achtergrond

Geenstijl

Sri Lanka: 290 doden en 500 gewonden, minister beschuldigt jihadistische groepering

Sinds de onderstaande kranten vanochtend van de pers kwamen is het dodental alweer flink naar boven afgerond.

Reuters spreekt inmiddels van 290 doden en zo'n 500 gewonden. Media van Statuur houden nog een slag om de arm en wachten op de officiële persberichten voordat ze vermelden dat de terreur inderdaad weer uit die ene hoek kwam. Tot die tijd  wordt er alvast deftig gewaarschuwd dat Sri Lankaanse boeddhisten ook geen lieverdjes zijn (wat overigens niet helemaal uit de lucht gegrepen is). Dat we eigenlijk allemaal islamofoob zijn en dat het allemaal alvast heel slecht afstraalt op de islam, ook al kunnen ze nog niet bevestigen dat het uit de islamitische hoek kwam. Mindere Media meldden natuurlijk wel alvast de islamitische namen van verdachten en organisaties, maar laten we nu even netjes het officiële startschot afwachten tot we ons zelfvoldane zie-je-welletje doen. Totale social media black out in Sri Lanka trouwens, dus informatie reist traag.

Update: Een forensisch analist van de Sri Lankaanse overheid zegt dat "the six near-simultaneous attacks" uitgevoerd zijn door zeven zelfmoordterroristen.
Update: Sri Lankaanse Minister van Gezondheid beschuldigt lokale jihadistische organisatie National Thowheed Jamath van de aanvallen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.