Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EU financiert het opstellen van richtlijnen voor journalistiek taalgebruik over terrorisme

Social

Nadat we er gister achterkwamen dat EU-orgaan EU vs Disinfo zowel GS als Chris Anaalberts als nepnieuws heeft gebrandmerkt, leerden we vandaag van de Nikita van de Nederlandse journalistiek dat de EU een club financiert die journo's voorschrijft welke taal ze wel en niet zouden moeten kunnen willen gebruiken met z'n allen.

Even voorstellen: Terra. Een door de EU gesponsord samenwerkingsverband tussen een aantal organisaties, waaronder Quilliam, met als missie "to create a Network of Associations of Victims of Terrorism or other organisations with a special focus on supporting victims of terrorism."

Zij vonden het nodig een "richtlijn voor journalisten" (PDF) op te stellen, waarin over de woorden jihad en allah akhbar het volgende geschreven wordt: 

"Also avoid using terms that the audience may have little or no knowledge of or that can easily be misinterpreted. In case they cannot be avoided, clarify. The word “jihad”, for example, is often mistranslated as “holy war” and connected to terms like wrong, dangerous, sinister, etc. Even though some militant groups use the term in that way, the concept has a totally different connotation for mainstream Muslims. Likewise, the Arabic phrase “Allahu Akbar,” which can be translated as “God is the Greatest,” is extremely important to and commonly used by Muslims. It is a repeated feature of Islamic prayer but it is also used as a general cheer. However, in the media the phrase has sometimes been explained as a battle cry. This potentially casts all uses of the phrase as suspicious or threatening."

Verder leren we dat als we terrorisme als "een oorlogshandeling of iets kwaadaardigs" beschrijven, als we aandacht besteden aan de ideologische motivatie achter de oorlogshandeling, "teveel" nadruk leggen op de slachtoffers en als we de gruwelijke details verslaan, we "radicalisering in de hand werken".

Na een vierdaags redactieberaad en overleg met TMG, Het Mediahuis en Peter VanderMeersch is GeenStijl tot de volgende repliek gekomen: "NOU DAT BEPALEN WE GODVERDOMME ZELF WEL, was getekend, de tyfus."

Reaguursels

Inloggen

De EU en landelijke politici hebben niet in de gaten, dat burgers op den duur hun zogenaamde "racistische" uitspraken voor zichzelf gaan houden en hun eerlijke mening voor zich gaan houden, omdat je toch voor racist word uitgemaakt.
Deze burgerlijke "racistische" uitspraken die een burger beleeft van wat hij/zij uit zijn prive/werk/feitelijke omgeving meemaakt, en je dus over daadwerkelijke dagelijkse ervaringen spreekt, wil men in de landelijke en EU gerelateerde politieke omgeving, het liefst de kritische burgers de mond snoeren.
En wat gaat er dan gebeuren?
Dan houden burgers zich stil, houden hun zogenaamde "racistische" mening voor zich.
Maar dan zie ik het gebeuren dat men lotgenoten tegenkomt en men in groepsverband wel hun mening gaat laten horen.
Dan gaan groepen burgers zeg maar "ondergronds".
Onze fijne EU en landelijke politici wrijven zich in de handen en denken dan: "Zo, die kritische domoren hebben we onder controle, deze kritische burgers hebben zich bij onze indoctrinatie neergelegd"
Alleen zijn deze "kritische domoren" dan ondergronds gegaan.
En kun je van bepaalde groepen "kritische domoren" licht verzet gaan krijgen of andere groepen die gewelddadige acties cq het echte racisme of Nazisme aanhangen omdat men de mond gesnoerd is in de Bovenwereld.
Dan gaat het pas eng worden, dankzij de EU indoctrinatie.

De-Glijdende-Rechter | 20-01-18 | 16:06

Also it says further on:
"Avoid being critical of Islam and Islamisation, because it infuriates all moslims, also the mainstream moslims, and just pushes more of them towards jihad and terrorism and crying 'Allahu Akbar' when committing terrorist acts."

SaintNick | 20-01-18 | 15:18

Newspeak in de praktijk. Oorlog is vrede. Ministerie van vrede. Islam is liefde. Een er maar aan. Niks is meer wat het lijkt.
2+2=5
Als de meerderheid zegt dat de uitkomst 5 is, wie zijn wij dan om te zeggen dat het 4 is?
Soms is 2+2 4 soms alles.

"Whatever a man prays for, he prays for a miracle. Every prayer reduces itself to this: Great God, grant that twice two be not four."
Turgenev 1881 prayer.

Is dit nog nieuws? | 20-01-18 | 10:48 | 1

-1=3
Quick maffs

Synthese | 20-01-18 | 13:39

Even voorstellen: Terra. Een door de EU gesponsord samenwerkingsverband tussen een aantal organisaties, waaronder Quilliam, met als missie "to create a Network of Associations of Victims of Terrorism or other organisations with a special focus on supporting victims of terrorism."

Niet concequent & onnodig gebruikmaken van hoofdletters. -1

Is dit nog nieuws? | 20-01-18 | 10:39

En tegengeluid als deo volente en shaloom lijkt me hard nodig,

Moestuinier | 20-01-18 | 09:48

Misschien dat de hier welbekende trollen wat duiding kunnen geven aan deze geweldige journalistieke EU richtlijnen?

Maar waar zijn ze?

Batavi Magistralis | 20-01-18 | 09:11 | 1

Op training om nepnieuws te kunnen vinden (buiten de publicaties van de NRC en de NPO)?

O2Neutraal | 20-01-18 | 13:57

Zoals gezegd. Het wachten is nu op een EU media-Kommissar die deze regels dwingend gaat opleggen.

batvoca2 | 20-01-18 | 09:09

''t Is allemaal droefenis hier, vandaar een piepklein lichtpuntje. Feesthoedje. Cake. Roltoetertje.

EenVandaag heeft aandacht besteed aan de zaak en niet om de EU toe te juichen, maar kritisch. Zelfs zodanig dat sterk aangeraden werd om het onderhavige artikel op GeenStijl te lezen..

Ongetwijfeld wordt er zeer veel geEUfielt in het NLse medialand, maar bij EenVandaag heeft iemand zich toch ietwat achter de oren gekrabd; de censuur wordt als zodanig herkend.

Nou iemand dan toch nog een beetje blij?
Kusjes, Evocatus

Evocatus | 20-01-18 | 08:55

Mijn grootste vraag bij dit artikel is waarom GS vier dagen beraad nodig heeft om dit plan miljoenmiljard middelvingers te geven.

PresidenteDeConjovia | 20-01-18 | 08:51

Het Nederlandse MSM journaille laat dit gewillig en kritiekloos toe.
Veel te druk met Trump, Wilders, Thierry bashen.
Het is dom en vooral LAF volk, en absoluut geen hoeder van de democratie,
maar juist het tegenovergestelde.

Kanarie_Geil | 20-01-18 | 04:42 | 1

Nee, niet helemaal. Zie mijn opmerking 20-01-18 | 08:55
Tschüß, Evocatus

Evocatus | 20-01-18 | 08:56

Dus dit verklaart, de vreemde verhalen steeds over verwarde personen, en verhoogde bloedsuikerspiegels, de islam is gewoon lief, en is echt het geloof van de vrede, en heeft niks verkeerds in de zin voor anders denkenden of zo.. Ja, en als de super democratische EU het zegt geloven het we meteen, toch..?

Net als linkse mensen en de aanverwante media: de camera's keken net effe weg, doorlopen, en oogjes toe :)

Batavi Magistralis | 20-01-18 | 04:19

Het is echte muilkorf-politie.
Dat de (door de EU gesubsidieerde) pers zich 'met meel in de mond' gedraagt.
Dat het publiek paternalistisch vanuit de hoogte bepaalt, wat goed is voor de mensen, en waar ze beter niet van kunnen horen.
Dat de poging zo openlijk plaatsvindt;
dat de poging zo openlijk zonder kritiek wordt voorgesteld;
betekent dat bij de EU men niet die zelfcorrectie tegen onzin toepast;
betekent dat zovelen hun ziel al voor de subsidie-betalingen heeft verkocht, zodat 'ze' al geen weerstand, maar zwijgende instemming vertonen.
Het word schande dekt de lading niet.
Ik schaam mij plaatsvervangend met 'n bloedend hart tegenover iedereen in de toekomst, dat ik geen bommen heb gegooid op de bedenkers van censuur.
Is dit erg, of is dit heel erg erg (?), eh, het is zelfs erger dan zomaar ergerlijk.
Voor de vrijheid van meningsuiting zijn oorlogen gevoerd; oorlogen (!), met vele doden om ons te bevrijden van de tirannen tegen het vrije woord.
Kijk, wat die journalisten schrijven, is vaak nep-nieuws, en die journalisten zijn ratten, op z'n best.
Maar iedereen heeft met z'n poten van die klootzakken af te blijven.
Wij hebben de stroom van modder nodig. Met 'n mooi papiertje er omheen, of rauw als 'n warm gedraaide drol uit de ene of andere kont. Het zei zo, we zullen de walmen en de strontvliegen wel verdragen. Maar blijf met je teringpoten van de journalistieke bagger af; ook als 't uit 'n land als Rusland zou komen; ook als de terroristen onze toekomstige bevrijders worden; ook als Rutte tijdens de laatste verkiezing gewonnen heeft dankzij 'n opzetje met de Turken, om precies 'n paar dagen daarvoor 'n mega-rel te hebben geregeld met ongevraagd bezoekend en weggestuurde ministers.
Wellicht is mijn reactie tot 'hier' nog wat te ongepolijst.
Heren, dames ook, u wéét toch wel, dat censuur nooit mogelijk is zonder iemand die censureert (?), en u weet toch wel, dat als niemand de censuur zèlf in de gaten houdt, dat protocollen, of rechterlijk toezicht-achteraf, geen garantie kan bieden tegen misbruik?
En dat juist de grootste veiligheid tegen verondersteld gevaarlijk nep-nieuws is gelegen in de grote aantallen mensen die afwijzend kunnen controleren en selecteren over wat nep-nieuws is, en wat echt nieuws?
Dan moet je dus juist wél éérst elke vorm van nieuws via de grote getalen mensen laten passeren voor de eerste selecties; voor nep-of-niet.
Want omdat nep-nieuws niet het enige gevaar binnen de mensheid is (met gedeeltelijk verontruste mensen, die bijvoorbeeld tijdelijk denken dat aliens 'n invasie op aarde plegen door 'n voor waar aangenomen hoorspel op de radio); maar dat de andere gevaren voor maatschappijen veel groter zijn; dictators met kanonnen, en terroristen met bommen en zo.
En dat in de volgorde van gevaarlijkheden de beschermende weerstand door mensen beter wel zo veel als mogelijk geïnformeerd kunnen zijn; omdat juist bij onwetend gehouden mensen de risico's op regelrechte rampen het grootst worden.
Censuur is gevaarlijk voor vrije maatschappijen.
Elke vorm van censuur is heel erg gevaarlijk voor vrije maatschappijen.
Helpt deze tekst (?), nauwelijks, maar het stáát er wel.
Het is beschikbaar voor wie het toevallig wel leest; kijk, dáár gaat 't om.

Der Paulie | 19-01-18 | 23:48 | 1

Wat ze ook niet lijken te begrijpen is dat uiteindelijk al die censuur-bevorderende maatregelen het einde zal betekenen van de media zoals we die ooit hadden. Geen mens zal nog een krant lezen of een discussie programma volgen want men weet al dat de inhoud ingepakt zal moeten worden. Treurig.

Overigens is het helemaal geen issue, dat nepnieuws, het was er altijd al, de traditie gaat minstens terug tot het begin van de geschreven geschiedenis. Maar nu moet er opeens iets aan gebeuren volgens lui als Prutte, Bruma en Orwellongren.

O2Neutraal | 20-01-18 | 14:06

Dus voortaan is alle nieuws in feite nepnieuws omdat als de feiten niet binnen het gestelde kader vallen het niet wordt genoemd of het nieuws wordt zodanig aangepast dat het wel binnen het gestelde kader valt.

Eddy67 | 19-01-18 | 21:32 | 1

Klopt. En dat hebben de hoge heren en dames bepaalt omdat ze zelf steeds vaker van nepnieuws worden beschuldigd, dit is dus gewoon een reactie waar mening welkdenkend mens zijn reet mee af zou moeten vegen. De term werd als eerste geopperd door recht na een zoveelste linke leugen. Links snapte dat truukje vrij snel, en begon als reactie rechts te beschuldigen van nepnieuws. Aangezien de meeste mensen dat linkse geluid hier voor waar aannemen, zitten we dus nu met een omgekeerde term opgescheept, gekaapt door bange bestuurders en politici die vrezen voor hun pluche baantjes. Dus de huidige term "nepnieuws", is eigenlijk het werkelijke nepnieuws. Laat je niets wijsmaken door die misselijke Ollongren teef met haar liegende en bedriegende vriendinnetjes die ons nu wel even haarfijn komen vertellen wat wel en niet te vinden en denken. En zo is er weer een debat gekaapt en krijgt links weer de meeste aandacht als de spuiers van onzin en de zaaiers van verdeeldheid. Daar heeft het linkse kamp dan ook alle baat bij, want de idealen van links hebben niets, maar dan ook niets te maken met rationaliteit of zelfs maar menselijkheid. Nee, van links moet de realiteit kapot omdat ze zelf een waarheid willen doordrukken. Zie de zogenaamde "vluchtelingen" "crisis" die gewoon geplanned is... En wat ook opzichtig is.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 21:54

Dus moslims voortaan begroeten met allah akbar, is wel zo netjes.

Eddy67 | 19-01-18 | 21:28 | 1

Laat ik het tot het uiterste simplificeren; net als bij een cartoon.

De moslim heeft kritiek op 'het westen'.
'Het westen' heeft kritiek op de islam.
Maar dan schijnt het tweede erger te zijn dan het eerste, aldus de EU.
Kijk, dan klopt er duidelijk iets niet m.b.t. die EU opinie.

marjen | 19-01-18 | 21:43

Oh, als ik de richtlijn dus goed begrijp, en ik uit een luidkeelse "general cheer" in de buurt van een medewerker(ster) van Terra, zal hij dat niet als 'suspicious or threatening' beschouwen?
Ik denk dat ik hem of haar daarna toch van de grond moet oprapen.

Roadblock | 19-01-18 | 21:13

Op 11 januari jl volgde ik het debat over de salafisme-uitspaken van Aboutaleb in de raad. Ik kan zo snel geen link vinden naar de beelden, waarvoor excuus. Aboutaleb zei toen dat er bij alle aanslagen door terroristen nooit is aangetoond dat het geloof de voedingsbodem voor hun daden was. En dat hij dat ook nooit aangetoond heeft gezien. Het waren volgens hem steeds arme sloebers uit weet ik wat voor landen afkomstig. Die uitspraak verbaasde me erg. Misschien heb ik ergens een nuance gemist, want het ging allemaal snel. Maar deze mening past wel erg goed bij het verhaal hierboven. Misschien iemand die dit ook is opgevallen?

Francieux | 19-01-18 | 21:01 | 3

Het is ook moeilijk aan te tonen dat Allah of God bestaat

batvoca2 | 20-01-18 | 09:34

Wat gaan ze nu doen, de speld verbieden?

De Treinende Rechter | 19-01-18 | 20:25 | 1

Nee de hele hooiberg afbranden dus hele websites blokkeren die zogenaamd nep nieuws verspreiden.

Ronnie | 19-01-18 | 20:57

Ik ken een soort victim of terrorism, ik weet niet, of eigenlijk wel zeker dat hij niet op een "Network of Associations of Victims of Terrorism or other organisations with a special focus on supporting victims of terrorism." zit te wachten. Zeker niet als ze zo dom beginnen te lullen.

Zorc | 19-01-18 | 20:19

Het probleem is gewoon dat de gevestigde orde hun monopolie op nieuwsgaring aan het verliezen is het internet is nou eenmaal een ongeregelde bende wat men jarenlang heeft af kunnen schilderen als niet echt serieus en relevant nieuws.
Maar nu gaan zelfs Amerikaanse presidenten hun politiek bedrijven via het internet en de gevestigde media wordt te kakken gezet en daar moeten de huidige machthebbers helemaal niets van hebben.
Het zogenaamde nep nieuws is uiteraard een mooi stukje gereedschap om de macht weer proberen terug te grijpen met andere woorden op onwelgevallige meningen plegen we censuur want nep nieuws .

Prutser12345 | 19-01-18 | 20:10 | 3

WAUW, Prutser, daar zeg je iets!
Jarenlang was internet een 'quantitee neglieable'.
Maar sinds het referendum over de Oekraine en de twitterende Trump, blijkt dit medium enorme invloed te krijgen.
Dat valt de heersende heren effe vies tegen!
Dank Prutser voor dit inzicht.
Wat is een vrij internet toch een mooi ding.
Net zo mooi als een vrije markt.

marjen | 19-01-18 | 20:16

Mijn geschreven Frans is niet helemaal correct.
Zoekt u zelf even op google voor de juiste spelling.

marjen | 19-01-18 | 20:19

Moet ik nu mijn aluminium hoedje pakken of zit er een bron van waarheid in wat je zegt ik hoop dat je ongelijk hebt.

Ronnie | 19-01-18 | 21:00

Het is inderdaad een general cheer vooral als er een aanslag is gepleegd..
Niet alleen de plegers zeggen het idd de bevolking juicht het dan toe!

Dat Jihad niet moet worden gezien als terroristische strijd heeft Abouthaleb al duidelijk gemaakt met zijn uitspraken.

Overigens heeft onze media deze richtlijnen niet nodig ze volgen deze al: dit is om iedereen de mond te snoeren die dit dus in de puurdere zin van het woord wil opschrijven!

Ze zijn al langer bezig het woord jihad te whitewashen, maar nu ga je geblacklist worden als je de nieuwe definitie niet hanteert.

Let op mijn woorden: iedereen die het woord als zodanig uit legt in de toekomst is een oproerkraaier, verstoorder van de openbare orde, een terrorist die tegen staatsbelang in angst zaait!

Lionfromzion | 19-01-18 | 20:03 | 1

Dat moet dan maar.

Roadblock | 19-01-18 | 21:06

thehill.com/media/369716-film-crew-lin...

Er schijnt een nederlandse cameraploeg te zijn opgepakt van endemol in de VS voor het heimelijk aan boord smokkelen van een nep explosief..

Kan natuurlijk dat het met een project te maken heeft ofzo maar de bewoordingen in de MSM zijn nogal heftig, iets zegt me dat als je zoiets doet voor een project dat je toestemming vraagt tenzij je een reportage over gitmo wilt produceren?

Lionfromzion | 19-01-18 | 19:49 | 1

Het zijn geen Nederlanders en het is geen Nederlandse cameraploeg. Het zijn Amerikaanse cameramensen, geluidstechinici en productiemedewerkers die ingehuurd of in dienst zijn van de Amerikaanse tak van Endemol, Endemol Shine zoals je in het door jouw aangedragen artikel kan lezen. Maar stemming maken is ook een ding ja, net als fake news, wat jouw reactie niet is, maar er wel naar neigt. Onderzoek je eigen bronnen, rammelende verhalen tellen niet mee.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 21:34

Ik heb helemaal niets getekend!

de_tyvus | 19-01-18 | 19:47

de Grote Mensen bedenken weer grote onzin

oorwormpie | 19-01-18 | 19:27

Madeleine de Cock Buning hoofd van het nieuwe EU ministerie van Waarheid is afgestudeerd aan de UVA. Dat zegt misschien al iets over haar denkrichting en hetgeen zij in de toekomst als nepnieuws wenst te gaan bestempelen. Ik geef haar voorlopig nog het voordeel van de twijfel maar haar eerste stapjes zijn niet hoopgevend.

wimaa | 19-01-18 | 19:04 | 3

Madeleine de Cuck Buning is wel een passende naam voor iemand met zo'n "functie".

Acar_ketimun | 19-01-18 | 19:24

Het oprichten van een ministerie van waarheid verdiend geen twijfel, maar moet met wortel en tak worden uitgeroeid voordat het kan ontspruiten. Neen, driewerf neen. Solzhenitsyn beschrijft nauwkeurig in zijn Gulag Archipelago hoe wetsteksten onder Lenin eerst vrij onschuldig leken, maar die onder Stalin leidden tot miljoenen doden. Andere miljoenen werden in de Gulag te werk gesteld. Als men zei dat Amerikaanse auto's beter waren, dan Russische, huppetee, 25 jaar omdat u een sociaal gevaarlijk element bent.

Dit is geen fantasie.

Foolonthehill | 19-01-18 | 20:08

Foolonthehill | 19-01-18 | 20:08
+1

O2Neutraal | 20-01-18 | 14:13

Het framen van terrorisme als terrorisme moeten we ook niet willen, liever 'wederzijds handgemeen' of baldadigheid.

Analia von Solmsch | 19-01-18 | 19:01 | 1

Religieus Sociaal Activisme, want activisme is altijd goed volgens activisten.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 19:25

Het valt mee, de nieuwstrend in eenvandaag neemt het volledig op voor de media die op de lijst van zogenaamd nepnieuws staan. Zelfs een leestip om het GS artikel van gisteren hierover te lezen. Eindelijk eensgezindheid onder journalisten in het gehele spectrum over deze kwalijke ontwikkeling.

Roze_bril_drager | 19-01-18 | 18:36

Hallo Nicky Sterkerburg. Jha, inderdaad, de EU deelt miljoenen en miljarden uit. Wat klinkt dat leuk en goed en vet. MAAR..... EU bestuurders incasseren enorm hoge maandsalarissen. Dat is geld dat de EU-burger dient op te hoesten. Daarnaast wentelen de EU bestuurders zich in onbeschrijflijke weelde. Ook dat geld dient de EU burger ongevraagd te dokken. En dan jha over de miljoenen en miljarden die de EU bestuurders betalen voor kansloze projecten over radicalisering die het regelrechte gevolg is van islamisering in de EU............... ik ben zo'n EU-burger die de EU uit kotst. Ik heb nooit gekozen voor deze EU-grondwet. Sterker nog: heel NL wilde deze grondwet niet maar het CDA drukte het er doorheen in 2006. Onze ongekozen bestuurders zijn de weg kwijt. En ze negeerden ZELFS het Oekraine referendum. Gelukkig heeft de UK de juiste weg gekozen via een Brexit, ONDANKS wat mij het persoonlijk kost; vrijheid is onbetaalbaar. En ten tijde van de EU is onze staatsschuld ook torenhoog opgelopen. Feit op feit op feit op feit. Beste Nicky, je hebt nog een hele lange weg te gaan tot je pensioen. Het is jouw eigen keus om mee te lopen aan het EU-handje en de gemakkelijke weg te kiezen, OF om je kritisch op te stellen met de wil om van dit land iets beters en mooiers te maken en te concluderen dat deze vorm van EU een miljardenverslindend mislukt project is en we terug moeten naar de EEG of iets soortgelijks. Het leven zit vol met keuzes. In 1944 was het ook misschien verleidelijk om jezelf bij Hitler aan te sluiten maar tegelijkertijd wist men wellicht ook dat dit eigenlijk niet de juiste keus was om alles wat daar bij hoorde. Het is nu 2018. Gaan we nivelleren ? Iedereen even arm en verrot en kapot ? Of gaan we de veiligheid weer voorop stellen, en is bescherming van burgers/inwoners weer een topic en mag het ook gaan over grenzen en toekomst ? Kijk maar. Let wel: de verkeerde keuze kan alles kapot maken wat hier in 400 tot 500 jaar is opgebouwd. Iets concreter: vrouwenrechten, homorechten, beschaving, jodenhaat, misdaad, werkeloosheid, opsporing verzocht, misbruik, overlast. De EU komt overtuigend en aanwijsbaar NIET op van de inwoners van bv een NL waar een inwoner gewoon veilig en normaal wil wonen en leven. Ik red me perfect en prima. U en uw kinderen en kleinkinderen ook ?

Rest In Privacy | 19-01-18 | 18:30

Zegt Terra ook iets over het (niet) gebruiken van qualificaties als "extreem-rechts", "populist", "racist", "nazi", aangezien die ook nogal te pas en te onpas verkeerd gebruikt worden.

Gerf | 19-01-18 | 18:24

Weet inmiddels niet goed wat een eventuele nexit ons op gaat leveren of kosten, EU lidmaatschap wel.

D-Fens_1963 | 19-01-18 | 18:21

Billy Connolly Legt even uit hoe het werkelijk gaat met modom logica;
https://www.youtube.com/watch?v=-xwPVgRaROA

getzappad | 19-01-18 | 18:20

Dat werd tijd! We mogen geen negatieve connotaties krijgen bij het horen van allah akbar. Eindelijk een instantie die zich hier sterk voor maakt. Na een aanslag van moslims moet het niet zo zijn dat niet-moslims het idee krijgen dat de aanslag gemotiveerd is vanuit ideologische gronden die voor salafisten en gematigde moslims identiek zijn.

Zoltan | 19-01-18 | 18:17 | 1

Beste grap sinds Rutte 1: gematigde moslims. De islam kan helemaal niet matigen of Europees worden of wat voor ander wensdenken men erop wilt loslaten. Het is simpelweg onmogelijk in die vastgeroeste bende waar men al 1400 jaar angstvallig vasthoudt aan onveranderbare waarden.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 18:43

Buitenlandse inmenging? Hoeveel miljoenen gingen er ook al weer via Soros en Brussel naar clubjes alhier om de successen en de triomfen van de EU vieren? Halleluja.

Attenoje | 19-01-18 | 18:14 | 1

De EU bestaat niet. De EU is zelf de grootste provider van nepnieuws. De EU is een post mortem verbond tussen Napoleon en Hitler. Een vergunning op medisch vlak, zogenaamd door de EU richtlijn geldig voor alle lidstaten kost in Polen 60 Euro, in Nederland 25.000.-
Een auto die hier in NL met honderden rondrijdt, komt Frankrijk niet in. “We kennen dit model niet, etc”.
Laat je niets wijs maken de EU bestaat niet. GB kan de EU uit omdat ze niet bij de monetaire unie zijn aangesloten. Nepnieuws is ook dat ze in GB vrezen voor het vertrek van
Multi’s. Het tegendeel is waar, in GB zijn ze straks ongrijpbaar voor de klauwen van Brussel, vandaar dat Rutte plotseloos de dividenbelasting afschafte. Een maatregel om de Multi’s hier te houden en niet naar GB te
laten vertrekken.

MacG | 19-01-18 | 19:10

Dus elke keer wanneer moslims aanslagen plegen moet ik me niet bekommeren om de slachtoffers maar om de backlash tegen moslims?

LuckyGirl | 19-01-18 | 18:07

Het wordt nu echt tijd dat die bange laffe journalisten van het MSM met naam en toenaam worden vermeld op GS, zij zouden als één blok moeten staan met GS, TPO, Dagelijkse Standaard en alle nieuws blogs om tegen tegen deze achterlijke plannen te ageren. Wat mankeert deze groep dat ze mak en volgzaam zijn naar deze overheid?

lanexx | 19-01-18 | 17:51 | 3

Geld.

Gokmaar | 19-01-18 | 17:56

Deugen, geen perspasjes kwijt willen raken, staatspropaganda verspreiden (zal wel mooi beloond worden ook, etentje hier, sexclub daar. zo werkt dat binnen onze politiek) en hetgeen dat Gokmaar zegt, geld. Misschien nog wel het meest belangrijkste, u herinnert zich u misschien de geldzorgen bij de papieren pers nog wel een paar jaar terug. In ruil voor de ziel geld van het rijk, en het is wel duidelijk waarom het medialandschap anno 2018 meer wegheeft van een level Fallout 4 dan objectieve verslaggeving. Er is al gecapituleerd, de ziel is al verkocht.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 18:00

Baantjes ook, de politiek verslagers worden vaak aangenomen in de politieke organisaties van de partijen of komen in het bestuur van allerlei semi-publieke instellingen die deels bestaan van overheidsgeld of van geld afkomstig van partijen die voordeel hebben gehad bij bepaalde besluiten.

O2Neutraal | 20-01-18 | 14:19

De EU is een opgeheven middelvinger die kloppend zweert.

Jan Passant mk2 | 19-01-18 | 17:43

"it is also used as a general cheer." zoals bij het succesvol breien van een bruine trui en de algehele lichamelijke opluchting die daarop volgt. Laat het lekker plonsen.

GormSuil | 19-01-18 | 17:28

Dat er een Joris actief is op GS, ok, het is tenslotte HUN site. Gaan we wel een deurtje verder kijken.
Maar als de EU gaat jorissen wordt het kwalijker; dan krijgen we hier de Pravda en de Isvestia.
Natuurlijk kunnen we dan een deurtje verder gaan kijken, naar Rusland of Amerika of Israel, maar het is natuurlijk te zot voor woorden dat een EU je in feite dwingt het nieuws buiten de EU te gaan halen.

marjen | 19-01-18 | 17:26

Sletje en berbaar zijn wel verdacht stil nu ?

Gokmaar | 19-01-18 | 17:26 | 2

Die kijken nog een keer naar de herhaling van Goedemorgen Nederland waarin Pechtold zijn welbekende praatje over Trump en Wilders zat te verkondigen. Dat vinden zij zo geweldig, het is als porno voor normale mensen. wnl.tv/2018/01/19/pechtold-trump-is-z...

JI-HAAT | 19-01-18 | 17:50

Dat is niet zo raar, normaal slaan de meeste van hun EUfiele verdedigings argumenten al nergens op, en bij dit onderwerp zullen ze hun ongelijk moeten laten blijken, waar ze nooit aan zullen toegeven. Dat doen mensen die hun eigen waarheid verzinnen vaker, kijk naar SJW's. Ook al sla je ze met onweerlegbare feiten om de oren, het is allemaal niet waar, het klopt allemaal niet en het is allemaal tendentieus. U klinkt alsof u verbaast bent...

Acar_ketimun | 19-01-18 | 17:56

Hebben de trollen een verplichte bijscholingsdag ofzo? Ze zijn zo stil

MarcS | 19-01-18 | 17:24 | 1

Mijn gedachte ook

Gokmaar | 19-01-18 | 17:26

Gisteren bij mijn ouders(eind 60 en echte NPO en klokslag 20.00 uur journaalkijkers ) een NPO serie gezien over 5 Marokkaanse vrouwen die ondermeer naar de sportschool gingen en daar met medicijnballen gingen oefenen onder Allah Akbar geroep.
Best wel leuke schattige vrouwtjes vonden mijn ouders dat.
Toen ik zei dat vermoedelijk hun kinderen of kleinkinderen ook op tv zijn vroegen ze welk programma?, ik zei op Opsporing verzocht!
Ijzige stilte volgde ik de woonkamer.....

steekmug | 19-01-18 | 17:22

Ach ja, nog even en we staan aan de poort van Moskou.
Met een smeekbrief, of de Russen ons nog één keer willen bevrijden.
(Wordt lood om oud ijzer maar toch.)

Menig Balkanland zie ik de overstap zo maken, Servië voorop, en Griekenland in hun kielzog (zodra het gratis geld opdroogt).
En wat me laats ook opviel, op RT een lange docu over Sami in de Russische Kola-provincie die samenwerkingsverbanden met Sami in Scandinavië door de westerse landen getorpedeerd zagen. (En Zweden die oude exclusieve rechten over (vis)gronden introk). De docu ademde een sfeer van begrip voor de Sami uit, en zal zeker een positief effect op Sami in Scandinavië gehad hebben. Rusland probeert dus niet enkel de Russische minderheden in het voormalig Oostblok aan zich te binden, maar ook andere minderheden binnen de EU.

Abject | 19-01-18 | 17:13

Ik bepaal mezelf. De rest kan ongezien de suikerspiegel krijgen.

Jos Tiebent | 19-01-18 | 17:12

Ik kwam deze tegen in de WatsApp. Geen idee of het nepnieuws is>
Een scout van VVV vertelt de trainer dat hij een fantastische jonge Irakese spits heeft gezien in Bagdad. De trainer stapt onmiddellijk op het vliegtuig om een wedstrijd te gaan bekijken.
Hij is behoorlijk onder de indruk: de spits maakt drie mooie doelpunten. Hij laat de speler een contract ondertekenen en neemt hem mee naar Venlo.
Drie weken later: VVV staat 4-0 achter tegen Ajax. Er zijn nog maar twintig minuten te spelen. De trainer brengt de Irakees op het veld. Die scoort vier sensationele doelpunten en kopt in de allerlaatste minuut het winnende doelpunt binnen.
Onmiddellijk na de wedstrijd belt de Irakees naar zijn moeder: Ik heb vandaag twintig minuten meegespeeld en heb al meteen vijf doelpunten gescoord! zegt hij enthousiast. De spelers en supporters dragen mij hier allemaal op handen.
Tof, zegt zijn moeder. Maar ik zal je eens vertellen hoe mijn dag was Je vader is door een extremist beschoten, je zus is in de moskee verkracht, ik ben op straat aangevallen omdat ik geen burka droeg en je broer is lid geworden van een drugsbende met banden met de taliban...... En dat allemaal terwijl jij de tijd van je leven hebt ................
De Irakees is onder de indruk: “Ja, wat kan ik zeggen mamma? Het spijt me......?”
“Het spijt je? Het spijt je?!” zegt de moeder. “Het is wel jouw schuld dat we naar Venlo zijn verhuisd!”

Premier Trutte | 19-01-18 | 17:09 | 10

Acer_Ketimun;
Oke Acer even een paar beloftes vanRutte;
Geen geld meer naar de Grieken
Referendum respecteren
onderste steen komt boven
1000 euro
Dit zijn allemaal nep beloften van een NEP President.
Zo nu mag jij.

Jee-dee | 19-01-18 | 18:19

Premier Trutte | 19-01-18 | 18:02
Ik ga me niet meer wagen in dat Haagse slangennest, voor je het weet zit je in een cordon sanitair als je je ook maar enigszins kritisch opsteld ten opzichte van het old boys clubje dat er de scepter zwaait. Humor gaat daar ook niet bij helpen jammer genoeg.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 18:48

Jee-dee | 19-01-18 | 18:19 "Zo nu mag jij."
Thanks, komt 'ie: Ik ben het volledig met die opsomming eens en pretendeer ook niet dat Rutte een goede MP of beste politicus is. Verre van, het is zeker niet mijn MP, ook al wil hij dat voor alle Nederlanders graag zijn. Dat was het.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 18:51
▼ 7 antwoorden verborgen

Geenstijl, zal de geschiedenisboeken ingaan als het laatste bastion en lichtbaken van het vrije woord en verspreider hiervan. Vrije denkers sluiten zich hierbij aan en zullen dit fort met alles wat zij hebben verdedigen tegen the force of Evil, the lords of the European Union.

De Evangelist | 19-01-18 | 17:06 | 3

Blij dat uitgerekend jij het zegt.

Jos Tiebent | 19-01-18 | 17:15

Nou nou overdrijven is ook een vak je geeft Geenstijl nu wel een beetje teveel krediet.

Ronnie | 19-01-18 | 17:41

Geenstijl, is als enige nieuwsverspreider onafhankelijk in het commentaar. Geen verborgen agenda's, niet erbij willen horen bij de mainstream opinie van deugend Nederland. Chappeau. De banier van het Vrije Woord, wappert gelukkig nog.

De Evangelist | 19-01-18 | 17:59

Kortom, de waarheid achter moslimterrorisme mag niet meer gezegd worden.

BozePaarseMan | 19-01-18 | 17:02

Ik kan me zo ook voorstellen dat er een 'rating' komt per journalist. Dat je dus een journalist hebt die slechts 75% rate op de 'kwaliteitsschaal' (want zo zal het wel genoemd worden).. En dat dit natuurlijk dan verplicht gemeld moet worden bij elk bericht van elke journalist die we lezen. Vanzelfsprekend worden journalisten met een rating on de 60% ge no-platformed.

Hufterst | 19-01-18 | 17:01

Nog even en er worden omheinde werk- en woonkampen voor de autochtoon ingericht waar wij onze plicht moeten volbrengen om de EU plannen te financieren. De woningnood voor nieuwkomers wordt hiermee tevens opgelost.
Bezittingen worden verdeeld onder de mensen die bij aankomst enkel een iphone hadden. We beginnen gewoon met de muilkorf.

LolaBabooshka | 19-01-18 | 16:49

Ze moeten wel... de EU staat meer op instorten dan ooit.
Juist dan moet je er 110% opduiken, op welke manier dan ook.... Oder die Totale Sieg, oder verbrennte Erde im ganz das Lebensraum der EU.

Oepsie1234 | 19-01-18 | 16:48 | 1

Dit gevoel krijg ik ook. Ergens verheugt het me. Iets in mijn tentakels zegt me dat de EU dit soort regels aan het bedenken is. Dit soort regels en commissies stashen is het intellectuele equivalent van compulsief verzamelen. Alleen de buitenwereld ziet nog dat het binnen een enorme puinhoop is
en.wikipedia.org/wiki/Compulsive_hoar...

Hufterst | 19-01-18 | 17:03

Minder minder EU. Eng clubje aan het worden.

franck7020 | 19-01-18 | 16:44

Nooit nooit nooit zal de styling de waarheid definitief kunnen verhullen. Ik bepleit veel gymnasiaal onderwijs. Klassieke teksten lezen met elkaar. Plato, Herodotos, Plinius, Cicero. Als dat gebeurt ruik je als het ware wat hier weer eens plaatsvindt. Misschien ontwikkel je die vaardigheid ook prima zonder, maar die ervaring heb ik dan persoonlijk weer niet.

Francieux | 19-01-18 | 16:37

Ik val echt van mijn stokkie wat ik nu lees... Waarom zou politiek ook maar iets met media moeten doen.

Schepvogel | 19-01-18 | 16:35 | 1

Controle, zoveel is nu wel duidelijk...

Acar_ketimun | 19-01-18 | 17:13

Het is een in en in eng stelletje bij elkaar daar in Brussel. De gereformeerde graftak van een Jan Peter heeft ons er mooi bijgelapt met onze referendum afwijzing om er in te stappen. En weer stemmen mensen op die partij van Buma, onbegrijpelijk.

Therapietje | 19-01-18 | 16:35

Dit is echt ongelooflijk.
Niet de krant maakt van alluha hakbar een strijdkreet; dat doen die terroristen helemaal ZELF.
En dan zou er niet te veel aandacht voor de slachtoffers mogen zijn; je kind zal maar opzettelijk zijn doodgereden of opgeblazen door zo'n islamitische terrorist die gedreven wordt door teksten uit de koran.
En over GEEN andere religie werden vanuit de EU voorschriften opgesteld.
Ik vind dit heel ziek. De werkelijkheid moet verdoezeld worden en dat is nooit goed.

marjen | 19-01-18 | 16:34

Wie zwijgt, stemt toe! Niet dat jullie straks anderen de schuld geven dat we in ene dictatuur leven.

Re:Kniftig | 19-01-18 | 16:33 | 1

En daarom heeft Jan Dijkgraaf net een mail van mij ontvangen.
(aan Kajsa Ollongren schreef hij)
"Tot die tijd kunnen Nederlanders die vinden dat u gestopt moet worden mij hun gegevens (liefst NAW, alleen mailadres mag ook) mailen (jan@buttkicken.nl), met in de onderwerpregel TPO."
Gewoon doen dus!

GuusHetSchaapje | 19-01-18 | 17:30

Weet waar je voor stemt. NEXIT voordat het te laat is.

letters_of_cijfers | 19-01-18 | 16:32


Daarom laat de burgemeester van Venetië weten dat je na het roepen van Alla z'n hakkenbar in zijn stad op een kogel mag rekenen. Die 72 maagden moet je zelf maar voor zorgen.
www.independent.co.uk/news/world/europ...

H. Drievuldigheid | 19-01-18 | 16:32

"Wie de waarheid recht aan doet werkt onrecht in de hand" zei een onbekend spreker ooit op 19-01-18 | 16:29

De waard zijn gast | 19-01-18 | 16:29

Bizar. Dat dit in Europa in de 21-ste eeuw kan gebeuren.

du Roi Soleil | 19-01-18 | 16:28 | 1

Sinds de open grenzen is de controle op de burger extreem geworden. Wij wordr extreem gecontroleerd om dat goed is voor de 'economie'; want het vrij reizen door allerlei crimineel tuig werd van minder belang geacht.

marjen | 19-01-18 | 16:39

De EU is net de DDR. Met een eigen volksliedje, alles voor de staat, gedachtenpolitie, pers monddood gemaakt, geen democratie. We missen alleen nog die muur. Maar ok, die was in de DDR niet zozeer om de grote boze buitenwereld buiten te houden, maar om de belastingschapen binnen te houden.

Vrouwtje_haram | 19-01-18 | 16:28

Pas maar op, de hele agenda van de Bilderberg-elite/maffia gaat uitgevoerd worden.

rechtsdwalendeautist | 19-01-18 | 16:27 | 1

Vlak ook Committee 300, Club van Rome, Skull and Bones, Knights of Malta, Opus Dei niet uit. Net als de VN, CFR, EU, Interpol, Vaticaan, etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. etc. Gelukkig kan je dat wel snel uitvlakken door iets over aluminiumfolie te roepen.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 17:12

De EU heeft kennelijk niet te veel van ons geld, maar veel te veel.

Fijnstoffer | 19-01-18 | 16:25

Waarom begint dat EU-document bij pagina 45, zat er wellicht een richtlijn voor politici en bestuurders bij?

Foolonthehill | 19-01-18 | 16:24

Wat wonen we toch in een geweldig land en zo 'vrij' ook. Alle vrijheid waar mijn ouders en grootouders voor hebben gevochten en die we herkregen in 1945 wordt met de grond gelijk gemaakt. En dit is nog maar het begin. Nog even en de leren jassen en stampende laarzen zijn terug.
En wat doet de bevolking? Niets. Helemaal niets. Die buigt als een knipmes voor de Maffia in Brussel.

Lupuslupus | 19-01-18 | 16:23 | 2

Schrijf een briefje aan Jan

atheïstisch stemvee | 19-01-18 | 16:29

Het begint eng te worden. De horrorfilm wordt werkelijkheid.

dr Rechts | 19-01-18 | 16:22

En iedereen die zich niet houdt aan die richtlijn komt niet in aanmerking voor een keurmerk. Het faciliterende platform kan tevens worden vervolgd wegens haatzaaien, opruiing, discriminatie of het verspreiden van nepnieuws. Boete vanaf 50 miljoen euro. Ik vind deze Europese Unie en eng.

atheïstisch stemvee | 19-01-18 | 16:21

Ik begrijp dus dat ik eigenlijk gewoon heel hard Allahu Akbar mag roepen op Schiphol en dat niemand dan actie onderneemt?

Rest In Privacy | 19-01-18 | 16:18 | 2

Zeker, want je mag volgens Terra best op die manier uitdrukken dat je opgewonden bent, heeft niets met terrorisme te maken.

SmegmAllah | 19-01-18 | 16:22
-weggejorist-
MarcS | 19-01-18 | 17:21

Men vergeet dat er ook nog mensen zijn die wel geleerd hebben
zelfstandig te denken en redeneren.
Islam past niet in de westerse samenleving, sterker nog islam heeft nog nooit
ergens tot verbetering geleid. En dat zal ook nooit gebeuren, want moslims
hebben er niet de juiste mentaliteit voor om iets in hun omgeving te
verbeteren, zij missen "das gewisse etwas" wat nodig is om iets nieuws
uit te vinden.
OK, ze hebben het eerste condoom uitgevonden van schapendarm, maar
het waren de Fransen of de Britten die het verder ontwikkelden door de
darm eerst uit het schaap te halen.

getzappad | 19-01-18 | 16:17 | 10

Jorisendedraak | 19-01-18 | 16:29 Absoluut correct!!!
Ik begrijp dan ook niet waarom zo'n bewezen nutteloze parasitaire doodscult
zo nodig de hand boven het hoofd gehouden moet worden.
Modoms eisen respect voor hun cult, maar weten blijkbaar niet dat je respect
eerst moet verdienen.
Die hele modom-cult is onlogisch, de hele koran uit je hoofd leren is
onpraktisch, vooral gezien de hoge mate van inteelt in die cult.
De Joden pakten dat ietwat handiger aan, ze leerden iedereen lezen en schrijven.
Dat er in de islammerige wereld een extreem gebrek aan logica
bestaat bewijst het feit dat alle Joden volgens hen dood moeten.
MAAR ondertussen wel profiteren van alle uitvindingen die door de Joden
zijn gedaan, idem voor alle uitvindingen van westerse BLANKE slimmeriken,
en de oost-Aziaten vooral niet vergeten.

Ik wil er voor pleiten dat alle islamieten in een land gaan wonen waar islam
het voor het zeggen heeft, en om het eerlijk te houden vice versa.
Na die volksverhuizing vergeten we gewoon dat er islamlanden zijn
(grenzen potdicht), en iedereen leefde nog lang en gelukkig (althans dat
hoop ik).

getzappad | 19-01-18 | 17:42

getzappad | 19-01-18 | 16:17
Grijns. Maarre het waren de oude Egyptenaren die condooms maakten van heel fijn linnen. Flinterdun.

toetssteen | 19-01-18 | 17:55

Acar_ketimun | 19-01-18 | 16:59 Ik vind het van een gebrek aan kennis
getuigen dat u een succesvolle bankiersfamilie verwijt dat zij de haat tegen
Joden financieren.

getzappad | 19-01-18 | 18:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Ik wil nog best geloven dat een groep als Quilliam het allemaal goed bedoelt. Er is ook niets op tegen dat de leden van Quilliam het debat over terrorisme en islam proberen te beïnvloeden door aan dat debat deel te nemen.
Het is heel wat anders als een vaag clubje belangenbehartigers en academici zich middels Europese subsidies een quasi officiële status aanmeten. En dubieuze richtlijnen voor overheden en journalisten opstellen. Waarin letterlijk wordt opgeroepen om de letterlijke waarheid niet te benadrukken in de berichtgeving.
En het is nog veel onrustbarender dat ik nooit eerder in de media berichten zag over het bestaan van deze club. Terwijl ik het meer dan waarschijnlijk acht dat de nodige hoofdredacteuren, burgemeesters en leidinggevenden bij politie e.d. alle aanbevelingen al hebben omgezet in beleid. De ontzettend omzichtige berichtgeving over 'incidenten' waarbij de islam (waarschijnlijk) een rol speelt, doet zulks in elk geval vermoeden.

Mike_DB | 19-01-18 | 16:17 | 2

Juist.

Guiermo | 19-01-18 | 16:27

En zo vallen er steeds meer puzzelstukjes op plekken waar we in eerste instantie totaal niet begrepen hoe zoiets kon. Dit is allemaal geplanned, tot aan het steriel maken van kritische media aan toe. Of u ziet de link niet met De Persgroep en het sindsdien veranderde Nederlandse Medialandschap? Het zou te ver gaan om te denken dat die aangestuurd worden vanuit Brussel. Maar zo te lezen hierboven zou het ook helemaal geen gekke gedachte zijn aangezien we dus gecontroleerd en gestuurd dienen te worden. Misschien eens kijken of er warme banden zijn tussen dat Terra en die Persgroep lijkt me dan een mooi dossier voor de Geenstijl.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 16:27

Kunnen we binnen kort weer een ondergrondse oprichten net als in 40/45

De geit is gemolken,betekend dan --- een aanslag door moslims.

pegaje | 19-01-18 | 16:17 | 2

Nou die ondergrondse komt er natuurlijk niet want hoe moet je dat organiseren wanneer je niet eens namen en b.v. emailadressen weet? Er zijn blogs waar de moderator op verzoek van de personen die dat willen, emailadressen doorgeeft. Dat is hier bij GS niet het geval maar wie weet komt dat nog als de nood aan de man is. Maar dan is het waarschijnlijk al veel te laat.
Nee hoor, laat alle hoop maar varen.

Lupuslupus | 19-01-18 | 16:28

Het schaap is over de dam betekend dan.......... de grenzen zijn open.

Jee-dee | 19-01-18 | 16:28

Wat een gekkenhuis. Volgens dit Terra instituutje (hetgeen staat voor "Terrorism and Radicalisation""; "a European project supported by the European Commission DG Home Affairs."; dus zwaar aan het subsidie-infuus) mag je over "terrorist activities" niet spreken in termen van "war or evil"?

Hoe moet je er dan wel over spreken: een luide schreeuw om aandacht? Een krachtige uitnodiging tot dialoog? Je mag het niet meer over jihad hebben, en dat een aanslagpleger Allah U Akbar schreeuwt, moet je ook niet meer vermelden, want "can be translated as “God is the Greatest,” is extremely important to and commonly used by Muslims."

Een belachelijker advies tot wegkijken heb ik nog nooit gelezen. Subsidie intrekken en opheffen dat Terra.

Dr_Johnson | 19-01-18 | 16:17 | 1

Of een aanslag op een vliegtuig reduceren tot een ramp. Want daar blijft Ruggeloze Rutte nog steeds bij. Niet dat het geen ramp is, maar aanslag heeft die laffe tak nooit in de mond genomen. Nu begrijpen we steeds meer waarom. Want ook Rutte is deel van het EU Rad van Fortuin, en hij draait daar vrolijk zijn rondjes zolang het nog kan.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 16:23

De EU doet er beter aan om richtlijnen op te stellen voor het zonder pardon terugsturen van al die kansloze, zogenaamde asielzoekers.

Jorisendedraak | 19-01-18 | 16:16

Dus bewust feiten weglaten om een bepaalde groep niet te kwetsen? Je suis charlie toch?

GroetenVanUrk | 19-01-18 | 16:14

Religieus taalgebruik, waarvan sommige zinnen inderdaad vrij algemeen zijn. Tweet van gisteren bijvoorbeeld van Cor Verkade (mede-Sponsor van Evenement Nederlandse Leeuw en in wiens Amsterdamse kelder Forum voor Democratie bivakkeert, Thierry Baudet is trouwens ook een van de sprekers op dat evenement): "Ik zal met Gods hulp (mooiere variant van D.v.) van de partij zijn en zie er zeer naar uit onder dankzegging voor de organisator @RutgervdNoort die me de eervolle mogelijkheid gaf te sponsoren... " twitter.com/CorVerkade/status/9541342... Inshallah is daar mee te vergelijken bijvoorbeeld en.wikipedia.org/wiki/Inshallah Deze man is voor zover ik weet protestants en ik denk ook orthodox daarin, maar ook in die kringen is dit dus een gangbare uitdrukking.
("domineeszoon Cor Verkade, die zijn Amsterdamse kelder aan Baudets partij ter beschikking heeft gesteld" www.rd.nl/opinie/is-baudet-bezig-met-... ).

nickolaas | 19-01-18 | 16:12

zwartzondersuiker | 19-01-18 | 16:10 |
Kijk je even niet en dan staat er een dijk van een artikel. Dank u voor het opmerkzaam maken.

toetssteen | 19-01-18 | 17:43

Het is allemaal Fascisme, maar je kan beter zeggen, wat een naar stel naoorlogse NSB'ers zijn er toch weer.

FreeVogelaar | 19-01-18 | 16:08

In het verleden was het boek "1984" een waarschuwing. De EU gebruikt het als handboek.

De EU is op het punt gekomen te bepalen wat de waarheid is. Het is nu nog een kwestie van tijd voordat er ook een soort inquisitie komt. Een soort rechtbank die onderzoek doet naar 'nep nieuws' en daar strenge straffen aan hangt. Ik denk dat de EU er goed aan doet om eens bij geestverwanten langs te gaan. Ik denk aan de leiders van Palestina, China, Iran, Saoedi Arabie, Rusland en natuurlijk Noord Korea. Met de eerste 4 genoemde gebieden is de EU al goede vrienden. Van de laatste twee valt een hoop te leren.

El Rico Grande | 19-01-18 | 16:08

Maar vervolgens denken dat het vooropgezette plannen zijn van de EU, wordt afgedaan als complotdenken. In plaats daarvan moeten we geloven dat de EU echt machteloos is als het gaat om "vluchtelingen", crises, ingrijpen, bevolking beschermen etc. etc. en gaan we volledig voorbij dat niets, maar dan ook niets ongeplanned is als het gaat om politiek. Follow the money, en kom dan nog eens iets roepen over aluhoedjes en complotdenkers. En hoe doe je zo'n omvolkings complot trouwens af als onzin, terwijl het zich in de realiteit druk om je heen manifesteert? Gewoon niet willen snappen en een andere werkelijkheid aanhangen want dat is nu eenmaal veilig. Uw overheden haten u, intens...

Acar_ketimun | 19-01-18 | 16:07

En bij elke berichtgeving over een terroristische aanslag dient verplicht expliciet vermeld te worden dat het niets met de islam te maken heeft, en dient opgeroepen te worden tot betere bescherming van moskeeën in West-Europa.

digibeest | 19-01-18 | 16:07 | 1

En dat islam vrede is.
En dat er meer stageplaatsen moeten komen.

digibeest | 19-01-18 | 17:13

En de Volkskrant lezer slaat tevreden met een warm gevoel zijn krantje dicht en denkt; "Zo, nu wordt alles weer zoals vroeger."

Rest In Privacy | 19-01-18 | 16:07

"The word “jihad”, for example, is often mistranslated as “holy war” and connected to terms like wrong, dangerous, sinister, etc."

Je zou de kneuzen die dit soort interpretaties van mohammedaanse terminologie niet begrijpen uit ergernis een exemplaar van Shariah-handboek 'Reliance of the Traveler in alle lichaamsholtes willen proppen.
Daarin staat exact omschreven wat jihad (zowel de 'grote' als de 'kleine' jihad) feitelijk impliceert.
Voor iedereen op te zoeken (PDF alert) op pagina 599:
www.mijnkerk.com/files/Reliance_of_the...

Ibn al Ashraf | 19-01-18 | 16:06 | 2

Het is altijd treurig als een overheid (in welke vorm dan ook) zich bezig houdt met de uitleg van kerkelijke (in welke vorm dan ook) geschriften.

El Rico Grande | 19-01-18 | 16:11

Begrijpend lezen is moeilijk voor deze sneuneuzen. De koran moet je letterlijk nemen. Het is een wetboek voor de moslim. Waarom willen betweters dat dan betwistten. Het zijn kippen die de vos vragen samen te spelen. Naïevelingen.

Jimmy200 | 19-01-18 | 16:41

Ah, de geschiedenis herhaalt zich.
90 jaar 3 generaties en men heeft het nog niet geleerd.

Ing. eslapen | 19-01-18 | 16:05

Als de EU een dictatuur word dan adviseer ik fascisten zoals ollongren om extra bewaking aan te schaffen. Jullie zullen het nodig hebben.

Wasbakplasser | 19-01-18 | 16:05 | 1

Dat wordt al geregeld in de vorm van een EU leger. Hoort gewoon bij het plan.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 16:09

Ik vind het ook niet kunnen dat de krant trouw en andere verzetskranten tijdens de tweede wereldoorlog gebruik maakten van anonieme schrijvers voor hun illegale activiteiten. Hiermee hebben ze de bezetter eigenlijk gedwongen tot marteling om namen boven water te kunnen krijgen. Bovendien hadden ze heel wat milder over de daden van de bezetter kunnen schrijven. Dat heeft alleen maar voor onrust gezorgd en daardoor zijn mogelijk andere mensen ook in het verzet gegaan waarbij mogelijk weer doden zijn gevallen. Ook is er veel te weinig aandacht geweest voor de ideële motivatie van de bezetter zoals de achterstelling van de Duitsers bij het verdrag van Versailles. Wanneer wordt dit allemaal erkend en rechtgezet?

down | 19-01-18 | 16:05

Richtlijnen als bindend voorschrift of als advies? Adviezen zijn vrijblijvend.

Rest In Privacy | 19-01-18 | 16:04 | 1

Ze kijken eerst even hoe het landt, daarna verplichten.

MarcS | 19-01-18 | 17:18

Ik knal er gewoon een godwin in, kan mij het schelen.

Nazi's zijn. Allemaal.

knutsel_ | 19-01-18 | 15:59 | 1

*het

knutsel_ | 19-01-18 | 16:00

Deze maatschappij is kapot aan het gaan, doe mij maar een andere.

Klinisch dood | 19-01-18 | 15:59

Welke sanctie staat erop als men zich niet aan die richtlijnen houdt?
Welke straf krijg je als je weigert een bepaald berichtje te verwijderen?

kweethetooknietbeter | 19-01-18 | 15:58

Maar als de IDF een keer een bommetje gooit op een Gazaanse haathut, vooral tot in den treuren blijven uitmelken, dames en heren van de media!

Gualtiero | 19-01-18 | 15:56

Weer een reden om mijn afkeer voor alles wat met de EU te maken heeft, te laten groeien.

loser | 19-01-18 | 15:56

Het gaat nu wel heel snel van eng naar enger naar gevaarlijk en vervolging met die totaal doorgedraaide linkse gekken in de politiek, het onderwijs en de overheid. Er moet iets gebeuren ! Deze waanzin moet tot staan worden gebracht of we leven binnen de korste keren in een soort van islamitisch china waar je geen woord mag zeggen of er staat een statsi voor de deur.

GerMonster | 19-01-18 | 15:56

Steeds vaker krijg ik het gevoel dat ik in een matige science-fiction serie uit de jaren 1970-1980 aan het belanden ben...

Doodeng dit.

EefjeWentelteefje | 19-01-18 | 15:55

Nee jihad betekent zeker "mag ik van U een frietje met ?". Zijn ze helemaal gek geworden met hun gesubsidieerde powerpoints ?

van Oeffelen | 19-01-18 | 15:55

Fawk, mensen, we moeten echt de straten opgaan of iets dergelijks. Het begint echt eng te worden.

tata1981 | 19-01-18 | 15:53 | 4

Mark_D_NL | 19-01-18 | 15:56
oorlog van wie tegen wie dan precies ? Want zowel krankzinnig links als de normaal denkende mens is nu niet bepaald in het bezit van een georganiseerd leger. Nee ook de islam maloten hebben die luxe niet.

GerMonster | 19-01-18 | 15:58

De EU heeft zijn eigen graf gegraven

tata1981 | 19-01-18 | 15:58

@tata1981 | 19-01-18 | 15:58
Ik denk dat dat pas komt als de EU de EU-belasting gaat invoeren; dan moet iedereen ineens BETALEN en dan is de pret er voor veel inwoners van EU-landen ineens vanaf. En die zullen niet op hun handen blijven zitten, zoals wij hier nog steeds blijven doen.

kweethetooknietbeter | 19-01-18 | 16:08
▼ 1 antwoord verborgen

We zijn weer terug bij 'Entartete Kunst'. De (vrijheid van) pers voldoet niet aan het ideologische walhalla van de Lingsche Deugmensch, dus Verboten.

SmegmAllah | 19-01-18 | 15:52

ollogron go home......!
ollogron go home......!
ollogron go home......!
ollogron go home......!

Kanarie_Geil | 19-01-18 | 15:52

De EU staat gelijk aan Oorlog, een geheide Oorlog. Wordt de EU niet gestopt dan is de ellende binnen enkele jaren niet te overzien. Het kutte aan NL is.. het is klein. Wanneer die EU ellende los breekt kan je nergens naartoe.. Dus of de EU wordt gestopt of je het is zo snel als mogelijk Nederland, tijdelijk, verlaten. Wil je de EU raken, dan moet je Nederland aanvallen. Leg Nederland lam en heel veel loopt vast..
--
10.000en European zijn geheel afhankelijk van de EU financieel, alles....... Die geven hun goud gerande baantje niet op, die zullen alles doen om te kunnen blijven graaien. En wanneer je denkt dat de EU gesopt kan worden door verkiezingen dan snap je er echt niets van.. De Oorlog is aanstaande, vecht of vlucht.. Of, wanneer je een enorme zuigende NSB-er bent (Dus alle d66ers) sluit je je aan de bij de EU.

Mark_D_NL | 19-01-18 | 15:52 | 1

Het mag dan wel klein zijn, we hebben wel de Bilderbergers. Meteen ook een van de weinige reden waarom nederlandse bestuurders denken iets voor te stellen, maar het is een groot pionnenspel met een continent als offer, en een ideologie als wapen. Of instrument hoe u wilt. Het doel is verandering, maar niet eentje die ten goede van u of mij komt. Verre van, het doel is een nieuwe ideologie installeren. Daarvoor moeten oude eerst worden afgebroken en daar is men nu hard mee bezig.

Acar_ketimun | 19-01-18 | 16:13

Nog even en er mag helemaal niet meer bericht worden over aanslagen, voor je het weet speel je ook nog eens de "populisten" in de kaart. Nee, dan kan je beter 500 miljoen burgers proberen voor te liegen en om de hete brei heen draaien.

Wat een ontzettend stel........ zijn het ook.

Alfred E. Neuman | 19-01-18 | 15:51 | 6

@Lewis Lewinsky | 19-01-18 | 16:03
Dat hou ik liever voor me. Ik wil de Joris-van-dienst een beetje te vriend houden, ben weleens meer een tijdje "afwezig" geweest.

Alfred E. Neuman | 19-01-18 | 16:06

Alfred E Neuman, de baas van het gekkenhuis Mad EU-azine?

El Rico Grande | 19-01-18 | 16:17

@Alfred E. Neuman | 19-01-18 | 16:05
Islam, christendom, boeddhisme: Het is volkomen (al dan niet vegetarische) worst voor de überlords in Brussel.

McSplutter | 19-01-18 | 16:28
▼ 3 antwoorden verborgen

De EU tuigt in een razend tempo gewoon een heel Ministerie van Waarheid (Minitru) op, en de MSM staan nog net niet te juichen maar ondergaan het schouderophalend. Geen wanklank van de NVJ, van de RvJ, van de NPO, en ook zelfbenoemde nepintellectuelen zijn er muisstil over, op een enkele na.
Rare tijden.

Stormageddon | 19-01-18 | 15:51 | 1

+1

O2Neutraal | 20-01-18 | 14:30

Terroristisch activiteiten zijn van een pure negativiteit. Daar doet niemand wat aan! Ze toeschrijven aan devotionele Islam in plaats van politiek islamisme is wat de schrijver van dat stuk eigenlijk bedoelt maar niet zegt.

Einde van de Domheid | 19-01-18 | 15:51 | 1

Ik begin me zo langzamerhand af te vragen of de grootste bedreiging voor onze samenleving komt van de islam (welke vorm dan ook) of van de eigen-kweek onderdrEUkers.

McSplutter | 19-01-18 | 16:07

Narratief is te koop. Als je niet koopt word het er met geweld in gestampt. Alles om de muslims te pleasen. Maar waar blijft de discussie over de pedofilie en het hoofden afhakken? We mogen dat niet verschrikkelijk vinden. Maar net als jullie zeggen. De typhus! Ik zeg wat ik wil. Mohammed was een rovende pedofiel en zijn volgers willen ook kinderen verkrachten omdat mohanned dat deed en ik vind ze daarom allemaal viezerikken. Allemaal!.

LifeCatcher | 19-01-18 | 15:50 | 2

"Maar waar blijft de discussie over de pedofilie en het hoofden afhakken?" Dat wordt gepareerd met "Jullie Nederlanders zijn veel grotere pedofielen, en allemaal" en "Maar dat is niet mijn islam". En een discussie is het al helemaal niet als men vervult is van de eigen ubermensch houding die "religie" nu eenmaal in zich heeft. Daar is uw "discussie".

Acar_ketimun | 19-01-18 | 16:17

Mohammed raadde zijn volgelingen aan om met kindertjesbte trouwen, "zodat zij met jou kunnen spelen en jij met hen". Op welke leeftijd mogen kinderen uitgehuweelijkt worden in de islamitische wereld? Mohammed wilde zelfs met een baby trouwen, maar de baby kwam te overlijden. Smeerlapperij die hele islam.

tata1981 | 20-01-18 | 06:49

"Impact Dutch Knowledge and Advice Centre for psychosocial care"

Meer is niet nodig om te begrijpen dat dit een voorbode is van 1984.

Flipus | 19-01-18 | 15:48

Ik hoop toch echt dat GS nu een beetje overdrijft.
* alternatieve woonlocatie zoekt *

Eigenaar_IJsland | 19-01-18 | 15:48 | 2

Mag ik dan bij jou (wonen)?

revoluta | 19-01-18 | 16:01

Helaas woon ik niet op Ijsland, was alleen (deel-) eigenaar

Eigenaar_IJsland | 19-01-18 | 16:11

Nog even en 1984 is niet meer van toepassing, maar schakelen we vrijwillig gedwongen over op "Brave New World" in de volgende generaties.
Dan weten ze niet beter want er mag niet gedacht worden. Dit geldt uiteraard alleen voor de mensen die zich binnen de gedachtenpolitieinvloedssfeer bevinden. Diegenen die erbuiten staan zijn uiteraard de terroristische en staatsgevaarlijke nepnieuwsverspreiders die ten koste van alles niet de staadswaarheid mogen bezoedelen. Want waarheid is fragiel en moet ten koste van alles bescherm worden tegen mensen met meningen die afwijken van wat er is vastgesteld.

Dezenaamhier | 19-01-18 | 15:48

WTF, zelfs als niet gedicteerd zou worden hoe “Jihad” en “Allah u hakbar” geïnterpreteerd zouden moeten worden is dit fouter dan fout. Journalisten bepalen toch godverdomme zelf wel wat ze schrijven? Laat maar aan de EUSSR over om grondrechten met de grond gelijk te maken in hun dubieuze strijd om van daders slachtoffers te maken

mr.money | 19-01-18 | 15:46

"teveel" nadruk leggen op de slachtoffers'
Dat men uberhaupt al spreekt van slachtoffers. Wonderbaarlijk. Of bedoelt men: slacht-offers?

Croxifoxio | 19-01-18 | 15:45

Als het laatste wat je voor je dood Heil Hitler was zouden mensen dan ook blijven ontkennen dat het met nazisme te maken had?

Nederland, takbir! AA

Mokum Kosher | 19-01-18 | 15:45 | 2

Waarschijnlijk. Mensen met armbanden met een swastika erop waren ook echt geen extreme nazi's. Dat moord en doodslag onlosmakelijk met de Koran (en daarmee de Islam) te maken heeft, wil er bij de EU kliek niet in. Eerder steunt de EU kliek moorddadige regimes van Palestina en Iran, schudt men de handen van de mensen die andersdenkenden onderdrukken en ombrengen, weigert men zich uit te spreken voor een vrij Iran en houdt laf de mond.

El Rico Grande | 19-01-18 | 16:24

Soms denk ik wel eens dat men zo bang voor een herhaling van WOII, dat men alles op alles zet om datgene waar WOII voor stond, om datgene proberen te voorkomen, dat men niet merkt dat men JUIST precies datgene aan doen wat willen voorkomen. Maar dat is slechts mijn gedachte, mijn mening.

kweethetooknietbeter | 19-01-18 | 16:27

Had NL maar een Echte Leider, die het belang vd bevolking op het oog heeft. En zonodig in een bak ijswater gaat zitten.

Poekieman | 19-01-18 | 15:45 | 1

Wij hebben Rutte.

ZZP-er | 19-01-18 | 17:14

De voortaan verwarde man i.p.v. terrorist en lage suikerspiegel i.p.v. aanslag?

Osdorpertje | 19-01-18 | 15:44 | 4

@mr.money | 19-01-18 | 15:47
Hangt er vanaf of u ook met uw auto op het stationsplein Israëlische toeristen aanrijdt. Richtlijn is dat dan alle camera beelden gewist moeten worden.

Osdorpertje | 19-01-18 | 15:52

ik hoef totaal geen details te weten, of hoeveel slachtoffers of wat dan ook.
Gewoon soort gebeurtenis en welk geloof de dader had.
of anders welke nationaliteit van origine.

Dat zou wel zo eerlijk zijn

Rene046 | 19-01-18 | 19:57

bedoel zoiets van Homo kopt baksteen van Islamist of Marokkaan

Rene046 | 19-01-18 | 19:59
▼ 1 antwoord verborgen

Volgens Juncker & Timmerschwanz zijn wij simpele zielen te dom om context te zien? Alaafhakbar in combinatie met "PLOF" heeft echt geen verdere duiding nodig.

Guido | 19-01-18 | 15:43

De EU weet wat goed voor u is.

Rest In Privacy | 19-01-18 | 15:43 | 1

Maar daar trekken ze zich vervolgens geen donder van aan en gebruiken wat goed is voor de EU.

McSplutter | 19-01-18 | 15:53

It giet aon!

kaasfondue | 19-01-18 | 15:43 | 2

Wel lekker duidelijk voor de rechterlijke macht. Iedereen die zich niet aan deze richtlijn houdt is een fascist.

kaasfondue | 19-01-18 | 15:48

Kaasfondue: Daar is de EU ook op uit, om burgers door middel van indoctrinatie en de woordelijke termen "racist" en "fascist", die continu door linkse politici en figuren zoals Sylvana en Sunny gebruikt worden, om die burgers zo te laten zwijgen.
Lees mijn comment van 16.06 maar, zoals ik denk dat het misschien in de toekomst gaat lopen.

De-Glijdende-Rechter | 20-01-18 | 16:15

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken