Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Christenen laten kabinet klappen op Kinderpardon

Tim Binnenhofman! Je doet het!

Uitzetbeleid Rutte III loopt tegen een muur aan.

Dat wordt een gezellig coalitie-overleg deze maandagmorgen! Kia-rijder Klaas heeft vorige week iedereen op de kast gejaagd met zijn kwoots over klimaatdrammers, terwijl zijn club gewoon bij het kruisje van de klimaatdoelen heeft getekend. Campagneretoriek die vooralsnog bij Klaas terug in zijn eigen gezicht klapt. Een week later probeert het CDA het over links: Buma is overstag op Dossier Kinderpardon en sluit zich aan bij D66 en CU, die het pardon willen verruimen. Beetje terugduwen tegen de vvd, heet dat. Maar er komen dus verkiezingen aan, de ChristenUnie had het Kinderparon eerder omarmd dan het CDA, en Joel Voordewind is een bijzonder ijdele man, dus vanmorgen in Trouw ging hij weer een stapje verder dan Buma: de coalitiebroeders van de ChristenUnie willen per direct een uitzetstop voor uitgeprocedeerde kinderen. Mag u het zeggen: staat deze coalitie echt op klappen, of geven ze elkaar wat ruimte voor politiek opportunisme (over de rug van gewortelde asielkindjes) om hun achterban op de banken te krijgen in de aanloop naar de aankomende stembusgang?

Samenvatting wekelijks coalitie-overleg:

Social

Update: uitzettingen gaan ondertussen gewoon door...

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Beste Tinkebell, loop je ook zo te miepen als iemand z'n toeristenvisum is verstreken?

Je presenteert jezelf misschien als een soort kunstenares met maatschappelijk engagement (want dat verkoopt zo lekker als imago in de 'art-business') maar je bent eerder een soort b-schrijver van semispannende verhalen.

Ik kan op hetzelfde toontje als jij verhalen maken hoor. Neem een willekeurige zieligerd en focus op een paar details voor het dramatisch effect. Schets een vergezicht van eeuwige ellende wat de zieligerd te wachten staat en speel in op het mededogen van het grotere publiek. Zorg vervolgens voor een optie dat de zieligerd zijn ellendige lot kan ontlopen ('Heel Gallië? Nee, een klein dorpje bleef dapper weerstand bieden.') en suggereer dat wij daar met z'n allen voor kunnen zorgen. En dan kan jezelf laten zien als een soort superman die het allemaal voor elkaar gekregen heeft. Hypocriet mens.

Braboblanke | 21-01-19 | 23:22

Wanneer gaat de overheid eens de Vreemdelingenwet uitvoeren?
Ik heb graag een pardon qua inkomstenbelasting en lagere lasten zijn wel beloofd!

Nichtsneues | 21-01-19 | 22:17

De NPO gaat ook vol op het orgel vanavond. Allerlei voorbeelden van zielige kindjes komen voorbij, en men is bij de NPO van mening dat de VVD nu toch wel erg zwak staat in deze kwestie. Wat een poppenkast weer.

Wim_Kut | 21-01-19 | 22:16

ik noem zoiets slappe partijen. die puur voor de troon daar zitten en als warm onder hun voeten wordt hun beloftes niet na komen..

Zulke partijen... daar stem je dus niet op, zijn net als Pechtold die huppelde ook steeds andere na...
medelijden met hun stemmers die gestemd hebben voor bepaalde toekomstplannen, die ze ineens nu laten vallen.

Rene046 | 21-01-19 | 22:02

Zwakkelingen stemmen op zwakkelingen.
Nederlandje zit inmiddels vol zwakkelingen.

kempenaer | 21-01-19 | 20:52 | 1

Inderdaad! Zet 100 Nederlanders op een rij en er zijn er hooguit 2 die bereid zijn om terug te vechten. De rest heeft het druk of moet naar een verjaardag. Triest...

TonyMontana010 | 21-01-19 | 21:00

De CU eist stopzetting van uitvoering van de wet / regels,
"omdat er over verruiming gesproken wordt".
.
Laat ik dat even stellen in een voorbeeld ze begrijpen:
Er wordt politiek "gesproken" over verruiming van de wiet en XTC regels..
Morgen maar alle opsporing / handhaving daartegen gaan stopzetten dan maar, CU?

hotmint | 21-01-19 | 20:27

Christenen die volle bak een islamitische meerderheid willen hebben in Nederland. Maar jullie weten het he na de Joden komen de Christelijken aan de beurt. Met welk lef willen jullie de toekomst van onze eigen kinderen opofferen met die 5 zetels.

henk vintage | 21-01-19 | 20:25

Draaien van CDA. Je verwacht het niet hè. Kinderen passen zich sneller aan dan ouderen . Zie het programma ' ik vertrek' .

Mart6037 | 21-01-19 | 20:09


www.elsevierweekblad.nl/verhaal-van-d...

7 sep 2018

Hierover loog de moeder van Lili en Howick

'' Bij de asielaanvraag liegt de moeder het een en ander bij elkaar over zichzelf en haar kinderen.

Zo geeft ze volgens De Telegraaf verkeerde namen op van zichzelf en haar kinderen om opsporing en uitzetting te voorkomen.

Ook zegt ze dat ze uit buurland Azerbeidzjan kwam in plaats van uit Armenië.''

Lees zelf verder.
Leugen en bedrog zijn de basis van dit probleem.

Steeds met als doel het voor de IND bijna onmogelijk te maken om de feiten boven tafel te krijgen.

Ella | 21-01-19 | 18:24 | 1


​Samen met haar raadsman Flip Schüller liegt Armina Hambartsjumian de moeder Lili en Howick alles aan elkaar.
3. Jarenlange juridische strijd

Hambartsjumian neemt daar opnieuw geen genoegen mee en wat volgt, is een jarenlange juridische strijd.
In de zes jaar die volgen, begint ze maar liefst zeven procedures.
Die hebben allemaal hetzelfde resultaat, namelijk dat het gezin géén recht heeft op een verblijfsvergunning.

Ella | 21-01-19 | 18:40

Men heeft er alles voor over hier te blijven , toekomst voor kinderen is alles en omstandigheden hier zijn onvergelijkbaar met die in div. landen van herkomst. Belangrijkste reden dat men verblijf zo lang weet te rekken en kinderen kan laten ‘wortelen’ is starten van medische procedures. Hiervoor worden m.n. psychische klachten aangevoerd. Na afwijzing blijkt men getraumatiseerd , depressief en/of suïcidaal. De GGZ krijgt daar geen vinger achter, acteert niet zelden naïef en labelt wel zeer gemakkelijk PTSS etc. Niet zelden lukt het zo, soms na vele jaren, alsnog een humanitaire status te krijgen, men valt weer in een of andere pardonregeling of kinderen raken ‘geworteld ‘ wat ook weer kansen biedt. Dit is niet bepaald niet opgemerkt gebleven en heeft tot veel navolging geleid. Een groep die er uitspringt zijn Armeniërs, feitelijk kansloze asielzoekers die echter door bovenstaande een verhoudingsgewijs enorme druk op rechtspraak , zorg, hulpverlening , begeleiding en advisering leggen. Verontrustend verder is oplopende druk vanuit ‘wetenschappelijke hoek’, i.c. een stoet gedragswetenschappers en een enkele neuropsycholoog die met een wetenschappelijk aan alle kanten rammelende ‘schadenota’ menen aan te tonen dat kinderen die onder stressvolle omstandigheden in NL hebben verbleven schade wordt toegebracht als ze worden uitgezet naar een ‘verarmde’ omgeving. Een potsierlijk stuk vol met uiterst betwistbare aannames en confirmation bias, kortom flinterdunne wetenschap, dat eigenlijk die naam niet mag hebben. Verontrustend omdat juist dit stuk er in belangrijke mate er toe lijkt te hebben bijgedragen dat het CDA een draai in het kinderpardon heeft gemaakt. Potentieel nog verontrustender is dat in de huidige zorgvuldig geregisseerde hysterie de politiek ( links plus het CDA) er zo maar eens toe zou kunnen overgaan z.g. kinderrechten bij besluitvorming asiel mee te wegen. D.w.z. zeggen dat alle kinderen die geremd worden in hun ontwikkeling of hierin niet groei kunnen doormaken die onder omstandigheden als in NL mogelijk en vanzelfsprekend is (.) kortom conform definities als voortdurend naar voren gebracht door Defence for children, Kalverboer e.d.(overigens de feitelijk auteurs en vooral instigatoren van eerder genoemde ‘ schadenota’), feitelijk voor asiel in aanmerking dienen te komen. Waar dat toe gaat lijden laat zich raden. Een hausse aan nieuwe aanvragen van kinderen die een ‘vlekje’ hebben, een enorme ( verdere) medicalisering van asielwetgeving etc.

justinianus | 21-01-19 | 17:52

Het 'in dat land kennen ze niemand'-argument. Vreemd dat je dat nooit op de heenreis hoort.

Cor Netto | 21-01-19 | 17:34

Niks anders dan angst van het CDA en CU........ nee niet voor de verkiezingen,
maar bang om niet te worden uitverkoren voor het hiernamaals dat er natuurlijk
helegaar niet is. Te gek voor woorden dat niet gelovigen worden geknecht door
een klein clubje dat wel in sprookjes geloofd.

oakmont | 21-01-19 | 17:33

Anticiperen op een kinderpardon dat er niet is. Je kunt ook anticiperen op andere wetswijzigingen, bijvoorbeeld eentje die roof, doodrijden en verkrachten legaliseert. Het leven wordt bijzonder ingewikkeld als je wetten gaat toepassen die er nog niet zijn en waarvan het onzeker is of ze er zullen komen.
Het is zo gek nog niet om de wet te handhaven zoals die op dit moment is. Maar leg dat maar eens uit aan een deugpersoon m/v/weet-niet.

JvanDeventer | 21-01-19 | 17:24

ChristenUnie had het kinderparon eerder omarmd: pikant tikfoutje, het moet natuurlijk ‘paren’ zijn...

Spiderman1 | 21-01-19 | 16:56

Kiev das in Oekraine. De Oekraine zoals ik ooit op posters printte. Dat zijn toch onze vrinden? Daar kun je toch veilig heen?

Rest In Privacy | 21-01-19 | 15:50

Ik heb zelf ooit bij de Vreemdelingenkamer in Den Haag gewerkt en met eigen ogen gezien dat werkelijk alles uit de kast getrokken wordt door zowel "vluchtelingen" als "normale" migranten om maar binnen te komen. Geholpen door vreemdelingenadvocaten die geen enkel oog hebben voor de maatschappelijke problemen die zijn ontstaan maar onder het mom van "kijk mij eens deugen" Nederland steeds verder de vernieling in helpen. Al zouden we het willen we kunnen niet iedereen die denkt er beter van te worden door hierheen te komen blijven voorzien van woning, uitkering en toeslagen. Zo kun je geen verzorgingsstaat in stand houden. Bovendien komt de leefbaarheid zeker in de randstad steeds verder onder druk te staan en zijn we de grens van het aanvaardbare jaren geleden al overgegaan. Overheidsbeleid zou erop gericht moeten zijn om langzaamaan bevolkingsaantal af te laten nemen om het voor degenen die hier al wonen nog leefbaar en prettig te houden. In plaats daarvan worden de belangen van mensen die weet ik waar vandaan komen steeds voorop gesteld maar mogen wij daar wel steeds meer voor betalen. Het gros van wat hier naar toe komt voldoet strikt genomen niet aan de eisen om hier te kunnen blijven maar eenmaal binnen vertrekt bijna niemand en vind je het gek? Niemand die ze dwingt. Vreemd genoeg zouden er hier sowieso nauwelijks vreemdelingen binnen moeten kunnen komen want uitgezonderd de vreemdelingen die zich hier via Schiphol melden is de rest eerst via een ander land gereisd en ingevolge het Dublinverdrag moet men zich dan als asielzoeker in dat land aanmelden. Hoe al die mensen de afgelopen jaren hier dan toch asiel hebben kunnen aanvragen is mij een raadsel. En voor Schiphol geldt dat als mensen daar aankomen en geen paspoort bij zich hebben we ze op het eerste de beste vliegtuig terug moeten sturen. Ze zijn met paspoorten het vliegtuig ingekomen dus als ze ineens geen paspoort meer hebben is er gefraudeerd en dat moeten we niet belonen.
Er is al een kinderpardon geweest. Bovendien heeft een rechter zich meermalen over de dossiers gebogen en aangegeven dat men geen recht op verblijf heeft. Dat men er dan voor kiest om maar te blijven procederen is niet onze verantwoordelijkheid maar die van de ouders. Stop eens met ons overal verantwoordelijk voor te maken. Ik ben er klaar mee. Wel is het onze verantwoordelijkheid om de asielprocedures veel sneller te maken. Dat schijnt nogal moeilijk te zijn. Een keer een aanvraag indienen en daarbij het complete eerlijke verhaal vertellen. Doe je dat niet dan is dat jouw verantwoordelijkheid en is het klaar. Is dat zo gek? Een keer een beroepsmogelijkheid voor de zekerheid om eventuele fouten er uit te vissen en dan moet het klaar zijn. Nieuwe feiten? Had je gelijk bij de aanvraag moeten melden en niet achteraf,dus geen reden voor beroep. He ellenlange procederen op onze kosten moet drastisch worden ingeperkt. Gebeurt dat nietdan blijven we de komende jaren tegen dit soort ellende aanlopen en blijven de mensen maar komen. Ik gun iedereen een gelukkig bestaan maar wij zijn niet verantwoordelijk voor het geluk van iedereen op deze wereld.

JP1973 | 21-01-19 | 15:33 | 6

Uit de bijbel

peetjoh | 21-01-19 | 16:35

Helemaal mee eens!

BaldEagle | 21-01-19 | 17:29

Protestanten worden in schuld geboren.

kempenaer | 21-01-19 | 20:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Zelfkastijding. Daar zijn ze dol op bij die gristenidioten. Zonde, zonde, zonde.

Basil Fawlty | 21-01-19 | 15:21 | 1

Het hypocriete is, ze maken zich voornamelijk druk om christelijke gevallen. Daar zit hun drive. Echter, in de praktijk zal een pardon nooit enkel christenen kunnen betreffen. Maar dat is ook zo met allerlei andere godsdienstzaken. De CU, SGP en CDA houden het koste wat koste in stand, voor zichzelf, maar met name een heel ander geloof zal zich er steeds meer en meer op beroepen.

Europees_Aanbesteed | 21-01-19 | 17:04

Maar zijn die kinderen nu al weggejorist of strijkt huilebalk Harbers voor de aller-aller-allerlaatste keer met zijn hand over zijn hart? Volgens de Telegraaf houdt hij 'het poot stijf'. Hihi.

gestoptmetroken | 21-01-19 | 15:04 | 4

Het zijn ook altijd de zelfde zielenknijpers!
Een groot deel van de "Linkse" oppositie, tientallen "Linkse" burgemeesters en de "Linkse" Kinderombudsman pleiten al langere tijd voor een ruimer en toleranter kinderpardon.

FreeVogelaar | 21-01-19 | 15:26

Tja, misschien denken de linksche deugers wel vooruit in dit geval en willen ze die behouden kinderkens op een ouwe fiets met dynamo zetten om zo zo'n klimaatreli-warmtepomp mee aan te jagen? Ach, ik denk maar wat, hoor. Toch?

Kinkfactor | 21-01-19 | 16:18

De gelovige deugers willen meer zieltjes voor de kerk. Ze snappen niet dat die zielige kinderen kotsen op hun god

peetjoh | 21-01-19 | 16:37
▼ 1 antwoord verborgen

De ouders maken misbruik van hun kinderen om hier te blijven dus gewoon terug sturen die kinderen.

gerrit5042 | 21-01-19 | 15:02

Eén van de meest asociale aspecten van de Nederlandse samenleving. Zaken zo lang op hun beloop laten dat kinderen er het dupe van zijn. Dus geen kinderpardon en handhaaf onverkort de wet. Asielindustrie onmiddellijk afschaffen.

balustrade | 21-01-19 | 14:58 | 5

Bijdragen aan Nederland ? Kijk jij nooit opsporing verzocht, zelfde kinderen alleen 10 jaar ouder

peetjoh | 21-01-19 | 16:38

@John9009: die 'zielige asielkinderen' zijn de 'we are here' deelnemers van de toekomst! Staan ze straks te krijsen dat we geen Kerst en Pasen meer mogen vieren! Gewoon eruit!

BaldEagle | 21-01-19 | 17:33

Afrikanen en moslims voegen niets van nut bij aan de Europese samenleving. Linksangehauchten per saldo overigens ook niet.

kempenaer | 21-01-19 | 20:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Veel expats wonen 8-10 jaar met hun gezin in het buitenland. Dan na 8-10 jaar verloopt het contract en gaat het gezin terug. Ik kan uit eigen ervaring (Japans bedrijf) vertellen dat dit altijd perfect gaat. En waarom ? Omdat die mensen er wat van willen maken. In mijn omgeving ook diverse mensen (kinderen 5-15 jaar) die Nederland ontvluchten oftewel emigreren. Nergens gehuil of gejank of moeilijk. Het is een keuze om er steeds het beste van te maken. De kinderen die nu zogenaamd zielig zijn, zijn door hun ouders misbruikt om zielig te zijn hier nu. Die ouders wisten al die jaren dat ze hier onterecht waren. Laat die ouders hun kinderen maar uitleggen dat ze willens en wetens de zaak hebben lopen rekken. De plaats waar ze heen kunnen en heen moeten is aantoonbaar niet onveilig (IND/rechter). Het is een keuze om dwars te liggen, bevelen te negeren en het is ook uitdrukkelijk een keuze om je afwijzing in dit land af te wachten voor de 3e, 4e, 5e of 12e keer. Doe zoals alle expats en emigranten: maak er het beste van waar je thuis hoort. En aan alle Nederlanders die dit soort taferelen in stand houden: waarom hebben deze mensen meer rechten dan de honderden miljoenen mensen buiten NL die in ECHTE armoede leven, onveilig zijn en geen ticket konden betalen ? Stop met de zieligheidsindustrie. Durf zaken eens in perspectief te zien, maak er het beste van en ben geen goedzak over de ruggen van bewezen kanslozen. Oftewel, ben iets minder links. Want het stinkt nogal daar.

Rest In Privacy | 21-01-19 | 14:35 | 3

+ heel veel.

Ik vind het argument dat hun thuisland in puin ligt ook altijd zo'n kul van de eerste orde. Nederland lag na de oorlog ook in puin. Rotterdam platgebombardeerd. Putten gedecimeerd qua mannelijke inwoners. Half Europa lag verdorie in puin, en nog wel 2 keer binnen 30 jaar. Hier hebben de mensen net zo goed hard moeten werken om het weer op te bouwen. Een welvarend land opbouwen doe je niet door weg te vluchten. Tijdelijk onderdak, prima. En dan kan je ze hier ook nog een opleiding bieden zodat hun leven niet stilstaat. Maar niet meer als de oorlog voorbij is en de rust weergekeerd. Hop, terug naar je land. En dan kunnen ze daar met de opgedane kennis hun land en economie weer opbouwen. Dat is een win-win situatie voor asielzoeker, gastland en thuisland. Zoals het nu gaat is het voor niemand goed: thuisland kampt met een braindrain en het gastland met een overvol rakend land en een overbelast zorg- en bijstandssysteem. Ik snap werkelijk niet wat hier zo moeilijk aan is voor onze bestuurlijke 'elite'.

Braboblanke | 21-01-19 | 15:09

@Tutanchamon | 21-01-19 | 14:35 | en @Braboblanke | 21-01-19 | 15:09 |

Zo dan, wordt daar even wat onwelgevallige waarheid door u beiden weg getegeld. Want bij wat u daar zegt is er gewoon geen speld tussen te krijgen. De gehele linkse Goegemeente doet net of het ons hier allemaal maar is komen aanwaaien. Zoals @Braboblanke terecht aangeeft lag de boel in Europa twee keer binnen 30 jaar volledig aan gort en hebben de Europese bevolkingen het geheel door noeste arbeid, spaarzaamheid en doorzettingsvermogen weer op de rails gekregen. Armoede was ook hier geen onbekend verschijnsel. Verre van zelfs. Als je de foto's van toen ziet dan weet je dat het merendeel van de Europese bevolkingen op bijzonder weinig 'white privelege' konden rekenen. Hard werken en vroeg dood was het devies.

Dat je eigen land een pe0pgatland is, is géén excuus om dan maar op goed geluk aan je stutten te trekken, een ander land binnen te wandelen en te zeggen; "Zo, nu eis ik een woning, geld etc. èn eis ik dat de inheemse bevolking zich aan míjn mores aanpast omdat ik anders ga lopen krijsen en dreigen als een verwend klein kind". Zo heeft het in de geschiedenis nog nooit gewerkt. Met name de gehele Asielindustrie speelt hier een hele kwalijke en bedenkelijke rol in. Want één van de eerste dingen die men ingefluisterd krijgt is dat er zo snel mogelijk een kindje gemaakt moet worden omdat je kostje dan gekocht is. Ik weet niet hoe het met u is, maar ik ben deze hele dwingelandij méér dan spuugzat! Het land barst uit de voegen van de overbevolking en de gezelligheid gaat er ook niet bepaald op vooruit. Alles qua Sociaal Systeem wordt steeds onhoudbaarder omdat er steeds minder mensen voor steeds meer ruif meevreters de boel bij elkaar moeten werken. De koek is een keer op. Over de rechten van de inheemse bevolking wordt met geen woord gerept.

Sjefke7807 | 21-01-19 | 16:05

Nou nog wel even het expats belasting voordeel afschaffen. Ze krijgen de eerste 30% van hun loon belasting vrij. Hoezo oneerlijke concurrentie

peetjoh | 21-01-19 | 16:40

Ondertussen is de nog steeds niet getorperdeerde Sea Watch bezig een nieuwe container gelukzoekers NIET in Lybie te dumpen.

ThePeet | 21-01-19 | 14:32

Wat is nu de boodschap? Kom met kinderen, of zorg dat je die zo snel mogelijk krijgt na aankomst. En je wordt nooit maar dan ook nooit meer uitgezet, je krijgt een verblijfsvergunning en alles is gratis.
Dit tweetje is via de Antihumanitaire Seawatchachtige NGO’s allang over heel donker Afrika en halvemanig Azië verspreidt. Elk half jaar hebben we kinderpardon. Eenmalig. Voor dat ene halve jaar.

Stormageddon | 21-01-19 | 14:31

Herhaling: staats Harbers moet gewoon alle kjnderen in één klap pardonneren. Deze strijd gaat hij gewoon niet winnen. Met zoveel emoterreur én politieke spelletjes is hier geen eer te behalen. Wees wijs, Harbers.

Amsterdamsko | 21-01-19 | 14:30 | 2

Als ik Harbers was voelde ik me juist nu getergd om tegen #boos en #claudiadebreij en haar verschrikkelijke schuilliedje in te gaan. Het kinderpardon is minstens al 2x eerder doorgedrukt, maar hierdoor blijven er nieuwe Lili en Howickjes komen, die ook willen blijven. Wat een mietjesmaatschappij dat zichzelf door emoterreur laat gijzelen..!!!

ThePeet | 21-01-19 | 14:36

Als Herbers een vent is, en geen mietje, dan houd hij zijn poot stijf, en terecht.

FreeVogelaar | 21-01-19 | 14:47

ALLE GGristenen terug naar de woestijn van oorsprong.
U hoort hier niet thuis.
De Christenen zijn een invasieve sekte die erop uit zijn om de Noordische tradities en culturen onder de voet te lopen en uit te wissen.

hallevvezool | 21-01-19 | 14:12 | 2

+ 100

peetjoh | 21-01-19 | 16:41

Generaliseren is ook een vak hè? En Nederlands is ook je sterkste kant niet!

BaldEagle | 21-01-19 | 17:34

Nauw we hoeven geen vrouwen met terroristen mee om gaan en dan kinderen krijgen je heb gekozen klaar is Kees geen bijstand ontvangen voor zo volk vies volk moslims

Jan53 | 21-01-19 | 14:11 | 2

Waar heeft u leren schrijven?

beter-laat-dan-nooit | 21-01-19 | 14:16

Met dit soort tekst is het een Heilig wonder dat u uw zwitsal-tijd heeft doorstaan.

Meneert | 21-01-19 | 16:59

prima, kinderpardon voor het spul wat nu hier binnen is gedruppeld en al 10 jaar procedeert op kosten van. Daar staat dan wel tegenover dat asielprocedures voortaan uit eigen zak c.q. lening dienen te worden gedaan. De 1e procedure op kosten van de Nl staat ( u en ik) bij afwijzing of terug met hulp of zelf verder procederen maar ook zelf bekostigen.. ik wil wedden dat 99% alsnog vertrekt om in eigen land alsnog de toekomst aan te gaan ipv 10 jaar lang weigeren te vertrekken.. en daarna claimen maar onze kinderen hebben schade als ze terug moeten na lang verblijf

fikkieblijf! | 21-01-19 | 14:02

Dat uitzetverbod komt er wel, tot de dag na de verkiezingen.

Guido | 21-01-19 | 13:47 | 2

U heeft het door, nu de rest van de kiezers nog.

FreeVogelaar | 21-01-19 | 14:15

Ben benieuwd hoe de achterban van het CDA en de CU hier over denkt. Ik denk dat de top van die partijen en zo mijlenver weg staat van hun kiezers als die van de VVD.

Trumme | 21-01-19 | 14:24

Kinderen moeten zo vaak met hun ouders verhuizen naar een ander land. Wegens werk en zo. Daar is niks zieligs aan.

zef732 | 21-01-19 | 13:36 | 2

En dan zijn ze ineens niet hier geworteld, en is het niet meer zielig.

FreeVogelaar | 21-01-19 | 14:17

En deze ouders wisten het al toen ze neukten. Komt nog bij dat ze meestal de taal van het thuisland al beter spreken dan het gastland.
Zelfs 2e generatie Turken en Marokkanen worden bij sterven overgevlogen naar het land van hun overgrootouders.

beter-laat-dan-nooit | 21-01-19 | 14:24

Ze geven elkaar de ruimte. Ja wat dacht je dan? Niet alleen zijn ze in de huidige constellatie verzekerd van pluche of een topbaan in de nabije toekomst, als ze straks in de kamer moeten gaan zitten met een FvD of PVV dan komt pas goed aan het licht wat een fopparlement we al die decennia hebben gehad. En door wat een geestelijke lichtgewichten ze is bevolkt al die tijd..

Sans Comique | 21-01-19 | 13:35

Dezelfde argumenten die de linkse kerk gebruikt om die kinderen te laten blijven kun je ook gebruiken om ze de dag na binnenkomst weer terug te sturen.

Ben Hetzat | 21-01-19 | 13:27

Elk kinderpardon leidt slechts tot meer van dit soort gevallen in de toekomst. Vluchtelingen moeten leren dat zij hun kinderen klaarstomen voor een eventuele terugkeer naar het land van herkomst. Extra reden om alle asielzoekers terug te zenden als het in hun land weer veilig is. Ook nog na 10 jaar.

Poes Fiep | 21-01-19 | 13:22 | 1

gaat niet om vluchtelingen dat is nu net het grote probleem. het gaat om migranten die hier op kosten van hun verdere toekomst zien ipv in eigen land te moeten ploeteren voor een bestaan

fikkieblijf! | 21-01-19 | 14:04

Dat klimaatakkoord komt er en dat kinderpardon komt er ook (vroeg of laat), dat weet een (asiel)kind. Er wordt een fittie tussen de coalitiepartijen bij elkaar gemanipuleerd, in de hoop dat dit mensen ertoe aanzet in ieder geval voor een van de coalitiepartijen te stemmen zodat hun positie in de Eerste Kamer niet te zeer verzwakt. Naderhand verevenen ze de 'schade' wel weer, in de vorm van benoemingen en posities. Electorale schade doet er niet zoveel meer toe in dit tijdsgewricht van dichtgetimmerde regeerakkoorden, verkiezingsprogramma's waar geen enkel punt van wordt gerealiseerd, verwaterde besluiten en beleid dat in geen enkel programma voorkomt maar dat toch wordt doorgedrukt. Fopdemocratie!

Schulzie | 21-01-19 | 13:21 | 5

@Shoedryer, "Mierenneuken" omdat ik een grammatica foutje maakte. Evengoed bedankt, schoolmeester.

MoonBeebe | 21-01-19 | 15:18

Inderdaad Schulzie, we worden genaaid waar we bij staan

Jan70 | 21-01-19 | 16:16

Shoedryer, geweldig want jij maakt natuurlijk nooit geen foutje.

Jan70 | 21-01-19 | 16:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Denkt ChristenUnie met 5 zetels echt zo'n ingrijpende eis neer te leggen in een kamer waar er 150 zetels zijn?
Om uit te kotsen

niemand specifiek | 21-01-19 | 13:15 | 1

Misschien kan die ChristenUnie zich beter eens druk gaan maken over hun afgeslachte geloofsgenoten in Moslim landen.

FreeVogelaar | 21-01-19 | 14:23

En wat gaan nieuwe verkiezingen ons brengen? Nog meer verdeeldheid en winst op links. Wat VVD-zetels naar FvD en PVV, en dan? Nog meer onregeerbaarheid op rechts tot we tenslotte maar op links gaan uitkomen, nee daar zitten we op te wachten.

Behangdelul | 21-01-19 | 13:08 | 1

Op dit horrorkabinet zat ook niemand te wachten!

kunstliefhebber | 21-01-19 | 13:12

"We vinden het onterecht dat de kinderen nu nog een half jaar in onzekerheid zouden moeten zitten...". Maar als ze straks de lucht in gaan komt aan alle onzekerheid een einde toch?

Reppertje | 21-01-19 | 12:55 | 1

Via een bomgordel?

Ray69 | 21-01-19 | 12:59

Geen pardon voor dit kabinet. Klappen met een harde knal. CU terug in je christelijke hok. Rutte naar de EU. Weg, weg, weg. Ruimte voor een realistische politiek, met in acht name van de wensen van de bevolking. Het wakkere deel van Nederland.

Goedzo | 21-01-19 | 12:50

Persmoment voor o.a. Robotdrammer Jetten. Met zijn “we houden ze aan hun afspraak”. Er ging vanochtend gewoon weer nieuwe Duracell in want de andere was alweer op et vola: geheugen gewist. Hahaha

RotterdamCentrum | 21-01-19 | 12:50

Het trieste is dat de politiek de mensen van de IND belazerd en belachelijk maakt. Zij voeren het beleid en de wet uit. Maar de politiek doet aan koe handel. Wanneer men handhaaft was er geen kinderpardon nodig.

franck7020 | 21-01-19 | 12:48 | 1

Handhaven is in Nederland helaas niet mogelijk, want als ze dat wel doen is er een linkse Rechter die het ongedaan maakt. Ook wel bekend als dweilen met de kraan open.

FreeVogelaar | 21-01-19 | 14:27

GeenStijl wordt doodziek van jullie gedweep met het kinderpardon.
De ouders zijn verantwoordelijk voor het eindeloos rekken van procedures dus inderdaad daar zijn de kinderen de dupe van.

jammer maar helaas, ik zal geen traan laten om hun uitzetting.

buster24 | 21-01-19 | 12:43 | 3

Er zijn geen kinderen die asiel aanvragen. Er zijn gezinnen met kinderen die asiel aanvragen. Gezinnen. Met vaders en moeders.

omanders | 21-01-19 | 13:20

@omanders | 21-01-19 | 13:20

Ouders mogen ook mee.

Gokmaar | 21-01-19 | 13:38

Ik zal wellicht een traan laten. Maar voor het algemene belang moeten soms persoonlijke offers gemaakt worden. Het hangt dan van de menselijkheid van een overheid af of ze een oog dicht willen doen wanneer anderen proberen de schade voor die individuele gevallen te beperken. Maar direct op de buhne springen is contraproductief, dat zagen we in de jaren 90 al met die kleermaker uit de Pijp.

Sans Comique | 21-01-19 | 14:03

De VVD zou ook een en al gemoedelijkheid zijn, sinds Ybeltje weten we dat Marks lach slechts schone schijn is. Aan dit kabinet is alles vals, christelijke schijnheiligheid en liberale integriteitskwesties bij de VVD alsmede kroonjuwelen bij D66.

Rest In Privacy | 21-01-19 | 12:41

Indien de vvd nu niet voet bij stuk houdt gaan ze de bietenberg op. Het zijn natuurlijk zelf superhypocrieten omdat zijkhoff de klimaathysterie koud heeft gezet. Laat de zaak maar klappen. Hoe eerder hoe beter. Ben het zooitje zo zat.

Tiltetapper | 21-01-19 | 12:41

Een kinderpardon lost niets op, de volgende zielige gevallen die net buiten de boot van het pardon vallen staan alweer klaar! Ik word wat moe van die onzinverhalen over 'hersenschade' van kinderen die terug moeten naar hun eigen land. Hoe zit het dan met kinderen van Expats? En ronduit misselijk word ik van de ouders die hun kinderen als chantagemiddel gebruiken. Bij die Lilly en Howick krijgen we nu hun totaal gestoorde moeder er als bonus bij en mogen we haar levenslang van een uitkering + toeslagen voorzien!

kunstliefhebber | 21-01-19 | 12:38

Hebben ze nooit moeite mee gehad, kijk maar naar de tweede wereldoorlog.

born2killn00bs | 21-01-19 | 12:54

Ja je moet toch de premie betalen om je toegang door de hemelpoort veilig te stellen.

blauwe zander | 21-01-19 | 12:37

Wat begint dit een voorspelbare tragikomedie te worden, zou wel een "vrijdagavond John Lanting-voorstelling" kunnen zijn. En dat allemaal vanwege de aankomende verkiezingen.

Anyway, hier zijn de headlines:
1. In een poging het verdere weglopen van kiezers naar de PVV/FVD te voorkomen, blijft de VVD tegen het kinderpardon;
2. Blijft de VVD vasthouden aan de door Dijkhof geuitte reserveringen betreffende het Klimaatverdrag

En zo kan de VVD zich makkelijk distantieeren van het huidige kabinet.

Rutte zal de uitslag zien als een motie van wantrouwen en, om de partij niet in de weg te lopen, zijn ontslag indienen. Dit maakt hem dan mooi vrij voor zijn gedroomde leuke EU-toppositie! Zijn vertrek opent dan de deur voor Vice-Premier Ollongren om de eerste vrouwelijke (en anders geaarde) Premier te worden, daarbij D66 zo haar 5-seconds of fame te bezorgen.

Tollebol | 21-01-19 | 12:34 | 4

Exact.
Het is zo verschrikkelijk doorzichtig.
Maar het geeft de burger ook moed; de angst voor Het Forum zit er goed in.
De PVV zal een constante factor blijven, en de VVD zweet peentjes want zij zien hun electoraat druppelsgewijs overstappen naar Baudet en co.
Nu FvD ook nog eens bij de boeren aanklopt of er een luisterend oor tussen zit is het voor het CDA ook tijd om de wenkbrauw eens op te trekken.

Remus McMillan | 21-01-19 | 12:46

"... en, om de partij niet in de weg te lopen, zijn ontslag indienen. Dit maakt hem dan mooi vrij voor zijn gedroomde leuke EU-toppositie!"

En de kiezer maar blij zijn dat hij nog zo goed terecht is gekomen na zijn persoonlijke offer. Wie heeft hem opgevolgd in de VVD? Nou, dan ga ik daar op stemmen.

Sans Comique | 21-01-19 | 14:06

John Lanting. Eerst duikt Rutte in de kast, Jette springt er uit. Pechtold betrapt met een neukertje in zijn penthouse, en zo gaat het nog anderhalf uur door.

In Den Helder kregen 5 mensen die na de pauze tijdens een voorstelling van John Lanting waren gebleven hun geld terug. Denk niet dat wij zo gelukkig zijn.

Sans Comique | 21-01-19 | 14:09
▼ 1 antwoord verborgen

* "Christenen laten kabinet klappen op Kinderpardon"
* 'Kabinet Rutte III kan ieder moment instorten'
* Duitse NPO: "Mark Rutte naar Brussel"
* "Sterke ambitie om de rit uit te zitten" www.geenstijl.nl/5139799/is-niet-zo/

Ik gok op "Het was mijn ambitie om de rit met deze geweldige groep ministers en staatssecretarissen uit te zitten, maar dat is door onderlinge verschillen helaas niet gelukt (big kukident smile). Nu de mogelijkheid zich voordoet het Nederlands belang ook in Europa voorop te kunnen stellen, ga ik die uitdaging met opgestroopte mouwen aan. Ik zie er naar uit de Europese Raad de komende 4 jaar te leiden en grijp die kans dan ook met enthousiasme en beide handen aan."

