Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar - De IRL asielzoeker

We zijn allemaal tegen asielzoekers – totdat we er een in levende lijve tegenkomen.

In  de trein, van Groningen naar ergens; de man spreekt geen Nederlands. En waar er zelden kaartjescontrole plaatsvindt, is het binnen tien minuten raak: “vervoersbewijzen aub”. Zonder aarzelen overhandigt de man zijn ov-kaart aan de conducteur. Die een mededeling heeft: “U bent  vergeten uit te checken, heeft ook niet ingecheckt dus dat is een boete van… waar moet U heen?”. De asielzoeker snapt er niet veel van maar zegt ‘Zwolle’. “Dat is dan een tientje boete.”

Van een kale kip kan de NS best plukken vooral als blijkt dat de man niet naar Zwolle moet maar naar Rotterdam. “Dan wordt het 75 euro”.

De man snapt er niets van – begrijpt er niets van want verstaat de taal niet – en haalt papieren tevoorschijn. En nog meer papieren. Een IRL asielzoeker. Geen idee waar ‘ie vandaan komt, wat ‘ie in Groningen doet of waarom ‘ie naar Rotterdam moet, het enige wat duidelijk is, is dat hij niet heeft uitgecheckt. Dat is, naast door rood licht rijden natuurlijk, de allergrootste overtreding die je in Nederland tegenwoordig nog kunt begaan. De mensen in de coupé kijken beschamend toe – niemand die iets zegt. Niemand die helpt, de conducteur doet ‘slechts haar werk’. 

Daar behoort het stellen van vragen bij die niet begrepen worden en waar een standaardopmerking op volgt: “U hoeft deze vragen niet te beantwoorden”. De papieren met zijn adres komen tevoorschijn en of de man begrepen heeft dat hij wordt aangeslagen voor zwartrijden, is maar zeer de vraag. De conducteur heeft haar werk gedaan en loopt door. De jonge man naast de asielzoeker schudt zijn hoofd: “Dit kan écht niet”. Om vervolgens zijn pinpas te trekken en te gebaren dat de asielzoeker zíjn pinpas moet pakken. “Ik ga jou nú 75€ overmaken,” zegt hij. “Ik kan dat beter missen dan jij.” 

Mijn moeder vertelt het verhaal met tranen in haar ogen. Ze schaamt zich dat ze niet heeft ingegrepen. “Die conducteur had ook  kunnen zeggen dat hij de volgende halte moest uitstappen om uit te  checken en weer in te checken. Ze had ook behulpzaam kunnen zijn. Alsof de NS  zoveel beter wordt van 75 euro.” 

Ze prijst de jongen. Het doet haar goed dat er zulke behulpzame mensen bestaan. En hij was niet ouder dan dertig, zegt ze erbij. “Alsof zo’n jongen zwemt in het geld, dat is toch enorm lief.” Hoe ouder, hoe  sentimenteler. Maar inderdaad: enorm lief. 

“En heb jij toen de helft van de boete aan die jongen betaald mama?”

Mijn moeder kijkt verschrikt op. Ook dát had ze kunnen doen ja. 

Reaguursels

Inloggen

Die truc haalde hij ook uit toen hij bij mij in de trein zat. Toen iemand hem financieel wilde bijstaan vertelde een derde dat hij dat eergisteren ook al gedaan had. Ik verzin dit ter plekke maar het zou zo maar een mogelijkheid kunnen zijn en het zou me ook niets verbazen.

Ben Hetzat | 24-03-18 | 21:51
-weggejorist-
MuskusRattus | 24-03-18 | 17:32

Ja Ebru, wat is de bedoeling van dit moralistische Groen Linksgezever? Dat wij altijd de portemonnee gaan trekken als Zielige Asielzoekers onze regels, wetten en gebruiken niet willen snappen?

Net als Deugmeneer, die er blijkbaar 75 euro voor over had om te laten zien hoe keihard hij wel niet deugt, geloof jij dat Zielige Asielzoeker die boete zelf had moeten betalen? En dat hij, ondanks dat hij zogenaamd onze taal niet spreekt en z'n gratis OV niet snapt, toch een dagje in z'n eentje gaat treinen? Jammer; ik had altijd een hoge pet van je op.

Noesepoes | 24-03-18 | 15:58

Snappen hoe ons OV werkt is echt geen rocket science. Als je te beroerd bent om het even uit te zoeken moet je maar te voet gaan. Wat een slap gedoe. Hulde aan de conductrice die niet in het typetje van "de domme asielzoeker" trapt maar gewoon lik op stuk geeft.

hustler01 | 24-03-18 | 14:07

Snappen hoe ons OV werkt is echt geen rocket science. Als je te beroerd bent om het even uit te zoeken moet je maar te voet gaan. Wat een slap gedoe. Hulde aan de conductrice die niet in het typetje van "de domme asielzoeker" trapt maar gewoon lik op stuk geeft.

hustler01 | 24-03-18 | 14:04

Ik reis ongeveer een keer per week met de trein. Dit is mij ook wel eens overkomen, de conducteur (m/v) zegt dan dat ik het op moet lossen bij het volgende station. Zelf krijg ik van dit verhaal het gevoel dat de conductrice in bovenstaand geval precies wist wat ze deed. Naar mijn idee, heeft ze dit vaker meegemaakt en ze tuint er niet meer in; asielzoekers geven dit soort "trucjes" aan elkaar door. En dan eerst "Zwolle" zeggen en dan later "Rotterdam"; kon wel eens bij dezelfde truc horen. En de conductrice weet dat.

nancystjago | 24-03-18 | 13:52 | 1

Klopt als een bus. Toen ik ongeveer twee maanden geleden ook in een trein zat van Zwolle naar Utrecht (NB: dus afkomstig uit Groningen), werd precies dezelfde truc uitgehaald door een duo asilio's. Lijkt me dus bepaald geen 'toeval'.

Jammer, Ebru, wat moeten we nou met dit tranentrekkende verhaaltje?

EefjeWentelteefje | 25-03-18 | 14:05

Ik snap niet wat je nu met dit verhaaltje wilt Ebru. Woorden als discriminatie, racisme, uitkering, miele kennen ze wel, maar verder zouden ze de taal niet snappen ? Die snappen echt meer dan je denkt, maar je als asielzoeker dommer voordoen dan je bent levert veel meer op. Ik wil echt wel meegaan in dit verhaaltje hoor, maar wat ik er dan uitpik is dat de onwil bij steeds meer Nederlanders groter wordt om nog een beetje inspanning te leveren dit soort mensen ter wille te zijn. Ze maken aan alle kanten misbruik van ons land en ons systeem maar verder deugt er werkelijk geen hol van de Nederlanders en het land. Dat mensen het zat zijn uit zich dan in dergelijke onwil en wie kan het de autochtone Nederlander nog kwalijk nemen ? Van de politiek hoeven we het net te hebben. Slappere bewindslieden zijn er nauwelijks voorstelbaar.

Ruikbaard | 24-03-18 | 13:46

En vroeger zou hij niet-begrijpend met een niet-afgestempelde roze strippenkaart (want die waren goedkoper) in de tram, bus of metro hebben gestaan. Ik zie niet de relevantie van het verhaal.

eurojojo | 24-03-18 | 13:45

Hij en al zijn soortgelijke doen altijd net alsof ze het niet begrijpen maar ze weten dondersgoed hoe het werkt maar dat snapt die allochtoon niet. Of eerder, ze wil het niet snappen.

Dirty-Harry44 | 24-03-18 | 13:11

Dit is de boodschap.
We leven niet in de woestijn waar 't niet uitmaakt of je van links of van rechts voorrang hebt.
We leven in een maatschappij met regels waar je doorheen moet kunnen springen als 'n hoepeltje.
Je geest moet dus een beetje instaat zijn tot touwtjespringen.
(nee, dit is geen toespeling op negers met gemiddeld 'n beter ritmegevoel dan de blanken)
Dit gaat over minimum-vereisten om te mogen meedoen met de groten, zodat je los mag rondlopen.
Voldoe je nog niet aan de minimum-vereisten, dan hoor je nog in de ballenbak om onder begeleiding te moeten reizen.
Want domheid is geen excuus.
Want primitiviteit is geen excuus.
Want goede bedoelingen zijn geen excuus.
Want socialistische blazoens als "de wereld is van iedereen, en alleen in de wereld zonder grenzen is iedereen 'gelijk' en is 't eerlijk"; want ook 'dat' culturele marxisme is geen excuus.
Kijk.
Zodra je eenmaal weet, hoe je moet denken en oordelen, hoef je je over individuele voorbeeldjes niet meer druk te maken.
Wie niet kan fietsen valt hard op de grond.
Wie niet kan autorijden veroorzaakt schade.
Wie niet horen wil moet maar voelen.
Welk deel zou zo'n asielzoeker (met ongetwijfeld 'n heel lief karakter volgens z'n moeder), nou niet begrijpen (?), want denkt u niet, dat als we aan iederen minimum eisen stellen, we dat ook aan importmensen moeten doen.
Welkom in deze wereld.
Hier gelden onze regels.
Goedschiks én kwaadschiks.
Welkom, maar wel op onze voorwaarden.

Der Paulie | 24-03-18 | 12:02

Ov chip is een keuze. Als ik reis koop ik gewoon kaartje met cash of pin. Werkt overal in de wereld hetzelfde. Gelul dat je dus zonder geldig vervoersbewijs in de trein zit.

TilburgDeGekste | 24-03-18 | 11:33

In de trein van Groningen naar 'ergens' zit een asielzoeker. Bij controle heeft hij geen geldig plaatsbewijs. Hij zegt dat hij naar Zwolle moet maar na verder onderzoek blijkt dat Rotterdam te zijn. 1) De man spreekt Nederlands. Als je in een vreemd land naar Rotterdam moet, waarom komt 'Zwolle' er dan zo makkelijk uitgerold? 2) De man begrijpt het verschil tussen 10 euro boeten en 75 euro boete heel goed.

Conclusie: hier is weer eens en mooi staaltje komedie gespeeld. Mijn inschatting is dat dit door een welzijnswerker is gesoufleerd. Of mede asielzoekers die hier de klappen van de zweep wel kennen ondertussen.

Sans Comique | 24-03-18 | 11:03

Eerst dacht ik nog hé zielugh verhaal, schuld van Ondoorzichtig Vervoerssysteem kan die sukkel niks aan doen. Maar dan pakt de man een pin pas en valt het duppie, hij weet hoe die pas werkt, weet hoe hij zijn OV moet opwaarderen, dus dan weet je ook waar die slomme paaltjes op het perron voor zijn. Ben benieuwd of hij na de boete toch in Rotterdam door de poortjes is gekomen.

Tjemig | 24-03-18 | 10:42

Voor het eerst in lange, lange tijd een column van Ebru die een keer niet over Ebru gaat. En meteen leesbaar en zelfs goed. Dank je. Ga zo verder.

MagIkAlWeer | 24-03-18 | 09:24

Ebru, ik ben er een beetje klaar mee dat je als 'vluchteling, migrant, of met plus migrantenafkomst, van de overzeese eilanden, voormalige oostbloklanden etc etc meer rechten en medeleven/lijden schijnt te hebben en voortvloeiend daaruit om als 'onzelfstandige, onwetende, onbaatzuchtige, onNederlandse, etc etc ook diverse voordelen en voorrechten te mogen genieten.

Hoezo weet deze irl vluchteling of whatever niet waar hij heen reist.. hij heeft de halve wereld de juiste route afgelegd op eigen gelegenheid vaak door betaling van duizenden euroo's/dollars, dwars door enge en gevaarlijke gebieden, te voet, te wankele boot, te jeep om uiteindelijk in een OV in Nederland ineens niet te weten waar hij zich bevindt, waar hij heen wil en wat dat dan niet zou kosten..

GET IRL!!

fikkieblijf! | 24-03-18 | 08:59

Ebru maakt gebruik van een typisch trucje dat pro immigratie mensen wel vaker uithalen. Maar van een macro vraagstuk een micro vraagstuk.

Ben je tegen immigratie van Afrika en het Midden Oosten? M-maar je hebt toch die aardige collega, of die mensen verderop in de straat, of, of die geile griet? Tering, die zou je toch ook wel willen neuken man? Hoe kun je daar nu tegen zijn?

Ja, zo gaat dat dus. En Ebru en haar moeder zullen dit in stand houden zodat ze zelf niet de enige minderheid in NL zijn, net zolang totdat de Nederlander een minderheid in eigen land en werelddeel is. Maar he, Ebru gaat zo lekker tekeer tegen islam, dus is ze goedgekeurd in civiel nationalistiche kringen.

Rest In Privacy | 24-03-18 | 08:48

"Om vervolgens zijn pinpas te trekken en te gebaren dat de asielzoeker zíjn pinpas moet pakken. "Jij gaat mij nú 75€ overmaken,” zegt hij. “Jij kan dat beter missen dan ik.”
Padam tsss.....

Is dit nog nieuws? | 24-03-18 | 08:41

Maar uit welk land komt deze asielzoeker? Is het in omliggende landen ook onveilig? Waarom de keuze voor Nederland?
Of is het een economische vluchteling?
Enne
Als ik in die trein zou zitten en de conducteur heeft zoeits van, och verstaat me niet ik laat het zitten, waarom moet ik met de mede reizigers dan wel betalen voor mijn\ons kaartje? Is ook een gedachte....

Is dit nog nieuws? | 24-03-18 | 08:30

Maar wat is je punt nu precies, Ebru? Dat alles wat ie ooit eerder hebt geschreven nu niet meer geldt? Of ook af en toe zo’n alibi stukje dat je kunt zeggen ‘nee hoor, in maart ‘18 schreef ik bijvoorbeeld dat ik een asielzoeker heel zielig vond’? Als lezer schiet je hier weinig mee op. Maar je bent het kwijt, lucht hopelijk op?

merel veld | 24-03-18 | 08:27

Wat een melodramatisch gezever dit zeg.

Mijn zus evenzo. Die was ook in één keer 'omgeslagen' nadat ze één (ja, wel één) iemand had leren kennen die het Midden-Oosten ontvlucht was. Want het was zó aandoenlijk allemaal (poeh hé).

Dus omwille van een handjevol dankbare, échte hulpbehoevenden die wél bereid zijn om volledig te integreren, mag het halve Midden-Oosten aan gelukszoekers hiernaartoe asieleisen. Dat is net zoiets als bij windkracht 10 de stormvloedkering weer openen voor een schip dat nog in nood op zee dobbert, waarna vervolgens half Nederland onderloopt en verzuipt. Een makkelijke maar vuige overtuiging ook om je foute, kortzichtige deugdzaamheid onder solidariteit te scharen overigens. Want dat is lekker makkelijk en wel zo veilig.

Flikker toch op man!

HypoPseudo | 24-03-18 | 07:57

@Lionfromzion | 24-03-18 | 06:21
Dus deze klaagzang steek je iedere keer bij iedereen af die een boete krijgt, of alleen bij in jouw ogen zieligen?
Racist!

B0bBer | 24-03-18 | 06:57

Wat erg! Eeen asielzoeker die wat moet betalen? Vreselijk!

B0bBer | 24-03-18 | 06:23 | 1

Moeten we toch niet willen met zijn allen. By the was, volgens mij betaal je over de hele wereld voor een treinreis. Dus ‘ikke, nie begrijp en zielugg’ is niet voldoende. Alhoewel in dit geval was er een domme ongelovige die betaalde. Mwahahaha, stomme kaaskop. Overigens was dat onnodig want boete had de kale kip toch niet betaald.

Graaier | 24-03-18 | 08:37

Mama is blijkbaar erg verwesterd en heeft nu last van culture-shock.
Conducteurs maken echt genoeg rotzooi mee mee om met intussen met een BS -detector rond te lopen en daar zou ik maar op vertrouwen.
Van Groningen na Rotterdam.......... om asiel te zoeken zeker?
Of misschien was de os ziek, moest hij naar huis en was daarom zijn hele geld aan de dierenarts kwijt? Of de hele trein niet iets kon geven voor de zieke os?

Als je jezelf als Westen adverteert als bloody ATM machine met gratis geld, dan moet je ook niet verbaasd opkijken als je zodanig gebruikt word door een mensheid van wie het grootste deel aan het overleven is en/of hongerig na meer. Mompelt iets van foodchain.

MistaRazista | 24-03-18 | 03:00

Hij heeft dus geen cursus nederlands gevolgd?Verstaat wel wat er gezegd wordt,en speelt de domme illegaal.
Is op weg naar een grote stad als zakkenroller of vrouwen bepotelaar.

Dat mens doet haar werk en komt dat soort figuren de hele dag tegen.Als "gewone "nederlander krijg ik een boete dus waarom iemand anders niet?
De behulpzame gast was toen hij uitstapte zijn pin pas en code kwijt?
Alles gratis en voor niets in luilekker land en wij maar lappen en klagen dat de trein vertraging heeft.
Sorry ons geduld is op.

hetwerktniet | 24-03-18 | 00:40 | 1

Stel dat je illegaal vervangt voor oma valt het kwartje dan wel?
Die klote chip is alleen makkelijk voor mensen die alle reclames hebben geabsorbeert als je vraagt waarom het zo "makkelijk" is komen ze niet verder dan wat ze op TV gehoord hebben: de 1e 3 bulletpoints van de folder die uitlegt waarom het zo verdomde handig is om al die time sensitive handelingen uit te voeren op de meest gehaaste momenten van je reis: in/uit/over stappen..

Ik hoor/zie zoveel mensen die echt niet dom zijn en toch 1 van de handelingen vergeten, ik hoor je wel als je langzamer dan de gemiddelde 6km/h schuifelt als je op leeftijd bent en die handelingen zo rap moet uitvoeren terwijl ze links en rechts langs je schieten! Ben je goed uitgecheckt ben je wss je portemonnee of je tas kwijt omdat je AOW vereist dat je deze maand echt geen foutje meer kunt maken die maand met uitchecken want je moest immers afgelopen week al bezuinigen op het eten omdat je 20 euro kwijt was toen je in alle haast vergat uit te checken op weg naar het ziekenhuis..

kk buitenlanders spelen allemaal stommetje om jou te pesten zwakzinnige idioot.

In luilekker land hoef je alleen maar een papieren abbo op zak te hebben die je eens in de 10 ritten daadwerkelijk uit je zak hoeft te halen, verder hoef je nergens aan te denken behalve dat je m bij je draagt?

Das mijn luilekkerland hoor, de jouwe is heel begrijpelijk gevuld met het tevreden houden van een miljarden kostend computersysteem door 4x per dag jezelf te fouilleren op zoek naar een chipkaart zodat je een piepje kunt maken die overduidelijk vertelt of je op dat moment in of uit checkt.. Want op die kaart staat heel duidelijk welk piepje voor welke actie staat..

Toch?

Jij hebt nog nooit een piepje verkeerd geinterpreteerd of gemist in de spits zeker, want evolutie heeft jou totaal voorbereid op piepjes interpreteren, ik snap ook echt niet waarom we nog nederlands spreken al die integratie problemen hadden allang opgelost kunnen zijn als we de voertaal hier naar morse code zouden veranderen, gek dat niemand daar op gekomen is inmiddels toch?

Geniet van die geweldig lage prijzen en onbezorgdheid in het OV en stuur de NS een kaartje dat ze je conditie zo goed op peil houden door je targeted reclame te sturen die je dan lekker naar de papierbak mag brengen.

Wat.een.feest

Lionfromzion | 24-03-18 | 06:21

Frappant... Wel complete continenten doorreizen naar het land van Mieles, blonde neukmeisjes, graties geld, idem huis en deugvolk. Maar in de trein ter plaatse achterlijke, zielige neger spelen als het op betalen aankomt. En natuurlijk agressief beginnen te gillen, gebaren als je erop wordt aangesproken.

Alfred1977 | 24-03-18 | 00:21 | 3

Poh, jij bent me een partij verloren. Blinde haat, gebotvierd op iemand die je nog nooit gezien hebt, en die je reduceert tot een karikatuur. En je vindt jezelf zo enorm deugen lijkt het. Als iedereen nou eens zou zijn zoals jij bent. Grappig, ik herken mezelf erin.

GoGoPenguin | 24-03-18 | 00:45

Get real, immigranten zijn niet zielig maar soros gefunde parasieten

Duck Twacy | 24-03-18 | 03:32

Of je nu parasiet bent of volbloed hollander 1 ding hebben we allemaal gemeen: bij het in en uitstappen moeten we allemaal binnen een paar seconden een chipkaart tevoorschijn toveren en hopen dat het vorige piepje het juiste piepje was zodat het komende piepje niet het verkeerde piepje is..

briljant, en het kost(te) ons ook bijna helemaal niets!

Lionfromzion | 24-03-18 | 06:27

Hier in de regio reist de asielzoeker gratis met de bus, heeft daarvoor een speciaal pasje...
Alle boetes die een zwartrijdende treinende asielzoeker krijgt uitgereikt worden betaald door het COA, mits de asielzoeker verblijft in een AZC.
Statushouders krijgen meer dan voldoende bijstand/toeslagen/vergoedingen om hun reizen kriskras door NL zelf te betalen.
Autochtone NLers moeten ook gewoon betalen, waarom dit jankverhaal?

appelvink | 24-03-18 | 00:16 | 2

Wij zijn niet zielig.

Is dit nog nieuws? | 24-03-18 | 08:30

daar gaat het dan ook mis.. in een AZC. zodra ze IRL dienen te integreren zijn ze feitelijk aan het begin van het deelnemen aan een samenleving waar ze de halve wereld voor over zijn gereist.. alleen vergeten ook te lezen en te leren hoe die samenleving functioneert en er uitziet..

fikkieblijf! | 24-03-18 | 09:03

Wat een achterlijk en idioot lul verhaal, Ebru Umar.
Geen jota begrepen van hoe de OV-chipkaart werkt.
En net zo min hoe het gaat als die kudt-kaart niet werkt wegens geen saldo.

Daar in verbeelding de conducteur in verwerken, hip als een 'zij', ja lekker hip.
Dit is wederom een dom pruststuk van je.

Werkelijk niks columnwaardigs aan.
Kwalijk zelfs.
Geen enkele pointe gemaakt.
Louter hele domme mutsigheid geëtaleerd.

Houd dat lekker bij de Viva of andere mutsbladen.

Kudtkip | 24-03-18 | 00:11 | 2

Kun je even uitleggen hoe die chipkaart werkt dan voor eenieder die voor het eerst dat ding moet gebruiken?
inclusief wanneer het niet naar behoren werkt, zoals wanneer je net 30 euro er op zet, je m langs de reader haalt en het poortje als een gek begint te piepen waardoor je denkt: dat ging vast verkeerd even voor de zekerheid checken..

Je weet wel dat die 20 euro er af is terwijl je nog buiten het poortje staat en je er nogmaals 30 euro op moet zetten om naar binnen te kunnen, omdat je eigenlijk al binnen was, terwijl je in werkelijkheid buiten staat en je trein komt er over 2 minuten aan..

Er zijn vast meer dingetjes die fout kunnen gaan, maar ik wed dat je aan 3 regels voldoende hebt om een leek in een pro te veranderen.

Die rekening waar gemiddeld 24 miljoen op staat van foute transacties is gewoon omdat het zo verdomde makkelijk is dat mensen dat geld als fooi daar laten staan zeker.

Iemand nog organen nodig? log ik ff in met mijn digid en spring ik headfirst van mijn balkon, gewoon omdat ik van mening ben dat chipkaart jehova's meer plezier in het leven behoren te hebben!

Je hebt immers zo veel meer moeite gestoken in het jezelf wijsmaken dat een duur en complex systeem zoveel makkelijker is, ik ben daar te lui voor: het gemak niet waardig!

Lionfromzion | 24-03-18 | 06:46

Ik heb alleen maar een auto gekocht omdat ik niet weet hoe een chipkaart werkt. Het is gewoon niet te doen.

Mazzelstof | 24-03-18 | 08:25

Racisme bestaat niet echt in Nederland, behalve dan een stel voetbal hooligans o.i.d. Wat wel bestaat in Nederland is een stelletje smerige negers die ons van racisme beschuldigen omdat we een kinderfeestje vieren op 5 december.

gratias | 23-03-18 | 23:42 | 1

Hahaha. Beetje in de trant van...: ik háát racisme. En die kut-marokkanen, die ook.

Happy People | 24-03-18 | 06:33

Is het niet een beetje vroeg voor een kerstverhaal?

Rest In Privacy | 23-03-18 | 23:37 | 1

Kerst is haram. Winterfeest.

Is dit nog nieuws? | 24-03-18 | 08:30

Vind er niks zieligs aan. Ben ook regelmatig in landen waar ik de taal biet van snap, maar of het nu Rusland of Japan was, ik had gewoon een kaartje. Hij was ook slim genoeg om naar Nederland te komen of niet dan Ebru?!

Wilders Spamaccount | 23-03-18 | 23:26

Ebje is jalours op Nan. bitchfight. lol

newray | 23-03-18 | 23:18

De asielzoeker heeft een wijze les geleerd alles is gratis in Nederland als je maar niet integreert, en stapt de volgende dag lachend zonder te betalen weer op de trein tot dat ie weet af te dwingen dat ie gratis een auto krijgt

hatschjoe | 23-03-18 | 23:10

Er zijn misschien wel 3 miljard mensen met een levensverhaal dat zo treurig is, dat ik ze een leven in Nederland zou gunnen zodra ik hun verhaal hoor.
Zie je het probleem, Ebru?

arbeid_loutert | 23-03-18 | 22:56 | 2

Afgezien van het gegeven dat iemand echt niet zieliger wordt omdat ie de trein niet snapt.

knutsel_ | 23-03-18 | 23:22

En ze neuken er bewust ieder jaar een miljard bij, Ga jij ze allemaal helpen? Ten kostte va je eigen kinderen? Je kunt de derde wereld niet helpen door ze hierheen te halen, Het zijn er te veel, een miljoen maal teveel. Sterker nog, door ze hoerheen te halen verggroot je het probleem. De zwakken blijven achter...

Duck Twacy | 24-03-18 | 03:39

Wat is een IRL asielzoeker?

Baron Clappique | 23-03-18 | 22:50 | 2

HEL

Happy People | 24-03-18 | 06:39

Een echte asielzoeker. oh, nee iets preciezer. Een calculerende wereldburger die je in het eggie tegenkomt In Real Life (irl)

Graaier | 24-03-18 | 08:44

Beter stopt Ebru met trollen en gaat ze gewoon ergens anders naartoe met die stemmingmakerij, niemand wil het zien.

Bekeerling | 23-03-18 | 22:36 | 1

Tjôh? Ik vind Ebru wel geinig!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-03-18 | 22:38

Dit was gewoon een goede snelcursus integreren voor die meneer. Zelf ben ik vandaag voor een cliënt bezig geweest iets aan te vragen waar diegene toch geen recht op heeft, maar die aanvraag is nu eenmaal verplicht vanwege een andere (lopende) regeling. Toen ik de formulieren en de bijna 30 bijlagen op de post deed vond ik dat ik lekker bezig was. Welkom in Nederland meneer!

atheïstisch stemvee | 23-03-18 | 22:22

Is Ebru zwanger of zo?

doskabouter | 23-03-18 | 22:04

Mensen die, behalve hun uitkering en rechten, van alles vergeten moet je de trein uittaseren, en dan zo richting de grens wegzappen.
Wat een ontiegelijk klungelig feel good stukje waar de gemiddelde mens misselijk van wordt, dan heb ik liever pechthold die uit zijn penthouse springt als feel good artikel.

28 | 23-03-18 | 21:52 | 1

Veruit de meeste mensen zijn OK! Die daar heb je geen tot weinig last van en sterker nog, ze zullen jou helpen indien nodig. Prettige mensen komen van beide geslachten, aller afkomst en zijn soms genderneutraal. Maar naar tuig bestaat ook! Niet iedereen is immers even lief, behulpzaam of begripvol. Zo kennen wij hier bijvoorbeeld lui als berbaar: Sommige autochtonen zijn gewoon ook vies! Maar waar nu hier de schoen wringt (en dus zere voeten veroorzaakt) is de vraag: 'Wat moeten wij nou met al die nieuwkomers?" En mogen wij de criminelen onder hen nog steeds benoemen zonder dat we beschuldigd worden van racisme?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 23-03-18 | 22:24

In de trein van Almelo - Den Haag v.v. die ik een paar keer per jaar neem (altijd op verschillende dagen/maanden) is het ALTIJD raak met de controles. 2x per rit dus in totaal 4x per reis. En dat is niet van vandaag of gisteren maar al 20 jaar het geval.

Het artikel heb ik met kromme tenen zitten lezen dus hier laat ik het maar bij.

Lupuslupus | 23-03-18 | 21:35

Kinderen van Syrische vluchtelingen worden in Turkije uitgebuit middels kinderarbeid. Niks huisje, boompje, Miele en eeuwigdurende bijstand bij hun moslimbroeders.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 21:35

In de basis komt het er altijd op neer, dat ze uitstekend alle wegen kennen om geld, uitkeringen, toeslagen en wat dies meer zij, te incasseren. Maar als het om betalen gaat opeens de onnozelheid zelve zijn.
Alsof je in Verweggistan niet hoeft te betalen voor de trein.

Iknowall | 23-03-18 | 21:32 | 1

Precies dat ja.

Lupuslupus | 23-03-18 | 21:36

De spoorlijnen tussen Groningen en Emmen naar Zwolle worden zwaar misbruikt door asielzoekers. Er is hier werkelijk geen enkele speciale gave nodig om de zwartrijder aan te wijzen. Behalve dat ze niet betalen, zorgen ze ook voor overlast. In het artikel van Ebru staat een fout. De controlekans bij NS vanuit Groningen is ruim 75%. Het is niet zo dat er zelden gecontroleerd wordt.

Mijn recente IRL-ervaringen met asielzoekers in het OV. Deels op hetzelfde traject als de moeder van Ebru:
- IC Zwolle - Groningen laat in de avond. Dronken asielzoeker (jaar of 25, ik neem aan uit Eritrea) pist midden in de coupe op de grond.
- IC Zwolle - Groningen, avond. Asielzoeker (jaar of 30, Eritrea) komt op dwingende wijze naast vrouw met laptop staan: "need battery" is de boodschap. Als de vrouw niet snel genoeg reageert, steekt de asielzoeker zelf de lader in de usb-poort. Komt kwartier later terug: "phone!" geen enkele vorm van dank. Gaat naast de vrouw zitten schreeuwen in de telefoon. Na gesprek moet de vrouw de telefoon weer opladen.
- Sprinter Groningen - Zwolle, zondagochtend rond 11:00: Acht asielzoekers rennen door de trein, weg van de conducteur. Als ze in Assen uit de trein zijn gezet, gaan ze door een andere deur weer naar binnen en sluiten zich op in toilet.
- IC Groningen - Zwolle, ochtend eerste klasse: Asielzoekersgezin met twee babies is aan het zwartrijden in de toch al drukke trein, waarin betalende reizigers (eerste klasse) staan. Bij controle blijken er geen tickets aanwezig. Conducteur sommeert de mensen mee te komen naar balkon. Dat is volgens de asielzoekers geen gezonde plek voor babies. Ze hebben geen geld, geen papieren, geen ID en spreken gebrekkig Engels. Conducteur laat trein extra stop maken in Beilen en zet het gezin eruit.
- IC Zwolle - Groningen, avond: Conducteur treft asielzoeker die zegt een e-ticket te hebben op een kapotte mobiel. Conducteur wil bon uitschrijven. Asielzoeker werkt niet mee. Conducteur roept politie op om bij aankomst te Groningen de asielzoeker aan te laten houden. Politie komt niet opdagen. Conducteur probeert asielzoeker staande te houden. Deze spuugt richting conducteur en rent hard weg.
- Qliner Emmen - Groningen, middag. Asielzoekersgezin (Albanië oid) drukt lading megakoffers de bus in en zwaait met wat papieren. Chauffeur begrijpt er geen zak van en vraagt te betalen voor de rit. Asielzoekers moeten naar Ter Apel. De bus gaat daar niet naartoe. Asielzoekers weigeren bus te verlaten en schreeuwen allerlei shit door elkaar. Na 20 minuten wordt de chauffeur ontzet door zijn collega's en mij.

The_iron_boar | 23-03-18 | 21:12 | 4

Hulde voor je optreden.

ZZP-er | 23-03-18 | 21:24

Profiteren van ideologische zwakheden van onze huidige "leiders". Meewerken aan de uiteindelijke ondergang van met bloed, zweet en tranen verworven waarden. En een groot deel is hier natuurlijk ook simpelweg omdat alles Islam moet en zal worden.
Daarom zijn die "godvergeten klootzakken" hier. Mocht je het je nog afvragen.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 21:58

Ter Apel? daar zit toch dat asieltuigh?
Ze zijn luid, vijandig en met velen, need I say more?

Bekeerling | 23-03-18 | 22:33
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn mensen die werken bij de NS. Mensen die gezinnen hebben. Mensen die kapot gaan aan wisseldiensten. Mensen die tot hun zeventigste door moeten werken voor een modaal salaris. Als dank mogen deze mensen van hun modale salaris hele volksstammen onderhouden die nooit aan de maatschappij zullen bijdragen. De meeste asielzoekers zijn vast erg aardig maar we kunnen niet iedereen onderhouden. Dus betalen voor de trein en anders ga je maar lopen.

osolemio | 23-03-18 | 21:05 | 2

Wat doen ze hier eigenlijk?
Vluchten voor een oorlog 1000 km verder? En dan komen ze hier: snap ik niet.

ZZP-er | 23-03-18 | 21:18

Waarom betaalt de NS niet wat beter dan want de prijzen zijn flink gestegen na de invoering van die chipkaart van 12.50..

Iedereen een vette kerstbonus van die rekening van mislukte transacties waar mensen geen aanspraak op maken ivm privacy of algehele desinteresse omdat het de 30e keer is en ze nu wel klaar zijn met achter die kutcenten aan te bellen/schrijven.

Zijn de voordelen dan echt alleen maar voor de beste genderneutrale "reizigers"

Als je meer last hebt van buitenlanders dan van de "gemakken" van de OV chipkaart maak je mij niet wijs dat je ook echt met het OV reist, dat of je bent zo seniel dat je niet meer weet hoe makkelijk een normaal abbo was in de trein..

Grootste ongemak dat ik ooit met een papieren abbo heb gehad was dat ik gewezen werd op het feit dat mijn abbo al 6 maanden verlopen was "excuus ik koop zo gelijk een nieuwe!"
"Ok tot morgen meneer!"

Lionfromzion | 24-03-18 | 07:03

Altijd tegen. IRL of niet. Ben werkelijk niet begaan met die gasten.

Dagdief | 23-03-18 | 21:02

Nou ga ik bijna nooit met de trein maar dat in- en uitchecken gezeik bedenk je toch alleen maar als je eigenlijk een hekel aan je klanten hebt. Wat was er mis met een papieren kaartje?

knutsel_ | 23-03-18 | 21:02

Die jonge man is tekenend voor de ondergang van dit land. Hij bedoelt het goed maar is verschikkelijk naief en beloont iemand die moedwillig of uit laksheid zich niet aan de wet houdt van een land dat hem al zoveel geeft. Wedden dat die boete door het COA of op een andere manier van onze belastingcenten wordt betaald en meneer de 'asielzoeker' die € 75 lekker in eigen zak steekt?

praat_poep | 23-03-18 | 21:00

Nou ja de moraal van het verhaal is voor mij dan toch: 'reis zo min mogelijk met de trein'.

drs. P | 23-03-18 | 20:56

Beetje vaag verhaal.Vriend werkt in coa.Daar krijgen de asielzoekers elke week geld om te reizen.Man die 75 euro overmaakt is dus best dom.Met alle vergoedingen en gratis zorg etc heeft de asielzoeker waarschijnlijk meer te besteden per week dan de man die het geld overmaakt.

Lilia2 | 23-03-18 | 20:54 | 1

Je moet maar denken dat die jonge man waarschijnlijk stemt op een partij die jouw geld afpakt om aan migranten te geven, en dat het gerechtigheid is dat zijn misplaatste denkbeelden hem nu € 75 van zijn eigen zuurverdiende centjes kosten. Waarschijnlijk vertelt hij aan z'n vriendin wat voor goede daad hij heeft verricht en krijgt daar opervlakkige waardering voor, maar ergens in haar onderbewuste verliest ze het laatste beetje respect dat ze voor haar kneusje had.

praat_poep | 23-03-18 | 21:09

“We zijn allemaal tegen asielzoekers”. Huh? Wut?! Ik ben helemaal niet tegen asielzoekers. Iedereen moet ergens op de wereld asiel kunnen krijgen als dat nodig is. Net zoals de helft van Nederland op een dag ergens asiel zal moeten gaan zoeken, als het halve land onder water staat. Als we willen dat de rest van de wereld ons tegen die tijd vriendelijk ontvangt, kunnen “we” maar beter nu alvast zelf het goede voorbeeld geven.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 20:50 | 4

Lupuslupus
En de ingenieurs en chirurgen waar ze het over hebben komen sowieso wel binnen via reguliere immigratie.

Papierversnipperaar | 23-03-18 | 23:03

@woordgrap van de dag
Voor hetzelfde geld ligt het halve land onder een dik pak sneeuw en ijs omdat de klimaatdepressieven in hun alwetendheid een nieuwe ijstijd over het hoofd hebben gezien.

medusa324 | 24-03-18 | 00:16

@Lupuslupus: je kunt altijd weg hoor, als je het hier niet leuk of zogenaamd VOL vindt.

Rest In Privacy | 24-03-18 | 03:27
▼ 1 antwoord verborgen

Hmm... "we zijn allemaal tegen asielzoekers" beetje kort door de bocht wel. Het Nederlands volk doorsnee genomen is een vrij voorkomend en vrijgevig volk. Is mijn ervaring

Bat-Adam | 23-03-18 | 20:48

Linksom of rechtsom, boete hoog of laag; alles wordt voor de asielzoeker uiteindelijk van onze belastingcenten betaald!

LolaBabooshka | 23-03-18 | 20:40

Beschamend [sic] als ik ben, dwaalden mijn gedachten af naar mijn vele treinreizen in India. Hindi sprak ik niet en Urdu evenmin. Maar ik controleerde mijn treinkaartje gvd 20.000 x voordat ik instapte want, zo had ik al vroeg geleerd, treinen rijden niet vanzelf en niet voor niets. En nu, in 2018, vraag ik me soms af of Ebru haar stukjes ook in zo'n Indiase trein intikt. Ver weg. Op haar telefoon, met gebroken scherm. 's Nachts. De slaapt slaat toe...

tectonicos | 23-03-18 | 20:27

Gebeurt mij dus nooit. Want ik zit (of sta) in de tweede klasse, en asielzoekers (en toeristen) die de taal en regeltjes dus echt niet snappen (of doen alsof) gaan gewoon altijd in de lege eerste klasse coupé zitten.

OverdaanDerOnderheid | 23-03-18 | 20:12

De lijfspreuk van de NS is al jarenlang 'regels zijn regels' en 'befehl ist befehl'.

keestelpro | 23-03-18 | 20:06 | 3

Helder. Jammer dat het laag IQ dobber volk dat door links ("wij bepalen en laten u betalen") wordt geïmporteerd zoiets simpels niet wil snappen.

The_Master_Bear | 23-03-18 | 20:50

Foei Kees. Je composities hebben meer niveau.

RickyLaRue | 23-03-18 | 21:09

En zo hoort het ook hoor Kees. Regels gelden voor *Iedereen* en niet alleen voor het klootjesvolk.

Lupuslupus | 23-03-18 | 21:40

@sufkut | 23-03-18 | 19:45 |
grapjas,
dankzij de mammoetwet spreekt bijna geen enkele jongere nog Duits, laat staan Frans en het Engels is daarbij ook nog belabberd.
Het is dat ze in Duitsland en, Frankrijk nog ietsie slechter Engels lullen, maar het verschil is tegenwoordig verwaarloosbaar, ik kom regelmatig op parties in Frankrijk en de jongeren spreken daar uitstekend Engels, doorgaans zelfs beter dan in NL/
We moeten ons kapot schamen, taalonderwijs in NL is volkomen, maar dan ook volkomen, naar de kloten gegaan in nog geen 30 jaar tijd.

M'n grootmoeder uit 1904 wist zich nog in Frans, Duits en Engels uit te drukken, middelbare school werk, kom daar nu nog maar eens om.
Hakkietakkie Engels/Amerikaans, verder komt de gemiddelde Nederlandse jongere niet meer.
Nederland Handelsland? Laat me niet lachen man, trieste zooi is het.

vander F | 23-03-18 | 19:58 | 4

"(..) in Duitsland en Frankrijk nog ietsie slechter Engels lullen, maar het verschil is tegenwoordig verwaarloosbaar, ik kom regelmatig op parties in Frankrijk en de jongeren spreken daar uitstekend Engels" Je zegt eerst dat men in Frankrijk slechter Engels spreken dan Nederlanders en dan in de zin erna spreken ze ineens uitstekend Engels? Hebben ze vlug gedaan, in 1 zin. Daarnaast moet je maar eens naar Rotterdam rijden (of lopen?) die boten liggen daar echt niet te wachten op de volgende gay pride hoor...

Fartacus | 23-03-18 | 20:19

vander F
'Mentally retarded' was voorheen beneden 85 IQ nu is het verlaagd naar 70 IQ omdat heel het Afrikaanse continent en midden oosten beneden de 85IQ zit.
De standaard moet omlaag in het onderwijs anders wordt het racistisch.

Papierversnipperaar | 23-03-18 | 23:08

ja ik ben al wat ouder (maar niet uit 1904 haha), in mijn tijd kreeg je daar nog fatsoenlijk les in. Niet dat ik daar veel van opgestoken heb maar toch. Ik weet niet of ik me nog in het frans kan redden en toen ik duitsland ging werken schrok ik toch hoeveel ik vergeten was. Gelukkig spreken we wel allemaal toch redelijkerwijs engels, zelfs in duitsland. In de huidige tijd lijkt het me een vereiste dat je dat toch een beetje beheerst.

sufkut | 24-03-18 | 12:19
▼ 1 antwoord verborgen

Als je één keer zo'n fout maakt, maak je hem nooit meer toch?

Kartelmaster2000 | 23-03-18 | 19:53

Asielzoeker of niet, ain't the question. Dit gaat over een andere irritatie van alle burgers: regeltjes om de regeltjes toepassen, ook als de situatie niet van toepassing is. Ebru pakt en nu toevallig de asielzoeker in de trein uit.
En als de regeltjes niet werken want uitzondering of dat niet kan of niet past dan gaan we niet kijken wat het idee achter de regeltjes is, zelf nadenken of verantwoordelijkheid nemen voor een beslissing, maar laten we burger of klant ervoor op draaien. En die moet dan maar zien hoe die dat moet rechtzetten of terugdraaien via een logge bureaucratische molen die net zo star is en een heeeeeele lange adem heeft. En eerst betalen. Robothersentjes.
Er zijn vast nog wel wat te verzinnen:
3 kilometer per uur te snel rijden op een doodstille rechte weg op zondagmorgen
Met 1 wiel over de verdrijfstrook rijden omdat je het in de mist niet zag aankomen.Een flitsboete krijgen bij een rood stoplicht omdat er een ambulance voorlangs moet en je die ruimte geeft.
Je hele leven pensioen betalen en als er op aankomt door een ontbrekend vinkje op een formulier waarvan je het bestaan niet wist je levensinleg kwijt zijn.
En zo zijn er vast nog wel wat te verzinnen.
De echte aso's mogen natuurlijk gewoon aangepakt worden. En de mensen die doen alsof ze het niet begrijpen.

kloopindeslootjijook | 23-03-18 | 19:51

Nederland is een goed land. Veel regels, dat wel. Lieve mensen. Behulpzaam. Velen worden betaald om asielzoekers te helpen. Fijn voor ze. Het zal een uitstekend gevoel geven.
Nederlanders die veel in de buitenlanden vertoefd hebben, ervaren en leren andere gewoontes herkennen. Geef iemand een vinger, dan neemt hij de hand. Geef de hand, dan neemt hij de arm. Zie de Turken, Denk, hun stemmers. Zij willen het land overnemen. Ze waren zo vriendelijk, eind jaren zestig. Ze werden op allerlei manieren geholpen door de mensen van Personeelszaken. Ze werkten zij aan zij met de Nederlanders. Ze deelden veel, de Nederlanders en Turken. Hetzelfde mooie of vuile werk. Dezelfde werktijden. Hetzelfde loonstrookje. Dezelfde feestdagen.
Om vervolgens te eisen op vrijdag te kunnen bidden. Niet meer de hele dag te werken. Ze wilden niet meer gelijk zijn aan hun collega’s, de Nederlanders. Het begin van het einde was begonnen. Nu, na zo’n veertig jaar, lijkt hun bedoeling te zijn de baas te gaan spelen over de Nederlanders en het Nederlandse rijk. Over de manier van denken en geloven van de Nederlanders. Over hun manier van zijn.
De vluchtelingen, zij komen uit gelijksoortige landen. Ze lachen ons uit, zodra we niet meer kijken. Ze gebruiken ons slechts. Ze handelen naar wat ze geleerd hebben. In hun land, van hun ouders, op hun school. Zwartrijden op de tram, in de bus? Ze zijn er goed in. Vraag de controleurs. Ze kunnen er alles over vertellen. Zwartrijden op de trein? Van hetzelfde laken een pak. De vluchtelingen van nu zijn onze bazen van de toekomst. Betaal hun kaartje en je zult dom gevonden worden. Cultuurshock, voor ons.
Vaak zijn het mensen die weinig geleerd hebben. Op school. Levenslessen hebben ze veel gehad. Ze weten meer over het leven dan wij. Ze weten beter hoe te overleven. Vaak ten koste van anderen.
Lieve, behulpzame mensen zijn er veel te vinden in ons land. Solidariteit met onze eigen, arme, onwetende mensen. Dat zou mooi zijn. Geen smalend lachje als iemand beboet wordt. Geef er de voorkeur aan om onszelf in stand te houden. Dat zijn we aan ons nageslacht verplicht. Gekozen moet er worden. Op een gegeven ogenblik. Dat moment komt steeds dichterbij.

onnosel | 23-03-18 | 19:48 | 3

Lijkt wel een beetje of ik "Ondergang van Nederland" zit te lezen. Maar je hebt helemaal gelijk: de immigranten handelen van uit een cultuur en denkpatroon dat nooit door de Nederlander begrepen zal kunnen worden. De grote fout van de Nederlander: om te denken dat de immigrant vanuit een zelfde soort referentiekader als de Nederlander zelf handelt.

NV_2017 | 23-03-18 | 21:30

Mooie reactie Onnosel. Kudo's.

Lupuslupus | 23-03-18 | 21:42

Beter dan dat klote stuk van Ebru, ze kan er wat van leren.

Bekeerling | 23-03-18 | 22:43

Niet zueren,
we hebben een land met een stel absurde regels waarbij zelfs wijlen Stephen Hawking twee keer zou hebben moeten nadenken.
Probeer hier maar eens te inburgeren.

Wat uiteraard OOK betekend dat klootzakken wegkomen met zaken die in dit prachtige land normaal lijken, dat criminelen en luie hufters daar gebruik van maken, waarvan akte, punt, is zo.
Maar als je ook meer even 3 seconden nadenkt snap je ook dat de grote meerderheid van vluchtelingen hier niet voor de lol zit.
Je huis, je wijk, stad, je vrienden je focking leven weggooien voor iets totaal onzekers, verherhuisvest worden in Emmen oid, is geen lolletje en en woeha feest ik heb een uitkering van die fantastische Nederlandse SStaat..

Maar goed, dat zijn oorlogsvluchtelingen, geen 18-jarige gabbers uit Libië,
laat dat gegeven nou het probleem zijn,
dankzij Groen Slinks en aanverwante idioten iedere immigrant als sielug wegzetten heeft een ENORM probleem gecreëerd in Europa.
Massa immigratie als vluchteling probleem wegzetten vermoord elke realistische discussie over dit onderwerp.
Je schaamt je toch dood als hoogopgeleid persoon in dit land zonder dat ook maar te willen zien?

vander F | 23-03-18 | 19:48 | 4

Als je even uiteenzet waarom die grote meerderheid die hier niet voor de lol zit dan niet als de wiedeweerga weer terug gaat naar hun huis, vrienden en hun fijne leventje daar als de storm weer is gaan liggen, ga ik die discussie wel met je aan. De meeste aanwezigen hier zijn overigens economische ‘vluchtelingen’. En die gaan niet vanzelf weg. En wat heeft hoogopgeleid met je (overigens heel warrig) betoog te maken?

Buerman | 23-03-18 | 20:38

@Ongeblustekalk | 23-03-18 | 20:14: >99% van de asielzoekers komt Duitsland (of Nederland of Zweden) op oneigenlijke gronden binnen. Het aantal dat hier op Schiphol of in de Rotterdamse haven aankomt is verwaarloosbaar. Ze bevinden zich dus eerst in een hele hoop andere veilige landen en zouden daar asiel moeten aanvragen. Maar de uitkeringen daar zijn niet goed genoeg voor ze.

praat_poep | 23-03-18 | 21:18

@praat_poep,
Jaren geleden kwamen er veel meer kanslozen economische migranten (sommigen noemen ze vluchtelingen) binnen via Schiphol waar ze zogenaamd hun paspoort kwijt waren als ze eenmaal in de aankomsthal waren.
Nu zijn de land en zeeroute`s veel makkelijker, dus nemen ze die.

Maar het probleem van die illegale migranten op Schiphol die hun paspoort weggooien is vrij makkelijk op te lossen hoor.
Iedere passagier die in een vliegtuig naar Schiphol zit en daar aankomt is bekend bij de maatschappij en heeft zich moeten identificeren.

Als iemand geen asiel krijgt, dan is de vervoerder verantwoordelijk om diegene terug te vervoeren en daarvoor te betalen.
Maar de passagier gooit zijn paspoort weg omdat hij uit een veilig land en dus kan de maatschappij ook niet aansprakelijk gesteld worden.
Als de passagier eenmaal in de aankomsthal is dan is het zonder zijn paspoort en boardingpass niet meer te achterhalen hoe hij daar gekomen is.

Daarom moet je de passagiers bij risicovluchten controleren bij de gate/slurf dan controleer je iedereen van die ene vlucht, en niet pas als ze in de aankomsthal zijn samen met passagiers van andere vluchten.
Dat controleren kan natuurlijk vrij snel met wat automatisering, irisscan erbij en we weten altijd wie de passagiers ze zijn als ze voor asiel komen.
En dan kun je de vliegmaatschappij aansprakelijk stellen.....

gas-man | 23-03-18 | 21:45
▼ 1 antwoord verborgen

En over met de trein reizen gesproken:
"LIVE Train 24/24 Train Driver's View: Cab Ride World Railway in WINTER!"
zie: www.youtube.com/watch?v=qghQ5eKGcyE

kweethetooknietbeter | 23-03-18 | 19:46

Tsjah zoiet kan natuurlijk opgelost worden door minimaal een voertaal te spreken. Dat hoeft niet eens nederlands te zijn want zowat iedere nederlander verstaat naast nederlands duits of engels. Nou vooruit, misschien is het met duits tegenwoordig slecht gesteld. Natuurlijk is het zielugg voor de beste jongeman maar hieruit blijkt dat zo iemand los laten in de samenleving misschien niet het beste idee is. Ik stel voor ze dezelfde behandeling te geven als zeg je liefje uit de oekranie welke je over wil laten komen. Ja da's flauw natuurlijk maar ergens vind ik dat ze dat muggenziften daar wel een beetje mogen verplaatsen naar hier.

sufkut | 23-03-18 | 19:45

Ja, -inchecken als je instapt - uitchecken als je uitstapt.
het is bijna quantumfysische wiskunde, dus logisch dat die asielzoekers het niet snappen.
Ze wisten dondersgoed hoe hier vanuit de rimboe precies in het rijkste land van West-Europa te komen, maar inchecken-uitchecken, nee, dat is nou net één brug te ver.

King of the Oneliner | 23-03-18 | 19:42

Ebru, ik was laatst in een hippe tent. Rembrandtplein. Lang geleden, want heb 2 kinderen, maar meegenomen door een vriendin. Supergezellig. Deed me denken, aan toen ik nog jonger was.... Stond aan de bar, en lang wachten op mijn beurt en pinpas in mijn hand en werd aangesproken door een knap lekker ding. Weet je wat hij zei? "I'm from Syria". Dus wij kletsen, want moest toch wachten. En ik geloofde hem niet. Sprak goed Engels en mooie kleding aan en heerlijk luchtje op. Wij kletsen over Aleppo etc. en de dames van Kobani. Mijn drankjes kwamen eraan en gesprek afgekapt. Hij vond niet prettig, dat ik het over de vrouwen van Kobani had. Knappe gozer was het. Helemaal op zijn plek in het uitgaansleven. Maar niet aan mijn deur. Dat was mijn ervaring met een IRL vluchteling.....

sunshine&rain | 23-03-18 | 19:42 | 5

@sunshine&rain
Die vrouwen van Kobani worden binnenkort uitgemoord door de Turken en de zogeheten rebellen, terwijl de hele westerse wereld, onze regering incluis, de andere kant opkijkt.

MAD1950 | 23-03-18 | 20:44

Nou heel fijn om eens een dag uit jouw leven te mogen ervaren,

Buerman | 23-03-18 | 21:02

Buerman 21.02. Val over een bananenschil dit weekend. Ga ik niet eens aandacht aan besteden.
MAD1950, je hebt gelijk. Hoe verschrikkelijk is dat? En ik doe ook niks. Kan niks doen. Behalve niet op vakantie gaan naar Turkije. Die dames van Kobani zijn al weg. Borsten afgesneden en nog erger. Gestreden voor hun stad.
Maar ja, dat was niet dit topic.
Jongeman vond het ook niet fijn, dat ik vol lof was over dames van Kobani en dat de rest allemaal vlucht naar het Westen. Europa. Ipv land weder opbouwen. Maar ja, wie ben ik. Nobody.
Fijne avond, mensen!

sunshine&rain | 23-03-18 | 22:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Als ik in een vreemd land ben moet ik mij ook aan de regels houden. Dus ik moet ook voor het OV betalen. Die gelukzoekers komen naar hier met het idee dat alles voor ze wordt gedaan. Zielig stemmetje opzetten in combinatie met verwilderde oogjes en de Nederlander lost het wel weer voor ze op.

Irnerius | 23-03-18 | 19:40

Die OV-chipkaart is je reinste kapitalisme. Hardwerkende mensen vervangen door machientjes.

Maar Nederland is het zat, er komt een linkse revolutie aan. Weg met de dollar en Poetin!

Bakito | 23-03-18 | 19:36

Ik heb een gelijkaardige zeer slechte ervaring met NS. Sindsdien vermijd ik ze als de pest en als het moet koop ik mijn tickets online bij de Belgische spoorwegen, internationaal.
Gedragen zich duidelijk als monopolist, eikels.

ikhaatnicknames | 23-03-18 | 19:35

Heb niks tegen asielzoekers , zolang ze weer naar huis gaan als t veilig genoeg is.
Gelukzoekers zijn een ander verhaal.
Mensen helpen moet. Je kunt alléén mensen helpen als je het zelf goed voor elkaar hebt.
Als het gaat om Syrië is het goed als we in Nl mensen opnemen, zolang het tijdelijk is.
Waar blijft die barmhartigheid in de Arabische (olie)wereld. Man man wat een inhumaan volk is dat zeg.

Ruimedenker | 23-03-18 | 19:30

Lul niet Ebru. Heeft geen reet met asielzoekers te maken. De conducteur doet zijn/haar werk. De persoon die er naast zit doet iets met zijn eigen schuldgevoel en/of naastenliefde. Die asielzoeker heeft zich niet verdiept in de mores en gewoontes van zijn gastland. Allemaal eigen keuzes. Dat die gozer asielzoeker is doet er niet toe. Een ieder moet zijn verantwoordelijkheid nemen en verder niet zo zeiken.
Life is a struggle. Deal with it. Get your act together. Start by cleaning up your room.

postmodernismisdead | 23-03-18 | 19:30 | 2

Ebru lult niet, ze zegt gewoon straight zoals het is. De praktijk is dat asielzoekers dan wel 'nieuwe Nederlanders' elkaar vertellen dat ze zielig moeten doen in de trein en geen boete krijgen. Want niet te incasseren. De sneeuwbal gaat dan rollen en wordt steeds groter.

hoogstetijd | 23-03-18 | 19:41

Dat klopt, ook een toerist uit het buitenland of iemand zoals ik (die het OV mijdt als de pest en niet op de hoogte is van de laatste wijzigingen) kan dat overkomen.
De paradox in het verhaal is echter het werkelijk interessante deel.

david keel | 23-03-18 | 19:44

In de trein begrijpen ze het syeteem niet en spelen ze zielig (hun glans toneelrol dus), maar bij de tramhalte beroven ze je van je tas. Even lachen: de haagse burgemeester(v..!) werd haar tasje ontroofd in ja.... ja.. ja... de Schilderswijk, het moslimparadijs van Den Haag.
Lekker een koekje van eigen links deeg, Leve de open grenzen, zal ze wel hebben gedacht.

telelezer | 23-03-18 | 19:30 | 1

Vaag stukje en ik twijfel aan het waarheidsgehalte. Waar heeft de man niet in of uitgecheckt. Je komt een station bijna niet in of uit zonder te betalen. De NS kan makkelijk de vervoersgegevens (geschiedenis) van elke ov-kaart nagaan.

meneer der meneren | 23-03-18 | 19:28 | 4

Op het traject Groningen - Rotterdam ook?

meneer der meneren | 23-03-18 | 19:41

Literaire vrijheden meneer.
Ik geloof er ook niets van.
Maar Ebru is haar ei kwijt.

RickyLaRue | 23-03-18 | 19:41

meneer der meneren | 23-03-18 | 19:41

Jazeker. In Groningen bijvoorbeeld kun je zo het perron oplopen en in de trein stappen.

hoogstetijd | 23-03-18 | 19:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb zo'n vijftien jaar geleden hetzelfde meegemaakt, in de trein van Sneek naar Leeuwarden. Een 'andersgekleurde nieuwe Nederlander' (pleonasme) had geen kaartje gekocht en werd te verstaan gegeven dat ie in Leeuwarden meegenomen zou worden naar de spoorwegpolitie. Eenmaal op het perron in Leeuwarden liep de controleur met de machinist regelrecht naar de bedrijfsruimte en ging de 'zwart'rijder vrijuit. Een flashback, dankzij Ebru haar column lol.

p.s. Ik kwam van een party, dus alcohol. Ik spoor niet, want ik heb een auto.

hoogstetijd | 23-03-18 | 19:26 | 2

Was je nou met de trein ofnie?

Ruimedenker | 23-03-18 | 19:32

Ruimedenker | 23-03-18 | 19:32
Uiteraard, die ene keer wel, vanwege alcohol.

hoogstetijd | 23-03-18 | 19:34

Het zou in theorie natuurlijk kunnen dat deze man voor het eerst in de trein zit en het systeem niet begrijpt. Dan heeft hij pech. Maar hoe is hij in Noord-Nederland gekomen? Hoe is hij door het ov-poortje gekomen? Het lijkt er meer op dat hij opzettelijk niet incheckt en er op gokt dat conducteurs net zulke slappe knieën hebben als Ebru en haar moeder.

bintang | 23-03-18 | 19:25

Wat een kudtverhaal..

amateurrr | 23-03-18 | 19:22

Iemand die het niet begrijpt en hulp nodig heeft help je. Of het nu een oud omaatje, een kindje of een vluchteling is. Dan ben je goed opgevoed en begrijp je het leven. Heeft niks met rechts of links te maken. Degenen die anders beweren snappen er geen zak van!

HoerieHarry | 23-03-18 | 19:17 | 5

solcama |
Ik heb het hier over die trein. Daar gaat mijn verhaal over.

HoerieHarry | 23-03-18 | 19:26

kweethetooknietbeter | 23-03-18 | 19:25
LOL

hoogstetijd | 23-03-18 | 19:29

@solcama | 23-03-18 | 19:25
Reaguurders die "veerig" schrijven waar ze waarschijnlijk veertig bedoelen kunnen beter hun bek houden.
Had iemand U maar geholpen, ooit, vroeger, toen het nog zin had.

Berbaar | 23-03-18 | 19:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Vreemd hoor, dat je je zo maar aan de wet moet houden in het land waar je asiel aanvraagt omdat het niet wetteloos en geweldadig is zoals je land van herkomst. Weet niet wat de wet is toch. Sowieso, voor dubbelpaspoorters gaat de wet helemaal niet op dus waarom voor asielzoekers wel. Wetten. Tsja, da’s toch iets voor die inheemse sukkels... Wel graag een uitkering en een gratis huis. Dat is een recht volgens de wet. Dat stukje kent men dan wel weer.

Parel van het Zuiden | 23-03-18 | 19:16 | 1

Jaa maar het gaat hier om armezielzoekers he.

vanBarchum | 23-03-18 | 19:46

En als het een oude autochtone blanke dame van ergens in de 80 is. Trekt er dan ook iemand zijn portemonnee of is het dan niet zielig. Heel vreemd die geur van zieligheid. Die geur is lang niet altijd even sterk.

eh.dinges | 23-03-18 | 19:16 | 2

Dat lijkt me wel.
Zag laatst een 80+ mevrouwtje bij de kassa die niet genoeg geld voor haar boodschappen bleek te hebben.
De mevrouw achter haar paste vriendelijk die paar euro bij.
Is niks mis mee iemand anders even helpen.

Berbaar | 23-03-18 | 19:36

En zo is het.

HoerieHarry | 23-03-18 | 19:39

't zal Ebru wel niet in dank worden afgenomen, maar het is een mooi stuk. Precies de scheidslijn tussen regels maken en toepassen. In het echte leven staat je arme buurman met ze muts op op weg naar de moskee en in het digitale en/of papieren leven lees je dat er een terrorist predikt. Spreek je je buurman aan? Precies de reden waarom ik niet op FvD of PVV stem. Al die extra regels treffen altijd de verkeerde. Arme asielzoeker de klos, conducteur in spagaat en niemand is er mee geholpen. Ik hoop van harte dat iedereen wel eens twijfelt. Over dit soort onderwerpen bijvoorbeeld.

LinkeLotje | 23-03-18 | 19:15 | 3

Als we Nederland willen behouden zullen de goeden onder de kwaden moeten lijden. Je kan natuurlijk ook lekker deugen (voelt lekker, maar duurt maar even) en je hele historie door het putje spoelen.

solcama | 23-03-18 | 19:24

Er zijn in Nederland geen asielzoekers. (dublinverordening ring any bells?)

david keel | 23-03-18 | 19:37

We zijn hier niet tegen asielzoekers, maar tegen massa-immigratie, en dat is niet hetzelfde. Typisch dat Ebru dat blijkbaar niet doorheeft. En dan doel ik niet eens op het onderscheid tussen asielzoekers en gelukszoekers.

Ik ben zo'n tegenstander, toch ben ik asielzoekers wel eens IRL tegen het lijf gelopen, en ken er zelfs een paar persoonlijk. Prima lui. En ik ben nog steeds tegen. Ik heb namelijk niets tegen asielzoekers zelf, maar wel tegen het effect van omvangrijke immigratie op onze cultuur en onze samenleving. Ik denk dat een homogene samenleving beter is dan een multiculturele samenleving zonder gedeelde waarden die er bij nieuwkomers in geramd worden. Maar dat zal me er niet van weerhouden om zo iemand te helpen als die dat nodig heeft.

Muxje | 23-03-18 | 19:15 | 1

Helemaal mee eens.

Franker | 24-03-18 | 08:45

Kansloze actie. Dit sterkt die gelukszoekers alleen maar in de overtuiging dat geld hier gratis is en aan de bomen groeit. Volgende week dobbert dat hele dorp op zee en meldt even via de iphone waar Timmerfrans Ferries ze kunnen verwachten.

Ruikbaard | 23-03-18 | 19:12

Goh, die lieve oude mensjes die het zo te doen hebben met die asielzoekers. Ze willen maar wat graag helpen jammer dat de werkende Nederlander ze als een molensteen om de nek krijgt.

Tuborg øl | 23-03-18 | 19:11 | 1

Dat...

The_Master_Bear | 23-03-18 | 19:12

Ebru Umar mag weer terug naar Amsterdam. Ik denk dat het weer veilig genoeg is in Amsterdam.

Wasbakplasser | 23-03-18 | 19:09

Ik ken Ebru toch als iemand waar normaal gesproken heel redelijke dingen uitkomen, maar hier snap ik geen reet van. Ik heb geen idee wat IRL is, zozeer ben ervan overtuigd dat we in dit land allemaal gelijk zijn, dus we betalen ook gewoon de boete als we in de trein niet hebben betaald.
Dat Ebru dit voor een asielzoeker erg vindt en voor een “gewone” Nederlander kennelijk niet, vat ik op als discriminatie.

Mandragora | 23-03-18 | 19:07

Godgloeiendegodverdomme.

Whatever die gast had te zoeken in, waarschijnlijk Ter Apel, het nieuwe kamp Amersfoort,
prachtig uitgezocht, hoe ver kun je in dit fucking piepkleine land een plek vinden wat verder weg van alles wat je maar kunt verzinnen iemand heensturen.
(maar goed, ander verhaal)
Vervolgens het onnavolgbare OV systeem in NL,
m'n vriendin is Française, summa cum laude afgestrudeerd in F,
en die had zelfs een tijdje nodig om te begrijpen hoe dat werkt hier.
Mag ze nog blij zijn dat ik niet hoef uit te leggen hoe dat geouwehoer met die strippenkaarten werkte.
Snapt toch geen hond man, dat gezijk altijd in dit land.
Ik heb in Frankrijk menigmaal iets gedaan wat blijkbaar niet mocht,
deed geen smeris moeilijk over, Nederlander? Ok, geen wonder, leg je die hollandse boeren ook niet zomaar uit, zand erover maar de volgende keer effe opletten gast, je bent hier in Frankrijk, we hebben wat wetten enzeau, fijne dag nog verder

vander F | 23-03-18 | 19:05 | 2

Rustaaagh: je verontwaardiging is te prijzen maar zelfs COA Overijssel geeft toe dat zwartrijdende asielzoekers een probleem zijn - ze weten dondersgoed hoe het systeem werkt (google maar eens.) Oh, en geen bureaucratie zo gekmakend als de Franse. Probeer er maar eens een bankrekening te openen of een huurcontractje af te sluiten - heel wat ingewikkelder dan hier.

kapoerewiet | 23-03-18 | 19:36

Ik snap nog steeds geen reedt van dat hele ov systeem. Of eigenlijk beter gezegd, ik snap er geen reedt van waarom jullie dat allemaal pikken.

elfenstein | 23-03-18 | 19:52

Boetes uitschrijven is een prima businessmodel voor de NS Ebru.
Het CJIB vaart wel bij deze diefstal, en de NS ongetwijfeld ook. Bescheiden rekenvoorbeeldje: 100 boetes a 75EUR p/d is toch bijna 3 miljoen EUR p/j. Op haar beurt is dat dan weer goed voor het salaris van 100 conducteurs/trices.

crk | 23-03-18 | 19:05

Ik kwam een tijdje geleden in Brabant een asielzoeker tegen uit Syrië. Een echte vluchteling dus... hij hielp mee met een verhuizing waar ik ook bij meehielp. Vanuit een of andere plaatselijke organisatie deed hij mee om wat te doen voor de samenleving zogezegd omdat hij niet mocht! werken in NL. Wel had hij al een rijtjeshuis daar... en daar aangekomen bleken alle overbodige meubeltjes die hij kreeg als dank deel werden van zijn handeltje.
Wat ik vooral stuitend vond was dat er kinderen van 4, 3, en 2 jaar oud waren en zijn wederom zwangere vrouw die ik alleen vanaf om een hoekje vanuit de keuken bij het uitladen van de meubeltjes even mocht groeten terwijl de beste man net had verteld dat ze al 5 jaar op de vlucht waren via Griekenland, nog wat en Duitsland.

Halal gehaktbal | 23-03-18 | 19:05 | 6

Niet iedereen heeft een sarcasme/ cynisme radar, mn beste. ;)

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:30

Als het zicht op de realiteit dan maar wel aanwezig is.

Halal gehaktbal | 23-03-18 | 19:36

Dat is een bijkomend groter probleem ja...

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Welkom in de provincie, mamma van Ebru: asielzoekers bij de vleet hier. Naar mijn ervaring komen ze er meestal mee weg, met dat niet-inchecken in de trein. Deze conductrice was er misschien klaar mee.
Tegelijkertijd herken ik de spagaat, hoor. Heb vaak asielzoekers geholpen en kwam ook bij hen over de vloer. Altijd ontwapenend en aardig hoor, maar tegelijkertijd dacht ik: "en hoe nu verder?" Want 9 van de 10 spreekt geen woord over de Syrische of Somalische grens. Zie het wat dat betreft sombertjes in, met Jan van de Beek.

kapoerewiet | 23-03-18 | 19:05 | 1

Oh, en wat dat traject Emmen-Zwollen betreft: dat is berucht
www.dagelijksestandaard.nl/2016/12/ook...

"Asielzoekers rijden niet zwart omdat ze het Nederlandse OV-systeem niet snappen, benadrukken het COA en Arriva als we hen ernaar vragen. Bij alle AZC’s liggen regiogebonden folders in alle talen waarin staat hoe je een kaartje koopt en wat de gevolgen en boetes van zwartrijden zijn. Het is een ‘gedragsprobleem’, zeggen beide partijen.

kapoerewiet | 23-03-18 | 19:07

Dus eigenlijk had de conducteur moeten discrimineren. De menselijke maat is in meerdere sectoren al geruime tijd zoek.

GroetenVanUrk | 23-03-18 | 19:04

De moeder van Ebru deugt en Ebru ook, zo te lezen.

M.egafoon | 23-03-18 | 19:03

De vragen zijn:
- Wie/welke instantie heeft hem naar Zwolle gestuurd?
- Wat moet hij in Zwolle doen? Medische keuring? Andere opvanglocatie?
- Waarom betaald die man die boete? De asielzoeker hoeft waarschijnlijk, die boete niet eens zelf te betalen, dat is tenminste wat ik denk. De behulpzame jongen krijgt zijn geld er desondanks niet om terug.
- Waarom was er geen begeleider mee met de asielzoeker die hem wegwijs maakt?

kweethetooknietbeter | 23-03-18 | 19:03

Het is voor te stellen dat je als conducteur dag na dag zogenaamd niet-Nederlands sprekende zwartrijders voor je kiezen krijgt met steeds weer wisselende k-smoesjes om maar niet te hoeven betalen. Op een gegeven moment ben je daar wel klaar mee. Eventuele goeden moeten dan maar gaan lijden onder de slechten.

jacobh-59 | 23-03-18 | 19:02 | 1

Men kan toch ook bezwaar maken tegen de boete? Als dat wordt toegewezen krijgt je het boetebedrag terug. En zo komt toch alles weer op zijn pootjes terecht in regeltjesland.

kweethetooknietbeter | 23-03-18 | 19:05

Goed punt snijdt Ebru hier aan. Men weet doorgaans heel goed een oordeel te vormen over een situatie, maar ernaar handelen is een tweede. Ik doe dat in ieder geval te weinig, maar wellicht ben ik dan toch ergens uniek in.

Stompe_Loeres | 23-03-18 | 19:01

Hij verkoopt zijn Miele maar.

Bigi Bana Boy | 23-03-18 | 19:01 | 2

Die Miele, dat blijft steken. Mensen vergeten zoiets niet.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:10

Die dingen gaan ook echt eeuwig mee, de roem is verdiend. Ik bied 5 tientjes.

elfenstein | 23-03-18 | 19:49

Werkelijkheid of fictie? Doet er eigenlijk niet toe, vethaal bezorgt mij zo een lekker ouderwetse "feel good" stemming.

Luchtbakfietser | 23-03-18 | 19:01 | 3

Verhaal

Luchtbakfietser | 23-03-18 | 19:01

Het zou moeten eindigen met: Toen kwam er een olifant met een lange snuit, die blies het mooie sprookje uit ..."

JI-HAAT | 23-03-18 | 19:17

Inderdaad, iedereen met de hand in de broek.

Tuborg øl | 23-03-18 | 19:18

"Om vervolgens zijn pinpas te trekken en te gebaren dat de asielzoeker zíjn pinpas moet pakken. “Ik ga jou nú 75€ overmaken,” zegt hij. “Ik kan dat beter missen dan jij.”"

En dát begreep die 'asielzoeker' ineens wél? (/sarc)

Klassenfeind | 23-03-18 | 19:00 | 2

Haha exactement!

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:21

Hoezo heeft een asielzoeker een pinpas? Moet je daar niet minstens statushouder voor zijn?

praat_poep | 23-03-18 | 21:20

Empathie voor asieleisers/zoekers/oorlogsvluchtelingen (geef het maar een naam) heb ik niet meer. Zodra ze hier de felbegeerde "statushouder" zijn gaan alle deuren van de verzorgingsstaat wagenwijd open. Dan hebben zij recht op alles waar de autochtoon recht op heeft. Krijgen voorrang ook. Ik vind het volkomen normaal dat de regels die voor autochtonen gelden dan ook gelden voor, tsja, voor iedereen. We zijn toch gelijk? Geen discriminatie op basis van afkomst, huidskleur, geloof, geslacht, leeftijd (vanaf volwassen) enz. Dus ook niet op basis van hoe lang je in Nederland woont, of je de taal goed spreekt of welk ander smoesje dan ook. Ze willen hier zijn, hebben er hun leven voor over gehad en voldoende andere keuzes gehad. Tenslotte kiest een deel dus zeer bewust voor Nederland. Prima. Pas je aan, doe mee, betaal je onvermijdelijke boetes en stop met zielig proberen te zijn. Alleen zielige mensen houden van zielige mensen.

Dutchbeaurouge | 23-03-18 | 19:00 | 1

Het is zelfs actief EU beleid om asielzoekers zo snel mogelijk een status en ze dezelfde rechten te geven. Ze verpakken dat als 'social rights' maar dat is werkelijk EU slang voor 'migrantenrechten'. De mensen hebben over het algemeen geen idee dat dit onderdeel van het grote EU plan is, omdat de EU elite overal bewust verkeerde labels opplakt.

XaleX_2 | 23-03-18 | 19:17
-weggejorist-
Van Zessen Klaar. | 23-03-18 | 19:00 | 3

In 1990 heb ik voor het laatst in de trein gezeten. Dat wil ik graag zo houden.

HoerieHarry | 23-03-18 | 18:59

Ik had eens een muis. Zegt m'n vrouw: 'aah schatting, laten we die diervriendelijk vangen en dan in het park uitzetten'. Ik zo'n val gekocht. Maar ja, dat werkte natuurlijk voor geen meter. Toen lag er overal schijt, van die kleine minikeutels. 'Doe maar een klem' zei ze al wat overtuigder na een dag of twee. Uiteindelijk heeft ze verwoed lijmplankjes neergelegd 'laat ze maar kreperen die vieze beesten'.

De moraal van dit verhaal is niet dat we mensen moeten vergelijken met beesten en al helemaal niet met ongedierte, maar wel dat wat er soms aardig en lief en redelijk uit ziet tot grote problemen kan leiden als er teveel van is.

Ook een moraal van dit verhaal is dat niets menselijk ons vreemd is en dat we dus meevoelen met vreemdelingen die minder bedeeld zijn. Dat betekent echter niet dat we dan maar ons verstand opzij moeten zetten.

Om Theodor Holman te citeren: Het hart mag de motor zijn van de auto, maar het verstand moet achter het stuur.

Hufterst | 23-03-18 | 18:56 | 1

Dat citaat vann die Holman slaat dan weer nergens op! ;-)

miko | 23-03-18 | 19:32

Is je huis al verkocht?

snokkertje | 23-03-18 | 18:56 | 1

Is dat dat huis dat bezocht is door het welkomstcomité? Zo ja, dan kan ze daar een toeristisch trekpleister van maken en entreegeld vragen. Wel even die oorspronkelijke welkomstteksten reconstrueren aan de hand van de foto's.

kweethetooknietbeter | 23-03-18 | 19:10

De meest geprivatiseerde vorm van openbaar vervoer: de eigen auto, heeft toch mijn voorkeur.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 18:55 | 1

Het openbaar vervoer brengt je van een plek waar je niet bent, naar een plek waar je niet moet zijn, op een tijdstip dat je niet uitkomt. Of zoiets.

kweethetooknietbeter | 23-03-18 | 19:12

Ja, zo werkt dat. Heb - rondreizend door o.a. marokkko - ook wel eens een verkeersboete gehad voor ‘ het overschrijden van een doorgetrokken streep op de weg’ die in mijn ogen zichtbaar niet doorgetrokken was. Kennelijk naar de lokale maatstaven wel, dus boete. Had ik maar in mijn eigen land moeten blijven nietwaar. Zo simpel is het. Ook voor IRL figuren.

HaatbaardKnipper | 23-03-18 | 18:54 | 1

Nee nee, u is rondtrekkende pinautomaat.

Is dit nog nieuws? | 24-03-18 | 08:38

Om eerlijk te zijn is ons OV beleid ook niet echt bij veel buitenlanders bekend. Het is krankjorum dat een tourist maar een prepayd OV kaart moet kopen om met het OV te reizen terwijl je in veel landen met bv. een eurostuk opstapt.
Maar neemt niet weg dat dit soort geïmporteerde hoogopgeleide tandartsen slim genoeg zijn om zich van de domme te houden in de hoop wat geld op hun miljoenensalaris te besparen.

Sinclair | 23-03-18 | 18:54 | 1

Een toerist kan nog steeds met een paar eurostukken opstappen, hoor. Koopt ie dan zo'n kaartje voor bij de tramconducteur. En voor de trein aan het loket. Zie het probleem niet zo. Strippenkaart, dat wekte pas verwarring.

kapoerewiet | 23-03-18 | 18:59

Ik ben net me haar zwart aan het verfen en ga dan met de trein. Als de conducteur kom versta ik niks. Mischien vang ik ook 75 Euro, goed verdienst model.

jan huppeldepup | 23-03-18 | 18:54 | 6

Staat al jaren in de huisregels miko maar om de één of andere reden heeft men dit laten varen.
"ANALFABETEN
Tenenkrommende taal- en spelfouten leveren u een ban op. Lees uw reactie terug alvorens te posten."
Nu lijk "me" ipv "mijn" mij volledig banwaardig.

Berbaar | 23-03-18 | 19:51

Berbaar | 23-03-18 | 19:51 Verfen kon er nog wel door? En het is ‘lijkt me ....’ in jouw eigen schrijfsel. Dus let zelfs eens beter op alvorens je iedereen en zijn moeder de maat neemt.

Buerman | 23-03-18 | 21:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat een waardeloze kolom. Ben nog nooit in trein zo’n stugge conducteur tegen gekomen.

Klinkt als verhaaltje grote duim

Curioso | 23-03-18 | 18:54 | 5

Je hebt van die columnisten, die maken tien keer zoveel mee dan een normaal mens..

bolletje kaas. | 23-03-18 | 19:06

Het stukje is inderdaad een waardeloze kolom. Kun je niks mee. Ik herken er zelfs geen kolom in.
Meid, je schrijft zelf alsof je eerste generatie migrant bent.

miko | 23-03-18 | 19:30

Miko godsamme wat word jij zuur zeg.

vanBarchum | 23-03-18 | 20:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Dus die man snapt niet dat ie een kaartje ofziets moet kopen alvorens in een trein ofzoiets te gaan zitten?
1. Waar komt die vandaan dan, de middeleeuwen of nog daarvoor? Een land waar ze nooit betalen voor vervoer.... te gek!
2. Hoe is ie hier dan gekomen? Deze ga ik niet uitleggen.
Verder lekker boeiend allemaal, als er zoiets aan 't handje is en ik kan 't missen help ik eender wie, alleen dan wel meteen zodat die kudtkaartjesknipster gelijk doorheeft hoe zinloos d'r befehl-ist-befehl actie was. Bij de meesten die ons moeten dienen is de empathie en de menselijkheid al tijden zoek, denk godtedoeme zelf ook eens na, dan laat je die knaap uitstappen op het volgende perron, no harm done en je voelt jezelf ook ineens een stuk beter.
Want de trein zou sowieso allang gratis moeten zijn, het betalen van de reis en de controle daarop kosten dacht ik netzoveel als het oplevert. Dit was dacht ik zonder meer zo ten tijde van de invoering van de ov-chipknipdinges.

elfenstein | 23-03-18 | 18:53

Mooi, dus met andere woorden zorgt op z'n minst de NS ervoor dat zulke mensen ooit Nederlands leren.. of ze betalen er voor om het niet te leren.
Goede zaak.
Hij weet wel aan een OV kaart te komen.........

Rene046 | 23-03-18 | 18:53

Die hele tering OV-kaart is een grote farce.
Was is er mis met gewoon een kaartje kopen naar de bestemming waar je naartoe moet?
De (r)overheid wil veel te veel van haar slaven weten!

Mastermattie | 23-03-18 | 18:52 | 5

Ligt nu aan mij of hebben meer reaguurders het probleem welk punt Mastermattie | 23-03-18 | 18:52 wilt maken? Hij wilt OV kaart afschaffen? dat de asielzoeker van de voren een kaartje koopt? Of dat de controleur niet mag weten waar de zwartrijdende asielzoeker is ingestapt en van plan is uit te stappen, zodat hij n.a.v. het traject de boete kan vaststellen i.v.m. privacy asielzoeker?

Professor Kluns | 23-03-18 | 18:59

Professor Kluns | 23-03-18 | 18:59
Ik heb een groter probleem met je tegel. Kijk hem eens na zou ik zeggen.

miko | 23-03-18 | 19:28

@VeelTeSteil | 23-03-18 | 18:58
Welke rente?

Berbaar | 23-03-18 | 19:31
▼ 2 antwoorden verborgen

wel gewoon een mooie, goede column

Hemmenaar7 | 23-03-18 | 18:50 | 2

Linkse tunnelvisie met betonplaat syndroom is een niet te behandelen oog ziekte,
Sterkte daarmee hoor!

Plorkface | 23-03-18 | 19:08

Ja, reuzegoed!
Asielzoeker rijdt zwart, krijgt bon en iemand helpt hem en moeder had ook wel willen helpen.
Geweldig verhaal.

Carmelita | 23-03-18 | 19:29

Liep hij met een bordje om zijn nek 'ik ben een asielzoeker'? Of heeft de moeder van Ebru speciale gaven? Anyway... wel eens een aan een Nederlandse dakloze gevraagd hoe zijn leven is in Nederland? We halen 50.000 economische migranten binnen (want dat zijn ze) die een huis krijgen en de Nederlandse daklozen kunnen stikken.

XaleX_2 | 23-03-18 | 18:49 | 3

En al die lieden die in de grote steden misschien wel 10 en in extreme gevallen 15 jaar wachten op een krot van een huurhuis, kunnen van onze fijne overheid ook de onbehandelde schijterij krijgen. Alsof je vluchtelingen niet tijdelijk in tentenkampen kwijt kunt. Ja dat kan wel maar dan wordt het niet niet snel genoeg Islamitisch. Want dat is het gewoon.

VeelTeSteil | 23-03-18 | 18:56

Liep hij met een bordje om zijn nek 'ik ben een asielzoeker'?
@XaleX_2 | 23-03-18 | 18:49
Nee, maar dat was af te leiden aan de grote stapel papieren die hij bij zich had. Waarschijnlijk stonden er logo's op van opvangorganen. Dat is mijn gedachte en kan er dus finaal naast zitten.

kweethetooknietbeter | 23-03-18 | 19:16

"Liep hij met een bordje om zijn nek 'ik ben een asielzoeker'?"

Inderdaad. Ik geloof werkelijk geen ene reet van dit hele verhaal van Umar. Hoe werd duidelijk dat het om een asielzoeker ging? Heel misschien kon de conducteur eea opmaken uit de stapel papieren die getoond werd. Maar was dit de rest van de passagiers duidelijk?

"De mensen in de coupé kijken beschamend toe – niemand die iets zegt. Niemand die helpt, de conducteur doet ‘slechts haar werk’."

Ik zou denken: o, een zwartrijder loopt tegen de lamp. Moet je dan "helpen"? Als je niet helpt, kijk je dan automatisch "beschaamd" toe? Een jonge man die ernaast zit, betaalt dan wel even de boete van €75,-? "Pak even je pinpas, dan maak ik het aan je over"? De asielzoeker heeft wel een pinpas?

Ik geloof werkelijk geen reet van dit verhaal. En als het al een asielzoeker betreft: ze weten wel allemaal feilloos de weg naar Nederland te vinden, maar eenmaal hier zijn het opeens handelingsonbekwame kleuters die niet weten dat je voor het OV moet betalen. Dat was in hun eigen land kennelijk anders? Daar kennen ze allemaal gratis OV?

Wat een ongeloofwaardige "tearjerker" zeg.

Dr_Johnson | 23-03-18 | 21:23

Ben ik de enige die niet weet wat ik met dit artikel moet? Kan ook best aan mij liggen hoor.

VeelTeSteil | 23-03-18 | 18:49 | 2

Artikel kent twee kanten. 1 dat assiel zoekers ook mensen zijn, of je ze welkom heet of niet. 2 dat mensen die ze willen helpen (ebru’s moeder bijvoorbeeld) uiteindelijk zelf bar weinig doen om ze te helpen. Spijker kop verhaal voor mij. Al die mensen die ze hier heen willen halen en alles anders willen zien, zelf niets doen om ze te helpen. Salonsocialisten ook wel genoemd. Ebru is zo krachtig dat ze dat zelfs bloot legt bij haar eigen moeder. Hulde!

MoltisantiBeer | 23-03-18 | 18:52

MoltisantiBeer | 23-03-18 | 18:52
Cheers! Ik begreep serieus de clou niet maar dat is meer een VTS dingetje. Nu wel. Dankzij jou.

VeelTeSteil | 23-03-18 | 19:05

Als ik een asielzoeker IRL tegenkom -en dat zijn er nogal wat- dan versterkt dat juist m'n gevoel dat we ze beter kwijt dan rijk kunnen zijn. Gisteren nog botste ik bijna op een stelletje tuig dat op een scooter tegen het verkeer in reed.

NV_2017 | 23-03-18 | 18:49 | 3

Nou nou,jij maakt wat mee. Je rollator zowat aan stukken?

miko | 23-03-18 | 19:26

Nee een vieze vlek op de bumper van z'n Hummer. Altijd weer die buuitnlaanders he?
Beste NV2017, asielzoekerts zijn weliswaar een groeiend probleem, tuigh op scooters die tegen het verkeer inrijden zijn hier vaak al een tijdje langer en hoeven geen asiel meer aan te vragen...

elfenstein | 23-03-18 | 19:42

Heerlijk, dat naïeve Nederlandse volk.

NV_2017 | 23-03-18 | 21:37

Hij wist dat het niet gratis was.

Carmelita | 23-03-18 | 18:49

Wie is de man op de vlag?
Marx? Gulliver?

RickyLaRue | 23-03-18 | 18:49 | 5

goo.gl/images/5h3fJx
Wil je mijn bril lenen, liefje? :) ik eerst ook niet trwns, maar google was helpful as usual.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:38

Linkje werkt niet.
Toch bedankt schattebout.

RickyLaRue | 23-03-18 | 20:04

Gewoon copypasten. Linkje met voorzet kon ik niet posten hier... sorry :) en anders googlen op Fortuijn en vlag. Dan zie je het wel... dat ik gelijk hebtt. :)

Rest In Privacy | 23-03-18 | 20:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Triest. Deze jongen had inderdaad gewoon veilig en beschermd opgevangen in (de regio van) het thuisland kunnen zitten. Mensen om hem heen met dezelfde taal en cultuur. Had niet medereizigers/vrienden hoeven te verliezen aan de verdrinkingsdood. Had in die veilige opvang in de regio mee kunnen denken en werken aan een plan om na de oorlog (zo die er al was) het land weer snel op te bouwen. Snel herenigd met familie en met trots aan het werk.. Het mocht niet zo zijn voor deze jongen. Triest. Met dank aan de laakbare Nederlandse overheid, een groot deel van de politiek en haar zieligheidsindustrie...

VP732 | 23-03-18 | 18:49 | 2

Hear hear!

Klassenfeind | 23-03-18 | 18:57

NL is dol op zwakke mensen.
En probeert de sterke mensen steeds verder te verzwakken door hen te verplichten iedereen die zwak is of doet, volledig te onderhouden.

Wering | 23-03-18 | 20:11

Buiten dat. OV chipkaart zuigt gewoon. Onding. Hele OV trouwens.

Ik kruip nog liever.

Nacho_Vidal | 23-03-18 | 18:48 | 2

Eensch. Maar tussen een comfortabele automobiel van een goed jaar in de goede uitvoering en kruipen zit nog wel een verschil. Laast 1 keer met de trein naar deepsouth duitsland geweest, never again. Volgende keer gewoon weer plankgas in de oude schicht, veel aangenamer en zonder vervelende zaken zoals chipkaarten, vervelend volk, lelijke treinen, te laat, eindeloos overstappen en rennen, nog meer vervelend volk en het permanente gevoel dat je een soort gedwee slachtvee bent.
Maargoed, ik heb dan ook een hekel aan de trein.
-
PS: nog een goede reden om wat voor ov dan ook te mijden als de pest:
BOEM.
Snaptu?

elfenstein | 23-03-18 | 19:33

Gewoon een auto aanschaffen,
scheelt je knieschijven.

Plorkface | 23-03-18 | 19:34

Volgens Han van der Horst van Joop.nl of een ander aldaar is integratie het ergste wat je een immigrant, buitenlander/vluchteling kan aandoen.
Het gevolg van die naïeve veronderstelling/mening/beleid is wat in dit artikel uit de praktijk wordt weergegeven.
Mensen komen uit een totaal andere samenleving waar alles is toegestaan behalve de islam beledigen en komen in een overgereguleerd land als Nederland. De cultuurschok kan niet groter zijn. Dan heb je ook nog 75% analfabeet die alles moet kunnen lezen en schrijven... Als je mensen uit een cultuur haalt die 2.000 jaar achter ligt kan je een paar problemen verwachten.... Maar niet volgens links, want integratie is een vies woord... bizar dat een nep partij die zoveel onzin verkopen als Gr.links zoveel aanhangers heeft.

dijkbewaker | 23-03-18 | 18:48

Laatst 8 halve liters aan een dakloze Pool betaald, in de Appie.

Hoor je NIEMAND over.

Nacho_Vidal | 23-03-18 | 18:47 | 3

Lol :)) Zoop meteen een stuc in zijn kraag zeker

VP732 | 23-03-18 | 18:52

Ik geef altijd aan die vriendelijke jongens op het station die hun portemonnee zijn vergeten. Ze vragen dan mijn bankrekening nummer om het terug te storten dus eigenlijk verlies ik er niks mee.

miko | 23-03-18 | 19:21

Laatst 8 halve liters van een pool gejat. Gelijk thuis de kraan stuk. Karma is a bitch.

elfenstein | 23-03-18 | 19:28

Wat is een IRL asielzoeker ?

vanvandaag | 23-03-18 | 18:47 | 5

Een Ier. IRL is internationaals voor ierland.

elfenstein | 23-03-18 | 19:26

Ik ken de term inderdaad ook niet. Wat betekent het?

Dr_Johnson | 23-03-18 | 21:13

Als je het zoekt op Google kom je op ‘Van der Vorst zoekt sterren’. Moest ook een tijdje nadenken tot ik zag dat het ‘in real life’ betekent.

Buerman | 23-03-18 | 21:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Je lijkt me een hele lieve moeder te hebben Ebru en voor die knul die de 75 euro betaalde hoop ik dat hij dit topikkie leest.

Berbaar | 23-03-18 | 18:46 | 6

@Plorkface | 23-03-18 | 19:19
U bent inderdaad een domme l*l als U denkt dat ik GL stem.
VVD-erT pur sang hier.

Berbaar | 23-03-18 | 19:29

@Berbaar | 23-03-18 | 19:29

Ach VVD, dan heb ik wel een beetje medelijden me je Berbaar,
Je heb iig ballen,
niet iedereen geeft zomaar toe een onderdeel van het probleem te zijn.

Plorkface | 23-03-18 | 20:11

@Plorkface | 23-03-18 | 20:11
Uw probleem, ons genoegen.
We rule this country dude ;)

Berbaar | 23-03-18 | 20:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Met alle poortjes tegenwoordig is het vrij onwaarschijnlijk dat hij was vergeten in te checken.

Leoverig | 23-03-18 | 18:46 | 3

Onzin, de meeste boemelstationnetjes zijn niet meer dan een perron met een trap. Nog niet zolang gelee ws het wereldnieuws dat in amsterdam de poortjes nu toch écht gesloten gingen worden. Hoezee! De rest is nog niet zover neem ik dan maar aan.

elfenstein | 23-03-18 | 19:25


Volgens de NS passeert nu 90% van de reizigers tijdens de reis een gesloten poortje bij vertrek en/of aankomst.

Leoverig | 23-03-18 | 20:38

Laat het verhaal zich nou net in de trein uit Groningen afspelen. Op het station daar zijn geen poortjes.

praat_poep | 23-03-18 | 20:53

De verwarring is groot Ebru. Je beschrijft dat goed. Net als of daar alleen maar zelfbenoemde linkse mensen mee zitten (ik doe geen aanhalingstekens meer vanwege te veel moeite). Een vluchteling moet geholpen worden. Rechts en links is er alleen een verschil van mening over wie er allemaal vluchteling is.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 18:45 | 1

Ja, en of die vluchteling per se hier geholpen moet worden, of dat een goed geoutilleerd kamp in een buurland ook voldoet - zoals bij de Belgen hier, in '14-'18.

kapoerewiet | 23-03-18 | 18:51

Wie zegt dat het geen tourist was? oh wacht hij had veel papieren. Nou, pech voor de man dan. meer kan ik niet maken van dit verhaaltje. Zeg Ebru, behalve veel geklaag over kl€€ga columnisten, de recente bijdrages zijn wel heel erg makkelijk. Kom, je kan beter.

Chemokar | 23-03-18 | 18:45 | 1

Mischien een leuke stimulans om dan toch maar dat baantje in de kassen aan te nemen...

BenPakdee | 24-03-18 | 00:45

Één asielzoeker is geen probleem. Maar 100.000 wel.
Daarom kun je je makkelijker in het leed van één persoon verplaatsen.

Santtulainen | 23-03-18 | 18:45 | 2

Juist.

Lewis Lewinsky | 23-03-18 | 18:52

Daarom brengen ze in reclames ook altijd 1 in beeld, die je aankijkt, het liefst met naam en wat problemen. Hoe meer persoonlijk en herkenning hoe meer effect.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:11

Hier wordt je ook heel empatisch van: 2cb

Zoltan | 23-03-18 | 18:44 | 2

Mdma wordt nu zelfs in psychische zorg gebruikt voor mensen die niet eens over hun shit kunnen praten.

Stompe_Loeres | 23-03-18 | 19:08

Dan doe ik vast iets verkeerd, 2cb is een enorme naar binnen gekeerde spacetrip. weinig empathie in kunnen ontdekken. Loeres hep gelijk, xtc is een topper voor empatisch en sociaal beschadigden. Sommigen moet je tegenhouden anders gaan ze cacteeën knuffelen.

elfenstein | 23-03-18 | 19:23

Euh Ebru, ook die eventuele asielzoeker heeft zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen om zichzelf te informeren. Instanties genoeg die hem daarbij willen helpen. Ga je op goed geluk in een vreemd land op reis zonder de taal te kennen of ook maar iets te weten van hoe het reizen werkt dan neem je een risico. Daar hoort ook het risico op een boete bij. Ja een slecht begin misschien maar daar hoort van geleerd te worden en helemaal als bij voorbaat degene zichzelf niet of slecht informeert. Daarnaast, wat doet die asielzoeker hier? De landen om ons heen zijn niet in oorlog dus volgens mij valt dit weer onder illegaal doorreizen voor de gratis poen. Voor mij is deze persoon dan ook geen asielzoeker maar een illegale economische migrant.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 18:44 | 2

Bij de meeste mensen blijft het zuur in de maag. Bij u lijkt het wat omhoog gekomen te zijn. Het zijn mensen als u die met volstrekt voorbarige conclusies enig debat bij voorbaat onmogelijk maken. Ik begrijp dat u dit zelf waarschijnlijk niet ziet, maar voor u weer op mij reageert: probeer er eens een minuutje echt over na te denken. Gewoon 60 seconden besteden om niet meteen NEEEE te roep. Maar gewoon, rustig even nadenken. Wellicht dat het zuur weer wegzakt naar waar het hoort.

Dr_Prepper | 23-03-18 | 18:50

Je spreekt over debat en reageert dan op deze manier? Kom nou. Een debat werkt met argumenten. Heel je reactie komt erop neer dat je mijn reactie zuur vind. Dat mag natuurlijk maar zonder ook maar 1 tegenargument vraag ik me hardop af of je de term debat wel begrijpt. Nu kan ik niets anders terugzeggen dan dat ik kennis heb genomen van je inhoudsloze mening over mijn reactie. Oke., bedankt. Wat nu?

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:18

Nu heb ik ook heel veel voorbeelden gezien waar mensen in overtreding ineens de taal niet meer spreken, of om andere redenen voordoen niet te begrijpen wat het probleem is. Ook bij het programma "wegmisbruikers" komt dit regelmatig voor.

watazooi | 23-03-18 | 18:44 | 1

Mijn zwager woont in Frankrijk en rijdt inneem Franse auto. Als hij wordt aangesproken wegens een. verkeersovertreding gaat hij Frans spreken. Komt er altijd mee weg, want de meeste dienders spreken geen Frans.

Leffe Blonde | 23-03-18 | 21:14

Fijn hè, dat gespeelde "Iek niet wiet, ik stoem bautenlander" gedrag.
Kom je zelfs na 20 jaar hier nog mee weg.
IRL asielzoekers zijn de ergste.

The_Master_Bear | 23-03-18 | 18:43 | 6

En ik maar denken dat het een Ierse asielzoeker was. Weer wat geleerd vandaag, het kan niet op.

gestoptmetroken | 23-03-18 | 18:59

The_Master_Bear | 23-03-18 | 18:47 Reuze benieuwd wat er toen in 1993 is gebeurd dat dit ineens trending werd.

Buerman | 23-03-18 | 21:37

Buerman. Vanaf 1993 mocht het plebs ook op het internet. Daarvoor alleen universiteiten. Ah wat een fijne tijd: geen spam, geen reclame, alles graties.

The_Master_Bear | 24-03-18 | 01:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Stop met janken en huilebalken. Ga inburgeren en de taal leren. Invasiërs gaan ten onrechte rekenen positieve discriminatie en bevoordeling.

Fijnstoffer | 23-03-18 | 18:43

jvr Kafka OlLIEGren neemt pRuttel goed waar op tv over het referendum

Hemmenaar7 | 23-03-18 | 18:42

Een conducteur die HAAR werk doet, heet een conductrice.

Barbarous_Relic | 23-03-18 | 18:41 | 1

Dat dus.

Een of ander wijf werd lokalo bij de GR18 geïnterviewd en gefeliciteerd als winnaar door een NPO muts...

Winnares!

WasHetMaarMakkelijk | 23-03-18 | 19:23

Gat in de markt:
NS-les voor asielzoekers.

HoerieHarry | 23-03-18 | 18:40

Na gratis huisvesting, uitkering, ziektekostenverzekering, wooncheque en gratis gebitsrenovatie ook nog gratis gebruik maken van het OV?
Krijgen wij werkende burgers dezelfde voordelen als wij gaan asielhoppen in een ander land?

Broekpaling_bezitter | 23-03-18 | 18:40 | 2
-weggejorist-
De musso linie | 23-03-18 | 19:31

AZ: "Iek isj nie begraip. Wat iesj gebuurt?"

GM: "Ik ga je nú €75 overmaken! Jij kan het beter gebruiken dan ik!"

AZ: "Klopt. Wacht even, ik zoek mijn pasje want dat IBAN-nummer ken ik niet uit mijn hoofd."

Ja, mooi en enorm geloofwaardig verhaal hoor Ebru.

vanBarchum | 23-03-18 | 19:37

Een aflaat (indulgentia in het Latijn) is de kwijtschelding voor God van tijdelijke straffen (penitentie) voor zonden die, wat de schuld betreft, reeds vergeven werden.
.
Altruisme is helaas niet meer dan het meest donkere kamertje van egoisme.
Sad but true.

Rollins | 23-03-18 | 18:39 | 11

U kunt uit egoïsme een oud omaatje beleefd groeten, u kunt haar ook laten struikelen en uitlachen. Geef mij maar dat beleefd groeten met als beloning een vriendelijke glimlach dan wel een chagrijnig gezicht.

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:06

@lingo star

Mee eens. Zie mijn reactie op Carbonnetje. Ik duid alleen dat altruisme niet bestaat.

Rollins | 23-03-18 | 19:33

Als altruisme niet bestaat dan kan egoisme ook niet bestaan. Tenzij altruisme niet de andere kant zou zijn van egoisme.

JoyCee | 23-03-18 | 22:04
▼ 8 antwoorden verborgen

Kansloos dom artikel. Iedereen is voor de wet gelijk. Ook de arme tandarts uit Syrie die hier zn veilige haven mag komen opzoeken. Dat je de taal niet spreekt maakt geen reedt uit.

Ketchupbadger | 23-03-18 | 18:39 | 7

lingo star | 23-03-18 | 18:59
Begrijpelijk.

Ketchupbadger | 23-03-18 | 19:27

Wonend in Moskou zeg ik hier:
Denk je nou echt dat zij mij daar gaan helpen?
Nee, natuurlijk niet!

Gajus | 23-03-18 | 21:57

Ik pakte vorig jaar de bus in Taiwan en kreeg een boete omdat mijn bus kaartje niet meer geldig was. Gelukkig -dacht ik nog- is mijn Mandarijn dusdang slecht dat ze mij vast wel zielig vinden. U mag hieronder de uitkomst raden:

A: Aah een zielige blanke meneer die niks snapt; laat maar gaan.
B: Ha! Stomme buitenlander! Er gelden hier voor jou geen speciale regels, betalen!

Tip: Die Taiwanezen snappen prima hoe je een eilandje moet managen qua allochtonen.

Lochos | 23-03-18 | 22:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom de helft? Wat zit daar nu weer achter?

bolletje kaas. | 23-03-18 | 18:39 | 1

Dat dus! Snap ik ook al niet.

Buerman | 23-03-18 | 21:39

Natuurlijk had de conductrice dit kunnen doen. Ik weet het niet, ik niet begrijpen en dus maken we een uitzondering. Prima zou ik zo zeggen. Maar, nu komt een hulp behoevende vrouw binnen. Wat op leeftijd en reist nooit vaak met het Openbaar Vervoer. Zij moet naar haar dochter. Zij moet rondkomen van een schamel pensioentje. Wat had de conductrice dan gedaan. Gewoon betalen of een boete. Iedereen in de trein had zijn schouders opgehaald en doorgelopen. Ook de jongen die naast haar zat. Wat een autochtoon en dus .... betalen.

De Evangelist | 23-03-18 | 18:37 | 3

Wat lul je man,alsof iedereen er op uit is om oude autochtone vrouwen in de kou te laten staan en "die buitenlanderts' niet.
Flikker op de meeste mensen inclusief conducteurs zouden haar begrijpen en uitleggen wat ze moet doen en hoe. En als de conducteur een hork blijkt te zijn zou menig persoon bijspringen.

miko | 23-03-18 | 19:14
-weggejorist-
De musso linie | 23-03-18 | 19:29

Het zijn dan weer vooral oude blanke dametjes die altijd ongegeneerd zitten te kleppen in de stiltecoupé. Die worden echt door niemand ooit streng terechtgewezen hoor.

OverdaanDerOnderheid | 23-03-18 | 23:16

De moraal van dit verhaal:
Opeens weet je het. Je wordt conducteur.

HoerieHarry | 23-03-18 | 18:36 | 2

Levensmoe?

Rest In Privacy | 23-03-18 | 19:00

Opeens weet je het. Je wilt op water lopen. Maar ja, ook daar zijn controleurs voor.

Ernst Oosters8389 | 23-03-18 | 19:06

Wat zijn we toch een goed land!

eerstneukendanpraten | 23-03-18 | 18:36 | 3

Als wij een overtreding in het buitenland maken moeten we die toch ook betalen.Vrij
normaal.

pegaje | 23-03-18 | 19:21
-weggejorist-
De musso linie | 23-03-18 | 19:24

"pegaje" en "De musso linie"
Jullie begrijpen het echt niet??

Zult-eter | 24-03-18 | 10:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com