achtergrond

Geenstijl

Terugkijk0n: SOTU van de POTUS Trump

Niet (meer) beschikbaar

Tjoektjoek! Het Trumptreintje dendert door: de economie blaast als een malle, "dreamers" (perverse newspeak voor illegalen) worden eruit getrapt en heel links Amerika loopt de ganse dag rond met een emmer zand in de poes! Het leek nog zo onwerkelijk in november 2016 toen alle kwaliteitsmedia zeker wisten dat de kans dat Hillary zou winnen 86% was, maar niets bleek minder waar. Dan nu: de eerste State of the Union (soort troonrede maar dan zonder troon want 1776) van de Tangerine Caesar. Het was vooral een feestje van zelffelicitatie en wat gezeur over dat steeds meer Yankinezen verrekken aan de heroïne. "Over the last year, we have made incredible progress and achieved extraordinary success. We have faced challenges we expected, and others we could never have imagined. We have shared in the heights of victory and the pains of hardship. We endured floods and fires and storms. But through it all, we have seen the beauty of America's soul, and the steel in America's spine." Mooi man. 

Tijdens de speech veel voorbeelden van Gewone Amerikanen die Leuke Dingen deden zoals meer geld verdienen en mensen oppikken die het kut hadden tijdens een natuurramp, of iets dergelijks. Een hoop voorbeelden van Gewone Amerikanen die door zijn tax plans ineens meer geld hadden alsook meer werkbanen, omdat het einde van het "era of economic surrender" nabij is - volgens Trump dan. Wat die economic surrender dan was - naar ons weten was juist de rest van de wereld gevangen in een met een enurjm leger afgedwongen verslaving aan een sterk verwaterde petrodollar - is een raadsel maar het is goed om te weten dat Welder Scott uit Ohio het nu weer beter heeft. 

Ohja, en hij vroeg nog om special powers om ongewenste ambtenaren en D66-rechters te ontslaan en in no way is dat een dictatoriaal dingetje: “Tonight,” he said, “I call on the congress to empower every Cabinet secretary with the authority to reward good workers—and to remove federal employees who undermine the public trust or fail the American people.” 

Intussen hebben de Democraten als reactie op het vrolijk stomende MAGA-locomotiefje maar weer een Kennedy uit de kast getrokken omdat ze denken dat dynastieke politiek en hol gelul over verbinding en diversiteit ze gaat redden. Het lijkt de fucking PvdA wel. Hoe verhalen over verbinding meer Amerikanen bereiken dan anderhalf triljard voor de infrastructuur en een oorlog op de medicijnprijzen is een raadsel, maar die stuurloze libtards denken dat het werkt. Over migratie gesproken: Trump wil toch een muur, gezinshereniging inperken (letten we op Mark?), maar wel iedereen die nu al binnen is en hard werkt een papiertje geven. Eigenlijk gewoon helemaal niet zo eng rechts en racistisch als Ass to Mouthaan en de lying media u doen voorkomen. 

Verder is het natuurlijk erg jammer dat wij dit moeten tijpen vanuit een bunkertje in Republiek 020, want zoals Trump maar weer eens benadrukte is het Beloofde Land toch echt aan de overkant van de plas. Eigenlijk ging het vooral heel erg niet over Buitenland, behalve dan dat IS stom is, dat China eng is en dat het maar eens afgelopen moet zijn met de subsidie van ondankbare apenlandjes zoals Palestina die al het graties VN-geld alleen maar gebruiken om te jenken en te makkeren. Maar ja, waarom zou een Amerikaan ook, in het centrum van de wereld:  ' Over the last year, the world has seen what we always knew: that no people on Earth are so fearless, or daring, or determined as Americans. If there is a mountain, we climb it. If there is a frontier, we cross it. If there is a challenge, we tame it. If there is an opportunity, we seize it.' MAGA!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.