Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'Freek is onbeschofte egomane cultuurbarbaar'

Max Pam haalt vernietigend uit naar reutelende hooligan-clown

is wel zo

Allemaal even naar het Volkskrantje mensen. Niet alleen krijgt Opa Freek voor de zoveelste keer airplay om op zijn kreupele moraalpony te klimmen en alweder onsamenhangend te brabbelen over cultuur, ook staat er een fijne column van ene Max Pam over zieltogend links en over Den Thierry, die doet denken aan Harry Mulisch én Gerard Reve. Toe maar.

Reaguursels

Inloggen

Verkiezingen zijn democratisch. De verliezer heeft dat maar te accepteren. Klaar.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 22:47 | 1

wat er in nederland met democratische verkiezingsuitslagen wordt gedaan, is verre van democratisch....

Bread_Pitt | 28-03-19 | 10:13

Freek is een van onze grote caberettiers en een sociaal bewogen mens.

Op wat trollen na heeft het land Freek hoog zitten. Hij is relevant. Drukt 1x op een knopje en iedereen weent krokodillies. Magistraal. En ik had nog nie eens een kaartje gekocht.. :-) Keep it up, Freekie.

Shareholder II | 27-03-19 | 19:11

Eli Asser is enkele maanden geleden overleden. Een man die een zwaar leven heeft gehad en zijn hele leven gebukt is gegaan onder schuldgevoel. Asser, van Joodse komaf en schoonvader van Freek de Jonge, heeft de oorlog overleefd, terwijl een groot deel van zijn familieleden door de Duitsers is vermoord. De vraag waarom hij de oorlog wel heeft overleefd en zijn familie niet heeft hij zijn gehele leven met zich moeten meedragen.

Max Pam behoort tot de categorie ‘net niet.’ In de hoogtijdagen van Vrij Nederland wilde hij maar al te graag aan de slag bij dit weekblad. De redactie wilde hem niet. In de Nederlandse literaire wereld probeerde hij aan te pappen met de grootste schrijvers, waaronder W.F. Hermans. Ik herinner me een radio-interview dat Pam had met Hermans naar aanleiding van de dood van de oplichter Friedrich Weinreb. Pam sprak Hermans aanvankelijk aan met ‘meneer Hermans’, maar schakelde gedurende het interview aalglad over op ‘Wim’. Over Mulisch en zijn herenclub heeft Pam een roman geschreven (‘De herenclub’) , waarin hij de draak stak met Mulisch en zijn kompanen. Maar Pam wist hoever hij kon gaan, het bleef lichtvoetig, want hij wilde zijn kansen niet verspelen om te worden toegelaten tot de club. Ook de herenclub moest hem niet.

Hij was een tijdje columnist bij NRC Handelsblad, maar daar is hij op zeker moment op straat gezet. Nadat hij voor HP De Tijd een paar jaar lang literaire recensies had geschreven, is hij naar De Volkskrant verhuisd, die hem twee jaar geleden op het schild hees bij het verschijnen van zijn magnum opus, de vuistdikke roman ‘Leviathan.’ Het boek werd de grootste literaire misser van het jaar. Max Pam: ‘net niet.’

Rosaturbinata | 27-03-19 | 19:04 | 1

Eli Asscher

Rosaturbinata | 27-03-19 | 20:02

Oh Max Pam leeft ook nog en komt na de maaltijd even mosterd over zijn plas poepen.

Shareholder II | 27-03-19 | 19:03

Ook Freek behoort inmiddels al bij de oude mensen en de dingen die voorbij gaan.

Ik weet nog toen ik voor het eerst over Freek vernam, in 1978 mochten we van hem niet naar Argentinië gaan om ons alsnog te verlossen van ons grootste naoorlogse trauma dat we, mede dankzij een net over de grens geboren Nederlander, vier jaar eerder in München hadden opgelopen. Ik had het mooie zwarte Nederlandse paspoort nog, herinnert Reiner Bonhof zich, toen hij voor de Duitse Mannschaft in 1969 zijn eerste jeugdinterland speelde en nota bene tegen zijn eigen vaderland, het enige Duitse doelpunt erin pafte. De wedstrijd in Sittard eindige in een gelijkspel.

Gelukkig werd er in 1978 eventjes niet naar Freek geluisterd maar dat mocht niet baten. In de WK finale Argentinië-Nederland trof Robbie Rensenbrink in de laatste minuut van de tweede helft, bij de stand 1-1, de linker paal. Het was weer links dat rampspoed bracht, we waren er bijna, maar nog net niet helemaal. Tientallen jaren later leverde drie maal is scheepsrecht, toen tegen de Spanjaarden in het land van die linkse Nelson Mandela, alweer niets op. Ondanks toen al met een Argentijnse koningin aan onze zijde, samen met het Wilhelmus van Duitse bloed, die de koning van Spanje altijd heeft geëerd. En zelf nog steeds elk jaar met Sinterklaas erbij.

Wat zou er mis zijn met ons land? Zwarte Piet weg, onze witte winters weg, Hollands hoop in bange dagen al lang weg terwijl onze cultuur tot barbarisme verviel. Uiteindelijk zal zelfs Freek weggaan. Terwijl ik tussen de brokstukken van wat ooit onze mooiste boreale beschaving ter wereld is geweest sta vraag ik mij vertwijfeld af welke rampspoed er ons nog meer boven onze hoofden zou kunnen hangen. Maar gelukkig twijfelt Freek niet dat er voor ons allen leven na de dood is.

Vuurspuger | 27-03-19 | 18:36

waarom hier een stukje aan wijden... geef die man geen podium, dat verdient ie niet.

oh nee he | 27-03-19 | 17:39

Max Pam's artikel in VK bevat een vuile uitstinker aan het eind: "Wat Thierry trouwens niet meer moet doen, is voorafgaand aan een speech langdurig zwijgend de zaal inkijken, want dat deed Hitler ook in dat Sport­palast, met als gevaar dat ironie op een gegeven moment werkelijk in ernst zal veranderen." Eerst aanpappen, 'links heeft het moeilijk', Mueller, en dan zo'n doortrapt frame. Links kan het niet laten om te preken en met opgeheven vingertjes te zwaaien. Baudet kent humor, laat zich heerlijk vrij uit, maar hier zit Max Pam op het linkse hobbelpaard zichzelf verheffend te kruisridderen tegen ingebeelde gevaren.

Eeuwig..Op..Vakantie | 27-03-19 | 15:20 | 1

Komt nog bij dat ie maar een ander figuur opnoemde die dat hele Collusion-geleuter van het begin af doorhad.

O ja? Dan leest ie dus de Telebelg niet, want daarin had ene Leon de Winter het jaren geleden ook al haarfijn door. En schreef erover. Net als nu. En wederom Spot-On. Dank weer, Leon, pracht column!

www.telegraaf.nl/columns/3352257/zach...

Kinkfactor | 27-03-19 | 15:30

Nog even over het afzagen van Freek, wil jullie laten weten dat Freek in het begin samen met Bram Vermeulen (Neerlands Hoop) de cabaret wereld wakker heeft geschud. Later toen Freek solo ging, heeft hij een ongekend hoog niveau behaald, met zijn programma's de tragiek, de mars, stroman en trawanten. Dit niveau is later nooit meer geëvenaard. Toen zijn populariteit daarna daalde werd hij links en rechts ingehaald door Youp en dat heeft hij nooit goed kunnen verwerken. Misselijk makende uitspraken zoals, " aan 1 conference van mij dankt Youp zijn gehele carrière en Youp heeft heel wat in mijn mars (doelend op zijn theatershow De Mars) waren het gevolg. Om veel later in een interview te verklaren dat alles leek een vorm van jaloezie, maar het was een "spel" ... Nu het spel gespeeld is blijft er een seniele azijnpisser over te lang is doorgegaan.

Karel Kruizenruiker | 27-03-19 | 15:11 | 2

Bram en Freek werden Dram en Preek in die tijd genoemd.

Roadblock | 27-03-19 | 15:20

@Roadblock: Max Pam werd in die tijd helemaal niet genoemd.

Shareholder II | 27-03-19 | 19:04

Hitler was een uiterst bedreven politicus, die haarfijn aanvoelde wat het ressentiment onder het grootste deel van de Duitse bevolking na WO1 was, en die daar op een slimme manier, met uitgekiende tactieken, gebruik van heeft gemaakt om uiteindelijk de absolute macht te verkrijgen.
Laat niemand denken dat hij dom was, want zijn IQ was minstens 140, en hij beschikte over een formidabele algemene ontwikkeling en historische feitenkennis. Hoewel hij, als autodidact, nooit een universiteit van binnen had gezien was hij in cognitief opzicht volkomen gelijkwaardig aan de meeste academici van zijn tijd en in zijn omgeving.

Zonder meer een genie,
Maar dan wel een moreel diep gemankeerd en ontspoord genie.
Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut.
Het brengt het slechtste in een mens naar boven en trekt de slechtste mensen aan.
Het doet mensen ook het contact met de realiteit verliezen. In het bijzonder wanneer er sprake is van een doorlopende opeenvolging van successen in het realiseren van de voorgenomen doelstellingen. Hierdoor gaat men meer en meer in de illusoire geestesgesteldheid van de eigen onfeilbaarheid geloven, wat dan vaak eveneens het geval is met hun volgelingen.

Wat dat aangaat was H. niet uniek.
Hetzelfde verschijnsel viel waar te nemen bij zijn tijdgenoten Stalin en Mao.
En bij vergelijkbare historische figuren als Alexander de Grote, die alleen een goede historische reputatie geniet vanwege de genade van een vroege dood, Napoleon, in 1815 nog slechts een schaduw van de geniale en energieke jonge generaal die hij 20 jaar tevoren was, Djengis Khan, die zich alleen maar wist te handhaven door massamoord en terreur, en Julius Caesar, die werd vermoord voordat hij nog verder ontspoorde.

H. kan worden beschouwd als het historische schoolvoorbeeld van een ontspoord genie, dat de absolute macht wist te veroveren. En gedurende de eerste 8 jaar van zijn bewind, van januari 1933 tot december 1941, prat kon gaan op een verbijsterende reeks van successen, waardoor hij in zijn eigen onfeilbaarheid ging geloven.
Voor en tijdens de verovering van Frankrijk, in de vroege zomer van 1940, opereerde hij nog met een zekere mate van voorzichtigheid. Want, net als de Duitse generale staf; he couldn't believe his own luck. En hij liet de oprukkende pantserdivisies in Noord Frankrijk halt houden, omdat hij een herhaling van de slag aan de Marne in september 1914 vreesde.
Hij had zelf vier jaar in de loopgraven doorgebracht, als gevolg daarvan,
Toen deze vrees echter ongegrond bleek te zijn, maar hij het gestrande Britse leger hiermee wel de gelegenheid had gegeven om via Duinkerken te ontkomen, verloor hij het contact met de realiteit. En liet hij iedere voorzichtigheid en terughoudendheid varen. De voordien behoedzaam, omzichtig, listig en geduldig opererende H. verkeerde daarna in het absolute tegendeel.
De val van Frankrijk kan dus worden beschouwd als het psychische kantelpunt, waarin hij het contact met de realiteit verloor. En hij zelf ging geloven in het beeld wat hij van zichzelf naar de buitenwereld toonde; als een acteur die zichzelf zodanig in zijn rol verliest, dat hij zich geheel met het door hem uitgebeelde fictieve karakter vereenzelvigt.
De afschuwelijke historische gevolgen van deze pathologie zijn genoegzaam bekend.

Het is, zowel historisch als karakterologisch, volslagen absurd om iemand als Baudet met H. te vereenzelvigen. Baudet is een typische XXIe eeuwse West Europese intellectueel, wiens wereldbeeld diepgaand is getekend door het postmodernisme, en de gevolgen daarvan. En die daartegen ageert.
In flagrante tegenstelling tot H. op een volkomen geweldloze, transperante en moreel-ethische manier.

Ab Sconditus | 27-03-19 | 14:35 | 12

@Beste_Landgenoten | 27-03-19 | 16:14:
Ook al van Jank. nl afgeknikkerd?
Welcome to the club!
Dat subsidieblog is zo langzamerhand verworden tot het hoofdfiliaal van @Krapuul en @Frontaal Braakt.
Over fascisme gesproken; daar ziet u het afzichtelijke gelaat in volle glorie. De lijntjes in de Linkse Kerk zijn relatief kort en overzichtelijk.
De voorgangers en ouderlingen bezetten de politiek, de media en de top van het onderwijs. Het voetvolk en het lompenproletariaat vinden wij bij onfrisse clubjes als AFA, de Internationale Socialisten, KOZP, Bij1, RARA, Onkruit, De Grauwe Eeuw, en meer van dat soort gevaarlijke, maar nuttige, idioten.

Ab Sconditus | 27-03-19 | 17:25

@Beste_Landgenoten | 27-03-19 | 16:14:
Nou zit mijn dochter toevallig in het onderwijs, en die heeft genoeg om zich heen zien gebeuren, om te weten dat zij als PVV stemmer een laag profiel moet aanhouden als zij waarde stelt op haar baan.
Het gaat dus om de mores, en die is links.

Roadblock | 27-03-19 | 19:56
▼ 9 antwoorden verborgen

Ach Freek. Eigenlijk heb ik een beetje medelijden met deze verzuurde dominee(‘s zoon).
Dit gedrag zie je wel vaker bij mannen die thuis he-le-maal niets te vertellen hebben. Die gaan buiten de deur hun haan koning laten kraaien, om maar gezien en gehoord te worden. Ik heb de man beroepshalve meegemaakt in het theater. Leuke show toen ( nog).
Ik knapte echter af toen die Hella na afloop open doekjes opeiste en in de nazit antwoord gaf op vragen die aan haar man gesteld werden. En Jan L.l zat er bij en keek er naar.
Ergo, nare mensen die al lang voorbij de houdbaarheidsdatum zijn. Eigenlijk al vanaf het moment dat Bram Vermeulen er uit gewerkt werd.

Oud wijf | 27-03-19 | 13:54

Had Freek maar dezelfde "guts" als Herman Brood.

SugarCandyMountain | 27-03-19 | 13:36 | 1

Of "zoals" die prins, ook goed toch, wat jou betreft ?

Shareholder II | 27-03-19 | 19:07

Er is gelukkig maar 1 Freek. De andere B'ners hadden ook allemaal Fvd gestemd.

Jan Onbewoond | 27-03-19 | 13:04

Het lijkt mij verstandig om volgend jaar bij het Boekenbal Freek's inmenging in de genocide van het ANC in Zuid-Afrika aan de orde te stellen! Wat heeft die man wat op z'n geweten! is de schaamte allang voorbij
youtu.be/mebDq1mKiDs

De Laureaat | 27-03-19 | 12:51

Toch kan ik me wel voorstellen waar Freek bang voor is. Hij heeft iets opgepikt van Thierry's aversie tegen gesubsidieerde weg-met-ons kunstenaars en hij denkt dat dat zich zal vertalen in een anti-kunst-in-het-algemeen klimaat, of een anti-linkse-kunst klimaat. Nu zal een groot deel van Freeks vrienden zich wel in het gesubsidieerde en/of linkse circuit bevinden en ik denk dat hij het voor hen wil opnemen.
Dat zou best mogen als Thierry inderdaad plannen in die richting heeft, maar nu krijst hij voordat hij geslagen wordt.

JvanDeventer | 27-03-19 | 12:01 | 2

Freeks vrienden ?

De Briemusketier | 27-03-19 | 12:04

@De Briemusketier | 27-03-19 | 12:04: Geestverwanten dan.

JvanDeventer | 27-03-19 | 12:05

"... en ik, heel slim, ik begon hem te prijijijzen. Ik prees hem, zogezegd, regelrecht de poten onder zijn stoel vandaan...."

Pierre Lebon | 27-03-19 | 11:49

Wie ooit naar de lord of the ring heeft gekeken kan zich de momenten nog wel herinneren waar bilbo afstand moet doen van de ring en vervolgens een freekje doet. Afstand doen van De Macht en ouder worden gaan hand in hand. Hoewel een afgeschreven oude natte grachttosti kan Freek als columnist nog jaren mee, bv hier op Geenstijl. Aangezien Freek even gek is op geld als bilbo op De Ring moet dat met een eenvoudige crowdfundactie te regelen zijn. Trek Freek over de streek! ofzo

De Briemusketier | 27-03-19 | 11:42 | 2

Het wandelende fossiel Freek de Jonge als ausputzer van vervlogen en mislukte linkse idealen, op GS als columnista rochelend kakelen in de panelen over "de enig juiste maat der dingen" ? Nah, doemaarniet. We hebben al genoeg lol met de trollende natte reaguurtosties op het Roze Forum.

Grijskijkert | 27-03-19 | 13:13

Dit was bijna met die extreem linkse troela gelukt. Hoe heet ze ook alweer?

