Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - Vrouwen zijn mislukte mannen

Krap 100 jaar nadat het vrouwenkiesrecht werd ingevoerd (1917 passief, 1919 actief), kun je alleen maar concluderen dat, als het op werken en carrière maken aankomt, vrouwen de mislukte versie van mannen zijn.

Zeker in de week waarin Rob Jetten fractievoorzitter van D66 wordt en Beau van Erven Dorens de Televizierring wint, kun je stellen dat vrouwen alleen een rol van betekenis spelen, als het om #metoo-gejank en dramissues gaat.

Sterker nog: als het vrouwenquotum niet zou bestaan, zouden nog minder vrouwen een rol van economische betekenis spelen. Schoenen kopen kunnen we allemaal, ze betalen is een ander onderwerp.

Anno 2018 bestaat de lichting jonge politici met wie we het de komende tien jaar zullen moeten stellen uit vier mannen en één vrouw – en die laatste is nog een twijfelachtige gevalletje nepotisme waar de Oranjes van kunnen leren. Rob Jetten, Jesse Klaver, Thierry Baudet, Klaas Dijkhoff en Lilian Marijnissen zijn de dertigers die als gezichten van partijen de geschiedenis in zullen gaan. Vier mannen en één vrouw – hoe is dat anders dan tien jaar geleden? Of twintig? Doe es gek: 100 jaar geleden? Femke Halsema, Jolande Sap en Agnes Kant waren de voorgangers, Marianne Thieme de outsider, maar echt significant is het nooit geworden qua vrouwelijke leiders. Om over de balans of evenwichtige verhouding man/vrouw nog maar te zwijgen.

Zelfde verhaal, andere branche: Beau van Erven Dorens stond te midden van alleen maar zwarte pakken te glunderen bij het winnen van de Televizierring. Geen. Enkele. Vrouw. Stond ertussen. Is het erg? Nee. Is het verbazingwekkend? Ja. We leven in een vrij land, waar iedereen de kans krijgt zich te ontplooien, waar mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben en recht op hetzelfde onderwijs. Waarom falen vrouwen in het werkzame leven? Als er alleen vrouwen op het podium hadden gestaan, had iedereen geapplaudisseerd om hun vrouw-zijn. Zouden ze geroemd worden dat hen 'dit' 'als vrouw' gelukt was. Dat er alleen mannen staan, is een vanzelfsprekendheid, niemand die het opvalt of erover valt.

Waarom lukt het vrouwen niet om zonder hulp van mannen (vrouwenquotum) aan het werk te komen, carrière te maken en fatsoenlijk geld te verdienen? Waarom is het vanzelfsprekend dat een robot een partij leidt maar niet een vrouw? En waarom mag je dan nooit de enige conclusie trekken die getrokken kan worden: ambitie zit blijkbaar niet in het genenpakket van vrouwen. Als er zoveel gedram, gepush en gequote nodig is om vrouwen aan het werk te krijgen, moeten we dan niet concluderen dat we verkeerd bezig zijn? Niet dat de islam nou gelijk heeft en vrouwen ondergeschikte wezens zijn, maar misschien moesten we toch maar wat minder tijd en energie besteden aan vrouwen. Op een handjevol vrouwen na – veelal van de allochtone persuasie, dat dan weer wel, die weten wat ondergeschiktheid voor gevolgen kan hebben – zijn vrouwen reteslimme wezens die mannen het werk laten doen en geld naar huis laten brengen terwijl ze zelf hun nagels lakken, schilderen en meisjescolumns schrijven. Of zo. Maar als slechts een handjevol vrouwen geïnteresseerd is in werken en geld verdienen, slechts een handjevol vrouwen de ambitie heeft om zelfstandig te zijn, moeten we dan als samenleving wel geld in ze investeren en vrouwenquota instellen?

Het is waarschijnlijker dat over 100 jaar net zoveel vrouwen aan het werk zijn als nu, dan dat Rob Jetten ooit nog iets origineels gaat zeggen.  

Reaguursels

Inloggen

Nederlandse parlementariërs blijven niet buiten schot. Hedy d'Ancona (PvdA) is volgens de auteur de grootste 'vrijdag-inner' van het land: op die dag tekenen voor aanwezigheid tijdens het debat - vergoeding: vijfhonderd gulden - en vervolgens wegwezen.
journalist Joep Dohmen, volkskrant 31-3-1999 !!!
En die mevrouw krijgt nog steeds een podium.

outdoor | 15-10-18 | 11:48

Ik durf niks meer te zeggen i.v.m. de relatie tussen man en vrouw,man & man, vrouw & vrouw,m de rest & de rest,nu ben ik vergeten waar ik het over wilde hebben...

cat22 | 14-10-18 | 10:06

Ik begrijp echt niet waarom vrouwen die niet fulltime werken gebrek aan ambitie wordt verweten. Waarom hun keuze voor gezin, het verzorgen van de kinderen en deze niet over te laten aan de opvang zo meewarig wordt beoordeeld. Men kan ook stellen dat juist door deze keuze de man geen zorgen aan zijn hoofd heeft hoe het thuis gaat, niet naast zijn baan mee moet helpen in het huishouden en niet belemmerd wordt in zijn carrière. En dat kinderen geen sleutel om de nek hebben hangen,met vriendjes thuis kunnen spelen en waar mama mee kan gaan naar eventuele sportwedstrijden.

MoonBeebe | 14-10-18 | 09:12 | 2

Het is heel verstandig als je ergens gaat wonen... dat je van te voren met je buren afspreekt dat zij op je kinderen zullen passen.
Dat hoeft niet gratis... 50 euro per week is een nette vergoeding.

sociaal_econoom | 14-10-18 | 09:58

Idd een hele verandering in de afgelopen 50 jaar. Werden vrouwen nog met de nek aangekeken als ze wel bleven werken na trouwerij dan wel bij eerste kind worden ze nu haast voor gek verklaard als ze er juist voor de kinderen willen zijn.

Niks mis mee MoonBeebe hoe jij een mogelijke manier van leven omschrijft. Maar ja, feminisme heeft veel vrouwen en mannen kolder in de kop gegeven, ook degenen die zich niet als feminist omschrijven. En daarbij hun zusters afvallen. Tel daarbij op de nagestreefde eeuwige economische groei en we zitten in de huidige tijd van racen naar de ene en andere afspraak.

En mensen die dat patriachaal en negatief vinden, denk eens hierover na. Als de man het hoofd van het gezin is dan is de vrouw het nekje die het laat draaien.

Gematigd | 14-10-18 | 13:13

Hear hear Ebru!
Een 50/50 vrouw- man verdeling in alle beroepsgroepen en full-time werk krijg je alleen met dwang gerealiseerd. Eenieder die zelfde uitkomst met zelfde kansen verward is in potentie een totalitarist. Zelfs in mijn superprogressieve manier van leven (zij kostwinnaar want werkt, ik bouw full-time ons huis) is zij de koningin, de queen-bee die ons huis regeert. De werker mag bijkans 7 dagen per week onbetaald werken, om de bijenkorf van de queen binnen afzienbare tijd te voltooien.
En zo zijn er nog miljoenen werkers die dagelijks op pad gaan voor hun eigen queen-bee, terwijl the queen bee indien haar gelegen ook een paar uurtjes per week werkt maar vooral van de honing snoept. Wie is er hier nou gek!?

ratelaar | 14-10-18 | 08:47

Vijftig jaar geleden waren er wel vrouwen die er toe deden: Freule Wttewaal, Haya van Someren, Hannie van Leeuwen enz., die gewoon werden gewaardeerd om hun eigen merites en niet vanwege hun biologische vormgeving.

CiTy3 | 14-10-18 | 07:41 | 2

En je kunt niet 3 vergelijkbare vrouwen uit deze tijd noemen?

diederik12345 | 14-10-18 | 08:57

@diederik12345, de vrouwen waar u op doelt, hadden ook zonder emancipatorisch en feministisch gedram hun mannetje gestaan.

CiTy3 | 14-10-18 | 09:21

Wat funest is voor het aanzien van de vrouw is het huidige ''METOO'' gebeuren.
Hierbij gaan vrouwen in de slachtofferrol zitten en dat is funest voor hun aanzien en carrière mogelijkheden.

Met heimwee denk ik aan de jaren 60... de flowerpower tijd - hippie dames met een excentrieke damesmode.
In de jaren 70 kreeg je de bitchperiode via feministen, dolle mina's en de rooie vrouwen van de PvdA - daar had ik weinig mee.

sociaal_econoom | 14-10-18 | 02:33

Vrouw emancipatie... ben 66 jaar en heb dit persoonlijk mogen meemaken.

In de vorige eeuw ging het bergop met de vrouw emancipatie in Nederland, vooral het tijdvak 1960 tot 1985 liep als een trein... feministen, dolle mina's, de rooie vrouwen van de PvdA werden een begrip.
Bij de VARA zag je ze bijna ieder weekend op TV bij Sonja Barend.

Heel vreemd zo rond 1990 (waarschijnlijk door de komst van migranten uit moslimlanden) werden dit soort vrouwbewegingen een stuk minder.
Rond de eeuwwisseling is het compleet stilgevallen en nu holt het achteruit.
Ook in de politiek zie je steeds minder vooraanstaande vrouwen... Frau Merkel is een van de laatste echter zij maakt een vermoeide indruk en zal eerdaags worden vervangen door een man.

sociaal_econoom | 14-10-18 | 01:47

Hoi schrijver van het stukje. Ik snap wel waar je naar toe wilt met dit stukje, vrouwen maken andere keuzes, maar... de SP en de partij van de dieren hebben een vrouwelijke voorzitter... dus dan ga je mis op het ambitie niveau. Nuance nuance nuance.

BrokenTipi | 14-10-18 | 01:45 | 1

Deze twee dames zijn onopvallend bezig... bij Lilian Marijnissen is duidelijk waarneembaar dat zij tot de robotgeneratie hoort.
Ze babbelt veel maar na een minuut weet niemand meer wat ze eigenlijk gezegd heeft.
Ze hoeft zich hiervoor niet te schamen... ook bij mannelijke politici begint het robottijdperk nu zichtbaar te worden.
Jesse Klaver van GroenLinks... en recent Rob Jetten van D66 zijn duidelijk voorbeelden van robot-politici, ook Thierry Baudet valt in deze categorie.

Voorloper van het robot-verschijnsel is Mark Rutte... de kenmerken zijn:
een vlotte babbel en een vriendelijke smile op je gezicht.
Verwacht dat eerdaags de PvdA en het CDA ook met een jonger robot politicus gaan komen.... dit mogen ook vrouwen zijn.
Bij partijen als 50Plus - Denk - de ChristenUnie en de SGP is dit niet nodig.

sociaal_econoom | 14-10-18 | 02:07

Ze zijn er wel hoor, maar van voor het janktijdperk. Marga Klompé, Andrée van Es, Haya van Someren, en natuurlijk Ayaan Hirsi Ali.

Rest In Privacy | 14-10-18 | 00:47 | 1

Het janktijdperk dit heb je goed gezien... maar dan praat je over dames uit de vorige eeuw.
Je hebt ook vrouwen die zitten in de overgang zoals de burgemeester van Amsterdam.... Femke heeft kenmerken van het janktijdperk maar met haar vlotte babbel zit ze in het robottijdperk.

sociaal_econoom | 14-10-18 | 02:18

Zit wel wat in. Vrouwen zijn mislukte mannen.
In ieder geval kun je vaststellen dat de jobs waar vrouwen mannen dingen gingen doen die job totaal geen aanzien meer heeft en devalueert.
Vanaf dat moment kon je er geen gezin meer mee onderhouden immers vrouwen doen het 't liefst in deeltijd, of op afroep. Leuk voor de ondernemer.
Dus voor een lullig ehh.. k.. t salaris.
Zie buschauffeur, postbeambte, (zieken en ambtenaren) taxi's, bij stations en vliegvelden zie je ze overigens niet, kennelijk te bedreigend op de wachtplaatsen.
Zullen ze hoer worden toegebeten, of kent iemand een andere reden, dat je ze daar niet ziet ?!

G.M.I.M. Pet | 14-10-18 | 00:17

Vrouwen willen maar één ding, zich laten sugarren door een man die veel te bieden heeft om met haar charmes en erotiek versneld hogerop te komen. Alle overige mannen zijn voor haar oninteressante deplorables.

Ikbeneenzelfbouwer | 13-10-18 | 23:32

Wat betreft het vrouwenquotum: ik ben een vrouw en ik ben echt top, dus multinationals die een excuus-Truus nodig hebben: ik ben beschikbaar voor eenzelfde bedrag als een man voor eenzelfde functie! Belt u maar! Ik weet wel wat van het zakenleven, maar ook weer niet zoveel om het jullie lastig te maken met kritische vragen. Een gedroomde kandidaat dus.

Toos Bevergeil | 13-10-18 | 23:22

Hartstikke veel bewondering voor Ebru. Het is een bijzondere krachtige getalenteerde dame maar ik vind haar iets te geforceerd haar best doen om "one of the guys" te zijn. Elke keer die zure stukjes over vrouwen en dan vooral die zure stukjes over vrouwen met een man die het hoofdinkomen verzorgt. Ik was zelf een sleutelkind want mijn moeder was een carrierevrouw en ik vond het afschuwelijk. Altijd alleen thuis of bij een oppas voor wie ik het verdienmodel was. In het weekend een bomvol schema omdat in 2 dagen aan alle sociale verplichtingen voldaan moest worden, de boodschappen gedaan moesten worden en het gras gemaaid. Altijd maar 1 ouder bij de balletuitvoering en je ouders zelden samen zien, zelfs met Kerstmis. Ik heb er dus bewust voor gekozen er voor mijn kind te zijn. Met een in het buitenland werkende man was de meest logische keuze dat ik dus mijn goede baan op zou geven. Mijn zoon kreeg tussen de middag een tosti, een gebakken eitje en een luisterend oor en we genoten hier beide van. En als hij op school zat, deed ik vrijwilligerswerk of ik deed iets voor mezelf. So what..... In de weekenden was er rust. De boodschappen waren gedaan, het huis was aan kant en het gras was gemaaid dus hadden we quality time. En ja, ik kocht schoenen. Heel veel schoenen. Loads of schoenen. Nog meer dan Ebru waarschijnlijk. Mijn man betaalde ze zonder morren. Zolang er af en toe maar slaapkamerhakken tussen zaten klaagde hij niet. Inmiddels verdien ik mijn eigen schoenen weer maar iets meer credits van Ebru voor de moeders die wat meer traditioneel zijn, zou fijn zijn.

Linkse allergie | 13-10-18 | 21:49 | 5

Linkse allergie | 13-10-18 | 21:56 |
Yes, maar laat dat nu het meest gebruikte argument zijn: ZIJN baan verdiende beter. Wordt toch tijd dat vrouwen eens gaan zeggen: Maar MIJN baan verdiende beter dus gaf hij hem op. Maar dat hoor je nou heel erg zelden en dat is denk ik precies waar Ebru op duidt: Als het erop aankomt blijven mannen de kostwinner en de meestverdienende. Waar zou dat nou door komen?

Beste_Landgenoten | 13-10-18 | 22:04

In mijn geval omdat hij 10 jaar ouder is en dus wat meer tijd had gehad om op de maatschappelijke ladder omhoog te klimmen. Ik weet niet wat het besluit was geweest als de salariëring elkaar niet ontlopen had. Misschien was ik dan blijven werken en was hij thuis gebleven en had hij schoenen gekocht.

Linkse allergie | 13-10-18 | 22:08

Maar dan nog vind ik het niet kies om altijd zo af te geven op vrouwen die om wat voor reden dan ook gekozen hebben voor een andere vorm dan Ebru. Ik heb het idee dat er bij haar meer achter zit dan alleen maar dat vrouwengedoe. Misschien wil ze ook gewoon een man. Dat kan he, ook als je economisch onafhankelijk bent.

Linkse allergie | 13-10-18 | 22:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze zijn er wel, vrouwen me een goede fulltime baan. Maar het gros lijkt toch liever lui dan moe. Of netjes gezegd: Anders geintereseerd. Geen overheidsactie doet daar iets aan, al zo lang ik weet wordt van alles verzonnen om meer vrouwen aan het werk te krijgen maar het blijft middelmaat troef en opgeven van de carriere zodra de kindetrjes komen. Zelfs in buitenlanden waar je het niet zou verwachten is het met die emancipatie veel beter gesteld dan hier, we zijn aartsconservatief als het om vrouwenzaken gaat.

Beste_Landgenoten | 13-10-18 | 21:47

Te ongeduldig om zo'n conclusie te trekken. In een eeuw vanuit de (mannen)schaduw uit de keuken en naar school is een behoorlijke verandering. Sociale ontwikkelingen, mits geen revolutie, gaan langzaam maar gestaag. Zo nu en dan vallen muren om. Over 100 jaar?.. niet te voorspellen maar de gekke tijd van nu waar ik steeds minder van snap is niet bepaald bemoedigend.

larie | 13-10-18 | 21:37

Toen vrouwen mee gingen werken, werden koophuizen peperduur, er moest een tweede auto komen, verdubbelden files, en bedachten we dure kinderopvang, zeg maar babysit.
Per saldo hadden ze net zo goed niet kunnen werken had het gezin evenveel te besteden gehad.
Tussen de middag zie je allemaal dwaze moeders racen, telefoontjes aan het oor die altijd bijna te laat de kinderen van school halen.
Geweldige bijdrage hoor vrouwenarbeid.

G.M.I.M. Pet | 13-10-18 | 20:54 | 4

Vrouwen die hoogopgeleid zijn en een goede baan hebben zijn dan ook vaak onrealistisch kritisch en mannen hebben inderdaad ook wel de behoefte om zich ergens nodig te voelen. Totaal onafhankelijke vrouwen zijn niet onaantrekkelijk vanwege hun onafhankelijkheid, maar vanwege dat hun houding naar mannen toe ook mee veranderd. Check statistieken over hoe goed die relaties gaan. Het kan wel goed zijn voor de welvaart, maar niet echt voor de liefde, die inderdaad wat perverse materiële prikkels lijkt te hebben. Veelal wel onbewust.

Ohja | 13-10-18 | 21:43

koter | 13-10-18 | 21:25
Leuk verhaal, maar trouwt de man tegenwoordig een vrouw die dezelfde opleiding heeft of een lekker wijf?
Het is regelrechte onzin om te beweren dat mannen de losers zijn qua opleiding en baan en de vrouw daardoor niet kan kiezen want geen match.

Waarom verkondig jij deze onzin, ben jij een zure mannenhater?

Ongeblustekalk | 13-10-18 | 22:08

Ohja | 13-10-18 | 21:43

De welvaartsgroei is van korte aard. Je ziet nu al dat Millenials het slechter zullen hebben dan hun ouders. Het feministische model dat pak 'm beet haar intrede deed tussen '64 en '68 is onhoudbaar op de lange termijn. Een dergelijk model kan je max. twee a drie generaties volhouden vervolgens gaan de schokdempers onder de maatschappelijke orde het begeven onder een te hoge druk van oplopende rentelasten afkomstig van de staatsschuld, alsmaar hogere belastingen en de sociale druk door demografische veranderingen. Een land met weinig natuurlijke aanwas zal immers haar toevlucht moeten nemen tot immigratie om te compenseren voor het gebrek aan inheemse geboortes. Doordat vrouwen (zij die wel kids krijgen) ook steeds later kinderen krijgen zijn ze gigantische backlogs aan het creëren voor zichzelf. Hun ouders zullen immers oud en hulpbehoevend worden in de periode waarin ze zelf nog opgroeiende kinderen hebben. Stel je voor een moderne vrouw begint met kinderen rond haar 32ste en haar feministische moeder kreeg haar op haar 30ste dan begint ze dus met kinderen op het moment waarop haar ouders zich rond de pensioenleeftijd begeven. Voordat al deze kinderen de 18 bereiken zijn haar ouders de 80 ruim gepasseerd. Moet je in ogenschouw houden dat ze zelf inmiddels ook ruim op leeftijd is. Dat wordt dus een inzinking, burn-out of een zware depressie. En natuurlijk een huwelijk dat op de klippen loopt.

koter | 13-10-18 | 22:11
▼ 1 antwoord verborgen

We gaan weer achteruit inderdaad. Alsof vrouwen die emancipatie eigenlijk helemaal niet gewild hebben. Of nee, dat is generaliseren... een enkele doortastende tante daargelaten, er zijn te véél vrouwen die die emancipatie helemaal niet gewild hebben.

Papa Jones | 13-10-18 | 20:33 | 2

Dat is niet waar. Stemrecht is fijn. Geen Groenlinks of D66 nee. Zo wel meer. We willen alleen geen mannen moeten zijn. Dat is wat het huidige feminisme is. Dan ook nog op een hele kromme manier, wel toch beroepen op datzelfde geslachtsgedoe, wat je zo veracht in je medevrouw. Het is een raar emotioneel soort feminisme wat nu zo heet. Vroeger, hadden ze recht van spreken en die vrouwen ben ik oneindig dankbaar voor mijn rechten. En daar zal ik dan ook goed mee omgaan. Maar de plicht om een man te zijn ga ik niet in mee. Ik mag zorgen en ik mag belangrijk vinden wat ik belangrijk vind, zonder dat dat mij of anderen die mijn keuze maken devalueert. Er zijn veel manieren om iets bij te dragen. Heel veel. En de meeste worden niet uitgedrukt in een salaris en dat kan en hoeft ook niet, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Genoeg mannen die dit wel waarderen gelukkig. En een zogenaamd geëmancipeerde eikel die vind dat ik 'mag' maar eigenlijk moet werken naast het huishouden hoef ik inderdaad niet..

Ohja | 13-10-18 | 20:58

@ohja. Precies mijn gedachte

Martexx | 13-10-18 | 21:30

Precies hetzelfde verhaal als de pieten discussie.
Als een mens iets niet wil van nature kun je wel resultaat krijgen door campagnes, beloningen en dergelijke. Maar de innerlijke beloning blijft uit.
En daarom is er geen ambitie. Vrouwen zonder kinderwens hebben daarmee wat minder problemen, die hoeven zich niet in meerdere ongelijke delen te splitsen.
Je kan NIET 100% werken aan je carrière en tegelijkertijd je kinderen gezond opvoeden. Want er is maar 100% (( belachelijk dat de deugindustrie meiden wijsmaakt dat de wens om kinderen te maken en op te voeden iets is om je voor te schamen.
Het is misschien het enigste zinvolle wat mensen kunnen doen.
Wat is het resultaat van al die linkse inzet: vrouwen die zich schuldig voelen als ze mooie stabiele kinderen op de wereld zetten en de verantwoordelijkheid nemen voor de opvoeding, kinderen met gedragsproblemen, burn outs, ongelukkige mensen... Wat een verdriet..
Misschien.... Mmmmm ..... Is het gewoon een goed idee om te stoppen met pushen, wil je kinderen, huisje boompje 🐝, of een simpele baan en je tijd steken in wat jij belangrijk, of leuk vindt? Lekker doen!
Gebrek aan ambitie is meestal gebrek aan de wens, en dat is niet slecht. Net zoals het niet slecht is als je geen kindjes wil (uit jezelf of omdat je dat hebt geleerd) en lekker stukjes tikt op je laptop.
Lekker laten gaan

Martexx | 13-10-18 | 19:56 | 1

Mooi gezegd!

Rest In Privacy | 13-10-18 | 20:05

We hebben ook nogal een voorsprong qua werk en leven. 70 jaat geleden bleef het wief nog thuis bij de kids en zat manlief aan de bar in het weekend na een week geld binneharken. Pas bij de koms van de anticonceptie kon er ook wat.

menage | 13-10-18 | 19:09

Het zijn altijd vrouwen die andere vrouwen afvallen, diskwalificeren, afkatten, klein en belachelijk maken. Dat doen mannen niet met elkaar. En dat is nu precies de enige reden waarom vrouwen mislukte mannen zijn.

Weerduivel | 13-10-18 | 19:00

De huidige politieke partijen omtrent de emancipatie van vrouwen... Ebru weet met mij dat dit een ingewikkeld verhaal is.
De SP zou met Lilian Marijnissen vrouwen op een hoger plan kunnen brengen. Maar de pech is dat Lilian tot de robotgeneratie behoort.
Een vlotte babbel - maar na een minuut ben je vergeten wat ze heeft gezegd.

D66 - zij hebben met Rob Jetten (31) iemand binnengehaald die ook van de robotgeneratie is... een vlotte babbel - hij heeft geen kinderen en maakt zich alleen maar druk over het klimaat.
Rob non Stop - wil dat we allemaal stoppen met het gebruik van aardgas, benzine en olie. Dit zijn geen dingen waar onze vrouwen en kinderen blij van worden... het betekent voor hun extreem hoge kosten en uitgaven.

Conclusie: SP en D66---> delete.
GroenLinks dan...?
Jesse Klaver is een kopie van Rob Jetten ook hij maakt zich zorgen om het klimaat. Bovendien wil hij net als D66 meer vluchtelingen uit moslimlanden in NL huisvesting, zorg met een uitkering geven.

Dus zowel SP, D66 en GroenLinks zijn niet goed voor de dames.
Blijft over VVD, CDA en de PvdA.
Rutte vervangen is onmogelijk... hij is een gelukte vrouw.
CDA en PvdA zouden een vrouw kunnen zoeken.
Denk dat Ebru Umar een geschikt iemand is... Ebru begrijpt als geen ander wat er mis is met Nederland.

sociaal_econoom | 13-10-18 | 18:17

Sorry - moest even weg.
Nu de uitleg waarom het na de eeuwwisseling mis is gegaan.
Pim Fortuyn zag dit aankomen en heeft ons in 2001 en 2002 meerdere malen gewaarschuwd - maar helaas.

Daarna hebben we Balkenende gekregen met normen en waarden.
Vervolgens Mark Rutte, deze mislukte vrouw heeft hier geen gevoel bij.
Vervolgens kregen we in Duitsland een mislukte man... Angela Merkel.
Met haar... ''wir schaffen das'' heeft ze het voor de vrouwen in Duitsland en Nederland een stuk moeilijker gemaakt.

Met ''Metoo'' gaan vrouwen in de slachtofferrol hangen - dat is het domste wat je kunt doen.
Dadelijk meer en de mogelijke oplossingen.

sociaal_econoom | 13-10-18 | 17:38 | 1

Leefde Pim nog maar he.

Beste_Landgenoten | 13-10-18 | 22:07

Halo beste Ebru, vergeet even geen aandacht te schenken aan 2 VVD vrouwen, waaraan weliswaar ons land weinig gehad heeft, maar die toch met ellebogen, brutaliteit, nepotisme, slijmen en vooral overal te komen waar je niet nodig bent, te weten: gek op geld zijnde Neelie Kroes ( ons Neelie zou Pim Fortuyn zeggen-"lees zijn column via Google maar over zijn verwijderde column ) alsmede de nog ergere mevrouw paard Annemarie Jorritsma.
Heeft haar leven lang uit de staatsruif gevreten, heeft hoofdzakelijk altijd door haar politieke positie te (mis) gebruiken haar positie en familiaire geldzaken beschermd en prioriteit gegeven, in de 2e kamer voor de VVD beland,is minister geweest van bruggen en wegen,(resultaat ervan nul ) burgemeester Almere, voorzitter Nederlandse gemeenten, als mastodont nu in de 1e kamer voor de VVD en ( natuurlijk zij weer) zal wel daar voorzitter worden.
Zulke vrouwen kun je ook in de politiek krijgen Ebru en daar word ik niet blij van.
Net zoals ik nu die blunderende Ollongren en Kaag , d66 ers, volkomen ongeschikt vind .

outdoor | 13-10-18 | 17:04 | 1

Misschien dat Nederlandse vrouwen zich kunnen optrekken een Koningin Maxima?
Zij is voorbeeld van een vrouw die laat zien wat een vrouw heeft te bieden.
Ze is altijd netjes gekleed, hoffelijk en attent.

Ben heel eerlijk, mijn vrouw kan niet aan haar tippen... maar zodra ik dit tegen
haar zeg - dan wordt ze boos en zegt ze dat ik haar meer geld moet geven.

sociaal_econoom | 13-10-18 | 18:30

Ik ben vrouw en ik heb altijd minstens 40 uur per week gewerkt. En hoe hoger ik in de hierarchie kwam, hoe minder leuk ik mijn werk vond.
Uiteindelijk had ik een afdeling van 8 man onder me en verdiende ik echt goed geld. Maar ging elke dag met tegenzin naar m'n werk.
Ik heb een stapje terug gedaan. En dat verdient misschien minder, maar het bevalt stukken beter. Veel minder stress, niet meer die druk. Nauwelijks overwerk. En ik heb er weer lol in.
Om mij heen hoor ik van meer vrouwen dat ze er zo over denken.
Misschien dat niet al die onwillende vrouwen vreemde wezens zijn, maar dat Ebru (en vrouwen met Ebru's instelling) de vreemde eend in de bijt met vrouwen is.

J. Jarig | 13-10-18 | 17:01 | 5

Dit hoor ik vaker bij vrouwen - zij vinden leuk werk belangrijker dan baas zijn over een grote afdeling... met stress en op je tenen moeten lopen.

Voor mannen is carrière en een hoge functie belangrijk.
Vervolgens komen ze thuis en dan zijn ze chagrijnig en niet te genieten.

Ik neem mijn petje af voor vrouwen - die dit niet zo doen!

sociaal_econoom | 13-10-18 | 19:55

Waar het mij om gaat is dat Ebru zich regelmatig opwindt over het feit dat er zo weinig vrouwen in de top van van alles zitten. En ik krijg het idee dat ze dat die vrouwen heel erg kwalijk neemt. Dat het komt doordat ze zich niet zo gedragen als mannen: veel en hard werken en je eigen geld verdienen en niet afhankelijk zijn van anderen. Dat je als vrouw pas geslaagd bent als je dat bereikt hebt.
Mijn mening is dat je ook een waardevolle bijdrage kunt leveren en geslaagd kunt zijn in een minder of niet betaalde functie. Ook als je dan wel (deels) afhankelijk bent van anderen.
En nee, ik zat en zit niet bij het UWV.
Sterker nog: nooit wat voor uitkering dan ook "genoten".

J. Jarig | 13-10-18 | 20:02

Tsja, maar dit is nu exact waarom je zo weinig vrouwen in de top ziet: Het moet namelijk wel "leuk" blijven. Daarom komen ze ook niet door dat glazen plafond. Topman of vrouw zijn vereist een killersmentaliteit, doorgaan tot je erbij neervalt, overwerk, ellebogen en ervoor blijven gaan. Competitie, vuile spelletjes en machtsdenken. Zo kom je aan de top, maar of dat "leuk" is? Nee dat is niet leuk, maar mannen zitten nu eenmaal zo in elkaar dat ze zo monomaan fanatiek kunnen zijn dat ze er alles voor aan de kant zetten.

Vrouwen willen niet eens aan de top. Ik geef ze geen ongelijk want het zijn vaak hondebanen maar toch: Het is niet omdat mannen hen dat verhinderen, tenminste niet meer verhinderen dan andere concurrerende mannen voor de toppoisties. Vrouwen willen het gewoon zelf niet, dat gevecht om de knikkers. Maar oke, dan ook niet zeuren om vrouwenquota, positieve discriminatie of voorkeursbeleid. Wordt het alleen maar slechter van.

Beste_Landgenoten | 13-10-18 | 22:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, dat vrouwen mannen graag het werk laten doen klopt niet. Kijk naar het onderwijs: grotendeels overgenomen door vrouwen. Gezondheidszorg: niet alleen verpleegkundigen en thuiszorgers, ook aan de top steeds meer vrouwen. Geneeskunde studeren is razend populair bij vrouwen, de chirurg/ medisch specialist van de toekomst is een vrouw. Alleen in de top van het bedrijfsleven ligt het lastiger: old boys and all that, oud-corpsleden van in de vijftig die elkaar op hun vestje tikken, vorkjes prikken en afspreken op de Wassenaarse lawns.

Zenzeo | 13-10-18 | 16:58 | 3

Gaat nog wat worden met de gezondheidszorg. Een steeds groter aandeel vrouwen (in de regel lagere productiviteit) gecombineerd met een groeiende zorgvraag (groeiende bevolking plus vergrijzing) is a disaster waiting to happen. Daar kan het NHS in het Verenigd Koninkrijk je alles over vertellen.
"Female consultants working in the NHS are 20 per cent less productive than their male counterparts, researchers claim today."
www.telegraph.co.uk/news/uknews/15765...
"The growing ranks of female physicians in Canada will slash medical productivity by the equivalent of at least 1,600 doctors within a decade, according to a new analysis of data indicating that female MDs work fewer hours on average than their male colleagues. The paper comes a year after a blue-chip list of medical educators publicly condemned what they called the scapegoating of women for Canada's severe doctor shortage. Mark Baerlocher, MD the study's lead author, acknowledged he is tackling a thorny issue, but stressed he does not favor curbing the number of female physicians. Instead, the study calls for greater increases in medical-school enrollment to offset the findings."

www.healthleadersmedia.com/strategy/r...

koter | 13-10-18 | 17:13

koter | 13-10-18 | 17:13
En die vrouwen hebben allemaal een pererdure opleiding gehad en gaat daarna in deeltijd werken. wanneer de kinderen ouder zijn blijft dat zo, want een weekend van 5 dagen is wel zo lekker.

Ongeblustekalk | 13-10-18 | 17:30

Het is niet wenselijk dat elk proces 'productiever' wordt in de zorg. Dit wordt veelal gemeten aan en vergeleken met het bedrijfsleven.
Wil je echt met een supersonisch washandje gewassen worden zodat een douche niet meer nodig is? Wat nu gebeurt in sommiige verpleeginstellingen.
Misschien geeft die lagere productiviteit wel kwaliteit, die is in sommige verpleeginstellingen namelijk ver te zoeken.
Helaas ook ingevoerd door vrouwen.. dat is een ander verhaal.
Maar dit artikel zegt niet alles. Qua marktwerking kan de zorg niet steeds hetzelfde percentage groeien qua productiviteit..
In het artikel wordt als reden ook het niet kunnen overwerken aangevoerd.
Dit wil dus eigenlijk zeggen dat de taken waarvoor je bent aangenomen niet passen binnen je aangestelde uren..

letopuwzaak | 13-10-18 | 17:51

Alles goed ebje ? , penisneid ?

newray | 13-10-18 | 16:55 | 1

*nijd

Risingson | 13-10-18 | 17:42

Ben 66 en heb de opkomst en neergang van vrouwen persoonlijk meegemaakt.

In de jaren 60 had je de opkomst van feministen en bij de PvdA de ''Rooije vrouwen'' zoals Hedy d'Ancona. Deze vrouwen hebben prima werk geleverd voor de emancipatie van de vrouw.
Echter in deze eeuw is het misgegaan - hierover bericht ik jullie later want ik moet nu even weg.

sociaal_econoom | 13-10-18 | 16:54 | 1

dÁncona: de mevrouw die in Brussel de presentielijst tekende voor een vergadering, ontving daarvoor 500 gulden, vertrok uit het gebouw en was nimmer op die vergadering aanwezig. Nooit gestraft natuurlijk.( bron: journalist Volkskrant ).

outdoor | 13-10-18 | 17:10

Altijd al gezegd.

Fantabulosa | 13-10-18 | 16:54 | 1

Dank u... over een half uur kom ik met het verhaal waarom het na 2000 is misgegaan.

sociaal_econoom | 13-10-18 | 16:56

We zijn niet allemaal begiftigd met of een goede jeugd met bijbehorende aanmoediging, ambitie van nature, karakter, talenten, leervermogen. Niet geleerd b.v. wat doorzettingsvermogen kan brengen. Geldt voor vrouwen en mannen. Dit zijn de stratenmakers, cassieres, dakdekkers, schoonmakers etc etc. etc, Ook met deze (broodnodige) beroepen zou je samen 80 uur moeten maken. Nooit de kans hogerop te komen, dus hoezo ambitie?! Prima als je geen kinderen hebt en het samen wilt.
Laat ze samen de 60 uur. In de kinderen investeren is belangrijk. Enne... laten we deze groep respecteren en ze dankbaar zijn.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 16:46

De hormoonhuishouding speelt een te grote rol in het leven van vrouwen. Zo kan het gebeuren dat een bepaalde opmerking de ene dag goed valt bij een vrouw en je de volgende dag erom “vermoordt” wordt.

Dutch_Holland | 13-10-18 | 16:38

Mannen hebben wel tepels maar geen borsten. Mannen gaan ook nog 's eerder dood. De stelling "mannen zijn mislukte vrouwen" is ook wel te verdedigen.

de visser | 13-10-18 | 16:29 | 1

Jij kent vrouwen blijkbaar niet zo goed?

Ongeblustekalk | 13-10-18 | 16:54

Je hebt helemaal gelijk Ebru, het wordt tijd dat de regering hier eens flink wat protocollen en regelwetgeving op los laat. Misschien dat Rutte een flinke portie belasting kan heffen op de thuis bank- zittende vrouwen. Vrouwen zijn immers mislukte mannen en kinderen zijn mislukte volwassenen. Je opvattingen snijden hout, geweldig is dit artikeltje.

LolaBabooshka | 13-10-18 | 16:18 | 1

Eerst stemrecht afnemen zodat we van die linkse plaag verlost zijn. Vrouwen stemmen ons linea recta het kalifaat in.

Ongeblustekalk | 13-10-18 | 16:28

Wat een geëmmer steeds over de rol van man of vrouw. Het is allemaal zo bekrompen, typisch nederland. één en al gezeik. Wat een zeikland is dit geworden, door de jongere klaploop generatie! Stroop je mouwen maar op, en ga ééns echt aan het werk!

vluchtelingallergie | 13-10-18 | 16:17

Ebru, wat te denken van Jenny Douwes.

JohnWalker | 13-10-18 | 16:13 | 2

Die is eigenlijk per ongeluk ergens het gezicht van geworden. Nou ja, per ongelijk? het is natuurlijk een leuk koppie, en dat doet het goed bij de media.

koter | 13-10-18 | 16:20

'Per ongelijk' u bedoeld natuurlijk 'per ongeluk'. En niet alleen leuk koppie maar ook ballen.

JohnWalker | 13-10-18 | 16:32

Binnenkort: mannen niet meer nodig, Chinese wetenschappers is het reeds gelukt met twee vrouwelijke muizen nakomeling te maken. Maak ik het nog mee, een damesplaneet? @Usnomore

isitsoornot | 13-10-18 | 16:13 | 1

Vrouwenplaneet Medusa, klassieke SF serie.

Acidbrain | 13-10-18 | 16:17

Vrouwen zijn vrouwen en mannen zijn mannen. In het wereldbeeld van feministen zijn vrouwen inderdaad mislukte mannen, maar dat komt omdat feministen zelf zwaar gemankeerd zijn. Dat je vrouwen weinig terugziet in leiderschapsfuncties is vrij makkelijk te verklaren... vrouwen zijn niet gemaakt/geëvolueerd voor dat soort rollen. Ten eerste zijn ze fysiek beduidend zwakker en ten tweede mentaal in de regel instabieler. Vandaar dat zelfverzekerdheid en een stoïcijnse houding in moeilijke tijden kwaliteiten zijn die door vrouwen in mannen hoog gewaardeerd worden. Ga je hieraan lopen rommelen, zoals het geval in een zwaar egalitaire maatschappij (iedereen is gelijk in plaats van gelijkwaardig), dan zal je zien dat het aan singles en geboortes snel zal teruglopen. Gevolg is dat je dan als land afhankelijk wordt van immigratie... en dan kan Ebru daar weer een zeikartikel over schrijven.

koter | 13-10-18 | 16:03 | 2

aantal singels zal oplopen, geboortes teruglopen.

koter | 13-10-18 | 16:04

Dat over stabiliteit, zelfverzekerdheid en stoïcisme zijn mijns inziens uiterlijkheden, houdingen. Ik vind vrouwen eigenlijk sterker als mannen, in stress-situaties. Aan de andere kant zijn mannen misschien competitiever, ambitieuzer, waarbij nog komt dat (dit zullen feministen me niet in dank afnemen) vrouwen uiteindelijk toch voor kinderen kiezen, waarna ze verder gaan met een deeltijdbaan. Tja..... zo is het leven

decksmann | 13-10-18 | 16:19

Voor 1860 konden maar 100.000 mensen stemmen in Nederland.En dat was echt niet Jan met de Pet.En nu hebben nog minder mensen het voor het zeggen.Topambtenaren,top politici van VVD,CDA,PvdA en D66,sommigen van Quote 500 en ceo' s van multinationals.Referenda is afgeschaft.Dus ik denk dat misschien hooguit nu 200 mensen het voor het zeggen hebben in Nederland.Zorgvuldig gekozen door de Bilderberggroep.Nazaten van die 100.000 staan er nu misschien wel 300 van in de Quote 500.En deze mensen interesseert het geen kut of ze nu hun potje pindakaas aan een Nederlander,Turk,Marokkaan,Griek of Spanjaard verkopen,zolang ze miljoenen kunnen bijschrijven.En als op den duur de pleuris uitbreekt met fanatieke moslims dan blijft koning W.A ons vanuit Londen steunen?We moeten wel zijn jaarsalaris van 9 ton overmaken naar Londen want Londen is duur?

Jan59 | 13-10-18 | 15:47 | 1

Denk eerder Argentinië, je kan er zeker van zijn dat de evacuatie plannen al klaar liggen!

kapt.Jerkoff | 13-10-18 | 16:27

Het woord 'emancipatie' is uitgevonden als kapitalistisch businessmodel. Bestaat pas sinds de religie van democratie.
Vrouwen zijn geen mislukte mannen, en mannen geen mislukte vrouwen.
De twee geslachten zijn überhaupt geen punt van discussie (alle omgebouwden ten spijt), gezien de natuur het prima complementair heeft geregeld: je bent een mannetje of vrouwtje en je enige natuurlijke doel in dit leven is voortplanten samen met iemand van het andere geslacht. Klopt allemaal precies. Zoals een schroefje in een plugje. Een boutje in een moertje.
Al dat succes-, politiek-, werken-, ondernemer-, geld-, modern-, blabla-gelul is -net als de andere 99% in media- dom propagandagelul.
Sorry Ebru, je bent in de generalisatie van propaganda getrapt.

A.U.EnLeven | 13-10-18 | 15:40 | 1

Complementair aan elkaar, wat een gelul. Veel vrouwen gedragen zich als een kapot apparaat, rationeel denken is niet echt hun ding maar zeuren totdat ze het van een man krijgen is standaard ingebouwd.
Mannen zijn over het algemeen superieur aan de vrouw, vrouwen weten dat maar zullen dat nooit toegeven, de kleine narcistjes die het zijn.
En veel vrouwelijke ondernemers? Dat is een uitzondering.

Ongeblustekalk | 13-10-18 | 15:57

Het is allenaam niet zo moeilijk, hier een link naar de “bijbel voor het man zijn” en waarom vrouwen de mannen nooit zullen inhalen op het gebied van ambitie en prestaties.

therationalmale.com/the-best-of-ratio...

Raceeend | 13-10-18 | 15:22

We hebben al een DKS maar als je zo doorgaat Ebru krijgen we binnenkort ook nog een DMS.
Fijn, dat je het ook voor Jenny opneemt.

Slurfje | 13-10-18 | 14:53

Het helpt als je zelf ook niet zo’n geobserdeerd bezig bent met je vrouw zijn. Dan zie je misschien dat iedereen min of meer gelijken kansen heeft, ongeacht geslacht. Legio vrouwen timmeren aan de weg en de historische achterstand op mannen wordt ingelopen. Kortom, stop eens met jezelf te profileren met je geslachtsorgaan.

Ggroengras | 13-10-18 | 14:50

Mensen moeten het vooral lekker zelf weten. Vrouw aan het werk, man achter het fornuis, of andersom. Mij een zorg. Het is juist deze regressieve regeldrang die leidt tot een glazen drempel. We worden gediscrimineerd, het zal wel lastig zijn. Het is de hedendaagse consumeren, vrijheid blijheid cultuur die mensen passief maakt. Vrouwen die van nature, en door culturele gewoonten al meer naar die kant neigen, zijn misschien wel sneller geneigd daaraan toe te geven dan mannen, die zich er zichtbaar tegen verzetten.

Links maar meer kapot dan je lief is.

Mr.Major | 13-10-18 | 14:47

Veel mannen missen een purpose/doel in het hedendaagse leven dat is waarom ze niet vooruitkomen of dat ze onder de plak zitten. Alle elementaire zaken worden voor een groot deel geregeld door de overheid,

lacucaracha | 13-10-18 | 14:45 | 5
-weggejorist-
Rest In Privacy | 13-10-18 | 15:18

@Havenwerker | 13-10-18 | 15:18
Dat zeg ik maar de overheid eigent zich steeds meer bemoeienis toe.

lacucaracha | 13-10-18 | 15:22

@iacucaracha
Ik snap wat je bedoelt: het doorsnee leven als loonslaaf is suf. Maar alsnog vergt voor de meesten brood verdienen dagelijkse serieuze inzet. Dus is het best wel een doel. En je kan ook kiezen je leven anders in te vullen; je kan ondernemer worden, een studie gaan doen, promotie najagen, een stichting beginnen, een hobby uitbouwen, vrijwilligerswerk gaan doen, emigreren, huisman/vrouw worden, weet ik veel. Niemand is slachtoffer van de overheid die alles wel regelt. Want die regelt echt niet alles en levensinvulling is echt een eigen verantwoordelijkheid. Natuurlijk heeft het systeem bepaalde belemmeringen, maar dat geldt voor mannen en vrouwen evenzeer, en daar hoef je echt je oren niet naar te laten hangen.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 15:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Wie de schoen past trekke hem aan. Gelukkig maar dat we in een tijd leven waarin keuzes gemaakt kunnen worden.
Vrouwen mogen werken en kunnen alles worden wat ze willen.
Veel werken is meer geld. Iets minder werken is iets minder geld.

Ben je samen, en heb je kinderen, lijkt mij persoonlijk fijn als er 1 persoon (man of vrouw) is die wat meer thuis is, om zo daar de boel te laten draaien.
Ik zie wel om me heen dat dit vaak automatisch de vrouw is, terwijl in sommige gevallen de vrouw de betere of interessantere baan heeft.. daar valt misschien nog iets te winnen.
Maar verder hebben we toch geen klagen?

Wie te moe is of geen zin heeft in 40 uur werken, zal een kleinere woning gaan betrekken en heeft misschien meer tijd om twee keer per week zelf naar een vereniging te gaan.
Zolang je je hand niet ophoudt bij een ander, mag je van mij doen wat je wil.

Vrouwen die niks doen en andermans geld uitgeven, daar heb ik weinig respect voor.

letopuwzaak | 13-10-18 | 14:44 | 2

Amen.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 15:00

wat ik uit Ebru's verhalen begrijp is dat zij een vrouw die thuis blijft ook schaart onder de "andermans geld uitgevers".

J. Jarig | 13-10-18 | 17:10

Maakt niet uit wat je zegt Ebru, jij zit in dezelfde categorie als Jenny en voor jullie vraag ik toch dit prachtige liedje aan, bedankt Nick & Simon voor deze toekomstige klassieker.
www.youtube.com/watch?v=QOxL-QOaYkU

Theo-Pim-Riv | 13-10-18 | 14:40

Jezus Ebru wat lul je toch uit je nek! Dit is op zoveel fronten gelul dat ik niet weet waar ik moet beginnen om dit stuk af te fakkelen. Wat een kortzichtige en domme vruchteloze kijk op de rol van vrouwen in de maatschappij en je bent gekaapt door de roverheid. Want hoe meer vrouwen werken voor een inkomen hoe meer er in de staatskas vloeit. Hoe minder kinderen een rustige thuisbasis krijgen en al van jongs af aan te hoge cortisol waardes hebben, hoe meer geld we ook weer nodig hebben om de kneuzen op te vangen.

hindipopup | 13-10-18 | 14:33 | 4
-weggejorist-
Rest In Privacy | 13-10-18 | 14:44

Er is een verschil tussen een moeder die thuis is en een moeder die daadwerkelijk opvoedt/betrokken is.

Het best lijkt mij een combinatie van de rust van een ouder die geregeld thuis is, en die actief bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van het kind. En daarin investeert zoals een moeder dat hoort te doen.

letopuwzaak | 13-10-18 | 14:47

@Havenwerker | 13-10-18 | 14:44
Omdat hun cortisol niveau lager is.

lacucaracha | 13-10-18 | 15:23
▼ 1 antwoord verborgen

Kennissen van me in amsterdam zijn huisman en werken parttime. Zo kan het dus ook.
Hahaha

Ongeblustekalk | 13-10-18 | 14:14

Ebru geeft haar mening vanuit haar referentiekader. Ze is niet doorsnee vrouw. Ze heeft geen man, geen kinderen, geen gezin.
Een vrouw die moeder wordt heeft behoefte om voor haar kinderen te zorgen en carrière maken is dan niet van belang. Alleen daar moet je moeder voor zijn Ebru om dit te begrijpen.

mocroGS | 13-10-18 | 14:02 | 32

MicroGs
Je hoeft het arabisch niet machtig te zijn voor het begrijpen van de koran, je hebt een goede vertaler nodig om je 'heilige' boek te leren kennen. Bespaar me je geneuzel dat je de taal moet kennen om de inhoud op waarde te kunnen schatten. Je geinige boek is inmiddels gemakkelijk te bestellen bij de betere en minder goede boekhandel, vertaald en al, met goedkeuring van de rabbijn, of hoe heet zo'n vogel bij jullie hobbyclub.
De doodstraf op het vertalen van de bijbel is inmiddels al een tijdje afgeschaft en zo is het met dit andere sprookjesboek ook gegaan. Tijd voor wat verlichting, pun intended, is op z'n plaats binnen het geloof van de vrede. Aardig bijverschijnsel, van een beetje verlichting krijg je ook een stuk minder booslims op den duur. Humor is echter niet op bestelling te krijgen voor ;moslims, dat moeten jullie zelf maar uitvogelen.
Wellicht ook aardig om een stukje uitleg over brainwashing te lezen. De overeenkomst met het belijden en 'bestuderen' van je geloof komt verrassend sterk overeen.
Wellicht denk je tegen die tijd ook iets genuanceerder over vrouwen en wat een echte vrouw zijn inhoud ipv wat een op onzichtbare vriendjes gebaseerde hobbyclub voorschrijft.

donkieshot | 13-10-18 | 20:12

lioness | 13-10-18 | 19:30

Ik had je wat intelligenter ingeschat. Alkhattab is overigens geen geleerde. Zoals ik al eerder zei wordt in de quran beeldspraak en stijlfiguren gebruikt. Dat hoort bij de Arabische taal.
Moslims hebben nooit gedacht dat de zon onder gaat in een poel water. Dat heb jij van anti islam figuren waar het internet vol mee staat.
De meest gerespecteerde exegist van de quran, Ibn Kathir, (zou jij moeten kennen als ex moslima), zegt in zijn tafsir:

Quote from Tafsir Ibn Kathir:

Until, when he reached the setting place of the sun, means, he followed a route until he reached the furthest point that could be reached in the direction of the sun's setting, which is the west of the earth. As for the idea of his reaching the place in the sky where the sun sets, this is something impossible, and the tales told by storytellers that he traveled so far to the west that the sun set behind him are not true at all. Most of these stories come from the myths of the People of the Book and the fabrications and lies of their heretics. "he found it setting in a spring of Hami'ah,"meaning, he saw the sun as if it were setting in the ocean. This is something which everyone who goes to the coast can see: it looks as if the sun is setting into the sea but in fact it never leaves its path in which it is fixed.

Ibn Kathir quote je niet, omdat je liever anti islam bronnen gebruikt. Daarom is het zo moeilijk om op niveau met jullie de discussie aan te gaan, omdat kennis ontbreekt. Je had in jouw jaren als moslima kennis op moeten doen, dan wist je tenminste wie Ibn Kathir was en kwam je niet dit soort valse weerleggingen.

mocroGS | 14-10-18 | 01:34

MicroGs
Met een poging tot een wedstrijdje reciteren uit je favoriete hobby boek doe je enkel tonen dat het voor jou en de jouwe een wedstrijdje 'wie heeft de langste' is.

donkieshot | 14-10-18 | 13:05
▼ 29 antwoorden verborgen

Ach Ebru, ieder heeft zijn kwaliteiten. U kunt mooie columns schrijven en ik niet. Ik moet er niet aan denken dat iemand anders voor mij gaat bepalen dat ik ook columns moet gaan schrijven. Nee, dat schrijven laat ik graag aan u over zodat ik weer iets leuks heb om te lezen.

BozePaarseMan | 13-10-18 | 14:02

Een man bereikt zijn doel, een vrouw krijgt haar zin. En doel en zin komen niet altijd overeen.

Graaisnaaiert | 13-10-18 | 14:00 | 4

Kan zo op een hardgebakken tegeltje....

Muchnadt | 13-10-18 | 14:34

Meestal krijgt een vrouw zaken voor elkaar door haar lichaam in te zetten.

Ongeblustekalk | 13-10-18 | 16:00

Ongeblustekalk | 13-10-18 | 16:00 Ja mag ook. Maar dan niet metoo huilen achteraf, als je er zelf voor gekozen hebt. Ik zie niet in waarom je iets wat van jou is, ongeacht wat dat is, niet zou mogen gebruiken. Mensen die daar oneerlijkheid in zien snappen de wereld niet. Niemand heeft dezelfde kaarten. Slim zijn is ook niet echt een verdienste. (Wat je er eventueel mee doet wel, maar dat geld voor uiterlijk dus ook..).

Ohja | 13-10-18 | 16:30
▼ 1 antwoord verborgen

Rob Jetten is een robot.

Watching the Wheels | 13-10-18 | 13:59

Inderdaad. Gelijke kansen zijn er genoeg. Laat vrouwen lekker vrouw zijn en probeer niet te veel tegen de natuur in te gaan zo lang iedereen gelijk is.

Schepvogel | 13-10-18 | 13:59 | 1

Helemaal mee eens.

letopuwzaak | 13-10-18 | 14:59

Mompel wat in mijn baard over het oudste beroep ter wereld en de wet van de remmende voorsprong en ga gauw van het mooie weer genieten.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 13:47 | 1

Betreffende die "oudste bezigheid" zijn er ook wat oorlogen door de inzet van vrouwen gestopt. Nou ja.. inzet, door een statement tegen de oorlog te maken juist hun mannen niet meer bediend met de oudste bezigheid.
www.nlsupervrouwen.nl/2017/05/10/jane...

Sinclair | 13-10-18 | 14:02

"Vrouwen zijn mislukte mannen"
En hoezo is dat erg? Mannen zijn ook al mislukt als mannen.

MistaRazista | 13-10-18 | 13:46 | 1

lol. Zelfspot +1 Misterrr.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 14:34

Gedurende de Tweede Wereldoorlog draaide de economie van de vrije landen op vrouwen. Omdat de mannen het druk hadden met elkaar dood te schieten. Vrouwen kúnnen dus wel werken. Maar het probleem is dat bijna alle vrouwen allergisch zijn voor techniek. Ze kunnen het wel, maar willen niks met waterpomptangen en inbussleutels te maken hebben. Het enige waar vrouwen écht een probleem mee hebben, is hun auto parkeren.

Nivelleermarionet | 13-10-18 | 13:41 | 2

De spiegel wordt vertrouwd om de make-up in orde te brengen, maar diezelfde spiegel wordt niet vertrouwd bij in parkeren.

Earl_of_Doncaster | 13-10-18 | 13:59

Nivelleermarionet;
Goh,m'n (overleden) moedertje heeft tot aan haar pensioen in een technisch industrieel bedrijf gewerkt. Vandaar m'n affiniteit met waterpomptangen en imbussleutels waarschijnlijk. En die auto inparkeren gaat ook zomaar goed. Misschien omdat ik 25 meter lange bussen bestuur.....

LoesjeP | 13-10-18 | 14:27

Ik zal het even bekijken vanuit mijn situatie. Ik heb een goede studie achter de rug. En ik heb altijd wel dromen en ambitie gehad. Ambitie is overigens niet persé hogerop komen, maar goed zijn in het geen je doet. En dat kan van alles zijn. Of je nou arts bent of kapster. Maar goed 5 jaar geleden zwanger geraakt en dan weet je het al. Minder goed presteren vanwege een dikke zwangere buik. En dan komt het kind. Wat moet ik dan doen? Fulltime gaan werken en een drie maanden oude baby op een kinderdagverblijf plaatsen? Je moet het maar kunnen. Niks mis mee als je het kan, maar ik wil mijn baby liever bij me houden. Maar werken kan echt niet met kinderen. Ook niet via huis. Ik heb nu een zoon van 4 en een dochter van 2. Als ze beide naar school gaan kan ik parttime werken, maar een fulltime baan en kinderen gaat echt niet. Hoe lullig ook. Mijn moeder en schoonmoeder zijn in de 50 en die werken beide wel fulltime. Ik denk dat de meeste vrouwen na hun 40ste fulltime gaan werken. De kinderen zijn ouder en zelfstandiger en dan gaat het wel lukken. Maar het zijn wel jaren waar in je geen werkervaring hebt kunnen opdoen. Je loopt altijd achter op je mannelijke collega's van dezelfde leeftijd. Hoe graag ik ook zou willen werken, ik hou ook van mijn gezin en ik kan mezelf niet in tweeën delen om de geweldige top vrouw te zijn die elke vrouw graag zou willen zijn. Kan niet! Wij vrouwen zijn anders dan mannen, maar in een maatschappij van gelijke rechten kunnen we keuzes maken. Vrouwen die carrière willen maken kunnen en mogen het maken. Vrouwen die het niet kunnen kunnen en mogen andere wegen kiezen.

lioness | 13-10-18 | 13:41 | 8

@ Nijlpaard, dan zijn we t eens. Zal je mij niet over horen zeuren. Kom toch nooit bij dat plafond in de buurt dus de vraag is meer, werk je het liefst voor degene waar je het allermeeste van houdt (je eigen man), een andere man, of een vrouw. Als mijn eigen man geen optie zou zijn, zou ik alsnog liever voor een man werken, want vrouwen zijn niet solidair met andere vrouwen en ze zeuren teveel (uitzonderingen bestaan ja, maar meestal is t zo). Dus dat hele plafond ding, als het al bestaat, is niet mijn probleem haha.

Ohja | 13-10-18 | 15:08

@vDolfWeerwolf hahahaha hij heeft gelijk ook. Maar toch is een fulltime baan. maar ook de leukste niet zwaarste. lekker van genieten ;)

lioness | 13-10-18 | 20:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Mijn vrouw is medisch specialist en verdient in 3 dagen hetzelfde als ik. Van mij mag ze niet meer Dagen werken, want anders blijft de was en zo liggen en eten we elke dag draadjesvlees. Het enige nadeel is dat ik niet met vervroegd pensioen kan. Dan ligt er elke dag een opdrachtenlijstje. De rolverdeling is die als bij firstdates. Ik betaal altijd de rekening, maar vaak van haar geld.

kler9 | 13-10-18 | 13:37

Ook opvallend, bijna al die dames in de politiek zijn idioot links.

SanderVreibik | 13-10-18 | 13:34

Beetje onzin verhaal volgens mij. In de studentensteden zijn de vrouwen in de meerderheid. Op onze universiteiten zijn vrouwen in de meerderheid. Vrouwen zijn gemiddeld hoger opgeleid....! Na de opleiding waaiert het uit en als er in bepaalde werkzaamheden/functies minder vrouwen zijn of zich minder profileren betekent het louter dat ze ergens anders topfuncties hebben. Wetenschappelijk onderzoek- geneeskunde- het barst gewoon van de vrouwen in allerlei topfuncties. Alsof vrouwen de gehele dag nagel lakken lijkt me nogal badinerend tegenover alle succesvolle vrouwen die wel wat beters te doen hebben. Wellicht ligt hun ambitie wel wat hoger dan een televizier ringetje of politicoloog met babbelziekte. En dan de man. Eigenlijk een onbelangrijke bijkomstigheid om de soort in stand te houden. Bij veel diersoorten zijn de vrouwen groter en als het wat tegenzit wordt het mannetje na de daad geconsumeerd als extra eiwit bron. Per toeval is de man dominant door meer fysieke spierkracht. Bij de Bonobo (naaste familie) zijn het de vrouwen die de baas zijn. Maar goed, waar het om gaat is het feit dat vrouwen heel goed weten wat ze willen en in onze samenleving alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen en carrière te maken. Vele malen beter dan pak hem beet 50 jaar geleden. Of de islam landen waar er nog een heel lang traject afgelegd moet worden voordat een vrouw op welk onderdeel dan ook iets te vertellen heeft.

dijkbewaker | 13-10-18 | 13:27 | 2

Top comment +1

Sanka4President | 13-10-18 | 13:52

De realiteit is dat veel afgestudeerde vrouwen parttime werken en een drive missen.
En daar is niets mis mee. Natuurlijk zijn er vrouwen die die drive wel hebben. Procentueel ligt dit echter lager dan bij mannen.
Dat de meerderheid op universiteiten vrouw is zegt NIETS over eventueel maatschappelijk succes. Mede omdat een grote groep vrouwen fopstudiea doen die niet tot een serieuze baan leiden. Klinkt hard, maar is wel waar.
En voor de rest wat Kim heeft geplempt: Kim-Jung-Un | 13-10-18 | 13:10 |

Maytheforcebewithyou | 13-10-18 | 16:27

Ik denk dat het met vrouwen hetzelfde werkt als mannen of lgbt.
.
Je moet niet die politiekcorrecte schreeuwers in (social) media nemen als maatstaf voor normale mensen. Zoals we straathyena’s niet nemen als maatstaf voor onze jongeren.
.
Er is als collectief voor vrouwen nog wel werk aan de winkel. In z’n algemeenheid genomen is de “Nederlandse vrouw” wat makkelijk voor zichzelf. De ratio hoogopgeleid/echt succesvol is bijzonder slecht.

Parel van het Zuiden | 13-10-18 | 13:18

mooi die reaguursels, de column doet precies dat waarvoor die bedoeld is.

swapper | 13-10-18 | 13:17

Advies voor iedereen die het betreft. Er bestaat maar 1 doodzonde in het leven en dat is: "De bereidheid je in de hoek te laten trappen". Jammer genoeg niet zelf bedacht maar door Gerard Reve.

streknek | 13-10-18 | 13:16 | 1

Zeg maar een Twan Huysje doen.

schoon-schip-maken | 13-10-18 | 13:27

Wat mij opvalt in mijn directe omgeving... dat veel vrouwen de baas zijn over hun man. De mannen zijn net als ik... zo bang als een wezel.
Het kan zijn dat dit een reactie is op hetgeen wat Ebru nu ontdekt heeft.

sociaal_econoom | 13-10-18 | 13:12 | 1

Klopt! de Nederlandse man in het bijzonder.

kapt.Jerkoff | 13-10-18 | 13:34

Misschien zie je dat om je heen, Ebru. Ik ben vrouw en eigenaar van een softwarebedrijf. Ik spreek heel veel ondernemers en daar is zo ongeveer de helft vrouw van. En tussen die vrouwen zie ik kapsters, nagelfrutselmeisjes maar ook advocaten, artsen, loodgieters, managers in techniek, huizen-melkers, hoveniers, dranken-handelaars, landbouwers, enzovoorts. Mannen vragen mij wel regelmatig aan de telefoon: "Mag ik de baas even?", want op het idee dat een vrouw manager is, komen ze niet. Vrouwen vragen dat overigens nooit, allochtonen ook niet. De meeste vrouwelijke ondernemers die ik ken werken gewoon hard en staan nooit in het voetlicht, en veel mannen vinden het wel nodig op hun borst te slaan.

Grasgriezel | 13-10-18 | 13:09 | 2

Grasgriezel;
De kapperszaak waar ik kom, is van een vrouw. Een onderneemster dus, die zelf hard meewerkt.
Zelf wordt ik als (sinds 1985), vrouwelijke buschauffeur, nog regelmatig vreemd aangekeken, Of zeggen mensen tijdens het instappen Meneer tegen me. En worden dan gelijk stotterig wanneer ze opkijken. Komen dan met allerlei verontschuldigingen. Gek genoeg overkomt me dat het meest, wanneer de nieuwe lichting studenten weer in 030 arriveert! Jonge mensen, die blijkbaar een genetisch bepaald idee hebben over buschauffeurs. :)

LoesjeP | 13-10-18 | 13:37

Grappig, ik werk al meer dan 30 jaar in een mannenwereld en heb werkelijk nog niet 1x een kerel horen vragen naar de baas. Werk je niet toevallig bij walt Disney?

WayneGretzky*99* | 13-10-18 | 13:40

Naast kamervoorzitter Khadija Arib zit altijd een peloton vrouwelijke griffiers. De uitzondering op de regel kennelijk.

Musset | 13-10-18 | 13:09

Vrouwen zijn mislukte mannen - je kunt het ook anders zeggen:
mannen zijn gelukte vrouwen.
Zij staat niet alleen met deze conclusie... moslims weten dit al veel langer.

EU-Brussel precies hetzelfde, de laatste gelukte vrouw daar was Neelie Smit-Kroes.

sociaal_econoom | 13-10-18 | 13:08 | 2

Als we er vanuit gaan dat de slimste vrouwen part time de kantjes er vanaf lopen en een vent het vuile werk laten opknappen, wat zegt dat over carrierevrouwen, en waar is het mis gegaan? Zo'n SHELL direcfrice, die overdag de samenleving twee miljard misgunt, en savonds haar larven voorleest, wat wint een samenleving daar mee, met zo' n draak van een wijf ?

De Briemusketier | 13-10-18 | 13:16

Ik heb pas vernomen dat Eucalypta is opgestapt.

Geevee | 13-10-18 | 14:01

Je vergeet de gunstige ontwikkeling. Dat Pechtold weg moest, dat die acteur in de VS eindelijk cel krijgt. Dat Trump het bewezen lastig had met een betaalde liefde.
De bastaard zoon in de Oranjes via koninklijk besluit miljoenen cadeau kreeg, als hij zijn mond maar hield.

Dat was een paar decennia terug onmogelijk. Vooruitgang.

Moestuinier | 13-10-18 | 13:02

Testosteron maakt je agressief en sterk, oestrogenen passief en zwak. Zolang mannen nog mannen zijn en vrouwen vrouwen, verandert er niet veel. Tenzij je erkent dat vrouwen hulp nodig hebben om in een mannelijke maatschappij gelijkwaardig te presteren. Maar wat je beslist niet moet doen, is een complete samenleving feminiseren. Daar wordt een samenleving zwakker van en bovendien hulpeloos tegenover een mannelijke samenleving.

BrabantsVerzet | 13-10-18 | 13:00 | 3

Dan wel de massale import van patriarchale islamieten. The plot thickens!

De Briemusketier | 13-10-18 | 13:18

BrabantsVerzet;
"Oestrogenen maken je passief en zwak."
Zit er iets in het water bij U?

LoesjeP | 13-10-18 | 13:51

Of erger nog rollen bewust vervagen.

lacucaracha | 13-10-18 | 14:55

Deze vrouw is ultrazelfstandig en heeft in verhouding tot afkomst en leeftijd een prima loopbaan. Gewoon je hersens gebruiken, handen uit de mouwen steken en je assertieve zelf zijn. Nog nooit met metoo te maken gehad op werk (wel met allerlei gewoon gezeik van bazen, zoals mannen ook kennen) en ook geen glazen plafond gezien. Volgens mij zijn veel vrouwen, wat ik als tiener/starter om me heen zag, gewoon verwend puur om hun geslacht. 'Meisjes hoeven dat niet.' 'Meisjes moet je helpen.' 'Meisjes moeten vertroeteld.' Of dat natuur of cultuur is laat ik even in het midden... maar daar gaan geen 100 quota tegen helpen.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 12:59 | 7

@kim nog beter! :D
Een groot gedeelte van de m/v succesverschillen is mentaliteit. En verder hoeven ze niet hetzelfde te zijn: laat ieder doen waar hij/zij goed in is. Dat vult elkaar aan en geeft gelijkwaardige sterke teams.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 14:31

@einStina
Bij de volgende kamerverkiezingen kunnen ze me nog meer vertellen, ik stem op jou.

donkieshot | 13-10-18 | 15:01

@donkieshot tnx. Ik lig nu al wakker van de carriereswitch! Ghehe.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 16:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Vrouwen zijn simpel én gecompliceerde wezens tegelijkertijd.
Ze reageren vanuit hun emotie, en worden gestuurd door hormonen.
Ze houden niet van risico's.
Omgaan met vrouwen minicursus:
-"Wat heb je mooie ogen/zie je er goed uit met dat kapsel"
-"Hier is 200 Euro, ga maar lekker winkelen."
-"Zullen we nog een tweede fles witte wijn bestellen".
-Eerst zoenen, strelen, daarna hard
Dumpen, douchen en doorrr naar de volgende
LOL
-

King of the Oneliner | 13-10-18 | 12:56 | 1

Maar ondertussen kom jij je kamertje vast niet uit, want buiten zijn echte vrouwen.

Mather | 13-10-18 | 12:58

Vind het ditmaal wel heel pessimistisch die column. Zijn toch best wel vrouwen die iets hebben bereikt? Of flink proberen naast de kinderen flink te werken?

Jan, Leiden | 13-10-18 | 12:55 | 1

Ja, maar het gaat hier over ALGEMEEN ! Stop toch is met te zeiken over "Je kunt dit niet zeggen want er zijn er ergens 2 die niet zo zijn " . DAT WEET IEDEREEN ! ALGEMEEEEEEEEN !! Zeikerd.

Kim-Jung-Un | 13-10-18 | 13:10

Je ziet het ook hier bij GS. De vrouwelijke schrijfsters kunnen er echt geen reet van.

DrumPiet | 13-10-18 | 12:54 | 3

+1

Mather | 13-10-18 | 12:56

Rofl

Kim-Jung-Un | 13-10-18 | 13:10

Piet
Oriana Fallaci kon wel schrijven. Mijn heldin! Karakter vrouw! Zulke zijn er te weing. Ze veegde met menigeen de vloer aan, man of vrouw. Daarbij was ze super vrouwelijk.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 13:46

"Waarom lukt het vrouwen niet om zonder hulp van mannen (vrouwenquotum) aan het werk te komen, carrière te maken en fatsoenlijk geld te verdienen?"

Ik vind de hele teneur van Umars column een beetje overtrokken. Er zijn tegenwoordig - en feitelijk de laatste 40 jaar - genoeg vrouwen die wel een inkomen uit arbeid verdienen, en ook carrière maken. En nee, het zijn er nog altijd minder dan mannen, is dat zo erg?

Ik werk al 36 jaar in het onderwijs (mbo), en ik heb de indruk dat ik al die jaren in "teams" heb gezeten waar de verdeling man/vrouw ongeveer 50/50 was. soms waren de dames zelfs in de meerderheid. Bij mijn vrouwelijke collega's zie en zag je wel dat het voor een groot deel parttimers zijn/waren. Dan zijn ze meestal getrouwd met een man die een full-time baan heeft, en zij geven 2 of 3 dagen les; meer is niet nodig, en er komt dan in zo'n gezin een heel leuk gecombineerd inkomen binnen. Vrouwelijke collega's die full-time in het onderwijs werken, zijn meestal alleenstaand - nooit getrouwd geweest, of gescheiden - waardoor er een grotere noodzaak bestaat om te werken.

Ik weet niet hoe dat precies in andere sectoren is (ik vermoed dat het in de zorg wel vergelijkbaar is met het onderwijs), maar ook daar vind je vrouwen best goed vertegenwoordigd. En je komt ze ook vaker op hele hoge posities tegen (in het bedrijfsleven, de politiek, het wetenschappelijk onderwijs, etc).

Dus nogmaals, ik snap de kritiek van Ebru Umar niet zo goed.

Dr_Johnson | 13-10-18 | 12:51 | 1

Mijn omaatje , was geboren in 1911 , Indonesië . ( mijn moeder een naoorlogs na-komertje). Zij heeft vanaf haar 19de in het onderwijs gewerkt, en is dit heel haar beroepsleven blijven doen, behalve die paar jaar in het jappenkamp, wegens onderdeel van het verzet te zijn geweest. Als je haar hoorde over "de moderne vrouw " - daar is dit artikel van Ebru niets bij. Komt er op neer dat ze vond dat er veel gezeikt werd, en weinig gedaan. Mijn moeder was (kanker rip) ook zelfstandige, en heb ik ook nooit over "dat vrouwengedoe" horen zeiken. Volgens mij komt het erop neer dat met al dat gezeik, die "zeikvrouwen" iets proberen te krijgen zonder iets ervoor te moeten doen , behalve dat wat ze van nature goed kunnen : "zeiken" . Dus, minder zeiken , meer doen.

Kim-Jung-Un | 13-10-18 | 13:19

De enige vrouw in Nederland die columns kan schrijven die er ook nog eens toedoen is Nanninga. Zoek een andere hobby Ebru. Je lijkt mij een super leuk mens om een drankje mee te doen en wat te ouwehoeren maar laat dat column schrijven aan anderen over.

overVecht | 13-10-18 | 12:51

Vrouwen zijn gewoon géén mannen.

Boerkablaffer | 13-10-18 | 12:47

Nou, ik heb het gedaan hoor. Gestudeerd, carrière gemaakt, kinderen gekregen, erbij gewerkt, erbij gestudeerd, het huis schoongemaakt, de tuin gedaan en een bloeiende eigen zaak opgezet. In het begin met man, later jaren zonder.
Ik raad het niemand aan. De constante stress, de druk, het gevoel niets 100% te kunnen doen, nooit vrije tijd, het gebrek aan slaap en de (geld-)zorgen: hou maar.
Het kan dus, maar met echt leven heeft het niet zoveel te maken vind ik nu.

Poesmobiel | 13-10-18 | 12:46 | 1

Het huidige verdienmodel is thans......

Musset | 13-10-18 | 13:04

Wie zichzelf vrijwillig de slachtofferrol laat aanmeten, is bij voorbaat niet meer in staat serieus genomen te worden; objectief beoordeeld te worden.
En terecht; het is een vorm van onterechte zelfgenoegzaamheid, en dat moet nooit beloond worden.

jemagookniksmeer | 13-10-18 | 12:45 | 1

Vrouwen gedragen zich meer als prooien. Dan kan het je overkomen dat mannen het heel erg moeilijk vinden om je als gelijkwaardig te beschouwen. Een wolf heeft ook geen respect voor een hertje.

BrabantsVerzet | 13-10-18 | 13:03

Ambitie is ook nergens voor nodig zolang er achterlijke regelingen als partneralimentatie bestaan...

turbotrut | 13-10-18 | 12:43 | 1

Vind ik ook geen nuttige regeling. Verouderd. Maar dat veranderd ook al langzaam: nieuwestap.nl/partneralimentatie-gaat... evenals rechten voor vaders en slachtoffers van huiselijk geweld waarbij de vrouw de dader was. Allemaal terecht. Ik denk dat het aan partners zelf is om daar vooraf wel of niet iets voor te willen regelen en dat dit niet afgedwongen zou moeten worden door een rechter. Dat het langzaam veranderd is wel zo eerlijk. Er zijn ook nog vrouwen uit andere generaties en zo lang geleden is dat nog allemaal niet, zo mocht mijn moeder bijvoorbeeld niet studeren. Mensen willen verandering forceren en onnatuurlijk snel laten gaan. Dat moeten ze loslaten m.i. .. Gewoon rustig mogelijkheden creëren, laten groeien en kijken wat er gebeurd.

Ohja | 13-10-18 | 13:09

Vrouwenquota, negersquota, homo-lesbo-etc-quota, moslimquota, het is allemaal debiel.
Het veruit grootste deel van de stemmers op groenlinks zijn vrouw, dus dat laat wel zien dat er relatief nog meer halve gare vrouwen dan mannen zijn.

kempenaer | 13-10-18 | 12:42 | 1

Al die quota zijn uitingen van de onbedwingbare, linkse obsessie met het dwingen van de maatschappij tot Conformering aan hún wensbeeld. Of men nou wil of niet.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 12:50

We hebben de neiging om naar de allerbesten te kijken, op basis daarvan iets te concluderen, en dat dan door te trekken op de hele populatie. Wat je daarmee doet, is het matig presteren van heel veel mannen goed praten. De beste chef-koks zijn man, maar de beste chef-kok werkt sowieso niet in de bedrijfskantine, en dan heb ik daar liever een gemotiveerde vrouw dan een chagrijnige hork.

De beste chirurg is misschien man, maar ik denk dat de feminisering van het artsenkader goed is, en wat voor arts je dan ook bent, dat is een serieuze baan en serieuze carriere. Raar om dat als veredelde hobby af te doen.

Laatste punt: te simpel om het niet tot het hoogste treetje redden in de politiek te bekijken als man/vrouw punt. Laten we nou niet doen alsof in Den Haag de creme de la creme zit; weinig kunnen maar wel heel graag willen en daar de juiste reten voor te willen likken lijkt me crucialer dan echte excellentie. Dat een vrouw daar naar kijkt en denkt 'laat maar zitten' kan ik me voorstellen. Ik heb ook geen zin om in mijn vrije tijd in een gemeenteraadscommissie naar lokalio's te gaan zitten luisteren en ze dan ook nog half serieus te moeten nemen. Punt dat ik wil maken: het is een type carriere dat voor heel veel mensen ontoegankelijk is, man en vrouw, zeker over een langere periode.

Sjors W. | 13-10-18 | 12:39 | 1

Kudo's voor Sjors.

Carmelita | 13-10-18 | 12:42

Directrice's of andere vrouwen in de top hebben meestal een achtergrond van geen man of kinderen hebben, vanwege kapot kutje of iets raars tussen de oren en hebben ze dat wel dan is het voor hooguit 24 uur week omdat ze dan moeten beppen, shoppen, menstrueren, smartphoneschermpje loeren, of creatief frutselen met medewijfsels. Niets mis mee. Dat is gewoon de natuur en daar kloot je niet mee, wat commissies ook vinden of forceren.

Alfred1977 | 13-10-18 | 12:39 | 4

Directrice : mag dat woord nog?
T is tegenwoordig toch directeur want "neutraal"?

Is dit nog nieuws? | 13-10-18 | 12:45

Wat Carmelita zegt. Mannen hebben de neiging zich nogal laatdunkend uit te laten over vrouwelijke hobby's. Dit zonder dat hun eigen hobby's veel nuttiger zijn. Laten we wel wezen, frutselen in huis levert nog een mooi huis op. Shoppen voor kleding en getut een goed uitziende vrouw, iets waar mannen toch waarde aan lijken te hechten. Tuinieren een mooie tuin, waar mannen dan graag in zitten en van meegenieten, maar het een skill noemen? Neejoh. Nutteloos gedoe. Voetbal kijken en bier zuipen in de kroeg en gamen daarentegen leveren echt helemaal niets op waar een vrouw iets aan heeft. Dus misschien wat hobby gedoe betreft inderdaad even niet zo hypocriet doen... Die van ons dienen meestal tenminste nog IETS...

Ohja | 13-10-18 | 13:32

Ah... Koters uit je baarkanaal slingeren is dus een hobby tegenwoordig. Nou, ik heb mijn werk wat dat betreft gedaan, ik hou overigens niet van voetbal. Wat kan mij het verotten wat een Willem 2 in de verlenging heeft gedaan?

Alfred1977 | 13-10-18 | 14:05
▼ 1 antwoord verborgen

Laatste alinea is spot on. Vrouwen zijn lui doordat ze mannen in de macht hebben met hun kutjes. Mannen werken zich de tyfus omdat ze anders geen geld hebben en geen vrouwtjes kunnen verleiden, vrouwen hebben geen incentive om zich de tyfus te werekn. Vergeet rond je 25e de pil te slikken, wordt zwanger van je vriendje en je zit gebakken voor het leven.

JWZ_JMK | 13-10-18 | 12:36 | 4

Denk dat mannen eerder een incentive hebben om andere mannen naar de kroon te steken.

Carmelita | 13-10-18 | 12:39

En daarmee zijn wij achterlijk omdat we onze vrijheid verkopen voor alleen een geyle open wond waar je lekker mee kan spelen.

schoon-schip-maken | 13-10-18 | 12:41

Waar schreef ik rijk? Leer lezen mavist.

JWZ_JMK | 13-10-18 | 20:58
▼ 1 antwoord verborgen

Na de eerste twee alinea's gestopt met verder lezen. Zo veel waarheid in twee alinea's, die gedachte laat ik me niet ontnemen door een mogelijk later in het stuk genoemde nuancering die mij dit beeld weer gaat ontnemen. Niets aan toe te voegen, spijker op de kop, klip en klaar en joepie.

Ruikbaard | 13-10-18 | 12:35 | 1

Haha, zie mijn tegel hieronder. Laatste alinea is ook de moeite waard hoor. ;)

JWZ_JMK | 13-10-18 | 12:36

Vrouwen zijn langharige dieren die onder de tafel horen.
Het staat in de koran.
En deze vrouwen zijn schijnbaar zeer tevreden met hun lot.
Vrouwen in de keuken mannen in de kamer vrouwen mogen de thee inschenken.
En dan zie je ze buiten lopen helemaal gecammoufleerd en achmed loopt er in korte broek naast.
Politiek wat ze vandaag zeggen is morgen een leugen.
Reutel zijn tijd is binnen kort voorbij.
Stel hij krijgt een baantje in de eu komt hij franske tegen.
Dat wordt een mooi duo don quichot en sancho pancho maar die vechten deze keer voor de windmolens

soledad | 13-10-18 | 12:34

"Femke Halsema, Jolande Sap en Agnes Kant waren de voorgangers, Marianne Thieme de outsider, maar echt significant is het nooit geworden qua vrouwelijke leiders."

Zit je hier nu keihard Andrée van Es te bagatelliseren?

Grutte klier | 13-10-18 | 12:33 | 2

Andre van Es? Van Duyn zult u wellicht bedoelen?

IkwilJinekwel | 13-10-18 | 12:41

Nee, Andrée van Es is een typisch voorbeeld van vrouwelijke aanpak. Sturend, maar niet leidend. Iets als de vrouw achter Rob Jetten, zeg maar.

Synecdoche | 13-10-18 | 14:51

goede conclusie Ebru!
ik ben toch zeer benieuwd hoe het met Pia nu gaat. Door Alexander opzij gezet als opvolger, te oud en te vrouw! Past hem perfect, hij heeft niets met vrouwen ( tenzij hij ze ergens voor kan gebruiken) en al helemaal niet met vrouwen boven de 50!

fikkieblijf! | 13-10-18 | 12:33

Biologie, Beste Ebru. vrouwen maken andere keuze's. Ik raad wat Peterson vids aan op yt of podcast. Schrijf daarna dit stuk overnieuw. veel succes en groeten!

horsteknots | 13-10-18 | 12:29

Ik blijf het zeggen; vrouwen, begin een eigen bedrijf, dan heb je het voor het zeggen, je krijgt 'clout' en macht en et cetera. Ja, je kunt ook op je bek gaan en failliet raken. Graag iets minder risk-averse zijn.

Risingson | 13-10-18 | 12:28 | 1

Met of zonder kinderen?

Is dit nog nieuws? | 13-10-18 | 12:44

Mannen met vrouwen vergelijken en omgekeerd is als appels met peren. Zoals al vaker door reaguurders beschreven, zijn mannen en vrouwen gelijkwaardig, maar niet gelijk.
In de natuur is het ook zo dat vrouwtjesdieren een mannelijke partner kiezen die het best voor haar en de jongen kan zorgen, dwz. het mooiste nest bouwt, het meeste voedsel bezorgt. Dat deel van de natuur is er bij mensen gewoon nog niet uitgeëvolueerd, accepteer dat gewoon. Natuurlijk zijn er vrouwen die ervoor kiezen zelfstandig te zijn en niet afhankelijk van een partner, wat alleen maar te respecteren valt. Maar dat zijn er gewoon een stuk minder dan mannen die afhankelijk willen zijn van de partner en voor de kinderen thuisblijven. Dus is het logisch dat er meer mannen aan de top komen dan vrouwen. Niet dat er iets mis zou zijn met een vrouw aan de top, maar er zijn er gewoon minder (geschikte) beschikbaar dan geschikte mannen. Zelf werk ik bij een bedrijf waar een vrouw de directrice is en zij heeft het in de afgelopen jaren door een moeilijke tijd geleid en weer gebracht tot waar het nu is, een gezond en florerend bedrijf. Dus het kan wel degelijk, dat is het probleem niet.

pijko | 13-10-18 | 12:25

Dat komt omdat mannen elkaar nog steeds de bal gunnen in hun eigen en Ebru's en Aristoteles' overtuiging dat de vrouw een mislukte man is. Zelfs een homo is een toch een man en het aantal homo's in de 2e kamer en de regering is hoog. Maar misogynie ofwel vrouwenhaat is erg hoog bij de homosensuele medemens. Er wordt vanzelfsprekend niet over gerept in deze 'alles is liefde' cultuur, alsof de homo de NIeuwe Mensch zou zijn en een gewone man verdacht is geworden. Een echte man zou een vrouw nog iets gunnen maar een homo niet, die gebruikt vrouwen slechts voor het eigen 'zo gezellige' plaatje; Daarachter is het narcisme en leegheid en na mij de zondvloed.... slecht nieuws Ebru: vrouwen gaan (alweer) een grote prijs betalen voor de vrijlating en ophemeling van homo's in het huidige tijdsbeeld.

pigadaki | 13-10-18 | 12:25 | 3

Je gebruikt 6 keer 'homo' in je tekst. Ebru nul. Waar heb je het over pigadaki?

Risingson | 13-10-18 | 12:30

Meid, rustig, anders schiet er een ladder in je panty ...
Homo’s die vrouwen haten is OLS school, uitstervend ras.
Homo’s zijn alleen immuun voor de toeters en bellen als rokjes en hakken en die overbodige borsten alsof de vrouw constant drachtig is ...
Wij luisteren wel.

Analia von Solmsch | 13-10-18 | 12:35

Pigadaki doet net als sommige andere domme reaguurders (gelukkig een minderheid) aan de drogreden van de stropop en het hellende vlak. Homo's zouden de oorzaak van vrouwenproblemen, een soort rabiate ideologie die vrouwmensen de mond wil snoeren.

langharigwerkschuw | 13-10-18 | 12:41

Leuke column. Herkenbaar ook. Het glazen plafond bestaat ook niet. Meestal vinden mannen het wel leuk als een vrouw enige ambitie toont en wordt ze onbewust positief gediscrimineerd. Vrouwenquota is overformaliseren en investeren in inefficientie. Echt iets voor bureaucraten.

van heinde en verre | 13-10-18 | 12:25

Vrouwen zijn ook mislukte mannen.
In iedergeval minderwaardig.
Zeg ik niet, zegt de koran.
Allah schiep de man na zijn evenbeeld, de man is dus perfect. Daarom loopt de man voorop. Of zit de vrouw achter de mannen.
Of in aparte ruimte bidden. Samen met de rest van de vrouwen.
Vrijheid van godsdienst. En dan buitenshuis gaan werken? Ja, ben je gek...?

Maar goed, dat wil de politiek niet zien.
Laten we dan maar een vrouwen quotum invoeren. Gaat lastig worden als we alleen maar mannelijke cultuurverschillen blijven importeren. Maar goed bezig hoor..... Vrouwen aan het werk. Hup. Desnoods met dwang?

Is dit nog nieuws? | 13-10-18 | 12:23

En als ze dan eindelijk een baan hebben waar ze zelfs nog mogen gaan shoppen (Defensie), dan vergeten ze gewoon 2000 winterjassen voor onze soldaten te kopen.
Misschien heeft Ebru het helemaal niet zo verkeerd en zijn vrouwen gewoon niet geschikt voor bepaalde jobs met een grote verantwoording

badboydutch | 13-10-18 | 12:22

Nee, vrouwen zijn geen mislukte man. Vrouwen zijn vrouwen.

Van de week kwam er weer zo’n politieke manager langs bij ons, met de bewering dat wetenschappelijk was aangetoond dat divers samengestelde teams beter presteren en dat er dus meer vrouwen worden aangenomen.

Deze politieke minkukel ziet over het hoofd dat niet geslacht, etniciteit, geloof of kleur capaciteiten bepalen. Een divers team met deelnemers die precies dat moeten doen waar ze niet voor geschikt zijn zal nooit presteren.

Vrouwen hebben geen pik. Mannen kunnen geen kinderen krijgen. Mannen hebben een grotere fysieke kracht, vrouwen beter drijfvermogen.

Glasgow Argus | 13-10-18 | 12:21 | 3

Tja, sociale "wetenschap". Vorige week weer zo'n nepwetenschapper (ook vrouw maar dat terzijde) die op de radio stellig volhield dat de evolutionaire rollen van mannen en vrouwen geen invloed op hun gedrag hebben. Dat het idee dat vanuit een voorplantingsstrategie vrouwen het beste monogaam kunnen zijn en mannen promiscue "een mannenfantasie is". Een mannenfantasie. En de reden dat juist mannen dit soort fantasiën hebben is...?

Muxje | 13-10-18 | 12:36

Dat is ook een mannenfantasie. Vrouwen moeten juist promiscu zijn omdat ze daarmee meer mannen om zich heen heeft cirkelen die denken dat het kind van hun is. Je hebt verschillende stammen waarbij vrouwen trachten met zoveel mogelijk mannen naar bed te gaan en waarbij de mannen geloven dat ze allemaal een deel van het kind hebben aangeleverd met hun zaad. Voor de vrouw heeft dat als voordeel dat meerdere mannen voor haar kind gaan zorgen. Monogamie is dus zeker een cultureel ding. Zeker niet genetisch, anders zouden we er niet van af kunnen wijken. Sterker nog bijna alle monogame relaties krijgen ergens in hun looptijd te maken met ontrouw.

langharigwerkschuw | 13-10-18 | 12:47

Vrouwen een beter drijfvermogen? Stik, daarom zonk ze dus niet.

BrabantsVerzet | 13-10-18 | 13:07

Columns schrijven gaat ze ook al slecht af, k-e-u-k-e-n!

Kapitein Stijlvol | 13-10-18 | 12:21 | 2

De beste chefs zijn van het mannelijk geslacht.

Glasgow Argus | 13-10-18 | 12:22

@Kapitein, lol

Lupuslupus | 13-10-18 | 12:23

Hoe zit het nu met transgenders?

Fuckinghell | 13-10-18 | 12:20 | 2

Man naar vrouw transitie of vrouw naar man verbouwing?
Of van genderneutraal naar man/vrouw?
Of van man/vrouw naar genderneutraal?
Of van genderneutraal naar transgender?
Trans: overgang
Soort van overgangsfase naar een gender?
Waarom gebruiken mensen het woord geslacht niet meer?
Ingewikkelde materie allemaal.

Is dit nog nieuws? | 13-10-18 | 12:43

Transseksuelen die van man naar vrouw gaan worden knettergek, omdat ze de onbenulligheid van een vrouwenleven niet verdragen. Transseksuelen die van vrouw naar man gaan, willen graag veel praten over hun leven als man.

BrabantsVerzet | 13-10-18 | 13:10

Mannen zijn over het algemeen ook meer single minded dan vrouwen, meer doelgericht. Vrouwen houden gemiddeld genomen meer rekening met andere factoren en hebben derhalve dus meer moeite met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken.
Of klinkt dit weer te while straight male priviledged?

Graaisnaaiert | 13-10-18 | 12:19 | 2

Nee! Helemaal mee eens.

B. Randnetel | 13-10-18 | 12:33

Vrouwen verbinden en mannen bewakwn wat van hen is.
In den haag zitten dus weinig mannen.

schoon-schip-maken | 13-10-18 | 12:49

Ik wil ooit met Ebrus trouwen maar ze heeft daar helaas ook iets over te zeggen

Bokito ergo sum | 13-10-18 | 12:19 | 1

Welnee, gewoon drie kamelen aan haar vader geven, krijg je haar zo mee.

Glasgow Argus | 13-10-18 | 12:23

Is allemaal de schuld van adam die te lui was om zelf appels te plukken.

van stampij | 13-10-18 | 12:18 | 2

Het kostte hem anders wel een rib uit het lijf

Glasgow Argus | 13-10-18 | 12:23

God was vergeten de vrouw te schapen. Dus in plaats van dezelfde materialen te gebruiken als waar Adam uit geschapen was gebruikt hij een rib van zijn net geschapen creatie.
Kut, kut, vergeten, kut, ehhh, waar heb ik ook alweer die.....
Fuxk it, Adam, hier met die rib.
Eh ja maar, tepels, konthaar, blinde darm, stuitje....? Eh God? Mag mijn rib blijven en....auw....
Oké...

Is dit nog nieuws? | 13-10-18 | 12:37

Ebru, ik weet niet of je het door hebt, maar je bent zelf ook een vrouw, lol. 1 die columns schrijft notabene. Bijzonder, zo'n uiting van zelfhaat. Ik denk dat vrouwen moeten ophouden om mannen te willen zijn. Vrouwen zijn geen mannen. Da's prima. Niet investeren in dingen als vrouwen quota lijkt me prima. Als vrouwen minder dat soort dingen willen doen mag dat, lijkt me, moet je niet willen afdwingen. Vind weinig mis met een traditionelere verdeling. Wat mij betreft mag die ook andersom zijn, als de vrouw graag werkt en de man graag het huishouden doet. Zolang iedereen zich er maar gelukkig bij voelt.

Ohja | 13-10-18 | 12:18 | 2

Hear hear.

Lupuslupus | 13-10-18 | 12:19

Heb je het stuk wel gelezen of gewoon niet begrepen wat ze zei?
Jullie hebben dezelfde mening over dit onderwerp en er zit geen woord zelfhaat bij.

Danny09 | 13-10-18 | 12:31

Waarom is het vanzelfsprekend dat een robot een partij leidt maar niet een vrouw? Ebru's column heeft het poepie in de spleet van een robot gelegd. Meesterlijk! Oftewel: Vrouwelijk! De laatste zin is jammer genoeg een afzakker. Bang dat de lezer h'm niet genoeg geroken heeft...

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-10-18 | 12:16

Wat zei Arthur Schopenhauer ook alweer?
"Een man bereikt zijn verstandelijke en geestelijke rijpheid zelden voor zijn achtentwintigste jaar, een vrouw al met haar achttiende. Maar haar verstand is er dan ook naar: het is wel heel armzalig uitgevallen. Zo blijven vrouwen hun leven lang kind, ze zien altijd alleen maar het meest voor de hand liggende, ze interesseren zich alleen voor het ogenblik, verwarren schijn met werkelijkheid en verkiezen kleinigheden boven belangrijke aangelegenheden"

No guts no glory | 13-10-18 | 12:15 | 3

Wat belangrijk is en wat niet, is subjectief. Wat voor een vogel belangrijk is is onzin voor een egel. Verschillend zijn betekent verschillende belangen hebben en als je belangen verschillen verschilt het dus wat belangrijk is om te doen. Dat je elkaar daar niet in begrijpt is ook logisch, maar begrijp dan in ieder geval waarom je elkaar niet begrijpt.

Ohja | 13-10-18 | 12:32

Sinds vrouwen van venus komen, willen mannen weg naar mars.

BrabantsVerzet | 13-10-18 | 13:12

Het zijn ook vaak jaloerse vrouwen die stiekem zelf een man willen die bereid is dingen voor ze te betalen maar niet kunnen krijgen vanwege geen lief of zorgzaam karakter - iets wat die mannen wel terug verwachten en zoeken, die vervolgens allemaal gefrustreerde feminazi shit gaan lopen schreeuwen en het niet kunnen hebben als een andere vrouw dit wel heeft gevonden en beiden er gelukkig mee zijn.

Ohja | 13-10-18 | 13:41

Rob Jetten laat zich ook in zijn gaatje nemen door een man dus eigenlijk is hij ook een vrouw.

eerstneukendanpraten | 13-10-18 | 12:14 | 2

Heb je coming out dag nog benut waar hij voor bedoeld was?

DrumPiet | 13-10-18 | 12:59

@ DrumPiet

Wist trouwens niet dat jij op Ghanese janknegerts viel...

eerstneukendanpraten | 13-10-18 | 13:54

Vrouwen hebben de keuze om thuis te zitten met de kinderen, mannen niet. Te kort door de bocht opgeschreven, maar zo werkt het. Wen er maar aan!
Al zorgt de huidige woningmarkt er voor dat meer vrouwen parttime blijven werken. Maar anders ...

Analia von Solmsch | 13-10-18 | 12:13

Ach Ebru, nog niet zo lang geleden gingen meisjes naar de huishoudschool, waren artsen altijd man en hadden vrouwen alleen een echte baan als ze vrijgezel bleven.
En dan nog werden ze alleen maatschappelijk werkster ofzo.
En als je gymnasium deed, mocht je misschien wel secretaresse worden!
Dus er is al aardig wat veranderd.
Het heeft tijd nodig.

Carmelita | 13-10-18 | 12:12 | 7

Wat is:'nog niet zo lang geleden'?
Begin jaren vijftig hadden wij een vrouwelijke kinderarts, een vrouwelijke oogarts en een vrouwelijke dominee.

B. Randnetel | 13-10-18 | 12:36

En mannen zullen nooit gelijk worden aan vrouwen. Zij staan namelijk aan de zijlijn bij hetgeen een moeder presteert : De zwangerschap, het ter wereld brengen van kinderen is de kosmisch belangrijkste capaciteit die een mens kan ontvangen. Moeder en huisvrouw zijn, de meest onderschatte en onderbetaalde, maar allerbelangrijkste job ter wereld.

SlimmeBelg | 13-10-18 | 12:43

Ik denk in termen van een paar generaties.
En uitzonderingen zijn er altijd.

Carmelita | 13-10-18 | 12:44
▼ 4 antwoorden verborgen

Dat hele gezeur over vroluwen, mannen of koala's zijn beter in X,Y en Z...... boeit niet. We zijn niet gelijk, we zijn gelijkwaardig en dienen gelijkwaardig behandeld te worden.

Zorg dat iedereen recht heeft om eigen keuzes te maken en talenten te ontwikkelen, maar laat het aan de persoon zelf wat ze er mee gaan doen.

Dat is pas echte vrijheid en echte gelijkwaardigheid.

Kaas de Vies | 13-10-18 | 12:12 | 3

Helemaal mee eens!

orange pekoe | 13-10-18 | 12:15

Mooi verwoord, probleem is dat je een vrije samenleving nodig hebt om tot dit soort conclusies te komen, gebrek aan grenzen levert weer andere problemen op.

omgponies | 13-10-18 | 13:10

@Kaas de Vies,
Helemaal mee eens.

kleurdoosje | 13-10-18 | 17:37

De rol van de vrouw is ook niet om te concurreren met een man. Een goede vrouw zorgt voor de kinderen.

mocroGS | 13-10-18 | 12:12 | 4

En zorgt dat haar man bij haar en het gezin blijft.

Realisties | 13-10-18 | 13:30

Ach onze huissalafist laat ook weer een boertje. Man man man. Een "goede" vrouw. Wat een bekrompen idioot bent u toch ook.

Graaisnaaiert | 13-10-18 | 13:50

@mocroGS,
Allereerst: vrouwen en mannen zijn beide: mensen en evenveel waard.
De rol van een vrouw, daar gaat het al fout: geen rollen spelen, gewoon jezelf zijn en goede afspraken maken voor taakverdeling. Wie ergens het beste in is en er aardigheid in heeft neemt die taak op zich. En blijven evalueren, over verbeteringen, geen star opgelegd gedoe, de vrijheid om rollen overboord te gooien is bevochten, dat is een kostbare waarde.
Ik concurreer helemaal niet met een man, maar ik heb toevallig beter technisch en ruimtelijk inzicht dan hij, bij bijvoorbeeld timmeren, meubels ontwerpen en autorijden, tekenen, schaken, schrijven en apparatuur aansluiten. En ik heb toevallig een sterker richtingsgevoel, ben daarom nog TomTomloos en kom overal na ouderwets op een kaart kijken en de inmiddelse ex: door wederzijds inzicht uit elkaar gegaan, voert, nadat hij hier nog wekelijks op bezoek komt voor de gezelligheid, nog steeds telkens zijn volledige adres in om weer 60 kilometer verderop thuis te geraken. Hij is als beroepsmuzikant dan wel weer heel veel beter in drummen dan ik, ik kan weer beter dansen en piano spelen, ieder zijn eigen ontwikkeling: ontwikkeling van talenten is het belangrijkste na de Liefde en dat is diversiteit waar het om zou moeten gaan.
Niet die stomme verschil van huidskleuren shit.
Is de slavernij in Zuid-Marokko trouwens al aangepakt?

kleurdoosje | 13-10-18 | 17:33
▼ 1 antwoord verborgen

'No woman, no cry.'

kwark001 | 13-10-18 | 12:08 | 3

Geen wijf, geen gezeik

Godnondejusdorange | 13-10-18 | 12:19

Foute vertaling.
Het betekent: nee vrouw, niet huilen.
Het is een troostend lied: zoveel meegemaakt, nee, vrouw, niet huilen, het komt allemaal goed.

kleurdoosje | 13-10-18 | 17:08

Uiteindelijk toch dezelfde betekenis.
Ter illustratie zal ik het vertalen naar het Brabants: Ge moet nie jaanke wijf!

keestelpro | 14-10-18 | 03:02

Erg negatief, Ebru. Vrouwen zijn niet ondergeschikt. Vrouwen zijn beter in andere zaken, geïnteresseerd in andere zaken. Door mannen dat te laten doen waar zij goed in zijn, en vrouwen het hunne, wordt het palet van prestaties alleen maar breder.

marcoplarco | 13-10-18 | 12:06 | 2

Mannen en vrouwen vullen elkaar perfect aan.Taken op een natuurlijke wijze verdelen - kan voor elk stel weer anders zijn - waar zijzelf zich het prettigst bij voelen en elkaars inbreng waarderen. Zo moeilijk is het allemaal niet.

Graaisnaaiert | 13-10-18 | 12:16

Waar zegt Ebru dat vrouwen ondergeschikt zijn? Misschien eerst het artikel nog een keertje lezen voordat je de plank weer mist.

badboydutch | 13-10-18 | 12:18

Ooit een beroemd filosoof horen zeggen:

"Vrouwen zijn trieste gasten"

Klopt dit?

Kaas de Vies | 13-10-18 | 12:06 | 2

Gewoon volgooien met zwaar bier en dan moet jij eens zien...

eerstneukendanpraten | 13-10-18 | 12:10

@Kaas de Vies,
Te gast misschien, maar moet je thuis eens zien!

kleurdoosje | 13-10-18 | 17:05

We leven in een patriarchale wereld vol onderdrukking en geweld en daar moet een eind aan komen. Het wordt tijd dat het vrouwelijke, het gevoel, zachtheid het gaat winnen van de mannelijke onderdrukking.

Rheia | 13-10-18 | 12:06 | 10

Alsof vrouwen niet fanatici, hysterisch, wreed, machtsbelust, gewelddadig, achterbaks kunnen zijn

B. Randnetel | 13-10-18 | 12:38

Rheia heeft op zich wel een punt, maar als er vrouwen als sigrid kaag en kafka orwellkreng boven komen drijven, mag ik dan passen?

Degrelle | 13-10-18 | 12:51

Over een patriarchale wereld gesproken. In onze westerse samenleving valt het wel mee. Maar ga eens in islamitische landen op vakantie. Nog veel werk te doen.

JohnWalker | 13-10-18 | 15:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Eierstokken doorsnijden, baarmoeder eruit, fulltime werken. Zo simpel is het, dan zelfs geen betonnen plafond.

kapotte_stofzuiger | 13-10-18 | 12:05

Vrouwen hebben maar 1 recht, en dat is het aanrecht.

Mark_D_NL | 13-10-18 | 12:04 | 3

En maar één taal....

neonreclame | 13-10-18 | 12:49

... en breie: 1 recht, 1 averecht

kleurdoosje | 13-10-18 | 16:58

neonreclame | 13-10-18 | 12:49
De wartaal?...

Antares.Bitrage | 14-10-18 | 04:21

Behalve Jenny Douwes. Zij heeft meer karakter dan menig man.
Ik hoop echt dat zij de politiek in gaat.

keestelpro | 13-10-18 | 12:03 | 7

Mather | 13-10-18 | 12:55
Nou, volgens mij heeft een ruft van haar meer inhoud als jouw guursel.
Idem voor Drumpiet.

J-van-de-Bontekoe | 13-10-18 | 13:29

J-van-de-Bontekoe | 13-10-18 | 13:29
Benieuwd wanneer die zwarte piet met drumstel weer ophoepelt naar Spanje...

Ommezwaai | 13-10-18 | 13:43

Je kunt welbespraakt leugens en vuiligheid opdissen Piet.
Herken karakter!! Dat hebben er niet veel.

Rest In Privacy | 13-10-18 | 14:58
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland