Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

7 sleeën die u met gemak naar wintersport rijden

Omdat er in de Alpenlanden nog steeds bergen aan sneeuw ligt -meer dan normaal- kunt u tot ongeveer achterin mei de piste op, de barretjes in en een dienblad Jägerbommen laten aanrukken. Want jongens wat is het leven toch mooi. Maar HOE reist u comfortabel naar sneeuwpiste? GeenStijl Wintersport Enterprises deed met het topic 'Maar wat is eigenlijk de ideale wintersportauto?' onderzoek naar het favoriete vervoer van haar achterban. En wat blijkt: u bent grotendeels grootverdiener met inpandige garage waar nog best een leuke occasion voor de wintersport bijpast. Uit uw antwoorden hebben we in samenwerking met de occasionspecialisten van viaBOVAG.nl de balans opgemaakt, waarmee we tot de volgende shortlist van occasions komen.

 

7. Porsche Cayenne Hybrid - Aangedragen door xtree

De Porsche van vroeger was een sportwagen, de Porsche van nu is een luxe personenvervoerder met een surplus aan vermogen en een wegligging waar ze de rest van Europa alleen maar van kan dromen. Tegenwoordig ook als hybridevariant, waardoor u, zoals xtree terecht opmerkt, altijd vooraan kunt parkeren bij de laadpalen in Charmonix. Aanbod HIER.

(Alternatief uit Zuffenhausen: een Panamera Hybride.)

6. Toyota Landcruiser - aangedragen door Rollins

Als het goed genoeg is voor Ome Rob, is het ook goed genoeg om u en uw cultureel onderlegde kameraden te vervoeren naar de Eisbar in Kirchberg. U heeft zoveel degelijkheid helemaal niet nodig un uw leven, maar daarom is de Land Cruiser zo geweldig. Gaat nooit stuk, lage afschrijving en er past MET GEMAK een Nederlander of zeven in. Actueel aanbod op viaBOVAG.nl

5. Audi A6 Quattro - aangedragen door JayJay

De Autobahn is een van de laatste vrijheidsbastions in West-Europa, dus als rechtgeaarde man dient u daar zo lang mogelijk van te genieten. En wel met een kwalitatief hoogstaand stukje Germaanse engineering onder de bips. De Audi A6 is daarom altijd een goede keuze. Zoek een beetje rond op occasionsites naar een dik uitgevoerde versie met alle opties en minimaal zes cilinders, en je wilt eigenlijk nooit meer iets anders. Aanbod DAAR.

4. BMW M550d xDrive - aangedragen door hendrikjandetuinman

Oké, dit is de enige andere Germaan die het eigenlijk nog beter doet op de Autobahn: de BMW M5 is een tandje te scherp en luidruchtig, de BMW M550d xDrive is daarentegen precies de juiste mix van BIZAR veel koppel, luxe, een messcherp weggedrag (stuurt als een M3) en een aantrekkelijke porem. Bovendien kunt u dankzij xDrive vierwielaandrijving zo een skischans oprijden, al is dat meer een ding voor quattro's. Ze staan al voor schappelijke prijzen te koop. Regel er een met massagestoelen en uw eega is ook tevree. Aanbod HIER.

3. Volvo XC90 - aangedragen door Atheist.Vader 

De SUV-keuze van Jeremy Clarkson. En daar is alles mee gezegd. Bovendien zijn er 18 miljoen van in Nederland - althans, zo voelt het. Aanbod HIER.

2. Audi Q7 V12 TDI - aangedragen door Ronnie uit Helmond

Wintersport is tegenwoordig bereikbaar voor iedere MKB'er met een bouwbedrijf, en dat geldt ook voor de V12-aangedreven Audi-sloep. Uit een prachtige tijd waarin we nog geen weet hadden van dieselschandalen en defeat devices. Staan er niet veel van te koop, dus op = op.

1. Bentley Brooklands met extra beenruimte - aangeraden door NIEMAND

Ja jongens, niemand die met een vleugje jaren negentig-stijl richting de Tiefschnee wil? Meer dan 250 reacties en niemand die een Bentley oppert? Prima. Dan doen we het zelf wel. Want zo'n Brooklands 6.8 LWB is niet te versmaden. Beenruimte, skiruimte, voosruimte. En dat voor maar 30k. Koopje hoor.

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken