achtergrond

Geenstijl

Timmerfrans' arrogantie in tien plaatjes

Snapt u niets van dat megalomane interview van Frans Timmermans in de Volkskrant van dit weekend? Wij ook niet. Gelukkig is er nu een uitleg in 10 plaatjes van de GeenStijl uitlegservice. Graag gedaan!

Champions League

Champions League

"Ik speel bijna elke week een Champions League-finale om iets voor elkaar te krijgen."

Foto rechts: iemand die elke week Champions League speelt. Foto links: enorme aansteller.

PvdA = Churchill

PvdA = Churchill

"Maar prestaties uit het verleden zijn geen garantie op stemmen in de toekomst. Winston Churchill won de oorlog, maar verloor de verkiezingen in 1945. Als je dan, zoals de PvdA deed, alles aanvalt wat je hebt bereikt, vervolgens een splijtende, nare leidersverkiezing organiseert én niet duidelijk bent over je toekomstplannen, tja, dan beland je op 9 zetels."

Foto hierboven: Diederik Samsom vlak na verkiezingsoverwinning 2012.

Arme Fransen en Duitsers

Arme Fransen en Duitsers

"Ik moet altijd aan het lied Jaurès van Jacques Brel denken, met de refreinregel Pourquoi ont-ils tué Jaurès? Jean Jaurès, de grote leider van de Franse socialisten begin vorige eeuw, zag zijn invloed als zand door zijn vinger glippen toen het nationalisme de overhand kreeg en zijn eigen Franse arbeiders liever de confrontatie met de Duitse arbeiders aangingen dan te begrijpen dat ze een gezamenlijk lot hadden."

Foto hierboven: massagraf in de Eerste Wereldoorlog, een oorlog die waarschijnlijk nooit was uitgebroken als de Franse socialist Jean Jaurès maar een beetje meer op Frans Timmermans had geleken.

Social media

Social media

"Zijn angstbeeld is de sloophamer in handen van de nationalisten: dood aan de EU, leve de natiestaat! ‘Het is de ­natuurlijke reflex als je baan bedreigd wordt, als je vreest voor de toekomst van je kinderen, voor je cultuur: terugtrekken in de nationale cocon.’ Sociale ­media fungeren als katalysator. ‘Ann ­Applebaum, columnist van The Washington Post en een vriendin van me, vergelijkt deze tijd met die van de uitvinding van de drukpers. De revolte die daarop volgde leidde tot honderd jaar godsdienstoorlogen. Die ervaring hoeven we niet te herhalen, maar menselijk gedrag verandert niet wezenlijk.’"

Foto hierboven: social media, nu nog een verschrikkelijke vrijplaats waar mensen hun mening mogen uiten, maar binnenkort helemaal in orde als Frans Timmermans in veertien talen heeft uitgelegd hoe gewone mensen zich moeten gedragen.

Frans Timmermans met dolenthousiaste menigte in Heerlen

Frans Timmermans met dolenthousiaste menigte in Heerlen

"De mensen in Heerlen die mij vertellen ‘we vinden jou een aardige vent, maar hebben de PvdA opgegeven’, antwoord ik: ik geef jullie nooit op!’"

En de hele rij applaudisseerde!

Ziel

Ziel

"‘De ziel van Europa’, zegt hij zacht maar indringend. De vraag was wat er op het spel staat bij de komende Europese verkiezingen."

Foto hierboven: de ziel van de EU. Een zuipende volkshater en zijn op macht beluste knechtje.

Britten stemmen fout in de oorlog

Britten stemmen fout in de oorlog

"Dat komt ook door drie jaar geleden, toen de toenmalige Britse premier David Cameron me zei: houd je buiten de Brexit! Bemoei je niet met het referendum! Ik zal mezelf altijd verwijten dat ik me daarbij heb neergelegd. Niet dat mijn deelname de Brexit had tegengehouden. Maar een oorlog verliezen zonder gevochten te hebben, wil ik nooit meer meemaken."

Foto hierboven: David Cameron maakt de domste fout van zijn leven, hij vraagt de grote Frans Timmermans zich niet met het Brexit-referendum te bemoeien.

Rusland <3 Timmerfrans

Rusland <3 Timmerfrans

"Verder ben ik een kind van de Koude Oorlog, met zijn gespleten Europa. De wens mee te werken aan het eind van die periode, aan herstel van de democratie, de rechtsstaat, is diepgeworteld. Ik wilde mijn stem laten horen. Toen ik terugkwam uit Moskou, waar ik als diplomaat zat, schreef ik een opiniestuk voor de Volkskrant*, september 1993."*

Foto hierboven: uitzinnige Russische menigte na verschijnen opiniestuk door Frans Timmermans in de Volkskrant, september 1993.

Het wordt niks met de populisten

Het wordt niks met de populisten

"Populisme is gegroeid maar het is een fenomeen dat nooit meer dan iets van 20 procent van de stemmen zal krijgen. Voor mij is belangrijker of traditionele partijen de verleiding weerstaan het speelveld van de populisten te betreden."

Hierboven: grafiek waarin je duidelijk kunt zien dat de groei van het populisme ontzettend aan het afvlakken is.

Emotie

Emotie

"De eerste les is: nooit radeloos worden. Denk aan 1672 – het volk redeloos, de regering radeloos, het land reddeloos. Daar heeft niemand wat aan."

Foto hierboven: Frans Timmermans denkt aan 1672. 'Al die mensen die zijn gestorven zonder ook maar één seconde van Timmerfrans De Movie te hebben gezien.'

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Wilders drukt aangifte tegen Timmerfrans door

'Wilders verzoekt het Openbaar Ministerie om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar Timmermans'

@Mosterd | 22-04-24 | 17:54 | 447 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.