Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Journalisten vogelvrij

"Als we privacy en vrijheid bij voorbaat weggeven, slopen we meer dan terroristen ooit zelf kunnen. "

Hoestende man

Minister Grappenhuis kwam met totale fopwetgeving rond de bronbescherming van journalisten. Was het eerst een officier van justitie die de fout mocht maken, nu wordt de rechtercommissaris belast met de taak een mes in de rug van de democratie te zetten. 

Nog steeds laag in rang, masseerbaar en nog niet ver genoeg in de carrière om bestand te zijn tegen druk vanuit het kabinet. Een kind ziet aankomen dat er altijd wel een rechtercommissaris zich kan vinden in de visie van de inquisitie en tekent bij het kruisje. Hoe zorgvuldig kan een rechtercommissaris überhaupt een beslissing nemen, als zelfs de president van de Hoge Raad in 2011 aangeeft dat die beroepsgroep overwerkt is?

Het AD en TV Rijnmond trekken aan de bel voor een reeks aan incidenten, en dat zijn alleen de gevallen waarbij het OM of AIVD betrapt werd. Nederland werd al drie keer veroordeeld voor het schenden van journalistieke bronbescherming. Dan zou je toch denken dat er een blauw lampje gaat branden en alle vazallen naar Brussel gaan bukken om zaken netjes te gaan regelen. Niets is minder waar. Ze gaan gewoon verder waar ze gebleven zijn, met een andere handtekening.

Opvragen verkeersgegevens telefoongesprekken, invallen en doorzoekingen in panden, het blijft allemaal mogelijk. Zoals het invalletje bij Gregorius Nekschot door een volledig arrestatieteam omdat zijn tekeningetjes niet bevielen bij het bevoegd gezag. Om daarna in een verhoor te dreigen zijn echte naam te lekken en hem daarmee levenslang in gevaar te brengen. 


Groetjes aan Pim, Theo en Kurt. Dat is een directe doodsbedreiging door een ambtenaar, waarbij iemand eerst gemarteld wordt door idioten. Gregorius mocht niet humaan geëxecuteerd worden, nee, liever gelyncht. Dat was niet een boodschap aan Gregorius, maar aan de hele beroepsgroep, professionals & amateurs zoals U.

In de nieuwe wet wordt het verschoningsrecht uitgehold. Het blijft een lagere rechter die kiest of een beroep op bronbescherming terecht is. Diezelfde bescherming wordt momenteel illegaal doorbroken om een lek rond een burgemeestersbenoeming boven tafel te krijgen. Om de baantjescarrousel van het partijkartel in de lucht te houden.

Dat politie & justitie tijd, geld en energie investeren in een onnozele akkefietjes uit de politieke slangenkuil of beeldvorming, zelfs wetten overtreden, is een grove belediging richting slachtoffers van echte misdaden wiens zaken wegens gebrek aan capaciteit voortmodderen. Zoals de gezochte 35-jarige Marokkaanse pooier van een destijds 14-jarig meisje.

De officier van justitie die een cartoonist behandelde als een zware crimineel, vroeg in 2015 om uw IP-adressen, vanwege uw alfanumerieke uitingen in tegels. Journalistiek is een vrij beroep, wat iedereen mag zijn. Regelmatig staat op onze roze webstek meer info onder het artikel dan in het artikel. Dus wanneer zijn jullie aan de beurt?

U bent als kiezer volledig afhankelijk van informatie. Als uw sociale media-uiting viraal gaat, bent u plotseling onbetaald lid van het journaille. Dit gekonkel raakt u in kern van uw bestaan als vrije burger. Wat is de vrijheid van meningsuiting waard, in een zee van angst voor geweld en vervolging? Durven mensen nog misstanden te lekken? 

Nederland heeft in het referendum rond inlichtingen en veiligheidsdiensten tegen het sleepnet gestemd. De basis van de democratie is belangrijker dan tijdelijke fysieke veiligheid. Als we privacy en vrijheid bij voorbaat weggeven, slopen we meer dan terroristen ooit zelf kunnen. Houden we weinig principes over om voor te strijden. 

Het werk door journalisten wordt al onmogelijk gemaakt door harde strafrechtelijke represailles tegen klokkenluiders, politici die strategisch lekken en andere bronnen. Door legers van voorlichters die een rookscherm optrekken. Door spindokters die het nieuws verdraaien. Inadequate en politiek gemotiveerde selectieve vervolging is de nekslag.

De ene na de andere vereniging of motorclub wordt opgeheven voor drugshandel, geweldpleging en afpersing, maar de eerste moskee die voor ronselen voor de jihad moet nog gesloten worden. Vrouwe justitia is blind, wat op haar weegschalen wordt aangeboden is een scheve karikatuur van onze samenleving.

Niet alleen wordt uit politieke correctheid een cartoonist gekruisigd vanwege acht onwelvallige tekeningen, dezelfde politieke correctheid zorgt ook voor het ontbreken van vervolging wanneer die nodig is om bijvoorbeeld terrorisme te bestrijden. Het ging zelfs zo ver dat Opsporing Verzocht minder Marokkanen in beeld moest brengen.

In 1998 gaf Erdogan al aan dat gelovigen soldaten zijn, minaretten bajonetten voorstellen en moskeeën dienst doen als barakken. Dat was acht jaar voor de oprichting van de PVV. Als Geert Wilders dat had gezegd was hij vervolgd en veroordeeld. Erdogan werd door die uitspraak eerst veroordeeld tot celstraf, daarna gekozen tot premier, president en nu zelfs dictator.

Neem de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven. In 2003 werden daar moslimstrijders geworven voor de gewapende strijd. De minister antwoordde in 2017 op Kamervragen dat er geen aanwijzingen waren dat de moskee fout was. Drie weken later stond in de krant welke foute banden oprichter en imam Imad Ismail Bakri heeft. 

Wat moet een moskee precies doen om dicht te moeten? Anderhalf decennium lopen etteren, en niet tegen de lamp lopen. Wat is de pakkans? Waar ligt de grens? Met een Palestijnse vlag in de hand een Joods restaurant slopen is niet genoeg. Het voornaamste wat terroristen moeilijk wordt gemaakt, is officiële erkenning.

Delft sluit de halve middenstand omdat iemand 's nachts op straat oorlogje speelt, maar was ook hofleverancier van """Syriëgangers""". De lokale moskee sloeg alarm, maar werd genegeerd. De ene keer wordt hard opgetreden tegen de onschuldige ondernemer, de andere keer is de terrorist vrij om te vertrekken.

Een aanslag op een redactie is de nieuwe Pulitzer publieksprijs.

boem is ho

Reaguursels

Inloggen

Feynman, goed stukkie.
Ps
Heb je opgelet Tamara? Zo bouw en onderbouw je nou een verhaal. Kom niet lekker uit zo maar soit ga zo mijn bedje in.

bwanabanjo | 09-07-18 | 01:34

2018 jaar geregistreerde evolutie.... en we zijn geen fuck verder dan in het jaar nul. Sterker nog we evolueren zo onderhand achteruit.

Ton8695 | 09-07-18 | 00:43

Journalisten moeten ongekleurd rapporteren, niets meer.

BosrandDirk | 08-07-18 | 12:30 | 1
-weggejorist-
rustampinigin | 08-07-18 | 14:24

Goed artikel.
Het is geen strikt Nederlands verschijnsel. In Duitsland mag je bepaalde zaken ook niet schrijven, zoals onlangs bij de onthoofding van een 1-jarige baby op een perron van de metro van Hamburg (Jungfernstieg). Kranten moesten van Merkel zwijgen en bloggers kregen huiszoeking: www.liveleak.com/view?t=aPeFA_1525215...
In the UK stuurt Theresa May onwelgevallige buitenlanders terug, niet de terroristen die voor MI-6 werken of verkrachtersclubs in Rotherham of Rochesters. De pers wordt daar regelmatig gemuilkofd. Hoofd BBC Comedy wil geen groepjes blanke jongens meer op TV (Monty Python leden reageren: t.co/fOgEBObyRS).
In Frankrijk wordt komiek Dieudonné gearresteerd omdat hij iets fouts zegt. www.dailymail.co.uk/news/article-33360...
Het is een deel van de agenda van het moderne globalisme. Dat wil de burgers geheel onder controle krijgen met behaviourisme, social credits, facial recognition, cashless society en een totaal gebrek aan ongecontroleerde opinie en nieuwsvoorziening. Over de hele wereld Starbucks, Nike en Apple. U koopt het omdat u dan voor even niet hoeft te voelen hoe de samenleving u heeft afgepakt wat u wérkelijk had willen hebben: Uw menselijkheid.

wingload | 08-07-18 | 11:57 | 5

@wingload 2:29
Mee eens wingload. Rechts en links zijn een achterhaald model.
Er is naar mijn mening echter nog een derde weg: nationaal[*] globalisme, de wereld opgedeeld in geografische invloedssferen.

[*] in ruime zin, in te richten naar geografie, ras, religie, klasse, cultuur enz.

kindapaas | 08-07-18 | 13:07

In NL worden terroristische, door islam geïnspireerde, aanslagen meestal benoemd als: een ‘incident veroorzaakt door een verwarde man’ of ‘een te lage bloedsuikerspiegel was de oorzaak’.
Mèt, vanzelfsprekend, kwijtgeraakte camerabeelden.......
Joseph Goebbels zou écht trots zijn!

pennestront | 08-07-18 | 13:12

Inderdaad,over heel de wereld Starbucks .Apple en 7 miljard Facebook gebruikers. De wereld bestaat uit 7 miljard mensen. 99% is consument of moet het nog worden en 1 % ziet het vanaf hun superjachten,gelegen in belastingparadijzen als Monaco lachend aan en vullen ongehinderd de zakken.

Loebas | 08-07-18 | 17:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Zowel het artikel als de reacties geven reden tot grote zorg.
Het merendeel van West Europa kan nog niet accepteren dat de islam onze westerse vrijheden afwijst.
Het obstakel is de (met name linkse ) elite die in een dodelijke omhelzing zit met een vijfde colonne die hen vertelt dat de westerse vrijheden wél aanlokkelijk zijn.
De zittende elite heeft moedwillig de islamisering op zijn beloop gelaten en moet vervangen worden.
De prijs die nu al betaald wordt is al zo groot dat elke storm van protest via msm, karaktermoord en zelfcensuur als een ongevaarlijk watertje wordt weggevoerd.
Zoals de kapers op 9/11 tegen de passagiers zeiden ; 'Stay in your seats, keep calm and you will be fine'
Gewoon accepteren dan is het ook snel voorbij.
Maar dít wordt Europa zoals Brussel dat nooit had willen zien.
Godverdomme.

Europa krijgt een nieuwe elite

Hensmunter69 | 08-07-18 | 11:40 | 2

En dat laatste regeltje moet er dan wel uit, lekker veilig achter den laptop.
Pik.

Hensmunter69 | 08-07-18 | 11:41

'Stay in your seats, keep calm and you will be fine', zeiden de kapers? Hoe weet u dat? Begin daar eens. Onderzoek dat eens.

wingload | 08-07-18 | 11:44

Nog even over de moskee in eindhoven. Dat is echt ‘n wespennest. Ik weet uit eerste hand dat er banden zijn met de drugs (heroine) handel en de syrie/afghanistan gangers. Om even ‘n voorbeeld te geven. Rond 2001 zijn er twee eindhovenaren onderweg naar een trainigskamp, op de grens met afghanistan neergeknald. Een van die gasten was een broertje van een gozer die in allerlij rotzooi dealde, die gast heeft nu, jaren later ‘n eigen stichting, hij spreekt in de moskee, op youtube etc etc, tegelijkertijd zijn deze gasten, en hun moskee vrienden bezig met de eindhovense straten te vergiftigen met hun vergif. Deze netwerken hebben weer connecties met rotterdam, amsterdam en belgie. Ze zien er misschien westers uit, maar haten de nederlanders. Een heeft mij ooit verteld, wanneer de imam dat zegt, dan snijden we alle hollanders de keel door .... fijn volk dus

WaltherP99 | 08-07-18 | 11:02 | 3

De uitkeringen haten ze niet zo erg

Slough | 08-07-18 | 11:13

En daarom moeten WIJ, die dit wel allemaal (willen!) zien scherp blijven op dit volk, wat gefaciliteerd wordt door landverraders!

pennestront | 08-07-18 | 11:14

Dat komt er ook nog bij ja, trekken uitkeringen, en lopen tegelijkertijd dik geld te verdienen aan de ellende van een ander, op kosten van de belastingbetaler

WaltherP99 | 08-07-18 | 11:23

We moeten natuurlijk rekening houden met de gevoelens van meneren met handgranaten. Een winkel openen houden kan door hen als zeer kwetsend worden ervaren. Zij zouden zomaar zwaarwegende bezwaren tegen het kapitalisme kunnen hebben.

Error 404 | 08-07-18 | 10:57

Een somber en triest relaas heer Feynman, maar oh zo waar. Het meten met meerdere maten was hier in de lage landen, maar ook elders en vogue, totdat het decimale stelsel ingevoerd werd. Kennelijk heeft de politiek, de overheid met inzonderheid Justitie deze tak van sport wederom tot kunst verheven. Verzet hiertegen is het gevolg. Zonder religieus te worden, zijn misschien alleen de goden nog streng en rechtvaardig en straffen onmiddellijk. Maar daar hebben wij er ook al zoveel van op deze planeet. Misschien minder, minder, minder goden of mag je dat godverdomme ook al niet meer zeggen. Dan zullen wij het met z'n allen toch zelf moeten doen om dit op te lossen. Ik neem de rest van de dag vrij hier onder het genot van enige Nexitjes over na te denken. Cheers!

Een vrije paling | 08-07-18 | 10:49

Ik snap niet dat het OM zegt overwerkt te zijn.
De misdaad daalt al jaren
En er is genoeg tijd om onze Friese hoeders van de Nederlandse cultuur te vervolgen

Jacktheflipper | 08-07-18 | 10:43

Vast een heel stomme vraag, Feynman, maar waarom zou een journalist - een niet-beschermde term die iedereen zich mag aanmeten - meer bescherming hebben tegen justitie dan ik (jij wordt vast al onder de journalisten geschaard)?

Iedereen die iets weet waarmee je een misdrijf kunt oplossen zou dat meteen met onze falende justitie-ambtenaren moeten delen. Om het oplospercentage nog een beetje binnen de perken te houden.

Vitaly Chernobyl | 08-07-18 | 10:39

Een echte integere journalist kan nooit een twitter account hebben. Zo erg is het al in Nederland.

alufoliegroothandel | 08-07-18 | 10:33

Nou we het toch hebben over het muilkorven van de media.
De pro-immigratie regering van Angela Merkel heeft de Duitse media verboden verslag uit te brengen van een barbaarse misdaad van een moslimmigrant die naar verluidt zijn eenjarige dochtertje zou hebben onthoofd op een perron van een treinstation in Hamburg.

fenixx.org/2018/07/07/migrant-onthoof...

komtdatschot | 08-07-18 | 09:16 | 3

Niets aan de hand, slechts de zegeningen van de islam.

koosnaam | 08-07-18 | 09:59

Dat moeten we er maar voor over hebben, samen met de rekening.

Oepsie1234 | 08-07-18 | 10:26

Verwarde man, telt niet mee

Jacktheflipper | 08-07-18 | 10:39

regering had die wetten ook wel ingevoerd al was er geen enkele dreiging geweest ,gewoon omdat ze bevolking als slaaf zien die gecontroleerd moet worden en uitgeperst zodat ie voor onderdak en vreten werkt,de rest wordt weg belast, gewoon een herhaling van de riddertijd en slavenhouders.

pedro300 | 08-07-18 | 09:08

Daarom GeenStijl. Onmisbaar in barre tijden waarin de leugen regeert.

frisenfruitig | 08-07-18 | 08:56

In de aanloop naar WW2 gebeurde hetzelfde. De overheid werd langzaam maar zeer zeker vervangen door een nazi-freundlich regime. Dat vond plaats in ALLE bestuurslagen van deze -eveneens- bange, slappe, veelal corrupte rijksoverheid. Net als nu. Zie bijvoorbeeld de ‘status aparte’ die de ‘republiek’ Amsterdam zichzelf toekent t.a.v. het bestrijden van de aanwezigheid van uitgeprocedeerde illegalen. En vooral het uitblijven van een stevig, constitutioneel antwoord daarop van onze minister van binnenlandse volksvervangingszaken i.c. het kabinet.
Het is een sluipend en lastig omkeerbaar proces. Immers, de landverraderlijke overheid heeft nog steeds de machtsmiddelen tot haar beschikking. Gelukkig valt op te merken dat bijv. de politie niet kritiekloos volgt. De politie waarvan de top ook al geïnfiltreerd is met carrièrebeluste landverraders.....
Wèl speelt dat corrupte landsbestuur met vuur. Er zullen ALTIJD individuen en groepen blijven die zich zullen verzetten tegen de volksvervangingswens van brussel en 070.
Sabotage, een nòg diepere tweedeling van onze maatschappij, eigenrichting, burgerlijke ongehoorzaamheid zijn allemaal ongewenste verschijnselen die voor de kritische burger steeds gemakkelijker en logischer lijken.
In de opmaat naar de eerste grootschalige etnische rellen in ons NL zouden we ons hier drukker over moeten maken dan over het NEPnieuws wat de msm over ons uitkotst.
Heeft U zich al eens afgevraagd waarom we in ons land -nog- niet geconfronteerd zijn met grote aanslagen, zoals bijvoorbeeld in Parijs? Simpel, de door brussel en 070 ingezette volksvervangingsprocedure verloopt toch volgens plan?

pennestront | 08-07-18 | 08:48 | 5

sociaal_
Het kost wel "wat" geld... Serieus ? Tevreden en rustig... Voor hoe lang?

Jahowiseffe | 08-07-18 | 10:41

Er zijn twee manieren om met dit volksvervangingsplan om te gaan:
-kijken in je koelkast, kijkend naar je dure blik voor de deur, kijkend naar je opgebouwde pensioen en verzuchtend concluderen ‘dat het allemaal wel los zal lopen’.
-scherp blijven op je eigen identiteit en die van je land. Trots zijn op je welvaart/welstand/vrijheid en er ALLES aan doen om doen om deze verworvenheden te kunnen doorgeven aan je kids.
Ikzelf ga voor de tweede optie.
Voor het geval dat dat nog niet geheel duidelijk was....
Wan: Het.Volk.Wint.Altijd!

pennestront | 08-07-18 | 10:54

De enige reden die ik kan verzinnen dat er nog geen grote aanslag in Nederland is geweest is omdat Nederland een vrij parkeren op het monopoly bord is. Er worden hier aanslagen voorkomen maar nooit aanslagplegers op doorreis gepakt.

marrretje | 08-07-18 | 11:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Gevalletje appeasement door journalisten van de ‘echte’ media die neerkijken op bv De Telegraaf en tegen de overheid aanschurken voor primeurs ten koste van zichzelf.

Nichtsneues | 08-07-18 | 08:36

Tsja, het Nederlands “journaille” werkt al jaren mee aan de bouw van een dictatuur. Vergoeilijken en steun voor antidemocratisch en antirechtstatelijk handelen, weglaten relevante informatie voor de burger en verdraaien berichtgeving voor eigen politieke voorkeur. Inmiddels heeft de burger minder rechten, minder inspraak, minder leefbaarheid. Daar gaan ze gewoon mee door.
.
Maar dit is wel erg, dus.
.
Lijkt me een gevalletje “appeasers, crocodile, now it’s your turn.”

Parel van het Zuiden | 08-07-18 | 07:37

Het werk van journalisten wordt onmogelijk gemaakt door.... Journalisten zelf. Het journaille is verworden tot een slaafse kliek van linkse, beleid volgende meningroeptoeters. Hoeveel journalisten waren woest over de 'sleepwet'?? Juist een enkeling. Hoeveel journalisten zijn woest op Erdogan omdat hij journalisten opsluit? Een enkeling; sterker nog, het gros verdraait feiten ten faveure van deze islamofascist. De enkeling die wel opstaat wordt neergesabeld door zijn collega's omdat hij een onwelgevallige mening heeft. Weet je, fuck die kut journalisten!

henk1948B | 08-07-18 | 07:14 | 2

Aan de ene kant moeten journalisten obkectief hlijven en hun mening voor zich houden, maar aan de andere kan moeten ze woest zijn. Vind je het gek dat ze het ook niet weten.

menage | 08-07-18 | 08:40

menage | 08-07-18 | 08:40,

Een journalist kan best over de feiten berichten, zonder zijn mening te geven. Dus gewoon openlijk schrijven over hoe justitie haatimams en kinderpooiers laat lopen, maar keihard optreedt tegen cartoonisten en islamcritici. Dan kan het volk daar zelf de juiste conclusies over trekken.

Belangrijker, in principe is het ook geen punt als een journalist af en toe eens zijn mening geeft. Wenselijk is dan wel dat hij / zij;
- dat duidelijk aangeeft;
- ook bereid is een tegengeluid te laten horen.
De kritiek op de linkse media is vooral dat zij linkse meningen consequent als "feiten" brengen, en nooit een tegengeluid laten horen. Terwijl dat tegengeluid noodzakelijk is, ook gezien de totaalidioterie van 99% van alle linkse dogma's.

Dandruff | 08-07-18 | 12:59

Anno 2018 dankt de NPO - met tig gesubsidieerde medewerkers in dienst - louter haar bestaansrecht aan de belastingbetaler die hieraan ongevraagd jaarlijks bijna 1 miljoen euro aan bijdraagt.
De NPO heeft tot taak om programma's toegankelijk te maken voor een groot publiek.
Wie schetst mijn verbazing?
Terwijl bij een commercieel dagblad zoals bijvoorbeeld De Telegraaf zowel oude als nieuwe berichten de audiofragmenten geluidstechnisch prima functioneren, heeft NPO Radio 1 iets nieuws bedacht.
Bij directe Radio1-uitzendingen worden luisteraars nog wél bediend met geluid.
Echter, indien men uitgesteld een radio-uitzending van een paar uur eerder probeert terug te luisteren, is dit niet meer het geval.
De NPO heeft voor die terug-luisteraars als ontmoedigingsbeleid ingevoerd om het geluid spontaan te blokkeren.
Wie verzint die achterlijkheid?
Wie zit bij de NPO aan die knoppen?
Kappen met die censuur.
We leven in Nederland!
Welke minister met media in de portefeuille (Mona Keizer?) treedt hier acuut tegen op? Gaarne actie tegen dit ontluisterende NPO-beleid.

Rijksoverheid: Concessiebeleidsplan 2020-2026.
In dit plan staan de ambities en doelen van de NPO.
Zoveel mogelijk programma’s moeten 7 dagen na de uitzending gratis op NPO Gemist te zien zijn. Programma’s waarvan de NPO zelf het merendeel van de rechten heeft, zijn nog langer terug te zien. Hoe lang is afhankelijk van het type programma. Hoe tijdlozer het programma, hoe langer u het kunt terugzien. Dat is het doel van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Het doel staat beschreven in het Concessiebeleidsplan 2020-2026. In dit plan staan de ambities en doelen van de NPO.
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/medi...

drs.Nee | 08-07-18 | 06:26 | 1

edit
miljoen = miljard

drs.Nee | 08-07-18 | 06:43

De trias politica weet ons haarfijn onder de knoet te houden.

Go_Vegan2.0 | 08-07-18 | 06:15

Wat zou de wereld anders zijn zonder islam, dan zouden we ons kunnen richten op echt zaken als milieu, gelijkheid, geboorte beperking in Afrika. Laten we beginnen in Europa en ons eens minder tolerant opstellen naar Allah gekkies, te beginnen door objectieve berichtgeving en behandeling door de media en justitie.

Ray Skak | 08-07-18 | 04:43

... En in 2017 kregen zij van het Hof het gelijk aan hun zijde. Hier is dus structureel iets heel fout.

eastender | 08-07-18 | 02:55 | 1

Tis maar net hoe je het bekijkt : ik geloof behoudens in G*D in NIETS & NIEMAND. Ik zit structureel goed.

hmariavanempel | 08-07-18 | 03:09

In 2006 en 2012 is Nederland door het Europese Hof op de vingers getikt wegens het schenden van de informatievrijheid van De Telegraaf. De AIVD joeg achter de bronnen aan van Bart de Mos, Joost de haas en Jolanda de Graaf en deed zelfs huiszoekingen en in beslagnames. Ergo, journalisten zijn al jaren vogelvrij en om eerlijk te zijn vind ik dat de beroepsgroep nogal vaak de wensen van de overheid eerbiedigt ipv de gelederen te sluiten. Als je je onafhankelijkheid zo makkelijk weggeeft dan zijn er altijd lieden die de volle laag moeten opvangen. Kijk eens hoe journalisten nu weer de valse deuntjes van de policor zingen tegen FvD, PVV en ook tegen GS. Het is gewoon gênant wat een matennaaiers eronder zitten.

eastender | 08-07-18 | 02:53

Ik zal nu wel "weggerist en opgerot" worden. Maar mijn mening: als iets van journalistiek, zelfs van GS, niet links genoeg is, het geen "Pravda" vertegenwoordigt, heb je niks te vrezen: journalistiek gaat maar om 1 ding: iemand helemaal kapot maken, buiten alle proporties en lekker "gelijk" krijgen. A.k.a je hebt helemaal niks te vrezen als journalist, zji het van de NOS/ AD/ Volkskrant of GS. Zolang het maar "politiek correct is. Met andere woorden: dat geeft subsidie....

erasmus1000 | 08-07-18 | 02:36 | 3

Volgens mij ga je helemaal niet verwijderd worden.
Ik ben van mening dat journalisten neutraal moeten zijn. Is niemand, weet ik ook wel, maar laat dan godsamme niet merken of je rechts of links bent. En geef geen waarde-oordeel als journalist.

HoerieHarry | 08-07-18 | 02:44

Erasmus wist het antwoord op de vraag : spreken de Kretenzers de waarheid als ze zeggen dat ze ALTIJD liegen. Voor jou liegt een journalist ALTIJD als hij de waarheid spreekt.

hmariavanempel | 08-07-18 | 02:47

Dat antwoord van Erasmus op de paradox van Epimenides, zelf dus een Kretenzer (nogal belangrijk) was: ja die ene keer niet. (brief aan Thomas Grey.)
De conclusie uit de brief geldt evenwel nog steeds voor de ware gelovigen onder theologen en niet alleen theologen: "Hun hersens zijn verrot, hun taal is barbaars, hun verstand bot, hun leer vol doornen, hun manieren grof, hun leven huichelachtig, hun spraak giftig en hun hart pikzwart."

Mazzelstof | 08-07-18 | 09:40

LOL

alufoliegroothandel | 08-07-18 | 02:35

In de tijd van Pim en Neckschot moest en zou integratie lukken, dat was nu eenmaal het besluit. Alles en iedereen die daar tussen kwam moest gestopt worden. Eigenlijk is dat nog steeds zo ondanks de opkomst van het populisme. Macht, verdeel en heers, dat zal het zijn.

BozePaarseMan | 08-07-18 | 02:27

Leuk, het in de laatste zin aanhalen van de Pulitzerprijs .

Joseph Pulitzer was een uitgever van kranten. Hij introduceerde "yellow journalism", sensatiejournalistiek of riooljournalistiek, om de omzet van zijn kranten op te krikken en adverteerders te trekken. Joseph en William Randolph Hearst maakten een wedstrijd van het toepassen van deze werkwijze.

Na de dood van Joseph Pulitzer werd uit zijn nalatenschap een school voor journalistiek gefinancierd. En dan de beroemde prijzen. Een andere krantenbaas, Colonel McCormick, stelde dat de Pulitzer prijs niets meer was dan "een wederzijdse bewonderingsprijs". Hij had geen belangstelling.

Arachne | 08-07-18 | 01:49 | 1

Hearst was degene die het meest ver ging daarin. Hij hitste Amerika op om ten oorlog te gaan met Spanje. En zei tegen zijn mannetje in Cuba (dat toen een Spaanse kolonie was) “stuur jij mij de foto’s dan zorg ik wel voor de oorlog”. En dat deed hij ook.

Error 404 | 08-07-18 | 11:07
-weggejorist-
alufoliegroothandel | 08-07-18 | 01:15 | 3

Wil toch even wat kwijt.
Ik vind echt dat we niet te veel moeten gaan lopen zeiken hier hoe kut het allemaal is in Nederland en dan voornamelijk bij de overheid.
Als ik zie hoeveel zaken heel erg goed geregeld zijn in dit land, zoals voor m'n vader van 75 die al 20 jaar ms heeft. Ik zal niet alles benoemen maar er is (omdat hij niet meer boven in de slaapkamer kon komen) voor 80.000 euro een stuk aan het huis gebouwd en volledig vergoed. Met badkamer, 2 slaapkamers en washok. En dan heb ik het nog niet eens over de rest. In een land als Roemenie had ie in een koud kamertje liggen te creperen. Zo slecht is het hier niet. Natuurlijk kunnen er dingen beter, vind ik ook.

HoerieHarry | 08-07-18 | 00:58 | 8

Ongeblustekalk | 08-07-18 | 01:03
M'n reactie was niet OK. Excusee.

HoerieHarry | 08-07-18 | 03:47

80K? Applaus voor je vader, maar voor het overige gaat iets een beetje scheef volgens mij.. Ja, als bepaalde mensen Mieles mislopen ok, maar dat lijkt me in dit tijdsgewricht nog niet.

VP732 | 08-07-18 | 06:14

Mijn ouders zijn ook prima verzorgd in een zorgvilla in Doorn, Koste wat, maar ze hebben nog een mooi jaar gehad.
Maar de pers is een aanfluiting, je moet geen koffie drinken met Kamerleden, daar gaat het al mis.

gato | 08-07-18 | 07:26
▼ 5 antwoorden verborgen

Die journalisten toch … Het overgrote deel ervan is Links. Ze worden pas kritisch op de islam als Erdogan journalisten opsluit. Wat dat betreft lijken ze wel op een aantal minderheden in Nederland: ze beginnen te janken en te schreeuwen als hen iets in de weg gelegd wordt. Verwend volkje.

Jahowiseffe | 08-07-18 | 00:51

Willem mag zijn pantoffels eens vaker uit doen en de oorlog in zijn voordeel beslechten met stalen neuzen.

Vliegendtapijtje | 08-07-18 | 00:48

Als honeypot voor Greg IX heb ik toen een facebook pagina gemaakt www.facebook.com/martien.pennings.1 dus ik wist in een mum van tijd niet alleen waar Martien in Oost woonde maar ook waar Gregorius en zijn moer in Zuid Oost hun bivak hadden opgeslagen. Vieze man die Nekschot dixit de Heilige Maria van Empel die sinds 1 april j.l. als honorair consul van de Turkse Republiek van Noord-Cyprus voor de Benelux net als de Duitse Herder in Denemarken beunhaast in real property aldaar. Ik zit elke dag op Das Kapital en ik betaal uw vliegtickets als onze villa's komt bezichtigen. Zijt allen welkom.

hmariavanempel | 08-07-18 | 00:42 | 7

@hmariavanempel
Ik bied je een vlucht aan met No-Return Airways! Een enkele reis met Julio Poch als piloot uiteraard.

ZwarteDag | 08-07-18 | 02:18

ZwarteDag | 08-07-18 | 02:18
En de zang aan boord wordt verzorgd door Julio Iglesias.

HoerieHarry | 08-07-18 | 02:23
▼ 4 antwoorden verborgen

Men doet maar wat in ons Nederland,puuk.

pegaje | 08-07-18 | 00:34

@kalk Die muziek ligt me ook niet alhoewel dat nummer op zichzelf wel naar andere muziek neigt die ik wel kan waarderen maar dit dus niet. Maar ik kan jouw keuze voor muziek wel handlen met mij adhd brein.

A.I. van Dee | 08-07-18 | 01:42

A.I. van Dee | 08-07-18 | 01:35
Vergeten niet wel als voorbeeld hoe het niet moet en democratie naar de kloten. Hopen dat de cybermeisjes later geen begrip krijgen voor het onheil dat is aangericht door naar tronies te kijken en woorden te lezen. Doen ze vast wel, zijn ze vrouw voor. ;)

Ongeblustekalk | 08-07-18 | 01:50

@A.I. van Dee | 08-07-18 | 00:28
Feelgood rotzooi. Slechte smaak. Jammer, want ik begon net een oogje voor je te hebben. Dikke lul, drie bier dat die commerciële shit uit mijn speakers zullen komen. Ah wel, ta!

Standvastig | 08-07-18 | 04:06
▼ 10 antwoorden verborgen

De wet geldt alleen voor journalisten. Volgens de wet zijn dat: degenen die zich op professionele wijze bezighouden met berichtgeving.
Dus je moet voorzichtig worden aan wie je een misstand meldt. Je bent alleen beschermd als je die aan een professionele berichtgever meldt.
Je kunt voor de zekerheid beter bij de Volkskrant melden, dan bij GeenStijl. Medewerkers van de Volkskrant zullen als professionele berichtgevers worden beschouwd. Maar geldt dat ook voor medewerkers van GeenStijl?

Lentehaas | 08-07-18 | 00:27 | 1

De persvrijheid geldt voor iedereen.

Arachne | 08-07-18 | 01:14

Waar is de vrolijkheid van weleer jonges, toen er nog wel eens een muziekje werd getoond. Niet dat het na twee dode mariniers supertof was, maar goed...
Narigheid, zuurheid, depressie en al die andere gevoelens moeten niet de boventoon voeren.
Dus plemp eens wat en aub geen klassiek want dat kent iedereen al en geen metal want dat luistert mijn dochter al.

Ongeblustekalk | 08-07-18 | 00:22 | 3

"U2 - Beautiful Day" naarboven gooit pffff ik denk dat junckergehalte in m'n bloed me teveel gaat worden.

A.I. van Dee | 08-07-18 | 00:34

U2 is de enige NGO die hits heeft geproduceerd, dat is best knap.;)

Ongeblustekalk | 08-07-18 | 00:44

Als je een m/v/x bent en in de Bijlmer woont - dus niet in Buitenveldert zoals opzettelijk verkeerd staat in zijn wiki - dan was het usance dat een swap team als back-up diende als oom wijkagent langs de galerijflats liep om vriendelijk te vragen van wie toch die porno prentjes waren.

hmariavanempel | 08-07-18 | 00:20 | 2

En als je een konijn bent dat in de Bijlmer woont?

HoerieHarry | 08-07-18 | 00:26

Als honeypot voor Greg IX heb ik toen een facebook pagina gemaakt www.facebook.com/martien.pennings.1 dus ik wist in een mum van tijd niet alleen waar Martien in Oost woonde maar ook waar Gregorius en zijn moer in Zuid Oost hun bivak hadden opgeslagen. Vieze man die Nekschot dixit de Heilige Maria van Empel die sinds 1 april j.l. als honorair consul van de Turkse Republiek van Noord-Cyprus voor de Benelux net als de Duitse Herder in Denemarken beunhaast in real property aldaar. Ik zit elke dag op Das Kapital en ik betaal uw vliegtickets u als onze villa's komt bezichtigen.

hmariavanempel | 08-07-18 | 00:44

Sinds ik het boek ´de nieuwe kleren van de rechter´ heb gelezen weet ik dat rechters net zo te lijden heeft onder incompetentie, corruptie en opportunisme als ieder andere beroepsgroep. En na een decennium het nieuws te volgen kan ik niets anders dan constateren dat rechters, zeker naarmate ze ouder worden, hun politieke overtuiging rustig doen gelden via hun uitspraken: niemand kan ze toch wat maken.

stampertje85 | 08-07-18 | 00:18

Een inval vanwege tekeningen, echt fucking sick. En dit is een vrij land???

tata1981 | 08-07-18 | 00:17

Ahhh woorden overdaad van reeds bekende zetten in contradictie. Hoi feynman!

Denkhetnjet | 08-07-18 | 00:16

Nekschot kan niet meer in niqaab bij Pauw verschijnen.

LuckyGirl | 08-07-18 | 00:15

Jan Hein Donner was ooit de dodelijke vogelspin in het web van chr/gr. belangen. Tot die chr. / gr. belangen werden door hem ook de zielige moskeeën met hun nietige islam invloed gerekend. Jan Hein Donner was de belichaming van de religie-bescherming (waaronder hij ook de islam met de mantel der liefde rekende) tegen alle potentieel godslasterlijke vrijdenkerij. Wie is de echte vijand in Donner's ogen? Geenstijl, Nekschot enz. Nekschot werd platgewalst door deze religiewals. Maar net als de Stalinterreur ophield met de fysieke afwezigheid van Stalin, houdt de Donnerterreur op met het verdampen van Donner's erfgoed. Inmiddels mag Nekschot weer schieten. En het Deense model van islam indamming wordt bij gebrek aan beter ook in NL ingevoerd.

Eeuwig..Op..Vakantie | 08-07-18 | 00:06 | 3

Piet Hein Donner, voor de duidelijkheid, Jan Hein Donner was het zwarte schaap in de Donner-familie.

Jan Dribbel | 08-07-18 | 00:48

Samen met Sorgdrager.

gato | 08-07-18 | 07:43

Jan Donner bedoelt hij vast, die voerde in 1932 de Lex Donner in, oftewel de Wet op de Smadelijke Godslastering. Hij was de opa van Piet Hein (zijn naam benne niet fijn).

Error 404 | 08-07-18 | 11:24

De oorlog is allang begonnen en de vijanden (islam, media, overheid) zijn ook allang bekend.
Alleen als je heel dom bent, of ook een landverrader, neem je geen maatregelen.

pennestront | 08-07-18 | 00:03 | 4

Ga jij maar lekker schuilen Harry, wij lossen het vuile werk wel voor je op.

tata1981 | 08-07-18 | 00:16

In mijn maatregelen komt geen schuilkelder voor.

pennestront | 08-07-18 | 02:44

HoerieHarry, Je verbergen in een schuilkelder gaat je echt niet helpen.

BosrandDirk | 08-07-18 | 11:57
▼ 1 antwoord verborgen

Simpel: in het Eu tijdperk is de politie er om de politici en hun geliefde schengenmisbruikers te beschermen tegen de burger.

Motorbendes en andere groeperingen die de burger in kan huren ter bescherming of genoegdoening worden verboden: geweldsmonopoly moet natuurlijk bij de politie blijven. Ondertussen: tien haar geleden liepen alleen die marokaantjes met wapens, laatste 2 jaar zie en hoor je steeds meer autochtonen die wapens hebben aangeschaft om zich te verdedigen tegen marrokanen en oost Eu-ers. Sommige delen in Nl zijn al een warzone.

Zie ook belgië, daar zijn de juweliers het ook zat - zie ook weer die doodgeschoten overvaller. Dat gaan er de komende 10 jaar een hoop worden in Eu met Schengen en politie die er niet meer is voor de burger........

Tee Of Cup | 08-07-18 | 00:01 | 1

Klopt!
Men dwingt ons tot eigenrichting.
Nou, dat kan.

pennestront | 08-07-18 | 00:05

Zijn we niet allemaal vogelvrij in 2018? Of bestaan er daadwerkelijk nog mensen die denken beschermd te worden omdat ze belasting betalen? Think again.

padbuffel | 07-07-18 | 23:51 | 4

Men wil alleen mijn cultuur maar uitroeien. Voor de rest niets aan de hand hoor.

padbuffel | 08-07-18 | 00:01

Hou eens op met klagen zwakkeling.

Ongeblustekalk | 08-07-18 | 00:07

Volgens onze koningin hebben we niet eens een cultuur. Dus is er niets om uit te roeien blijkbaar. Duss niks aan handje gewoon doorlopen/werken.

A.I. van Dee | 08-07-18 | 00:12
▼ 1 antwoord verborgen

Toch vreemd, als in Amsterdam een handgranaat aan je deur hangt of als je zaak beschoten wordt door criminelen, sluit de gemeente je toko. Maar als er een auto door de gevel van de Telegraaf rijdt krijgen ze extra bewaking? Iets met dubbele maten meten??? Waarom wordt de Telegraaf niet gesloten voor een aantal weken?

Verbale diarree | 07-07-18 | 23:30 | 3

Nee hoor niets vreemds aan als je weet dat ons justitieel apparaat erg selectief omgaat met dat soort dingen zie ook vervolging van Wilders maar geen vervolging van Pechhoofd.

A.I. van Dee | 07-07-18 | 23:35

De vrijheid om wiet te roken en vrije nieuwsgaring zijn 2 verschillende dingen maar het blijft een legitieme vraag.
Er zijn 3 aanhoudingen verricht in de zaak rond de 2 Delftse coffeeshops waarbij wapens en harddrugs zijn gevonden maar het is nog maar aankijken wanneer de shops weer open mogen.
De gemeente ziet ze liefst verdwijnen dus haast maken zullen ze niet.

LuckyGirl | 07-07-18 | 23:42

@LuckyGirl | 07-07-18 | 23:42
Als het enige wat je hebt een hamer is, lijkt alles op een spijker. Ik zie de straat drugsdealers al in hun handen wrijven. Zojuist weer een marktaandeel erbij. Dit hele drug gedoe kan je niet wegkijken.

Standvastig | 08-07-18 | 04:16

Er wordt door de overheid (EU) duidelijk met twee maten gemeten. Alleen een ongeïnteresseerde blinde ziet dat niet. Welk geheimzinnig islamitisch netwerk (moslim broederschap) heeft onze samenlevingen geinfiltreerd?
christenenvoorisrael.nl/2018/02/israe...
jdreport.com/macrons-partij-grotendee...
Dat de islam bezig is met een stille verovering van het Westen en grijpt alle middelen aan om islamitische machtsstructuren op te bouwen. Het is een kwestie van tijd: oorlog of onderwerping. Gezien onze naïviteit en gezapigheid zal is het laatste het meest voor de hand liggend.
Zou onze overheid ooit extreem bekend staande moskeeën binnenvallen om deze te onderzoeken op de aanwezigheid van wapens? En stel dat tientallen moskeeën onderling met elkaar verbonden zijn en wapens hebben?
www.elsevierweekblad.nl/nederland/blo...
Zo'n netwerk zou ineens op het juiste moment van zwakte kunnen toeslaan. Bv langdurige stroomuitval of economische malaise. Ze zouden zomaar hele buurten of steden als warlords kunnen beheersen met steun uit Turkije of waar dan ook vandaan. (Jihadgangers). ejbron.wordpress.com/2016/06/21/zware...
De geitenwollen sokken intellectuelen en anti religieuze schreeuwers begrijpen van deze ontwikkeling niets:. Iedere buiging voor islam wegens humaan, cultureel of interreligieus argument wordt door moslims uitgelegd als een teken van Allah's overwinning over de ongelovige kafirs. Alleen de Joodse staat heeft begrepen dat het enige antwoord op de politieke islam luidt: zorg primair voor je eigen veiligheid en wees altijd sterker.

matrixbluepill | 07-07-18 | 23:26 | 2

Indien Nederland, of zo u wilt west Europa, zou doen wat de Joodse staat doet, wordt ze onder VN mandaat geplaatst.

Arachne | 08-07-18 | 01:55

Een derde van de bevolking van Israël is Arabier en ze fokken als konijnen. Wat denk je dat er gaat gebeuren?

Error 404 | 08-07-18 | 11:36

Tipje, verdiep in Trismagistus, Nag Hammadi en meerderen. Word wijs en creëer eindelijk de cultuur die we moeten zijn. De alcoholistische, wiet en coke snuivende volken gaan het niet redden, ontwikkel je als je overleven wilt.

LifeCatcher | 07-07-18 | 23:22 | 5

@lucky: Die aflevering heb ik gezien ahahah zo grappig. dumb dumb dumb dumb duuuumb.

A.I. van Dee | 07-07-18 | 23:52

@lucky oh het is een wiki link maar ik weet dat south park er een aflevering over had. De mormonen komen geloof ik ook teru in een andere aflevering met andere religies waarbij alle religies vragen wie het nu uiteindelijk bij het goede eind had en dacht dat dat de mormonen waren. (weet niet welke aflevering dat was maar zoals veel andere afleveringen van hun geniaal)

A.I. van Dee | 07-07-18 | 23:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar er gaat ook veel goed in Nederland. Dat hoor je te weinig. Lees Geenstijl graag maar kunnen er ook eens wat Nederlandse succes verhalen worden gebracht door de heren en dames schrijvers.

knallen | 07-07-18 | 23:17 | 1

Dat doen de andere media al. Retegaaf dit land.

A.I. van Dee | 07-07-18 | 23:22

+1 voor cancer man, trouwens.

Den Heerscher | 07-07-18 | 23:17 | 1

Juncker heeft zonder bril wel wat weg van de well-manicured man.

LuckyGirl | 07-07-18 | 23:24

En nog steeds propageert geenstijl geweldloos verzet. De Nederlandse rechtstaat en nationaliteit worden verkracht waar je bij staat, maar niemand die het echt boeit.

Wilders Spamaccount | 07-07-18 | 23:10 | 1

Activisme staat ook niet bij hun leus, wel stijlloos en kwetsend enzo. Verder wil ik ook geen geweld maar een georganiseerde demonstratie wordt wel is tijd.

A.I. van Dee | 07-07-18 | 23:20

Het ergste komt nog.

Rest In Privacy | 07-07-18 | 23:09

In Nederland zijn ze lekker onder 1 hoedje, politiek, media, justitie.

tata1981 | 07-07-18 | 23:04

Over de staat van de pers en de journalistiek in ons land: café Weltschmerz:
www.youtube.com/watch?v=nkWbj8qW1Ec&a...
Stan van Houcke interviewt Willy van Damme.
Ontluisterend, de geschreven pers in NL in handen van 2 Belgische mediabedrijven.
Niet alleen wordt bronbescherming door de staat ondermijnd, de pers wordt ook ondermijnd door het mediakartel.

Rest In Privacy | 07-07-18 | 23:00

Altijd wanneer de guurders in een topic genoemd worden wordt ik warm van binnen.

Bring it on!

LuckyGirl | 07-07-18 | 22:32 | 5

Nuchterder dan Juncker.
LuckyGirl | 07-07-18 | 23:01

Nou dat is geen uitdaging ik ben al zeker 20 jaar non-stop nuchterder dan Juncker. En plop ik open nog maar een lekker koud biertje.

A.I. van Dee | 07-07-18 | 23:07

"," editten tussen "plop" en "ik"

A.I. van Dee | 07-07-18 | 23:09

Cheers, van Dee.
Ik drink zelden, ben meer een groene roker.

LuckyGirl | 07-07-18 | 23:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Altijd moeite om de Feynman bijdragen te lezen, maar deze keer lukt het me niet om een lijn te vinden. Het is alsof iemand 20 willekeurige stukjes onder zijn neus krijgt, met de opdracht dit aan elkaar te lullen. Dit wordt dan gecombineerd met wat mooie oneliners. Wel fijn dat we eindigen met de VW Caddy, die kon natuurlijk niet ontbreken.

GMarty | 07-07-18 | 22:22 | 7

GMarty, HoerieHarrie,

Het is niet moeilijk. Gewoon een tweede keer lezen, desnoods. De grote lijn is dat de overheid heel selectief is, op heel veel terreinen;
- sommigen worden opgepakt voor een tekening, een reaguurdersgrap of een uitspraak over Marokkanen;
- anderen mogen vrijuit oproepen tot jodenhaat, tot geweld, tot jihad;
- en zelfs daadwerkelijk geweld tegen (joodse) horecazaken en zelfs kinderen wordt niet bestraft.

En dat allemaal in de naam van Politieke Correctheid.
En ondertussen overtreedt de overheid allerlei regels die de journalistiek zouden moeten beschermen. Ook klokkenluiders worden vaak jarenlang vervolgd en kapotgemaakt.
Dat maakt het aan de kaak stellen van misstanden onmogelijk.
En alle vrijheden die we de afgelopen eeuwen hebben verworven, danken we nu juist aan de steeds grotere vrijheden om misstanden aan te kaarten.

Als dat niet meer mag, gaan we terug naar de donkerste Middeleeuwen.
Erger nog; naar de mohammedaanse Middeleeuwen.

Dandruff | 07-07-18 | 22:49

Mooie samenvatting Dandruff, die verdient een eigen tegel aangezien ik meer mensen zie vragen om een samenvatting. En reaguursels op reaguursels vallen vaak buiten beeld.

A.I. van Dee | 07-07-18 | 23:00

Dandruff | 07-07-18 | 22:49
Als dat inderdaad de strekking van dit verhaal is noem het dan 'selectieve overheid' ipv 'journalisten vogelvrij'. Wordt het voor velen een stuk duidelijker.

HoerieHarry | 07-07-18 | 23:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Goede column weer, vinger op de zere plek.
Vandaar voorspelbare reacties van onze huistrollen.

Verder blijf ik me afvragen hoe lang het nog duurt voor ook de zelfbenoemde "kwaliteitsmedia" wakker schrikken. Dit gaat hen ook treffen, het is naïef te denken dat censuurwetgeving alleen rechtse dissidenten treft.
Daar begint censuur en dictatuur altijd mee ja; met het monddood maken van de meest gehate tegenstanders. Maar uiteindelijk treft censuur en dictatuur altijd iedereen, zelfs de grootste hielenlikkers van de macht. En daarna zelfs de NPO.

Dandruff | 07-07-18 | 22:19 | 4

Bakito | 07-07-18 | 22:22,

Dit is wat de politiek wil, althans de kartelpartijen. Dan kan ik de kartelpartijen wel adviseren om de rechtsstaat weer te herstellen, maar daar gaan ze toch niks mee doen.

Mijn hoop is dus vooral dat er eindelijk eens wat "journalisten" wakker worden. Het is toch te gek dat een "tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend" shockblog het vaker bij het rechte eind heeft dan alle andere media tezamen?
Zeker als het gaat over de bescherming van journalisten.

Dandruff | 07-07-18 | 22:35

FTM doet ook goed werk.

Den Heerscher | 07-07-18 | 23:11

@bakito
De eindoplossing voor het Europeesche vraagstuk:

Instellen van een Europese Federatie bestaande uit:
-één gelijkgeschakelde staatsvorm voor alle lidstaten;
-rechtstreekse verkiezingen voor EP/EC en andere instituties;
-geen koningshuizen;
-sterk verkleinde nationale parlementen;
-geen contributies (want één gezamenlijk budget);
-geen beroepsleger (een volksleger verdedigt de belangen van het volk beter);
-één taal voor openbaar bestuur, onderwijs en media

Aangezien de verdenking bestaat dat we stiekem toch al die kant op bewegen (zonder dat er een politiek partij is die dat expliciet in zijn verkiezingsprogramma heeft staan) dan maar gelijk het roer om.

kindapaas | 08-07-18 | 04:21
▼ 1 antwoord verborgen

Je kan alles wel onder bronbescherming parkeren en dat gebeurt ook. Goed dat er naar gekeken wordt of dat wel correct is. Geen vrijbrief voor die mensen en geen bescherming voor een onderkaste die wetten overtreden.

Ongeblustekalk | 07-07-18 | 22:18

Het is lui rechercheren, maar waarom zouden journalisten met criminelen contact mogen hebben in plaats van hen aan te geven ?

van Oeffelen | 07-07-18 | 22:14 | 1

Petertje R. was zelfs bevriend met Cor van Hout.

HoerieHarry | 07-07-18 | 22:16

Die Gerrit van de Burgt hoofd Procereur Generaal en baas van het OM is net zo onbetrouwbaar en komt uit dezelfde IRT periode als Fredje Teeven.
In het parket den Bosch zocht hij ook altijd ‘de grenzen’ op om boeve te vangen. Dat heeft ie in het verleden in menig interview gezegd. De rechter bepaald of we te ver zijn gegaan is een uitspraak van meneer. En juist die rechters durven het OM niet aan te pakken. We hebben in Nederland ook geen Constitioneel Hof die onze (grond)rechten verdedigd zoals vele andere landen wel hebben. Hier gaat de politiek meer prat op het Internationaal Strafhof in den Haag.
Dat de eigen bevolking en dan met name geheimhouders als advocaten, artsen of journalisten aan de grille van het OM zijn overgeleverd intresseerd de politiek niks.

Trumme | 07-07-18 | 22:10 | 2

Het internationale strafhof waarvan het wetboek nog geschreven moet worden.

LuckyGirl | 07-07-18 | 22:40

@lucky : En een aantal landen hebben dat hof niet eens aanvaardt waaronder USA. Vreemd genoeg rusland wel.

A.I. van Dee | 07-07-18 | 22:49

Politie en justitie doen natuurlijk gewoon kosten-baten analyses en dan is het veel goedkoper en makkelijker om de gewone nederlander te pakken, die zich nergens (achter bv godsdienst) verschuilt en met een vaste woon- en verblijfplaats, een naam die niet op tig manieren wordt geschreven, die geen risico op wapens oplevert, die geen enorme familie kan optrommelen voor trammelant, etc.

Hadena | 07-07-18 | 22:09

OT: Belgische juwelier schiet vanmiddag gewapende overvallert neer, die twee kilometer verder stuiptrekkend van z'n motor lazert. Juwelier wordt aangehouden op verdenking van doodslag...

Ik noem het beroepsrisico van de overvaller.

Rest In Privacy | 07-07-18 | 22:08 | 5

@pedronegro. Ik vermoed dat de dooie dader al vlak bij de winkel is neergeschoten, maar puur op basis van de adrenaline in zijn lijf 2 kilometer ver heeft kunnen komen voordat hij zijn verdiende straf kreeg volgens allah.

The2Amendment | 07-07-18 | 23:09

@Zwartvoet varken
Weet u wat een prestatie is ? Dat 600 Turks-Cyprotische licht bewapende scholieren in 1964 in Erenkoy op het strand daar, wisten stand te houden tegen 10.000 in hun befaamde witte korte rokjes geklede Griekse elite troepen. Ze hoefden alleen hun piemols te laten zien of de Grieken vielen in katzwijm. Alle Grieken zijn Turkse genocide ontkenners. Homo's zijn het ook.

hmariavanempel | 08-07-18 | 01:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja, we worden belazerd waar we bij staan. We zijn verkocht voor olie.

Maria.1 | 07-07-18 | 22:02

Nu is het wel zo dat de overheid een belang heeft bij goede informatie van de samenleving. Hoe geavanceerder een samenleving is, hoe meer belang die samenleving heeft aan goede informatie. Anders kan die samenleving niet naar behoren functioneren en dat kan ook niet in het belang van de overheid zijn.

Mr.Crowley | 07-07-18 | 21:54 | 1

Dat is ook de reden dat dictaturen uiteindelijk instorten.
Je kunt mensen niet eeuwig voor de gek houden.

Mr.Crowley | 07-07-18 | 21:56

Veel journalisten vinden zichzelf geweldig belangrijk.
Ik vind dat soort mensen een beetje eng.

HoerieHarry | 07-07-18 | 21:53 | 7

De Koreaanse Slet | 07-07-18 | 23:15

De meeste journalisten schrijven stukken voor hun broodheer en daar moet geld worden verdiend. De meeste zijn GEEN expert op enig gebied.
Degenen die dat wel zijn, hebben meer dan eens problemen om hun stukken ongecensureerd gepubliceerd te krijgen, zelfs bij hun broodheer.
De meerderheid van de journalisten is niet onpartijdig. Sterker nog, een substantieel deel is zeer partijdig tot op en over de grens van activisme.

Arachne | 08-07-18 | 01:12

Arachne | 08-07-18 | 01:12
Ik had het niet beter kunnen verwoorden, klasse.

HoerieHarry | 08-07-18 | 02:35

DKS: Ik heb in mijn vakgebied nog nooit een inhoudelijk kloppend stuk gelezen. Ook in zogenaamde toonaangevende gespecialiseerde nieuwsbronnen. Dus ben gestopt om informatie uit de pers te verzamelen. Wel natuurlijk na het verschijnen van incomplete en politiek gekleurde verhaaltjes betrokkenen, consumenten uitleggen hoe de vorken werkelijk in de stelen zitten. Dus, schei toch uit met veruit de meeste expert, ha ha, nog nooit expert in de pers tegengekomen.

SlimmeBelg | 08-07-18 | 04:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Jankeballen over een arrestatie van een cartoonist 10 (ja tien) jaar geleden en overdrijven dat de "halve middenstand" in Delft moet sluiten.
Drama queen met een verhaal zonder punt, meer kan ik er niet van maken.

Berbaar | 07-07-18 | 21:48

Iemand een samenvatting?

De Koreaanse Slet | 07-07-18 | 21:46 | 2

Ja, journalisten worden monddood gemaakt om sharia in Nederland erdoor te drukken.

Bakito | 07-07-18 | 21:48

Oh "journalisten"

De Koreaanse Slet | 07-07-18 | 22:11

Ik vind de illustratie niet mooi en ook niet grappig.

Fantabulosa | 07-07-18 | 21:45 | 1

Vreselijk inderdaad. Ze zouden de maker ervan vanwege slechte smaak van bed moeten lichten. Bij wijze van spreke dan.

keestelpro | 07-07-18 | 21:58

De schimmigheid van deze regering begint hele enge proporties aan te nemen. Een land met multinationals en de EU als beleidmakers.
Democratie wordt uitgehold, privacy eveneens, belangrijke en gevoelige onderzoeken worden door de overheid beinvloed en de vrije pers wordt afgeluisterd en monddood gemaakt.
Om het maar eens op z'n eier-bal-is-fijns te zeggen: Weet je wie ook..........
Iedere dictatuur is op deze wijze begonnen

Olleke | 07-07-18 | 21:41 | 6

@Korrie
De PVV was de 2e grootste partij van NL bij de laatste verkiezingen maar mag niet meedoen. Heel veel grote lokale partijen worden door minderheids coalities buitenspel gezet door de gevestigde partijen.
Jij noemt hier dus een groot deel van NL dom. Vergeet niet dat veel, in jouw ogen domme mensen, op de VVD hebben gestemd want die is pro uitkering en subsidie voor iedereen die te dom of te lui is om te werken Tja, met een houding van: als je het niet met MIJ eens bent dan snap je het niet, laat je zien dat jij eigenlijk VVd-er bent

Olleke | 07-07-18 | 22:27

Wat was dat voor woordensoep? VVD pro-uitkering? QED

De Koreaanse Slet | 07-07-18 | 23:12

Ze roepen minder uitkeringen en werken voor je centen, maar er worst amper op de juiste wijze gecontroleerd op fraude. PGB is ook particulier geworden waar ook veel mee gefraudeerd wordt. Migranten krijgen ook gratis geld en huizen.
En wie regeert er Korrie? Ergo, gratis geld voor teveel mensen en organisaties (bedrijven). Toch VVD en consorten

Olleke | 08-07-18 | 00:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Mijn leefgenot en trots op vaderland wordt door het lezen van dit pessimistische artikel als een klein lieveheersbeestje kapot getrapt. Of ja, het blijkt toch realisme te zijn. Gelukkig merk ik er in de provincie (nog!) niet zo veel van.

Versleten_Paddestoel | 07-07-18 | 21:40 | 3

Komt vanzelf.

Montesquieue | 07-07-18 | 21:49

Versleten_Paddestoel |
Ja er is hoop! In bijvoorbeeld Zutphen zutphen.groenlinks.nl/mensen zijn het uitsluitend blanke lui die daar de baas willen spelen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 07-07-18 | 21:58

Niet zo ongeduldig, het komt overal, ook in Zutphen.
Laat Rutte z'n taak afmaken.

BosrandDirk | 08-07-18 | 11:35

Iedereen met een mobiele telefoon is tegenwoordig journalist. Soms gaat het te ver. Er moet wat strenger worden gereguleerd wie nu wel en geen " journalist" is.

070 | 07-07-18 | 21:34 | 7

Trumme | 07-07-18 | 22:16 |:
Zeer juist, Trumme, zeer juist.

LuckyGirl | 07-07-18 | 22:34

Ben ik het eigenlijk ook wel mee eens. Politicus zijn is wel een vak, of doe op zijn minst je huiswerk.

De Koreaanse Slet | 07-07-18 | 23:11

Journalist is een vrij beroep en moet dat blijven. Er is al te veel incest in die business.
Datzelfde geldt voor politicus (De Koreaanse Slet | 07-07-18 | 23:11).

Het verklaart tegelijkertijd waarom deze beide "beroepsgroepen" zo verwezen met elkaar.

Arachne | 08-07-18 | 01:04
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Supermatthijs | 07-07-18 | 21:33 | 2

De overheid is het probleem, niet de oplossing. Simpel.

Bastiat | 07-07-18 | 21:33 | 2

Je was me voor.

keestelpro | 07-07-18 | 21:57

Nick checks out.

OverdaanDerOnderheid | 08-07-18 | 00:12

Als je """Syriëgangers""" met dubbele dubbele aanhalingstekens schrijft kan je ze gewoon ook weglaten. Ze heffen elkaar op namelijk.
Oh wacht driedubbele... dit is helemaal spannend!

keestelpro | 07-07-18 | 21:33 | 5

Zijn de driedubbele """aanhalingstekens""" te vergelijken met de driedubbele (((ronde haken))) dan?

LiniaalRectaal | 07-07-18 | 21:44

"("("("("Ik heb geen flauw idee")")")")"

keestelpro | 07-07-18 | 21:56

"" is zoveel als " met escape character in de variabele. """ is dus niets meer en niets minder dan ". De """" heb je eigenlijk alleen nodig wanneer je een variabele in een variabele omringd met " moet hebben. Ik heb trouwens liever iets anders dan VB, zodat ik gewoon "\"" kan gebruiken.

Den Heerscher | 07-07-18 | 23:04
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland