achtergrond

Geenstijl

LIVE. Experts proberen in Eerste Kamer hersendode referendumwet te reanimeren

Heeft iemand nog een democratisch hart dat ie kan doneren?

De Eerste Kamer heeft het nodig namelijk. Het referendum mag dan door onze volksvertegenwoordigers en Rob Jetten zijn weggestemd, die juridisch wankele intrekkingswet moet ook nog door de Senaat, die een keur van experts heeft uitgenodigd om licht te schijnen op de duistere krochten des burgerhaats van onze regerinsgcoalitie. Laten we niet vergeten: in de geschiedenis van het referendum heeft de Eerste Kamer wel vaker dwarsgelegen. En het is bij uitstek de functie van de chambre de réflexion om overhaaste en staatsrechtelijk lelijke beslissingen van de Tweede Kamer terug te draaien. Wij hebben nu al zin in eloquente hooggeleerde volzinnen waarin Kajsa Ollongren de adellijke oren wordt gewassen. Kijken kan via NEVENFUNCTIESTREAM24
UPDATE: Lekker dan. In twee minuten de senaatsstream geklapt.
UPDATE 14u22: Wegens dat wij niet denken dat de Eerste Kamer honderdmiljoen roze democratiefans aankan, geen stream hierboven, maar wij hebben inmiddels weer beeld via de link (wel met Adobe Flash).
UPDATE 15u04: EersteKamerStream is weer dood, NPO Politiek doet het wel.
UPDATE 15u55: Dat was hem. En wij citeren referendumstrijder Niesco Dubbelboer instemmend: "Toch echt wel heel erg opmerkelijk dat er geen pro-afschaffen-van-referendum hoogleraren te vinden waren voor deze hoorzitting."

Helder

UvA heeft wel beeld

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.