Rest In Privacy | 21-01-19 | 12:32

Peiling september 2018
53 % tegen verruiming
40 % voor verruiming.

Politiek opportunisme dus, ten koste van bevolking... Alweer

Bolhoed | 21-01-19 | 12:30

Nou, zitten ze nou in dat vliegtuig en is die vlucht vertrokken? Ik lees er nergens iets over.

Dr_Johnson | 21-01-19 | 13:29

@Dr_Johnson | 21-01-19 | 13:29
'k Vrees van niet. Er is inderdaad geen enkele "up-date" te vinden.

demaup | 21-01-19 | 13:44

@Dr_Johnson: het zou me niets verbazen als ze net als die andere twee ineens ondergedoken zijn met behulp van deze en gene en dat dat morgen of overmorgen ineens bekend wordt!

BaldEagle | 21-01-19 | 17:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij de onderhandelingen over regeerakkoord #RutteDrie heeft de ChristenUnie jaarlijks 250 extra uitgenodigde asielzoekers (met nareizigers) binnengehaald in ruil voor GEEN extra kinderpardon. De prijs voor WEL extra kinderpardon is dus bekend. Toch, VVD?
Aldus Syp Wynia op twitter.

Rest In Privacy | 21-01-19 | 12:27

Ugg die foto. Die linkse zelfvoldane deugbakkes. Lekker profiteren van de ellende van die kinderen. Ook voor Tim Hofman een verdienmodel.

Repetitive Beats | 21-01-19 | 12:26 | 2

En 'eige' i.p.v. 'eigen', zoals @Joris Beltsin al opmerkte, want als je ertegen bent, dan ben je natuurlijk een tokkie die zo praat.

JackStick | 21-01-19 | 12:32

En scheer je hals eens, Tim! Een baard ziet er verzorgd uit, dit is "Te lui om m'n bek te krabben met een stuk oud brood".

Rest In Privacy | 21-01-19 | 12:34

Ik ben voorstander van het kinderpardoes... pardoes inclusief aanhang uitzetten.

24-07-69 | 21-01-19 | 12:25

Na het dividend debacle uit Rutte dat de CEO's zich aan de opinietafels moeten voegen voor uitleg en bonden met de maatschappij voor draagvlak en begrip.

Verderop tekent de VVD coalitie met medewerking de oppositie meerderheid een open grenzen pact van de VN. En noemt daar achteraan dat hij ook een geel hesje heeft,en beweerd dat we met z'n allen zijn brosse vaasje moeten vasthouden.

Toen kwam hij van de klimaattafels waarna hij zijn bekende belastingverhogingen liet vergezellen met een ferme uiting dat hij raddraaiers het liefst zelf verrot zou schoppen,en dat vorige week in buitenhof ondersteunde met de uitlating dat de burger niet bestaat, dat het regelmatig knettert in z'n hoofd,en wil niet dat alles bij de politiek gelegd zal worden.

En nu,heeft Rutte ook nog heeft gezegd dat de politiek moet zorgen voor veiligheid,zorgen dat Nederland,Nederland blijft,en zorgen voor banen.

Hoe in vredesnaam wil hij dat laatste waarmaken?

Welles! Nietes! | 21-01-19 | 12:23

CU, zich christenen noemende socialisten.

Mijn bezwaren tegen deze farizeeers:
- Jezus vertelde zijn toehoorders dat ze zich niet met politiek moesten bezig houden.
- Je wordt niet als christen geboren, hoog uit krijg je een christelijke opvoeding, wat je nog geen christen maakt. Christen zijn is juist absoluut iets individueels met eigen verantwoording, ook financieel. Niet iedereen laten meebetalen met je goede daden zoals de socialisten bij de CU dat doen, maar zelf de poeplap trekken. Ik heb nog geen CU'er gehoord die een regeling wil waar men persoonlijk verantwoordelijk kan worden gesteld voor een asielzoeker.
- Te pas en te onpas wordt de term "naasten" gebruikt. Wie is je naaste? Niet iedereen natuurlijk, anders had die vraag helemaal niet gesteld hoeven worden. De sameritaan bleek de naaste van de aangevallen jood in de parabel, echter hij nam de gewonde jood niet in huis, maar deed zoiets als tijdelijke opvang in de regio.

CU = GL, alleen andere linkse kerk.

Tronald_dump | 21-01-19 | 12:20 | 1

Sublieme omschrijving van een narcistische club dwingers die dat humane religie noemen.

Welles! Nietes! | 21-01-19 | 12:31

Dat noemt zich dan de " politieke leiding " van Nederland. Ik moet er echt gewoon van kotsen. Wat een stelletje slappe dweilen.

streknek | 21-01-19 | 12:18

In een democratie telt de meerderheid van stemmen.
Als de meerderheid voor is zal men er toch gehoor aan moeten geven.
Men kan niet van de VVD verwachten dat die onze democratie torpedeert.

botbot | 21-01-19 | 12:18 | 1

Nee, in een coalitie (en voor een betrouwbare overheid) geldt: afspraak is afspraak. Prima als de VVD zich over laat halen, maar anders is het pech voor de coalitiegenoten.

Of misschien moeten we maar een referendum houden over deze kwestie. Oh wacht...

Muxje | 21-01-19 | 12:25

"Buma is overstag op Dossier Kinderpardon en sluit zich aan bij D66 en CU, die het pardon willen verruimen."
"de coalitiebroeders van de ChristenUnie willen per direct een uitzetstop voor uitgeprocedeerde kinderen."

Zeker, er zal een hoop verkiezingsretoriek bij zitten, want 20 maart komt eraan, maar toch kun je al van kilometers afstand zien waar dit heengaat: een nieuw pardon, voor die - "het zijn er maar" - 400 met Howick en Lili "vergelijkbare" gevallen (hoewel ik in het AD al las dat het er om 1400 gaat).

Want alleen al het feit dat het CDA een ruimer kinderpardon overweegt, betekent natuurlijk automatisch dat al die uitgeprocedeerde, "wanhopige" Hayarpi's weer "nieuwe hoop" opvatten, en alleen daarom is het al "onmenselijk" (volgens Voordewind) om nog verder uit te zetten. Ik las op de Joop dat er vandaag weer zo'n uitgeprocedeerd Armeens gezin op de rol staat om eindelijk daadwerkelijk uitgezet te worden; zal wel weer niet doorgaan.

Het zal wel weer de aller, allerlaatste keer zijn dat zo'n pardon gegeven wordt. In de toekomst moet sneller duidelijkheid gegeven worden en moet het stapelen van procedures onmogelijk worden. Wie dat nog gelooft is een getikteling. Over 2 jaar begint dit hele circus weer van voren af aan, want dan is het volgende cohort klaplopers, die nu nog in hun 3e of 4e procedure zitten, uitgeprocedeerd, en hebben ze inmiddels hier gewortelde, aaibare kinderen.

Nederland gaat ten onder, want men slaagt er maar niet in om die vele duizenden onterechtelingen eruit te bonjouren, en voor elke groepering staat wel een clubje Gutmenschen op straat of in de krant te schreeuwen dat het "een schande" is, en dat het er maar een paar zijn: of het nou uitgeprocedeerde Armeniërs zijn, of het nou uitgeprocedeerden zijn die hun eigen land weigert terug te nemen, of zich misdragende illegalen, of het nou "geredde" dobbernegers zijn aan boord van de SeaWatch3, of het nou smerige, ons hatende, terroristische IS ratten zijn met "kleintjes", die hun oude leven hier weer terug willen, of dat het messentrekkende en om zich heen stekende asielzoekers met een verblijfsvergunning zijn, alles en iedereen moet hier kunnen blijven of binnenkomen.

Nederland is een gekkenhuis geworden.

Dr_Johnson | 21-01-19 | 12:15

Ooit was Pietje Pitamientje met zijn reclame voor Calvé smeuïg-tot-op-de-bodem pindakaas de kiloknallerreclame van de Nederlandse televisie. Toen kwam er verzet, dat dit kinderarbeid was en dat het oneigenlijk emo-gemanipuleer was om de portemonnee van de mensen aan dat ene merk bruinige pasta te doen koppelen met kinderreclame. Toen kwamen er allerlei emo-acties met Witte Helmen, die de TV-kijker boos moesten laten worden op Assad, want Mussolini, want gifgas. Later bleek dat zeer kwaadaardige bedriegerij te zijn van de zijde van Westerse geheime diensten. Toen werd het moeilijker om naar Europa te migreren. Toen bleek dat ouders in, zeg, Somalië of Afghanistan, helemaal niet zelf zo kinderpardonnig zijn: zij schopten hun kinderen uit hun huizen naar Europa als lokaas. Zodra de goedgelovig naïeve Grrristenen aldaar werden omge-emoot, dan konden de ouders via deze smokkelroute ook in Fort Europa binnenkomen. Nu dient dit verhaal te leiden tot genuanceerd beoordelen: soms is het verhaal echt schrijnend, soms is het emo-fake. Wat de CU en D66 willen, is ongenuanceerd alle kindertjes lief-lief-lief in NL houden. Daarmee zijn we terug bij het begin met Pietje Pitamientje. CU en D66 en de hele linkse kerkzooi zijn bezig om met kinder emo-tearjerking hun kiezers te bewerken. De tranen springen in de ogen, boosheid vervult de harten en wat zijn Rutte en Dijkhoff en Harbers toch voor een onmensen!!!!! Via emo-tranentrekken probeert de CU bovendien weer zieltjes te winnen voor hun pindakaas: de kerk. De emo-trukendoos is erop uit om de nuance te laten verdrinken in een zee van tranen. CU en D66 zijn de Witte Helmen van Nederland.

Eeuwig..Op..Vakantie | 21-01-19 | 12:14

Die kinderen gaan dan wel het land van hun voorvaderen missen. Dat is pas zielig.

bodemloos | 21-01-19 | 12:08

Kinderen hier geboren zijn geen Nederlander.
Wij hebben geen wet zoals in Amerika.

Johan_Voorhaar | 21-01-19 | 12:07

Ja en die kinderen die al uitgezet zijn, die halen we gewoon terug.

philia | 21-01-19 | 12:06

CU en Ggp en CDA stemmen veel te vaak met die rechtse god van de dollar denkers mee.En die vreten elke partij op ,dus wel goed dat ze dit kabinet een hak zetten.Want geen leefwijze of principe is heilig bij die rechtsen en bij de linksen evengoed.Met de hoogdravende verhalen van vrijheid van meningsuiting en geloof ,wordt wel constant aan geknaagd met verhalen over fraude, ja alleen bij de burger dat dan wel.maar ja die rekenwonders in de regering vinden 1 miljoen veel erger door 50000 mensen dan 1 miljard door 1 bedrijf. die 20 euro wordt ook nog met gigantische boetes en kortingen.teruggeeist ,en de miljard zien ze nooit terug

pedro300 | 21-01-19 | 12:06

Valt me nu pas op: terug naar je 'eige' land. Het venijn waarmee de deugneuzen van de NPO tegenstanders van een kinderpardon als tokkies framen.

Joris Beltsin | 21-01-19 | 12:05 | 1

Precies! Smerige achterbakse trucjes van de media!

BaldEagle | 21-01-19 | 17:40

Pardon op pardon op pardon maar er verbetert nooit iets.
Altijd het zelfde liedje.
Iets aan de instroom van nuttelozen en de asielindustrie doen is blijkbaar geen optie wegens een te sterke lobby.

Kritiek caster | 21-01-19 | 12:04

Hebben de ouders niet een eigen verantwoordelijkheid ? Uiteindelijk zijn hun kinderen hier met een valse belofte in deze samenleving geplempt. Moeten we dan voortaan bij ieder frauderend of rechtsgang-trainerend geval over ons tere gristelijke hartje strijken omdat er kinderen in het spel zijn ? Dat kan simpelweg niet, vanwege de precedenten die het schept. Ik vind het echt sneu voor die kinderen die hier een prille start hebben gemaakt, maar is dat onze schuld dan ? Er moet een duidelijke lijn worden getrokken. Vaak wordt de moedertaal thuis gewoon aangeleerd, dus maak je maar niet te druk over een eventuele doorstart in het land van herkomst. Laten we geen genereuzer kinderpardon toepassen, maar zorgen voor een veel snellere afhandeling van de procedure. Niet langer dan een jaar. Geen beroep mogelijkheden. Dan ben je menselijk bezig. En voorkom je dat zo'n onderwerp gekaapt kan worden door een stelletje hypocriete gristelijke deugkonten.

suscrofa | 21-01-19 | 12:04

In mijn cursus onderhandelen werd me geleerd nooit iets weg te geven zonder er iets voor terug te krijgen. Wat krijgen de ontvangende bewoners (die worden vertegenwoordigd in de kamer en daaruit kabinet) voor deze gulle gift terug? Hoeveel miljoen uit Somalië bijvoorbeeld dat we akkoord kunnen gaan hiermee etc... De barmhartigheid is op.

merel veld | 21-01-19 | 12:04

Gewoon vlot en met voortvarendheid de normale asielprocedure uitvoeren. Dan heb je zelden het pardon nodig, niet voor kinderen en niet voor volwassenen.

Schadenfreude | 21-01-19 | 12:02

Ik vind het onterecht dat Joël Voordewind en de CU menen dat zwichten voor, marchanderen met, weigeren om te handhaven en toepassen van, en het onterecht menen dat zij de enig juiste moreel deugende agenda uitventen verwarren met beleid en handhaven en toepassen van het recht waar ze anders zo voor zijn.
Dan ben ik ook nog de mening toegedaan dat ze een onevenredig grote stempel drukken op de voornemens van dit rariteitenkabinet.
Met het CDA struikelend over zijn eigen benen, om vooral ook nog net voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en daarmee indirect de Eerste Kamer, jumpend on the bandwagon.
Maakt het wederom zonneklaar dat de incidentenpolitiek en vatbaarheid voor allerlei soort van morele chantage nog steeds verkozen wordt boven een standvastig consequent beleid. Welk belang van Nederland hiermee gediend wordt is volstrekt onduidelijk.
PS 1 vb, Armeense christelijke gezinnen bewust verwarren met echte asielzoekers en ze actief ondersteunen bij het frustreren van het asielbeleid is wat mij betreft net zo laakbaar als grefo Ans die ook meende het recht in eigen hand te moeten nemen, grenzen als onrechtmatig te moeten kwalificeren en daar ergens de onderbouwing vond om een al Nusra terrorist aan valse papieren te helpen.

bwanabanjo | 21-01-19 | 12:01

Asiel aanvragen mag, maar dan vanaf het (ei)land waar je aangespoeld bent. En anders maar opbokken. Klaar.

Jos Tiebent | 21-01-19 | 12:01

Het verschil tussen wel of niet een verblijfsvergunning, is eigen woning en de hoogte van de uitkering.

Weggaan doen ze toch niet.

Tronald_dump | 21-01-19 | 12:00

Ik ben zo jong niet meer en zou graag de ondergang van het avondland nog in levende lijve mee willen maken. Ieder kinderpardon, (pardon=verontschuldiging, jawel) draagt bij aan de realisatie daarvan.
Houzee, of nee laat maar.

bodemloos | 21-01-19 | 11:58

i beg your pardon.

Willem_Oltmans | 21-01-19 | 11:58

Als je geen 'schokkend' standpunt inneemt als politicus dan haal je de media niet meer. Voor een commercieel bedrijf als RTL is dit te begrijpen. Het kutte is dat de NPO hier net zo hard in mee gaat.

Praatprogramma's en het nieuws hebben liever een sensationele mening waar lekker op gekankerd kan worden dan een discussie/item met wat nuance waar de kijker nog een beetje aan het denken wordt gezet. De NPO is niet meer te onderscheiden van een commercieel bedrijf, ondanks al het publieke geld. Afschaffen die hap, ze hebben onderhand ook wel aangetoond dat ze niet in staat zijn om te veranderen.

Luckystriker | 21-01-19 | 11:58

Eigenlijk ben ik pas voor een kinderpardon als iemand (of een familie) die een kind krijgt tijdens de asielprocedure meteen de kans op een verblijfsvergunning kwijt raakt. Pas dan kan het kind niet als politiek drukmiddel worden gebruikt. Wacht gewoon maar een jaartje met zwanger worden, zo'n ramp is dat ook niet.

Sqbar | 21-01-19 | 11:56 | 1

Zonder conservatieven wordt dat moeilijk he.

Willem_Oltmans | 21-01-19 | 12:02

Na Howick en Lili was het asielbeleid al gevallen. De bureaucratie is net zoals de Middellandse zee een hindernis. Dankzij dat proces raken die kinderen langdurig tussen wal en schip, dat beschadigd. Zonder zo`n proces mag u raden hoeveel van de miljard mensen op deze planeet die niet weten wat ze morgen eten, er naar Nederland komen. Dit is een dossier waar politici mooie sier mee maken, maar niemand heeft een oplossing.

Zelfde laken en pak met het klimaatakkoord. Iedereen is voor mooi weer, schone lucht en nog honderd van die utopische eenhoorns. Daarna ligt een plan wat extreem onuitvoerbaar is, vooral omdat er een tekort is aan ervaren bouwvakkers en installateurs om aan de huidige vraag voor woningen te voldoen.

Wie gaat dan ruim zeven miljoen woningen extra isoleren tot de hoogste standaarden? Wie gaat overal vloerverwarming aanleggen? Wie gaat al die warmtepompen betalen? Wie gaat het elektriciteitsnetwerk verdubbelen en verdrievoudigen om die stroom daar `s winters te krijgen als de zon onder is, en het gestopt is met waaien? Hoe gaan we ooit al die duurzame energie opslaan tot die warmtepomp `s avonds aanspringt?

Hier worden sprookjes vertelt om aan het pluche te plakken. We kiezen geen politici, maar we kiezen een verhaaltje voor het slapen gaan.

Feynman | 21-01-19 | 11:56 | 2

Ik vind het wel een mooi sprookje.

ProAsfalt | 21-01-19 | 11:59

Ik vind het soms oprecht zielig om te zien hoe de GL jeugd met lege, glanzende ogen vol jeugdig idealisme en naïviteit staan te staren naar de op valse emoties gebaseerde propaganda van een club als GroenLinks. Ze weten daar ook donders goed dat ze sprookjes vertellen. Bewust de zaak besodemieteren om mensen, die gewoon niet beter weten, aan zich te binden om politiek gewon te behalen. Die arme kinderen die nu juichen zijn over een jaar of 10 financieel geruïneerd en het klimaat is nergens iets mee opgeschoten. Als dan de muntjes vallen dat ze al die tijd bedonderd zijn, wat dan? Deze visieloze politiek maakt meer kapot dan mij lief is.

Dutchbeaurouge | 21-01-19 | 12:03

Ze willen waarschijnlijk niet dat Rutte gaat schoppen en slaan naar die raddraaiers die niet weg willen,en dan met een tent homo op het binnenhof zo'n knaapje bijdehand laat doen.

Welles! Nietes! | 21-01-19 | 11:55

De volgende lading staat al weer klaar de aanzuigende werking is compleet, Laten we nu maar eens in werking stellen dat wie bepaald ook betaald.
En wie aantoonbaar op de PVV of een andere partij stemt die hier tegen is daar niet aan hoeft mee te doen.
Ik vrees dat het politieke speelveld er dan heeeelll anders uit komt te zien.

likdoorn | 21-01-19 | 11:55

Voortaan kunnen we beter gaan spreken over “Gezinspardon” in plaats van het door manipulerend links sluw verpakte “Kindpardon”.

En dan foto’s van “mediagenieke” kinderen gepaard laten gaan met minder mediagenieke foto’s van al dan niet bebaarde ouders (m/v).

En als klap op de vuurpijl de (levenslange) kosten voor de samenleving vermeld onder de foto’s van ieder gezinslid.

Uiteraard zal de CU/CDA achterban nu wel met het collectezakje elke zondag rondgaan in de kerk. Want al deze gristengekkies zijn vast wel bereid levenslang financiële voor deze “Nieuwe Nederlanders” op te draaien.

Toch?..

Kompromat | 21-01-19 | 11:55

Is dit verraad van de linkse coalitiekongsi en de christenjudassen? Eerst de VVD controversiële verdragen laten tekenen en daarna zeggen: sterf met je regeringsakkoord. Zijn ze me daar toch in het pak genaaid.

r@face | 21-01-19 | 11:53

Was er niet zeer recent een politicus die op hoge toon verkondigde dat er geen enkele concessie kon worden gedaan aan dat zogenaamde klimaatakkoord want "afspraak is afspraak, een man een man, een woord een woord"!

Dan is het ineens afspraak is afspraak.

Hoewel het kinderpardon net zo goed een duidelijke afspraak was/is in deze coalitie, liggen de principes dán ineens heel anders. En valt er van alles te marchanderen, ondanks de 'afspraak is afspraak'.

Dan gelden weer ándere principes, ándere regels. Daar valt toch niet mee te werken, met zulke draaikonten die wel willen beslissen en willen 'besturen', die de wereld willen redden, maar bij een spatje tegengas van een sullig slissende millenial alweer overstag gaan. Deugen. Ik word er kots- en kotsmisselijk van. Altijd Deugen, altijd over de rug van een ander. Nutteloos, uitzichtloos, principeloos, visieloos, het maakt de Deugers allemaal geen zák uit. Het gaat alléén maar henzelf. Ikke ikke ikke. Ego's zo groot als de Middellandse zee, dat moet allemaal gevoed worden, dagelijks, en steeds meer moet erbij om dat ego op peil te houden, om de dagelijkse dosis endorfine in die koppen te krijgen.

Dutchbeaurouge | 21-01-19 | 11:52

Ik verwacht dat het voor het cda heel slecht gaat uitpakken dat ze over links gaan en misschien van het CU stemmers proberen te werven. Ze raken immers stemmers op rechts kwijt aan FvD en bij het CU zijn maar weinig stemmers te halen.

Ziekeconstipatie | 21-01-19 | 11:52 | 1

Mischien moeten ze de naam aanpassen: MDA, Moslim-Democratisch Appel
Hebben die ook keuze, alleen DENK is ook niet allahs.

Tronald_dump | 21-01-19 | 11:56

Als er nou eens wat aan het ellenlange procedure rekken wordt gedaan, dan krijg je dit gezanik niet. Als je nu de kinderen hier laat, krijg je de ouders erbij. Later komt de hele familie, dan heel het dorp.

bqbq | 21-01-19 | 11:51

Ter adoptie aanbieden - ouders en andere aanhang weg.

HogeNood | 21-01-19 | 11:51 | 1

Helemaal mee eens ze mogen blijven tot ze meerderjarig zijn en dan kiezen blijven of oprotten met de aanhang die uitgeprocedeerd waren.

likdoorn | 21-01-19 | 11:59

Dit kabinet klapt niet. Ook al zal het klappen, dan zal het volk grosso modo toch hetzelfde stemmen.
Het maakt allemaal niet meer uit.
Dit land gaat ten onder.

ProAsfalt | 21-01-19 | 11:50 | 1

Dus is het beter om ze hun meerderheid in de eerste kamer te ontnemen.Zeg maar gewoon reduceren tot een kabinet dat haast niks meer kan.De komende jaren.Is denk ik stukken beter.Voor dat ze nog meer schade aan richten.

tweetybird | 21-01-19 | 11:57

wat betekend dat toch.. uitgeprocedeerd? is er iemand die dat kan uitleggen..

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:49 | 1

als je maar lang genoeg alle regels en wetten breekt krijg je uiteindelijk je zin, zolang je maar een kleurtje hebt natuurlijk, dat is dan wel een voorwaarde,

2Alabama | 21-01-19 | 11:56

Het lijkt die christelijk bijna te doen om self fulfilling prophecy, van die gast die na zoveel oorlogen ,ziektes en plagen weer terugkeert of zo?

Oh, en betaald verblijf met woning en zo bestaan ook in een lekkerder klimaat zo blijkt.... Dus hop, hop!!
www.elle.com/nl/interieur/a25944199/g...

Welles! Nietes! | 21-01-19 | 11:48

Alle grenzen weg, de wereld is van iedereen. Alles eerlijk delen, iedereen heeft er evenveel recht op. Is dan het gezeur eindelijk ten einde ?

Stratum | 21-01-19 | 11:47 | 1

Nee. Want dan nog zijn er sommigen, die nog gelijker zijn dan anderen.

Nuchternederland | 21-01-19 | 12:48

Dit is zo ongelofelijk populistisch, dom en kortzichtig... Ze doen dit alleen vanwege de ophef van afgelopen jaar, om de publieke opinie te beïnvloeden. Je kan dan aan de gang blijven want als je regels maakt zullen er altijd grensgevallen zijn, mensen die tussen wal en schip vallen om wat voor reden dan ook. Als je die dan steeds toch laat blijven want zielige kinderen. Kun je net zo goed geen wetten en regels meer maken. Als je zo graag wil regeren moet je, je verantwoordelijkheid nemen ook als dat impopulair is. De wetten en regels zijn immers “democratisch” tot stand gekomen, daar heb je je gewoon aan te houden.

Capt. Iglo | 21-01-19 | 11:46

Wat is het toch heerlijk, deugen op kosten van een ander. Gewoon doorgaan met uitzetten, Tim Hofman graag ook.

Cor Netto | 21-01-19 | 11:45

Lood om oud ijzer.
Er wordt bijna niemand uitgezet.
Met of zonder pardon of naar veilige landen.

Bolhoed | 21-01-19 | 11:44 | 1

Ongeveer 3% De rest wordt verplicht het land op eigen gelegendheid te verlaten.

litebyte | 21-01-19 | 11:47

Zag Oxfam Novib in het Staatsjournaal voorbij komen, heeft wel iets zo,n Mea Culpa jongen die 148 keer meer verdiende de allerarmsten dit geturfd in 2017. Zal nu wel 180 maal zijn. Vervolgens zie je J. Voordewind soort CU broer Ans Boersma voorbij komen, die merkwaardig genoeg toch soort Trumpaanhanger is, die van Eigen Kinderen Eerst aan deze religekkies heeft NL de Scheefwoonwet te danken, waren nl toentertijd doorslaggevend in ruil voor behoud busjes schoolvervoer biblebelt. Yes, eindresultaat dit beleid waarschijnlijk door Belastingdienst gecontroleerde arbeiderswijken naar DDR model.

william7055 | 21-01-19 | 11:44

De coalitie staat op -28 zetels in de peilingen, dus deze klapt niet.

praat_poep | 21-01-19 | 11:43 | 2

En dalend. Soms is het beter je verlies te nemen en een ander de rest te laten pakken.

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:46

Praat_poep... peilingen zijn poep en maken onderdeel uit van het politieke spel (lees niet te vertrouwen.)

litebyte | 21-01-19 | 11:48

Het gedweep met zielige 'kind van de rekening' uitgeprocedeerde 'asiel'zoekerskinderen komt me de neus uit. Na jarenlang traineren door de ouders van het uitzetbeleid is dan eindelijk besloten dat de familie elke grond mist om hier te blijven, en moeten ze terug. Families worden niet teruggestuurd naar onveilige landen, hooguit naar landen waar de voorzieningen minder zijn dan in Nederland, maar met de oprotpremie en ondersteuning van de Nederlandse regering is dat ook te overbruggen, en heeft men een voorsprong op de inwoners van land van herkomst. Ik heb niks tegen de kinderen van de zgn. asielzoekers; zij kunnen het gelieg en gedraai van hun ouders ook niet helpen. Wat mij wel opvalt is dat de politici zich graag op deze kleine groep kinderen stort om te laten zien hoe menselijk en sociaal betrokken ze zijn, maar dat ik hen niet hoor over Nederlandse kinderen die in de knel zitten door b.v. verwaarlozing, mishandeling, volstrekt oncapabele ouders. Of is die problematiek te groot en complex voor de dames en heren in Den Haag?

Toos Bevergeil | 21-01-19 | 11:42 | 1

U zegt het goed, ze bekommeren zich over kinderen van asielzoekers, en je hoort ze amper over Nederlandse kinderen die in de knel zitten of mishandeld worden door oncapabele ouders. Net zoals "diversiteit'" op een of andere manier altijd "meer Islam" schijnt te betekenen, en je hoort ze niet één keer preken tbv meer Hindoes/Joden/Zenboeddhisten. Loepzuivere selectiviteit voor de bühne dus, puur om punten te scoren.

JackStick | 21-01-19 | 11:50

Laat ons bidden.

O lieve Heer, Gij, die in de hemelen zijt en op ons neerziet, wij bidden u: wees genadig voor de Nederlandse belastingbetaler / burger en laat uw toorn neerdalen op de volgelingen van dit kabinet en gedenk hun wandaden tot in het 4e geslacht en op hen die ons burgers van dit aardse Koninkrijk uitzuigen tot de dood erop volgt, daarbij valse voorwendselen aanwendend over barmhartigheid, om meer van de volgelingen van valse profeten hier binnen te laten, mensen die ons haten en slechts uitzijn op geldelijk gewin. Die thuis in eigen land niet zelden zich schuldig hebben gemaakt aan gruwelijkheden en of lieden die onwaarheden vertellen om bij de poort van dit aardse paradijs binnen te mogen gaan.

Mogen wij U daarom bidden dat ChristenUnie en CDA leden en al hun volgelingen, tot in het 4e geslacht, van deze dram-en rampartijtjes, die vooral zichzelf liefhebben, een acute en onbehandelbare vorm van eindeloze en gekmakende schaamluis-etter+verklontering krijgen, in zodanig ernstige vorm dat zij voor behandeling ervan moeten uitreizen naar een land, alwaar het te doen gebruikelijk is dat overbodige genitaliën worden weggesneden met een roestig scheermesje.

Opdat wij Lieve Here der Heerscharen, voor eeuwig en altoos verschoond blijven van dit schijnheilig gezedepreek zogenaamd uit uw Naam.

Wij zijn het vermeende gristelijk gestoorde geouwehoer, de 3 G's, al 40 jaar aan het volgen en ziet waar het ons land heeft gebracht.

Van een welvarend, gezond, gezellig en eendrachtig land naar een land van straatgeweld, multiculti problemen en opperste verdeeldheid.

En nog is het einde niet.

Verlos ons Here. Wij smeken u. Niet altoos zullen wij twisten.

Want ook al zijn wij van goede wil, gezagsgetrouw en sociaal voelend: wij kunnen niet 4 Miljard mensen helpen aan een beter leven.

Dat kan alleen U, Here der Heerscharen.
Niet in het Koninkrijk der Nederlanden maar in Uw Koningkrijk, het Koninkrijk der Hemelen.

Wij vragen u dit Here en hopen dat u ons welgevallig zijt

Amen.

Heppie-even-voor-mij | 21-01-19 | 11:42 | 2

Amen.

Nuchternederland | 21-01-19 | 12:47

U zij de Glorie!! hear! hear! ghe.. ghe..

Welles! Nietes! | 21-01-19 | 12:48

Vaststaat dat in het regeerakkoord is afgesproken geen kinderpardon in te voeren.
Vaststaat dat hdet CDA en de CU daarvoor hebben getekend, net als D666.
Vaststaat dat deze partijen te pas en te onpas verwijzen naar afspraken in dat akkoord als ze dat uitkomt.
Vaststaat dat ze nu zelf afwijken van die afspraken.
Vaststaat dat jet onbetrouwbare rothonden zijn.

langzullenweleven | 21-01-19 | 11:42 | 1

Zo gaat het altijd met die ´in graniet gebeitelde´ regeerakkoorden. Ze zijn uit klei gekneed.

piloot47 | 21-01-19 | 11:47

Dus mensen die 8jaar geleden al ongewenst vreemdeling waren.. die gaan procederen procederen.. en dan hoger beroep.. ondertussen zoveel mogelijk kinderen produceren .. En dan via de kinderen (dmv gezinshereniging) TOCH je verblijfsvergunning/bijstand krijgen... Wie is er nu gek?

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:41

Vanuit Finland vertrekt iedere week weer een vliegtuig naar Damascus en een vliegtuig naar Bagdad, vól met 'vluchtelingen', want: veilig. Dat wordt graag een beetje stil gehouden, qua mensenrechtengezeur uit Straatsburg, maar het werkt uitstekend.

bisbisbis | 21-01-19 | 11:41

Niemand van domlinks tot bloksnor rechts wil kinderen uitzetten. Er zijn echter altijd grensgevallen, regels en ouder die kinderen voor eigen gewin inzetten. En daarom moeten dingen geregeld worden. Dan kan zo'n BNer wel heel goedkoop scoren om deugpunten te verdienen.

Repetitive Beats | 21-01-19 | 11:41 | 2

Tot op zekere hoogte. Ze worden in hun eentje op pad gestuurd, liegen over hun leeftijd en de familie hoopt na een tijdje over te kunnen komen in het kader van hereniging. Soms zielig, maar altijd een bedreiging voor ons land.

Mijn klomp breekt | 21-01-19 | 11:47

Kleine correctie. Het is niet bloksnor rechts maar bloksnor links.

Musashi | 21-01-19 | 12:12

Ik snap er niks van. Ze doen dit duidelijk voor de komende verkiezingen, maar is er nog steeds een meerderheid onder de kiezers te vinden van mensen die voor een pardon zijn?
Voor mij is het heel helder, alle partijen die voor een pardon zijn zijn automatisch AF.

Aad Teïst | 21-01-19 | 11:38

Ik vind het wel een grondrecht dat alle kinderen van de wereld verwesterd moeten worden. We gaan ze halen. Ook al zitten de ouders nog in Syrië, Marokko, Eritrea ov waar dan ook. Die ouders mogen dan later met ooms en tantes, neven en nichten achter na reizen. Alle kinderen ter wereld een pardon!

echtpaul | 21-01-19 | 11:37

.. klinkt als een ouderwets potje Mensch Deugt u Wel (zoals ik dat doe).

Wanneer was ook al weer dat eerste eenmalige Generaal Pardon? 1984? Vroeger? Later?
Het is wel een continu zich herhalend feneomeen zolang de Deugwedstrijd nog het enige is dat telt in dat zwaar overschatte vergaderhok vol lobbyisten van belangenclubjes en andere uitbaters van de staatsruif.
Met ook nog een stuk of twee volksvertegenwoordigers, die voor hun dagelijkse leven moeten vrezen omdat de belangen die zij nastreven volkomen "foei" zijn op de uitgestrekte Deugvlakten van onsch gastvrije immigratieland.

Jan Passant mk2 | 21-01-19 | 11:37

Is eigenlijk de moeder van Howick en Lili alweer terug in Nederland?

Alt | 21-01-19 | 11:35 | 3

.. ben altijd nog een beetje nieuwsgierig naar kleermaker Gumus, een van de weinige allochtonen, buiten Ayaan dan, die daadwerkelijk werd uitgezet.

Jan Passant mk2 | 21-01-19 | 11:39

Hier hebben we weer een voorbeeldje:

www.dvhn.nl/drenthe/Worden-Shushan-Vr...

Ze zijn zo Nederlands....... maar wel uit Armenië!

By the way........ Kinderen uit Armenië (of elk ander willekeurig land) zijn zo Armeens, waarom zou je die arme drommels in een ver buitenland laten opgroeien, krijgen ze allemaal psychische klachten van............ of geldt het dan niet meer?

Fatwabuster | 21-01-19 | 11:32

Wil je jezelf constant goed voelen deugen, dan moet er natuurlijk wel elk jaar een kinderpardon zijn.

Pelforth | 21-01-19 | 11:32

ze moeten de boel maar laten klappen, dan is er een hele grote kans dat er geen weigerende ouders pardon meer komt. Want laten dit zo maar noemen.

kees de short | 21-01-19 | 11:32

Wedden dat de chanteurs de chantabelen weer aftroeven?
Onrecht wint meestal hier
Wij wenen in stilte
Ik en mijn alter ego

Alt | 21-01-19 | 11:31

Als het kabinet zijn werk had gedaan dan waren er gen jarenlange asielprocedures. Welkom of niet welkom, oprotten of blijven hoort binnen een korte procedure beslist te worden en niet via een 10 jaar lang slepend proces waar mensen steeds tegen in beroep kunnen gaan om maar te rekken... en kinderen dus integreren in de Nederlandse samenleving en vervolgens toch weg moeten. Pak de ouders van deze kinderen aan en pak de procedures aan dan is in de toekomst er geen kinderpardon meer nodig.

de dorstige | 21-01-19 | 11:30

Ik twijfel. Aan de ene kant laat je zien dat een kabinet uit meerdere partijen bestaat. De domme kiezer kan dan het bestaande kabinet naar links of rechts duwen.
Aan de andere kant lijkt de CU er zeker van dat die kinderen mogen blijven over een half jaar. Dat betekent dat de VVD dit moet slikken of uit elkaar..

Middensteun | 21-01-19 | 11:29

Same shit, different day.

Muuke | 21-01-19 | 11:27

Kom naar Nederland. Over 5 jaar weer pardon. Gewoon je kinderen inzetten en de boel traineren.

darius | 21-01-19 | 11:26

Dit kabinet is in één woord samen te vatten: ongeloofwaardig!

benjeallanggek | 21-01-19 | 11:26

Alles valt of staat met Hans de Boer zijn achterban (de BV Nederland) als die ermee instemmen dat het kabinet mag vallen, zal het vallen.

litebyte | 21-01-19 | 11:26 | 1

Alles staat of valt met de EU en de achterban van De Boer (één pot nat): Rutte heeft de opdracht gekregen om het kabinet te laten vallen via zijn voetvolk zodat hij tot het hoge ambt van opvolger van Tusk kan worden geroepen (zo zal hij het brengen, ongeveer zoals Halsema helemaal buiten haar om tot het hoge ambt van burgemeester werd geroepen). Hij is al lang in Brussel ingeroosterd, er moet alleen nog even een 'democratisch' toneelstukje opgevoerd worden om het zetelverlies van de VVD voor de Eerste Kamer binnen de perken te houden, vandaar de stoere taal vanuit het kabinet.

piloot47 | 21-01-19 | 11:44

De christenen proberen elkaar vliegen af te vangen. Maar over de ruggen van de kiezers. Dat hele kinderpardon is niet nodig als de ambtenaren en de asieladvocaten gewoon hun werk doen ipv mensen dingen voor te spiegelen.

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:26

Overigens ben ik voor een kinderpardon, maar niet voordat is vastgesteld waarom een pardon iedere keer nodig is en hoe dit opgelost gaat worden. Daarvoor betalen we die B-acteurs uiteindelijk ook.

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:26 | 2

Inderdaad, al 40 jaar hetzelfde liedje. I want my money back!

benjeallanggek | 21-01-19 | 11:27

Inderdaad. Spijkerhard zijn aan de poort maar genereus voor degenen die wel binnen mogen. En bestaande gevallen uiterst kritisch bekijken en waar nodig pardoneren. Zo daar geen ruimte / aanleding voor is: keihard uitzetten.

HaatbaardKnipper | 21-01-19 | 11:34

Kinderpardon, kinderpardon, kinderpardon en het volk wordt weer nergens om gevraagd. De wetgeving zou gewoon stellig moeten zijn, komen kinderen uit een veilig land dan geen verblijfsvergunning. Hoe simpel kan het zijn? Maar goed, als dat kinderpardon er komt en er geen goede alternatieve wetgeving is, of er nauwelijks gehandhaafd gaat worden. Dan ga ik plannen maken om te emigreren. Ik wil mee betalen aan de zorg, sociale zekerheid, infrastructuur en veiligheid van de Nederlandse samenleving. Maar niet aan leugenaars die kinderen gebruiken om volledige gezinnen uit veilige landen te laten overkomen en de boel opzettelijk chanteren. Daarom ook zo'n enorme kudt grafhekel aan al die hypocriete kudt Gristenen. Die lui laten zich volledig emotioneel chanteren vanwege een kudt boek uit het jaar 0.

Indoneesje | 21-01-19 | 11:25

Doorzagen en jaarringen tellen.
De meeste liegen 10 jaar van hun leeftijd af.

Osdorpertje | 21-01-19 | 11:24

Kan het niet gaan over de belangen van de Nederlandse burger, die ieder jaar zijn vaste lasten met tientallen Euro`s ziet stijgen?

Mr.Crowley | 21-01-19 | 11:22 | 2

Dat is niet hip. Hipsters moeten kunnen laten zien dat ze deugen. Met andermans geld.

Zwezerik | 21-01-19 | 11:25

Ehh, nee, de Nederlandse autochtone bevolking: vervuilende xenofobe naarlingen zijn het die tegengewerkt moeten worden door de eigen regering. En daar is men zeer druk mee in de coalitie.

HaatbaardKnipper | 21-01-19 | 11:26

Met behulp van de NPO mogen de coalitiepartijen zich even profileren om de kiezer te misleiden. Rutte brult iets over mensen in elkaar rammen, Van Ark (wie?) kletste een jaar geleden ook al over de taaltoets voor de bijstand maar doet helemaal niets, meisje Dilan en Seegers doen een rondje antisemitisme voor de bühne, Dijkhoff doet net alsof hij hij klimaatakkoord niet heeft getekend, de christenen maken zich weer druk over het kinderpardon en dit gaat nog wel een tijdje door. Trap er niet in, want een ding is zeker, na de verkiezingen is het weer oorverdovend stil.

Fidius | 21-01-19 | 11:22

Verkiezingsgelul, niks meer, niks minder. Kindertjes krijgen een beetje hoop, coalitie flikkert ze toch het land uit na maart, Rutte 3 blijft zitten zoals het zit.

BeunDeHaas | 21-01-19 | 11:21 | 2

Oh? Noem mij eens een paar van die kindertjes die daadwerkelijk het land zijn uitgezet. Mijn indruk is dat alles hier blijft zitten.

Roadblock | 21-01-19 | 11:34

Uhhh nee hoor. Kindertjes blijven gewoon.Met of zonder kinderpardon. Is gewoon weer verkiezings gelul. Kijk we zijn deugers.Ondertussen ons naar de armoe trekkend.Dit spelletje wordt al tijden herhaald bij verkiezingingen.

tweetybird | 21-01-19 | 11:50

Dat woordje opportunisme viel me vanochtend in de dode bomen ook al op.

Is het soms verboden om het woord populisme aan te halen in combinatie met partijen als CDA en CU?

Pierre Tombal | 21-01-19 | 11:20

Deugend ten onder dat vinden ze fijn

Kladderadatsch | 21-01-19 | 11:20

Gewoon bij een politieke partij gaan zoals GL. Keihard schreeuwen dat je voor alles bent wat deugt en heel veel geld kost en je hoeft nooit meer een dag echt te werken.

Dirk III | 21-01-19 | 11:19 | 1

Zoals NewKids/Corry K. al zongen: Hoeren neuqon, nooit meer werken!

Nuchternederland | 21-01-19 | 12:45

Waanzin dat tegenwoordig een kerk als vrijplaats misbruikt mag worden voor criminele activiteiten.

2voor12 | 21-01-19 | 11:30

Deze portefeuille had nooit in handen mogen komen van een huilerige nicht. Ook vrouwen zwichten altijd voor morele chantage. Een barse, onbarmartige houwdegen is de enige manier om dit eeuwige gezeik te laten stoppen.

gestoptmetroken | 21-01-19 | 11:19 | 2

gestoptmetroken;
"ook vrouwen zwichten altijd voor morele chantage"
Da's nou weer een beetje jammer, zo'n zin, want ik ben het toevallig met U eens.

LoesjeP | 21-01-19 | 11:34

Gestoptmetroken heeft gelijk.
Dit is geen terrein voor weekdieren zoals nichten en zwakke vrouwen.
Uitzonderingen zijn er altijd, maar de strekking klopt. Sterke mannen zoeken we, maar die zijn dun gezaaid in Nederlandje.

kempenaer | 21-01-19 | 20:50

Bedoelen jullie (reaguurders), eh, dat dit, eh, een opzetje is, eh, om dat malle klimaatplan er samen nà de verkiezingen doorheen te drukken enne.... nu te doen alsof er een beetje ruzie is?

Einde van de Domheid | 21-01-19 | 11:19 | 4

Financiële paragraaf klimaatakkoord wordt pas besproken na komende verkiezingen. Lastige is dat er direct daarna wéér verkiezingen zijn (weliswaar "slechts" over Europa, maar toch). Als kabinet geen realistische gedoogsteunmogelijkheden ziet in Eerste Kamer is het volledig vleugellam. Daar heeft Rutte denk ik geen enkele zin in. Weet niet precies hoe het zit met termijnen voor uitschrijven nieuwe verkiezingen maar eind mei is denk ik dan nog net haalbaar. Samenvallend dus met Europese verkiezingen. Anders wordt het oktober.

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:24

Is niet lastig, gewoon een partij stemmen die bij voorbaat al tegen dat klimaatakkoord is. PVV of FvD dus.
Alle andere partijen vallen per definitie af want onbetrouwbaar wat ze ook beloven.

2voor12 | 21-01-19 | 11:28

2voor12 | 21-01-19 | 11:28
Voor het kabinet is het lastig bedoel ik

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:40
▼ 1 antwoord verborgen

Helaas moet ik meebetalen aan die waanzinnige migratie van die kansloze paracieten uit Noord-Afrika. Maar laat ze in hemelsnaam in de Randstad wonen zodat ik niet steeds herinnerd word aan deze waanzin.

Nerderlander | 21-01-19 | 11:18 | 1

Eens is de Randstad vol en gaan ze ook de rest van Nederland overspoelen en verzieken! Maak je maar geen illusies!

BaldEagle | 21-01-19 | 17:48

Toch helemaal niet verassend, deze ras opportunisten draaien waar nodig, spreken harde taal wat niks betekent. De wetten die nodig veranderd moeten worden om deze ellende te stoppen, ja die liggen in een diepe la, daar willen de onbenullen hun vingers niet aan branden.
Het Kabinet klapt niet, gaat overstag, alle kinderen inclusief de hele achterban mogen weer blijven, bij elkaar opgeteld enkele honderden, waar hebben we het over, toch?

lanexx | 21-01-19 | 11:17

Zorg er nou EERST voor dat de mogelijkheid van het EINDELOOS PROCEDEREN door zowel de ouders/asieladvocaten en de staat ONGEDAAN wordt gemaakt!
DAARNA versoepeling van een kinderpardon als er alsnog een paar door omstandigheden er als uitzonderingen doorheen vallen.

Zorg eerst dat die gaten gedicht worden voor je gaat scheppen (en in dit geval, het scheppen zelfs 'tijdelijk stopt')

LangeTijdGeleden | 21-01-19 | 11:17 | 5

Als de juiste persoon straks op de juiste plaats zit, is het met een paar pennenstreken en wetjes zo gepiept/geregeld. Dat doet de heersende politieke elite ook al zo'n vijftig jaar.
Maar ja wat gebeurt er als die posities op de ministeries straks door anderen worden ingenomen?

ja-ja-nee-nee | 21-01-19 | 11:28

Zo is het en niet anders.

HaatbaardKnipper | 21-01-19 | 11:30

U bedoelt dat u aan het verdienmodel van een groot gedeelte van de advocatuur wilt komen? En wat doen we dan met al deze werkeloze advocaten?

Roadblock | 21-01-19 | 11:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Voordewind zegt met zoveel woorden dat de CU "eigenlijk" altijd al vóór een pardon was, en een kruisje onder het regeerakkoord zette omdat de anderen, waaronder het CDA, mordicus tégen waren. Nu het CDA zijn standpunt heeft gewijzigd, zo redeneert hij, kan de CU niet anders dan trouw zijn aan het "eigenlijke" standpunt en het regeerakkoord openbreken. Hij legt aldus op heel dubieuze wijze de verantwoordelijkheid voor het onder spanning zetten van de relaties binnen de coalitie volledig bij het CDA.

Schoorsteenveger | 21-01-19 | 11:13 | 1

En ondergraaft als regeringspartij ook het beleid, en maakt zo uitvoerende instanties het werk onmogelijk. Er valt met de fatsoensterroristen die ministers en burgemeester bedreigen sowieso al niet te praten, maar dit sterkt ze natuurlijk extra. Succes als die kinderen naar de uitgang begeleiden je baan is; zelfs de regering die dit wanbeleid opstelt steunt je niet.

Sjors W. | 21-01-19 | 11:17

"terwijl zijn club gewoon bij het kruisje van de klimaatdoelen heeft getekend"

Nee. OPGESTELD.

wapster | 21-01-19 | 11:13

Politicus: "Ik heb enorme ambities en de burger gaat daarvoor betalen!"
Deugende mensch: "Ik deug enorm en de burger moet dat betalen!"
Idealist: "Ik heb grote idealen en de burger moet dat gaan betalen!"
Burger: ....

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:12 | 6

Idealisten en duegeers hebben gewoon kunnen stemmen op waar ze voor staan, had de betalende burger ook kunnen doen.

Misschien zijn er ook meer deugende burgers dan u denkt, u bent omsingeld.

menage | 21-01-19 | 11:24

menage | 21-01-19 | 11:24
Referendum? Geen onderwerp tijdens verkiezingen
Marrakesh? Geen onderwerp tijdens verkiezingen
Klimaatakkoord? Geen onderwerp tijdens verkiezingen
Lastenverzwaringen? Geen onderwerp tijdens verkiezingen
Betalende burger dacht veilig te zijn bij VVD. LOL

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:30

@ menage | 21-01-19 | 11:24 Daarom zijn er ook maar 2 opties bij de verkiezingen; deugers stemmen op het kartel, deugnieten op PVV of FvD. Helaas zijn deugers ook vaak dom en weten ze niet waarom ze waarop stemmen.

Elessir | 21-01-19 | 15:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Het zou nog te verdedigen zijn als het echt eenmalig is en gekoppeld werd aan een vanaf nu zijn de grenzen dicht én alle afgewezen asieleisers en criminele illegalen / dubbele paspoortiërs worden per onmiddellijk uitgezet.
Dat tweede zal helaas met de huidige weg met ons politici nooit gebeuren en dat eenmalige eist ruggegraat. En zoals bekend verweekt de ruggegraat van politici bij het eerst volgende schrijnende geval.

Franker | 21-01-19 | 11:12 | 1

Het Kinderpardon is er al, dit gaat om (weer) een versoepeling. Dus eenmalig gaat het nooit zijn.

Sjors W. | 21-01-19 | 11:27

Klimaatmaatregelen is geen handig thema voor de verkiezingen, want gaat de burger geld kosten, en dus stemmen voor de middenpartijen. Dus ze gaan 'ruzien' over kinderen. Let u maar op dat er de komende 8 weken heel weinig nieuws over klimaat zal verschijnen.

je postbode | 21-01-19 | 11:11 | 6

Dat dus, allemaal toneel en propaganda. Het is entertainment. Meer niet. En stemmen is voor de dommen..

Mark_D_NL | 21-01-19 | 11:15

En het domme NPO en RTL kijkende klootjesvolk trapt er wel weer in.

2voor12 | 21-01-19 | 11:16

Ik loop ondertussen permanent met mijn als-hoedje rond, het is ondertussen wel duidelijk dat de spindokters en andere propagandisten wel een soort van strategie hebben om de massa’s af te leiden. De droom is natuurlijk dat één van de kartelpartijtjes zich rijk rekent en het echt laat klappen, maar het kartel ziet FvD al in de achterspiegel en heeft meer tijd nodig voor demoniseren en propaganderen.
.
De hele discussie rond het kinderpardon kaart een ding goed aan, fuck de regels als niet Nederlander ennje wordt ervoor beloond; want ach die arme kinderen. Als we bij elk jankend kind de regels uit het raam moeten flikkeren blijven we bezig.

HaatAth3ist | 21-01-19 | 11:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom een kinderpardon verruimen als je ook terroristen een visum of verblijfsvergunning kan geven? Hoeven behulpzame dames ook niet hun inboedel in het buitenland voor op het spel te zetten.

Deflatiemonster | 21-01-19 | 11:10

Wat hoor ik de laatste dagen toch weer een verkiezingsretoriek voorbij komen, allemaal precies in het pulletje van de achterban van de roeptoeterende..
En pRutte zijn reactie gaat worden dat iedereen voor zijn bühne mag roepen wat hij wil, maar alles gaat gebeuren zoals het in het volledig dichtgetimmerde coalitieakkoord staat.

Wijze uit het Oosten | 21-01-19 | 11:10

Stichting stem ze weg is geen dag te vroeg opgericht.

revolte | 21-01-19 | 11:10

Ze denken zelf dat het laatste het geval is (dus profilering). De groepsdynamiek met vier baviaantjes op een rots is echter een stuk fragieler dan met twee of drie van die borstkloppertjes. En dat is/wordt door de dames en heren totaal onderschat. Bovendien is de opperbaviaan meer met Theresa May bezig dan met zijn eigen sores.

Rest In Privacy | 21-01-19 | 11:10

Als je als een stier neo-liberalisme door de strot van de bevolking duwt, leger, politie en rechtspraak zelfs moeten bedelen, dan overspeel je je hand. Dat heeft de VVD (spreekbuis van de haves) altijd gedaan maar de rek is er nu uit. Dan kom je hipsters tegen die een open deur intrappen!

Einde van de Domheid | 21-01-19 | 11:09

Laat alstublieft dit kabinet heel snel klappen.
Wegwezen met dit linkse deugende dramkabinet. Rutte opbokken naar Europa, Dijkhof ergens diep terug de provincie in.

Dick Luyenlomp | 21-01-19 | 11:09 | 3

ettuR kan nog veel meer vernielen in de EU, laat hem maar naar een onduidelijk UN baantje gaan.

revolte | 21-01-19 | 11:14

Klappen zal het niet.. je zult zien dat GRlinks en PVDA ze toch wel zullen gedogen wat ze nu al eigenlijk constant doen.

Dutch-Super-Evil | 21-01-19 | 11:20

Ja en dan? De volgende VVD-volksverlakker staat al te trappelen!

BaldEagle | 21-01-19 | 17:50

Dan toch het laatste he. Al die tijd hoor je ze niet, met die verschikkelijke, en verdrietige, Howick en Lili stonden ze ook niet direct moeite te doen.

Neen. Verkiezingstijd komt eraan.

Vanmorgen op de radio: "rijken zijn er +12% op vooruit gegaan, de armen en minder-verdienenden -11%". Die VVD zal nog wel even aanblijven dus.

Koekkeloere | 21-01-19 | 11:08 | 4

Mark_D_NL | 21-01-19 | 11:14
Was het niet de VVD-er spekman die riep "Nivelleren is een feest!" ?

Dick Luyenlomp | 21-01-19 | 11:24

Ik word ook graag rijker en hoe meer armen, hoe rijker ik lijk. Veel armen hebben het echter ook aan zichzelf te danken dat ze arm zijn, dus heel erg kan ik er niet van wakker liggen hoor.

Bakkeleures | 21-01-19 | 13:25

@Bakkeleures: het is 'te wijten' en niet 'te danken'! En verder graag uitleg waarom het 'de schuld van de armen is dat ze arm zijn geworden' en welke 'armen' dit dan betreft!

BaldEagle | 21-01-19 | 17:53
▼ 1 antwoord verborgen

Een uitzetstop voor UITGEPROCEDEERDE asielzoekers. Welk deel van uitgeprocedeerde snapt hij niet?

Frau Merkel | 21-01-19 | 11:07 | 2

Staat niet in het woordenboek van CU

Fatwabuster | 21-01-19 | 11:10

Uitgeprocedeerd betekent hier: ga nog een keer in beroep en rek het zo lang mogelijk uit. Op den duur komt er wel weer een of ander pardon, zelfs voor notoire wetsovertreders(krakers).

InAnumPerRegimine | 21-01-19 | 14:07

Dus en asielzoeker met kinderen mag altijd blijven, want mag niet uitgezet worden.

Gewinflipt | 21-01-19 | 11:07 | 3

Daarom sturen ze hun kinderen ook vooruit hierheen als breekijzer om geheel ten onrechte een vergunning te krijgen

2voor12 | 21-01-19 | 11:09

Nee, eerst moet je een keer een procedure verloren hebben, anders tel je niet mee.

Nuchternederland | 21-01-19 | 12:42

Alle in Nederland geboren kinderen mogen so-wie-so blijven. Dus neuken maar en binnen 9 maanden een permanente verblijfsvergunning.

Leffe Blonde | 21-01-19 | 13:32

Deze coalitie is klaar....... ze vechten elkaar nu al de tent uit omdat ze zich moeten profileren voor de komende verkiezingen, waarbij VVD, CDA en 66 grote klappen gaan krijgen, meerderheid 1e Kamer is dan als sneeuw voor de zon verdwenen en deze regering uitgeregeerd!

Fatwabuster | 21-01-19 | 11:07

Hoezo onzekerheid? Ze weten al jaren dat ze weer weg moeten wezen. Menig rechter heeft zich al hier over uitgesproken dus weten ze al heel lang waar ze aan toe zijn.

2voor12 | 21-01-19 | 11:07 | 1

Inderdaad. Die onzekerheid zoeken ze zelf op, keer op keer.
maar helaas krijgen ze daarbij wel steun van extreem-linkse advocaten en organisaties. Ga daar anders eens klagen, CDU!

Nuchternederland | 21-01-19 | 12:41

Ik zeg CU raus

Willy Keutel | 21-01-19 | 11:06 | 3

Hear hear.

Muuke | 21-01-19 | 11:16

alsof die klotepartij ooit voor mij "in" was. Never ever, die zondagse schijnheiligen.

langzullenweleven | 21-01-19 | 11:44

Raus, nee. Tegen de muur ermee na een kort proces.

Musashi | 21-01-19 | 14:28

Die gristen clubjes zijn net zo ongeloofwaardig als de nos. En dat is vrij ernstig.

Mark_D_NL | 21-01-19 | 11:06 | 1

Volwassen mensen die rabiaat in sprookjesverhalen blijven geloven, zelfs na hun kindertijd, zijn toch volstrekt niet serieus te nemen.

kempenaer | 21-01-19 | 20:32

Gaat de cu straks campagne voeren in de moskee en de middelandse zee?

am*dam | 21-01-19 | 11:05

Het leidt lekker af van de discussie over de olifant die in de kamer is gezet door Ed Nijpels.

Glasgow Argus | 21-01-19 | 11:05 | 2

Bij ieder topic moet je idd kijken welk hangijzer daardoor in de luwte terecht komt!

Einde van de Domheid | 21-01-19 | 11:11

En door DENK.

Leffe Blonde | 21-01-19 | 13:30

Moeilijk doen als t makkelijk is, Nederland oh Nederland. Voor alles is een regeltje maar als die politiek niet goed uitkomen dan buigen we de regel. En gaan we HEEL moeilijk doen. Dus die regel was er ook voor noppes.

Dutchbeaurouge | 21-01-19 | 11:05

Voor wat hoort wat gristenbroeders.

Berbaar | 21-01-19 | 11:04 | 8

De musso linie | 21-01-19 | 11:14 |
Brabbelbeer is geen deuger vergist u zich niet daarin.
Brabbelbeer is een keiharde opportunistische VVD-er, waarbij alles onderhandelbaar is, als de VVD er maar als beste uitkomt.

Roadblock | 21-01-19 | 11:40

Het juiste woord is 'Christen' en geen 'gristen'! Zeker niet opgelet op die dure kostschool van je?

BaldEagle | 21-01-19 | 17:54

Berby heeft al eerder in de panelen toegegeven dat hij graag een graantje meepikt.
De kruimels bij elkaar graait als de grote en vadsige overheidsparasieten gulzig hebben lopen vreten.

kempenaer | 21-01-19 | 20:28
▼ 5 antwoorden verborgen

het laatste

HD50 | 21-01-19 | 11:04

Lekker deugen en de rekening bij de burger neerleggen. Wat een feest.

Deflatiemonster | 21-01-19 | 11:03

Als we de inzet stoppen hebben we ook geen uitzet vraagstuk.
Stop deze krankzinnige migratie.
En ja, laat maar vallen dan het komt er toch wel van.
youtu.be/Jw9i0bu7PyQ?t=43

keestelpro | 21-01-19 | 11:02 | 2

Precies.

Muuke | 21-01-19 | 11:18

Eind deze eeuw 4,4 miljard Afrikanen.
De EU heeft nu 510 miljoen ingezetenen.
Laat die getallen maar eens op je inwerken.
Linkse soy boys en deugvrouwtjes kunnen dat niet in verhouding zien. Daar gaat het al fout. Linkse politici kunnen dat ook niet. Laat staan een paar generaties vooruit denken. Veel te hoog gegrepen.
De meeste Afrikaanse immigranten gaan levenslang in de uitkering hangen.
Massa-immigratie en islamisering zijn Europa nu al aan het slopen. De meute kan of wil het niet zien. Het manco van het huidige democratische stelsel. 18 jaar en ouder mag stemmen. Maakt niet uit of je slecht geïnformeerd bent, totaal onnozel of kwaadaardig.
We teren nog op de verwezenlijkingen van eerdere generaties. Maar je ziet de kentering al. Vooral in de randstad en de grotere steden in de randstad.

kempenaer | 21-01-19 | 20:24

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl