Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Gemeente Amsterdam gooit cultureel erfgoed onder de tram. Teken de petitie!

Zo, hoe valt dit populistische open doel nu het best te scoren? Wij weten het eigenlijk ook niet, dus doe het zelf maar lekker.  HONDERDUIZENDEN EURO'S NAAR [vul in] EN DEZE JONGENS MOGEN GEWOON CREPEREN?! Nee maar even, super kut natuurlijk. Want zo'n beetje de enige reden dat het jammer zou zijn als Amsterdam morgen ge-nuket wordt dreigt uit het straatbeeld geschrapt te worden. "Er dreigt een einde te komen aan de historische trams in de stad. Door bouwplannen van de gemeente wordt de huidige loods, waar de soms meer dan honderd jaar oude trams gestald staan, gesloopt. Omdat er geen plannen zijn voor een nieuwe loods, moeten de trams misschien ook gesloopt worden". Des te wranger aangezien het slopen en ontruimen van de loods zo duur is dat je er net zo goed een nieuw onderkomen van kunt bedenken. Maar goed, WILT U OOK NIET DAT DE TRAMS VERDWIJNEN? Teken dan de De Petitie. Zelfs Annabel is zojuist voor een rustiek trammetje gaan liggen om de sloop tegen te gaan. We vermoeden dat het de gemeente ongeveer drie dagen kost voordat ze haar weg getakeld krijgen, maar dat was dan ook echt de last line of defence. Dus teken snel!

Social

Reaguursels

Inloggen

Die historische trambeheerders zouden er beter aan doen hun problemen echt op te lossen i.p.v. hun handje wederom op te houden bij de gemeente. Jammer dat mijn vertegenwoordigster Nanninga zich voor dit karretje laat spannen.
In ben absoluut geen paarse-broeken-marketing-maffia, maar één blik op die historische trammen-website maakt snel duidelijk waarom ze nu in de shit zitten (vnl. vanwege gebrek aan inkomsten). En vooruit: hier 2 extragratis ideetips: [1] Op de website staat: "U bent vrij om in de tram voor hapjes en drankjes te zorgen." WRONG! Dit kun je hoogstens toelaten bij evenementen, en dan alleen door professionele catering. Huur zelf ook zo'n miep in om koffie en broodjes te serveren voor de mensen die geen zin hebben om dat zelf te regelen (of zet een professioneel koffie/snoep-automaat in de tram). De bestaande instructie is een uitnodiging aan gasten om zelf boterhammen mee te brengen en helemaal niets ter plekke te kopen. Bedenk, tankstations met bemensing drijven economisch ook louter op de meuk/snoep/fris die je in het winkeltje koopt, echt niet op de brandstof. Maak dus ook een vaste catering-faciliteit in de tram; zeker met een automaat verdient zich dat al snel terug. [2] Op de site voor de verhuur ( www.museumtramlijn.org/tramhuur.php ) staat alleen iets over trouwerijen en in een reactie iets over een verjaardag. Maar verder GEEN ENKELE verdere specificatie dan 'een historische tramrit' "geeft elk feest een extra tintje." Specificeer die evenementen, zodat de niet-creatieven via jullie website meteen getriggerd worden: verjaardagen, afdelingsmeetings, buitenlandse gasten, jubilea, borrels, ect.. Geef aan wat jullie dan voor speciaals doen (attentie voor de jarige, jubelaris, gast etc.) en waarom jullie rit juist hiervoor "heel relevant" is (verzin een paarsebroeken-verhaal over historie en verbintenis, eventueel met gebouwen die je passeert op de route). Sowieso moet er op de website veel méér informatie over de route en de -mogelijke- bezienswaardigheden onderweg gegeven worden. Nu staat er echt HELEMAAL NIKS terwijl het gros van jullie klanten van buiten 020 komt; echt onbegrijpelijk. Het klinkt een beetje lullig en wellicht voorbarig, maar uit de website lijkt vooral dat ze niet echt geinteresseerd zijn in passagiers rondrijden (en zo hun eigen broek op houden), maar vooral de kosten hun eigen liefhebberij (zelf treintjes rijden) willen afwentelen op de samenleving. Dit gebrek aan commercieel inzicht was ook exemplarisch op AT5 toen jullie woordvoerder voor z'n klaagbetoog een ritje met de verslaggever maakte in een verder VOLSTREKT LEGE tram; die had natuurlijk tjokvol moeten zitten met familie en kennissen (vooral bejaarden en kinderen doen het goed op beeld als je claimt een "maatschappelijk belang" na te streven). Maar goed, leeg dus, ja sorry hoor woordvoerder en organisatie, maar dan vraag je er ook wel een beetje om.

Taggart | 12-05-18 | 05:14

Kan dat spul nou echt niet een museum in? Zou prima passen in de stad.

henk159 | 11-05-18 | 13:07

In de stad hebben de vastgoedmaffia, studerende importkakkers uit het Gooi, Zuidas klootzakken, hippe boys en makelaars het voor het zeggen. Precies daarom gebeurt dit.

Bigi Bana Boy | 11-05-18 | 08:17 | 1

Kortom de VVD-maffia waar nog steedes veel reaguurders op stemmen...

knerf | 11-05-18 | 10:19

Hoe sneller die handel op straat wordt gegooid hoe beter!
Dat lijkt droevig in eerste instantie maar bedenk dat een snelle afbraak nog een kans geeft om mensen te mobiliseren voor een revolutie. Een langzame dood is toch die pan met kikkers.
Weg met de musemtram. Fuck die vrijwilligers, stelletje ouwe gekken dat ze zijn. Die zijn enkel tot last en kosten ons te veel geld.
Lang leven de nafferimport die een werkelijke verrijking zijn voor ons land en we onze centen goed in kunnen investeren opdat wij allen naar een hoger niveau kunnen groeien.
Godverdomme, wat ben ik gelukkig.

Rest In Privacy | 10-05-18 | 21:48

Jongens en meisjes het is allemaal wel leuk en aardig de haat tegen Amsterdam. Prima. En of je nou in een shit vinex lokatie, bekrompen provinciegat, shithole Rotterdam of GL Utrecht woont interesseert me geen flikker. Gewoon effe ondertekenen. Effe niet misplaatst stoer doen dat je Amsterdam k*t vindt. Die trams moeten gewoon blijven. Dus tekenen. Zelfde zou ik als Amsterdammer doen voor een antiek trammetje in Rotterdam, Utrecht, Leeuwarden, Deventer, Maastricht, Schubbekutteveen etc. Dus gewoon doen. Het is onze gezamenlijke geschiedenis en ben er dus trots op!

Basil Fawlty | 10-05-18 | 20:02 | 3

Helemaal mee eens!! Als de Eiffeltoren in Nederland had gestaan had hij door toedoen vanéén of andere goedkope projectontwikkelaar ,i.s.m. met een corrupte gemeentepoliticus die eigenlijk aannemer is al lang op de schroothoop gelegen . Blijkbaar woont de gemiddelde Nederlander graag in een fantasieloos betondorp als Almere of Lelystad.. In elk geval MOET dit bewaard blijven . Het zijn monumenten en ander erfgoed wat een stad aantrekkelijk maakt en niet die smerige egotrippende betongedrochten ,verzonnen door mislukte architecten vol zelfoverschatting

Loebas | 10-05-18 | 21:02

Die 'haat' tegen Amsterdam is vaak een pose. Dat neemt niet weg dat ik als Amsterdammer niets liever wil als de vlam in de pan. Lekker rellen tegen dat volk in Bos en Lommer of dichterbij op het Mercatorplein waar ik nog niet zo lang geleden een marrekaan een ongelofelijke stomp voor z'n kop heb gegeven omdat ie teveel spatjes had en de neefjes even niet in bereik waren.

Rest In Privacy | 10-05-18 | 23:31

@McMarx
Mijn beste, we hebben over erfgoed. Trams en zo.

Ik begrijp wat je bedoelt en heb zelf op de Hoofdweg gewoond bij het Mercatorplein. Ken het tuig. Ik was de jood, want bril en mijn toenmalige vriendin de blonde "hoeaw" met dikke tieten. Charming. Grote bek als ze met een groep waren maar onderdanig als ze in groentenwinkel van pa stonden, het volgens Groenlinks oh zo "lieve" groentemannetje. Wel een spaarpot voor giften op de balie voor de radicale moskee en de dochters met kopvod. Seen it, done it, know it. Ben nog steeds blij dat ik al jaren uit shithole getto weg ben.

Basil Fawlty | 10-05-18 | 23:47

Amsterdam heeft gekozen voor de metro en moet bezuinigen op de tram. www.parool.nl/opinie/-tramnetwerk-ams... Ze snappen alleen niet dat Rotterdam dit in het verleden ook heeft gedaan en daar kunnen de historische trams wel blijven doorrijden.

Jostifiel | 10-05-18 | 19:12

Ik ben ooit geboren in Amsterdam en mijn jordanese opa reed op de tram in de jaren dertig, dus ik heb daar wel nostalgische gevoelens over. Nu is helaas zo dat de hoofdstad inmiddels is overgenomen door een stel idioten, die van het binnenhalen van muzelmannen en trojaanse haatbaarden een mooi project hebben gemaakt. De stad lijkt in geen enkel opzicht meer op het mooie werelddorp dat ik jaren geleden verliet. Die trams zullen ook wel verdwijnen.

donkeyman | 10-05-18 | 19:03 | 1

Jordanees en trambestuurder... In de jaren 30 van de vorige eeuw was trambestuurder nog een knappe baan. Het eerste wat je dan deed was juist uit de Jordaan.

Het ideologische beeld van de Jordaan heb ik nooit begrepen, het was een enorme achterstand wijk waar ziektes vrij spel hadden door de enorme slechte huisvesting wat vaak illegaal gebouwd was.

Tja, je heb de Smartlappen, maar als je 24 bier moet opdrinken om die mee te kunnen krijsen, om vervolgens weer naar Almere met je dronken kop terug te rijden, in hoeverre ben je dan een liefhebber?

Diepstrotje | 10-05-18 | 22:37

Getekend, i.t.t. die stomme donorpetitie.

Von Knarrenstein | 10-05-18 | 18:57

Een onderwerp over historische trams in Amsterdam.... en zelfs dan zien gefrustreerde boertjes vanuit hun mesthopen in de provincie kans om tot een potje Amsterdam bashen over te gaan. De frustratie is groot bij die keuterboertjes en ook natuurlijk bij al die gefrustreerde luitjes uit Rotjeknor, de grafstad waar alles waait en tocht, altijd de eeuwige tweede. Ach John Lennon zon het al: "You're still fucking peasants as far as I can see". O ja, ik heb gewoon getekend en zou het ook doen als het om oude trams uit Rotterdam, Den Haag of Utrecht ging. Alleen benepen met een vreselijk minderwaardigheidscomplex behepte zwakkelingen maken er weer een Amsterdam-kwestie van.

knerf | 10-05-18 | 18:56 | 3

Hear, hear!

Basil Fawlty | 10-05-18 | 20:11

Een verloren strijdt,.
Bom erop en klaar, ondanks dat historisch ouwe-mannen-gezeik.
Kom op; beetje treintje spelen met je ouwe lijf dat nergens meer toe dient.
Ik ben overigens 136 jaar oud.

Rest In Privacy | 10-05-18 | 23:38

@McMarx. Niet doen. Heb je morgen nuchter spijt van. ;-)

Basil Fawlty | 10-05-18 | 23:50

Slopen is zo makkelijk en achterhaald.
We kunnen dus tegenwoordig gebouwen neerzetten van een halve kilometer hoog maar zouden niet in staat zijn om een oude remise op te nemen in een nieuw ontwerp?
Postmodernisme houdt in dat je het bestaande eert en als contrast laat dienen voor echte nieuwbouw met karakter.
Maak alsjeblieft gebruik van die typische sfeer van vele decennia voor dat extra stukje uitstraling die je efficient kan meepikken. Zo kun je het unieke van een stad met herkenningen en herinneringen in het nieuwe straatbeeld voegen.
Slopen is zo makkelijk en achterhaald.

bodemloos | 10-05-18 | 18:11

Kutstad ze geven liever soepsidies op kamelen trams passen niet in het islamitisch straatbeeld.

likdoorn | 10-05-18 | 17:57

Aan sommige van die trams heb ik als jochie van een jaar of 10, alweer ruim 50 jaar geleden, misschien nog wel gehangen vanuit Amsterdam-Oost (toen het nog gezellig was) naar Artis.
Maar blijkbaar moet alles weg, die boodschap heb zelf ook begrepen. Daarom ben ik 4 jaar geleden uit Amsterdam weggegaan.
Mijn geboortestad is een kutstad geworden. Nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen.

Argwanus | 10-05-18 | 17:52 | 4

@snikkeltje | 10-05-18 | 18:25

Heerlijk toch die provinciaaltjes met hun boeren kutmentaliteit.

Von Knarrenstein | 10-05-18 | 19:00

@snokkertje Nog niet lang geleden was het 1 van de beste steden van Nederland. Geliefd door velen of gehaat, blijkbaar door jou. Je paternalistische opmerking over inzicht slaat nergens op. De stad is veranderd, zeker, maar ooit was het de stad waar alles gebeurde.

Argwanus | 10-05-18 | 22:13

Von Knarrenstein | 10-05-18 | 19:00 | typisch amsterdams. Denken dat alles buiten de ring provincie is.

snokkertje | 11-05-18 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

Zeg dat het een uitgeleende oude tram van de İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel is , krijg je niet alleen subsidie maar komt de burgemeester persoonlijk de ramen zemen.
de.wikipedia.org/wiki/%C4%B0stanbul_U...

jan huppeldepup | 10-05-18 | 17:12

Ik begreep van mijn opa dat in mei 1945 een Marokkaan betrokken is geweest bij de bevrijding van deze trams.

Cookieman | 10-05-18 | 17:06

Misschien als je elke tram een naam van een vluchteling/ gelukszoeker geeft. Krijgen ze ook nog soepsidie.

zoalsikhetzeg | 10-05-18 | 16:54

Wat mij aangaat horen alle trams in een museum, zet er maar bussen voor in de plaats, probeer het maar te verkopen aan de Amerikanen, die houden volgens mij van geschiedenis.

Leukautootje | 10-05-18 | 16:44

We hebben nog wel meer cultureel erfgoed. Je kan kan het ook iets met kraak en smaak noemen, anders staat heel Nederland vol met suffe nette saaie nieuwbouwwijken met alleen dingen met een kras of een deuk als het design heet.
Gelukkig zijn er ook jonge mensen die belangstelling hebben voor dit soort techniek en geschiedenis. Mag je hopen. Je krijgt er wel vieze eelthanden van en je moet iets doen voor en met andere mensen. Niet te vergelijken met hoe de mensen in de bouwjaren van deze trams hebben gewerkt, maar toch. Kunnen millennials dat nog wel? Jawel toch...

kloopindeslootjijook | 10-05-18 | 16:37

In Amsterdam moet alles wijken voor projectontwikkelaars. Wetgeving is er al op aangepast. De burger heeft niets, maar dan ook niets te zeggen.

van heinde en verre | 10-05-18 | 16:27

Had al lang getekend. Misschien dat de gemeente iets wil doen als het de van der Laan remise mag heten. Want die had wél beloofd zich hier hard voor te willen maken.

Simon_GS | 10-05-18 | 16:22 | 1

Nog beter: de Cruijff-remise - als ze in Amsterdam ergens geil van worden...

Goldfinger | 10-05-18 | 16:28

Amsterdam?!? Daar ga ik m'n tijd niet aan verdoen.

alexbl | 10-05-18 | 16:18 | 3

Je nam de tijd om erover te guren.... Duurt wss even lang als ff ondertekenen.

peterdh | 10-05-18 | 16:22

moet je je nou ook ..als nederlands mens..druk maken om gezeik vanuit islamdam?

Y&T | 10-05-18 | 16:39

ja, verplicht.

peterdh | 10-05-18 | 18:59

De meeste inwoners van 020 hangen een middeleeuws geloof aan, vervoer ze dan ook met middeleeuwse vervoersmiddelen.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 10-05-18 | 16:01 | 3

Ik zeg minder trams en meer islamitische asielzoekers, die zijn veel zeldzamer en waardevoller.....

ger1306 | 10-05-18 | 16:10

Ik zag laatst zo’n typisch salafistische Conchita Wurst (baard + jurk) in een auto stappen. Geen gezicht, Mohammed had ook geen auto, dus dat hoort zich ook per dromedaris of ezel te verplaatsen!

kunstliefhebber | 10-05-18 | 16:23

@ger1306 "zeldzamer en waardevoller....." ?? Als er ergens een overschot van is dan zijn het wel asielzoekers en de islamitische in het bijzonder!

Leukautootje | 10-05-18 | 16:46

Dat zat er aan te komen. Kijk: nostalgische trams, dat is natuurlijk pure nostalgie voor blanke mensen!! Dus rasiesme. Weg met die trams dus.

Gelukkig zijn er waakzame gemeentebestuurders bij1 in Amsterdam die dit alles kapot maken, met hulp vanuit de grachtengordel waar de whitey helpers van Dictators 66 en Wit Slinks er voor zorgen dat deze intens foute sentimenten uit het straatbeeld verdwijnen.

Nuuk | 10-05-18 | 15:59

Nog even over dat 'links hep hut gedaan'.
Er is in deze kwesties al lang geen verschil meer tussen de traditionele politieke clubjes, links, midden en rechts. Links wenst al het oude uit te gummen om ideologische redenen. Midden praat al jaren slaafs (o ironie) links naar de mond. Rechts ziet Amsterdam als een verdienmodel: immateriële zaken zoals historische waarde komen in hun 'denkwijze' vrijwel niet voor.
In de zomer zie ik soms zo'n trammetje door de Utrechtsestraat kachelen; mensen blijven dan even kijken, gewoon omdat het zo leuk is. Zulke momenten, zulke dingen vallen niet in geld uit te drukken.

De Vrijlansier | 10-05-18 | 15:32 | 6

Dandruff | 10-05-18 | 16:28
Ik weet het wel zeker. Jarenlang trollen mag jij vinden maar ik heb tenminste een eigen mening en herhaal niet horizontaal het narrative van een sektarisch clubje. Dat ruikt pas naar stront.

Ongeblustekalk | 10-05-18 | 17:04

Ongeblustekalk | 10-05-18 | 17:04,

Je had de reactie van Sjefke niet eens gelezen.
Niet weten waar je over praat heeft niks met een eigen mening te maken.

Jij beledigt mensen om het beledigen, en je roeptoetert dat feitenkennis en argumentatie iets is voor een klein sektarisch clubje waar jij niet bij wil horen. Tot op zekere hoogte is dat jouw goed recht. Maar anderen hebben het recht daar wat van te zeggen, bij deze.

Overigens, als meerdere mensen onafhankelijk van elkaar concluderen dat 1+1=2, dan betekent dat nog niet dat ze elkaar napraten. Voor een trol is het relatief eenvoudig om steeds nieuwe beledigingen te bedenken. Maar voor niet-trollen die zich met feiten bezighouden is het vaak lastig om vaststaande feiten "origineel" te verwoorden.
Dat maakt die feiten niet minder juist.

Dandruff | 10-05-18 | 17:41

Dandruff | 10-05-18 | 17:41
Personen op de feiten wijzen is niet beledigen, wat ik beweer is aantoonbaar juist, die onafhankelijkheid is er niet.
Dat jij daar commentaar op hebt is infaam.

Ongeblustekalk | 10-05-18 | 17:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat denk je van exploiteren? Het sterft van de toeristen en die moet je toch ergens mee bezig houden.
Als daar geen verdienmodel in zit snap ik alsnog niets van de VOC.

Schadenfreude | 10-05-18 | 15:27 | 1

Goed gedacht... Als die mafketels 60,- per uur over hebben om op een segway door de stad te rijden, dan moet een dagkaart voor zo'n oude tram voor 35pp, enkeltje 10,- en 19,5- inclusief mooie foto die onderweg gemaakt word ala walibi glijbaan, toch wel lukken

peterdh | 10-05-18 | 16:26

Laat die trams heel en sloop Amsterdam.

Boer Kini | 10-05-18 | 15:26 | 1

Da's is een goeie!

vluchtelingallergie | 10-05-18 | 15:32

Daar komen álle Amsterdammers tegen in opstand!
Dat pikken ze niet!
Oh wacht...........

demaup | 10-05-18 | 15:26

In Lissabon weten ze er wel raad mee denk ik zo.

Rest In Privacy | 10-05-18 | 15:20

Het "OPENLUCHT MUSEUM" (Arnhem) zal er blij mee zijn. Daar werken vrijwilligers fanatiek met trams.

HenkyPanky | 10-05-18 | 15:15

Cursus hoofdoek vouwen wordt dat nog steeds met subsidie ondersteunt ;-)

" En er wordt 17.000 euro uitgetrokken om de vrouwen van Oost te leren hoofddoek vouwen (volgens Surinaamse traditie, niet Islamitische)."

Ervaringsdeskundige | 10-05-18 | 15:12 | 4

@Diotima als het waar is heb ik er in ieder geval moeite mee, we geven toch ook geen cursus honden bakken of vrouwen stenigen?

Leukautootje | 10-05-18 | 16:49

is dat nog steeds zo? Want dit komt uit 2011.... Zou me niets verbazen hoor. Ik bedoel is het niet deze ongein, dan verzinnen ze wel een ander debiel soepsidie projectje...

peterdh | 10-05-18 | 19:00
▼ 1 antwoord verborgen

Het kan me weinig boeien, ik zie Amsterdam niet meer als een deel van Nederland. Wat het FvD in die stad vindt van dingen zal me zorg zijn.

Lafayette | 10-05-18 | 15:12 | 1

In Amsterdam interesseert het de meeste mensen niet wat keuterboertjes als jij van Amsterdam vinden.

knerf | 10-05-18 | 19:03

Kan me nog goed lijn drie herinneren met de conducteur van het welgevulde type die vastbeens iedere bocht doorstond en het kaartje afstempelde, het papier slechts gesteund door zijn vingers.

Het was kinderlijk genot om naast de staande bestuurder te staan die de tram de bocht deed omknarsen; dat machtige draaiwiel in zijn serieuze knuistige vuist. Was je aangekomen, daar waar je wilde uitstappen dan zei je netjes: Mag ik deze halte van u? De conducteur trok dan aan het lederen bellekoord
Zo dee-je-dat; zo ging dat, .. toen.

Ik weet ook nog hoe e.e.a stond te wachten op redding in de oude remise bij de Kinkerstraat, daar ook weggebonjourd voor o.a. modieuze vreetgelegenheden e.d.

Alles van mogelijke culturele waarde dat niet financieel te kwantificeren is en niet historisch stevig gegrondvest moet kapot t.b.v. de Mammon.

Niemand neemt mij mijn herinneringen af. Af en toe nog even en rije met het Museumlijntje aan de rand van het Bosplan ... Sorry ... Het Amsterdamse bos.

Zo ... Even pauze ... Even Rail Away zien. Ongerept Zwden doorkruist met de trein. Zweden zoals het was en zou moeten zijn, als u begrijpt wat ik bedoel.

't Was weer mooi, klein treintje door eindeloze bossen, stationnetjes een paar herten snel overstekend gemaand door de toeter van de trein. Mooi!
Het beste voor eeniegelijk, Evocatus

Evocatus | 10-05-18 | 15:07 | 3

Probeer De Efteling eens. Ook leuk

frickY | 10-05-18 | 15:53

Muggenland zweden ze zijn dol op parasieten daar. Noorwegen is een veel mooier land.

Ongeblustekalk | 10-05-18 | 16:09

Boschplan*

Leukautootje | 10-05-18 | 16:52

pleur es ff op met je amsterdam

didivos | 10-05-18 | 15:06

De nieuwe moskee moet toch ergens komen en van betaald worden als we niet willen dat Saudi Arabië het betaald.

MeneerGuggenheimer | 10-05-18 | 14:59

Heel raar: San Francisco kan juist niet zonder hun oude trammetjes. Bomvol met toeristen, elke dag weer. Het is zelfs een Historic Landmark.
En Lissabon dan, tram 28! En Praag: no. 91. Ik zou het wel weten.

Poesmobiel | 10-05-18 | 14:48 | 3

Als ze die oude trams in het centrum zouden laten rijden, zouden de (uit de provincie of buitenland afkomstige) bewoners gaan zeuren dat die oude trams veel te veel herrie maken....

Controllos | 10-05-18 | 14:58

Ja, 't is goed met ze. Want het is zeker zo heerlijk stil nu, overal waar ook nieuwe trams rijden? Verkopen aan het circus, al die zeursnorren!

Poesmobiel | 10-05-18 | 15:16

In Milaan rijdt alles nog vrolijk rond: oud en nieuw door elkaar - ook als rijdende bar.

piloot47 | 10-05-18 | 15:25

Zet ze in het hoge gras bij spoorwegmuseum in Sneek. Zal ze leren.

koperbij | 10-05-18 | 14:36

Deze trams hebben 2 onoplosbare problemen:
1. het ligt buiten de grachtengordel
2. het is een oude witte mannen hobby
Niet zo gek dus dat Amsterdam ze niet helpt. Er is totaal geen enkel belang voor de gemeente om hier iets mee/aan te doen.

Controllos | 10-05-18 | 14:34 | 4

@Diotima, dacht je dat de (grachtengordel)bezoekers van het concertgebouw ooit in die trams gezeten hebben???

Controllos | 10-05-18 | 14:56

@Controllos
Oh zeker, de gemiddelde concertgebouwbezoeker is 80 jaar, die kennen ze nog van vroeger. Het is ook precies het soort dat de kleinkinderen meeneemt voor een ritje in zo;n tram.

Diotima | 10-05-18 | 15:02

@Ditiotima, feit blijft dat die trams niet in het centrum staan en worden onderhouden door oude witte mannen. De gemeente heet er dan ook geen enkel belang bij om er iets mee te doen.

Controllos | 10-05-18 | 15:08
▼ 1 antwoord verborgen

Tijdens verkiezingen op verkeerde partijen stemmen en dan erna op z'n Amsterdams lopen zeiken en drammen. KIES DAN VERSTANDIG.

Turambar | 10-05-18 | 14:32 | 1

Het waren de inboorlingen die helaas ook stemrecht hebben aan wie dit te danken is. Inboorlingen horen helemaal niet thuis in stads- of landsbestuur, ook stemrecht zouden ze niet moeten hebben.

Leukautootje | 10-05-18 | 16:56

Het is een uiting van haat en minachting tegenover het Nederlands erfgoed,cultuur,geschiedenis. Iets waar links zo graag op af geeft. De Nederlandse geschiedenis moet worden uitgewist.
Fuck moderne architectuur & kunst. Conservatism is the NEW Counter Culture!
Links heeft niks meer te bieden enkel en alleen haat en nijd, identitypolitics,hokjesdenken,vernietiging van ons land,cultuur,geschiedenis en oja natuurlijk diversiteit, want daar leren we zo veel van! Vrijheid van meningsuiting alleen als die mening links wel gevallig is, anders is het hatespeech. Diezelfde mensen die in de jaren 60 tegen het gezag en autoriteiten zaten aan te schoppen zijn nu zelf aan de macht en zitten zelf te janken wanneer rechts tegen hun eigen heilige huisjes zit te schoppen.

Julia | 10-05-18 | 14:25 | 11

Controllos | 10-05-18 | 15:32
Dat is een dagelijkse bezigheid van die indiaan.

Ongeblustekalk | 10-05-18 | 17:10

Controllos, allos slakkos zoutos?

kleurdoosje | 10-05-18 | 18:42

@Sjefke, inderdaad een WTF, ongelooflijk wat een sillysally, wat zal het volgende zijn: hopelijk heeft ze drie pratende oksels, die haar toestemming geven om gewassen te worden ;-)
@Ongebluste, maar gelukkig plemp je jouw dagelijkse shit.

kleurdoosje | 10-05-18 | 19:03
▼ 8 antwoorden verborgen

Ehm, loKatie?

JackStick | 10-05-18 | 14:18

Technisch cultureel erfgoed is ook want anders dan een schilderijtje of abstracte anti russen kunst.
Helaas is er geen allochtoon te bekennen in die loods dus het kan allemaal op het vuur, een clubhuis voor kansenparels heeft natuurlijk prioriteit, stelletje schoften daar in het bestuur, maar democratisch gekozen.

28 | 10-05-18 | 14:16 | 1

Is er geen Turk te vinden die aan die trams in Istanboel heeft gewerkt?

piloot47 | 10-05-18 | 15:27

amsterdam beschouw ik al lange tijd als verloren dus sloop die boel maar. Gezien het stemgedrag van de gemiddelde amsterdammer verdienen ze dit en meer.

Vout | 10-05-18 | 14:15

Alles wat aan vroegere glorie herinnert moet kapot, hoe eerder hoe beter. Nederlands cultureel erfgoed, van kerken tot molens en van muziek tot literatuur, zal stukje bij beetje worden afgedankt. En er zit een plan achter ook: neem een volk zijn geschiedenis af en je kunt ermee doen wat je goeddunkt.
Dat wordt wat de komende vier jaar in mijn ooit zo mooie stad Amsterdam, met de EUrocratisch-stalinistische oikofoben aan de macht. Al hoor je ook in toenemende mate dat bewoners schijtziek zijn van de D66/GL-maffia. Helaas hebben de maffiosi democratisch/demografisch gezien de overhand. Het is niet anders.

De Vrijlansier | 10-05-18 | 14:13 | 6
-weggejorist-
vluchtelingallergie | 10-05-18 | 15:34
-weggejorist-
RockyIII | 10-05-18 | 16:03

In uiterste nood is er: The Rights of Indigenous Peoples, daar moeten we ons misschien uiteindelijk op gaan beroepen: Inheemse bevolking heeft ook rechten. Indigenous peoples have the right of selfdetermination. Als de EU echt doorgaat met die omvolkingsplannen. Merkel heeft voor de 'islamofoben' vorig jaar augustus een hormonenpreparaat laten vervaardigen, een neusspray met Oxytocine, het knuffelhormoon.
15 aug GeenStijl: Eindelijk: er is een pil tegen xenofobie.
Eerst voor islamofobe Duitsers, daarna voor andere Europeanen, voor de vrouwen lijkt me, want ik las vorig jaar dat Merkel dit jaar 2018 in de zomer al wil beginnen met de ruiming van inheemse Duitse mannen. Als ik dat artikel nog eens kan vinden zal ik de link plaatsen.

kleurdoosje | 10-05-18 | 17:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Mooi maar deze dingen moeten niet gebeuren op kosten van de burger. Zoiets verwacht je eerder van socialistische partijen. Richt een stichting maar op gefinancierd door donateurs als je het zo graag wil en als de interesse groot genoeg is dan blijft het bestaan, anders niet.

letters_of_cijfers | 10-05-18 | 14:11 | 3

Er worden jaarlijks miljoenen belastinggeld besteed aan weg-met-ons-projecten. Het lijkt me daarom wel zo goed voor de balans, om niet te zeggen noodzaak, wat centen vrij te maken voor behoud van cultureel erfgoed.

De Vrijlansier | 10-05-18 | 14:30

Probleem is niet de financiering maar de ruimte. De overheid wil de plek van loods hebben.

Bytemaster | 10-05-18 | 14:42

@ Bytemaster: de gemeente wil de ruimte inderdaad, én wijst een alternatief af, want dat kost gemeentegeld. Er is dus wel degelijk een financieel argument. Het gaat tenslotte maar om een oubollig trammetje, nietwaar. Beter andermans centen spenderen aan postmoderne prestigegedrochten als het EYE-gebouw.

De Vrijlansier | 10-05-18 | 14:57

Prachtig, dat industriële erfgoed. Afblijven dus!

Getekend. Uiteraard.

EefjeWentelteefje | 10-05-18 | 14:10

Waarom wordt cultuurgoed slopen weggezet als linkse hobby? Het is vooral een hobby van mensen die geen band voelen met het verleden of alleen de geldwaarde interesseert. Zoals de vastgoedbobo die een oud pand laat verkrotten om er een doos voor in de plaats te zetten die meer huur oplevert, Elke stad loopt over van voorbeelden waar fraaie of bijzondere gebouwen zijn vertimmerd of gesloopt voor het geld.
Is er een reaguurder die mij kan vertellen uit welke hoek de bezuinigingen op monumentenzorg en musea komen?

Diotima | 10-05-18 | 14:09 | 5

De minachting voor het ornament, de afkeer van esthetiek en het halsstarrig doordrijven van het utilitarisme in de naoorlogse architectuur waren allemaal ingegeven door zelfoverschattend links idealisme en utopisme. Alles op de schop, alles nieuw, weg met het oude. Hoog Catharijne (op de plek van schitterende Art Nouveau) is hier wel het beste voorbeeld van. Oh, wat moest het allemaal progressief zijn en oh, wat was opvoedkundig links bang voor het mooie en het oude.

kapoerewiet | 10-05-18 | 14:53

kapoerewiet | 10-05-18 | 14:53

+ heel, héél veel.

De Vrijlansier | 10-05-18 | 15:01

Omda links dit land en haar geschiedenis plus cultuur kapot willen hebben zodat ze kumbayaa iedereen is gelijk kunnen zingen bij het kampvuur. Daar kan best een hoop voor gesloopt worden. Historie is kut en fascistisch, een zijige HKU singer songwriter met mierzoete liedjes op een antiek spaanse flamenco gitaar is briljant.

Acar_ketimun | 10-05-18 | 16:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zie een unieke lokatie voor een moskee of azc. Even afgaande op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is er vast meer dan genoeg draagvlak voor.

drs. P | 10-05-18 | 14:07 | 2

Wat denk je van een grote AZC woontoren, 35 verdiepingen, ruimte voor duizenden gelukszoekers die door de rest van NL worden uitgekotst.

FirmaLenB | 10-05-18 | 14:12

@FirmaLenB | 10-05-18 | 14:12 |
Die stonden al in de Bijlmer toch? Ik geloof een stuk of 6 gezellie bij elkaar, compleet met hekken en toezicht om de boel een beetje ordelijk te houden.

Sjefke7807 | 10-05-18 | 14:47

Is dit de tram waarin de overgave van amsterdam aan den vijand is getekend? Je zal er maar vrijwillig zijn gaan wonen.

Ongeblustekalk | 10-05-18 | 14:07

Ik,laat deze tram maar ff voorbijgaan....

Theemutz | 10-05-18 | 14:03

Ik denk dat ik namens het overgrote deel van Nederland spreek als ik stel dat we beter geheel Amsterdam onder de tram/trein/groene zoden gooien kunnen. Die stad mag plat. Geeft enkel gezeik.

Abject | 10-05-18 | 14:00 | 1

Ik en miljoen met mij? Zoiets? Ga terug naar je mestvaalt, keuterboer.

knerf | 10-05-18 | 19:06

Typisch voorbeeld waarbij de overheid gewoon over de burger heen walst. Dit soort onteigeningen of ontruimingen zouden alleen maar in uiterste nood mogen gebeuren. Niet omdat er gewoon een ander plan op de tekentafel ligt.

Bytemaster | 10-05-18 | 14:00

Leuk, die oude trams maar Amsterdam krijgt het "wegmetons" bestuur waar ze zelf voor gekozen hebben en als ze liever geld uit geven aan politie iftars, krakersbegeleiding en het spekken van mensen als Fatima Elatlik zoeken ze het maar lekker zelf uit daar.

zwellevertje | 10-05-18 | 13:55

Knap zoals Nanna tegenwoordig simultaan gebarentaal voor doven en slechthorende seint terwijl ze praat. Eat that PvdA!

Conan de Rabarber | 10-05-18 | 13:53

Boehoe. Zet er een paar in het spoorwegmuseum and be done with it

paulpils | 10-05-18 | 13:53

Al het cultuur wat nog enige nostalgie en verbintenis heeft onder de oorspronkelijke bewoners moet kapot gemaakt worden. Zo voelen de nieuwe 'Nederlanders' zich steeds meer welkom en kunnen ze toewerken naar EIN EUROPA!

dk-- | 10-05-18 | 13:52 | 14

@Veeltesteil
Dank voor de leestip. Klinkt zeker interessant.

Diotima | 10-05-18 | 15:08

Berbaar | 10-05-18 | 14:38

Ik heb het niet over buitenlanders. Het gaat er meer om dat Europa langzaamaan nationale herkenbare zaken probeert kapot te maken. Dit met als doel dat iedereen hier zich thuis voelt, dus ook nieuwkomers. Soort van universele kliek waarbij het streven is dat Europa een schoolvoorbeeld wordt voor multi culti. Misschien is de tram geen goed voorbeeld maar laat het volk hun geschiedenis vergeten (is nu al gaande kijkende naar zwarte Piet, voc, standbeelden, lessen over wo2 die gestaakt worden, straatnamen etcetc) en je bouwt zo een nieuw rijk op. Hitler probeerde ook toe te werken naar ein reich maar pakte het te snel aan. Op naar de vierde reich maar nu met meer strategie en indoctrinatie op langere termijn. Is al gaande vanaf 1970 oid. Volg de geldstromen en denk iets verder dan wat je leest. Zo blijft je visie niet op microniveau hangen waar men van profiteert (politiek bv) zal je de wereld steeds meer begrijpen

dk-- | 10-05-18 | 15:24

@VeelTeSteil | 10-05-18 | 14:29 | en VeelTeSteil | 10-05-18 | 14:45 |
Precies mijn waarde @VTS. Zowel Merkel als van Rompuy hebben beiden(!) de Coudenhove-Kalergi prijs gewonnen in respectievelijk 2010 en 2012, wat al zéér te denken zou moeten geven. En Minister van Financiën Wolfgang Schauble zei in 2016 in een interview met die Zeit o.a. het volgende:

“Het isolement is wat ons zou vernietigen, wat ons zou kunnen degenereren tot inteelt." Voor ons zijn moslims in Duitsland een verrijking van onze openheid en diversiteit.”

- www.zeit.de/politik/deutschland/2016-...

Dat de moslimbevolking wereldwijd een schrikbarend hoog inteeltgehalte heeft blijkt hem niet zo te deren. Dat er heden ten dage van die "openheid en diversiteit" ook al niet veel meer over is, ach...

Sjefke7807 | 10-05-18 | 15:40
▼ 11 antwoorden verborgen

Amsterdam is poep op de stoep. En haat in de straat. Je bent op je hoede. Vooral 's avond laat. En dansen bij Jansen. Kapsones in zuid. Een steen door je ruit.

De Munk

RickTheDick | 10-05-18 | 13:52

Het merendeel van de bewoners zal als ze er weet van hadden het een zorg zijn of die trams er morgen nog zijn en het waarschijnlijk toejuichen als ze verdwijnen. Het verdwijnen van de trams is de consequentie van het gegeven dat het merendeel van de Amsterdammers op links heeft gestemd. Nou niet bepaald volk dat geeft om cultuurgoed omdat volgens hun het vast willen houden aan het cultuurgoed dat verbonden is aan de Nederlandse cultuur eng nationalistisch is. De oude trams slopen is pas het begin met Groenlinks aan de macht.

forecastle | 10-05-18 | 13:51

Dat moet toch wel te spinnen zijn:

"Amsterdam gaat de trams slopen waar Anne Frank nog in gereden heeft!!"

Dat ook nog bij een aantal Amerikaanse fora en in het Engels via Twitter verspreiden en je hebt genoeg heisa gemaakt om besluit van de baan te krijgen. Geloof me, zeer effectief.

omanders | 10-05-18 | 13:50 | 3

Daar schrikt Amsterdam niet van, die slopen doelbewust het leefklimaat waarin Anne Frank vandaag de dag zou mogen hopen te overleven.

Jan Passant mk2 | 10-05-18 | 13:52

Top idee !

Wekkertje | 10-05-18 | 13:53

@Jan Passant mk2 | 10-05-18 | 13:52

Nee, nee. Dit gaat werken omdat het alleen maar uit buzzwoorden en gebakken lucht bestaat. De moderne mores zijn gevoelig voor gebakken lucht maar volstrekt blind en doof voor feiten. In de hoofden van het publiek is Anne Frank iemand die al jaren geleden tegen Islamofobie waarschuwde, toch?

omanders | 10-05-18 | 13:57

Getekend!

rijfkoek | 10-05-18 | 13:48

Laten ze het in Amsterdam lekker zelf uitzoeken.

Lupuslupus | 10-05-18 | 13:48 | 2

Dat doen ze dus ook met deze petitie gericht aan de Amsterdamse gemeenteraad.
Maar ach begrijpend lezen en logisch denken was toch al niet Uw forte QED.
Sterkte er mee oude zuurpruim!

Berbaar | 10-05-18 | 14:12

Berbaar wat doet dit plaatselijke nieuws dan op GS? Lekker belangrijk. Afzinken dat rapalje aan het IJ.

snokkertje | 10-05-18 | 18:47

Getekend.

Basil Fawlty | 10-05-18 | 13:48

Die trams interesseren mij echt helemaal niks.

Goddelijkheid | 10-05-18 | 13:48 | 1

Bedankt voor uw goddelijke bijdrage

Jan Passant mk2 | 10-05-18 | 13:53

Sympathieke verenging, tramritje met de kinderen is erg leuk. Ik ga tekenen en weer eens met de tram.
Misschien is de oplossing om die woningen bovenop de remise aan te leggen. Win-win.

Diotima | 10-05-18 | 13:47

Mooie trammetjes hoor, maar als particulieren en bedrijven er niet voor willen lappen, waarom zouden ze dat dan toch moeten gaan doen via de belastingen?

Dit zijn ook maar cultuursubsidies, hou toch op daarmee. Met allemaal.

algoritmos | 10-05-18 | 13:47

Historische trams? In A’dam is Black Archives van Mitchell Esajas de norm.
Fuck the trams.

Trumme | 10-05-18 | 13:46

Als GS zegt teken..!! , dan teken ik....

neonreclame | 10-05-18 | 13:46

Zoals Erdogan al zei, democratie is als een rit met de tram. Wanneer je de gewenste halte hebt bereikt, stap je uit.

Glasgow Argus | 10-05-18 | 13:45 | 2

.. en sloop je de tram

Jan Passant mk2 | 10-05-18 | 13:54

... en lanceer je de minaretten en mobiliseer je je soldaten in den vreemde om met vlaggen een brug te bezetten.

Acar_ketimun | 10-05-18 | 16:24

Ik begrijp dat de bewoners van de artikel12 recidivist Amsterdam gewend zijn aan financiële hulp uit de rest van Nederland maar regel dit even gewoon onderling? Moet toch te doen zijn, met 700k+ mensen. Dit is gewoon triest gebedel.

Parel van het Zuiden | 10-05-18 | 13:43 | 1

Een petitie gericht op de Amsterdamse gemeenteraad en U "denkt" dat er om centjes uit de rest van Nederland wordt gevraagd?
U lijkt me niet het scherpste gereedschap uit de schuur.
Man, man, man............

Berbaar | 10-05-18 | 14:09

tieptiefus het moet Stichting RoMeO zijn..

Mijn GS nick magnie | 10-05-18 | 13:43

Voor iftar maaltijden is wel geld, maar voor cultureel erfgoed niet.

Rest In Privacy | 10-05-18 | 13:40 | 1

Amsterdamse prioriteiten

Jan Passant mk2 | 10-05-18 | 13:55

door de stad rijden

Mijn GS nick magnie | 10-05-18 | 13:39

In Rotterdam heb je Stichting RoMe) die de oude trams onderhouden en er geregeld mee door de stad. Slechts een klein deel van hun budget komt uit gemeentesubsidies, de rest verdienen ze met activiteiten en verhuur van trams en ander materieel voor feesten en partijen. Waarom kan zoiets in Amsterdam niet?

www.stichtingromeo.nl

Mijn GS nick magnie | 10-05-18 | 13:38 | 2

Dat doen ze in Amsterdam toch ook? Daar doen ze zelfs meer omdat een museumtramlijn in stand wordt gehouden. Verschil met Rotterdam is dat in Rotterdam de huisvesting goed geregeld is.

grancolombiano | 10-05-18 | 13:46

De cultuursector onderneemt niet in Amsterdam. Die zitten allemaal aan het subsidie-infuus.

Jostifiel | 10-05-18 | 19:05

De huidige remise is prima. Sloop de Stopera en zet daar een aantal huizenblokken neer.

Dick Head | 10-05-18 | 13:36

Amsterdam 2018. Krakers niet uitgezet, museum wel geleegd.

Feynman | 10-05-18 | 13:36 | 7

@Tobi
Ja, dat is ook waar. Maar die Nieuwmarktrellen dan? In die tijd is er flink gereld en gedemonstreerd tegen grootschalige nieuwbouwprojecten.

Diotima | 10-05-18 | 14:16

De nieuwmarktrellen waren niet slechts een actie/verset etc van de krakers tegen de afbraak van een oude, historische buurt
de krakers voerden waarschijnlijk (het is al weer wat jaren geleden) de boventoon
Iedere tegenstander had wel een eigen reden om tegen de afbraak te zijn

Tobi | 10-05-18 | 15:48

@Diotima, men kan toch echt niet alle krakers met één kam behandelen? ;-)

kleurdoosje | 10-05-18 | 16:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Historisch erfgoed slopen lijkt mij nu precies een van de kerntaken die dat foute linkse stadsbestuur op zich nam.
Ik kom nooit meer in Amsterdam, maar toen ik nog een passantje was heb ik die blauwe trammetjes nog wel door de wissels horen knarsen. Wat schudden deden ze dan.
Dus zal ik tekenen.

Jan Passant mk2 | 10-05-18 | 13:36 | 3

Geef links maar de schuld... Dit is net zo goed een rechts probleem, waarin de geldwaarde van dat terrein hoger wordt geacht dan de cultuur-historische waarde.

Diotima | 10-05-18 | 13:42

@ Jan Passant mk2
Diotima heeft gelijk, rechts/midden ondersteunt links net zo makkelijk, en andersom
neemt niet weg dat links, en met name de PvdA, erger is dan de builenpest

Tobi | 10-05-18 | 14:01

Diotima | 10-05-18 | 13:42 Denken in termen als "links of "rechts". Het simplisme van meeste reaguurders. Zo 20e eeuws.... Maar ach weten ze veel.

knerf | 10-05-18 | 19:12

Heeft het zin om te tekenen als je niet in Amsterdam woont?

zwarte_weduwe | 10-05-18 | 13:35 | 3

Dat lijkt me wel, ook U als niet Amsterdammer kunt/mag genieten van historische trams.
Historische trams rijden ook in ons stadje regelmatig rond, kan je huren ook en met vrienden of relaties onder het genot van een hapje en drankje de stad bekijken.
Getekend dus.

Berbaar | 10-05-18 | 13:40

Natuurlijk. Er staan daar trams uit heel Nederland en ook enkele uit andere landen.

grancolombiano | 10-05-18 | 13:47

Als ik iets soortgelijks in Leeuwarden kan ondersteunen, prima
we zijn al een vrij klein land, al dat plaatselijke en regionale gedoe is veelal overbodig

Tobi | 10-05-18 | 13:59

Zet een minaret op die werkplaats, en het probleem is opgelost.

marcoplarco | 10-05-18 | 13:33 | 1

Die opmerking ga ik veel gebruiken!+veel

De Profundus | 10-05-18 | 17:49

Hoevaak moeten jullie van ons nog horen dat Amsterdam ons geen ene moer boeit. Ga hier lekker op kantoor over beppen of zo.

Herr Inspector | 10-05-18 | 13:33 | 6

Herr Inspector | 10-05-18 | 14:29
Dat komt omdat uiteindelijk alles te zien is wat er verder in de rest van het land gebeurt. Het is niet voor niets de anus van Nederland.

Acar_ketimun | 10-05-18 | 16:20

Wie is "jullie"? En wie is "ons"? Ben je soms een schizofreen boerenlulletje?

knerf | 10-05-18 | 18:59

Acar_ketimun | 10-05-18 | 16:20 Nee, gescheten wordt er in de provincie waar de constante strontgeur je de adem beneemt. In Amsterdam gebeurt alles tien jaar eerder dan in de provincie.

knerf | 10-05-18 | 19:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Nederland moet en zal kapot.

Ars Vivendi | 10-05-18 | 13:32 | 2

en dan op de meest goedkope manier
want kruideniers gonna kruidenier, immers

Tobi | 10-05-18 | 13:57

Tobi | 10-05-18 | 13:57
Bonnetjes zijn er ook al niet en Rutte schrijft alvast een inlegvelletje. Of was het nou memo... of partijbericht?

Acar_ketimun | 10-05-18 | 16:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos