Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Man analyseert alle GS-comments over Gulden

Discussie en duiding. Houden we van.

Goeie zaak: de invoering van de Gulden op GeenStijl maakt Dingen los. En vragen, veel vragen. Zoals hoeveel GeenStijl casht op de crypto van Rijk Plasman, waarom we niet voor Bitcoin / LiteCoin / ZusCoin / ZoCoin / MijnCoin hebben gekozen hoe slecht het werkelijk gaat met GS nu we een gooi naar Guldens doen. Want zo zijn reaguurders: altijd sceptisch, soms een tikje achterdochtig. Gezonde kritiek, altijd goed. Nog beter is als iemand vervolgens in die kritiek duikt en de bijbehorende comments duidt. We moesten wel lachen (want welke gek gaat er nou voor z'n lol door al die tegels grasduinen), maar we verwelkomen de analyse. Deze week is immers ook de week dat het belang van de blockchain en decentralisatie weer is onderstreept in Brussel, waar de EU tégen het vrije internet en vóór verdere uitlevering aan kartelmedia en big tech stemde. (GS gaat uw onafhankelijke Guldens nog hard nodig hebben.) Enfin, hieronder de COMMENT ANALYSE:

GeenStijl en de shitcoin

Door Aat de Kwaasteniet, met toestemming overgenomen vanaf zijn Medium.com.

Sinds enige tijd is het mogelijk om Cryptogeld te doneren aan GeenStijl. GeenStijl vindt het noodzakelijk om een tweede weg aan te leggen om geld te verwerven als onverhoopt in de toekomst de eerste weg opgebroken wordt. Hun keus is toen gevallen op Gulden (NLG) een cryptomunt die bijna 5 jaar bestaat en net zo eigenwijs tegen de stroom in roeit als GeenStijl dat al enige tijd doet. Daarbij past het uitgebreide ecosysteem van Gulden goed bij GeenStijl. Er is door Gulden en de betaalprovider Nocks een grote hoeveelheid tools ontwikkeld om Guldens eenvoudig te incasseren en eventueel naar Euro’s om te zetten. Daarnaast is Nocks een officiële iDeal aanbieder en kan dus uitstekend als alternatieve PSP dienen.

Naast het donatiemodel staat GeenStijl nog meer voor ogen om te ontwikkelen in samenwerking met Gulden. Maar daar blijven de plannen bewust nog wat schimmig over.

Het invoeren van de donatie mogelijkheid met Gulden had een behoorlijk shitstorm aan reaguursels tot gevolg. Als je onvoorbereid de reaguursels doorneemt lijkt het erop dat het invoeren van Gulden de domste fout is die GeenStijl had kunnen maken en zit de haat naar Gulden zeer diep in de tere zieltjes van de reaguurders. Nu blinken reaguursels normaal al niet uit in objectieve mededelingen of fijngevoelige bespiegelingen maar hier werd wel weer behoorlijk met vuiligheid gegooid. Er werden heel wat opmerkingen over de oprichter van Gulden Rijk Plasman gemaakt en daarvan was het kwetsende gehalte dermate hoog dat het zelfs de admin van GeenStijl blijkbaar teveel was en die werden dus weggejorist. Al met al leek het mij leuk om de reaguursels eens aan een analyse te onderwerpen.

De numerologische analyse

Hiertoe heb ik, toen iedereen zo’n beetje uitgereaguurd was, een snapshot van alle reaguursels genomen op 20 maart 2019 om 20.00uur. Allereerst heb ik uitgezocht hoeveel reacties er totaal gegeven waren. Dat bleken er volgens mijn telling 301 te zijn terwijl bij het artikel stond dat het er 295 waren. 
Wat direct opviel was dat sommige individuen meerdere reaguursels hebben geplaatst. Dus even turven leverde op dat er eigenlijk slechts 127 accounts één of meerdere reactie hebben geplaatst. Daarnaast je mag verwachten dat sommige mensen wel meerdere accounts hebben zoals gebruikelijk is in de forum wereld.
De reaguurder met het grootst aantal reacties was Ardeverb met 21 reacties. Deze persoon schoot in de verdedigingskramp en reageerde in het begin op elk negatief reaguursel. Andere veelplaatsers waren:
2 voor 12 met 17 reacties
Binnenbaan met 14 reacties
Yoshilivo had er 11 reactie voor nodig om zijn gedachten te spuien en dat is logisch want dat is oprichter van de kleinere tegenhanger van Gulden de E-gulden (EFL). Die zag zijn kans schoon om even mee te liften op de reuring rond de Gulden. Ook een tweetal andere reaguurders wisten niet dat er een verschil was tussen Gulden en E-gulden en reageerden dus zonder benul van zaken foutief. 
Miko met 9 reacties
ShareholderII met 7 reacties
Pot Vol Koffie met 7 reacties enz.

Inhoudelijke analyse

Na de numerologische analyse vond ik het tijd worden voor een meer inhoudelijk analyse. Ik heb alle reacties beoordeeld en gecategoriseerd in één van de volgende categorieën.

  • positief
  • De Bitcoinfan
  • De Crypto-ontkenner
  • De GS verwijter
  • De Premine zeurder
  • De Rijk zeiker
  • De Onkundigen
  • De niet ter zake doende opmerkingen

Elke categorie wordt besproken en voorzien van één of twee voorbeelden

Positief:

een reactie wordt als positief beoordeeld als er een poging gedaan wordt om GeenStijl of Gulden een hart onder de riem te steken.

Bij Gulden hebben ze het goed op orde en het is een prima alternatief betaalmiddel. Zekerheid en stabiliteit komen met de tijd. Het is een kwestie van vertrouwen net als een reguliere munt als de €. Bij de eerst volgende crisis gaat het haar toegevoegde waarde bewijzen. Ik heb liever een crypto dan dat ik onderdeel uitmaak van de boevenbende als de banken.
TheRecruitert

Leuke ontwikkeling en ook leuk voor dit project. Ze werken hard aan het ontwikkelen van een nieuw en eerlijk betaalsysteem. Er zijn hier een hoop zure reaguurders die hun mening over crypto baseren op de geknapte bubbel van een jaar geleden, maar feit is dat dit soort blockchains aanzienlijk minder transactiekosten in rekening brengen dan een Adyen of Mollie. Hierdoor worden ook micro-donaties mogelijk. Bijvoorbeeld dat je 10 of 20 cent voor een artikel doneert, zonder dat je meteen 29 cent moet aftikken voor de transactie.
Binance

In totaliteit waren 14 reaguurders positief. Deze reaguurders hebben natuurlijk gelijk als ze zeggen dat Gulden een solide project is maar ik ben het dan ook met ze eens, gezien de harde feiten. Lees bijvoorbeeld:
Welke crypto wordt het nieuwe betaalmiddel

De Bitcoin fanboy:

In deze categorie vielen alle reacties die getuigen van de onwil om verder te kijken dan Bitcoin. Alleen Bitcoin kan wat zijn en de rest is rommel.

DLT/Blockchain accepteren: Top!
Geld ophalen voor GeenStijl: Ook mooi!
Onder valse voorwaarden (we geloven er in, yeah right) een platform bieden voor een waardeloze, parasitaire bitcoin clone die niets toevoegt boven echt innoverende DLT omdat ze simpelweg een zak tokens/cash op tafel zetten: Erg jammer, ik had het niet van GS verwacht, ben benieuwd wat jullie hier voor gekregen hebben. De toekomst van DLT is 1 of enkele innovatieve coins, niet 6000 bitcoin clones die allemaal hetzelfde doen voor een andere markt.
D4V3

Mooi verhaal alleen jammer dat die crypto gulden, net als alle andere ca. 6500 alt coins, helemaal niet gedecentraliseerd is. Rijk Plasman is de baas en de overheid weet dus wie ze moeten ‘contacteren’ als ze gulden transacties willen censureren of annuleren. Bitcoin is the only game in town omdat het daadwerkelijk gedecentraliseerd is en er dus niemand is die het controleren kan. Bij alle ca. 6500 alternatieven zijn de crypto baasjes bekend en dus zijn ze onder druk te zetten door criminelen, banken en overheden. Bitcoin is dus het enige echte free speech money. Alt coins is greed money om oprichters als plasman rijk te maken ten koste van ongeïnformeerde beleggingsamateurs.
ik bin ein berliner8

Voor de Bitcoinfan hoef je geen moeite te doen om die te overtuigen van de goede eigenschappen van Gulden. Alleen Bitcoin is de ware is de vaste, met oogkleppen op, gebrachte overtuiging van de Bitcoinfan. Ze worden ook wel de kortzichtigen genoemd.
7 reaguurders hadden deze instelling.

De crypto-ontkenner:

Mensen die alle crypto van de hand wijzen want het is allemaal oplichterij.

Alleen de mensen mét bitcoins (die nu hun ‘winst’ zien verdampen) roepen om het hardst dat Bitcoin echt niet geen gebakken lucht is hoor. Zo blijft ‘de koers’ nog een beetje op niveau (uitstel van executie. Als over 20 jaar de westerse beschaving volledig in de vernieling is geholpen door ongebreidelde immigratie van mensen met een Steentijdmentaliteit mag je blij zijn nog een computer tegen te komen). De bitcoin is alleen van waarde voor hen die vertrouwen in het systeem hebben oftewel, het is wat de gek er voor geeft. Prima, draai elkaar maar een poot uit. Maar probeer geen argeloze naïeve mensen over te halen om in deze schimmige nullen-en-enen handel te stappen.
Sans Comique

Ook deze figuren hoef je niet te gaan bekeren. Als ze wel een mening hebben over Crypto maar er nog steeds niks mee doen zijn ze hopeloos verloren en zullen tegen elke verandering te hoop lopen.
Hoewel het aantal crypto-ontkenners dalende is in de wereld waren er toch nog 5 reaguurders met dergelijke opmerkingen.

Scam, ponzi, shitcoin roepers:

De ongefundeerde uitroepen dat Gulden een scamcoin, shitcoin e.d. is. Karakteristiek hierbij is dat er geen reden opgegeven wordt voor de uitspraak.

Gulden is een shitcoin. Teleurstellend.
Pot Vol Koffie

Het is gewoon een ordinair pyramide spel… als je maar genoeg hype weet te creeren kan het de vroege investeerders wat geld opleveren… voor de rest is het gewoon dikke bullshit…. nou succes er mee.
Captain_Dipshit

Faalproject.
Hangtietsmurfin

Of wees wijs en laat deze scamcoin lekker aan je voorbij gaan. Houzee!
Binnenbaan

Meestal wordt dergelijke reacties ingegeven door een negatieve ervaring in één of andere Altcoin, maar het kunnen ook net zo goed Bitcoinfans zijn die dergelijk ongefundeerde meningen ventileren. 10 reaguurders kwamen niet verder dan het woord scam of shitcoin te formuleren. Deze mensen zou ik willen zeggen verdiep je eens ergens in voordat je begint met ongefundeerde uitspraken te doen.

De verlieslijder

De reaguurder die zegt veel Geld verloren te hebben aan de waardedaling van Gulden en daarom is het een shitcoin.

Ongeveer een jaar geleden voor 25 euro van die guldens gekocht. Mijn 25 euro is nu up dit moment 2.10 waard… Laaielichterij
RagnarLodbrok

Heb toch een bulk geld verloren Aan die gulden…. Shit crypto. Zie geen toekomst in deze. Eco system is te Klein
Mark_D_NL

Dit zijn mensen die helaas geld verloren hebben en die zijn er velen gezien de ontwikkelingen van de cryptomarkt het afgelopen jaar. Maar om dan de schuld bij Gulden te leggen lijkt mij een beetje bezijden de waarheid. Het ligt natuurlijk niet aan Gulden als iemand hoog inkoopt en besluit laag te verkopen. 6 reaguurders hadden last van dit fenomeen.

De GS verwijter

Dit zijn de Reaguurders die het erg dom van GeenStijl vinden dat ze met crypto of specifiek met Gulden in zee zijn gegaan.

Zeer discutabel wat GS hier doet echt fouter dan fout. Voor zoveel bezoekers een scamcoin promoten die uiteraard in prijs stijgt. Van tevoren ingekocht? Geld gekregen van oprichters? We zullen het nooit weten.
Oerke

Voor deze advertorial/nieuwe doneerfeature is heel fors betaald. Dat GS er geen “stijlloze promotie” bijzet is inderdaad heel discutabel en zelfs gewoon verboden.
lsimon

Is er trouwens een manier om enkel zinnige premium nieuwsbrieven te ontvangen? Ik wil graag de nieuwsbrief krijgen, maar vanwege de herhaalde spam voor dit volslagen onzinnige gedoe zag ik me genoodzaakt om dan maar de hele nieuwsbrief op te zeggen. Dus een nieuwsbrief en advertorial spam los van elkaar zou heel erg welkom zijn! :)
Hasj_en_Wietje

Digitale kul. Heeft GS zo erg geld nodig dat het met dit soort zeepbellen gaat bezig houden?
rzer0

Ja erg jammer dat ze hier hun oren naar laten hangen. Blijkbaar loopt het werven van leden niet zoals gehoopt.
2voor12

Opvallend is dat bij sommige van de 13 reaguurders, die in deze categorie vallen, het idee post vat dat er fors is betaald door Gulden voor deze “promotie”. Vanuit Gulden kan gezegd worden dat dat niet het geval is en dat het gewoon een samenwerking van twee partijen is. Wellicht kan een simpel statement van GeenStijl hier nog aan toegevoegd worden, hoewel dat waarschijnlijk ook niet geloofd wordt.

De Premine zeurder

Dit zijn mensen die beginnen over zakkenvullers met de premine van “Rijk Plasman en zijn kornuiten”.

Lekkere premine 
dugo

exact. de meeste crypto projecten zijn een scam waarvan de oprichter stinkend rijk kan worden. de eGulden is er hier een van
Ir. Wilhelmus

De Gulden premine na oprichting in 2014 besloeg 170 miljoen NLG. Daarvan zijn er vandaag de dag nog 60 miljoen over en is in zijn geheel privé eigendom van Rijk Plasman!
««

Waarom is men bang voor de premine en Rijk Plasman? Als hij de premine heeft om zichzelf te verrijken is hij wel heel dom bezig geweest in de afgelopen vijf jaar door de ontwikkelingen te betalen vanuit de premine. 
Daarnaast is het waarschijnlijk zo dat dezelfde mensen zich direct weer tot hun 100% ICO Nemmetjes, Tronnetjes of XRPjes e.d. wenden en daar hebben ze dan geen enkele moeite mee. Gelukkig neemt het aantal premine zeurders af, ze leren blijkbaar dat een premine nuttig kan zijn om de ontwikkelingen en andere rekeningen te betalen. Er waren nog maar 4 premine zeurders.

De Rijk zeiker

De Rijk zeikers is iemand die speciaal Rijk Plasman als de kwade genius achter deze, in hun ogen, onzin/scam/oplichterij/shitcoin zien.

Hier vind je de koers en het verloop van deze scamcoin, oordeel zelf. Let wel dat het overgrote deel van de guldens die in omloop zijn in handen zijn van Rijk en kornuiten.
Hangtietsmurfin

Volgens mij is ardeverb gewoon een alter ego van Rijk Plasman. Als ik stiekem 170.000.000 Guldens had rondslingeren, dan zou ik die koers ook wel omhoog zien gaan. Vergis je niet, op het Gulden Slack kanaal wordt iedereen die enige kritiek heeft zonder melding verwijderd. Het is een heel eng clubje achter die Gulden.
r3msp00r

Koers gaat sinds vanmorgen om 10.00 keihard omhoog… wel apart dat het artikel pas om 12.30 online staat….. iemand heeft dus vanmorgen even groot ingekocht met de kennis dat dit artikel vandaag live zou gaan. GS of Rijk zelf?Behangdelul

Hierboven zijn een paar slappe aftreksels van de reaguursels die er waren met Rijk Plasman als middelpunt. De meeste aanvallen naar Rijk in persoon zijn weggejorist maar een schatting levert toch zo’n 10 stuks op. Allemaal mensen die blijkbaar een aanvaring met Gulden hebben gehad en dat projecteren op Rijk Plasman.

De Onkundigen

Reaguurders die een (meestal negatieve) bewering doen waaruit blijkt dat ze praten vanuit onkunde. Ik zal een paar zaken hier direct behandelen.

NLG is nog niet lang geleden "gedelist" op de Coinomi wallet, toen maar uit noodzaak op litebit wallet gezet. coinomi.freshdesk.com/support/solutio...
KnalRob

Gulden is niet gedelist op de coinomi wallet maar de techneuten van Coinomi konden niet (of wilden niet) omgaan met de wallet techniek van Gulden. Hulp is aangeboden maar de eis van Coinomi was dat Gulden zijn techniek moest aanpassen zodat Coinomi dat niet hoefde te doen. Omdat de techniek van de Gulden wallet de wijziging nodig heeft in de toekomst is besloten om dat niet te doen. Trouwens, dan maar overstappen op de Litebit wallet is even dom want ook Litebit kan ineens stoppen/failliet gaan stuk gaan enz. Crypto is gebaseerd op het principe dat je zelf verantwoordelijk bent voor je coins en dat je die dus in een “Gulden” wallet moet bewaren en niet bij een “third party” die er met je geld vandoor kan gaan, moedwillig of niet.

Als je je paspoort moet uploaden dan is de privacy van cryptomunten ook een farce.
2voor12

Een paspoort uploaden bij de exchange Nocks is noodzakelijk en verplicht om aan de KYC regels van de AFM/DNB te voldoen en heeft weinig van doen met privacy van Gulden.

Met een marktkap van 10M$ betekent dat exact 0.
Pot Vol Koffie

Pot vol Koffie zou ik willen aanraden om het volgende artikel eens door te nemen. De Onzin van Marketcap

Volgens mij is Bitcoin juist in de afgelopen anderhalf jaar met duizend procent gedaald in waarde… Maar blijf vooral in je piramidespelletje geloven hoor.
lsimon

Bitcoin is sinds december 2017 ongeveer 81% gedaald en geen duizend %. Een piramidespel is een constructie waarbij deelnemers een inleg doen en tevens proberen anderen over te halen om mee te doen, waarna de inleg van de nieuwkomers als prijzengeld uitbetaald wordt aan bestaande deelnemers. Uitbetalingen zijn afhankelijk van het aantal (door de deelnemer) geworven nieuwkomers. 
Hiervan is bij geen enkele cryptomunt sprake. De waarde van de cryptomunt is niet gebaseerd op nieuwe aanwas van leden en al helemaal niet dat via affiliatie technieken de bestaande muntbezitters daarvan extra profiteren.

Totale nonsens, net als alle andere crypto shit. Slecht initiatief. Wat moet je d’r mee anders dan speculeren ? Mij ontgaat nog steeds het nut van dit gedoe.
Zwizalletju

Zwizalletju raad ik aan om het volgende artikel eens te lezen: Waarom Crypto? We hebben toch de Euro!

Totaal zijn er 13 reaguursels als onkunde bestempeld. Al die onkunde zou eenvoudig met wat gespeur op internet bestreden kunnen worden. Maar ja, de mens is lui hè, mensen praten liever anderen in oneliners na.

De niet ter zake doende opmerkingen

Grappig bedoelde of niet op het onderwerp slaande opmerkingen vormt het grootste deel van de reaguursels. 
Ongeveer 45% van de reaguursels valt in deze categorie
Met als dijenkletsers natuurlijk.

Ik heb nog zilveren guldens met Wilhelmina er op. Zijn die ook goed?
Jezus_Boeddha

en

Ik reken nog steeds dagelijks om zodat ik kan zien of ik genaaid wordt of niet. En ja, ik word dus elke dag genaaid….
TonyMontana010

enzovoort enzovoort.

Conclusie

De negativiteit en haat tegen Gulden is wel aanwezig maar eigenlijk in slechts 28 reaguursels. Andere negatieve reacties gaan over crypto in het algemeen of over het handelen van GeenStijl. Maar het grootste deel van de reacties valt in de categorie niet ter zake doende opmerkingen. Daarnaast kan gezegd worden dat er sinds de GeenStijl donatie actie er 110 mensen zich een Verified account bij Nocks hebben aangemeten. Het is dus allemaal niet voor niets.

Dit artikel is geschreven door Aat de Kwaasteniet, ik ben Guldenpromotor en bezit een behoorlijk kapitaal aan Gulden. Ik ben dus niet objectief. Dat jullie het maar weten.

Door Aat de Kwaasteniet, met toestemming overgenomen vanaf zijn Medium.com.

Social

Reaguursels

Inloggen

Leuk om te lezen dat 90% maar wat roeptoetert, lees je eerst eens in voor je wat zegt!
- Gulden doet bijna niet aan marketing (community heeft wel wat gedaan)
- Devs te vertrouwen? JA
- scam/pozi scheme/piramide spel? ABSOLUUT NIET
- Het belangrijkste bij Gulden (dit gaat over de Gulden software/app) gebruikersgemak/veilig/snel
- Meer weten over Gulden? Dat kan via de Gulden website of stel je vraag op slack

Gulden is niet zomaar een coin Gulden denkt aan de toekomst Veilig, Snel en 100% betrouwbaar

Bramvnl | 28-03-19 | 02:30 | 1

Speciaal een account gemaakt om lekker de scamcoin te astoturfen? Wat een doorzichtige posts.

SpectralGuardian | 28-03-19 | 19:42

Ik heb ook "geïnvesteerd" in die gulden, wel 45 euro, dat is anderhalf staatslot, en zo zie ik het ook, gewoon een gokje zonder enige echte onderbouwing.
De waarde is nu nog 16,80 euro, niet echt een succes dus maar wie weet, we zullen het zien maar gezien de algemene tendens in de reaguursels lijkt het er op dat het waarschijnlijk nooit een echt succes wordt. Jammer voor Aad, Rijk, nog een paar van die onnozelaars, en ondergetekende .

zwellevertje | 27-03-19 | 23:05

Vinden jullie het nou ook niet geweldig dat door een buitenstaander aangetoond word dat veel dubbele reaguurder accounts bestaan.

Heerlijk.

Gokmaar | 27-03-19 | 21:04

Shitcoin framing, positief is goed en iedereen die negatief is: fuck you.
Typische shitcoin kan uiteraard niet tegen kritiek, lijkt dus veel op groenlinks...

ZwarteDag | 27-03-19 | 20:00

Ik geloof niet zo in die cryptomunten, maar ik heb voor de zekerheid wel redelijk wat geld staan op de bekendste. Waaronder dus de Gulden, die me tot nu toe geen stuiver heeft opgeleverd dus. Hulde voor GS voor de promotie van deze cryptomunt dus! Mocht ik miljardair worden, beloof ik minimaal een miljoen te doneren.

captainobvious | 27-03-19 | 19:43

"Blockchain".
"PSP"
"Crypto".
"Adyen".
"Mollie".
"DLT".
"Alt Coins".
"Premine".
"ICO Nemmetjes",
"Tronnetjes".
"XRPjes".
"Coinomi wallet".
"Litebit wallet".
"exchange Nocks".
"KYC regels".
"marktkap".
"10M$".
"Nocks".

Volgens mij wordt het weer eens tijd een cursus te gaan volgen of zoiets...
Voel me ho-pe-loos achterop.
Snap geen ene reedt van dit jargon.
Moet snel een inhaalslag gaan maken.

Ik heb geen mening over de Gulden, omdat ik niets afweet van dit soort 'munten'.
Maar ik vind wél dat ik maar eens aan de bak moet om over dit soort dingen te leren.
Wellicht gaat het licht dan wat feller aan en kan ik misschien mijn (financiële) grenzen verleggen...

Peter Emile | 27-03-19 | 19:02 | 1

U kunt zich beperken tot Satoshi's whitepaper. Dat legt het concept blockchain uit en de rest is vooral geblaat van speculantjes die met crysnel miljonair te worden, namelijk als miljardair instappen.

Joris Beltsin | 27-03-19 | 20:30

GS hou je hier verre van. Is een shitcoin die jullie vanuit paarse broeken motieven mooi vinden wegens oldschool en vóór Europa. Maar jullie vergissen je deerlijk bij gebrek aan cryptocoin kennis. Gulden was nooit wat, is nooit wat en wordt nooit wat.

Willem_Oltmans | 27-03-19 | 18:03 | 1

Volume van €18.000 per dag. Shitcoin zo dood als wat.

Inferi0r | 27-03-19 | 18:53

Ik reaguur vrijwel nooit. Maar mensen: Trap Er Niet In.
Deze crypto Gulden is veel te klein om omarmt te worden door een grote groep , iets wat juist belangrijk is voor de veiligheid van een cryptomunt. Op de markten waar je deze Gulden kan kopen betaal je torenhoge fees.
Cryptomunten hebben de toekomst , maar deze gulden - welke verre van gedecentraliseerd is, heeft dat niet. Je spekt er nu vooral de portemonnee van de oprichters mee. Feit dat ze pre-minen is de grootste rode vlag die er is.

despee | 27-03-19 | 18:01 | 1

De toekomst van cryptomunten is de afvalbak, zelfs recyclen hoeft niet...

ZwarteDag | 27-03-19 | 20:01

"Dit artikel is geschreven door Aat de Kwaasteniet, ik ben Guldenpromotor en bezit een behoorlijk kapitaal aan Gulden. Ik ben dus niet objectief. Dat jullie het maar weten."
Ok, doei!

Mocro070 | 27-03-19 | 17:07 | 2

De lul, GS trapt erin.

Willem_Oltmans | 27-03-19 | 18:04

Aat en GS, ik heb Word moeten openen om deze tegel te bakken dus ik mag hopen dat jullie deze lezen. Disclaimertje vooraf: ik zit met griep thuis, vandaar dat A) ik hier überhaupt tijd voor heb en B) mijn verhaal op sommige plekken wat samenhang kan missen.

Je artikel is eigenlijk samen te vatten in één woord: een jij-bak. Iedereen met kritiek zet je weg als een zeurder, een trol, een onwetende, enzovoort etcetera. Dat vind ik jammer. Zelf zit ik sinds 2011 al in crypto, heb in de ICO-gekte in 2017 zelf een redelijk succesvolle dapp ontwikkeld en zou toch wel graag denken dat ik één en ander weet.

Je zegt dat ik Gulden een shitcoin noem zonder dat toe te lichten, en noemt me daarom onwetend. Laten we even het feit dat je zelf niemand anders dan jezelf citeert achterwege. Ik weet niet met welke gedachten jij GS leest, maar als ik een epistel ga schrijven waarom ik Gulden een shitcoin vind doe ik dat op Medium en niet op GS. Maar ik wil best bijten hoor:

- Premine. Rijk Plasman bezit een groot gedeelte van de supply. Je stelt dat dat is om development te financieren. Hoe kan het dat er met zo’n zak geld de laatste core commit al meer dan 2 maanden geleden is geweest? Dit is ook een comment die ik langs zag komen in de topics die je hebt “geanalyseerd,” vreemd dat die er niet bij staat. Trouwens, zo’n afhankelijkheid van centrale ontwikkeling is sowieso geen beste zaak. Het team kan iedere versie pushen die ze willen. Als je dan bedenkt dat de huidige hashing-power erg laag ligt (1/1000e van LTC) kun je ook moeilijk beweren dat het miner-netwerk sterk genoeg is om zoiets tegen te gaan. Maar het witness-systeem dan? Een proof-of-stake hybride is een leuk idee, maar niet heel praktisch als een groot idee van de gepreminede supply bij de ontwikkelaar ligt. Echt decentraal is het eigenlijk niet.
- Gebrek aan kans. Alleen al aan het feit dat de focus lokaal ligt en niet globaal maakt het als crypto-project gedoemd te falen. Het doet nog het meest denken aan Auroracoin. Je moet wel een heel uniek geval zijn om wat te gaan worden, alleen een ander algoritme is simpelweg niet genoeg om het obstakel van first movers advantage te overkomen.
- De marktkap is wel degelijk belangrijk. Ooit gehoord van penny stocks? De algemene mening daarover is dat het complete troep is en je er ver van moet wegblijven. Marktkap weerspiegelt niet het geïnvesteerde kapitaal en je bent padje af als je dat denkt. Maar het is zoals in mijn eerdere comment wel een indicatie van de significantie van het project.

Daarnaast vind ik deze passage bijzonder: “Daarnaast kan gezegd worden dat er sinds de GeenStijl donatie actie er 110 mensen zich een Verified account bij Nocks hebben aangemeten. Het is dus allemaal niet voor niets.”

Hiermee zeg je dus eigenlijk dat Geenstijls advertentiecampagne voor deze shitcoin is geslaagd en 110 mensen met succes hun privégegevens bij Nocks hebben gestald. Dan nemen we nog niet in beschouwing hoeveel daarvan ook daadwerkelijk een transactie hebben gemaakt.

En dat vind ik eigenlijk nog wel het ergste. Gulden mag wat mij betreft best bestaan, het zal waarschijnlijk toch wel vanzichzelf een trage dood sterven. Maar dat GS het pusht, met meerdere topics, zonder enig kritisch woord vind ik heel bijzonder. Het zou zeker niet slecht uitkomen als deze implementatie gepaard kwam met een mooie bonus, die in de volume-spike nadat het topic online ging is verkocht. Ik ga op zoek naar een nieuwe stijlloze bode, want mijn vertrouwen in de integriteit (die voorheen juist zo sterk was) is nu wel weg.

Pot Vol Koffie | 27-03-19 | 16:57 | 4

Verbazingwekkend dat je zoveel tijd besteed om shitcoin commentaar te weerleggen. Ik lees shitcoin, ok doei! Drie woorden is voor mij genoeg en fuck de rest.

ZwarteDag | 27-03-19 | 20:05

Kun je Litecoin blockchain snel downloaden? Heeft Litecoin gebruiksvriendelijke apps/software? Denkt het aan de toekomst? etcetera.
Ico's zijn lachwekkend, gros van die coins/tokens zijn niet gebruiksvriendelijk daarom gebruik ik ze zelf niet, heeft niets te maken of ik het snap of niet.

Premine wordt netjes gebruikt voor de ontwikkeling van de coin, als de Devs hun zakken zouden vullen waren ze er allang van door geweest.
Wat boeid het of de ontwikkeling iets langer duurde dan jij voor ogen hebt, ik heb liever iets wat goed werkt dan iets wat maar in elkaar geflanst is.
Cmc is een lachertje, veel manipulatie om coins hoger in de top te plaatsen.
Advertentiecampagne? Dus als Gulden geaccepteerd word door een groot bedrijf vind je dat een advertentiecampagne? Dus die bedrijven mogen Gulden volgens jou niet accepteren? Tip iedereen is vrij om Gulden te accepteren en Gulden zal nooit iets of iemand betalen om Gulden te laten accepteren.
De Gulden software is in een aantal talen vertaald, dus ze zijn wel degelijk er mee bezig dat mensen het buiten NL het ook kunnen gebruiken.

Als je goed nadenkt tenslotte zoals je zegt zit je er sinds 2011 in was dit een "Buy the rumor sell the news" grafiekje en heel normaal bij altcoins

Bramvnl | 28-03-19 | 02:57

Keurige reactie en beter dan de pro-crypto zwitsal-shills.

SpectralGuardian | 28-03-19 | 19:43
▼ 1 antwoord verborgen

Stuk gelezen op die website. Het heeft mijn scepsis niet weggenomen en wel hierom: ik tel 1 link als tegenargument in alle antwoorden, 1 echte inhoudelijke reactie en voor de rest een ontkenning van de reaguursels?

Maar een uitgebreide onderbouwing van die ontkenning lees ik in de meeste antwoorden niet terug? Klopt deze constatering?

Wel een onderbouwde reden lees ik bij dat je Gulden niet moet onttrekken van derde partijen, maar bij "Gulden" zelf.

Tenslotte vind ik het nogal wat, ook al moet het van DNB, dat je een paspoort moet uploaden over de digitale snelweg. Was dat niet zo geweest zou ik het nog overwegen. Ook al zullen ze er goed mee omgaan, hou er toch niet van, stel er ontstaat een lek? Kan toch?

Jan, Leiden | 27-03-19 | 16:46 | 1

Je paspoort/ID is een controle word na het aanmelden verwijderd

Bramvnl | 28-03-19 | 10:28

Is de vraag 'Waarom Gulden?' al beantwoord? Zonder dat antwoord is alles loos gelul namelijk.

Ggroengras | 27-03-19 | 16:43

Gulden, Bitcoin, Het zal allemaal wel. Dat we het vrije internet willen houden (sinds gisteren voorbij) betekent niet dat ik een ongeautoriseerd betaalmiddel wil aanschaffen. Uiteindelijk is het speculatief, net zoals aandelen en obligaties, maar dan zonder aandeelhouders en met extragratis schimmige eigendomsstructuren. En ook in gereguleerde markten kan het misgaan: ondanks toezicht falen fondsen als Value8 en Fastned als een malle - zonder ingrijpen. Bij speculatie zonder waardecreatie en grote gehoopte en in het verleden behaalde rendementen (en dat is de intrinsieke motvatie van betalen in crypto) is er over een paar jaar altijd wel een plekje voor je bij het onvolprezen tv programma American Greed.

bartjeau | 27-03-19 | 16:42

Aat heeft geen numerologische maar een kwantitatieve analyse gedaan.

Tapu | 27-03-19 | 16:34 | 1

En zelfs dat niet.

Ggroengras | 27-03-19 | 16:40

Ja lekker, nu kan hij na dit topic weer overnieuw beginnen...

SterF... | 27-03-19 | 16:31

Ik ben aanhanger van Verge. Verge is een privacycoin waar een aantal onwikkelaars achter zit en waar blijvende ontwikkeling in zit. Ik zou het interessant vinden wat de overwegingen zijn van GS waarom voor de Gulden is gekozen. Blijft de Gulden exclusief of overwegen jullie in de toekomst ook andere coins? Het probleem aan het huidige monetaire stelsel is, is dat je maar een munt hebt. Het is de Euro of niets anders in de supermarkt. Als je mag kiezen tussen Euro, Gulden, Duitse Mark en weet ik veel wat allemaal, dan moeten de munten wel concurreren op betrouwbaarheid e.d.

LibertyCity | 27-03-19 | 16:22 | 4

Is Verge al los van de totaal onbetrouwbare oprichter? Als in: heeft hij professionals om zich heen verzameld? (Serieuze vraag, ik volg het crypto nieuws niet meer zo stelselmatig)

Ggroengras | 27-03-19 | 16:41

Verge heeft mijn vertrouwen ook.

Willem_Oltmans | 27-03-19 | 17:58

In 2017 heb ik me even bezig gehouden met crypto's en van alles wat ik heb gezien was het trieste dieptepunt Verge met zijn fanboys die dachten binnen een paar maanden Lamborghini's te kunnen kopen met hun inleg van 100 EURO.
Is Stealth nu wel af?

Joris Beltsin | 27-03-19 | 20:24
▼ 1 antwoord verborgen

Zo'n analyse is wel erg leuk om te lezen.

Maar even inhoudelijk. Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom cryptocurrency op dit moment voor GeenStijl zo belangrijk is. Het is een hoop gedoe voor relatief kleine bedragen. Op termijn, als het wat sneller en soepeler gaat en de overheden actief de geldsporen gaan monitoren om onwelvallige meningen op te sporen. Ok, dat snap ik. Maar zitten we daar al?

van heinde en verre | 27-03-19 | 16:08 | 2

Het is een 1-aprilgrap.

Van Urk | 27-03-19 | 16:43

@Van Urk | 27-03-19 | 16:43:

Hé, zou het? :D

Jan, Leiden | 27-03-19 | 16:49

Heb het gelezen, maar wat is nu de meerwaarde van die Gulden? Nog afgezien van wat er mee gebeurt als ooit hopelijk de echte weer wettig betaalmiddel wordt?

Mijn virtuele 2 cent over crypto: zal nooit echt wat algemeen geaccepteerds worden met uitzondering van hobbyisten, zolang geen overheid het tot (het liefst als enigste) wettig betaalmiddel verklaart.

Want dat is wat gewone (fiat)munten enige stabiliteit qua waarde geeft. Zelfs goud is qua waarde relatief minder stabiel zolang het geen wettig betaalmiddel is en dat is een echt schaars goed. De crypto's zijn misschien net als fiatgeld kunstmatig schaars, maar je hebt er in theorie een oneindig aantal varianten van die niet een duidelijke meerwaarde hebben t.o.v. elkaar.

Een fiatmunt is zo sterk als het vertrouwen erin, wat in de praktijk vooral neerkomt op hoe harder je het "print", bij een economische groei die niet even hard meegroeit (meer geld voor zelfde hoeveelheid producten) hoe meer waarde het verliest. Maar uiteindelijk ben je wel verplicht de overheid ermee te betalen en ermee betaald te worden.

Crypto's hebben dat totaal niet. Gelukkig ben ik destijds niet in Bitcoin gaan zitten toen ik dacht dat er nog een oceaan "grotere gekken" aangeboord kon worden. Ik verwachtte toen ik besloot het toch maar niet te kopen dat het wel meteorisch zou gaan stijgen maar in plaats daarvan sloeg de meteoriet een flinke krater in de waarde... Er is geen enkele gegronde reden waarom crypto's dat jo-jo-gedrag (of domweg vegeteren met een steeds lagere waarde) niet nogmaals zullen vertonen. Gewoon domweg gokken lijkt me.

Blijft over dat het wellicht een manier is om de autoriteiten te omzeilen of je privacy te bewaren bij betalen, maar als je een paspoortscan moet opladen ergens lijkt me dat ook niet bijster sterk... Contant geld is wat dat betreft nog altijd een graadje beter (en stabieler qua waarde zelfs).

Wol | 27-03-19 | 16:04 | 2

Japan en Malta hebben de Bitcoin inmiddels wel als wettig betaalmiddel geaccepteerd.

Bijtendehond | 27-03-19 | 18:33

dank voor de mention in uw artikel @aat de kwaasteniet... is je pensioentje in 1 keer gehalveerd of zo... Ik blijf erbij dat zonder liquiditeit en achterliggende waarde dit gewoon een pyramide spel is waarbij de early adopters eventueel een winstje zouden kunnen behalen.... Maar ja je kan het altijd proberen als je wat geld over hebt maar dan kun je net zo goed naar het casino gaan.. Ik investeer het liever in andere dingen.....

Captain_Dipshit | 27-03-19 | 16:04

Accepteer nou gewoon bitcoins, stelletje kuttekoppen.

viezekaas | 27-03-19 | 16:02 | 4

@van heinde en verre | 27-03-19 | 16:09: als je dit zegt, da snap je er niet genoeg van om erover mee te praten.

grmblll | 27-03-19 | 16:37

@grmblll | 27-03-19 | 16:37: of misschien juist wél. Sinds wanneer moet een betaalmiddel hogere wiskunde zijn?

bartjeau | 27-03-19 | 16:47

Lekker onderbouwd ook. :P

Jan, Leiden | 27-03-19 | 16:50
▼ 1 antwoord verborgen

Dit epistel is zo lang omdat het excuus is. Doe maar die Gulden, komen jullie van een koude kermis thuis en als de boel op de fles gaat is GS gelieerd aan een Ponzi scheme. HEEEEEEEL SLIM.

Willem_Oltmans | 27-03-19 | 15:45

Wel raar dat ie de bitcoin fan en crypto-ontkenner wegzet als onhandelbaar, maar bij de overige comments wel probeert tegen argumenten te geven.
Dat maakt het toch wel heel doorzichtig dat dit een investeerder betreft, en niet iemand die wil bijdragen aan een discussie

Baytep | 27-03-19 | 15:12 | 1

Zou je denken Sherlock... misschien gaf de laatste alinea het ook weg:
Dit artikel is geschreven door Aat de Kwaasteniet, ik ben Guldenpromotor en bezit een behoorlijk kapitaal aan Gulden. Ik ben dus niet objectief. Dat jullie het maar weten.

Behangdelul | 27-03-19 | 15:24

Vreemd dat ik als Rijk-zeiker wordt weggezet terwijl ik dat helemaal niet was en zelf nog een paar Guldens heb gekocht. Geen beste analyse maat...

Behangdelul | 27-03-19 | 15:08

Ik dacht nou, ik doe ook eens iets moderns en heb die application gedownload van de "Gulden". Geen flauw idee wat ik er nu mee moet doen. Moet ik nu Euro's overmaken en hopen dat de koers stijgt of zoiets? Ik zie er absoluut geen meerwaarde in. Het is natuurlijk wat de gek er voor geeft maar het lijkt me weinig waardevast. Iemand die er wel verstand van heeft?

DeKussendeWielrenner | 27-03-19 | 15:02 | 2

Gefeliciteerd. U heeft de essentie van crypto's hier blootgelegd. Het is een poor men's investment, vergelijkbaar met een kraslot. Mijd diegenen die er verstand van beweren te hebben. Ze zullen u vermoeien met allerlei onnozele prietpraat en snappen van de onderliggende technologie en concepten geen bal.

Joris Beltsin | 27-03-19 | 15:10

Op het “world wide web”, via de website “www.google.nl” was hier niets over te vinden?

grmblll | 27-03-19 | 16:40

Toch wel teleurstellend dat mijn dijenkletser van een tegel niet uitgelicht wordt.
-1

Topic maken over de reacties van een ander topic is natuurlijk ook geen journalistiek van de hoogste plank.
-2

Rohin | 27-03-19 | 15:00 | 3

In feite is mijn tegel nu een reactie op een tegel onder een topic die bestaat uit een copy-paste van een blog die bestaat uit een slappe analyse van tegels onder een topic.

Van Urk | 27-03-19 | 15:12

Scherp.

Maar wellicht is het dan wel weer relevant. Beetje zoals de foute hits tijdebs het foute uurtje op de radio.

Rohin | 27-03-19 | 15:50

op GeenStijl topics maken over andere media is net zulke slappe journalistiek en toch lezen we het

van heinde en verre | 27-03-19 | 16:11

Wanneer en waarom heeft iets waarde? Hoe krijg je het voor elkaar dat je dat kunt gebruiken als ruilmiddel voor iets wat je graag wilt hebben?
Hoe ingewikkelder je dat systeem maakt, hoe kwetsbaarder het wordt.
Het heeft alles te maken met het vertrouwen dat de gebruikers er in hebben.
Belangrijk is dus dat er zo veel mogelijk gebruikers zijn en niet een paar omdat die er toevallig verstand van hebben.

Mr.Crowley | 27-03-19 | 14:58

Geschreven door aat, oftewel een wij van wc-eend artikel.

Hangtietsmurfin | 27-03-19 | 14:58

Sinds het bericht van vorige week op geenstijl, is de koers +/- 15% gezakt. Ik was één van die 110 ......

flintstone77 | 27-03-19 | 14:57

Ik heb ook alle reaguursels geanalyseerd en heb ontdekt dat in deze de kennis van zaken volledig bij de reaguurders zit en zeker niet bij GeenStijl. Natuurlijk wil GS deze enorme blunder goedpraten maar mensen die weten hoe het zit, weten hoe het zit. Dat verandert ook GS niet. En hoe het zit is dat GS wat mij betreft in één klap zijn positieve reputatie van roerder waar het stinkt door de plee heeft getrokken. Maar ja, geld stinkt ook niet en Gulden heeft nog wel een paar miljoen ge-preminede munten liggen die niemand hebben wil. Terecht.

jan-lul-de-behanger | 27-03-19 | 14:57

Leg mij maar eens uit waarom je met dit cryptogeneuzel niet gewoon een euro kunt overmaken ter waarde van een euro. Gewoon waardevast, geen gespeculeer. Maar ja, dan kun je er als early adapter geen winst opdraaien, hè? Dat koersgedoe is nergens voor nodig.

Analia von Solmsch | 27-03-19 | 14:56 | 3

Dat hoeft niemand uit te leggen omdat dat dus wel kan. Er zijn diverse coins op een of andere manier verbonden aan de waarde van een echte valuta zoals Dollar of Euro.

Joris Beltsin | 27-03-19 | 14:58

@Joris Beltsin | 27-03-19 | 14:58: het was een retorische vraag, natuurlijk kan niemand dat mij uitleggen.

Analia von Solmsch | 27-03-19 | 16:42

@Analia von Solmsch | 27-03-19 | 16:42:
Huh? Iedere crypo-fanaat kan u uitleggen dat het WEL kan.

Joris Beltsin | 27-03-19 | 16:47

Ik ga het even checken bij Gerrit Zalm, die wist ook alles van guldens minder waard laten worden.

drs. P | 27-03-19 | 14:53

Als ik GS was had ik eerst een poll gemaakt met de vraag welke coin het beste zou fungeren als donatie-coin. Maargoed, GS is ook maar een leek op het gebied van crypto.

ik zei het toch | 27-03-19 | 14:50 | 2

Nou nee, dan zou ik specialisten raadplegen.

Willem_Oltmans | 27-03-19 | 15:46

GS is in tegenstelling tot het imago dat ze zich aanmeet helemaal niet zo sterk in technologische onderwerpen. Neem nu deze site, het is niet vanwege de geavanceerde functionaliteit en laatste technische snufjes dat reaguurders hier te hoop lopen. Het is eerder dat ze deze spartaanse infrastructuur maar voor lief nemen vanwege de inhoud.

Joris Beltsin | 27-03-19 | 15:53

Maar het is mij nog steeds niet duidelijk waarom GeenStijl het plotseling nodig vindt om haar reputatie te koppelen aan die van deze vage club.

obominotie | 27-03-19 | 14:48 | 3
-weggejorist-
Bitman | 27-03-19 | 14:58

Ach het is in zekere zin modern en rebels. Het voedt bovendien het anti-EURO sentiment als je voor de nostalgische Gulden kiest. Ben bang dat verdere afwegingen niet zijn gemaakt.

Joris Beltsin | 27-03-19 | 15:30

GS is toch van die Gulden die een Ponzi scheme bleek? Ja ze hadden al een slechte reputatie maar nu is het bewezen. ZO dom als journaille platform.

Willem_Oltmans | 27-03-19 | 15:47

De 'Catch-22' van crypto is dat fanboys als Aat het alleen maar oppotten in de hoop dat het in de toekomst in waarde stijgt, als anderen het massaal als betaalmiddel gaan gebruiken. Wat niet gebeurt, omdat die anderen het op hun beurt ook alleen maar oppotten om precies dezelfde reden.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 14:46

Eerst maar eens zien of de NLG over anderhalf jaar nog op coinmarketcap vermeld staat.

BubbelWater | 27-03-19 | 14:45

Overigens, als jullie om decentralisatie gaven hadden jullie de bitcoin optie wel direct beschikbaar gesteld i.p.v. via een PSP.

Pot Vol Koffie | 27-03-19 | 14:44

Ik moet er zo vandoor, later ga ik ga er graag nog dieper op in. Marktkap an sich zegt inderdaad vrij weinig. Maar het is wel een abstracte indicatie van hoeveel waarde zo'n coin doorvoert. Als die zo laag is als hier is dat een teken dat het orderboek ook flinterdun is zodat je met één dump 50% lager zit.

Daarnaast mag GS wel wat duidelijker aangeven dat de schrijver van dit topic niet neutraal is.

Pot Vol Koffie | 27-03-19 | 14:43 | 4

@Andre Rouvoet | 27-03-19 | 14:53:
En nu snel Guldens kopen jongens want ik sta nu flink in de min en wil die toch over jullie ruggen weer terugverdienen.

2voor12 | 27-03-19 | 14:59

@Andre Rouvoet | 27-03-19 | 14:53: In de regel staan dat soort dingen bovenaan, niet in een disclaimer ergens weggepropt.

Pot Vol Koffie | 27-03-19 | 16:04

@Pot Vol Koffie | 27-03-19 | 16:04:
Het staat n.b. bij de conclusie en niet in een disclaimer weggepropt. Maar goed, lijkt me verder geen punt om over te discussieren verder.

Andre Rouvoet | 27-03-19 | 16:09
▼ 1 antwoord verborgen

"Heb toch een bulk geld verloren Aan die gulden…. Shit crypto. Zie geen toekomst in deze. Eco system is te Klein." Was getekend, De Verlieslijder.

Mark_D_NL | 27-03-19 | 14:41

Ik vind meneer arrogant overkomen, zeker door zich de wijsheid aan te matigen over wie onkundig zijn. Als iemand beweert dat het cryptospul met 1000% is gezakt en een piramidespel is dan kun je dat als een autist letterlijk nemen en dat dan gaan weerleggen door te stellen dat het heus geen 1000% was (hoe zou het ook kunnen, meer dan 100%) en dat een klassieke piramide-scam technisch anders georganiseerd wordt. Je zou ook kunnen erkennen dat er inderdaad heel veel waarde is verdampt en dat het hele circus met pre-minen en frauduleuze ico's exact dezelfde gevolgen heeft als een piramidebelegging waarbij de initiatiefnemers de grote buit binnentrekken ten koste van de sukkels die later instappen.

Joris Beltsin | 27-03-19 | 14:41 | 1
-weggejorist-
Bitman | 27-03-19 | 14:49

ik mis alleen nog de transgender in de witte jas, die de gulden, als " klinisch bewezen " aanprijst... duh...

schisis | 27-03-19 | 14:34

Ik heb de koers even opgezocht, onlangs was er een opleving van de koers, maar die is al weer teniet gedaan. En een koersdaling van 75% tov een jaar gelden nodigt toch niet echt uit om te kopen.

Sinterbikske | 27-03-19 | 14:32 | 3

Misschien wel als je gelooft in cryptomunten.
Staan lekker laag en met wat geluk kan je over een tijdje flink cashen?

ditotje | 27-03-19 | 14:45

Er is even een opleving geweest vlak nadat GS bekend maakte in de Gulden te stappen maar toen iedereen een dag later weer tot zijn zinnen kwam was het weer voorbij. Dus hebben er een aantal slimmeriken winst gepakt en de bulk van de GS reaguurders die erin trapte verlies geleden.

2voor12 | 27-03-19 | 14:58
-weggejorist-
Bitman | 27-03-19 | 15:01

Toch even reageren aangezien iemand de moeite heeft genomen om mijn reaguursel te analyseren.

Leuk dat ik met mijn reaguursel weggestopt word als kortzichtig en een bitcoin fanboy; Dat is namelijk totaal niet het geval, sterker nog, ik denk dat er als daadwerkelijk hoogfrequent betaalmiddel helemaal geen toekomst is voor Bitcoin en ik heb mij technisch behoorlijk verdiept in meerdere coins om tot deze conclusie te komen. Ik uit mijn kritiek meer op de coins die klakkeloos bitcoin copy-pasten, er wat kleine aanpassingen op doen en het vervolgens wegzetten als een nieuw en innovatief product wat wel eens de nieuwe bitcoin zou kunnen worden, maar wat natuurlijk nooit zal gebeuren. In mijn ogen valt Gulden in deze categorie, het voegt niet toe behalve aan de zakken van de oprichters.

Zijn dan alle projecten behalve bitcoin cash grabs zonder innovatie? Nee, zeker niet, er zitten een handje vol pareltjes tussen waar ik een 'gulden' toekomst voor zie en die geen regel code delen met de Bitcoin codebase en in sommige gevallen niet eens onder het noemer blockchain vallen. Ik ben hier niet om reclame te maken voor deze coins maar iedereen met een beetje verstand van zaken zal tot dezelfde conclusie komen, Gulden hoort niet in dit beperkte rijtje coins thuis. Waarom GeenStijl er dan toch voor kiest om met deze partij in zee te gaan? Onwetendheid (wat me sterk lijkt) of $$$, een andere reden kan ik me eigenlijk niet verzinnen.

D4V3 | 27-03-19 | 14:31 | 2

Quant Network, graag gedaan.

ik zei het toch | 27-03-19 | 14:49

Cardano, stellar, iota, er zit nogal wat tofs tussen. Gulden, daar ga je toch geen tijd aan verspillen? Koop dan Dodge.

Ggroengras | 27-03-19 | 16:13

Mensen die zich niet verdiepen in crypto moeten lekker hun mond houden. Beetje langs de zijlijn als een tokkie-vader roepen dat de scheids het niet goed doet, en zelf vermijden het fluitje op te pakken.

ik zei het toch | 27-03-19 | 14:29

Hoe waren de asperges?

027 | 27-03-19 | 14:26

GS promotie van een alternatieve betaalmethode.
Wat wel zo is: Premium reaguurders waren eerder op de hoogte dan anderen en kunnen gebruik hebben gemaakt van die voorkennis, klinkt logischer dan GS die probeert te cashen want acht de kans dat dit besluit binnen 24 uur is genomen nihil.
Enfin, voorlopig betaal ik met Euro en als het nodig mocht zijn schakel ik wel naar coins.

BootleggersSmurf | 27-03-19 | 14:26

U vergeet de categorie die niet gereageerd heeft, omdat ze er geen verstand van heeft en dus ook niets nuttigs kunnen toevoegen.

Mr.Crowley | 27-03-19 | 14:22

Ik heb er geen problemen mee dat Geenstijl betalingen accepteert in een of meerdere crypto's.

Alleen de support voor Gulden specifiek begint een beetje een fiasco te worden, vergelijkbaar met Geenpeil als politieke partij. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald Nijman...

logisch | 27-03-19 | 14:21

Hoe kan iets 1000% in waarde zakken? Ik heb geen voorstelling hierbij...

Jos Tiebent | 27-03-19 | 14:20
-weggejorist-
Bitman | 27-03-19 | 14:20 | 3

Ik zie het probleem niet zo. Nagenoeg geen hond in NL heeft deze Gulden. De meeste mensen die hem gebruiken om voor GS te betalen, zullen hem óf toevallig nog hebben liggen en er niets meer mee doen, óf hem er speciaal voor kopen.

En Geenstijl zet het bij binnenkomst uiteraard direct weer om naar euro.

Er wordt dus niemand rijk van, want het zijn geen langdurige bezitters. Er komt hooguit een hoger volume handel, allemaal kortstondig.

zik | 27-03-19 | 14:14 | 2

Ehh, ik heb er nog een aantal... ;-(. Kopen? Nu voor een zacht prijsje. Of gratis af te halen.

Mark_D_NL | 27-03-19 | 14:43

@Mark_D_NL | 27-03-19 | 14:4: Hmm zuinig hoor. Waarom doneer je ze dan niet naar GS?

Radicalimero | 27-03-19 | 16:04

Wij van wc eend....

Oromis | 27-03-19 | 14:14

Ik heb die bitcoin docu gezien ooit. Prima filosofie van de bedenkers, maar wat er nu gaande is in de bitwereld is gewoon een soort wild westen. Er wordt (ook met de gulden) een idee verkocht en een paar mensen die erachter zitten willen alleen maar cashen. Daarom (nog) geen interesse om te kopen.

sjef-van-iekel | 27-03-19 | 14:12

Mijn guldens zijn inmiddels weer aardig gezakt :|

IkWilOokWatZeggen | 27-03-19 | 14:10 | 1

Bij mij liggen ze in een doos.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 15:34

En geen woord over Rianne van Rijbroek.
Is dus maar een half report.

NatNiks | 27-03-19 | 14:10

Je zou denken dat GS bij uitstek het gezegde "stilzitten als je geschoren word" zou kennen.
Maar nee hoor.

2voor12 | 27-03-19 | 14:07

Hoor je niks meer van inderdaad.

Ik heb geen idee dus | 27-03-19 | 14:39

Over Gulden coin heb ik vooralsnog geen eenduidige mening, maarr wil wel even een necrosisje doen bij Aat de Kwaasteniet: "miko" is met kleine "m", Aat. Ook bij opsomming, of begin tekst.

Ook rijst de vraag: is @Ardeverb niet gewoons "Aat de Kwaasteniet"?

Of dit zal vallen onder het kopje "De niet ter zake doende opmerkingen", moet iedereen zelf maar uitmaken. Overigens vind ik mezelf heel kundig in "fijngevoelige bespiegelingen" over het een en ander op GS. /*OUT

chicago river | 27-03-19 | 14:04

"ik ben mede investeerder en vind dat jullie het allemaal bij het verkeerde eind hebben, dom zijn, en ook gewoon moeten inleggen!"
(Daarnaast heb ik ook op alle andere opkomende coins in het verleden ingelegd en toen deze hoog stond allemaal gedumpt! Haha!)
Wat een drama GS, men mag niet kritisch zijn?
Moeten meteen aan het kruis genageld worden door iemand die wel wil investeren?
#zielig

boerk | 27-03-19 | 14:00 | 1

En dan staat hier nog een reclame van nocks het bedrijg achter gulden op de site. Beetje hypocriet.

pauljunior | 27-03-19 | 14:05

Dit is wel een heel doorzichtig reclameverhaal. Ik ben beter gewend van GS.

bintang | 27-03-19 | 13:58

De overstap van de Florijn naar de Gulden ging ook geruisloos en zonder gezeik. Die van de gulden naar de EURO is uiteindelijk ook prima gegaan.

van Oeffelen | 27-03-19 | 13:58 | 1

Van gulden naar Euro prima gegaan? Behalve dat alles stukken duurder werd bedoel je dan toch?

Teeweetwee | 27-03-19 | 14:26

Wat een wijsneus..

Turbulentie? | 27-03-19 | 13:58

Ik word door deze meneer als onkundig bestempeld. Nou ben ik ook de kwaadste niet dus ik zal verder netjes blijven maar ik heb decennia lang in de financiële wereld gewerkt, weet tot in detail alles wat met beleggen en valuta te maken heeft en mijn opmerking blijft staan.

Dit is een zeer speculatief instrument. Zodra je wat winst gemaakt hebt ga je het omzetten in een echte valuta. Sta je op verlies denk je stik maar met je zooi ik ga wat anders doen. En mee betalen : ho maar. Schei toch uit.

Zwizalletju | 27-03-19 | 13:56 | 4

LOL

Rest In Privacy | 27-03-19 | 13:59

Maar heb je ook bij Renault gewerkt?

zik | 27-03-19 | 14:12

Maar heb je ook technisch verstand? Van een beetje geld schuiven en handelen kun je geen grondige conclusie trekken.

ik zei het toch | 27-03-19 | 14:52
▼ 1 antwoord verborgen

En voor elk positief rapport als dit kan je zomaar een negatief rapport halen. Net zoals met vegan dieet tegen over een normaal dieet. Wat is gezonder?

En waarom zou iemand ideal gebruiken om guldens aan te schaffen en die dan over te maken naar geenstijl. Als je ook gewoon gelijk ideal kan gebruiken op geenstijl.

pauljunior | 27-03-19 | 13:54

Aat. What a waste of time. Je had je tijd beter kunnen steken in het vinden van een investeringsgoed dat in ieder geval een werkelijke intrinsieke waarde vertegenwoordigt.

De Libertariër | 27-03-19 | 13:53 | 1

cryptovaluta = tulpenbollen
in plaats van het ophangen van stillevens met tulpen indertijd worden nu de speculanten zelf opgehangen aan toiletpotten e.d., uiteraard geheel uit eigen vrije wil

kindapaas | 27-03-19 | 14:10

Hoeveel Gulden schuift dit nou?

Woekerpaulus | 27-03-19 | 13:53

Dank voor deze zorgvuldige, objectieve, neutrale analyse..

obominotie | 27-03-19 | 13:51

"Grappig bedoelde of niet op het onderwerp slaande opmerkingen vormt het grootste deel van de reaguursels.
Ongeveer 45% van de reaguursels valt in deze categorie"

Goh, echt waar?!?
Verder een grappige analyse, je zal er maar de tijd voor hebben.

Berbaar | 27-03-19 | 13:49 | 3

Je zult het maar gekezen hebben.. waste of harddisk-space.

boerk | 27-03-19 | 14:02

Elke opmerking is relevant. Sommige kunnen in de beleving van een individu als OT overkomen, maar dat is de beperking van de waarnemer, niet van de auteur. Je zal maar zo weggezet worden door een figuur dat alles wat kritisch is meteen onder de noemer 'haat' wegzet. De Linksspeak en het moralisme druipt ervan af. Ik sla verder even over.

Frau Merkel | 27-03-19 | 15:09

Volgens mij hept de Nederlandse bank nog recht op de naam Gulden. Succes!

Kaas de Vies | 27-03-19 | 13:49

Artikel zegt niets over de obvious pump en dump als je de koers naast de berichtgeving op GS legt. Probeert het weg te wuiven alsof reaguurders alleen de schuld alleen bij die arme Plasman leggen. Trap er niet in reaguurders!!

CasaMan | 27-03-19 | 13:48

Je zal maar je cryptomuntje op je mediumblog moeten verdedigen van boze reaguurders! Snapt die man Geenstijl niet?

WahedPissebed | 27-03-19 | 13:46

"Als je je paspoort moet uploaden dan is de privacy van cryptomunten ook een farce.
2voor12
Een paspoort uploaden bij de exchange Nocks is noodzakelijk en verplicht om aan de KYC regels van de AFM/DNB te voldoen en heeft weinig van doen met privacy van Gulden."
Zal best dat het moet maar mijn privacy statement blijft dus staan.

2voor12 | 27-03-19 | 13:42 | 1

Doe eens een gewone (extra) bankrekening openen...

Bijtendehond | 27-03-19 | 17:42
-weggejorist-
Superior Bastard | 27-03-19 | 13:42

flikker op met je gulden.

newray | 27-03-19 | 13:41

Ik doe alleen aan zilveren guldens.

Rest In Privacy | 27-03-19 | 13:41

Wil best de Gulden terug, maar niet als crypto geneuzel.

Karpiet | 27-03-19 | 13:41

Cryptomunten, dat je anno 2019 daar nog over durft te beginnen, Oh wacht... de technologie er achter....

azijnseikerT | 27-03-19 | 13:40
-weggejorist-
De musso linie | 27-03-19 | 13:39 | 2

Wij van wc eend adviseren wc eend.

Shortganger | 27-03-19 | 13:39 | 1

Dat is ook mijn indruk. Wat is de postitie, het beroep of het beleggingsportefeuille van deze "Aat de Kwaasteniet"?

RedBill | 27-03-19 | 14:26

Zijn sommige weggejoriste commentaar ook meegenomen in de analyse?
Omdat daar nogal wat kritischer geluiden tussen stonden....

Is dit nog nieuws? | 27-03-19 | 13:39 | 1

Nee, als een blind paard de Ponzi tegemoet.

Willem_Oltmans | 27-03-19 | 18:00

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen