achtergrond

Geenstijl

NIEUWS! GeenStijl voert de Gulden weer in

Heugelijk nieuws. GeenStijl voert de Gulden terug in! Digitaal, welteverstaan.

Premium nieuwsbrieflezers en oplettende tweeps wisten het vorige week al: sinds deze week kun je op de donatiepagina van GeenStijl betalen met Gulden, een cryptomunt van eigen bodem.

De cryptobubbel rond de Bitcoin is vorig jaar gebarsten, dus nu de hype is weggezakt vinden wij het tijd om in te stappen in de blockchain-technologie. Want daar gaat het om, veel meer dan om 'geld verdienen'. De Gulden is in 2014 door Rijk Plasman opgericht, met het doel om blockchain-technologie toegankelijk en laagdrempeliger te maken. En dat lukt: In- en verkoop van Gulden, evenals trading, zijn erg makkelijk. Installeer de Gulden Wallet op smartphone en/of desktop (beschikbaar voor alle platforms). Via het Nocks-platform kun je Gulden kopen en verkopen. Je kan de munt overboeken naar IBAN, en hij is in te kopen via iDeal - veel makkelijker kan crypto niet worden. Gulden is bovendien een veilig betaalsysteem.

Vanuit GeenStijl doen we dit niet alleen om de heerlijke kop 'GS voert Gulden terug in' te kunnen gebruiken, wij willen graag bijdragen aan de bekendheid en het bereikbaar(der) maken van blockchain-technologie. Enerzijds omdat het bloedspannende nieuwe technologie is die onder de juiste omstandigheden een bloeiende toekomst tegemoet gaat. Anderzijds omdat we op de drempel van een nieuw internet staan: waar overheden, techgiganten en traditionele media met wetgeving, censuur en hysterie over "nepnieuws" het vrije internet steeds vaker vijandig verklaren, is decentralisatie en vernieuwing van digitale communicatie-structuren, hun beveiliging en hun betrouwbaarheid een steeds actueler en dringender thema. Ook om te ontkomen aan daadwerkelijke beïnvloeding door trollen, 'statelijke actoren' en overige kwaadwillenden, overigens.

Dat is allemaal toekomst. Voor nu zijn we erg enthousiast dat we gaan samenwerken met Gulden, dat we ons richten op nieuwe techniek en natuurlijk ook dat we weer in guldens kunnen gaan sparen. Gulden wil op zijn beurt graag een centje bijdragen aan onafhankelijke media. De nieuwe donatieknop is slechts het begin van de samenwerking - er zit nog meer in de piekpijp.
Heee nice: Nu 20% korting met kortingscode “GuldenStijl” als je met Gulden betaalt bij Amsterdenim.

Tutorials nodig voor How To Gulden Gebruiken? Check Gulden101.com. Doneren met Gulden kan via de donatiepagina of rechtstreeks op GRMmhU75EqGYtYbPZAf86SNSQHCbARcMiZ.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.