achtergrond

Geenstijl

Tamara - Handhaaf dat boerkaverbod!

"Geen soepjurken met kijkgaatjes meer toegestaan binnen overheidsgebouwen, het OV, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Joepie! Alleen: hoe nu verder?"

Je zult maar D66-minister zijn en dan volmondig moeten pleiten voor een boerkaverbod. Je zou terstond bijna medelijden krijgen met La Ollongren. Bíjna. Want deze week was het dan zo ver: na ruim 12 jaar PVV is politiek Den Haag in zowel de Tweede als de Eerste Kamer er eindelijk van doordrongen dat bepaalde vrouwonderdrukkende gebruiken toch echt niet binnen deze samenleving passen. Geen soepjurken met kijkgaatjes meer toegestaan binnen overheidsgebouwen, het OV, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Joepie! Alleen: hoe nu verder?

Zoals we hier op de Geenstijl allemaal heel goed weten heeft Nederland het concept 'gedogen' uitgevonden. Niet in 1 woord te vertalen in welke andere taal ter wereld dan ook. Probeer het ook maar eens uit te leggen aan buitenlandse vrienden of kennissen: "Het mag niet, maar we vinden het toch goed." Dit is ook vast de reden dat Jonkvrouw Kajsa kon pleiten voor deze wet zonder in haar eigen woorden te stikken. Ten eerste hebben we namelijk het gedoogbeleid bij onze vaderlandse blauwe arm der wet. En mochten die het een keer wagen iemand te wijzen op de kàns op een boete, dan roept iemand heel snel RASIESME!! en het verhaal is voorbij voor het goed en wel begon.

Vervolgens hebben we daar het OM voor wanneer een boete daadwerkelijk wordt opgelegd en iemand verweer aantekent. We weten allemaal hoe die luitjes meten met twee maten, dus dat is failsafe nummertje twee. En mocht dit om onverklaarbare redenen allemaal misgaan -je kunt eens een slechte dag hebben natuurlijk- dan hebben we altijd nog ons grote bestand vooringenomen D66-rechters die nog liever hun eigen hand afhakken dan een onherkenbare moslima te beboeten vanwege het dragen van een grote zwarte zak met enkel een gluurluikje. En zéker als ze niet op komt dagen: je mag immers niet bij overheidsgebouwen naar binnen met zo'n ding en afzetten doen ze toch niet. En mocht ze onverhoopt toch komen, dan legt zo'n rechter het gebeuren vast liever langs de Europese lat dan langs de Nederlandse. Ik vraag me dan ook serieus af  of en hoe zo'n al dan niet beperkt boerkaverbod überhaupt wel stand gaat houden. Dat het in Frankrijk lijkt te zijn gelukt biedt geen garantie voor NL.

Want hoe gaan we dat doen op Islamitische scholen? Die vallen immers ook onder het kopje 'onderwijsinstellingen'. Ik weet dat er bij allemaal wel een enkele moeder is die onderdrukt en wel haar kind naar school gaat brengen. In boerka. Wie gaat zo'n mens een boete geven? Wie gaat haar verlinken? School niet. En andere ouders ook niet. Ook Oom Agent gaat daar heus niet in de struiken liggen wachten om een boete uit te delen. Gewoon even flitsen langs een lange rechte weg levert meer boetes op en veel minder gezeik wanneer aan het einde van het jaar de schatkist weer aangevuld dient te worden. Nu mogen ze van mij al die Islamitische scholen subiet sluiten wegens het prediken van een totalitaire politieke ideologie en dan nog liever gisteren dan vandaag, maar ik vrees dat dat nog wel even duurt voor we zo ver zijn. Nog een jaartje of 12 extra misschien?

Zo zie je maar weer dat het heus wel zin heeft om op een partij te stemmen waarvan je weet dat die nooit vrijwillig toegelaten zal worden tot de regering. Hoe groter zo'n partij als in dit geval de PVV wordt, hoe harder andere partijen hun best moeten doen om qua beleid een beetje op te schuiven om bij de verkiezingen niet al te veel stemmen te verliezen. En dan krijg je dus zo'n gedeeltelijk boerkaverbod. Veel vragen waar we de uitkomst op af moeten wachten, maar desalniettemin mijn welgemeende felicitaties aan Geert & co. One down, many more to go.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.