SterF... | 27-03-19 | 16:45

Freek heeft zelf ook nog een laf stukkie in diezelfde VK geschreven. Grotendeels geen touw aan vast te knopen.

piloot47 | 27-03-19 | 11:22 | 1

Link

Hondt | 27-03-19 | 11:31

" Wat Thierry trouwens niet meer moet doen, is voorafgaand aan een speech langdurig zwijgend de zaal inkijken, want dat deed Hitler ook in dat Sport­palast..." aldus Max Pam....... hoe ongelooflijk onbeschoft een dergelijke vergelijking te maken. Sue him Thierry!

WarremeWors | 27-03-19 | 11:17 | 6

Ach de drogredenering Ad Hitlerium.
Hitler had een herdershond en was een Nazi. U heeft een herdershond dus u bent ook een Nazi.

Joris Beltsin | 27-03-19 | 11:48

Thierry moet vooral doen waar Thierry zin in heeft, op een paar dingen na. Zich naakt op een vleugel laten fotograferen is één daarvan, en een pose met bloksnor en gestrekte rechterarm een ander. Maar verder mag hij van mij zijn gang gaan.

JvanDeventer | 27-03-19 | 11:48
-weggejorist-
thopper | 27-03-19 | 11:53
▼ 3 antwoorden verborgen

He GS, als jullie die nieuwe Python-keizer hebben aangenomen dan kan die misschien even greppen op "Google betaalt" en "online werken", dan joris je dat vorige reaguursel automatisch wegautomatisch

skoftig | 27-03-19 | 11:05

blijft een vervelende/irritante/geborneerde dominee's zoon..... en dan ook nog proberen de laatste uurtjes van het oudjaar te verpesten ..... ikke ga dan (onder lichte dwang) lekker de kroeg in.

grapjasz | 27-03-19 | 11:04

Nou, dat lijkt me een van de redenen dat links het moeilijk heeft. Verbinding prediken maar verdeeldheid zaaien.

ratelaar | 27-03-19 | 10:59 | 4

Top, misschien tijd voor een nieuw spreekword: 'Wie verbinding predikt zal verdeeldheid zaaien"

skoftig | 27-03-19 | 11:06

Moet het niet oogsten zijn?

Mr_Natural | 27-03-19 | 11:44

Linksmensen zoeken alleen verbinding als het hen uitkomt; verder zijn het vrijwel altijd jaloerse egoïsten.

Brou Is Back | 27-03-19 | 12:37
▼ 1 antwoord verborgen

Freek... als je zo bang bent voor Thierry en als je zo boos bent over FvD. Organiseer dan een referendum... oooohh.. wacht.. dat is afgeschaft door het kartel. Terwijl Freek te druk was zijn de ware fascisten de democratie om zeep aan het helpen. Maar Freek de narcist wordt betaald door de fascisten die de democratie om zeep helpen, dus uit eigenbelang heeft Freek het daar maar niet over. Freek bestaat alleen voor Freek. Trap niet in de projecties, maar spiegel Freek zijn gedrag. Freek is een narcistische leugenaar.

Freek geeft alleen maar om Freek, dit heeft geen fuck te maken met politiek. Freek is bang dat hij gekort wordt omdat Freek eigenlijk wel weet dat Freek in luxe leeft bij de gratie van misbruik van het hele NPO apparaat. Freek is een hypocriete narcist. En narcisten reflecteren niet, narcisten geven gewoon iemand anders de schuld. Zieke oude man.

Ton8695 | 27-03-19 | 10:56

Wandelende lijken die iets vinden. Tja.

Ggroengras | 27-03-19 | 10:56 | 1

Max Pam is vaak scherp en to the point.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 14:27

Abdelkader Benali deed ook een duit in het zakje:

"Paar bekende en prominente schrijvers die er schande van spraken dat Freek de Jonge was opgestaan om amok te maken tegen de hypocriete retoriek van Thierry Baudet. Ik ben bij ze weggelopen. Zijn geen schrijvers. Poseurs. Tuurlijk was t onbehagelijk maar onbehagelijke tijden vragen om onbehagelijke statements. De rest sprak er schande van. Ach, wat haat ik de Nederlandse schrijvers. Bekrompen, laf en lui."

Nog zo'n 'verbindende', 'linkse' man. Wel eentje die niet wil hebben dat je ook maar de minste kritiek op zijn profeet hebt.
Voor je het weet organiseren hij en z'n kornuiten nog een Koran-quiz op dat bal.

Slogra | 27-03-19 | 10:46 | 2

Je vergeet die zure sloot van hem er nog bij te vernoemen.

swassannuf | 27-03-19 | 10:53

Die Abdelkader Benali is een knuffelallochtoon die zijn schrijverschap uitsluitend dankt aan het feit dat hij allochtoon is. Als hij zijn “collega’s” zo haar, dan gaat hij toch lekker terug naar zn eigen zandbak?

Brou Is Back | 27-03-19 | 12:43

Freek is een totaal narcist. Geen enkele reflectie.

Ton8695 | 27-03-19 | 11:00
-weggejorist-
Roadblock | 27-03-19 | 10:38 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Nog zo'n van zichzelf vervulde linkse kwal:
Arnon Grunberg, die in de Balie zich al van zijn gluiperige kant liet zien tegen Weird Duk, (Heb ik je gekwetst?, Nee? Jammer, want het was wel de bedoeling) spuit gif omdat hij duidelijk de verkiezingswinst van Baudet niet kan verkroppen:
www.humo.be/humo-archief/399865/de-ma...
Ik moet aan het spreekwoord denken:
De honden blaffen, maar de karavaan trekt verder.

Roadblock | 27-03-19 | 10:32 | 3

Nee,die engnek Grunberg is een lekker ventje met zijn moedercomplex en zijn vluchtgedrag.Wat een frus.

swassannuf | 27-03-19 | 10:51

Er leuke column van Arnon. En ook zuiver omdat hij Thierry aanspreekt op zijn vorm, die hij als onderscheidend kiest. Wat ik een zwakke stijl van Arnon vind is - Mijn Thierry. Hiermee zet Arnon zichzelf neer als de bedrijfsleider van een zieltogende dorpswinkel, ik denk onder de rivieren. - Mijn Arnon, foutje.

Willem_Oltmans | 27-03-19 | 10:59

@Willem_Oltmans | 27-03-19 | 10:59: een column die net zo treurig is als die non-valeur Grunberg zelf. “Geen schrijver, maar poseur” om maar eens te spreken met die Benali die Freek verdedigde. Arnon past hier het versleten (en bij Youp ook zeer geliefde) foefje toe om het onderwerp van zijn haat niet groter te maken, maar juist kleiner en banaler. Dat is pas een zwakke stijl.

Muxje | 27-03-19 | 11:18

Heerlijke column, wat zal ie daar met veel plezier aan hebben gewerkt.

jos verstoppen | 27-03-19 | 10:29 | 1

Gisteren zag ik m een gezellig een kopje koffie drinken in Bagels en Beans. Ik dacht wat fijn dat hij zo goed is teruggekomen na z'n ziekte. Altijd helder en scherp gebleven. Goed bezig, Pam.

kaasfondue | 27-03-19 | 11:25

In het AD had überdeuger Nienke de Jonge het er vooral over dat Freek een seniele oude vent werd genoemd. Uiteraard vooral niet ingaan op de actie zelf - sterk hoor!

Goldfinger | 27-03-19 | 10:28 | 2

Nou, dat stoort mij ook. Freek is een enorme zwans, maar dat is hij omdat hij dat is en niet vanwege zijn leeftijd. Theo Hiddema is ook oud, maar die wordt door die mensen niet seniel en oud genoemd.

JvanDeventer | 27-03-19 | 10:31

@JvanDeventer | 27-03-19 | 10:31:
Als je seniel en achterlijk doet, moet je niet raar opkijken als iemand je seniel en achterlijk noemt. Maar Freek is vooral een gevaarlijk hypocriete narcist. Volledig blind en vrij van enige zelfreflectie, sneue man in de laatste fase van zijn hypocriete leven.

Ton8695 | 27-03-19 | 11:03

Narcisme is een groot probleem omdat zo weinig mensen het herkennen. Veel narcisten weten mensen een rad voor ogen te draaien en gaan over lijken zonder dat de mensen die hen daartoe de ruimte geven het door hebben. Narcisten hebben geen geweten, alles draait alleen om hun eigen belang. Ze gebruiken en misbruiken naar gelieve. Vooral de meer empatische mens in de omgeving van de narcist of degene die door de narcist heen prikt moet het ontgelden. Dit probleem is veel groter dan wij denken en verdient veel meer aandacht. We moeten leren om narcisten te herkennen en hen geen ruimte geven om slachtoffers te maken. Eigenlijk is iedereen in de omgeving van de narcist een slachtoffer. Het zijn hele nare mensen in de basis, hoe charmant ze zich ook voor kunnen doen, En daar zijn het experts in. Het is een zeer ernstige persoonlijkheidsstoornis die helaas ongeneeslijk is. We moeten echt stoppen om ook figuren als Freek een podium te geven. Of Sylvana Simons of Rutte...

Rheia | 27-03-19 | 10:27 | 6

Vlak borderline niet uit. Nog zo'n stoornis die uiterst giftig kan zijn voor zowel lijder als omgeving.

Slogra | 27-03-19 | 11:07

Overigens is Rutte een totaal gewetenloos persoon en intens slecht, gaat ook over lijken en intimideert zijn omgeving op een 'charmante' manier en draait iedereen een rad voor ogen, liegt er voortdurend en opzichtig op los, maar valt denk ik niet onder de categorie narcist. Wat er precies mis is met hem dat hij geen geweten heeft weet ik niet. Timmermans daarentegen is 100% narcist.

Rheia | 27-03-19 | 11:39

Een relatie met een narcist is als het zelfde als gebeten worden door een vampier.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 13:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan me nog herinneren dat Freek als Neerlands Hoop grappen maakte over pedonamers en surifielen. DAAR moeten het over hebben. Veel erger dan boreaal.

nick.name | 27-03-19 | 10:25 | 3

Ja, en over die epilepticus die een vaatziekte had en 25 borden later nog steeds schuimde...

Rest In Privacy | 27-03-19 | 10:55

Bram Vermeulen zag de bui al hangen en is er op tijd mee gestopt.

F. Jacobse | 27-03-19 | 13:09

Links krijgt eindelijk de reactie die het al lang verdient.
Het zijn naargeestige losers in het kwadraat.

Rheia | 27-03-19 | 10:18

Bastiaan Bommeljé: 'Wij leven nu in een tijd waarin het onmogelijk is jezelf ook maar voor te kunnen stellen dat je ongelijk hebt.'

Treffende analyse. Het geldt voor Thierry, voor Freek, voor jou en voor mij.

Diotima | 27-03-19 | 10:09 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Geenstijl is ook wel eens onbeschoft.

chariovalda | 27-03-19 | 10:00 | 2

gelukkig wel, daar betalen we ze voor ;-)

surffee11 | 27-03-19 | 10:08

GeenStijl doet geenszins alsof het het deugen heeft uitgevonden.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 10:56

voor iemand die claimt de humor in pacht te hebben was dit een behoorlijk onbeschofte en humorloze actie... m.a.w. een ouwe lul met een grote smoel die er niet tegen kan dat hij niet relevant -meer?- is!!

surffee11 | 27-03-19 | 09:53

De tijd dat Freek en Bram leuk waren, nou ja, soort van dan, kan ik me nog herinneren, ik ben zelf ook al zo'n fossiel.

Maar Godallemachtig, wat is dat lang geleden, we praten dan over de jaren 70 & 80, toen haje nog geen internet en debiele telefoons. Toen knipte de conducteur nog gaatjes in zo'n hard kartonnen treinkaartje. Toen schreef je nog cheques uit. Je vrouw scheerde haar kut nog niet. Toen was Amerika onze vriend en Rusland onze vijand. Toen moes je nog zelf je sjekkies draaien met rooie rizla. Toen was je zo brutaal om gewoon de zware Van Nelle shagbaal uit de borstzak van je baas te pakken, met de mededeling dat hij dat wel goed zou vinden, want ja, je moes hewoon even roken. En dat was ook zo. En je baas heette gewoon Harry of zo. Die sprakje ook zo aan, als zodanig reeds. Toen ook al was je natuurlijk een ongelofelijke lamlul, als je Harry heette. Vandaar ook de naam Handige Harry die precies het tegenovergestelde betekende. Maar dit even terzijde. Toen haje nog leuke cabaretiers zoals Dorus, Toon Hermans, Wim Kan en Wim Sonneveld. Heppie "muizevalletje" van Dorus wel eens gezien? Toen betaalde je voor een volle tank een geeltje. Toen haje weliswaar al wel wat buutenlanders in Nederland, maar nog lang nie zo veel as noe. Toen wis je nog nie eens wat moslim of islam of alla was. Je kon nog gewoon overal met guldens en met Nederlands terecht. Op school leerde je Vaderlandse Geschiedenis en je wist alles van de 80 jarige oorlog en het glorieuze moment dat Nederland na 80 jaar oorlog zijn zelfstandigheid had. Nu zijn we die gewoon vrijwillig aan het weggegeven.

Toen zaten er nog echte politici in de Kamer zoals Wiegel en Den Uyl, die stonden ergens voor en bleven er ook voor staan, snap you? Toen haje nog een snelle auto astie meer had als 75 peekaa, want die auto's van toen waren nog niet zo zwaar as noe. En zo'n auto haalde wel 165 km op de teller! Die tellers liepen toen trouwes altijd door tot 260 km, daarmee suggererende dat zo'n blikje zo hard kon, wa natuurlijk nie waar was. Toen haje een Ford Capri met toevoeging GTXLRS , een motorkap van 3meter 50 waaronder een 1300 cc motortje van 60 pk.... Die ree max. 130... De pliesie ree in Porsches met zonder dak en ze hadden van die lange leren Moffenjassen an. Toen keek je nog zwart-wit teeleviesie, alleen het woord al mag noe nie eens meer. Toen was het leven nog wel ech leuk. Gezellig met zijn allen, 12 miljoen mensen, op 33.000km2 landmassa. Dat was toen eigenlijk best al wel druk, maar da ging nog wel. Je verdiende elk jaar een beetje meer en het leven in Nederland was sowieso niet duur. Alleen de man werkte en dat was meer dan zattes wat hij binnenbracht, om van te leven en zelfs nog wat over te boeren. Nu werk je met zijn tweeën en je kom nog steeds held tekort.

Nu is ech alles kut, kapot en knudde met een rietje. Bijna 18 miljoen mensen, overal druk, druk, druk, lange rijen en alles onbetaalbaar. Hotverdomme, wat is het toch kut allemaal. Sjonge jonge wat hebben wij toch een kut leven in vergelijking met toen.

Freek snapt dat nog nie. Maar Freek moet gewoon op tijd dood gaan, net als ik trouwens. Niemand zal ons missen.

En omdat wij er toch niet meer toe doen, stop ik nu met schrijven, want ik moet ook leren op tijd mijn smoel te houden.

Heppie-even-voor-mij | 27-03-19 | 09:46 | 16

Mijn held!

ReneHopeta | 27-03-19 | 13:15

Je vergeet te vertellen dat we toen geen Outspan- sinaasappels mochten eten van Freek.

Kernsplijter | 27-03-19 | 20:29

@Kernsplijter | 27-03-19 | 20:29: en ok geen Jaffa sinaasappelen, of is dat van later? Kweenie meer. Ben ook al zooo oud

Heppie-even-voor-mij | 28-03-19 | 06:26
▼ 13 antwoorden verborgen

'... juist toen dat Eveline...' Blijkbaar is de schrijver van het Volkskrantstukje ook nog steeds een beetje van slag door die actie van Freek. Overigens lijkt me een beetje commotie op het (verder vrij ingedutte) Boekenbal alleen maar goed. Dus: ik ben met Freek!

Rest In Privacy | 27-03-19 | 09:44

Met een beetje geluk wordt straks elke opname van Freek's oudejaarsshow verstoord door roepende mensen in de zaal. Tot de cameramensen van de TV er wanhopig worden. Koekje van eigen deeg. Dat zal hem leren.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 09:44 | 2

Goed idee, zo houd je het publiek bij Freek wakker.

nick.name | 27-03-19 | 10:21

Er komt geen oudejaarsshow meer met Freek

D.Ormin | 27-03-19 | 11:39

freek de jonge is out

Theo-Pim-Riv | 27-03-19 | 09:41 | 3

Welnee, die man trekt nog steeds volle theaters. Waaronder Carré. Dus, om met Freek te spreken: praat er niet zo dom overheen. Is gewoon niet waar. Dus onzin.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 09:49

Nou zoals ik het nu zie hebben we freek binnen.Dus maar gauw naar het andere topic.

tweetybird | 27-03-19 | 10:02

@woordgrap van de dag | 27-03-19 | 09:49: Misschien dat Freek Carré nog vol krijgt (hallo, grachtengordel) maar in het land verkoopt hij allang geen zalen meer uit. Vraag het een willekeurige schouwburgdirecteur...

Goldfinger | 27-03-19 | 10:26

Marcheer er nou niet zo raar overheen, Max Pam. Baudet staat voor de deur. Zandzakken voor de deur.

Slogra | 27-03-19 | 09:38 | 2

Ja, wat is het nou: Baudét of zandzakken...?

Zenzeo | 27-03-19 | 11:13

Het meest sneue aan deze hele kwestie is de awkward halve seconde stilte nadat die dame die "ik ben met Freek" schreeuwde en er verder niemand opstond.

Superior Bastard | 27-03-19 | 09:37 | 4

Volgens mij waren het wel vijf hele seconden.

Slogra | 27-03-19 | 10:57

Was het Hella niet?

Zenzeo | 27-03-19 | 11:14

Dat was de verpleegster die aangaf dat het busje voor stond.

kaasfondue | 27-03-19 | 12:20
▼ 1 antwoord verborgen

/Freek is onbeschofte egomane cultuurbarbaar/
Dat is waar.
Links zieltogend? Nee "links" is dood. Totaal kapot gemaakt door sektarische lieden die hun dagbesteding wijden aan boos zijn. Boos over Zwarte Piet, boos over vermeende discriminatie, boos over alles wat de wereld hun kleine gekwetste ikje aandoet.
En sektarisch "links" wil iedereen een warmtepomp en windmolen in de maag splitsen en het maakt niet uit wat dat kost. Immers, de sekte van "links" hoeft dat niet te betalen. Die hebben uitkeringen en subsidie. Identiteitspolitiek en genderneutrale toiletten dat wil "links"en daar praten ze de hele dag over want dan ben je een goed mens volgens "links"
En zondebokken zoeken om hun eigen leegte te verbloemen. Iedere witte man is een racist en een fascist en al helemaal als die witte man wat ouder is.
Vulgair sektarisch "links" dramt als kleine kinderen om hun zin te krijgen.
"links" is dood. Het is alleen zo jammer dat ze anderen gaan uitschelden en bedreigen omdat ze zelf niets meer hebben om hun intellectuele failliet te kunnen voorkomen.

Zapata10 | 27-03-19 | 09:32 | 1

Links moet d'r gote bek leren houden anders krijgen ze een koekje van eigen deeg. Dat vind ik ervan. Als iets te boze en oude witte man.

Wachtmeester R | 27-03-19 | 11:58

Freek is een domineeszoon. Iedere Zondag keerden de gelovigen naar de kerk terug om naar de dominee te luisteren. En zijn woorden te overdenken. Hij komt dus uit een familie waar naar geluisterd werd.
Later ging Freek zelf preken voor de linkse kerk. En er werd naar hem geluisterd.
Hij mocht zelfs de oudejaarsconference doen. En heel Nederland luisterde naar hem. Je kon ze zelfs op een langspeelplaat kopen als je ze terug wilde luisteren.
Maar langzaam werd Freek irrelevant en niemand wilde nog luisteren. En hij had nog zo veel te zeggen.
En toen kreeg hij kaartjes voor het boekenbal en hij schreeuwde het uit tijdens de 2 minuten stilte. "Hier staat ik en ik spreek, en jullie zijn allemaal dom".

Osdorpertje | 27-03-19 | 09:28 | 1

Mooie analyse. "Hij was maar een clown en nu is hij dood."

MickeyGouda | 27-03-19 | 09:44

Ik heb in de dertiger jaren eens een theatershow van hem bezocht. Toen was het een vlotte spreker.

namensmijnhond | 27-03-19 | 09:27 | 3

Altijd volle zalen, en dat kan freek allang niet meer zeggen.

Mark_D_NL | 27-03-19 | 09:37

Hij is toch van '44?

Ed Bever | 27-03-19 | 10:31

@Ed Bever | 27-03-19 | 10:31:
Dank je Ed. Dan moet dat iemand anders geweest zijn maar wel net zo'n demagoog

namensmijnhond | 27-03-19 | 11:32

Ach of het nou onbeschoft was of niet op dat bedrijfsfeestje van de boeken industrie, ik geloof het wel. Feit blijft dat de maatschappij dat eeuwige linkse geschreeuw ein-de-lijk een beetje zat lijkt te worden. Dat is een goed teken. Het is ook een herhaling van stappen geworden. Als de linkse kerk "het klimaat" niet had gegijzeld als kapstok om hun uitgekauwde dogma's aan op te gaan hangen dan was er weinig meer over van hun bestaansrecht.

Al jarenlang dat "fascisme" geschreeuw, dat oeverloze geblèr over "extreem rechts", dat inténs elitaire en respectloze gescheld op "tokkies" en "laagopgeleiden". Het eindeloze "racisme" getetter. Herhaling op herhaling op herhaling. Zichzelf "progressief" noemend maar niet verder komen dan sleetse dogma's en tientallen jaren oud "activisme". Zie de overtreffende trap (dat het nog kón) van het pedante "kereltje Pechtold" vormgegeven in de bijkans niet vervelender, meer elitair en gekunstelder Rob Jetten. Met zijn "klimaatdrammer" truitje staat dat plastic mannetje met zijn eeuwige grijns iedereen te beledigen. Ik bedoel; wat heeft JanLul met een Opel Astra en een bescheiden salaris aan zo'n mannetje dan? Dat wekt toch alleen maar onbegrip en afschuw op. Goed; JanLul zal ook niet snel op D66 stemmen, dat snap ik. Maar wat is zijn keus? Als je geen twintigduizend asieleisers per jaar je land in wil halen, als je geen zin hebt in rekeningen van tienduizenden euro's per jaar om "het klimaat te redden" als je geen zin hebt dat Brussel dicteert hoe lang je mag douchen of hoe vaak je je WC door mag trekken of Den Haag die doodleuk gaat bepalen dat hij zijn spaargeld niet voor zijn kinderen mag bewaren maar uit MOET geven aan nutteloze klimaatsymboliek.

Dan is er Baudet of Wilders. Dús gaan die mensen daarop stemmen. En wat doen de Freeks in Nederland? Die schelden die gewone man uit voor sukkel, nazi, tokkie en voor racist. Alleen maar omdat die gewone man denkt aan zijn toekomst. Omdat die zich zorgen maakt hoe de toekomst van zijn kinderen eruit gaat zien.

En links heeft hier geen ander antwoord op dan iedere ietwat rechtsdraaiende politicus op de publieke brandstapel proberen te pleuren. De haat en de afgunst, de agressie, het terugkerende relgeweld en de doodsverwensingen, de bivakmutsen, ijzeren staven en bakstenen.

Maar het állermeeste erger ik me aan het gebrek aan respect voor andersdenkenden. Aan het onvermogen, of de onwil, van links om zich te verplaatsen in Gewone Mensen. Om die, omdat ze er geen ene reedt meer van snappen, daar op die socialistische troon huizenhoog boven de wolken zwevend, dat gewone mensen, gewoon ménsen zijn. Die maar een heel kleine wereld hebben. En die gewoon willen bestáán. Bestaan zonder aangeprate schaamte, zonder draconische financiële stroomstokken.

En bij voorkeur inmiddels ook zonder Freek.

Dutchbeaurouge | 27-03-19 | 09:25 | 23

Waar ik jij-bak zeg bedoel ik ad hominem.

Superior Bastard | 27-03-19 | 10:31

@Superior Bastard | 27-03-19 | 10:26:
Je hebt op zich een punt.

Belangrijk verschil, in mijn optiek, is dat we hier ook vaak nog aan de argumenten toe komen. Op Joop is het, zeker de laatste weken, vooral een Ad Hominem verhaal sans argumenten.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 10:31

Prachtig, prachtig!!!

Ed Bever | 27-03-19 | 10:32
▼ 20 antwoorden verborgen

Dat valt nog al mee , dat van dat dode paard bedoel ik. Vind beide columnisten, en zo zijn er nog wel een paar, juist tekenend voor Volkskrant nieuw(ere) stijl. Zij toont zich , ook , hiermee een krant die de tijdsgeest redelijk goed aanvoelt, heel wat beter in ieder geval dan de NRC, dat is echt een gezapige deugkrant geworden ( of misschien wel gebleven ..)

justinianus | 27-03-19 | 09:23

Men oordeelt te hard over Freek. Wat moest hij anders toen Eveline vroeg of de Nederlandse hofnar op wilde staan. Dat meiske dat heel hard Freek riep, maakte het echt af.

azijnseikerT | 27-03-19 | 09:22

Heb nu trouwens wel een OD Freek. Zullen we gewoon weer Moslims gaan bashen?

Mark_D_NL | 27-03-19 | 09:21 | 4

Moslims kunnen Freek wel waarderen, beide geen humor.

Acidstain | 27-03-19 | 10:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vond het wel een goed stuk. Past helemaal niet niet de azijnbode.

funkyd | 27-03-19 | 09:19

Was het niet Mussolini die af en toe ook zo zelfverzekerd de menigte in kon kijken ?

van Oeffelen | 27-03-19 | 09:16 | 5

@Arnold Layne | 27-03-19 | 09:21: Mest Loaf? Is dat een broodje poep?

Glasgow Argus | 27-03-19 | 09:25

Rob Jetten, maar dan ligt iedereen dubbel van het lachen.

Dutchbeaurouge | 27-03-19 | 09:27

En Obama? En Bhagwan?

Schoorsteenveger | 27-03-19 | 09:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Max Pam en Martin Sommer zijn de parels bij de Volkskrant. Vooral Martin Sommer. Die trekken nog aan het dode linkse paard dat de Volkskrant is geworden.

frisenfruitig | 27-03-19 | 09:15

Even een leuk stukje uit die column:
''Wat Thierry trouwens niet meer moet doen, is voorafgaand aan een speech langdurig zwijgend de zaal inkijken, want dat deed Hitler ook in dat Sport­palast, met als gevaar dat ironie op een gegeven moment werkelijk in ernst zal veranderen."

Ziekeconstipatie | 27-03-19 | 09:10 | 9

Thierry is ook verdacht want net als Hitler heeft hij ook baardgroei en kán dus in theorie een snorretje laten staan. Ik bedoel. De overeenkomsten spatten tegen de plinten omhoog.

Dutchbeaurouge | 27-03-19 | 09:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Freek is de Jonge van Yde.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 09:10

Links knuppelt oude Freek met liefde neer. Je moet af en toe iemand opofferen.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 09:09

Best verwonderlijk dat Volkskranticoon Max Pam kritisch is op een linkse actie van "het geweten van deugend Nederland" Freek. Er is dus nog hoop voor dit krantje

pibasso | 27-03-19 | 09:08

Baudet en Hiddema gaan met Freek naar de VEBO een kroketje eten...
Alleen al deze reactie van de echte heren is subliem, echt begrijpen zal de oude clown het niet, dubbele pret.

grindbak | 27-03-19 | 09:07 | 4

Komen er Twee Hels's Angels binnen lopen ...

Uit de tijd dat Freek nog leuker was, lang geleden

Arnold Layne | 27-03-19 | 09:24

Komen er Twee Hels's Angels binnen lopen ...

Uit de tijd dat Freek nog leuker was, lang geleden

Arnold Layne | 27-03-19 | 09:26
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb gehoord dat Freek in de zomer niet in de natuur mag lopen, als de zon verkeerd valt op zijn bril dan staan er zo hele bossen en heides in de brand.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 09:07

Ben benieuwd op welke partij Freek heeft gestemd?

Het is of GroenLinks, D66 of de PvdA.
Ze hebben mij verteld dat hij op het stembiljet bij alle drie partijen een hokje heeft rood gekleurd... hij heeft ze niet allemaal meer op een rijtje.

sociaal_econoom | 27-03-19 | 09:05 | 1

U kan het altijd zo grappig brengen --> dank daarvoor

Van Urk | 27-03-19 | 09:39

Naar aanleiding van diezelfde column van Max Pam: als uit het Mueller rapport inderdaad mocht blijken dat Rusland de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet heeft beïnvloed, dan blijft er ook helemaal niets over van de statelijke actoren die onze jonkfreule zo enthousiast aanhaalde bij de invoering van de Sleepnetwet en aanpalend antidemocratisch beleid van ons kabinet.

Maak dan die halfseniele ouwe clown van een Freek de Jonge alsjeblieft premier (of minister van Binnenlandse Zaken): geen beter vermaak dan leedvermaak, tenslotte.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 09:03 | 14

https://www.geenstijl.nl/5146921/freek-is-onbeschofte-egomane-cultuurbarbaar/#cid_246854174:
Nou niet allemaal meteen te triomfantelijk zitten worden met zijn allen.

1. Feit is dat (bewezen ook) Rusland op de dag nadat Trump de suggestie gaf op TV aan de rusjuns om de emails van Clinton te hacken , cozyBear aan het werk is gegaan, die files aan Jullian Assange heeft doorgespeeld en er contact was tussen team Trump en wikiLeaks.
2. Feit is ook dat de mededeling dat "men wat had over Hillary" is aangekomen bij Team Trump.
3. Feit is ook dat veelvuldig is gelogen, onder ede, door voormalig medewerkers van Trump
4. Feit is tevens dat Trump zich middels 100-en tweets enorm heeft zitten opwinden over dit onderzoek.
5. Feit is ook dat Trump loog over Trump Tower project, waarover wel degelijk contacten zijn geweest tijdens de campagne.

Ik ga ff geen links geven, het is allemaal terug te vinden voor wie wil. Je kunt zeggen dat niks bewezen is over enig initiatief, noch enige voorbereidende actie van team Trump richting de rusjens en misschien is dat er nooit geweest.

Wat zonneklaar is, behalve voor diehard fakenews gelovers natuurlijk, dus de halve sectie reaguurders valt meteen alweer af denk ik, maar voor de overblijvende dan maar: Dat de rusjens min of meer ongevraagd hun hulp hebben aangeboden, de emailserver van de dems hackten en deze via wikiLeaks de wereld instuurden, met het effect dat Hillary ernstig werd geschaad. Onbewijsbaar is of Trump hiertoe aanleiding gaf, maar opvallend is natuurlijk dat die hacks plaatsvonden OP DE DAG NADAT Trump daartoe op TV hintte naar de rusjens.

Dus, dat triomfantelijke gedoe is echt nergens voor nodig. Dit stiunkt namelijk van A tot Z, iedereen ziet dat in. Je kunt dat natuurlijk hard gaan ontkennen, zoals je ook hard kunt gaat ontkennen dat Jos Brech iets met de moord op Nicky te maken had als hij straks wegens gebrek aan bewijs buiten staat.

Beste_Landgenoten | 27-03-19 | 14:33

https://www.geenstijl.nl/5146921/freek-is-onbeschofte-egomane-cultuurbarbaar/#cid_246854596:
Ik begrijp dat je adoratie voor Trump diep zit. Misschien een goed idee om eens nuchter te kijken naar wat hij dan allemaal bereikt, behalve totaal nutteloze projecten starten of erdoorheen drukken middels powerplay dat miljarden kost aan belastinggeld. Die shutdown was zeer kostbaar en die muur lost geen flikker op, de meeste illegalen komen op andere manieren binnen ook nog, dus het is allemaal zeer kostbare symboolpolitiek. Joe Average gaat dat betalen want de rijkere Amerikanen betalen allemaal minder mee, sinds de tax reforms.

Dat Trump zijn achterban keihard naait terwijl ze het niet doorhebben is eigenlijk nog het meest absurde aan deze man's presidentschap.

Als een president in de aanloop naar de verkiezingen belooft dat hij een diepe vijver gaat laten graven van een kilometer diep midden in Washington en hij laat die ook daadwerkelijk graven middels afpersing van geld via een noodtoestand of een shutdown, maar hij krijgt het voor elkaar, zeg je dan ook "ja nou hij doet tenminste wat hij belooft!"

Het gaat ook een beetje om het nut van zijn beloften, want stompzinnige dingen beloven en stompzinnige dingen doen, maakt je nog geen goede president, ook al "doet hij wat hij zegt".

En Kim? Kim bouwt lekker door aan zijn raketten.

Beste_Landgenoten | 27-03-19 | 14:39

Het probleem was is toch dat er nogal wat in die mails stond; Bernie had kandidaat moeten zijn, haar Clinton foundation etc. Die mails hadden sowieso openbaar moeten zijn, een eigen mailserver was ook overtreding van us policy. Onethisch gedrag wordt niet minder onethisch als het op een onethische manier publiek gemaakt word. Zoals Assange zei: de mails zijn echt, het probleem is de inhoud.

Alquest | 27-03-19 | 17:29
▼ 11 antwoorden verborgen

Jules Deelder zien we niet meer op tv nadat hij over die muur van Trump zat te brallen,
nu Freak de Jonge nog met zijn gelul...

JI-HAAT | 27-03-19 | 09:02 | 1

Heer Deelder laatst nog in actie gezien, niet alleen een koning in het onsamenhagend aanelkander draaien van obscure jazz singeltjes, ook de impromptu gedichten en korrelige woordenbrij tussen diverse nummertjes was zeer vermakelijk én deels zelfs shoquerend, de beste man begon temidden van een zaal vol borrelend en zwelgend volk zomaar over mussolini, hitler en de dood, allemaal in 1 gedicht wat overigens niet specifiek over politiek of personen ging. Ik heb me rot gelachen, de man is een fenomeen en een eindbaas. En volledig vertiefd van de dope, dat ook. What a way to go.

elfenstein | 27-03-19 | 09:22

In de basis is ieder mens op aarde links: wie wil er nu niet groen, met iedereen gelijk, zonder geweld samen leven?
Totdat die basis de hedendaagse werkelijkheid ontmoet. Dan verhuist zelfs de grootste linkse dromer diep van binnen naar het rechterspectrum. Allemaal. Wat dan van links overblijft zijn wegkijkers van de realiteit, die steevast hun droom blijven toeteren.

Ad Plugboer | 27-03-19 | 08:59 | 6

Bullshit. Ik ben van nature rechts, als je hard werkt en een bijzonder talent hebt dan loont het ook om door te zetten en boven de meute uit te stijgen. In nederland mag dat van de heersende softe linkse kliek niet, kop boven het maaiveld is afhakken.
Ik ben gekomen waar ik nu ben en ook wil zijn door hard werken, niet zeiken, tegenslagen verwerken en niet toe te geven aan zelfmedelijden of anderen de schuld geven. Daarnaast was ik ook altijd al een conserrvatieve, bouwen op wat hen die voorgingen bereikt hebben, overheid zo klein mogelijk en maximale vrijheid om je te ontplooien zonder eerst een lulverhaal op te moeten hangen voor de deugers om subsidie te krijgen. Doe het zelf, wees vrij en geef anderen niet de schuld of de rekening van je falen. We zijn niet allemaal gelijk, wel voor de wet maar niet in capaciteit. Cold hard fact. Er zal altijd gelazer zijn tussen groepen mensen, niet voor niets vond men tussen de eerste bekende skeletten van vroege homoniden al afgebroken speerpunten.
Sommigen komen er vroeg achter, sommigen laat en sommigen nooit, maar de door u geschetste idealen zijn niet de mijne. Ik weiger te geloven in sprookjes en zodra men de mens wat beter begrijpt zijn dergelijke sprookjes eerder naief dan wenselijk, en daarmee gevaarlijk. Uw aanname is denk ik verkeerd, weliswaar komt een beetje verstandig mens vanzelf tot inkeer en blijven de dromers over, er zijn er ook genoeg die nooit in het verhaaltje geloofd hebben.

elfenstein | 27-03-19 | 09:34

Welnee, links is ressentiment. Het zijn het type mensen dat altijd partij kiest voor de underdog, niet omdat ze voor de underdog zijn, maar omdat ze succesvollen haten.

me,myself and IK | 27-03-19 | 10:32

@Schadenfreude | 27-03-19 | 09:03: Wat een hap klinkklare onzin zeg. Ik heb (oude) architectuur en kunst altijd al mooi gevonden. Dat ik nu rechtser stem dan voorheen, staat daar volledig los van. Het eerste is iets wat je mee krijgt terwijl je op groeit in een (enig zins) beschaafd land, het tweede krijg je als dat zelfde dromende beschaafde land zijn eigen fundament vergeet en je de realiteit laat zien. Heeft meer met gewoon ouder worden te maken.

lovekila | 27-03-19 | 19:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Links ontwaakt uit haar panische spastische kramp en komt een beetje bij zinnen. Eigenlijk zou links collectief onder behandeling moeten bij een psychiater. De absurde en bijna hilarische tsunami van demonisering vorige week jegens een democratisch gekozen politicus heeft bewezen dat deze mensen een gemeenschappelijk mentaal probleem delen. Ze zouden ideologisch moeten worden gedeprogrammeerd, maar dat zal niet meevallen want hersenspoeling grijpt diep in in het menselijk brein. Het kan jaren kosten om daarvan los te komen, als dat al überhaupt lukt. Het is het resultaat van 50 jaar indoctrinatie vanuit hogescholen en universiteiten.

Motleycrew | 27-03-19 | 08:58 | 6

Spijker op zijn kop, +1

Ravian | 27-03-19 | 11:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Guilty by association? Omdat zijn schoonvader zo'n lul was, is Freek dat ook? Sterk verhaal, Max Pam

Beste_Landgenoten | 27-03-19 | 08:57 | 5

Ja zeker Freek is dat ook. Formaat paardenorgaan. Geen Spelt tussen te krijgen.

Kertsbal | 27-03-19 | 09:01

Nee, Freek doet het helemaal zelf.

Glasgow Argus | 27-03-19 | 09:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou Max Pam, bedankt voor het lachen! Dit was zijn laatste stukkie voor de Volkskrant, want wie nu die krant nog leest wil bij de ochtendkoffie alleen nog lezen wat hij al vind. Ik kan de ophef in het twitterriool alvast uittekenen. R.I.P Max Pam.

JJMS | 27-03-19 | 08:57 | 1

Binnenkort een gastcolumn alhier dan maar. De beste man kan heel aardige stukkies tikken zo blijkt.

elfenstein | 27-03-19 | 09:39

Overigens wel lachen dat Pam ook die Hitlervergelijking gebruikt. Maar nu mag het ineens.

Superior Bastard | 27-03-19 | 08:57

Als GS profeet heb ik al eerder durven beweren: alle gekte zal imploderen.
Zou er wel iets nuttigs of verstandigs gezegd wordt door racisme-, fascisme-, islamofobie-, klimaat-, nepnieuws-, Russische inmenging-, nazisme-, genderneutraliteit-, afrofobie of mansplainingroepers, gaf ik het eerlijk toe. Maar ik hoor echt nooit iets. Echter, gaat er iets imploderen of exploderen? Want die mensen zijn meestal echt totaal bonkers (geworden).
Fijn, die Max Pam. De vorige column was ook al zo realistisch.

Poesmobiel | 27-03-19 | 08:57

Heeft Joris een (inmiddels welverdiende) snipperdag of zo?

Petrus Poortwachter | 27-03-19 | 08:55 | 3

Wil jij geen $200 per uur verdienen dan?

Guusje Nadorst | 27-03-19 | 08:58

Schijnt dat hij een nieuwe goed verdienende klus heeft voor google.
Toch 12.000 - 16.000 dollar per week.
----> www.google.nluv. Uv weghalen

Kaas de Vies | 27-03-19 | 08:59

Die is toch eens gaan kijken op zo'n site maar is vergeten om die laatste twee letters weg te bmovl'en. Die zien we nooohoooit meer teruhug.

elfenstein | 27-03-19 | 09:41

Reve. Mulisch. Baudet heeft ook een vleugje Nescio, en verder was Freek zelf een corpsbal. Zeau.

Mammeloe | 27-03-19 | 08:52

Ongelooflijk zwak argument van Pam over Eli Asscher, doet echt afbreuk aan een verder uitstekende column.
Overigens bewijst de constante stroom aan aandacht voor Freek dat hij nog immer relevant is. Of dat helemaal de bedoeling is..?

Superior Bastard | 27-03-19 | 08:51 | 24

@zik | 27-03-19 | 10:43:
Ja, blijkbaar ben ik niet in staat om een door jou aangehaald willekeurig voorbeeld dood te analyseren, zoals ik in de een na laatste reactie al schreef. So be it.

Superior Bastard | 27-03-19 | 10:46

@zik | 27-03-19 | 10:43:
Overigens is "het " het persoonlijk voornaamwoord in je zin en geldt dus stam + t .
Maar goed, als je je eigen linkjes al niet begrijpt.

Superior Bastard | 27-03-19 | 10:47

@Superior Bastard | 27-03-19 | 10:47: Wederom schittert je tegel voor wat betreft inhoud.

Antwoord nu eens. In welke zin zijn de acties van de damschreeuwer van belang geweest voor de Nederlandse bevolking?

zik | 27-03-19 | 11:27
▼ 21 antwoorden verborgen

Ik heb een voorstel: als wij Freek nu eens de oudejaarsconférence van 2019 in z'n schopot werpen?
-
Dat garandeert hem: vijf ton van ons belastinggeld.
-
En het garandeert de rest van Nederland: dat hij de komende negen maanden z'n gezicht niet laat zien.

bisbisbis | 27-03-19 | 08:49 | 2

Wil je die zielige oude man overspannen hebben of zo? Hij moet op nieuwjaarsdag ook al z'n kunstje doen.

Dr. Blechtrummel | 27-03-19 | 08:51

5 ton voor iets waar niemand naar gaat kijken?
zijde gij zot?

elfenstein | 27-03-19 | 09:43

Zo te zien heeft Freek precies het tegenovergestelde bereikt dan de intentie was.
Maar dat is niet verwonderlijk, net als een kind van vier kan Freek de gevolgen van zijn acties niet (meer) overzien.

Croxifoxio | 27-03-19 | 08:49 | 1

Freek weet al helemaal niet meer dat ie dit gedaan heeft. Hij zit op dit moment te wachten tot z'n luier verschoond wordt.

zik | 27-03-19 | 08:57

Ach, Freek, Prem en Ongebluste... Best aardige mensen als ze op tijd hun medicijnen nemen.

Petrus Poortwachter | 27-03-19 | 08:48

"Freek, doe me een lol"

Sans Comique | 27-03-19 | 08:48

Freek is een naargeestig mannetje dat wat aandacht wil ten koste van alles en iedereen, nou jongen je word op je wenken bediend.

kneuterzak | 27-03-19 | 08:47

Als je Freek een kleaudzak vindt zeg dan Pam!

Kapitein Stijlvol | 27-03-19 | 08:46 | 2

Ik vind het geen klootzak maar gewoon een sukkel.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 08:48

Wat zou de schrijver/componist van 'If You're Happy And You Know It Clap Your Hands' ervan vinden dat zijn compositie op deze manier verkracht wordt?

keestelpro | 27-03-19 | 10:27

Bij Freek moet ik altijd denken aan wat zijn vrouw Hella over hem schreef in haar biografie. Dat hij vluchtte en haar in de steek liet toen ze eens in de VS waren en daar in een slechte buurt terecht kwamen. Kneus.

Axolotl | 27-03-19 | 08:46 | 4

Wat een laffe zielige man ben je dan. Ik zal te vuur en te zwaard mijn vrouw en gezin verdedigen, als een echte man.

pibasso | 27-03-19 | 09:14

@pibasso | 27-03-19 | 09:14: Dat heeft hij toen goed gedaan, niet oordelen , als je niet weet wat en hoe. Verder altijd genoten van Freek, maar de laatste tien jaar is hij af en wil het niet toegeven, jammer.

gato | 27-03-19 | 09:19

@gato | 27-03-19 | 09:19: de man heeft idd goede en slechte dingen gedaan. Maar als hij overlijdt zal de doodsoorzaak zijn dat hij gestikt is in zijn ego

Axolotl | 27-03-19 | 09:40
▼ 1 antwoord verborgen

Zijn Marokkanen, Turken, Surinamers etc eigenlijk ook volkse mensen? Of moet je daar blank voor zijn?

Rest In Privacy | 27-03-19 | 08:45 | 4

@Veldmaarschalk Sorry | 27-03-19 | 08:48:
Of zoals Sylvana zegt:"""mensen van kleur""".

Guusje Nadorst | 27-03-19 | 08:56

@Veldmaarschalk Sorry | 27-03-19 | 08:48:
Heerlijk cynisme!!

Mogwai | 27-03-19 | 09:01

Ik vind de Turken en Marokkanen bij mij in de buurt kei gezellig. Ik kan er lekker mee buurten in de supermarkt. Mijn kinderen zijn met hun samen opgegroeid in deze buurt en iedereen kent elkaar. Ik zie ze niet eens als Turk of Marokkaan maar als medemens.

keestelpro | 27-03-19 | 10:24
▼ 1 antwoord verborgen

De honden blaffen...
-
(Freek, dus, niet dat stukje in de VK)

bisbisbis | 27-03-19 | 08:45

Mag je dit nog wel zeggen van de EU?

Karpiet | 27-03-19 | 08:44

Freek de Jonge is al jaren geleden overleden. Echter, er is leven na de dood. Nou ja, leven..

Waarom wordt Freekie niet opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde? Tijdens een herdenking opstaan en gaan schreeuwen, volgens mij zijn daar ook mensen voor voor het hekje gekomen in NL.

zik | 27-03-19 | 08:44 | 14

@sprietatoom | 27-03-19 | 10:00: Dan zijn het geen rechtsgeleerden. Het is een besloten bijeenkomst op privé terrein. Niets openbaars aan -> artikel niet van toepassing.

zik | 27-03-19 | 10:44

www.geenstijl.nl/5146921/freek-is-onb...

Hij die, terwijl hij in staat van dronkenschap verkeert, hetzij in het openbaar het verkeer belemmert of de orde verstoort, hetzij eens anders veiligheid bedreigt, hetzij enige handeling verricht waarbij, tot voorkoming van gevaar voor leven of gezondheid van derden, bijzondere omzichtigheid of voorzorgen worden vereist, wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste zes dagen of geldboete van de eerste categorie.

Dit artikel is toegevoegd aan het artikel openbare dronkenschap.

Wikipedia: Een belangrijk puntje van 426 WvSR is dat ook overlast op een openbare plek telt. Dit hoeft niet, zoals sommigen misschien denken, op de openbare weg te zijn. Dit kan elke plek zijn waar mensen mogen gaan en staan, bijvoorbeeld een bioscoop, café, winkel of bus.

Eigenlijk heb je gelijk omdat het boekenbal niet voor iedereen toegankelijk is, sorry voor de verwarring.

sprietatoom | 27-03-19 | 10:51
▼ 11 antwoorden verborgen

Freek is een hijgend hert, der jacht ontkomen...

eerstneukendanpraten | 27-03-19 | 08:44 | 2

Ja, een hijgend en kreupel hert in de Linksvaardersplassen.

gemeentereiniging | 27-03-19 | 09:36

hihi

Rest In Privacy | 27-03-19 | 09:43

Freek dacht dat hij groter was dan hij was. Winst is dat Baudet er niet wakker van ligt en gewoon in gesprek gaat met de linkse mensen die de wereld door hun handen voelen glippen.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 08:44 | 1

Over niet al te lange tijd is Freek slechts een regeltje in de appendix van een of ander flut geschiedenisboekje.

Ronnie uit Helmond | 27-03-19 | 08:43 | 2

Maar hij staat er wel in.

Gokmaar | 27-03-19 | 08:56

@Gokmaar | 27-03-19 | 08:56: Niemand leest meer boeken over 10 jaar. Ergens in één van die ongelezen boeken staat Freek vermeld.

Hiesjes | 27-03-19 | 09:20

Maar Freek is niks meer dan een bange man die denkt dat zijn vakmensen bedreigt wordt. Niks meer, niks minder. Angst regeert. Keep calm.

GateKeeperNL | 27-03-19 | 08:43 | 1

En hij had van te voren nog wel een paar borreltjes genomen om de angst in te dammen.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 08:47

De Volkskrant gaat nog eens groot worden, met al die linkjes hier.

Rudolph_Hesje | 27-03-19 | 08:42 | 1

Nog wel zolang het mag van de EU.

sprietatoom | 27-03-19 | 08:44

Freek verward zijn eigen nakende einde, met dat van de wereld.

cat22 | 27-03-19 | 08:42

Het opgewarmde veenlijk begon te sputteren en haalde de dode bomen met zijn laatste oprisping om vervolgens langzaam doch zeker definitief in het veen te zakken.

sprietatoom | 27-03-19 | 08:40 | 2

Ik heb Freek ooit eens gezien in Wiuwert, ik heb nog een vinger van hem.

Mr_Natural | 27-03-19 | 08:44

Hahahahha.....

Ronnie uit Helmond | 27-03-19 | 08:44

Niks te zien mensen, gewoon doorlopen. Freek is niet belangrijk en een oud fossiel wat nog stuiptrekkingen heeft als goor reptiel dat hij was.

Shepstyle | 27-03-19 | 08:40

De screenshot is voldoende. Dank daarvoor. De VK krijgt geen ene visit of click van mij.

overVecht | 27-03-19 | 08:36 | 1

Ze bieden anders verdomd leuke vliegvakanties aan.

Mark de Grootte | 27-03-19 | 08:38

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl