Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EU brandmerkt keurig onderbouwd GeenStijl-topic als nepnieuws. Dus vul deze klacht in!

Lieve lezers. Bij dezen een laatste communiqué voordat we in Den Haag voorgeleid worden als informatieoorlogsmisdadigers. We hebben het gedaan. GeenStijl is officieel door de EU gebrandmerkt als nepnieuws. 

Welja. Ge-NSB'd door de klikwijven van het Oekraïense verkeersbureau

Hier volgt een linkje naar een artikel van EU vs Disinfo, onderdeel van de EU's East StratCom Task Force. Achter het linkje leren we het volgende. GS zou schrijven dat: "Ukraine is a highly corrupted, fascistic country, which is the centre of international drug and human labour traffic." De EU's "disproof" hiervan luidt: "[The article] repeats older disinformation about regime in Ukraine. No supporting facts given."

Okay, en nu is #teamtruth weer aan zet, met je "no supporting facts". De context is het praatje dat Oekraïense president Poroshenko op 27 juli 2015 aan universiteit Leiden kwam geven. GS schreef destijds:

"Het is lovenswaardig dat Porosjenko de Nederlandse bevolking de gelegenheid geeft hem te vragen waarom zijn land een van de meest corrupte overheden van dit continent heeft. Hoe het zit met die (latente) fascistische politieke onderstroom van het land. Waarom zijn land als "one of the largest suppliers of slave labour in Europe" een epicentrum van mensenhandel is. Waarom zijn land een van de belangrijkste doorvoerhavens voor de internationale drugshandel is."

Hier kunt zelf checken dat we niet achteraf linkjes hebben toegevoegd of de tekst aan hebben gepast, dit was de originele publicatie.

Zoals u leest, we noemen Oekraïne geen "fascist country", we wijzen op de daadwerkelijk bestaande "(latent) fascistische politieke onderstroom" in het land, gestaafd door een artikel in gerenomeerd kwaliteitsmedium The Guardian, geschreven door de Oekraïense socioloog Volodymyr Ishchenko. Hij toont vrij nuchter aan dat ondanks dat veel fascisme-beschuldigingen aan het adres van Oekraïne Russische propaganda zijn, Oekraïne autoriteiten en mainstream publieke opinie inderdaad "continue to show unacceptable ignorance of the danger from the far right and even openly neo-Nazi forces, cooperating with them in elections and allowing them to take positions within law enforcement."

De bewering dat Oekraïne wordt bestuurd door "een van de meest corrupte overheden van dit continent", werd onderbouwd met een destijds 1 jaar oud rapport van Transparency International. Dat het land "one of the largest suppliers of slave labour in Europe" is, hebben we ook niet zelf verzonnen. Dat schreef een zusterorganisatie van de immer respectabele VN, de International Organization for Migration. Dat linkje is nu om ons onbekende redenen deaud, maar de web archive alsook wiki heeft het wel onthouden, en ook de CIA vindt het geen onzin. De informatie dat het land een doorvoerhaven is voor de internationale drugshandel, komt ook gewoon van het Amerikaanse MinBuza. 

Dus wat lul je nou, Europese fop-Unie!?

De Oekraïense lobby NGO Promote Ukraine doet een keer een melding en jullie nemen het gewoon klakkeloos over? Waarom? Omdat wij het zijn? Omdat we dat intekenen & wegwezen destijds op video vastlegden? Vanwege ons referendum? Omdat we in tegenstelling tot alle tiklaven van de MSM een beetje EU-kritisch zijn? Wat is dit voor een shit? Die hele EU anti-fake news campagne is gewoon een stel omhoog gevallen voorleesmoeders die zich ineens menen met het internet te moeten gaan bemoeien.  Vrij gevaarlijke voorleesmoeders, dat dan weer wel.

Mocht u bezwaar willen maken tegen bovenstaande ongefundeerde EU-lastercampagne, dan kan dat zoals u onderstaand ziet, gewoon keurig via dit linkje. In het vakje 'comment' gewoon de url van dit topic (https://www.geenstijl.nl/5140332/nepnieuws-in-je-broekje/) plakken. DAT ZAL ZE LEREN.

Vragenlijst uit 1984

Bonus leestip: deze twitterdraad (tweet opklikken)

Social

Reaguursels

Inloggen

Backup uit onverwachte hoek zojuist. EenVandaag doet verontwaardigd verslag over gang van zaken, raadt zelfs aan dit artikel op GS te lezen. Zo hoort het ook. In gevaarlijke tijden zijn ge-/verschillen niet meer belangrijk en worden de gelederen gesloten. En dit zijn hele gevaarlijke tijden.

VanEndehoven | 19-01-18 | 19:19

Gemeld bij EU nep nieuws via linkje.
EU is ergste uitschot ooit.

Raider Twix | 19-01-18 | 16:15

moet men niet met feiten onderbouwen waarom de aangebrachte feiten niet kloppen? of wijst de melding: no supporting facts op het feit dat ze zelf niet met tegen bewijs komen?

Bread_Pitt | 19-01-18 | 11:10

Die hele site , 378 pagina's lang leest als nepnieuws. Ik weet behoorlijk wat van Rusland , Oekraine omdat mijn schoonfamilie er woont. Veel van de aangemelde 'desinformatie' is gewoon keiharde waarheid en geen nep-nieuws. Dat wij in het westen een andere mening hebben maakt de waarheid nog niet on-waar.

inlogknopje | 19-01-18 | 10:22

Probeerde bezwaar te maken, met een volgens mij inhoudelijk redelijk betoog. Maar rara-hoe-kan-het, op een of andere manier krijg ik het er niet doorheen.....

Mocht iemand het willen proberen, knip en plak met alle liefde...:

It seems you are too quick in judging the original publication, as well rather bad at translating the original Dutch to English. Also, you seem to be doing exactly that which you accuse others of.

It does not simply state that Ukraine is a ‘Highly Corrupt’ country, it states that Ukraine ‘has one the most corrupt governments on the continent’. Semantics, but a true difference nonetheless.
The original publication provides a link to a 2014 publication of Transparency International, in which Ukraine ranks 142 in the Eastern Europe en Central Asia region. Granted, the rapport is perhaps 4 years old, however I refute the idea that Ukraine has been able to make such significant steps that is no longer anywhere near the bottom of the Western Europe and EU region’s ranking.

If it has, please provide the link. It is the least you can do as that is what the original publication also did.

With regards to the ‘fascist’ charge, the state that the country has a ‘latent fascist political undercurrent’. Again, it provides a link to an article stating that, you do not provide anything to refute this, and make the charge seems more explicit then it originally was.

And with regards to the drugs trade, it refers to US State Department findings from 2014 in which it earmarks Ukraine as a major hub of international drug trade. Again, it may be an older publication, but the rapport refers to Ukraine’s anti-drug policy masterplan from 2010 to 2015 and yet it still refers to it as a major hub for several major trafficking routes in the penultimate year of its implementation of its 5-year drug policy. Again I refuse to believe to of hand that the situation has improved so well as to assume this ain’t so anymore.
And again, you provide no data whatsoever to refute this.

Added to this that the original complaint marking the article as Desinfo, has been lodged by the Promote Ukraine NGO, it makes me very very suspicious that this complaint is a genuine as it pretends to be.

Also, the original publication was from 2015, so the charge that it hinges on older disinformation is rather dubious to say the least. The information was only 1 year old at the time of publication.

Please do not allow NGO’s, or any other organisations, to use this ‘EU vs Desinfo’ for their own political practices.

Sjakiedederde | 19-01-18 | 09:35

Dus hun opmerking over zgn nep nieuws is zelf nep nieuws.Er is zoveel desinformatie tegenwoordig over "nieuws' dat men geneigd is de handdoek in de ring te gooien en helemaal niets meer te volgen dat het woord nieuw(s) bevat.
Alles is zo fake en nep heden ten dagen dat je beter alles wat nieuws en reclame en zelfs het weer/klimaat bevat langs je heen moet laten gaan.
Leef je eigen leven volg niks en je voelt jezelf stukken beter=gezonder.
Als je overal over moet nadenken wat er op je af wordt gevuurd aan info gedurende de dag dan heb je nog geen tijd meer om naar de wc te gaan.

hetwerktniet | 19-01-18 | 08:32

Tijd voor een rechtszaak ? Voldoende argumenten om de juridische strijd aan te gaan lijkt me. Donateurs genoeg hoor, gezien het aantal reacties. Jullie kunnen ook wachten op een volgende beschuldiging, maar kunnen dan misschien niet zo gefundeerd reageren. En als er eenmaal jurisprudentie ligt, is het gebruikelijk daarnaar te verwijzen. Een stapje verder zou zijn deze instantie aan te klagen wegens laster/smaad. Aanval is vaak de beste verdediging. Kom op juristen die GS een warm hart toedragen.

SlimmeBelg | 19-01-18 | 04:42

Blijkbaar is er 1 bron die vindt dat geenstijl.nl fakenews verspreidt en dit ook aan het ministerie van waarheid van de EU heeft gemeld. Een NGO die Oekraine promoot (heeft Pechtold trouwens meer dan 1 appartement cadeau gekregen ? ook aan de Zwarte zee ?)

Maar zo snel als diegenen die beschuldigd worden van desinformatie op de lijst van het ministerie van waarheid komen zo lang duurt het weer om deze informatie eraf te krijgen ? Dus als er daarna 100 gemotiveerde verzoeken komen om diegene die wordt beschuldigd van desinformatie weer te verwijderen van deze lijst dan gaat dit heel lang duren of is dit zelfs niet mogelijk ? Het vertrouwen groeit met de dag in de EU, het vertrouwen in een opstand.

Roze_bril_drager | 19-01-18 | 01:57

"De informatie dat het land een doorvoerhaven is voor de internationale drugshandel, komt ook gewoon van het Amerikaanse MinBuza. "

Het is een veel belangrijkere doorvoerhaven voor wapens, een prominente leverancier van 'clandestiene' leveranties aan niet al te frisse regimes en sanctie-ontduikers.
De rol van de de Oekraïense defensie-industrie mag niet onderschat worden, het omhelst 1/3 van de totale sovjet-industrie. Het wegvallen hiervan is voor Rusland een enorme achteruitgang, en voor het westen een potentiële information-grab van historische proporties. Alsof je de Chinezen de blauwdruk van de F35 geeft (oh wacht..). www.globalsecurity.org/military/world...

Abject | 18-01-18 | 23:46
-weggejorist-
Graaf_van_Hogendorp | 18-01-18 | 23:20 | 3

Waar kan ik eigenlijk zelf fake-news-artikelen aanmelden?
Ik wil wel een tooltje maken dat automatisch alle krantenartikelen als fake-news aanmeldt.

Mr. Happy | 18-01-18 | 22:47

Gelukkig, Elsevier is een rechts opinieblad dat ouder is dan internet. Zal ook nooit geen geintjes uithalen maar is gewoon een serieuze bron van informatie. Een blad om heel serieus te nemen (net als GS overigens).

Roze_bril_drager | 19-01-18 | 01:38

Zie ook een aardig artikel op Elsevier, er zijn door een nazaat van Goebels (dacht dat ze allemaal cyanide in hadden genomen) ene Goebellientje Mohgerini een task-force opgezet uiteraard in EU verband. Ze heeft al 3.500 voorbeelden van nep-nieuws.
-
Jammer dat ze één foutje hebben gemaakt met betrekking tot het 'spijker op z'n kop' artikel van GeenStijl.
Dus blijven er nog 3.499 voorbeelden over van nep-nieuws waar we mooi ingetrapt zijn. Daardoor heeft een deel van de bevolking zelfs gestemd op EU onwelgevallige partijen! En dat is een gevaar voor ons allemaal.
-
Om toch weer op die 3.500 te komen, heb ik er nog eentje voor onze EU-nep-nieuws-ministeres-met-voorbeelden Goebellientje Mohgerini.
-
De D66 in Amslamistan heeft nepnieuws verspreid in de categorie: "verdraaiing van de context om iemand te demoniseren". In dit geval gaf de lijsttrekker van de D66 in dat gat aan dat een ingehuurde spreker bij de nieuwe partij FvD homo's vergeleek met honden.
Helaas was begrijpend lezen niet zijn sterkste punt, de spreker bedoelde dat het huwelijk oorspronkelijk was bedoeld om een man en vrouw kerkelijk te binden, om voor nageslacht te zorgen.
Nu krijgt datzelfde begrip een andere lading doordat ook homoseksuelen kunnen trouwen. Maar dan is de strekking van het woord huwelijk anders, namelijk dat je om je liefde voor iemand te willen bezegelen gaat trouwen. Zelfde woord andere lading.
Om zijn betoog te bekrachtigen, namelijk dat het begrip huwelijk nu een andere lading heeft, haalde hij aan dat je dan ook met je huisdier (bijvoorbeeld hond) kunt trouwen als volgende stap. Want dan is ook enkel liefde een drijfveer om zoiets te doen in plaats van nageslacht (en daarmee nieuwe gelovigen).
En zo krijgen meer woorden een andere betekenis of inhoud, of dat voorbeeld gelukkig is laat ik even in het midden. Maar hij noch de FvD heeft ook maar iets tegen homo's noch het homohuwelijk, sterker nog ze onderschrijven het.
Dus is dit smaad vanuit de onkunde even fatsoenlijk te lezen door de D66 haatzaaier.
-
Het door D66 via Twitter verspreidde nep-nieuws is overduidelijk een prachtig voorbeeld, om de teller weer op 3.500 te doen uitkomen.
Nou Kasja heb je er één van Nederlandse bodem en hoef je niet meer helemaal Russisch te laten vertalen op zoek naar jouw eerste echte voorbeeld.
Ze liggen binnen handbereik van je eigen partij.

bananabanana | 18-01-18 | 21:41

Gedaan.

Francieux | 18-01-18 | 20:51

Ik heb het formulier ingevuld:
Thet fact that Ukraine is one of the most corrupted countries of Europe, giving space to fascist people in the government. Geenstijl didn’t say Ukraine was a fascist coutry. But the told the Ukraine government cooperates clise with fascist people. This is true and proven. The international organisation for migration wrote: "one of the largest suppliers of slave labour in Europe" (VN partner) so this might be true too. Lots of more evidence can be added to prove Geenstijl didn’t spread fake news. The fact is YOU do this by framing geenstijl!

Rest In Privacy | 18-01-18 | 20:29

Laar iedereen a.u.b. even dat formulier invullen. Ik weet ook wel dat het waarschijnlijk weinig gewicht in de schaal legt. Maar het is beter dan niets doen. Neem er ook even goed notie van welke Nederlandse partijen voorstander waren / zijn van deze Reichspressekammer. En stem er NIET op. Bij geen enkele verkiezing. Dit is groter dan de vraag wie er over een periode van vier jaar 0,5% op voor- of achteruit gaat. Of dat een stoplicht langer op rood of juist langer op groen moet staan.

Mike_DB | 18-01-18 | 20:05

Tja, Spartacus, om nou 'voorleesmoeders' als pejoratief begrip in te voeren ter belediging van vrouwen in de machtsstructuren van dit land, dat vind ik wel erg lullig. Je kunt toch wel iets anders verzinnen om de dames te naaien? Vraag het anders even aan het GS forum advies netwerk.

eastender | 18-01-18 | 19:59

Veel vrije tijd of gewoon verslaafd, want het regent feiten. Stalinorgel mag dan wel een bommentapijt van waarheden hebben gelegd, toch is niet alles gezegd. Mijn uitermate nuttige bijdrage van de dag?
Mondkapje!

RickTheDick | 18-01-18 | 19:56

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:25

Ook prima. Wat jij wil. Je bent maar een lulletje op het internet. Als jij wil dat ik een moslim meisje ben met een KKK vriendje en een nazi lesbische fantasie en een voorkeur voor Turkse negerlullen dan mag je dat fantaseren. Sterkte.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:53 | 7

De Koreaanse Slet doet toch wel iets goed dat er zoveel reacties op komen. Kennelijk spreekt hij toch steeds een gevoelig punt aan bij mensen.

Controllos | 18-01-18 | 20:25

@Controllos | 18-01-18 | 20:25
Kwestie van lang genoeg mensen uitschelden; dan reageren ze als vanzelf een keer.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 20:32

Het is een volksmenner. Maakt iedereen voor van alles uit. Roept nog even dat die Jood is en gaat weer verder met schelden en verkondigen hoeveel beter hij wel niet is dan alle anderen.

Re:Kniftig | 18-01-18 | 20:32
▼ 4 antwoorden verborgen

TeeJee | 18-01-18 | 19:40

Een klassieke Ad hominem

Het is geen mysterie waarom die nodige rechtse wind niet van de grond komt. Jullie zijn vooral agressieve valse jakhalzen en hebben weinig kennis en geen daadkracht. Succes met je leventje. Maar ik, en tig veel andere mensen lachen jullie vierkant uit.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:46 | 6

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:55
Je letterlijke woorden nadat al je gezwam was weersproken, je stellingen allemaal onjuist bleken en geen enkel feit overeind bleef;

"Ik heb geen zin meer in deze discussie"

Snap ik wel, het is natuurlijk ook heel lastig als je tegenstander linkjes plaatst met daarin de echte keiharde feiten.
Onzin uit je toetsenbord krijgen lukt je wel. De realiteit is duidelijk een heel ander beestje.

Je bent eigenlijk de lokale Donald Trump; grote bek, veel geschreeuw, maar je overleeft de factchecks nooit.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 19:58

Nee TeeJee. Je hebt het zelf niet door maar jouw argumenten beginnen nooit met "nee want" je haat me, en dat snap ik wel. Maar verder dan dat kom je nooit.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 20:02

"Maar verder dan dat kom je nooit. "
@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 20:02

Pfft, haten kost moeite, en dat ben je niet waard.

Ondertussen ben je door ondergetekende en overige reaguurders al zo vaak op daadwerkelijke feiten, en onderbouwingen (dat doen wij namelijk wel), onderuit gegaan.

Overigens schrijf ik even een karaktereigenschap aan je toe; "geheugen als een goudvis".

Rest In Privacy | 18-01-18 | 20:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Leuk weetje. De tweede taal in Daesh naast Arabisch is Russisch. De meeste strijders naast Arabieren en Berbers komen uit. 123. Rusland.
1. Dat ze Russisch spreken maakt ze nog geen Russen.
2. Voormalig Sovjetstan republieken zijn geen Rusland.

D-Fens_1963 | 18-01-18 | 19:45 | 8

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:57
Jij beweert, dus jij bewijst. Dat niet willen of kunnen betekent gewoon falen in de discussie.

@Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:54
Hij gaat het niet kunnen onderbouwen. Dat weet hij ook wel, dus nu komt het gemopper.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 20:00

TeeJee | 18-01-18 | 20:00

Ik beweer niet ik stel. En hoe diep triest jullie komen gewoon niet ver.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 20:06

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 20:06
En weer geen onderbouwing.

Je valt door de mand.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 20:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Potjandorie, het gaat nu wel erg hard.
.
Ik kan er toch niet bij.
Zou nu geen enkele politicus van de huiditge regering
zich beseffen dat we hard bezig zijn om Orwell's "1984"
werkelijkheid te maken??
.
Kom op, beste gekozenen;
Kijk in je hart, wees eerlijk, en spreek je uit!

hotmint | 18-01-18 | 19:43 | 1

PS Alleen al vanwege dit onderwerp: FvD FTW!

hotmint | 18-01-18 | 19:44

Natuurlijk zijn er genoeg reakties die DKS wijzen op zijn fouten. Zo zijn er al meerdere van mij die DKS er attent op maken dat letterlijk alles wat hij in dit draadje plempt, niets te maken heeft met dit artikel. Of het oorspronkelijke GS artikel. Of de beoordeling daarvan door EU apparatsjiks.
Maar DKS gaat vrolijk door met hysterisch krijsen over Poetin, FOX News en dat zijn moeder in zijn fantasie Joods is. Who cares? Go away, little boy. The adults want to talk among themselves.

Mike_DB | 18-01-18 | 19:36 | 2

Mike. Rakker. Je hebt niets behalve een misplaatst superioriteitsgevoel. Weet je waarom.

Je kan geen zin beginnen met "Nee DKS, want..."

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:43

Nee DKS, want je bent niet zo relevant en je feitenvrije meningen en bronloze beweringen zijn dat ook niet. Je zal wel een of andere Oekrainse ultranationalist zijn. Verklaart meteen je haat voor de Russen en je pogingen Joden in een kwaad daglicht te brengen door je stelselmatig maar zonder enige relevantie te profileren als Jood.

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:45

Mike_DB | 18-01-18 | 19:26
Oekraïne is heel corrupt. Verschrikkelijk corrupt zelfs. Bijna of even erg als Rusland.
Neuh er zijn geen fascistische milities genocide aan het plegen. Dat is gewoon onwaar. Bullshit. Nepnieuws.
Wel zijn er ultranationalisten aan het knokken tegen de Russen die vooral (ironisch) etnische Russen zijn. Waarom? Het conflict heeft niets te maken met Russen of Oekraïners het is politiek. De meeste willen wat bijvoorbeeld Polen aan werkt. De nationalisten willen zonder Poetin en zonder EU verder en dan heb je natuurlijk een zooitje (hahahaha) nationaal socialistische / Stalinisten die liever met Poetin willen slapen.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:32 | 2

Nog meer irrelevanties.

Mike_DB | 18-01-18 | 19:39

Oplossing: Rusland ook bij de EU. Kunnen ze het in Brussel, de hoofdstad van Europa, binnenkort van de wereld, uitvechten. Zijn we ook van het nepnieuws af.

SlimmeBelg | 19-01-18 | 04:48

TeeJee | 18-01-18 | 19:17

Nou dat is het probleem. Natuurlijk wil ik graag naar de kroeg mijn wonden likken maar ik heb gewoon gelijk. En erger. Jij en jouw vrinden zijn niet in staat te zeggen iets met wat begint met "Nee DKS, want..."

Als je dat niet snapt ...

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:26 | 6

Own. Ik vergat bijna te zeggen dat ik een leven heb naast Geenstijl en als mijn honden moeten poepen, of mijn vrouw wil eten of ik gewoon geen zin meer in jullie heb dat ik gewoon weg kan en mag gaan. Bizar!!! Toch???;;; !!!! :::: !!!!

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:39

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:36
Mijn ballen doen het prima.

Maar zoals ik al zei; het was de grote DKS die weg rende toen bleek dat al zijn stellingnames en "feiten" met bijzonder soepel gemak omver werden getrokken.
Je hebt zeker een grote mond, maar je gedraagt je niet naar je grootspraak.

P.S. Je 'leven", hond of wat dan ook aanvoeren als excuus om uit een verloren discussie te duiken; zwakjes en lafjes. Classic DKS, dat wel.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 19:40

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:39
Goed zo, ga lekker de honden uitlaten. Je bent ‘s morgens duidelijk meer te pruimen heb ik gemerkt. Ga maar fijn je vrouw verwennen. Hup hup. Leg het internet maar ff aan de kant en geef je emoties de ruimte.

ristretto | 18-01-18 | 23:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zie dat DKS ondertussen is overgegaan op tirades tegen FOX News. En ook daar blijkt hij verbluffende meningen over te hebben. Die al net zo irrelevant zijn als al zijn andere bijdragen.

Mike_DB | 18-01-18 | 19:21 | 1

Waarheid doet pijn.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:27

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:09

Tsk. De laatste keer dat ik naar de joodse wetten op terugkeer keek geld ik nog steeds als jood. Want moeder is joods, oma joods. Etc. Niet dat dit verder belangrijk is ouwe nazi.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:17 | 4

"de joodse wetten op terugkeer"

Bedoel je niet de israelische wetten op terugkeer? Is deze vergissing kenmerkend voor de zorgvuldigheid die je pleegt?

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:25

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:24,

dks is geen jood, maar zeker ook geen nationalist.
Integendeel, hij haat Nederland en de Nederlanders bijna net zo erg als democratie.

Alles dat dks zegt is altijd gelogen, dat is een natuurwet. Hij noemt zich vaak een "rechtse VVD-er", dus weet je dat hij een extreemlinkse trol is. Welke extreemlinkse partij blijft een gok.
Maar al zijn standpunten over het gedogen en legaliseren van criminaliteit, (seksueel) geweld, terrorisme, jodenhaat en potenrammen zijn zo links als de kraakbeweging.
Net als zijn huidige pleidooi voor censuur en dictatuur.

Dandruff | 18-01-18 | 19:48

Is ook niet belangrijk. De persoonlijkheid zelf spreekt, niet de voorouders. Overigens had Hitler ook joodse roots.

SlimmeBelg | 19-01-18 | 04:51
▼ 1 antwoord verborgen

DKS zit hier de discussie te vervuilen met volkomen irrelevant gemekker over hoe slecht Poetin's Rusland is.
Het betreffende GS artikel ging helemaal niet over de verhouding tussen Rusland en Oekraïne. Maar over de verhouding tussen Oekraïne en de EU. Daarbij werden meerdere (negatieve) ontwikkelingen in Oekraïne beschreven. M.b.t. corruptie, fascistische groeperingen en handel in drugs en mensen door de georganiseerde misdaad.
DKS is blijkbaar niet in staat om het oordeel van de EU over het GS artikel te rechtvaardigen met feiten. Dus begint hij maar hysterisch te jengelen over Rusland en Poetin. Blijkbaar in de hoop dat reaguurders uit het oog verliezen waar het hier om gaat.

Mike_DB | 18-01-18 | 19:14 | 4

De Koreaanse Slet
Bewijs het maar. Oekraïne is niet corrupt? Er zijn geen gewapende fascistische groeperingen actief? Oekraïne speelt geen rol van bekenis in de handel in drugs en vrouwen? Kom maar op met de feiten.

Mike_DB | 18-01-18 | 19:26

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:21,

Noem daar eens 1 voorbeeld van?

Dandruff | 18-01-18 | 19:50

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:21
Het artikel gaat m.i. over de komende censuur maatregelen en de onderbouwing van die vrijheidsbeperkende stappen. Dat staat inderdaad los van hoe waardeloos Rusland en Oekraine zijn.

O2Neutraal | 18-01-18 | 20:09
▼ 1 antwoord verborgen

Peanuts. Mensen zoals Tucker Carlson en Bill O'Reilly zijn schatje schatje rijk geworden door niets anders te doen dan liegen en prooien op angsten van domme mensen.

Dat is hun hele carrière. De mensen die jij noemt zijn journalisten en natuurlijk hebben ze het fout af en toe en gaat er best veel mis.

Het verschil?

Tucker Carlson liegt en manipuleert voor geld. Om de hongerige ultrarechtse jakhalzen te voeden met hun dagelijkse portie onvrede te geven. Ik kan hem ergens geen ongelijk geven. Het verdient beter dan de waarheid.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:09 | 3

@dks,

En wederom 0 concrete voorbeelden.

Dandruff | 18-01-18 | 19:17

Wat snap jij niet tussen het verschil van een talkshow host en een journalist? Je weet het echt niet? Je weet echt niet dat Tucker Carlson gaat om *kuch* entertainment en absoluut geen enige journalistieke waarde heeft maar eerder een samenraapsel van debiele complottheorieen en vooral veel propaganda voor lobbyisten? Echt niet?

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:24

@dks,

Je verdraait mijn woorden nu wel heel extreem.
En dat alleen maar om van onderwerp te veranderen.

Maar je kunt draaien, liegen en schelden wat je wilt.
Jouw score in deze discussie is net zo treurig als in al jouw andere discussies; 0 feiten, 0 argumenten, 0 voorbeelden en 0 inhoudelijke reacties. Kennelijk is 0 voor jou het hoogst haalbare.
Alleen beledigen, schelden, liegen, bedriegen en belasteren doe je aanzienlijk beter, zelfs al bijna op kleuterschoolniveau. Jammer voor jou dat alle tegenstanders van censuur en dictatuur dat niveau al meerdere decennia ontgroeid zijn.

Dandruff | 18-01-18 | 19:42

TeeJee | 18-01-18 | 18:36

TeeJee. Ouwe sukkel. Er is geen geneesmiddel voor domheid. Letterlijk het hele draadje staat vol met niet domme beweringen van mij maar feitelijke waarheden. Daar kan en mag je een mening over hebben maar als je denkt of vindt dat ik lieg begin dan hier...

"Nee, DKS want..."

Maar dat ga je niet doen.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 18:59 | 5

"Mensen zoals jij?"

Die van het superieure soort bedoel je?

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:15

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:12
Hou toch op ventje.

Je wordt onder elk topic, overal en altijd, door menig reaguurder onderuit getrokken op argumenten.
En wat ga je dan doen? Schelden, irriteren, op de man spelen en uiteindelijk lafjes weg rennen van de discussie die je weer eens niet kon winnen.

Ga naar je Slowaakse kroeg. Misschien heb je daar wel iets in de melk te brokkelen.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 19:17

"Jij bent gewoon te lui, arrogant, dom of vul in om ook maar te kijken of er ook maar iets waar is."

Dit is van hetzelfde niveau als: "Bewijs maar dat God niet bestaat..."

Je praat onzin je redeneert als een pinda en het ontbreekt je aan reflectievermogen om kritisch naar je eigen handelen en optreden te kijken. Je zet jezelf flink voor schut. Gelukkig maar dat je hier anoniem bent. Alhoewel....

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Aanklagen wegens smaad.

obominotie | 18-01-18 | 18:58

Wat ik me nu afvraag is hoe je kunt weten wat een overheids, danwel, EU website is. Iedereen kan toch zo'n site opzetten en het er enigszins professioneel uit laten zien.
Die websites waarnaar gelinkt wordt, euvsdisinfo, bijvoorbeeld, vind ik er niet erg betrouwbaar uitzien.

Bob1985 | 18-01-18 | 18:53

Ben er benieuwd aan wanneer het vierde reich te Brussel aanklopt bij de providers om de censuurwetten er door heen te jassen.
Zal niet lang meer duren denk.

komtdatschot | 18-01-18 | 18:34

I for one, welcome our new thought-policing overlords...

h3* | 18-01-18 | 18:27

De Koreaanse Slet = Tom Parsons uit 1984. 'doubleplus good censorship. Heard they increased the chocolate rations. B.B B.B B.B B.B!'

Gehaktbalmetketjap | 18-01-18 | 18:26 | 3

Ik snap nog steeds niet waar je angst vandaan komt. Het klinkt als overheid gaat agressief los op pedofielen met kinderporno maar alle pedofielen met kinderporno zijn woest. Ja als je een nazi bent of een Poetin-trol die nepnieuws verspreid dan kan je een probleem hebben. Wij, de rest van Nederland zullen je niet missen. En wees niet ongerust je krijgt hooguit een taakstraf of vier jaar cel.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:02

Huh? Wie jouw mening niet deelt of klakkeloos meegaat in je feitenvrije ononderbouwde lezing kan een taakstraf of vier jaar cel krijgen? Weet je wie ook...

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:13

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 19:02
Woonde jij niet in Slowakije?

Jij bent overduidelijk niet, noch spreek jij voor, de rest van Nederland.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 19:15

Zeg GS, kan die Koreaanse Slet met hondsdolheid niet op pagina 3 of zo?
Hij mag wat mij betreft blaffen wat ie wil, maar feiten en meningen is toch een beetje lastig concept heb ik gemerkt. Alles maar dan ook alles is anders en weet hij vorral betere, is jood, russofiel amerikanofiel, rechts, vvder, liberaal die oproept om vooral het privee van mensen te regelen. Kortom hij ontspoort bigtime.
Voor verwarde types was pagina 3 gereserveerd toch? Hij hoeft niet weg hoor.

ristretto | 18-01-18 | 18:24 | 7

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 18:49

Ja precies wat ik dacht, je kletst uit je nek. Je bent geen Jood. Je moeder is ook geen Jood. Je bent geen lid van de Joodse gemeenschap of wat dan ook. Je doet je voor als Jood zodat die groep de zwarte piet toegespeeld krijgt. Bekend truukje van de oude sociale nationalisten.

Re:Kniftig | 18-01-18 | 19:09

Huh, dat DKS joods is is een van de weinige dingen uit zijn verhalen die ik dan weer wel geloof.

LiniaalRectaal | 18-01-18 | 21:10

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 18:52
Nee lieve Slettebak, je wordt niet verbannen. Alleen voor je eigen rust en die van de mijne heb ik gevraagd of pagina 3 een optie is. Twee keer heb ik duidelijk vermeld dat je vooral moet blijven zeggen wat je wil. Ik zou namelijk ook wel eens andere meningen of feiten willen horen en het eeuwige gezeik dat anderen dom zijn k9m me mijn strot uit. Jij mag altijd tegen mijn mening in actie komen. Geen enkele paniek of moeite hier. Ik ben namelijk echt voor de vrijheid van meningsuiting. Het feiten ontkennen en wensdenken heeft al meerdere keren een knauw gekregen. Trump, referendum, Brexit you name it. Iedere keer zat je er naast. Ik bewonder je koppigheid maar vind het tegelijkertijd ook iets aandoenlijks krijgen. Heb je ook al meerdere keren uitgenodigd om eens een andere werkelijkheid te laten zien, ik ben nieuwsgierig naar de jouwe. Om meteen twee godwins te gebruiken is typerend. Ik lees het wel op pagina 3. Welterusten Slet.

ristretto | 18-01-18 | 23:21
▼ 4 antwoorden verborgen

Jullie doen net of de EU enige betekenis heeft. Negeer die sukkels en ga door met belangrijke zaken.

funkyd | 18-01-18 | 18:24

We decide on something, leave it lying around and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don't understand what has been decided, we continue step by step until there is no turning back.
- Juncker

Rest In Privacy | 18-01-18 | 18:23

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 18:03

Ja precies! Want op welke Russische fakenieuws baseer ik mij precies?

Re:Kniftig | 18-01-18 | 18:07

Ik denk dat je dat zelf moet uitvogelen. Als ik één ding heb geleerd is dat idioten liever niet geconfronteerd worden met hun idioterie. Het is jouw keuze. Maar hint. Als je 1:1 het Kremlin narratief predikt. Dan ben je waarschijnlijk de lul van desinformatie.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 18:13 | 5

DKS heeft gewoon een punt over hoe overheden dit soort zaken doen, of het nu Rusland of onze eigen overheid dan wel de onvolprezen EU is, het is al zo oud als de weg naar Rome, mooie verhaal met soortgelijke strekking uit die tijd is bijvoorbeeld de verhalen over de verovering van de stammen die in en rond Portugal leefden.

Er is namelijk een reden waarom ze zo veel geld investeren in organisaties die zich hiermee bezig houden, zelfs Ukraine doet dat (blijkbaar) en die hebben in verhouding tot andere overheden geen nagel om hun kont mee te krabben (na aftrek corruptie).

O2Neutraal | 18-01-18 | 20:06

O2Neutraal | 18-01-18 | 20:06,

Als dks de afgelopen 15 jaar een keer een punt zou hebben gehad, dan zou hij die ene keer vast wel hebben geprobeerd om dat ene punt te beargumenteren.
Maar dat heeft hij nog nooit gedaan.
Scheldpartijen bewijzen niks.

Jij bent trouwens ook weinig concreet.
Deze discussie gaat over de EU die censuur invoert.
Zogenaamd omdat Rusland jaarlijks bijna half zoveel nepnieuws verspreid als de NPO elke week, maar het lukt de censuurlobby niet om daar één (1) concreet voorbeeld van te geven. Laat staan om één van die 0 voorbeelden te weerleggen.
Censuur voorkomt geen nepnieuws, integendeel. De enige manier om nepnieuws onschadelijk te maken, is door dat nepnieuws te weerleggen. Het zijn dus juist de verspreiders van nepnieuws die doorgaans strenge censuurwetten eisen; zie Stalin, Erdogan, de NPO en de EU.

Dandruff | 18-01-18 | 20:58

Dandruff | 18-01-18 | 20:58
Ik heb de behoefte niet om nepnieuws op te sporen, ik word er verdrietig van dat het gebruik word om censuur in te voeren (getrapt danwel direct). Ik zie dagelijks voorbeelden, inderdaad ook bij de NPO waar wij allemaal 800 miljoen per jaar aan uitgeven terwijl we geen geld hebben voor voor andere zaken.

O2Neutraal | 18-01-18 | 22:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Janas | 18-01-18 | 17:51

De Russen zijn inderdaad zeer expantionistisch, het is het grootste land ter wereld, maar de Krim is en was nooit Russisch. De Grieken hebben nog meer aanspraak. Het enige wat de Russen ooit hebben gedaan is het veroverd op de Tartaren en min of meer genocide gepleegd. Het is overigens door de Sovjet-Unie gegeven aan Oekraïne voor puur logistieke redenen. Klinkt lastig maar als je een wereldkaart kan lezen weet je waarom.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 18:09

Onze beruchte linkse huistrollen lopen de ingevoerde censuur weer te bejubelen, zie ik.
Dezelfde linkse hufters die decennialang alle kritiek op de concentratiekampen van Stalin en Mao als "vijanddenken" bestempelden, liegen nu keihard dat Rusland jaarlijks bijna half zoveel nepnieuws verspreid als de NPO elke week.

Ondertussen kunnen ze daar 0 concrete voorbeelden van geven.
Maar ondertussen wel censuur invoeren.
De linkse lobby die hier steeds censuur, dictatuur en genocide verdedigt zou zich gewoon eens in haar eigen geschiedenis moeten verdiepen.

Linkse deugers zijn altijd voorstanders van censuur, dictatuur en genocide omdat ze zichzelf uitsluitend als dader kunnen zien; en dus menen zich nergens zorgen over hoeven te maken. Probleem is dat dat vrij naïef is; elke revolutie vreet haar eigen aanhangers op. Stalin, Hitler, Mao; allemaal hebben ze meer van hun eigen volgelingen vermoord dan hun vijanden deden.
Dat is ook logisch; een religie die predikt dat elke afwijkende mening (mond-) dood moet, past die regel tegen iedereen toe; ook binnen de partij.
De islam heeft precies hetzelfde probleem.

Ook deze EU-censuur en EU-dictatuur die nu alleen tegen democraten gebruikt wordt, zal zich straks ook tegen de linkse antidemocraten keren.
Kwestie van tijd.
Tenzij ze op tijd wakker schrikken.
En beseffen dat vrijheid en democratie of voor iedereen is, of voor niemand.
Er is geen middenweg.

Dandruff | 18-01-18 | 18:06 | 6

@dks,

Je had inderdaad al heel vaak gezegd dat je 0 voorbeelden had.
Maar je weigert steeds om die 0 voorbeelden te geven.

Los daarvan.
Stel dat jij gelijk hebt, en dat er naast honderden voorbeelden van NPO-nepnieuws ook 1 voorbeeld van Russisch nepnieuws bestaat. Dat is nog geen reden om censuur in te voeren. We verbieden de NPO immers ook niet.
Daarover gaat deze discussie.

Jij denkt dat omdat alles dat jij zegt altijd gelogen is, de Russen dus ook kunnen liegen. Helemaal waar. Alleen; net zoals we hier elke leugen van jou altijd hebben weerlegd, kunnen we dat ook doen met elke leugen van de Russen.
Het verbieden van leugens voorkomt ze niet, integendeel; juist dictators liegen vaak bijna net zoveel als jij.

Niet voor niets weigert de EU-trollenlobby om die 0 concrete voorbeelden te noemen. Dan zouden ze ze namelijk ook alle 0 moeten weerleggen; en ze weten dat ze dat niet kunnen.

Dandruff | 18-01-18 | 18:31

Zoveel voorbeelden, dat je de grootste moeite hebt om ook maar een concreet voorbeeld te noemen of enige lezing hierover te koppelen aan een fakenews story waaruit blijkt dat het een lezing is die de Russen de wereld in hebben geholpen. Over usefull idiots gesproken. Voor wie werk je?

Re:Kniftig | 18-01-18 | 18:33

@Dandruff | 18-01-18 | 18:31
Herinner jij je nog de laatste keer dat DKS echt iets wist te onderbouwen of hard te maken?

Ik ook niet.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 18:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Koeienstaarten | 18-01-18 | 17:26

Ik kan ze wel ongelijk geven. Per capita zou Rusland ongeveer het rijkste land ter wereld moeten zijn. Beter dan Noorwegen of Zwitserland of Nederland of fuck it Amerika. Dat is bepaald niet het geval. Het gaat om eerloze wraak. Om kleine piemels en kleinere ballen. Rusland had al twintig jaar geleden onze beste vriend moeten zijn. Economisch, militair etc. Maar nee want Poetin.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:58 | 5

Ben je een Russische trol? Knap. Goed Nederlands. Maar zoals je dan moet weten was er verregaande samenwerking tussen de Russen en ons (wij westerse decadente hoeren) alleen vonden de Russen dat niet genoeg. Ook is en was zo'n Europese unie met regulering en wetten niet bepaald ideaal voor oligarchen. Het is zoveel makkelijker om centjes te verdienen in een corrupt land.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 18:20

Vanwaar deze Rusland-fixatie? Nepnieuws kan je dichterbij huis vinden hoor. Bijvoorbeeld bij VVD, D66, de eu en alle Soros-NGO's.

accijnstoerist | 18-01-18 | 18:28

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 18:20

Nee wees gerust. Als ik echt een Russische troll was hadden we je al thuis opgezocht en was je ergens onder verdachte omstandigheden aangetroffen.

Re:Kniftig | 18-01-18 | 18:29
▼ 2 antwoorden verborgen

Koddig. Gelukkig neemt niemand die bureaucraten meer serieus. Het engste vind ik eigenlijk nog wel de disclaimer:

"The Disinformation Review focuses on key messages carried in the international information space, which have been identified as providing a partial, distorted or false view or interpretation and/or spreading key pro-Kremlin messaging."

Oftewel, wanneer je het hebt over berichten die (gedeeltelijk) onwaar zijn OF een pro-Kremlin bericht overbrengen zeg je dus eigenlijk dat de feitelijk juiste berichten met een de EU onwelgevallige pro-Kremlin boodschap een stempel "desinformatie" krijgen.

Brrrrrrrr

algoritmos | 18-01-18 | 17:54 | 1

Eng, heel eng dit soort praktijken. Ik heb ze maar voor het gemak gevraagd deze stelling te onderbouwen.

Mr_Pikibelly | 18-01-18 | 18:07

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 17:27

De feiten.

Je mag vinden dat MH17 niet de schuld is van de Russen omdat jij vindt dat de EU en enorme bedreiging was voor Poetin en ze geen andere keuze hadden dan stiekem en gemeen de Krim te pikken en oorlog te starten in Donbass. Dat is een mening. Prima. De feiten zijn echter dat Rusland oorlog is begonnen en de Krim heeft geannexeerd. Met RSF en spionnen. En dat dit tegen het Boedapest memorandum is. Je weet wat dat is?

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:43 | 13

Volkomen irrelevant v.w.b. het GS artikel dat door de EU apparatsjiks als 'disinformation' wordt betiteld. Wat Rusland Oekraïne (niet) heeft aangedaan, is niet het onderwerp van het artikel. Het gaat over het feit dat Oekraïne een corrupt land is. Dat er in Oekraïne veel fascisten zijn. Dat de georganiseerde misdaad in Oekraïne een grote rol speelt in de drugshandel en mensensmokkel.
En in je vele reacties ben ik helemaal niets tegen gekomen dat die stellingen weerlegt.

Mike_DB | 18-01-18 | 18:58

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:43 |
Die feiten zijn nogal discutabel. Oekraïne heeft een referendum gehouden over aansluiting bij Rusland. Dus annexatie? Mag jij vinden.

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 22:44

@Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 22:44
Met 2 keuzes;
- Direct aansluiten bij Rusland
- Onafhankelijk worden ; bij deze keuze had de autonome regering aangegeven zich direct bij Rusland aan te sluiten.

Mooi man, zo'n referendum met netto 1 keuze.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 23:10
▼ 10 antwoorden verborgen

Zoals iedereen en iedereens moeder al voelde aankomen, gaat het de EU dus helemaal niet om feitelijke onwaarheden in de media. Maar om ongewenste narratieven en 'verkeerde' meningen. Poetin's Rusland en Juncker's EU zijn binnenkort onderling inwisselbaar.

Mike_DB | 18-01-18 | 17:43 | 5

Oja.

Mr_Pikibelly | 18-01-18 | 18:08

Jazeker.

accijnstoerist | 18-01-18 | 18:26

Het loopt door elkaar heen, ben ik bang.

Francieux | 18-01-18 | 19:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ook hier zie je weer dat de Europarlementariërs geen flauw idee hebben wat er nou speelt. Ze spreken van een handje vol mensen dat in Brussel is vrijgemaakt, en over blauwe vinkjes voor iedereen. Wat er wel gebeurd is dat er duizenden artikelen zijn geselecteerd, en de stempel van nep nieuws vanuit Rusland hebben gekregen. Waarvan dus gelijk al blijkt dat ze hierbij een groot deel van eigen interpretatie hebben toegepast. Het is ongelooflijk dat de Europarlementariërs dit zonder protest goedkeuren, hetzelfde geldt vanuit de Nederlandse politiek.
Er worden nu nieuwsorganisaties in diskrediet gebracht op zaken die zeker nog openstaan voor debat. De autoritaire houding die de EU op dit onderwerp inneemt is op zijn zachts gezegd zorgelijk. En als er niet ingegrepen wordt voorspel ik dat dit nog eens goed fout kan gaan

Luckystriker | 18-01-18 | 17:38 | 1

Ehm... Ik begrijp dat je iets beters verwacht had van onze niet-verkozen vertegenwoordiging? Resultaten uit het verleden bieden in dit geval toch echt wel garanties voor de toekomst.

h3* | 18-01-18 | 18:31

msm wordt door de autocorrectie in mam veranderd.
Bovendien ben ik van mening dat we nu ALLES uit de kast moeten halen om de repressieven te bestrijden, anders is het gedaan met onze vrijheid.

Janneus | 18-01-18 | 17:38

sinds de stemming over het pulsvissen hebben we ook een mooie definitie van fake news gekregen.
fake news is enkel fake news wanneer het Niet wordt verspreid door de EU of een Laaf van de EU.

isotope 465 | 18-01-18 | 17:35 | 1

Correct! Alles wat de EU zegt is gewoon waar. Zo eenvoudig kan het soms zijn.

Mr_Pikibelly | 18-01-18 | 18:10

Is dit geen taak van de regering overigens? Als Nederland (een Nederlandse website) door onzorgvuldig definieren onterecht geframed wordt? dat men daar zeer scherp afstand van neemt? en boetes en maatregelen in de toekomst hiermee vermijdt. en wat te denken van 'het beeld dat men van Nederland in het buitenland heeft'? Rutte III snel rechtzetten deze EU misvatting. Het is wachten op het framen van een u wel welgevallige website.

kaasfondue | 18-01-18 | 17:35

Kan je (dks) een voorbeeld geven van:
"Rusland heeft middels xenofobie en islamofobie een gemakkelijk kanaal gevonden om nepnieuws te verspreiden. Let wel dit gaat niet over de werkelijkheid de echte problemen met immigranten etc. maar over zaken die feitelijk onjuist zijn. "
Met name over die islamofobie graag.
Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 16:03

Jep. Kan ik.

Neem Daesh of hoe jij het wil noemen. Poetin heeft niet alleen actief Russische jihadisten geholpen om naar Syrië te gaan maar vooral ook gezorgd dat er vluchtelingen zouden komen. Als Obama in ergens 2012 een havik was geweest dan was er geen Daesh geweest in die grote. Maar Obama met zijn 'red line' bleek een mietje en durfde niet. Toen kwam Daesh. Toen kwam Poetin (die absoluut niets deed tegen Daesh) en toen kwamen de vluchtelingen. En hoewel ik het gooi op een één tweetje tussen Erdogan en Poetin is het definitief vastgesteld dat het opzet was.

Men moet Poetin en de Russen niet onderschatten. Ze zijn kwaad en ze zijn héél goed in dit spelletje. Beter dan ons. Remember Vietnam en Noord-Korea.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:34 | 8

Secundair leuk weetje het aantal Franstalige of Nederlandstalige Daesh strijders liep in de honderden. Russen? Duizenden... Duizenden Russischtaligen

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:51

Deze theorie is een stuk beter dan de theorie dat ze ons kunnen laten stemmen tegen de EU tegen onze wil. Sterker, het is een techniek die meer communistische landen in het verleden hebben gehanteerd, Cuba bijvoorbeeld. En Erdogan heeft er veel geld mee verdient, dus het zou inderdaad kunnen.

O2Neutraal | 18-01-18 | 19:56

Toen kwam Poetin (die absoluut niets deed tegen Daesh)
Ah.
Usa is de enige die wat tegen IS aan het doen is? Grapjurk.

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 22:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Dus wanneer er een regime change is kan je simpelweg ontkennen wat er over oudere regimes beweerd wordt en ieder kritisch stuk afdoen als nepnieuws? Wat een idioterie.
Zou het staatsnieuws vanavond iets melden over deze oorlogsverklaring aan de journalistiek, of verschuilen ze zich achter de wind van vandaag?

Ares | 18-01-18 | 17:34

waarom zet de EU alles op alles om niet meer geloofwaardig over te komen, dit gedrag van de EU doet mij geloven dat ze eigenlijk zelf niet meer in zichzelf geloven................ rare jongens die EU bureaucraatjes.

Tee Of Cup | 18-01-18 | 17:32

Dat verdrag met de Oekraïne, dat was toch een handelsverdrag.
Ja toch? Of was dat nou een voorbeeld van nep.

Memek | 18-01-18 | 17:31 | 1

Als Rutte het zegt, kan je ervanuit gaan dat het nepnieuws betreft.

accijnstoerist | 18-01-18 | 18:25

Dus de VN is verspreider van Nepnieuws?
ik snap t ook niet meer

zazkia | 18-01-18 | 17:24 | 1

sjeempie joh de iom verplaatst zelf al die kindermigranten van Nigeria naar niger naar Libië naar onze mc donalds met gecharterde vluchten met steun van USAid... je verwacht t toch niet.... zeker de clinton foundation die de EU op een totale clash laat afkoersen met al die beste bedoelingen www.iom.int/newsdesk/20171219

zazkia | 18-01-18 | 17:45

De EU geeft zich even het internet toegeëigend.

shimanski | 18-01-18 | 17:23 | 1

Ha!
Ja en aan de andere kant zorgen dat je ervan afhankelijk bent..
Zou mooi zijn dat men die knop een maandje of wat kan uitzetten ...
Wat een stilte, maar ook geen GS...
Dat dan wel weer..

Trek123 | 18-01-18 | 18:17

De storm is overgewaaid. ©®™[Echt nieuws stempel hier]
Echt nieuws ✓ herken je aan het vinkje.*
* Deze campagne is betaald door het Europese fonds voor waarheid.

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 17:22

Roze_bril_drager | 18-01-18 | 17:03

Fox News hoeft nooit iets te rectificeren omdat o.a. Jesse Watters en Tucker Carlson geen journalisten zijn. Het zijn opiniemakers en ja ze liegen, verdraaien en besodemieteren de feiten constant. Tucker is zo'n 8 miljoen waard en woont in een huis van 2 miljoen. Hoe? Nou niet door een objectieve journalist te zijn maar gewoon door ouderwets te liegen en bedriegen. Sean Hannity? Nog erger. En nog rijker. It's big business.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:17 | 1

Jammer dat je geen voorbeelden kunt noemen maar dat je wel herhaalt dat ze liegen en bedriegen. Overigens zwemmen de Mathijs van Nieuwkerk, Twan Huys, Eva Jinek, Pauw, Fons van der Poel enz van deze wereld ook allemaal in het geld, belastinggeld nota bene.

Roze_bril_drager | 18-01-18 | 18:31

Trouwens, GS wordt echt wel erkent als gerenommeerde media, want zij staan toch met al hun comments op de lijst van Unesco.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 17:16

Nog even en Juncker komt hoogstpersoonlijk de eerste boeken in de fik steken.

langzullenweleven | 18-01-18 | 17:14

accijnstoerist | 18-01-18 | 16:23

Wederom nepnieuws. Hoewel er inderdaad schokkend veel Oekraïense mensen zijn die vormen van nationaalsocialisme aanhangen (is niet hetzelfde als fascisme, maar weet jij veel) is het in Rusland tig keer groter. Sterker nog. Rusland is HET land van neonazi's. www.google.sk/search?q=russian+neonaz...

Gewoon omdat daar al decennia een nationaal socialistische agenda wordt gevoerd. Zonder extreem nationalisme is Poetin niets. Het is zijn methode. Zijn motor. Zijn 'base'. Niet veel anders dan Erdogan of Trump.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:01 | 1

Dit ging over Oekraine, niet over Rusland. Probeer je verwarde hoofd erbij te houden, ouwe nepnieuwser!

accijnstoerist | 18-01-18 | 18:24

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:41
Ach je houdt van Russen maar hebt een hekel aan Poetin. Nu zijn er een aantal redenen te bedenken waarom Poetin nog steeds behoorlijk populair is in Rusland. Een van die redenen zou zo maar kunnen zijn dat er (zacht gezegd) een gebrek is aan alternatieve (nep)nieuwsbronnen in dat land. De overheid bepaalt namelijk wat nepnieuws is en wat niet. En nu zit jij hier beleid te verdedigen om hetzelfde in te voeren in de EU, want Poetin.

Censuur met een sausje menselijkheid en een snufje goede bedoelingen is nog steeds censuur. Censureer niet, denk zelf!

atheïstisch stemvee | 18-01-18 | 16:56 | 7

atheïstisch stemvee | 18-01-18 | 17:16

Laf van je. Want hyperbolen of niet mijn plemp snijdt hout.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:20

Wat is nepnieuws dks?
Dat Rusland verhaal over MH-17?
Of dat Oekraïne verhaal?
En wie bepaalt welke nep is? Jij?
Censuur om maar 1 versie op internet toe te staan.
*Hout snijden gaat*

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 17:27

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:20
Voor het identificeren van onjuiste informatie heb je degelijke journalistiek nodig. Dat die degelijke journalistiek tegenwoordig alleen nog maar met een vergrootglas te vinden is vormt het echte probleem. Dat dit EU-clubje niet bestaat uit degelijke journalisten blijkt wel uit de argumenten van Spartacus. Bureaucraten zijn geen journalisten. Journalistiek kan alleen degelijk zijn als zij onafhankelijk is en niet dogmatisch ethisch gekleurd. Anders is er wel degelijk sprake van censuur.

radiatorknopje | 18-01-18 | 17:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Een aardig voorproefje van de EU inquisitie in de maak!

Simon_GS | 18-01-18 | 16:55

wtf op die site staat dit: "Although every piece of disinformation that you see in the database gets checked several times, it is possible that you will find a mistake"

Dus ze checken het. Meerdere keren. En dan kan 't misschien toch wel per ongeluk fout zijn. Maar hoe vaak is meerdere keren? En hoe checken ze dingen? Freaky shit, dit lijkt wel een eenaprilgrap.

Hufterst | 18-01-18 | 16:52 | 2

Ze checken het op de vraag of de strekking van het bericht ze bevalt. Er zijn bijvoorbeeld geen pro-oekraine-nepnieuwsartikelen te vinden in hun database, hoewel die er zeker ook zullen zijn.

Zeer kwalijk, deze EU-dienst.

algoritmos | 18-01-18 | 17:23

Ze zien een paar woordjes, in een taal die ze verder niet begrijpen, en denken dan dat ze de hele context wel snappen.

Echte ambtenaren.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 17:49

Herr Gubbels ,zou jaloers zijn op deze EU propaganda .

Lasmeister | 18-01-18 | 16:51

Nee
Je verspreid nepnieuws.
Hierbij de juiste link ✓
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cargo_200_(code_name)

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 17:29

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:23
Hier ook nog maar een keer:
Voor het identificeren van onjuiste informatie heb je degelijke journalistiek nodig. Dat die degelijke journalistiek tegenwoordig alleen nog maar met een vergrootglas te vinden is vormt het echte probleem. Dat dit EU-clubje niet bestaat uit degelijke journalisten blijkt wel uit de argumenten van Spartacus. Bureaucraten zijn geen journalisten. Journalistiek kan alleen degelijk zijn als zij onafhankelijk is en niet dogmatisch ethisch gekleurd. Anders is er wel degelijk sprake van censuur.

radiatorknopje | 18-01-18 | 17:36

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 17:23
Het gaat wel om censuur helaas, dat is het uiteindelijke effect van het succesvol implementeren van deze maatregel. Nu ben ik het met je eens dat in de eerste versies de maatregel niet goed genoeg zal zijn, daarom komt daarna de roep om versie 2, want verrek er is toch nog nepnieuws van het NRC en de NPO en de Russen en ieders moeder. En dan hebben we censuur.

En waarom, voor een totaal onbenullig probleem van een paar websites, het is echt om te huilen.

O2Neutraal | 18-01-18 | 19:52
▼ 2 antwoorden verborgen

De geschiedenis herhaalt zich, is dat op feiten gebaseerd ? Of is dat ook fakenieuws ?

revoluta | 18-01-18 | 16:43

Nepnieuws is meer dan alleen onjuiste informatie: het gaat altijd gekoppeld aan censuur van andere visies. Nepnieuws draait om informatiemonopoly.
Hetzelfde geldt voor politieke correctheid; slechts één lezing is toegestaan.

Angel_eyes | 18-01-18 | 16:43

jeane clothilde juncker en gay verhofstadt spreken beiden geen woord nederlands dus geenstijl is 100% zeker verlinkt door mijnwerkerskleinzoon fris timmerfrans,die nooit bij de elite zal horen want arbeidersbloed.

sjarrel195 | 18-01-18 | 16:40

wat ik deze zo ontzettend mis, is goede MSM journalistiek, die hier vrij en onafhankelijk, als zelf bedachte hoeders van de democratie, diep in gaat graven, in plaats van als een loopjongen van de politiek te acteren.
GS, TPO e.d. doen dat juist, en die moeten nu Kaltgesteld worden?
Orwell was een heel groot visionair!

Kanarie_Geil | 18-01-18 | 16:39

done

hetzwijns | 18-01-18 | 16:38

Sjefke7807 | 18-01-18 | 16:05

Nepnieuws. De Russen en zeker Stalinisten zijn notaire bureaucraten. (De Stalinisten legde gewoon op papier vast hoeveel mensen ze per dag executeerden). Er is geen enkele formele of informele afspraak. Toen niet en nu niet. Het enige wat is gezegd is dat de NAVO geen intentie had om uit te breiden naar het oosten. Polen, Hongarije, Litouwen, Tsjechoslowakije, Letland, Roemenië, Bulgarije, Estland etc. Dachten daar héél anders over.

Je bent trouwens echt een idioot als je denkt dat soevereine landen niet zelf mogen beslissen bij welk clubje ze willen horen. Of bij welk clubje ze willen weggaan. Echt een idioot. Met welk recht wat je maar kan bedenken kan Rusland zeggen wat Polen moet doen of Oekraïne als beide landen geen lid willen zijn van het Russische clubje? Het is op zijn minst het gedrag van een wraakzuchtige ex en eigenlijk maffioso gedrag.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:34 | 1

Nee hoor, zeker geen nepnieuws. Het begon in 1975 bij de Helsinki akkoorden. Daar zijn allerlei afspraken gemaakt over veiligheid, economie en mensenrechten. Het was feitelijk een kader, die daarna verder uitgewerkt moest gaan worden. Dat is maar ten dele gebeurd, het westen is helemaal los gegaan op de mensenrechten (met medewerking van Sovjet Unie en daarna Rusland), maar wilde niet mee werken aan de uitwerking van het veiligheidsvraagstuk (wat de reden was van de Russen om akkoord te gaan met het Helsinki). Dit is tevens de rode lijn voor de samenwerking westen vs Rusland. En nu is de maat vol voor de Russen, je kan niet eindeloos blijven nemen zonder daar iets voor terug te geven. Kan ze eigenlijk geen ongelijk geven.

En natuurlijk is het aan iedere soevereine staat om dergelijke keuzes te maken. Maar als westen moet je daar wel verstandig mee omgaan, we wisten van te voren dat toenadering van Oekraine ellende betekende. En het trieste is dat zowel het westen als Rusland relatief weinig last heeft van de huidige situatie (afgezien van NL met de MH17), het zijn de mensen in Oekraine zelf die met de ellende en de doden zitten. Daar mogen we in het westen best iets meer over nadenken wat mij betreft.

Koeienstaarten | 18-01-18 | 17:26

Bij ieder persbericht van de EU is mijn eerste gedachte steeds dat het wel nepnieuws moet zijn. Helaas.

Zeddegeizot | 18-01-18 | 16:34

Ingevuld. Wat een stuk onbenulligheid.... er staat ons nog wat te wachten als dit zo doorgaat. Long Live No Style!

Schauspieler | 18-01-18 | 16:32

Hoeveel nazies marcheerden er in oktober vorig jaar door Kiev om Bandera te herdenken, iets van 20.000! En dan hebben we Verhofstadt en van Baalen nog niet meegerekend.

Ko Ranzig | 18-01-18 | 16:31 | 1

Je weet vrij weinig over Bandera. nl.m.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bander...

En niemand in Oekraïne weet wie Verhofstadt is. Man man man. Geen wonder dat extreemrechts altijd verliest. Jullie kunnen twee dingen. Schreeuwen en liegen.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:38

Binnenkort zal Ollongren het wel een bewezen feit noemen dat GeenStijl nepnieuws verspreidt. De wraak voor de onthullingen over het appartement van Peggold.

MAD1950 | 18-01-18 | 16:30

Eigenlijk is de vermedling in dit register een soort keurmerk.

Als je er niet in staat ben je pas verdacht.

Lt-Kol Kilgore | 18-01-18 | 16:29 | 1

Ik hoop dat er een top 10 van meest neppe sites komt (met GS op 1 en NOS.nl op 2, dankzij een mooie pollfuck)

W_F | 18-01-18 | 18:51

Oh kijk, het gaat over Rusland en het sletje schuimbekt weer. Sletje vindt het geweldig dat we een nieuwe koude oorlog in gerommeld worden. Sletje heeft namelijk een hekel aan Rusland. En dat mag.
Wat sletje alleen niet beseft, is dat het eerst een nieuwe koude oorlog is. En straks is het iets waar sletje geen zin in heeft. En dat ie dan zelf monddood gemaakt wordt, met dezelfde middelen die hij nu zo aanmoedigt.

Want wat betreft nepnieuws: Ik heb vorig jaar zo'n 300 journaals en minstens evenveel actualiteitenprogramma's gezien, die beweerden dat Trump geen enkele kans maakte op het presidentschap. Er vanuit gaande dat een journaal mij "nieuws" brengt, evenals een actualiteiten programma, dan zit dat nepnieuws heel wat zichtbaarder op een hele andere plek dan op een vage russische website.

TheEgg | 18-01-18 | 16:28 | 3

Er, vorig jaar, we zijn ondertussen in 2018. In 2016 dus. Vorig jaar heb ik zo'n 150 journaals gezien waarin werd aangekondigd dat Trump elk moment afgezet zou worden als president.

TheEgg | 18-01-18 | 16:29

Nee eitje. Ik ben juist Russofiel. Vandaar dat ik een hekel aan Putin heb. En ik ben verre van de enige Russofiel die met pijn in zijn/haar hart ziet wat er gaande is.

Jij? Ik denk dat je zelf niet weet waar je voor staat. In ieder geval niet voor westerse liberale waarden en normen. Dat is duidelijk.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:41

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:41
Ieder mens kijkt met afschuw naar wat er daar gebeurd lijkt mij. Laten we die toestanden lekker niet hier introduceren.

O2Neutraal | 18-01-18 | 19:45

www.promoteukraine.org/about-us.html
Doen ook promo in Relegem, België, of na een uur of 2, 3 (wanneer stoppen de Eurocraten met werken??) op het Luxemburgplein - ook boekingen Abba-esque

ozonone | 18-01-18 | 16:28

We zitten in de schommel tussen Rusland die zijn gebied steeds kleiner ziet worden door inmenging van het Westen en de VS. Dit tegen de afspraak tussen Rusland en het Westen. En de VS wilt meer en meer. En een paar corrupte Europese politici die liever hun ziel en moeder verkopen ten goede van zelfverrijking en daarmee Europa terugzetten in 1938 als alles fout gaat.
Dank zij Geenstijl kunnen we tenminste toekijken hoe we droog in de kont geneukt worden. En soms kunnen we zelfs een vinger terug duwen in hun dikke luie reet.
En alles wat waar is, is natuurlijk gelogen "im augen des betrachters".
Als een kind van 5 dat zijn eigen regeltjes verzint bij een spelletje en vervolgens begint de schreeuwen als het maar even niet uitkomt.
Maar ja dat zijn kinderen!
Krijg je ervan als je macht uit handen geeft. Misbruik omdat vele mensen er niet mee om kunnen gaan. Laat zwijgen je hebt de mensen die bewust bezig zijn met meer en meer graaien.
Als je dergelijke lui niet opruimt, kon het wel eens je eigen welzijn kosten.

ET007 | 18-01-18 | 16:27

Wie zwijgt stemt toe....

En iedereen is stil. Grote bek op internet ja. Maar niemand die met zijn riek op het Binnenhof staat. Geen grassprietje van het Malieveld is vertrapt. Geen ruit van de Tweede Kamer gesloopt. Geen prullenbak omgegooid. Geen weg geblokkeerd. Geen steen naar de ME.

Dus niet huilen als het te laat is. En achteraf gaan ophangen dat iedereen en zijn moeder in het verzet zat, gaat er dit keer ook niet in.
Als je je afvraagt hoe dit zo ver kon komen, kijk dan in de spiegel, bedank diegene en spuug hem of haar in zijn gezicht.

Re:Kniftig | 18-01-18 | 16:25 | 1

En wat kan die prullebak er aan doen dan?

OetSodom | 18-01-18 | 16:53

it giet 'oan, en hard ook nu met oorlog tegen de burger en media. Formulier ingevuld.

patjem2 | 18-01-18 | 16:25

Dus een EU taskforce dat nepnieuws tegen moet gaan verspreidt nepnieuws door nieuws ten onrechte aan te duiden als nepnieuws. En dan moet ik die mediakammer gaan attenderen op het feit dat dat nepnieuws geen nepnieuws is maar nieuws. En daar gaan ze dan natuurlijk objectief naar kijken.

De gracht in met die hele EU. Vort. Ksst. Op de vuilnisbelt van de geschiedenis ermee, naast de andere despotische regimes, goedbedoelende dictators en D66-oïden.

atheïstisch stemvee | 18-01-18 | 16:25

-77% fappers na alarm - dus 23% ging gewoon door. Trek daarvan af de sukkels die dit deden omdat ze van niks wisten (foon netjes uit tijdens het fappen - Feind hört mit!) en de overblijvers dus retecool= Marco Kroon psycho-profiles.

Hééé US Marine Corps: IP's - dooie foons adressen opsporen en doe eens aannemen die gasten!

HeelStijl | 18-01-18 | 16:23 | 2

Probeer het nog eens maar dan onder het goede topic

Re:Kniftig | 18-01-18 | 16:26

K'had al gezien. Thnx

HeelStijl | 18-01-18 | 16:28

Hé GS hoe zit het nou met dat verhaal over Gordon Nelson? Niet reageren is zo bij1, vinden jullie ook niet?

ristretto | 18-01-18 | 16:23 | 1

Oops - bij verkeerde bericht

HeelStijl | 18-01-18 | 16:27

En door dezelfde NGO, Promote Ukraine NGO, die ook geenstijl heeft aangegeven. Kijk als dit een voorschot is op hoe het ministerie van waarheid gaat toetsen zie ik het somber in. Het is een discutabel lijstje, als een bewering of feit op een website grotendeels waar is kan hij toch als helemaal onwaar worden verklaard door het tegenbewijs.

Roze_bril_drager | 18-01-18 | 16:48

reagluurder010 | 18-01-18 | 15:57

Het gaat niet om meningen. Het gaat om keiharde leugens die als waarheid worden verkocht.

Ik heb het dus niet over opiniemakers zoals Geenstijl of Joop maar over bullshit echte keiharde leugens wat aantoonbaar onjuist is. Wil jij echt ... 1.) Nepnieuws door vijandige staten? 2.) Nepnieuws door nazi's, jihadisten of linkse idioten? 3.) Nepnieuws via oplichters en opportunisten?

Vooral nummertje drie is belangrijk want het gemiddelde aluhoedje site heeft het journalistieke niveau van tien lagen stront onder Privé en er wordt grof geld verdiend met het verspreiden en of verzinnen van nepnieuws. Voorbeeldje? Russia-insider of Nine For News maar er zijn tig anderen. Zerohedge. Infowars. Fox? Etc. En de eigenaren en bloggers liegen, bedriegen en zijn multimiljonair.

Desinformatie was vroeger politiek. Nu is het big business om de zwakkere geesten te voeden met onzin.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:21 | 6

Zwakke geesten zijn diegenen die graag in hun anti-islam en anti-eu 'informatie' bubbels willen leven zonder enige moeite te besteden aan de feiten. En het zijn niet centristen links of rechts die genaaid worden maar idiote extremisten. De waarheid ligt altijd in het midden maar als je de moeite niet kan of wil doen om deze te proeven ben je gewoon niet bijster slim.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:54

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:21

NOS liegt bijna nooit maar verhult en verzwijgt sommige zaken (islam gerelateerd) en maakt andere zaken veel te groot (Trump). FOX news, kijk het wel eens als tegenwicht, legt de accenten juist compleet anders dan NOS.

Noem me voorbeelden van FOX news dat ze structureel liegen en bedriegen en dat ze structureel moeten rectificeren. Dit gaat niet op voor FOX-news en ook niet voor NOS. Nieuwsfeiten verhullen en andere feiten uitvergroten maakt beide nog niet tot leugenaars.

Roze_bril_drager | 18-01-18 | 17:03

Ook belangrijk, moet je er wel iets tegen doen, wat is de schade/het risico, is er een verandering van de dreiging, waarom dan, welke kosten moeten we maken, wat zijn de nadelen van handelen, kloppen onze eigen aannames wel, hoe evalueer je het later, welke definities hanteer je, etc..

Het probleem van de hele discussie is dat de discussie de noodzaak voor maatregelen lijkt te verklaren en dat is natuurlijk de wereld op zijn kop zetten. Laten we blij zijn met het kleine stukje vrijheid dat we hebben en het koesteren in plaats van afbreken.

O2Neutraal | 18-01-18 | 19:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik vind het naar en eng, alles moet verdwijnen, ik word er bang van.

gato | 18-01-18 | 16:20 | 1

Ik ook. Dit gaat ons allemaal raken. En voor wie het nog niet door heeft: op een gegeven moment is het te laat en leven we in een Oceanië kloon.

OetSodom | 18-01-18 | 16:22

En zo begon het...
Stel dat GS hier daadwerkelijk voor 'gestraft' gaat worden weet ik niet hoe snel ik weg moet wezen uit Europa, dan gaat het hier écht een Orwell dystopie worden.

Gehaktbalmetketjap | 18-01-18 | 16:14 | 4

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:27
Ach, en de EU gaat tot in lengte van dagen een scherp onderscheid hanteren tussen nieuws en opinie? Laat me niet lachen. Het begint bij het zogenaamd uitfilteren van leugens uit nieuws, het eindigt met censuur op uw mening, of zelfs maar uw steun aan een mening.

Schoorsteenveger | 18-01-18 | 16:35

In Rusland. Maar die hebben geen fundamentele mensenrechten of Vrijheden.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:56

Nu in Rusland, straks ook in Nederland. Gaaf.

O2Neutraal | 18-01-18 | 19:36
▼ 1 antwoord verborgen

Tsja jongens: het klootjesvolk wordt te mondig. Kan zichzelf nu informeren met diverse bronnen. Vroeger werden we bedot door het geschoold journaille. Die hadden daarmee ontzettend veel macht over ons. En de overheid weer macht over hen (zie docu over de Van Imhoff). Nu kan iedere burger voor journalist spelen en daarmee zijn eigen feiten en meningen verkondigen.
Dit bevalt de 'boven ons gestelden' uiteraard niet, om maar een Theo-isme te gebruiken. Het gaat allemaal om macht. Macht over de informatie, macht over het Plebs. Ach, u weet het allemaal al.

OetSodom | 18-01-18 | 16:13

Gedaan. Twee keer zelfs. De tweede keer heb ik bij Mistake found: Frans Timmermans ingevuld.

ristretto | 18-01-18 | 16:11

even ingevuld, nu wachten op wat gaat komen..............

spyr0 | 18-01-18 | 16:10

Fuck de EU!!

KeesBruin | 18-01-18 | 16:07

And so it begins....
@#$!

OetSodom | 18-01-18 | 16:06

Bezwaar gemaakt. Godverdomme.

zef732 | 18-01-18 | 16:03

Ben toch benieuwd wanneer ze met dezelfde voortvarendheid die 'verwarde' mannen gaan aanpakken. Deden ze dat ook maar zo snel en doelgericht, maar dat zien de EU voorstanders niet.

mom van avezaath | 18-01-18 | 16:00

Als we nu eens massaal nieuws, of het nu nep is of niet gaan rapporteren op dat gedrocht van de EU...

Lt-Kol Kilgore | 18-01-18 | 16:00

Speciaal hiervoor even de pc opgestart en getekend. Tante Nausicaa had vorige week vrijdag ook al een ontzettend goede column over hoe "1984" steeds mee realiteit wordt. En zij zag wel angstig veel parallellen(!) met het streng communistisch land waaruit ze zelf met haar ouders gevlucht is. "1984" gaat hier steeds meer opgeld doen en het is doodeng. Dingen uit die film zie je nu voor je ogen voltrekken. Het is gewoon absurd. En het merendeel van het volk zit met de kop in de kont naar GTST of "Voices..." te kijken. Want zolang FB werkt en men nog Brood&Spelen om handen heeft zal het ze jeuken. En zo gaan we stapje voor stapje steeds iets dichter naar de abyss toe...

En dank u GeenStijl voor het wederom keihard in de p0epert nemen van dergelijke lieden door hen met nog wat meer onwelgevallige feiten om de oren te slaan die gewoon door internationale instanties zijn vast gesteld. Precies daarom stemde ik ook een hele dikke "Neen!" bij het Oekraïne referendum. Want in tegenstelling tot mannetje Pechtold had ik wél de moeite genomen om die pdf door te worstelen en kwam mede (lees vooral) daardoor tot de conclusie dat het een héél slecht idee zou zijn om de Oekraïne het voordeel van de twijfel te geven. En achteraf heeft mijn onderbuik, of te wel gezond boerenverstand wéér gewoon gelijk gekregen, wat ze ook roepen vanuit Brussel/Den Haag.

Sjefke7807 | 18-01-18 | 15:57

We gaan weer terug naar de tijd van geheime krantjes die door meisjes per fiets worden bezorgd.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 15:53 | 1

Een gat in de markt dat moet opgevuld worden. extra lading voor deliveroo fietsers misschien

Lt-Kol Kilgore | 18-01-18 | 16:01

kasja zag dat het goed was en gaat verder met het vernietigen van Nederland.

zwaanshals | 18-01-18 | 15:51 | 2

Ja de Zweden (Kasha) zijn goed in het vernietigen van de westerse beschaving; kijk maar hoe ze het in eigen land al bijna voor elkaar hebben. Nu NL nog
Pas op mensen: de lange arm van de megalomane Brusselse kaviaar en champagne zwelgers van het EU-Politburo is langer dan je denkt!
Nederland Let Op Uw Saeck!

telelezer | 18-01-18 | 15:59

En vergeet de Bilderbergers niet.

gato | 18-01-18 | 16:22

Waar is Pieter Omzigt nu je hem nodig hebt? Oh nee, die is door het 'betrouwbare' nieuws afgeserveerd.

mom van avezaath | 18-01-18 | 15:50

Nou, als op de tags fascist en nazi wordt aangeslaan, dan komen er heeeeeeeel wat linksbubbelsites in aanmerking voor grondige evaluatie van fake en echt.
Lou de Jong en Erich Honecker krijgen postuum een stijve.

PresidenteDeConjovia | 18-01-18 | 15:49

Terecht dat jullie je zo druk maken. Het meest zorgwekkend is het feit dat de overgrote meerderheid van de media en het volk dit allemaal prima lijkt te vinden. Maar.... er is licht aan de horizon. We zijn niet zo heel lang meer afhankelijk van gecentraliseerd internet. Ik kan niet wachten op de dag dat GeenStijl gehost wordt door de block chain. Complete onafhankelijkheid! En dat hoeft helemaal niet zo lang meer te duren. Als je een kwartier over hebt: mobile.nytimes.com/2018/01/16/magazin...

hustler01 | 18-01-18 | 15:46

Je snapt het niet. Wat Jaap zegt is dat de NAVO onzorgvuldig is geweest. Maar elke soevereine staat heeft het recht om toe te treden tot welk clubje ze willen en te vertrekken wanneer ze dat wensen. Het grote probleem met het westen is dat wij de vernedering van de Russen en hun zin op wraak grof hebben onderschat. Die zin voor wraak is zo sterk dat Poetin nu letterlijk zijn land en volk sloopt om Russische glorie te herstellen. Daar kan je van vinden wat je wil wil maar als je de feiten kent weet je dat we zijn genaaid. Terwijl wij dachten dat we vriendjes konden zijn en onze legers konden afbouwen zweerde Poetin en zijn apartsjik wraak. En ja. Poetin is gewoon een Stalinist. En ja. Dat zijn misdadigers.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:02

@benjeallanggek | 18-01-18 | 15:44 |
Precies dit dus. Op 10 februari 1990 vond er tussen 16:00 en 18:30 uur een gesprek plaats tussen Genscher en Shevardnadze. Volgens de Duitse notulen van dat gesprek, zei Genscher:

"Wij zijn ons ervan bewust dat lidmaatschap van de NAVO van een herenigd Duitsland complexe vragen kan oproepen. Voor ons is één ding zeker: de NAVO zal zich niet naar het Oosten uitbreiden.”

En vervolgens werd die afspraak aan de laars gelapt. Geen wonder dat Poetin als door een bij gestoken reageerde. Want met de toevoeging van de Oekraïne aan de EU staat de NAVO ineens wél aan Ruslands voordeur recht tegen alle toentertijd gemaakte afspraken in....

Sjefke7807 | 18-01-18 | 16:05

@Sjefke7807
Dank je! Is meteen de reactie @DKS; de adspraak was dat het Westen de NAVO niet oostwaards zou uitbreiden. Die afspraken zijn dus geschonden DKS.

benjeallanggek | 18-01-18 | 17:18
▼ 1 antwoord verborgen

Iemand NRC al gemeld?

Rest In Privacy | 18-01-18 | 15:44 | 1

Nee maar kwam NRC al wel tegen opgevoerd als zogenaamd tegenbewijs.

Roze_bril_drager | 18-01-18 | 15:48

Gedaan, sta ik nu ook op de zwarte lijst?
Binnenkort weer terug naar NL, ben benieuwd of ik er nog in kom

Rightisnotwrong2 | 18-01-18 | 15:44 | 1

De EU gaat een nieuwe organisatie oprichten die dan (over een haar of 10) de ontvangen berichten gaat verwerken. Die organisatie maakt dan al het geld op voordat er ook meer één reactie is gelezen. Een zwarte lijst maken lijkt veel te veel op werken.

W_F | 18-01-18 | 18:59

De EU is helemaal de weg kwijt. Wat ze niet in de gaten hebben is dat zij recht haar eigen mes in loopt. De machtshebbers in Rusland hebben niet veel op met ons democratisch bestel en zijn bang dat dit model ook in Rusland voedingsbodem zou kunnen vatten. Hun primaire target is dan ook niet de publieke opinie, maar juist het bestel zelf. Tot een jaar of twintig geleden was dit nooit een probleem omdat er weinig aandacht aan gegeven werd. Men haalde de schouders op en ging over tot de orde van de dag. In dit nieuwe millennium is er echter van binnenuit kritiek op ons bestel gekomen, met name ten aanzien van de EU. Vaak terechte kritiek. De EU weet niet goed hoe ze daar mee om moeten gaan veel beleidsmakers zijn bang geworden voor deze publieke opinie. Dat hebben de Russen goed in de gaten en gooien nog wat olie op het vuur. Dit tot grote nervositeit van Brussel. Het enige wat Brussel nu doet is hetgeen ze juist nooit had moeten doen: sleutelen aan het bestel. Censuur, gedachte politie, controle van de media. Daarmee verzwakt Brussel juist het kloppende hart van de democratie. En dat is precies wat Rusland wil. Rusland is er juist op uit om polemiek, onrust en chaos te creëren. Wat de EU niet ziet is dat zij daar nu gretig aan meewerken en Rusland dientengevolge juist in de kaart speelt. Rusland exploiteert de zwakte van onze leiders, hun angst voor de publieke opinie. De westerse leiders worden nerveus en gaan burgers onder de duim proberen te krijgen. Dat werkt duidelijk contraproductief en zorgt juist voor meer scepsis, meer wantrouwen en nog meer afkeer van de politiek. Ik ga maar alvast Russisch leren, kan nog eens van pas komen.

Nebuchednezzar | 18-01-18 | 15:42 | 3

Wat heeft Rusland hiermee te maken? Kijk je teveel NOS journaal om 8 uur?

Rightisnotwrong2 | 18-01-18 | 15:47

Neb,
De Russen zijn peanuts.
Denk je dat de Yanks op een waarlijk vereend Europa zitten te wachten?

Teleo | 18-01-18 | 16:07

Dit is de enige tegel dat hout snijdt. Wie daadwerkelijk in de baltics, belarus, rusland en etc komt weet dat de bevolking het westen wel ziet zitten. Hier willen ze ook gewoon starbucks, nikes, apple, inspraak, fatsoenlijke zorg en een normaal pensioen. Het is puur polemiek van overheden. De ingewijde weet dat inderdaad binnen de bevolking in deze landen een tweedeling bestaat. Tussen werken bij/voor de overheid of niet. Desondanks wil het overgrote deel echt de westerse standaard en wijzen ze hun overheden af. Mensen lijken in hun verlangen veel meer op elkaar dan je verwacht. Zo ik zet nu even weer Leningrad-voyage op volume tien.

Dude heb je eten | 18-01-18 | 18:21

Of deze wordt ook als fakenews gezien: "Western politicians are demonising Russia and are russophobes"

Tja.

Roze_bril_drager | 18-01-18 | 15:41

Ik hoor onze leider voortdurend nepnieuws verkondigen 1000 euro,onderstesteen iedereen gaat er op vooruit,geen geld meer naar de grieken deze man moet men ook snel het spreken verbieden.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 15:39

Gedaan!

Toki | 18-01-18 | 15:36

Wat zijn dit voor communistische toestande? Ik ga meteen een bericht aan ze sturen. Oh wacht, er staat iemand voor de deur...

Zzzzooooffff | 18-01-18 | 15:34

En het belangrijkste punt is natuurlijk: ook als het wél allemaal gelul in de ruimte was geweest, had dat gewoon moeten mogen.

Lewis | 18-01-18 | 15:34 | 1

Precies. Wat denken ze godverdomme wel niet! Het internet is van niemand.

hustler01 | 18-01-18 | 15:49

… Trouwens, welke burger heeft genoeg tijd om dit soort onvindbare linkjes van de EU-molen te vinden en te bekijken? Niemand die dit soort sites weet tenzij je een links niet-werkend EU-evangelist bent?

kanon0503 | 18-01-18 | 15:33 | 1

Dat is deels waar. Misschien zelfs bewust niet zoveel aandacht gegeven aan de site. En dan over een tijdje melden dat de EU taskforce 3.500 gedocumenteerde gevallen van politieke beinvloeding door de Russen heeft verzameld. Dan is het al te laat om het tegendeeel aan te tonen. Bewust creeeren van een situatie/randvoorwaarden om je politieke doel door te drukken.
Drie keer raden wat het politieke doel zou kunnen zijn

Winter_is_coming | 18-01-18 | 15:45
-weggejorist en opgerot-
F_for_Fukdetta | 18-01-18 | 15:33 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Gelijk even om een rectificatie gevraagd, al zal nu mijn naam ook wel in hun lijst van "fake-news activators" of zoiets. Niet dat ik sowieso al vertrouwen heb in hun rectificerend vermogen, maar goed.

kanon0503 | 18-01-18 | 15:32

Heel goed 'GS. Wie begint met boeken verbranden, verbrandt uiteindelijk mensen. Wanneer volgt de 'entartete' kunst?

Reaganmania | 18-01-18 | 15:31

test

F_for_Fukdetta | 18-01-18 | 15:31 | 1

123

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 15:38

And so it begins... eerst via vage sites zoals bovenstaand, daarna via officiële ministeries van waarheden waar dan ook in EU. Daarna in msm-outlets als Nieuwzuur etc. Daarna klinkt de oproep tot verbieden want; 'dit moeten we toch niet willen met zn allen'. Niet lang daarna komen Ollongren en de Cock het licht uit doen. En kunt u weer rustig slapen.

Voorjaarsmoe | 18-01-18 | 15:30

Geen stijl en Nepnieuws?? Hahahaha, het is nooit nieuw's ! Het is oude opgewarmde prak met een leuk prozasausje er over heen. Maar deze lui zijn wel van de pot gerukt als ze die feiten over dat kutland nepnieuws noemen. Ze zijn bekend om het exporteren van hoeren. Die nonkelfrituur heeft er zelfs een gekocht daar.
Fascisten ? Als Hitler ooit zou terug keren zou het in de Oekraine zijn en hoeft hij niet in bierkelders te beginnen maar in voetbalstadions,meteen. Geen Leni Riefenstahl meer nodig.
En corrupt? Zelfs de honden laten je betalen anders schijten ze in je tuin. Italiaanse politici gaan er op studiereis heb ik me laten vertellen.
Zo,en nu een pilletje.
i.ytimg.com/vi/qACxH9rQ2jY/maxresdefa...

miko | 18-01-18 | 15:30

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom iemand graag wil dat we gevoed worden met leugens? Gewoon aantoonbaar onjuiste bullshit? Wie wil dat?

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:28 | 4

DKS, je poneert een stelling die nergens genoemd is, hooguit door jou onjuiste deductie in je eigen brein ontsproten. Daarna ga je roepen dat je fantasie-stelling niet zou moeten worden aanvaard. Een klassieke voorbeeld van framing in debat technieken (en bij verspreiders van fake news)

Winter_is_coming | 18-01-18 | 15:39

Zie hier wederom nepnieuws aan het werk. Ten eerste voeren Oekraïense mensen oorlog tegen de Russen die hun land hebben gepikt voor Poetin. Ten tweede is het associatieverdrag puur om de Oekraïense/Russische maffia te bestrijden, niet voeden.
Oekraïne heeft als onderdeel van het Rode leger als derde de meeste slachtoffers geleverd om fascisme te bestrijden. Nummer 1.) Wit-Rusland 2.) Rusland 3.) Oekraïne.
Het feit dat je dit soort onzin praat is het toonbeeld van Russische agitprop. Je bent eigenlijk bewijsstuk 1. dat Russisch nepnieuws en desinformatie niet alleen bestaat maar werkt. 100%. Je bent gewoon een nuttige idioot voor de Russen. Een beetje zoals Oekraïense kampbeulen die dachten dat zij geen untermenschen waren. Nuttige idioot.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:10

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 16:10

Ten eerste voeren Oekraïense mensen oorlog tegen de Russen die hun land hebben gepikt voor Poetin.

Nee hoor, de Russische seperatisten waren burgers van Oekraine. Dat is nepnieuws nr. 1 van jouw kant.

Ten tweede is het associatieverdrag puur om de Oekraïense/Russische maffia te bestrijden, niet voeden.

Hahaha, bruiner dan dit kan je ze niet bakken.

Oekraïne heeft als onderdeel van het Rode leger als derde de meeste slachtoffers geleverd om fascisme te bestrijden.

Ze streden tegen de Duitsers, niet tegen het fascisme. Fascisme zit de Oekrainers in het bloed. Nergens in Europa is het fascisme zo groot als in Oekraine. Wederom nepnieuws van jouw kant, maar we zijn het gewend ondertussen.

accijnstoerist | 18-01-18 | 16:23
▼ 1 antwoord verborgen

Oke dan toch maar een anti-EU partij kiezen bij de volgende verkiezingen, dit begint gewoonweg eng te worden

BozeHenk | 18-01-18 | 15:28 | 1

Te laat dit was de laatste kans, was getekend EU

Rightisnotwrong2 | 18-01-18 | 15:39

Aangegeven en erbij gezegd dat deze aanval op de vrijheid van meningsuiting door de EU het pad naar dictatorschap is.

watergeus | 18-01-18 | 15:28

Tsja, daar lijkt me niks verkeerd aan, dat artikel van GS. Overigens wat men schrijft overOekraine is waar: Er is een ultra-nationalistische politieke onderstroom in dat land.

Overigens: Die heb je ook in Rusland, waar fascisten zelfs in de Doema zetel hebben (Zjirinovski c.s.) maar daar lezen we dan weer nooit protest over.

Beste_Landgenoten | 18-01-18 | 15:26 | 4

@De Koreaanse Slet: Leugens komen altijd bovendrijven in een land waar de journalistiek haar werk goed doet. En zie het gevolg van deze denkrichting van de EU: juist de sites die in ieder geval een poging doen de waarheid oven te krijgen staan op de lijst als nepnieuws.

Sqbar | 18-01-18 | 15:39

Daarnaast kan de Oekraïne ook nog MH-17 neergeschoten hebben. Of kan dat niet volgens Europa?

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 15:40

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 15:40
Nee die is door een Russische BUK neergeschoten. Wil je echt die non-discussie hier gaan starten? Begin dan gewoon bij 9/11. Toren 7 of zo. Niburu, etc.

Beste_Landgenoten | 18-01-18 | 18:08
▼ 1 antwoord verborgen

De tijd van geweldloos verzet tegen de EU gaat zijn eindfase in. Kritische meningen, artikelen en nu zelfs websites worden afgestempeld als 'fakenews'. Er blijven 2 opties over: 1. Net als in pre-oorlog Nazi Duitsland en USSR verdwijnen alle kritische media als eerste. Daarna kunnen personen juridisch worden aangeklaagd en opgesloten worden voor verspreiden van nepnieuws. Gevolg mensen zullen slechts slaafs volgen wat de EU u verteld te doen en denken. Optie 2 is hard de confrontatie gaan zoeken met de EU. Het is nu echt 5 voor 12! En ja optie 2 is geen geweldloos verzet meer. Optie twee is dus gewoon ordinair terugvechten. In mijn ogen de enige optie. Vrijheid is een groot goed daaronder valt ook vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van denken. Essentiele waarden binnen een vrije samenleving. De EU begint zich steeds te profileren als staats vijand nummer 1. *kots*!

Indoneesje | 18-01-18 | 15:25 | 8

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:27
Hou eens op met je ge "we". Je spreekt niet voor noch namens mij. Je preekt enkel voor je eigen kerk.

Vanilla | 18-01-18 | 16:50

@De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:27
Moet jij eens op letten hoe snel dat "vastgelegde mensenrecht" aan erosie onderhevig kan en zal zijn de komende jaren.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 18:04

@DKS:15.27 'Vijandige staten', oei, de tijden van de koude oorlog lijken weer aan te breken. Bedankt voor de tip hoor. Kan ik weer terug in mijn schuttersputje om de grenzen te gaan bewaken. Maar, welke grens, en wie is de vijand ?

SlimmeBelg | 19-01-18 | 05:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Fijne besteding van ons belastinggeld: een kliklijn waar de buitenlandse mogendheden gaan nep-klikken op fora van eigen volk.

Winter_is_coming | 18-01-18 | 15:24
-weggejorist-
Kanarie_Geil | 18-01-18 | 15:23 | 3

En als ik die link onder dat stasi artikel plak, krijg ik dan 2 politieagenten in uniform aan de deur of...?

Sandronique | 18-01-18 | 15:22 | 3

Vast niet.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:33

Jaha dan komen er judassen die u meenemen omdat u verraden bent door de zgn. gutmenschen die nemen u mee ze krijgen een paar bloedeuroos en u mag u verantwoorden voor datgene wat u gezegd/geschreven heeft.Ik wil niet zeggen of het nou nsb-ers zijn of stasi.

flesje | 18-01-18 | 16:09

Maar ik ben blut. Wat nu??? Aaah

Sandronique | 19-01-18 | 09:24

Geenstijl moet gewoon lid worden van die taskforce en dan alle Joop artikelen aangeven, of alle NRC/Volkskrant/AD testen enzovoort. En iedere tweet van D66.

Grote Smurf | 18-01-18 | 15:21 | 10

@reagluurder010 | 18-01-18 | 15:57
DKS-feiten worden aangepast al naar gelang het verloop van de discussie.

Heel flexibel altijd, maar zelden correct.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 18:03

@DKS

Als je NRC en Volkskrant als nieuwsbron beschouwd en niet als opiniemakers snap ik wel waar het zo ontiegelijk mis gaat bij jou.

Re:Kniftig | 18-01-18 | 18:03

Graaisnaaiert | 18-01-18 | 15:45
Mogelijk, maar daarmee zijn niet alle nieuwsbronnen in gelijke mate onbetrouwbaar. Dat is wat op GS nogal eens wordt beweerd, als opmaatje naar een fact-free gekeuvel over actualiteiten. Met de term "MSM" als scheldnaam voor alles dat wordt afgedaan als "sowieso geen betrouwbaar nieuws" want te links gekleurd naar de smaak van de reaguurders. Alsof daarmee vage websites en roddel en achterklap opeens van dezelfde waarde zou zijn als die van de verketterde media.

Beste_Landgenoten | 18-01-18 | 18:12
▼ 7 antwoorden verborgen

De Russische hybride oorlogsvoering is geen grapje en geen nepnieuws. Niemand wil een idioot zijn en zeker geen nuttige idioot maar de feiten zijn keihard. Voor of tegen de EU. Haat je Rutte en de VVD. Vind je Alexander Pechtold een totale lul. Het maakt niet uit of je links of rechts bent. De westerse waarden en normen liggen onder vuur. Rusland is geen westers of liberaal land en ze zijn piswoest over het feit dat 'we' destijds hebben verslagen praktisch zonder slag of stoot en ze zinnen al ruim vijftien jaar op wraak. Wraak op ons, het westen, wraak op de 'afvallige' staten, wraak op alles. En je hoeft echt niet een geniale spion zijn om dat te zien. Of je het nu wil hebben over MH17 of het Oekraïne referendum of gewoon kijkt naar de problemen in Georgië, Moldavië en Oekraïne. Of dichterbij Estland, Litouwen en Letland of nog dichterbij Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Rusland is keihard bezig met wraak en het grote (is Rusland al niet enorm?) Russische Rijk te herstellen door simpele Machiavelliaanse tactieken. Namelijk verdeel en heersch. En vergis je niet. Hier in Slowakije steunen de Russen vrij openlijk zowel de Stalinisten en de neonazi's. Geen grapje. Met geld, infrastructuur en nepnieuws.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:20 | 12

Stel je niet aan slet. Rusland is helemaal niet uit op wraak. De Russen willen alleen serieus geworden, want voor 1990 waren zij een wereldmacht en na de omwenteling zijn ze door het tactloze optreden van het arrogante westen belachelijk gemaakt. Poetin heeft dat goed begrepen en heeft daarvan geprofiteerd. Hij is zeer zeker democratisch volledig gemachtigd, want een grote meerderheid van de Russische bevolking staat volledig achter hem.
Dat hij de krim terugwilde is heel normaal en acceptabel. Die geheel Russische Krim is ooit naar Oekraïne verhuist, toen dat geen internationale consequenties had. Het was gewoon een administratieve handeling. Dat de Russische Zwarte Zeevloot in een buitenlandse haven kwam te liggen was nimmer de bedoeling geweest. En dat het deel van de Oekraïne met een Russische meerderheid opteert voor aansluiting bij Rusland, nu de Oekraïne voor het westen kiest is ook begrijpelijk. Gun Rusland die gerechtvaardigde ontwikkeling en gun Poetin die successen, in ruil voor zekerheid voor de Baltische staten en stop met die polarisatie. We hebben gevaarlijker vijanden onder ons.

Janas | 18-01-18 | 17:51

anas | 18-01-18 | 17:51
Dat is nogal een steuntje in de rug voor het revanchistische gedachtegoed van de Russische nationalisten. Rusland is qua economie niet in verhouding zo sterk als hun militaire macht wil uitstralen. Als Rusland serieus genomen wil worden kan het beginnen met een normale rol gaan spelen op internationaal niveau en niet die van dwarsliggende stampvoetende kleuter. Alleen al dat staatsgesponsorde dopingprogramma, wat een zieligheid man. Als je als land wil meedoen door vals te spelen, dat kenmerkt wel zo'n beetje dat land in een notedop. Valsspelen is waarmee de Russen willen meetellen. Op alle gebieden valsspelen.

Beste_Landgenoten | 18-01-18 | 18:16

@DKS 15.45: Wat is er mis met Russen of Chinezen ? Weleens een werkloze Chinees gezien in Nederland ? China is volop in ontwikkeling. Een systeem ombouwen gaat niet in een paar jaar tijd. Dat kost decennia. Wij zien hier in de regio dat China steeds meer economische samenwerking zoekt met omringende landen. Daar is een stuk eigenbelang mee gemoeid, maar de omringende landen ervaren dit proces als positief, ook om hun eigen positie te verbeteren. Met een investeerder als China komt dit in een stroomversnelling. So what 'oorlog'. Zoek samenwerking met een vlijtig volk in plaats van te demoniseren. Datzelfde geldt voor Rusland. Het nieuwe zwarte schaap van de EU. De tijden van Stalin zijn al lang voorbij, ook al eindigt de naam van de huidige leider ook op 'in'.

SlimmeBelg | 19-01-18 | 05:12
▼ 9 antwoorden verborgen

Volstrekt willekeurig lijstje waar vaak meningen en feiten door elkaar worden gehusseld. " Europe will become Muslim" is ook fakenews volgens dit lijstje, right.

Roze_bril_drager | 18-01-18 | 15:18

Eigenlijk wel geinig dit. GS, als doorgeefluik van Russische BS, zelf aan de schandpaal, en dat dan weer ten gevolge van de aangifte door een ranzig clubje dat waarschijnlijk in opdracht handelt van het Oekraiense Ministerie van Propaganda. Dat alles speelt zich af aan de rafelranden van het internet. Doe mij de "MSM" maar.

bdn01 | 18-01-18 | 15:17 | 5

Geopolitiek. De digitale slag tussen Rusland en het Westen. Zolang je dat in je achterhoofd houdt en een gezonde portie achterdocht toont bij ieder nieuwsitem valt het met de schadeomvang van willekeurig nepnieuws nog wel mee.

Graaisnaaiert | 18-01-18 | 15:42

Winter_is_coming | 18-01-18 | 15:31

Die taskforce is véél te laat. Zoals met alles falen we gigantische. Qua leger. Qua informatievoorziening. Wij zijn in oorlog en al jaren en de Russen neuken ons de moeder. Elke idioot die hier 1:1 Russische agitprop propagandeert is of een slachtoffer of een kwaadwillige mafketel of een Russische trol. Let wel. Agitprop. Nepnieuws. Onjuiste bullshit bedoelt om te agiteren.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:50

@bdn01 | 18-01-18 | 15:17
Je kan alleen aan de schandpaal hangen als je daadwerkelijk schuldig bent. Het oorspronkelijke artikel is niet alleen genuanceerder, maar ook doorspekt met bronvermelding.

Die meldingen site is pure onzin.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 17:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Had niet anders verwacht, de nieuwe verkapte censuurwet wordt precies zoals voorspeld gebruikt om politieke tegenstanders het zwijgen op te leggen.

Artula | 18-01-18 | 15:17

@ redactie: Strakke actie!
Zojuist zoals gevraagd de URL doorgegeven aan de maffIANA der EU
Gewoon blijven aankondigen deze meuk. Des te eerder laten die bloedhonden los.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 15:15 | 2

Je zit nu wel in Het Systeem als EU-hater en Ukraïne-hater.

Schoorsteenveger | 18-01-18 | 15:19

Zou eens tijd worden dan.
Ik meen dat dit al jaaren bekend was. U bent toch ook ooit lid van Powned geweest?

Rest In Privacy | 18-01-18 | 16:08

Prachtig. De vloer aanvegen met dit Eurotuig.

wingload | 18-01-18 | 15:15

Fake News is gewoon Newspeak voor Ons Onwelgevallige Meningen.En GS ligt op de korrel bij Ollongren en de haren. Hoop dat jullie een paar goede advocaten hebben als de EU helemaal los gaat, want dit ziet er zeer somber uit...

Graaisnaaiert | 18-01-18 | 15:15

Nepsite doet nep (disclaimer is "alvast afstand van zichzelf nemen").
- klacht over kwaadaardige Russische trollen maar misschien niet in dienst van de russen en misschien niet met opzet kwaadaardig.
- wij van EU vinden nepnieuws stom. Wij van ESTF zijn niet officieel EU.

ESTF walks like, and quacks like a typisch vierletterige geniepoperatie met centrale inlichtingen.
De originele waarschuwer tegen nepnieuws ging dood aan een hartaanval.
schreef een boekje "gekaufte journalisten".

EUvsdisinf disclaimer :
The Disinformation Review focuses on key messages carried in the international information space, which have been identified as providing a partial, distorted or false view or interpretation and/or spreading key pro-Kremlin messaging. It does not necessarily imply, however, that the outlet concerned is linked to the Kremlin or pro-Kremlin, or that it has intentionally sought to disinform. The Review is a compilation of cases from the East Stratcom Task Force’s wide network of contributors and is therefore not considered an official EU position. Likewise, the news articles are based on the analysis of the East Stratcom Task Force, so information and opinions expressed are not considered an official EU position.

hallevvezool | 18-01-18 | 15:14

Dat de EU zelf een onbetrouwbare club is lijkt mij wel duidelijk.
dat ze andersdenkenden beschuldigen van nepnieuws is dus logisch.
wat wel vreemd is dat die EU parlementsleden ALLEMAAL de kop houden als het nep gaat.

pejoar | 18-01-18 | 15:10 | 1

Ze hebben de nep zelf gecreëerd:
Vermoedelijke reden : om hun eigen vieze zaakjes te verdoezelen..
Iets met bed,bad en brood... of was het nou spelen ?
En als een weldenkend en reëel persoon echt om zich heen kijkt komt deze toch zeker wel tot andere conclusies dan dat die hele EU zooi je verteld...
Men weet dit, alleen krijgen die personen liever de hik dan dat zij dit überhaubt gaan toegeven.

Trek123 | 18-01-18 | 15:22

Zo gaat het dus werken. Er wordt nepnieuws gecreëerd om ongewenst nieuws het predikaat nepnieuws te geven. Dat is pure, onvervalste, op leugens gebaseerde propaganda.

Schoorsteenveger | 18-01-18 | 15:10

Overigens moet elke patriot zich enorm achter de oortjes krabbelen of het Rusland gebruikt desinformatie als wapen om ons te slopen verhaal. Het is niet alsof iemand als Vladimir Poetin daar geen ervaring mee heeft en het is zeker niet alsof er geen duizenden feiten zijn te vinden dat ze dat doen.

Als je vindt dat de Russen ons moeten slopen met nepnieuws zeg dat dan gewoon. Maar ga niet liegen dat we niet overspoeld worden met aantoonbaar onjuiste bullshit.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:08 | 5

precies!!

Trek123 | 18-01-18 | 15:49

MarcS | 18-01-18 | 15:43

Heeft het zin? Reaguurders zijn vaak net moslims. Ze geloven om te geloven. Feiten zijn weinig belangrijk. Het enige wat ik kan doen is hopen dat er één reaguurder zijn internet aanzwengelt en gaat zoeken op Russische desinformatie. Maar ik vrees het ergste.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:53

Ik vind dat de Russen ons moeten slopen met nepnieuws. Maar ze overspoelen ons niet met nepnieuws. Beetje tegenstrijdige keuzemogelijkheid.

[Alvast afscheid neemt van mijn zonen die eerdaags nepnieuws gaan bevechten aan het Oostfront]

Promedio | 18-01-18 | 16:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Het gaat snel. Wanneer je reaguurt via die site, valideer je wat de EU doet,.... Want zegt de enge EU club dan "Kijk eens hoeveel mensen meedenken dus het er mee eens zijn".. het is een naar spel wat zeker fout gaat aflopen.

Mark_D_NL | 18-01-18 | 15:06 | 2

Jij snapt 'm, de GS nog niet helemaal !
Na het zien van de site met lasterlijke en leugenachtige kop in subliminaal militaristies m*a*s*h*-font en het ervaren van de jeuk die het weer oplevert. De disclaimer bekeken en dit koekje van onverkozen vreemden beschouwd als giftig.
EU is een ter-EUr organisatie die nu ook huurlingenmilities (zoals ESTF) inzet tegen de bevolking van de souvereine (EU bestrijdt dit) lidstaten.

hallevvezool | 18-01-18 | 15:32

Beste is, helemaal geen reactie..

Trek123 | 18-01-18 | 15:41

ja dus? op een andere site waar ik geen intresse/belang in heb word verteld dat geenstijl nep nieuws brengt. Heel fijn dat we nog voor onszelf mogen denken. Hoop dat de basale basiskennis van internet (bronbepaling), toch wel overleefd. Zoland het Actueel is en er geen Media (dus niet een website van de eu) de verhalen ontkracht op de 1000000000000 websites en er meerdere bronnen hetzelfde beweren (in een iets andere context), tja dan geloof ik geenstijl nog steeds. De EU met zijn regels en dwangmatig verplichten/verbieden van vooruitgang ik zeg uit de EU.

Pieterdepietje | 18-01-18 | 15:05

En zo begint de EU steeds enger en enger te worden. Straks worden tegenstander die niet netjes in de pas gelopen gewoon 'opgeruimd' voor 'het algemeen belang'.

Akiron | 18-01-18 | 15:00 | 1

ik heb die site ff bekeken maar die leeft ook van ons taxpoet, staat geregistreerd. op naam van een eu medewerker op een oude bouwval adres in belgie. en dit soort sites zijn dan ineens betrouwbaar? het is net als je nikes wilt kopen op een site met een rare achtergrond.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 15:00

Hoe harder ze roepen dat iets nepnieuws is, hoe meer ik geneigd ben de inhoud van het stuk voor waar aan te nemen. Dat ze maar heel hard dood mogen vallen en dat het dan geen nepnieuws betreft. Dat zou echt een enorme teleurstelling zijn.

Linkse allergie | 18-01-18 | 14:59

Iets -ervaring, cynisme?- doet mij vermoeden dat het niet zoveel uitmaakt met hoeveel feiten, nuances, bronnen we aankomen ter onderbouwing.
Nepnieuws is elke media-uiting die de regenteske EUlite onwelgevallig is.

Rommelende Onderbuik | 18-01-18 | 14:57 | 1
-weggejorist-
Roadblock | 18-01-18 | 15:23

Kan niets aanleveren op die website, draait een of ander vaag script die elke vorm van aanbieden lijkt te weren.

Marvin_NL | 18-01-18 | 14:57

Het zal geen versassing zijn dat NGO's gelobbyd hebben bij de EU om hun suikerpappies bij de mega concerns uit de wind te houden. 1984 is hier.

LifeCatcher | 18-01-18 | 14:56

Komen we nu allemaal in opsporing verzocht of op de most wanted list.

Bennie Boos | 18-01-18 | 14:56

Mja in alle eerlijkheid is Geenstijl geen nieuwsbron dus kan het ook niet bestempeld worden als nepnieuws. De zeer gewaardeerde bloggers van Geenstijl zien/lezen iets op Twitter of gewoon de MSM en doen daar een tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend opiniestuk op. Hartstikke goed en enorm nodig. Maar kom op. Onze vrienden op de redactie zijn opiniemakers geen journalisten. Vaak hebben ze een goed punt of belichten een maatschappelijk probleem maar het is geen nieuwsbron. Echt niet.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 14:55 | 5

Eens, het is meer bestaand nieuws opnieuw ingepakt in een stijlloze verpakking.

NV_2017 | 18-01-18 | 15:06

GS is een discussieblog die zeer leerzaam is, zeker als je in plaats van loopt te FiPo-en ook nog eens de moeite neemt om op linkjes te klikken en zelf te lezen hoe het nou eigenlijk zit. En alleen daarom al zou GS gewoon moeten blijven.

Graaisnaaiert | 18-01-18 | 15:34

GS is inderdaad voor veel mensen een belangrijk informatiekanaal. Informatie die op andere, vergelijkbare podia, niet te vinden is.

SlimmeBelg | 19-01-18 | 04:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Die NGO zit in Relegem, steenworp afstand van Brussel. In bed met Pax Cristi en Stratcom, een desinformatie-bureau welke al in 2015 in werking is gesteld met het oog op de oorlog in de Oekraïne.

collections.internetmemory.org/haeu/co...

Je zou kunnen stellen dat de NAVO de aanjager was van deze Ollongeriaanse inbreuk in onze democratie.

Abject | 18-01-18 | 14:53 | 2

@Abject: Iets wat Jaap de Hoop-Scheffer onslangs ook al stelde. Dat de NAVO in feite een russische interventie in Oekraine en Georgie heeft uitgelokt met hun expansiedrift ( mijn woorden ). Voelt Jaap het buitje misschien al hangen?

Graaisnaaiert | 18-01-18 | 15:32

Oeh, straks in een vrij momentje alle items op Joop en maroc.nl rapporteren ^^

h3* | 18-01-18 | 14:53 | 1

Joop is ook een opiniewebsite. En maroc.nl ook. Men moet bloggen niet verwarren met nieuws of journalistiek.

De Koreaanse Slet | 18-01-18 | 15:01

Julian King?? Is dat niet King Julian? met zijn goddelijke kontje! Link gedropt uiteraard op de EU site.

Fiets | 18-01-18 | 14:52 | 1

The feet! The feet!

dyslexieman | 18-01-18 | 14:52

Vreemd toch, zelf druk doen over vermeende problemen (maar niet te bewijzen) van andere media en verbaasd zijn wanneer volgens een onafhankelijk instantie driekwart van je eigen artikeltjes niet langs de journalistiek toets komen.

VerderLezert | 18-01-18 | 14:49 | 3

"Onafhankelijke instantie." Nou, dank je wel. Nu moet ik mijn broek verschonen.

Pizdo_Materno | 18-01-18 | 14:54

Heb jij het over Geenstijl? Gelukkig is driekwart van de artikelen op Geenstijl ook meer een mening en satire op (bestaande) nieuws.

cees2025 | 18-01-18 | 14:54

'Maar niet te bewijzen'? Wauw, moet jij niet terug naar Joop?

Sandronique | 18-01-18 | 15:39

Het interesseert me niks of iets onderbouwd is of niet. There are no facts, only interpretations. Wat een gevaarlijke ontwikkeling is dit zeg. En wat gaat het nu hard.

Pizdo_Materno | 18-01-18 | 14:48 | 2

U bent gerapporteerd. Wanneer het zover is zal er een zwart busje voor rijden.

cees2025 | 18-01-18 | 15:00

Nee, geen zwarte busjes. Laatste keer dat ik in Zoetermeer langs de AIVD reed stonden er heel veel busjes met keukeninstallateur stickers. *winkwink, nudgenudge*

Teleo | 18-01-18 | 15:13

"Please don't forget to include facts and data backing your story. "

cees2025 | 18-01-18 | 14:48

euvsdisinfo.eu is toch gewoon het nepieuws van een fake webpagina. Bij denk zouden ze zeggen "Trap er niet in"

Sun_puppy | 18-01-18 | 14:48

De EU lijkt hier weinig mee te maken te hebben volgens de disclaimer. Eerder wederom een (waarschijnlijk wel gesubsidieerd) clubje dat het verschil wil maken.

Kalekruin | 18-01-18 | 14:46

Het ministerie van Waarheid uit 1984 is werkelijkheid aan het worden.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 14:46

Gewoon NEXIT en fuck de EU.

letters_of_cijfers | 18-01-18 | 14:45

LOL
Die disclaimer... echt. Je kunt me opvegen hoor.

Disclaimer
The Disinformation Review focuses on key messages carried in the international information space, which have been identified as providing a partial, distorted or false view or interpretation and/or spreading key pro-Kremlin messaging. It does not necessarily imply, however, that the outlet concerned is linked to the Kremlin or pro-Kremlin, or that it has intentionally sought to disinform. The Review is a compilation of cases from the East Stratcom Task Force’s wide network of contributors and is therefore not considered an official EU position. Likewise, the news articles are based on the analysis of the East Stratcom Task Force, so information and opinions expressed are not considered an official EU position.

Stormageddon | 18-01-18 | 14:44 | 1

*stoffer en blik pakt*

VeelTeSteil | 18-01-18 | 14:46

EU hard op weg naar nergens

Bert Konterman | 18-01-18 | 14:44

Ook even een linkje naar het briefje van jan van vandaag. media.tpo.nl/column/aan-zal-zon-vaart-...

Inderdaad, het loopt wel zo'n vaart.

totalitaire regimes ontstaan omdat de burgers dat toelaten. Niet scherp genoeg zijn op de krachten die er spelen. Nazi-Duitsland is gebouwd op de puinhopen van de democratie, omdat burgers dachten dat het allemaal niet zo'n vaart zou lopen.

Wel dus.

Glasgow Argus | 18-01-18 | 14:44

Leugenaars die mij gaan vertellen wat leugens zijn en wat geen leugens zijn.
Hoe gek wil je het hebben.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 14:44

Done

Von Mutzenbacher | 18-01-18 | 14:44

Ok ik heb dit verzonden:

www.geenstijl.nl/5140332/nepnieuws-in... Furthermore, I regard the "EU vs Disinfo" to be a fascistic tool for a fascistic regime. The European citizens do not need a Ministry of Truth.

"Thank you for your feedback!"

Foolonthehill | 18-01-18 | 14:43 | 1

Dan bent u nog netjes. Ik heb ze helemaal de moeder geneukt. Lucht op.

VeelTeSteil | 18-01-18 | 14:47

Ik wil wel tegengas geven, maar om nou met naam en mailadres in die database te verdwijnen gaat mijn privacy een beetje te ver.
Wie weet wat ze daar later nog allemaal mee gaan doen... Brrr..

Wijze uit het Oosten | 18-01-18 | 14:43 | 3

Dat schoot ook door mijn hoofd toen ik besloot om wel gehoor te geven aan de oproep van GS; Ik wil echter gewoon mijn kritiek spuien - nu het nog kan!

Toos Bevergeil | 18-01-18 | 14:48

Take a stand, hero.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 14:53

Die gegevens hebben ze toch al... Verkregen via mijnoverheid.nl. Waarom dacht je anders dat de roverheid een portal in elkaar knutselt welke jou een bericht naar je email gaat sturen om je te vertellen dat er een bericht van een 3e partij op die portal staat... (completely useless) waarom dat 3e partij bericht niet rechtstreeks mailen.

normanius | 18-01-18 | 15:04

Even de eurocraten bedelven onder een rozestortvloed van inzendingen dat het klopt. Even ook delen op de socials.

Mocro070 | 18-01-18 | 14:42

De EU doet wel heel hard zijn best om mij op de FvD te laten stemmen.

Gualtiero | 18-01-18 | 14:41

Je suis Geenstijl!

benjeallanggek | 18-01-18 | 14:41

Done, en met gebruikmaking van m'n eigen naam, fuck you, stelletje manipulerende EU dictators !

zwellevertje | 18-01-18 | 14:41 | 2

Fijn voor jouw buren. Wat zeg ik, de hele wijk ligt nu onder het vergrootglas van de inlichtingendiensten.

Moeki de Meeuw | 18-01-18 | 14:50

Done, gedeeld en onder eigennaam !
Take care.

PopeyeKamper | 18-01-18 | 15:28

Fake news gaat om het omkeren van de bewijslast.

van Oeffelen | 18-01-18 | 14:40

Ah. Dus daar is onze belastingpoet gebleven. Echt heel nuttig ook om ipv mensen te leren hoe ze kritisch moeten nadenken gewoon een kulturkammerachtig censuurbureautje op te tuigen. Dit kan ook echt alleen maar ontsproten zijn uit het brein van iemand die op alcohol loopt.

VeelTeSteil | 18-01-18 | 14:40

EU: Hoe gaan we het volk zo snel mogelijk tegen ons krijgen?

Madrox | 18-01-18 | 14:39

Well.
That escalated quickly.

Ambtenaren en voortvarend te werk gaan.
Een unicum!

Abject | 18-01-18 | 14:38 | 1

Of een Oost-Europa medewerker van de AIVD heeft een 1-2-3-4tje bedacht en een budgetje gekregen om lekker te fucken.

Teleo | 18-01-18 | 14:45

Meeste nepnieuws komt bij Rutte en de EU vandaan.
Worden die straks ook verboden?

BosrandDirk | 18-01-18 | 14:38 | 1

Wie bepaald wat nepnieuws is? En zullen zij zich zelf gaan veroordelen? (op een retorische vraag een retorische vraag retour!)

Fiets | 18-01-18 | 14:53

hmmmm, reageren lukt niet echt op die site...

razwanzel | 18-01-18 | 14:37

Het kan natuurlijk niet zijn dat u het internet voor andere zaken gebruikt dan duimpjes klikken op Prolefeed (ie. Facebook en youtube)
Braaf met de stroom van het ministerie van waarheid meeroeien.
en.m.wikipedia.org/wiki/Prolefeed

GOEM | 18-01-18 | 14:37 | 1

In Nederland heet dat NPO.

watergeus | 18-01-18 | 15:42

Heeft dit gevolgen voor de vrijmibeau? Ik maak me serieus zorgen

denhaagvandaag | 18-01-18 | 14:36

Jullie willen het ook gewoon niet begrijpen bij GS.
Nepnieuws is alle informatie die tegen de haren van de dictatuur in Brussel instrijkt, ongeacht de bron, ongeacht het waarheidsgehalte.

jemagookniksmeer | 18-01-18 | 14:36 | 1

Tenzij gecontroleerde harenstrijkerij. Om de haren overend te doen houden.
Het ene doen en het andere niet laten.

Teleo | 18-01-18 | 14:42

In dit geval, hoe nepper hoe beter. 1984 gaat heel groot worden in 2018.

Achiel | 18-01-18 | 14:36

Reported by:
Promote Ukraine NGO"

Wie of wat is deze ^^ bron dan?

CopyCat | 18-01-18 | 14:35 | 1

DKS en Berbaar

Bijtendehond | 18-01-18 | 17:12

Ze zijn echt gestoord geraakt bij die EU op enig moment.

Watching the Wheels | 18-01-18 | 14:35 | 1

Nee hoor. Ze zijn vanaf het begin af aan al koekkoek bij de EU. Maar je kunt moeilijk de EU oprichten en eerlijk zijn over je intenties, dat zou niemand pikken. "We willen totalitaire macht, landen schaffen we af en we gaan de bevolking etnisch mixen" dat doet het niet zo lekker na de wrede heerschappij van Ome Adolf...

VeelTeSteil | 18-01-18 | 14:45

De enige reden dat "nep nieuws" door overheden zo in het nieuws werd gepusht is om op den duur niet gevallige info te verbieden.

Henk de Vries2074 | 18-01-18 | 14:34

Done.

count von ziegenpuss | 18-01-18 | 14:34

Ook namens mijn alterego francisco even de groeten gedaan

zeefert | 18-01-18 | 14:33

Het barst van de bullshit aantijgingen op die site, je zou er een dagtaak aan kunnen hebben om al die poep to ontkrachten. Ook typisch dat dat er niets te vinden is over nep nieuws en propaganda verspreidt door de EU en hun laven zelf.

XaleX_2 | 18-01-18 | 14:33

Het is al veel te laat. We hebben/zijn verloren en het gaat in een rap tempo alleen maar erger worden. Fijne dag nog allemaal!

Makro777 | 18-01-18 | 14:33

roflol

Promote Ukraine NGO is Russische fake NGO om de nazi situatie in Ukraine weer onder de aandacht te brengen.

Teleo | 18-01-18 | 14:32

Dit zat er aan te komen, zieke shit!

Toki | 18-01-18 | 14:31

Waarom willen ze mijn naam hebben in dat linkje?

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 14:31 | 1

Ik heet Does Not Matter

Bijtendehond | 18-01-18 | 17:11

Wat zei Berbaar ook alweer in het vorige topic?
"zo'n vaart zal het niet lopen"

Blijkbaar toch wel.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 14:30 | 1

Heeft die druif ooit gelijk dan? Zwerft altijd langs de feiten, net als zijn roerganger DKS

MarcS | 18-01-18 | 15:34

IMarcel van den Berg kan beter z’n voordeur open zetten, dan blijft die ten minste heel als het EU arrestatie team hem uit zijn huis komt sleuren.

der_feldwebel | 18-01-18 | 14:30

Kritisch t.a.v. de EU, immigratie, politiek, islam => nepnieuws!

En het klootjesvolk interesseert het geen reedt. Die kijken nog een extra kattenfilmpje op de jijpijp en vanavond weer hersenloos pulp TV.

James Lastig | 18-01-18 | 14:29

And so it began (again). Het wordt zo langzamerhand tijd om die corrupte kliek in Brussel een halt toe te roepen, want dit is nog maar het begin (zie ook de overname van de oudebomenmedia, met zetbaasjes uit Belgie). Goedschiks of kwaadschiks.

zimmerschwanz | 18-01-18 | 14:29

Done!

Gravin v Kippenbouth | 18-01-18 | 14:29 | 1

metoo! done! met naam en toenaam. Statistisch gezien heb ik nog zo´n 12 jaar en zal het mijn tijd wel duren. Dus zal ik wel niet meer afgevoerd worden. Hoi geenstijlers.... koop maar een stencilmasjien.

drs kwenie | 18-01-18 | 14:45

Het gaat Poro niet om de inhoud. Het gaat er om dat hij wil laten zien dat hij 'doet en denkt volgens de waarden van de EU'. Dat is toch de toetredingsvoorwaarde tot de EU?

Koos Knak | 18-01-18 | 14:29

Ik zou het graag invullen maar wil mijn gegevens niet in zo'n nsb database.

geenspam | 18-01-18 | 14:29 | 2

Maak je maar geen zorgen over of je in een nsb-database zal zitten
daar zitten we als reaguurders al lang in
Behalve DKS dan

Tobi | 18-01-18 | 15:12

Dat heeft mij er ook zeker 20 minuten van weerhouden maar fuck it.
Nepnieuws heb ik hier nog nooit gezien. Altijd deugende bronnen. Topics soms wat islameenzijdig maar nep : nee. En dan komt de nsb me maar halen! godverdomme. Ingevuld.

severalminutes | 18-01-18 | 17:48

Heb die EU trollen even verteld wat ik van ze denk en een beetje "feedback" gegeven zoals voorgesteld......

swebe | 18-01-18 | 14:28

Je zou de bots uit Rusland et al door Twitter en Facebook moeten laten verwijderen. Maar ja, dat is een groot deel van hun business model, dus die luisteren niet. Dan maar dit soort halfbakken oplossingen...

dyslexieman | 18-01-18 | 14:27 | 1

Dit soort 'nepnieuws' aanpakken met behulp van door nepnieuws influisterende Oekraïners is makkelijker
want bij de EU zijn ze blijkbaar liever lui dan moe

Tobi | 18-01-18 | 15:10

Opsluiten, vierendelen dan wel kielhalen. Allemaal.
Behalve Dumpert.

IJzervreter | 18-01-18 | 14:27

GeenStijl, het was leuk zolang het duurde.

James Lastig | 18-01-18 | 14:26

Die feauteau van Verhofstad en van Baalen had ik nog niet eerder gezien. Oulik.

hotnot | 18-01-18 | 14:26

Servers op IJsland zetten.

gato | 18-01-18 | 14:26 | 1

Ik heb nog wel wat ruimte

Eigenaar_IJsland | 18-01-18 | 15:13

Wachten op 2 minuten haat ontlading.

me | 18-01-18 | 14:25 | 2

En, komt er nog wat van

Tobi | 18-01-18 | 15:31

Toevallig het boek 1984 sinds gisteren aan het lezen, had alleen de film gezien. De 2 minuten ontlading is wat Jinek elke dag doet tegenover Trump, nietwaar.

Roze_bril_drager | 19-01-18 | 03:12

En in één klap heeft elke anti-EU of EU-kritisch persoon gelijk gekregen. Het is een gevaarlijke ondemocratische supranationale organisatie die op eigen houtje ongecontroleerd een totalitair regime aan het opzetten is.

Old_Spice | 18-01-18 | 14:25 | 1

Als je het niet erg vindt rapporteer ik je even. Gevaarlijke stemmingmakerij is dit. EU is liefde. Dat weet je best Oldie.

Neta | 18-01-18 | 15:29

Ik wens de GS redactie oprecht heel veel sterkte en wijsheid in de strijd die voor hen ligt. De apparatsjik loopt zich warm, kent geen grenzen (noch aan morele kant noch aan de capaciteitszijde, dit is ongeveer wat Rutte bedoelt met wij zijn met meer) en is bloedje geil om te scoren. Het is ook geen toeval dat GS juist op dit topic wordt gemarkeerd.

Rest In Privacy | 18-01-18 | 14:24 | 2

Mooi gezegd en sluit me er graag bij aan.

Ik voel een ongekende walging voor deze Ollongren/EU praktijk.

vlijtig liesje 50 | 18-01-18 | 15:13

@Liesje, het is bijna zover dat je gaat denken: "Volkert, kom er maar in"

watmagjenogwel | 18-01-18 | 15:58

Je kon erop wachten dat alles wat EU-critisch is als nep wordt bestempeld. Zucht. Wat een wereld.

VreterRdePies. | 18-01-18 | 14:24

Nou eh.. tot zover onze vrijheid?

Is dit nog nieuws? | 18-01-18 | 14:23

Sorry,binnenkort geen nep sites meer op het net.
Zoals het volk het wil,

rein9576 | 18-01-18 | 14:23 | 2

Kun je geen porno meer kijken. Nep liefde. Die mensen die houden helemaal niet van elkaar.

miko | 18-01-18 | 15:10

Sinds wanneer is porno liefde? Voor velen is porno niet veel meer dan dierlijke lust. Wat wel nep is dat al die wijven lekker zijn en altijd zin hebben.

Winter_is_coming | 18-01-18 | 15:22

Weten we nu wie DKS in het echt is: Promote Ukraine NGO.

2voor12 | 18-01-18 | 14:21 | 1

Ik dacht altijd aan zandb

tata1981 | 18-01-18 | 14:23

Nou ja, ik wil niet vervelend doen maar de aangevers uit Oekraïne hebben wel heel veel verstand van nazisme/fascisme.
Alle gekheid op een stokje: GeenStijl biedt soms wat gekleurd nieuws maar nepnieuws is het niet.

dyslexieman | 18-01-18 | 14:20 | 1

En zo is het. Actie is reactie. Het nieuws dat we via de mam voor geschoteld krijgen, is politiek-correct gekleurd. GeenStijl neutraliseert dat door stevig tegen geluid. Zo het dat. GS is de hofnar van die de machthebbers op het goede spoor moet houden.

Janneus | 18-01-18 | 17:36

De NSB-kliklijn. Logisch om nu het NSB Handelsblad te klikken natuurlijk.

Mahatma | 18-01-18 | 14:19 | 1

Nadat Nederland door de moffen werd bezet, verkocht Prins Bernard (exlid vd moffe partij) nadat ie Koningin Juliana internationaal voor gek had verklaard: Suriname en Nederlands Indie aan de hoogste bieder. Daarna kreeg ie smeergeld voor waardeloze vliegtuigen totdat ie door pvdaer Den Uyl op een zijzpoor werd gezet. Prins Bernard en Koningin Juliana waren elkaars tegenpolen. Hoe zat dat?

MuskusRattus | 19-01-18 | 03:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl