achtergrond

Geenstijl

TV-serie over Pimmetje gecancelled

Imagine this: de politieke kaasstolp van een klein Europees land wordt compleet aan gort gebeukt door een charismatisch politicus, een kale sloopkogel van real talk en voeling met het volk. De man wordt eerst doodgeschreven in de krant, dan doodgewenst op teevee en vervolgens doodgeschoten op het Mediapark. Het landje zal nooit meer hetzelfde zijn en het volk blijft achter met grote vragen: hoe was het gegaan als Pim premier was geweest? Waarom moest hij dood? Ook worden alle amateur-Baantjers getriggered door saillante details van de zaak: hoe kan een vegan die nog geen vlieg zou krenken voor zijn maaltje wel ineens een mens van dichtbij afslachten? Hoe makkelijk is het eigenlijk om "in een café" een vuurwapen te kopen? Waarom is dit zo ongeveer de enige politieke moord ooit die door een zogenaamde eenling is gepleegd? 

Nouja, alle ingrediënten dus voor een serie. Die serie kwam er ook bijna, en bij de NPO nog wel. Scenarist Ger Beukenkamp mocht de serie maken en eind 2016 was het gedoe bijna rond... Tot ineens de stekker uit het project werd getrokken. Volgens de maker om de PVV niet in de kaart te spelen. Goh, het fenomeen Pim mag ook 16 jaar na dato nog niet bestaan van de bloemetjeshemden bij de NPO. Het lijkt wel een complot. 

Kennelijk is Huilversum nog steeds doodsbang voor het populistische sentiment in de samenleving en pompen ze daar nog steeds liever geld in islamapologetiek, SJW-prut en veilige comedy dan in een serie over de grootste Daddy des Vaderlands sinds Willem van Oranje. Jammer, geen As The Pim Turns, geen biopic over de Rat van Fortuyn en geen Stranger Things over de Upside Down van de achterzijde van de Haagse politiek.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.