Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Troost-topic! Mocro's die het WEL gered hebben

Nu de Atlas-Leeuwen het helaas niet gered hebben [wachten met topic tot ze uitgeschakeld zijn - red.], willen we onze Marokkaanse medelandiërs ff een hart onder de Rif riem steken. Er gaan ook dingen goed! Hier negen TOPMOCRO's die we er graag bij hebben:

Hafid Bouazza
Schrijver aan de drank, drinker aan de schrijf. Zeldzaam talent in een generatie, van vóór de tijd dat twijfelflikkertjes uit de Rivierenbuurt zich via papperige Paroolcolumns naar een debuutroman moeten toewerken, waarvan de praattafels ons vervolgens willen wijsmaken dat het een belangrijk werk over de biculturele strijd van de auteur is, terwijl de schrijver zelf alleen zijn platvloerse seksscènes wil voordragen. Nee dan Hafid. Hij liet alles achter en alles verliet hem - behalve de fles, en de pen. Keerde zich via familie tegen cultuur & religie en hield zich niet in om zo hard op zijn eigen open zenuwen te drukken dat het zelfs ons pijn doet. Maar daar waar het pijn doet, is de meeste progressie te behalen, en dat is waarom Bouazza zo'n waardevolle bijdrage levert.

Ahmed Aboutaleb
Van onderaf opgewerkt in de politiek. Kamerlid, staatssecretaris, burgemeester van de meest hardwerkende stad van Nederland. Nee, die uitspraak over salafisme was niet slim - misschien zelfs wel een beetje verdacht. Als je net doet alsof alle moslims ook een beetje salafist zijn, dan weiger je letterlijk om onderscheid te maken tussen de radicale, extremistische islam en de gematigde doorzon-islam. Dat is koren op de verkeerde molens, het houdt moslims gevangen in hun geloof en het baart ons ook wel een beetje zorgen: is er echt maar 1 islam, en is die dan per definitie gevaarlijk voor on- en andersgelovigen? Maar Abou Taleb is ook de man die wereldnieuws werd door 'rot toch op' te zeggen tegen moslims die de moord op de Charlie Hebdo-redactie toejuichten en dat weegt er nog steeds sterk tegenop. Bovendien vond ie onze bus mooi. Eh pardon, deze bedoelen we. En boven alles toont de man die door Nederlanders niet Nederlands genoeg geacht wordt, en door Marokkanen niet Marokkaans genoeg, en door moslims niet moslim genoeg, steeds maar weer de veerkracht om toch gewoon op kundige wijze een lastige stad te burgervaderen. Hup Abou Taleb!

Driss Boussata
Koos in 1998  wél voor Oranje want toen waren het nog andere tijden. Speelde drie interlands, waaronder eentje tegen Marokko waarin hij de hele wedstrijd werd uitgefloten (wat toch maar weer aantoont dat het van twee kanten, van twee kanten moet komen). Tegenwoordig voetbalt hij niet meer, maar is Bousatta de Maroc Havelaar van zijn eigen koffieketen Buongiorno in 020 West. Geen belhuis. Geen shoarmatent. Geen tabakswinkeltje. Nope. Koffie. Keer vier filialen, dus een keten en daarmee een succes-Marokkaan.

Najib Amhali
Marokkaan uit de Jordaan die het tot gastartiest bij de Toppers schopte. DAN BEN JE DUS IEMAND. Tevens simpelweg onsterfelijk vanwege BROODJE! BROODJE!

Nadia Ezzeroili
Volkskrant-vamp we love to hate & vice versa. Is echt geen fan van ons (prima), maar heeft nog meer schurft aan poseurs en daarom grinniken we regelmatig om haar twitterdraadjes waarin ze stellingdametjes, opzichtige blanke zelfkastijders en gestoorde SJW's tot op de schoenveters affikt. "Lelijk als je haar leest" en natuurlijk een "hoer" volgens het forum op Maroc.nl, maar wij zijn recentelijk toch regelmatig nederig onder de indruk van de vlammende betoogjes in vlijmscherp Nederlands van een vrouw die zich 'geen Nederlander' noemt en daar mee wegkomt omdat ze zo goed uit kan leggen waarom dan niet.

Abdelhak Nouri
Talentvolle Ajax-voetballer die met een hartstilstand op het trainingsveld een verdeeld land eventjes verbond. Even waren er geen Nederlanders, Marokkanen of Nederlandse Marokkanen - even waren we allemaal stil & luid voor Nouri, het sympathieke talent dat zijn veel-te-dikke-Mercedes-voor-zijn-leeftijd toch uitermate bescheiden voor kon rijden bij zijn ouderlijk huis in Amsterdam West. Beterschap, Appie.

Ali B.
Ach kom op, als er één Marokkaan verkaasd is, dan is het wel de rapper die nooit echt gangster maar hooguit een boefje was, Ali Bouali. Maakte zowel Marokkanen als rapmuziek geschikt voor TROS Muziekfeesten op het Plein. Verkocht op sympathieke wijze telefoonabonnementen voor een roze belboer. Deed fokking duetten met Marco Borsato voor goede doelen. Sure, hij had wat foute jeugdvriendjes uit de latere Mocro Maffia, maar kwam zelf qua rotstreken nooit verder dan 'Jantje Shit', een vuurwerkrelletje in Staphorst (lol) en ohja, die ene keer dat ie z'n petje niet afzette voor Jan Peter Balkenende. Maar wat een stramme hark was dat ook zeg.

Hind Laroussi
Zoals je Ruud uit de eerste Big Brother nooit meer vergeet, zo zal ook Hind uit de eerste Idols (2003) velen zijn bijgebleven. Jamai & Jim werden vermoedelijk bekender, maar ook prachtig zangtalent Hind bleef opduiken. Ze trad op met het Metropole Orkest, wilde voor Nederland naar het Songfestival in 2008 (maar drong helaas niet door tot de finale) en schopte het tot Los Angeles om aan haar carrière te werken. Alleen die musicaldroom nog even vervullen.

Khadija Arib
De Kamervoorzitter wordt achtervolgd door verhalen dat ze een keiharde tante uit Marokko is die de rotstreken niet schuwt om haar doelen te bereiken, maar in iedere andere politicus noemen we dat 'gedrevenheid' dus we zouden niet weten waarom het een nadeel zou moeten zijn. En zeg nou zelf: kan ze voorzitten, of kan ze voorzitten? De soms wat plompverloren bijzinnen & verzuchtingen waarmee ze de Kamerhamer hanteert maken haar menselijk, soms zelfs moederlijk, ze won met humor de harten van de PVV-fractie (Martin Bosma mag wel eens meerijden!) en ze houdt zich moedig de hyena's van DENK van het lijf. "Arib is de eerste voorzitter van de Tweede Kamer met een dubbele nationaliteit, de eerste van Afrikaanse afkomst en de eerste die moslim is", zegt Wikipedia. Kun je kwaad om worden, zoals sommigen van jullie ongetwijfeld zullen doen. Kun je ook als een uiterst succesvolle inburgering & maatschappelijke bijdrage beschouwen aan dit land, dat ook haar land is.

Marokkaanse mevrouwen
Eervolle vermelding, op basis van een oud topic: Marokkaanse vrouwen in het algemeen (met uitzondering van sommigen in het bijzonder, natuurlijk.)

Bonus-bonusmevrouw
Die van de Rotterdamse Wijnbar natuurlijk!

HOI! Wijntje?

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Rene046 | 21-06-18 | 20:42 | 1

Ik ben blij dat GeenStijl eindelijk eens met een echt deugthema komt. Dat werd tijd zeg. Echter, ik vind die Nourie nou juist een voorbeeld van iemand die dus niet geslaagd is. Hoezo is die geslaagd? Wie wel in het lijstje thuis hoort, maar gek genoeg ontbreekt, is Klaver. Waarom hij niet? Klaver Is toch ook een mens? Overigens 10 geslaagde marokanen op 800.000 is percentueel gezien wat aan de magere kant als je het mij vraagt. Maar je moet ergens beginnen. Hopelijk over een jaar weer een paar meer. Die integratie gaat heus wel lukken.

0112358 | 21-06-18 | 18:14

Sorry, maar Najib is verschrikkelijk. Wat een tenenkrommend stukje van dat broodje shoarma. En dat is zijn beste grap blijkbaar? Dit is echt verschrikkelijk...
Hier een voorbeeld van een goed geschreven grap: www.youtube.com/watch?v=CABgC2VLTfw

hijger | 21-06-18 | 12:08 | 1

Najib is heel goed. Zijn types zijn geweldig raak. Misschien is hij een beetje door zijn stof heen, dat zou kunnen. Maar hij heeft goede vondsten gedaan en rake types neergezet.

marjen | 21-06-18 | 14:57

Najib, één keer live gezien, had kaakpijn van het lachen op de terugweg naar huis.

Rest In Privacy | 21-06-18 | 10:28

Pierre van Hooijdonk

MichelDenHaag | 21-06-18 | 09:47 | 1

Een halve

van Oeffelen | 22-06-18 | 00:01

Alsof geld en roem de enige vorm van integratie of succes is.

A.U.EnLeven | 21-06-18 | 09:33

Er zijn er natuurlijk veel meer, bv Mano Bouzamour , en de x00K wat gewoon wel functioneert, en vrolijk hun ding doen. geef het nog 2 generaties en ze zijn losgeweekt van de toorn gods, Want daar ( islam ) zit het allergrootste probleem. helaas halen we met Syriërs weer precies hetzelfde probleem binnen, wat dan ook weer 5 generaties nodig heeft etc etc.
Het idee dat je zeer conservatieve religieuzen zo maar even kan omvormen tot een Jesse Klaver fan bestaat louter in boekjes van Femke Halsema. De praktijk heeft dat allang ingehaald.

Chemokar | 21-06-18 | 09:03
-weggejorist-
elfenstein | 21-06-18 | 08:54
-weggejorist-
Ofzo2 | 21-06-18 | 08:43

We don’t just say no, we’re too busy sayin', "Yeah!"

Alquest | 21-06-18 | 08:33

Die is Doe

Kamervraag | 21-06-18 | 08:32

Ik die even niet mee.
Zullen we het eens over Indo's hebben die hier al veel langer wonen en volledig meedoen in onze maatschappij ?

Kamervraag | 21-06-18 | 08:31

Als dit het beste is wat marokko te bieden heeft, dan mag de hele roedel terug naar de zandbak. Er is nog genoeg ruimte in de bezette Westelijke Sahara. We horen elke dag gejammer in de media over Palestina. Waar blijft de oproep aan marokko om de Westelijke Sahara te verlaten? Elke dag hoe slecht Rusland wel niet is. Cyprus is met SLECHTERE motivatie door turkije bezet. Waarom zijn er geen sancties tegen turkije? Ergo, geen vakantie naar marokko, geen vakantie naar turkije. Daar kunnen we beginnen.

Frau Merkel | 21-06-18 | 08:25 | 1

"Ergo, geen vakantie naar marokko, geen vakantie naar turkije. Daar kunnen we beginnen."

Nog beter: geen vakantie naar welk moslimland dan ook. Gewoon, uit principe.

Peter Emile | 21-06-18 | 09:55

Arib is natuurlijk een speciaal, verwesterd exemplaar. Geen doekgedoe. Spreekt Nederlands. En kan vervelende vleermuismannen het zwijgen opleggen. Zij is de enige Marokkaanse waarvoor ik Marokko met een hoofdletter schrijf.

Nivelleermarionet | 21-06-18 | 08:21

Dit zijn soort van bekende marokkanen. Dat is iets anders dan geslaagde.

kloopindeslootjijook | 21-06-18 | 08:14

Ha, bij Jinek wilde Denk maar niet ingaan over waarom het idee over die poster uberhaubt een onderzoeks- en testfase had bereikt, toch in overweging werd genomen. Ze zagen er misschien iets in. Wat?
En de vertegenwoordiger van de partij kwam al helemaal niet toe aan het uitleggen waarom het was tegengehouden. Waarom?
Misschien vinden ze woorden in de mond leggen, spreken namens anderen en daarmee framen niet ok omdat je er dan een showcircus van maakt waar het land niets aan heeft. Maar dan kan niet, want het idee is meteen van tafel gegaan. Whatever, echt open is het niet.
Maar wat een gedraai zeg. Over digging in gesproken.

kloopindeslootjijook | 21-06-18 | 08:04 | 1

want het idee is niet meteen van tafel gegaan

kloopindeslootjijook | 21-06-18 | 08:06

Heb begrepen dat volgende week Opsporing Verzocht komt te vervallen.
Ivm met de totale afgang van het Mocro voetbalteam in Rusland, bleken zoveel mocro's aan de buis gekluisterd, dat er geen oude vrouwtjes zijn overvallen, geen inbraken of andere veelal door hun gepleegde misdaden hebben plaats gevonden. OH ja....Ali B.....rot op naar je thuisland !

HardwerkendeBlanke | 21-06-18 | 07:50 | 1

Marokko is zeker niet mijn favoriete team. Echter om van een totale afgang te spreken, terwijl NL door o.a. amateurs uit Bulgarije is uitgeschakeld is toch wel misplaatst.

Professor Kluns | 21-06-18 | 09:13

Soundos El Ahmadi

Montgomery Burns | 21-06-18 | 07:50

Marokko er uit, Iran er uit... Voor mij is het WK dus dood. Nou ja, veel tijd om te lezen dus...

m@rkus | 21-06-18 | 06:32 | 2

Vreemd, voor mij begint het WK nu pas (bijna dan)
Iets van Kaf en Koren.
Anders gaat U toch lekker op vakantie naar één van die landen.
En blijf daar dan.

Petrus Poortwachter | 21-06-18 | 08:05

Iran kan nog gewoon door. Even winnen van Portugal en klaar is Kees.

DeDenkerT | 21-06-18 | 09:32

Op de Veluwse enclave kom ik alleen maar ‘inheemse deernes’ tegen... herkenbaar aan hun fierheid, trots, en jawel: doorzettingsvermogen. Misschien moest ik maar eens naar de grote stad gaan of zo, gewoon een dagje rondslenteren... ik zie dan altijd bijzondere dingen en visa versa. Foto van Hind is mooi om te zien en de sketch ‘broodje, broodje’ is iconisch!

Veluwse-Eikel | 21-06-18 | 05:30 | 2

Ben je ooit wel eens buiten je dorp geweest?

Gulliver | 21-06-18 | 06:27

Zelden, mijn Wereld eindigt nadat ik de heide oversteek...

Veluwse-Eikel | 21-06-18 | 14:54

Ik mis Raja Moussaoui. Alleen maar npo figuren. Waar halen jullie je informatie vandaan? Juist, bij de staatsomroep waar niemand meer naar kijkt. Hun macht is nog veel te groot blijkt weer.

SlimmeBelg | 21-06-18 | 04:52 | 5

Ayaan Hirsi Ali staat op de lijst van liegende VVD-ers.

JI-HAAT | 21-06-18 | 09:16

Daarom het land uitgezet door de VVD. Maar of het er zo beter op is geworden? In Amerika wel.

SlimmeBelg | 21-06-18 | 09:29

Jij komt hier met die liegende Ayaan Hirsi Ali aanzetten. Interssant om even te bekijken, het is leugen op leugen op leugen geweest, iets wat ik zelf overigens ook zou doen..... m.youtube.com/watch?v=TchKo4wMtQc

JI-HAAT | 21-06-18 | 09:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Het zou mooi zijn als deze aangepaste Marrokanen, die gelukkig wel Nederland naar waarde schatten en respecteren eens een gezamleijk publiekelijk statement maken in de Nederlandse kranten en Arabische media hier. Dat het beter is terug te keren of aan te passen, je te gedragen en gezond mee te doen aan de Nedelrandse cultuur, maatschappij en te werken voor de economie waar je van profiteert. Aanpassen of opkrassen! Dan zul je van mij en het gros van de andere Nederlanders weinig meer horen. Cultuur is plaats gebonden en in Nederland is deze Nederlands!

Ray Skak | 21-06-18 | 03:36 | 1

Van de week zag ik een man , die terug was gegaan, Hij was dolblij, eigen toko, geen regels, kon doen wat hij wilde, zonder dat zijn regering zich ermee bemoeide.

gato | 21-06-18 | 07:37

Zijn die paar voldoende om al die anderen te compenseren, dat vraag ik u af ???

Mazoeza | 21-06-18 | 01:22

Marokkanen zijn geen leeuwen maar hyena's.

Ballchinian | 21-06-18 | 01:14

Maryam Hassouni, je weet toch, Dunya van Desie

CleaudeSacke | 21-06-18 | 01:11

Het leven is een speeltoneel, eenieder speelt z'n spel en krijgt z'n deel.

kadij | 21-06-18 | 01:02

Mimoun Oaïssa ipv Ali B en Najib Amhali. The latter vertrouw ik totaal niet als het puntje bij paaltje zou moeten komen.

lady Di | 21-06-18 | 00:51

Eva, wat een laffe hond2n aan jouw tafel 'welcome to the jungle'

oostvooruit | 21-06-18 | 00:37

knutsel_ | 21-06-18 | 00:29
En zo te zien hebben ze er ook keiveel plezier in.

miko | 21-06-18 | 00:46

Yup bedankt. Ongelooflijk wat een energie! Dikke vette funk bas en waanzinnige blazer riffs.

keestelpro | 21-06-18 | 00:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Hafid Bouazza
Schrijver aan de drank, drinker aan de schrijf. Zeldzaam talent in een generatie, van vóór de tijd dat (...)
Mijn probleem met multiculti (en dit deel ik met menigeen.
Ik vertrouw mensen niet als ze niet drinken niet.
Basta.

Abject | 21-06-18 | 00:06 | 2

Iets met dat spreekwoord "Dronken mensen en kinderen spreken altijd de waarheid".

Abject | 21-06-18 | 00:07

Eh drie keer niet is niet. Lul.

RickyLaRue | 21-06-18 | 00:12

Nouri? Heb je het gered als je in coma ligt? Vreemde keuze.

JvanDeventer | 21-06-18 | 00:02

Farid goes apeshit.
Heerlijke televee.
Go Jinek!

RickyLaRue | 20-06-18 | 23:30 | 5

Azarkan: 2e hands autosjacheraar!

demaup | 21-06-18 | 00:49

Farizeeër azarkan zijn vrouw loopt ook compleet gesluierd en komt de keuken niet uit, als ze daar naar toe gestuurd is. Dit figuur kan zijn islamgif niet binnen houden. Man wat een hekel moet die farizeeër azarkan aan Nederlanders hebben.

Theo-Pim-Riv | 21-06-18 | 02:19

Harry Potter en de Heks van Azarkan binnenkort op bol.com.

hmariavanempel | 21-06-18 | 02:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Die Azarkan kan in geen enkele top. Die gek zit nou al een kwartier te schreeuwen bij Jinek. Met die man valt echt niet te praten. Wat een onbeschofte idioot die vent.

osolemio | 20-06-18 | 23:27 | 9

Berbaar | 20-06-18 | 23:51

Denk en PVV over dezelfde kam scheren, wat een blijk van onwetendheid. Geert Wilders beheerst het politieke spel perfect. Kreeg zelfs ooit een debat prijs van niet de minste club.

sprietatoom | 21-06-18 | 00:06

Berbaar | 20-06-18 | 23:51
Als we het over DENK hebben dan moet ik jammer genoeg toch zeggen dat Kuzu een vrij intelligente man is die vrij veel heeft bereikt in korte tijd. Echt van een ander kaliber dan Azarkan.

Patje2011 | 21-06-18 | 00:11

Azarkan is de grootste flop in de Kamer. Leugenaar eerste klas. Veel geschreeuw maar weinig wol. Was de verantwoordelijke voor de campagne maar geeft niet toe dat hij fout zat. Een onbeschofte idioot inderdaad. Wat me opviel bij het debat was dat degene met altijd de grootste mond waar het over politiek gaat NIETS zei: Charles Groenhuijzen. Tuurlijk niet: het gaat over Wilders en dan is blijkbaar alles geoorloofd. Ook Groenhuijsen is een grote piemel die zich hier echt liet kennen. Selectieve journalist die geen mening heeft als het over Wilders-bashen gaat. Wat een misselijke vent. Pluim voor Jinek overigens !

aamert | 21-06-18 | 00:25
▼ 6 antwoorden verborgen

Dit heet integratie. Deze mensen zijn prima, beschaafd en hebben zich ontworsteld en ontdaan van de verstrikkende islamitische doctrine. Zeker de vrouwen, een diepe buiging en chappeau. Maar wat zie ik dagelijks en geeft de keerzijde aan. Jongerenwerkers (veelal vanuit Marokkaanse afkomst), imans, buurtvaders en zogenaamde coaches die de jongeren vergiftigen met het lezen van de Koran (dit bestaat overigens voor 80 %, uit christelijke- en joodse teksten), zandbaklevenswijze. Het volgen van de Ramadan is hiervan een schrijnend voorbeeld. Jongeren vanaf 12 jaar of zelf nog jonger zijn al bezig met de Ramadan, en nu komt het, die zetten jongeren onderdruk die dit niet doen. De fundamentalistisch groepsdruk wordt elk jaar groter en groter. En wij, de Nederlander gaan hier blindelings in mee. Als laatste voorbeeld. Bij een evenement waar getalsmatig zeg, 20 % kinderen/ouderen aan deelnemen, bestaat het eten uit 90 %, halal en 10 % gewoon Nederlands eten. Het kan verkeren zei Bredero, ooit en het klopt. We geven het weg zonder ook maar enig verzet want hey, de discriminatie, racisme en stigmatiserende kaart wordt direct getrokken en daar zij wij, Nederlands heel gevoelig voor en dat weten zij als geen ander.

De Evangelist | 20-06-18 | 23:25 | 1

*met een zestiende eeuwse piepstem fluistert dat God misschien niet bestaat*

STAMP

knutsel_ | 20-06-18 | 23:31

Van Basten was toch een lul in de ogen van Meneer Ziyach ? Want kijk waar hij stond ? Geen grote transfer en dus nog meer chagrijn.

van Oeffelen | 20-06-18 | 23:23 | 3

Van Basten is ook een pannenkoek in de ogen van veel Ajax supporters.
En die transfer van Ziyech komt er wel, hopelijk een tussenstap voor die jongen want voor de top is hij niet klaar en ontbeert hij de mentaliteit vooralsnog.

Berbaar | 20-06-18 | 23:29

Ook volgens van Bommel en van Nistelrooij.

miko | 21-06-18 | 00:17

Van Basten is in de ogen van velen een lul. Als je zelf iets gepresteerd hebt mag je het echt zeggen. Dat zyjech dat doet geeft weer eens aan waar de echte kwaliteit ligt bij veel marokkanen: een verongelijkte grote bek. Presteren Ho maar. Dat is het verschil met het lijstje hierboven.

ristretto | 21-06-18 | 06:57

De marokkaan Azarkan geeft nu een cursus liegen, bedriegen en ontwijken bij Jinek.

Jan Dribbel | 20-06-18 | 23:23 | 4

Inderdaad. Te druk gebarende klootzak die op springen staat de boel in elkaar te rossen.
Moet vuile zaakje oplossen voor de Turken van Denk. Gaat een keer niet goed.

Oprisp | 20-06-18 | 23:32

Typisch ook weer dat Jinek hem een podium geeft.

BozePaarseMan | 20-06-18 | 23:33

eerstneukendanpraten | 20-06-18 | 23:31
Ies Tötermocro.

Jan Dribbel | 20-06-18 | 23:34
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben het niet helemaal met de lijst eens maar het klopt inderdaad dat er zeker goede mocro's zijn. Alleen jammer dat die andere 98% het verprutsen.

BozePaarseMan | 20-06-18 | 23:21 | 3

De verhouding is eerder andersom maar dat kan U natuurlijk niet weten.

Berbaar | 20-06-18 | 23:24

Berbaar | 20-06-18 | 23:24 Het zou zo prettig zijn als dat inderdaad waar was (spoiler: is niet zo).

Buerman | 21-06-18 | 00:24

Helaas Berbaar heeft gelijk maar ook niet helemaal; 11% verpesten het, 5% doet er wat aan, waartoe de bovenste lijst, en 95% houdt zijn mond en vindt het wel best zolang het maar moslim, Marokkaans en vooral niet Nederlands is.

ristretto | 21-06-18 | 07:01

Badr Hari schrijft geschiedenis.
Rico Verhoeven ook.

Oprisp | 20-06-18 | 23:18 | 3

Badr kan niet eens z'n naam schrijven.

E-Burke | 20-06-18 | 23:49

Ik weet dat Mata Hari geschiedenis heeft geschreven, en de breor van Kees ook druk bezig is. Maar Badr?

Oprisp | 20-06-18 | 23:59

Mooi voorbeeld. Rico geeft aan wat Badr had kunnen bereiken maar met zijn dikke bek en natrappen weggooide in de finale: kutgedrag.

ristretto | 21-06-18 | 07:03

This is not America. Tot nog niet zolang geleden was ik er van overtuigd dat we wel een voorbeeld mogen nemen aan Amerika. Behoud van eigen cultuur als je maar trots bent een staatsburger te zijn. Daar ben ik van genezen. Degenen die de macht in handen hebben zijn namelijk helemaal niet trots een Nederlander te zijn. Wat rest is een volledig murw geslagen volk met een verstikkende bureaucratische verzuiling waarin geen enkele nieuwkomer geaccepteerd wordt. Zelfs al zouden we het uit een een soort van liberaal idee wel willen, het wordt gewoon onmogelijk gemaakt. Er is helemaal geen ruimte voor individuele beleving.
Als je vanaf het begin al een weg-met-ons mentaliteit uitdraagt zal niemand van buiten ooit zijn niche vinden.

knutsel_ | 20-06-18 | 23:16 | 1

Ik ben het niet met u eens. Als de islamitische bevolking in America dezelfde verhouding als hier in Nederland heeft zullen zelfs Amerikanen iets hebben van: this is not America.

ristretto | 21-06-18 | 07:06

Hey? Ik mis klaver?

Denkhetnjet | 20-06-18 | 23:15 | 1

En 242 comments. Hebben we allemaal wel eens ;)

Patje2011 | 20-06-18 | 23:18
-weggejorist-
AntonJensen | 20-06-18 | 23:04 | 3

mm, best veel gejorist en opgerot...
Hou ik mijn klep maar.
Mooi lijstje, ik zou er niet één van missen.

Petrus Poortwachter | 20-06-18 | 22:59 | 3

Joris heeft er zin in vanavond.

Jan Dribbel | 20-06-18 | 23:07

Gewoon redelijk zijn, geen donkerbruine agenda hebben en niet zeiken over topickeuze of insteek van de redactie.
Dan hoeft niemand en U al helemaal niet, iets te vrezen.
Mijn 2 cent.

Berbaar | 20-06-18 | 23:16
-weggejorist-
ristretto | 21-06-18 | 07:07

Ik zou willen weten of deze mensen regelmatig bedreigingen ontvangen vanuit de "broederschap". Want de bedreigers zijn het gevaar voor ons.

marjen | 20-06-18 | 22:54 | 1

De burgemeester van Rotterdam in ieder geval wel.
Onderscheid maken is stap 1 dus goed bezig!

Berbaar | 20-06-18 | 22:56

Neem een willekeurig land op aarde. Stel Nederlanders emigreren en masse naar dit land en gedragen zich abominabel.
Dan gaat een handvol successtory's uit de entertainmentindustrie ze niet redden.

Alleen die wijnmevrouw is cool. De rest yeah whatever.

knutsel_ | 20-06-18 | 22:53 | 1

Dat zien we nu in Zuid-Afrika.

koter | 20-06-18 | 23:23

Klein stukje van Nadia Ezzeroili: ‘Mijn zusjes en ik vroegen mijn oom of we de begrafenis van mijn vader mochten bijwonen, ruim vijf jaar geleden in Marokko. -We wisten natuurlijk wel dat vrouwen niet bij islamitische begrafenissen aanwezig mogen zijn, maar we probeerden het toch.- “Het spijt me,” zei hij oprecht. “Ik kan geen eeuwenlange traditie wijzigen.” www.jan-magazine.nl/psyche/vertrouwel...

ccr316 | 20-06-18 | 22:47 | 1

Dus niet eens naar de begrafenis van je vader mogen omdat je een vagina hebt.

En toch zijn er idioten die vinden dat het wel meevalt met de vrouwenhaat binnen de islam. Hoe dom kun je zijn.

EefjeWentelteefje | 21-06-18 | 11:08

We houden onszelf voor de gek en worden voor de gek gehouden. Als puntje bij paaltje komt, weten we allemaal welke kant ze zullen kiezen. Eens zal dat moment komen en dan is het te laat. Voor ons (Europeanen) dan.

Francisca | 20-06-18 | 22:42

Het gaat dus fantastisch met de integratie van Marokkanen. Links al een campagne begonnen? Kijk het succes van de apotheker uit Rabbat?

Is dit nog nieuws? | 20-06-18 | 22:39
-weggejorist en opgerot-
knerf | 20-06-18 | 22:35 | 3

Haatmeneer Mo en die stenengooier hebben het toch mooi tot dumpert geschopt.

sneakysnake | 20-06-18 | 22:30

Ik mis de varkensroze ansichten

JamesMurphy | 20-06-18 | 22:30

Pierre van Hooydonck ook nog.

Japannert | 20-06-18 | 22:25

Ja laten we mensen gaan noemen die zich normaal gedragen... Jezus als je er dan maar een handvol kan noemen dan laat de goede en slechte allemaal naar hun eigen Waddeneiland op keche

Wilders Spamaccount | 20-06-18 | 22:16 | 4

Eens.

Francisca | 20-06-18 | 22:34

Ook eens.

knerf | 20-06-18 | 22:37

In een elftal kun je er maar elf opstellen toch??
Touzani mag er ook bij. Wereld gozer. En die kan ook nog eens voetballen beter dan Nouri

miko | 20-06-18 | 23:07
▼ 1 antwoord verborgen

.. in zwerfvuilverspreiding blijven het toch echte wereldkampioenen.

Jan Passant mk2 | 20-06-18 | 22:15

Ali b verdient een eervolle vermelding, met zijn vette accent dat groot genoeg is om op een stoel naast m te zitten.
Op tv dan he, thuis praat ie bekakt abn, anders krijgt ie met de pollepel van zijn nederlandse vrouw.

De Briemusketier | 20-06-18 | 22:12

Mocro's mogen naar huis (pun intended).

Zenzeo | 20-06-18 | 22:07 | 1

Die wijnbar dame mag blijven.
*Nom nom*
Dat vrouwen nog steeds hun wenkbrauwen wegplukken is wel jammer.
Niet meer doen dames.

RickyLaRue | 20-06-18 | 22:17

Het verschil tussen Cristiano Ronaldo en Wilders? Ronaldo stuurt de Marokkanen wél naar huis.

Botte Hork | 20-06-18 | 22:03 | 6

@ bakuto; ongeveer 6000 iq punten in het voordeel van baudet.

WayneGretzky*99* | 20-06-18 | 22:47

Ruud doet het sinds italie piano aan, en thierry ligt er op?

De Briemusketier | 20-06-18 | 22:55

@De Briemusketier | 20-06-18 | 22:55
LOL scherp!

Berbaar | 20-06-18 | 22:58
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
De Briemusketier | 20-06-18 | 22:02 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Behalve de door Van Rossem genoemde BNers, of misschien moeten we in dit geval wel spreken van BMNers (Bekende Marokkaanse-Nederlanders), ben ik er van overtuigd dat er vele honderden, nee duizenden anoniemere Marokkanen zijn die prima functioneren in Nederland; die een goede opleiding volgen - of dat nou op MBO, HBO, of universitair niveau is - en afmaken, die een baan vinden die misschien niet het soort geld oplevert wat een Nouri bij Ajax verdiende, maar die met een eerlijke "daytime job" in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Al die Marokkanen zijn het probleem dan ook niet.

Het zg "Marokkanenprobleem" bestaat eruit dat er helaas ook vele honderden, nee duizenden, Marokkanen zijn die niet willen deugen: niet hun school/opleiding afmaken, op straat rottigheid gaan uithalen, Nederlandse homo's de wijk uitpesten, Nederlandse meisjes uitschelden voor kk-hoer, de kleine criminaliteit ingaan, op zeker moment evolueren tot de echte criminaliteit (Audi bendes, ramkraken, Mocro Wars, etc), en/of radicaliseren tot gevaarlijke, gestoorde godsdienstwaanzinnigen, die "verward" mensen op straat gaan neersteken, aanslagen beramen, of afreizen naar het kalifaat, om daar met gelijkgestemden eindelijk te leven volgens de voorschriften van de profeet (vzmh), en andersdenkenden de kop af te snijden (en die nu weer allemaal graag terug willen naar de gratis vleespotten van Nederland).

Met DIE Marokkanen, en dat zijn er dus niet "een paar", heb ik een groot probleem, en die zou ik het liefst allemaal Nederland, MIJN land, niet hun land, uittiefen, of in het geval van die smerige IS ratten, buiten mijn land willen houden.

Maar ik geloof niet dat de regering erg meewerkt in die wens. Helaas.

Dr_Johnson | 20-06-18 | 21:59 | 6

Dr_Johnson | 20-06-18 | 21:59 | Heel realisische analyse en ik denk dat 90% van de reaguurders er zo over denken, maar u hebt het uitstekend verwoord en waarmee gelijk het opportunistische fabeltje dat het hier extreem rechts zou zijn , uit de wereld is .

daytripper | 21-06-18 | 01:38

"... liefst allemaal Nederland, MIJN land, niet hun land,..."
Ze hoeven het land ook niet; zij praten immers nooit over NL als MIJN land.
Ze willen alleen het recht op alle faciliteiten uit JOUW land. En JOUW geld.
En als het beter uitkomt, of ze willen op de vlucht, of ze bouwen hun eigen huis, of zij hebben kritiek op iets of iemand hier in NL, dan praten ze altijd over "mijn land" (elders).
Nederland zien zij juist NIET niet als "mijn land".

Wering | 21-06-18 | 02:25

Goede tegel en ik denk / hoop dat inderdaad verreweg de meeste reaguurders het in principe met je eens zijn.
Toch nog een kleine toevoeging: het zou zo enorm helpen als je eerstgenoemde groep prima functionerende en geïntegreerde Marokkanen zich eens wat duidelijker uitspraken over de overduidelijke miskleunen binnen hun afkomst-groep.
Dus dat ik die Marokkaanse jongens en meisjes bij de appie de klooiende hangjongeren voor de deur eens zouden aanspreken: "héé oetlul, ga eens werken man, ipv maar wat stoned rond te hangen!"
Het zou een mooi begin zijn.

Overigens ben ik blij om toch behoorlijk wat prima functionerende Marokkanen te kennen. Binnenkort weer naar Abdel de mondhygiënist, prima kerel en een uitstekend vakman. En: hij geeft zijn vrouwelijke klanten gewoon een hand, zoals het ook hoort in dit land!

EefjeWentelteefje | 21-06-18 | 11:30
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
Poppo van Ulvinga | 20-06-18 | 21:57 | 2
-weggejorist-
Poppo van Ulvinga | 20-06-18 | 21:56 | 3
-weggejorist-
Poppo van Ulvinga | 20-06-18 | 21:55

Mis toch Jesse Klaver, of tellen halve niet mee?

Orderic | 20-06-18 | 21:53

Wel kut voor Marokko, ze waren gewoon beter

Bokito ergo sum | 20-06-18 | 21:51 | 6

Haha marrekane het zijn verliezers gewoon!

AMX pri | 20-06-18 | 22:24

Geen medelijden tja, sommige mocro's zijn top, moest eigenlijk wel voor Marokkko zijn want de broer van een speler is een maat van me en Portugal is een kutteam met streken. Die nare glimlach van Ronaldo na een schalbe, wat een kutjong

Bokito ergo sum | 20-06-18 | 22:26

Zijn ze wel vaker. Individueel zijn het vaardige voetballers, als team redelijk maar de verdediging is vaak zwak en er is geen scoringsvermogen. Dan delf je vanzelf het onderspit. Ook is de Franse invloed te groot. Het spel is te offensief terwijl daar niet per se de kwaliteiten liggen en de beste Marokkaanse spelers komen helemaal niet uit Frankrijk maar uit de Benelux. Had Marokko Fellaini weten te strikken (die nu voor België speelt) dan was dat een stuk beter geweest idem Chadli. In de toekomst een niet-Franse coach en in Nederland en België werven wat betreft spelers.

koter | 20-06-18 | 22:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Stukkie van Nadia Ezzeroili gelezen. Kende haar niet. Vind het een zeikwijf.

Niemand zegt dat ze stamppot moet vreten om Nederlander te zijn. Maakt ze er zelf van.

Zolang ze maar niet heult met die vreselijke islam en gewoon netjes belasting betaalt vind iedereen het best.

En anders gaat ze toch lekker in Marokko wonen en voor een Marokkaanse krant stukkies schrijven.

De doos.

Knufter | 20-06-18 | 21:50 | 2

vind+t

Knufter | 20-06-18 | 21:52

Dus jij vindt haar ook gewoon een zeikwijf? Ik ook.

ristretto | 20-06-18 | 22:36

Emile Ratelband
Hakim uit Sesamstraat
Femke Halsema
Arnon Grunberg
Rasti Rostelli
Jan Douwe Kroeske
Famke Louise

RickTheDick | 20-06-18 | 21:48 | 2

Wesley Snijder

de bier | 20-06-18 | 21:51

Ik zie geen verband.
Mensen die je zou doen?

RickyLaRue | 20-06-18 | 22:27
-weggejorist-
Poppo van Ulvinga | 20-06-18 | 21:47

Nou allah was even ziek vandaag ofzo. Drie islamitische landen verliezen allemaal vandaag. What’s up allah?

Ofzo2 | 20-06-18 | 21:47 | 1

Hij zal wel een chicky van een jaar of 6.....

WayneGretzky*99* | 20-06-18 | 22:40

En al die meisjes en jongens die dag in dag uit klaar staan om de supermarkten draaiende te houden.Verder al die schoonmakers die tot diep in de avond keihard werken en ervoor zorgen dat de volgende ochtend vele bedrijven en scholen er pico bello eruit zien.Enzovoort enzovoort.

kzegje | 20-06-18 | 21:47 | 9

@ berber: voor crimenele en parasieten zoals jij zal dat inderdaad winst zijn.

WayneGretzky*99* | 20-06-18 | 22:48

knerf | 20-06-18 | 22:13
Zal niemand ontkennen hier dat de Marokkaanse gemeenschap een probleem met kutkereltjes are imams en achterlijke ideeën maar een meerderheid werkt.

miko | 20-06-18 | 23:04

Ze zullen bijna allemaal kiezen voor meer islam in de samenleving. En spreken doorgaans niet zo tolerant over... ja .. iedereen de rest zeg maar

letopuwzaak | 21-06-18 | 01:19
▼ 6 antwoorden verborgen

En toch hoort de islam niet thuis in Nederland, lekker puh!

Nelis SplitBloes | 20-06-18 | 21:44 | 3

Nee de Islam is geen onderdeel van de Nederlandse cultuur en hoort hier zeker niet thuis. Voor meer informatie kijk naar de geschiedenis!

AMX pri | 20-06-18 | 21:51

@AMX pri….. Voor de goede orde, mijn opmerking was ironisch bedoeld doch evenwel qua boodschap geheel in overeenstemming met mijn levensovertuiging.

Nelis SplitBloes | 20-06-18 | 22:12

Ik hekel de Islam en zou het graag zien verdwijnen uit Europa (wat moslims doen in hun eigen land interesseert mij niet, hun keuze) , maar mensen die in de islam geloven kunnen nog steeds goede mensen zijn. Ik vertik het om helemaal te verzuren al is dat soms lastig.

Patje2011 | 20-06-18 | 22:27

Vroegah waren de voetballers de zonen van de arbeiders, de arbeiders van nu zijn anderen dan vroegah. Nu dus veel ander volk uit de Rif in het NL elftal, gevolg verlies voor NL want de zonen van de echte NLse arbeiders zijn er niet meer op de voetbal. NL moet dus selecteren uit een andere groep en dat gaat fout! (Cultuurdingetje..!).Nu we dan opeens voor die RIF gasten zijn is mij een raadsel want ik ben er niet voor, wellicht dat we in de toekomst met robots kunnen spelen die steeds een beter trucje kunnen en dan winnen wij. Hier gaat het niet meer lukken met dat RIF volk, sorry! Arbeiders zijn er niet meer en dus goed voetbal volk ook niet. Ik denk er zo over.

AMX pri | 20-06-18 | 21:44

Volgens de peilingen van Maurice de Hond is het aantal in 2026 verdubbelt naar 18

Rest In Privacy | 20-06-18 | 21:43

En niemand kijkt naar Iran-Spanje? Mooie wedstrijd, beetje vuil spel van het jurkenteam maar ja, dat is geen nieuws. Spanje 1 doelpunt gemaakt. Hup Spanje.

Lupuslupus | 20-06-18 | 21:43

Waarom staan die uit de Geleenstraat er niet bij. Dat zijn ook toppers hoor!

Premier Trutte | 20-06-18 | 21:42

Maar als Hind wordt genoemd als halve Nederland waarom John van de Heuvel dan niet? Jullie zijn net een uitzendbureau dat alleen naar de achternaam kijkt ;)

Patje2011 | 20-06-18 | 21:41 | 3

Pierre van Hooijdonk past idd ook nog in het rijtje.

E-Burke | 20-06-18 | 21:43

Benefit of Hindsight

Shoarmamasutra | 20-06-18 | 22:20

Yasser Ferras, hoort er ook in

miko | 20-06-18 | 22:52

Aboutaleb was degene die bij Zomergasten voorstelde om de grote steden los te maken van het landelijk bestuur.
Hij pleitte daarmee openlijk voor het officieleel maken van 'Rif enclave R'dam' en dan ook nog op salafistische schoei.
Deze man heeft een belangrijke positie OMDAT de helft van de bewoners buitenlands is. Islam rot op.

bodemloos | 20-06-18 | 21:39 | 1

Het is en blijft de 5e colonne, welk naampje je er ook aan hangt.

Lupuslupus | 20-06-18 | 21:44

Mooi stuk GS. Zoals alleen jullie dat kunnen: eerlijk maar kritisch. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen voor de meeste Marokkanen. Arib is bij mij favoriet.

ILF2 | 20-06-18 | 21:38

Broeders en zusters, hamdoelilah dan maar!

HoogToontje | 20-06-18 | 21:37 | 1
-weggejorist-
Lupuslupus | 20-06-18 | 21:40

Sylvana hoort ook in dit rijtje.

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:36 | 1

Dst is geen Maghrebijnse.
Ook niet iemand die eloquent betoogd.
Het is iemand die overal ruzie krijgt omdat iedere redenering neer komt " en t is toch de schuld van de ander".
Ze is dus daarmee eerder er een passend bij juist t foute contingent Marokkanen

Shoarmamasutra | 20-06-18 | 22:22
-weggejorist-
Normpje | 20-06-18 | 21:33

Bah. Wat een rechts politiek correct gezeik lees ik allemaal hierboven. En zogenaamd grappig. Belachelijk. -1

Omnisofos | 20-06-18 | 21:31 | 1

Inderdaad, altijd leuker dan het obligate MSM linkse geblaat. Beeeeeeeeehhhhh.

ristretto | 20-06-18 | 22:39

Met kunst- en vliegwerk 9 uit 350.000. Was de 10 niet vol te krijgen?

Godsammekraken | 20-06-18 | 21:27 | 1

Dit zijn de enige 9 zonder uitkering.

Ruimedenker | 20-06-18 | 21:32

Ebru umar hoort ook in dit rijtje.

Ruimedenker | 20-06-18 | 21:27 | 4

Dat is wel heel ruim gedacht. Zij is van Turkse komaf, namelijk.

Graaisnaaiert | 20-06-18 | 21:32

Hebbes gehgeh

Ruimedenker | 20-06-18 | 21:32

Ghe ghe lullo. :-D

RickyLaRue | 20-06-18 | 22:23
▼ 1 antwoord verborgen

Marokkaanse vrouwen?? Geef mij de Iraanse maar!

de bier | 20-06-18 | 21:25
-weggejorist-
Poppo van Ulvinga | 20-06-18 | 21:25 | 1

Op welke plaats staat Tofuck Dibi eigenlijk.
Is toch de eerste gayrokaan die de algehele mocrohaat jegens zn eigen poepert ontkent.
Op de sneuvelbereidheid schaal een dikke 10.

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 21:23 | 1

Op plaats 89 precies onder Jesse Klaver.

1989 | 21-06-18 | 08:35

Ik mis Mohammed Rabbae in het rijtje. Zo'n beetje de eerste Marokkaan die in de gaten had dat met 'racisme en discriminatie' aan de kaak stellen goudgeld was te verdienen en heeft jaren voor Groen Links in de Kamer gezeten. Wist ook op uiterst vermakelijke wijze zijn laatste spaarzame haren dwars over zijn kale schedel te draperen.

gestoptmetroken | 20-06-18 | 21:20 | 1

Die de fatwa over Rushdie begreep. Nee dan heb je de essentie van de moderne verlicht Westerse cultuur niet begrepen

Shoarmamasutra | 20-06-18 | 22:23
-weggejorist-
Plorkface | 20-06-18 | 21:17

Najib komt uit Krommenie (Zaanstad), niets Jordaan. #factcheck

ik.zou.haar.doen | 20-06-18 | 21:16

Ali B??? alleen al bij het lezen van die naam moet ik kotsen.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 20-06-18 | 21:15

Mano Bouazamour. Kan helaas irritant goed schrijven.

Knufter | 20-06-18 | 21:14

De beste Mocro blijft toch de Mocro in zijn eigen land, hoe je het ook draait of keert.

HaatbaardKnipper | 20-06-18 | 21:14

Zo volgende islamitische nederlaag. 1-0 Spanje.

Ofzo2 | 20-06-18 | 21:13

Ali B werd zo omarmd omdat hij zo lekker geïntegreerd leek en een vlotte babbel had. Sinds hij bij Jinek zat in een djellaba soepjurk slaat de twijfel toch wel toe.

sprietatoom | 20-06-18 | 21:12

Ook onze Marokkaanse schoonmaakster. Ze heeft het gepresteerd om haar Marokkaanse man, terug naar Marokko te sturen... kunnen we een hoop van leren

de.suriXL | 20-06-18 | 21:12 | 1

In een kist ?

Jimmy Mc Clure | 20-06-18 | 21:16

Over het algemeen heeft de gemiddelde meer moeite met succesvolle Marokkanen dan met het gajes. Zo schattig.

Bakito | 20-06-18 | 21:11 | 3

De gemiddelde heeft geen enkele moeite met Marrokanen, wel of niet succesvol. Mits woonachtig in Marokko. Ieder land zijn eigen gajes.

HaatbaardKnipper | 20-06-18 | 21:16

Welke gemiddelde? En inderdaad er is ook 100 keer zo veel Marokkaans gajes dan succesvol. Van de "gemiddelde Marokkaan " heeft de "gemiddelde Nederlander" ook al decennia last.

knerf | 20-06-18 | 21:18

is toch mooi hoe "de succesvolle" Marokkaan wordt gepusht. Krampachtig is een goede omschrijving. In ieder geval goed vermaak.

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:19

vind Najib Amhali geweldig.

Trumme | 20-06-18 | 21:10

Eentje valt er al af https://www.bladna.nl/marokkaanse-wijnbar-rotterdam-gesloten,09586.html en eentje komt zijn nest niet meer uit.

hmariavanempel | 20-06-18 | 21:09

met de GDPR er door heen nu de laatste greep op het vrije internet, de EU wil dat men gaat betalen om door te linken...

Zoon van Boer | 20-06-18 | 21:09 | 2

Ander topic!

OverdaanDerOnderheid | 20-06-18 | 21:11

Ja, hé, jullie hebben op alde gestemd tijdens de laatste 3 NL verkiezingen. dit had je dus kunnen weten. Staat al jaren op het.. internet dus.

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:14

Abou Taleb zei dat zijn dochters niet thuis mochten komen met een <strike>neger</strike> kaffer. Nou sorry hoor maar dan rot je dus zelf maar beter gewoon op uit dit land (en dit continent), dixit jezelluf. En als je nog niet eens een elftal kunt opnoemen zonder zo'n achterbakse poseur te noemen die zich als knuffelmarokkaan liet gebruiken om het imago van Marokkanen meer knuffelbaar te doen lijken, en daarmee tevens de NPO in staat te stellen om zelfopgelegde quota voor Marokkanen in het kader van 'diversiteit"-propaganda te behalen, dan is het wel triest gesteld hoor. Gelukkig maar, van die vrouwen...

OverdaanDerOnderheid | 20-06-18 | 21:09 | 5

Je bent vrij onzorgvuldig. Dit zei Aboutje niet. Hij zei dat hij het liever niet had. Daarmee zegt hij iets dat 95% van de mensen wenst. Elke vader wenst dat zijn dochter thuiskomt met iemand die grofweg dezelfde achtergrond heeft. Kan je ongeveer inschatten wat je eraan hebt. De gemiddelde Nederlander heeft als hij heel eerlijk is het liefst een Nederlandse schoonzoon. Turk, Surinamer, Chinees idem.

koter | 20-06-18 | 21:25

Wanneer je het hem nu vraagt zal zijn antwoord anders zijn. Aboutaleb is ook gegroeid in zijn Burgemeester, Rotterdammer en Nederlander zijn. EN heeft natuurlijk toch at vrinden verloren de laatste jaren in de mocro/islam gemeenschap.
--
Aboutaleb lijkt mij een leuke man om eens een waterpijp mee te roken en een frikandel mee te eten.

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:35

Dat zei hij niet. Bovendien zou ik ook liever niet zien dat mijn dochters met een belijdend katholiek of ander soort gristelijk gekkie,Jood,Groenlinks stemmer of reaguurder thuis zou komen maar ja, ik heb het niet voor het zeggen net zo min als Abou. Zijn beide dochters hebben namelijk verkering met ongelovige kafirs uit Nederland

miko | 20-06-18 | 22:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Civieke naitionalisme is globalisme.

sickstyle | 20-06-18 | 21:08 | 1

Wat is globalisme?!

HaatbaardKnipper | 20-06-18 | 21:19

Doe dan Hind maar... als ik de centen had van Marcel Boekhoorn !

Jimmy Mc Clure | 20-06-18 | 21:08

Yes-R mag ook in het rijtje. Is sympathieke intelligente gast.
Een de burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch.
En alle niet opgestelde Marokkaans/Nederlandse voetballers.
En mejuffrouw Saadia Himi.
www.google.nl/search?q=Saadia+Himi&am...

keestelpro | 20-06-18 | 21:08 | 3

Yes-R? Glibberende griezel dat het is.

Patje2011 | 20-06-18 | 21:09

Om over Alahmed Markouch maar te zwijgen..

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 21:16

Markoesj is door de Moslim Broederschap opgeleid. Totaal niet te vertrouwen, die ISlamist in schaapskleren.

Graaisnaaiert | 20-06-18 | 21:29

Omdat er gereaguurd moet worden ipv stilte in de panelen door een collectieve fapsessie.

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 21:10

Die heeft 100 kilo hasj in haar pruik. Die komt niet door de douane.

Pedronegro | 20-06-18 | 21:46

Zullen we nu voor Rusland zijn?

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:05 | 3

Rusland is een fysiek sterke ploeg. België ook trouwens.
Ik ben voor alle ploegen met een rood thuistenue.

keestelpro | 20-06-18 | 21:09

Rusland is ook de best presterende Europese ploeg. En de best scorende Europese ploeg. Het zal moelijk worden voor de eu om nog te winnen.

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:40

Oh alleen al om het misplaatste 'Europa' gevoel de kop in te drukken hoop ik dat een niet EU land wint. Met heel mijn hart en ziel.

keestelpro | 21-06-18 | 02:38

Lol! Ik dacht dat ik een transcriptie van Opsporing Verzocht aan het lezen was... Tevens lol @ "doorzon-islam". Dat bestaat helegaar niet. Boodschap van vrede... *in broek pissen doet*

Sliptong | 20-06-18 | 21:04 | 1

Allemachtig, niveautje weer...

kapoerewiet | 20-06-18 | 21:37

Mevrouw Arib is inderdaad een topper. Verschrikkelijk hoe denk haar op zijn noord Afrikaans als hyena's achterna zitten.

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:03 | 10

@themasterbear "In het verleden". Misschien wel. Maar dat was een andere tijd, dat dat soort dingen werden toen gestimuleerd in NL. En iedereen wordt een dagje ouder, dus wijzer. Mevrouw Arib doet het goed, en niet iedereen is een grijze wolf, turkse 5e colonne idioot, drugs dealer of islam gekkie, veel wel uit die mocro hoek, maar Mevrouw Arib niet.

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:29

@Langshetrandje | 20-06-18 | 21:26
Het is inderdaad een hele interessante vrouw, ik heb haar bij gelegenheid wel eens mogen ontmoeten.
Tip voor Mark: loop op woensdag eens over de biologische markt om de hoek van de TK, goede kans haar te treffen.

Berbaar | 20-06-18 | 21:34

Mark spelt treffen anders

Rest In Privacy | 20-06-18 | 21:45
▼ 7 antwoorden verborgen

Hafid Bouazza is een junk... op dit moment een obese junk. Ali B heeft het geluk precies op het juiste moment in beeld te zijn gekomen. Nederland had een knuffelmarokkaan nodig en dat werd hij. Hind heeft een Nederlandse moeder, is totaal verwesterd en heeft eigenlijk helemaal niets met Marokko en Marokkanen... kan je dus nauwelijks een Marokkaan noemen. Is trouwens ook gewoon mislukt in de showbusiness maar dat heeft ze zelfs nog niet door. Voor de Marokkanen in de politiek geldt hetzelfde als met Ali B... heeft weinig met talent te maken en alles met de gevestigde orde die naarstig op zoek was naar allochtonen om te kunnen laten zien hoe inclusief ze zijn. Mevrouw met de wijnbar is allang failliet gegaan. Het café heeft een nieuw eigenaar (naam is behouden gebleven). Op deze lijst is er maar één die je echt een succes kan noemen en dat is Dries Boussata. Is op twee vlakken succesvol geworden: topsport en in het ondernemen.

koter | 20-06-18 | 21:03 | 4

Echt goede artiesten en schrijvers zijn zo vaak verslaafd. Hebben een veel te creatief druk brein dat ze pogen lam te leggen.
Op t randje groeien de mooiste bloemen nou eenmaal.

Shoarmamasutra | 20-06-18 | 22:30

Shoarmamasutra | 20-06-18 | 22:30

Een junk is per definitie een loser en dus niet succesvol. Dat je lekker kan schrijven doet daar niets aan af.

koter | 20-06-18 | 22:53

Ik geef het je te doen koter, qua IQ mijlenver uittorenen boven je soortgenoten. Is geen recept voor geluk mocht je dat denken. Hafid is hét bewijs dat Marokkanen niet intrinsiek slecht zijn, het is eerder te wijten aan een laag IQ met het daarbij behorende gebrek aan zelfbeheersing en zelfreflectie.

LiniaalRectaal | 20-06-18 | 23:14
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is het enige lijstje marokanen van wie hun achternaam bekend is.
Samir A, Mohammed B, etc die kennen we al een poosje

Ruimedenker | 20-06-18 | 21:03
-weggejorist-
De musso linie | 20-06-18 | 21:02 | 1

Maryam Hassouni is ook een prettig mocrosmokkel

der_feldwebel | 20-06-18 | 21:02 | 10

Me like, Patje. Kleine borstjes kunnen ook best sexy zijn.

RickyLaRue | 20-06-18 | 23:00

RickyLaRue
Niks mis met mooie kleine borsten!

Patje2011 | 20-06-18 | 23:49

Omg Patje, ik wist niet dat zij zo stout was..

lady Di | 21-06-18 | 00:57
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik mis Kalifatima Elatik. Want zeg nou zelf, niks kunnen en toch je hele leven je buikje uit de subsidieruif rondvreten, dan heb je het echt wel gered hoor.

Graaisnaaiert | 20-06-18 | 21:00 | 3

En dat met zo’n strak zittende hoofddoek.

kempenaer | 20-06-18 | 21:02

Dat is om dr toet mee af te vegen na t vele gevreet op pvda borreltjes.

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 21:06

Hoofddoek, onnozele blik, hoogopgeleid (niet praktisch!), gesteund door de racismebingokaart. Ja, toppertje inderdaad.

Sliptong | 20-06-18 | 21:07

Ligt Marokko er al weer uit ja? Dat was weer een kort reisje. Hahaha.

kempenaer | 20-06-18 | 21:00 | 1

Ja, maar het verschil is dat het deze keer WEL een retourtje Marokko is.

hoogstetijd | 21-06-18 | 01:34

Ben die hele,Mocro verering door het WK nog meer zat dan voor het WK. Bij studio Rusland moet er iedere dag wel een zitten lijkt het. GS en Powned weten ook van geen ophouden.

Als ze dan zo nodig voor een team willen juichen van een land met veel migranten in Nederland, juich dan voor Polen. Veel leukere vrouwen ook.

Rest In Privacy | 20-06-18 | 21:00 | 4
-weggejorist-
Zware Guy | 20-06-18 | 21:04

Gister lekker met een kroeg vol polen meegekeken.
Toppertje. We gaan ze nog ns nodig hebben die tankende tanks.

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 21:07

En dan zeg ik: ben voor Duitsland. Nou, dan is de brattwurst gaar hoor.

Sliptong | 20-06-18 | 21:08
▼ 1 antwoord verborgen

Djiezus Van Rossem, Ali B.
gimme a f*cking break zeg

Tobi | 20-06-18 | 20:58 | 3

Helemaal met je eens. Knuffelmarokkaan van policornederland.

knerf | 20-06-18 | 20:59

Warchild emo gezever maakt meer goed dan die tasjesdief kapot kon maken.

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 21:00

Ali B. en Kadiezja A., driewerf bah.

The_Master_Bear | 20-06-18 | 21:00

En natuurlijk alle BM-ers die wekelijks te bewonderen zijn bij opsporing verzocht.

Ruimedenker | 20-06-18 | 20:57

Hafid Bouazza met stip op 1

frisenfruitig | 20-06-18 | 20:57 | 1

Inderdaad. Sterke afwijking van het gemiddelde, komt door IQ.

LiniaalRectaal | 20-06-18 | 23:05

Wijnbar mevrouw zou ik doen.

Mahatma | 20-06-18 | 20:55 | 3

Met de fles in de hand en tegen t wijnrek dan wel.
Rete benieuwd hoeveel kurken erin passen..

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 20:57

@schoonschip. die mevrouw drinkt alleen schroefdop wijn.

Mark_D_NL | 20-06-18 | 21:08

Mag dat ook wijn heten dan?
Schroefdopbar klinkt dan weer wel geyl..

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 21:12

Arib nr 1

niv01 | 20-06-18 | 20:55 | 1

Wait jaj wal zieker waht jaj dahr sjraift?

The_Master_Bear | 20-06-18 | 21:01

Leuk stukkie van Rossem en mooi getimed na al die Schadenfreude (waarom eigenlijk, is voetbal boeien) over het verliezende Marokkaanse elftal.
Prima selectie trouwens en over die Nadia Ezzeroili ga ik me even bijlezen.

Berbaar | 20-06-18 | 20:54 | 8

Berbaar | 20-06-18 | 21:28
Je dacht toch niet dat dat klapvee ook maar iets te vertellen heeft. En leden van een politieke partij, dat zijn er nog maar weinig. Maar goed dat je even laten doorschemeren waar jouw geloof ligt. Het verschilt niet zoveel van een religie.

knerf | 20-06-18 | 22:21

@knerf | 20-06-18 | 22:21
Iets van 27K leden hebben we dat blijkt ruimschoots voldoende om de grootste partij van Nederland te blijven.
Ik heb er trouwens nooit een geheim van gemaakt dat ik VVD-erT ben.

Berbaar | 20-06-18 | 22:27

Berbaar | 20-06-18 | 22:27

Dan ben je zwaar in de minderheid, meer dan 80% is in de huidige peiling geen VVD'ert. Maar ja dat geldt overigens voor elk deelbelang partijtje.

sprietatoom | 20-06-18 | 22:44
▼ 5 antwoorden verborgen

En ik mis Hakim uit Sesamstraat.

Ruimedenker | 20-06-18 | 20:53 | 3

De zwanger gemaakte en in haar buik getrapte Ieniemienie denkt daar anders over.

Patje2011 | 20-06-18 | 20:59

Is geen Marokkaan. Hakim is Algerijn.

koter | 20-06-18 | 21:05

Oh vandaar dat hij best leuk is.

Ruimedenker | 20-06-18 | 21:16

Bosma rijdt ooit mee met Arib. De beste voorzitter van de 2de kamer rijdt dus ooit mee met de huidige voorzitter. Ze doet het op zich niet slecht want het is 1 van de moeilijkste baantjes daar maar soms heeft ze heel veel tijd nodig om uit te leggen waarom iemand niets mag zeggen. In die tijd had diegene het vaak al kunnen zeggen.

sprietatoom | 20-06-18 | 20:52 | 3

Arib had best op het lijstje gemogen.

Desmoulins | 20-06-18 | 20:54

Mwah, heel de kamer heeft heel veel woorden nodig om krom recht te lullen dus wat dat betreft zit ze daar prima.
Jammer van dat dubbele paspoort maar verder hoeft ze van mij niet kapot. De vorige waren triester.

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 20:56

Bosma ooit bezig gezien ? Een efficiënte geoliede machine en je merkt nauwelijks dat hij er zit, zo goed beheerst hij het voorzitterschap.

sprietatoom | 20-06-18 | 21:02

Overigens is het niet “helaas” dat de naffers eruit liggen. Dat is een logisch gevolg van het vertoonde spel. Wat een chaotische bedoeling.
Ze spelen met het hart maar zonder enige lijn.
Zonder duidelijke voorhoede is het moeilijk scoren. Stel je eens voor dat die mocro’s de volgende ronde gehaald zouden hebben.
Half deugend Nederland zou over elkaar heen gevallen zijn om te laten horen hoe blij zij zijn met het succes van ‘onze jongens’.
Onverdraaglijk.

Desmoulins | 20-06-18 | 20:51 | 2

Hoop drukte zonder doel.
Lijkt de straat wel.

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 20:58

Opvallend. Vanavond scoorde alweer een islamitisch land in eigen doel. De goddelijke voorzienigheid wellicht?

Nelis SplitBloes | 20-06-18 | 22:04

En DIT is het beste dat je kon vinden??

BRR76 | 20-06-18 | 20:51

Khalid Kasem, die advocaat die samen met Peterr de Lul kantoor houdt.
Als je t met Peterr uit kunt houden, verdien je een pluim.

Ruimedenker | 20-06-18 | 20:51 | 1

Dat doet Petertje om Geert te irriteren.

Nelis SplitBloes | 20-06-18 | 22:01

Keiharde duim omhoog voor Arib.

Watmoetikhiertypen? | 20-06-18 | 20:50 | 1

Richting Afrika wijzend, hoop ik?

The_Master_Bear | 20-06-18 | 21:02

Vergeet Khalid Bouhlarouz niet! Nooit te beroerd om iemand namens Nederland een doodschop te geven. En Robin van Persie.

Japannert | 20-06-18 | 20:47

Volgens mij is Ridouan Taghi toch echt de succesvolste Marokkaan.
Die is tot op heden succesvoller dan het hele justitie apparaat bij elkaar..

schoon-schip-maken | 20-06-18 | 20:47

Dacht dat de man Dries Boussata heet.
Dom van me, heel dom.

RickyLaRue | 20-06-18 | 20:47

Ali B. is tuig uit A’dam-Oost die zich handig heeft weten in te likken bij al die deugende BN’ers die maar al te graag een mocro als knuffelbeer willen etaleren. Ook liet hij heuse moordenaars figureren in zijn videoclips.
Financieel succesvol ja, maar dat zijn velen mocro-criminelen ook. Dit lijstje draait louter om het binnenharken van zoveel mogelijk floes.

Desmoulins | 20-06-18 | 20:46 | 4

Ja dat heeft Johnny echt nodig dat eten uit de staatsruif.
Proest.........!!!!!

Berbaar | 20-06-18 | 22:10

Berbaar | 20-06-18 | 22:10
Wat ben je toch een naiveling. Hoe rijker, hoe banger om terug te vallen. Die lui van de Gooise matras willen altijd meer dus graaien uit de staatsruif zullen ze niet laten.

knerf | 20-06-18 | 22:24

Verslaafd aan aandacht.

De Profundus | 21-06-18 | 11:18
▼ 1 antwoord verborgen

Hind is een halve Nederlander, dus telt niet. Nouri was een geweldig manneke.

Patje2011 | 20-06-18 | 20:44 | 1

Ik vind de naam Nouri in combinatie met de topic header een beetje misplaatst. Arme Nouri had het echt gemaakt maar daar is nu niet echt meer sprake van.

keestelpro | 21-06-18 | 02:36

Goedzo Geenstijl! Dit is een terecht en terecht genuanceerd stukje en bovendien handig getimed.

Bali Lovert | 20-06-18 | 20:44

11 Marokkanen die zich liever inzetten voor een ander land dan hun thuisland, wat dat betreft zijn het net Nederlanders.
Niet mijn soort Nederlanders, dat dan weer niet

MogeWijEveOvergeve | 20-06-18 | 20:44 | 1

Zijn geen van allen Nederlands elftal waardig. Dat zal ook de reden zijn van hun keuze en nu hebben ze toch een wk meegemaakt.

SlimmeBelg | 21-06-18 | 05:23

Hoeveel delen komen er? Of is dit het? Wat een succes!

gestoptmetroken | 20-06-18 | 20:42

Deze mogen dan business class terug naar Marokko, pa-dum-tss...

Rest In Privacy | 20-06-18 | 20:41

11 goedbedoelende marokkanen maken toch net niet de ellende goed die de rest van hun landgenoten hebben veroorzaakt. Dag in, dag uit.

Ofzo2 | 20-06-18 | 20:40

Ali B? Nee. Ga weg.

Botte Hork | 20-06-18 | 20:37 | 1

Hoe kunnen ze hem nu noemen, inderdaad... ik zap altijd meteen weg als ik die kop van hem zie.

Keyboardspeler | 20-06-18 | 21:27

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken