achtergrond

Geenstijl

Herman Brusselmans over de stand van het land: "WAT IS ER FFS MET NEDERLAND GEBEURD?"

Steek een sigaret op. En nog een. Het gaat fantastisch in dit land.

Maar ondertussen liggen we al jaren krom om niet ergens iemand in z'n beroepsgekwetste gezicht te kietelen, om geen opmerkingen te maken die je een brandmerk als racist of fascist opleveren, is een man met een vrouwenpruik een held en is een man met zwarte schmink een racist, is blank racisme maar wit niet, is een knipoog naar een vrouw seksisme, is een zeeheld een smerige kolonialist, zijn voetbalschoenen voor mannen vrouwonvriendelijk, is satire geen satire maar xenofobie of transfobie, is kritiek op de islam per definitie pure islamofobie en is een landverrader als Tunahan Kuzu geen landverrader maar een landverrijker. U kent het riedeltje, hier een buitenlander over dat daar op de Linnaeusstraat veel meer is gestorven dan alleen Theo van Gogh.

"Jullie waren het land waar alles mocht en alles kon. Drugs, de jaren 70, het vrije woord. Maar sinds Theo van Gogh is alles veranderd. Ik moest laatst in een column over Serena Williams haar huidskleur maar niet noemen omdat dat verkeerd opgevat zou kunnen worden. Zelfs Hans Teeuwen durft niet alles meer te zeggen." En over Bo van Spilbeeck: "Toen René van der Gijp er wel een grap over durfde te maken, liepen de sponsoren van Voetbal Inside weg (niet echt zo, red.). In de tussentijd vraagt niemand waarom Van Spilbeecks vrouw gedwongen wordt om lesbisch te zijn. Wat is er in hemelsnaam met Nederland gebeurd?"

MAAR DAN SCHUIFT HERMAN AAN. Bij Jinek. En hier. Het is allemaal de schuld van de verrechtsing. Van islamknuffelaars zoals de extreem-rechtse haatclub DENK, Gruppenführer Sylvana Simons, Sunny Stormfront Bergman, een paar politici van GroenRechtsextreem, de Internationale Nationaalsocialisten & de Social Justice Whitepowerriors. Een goedkeurende blik van Potlood V. de Vries. Opperste staat van verwarring bij Jinek. Iedereen in paniek. Boks, ouwe.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.