vergt eenvoudigweg heel veel moeite.
Ga er maar niet van uit dat zaken gaan veranderen.

Rico Tampeloerus | 14-09-19 | 20:24 | 1

Veel moeite om te veranderen

Rico Tampeloerus | 14-09-19 | 20:25

Die kinderen wordt niet alleen opgeroepen tot haat en discriminatie op salafistische islamscholen. Dat valt nog onder de vrijheid van godsdienst. Ze worden ook opgeroepen om geweld te gebruiken. Op termijn. Als ze terug zijn in hun islamitische staat. Dat is geen burgerrecht meer en valt niet onder de vrijheid van godsdienst. Dat is de grens van godsdienstvrijheid. Het zijn enkele tientallen docenten die dit soort lessen geven. Die moet je dus aanklagen en uitzetten of een omgangsverbod met kinderen geven net als pedo's.

tipo | 14-09-19 | 20:22 | 4

@elfenstein | 14-09-19 | 20:37: Dat is meer het Franse model en ooit het Turkse. Daar is (was) ook een scheiding tussen kerk en staat. Nederland valt niet in die traditie. Al eeuwenlang niet. Er is alleen het strafrecht om oproepen tot geweld tegen te gaan en verder een luisterend oor voor slachtoffers. Kinderen zijn in Nederland vogelvrij qua indoctrinatie verder. Daar is tientallen jaren lang een schoolstrijd voor gevoerd (artikel 23 GW). Ga je niet veranderen. Lukt niet.

tipo | 14-09-19 | 21:17

@tipo | 14-09-19 | 21:17: atikel 23 is zo gewijzigd, er zijn marginale christelijke partijen, je hebt zo een meerderheid. Alleen stalt half Nederland zijn kinderen op een blanke school, wegens een infantiele lesmethode van een eeuw geleden, Dalton, montessori - noem het maar.
Dat moet de overheid wel betalen ja!

Analia von Solmsch | 14-09-19 | 21:56

@Analia von Solmsch 21:56: CDA, FvD, CU en SGP en Otten hebben 27 van de 75 zetels in de Eerste Kamer en kunnen zo een grondwetswijziging tegenhouden als zij bij tweede lezing damen nog hetzelfde percentage hebben. Dierenpoes en enkele VVD-ers zullen artikel 23 ook altijd beschermen.

tipo | 14-09-19 | 22:10
▼ 1 antwoord verborgen

*gaat Netflix kijken*

knutsel_ | 14-09-19 | 20:21 | 11

@Ruimedenker | 14-09-19 | 21:27: Ah, dank. Ik vond S1 ook heel geweldig; vandaar mijn teleurstelling voor wat betreft S2. Is, volgens uw mening, 3 kijkbaar zonder 2 te hoeven doorstaan?

McSplutter | 14-09-19 | 21:33

@Ruimedenker | 14-09-19 | 21:27: Als tegenprestatie wil ik u nu (waarschijnlijk ten overvloede) even BBC2 aanraden: Last night of the proms. Uiting van - tot voor kort onverdachte - vaderlandsliefde uit een Koninkrijk dat binnenkort de vrijheid weer mag proeven!

McSplutter | 14-09-19 | 21:39

@McSplutter | 14-09-19 | 21:39:
Staat op het lijstje. Goede tips altijd welkom.
Bagger genoeg om uit te kiezen, pareltjes echter moet je zoeken of toegeworpen krijgen.

Ruimedenker | 14-09-19 | 22:21
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat onder de noemer van "Mohammedanisme" of "Islam" de rondgang doet is niets anders dan een fascistoide ideologie met (eigen-) rassenverheerlijking en "een Führer uit het boekje". Mein Kampf is ondertussen verboden, bruine hemden in de straten zijn verboden, swastika vlaggen zijn verboden.
Maar voor hetzelfde principe MOET deze nieuwe fascistoide ideologie worden verboden, hun (ISIS-) vlaggen moeten worden verboden, hun djellaba's, boerka's, chadors, en groepshuizen moeten worden verboden. Hun aanhangers mogen op geen enkele manier een Nederlandse verblijfsvergunning of paspoort krijgen, ze mogen een premie krijgen om met hun HELE CLAN naar landen waar die ideologie wordt verkondigt te verhuizen, of ze worden gedoogd, als ze hun ideologie achter hun voordeur houden, totdat ze vertrekken.

Du-u-u-h | 14-09-19 | 20:17

De deugmensen zouden uit solidariteit voor het salafisme zichzelf moeten laten besnijden.

Reebensteeltje | 14-09-19 | 20:17 | 5

En het velletje houden en de rest weggooien

Olleke | 14-09-19 | 20:56

@Olleke | 14-09-19 | 20:56: Kan altijd nog als inlegVELLETJE gebruikt worden. Ook een product van onvolwassen l*lletjes.

McSplutter | 14-09-19 | 21:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Van Rossem, er is wel iets tegen te doen.
Wat dan ?
Formuleer nou eens op een duidelijke /begrijpelijke/Jip en Janneke taal richting werkende/drukke NL-ers die zich werkelijk niet/geen tijd in deze materie verdiepen, wat er gaande is.
Mooie opdracht voor Postbus 51.

Uw Verzekeringsadvis | 14-09-19 | 20:15 | 3

Laat maar gaan , het is veel te laat .......'we 'reageren kennelijk nergens meer op. Het kan 'ons ' al jaren niet schelen dat we er elk jaar financieel op achteruit gaan. Dat is wel eens anders geweest . Wanneer heeft u voor het laatst rente gekregen over uw spaargeld ? Nooit een woord van protest gehoord.........'we 'zijn verloren .

Koning BongoBongo | 14-09-19 | 20:34

@Koning BongoBongo | 14-09-19 | 20:34: ach stof waar stik in zit is een veel groter probleem, tog?

Kanarie_Geil | 14-09-19 | 20:41

@Kanarie_Geil | 14-09-19 | 20:41: Yep...... afleidingsmanoeuvre nummer 1635 en 15 miljoen mensen trappen er weer in ..... and again and again and again......

Koning BongoBongo | 14-09-19 | 21:00

Ik denk altijd maar, hoe minder mensen, hoe beter..

Neuth | 14-09-19 | 20:15 | 5

@Kanarie_Geil | 14-09-19 | 20:48: Als ik een wikipedia-artikel zou gaan schrijven over het begrip 'waarheid', dan zou ik uw reactie quoten als voorbeeld!

McSplutter | 14-09-19 | 20:55

Mens is gewoon intrinsiek verrot door de afhankelijkheid van cultuur die verweven is met ons d.n.a. Geloof is een uitvloeisel van cultuur. Zodoende hoe minder hoe beter. Evolutionair doodlopend..

Neuth | 14-09-19 | 21:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Deze bijdrage/column is zo treurig en zo waar dat het gewoon pijn doet.

frisenfruitig | 14-09-19 | 20:15

Prachtig geschreven, helaas een realistische inktzwarte inhoud.

miss error | 14-09-19 | 20:14

Dit is inderdaad wat er sluipenderwijs gebeurt. De linkse kerk, ver weg van grootsteedse wijken waar de islam verder en dieper in sijpelt, kan het zich, zo beelden ze zich in, permitteren om weg te kijken. Ze wonen er toch niet! Ik zie hier steeds meer jongens in djellaba, zeker in de Ramadan. Dat was 10 jaar geleden simpelweg niet of veel minder zo. Hetzelfde geldt voor lichaamsbedekkende kledij voor vrouwen. Opvallend is dat er net als 20 jaar geleden nog steeds heel slecht Nederlands wordt gesproken onder de NAFfers en Midden-Oostelijke medemensen... VRijwel geen positieve ontwikkeling daarin. Een enkele jongedame die zich weet los te weken uitgezonderd. Gewoonten uit de islam worden langzaam ingevoerd door sluipmarketing van de grootgrutters. Er kan immers geld mee worden verdiend. Halal hier en halal daar. Op openbare scholen wordt 'spelenderwijs' meegevast in de Ramadan. En nìets hoor je tijdens de protestante en katholieke vastentijd, helemaal niets. Er zit geen greintje trots meer in onze maatschappij. Waar mogen we 'fier' op zijn? Die door de links overheid en onderwijssysteem gecreëerde leegte wordt nu vanzelf gevuld ...

Elpefo | 14-09-19 | 20:14 | 1

Bij de hitlerjugend ging men ook 'spelenderwijs' te werk...

Zenzeo | 14-09-19 | 21:26

De VK-ombudsman had ook de vergelijking kunnen maken met La Republique: staatsonderwijs en laïcité. Maar nee, liever een zure duistere verdachtmakende vergelijking: totalitaire regimes. En het daarbij laten. Niet dat die ombudsman nu in mijn achting gedaald is. Die functie van ombudsman is een aanfluiting. Hij praat altijd recht wat krom is. Kan iemand mij aanwijzen waar hij ooit een fout van de Volkskrant heeft toegegeven?

Rest In Privacy | 14-09-19 | 20:13

Kortom: We zijn gedoemd tot kwetsbaarheid masochisme en onszelf opheffen.

frisenfruitig | 14-09-19 | 20:12

Als de voorbeelden, die je noemt, al van jaren geleden zijn, dan maak je eigenlijk je eigen punt irrelevant. Noem dan al die aanslagen van dit jaar. Oh wacht...

Erikjan79 | 14-09-19 | 20:12 | 4

Die salafistenschool (recent) wat vind je daar van. Zou je graag een tijdje verplicht op het achterste bank willen laten meedraaien.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 20:53

Het gaat hier niet zo zeer om een opsomming van aanslagen, maar om voorbeelden van aanslagen, waarvan redelijkerwijs verwacht kon worden dat deze een politieke of maatschappelijke ommekeer zouden inluiden.

Wilder Wein | 14-09-19 | 21:39

Hoi, ik ben Erikjan79, Dhimmi van beroep en overtuiging.

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:19
▼ 1 antwoord verborgen

Baf van Rossem! VoltrefferT.
Ik mis nog één aanleiding wat het salafisme heeft gemaakt tot wat het is, namelijk: Israël.
Er zijn nogal wat mensen die het terrorisme van de radicale islam goedpraten vanwege Israël.
De ultieme manier om Israël te bashen en de islamieten uit de wind te houden.
Goed stuk van Rossem, 8 tellen voor de salafisten. Op naar de knock-out.

Ruimedenker | 14-09-19 | 20:10 | 7

Krommedenker zwetst:
nl.wikipedia.org/wiki/Moslimbroedersc...
Hier, lez0n en probeer het daarna nog eens. Israel is slechts een excuus voor ze om nog harder op het westen in te beuken. De koran zegt namelijk niet dat Israel vernietigd moet worden ( of ik moet erover heen gelezen hebben maar dat zal wel niet want in de periode 650-700 AD bestond Israel niet...

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:18

Wat Grasnaaiert zegt. Israel is misschien nuttig als katalysator om de moslimhorden te verenigen tegen het Westen, waar Israel als pertinent niet-islamitisch gebied en een angel in de kont van islam, deel van uitmaakt, maar de oorlog is tegen het Westen. En eentje die ze bezig zijn te winnen. Niet in de laatste plaats door ongevraagde assistentie van binnenuit.

Mazzelstof | 15-09-19 | 08:32

@Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:18:
Is ook niet wat ik bedoelde.
Er zijn in de huidige tijd nogal wat mensen, meestal uit linkse hoek, die begrip hebben voor geweld etc. uit radicaal islamitische hoek, vanwege o.a. Israël/Palestina.
Overigens kun je op de wiki lezen dat de moslimbroeders niet van plan zijn hun geweld tegen Israël te staken, maar dit terzijde. En nog een punt, zonder de koran gelezen te hebben en ook nooit ga doen, de Joden waren er wel al ver voor 650-700 AD en die staan wel beschreven.
Kalm aan dus maar, met je flauwe woordgrapjes.

Ruimedenker | 15-09-19 | 09:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Triest maar waar Van Rossem... Laten ze in ieder geval ook stoppen met salafisme (alleen) de schuld te geven. Dat is slechts de brandnetel tussen de distels die uit de achterlijke Islam ontspruit. Of vice versa, zo je wilt.

VP732 | 14-09-19 | 20:07

Mooi stuk... triest.

letopuwzaak | 14-09-19 | 20:07

Voor ongefilterd verzet tegen het wassend tij van salafisme moet je toch echt bij Greet wezen. Make Greet Great Again...!

isitsoornot | 14-09-19 | 20:06
-weggejorist-
Trumme | 14-09-19 | 20:06 | 2

Hulde Nijman! Deze ga ik inlijsten voor mijn kleinkinderen later!

overVecht | 14-09-19 | 20:05

Nederland zoals de Nederlander het kent hangt aan het randje van de afgrond. Er is nog maar één ( vreedzame ) oplossing, maar die vergt een serieuze ruggengraat. Er is een kandidaat maar die is helaas vakkundig met de grond gelijk gemaakt. In mijn ogen hebben we nog slechts 2 keuzes. We doen waar niemand zich aan wil branden en gaan tegen de stroming in, of we bekeren ons tot de islam ( Bij keuze twee zult u alsnog onthoofd/gestenigd worden ) Fijne zaterdag avond medemensen. Ik roep trouwens niet op tot geweld, ik roep op tot een zeer goed overwogen stem.

keistad | 14-09-19 | 20:05

Het wachten is op een échte leider wereldwijd die overbevolking aanpakt. Immigratie is daar een onderdeel van. Of wachten op een "natuurlijke" oplossing zijnde natuurrampen, epidemische ziekten, oorlogen. Kortom in Nderland is geen enkele parij die aan deze normen voldoet en Nederland is ook maar zo'n klein landje op de wereldkaart, de Calimero van de wereld.

aartvantiemenvanjand | 14-09-19 | 20:04
-weggejorist-
Nanker Phelge | 14-09-19 | 20:03

Ik doe al veertig jaar alles wat ik democratisch kan doen. Ga altijd stemmen en altijd op die ene... Helpt geen fuck, ik ben sinds enige tijd een nazi, een xenofoob en een fascist.

Petrus Poortwachter | 14-09-19 | 20:03 | 1

Ik heb daarvoor altijd mijn antwoord klaar : Als in jou ogen een patriottistische man die zijn land, normen, en waarden wil behouden en daarmee een veilig klimaat voor vrouwen en kinderen wil creëren een Nazi/fascist is, dan maak ik mij 100% schuldig aan al jou hersenspinsels.

keistad | 14-09-19 | 20:20

Het postbellum bleek een interbellum van exact 10 jaar. Overigens is de link tussen einde koude oorlog en begin islamitisch terrorisme wel een interessante. Afghanistan, OBL, Golf Oorlog, aanwezigheid VS in SA, etc.

Jasper293 | 14-09-19 | 20:03 | 1

Ja, alleen was er voor die tijd ook al terrorisme, alleen noemden we het toen geen terrorisme omdat ze of aan Sovjetkant "onze" vriendjes beschoten of voor "ons" de Ruski's en allies.

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:15
-weggejorist en opgerot-
Bierum | 14-09-19 | 20:01

Het lijkt wel of ze een fascistische religie willen dat de boel opblaast i.p.v. een ideologische. Geen enkel islamitisch land op de wereld is vredelievend. Maar hier doen we net of onze neus bloed, en als er iemand op staat daarover (wilders/baudet) wordt hij kapot gemaakt. Lijkt wel gefinancierd door olie geld, die er belang bij hebben.

tragic1911 | 14-09-19 | 20:01 | 3

En wie heeft er in Nederland een groot belang in olie?

Zoloft | 14-09-19 | 20:03

Het positieve van deze week is dat notoire wegkijkers toch iets hebben ontdekt. NRC en Nieuwsuur beseffen dat Wilders altijd gelijk had maar noemden zijn naam niet. De eer gunden ze aan PvdA-er Asscher en een D'66-er, die als ze eerlijk waren geweest, Wilders naam hadden geprezen. Ook Marcouch herhaalde dat hij voor het salafisme heeft gewaarschuwd. Alle geschoktheid, verbazing en andere synoniemen van 'o is het zó erg' zijn natuurlijk gespeeld en geven een vieze smaak in de mond. Waarom weten onze bestuurders niet wat wij al tientallen jaren horen, zien, voelen en ondergaan.
Nu doorzetten... Alle namen van mensen die niet wegkeken op dit blog blijven vermelden als strijders voor de VVMU en bestrijders van moslimextremisme in al haar vormen: Van Gogh en Fortuyn, Ayaan, Wilders, Baudet, Nausicaa Marbe, Leon de Winter en Arthur van Amerongen. En niet te vergeten: de hele redactie van GeenStijl!

Angélica de Sancé | 14-09-19 | 20:00 | 4

Vergeet ook vooral, het echte geluid niet.
www.jensen.nl/

Paaldanseres | 14-09-19 | 20:21

Ik had verwacht dat je Jozef Stalin ook zou noemen.

Ongeblustekalk | 14-09-19 | 20:56

Janmaat ?

vmk | 14-09-19 | 21:02
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig stuk Bart. Wat stel je voor dat we er aan gaan doen?

belly | 14-09-19 | 19:59 | 2

PVV, daar red je levens mee.

keistad | 14-09-19 | 20:27

Niks natuurlijk. Alleen benoemen kan ie.

Chow | 15-09-19 | 06:48

Erger nog: uw (@Van Rossem's) artikel kan als haatzaaien worden bestempeld omdat "En we doen er he-le-maal niets tegen" als bovenmatig suggestief en opruiend kan worden gezien door hen die dat zo willen zien.

McSplutter | 14-09-19 | 19:58
-weggejorist en opgerot-
Kweet_al | 14-09-19 | 19:57 | 2

Dit heb ik zo juist een half uurtje geleden ook betoogd. Het islamitisch gif wat steeds verder in onze democratische en vrije bloedbanen komt. Beschermd door linkse deugers die al decennia de weg kwijt zijn en liever hun hoofd op het hakblok van Allah leggen als ongelovige dan de waarden van de westerse democratieën te verdedigen. Hoe shizofreen kan een mens zijn.

De Evangelist | 14-09-19 | 19:57

We?
Ik ben elke dag bezig om hier tegen te strijden, leer mijn kinderen dat wat alles met de islam te maken heeft verwerperlijk is.
Geef het tijd en geloof me, er komt een ommekeer!

nonloso | 14-09-19 | 19:56 | 2

Inderdaad: We?
Niet ik. Niet in mijn naam.
Ik faciliteer de 'religie' van de 270 miljoen dodelijke slachtoffers niet! Op geen enkele wijze!
#notme!

Aristotalloss | 14-09-19 | 19:59

Een punt heb je hier wel. Ook ik voedt mijn kinderen kritisch op. Het (tenenkrommende) Jeugdjournaal voorzie ik altijd van gepast commentaar, zeker omdat ik weet hoe het er op basisscholen aan toe gaat. Toen mijn zoontje 5 was was hij er van overtuigd dat Trump ‘het kwaad’ was, zonder verdere onderbouwing uiteraard. Ook op het gebied van milieu en klimaat kunnen ze er op het basisonderwijs wat van. Over een jaartje of 10 zijn ze volwassen, ze zijn slim zat, en ik gun ze dan ook om Europa tzt achter zich te laten.
Helaas voor Nederland blijven denk ik de mensen die je er het liefste niet ziet uiteindelijk achter.

Sjeik-Sjotum | 14-09-19 | 20:24

Inmiddels al 7 bezig om dit land te verlaten. Het huis is al aangeschaft. Kan elk moment weg. Denk toch zeker niet dat ik in een door anderen gecreëerde rommel wil leven.

azijnseikerT | 14-09-19 | 19:55 | 3

doei

pegaje | 14-09-19 | 19:56

Lafaard.

FordPrefect | 14-09-19 | 19:59

Gelijk heb je. Indien ik de (financiële) mogelijkheid resp. de toekomst nog voor me had, zou ik ook vandaag nog vertrekken. Net als vele joden voor/tijdens het Hitler-regime.

Wilder Wein | 14-09-19 | 21:16

het salafisme is niet meer dan een etiket. Zoals de burrie van Rotterdam al eens zei: alle moslims zijn althans deels salafist.

Het zit in de kern van deze op ideologie, die vermomd als godsdienst zijn veroveringsdoctrine nastreeft.

Het is tijd om de islam te toetsen aan de houdbaarheid tegen onze normen en waarden. En vervolgens, gelijk eerder het nazisme, tot een verbod te komen.

Alleen dan kan de open, westerse samenleving met zijn sociale verzorgingsstaat overleven.

Glasgow Argus | 14-09-19 | 19:54 | 2

Ik denk dat een verbod een beetje mosterd na de maaltijd is, tegen een vijand die van kind af aan leert om alles te haten en indien mogelijk te vermoorden wat geen moslim is, daarbij is geen verbod mogelijk, dat moet je bij de wortel vernietigen en helaas door het linkse policor zijn we al jaren te laat om adequaat te reageren.

Halul gebakken | 14-09-19 | 20:25

Precies. De leer/kern van de islam is zo verrot en intolerant dat deze gelijkgeschakeld kan worden aan het nationaalsocialisme.

kortebroek | 14-09-19 | 20:30

En heel Nederland kijkt er na en doet niks,tjaaa.

pegaje | 14-09-19 | 19:53

We? Spreek voor jezelf van rossum.
Ik denk dat er steeds meer mensen zijn die er we wat van zeggen. Ik vergelijk het een beetje met 2005 toen je voor werkelijke islam kritiek hier moest zijn.
De tegenkrachten worden wel zeker groter.

miko | 14-09-19 | 19:53 | 14

@Wilder Wein | 14-09-19 | 21:10: Inderdaad. Au, maar inderdaad!

McSplutter | 14-09-19 | 21:24

Hoe en waar zie je die tegenkrachten? Dat zou ik werkelijk van je willen weten.

Rest In Privacy | 14-09-19 | 21:25

U heft de "we" in - we - gemist?

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:12
▼ 11 antwoorden verborgen

In wezen is het heel simpel. Beleid moet worden gemaakt door politici. En die kiezen bij voorbaat voor hun eigen carrière, opportunistisch als ze zijn. Je gaat niet iets doen waarbij de kans groot is dat je beschadigd raakt. Bijvoorbeeld doordat je als racistisch weggezet wordt.
Eigen carrière gaat voor landsbelang.

druipsmurf | 14-09-19 | 19:52 | 1

druipsmurf | 14-09-19 | 19:52
@Van Rossem | 14-09-19 | 19:45 |
Of 24/7 365 dg /p/jr beveiligd te moeten worden.
Safehouse in, safehouse uit, safehouse in, safehouse uit.

Ondertussen zitten de paar safehouses/blijf-van-mijn-lijf-huizen bom(!)vol met voornamelijk vrouwen uit die fijne cultuur van ze.
En slaan de verschillende islamitische stromingen mekaar hier, op NL grondgebied, de harses in, precies zoals ze deden in zandbak van herkomst.

Een vrijwel allesomvattende column @Van Rossem, over de radicaal-fanatieke islam door de laatste decennium/decennia heen nu in N-W-(Z)-Europa.

1 ding ben ik niet eens; eerste zin laatste alinea: "Langzaam sluipt het ideologische gif van het salafisme dieper de samenleving in."
Imho gaat dat juist als een trein, en die tuft hoe langer harder en harder over de steeds krakkemikkiger spoornetwerk. Want hoe lang is het nou nog maar gelee dat de eerste mohammedanen hier kwamen? 50-60 jaren geleden.
Op een eeuwenoude maatschappij als de onze, die ondanks de "stille" zuilen-kift en ander klein bier, behoorlijk overzichtelijk was en goed toeven.
En in ruim 6 decennia komt de muselman met z'n aangetrouwd gevolg en per gezin z'n 5,0+ tellend addergebroed de boel eens eventjes opschudden, ontwrichten, kabaal maken, stampen, doordrammen, wanneer ze de zin niet krijgen: dreigen, en als dat niet werkt: wat de Profeet ze in hun mohammedaans koppie fluistert via dat schriftje van ze: het Kromzwaard erin en de Zweep erover.

Pfffft. Dorst nu.
/Prüüst!, op secularisme, en in het bijzonder Kemal Ataturk ditmaal. *KLÜK!*

chicago river | 14-09-19 | 20:57

Het is inderdaad verbazingwekkend maar waar..
We staan erbij en kijken ernaar.
Wachtend op de volgende aanslag...

laurentius | 14-09-19 | 19:52 | 5

@laurentius | 14-09-19 | 20:37: 'We' hebben voorlopig nog even vertrouwen in de democratie. Ik weet overigens niet hoelang dit nog gaat duren. De toenemende polarisatie - niet alleen in Nederland, maar globaal - doet mij het ergste vrezen.

McSplutter | 14-09-19 | 21:27

@McSplutter | 14-09-19 | 21:27:
Laten we alsjeblieft nog wel even vertrouwen in de democratie houden. Ieder alternatief is slechter, veel slechter.

Graaisnaaiert | 15-09-19 | 02:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou ja niks, we buigen heel fijn mee met de drammers.dat doen we.

Omebert | 14-09-19 | 19:51 | 3

Onze regering instrueert de media en dan zijn er genoeg mensen die aannemen dat alles wat op tv en radio komt de enige echte waarheid is . Ouderen denken niet meer na en jongeren zijn grotendeels al geindoctrineerd door linkse leraren.

Koning BongoBongo | 14-09-19 | 20:04

@Koning BongoBongo | 14-09-19 | 20:04: Dat komt o.a. doordat sinds Balkenellende, de regering de broodheren zijn van de Nederlandse Propaganda Organisatie.

Kanarie_Geil | 14-09-19 | 21:05

@Kanarie_Geil | 14-09-19 | 21:05:
Eigenlijk onvoorstelbaar dat we zelf betalen door middel van belastingen voor de boodschap om onszelf te vergiftigen en ons te ontdoen van onze identiteit als Nederlander. Met tientallen miljoenen per jaar voor dat instituut om onszelf en onze kinderen te indoctrineren met een soort van maakbare samenleving. Om te gillen als het niet zo triest was.
imgur.com/pY46r3A

Sleter | 15-09-19 | 11:16

De spirituele kant van de islam is wel heel diep.

RickTheDick | 14-09-19 | 19:50 | 2

Daarom hebben ze ook hijskranen nodig

Wekkertje | 14-09-19 | 20:03

allah weet het altijd beter. allah is een teringlijer die niet-mo's allemaal dood wil hebben.
End of story.

elfenstein | 14-09-19 | 20:30

om te janken is het

Zimmbeck73 | 14-09-19 | 19:49 | 2

Maar zeg je er iets van dan ben je een fascist oid.Je wordt murw gebeukt door de gutmensch.

flesje | 14-09-19 | 20:10

Kan Van Rossem de plek van Henk Otten niet in nemen bij het Forum Voor Democratie?

keestelpro | 14-09-19 | 23:34

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen