Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Hé ouwelui, ga eens even dood

Inzending. Tamara nog steeds kwaad over de "zorg" voor onze ouderen

Even terug naar dat stuk van afgelopen dinsdag over dat 94 jaar oude en 72 jaar getrouwde echtpaar dat uit elkaar gehaald dreigde te worden door allerlei bureaucratische rompslomp en inhumaan kromme wetten. Zowel uit de reaguursels onder het stuk alhier, als de algemene reacties out there werd pijnlijk duidelijk dat het gros van u denkt dat de situatie van Jo en Hennie een uitzonderlijke is. Mis. Althans, u lijkt massaal te denken dat het feit dat deze mensen dreigden hun laatste jaren niet samen te kunnen slijten een uitzondering is. Helaas, niets is minder waar. Dat zij alsnog bij elkaar kunnen blijven en ook dat dit zo snel geregeld kon worden, dàt is de uitzondering. En u moet weten dat deze zaken alleen maar in het  nieuws komen (vaak enkel lokaal of regionaal) wanneer een familielid stampij trapt èn wanneer het echtpaar in kwestie al idioot lang samen is. Voor minder komt een zichzelf respecterend journalist z'n bed niet meer uit. Vraag eens rond in uw omgeving, u zult versteld staan.

De manier waarop de meeste mensen denken over onze ouderenzorg kan waarschijnlijk het best vergeleken worden met muziek van Frans Bauer; je hoort er mensen over praten en je denkt: 'Zo erg zal het toch niet  zijn?' Dan hoor je zo'n nummer op de radio en dan denk je binnen 10  seconden nadat die man begint te zingen: 'Gatverdamme, het is nog veel  erger dan iedereen zegt.' In de zorg werkt het dus precies zo: je weet pas hoe slecht dingen geregeld zijn wanneer je er op de een of andere manier mee te maken krijgt. Maar ditmaal beperken we ons even tot de ouderenzorg en dan met name wanneer iemand opgenomen dient te worden in een verzorgingshuis.

Tot voor een aantal jaren  geleden was het zo goed als standaard dat de partner van iemand die dusdanig zorgbehoevend was dat deze opgenomen diende te worden in een zorginstelling, de partner gewoon mee kon verhuizen. Nu is het voor een leek eigenlijk zo goed als niet terug te vinden wanneer wat precies  veranderd is. Per 1 januari 2015 ging de AWBZ over in de Wet langdurige Zorg (WlZ), maar dan net even wat minder dekkend, want bezuinigen was het voornaamste doel (dit was overigens de gehele transitie van de zorg  naar de gemeente, maar als we daarover gaan beginnen dan wordt dit een boek ipv een artikel). Dat betekent trouwens dat we de huidige langdurige zorgwet per definitie te danken hebben aan Mark Rutte en zijn VVD, dat u het even weet. 


Formeel staat in de wet opgenomen dat de partner van iemand die naar een zorginstelling moet verhuizen mee mag.  Echter staat daar wel de kanttekening bij dat de betreffende zorginstelling die optie ook moet bieden om daar aanspraak op te kunnen maken en u raadt het al: dat is dan weer niet verplicht. En meeverhuizende partners kosten meer geld dan ze opleveren, dus die optie  is er bijna niet. 

Wegens alle bezuinigingsmaatregelen van de laatste  jaren is de basiszorg in verzorgingstehuizen nog veel meer basis dan wij met ons allen graag zouden zien. Er zijn voorbeelden van instellingen  waar ouderen maar 1 rolletje wc papier per week krijgen, waar mensen maximaal 3 keer per dag naar het toilet mogen of waar mensen geen recht  hebben op een dagelijkse warme maaltijd. Dit onderdeel van de WlZ werkt net zo goed als bijvoorbeeld onze referendumwet en Dijkhof's kindbruidjeswerende maatregelen: Het staat mooi op papier, maar het is  niet de bedoeling dat het ook zo werkt.  

En probeert u  het zich eens voor te stellen. U bent al jaren samen met uw partner. U hoort bij die 33% die niet gaat scheiden en u bent gelukkig samen. U wordt ouder en ouder, u maakt samen steeds meer mee, u bouwt een leven op en u bent nog steeds gelukkig samen. Ouderdom komt nu eenmaal met gebreken en ook voor u en uw partner is dit niet anders. U hebt pech en 1 van u beiden wordt ziek. U probeert samen zo lang mogelijk thuis te  blijven wonen, al dan niet met zorg van buitenaf. Maar op een gegeven moment lukt dat niet meer. U of uw partner heeft 24/7 zorg nodig en krijgt een indicatie om opgenomen te worden in een zorginstelling met  die benodigde zorg de klok rond. Uiteraard denkt u: 'Samen uit, samen  thuis' en u zoekt een zorginstelling waar u en uw partner zo snel mogelijk terecht kunnen. Samen natuurlijk. Maar wat blijkt? Alle instellingen in uw omgeving hebben enkel eenpersoonskamers en een extra kamer kost extra geld wat niet vergoed wordt vanuit de WlZ en dus nadelig voor de betreffende instelling. Ze moeten namelijk een kamer, eten en schoonmaak beschikbaar stellen, maar zij worden daar nauwelijks extra voor betaald. 

Ziet u het maar als een verkapt ontmoedigingsbeleid  voor zorginstellingen om partneropname mogelijk te maken. Maar u of uw  partner heeft de zorg nodig, dus wordt de inschrijving gedaan en 1 van  de 2 verhuist. De ander blijft achter. Als u geluk heeft, dan is de  achterblijvende partner zelfvoorzienend genoeg om zijn/haar wederhelft dagelijks op te komen zoeken, maar vaak is dit niet het geval. Ook als u beiden wat mankeert en er verschillende zorgindicaties worden afgegeven, kan het maar zo zijn dat u sowieso beiden in een andere  zorginstelling terecht komt. Er is geen enkele manier om de garantie te  krijgen dat u samen kunt blijven wanneer u meer zorg nodig heeft. Nu hebben veel professionals er sowieso al nauwelijks weet van dat zorgbehoevenden recht hebben op partneropname en als ze het wel weten, is het niet altijd even makkelijk om voor elkaar te krijgen dat je toch samen kunt blijven.  En dan hebben we sowieso al het gegeven dat veel mensen in Nederland eenzaam zijn. Nu zijn dat niet alleen ouderen, maar dat is wel veruit de allergrootste groep. Het overlijden van partners, het hoge scheidingspercentage, verder weg wonende of zelfs emigrerende kinderen, mensen blijven gewoon alleen achter. 

Dit is een groot probleem in Nederland, mede door onze harde en vluchtige maatschappij. We zijn allemaal druk met ons zelf en die druk is hoog. Druk om te presteren, druk om erbij te horen, druk om te overleven. Geer & Goor, of je ze nou mag of niet, vragen natuurlijk middels hun programma al jarenlang aandacht voor de vereenzaming van ouderen en proberen daar met het Nationaal Ouderenfonds aandacht voor te vragen. 

Het laatste seizoen, eerste aflevering. Geer & Goor Stevig Gebouwd. Gerard en Gordon gaan op bezoek bij de eenzame Henk van 84 jaar oud en 65 jaar getrouwd. Deze man verloor zijn beide benen door een bloedvergiftiging en leeft tot zijn immense verdriet gescheiden van zijn geliefde vrouw. Wat het artikel slechts subtiel suggereert hebben de kijkers van het programma wel kunnen zien: Henk zou het liefst  van zijn balkon springen en er een einde aan maken. 

Zo diep ongelukkig kunnen mensen worden wanneer je hun levensmaatje bij ze weghaalt en houdt. En zo werken we met zijn allen de vereenzaming van ouderen nog  meer in de hand.  Dus aan de ene kant heb je de regel dat het de bedoeling is dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, want dat is het goedkoopst. Als kinderen wordt je door gemeente of  belastingdienst beboet als je je ouders in huis neemt ipv beloond wanneer je op die manier de zorg zoveel mogelijk op je neemt, de zorgkosten zoveel mogelijk drukt en de gang naar een zorginstelling zo lang mogelijk vertraagt. Waardoor er in die betreffende instellingen bijna alleen mensen zonder kinderen hoeven te worden opgenomen en er zo ook meer ruimte en budget overblijft om echtparen samen te huisvesten.  

En zo lang mogelijk thuis blijven wonen moet ook met zo min mogelijk zorg, want thuiszorgpakketten zijn uitgekleed en worden steeds duurder tot ronduit onbetaalbaar. En àls je dan al naar een instelling moet, dan ook graag zo goedkoop en zo kort mogelijk.  Nog even en je krijgt straks wanneer je op je 75ste met pensioen gaat niet alleen je eerste AOW, maar ook zo'n D666 Pia Dijkstra Pil om er zelf op een makkelijke manier een eind aan te maken, wanneer je ziek, hulpbehoevend en moederziel alleen zit weg te kwijnen in een verzorgingshuis terwijl je partner slechts enkele kilometers verderop woont en toch fysiek en/of financiëel niet in staat is om je (regelmatig) op te komen zoeken. Mensen worden steeds ouder, maar op deze manier niet gelukkiger.

Tamara Wulffelé

Reaguursels

Inloggen

Die foto van Rutte met z'n hamsterkop, moest die er nou echt bij?
Alsof hij zo begaan is met deze lieve mensen.
Hij is nb de veroorzaker van de grote ellende in de verzorgingshuizen.
Kwijlebal.

BosrandDirk | 15-01-18 | 19:31

Enge Rutte op de foto met bejaarden, hij is zgn. een luisterend oor, en heeft het beste met ze voor. Ja? De glibber heeft alleen oog voor de productieven in deze "samen'- kuch..-leving", bejaarden, gehandicapten, tellen geheel niet mee, en zijn een lastpost voor deze figuur.

Wienerschnitzel mit | 15-01-18 | 13:01

Gebeurde bij mijn grootouders ook. Diep triest

SicSeb | 15-01-18 | 11:58

Ons plan ligt al klaar. Niet naar de dokter. Doet er iets pijn, niet op drukken en we laten de natuur z'n gang gaan. Of het haalbaar is gebleken horen jullie tegen die tijd.

Muuke | 15-01-18 | 11:03

Kies maar! Herverdeeld asieltuig of je eigen senioren. Zo simpel is het gvd! Dan wint het euthanasie programma van de D66 Gestapo.

PIS-Alchimis | 15-01-18 | 10:58

Dit soort situaties zijn schrijnend en inderdaad schering en inslag, maar volledig het gevolg van de (politieke) keuzes van de betreffende generaties zelf. Ook nu hoor je nog steeds van bijna elke (licht)hulpbehoevende ouderen dat ze liever thuis blijven wonen. In behoorlijke eenzaamheid, zichzelf en de woning bevuilend zonder de zorg die ze echt nodig hebben en zonder wat gezelligheid. Voor mij volstrekt onbegrijpelijk.

Lood om oud ijzer | 15-01-18 | 10:46

In veel reacties janken sommige jaloerse onwetenden dat "oudjes" het veel te goed hebben en dat we "al genoeg belasting" voor "hun" zorg betalen.
Word toch een wakker mensen, dankzij de door de Haagse bedrijfspoedels slaafs opgevolgde Befehlen van de Brusselse kaviaar en champagne zwelgende dictators hebben we hier nu verplichte privatisering (kassa voor directeuren en aandeelhouders), miljarden afdrachten aan Brussel, miljarden kostende immigratie en het door ons levenslang onderhouden van migranten tot de derde of vierde generatie.
Al dat geld had niet alleen ONZE ouderen en gehandicapten een goed leven kunnen bezorgen maar ook dat wij met z'n allen niet langer dan 65 of zelfs 60 zouden hoeven werken (dat het kan zie VUT bij 57 zoals vroeger mogelijk bleek).
Maar ach, vooral weer op dezelfde partijen stemmen, dan verandert er (alweer) niets,

telelezer | 15-01-18 | 10:26 | 4

Maar, ben het helemaal met je eens.

Muuke | 15-01-18 | 11:19

Geheel de waarheid.....

Wienerschnitzel mit | 15-01-18 | 13:02

Mee eens. En nu?

Montesquieue | 15-01-18 | 18:40
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien als je onze overheid wijs kunt maken dat door plaatsing van de ouderen in een tehuis bij elkaar, er weer veel huurwoningen leeg komen, die ze dan aan de economische vluchtelingen kunnen uitgeven, ze dan bereid zijn hier wat aan te doen.

Vespucci | 15-01-18 | 10:10

Gaaf land zijn we hè?
Meer méér meer!
Pim Fortuyn maakte zich hier al druk over.

Is dit nog nieuws? | 15-01-18 | 09:46 | 3

Mensen die zich te veel "druk" maken worden niet oud, u weet toch?

D-Fens_1963 | 15-01-18 | 09:54

Ook de PVV (via Fleur Agema) maakt zich hier erg druk over maar dat wordt door de MSM gretig doodgezwegen

telelezer | 15-01-18 | 09:56

Je kunt pas andermans broek ophouden als je je eigen broek op kunt houden. Zei mijn oma altijd.

Muuke | 15-01-18 | 11:16

Hugo Borst, de enige Nederlander die zich er druk over heeft gemaakt.
Lof voor deze man, Hugo je bent een held
En de rest zit weer achter zijn computer commentaar te leveren.
We kunnen er wat aan doen, doe het.

gato | 15-01-18 | 08:48 | 9

D-Fens Niets is gelogen, het is allemaal zo gegaan, weet je wel hoeveel IVF mislukken en daarna geaborteerd moet worden, dan zit je dan in Nederland , met je dochter aan de telefoon en weet je niks te zeggen.
Ben nooit oppas oma geweest, niet in Nederland niet in Spanje.
Toen ze achtien jaar waren heb ik ze gezegd , dat ik dat niet doe, alleen als er iets is. zoals bevalling tweede kind.
Trouwens je gelooft maar wat je wilt, een ding weet ik dus na jaren, lieg nooit op internet, wordt altijd tegen je gebruikt, dus gewoon de waarheid.

gato | 15-01-18 | 11:11

D-Fens mijn ouder zijn vorig jaar overleden.
En verder hou ik op met jou, want je bent aan trollen.

gato | 15-01-18 | 11:14

Gvd, de hele verhuizing van uw ouders gedaan mbv mensen uit de kerk, DENK IK.... Waar was u dan, en uw kinders?
Ga u schamen, ouwe jammerende baby boomer!
En maar klagen, zagen en jammeren over wat er in Nederland allemaal wel e/o niet goed gaat.
Maar wel op afstand en uit weelde.

D-Fens_1963 | 15-01-18 | 16:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Bedankt Rutte c.s., wat gaaf wéér!

benjeallanggek | 15-01-18 | 08:42
-weggejorist-
LibertasSimplex | 15-01-18 | 08:35 | 2

@de voorzitter, provincie ja, privaat zou kunnen, zal het eens navragen.

Bokito ergo sum | 15-01-18 | 08:00

Moet trouwens wel even zeggen dat het verzorgingshuis van mijn oma (96) echt heel erg goed is.

Bokito ergo sum | 15-01-18 | 07:32 | 3

Dan woont uw oma ver in de provincie of zit ze privaat bij te plussen waarschijnlijk.

de Voorzittert | 15-01-18 | 07:53

Mijn ouders ook, geweldig. De eigenaar heeft zelf nog gezorgd dat hun oude huis leeggemaakt werd en mijn ouders mochten hun meubels en wat ze wilden meenemen. De hele verhuizing gedaan met hulp van mensen uit de kerk, denk ik.
Trouwens eten kost wel 10 euro per persoon, maar kregen wel biefstuk en haring en gebakken eitjes, wat ze maar wilden en gewoon een wijntje in de middag. Het kan wel goed, dus daar moeten we heen, kleinschalig met een beheerder en verpleegkundige op de vloer.

gato | 15-01-18 | 08:53

@ gato | 15-01-18 | 08:53
De meeste oudjes hebben daar geen geld voor

telelezer | 15-01-18 | 10:01

Noem mij maar racist. Het gaat er bij mij niet in dat een (economische) vluchteling letterlijk alles gratis krijgt aangeboden en onze oudjes (de basis van de welvaart in Nederland) zo worden behandeld. Waarom zorgt de staat niet eerst voor deze mensen die het verdienen en wordt dan pas gekeken of en hoeveel vluchtelingen er kunnen worden opgenomen. Echt schandalig.

salsaparilla | 15-01-18 | 07:29 | 2

Oudjes zijn geen verdienmodel meer die “vluchtelingen” (gelukzoekers) wel, waar denkt u dat de aandacht naar uitgaat?

Implants | 15-01-18 | 12:06

Zo gaat dat hier al heeeeel erg lang. Het eigen volk kan simpelweg de pest krijgen, voor de allah aanhangers die alleen maar shit brengen, zijn we "lief", waarom? al die slapjanussen in DH zijn er bang voor, daarom.

Wienerschnitzel mit | 15-01-18 | 13:04

Een verzorgingshuis is in feite een ziekenhuis vergeet dat niet... Maar dit zou toch beter moeten kunnen, vooral met de torenhoge belastingen

Bokito ergo sum | 15-01-18 | 07:24 | 1

Ons relatief nieuwe ziekenhuis in Amersfoort doet enkel nog in eenpersoonskamers met standaard ingebouwd logeerbed voor een familielid. Dus..

Robin Hood | 15-01-18 | 08:24

Ach ja. Links is voor een goed sociaal stelsel, gefinancierd met hoge belastingen. Rechts is voor een minimaal sociaal stelsel, en daarmee lage belastingen. We hebben nu een minimaal sociaal stelsel en hoge belastingen. Lang leve de politieke uitruil, everybody wins.

pollens | 15-01-18 | 06:56 | 1

Zo mooi man, liberalisme en de vrijemarktkerk.

Bigi Bana Boy | 15-01-18 | 07:17

Goh zeg, hier wordt je toch niet vrolijk van.
wanneer wordt dat NEEderland eens afgezonken?

watmagjenogwel | 15-01-18 | 06:53 | 1

Nee, ik vergis me, laat Nederland maar drijven, maar in plaats daarvan laat die kliek wat zich 'regering' durft te noemen maar zinken.

watmagjenogwel | 15-01-18 | 06:57

"Frans Bauer; je hoort er mensen over praten en je denkt: 'Zo erg zal het toch niet zijn?' Dan hoor je zo'n nummer op de radio en dan denk je binnen 10 seconden nadat die man begint te zingen: 'Gatverdamme, het is nog veel erger dan iedereen zegt.' In de zorg werkt het dus precies zo: je weet pas hoe slecht dingen geregeld zijn wanneer je er op de een of andere manier mee te maken krijgt."

Over muzieksmaken valt te twisten. Toch vind ik bovenstaande vergelijking van Tamara Wulffelé minachtend en nergens op slaan.

In een gesprek met een echtpaar van middelbare leeftijd, beiden jong gestart in het arbeidsproces in de collectieve sector - zij al vele jaren werkzaam in de zorg - vond ik het leuk om deze twee die fanatieke Frans Bauwer-fans te blijken zijn, aan te horen. Vol passie over Bauer-muziek raakten zij niet uitgepraat over hun vele bezoeken aan de tot in de puntjes verzorgde Bauer-concerten met de vele lichteffecten, gastartiesten en special-effects waar zij tijdens hun jaarlijkse uitje samen steevast van genieten.

Van alle BN'ers langskomend op televisie vind ik persoonlijk Frans Bauer die ik als zanger ken van televisie en een reisprogramma door Engeland en Ierland met gewone gesprekken met de lokale bevolking en leuke beelden uit de omgeving, ook iemand die weleens aanschuift bij praatprogramma's, als de meest sympathieke BN'er van allemaal.
In tegenstelling tot vele nagemaakte BN-blaaskaken is hij wars van de gewenste voorspelbare onzin prietpraat maar is hij iemand die van nature gewoon zichzelf. blijft die ook niet schroomt om ongevraagd op een normale wijze zijn eigen kijk te delen bij sociaal-maatschappelijke onderwerpen;
bij mij komt hij over als iemand in een stabiele gezinsrelatie met veel plezier in zijn vakgebied,, als een betrokken mensen-mens die rust uitstraalt die zich niet snel van de kaart laat brengen.
Kortom, de ideale buurman.

Intuïtief denkend, hedendaags topic: Jenny Douwes uit Friesland werd zonder dat zij er zelf om had gevraagd geconfronteerd met mediaplatform VIDM dat zich een realistische organisatie noemt, een afspiegeling van de maatschappij in de media - doordat zij door deze organisatie werd genomineerd als vrouw in de Media Awards - een organisatie in het leven geroepen om vrouwelijke rolmodellen in de media extra zichtbaarheid te geven.

Afgezien van de discriminatie van mannelijke rolmodellen die hieraan geen deel kunnen nemen omdat dit exclusief aan vrouwen is voorbehouden, is zo'n amateuristisch georganiseerde verkiezing anno 2018 in Nederland verre van realistisch te noemen.
Nadat Zentgraaff op 13 januari jl. op GS gehoor gaf aan hun oproep om genomineerden zichtbaarheid te geven door er een topic aan te wijden inclusief stemadvies voor Jenny Douwes, werd Jenny binnen een dag plotsklaps door de organisatie van het mediaplatform VIDM verwijderd van de nominatielijst onder het mom van een justitioneel onderzoek, aldus mede-organisator Janneke van Heugten.
Binnen een dag kwam diezelfde Janneke van Heugten hierop terug door een rectificatie op twitter te plaatsen met de uitspraak:
Jennie Douwes is geen onderwerp van nader justitieel onderzoek.
twitter.com/JannekeVIDM/status/952653...

Waarom geen excuses aangeboden aan Jenny?
Wat bedoelde mede-organisator Van Heugten hier eigenlijk mee te zeggen?
Wilde zij hiermee zeggen dat Jennie Douwes niet dezelfde is als de genomineerde Jenny Douwes?
Was zij niet bij de les of spelde zij bewust de naam van Jenny verkeerd?
Zo niet, dan zou realistisch gezien de verwijderde Jenny Douwes na dit organisatorische debacle meteen op de nominatielijst zijn teruggezet.

Duidelijk wordt in ieder geval dat genomineerde Jenny Douwes na de aantijging door de organisatie van de nominatielijst afgehaald, ook na hun rectificatie niet werd teruggeplaatst op hun lijst.

Mijn conclusie: Deze organisatie blijkt vatbaar voor (ingefluisterde links-extremistische?) prietpraat die afgaat op geruchten waarna op stel en sprong onprofessionele beslissingen genomen worden i.p.v. op feiten berust waarna blijkt dat de organisatie fout zit, hun gemaakte fout niet wordt hersteld.

Door zo'n manier van handelen komt deze organisatie onprofessioneel, onbetrouwbaar, onrealistisch en ongeschikt over waardoor die zich door eigen werkwijze totaal overbodig heeft gemaakt.
Om verdere schade te voorkomen doet deze organisatie er beter aan zichzelf op te heffen.

drs.Nee | 15-01-18 | 06:38 | 4

Nee, er staat drs.Nee. Heeft u uw leesbril wel op?
Huh? Kant nog wal? Nee, kant noch wal.
Huh? gezondheiszorg? Nee, gezondheidszorg.
Geen dank hoor, graag gedaan ;)

Wat is uw punt over de misstanden in de gezondheidszorg?
De vraag stellen is hem beantwoorden.

drs.Nee | 15-01-18 | 07:52

U werkt zeker bij de overheid? U bent erg goed in het "kommaneuken", maar inhoudelijk zegt u geen woord.

The_Black_Knight | 15-01-18 | 08:03

En wat heeft dit met deze topic te maken ?

loser | 15-01-18 | 09:48
▼ 1 antwoord verborgen

Dat is liberale politiek, het Amerikaanse model. Het model waar VVD, D66 maar ook FvD garant voor staan, iedereen moet zijn eigen broek ophouden en anders heeft D66 de ultieme oplossing. FvD denkt daar trouwens hetzelfde over: "Gezien de hogere levensverwachting, de toenemende eenzaamheid van ouderen en de problemen van langdurig zieke mensen, moeten ouderen die hun leven voltooid achten, recht krijgen op hulp bij het waardig beëindigen van hun leven. Naast de al bestaande euthanasiewetgeving kunnen ouderen zonder overheidsbemoeienis zelf beschikken over hun levenseinde."

Off topic, maar verwant, ga maar eens onderzoeken hoe de WMO in de diverse gemeentes werkt. Invalidenparkeerkaarten die 250 Euro kosten, rolstoelen die eigenlijk in principe afgewezen worden totdat je in beroep gaat, aanbieden te verhuizen naar een aangepaste woning van je huis met vier slaapkamers naar een huis met twee slaapkamers, terwijl je drie jonge kinderen hebt, want "we hebben alleen met de patient te maken", maandelijkse bijdragen voor een scootmobiel en ga maar door. Toen ik nog in NL woonde zat ik na een aanvraag meer bij de juridische dienst of de wethouder als bij een dokter, ik wel, maar soms heb ik ook wel eens gedacht: "ik vraag niets meer". Waar ik nu woon, ook EU, worden, nadat de graad van invaliditeit (eenmalig, niet bij elke aanvraag) is vastgesteld de dingen, gratis, achter je aangebracht. "Heeft u dit al aangevraagd?", "u heeft recht ook op ......(bv kwijtschelding wegenbelasting, Autobahn vignet, gratis reizen en nog veel meer)"

bergsbeklimmer | 15-01-18 | 05:44 | 3

Los van het feit dat dit per gemeente verschilt (ze mochten allemaal in 2015 hun eigen wiel gaan uitvinden), was het vroeger zo dat afgegaan werd op het oordeel van medisch specialisten die er jarenlang voor geleerd hadden om te kunnen beoordelen wat iemand wel of niet aan hulp nodig had. Nu zijn het ambtenaren die een zesdaagse cursus hebben gevolgd die dezelfde inschatting moeten maken. Meestal zijn dat overigens ook de lui die over de geldkraan gaan. Budget op? Hulp op. Toedeloe. Dan sturen ze bijvoorbeeld hulpbehoevende jongeren door naar een gesloten instelling (ander potje) ipv een pleeggezin. Scheelt weer geld. Op de korte termijn, want op de lange termijn kost zoiets doorgaans meer geld. Maar dat boeit niet, want dan gaat er weer iemand anders over het budget.

Robin Hood | 15-01-18 | 05:53

AWBZ door VVD afgeschaft= budget > gehalveerd en domme Gemeenteambtenaren zonder enige kennis van zaken moeten inderdaad opnieuw het wiel uitvinden. Elke Gemeente vult de " zorg" zelf in.Deze budget truc van het Rijk om de AWBZ af te schaffen en de Gemeentes met de helft van het AWBZ budget de toegenomen vraag te laten invullen noemt Rutte en zijn VVD " marktwerking". Resultaat: er werkt niets meer.... wat vroeger voor Rutte nog gewoon functioneerde. De complexe vraag hoe de zorg te organiseren wordt overgelaten aan Ambtenaren met een MULO diploma. Het resultaat is dat er bijna geen (thuis)zorg meer is en opname in een verpleegtehuis alleen nog voor crepeergevallen is weggelegd. De verpleegzorg moet centraal georganiseerd gaan worden want de burger stuit nu op de willekeur of onwil ( geen budget) van een ambtenaar en moet het met 80+ zelf maar uitzoeken... Niet best en een aanfluiting voor een land als NL dat zich in de top 10 waant van beschaafde en ontwikkelde landen.. maar niet heus.

Eendragtmaaktmagt | 15-01-18 | 06:45

Volgens mij heeft het niets met liberale politiek te maken. Bij een liberaal beleid zou de burger de financiële ruimte hebben om het inderdaad zelf te regelen. Nu betaal je voor een goudgerande verzorgingsstaat maar je krijgt er niets voor terug. Al het geld gaat namelijk op aan linkse hobbies als de EU, massa immigratie, OWH, gesubsidieerde kunst en overbodige ambtenarij.

Franker | 15-01-18 | 07:32

Prioriteiten mensen!
Daarvoor heeft u zelf gekozen toen u de kans had om te kiezen.
Dat u 3x dubbel en dwars 4 decenia lang genaaid wordt door de politici van uw keuze, was ook uw eigen keuze.
Langer dan 4 jaar had dat niet hoeven duren.
Maar als je maar stug op diezelfde politici blijft stemmen dan moet je maar op de blaren zitten.

spoilerfreak | 15-01-18 | 03:56 | 1

Ik denk dat u tegen de verkeerde mensen piept, de meeste reaguurders zullen hiervoor niet gekozen hebben.

Implants | 15-01-18 | 12:02

lieverdeauddanreaud | 15-01-18 | 02:06
Jaha, maar die ontwikkelingshulp is voor mensen die nog zieliger zijn. Net zoals noodhulp na orkanen enzovoorts.
We kunnen niet iedereen helpen dus ,....

miko | 15-01-18 | 02:30 | 3

Miko doe leuk, doe leuk. Hoi.

Kruisruiker | 15-01-18 | 02:32

Kruisruiker | 15-01-18 | 02:32
Ach komop,zielige verhalen kunnenwe overal vandaan krijgen. is het gemeengoed? dacht het niet. Zorg is nog steeds van redelijke tot goede kwaliteit. iedereen te vriend houden en geen are dingen vraagt nog meer van het collectief. Stop daar eens mee met die linkse hobby's,ook hier op GS. lijkt de SP wel hier zo onderhand.

miko | 15-01-18 | 03:48

@ miko | 15-01-18 | 03:48
Leuk en aardig om je kop in het zand te steken. Maar het is een voldongen feit dat de gezondheidszorg helemaal is uitgekleed. En het geld gaat naar de verkeerde personen: managers en directeuren. Kan je je nog die lullo van Rijn herinneren die zijn eigen moeder liet verkommeren om het beleid van Kutte te verdedigen ? Nederland is een bananenrepubliek geworden betreffende de zorg voor ouderen.

loser | 15-01-18 | 09:55

Wat me nu toch gebeurd, er is een artikel van @Redactie van Joop of Televaag (daar ben ik nog niet helemaal uit) in m'n GeenStijl feed geslopen. De enige conclusie die je het betoog kan trekker is dat de belastingen fors omhoog moeten. Het huidige Nederlandse zorg- en pensioenstelsel is onbetaalbaar. Dat is altijd al zo geweest, maar vroeger streek men daar dan wat aardgasbaten overheen *zo, zie je niets meer van*.
Er moeten keuzes gemaakt worden. Wil je gratis zorg (of gratis universitair onderwijs, of gratis etc.) dan moet de belasting omhoog.
Anders word het tijd dat mensen eens hun oudedagsvoorziening regelen.

lieverdeauddanreaud | 15-01-18 | 01:41 | 10

Net als bij asielzoekers bestaat er in Nederland een hele industrie rondom de "zorg". Als het geld dat nu gebruikt wordt voor management, onderzoeken van noodzaak behandelingen, opstellen van rapporten omtrent behandelingen en nog veel meer naar efficiente verwijzingen en naar de echte zorg, dan zou het geheel budgetneutraal kunnen, daar ben ik van overtuigd. Bij elke aanvraag volgt weer een medisch onderzoek naar bekende kwalen, volgt er een nieuw assessment (beoordeling is het te Nederlands), wordt het wiel drie keer opnieuw uitgevonden). Oudere mensen worden niet jonger, mensen met één been hebben morgen geen twee benen en iemand die wacht op een harttransplantatie loopt niet morgen mee in de marathon. De zorgindustrie houdt zichzelf in stand, ambtenaren bij rijk en gemeentes, doktoren, managers, managers van de managers, verzekeraars, strijkstokdirekteuren, kastje naar de muur jagers, papierschuivers.

bergsbeklimmer | 15-01-18 | 05:58

Initiatieven als "buurtzorg" zijn met hun platte structuur zeer efficiënt maar worden tegengewerkt om veel redenen, ook door zorgverzekeraars (budget plafonds).
Dat een ambtenaar nu een zorg indicatie kan geven is van de zotte.
Daarbij, hoeveel zorg gaat er naar diabeten die jaarlijks suikerfeest vieren.
Of naar psychische en andere zorg van "vluchtelingen". Die krijgen ook tandarts, bril, beugel, insuline, gehoorapparaat, etc. En psychische klachten gaan vaak gepaard met lichamelijke. En ze roken bijna allemaal (de mannen).
Het is om je kapot te schamen.

boerk | 15-01-18 | 06:32

Waarom kan het wel gratis in Spanje.

gato | 15-01-18 | 08:15
▼ 7 antwoorden verborgen

Mensen kunnen ook vast gaan sparen om het op hun oude dag wat gerieflijker te hebben. Degene die het minst hebben bijgedragen aan de gemeenschap hebben de grootste mond. Hebben recht hierop en hebben recht daarop en zelf nooit iets gepresteerd.

Stratum | 15-01-18 | 01:31 | 7

Als je 100.000 euro spaart in je leven en je houdt dat 30 jaar aan hou je minder dan de helft over. En dat is nadat je al 40 procent aftikt over de verdiensten. Geen rente wel box 3. Sparen, hoe dan?

Hufterst | 15-01-18 | 04:22

Klompje goud kopen. Alleen dan je buiten de boeken houden.

boerk | 15-01-18 | 06:33

Hoe wilt je dat doen als de afgelopen 12 jaar er doel bewust de lonen bevroren en de belastingen omhoog zijn gegaan. Dan kom je in een overlevingsmodus waar bij sparen een luxe is geworden.

loser | 15-01-18 | 10:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is intens triest, maar deze degenerate shit is met name veroorzaakt door ons stupide stemgedrag.. Kies nou eens voor je eigen volk en cultuur..

Batavi Magistralis | 15-01-18 | 01:20

Trouwens, OT.
Vanmiddag weer even die groene pixel vermeld en prompt komen er weer 100 bij. Wat zijn mensen toch nieuwsgierig.

miko | 15-01-18 | 01:16

Ben een beetje helemaal klaar met dit soort rode redes. Gooi de belasting nog verder omhoog voor de collectieve zorg.
Het lijkt hier soms de SP homepage wel

miko | 15-01-18 | 01:15 | 5

Basil Fawlty | 15-01-18 | 01:43
Ja Basil, dat weet ik allemaal wel maar ellenade zal er altijd zijn. het zit er in Nederland diep ingebakken dat geluk maar geregeld moet zijn door middel van een collectief tot het einde der tijden. het verhaal hier boven kun je veral ter wereld neerschrijven.
En kom niet aan met dat de mensuh hier altijd voor betaald hebben. Dat hebben mensen die er niks aan hebben ook.
Nee,dit is de Nederlandse versie van het negertje met opgezwolle buik waar we ons voor moeten schamen. doe ik niet. Vraagje,zouden deze mensen kinderen hebben? en zouden die werken en inkomenhebben? Doen die alles om hun ouders te helpen?

miko | 15-01-18 | 02:28

Miko, als je nou gewoon eens wat zou lezen, ook de linkjes enzo, dan zou je geen domme vragen hoeven stellen. Die mensen hebben kinderen, maar die zijn ook al in de 70.

Enne, ik ben niet van de SP, maar van de PVV. Detail.

Robin Hood | 15-01-18 | 04:07

Roep mij een rode rakker of iets anders. Maar elke randdebiel weet dat sinds het introductie van de huidige zorgstelsel, de premie omhoog gegaan is; de zorgpakketten elk jaar worden uitgekleed; de verspilling is toegenomen; het graaien van het management en hoger is toegenomen. En natuurlijk het reclamecircus in December wat vorig jaar al 250 miljoen kostte. En iedereen maar roepen dat de zorg duurder wordt vanwege de ouderen. Zo ken ik er ook nog wel een paar.

loser | 15-01-18 | 10:05
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Houellebecq | 15-01-18 | 01:04 | 1

Sorry GS, maar dit verhaal is goedkoop. De basisvraag aan allen die hier lopen te janken, is: hoeveel premie wil je per maand extra betalen zodat Alle (ja, Alle!!) partners samen kunnen verhuizen naar een beschermde omgeving nadat één van hen te ziek is geworden om in de oude vertrouwde omgeving te blijven wonen?
Put your money where your mouth is! Benieuwd naar het antwoord van de 'klagers' alhier.

Amsterdamsko | 15-01-18 | 00:57 | 6

@Basil Fawlty
Je kunt wel vloeken maar we hebben meer aan jouw beantwoording van mijn vraag. Komt dat nog?
Even off topic: ik zou het ook niet fijn vinden om uit elkaar getrokken te worden op die leeftijd. Maar is dat maatgevend? Als ik nou had gezegd dat ik het niet erg had gevonden, was deze maatregel dan okay? Kortom: je kunt geen beleid maken dat uitgaat van wat individuen vinden. Dat leidt tot willekeur. Snap je dat?

Amsterdamsko | 15-01-18 | 02:29

Het gaat er eerder om dat we miljarden geven aan het buitenland en gelukszoekers, terwijl onze eigen landgenoten in de stront liggen en door stupide ambtenaren hun rechten worden onthouden.

Leffe Blonde | 15-01-18 | 06:27

Sodemieter op man. We betalen ons suf hier aan belastingen. Het gaat om de keuzes die er met dat belastinggeld worden gemaakt. Er is genoeg.

ristretto | 15-01-18 | 07:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja, als je 94 bent en je hebt geen kapitaalgedekt pensioen waarmee je dat extra bedje zou kunnen betalen, dan zit je al bijna 30 jaar van een omslagstelsel te profiteren. Dat werkt niet. Als er dan ook nog eens zorgkosten bijkomen die niet particulier verzekerd zijn is dat een bodemloze put. Kun je hoog of laag springen en keihard zeiken op de overheid, maar als die daad bij het woord voegen heb jij een veel hogere premiedruk.

FrikandelSpeciaal | 15-01-18 | 00:35 | 5

Tuurlijk. Technisch gezien eens. Maare kom op je bent toch geen ambtenaar?
Soms moet je als overheid over je hart strijken. Als je tig duizend kanslozen binnenlaat en van alle gemakken voorziet waarom niet dit echtpaar van 94(!) Kom op. Het is inmiddels geregeld maar zonder het AD en GS was er niks gebeurt. Het is toch te genant voor woorden dit?

Basil Fawlty | 15-01-18 | 01:19

Onzin. Sommige mensen profiteren langer, andere korter. Dat heet statistiek en daar zou het systeem op berekend moeten zijn. Maar met honderdduizenden uitvreters is het dat niet.

Hufterst | 15-01-18 | 02:06

@ Hufterst | 15-01-18 | 02:06

Daar is het systeem op berekend, maar niet op het gebruik door mensen die geen zorg nodig hebben. De gezondhiedszorg kost ons al 5000 euro per persoon per jaar, dus zo'n 15000 Euro per gezin. De meeste mensen betalen dit bij lange na niet via hun belasting, en zijn dus netto profiteur. Het is wel een keer genoeg zo. U valt kennelijk in een inkomensklasse dat alles op je af komt. Dan is het wel heel gemakkelijk te eisen dat een ander nog meer aan uw persoonlijke sores bijdraagt. Het kost u immers toch niks? Solidariteit is prachtig, zolang een ander het betaalt toch?

bdn01 | 15-01-18 | 09:15
▼ 2 antwoorden verborgen

In onze familie zorgen we zelf voor onze ouderen, wel zo fijn.
Berbaar | 14-01-18 | 20:44

Inderdaad, dat zou ideaal zijn en ook zo moeten horen, maar onze maatschappij is daar niet meer op ingericht, mede omdat we de ouderen afschrijven als maatschappelijk onnuttig. Lang geleden waren opa en oma bronnen van wijsheid en kennis omtrent het (over)leven en werden ook daardoor in ere gehouden. Foetsie.

Ieder weldenkend mens zou diegene die hem op de wereld gezet hebben en van kansen voorzien en zo goed en zo kwaad als mogelijk opgevoed, op hun oude dag dienen te verzorgen. Lijkt mij niet meer dan normaal, maar dat is het niet (meer). En het kan meesttijds ook niet (meer).

Neem alleen al onze behuizing. Zoiets als een familiehuis of meergeneratiehuis bestaat in wezen niet in Nederland. Nee, we worden geacht ons in de schulden te steken om een eigen huis te kopen. Innerlijke zelfstandigheid en afstand tot je ouders, zelfontwikkeling worden hier als tegenstrijdig aan generatiezorg gezien. Zo men daat al over nadenkt. Jammer.

Kennisen van ons wonen aan het Lago Maggiore en hun huis is al generaties in de familie en ze zouden wel gek zijn als ze wegtrokken. De Italianen hebben er wat meer gevoel voort, mede ook omdat de overheid toch gezien wordt als de tegenstander.

Begin jaren 80 zat ik in Bhoetan en in een gesprek met een ambtenaar werd ik gevraagd of het echt zo was dat wij onze ouderen opbergen in speciale tehuizen. Ik bevestigde dat. Hij, een hoge regeringambtenaar, die nog niet uitgezonden was naar het buitenland, zei tegen mij: "Wij vinden dat een ziekte"
Gelijk had-tie.
Ik weet overigens wat dat soort mantelzorg betekent, geloof me, weinigen willen met me ruilen, Evocatus

Evocatus | 15-01-18 | 00:29 | 4

Berbaar | 14-01-18 | 20:44
en
Evocatus | 15-01-18 | 00:29 |
Heren! Wil jullie niet lastigvallen. Maar qua Mediterraanse familie heb ik na 20 jaar toch ook wat ervaring. Mijn vrouw Europees Istanbul seculier geboren en getogen en haar mama Grieks Turks seculier Tessaloniki geboren. Oh joy.
Ik kan me nog herinneren toen ik zei toen ik mijn vrouw ten huwelijjk vroeg dat ik zei dat ik haar trouwde en niet haar familie, want ik had al wat Italiaanse ervaring. Forget it! Je krijgt de hele familie. En vooral de mama. Holy fuck die zijn subtiel. Ze lachen en kussen je en geven je "gelijk" en zeggen steeds: "Basil heeft gelijjk." Yeah right. Als ik haar aankijk knikt ze ja maar als ik me omdraai knikt ze resoluut nee naar haar dochter. Maw mama beslist. En dat doet ze niet omdat ze mij haat. Nee ze houdt van mij maar dat is de volksaard. En als je haar ziet. Glimlach op haar gezicht, charmant, maar........ En de dochters volgen. En dan hebben we het niet eens over de zgn "macho" zonen die gewoon watjes zijn. Maar ik ben inmiddels meester in het bespelen van mama. Ze houdt van mij en ondanks dat ze geen woord Engels spreekt en ik geen Turks heb ik haar door charmant mediterraans te spelen in bedwang. Ze houdt van mij en geeft mij altijd gelijk als het om huiselijke disputen (zover die er zijn) gelijk. "Charm your mother in law and you're in business" ;-))))

Basil Fawlty | 15-01-18 | 01:01

Om verwarring te voorkomen. In het begin gaf ze mij gelijk en dacht, yeah right. Nu geeft ze mij gelijk en is haar dochter kwaad (in spreekwoordelijke zin) dat ze mij echt gelijk geeft en tegen haar dochter zegt. Je moet toch echt luisteren naar Basil! Ghehehehe.

Basil Fawlty | 15-01-18 | 01:10

Gemiddelde levensverwachting Bhutan begin jaren tachtig was 42 / 45... welk ouderen.?

Rest In Privacy | 15-01-18 | 01:13
▼ 1 antwoord verborgen

Zolang Rutte hier zit kan je maar beter hopen dat het snel over is....

ikpislauwbier | 15-01-18 | 00:15 | 1

Dat je je hele levensgeluk aan onze MP ophangt lijkt me niet verstandig.

bdn01 | 15-01-18 | 00:56

godverdomme. Over 10 maanden word ik 50 maar ik heb er nu al geen zin meer in.

severalminutes | 15-01-18 | 00:13 | 2

Op naar de levenseinde-kliniek! Een doosje aspirine volstaat ook.

bdn01 | 15-01-18 | 00:48

Niet en nooit doen aspirine, gat in je maag en je gaat niet dood.

gato | 15-01-18 | 08:32

Het rare is dat de staat waarschijnlijk zou verdienen als wel standaard een echtpaar in het verzorgingstehuis terecht komt. Dan komt er ineens kapitaal vrij door verkoop van het huis waarbij je veel eigen bijdrage mag lappen aan de zorginstelling. Of het geld wordt weggeschonken aan de kinderen wat ook weer belast is, en daarna heb je goede kans dat dit geld weer de economie ingepompt wordt waardoor het indirect ook weer wat oplevert. En er komt ook nog eens meer ruimte op de woningmarkt.

Nee, naast het asociale snap ik dit beleid economisch ook niet zo.

flame_me | 15-01-18 | 00:04 | 2

De nieuwe bewoners van het oude huis beginnen meteen met een flinke verbouwing, wat weer allemaal BTW en loonbelasting in de bouw sector is.

W_F | 15-01-18 | 00:13

Een dure bezuiniging
Helemaal gelijk.

LuckyGirl | 15-01-18 | 00:27

Waarom maken dezen white privilege bejaarden geen ruimte voor asielzoekers?
Wees eens sociaal.

witdusracist | 15-01-18 | 00:03 | 1

A-sociaal, triest en misdadig dat bijna niemand uit de politiek zich nog druk maakt om deze ouderen. Slinks is alleen maar bezig met "vluchtelingen" te knuffelen, ze kijken niet eens meer naar ouderen om. Rechts is alleen maar bezig met de multinationals nog meer te knuffelen waarvoor de ouderen nog verder worden uitgeknepen. Tenslotte zorgt D66 nog voor de kers op de taart met een pil om deze ongelukkige ouderen wat sneller op te ruimen.

miss error | 14-01-18 | 23:56 | 1

Triest maar waar. De politiek is ziek en politici zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen.

Ruikbaard | 15-01-18 | 00:39

Een jaar verpleeghuis kost de belastingbetaler ongeveer 80.000 Euro. Om de partner dan ook maar die verzorging aan te bieden, zonder medische indicatie, voor datzelfde bedrag is volkomen van de pot gerukt en gebeurt daarom ook niet meer. Bovendien, je komt tegenwoordig alleen nog in een verzorgingshuis als de toestand zeer slecht is en alternatieven ontbreken. Zolang mogelijk worden mensen in hun eigen omgeving verzorgd en geholpen voor zover je dat van een professionele organisatie kan en mag verwachten. Helaas komt ouderdom met gebreken en ellende. Die notie is in onze rubberentegelmaatschappij onder het tapijt geschoffeld. Voor alles hebben we altijd en overal de overheid, die dus de schuld van alles is. Helaas, de dood en de ellende die daaraan voorafgaat daar is nog geen remedie tegen.

bdn01 | 14-01-18 | 23:50 | 6

Je vergeet dat een de partner die geen verzorging nodig heeft ook bijna niets kost. een extra bed en wat eten zijn niet de grote kosten, die zitten in de verzorging. Daarnaast kan een gezonde partner een deel van de zorgtaken uitvoeren, zonder dat daar weer dure vervoerskosten bij komen.

Als de partner wel zorg nodig heeft dat hoeft dat in een verpleeghuis niet duurder te zijn dan op een andere locatie, het kan zelfs goedkoper zijn omdat in een verzorghuis ouderen dicht bij elkaar zitten, schaalvoordelen, etc.

Als ik 15 miljard deel door het aantal ouderen in verpleeghuizen etc. dan klopt je bedrag per jaar wel ongeveer. Maar als je het per dag bekijkt vraag ik me toch af waar dat geld blijft want met de uurlonen van de verzorgers keer het gemiddelde aantal minuten zorg per dag kom je er lang niet aan.

W_F | 15-01-18 | 00:26

@ Evocatus | 15-01-18 | 00:02

IK
Ik ben 62, gestopt met werken, mijn schaapjes op het droge en heb geen staatsondersteuning nodig. Ik besef dat niet iedereen dat gegeven is, maar om nu iedere oudere maar zonder meer tot financieel zielig te bestempelen gaat me veel te ver. Je weet wat eraan zit te komen, dus handel er eens naar en laat de maatchappij niet voor je persoonlijke sores opdraaien. Even zelf de verantwoordelijkheid nemen, en niet de schuld geven aan de EU, onze regering, of wat dan ook. Gewoon ouderwets rechts.

bdn01 | 15-01-18 | 00:42

Fijn dat je op je 62e gestopt bent met werken want dat is je eigen keuze. Maar realistisch gezien behoor jij tot een bevoorrechte minderheid. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat zij er financieel er goed bij zitten om op hun 62e te kunnen stoppen. Met name onder Kutte is de afbraak van de verzorgingsmaatschappij begonnen onder het mom dat er marktwerking moest komen om zo de zorgkosten in de hand te houden. Echter je ziet dat de verzorgingsstaat wordt afgebroken, de salarissen zijn bevroren en alles wordt duurder. Alleen het hoger managment profiteert van deze situatie want zij harken bakken met geld binnen zodat zij op hun 62e kunnen stoppen. Maar de gewone burger kan dankbaar zijn om de maand door te komen.
Door de zoveelste reorganisatie werd mijn vrouw boventalig verklaard na 25 jaar gewerkt te hebben. Al die jaren alle sociale premies betaald en kreeg zij te horen dat zij recht had op 18 maanden uitkering: daar heeft zij nu 25 !!!!! voor gewerkt. Als de roverheid met zijn poten van ons geld was gebleven en wij moesten zelf voor onze geldpot zorgen als wij werkloos zouden raken, dan zouden wij nu riant hebben geleefd van het geld wat wij gespaard hebben. Maar doordat Kutte en co de regels veranderd hebben, zitten wij met de gebakken peren en ons geld zien verdampen. Jij weet niet hoe deze bejaarden geleefd hebben. Maar het is ronduit schofterig dat dezelfde overheid roept dat wij voor onszelf moeten zorgen, aan de andere kant met hun klauwen niet van ons eigen geld kan afblijven. En elk jaar gaat de belasting omhoog zodat de gemiddelde nederlander niet in staat is om te sparen en zo in staat is om voor zichzelf te kunenn zorgen.

loser | 16-01-18 | 13:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom sluiten de geldschietende landen geen deal met het berooide Griekenland om onze vergrijzing op te vangen? Het land heeft een prettig klimaat en een zorgzaam ingestelde bevolking die goedkoop is in te zetten...
Maar nee, de dobberende asielzoekers voor hun kusten hebben natuurlijk prioriteit.

kapoerewiet | 14-01-18 | 23:48

Lol @ foto! Rutte op bezoek bij zijn moeder in het verpleeghuis. moeder:"jij rotjong! om mij hier zo weg te stoppen terwijl ik niets mankeer. Ik krijg je nog wel!"

prakkie | 14-01-18 | 23:48 | 3

Wel een beetje medelijden met Rutte als hij zelf in een verpleeghuis zit en alle andere bewoners nog 1000 euro van hem tegoed hebben.

W_F | 15-01-18 | 00:32

De oude mevrouw Rutte heeft, als goed VVD-er met een gezonde dosis verantwoordelijkheidsbesef, zelf gespaard en zit riant in een privé-verpleeghuis.

bdn01 | 15-01-18 | 00:44

privé en verrekte eenzaam tegelijk mag ik hopen

Mertom | 15-01-18 | 01:08

Gewoon volgende keer weer lekker weer VVD stemmen, stelletje klootzakken. Stem nou toch eens Geert of Thierry, daar wordt het niet minder van.

hoogstetijd | 14-01-18 | 23:47 | 2

Forum voor Democratie heeft twee doorgefourneerde libertariërs (Eigen ego allereerst en de rest kan doodvallen) in hun toptwintig zitten. Dus of onze oudjes daar veel aan zullen hebben vraag ik mij af.
Tschüß, Evocatus

Evocatus | 15-01-18 | 00:04

Ik stem PVV, Evocatus, geen FvD. Mogelijk heb je gelijk, de tijd zal het uitwijzen.

hoogstetijd | 15-01-18 | 00:19

De 'zorg' in nederland is naar de galemiesen! Jaren geleden al toen schoonmoeder moest worden opgenomen in een verzorgingshuis was dit ons al duidelijk. Hard werkend echpaar, als zelfstandigen altijd de pleuris aan belasing betaald en dan belanden op een zaal met 7 lotgenoten! Todah PvdA!

D.Ormin | 14-01-18 | 23:43 | 2

Wat had je dan verwacht, een villa met zwembad?

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:46

Nee Tuborg, maar wel een menswaardige plek in het verzorgingshuis en dat is het niet met 8 mensen in een zaal...

D.Ormin | 15-01-18 | 00:18

Binnen een jaar tijd ervaring gehad met drie verschillende gesloten verpleeghuis afdelingen voor dementerenden: drie werelden van verschil. Zeer belangrijk is of het team van de werkzame verpleegkundigen goed samenwerkt met elkaar en ook zelf zin heeft in hun werk.
De slechtste ervaring: doordringende pieslucht in de gang, de verpleegkundige die dienst heeft reageert permanent gestrest op vragen. De sfeer is er een van leeg voor zich uit staren, wanneer wordt de tafel weer gedekt, alles gebeurt tegen een achtergrond van lawaai, wanorde en voortdurend tijdstekort.
De beste ervaring (op hetzelfde terrein) is een van vriendelijke en warme huiselijkheid. De verpleegkundige van dienst helpt spontaan met het gereedmaken van de rolstoel voor de buitenwandeling. Overal lijkt tijd voor te bestaan. Bij alles overheerst een verkwikkende rust. Wilt u nog een kopje koffie? We hebben ook nog een bonbon, die gisteren werd meegebracht.
De verschillen zijn levensgroot.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-01-18 | 23:28 | 3

Mij werd in de thuiszorg op een gegeven moment geleerd een zo afstandelijk mogelijke relatie met de cliënt te hebben.
Met verbijstering staan kijken hoe het personeel erin meeging.
En daarna ben ik met dat werk gestopt.

LuckyGirl | 14-01-18 | 23:41

Hoe denk je er dan over? Positief?

Kruisruiker | 14-01-18 | 23:44

@LuckyGirl

Woorden schieten te kort.

MickeyGouda | 15-01-18 | 07:34

Een oplossing welke op dit moment wordt aangedragen in de zorg : Zora de zorgrobot.
Kostelijk om te zien hoe de 'hoogopgeleiden' tegen een machine praten. Ook een beetje triest.

nemeton | 14-01-18 | 23:26 | 3

Parsons zou 'het' doen.

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:41

Ideaal voor de Berbaar.

Jan Dribbel | 14-01-18 | 23:44

Wist je dat die "zorgrobot" hartstikke NEP is? Die TV-opnamen waren enkel voor de bühne. Dat ding kan NIETS! Op TV zie je dat ding praten, maar in werkelijkheid zit iemand in een naburige kamer op de laptop de teksten in te typen die dat ding moet zeggen. Zo likt het net of dat ding zelf praat maar de werkelijkheid is anders.
Bron: www.zorgictzorgen.nl/zora-15000-euro-...

prakkie | 14-01-18 | 23:53

Je kan wel zeggen dat de zorg voor ouderen duur is, maar wat is duur? is het veel ten opzichte van de totale overheids uitgaven? is het veel ten opzichte van onze aardgas inkomsten? ten opzichte van onze bijdrage aan ontwikkelingshulp (inclusief de afdrachten aan de EU, wat ook niet anders is dan ontwikkelingshulp) ?

De overheid kan best 50% van alle overheids uitgaven besteden aan ouderenzorg zonder meer inkomsten nodig te hebben. Ja er blijft dan minder over om aan andere dingen uit te geven (of over de balk te gooien) maar hoe erg is dat? gaat onze bevolking er echt veel van merken als we één JSF minder hebben? of als we helemaal geen JFS hebben? Ja we hebben met een handjevol JFS's 0.01 invloed binnen de NAVO in plaats van 0.00, maar maakt dat wat uit? Zolang we nog pindakaarsvloeren hebben, voorlezen aan 10 ton bloemkool en niet controleren of uitkering ontvangers in het buitenland daar vermogen hebben zijn er nog ruim voldoende oplossingen aan de uitgaven kant.

W_F | 14-01-18 | 23:24 | 7

i love you

severalminutes | 15-01-18 | 00:05

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:40
Ik zeg niet dat we defensie op moeten heffen, maar is er een vijand die met onze (op bijna alle pinten betere) F16 niet aan kunnen en met een paar JSF's wel? Toe nu toe voeren we bijna alle oorlogen ("conflicten") om onze fossiele brandstof prijzen stabiel te houden, en zelfs dat lijkt niet echt effectief.

W_F | 15-01-18 | 00:08

W_F | 15-01-18 | 00:01
Non de ju! Dat is een rekensom topic waardig.

Tuborg øl | 15-01-18 | 00:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Witte genocide ook in NL. Eerst de zwaksten. Omvolking.

Mark_D_NL | 14-01-18 | 23:16 | 2

In het oostblok werden tijdens het communisme de gepensioneerden letterlijk weggekeken als onnutte profiteurs. Komt een gepensioneerde bij de dokter: Wat wilt u nog op uw leeftijd? Officieel bestond euthanasie niet, in de praktijk werd niemand oud.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-01-18 | 23:33

Eeuwig.. Op.. Vakantie | 14-01-18 | 23:33
Hadden ze toen een soort freek vonk?
'steek em in z'n rug!!!'

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:38

flott historie

LyubovIwanova | 14-01-18 | 23:13

dat het met de zorg in die zin triest gesteld is in nederland is al jaaaaaren bekend .vraag het eens aan de eerste de beste verzorgende o.i.d en je zal telkens hetzelfde horen.er word al jaren geknepen in de handen aan het bed ,zogenaamd geen geld voor, maar de top van de instelling kent zichzelf steeds meer toe ,onwelgevallige meningen dan wel medewerkers de hun bek opentrekken worden er op vieze wijze uitgejorist .echt, over dit onderwerp kan ik een boek schrijven(uit eigen ervaring dichtbij) en het zal weinig positief zijn .en ja dit is in sommige buitenlanden veel en veel beter geregeld .

bowlfabriek | 14-01-18 | 23:10 | 4

juist ja .sterker nog vriendjes politiek is ook aan orde van de dag zo kreeg een vriendin van me samen met collegas de opdracht om na te denken over een nieuwe inrichting van een huiskamer hadden ze alles uit gezocht wat RUIM binnen het budget viel ..... maar nee t spul MOEST besteld worden bij een of andere dure meubelzaak terwijl je godver#@#@ voor 3/4 die prut bij de leenbakker halen kan .maarrr wat bleek de man van de vrouwlijke manager was "toevallig"werkzaam bij de zaak waar het vandaan moest komen ,en dan maar klagen dat er geen geld is donder een eind op !!in en in verrot dat is t

bowlfabriek | 14-01-18 | 23:56

botbot | 14-01-18 | 23:34:
Ik heb exact datzelfde meegemaakt, alle medewerkers moesten "zelfstandigen" gaan worden maar ondertussen voor nieuwe cliënten volledig afhankelijk van je oude baas.
Klinkt dat bekend?

LuckyGirl | 15-01-18 | 00:18

LuckyGirl | 15-01-18 | 00:18
Nou en of.
In haar vrije tijd (avond cursusje) moest ze leren van je mag dit en je mag dat niet meer doen.

botbot | 15-01-18 | 00:25
▼ 1 antwoord verborgen

Remember what you always say
Born to die but another day

Ernst Oosters8389 | 14-01-18 | 23:09

Hoe dan ook, doe mij maar zo'n DDR66-pil als het zover is.
*out*

knutsel_ | 14-01-18 | 23:09 | 1

Ik zou de overheid juist gaan terugzieken door zoveel mogelijk te kosten. :)

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:11

Dit komt omdat die gigapot zorggeld aan de verkeerde zaken en personen uitgegeven wordt. Stropdassen met dikke leasebakken dienen dikke facturen in voor hun lulkoek.
Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen?

nemeton | 14-01-18 | 23:03 | 2

Daar slaat u de spijker op zijn kop nog meer geld die richting op betekend steeds minder zorg.
Men krijgt steeds meer bestuurslagen om het geld zo verantwoord mogelijk uit te geven zodat er geen cent meer overblijft voor de zorg aan huis.

botbot | 14-01-18 | 23:24

Nope
Bestuur en managers gedragen zich dan wel als geslaagde en hippe ondermeners ( het leidinggeven aan een bejaardenhuis !!! ) maar als er echt iets moet gebeuren moeten zij dure externen inhuren.Veeel bedrijven en adviesburootjes die hier dik mee verdienen.
Elke zorgonderneming voor zich, elk jaar weer nieuwe wetenschappelijke inzichten , symposia met borrel , heidagjes, ondernemen in de zorg , zelfsturende teams dit jaar - volgend jaar weer compleet anders blablabla.Directeuren en managers die daarnaast hun eigen advies en coaching hebben. Maakt allemaal niets uit. Het geld klotst ouderwets tegen de plinten.Vergeet ik toch bijna zuster Anita. Met 12,5 jaar in dienst een boekenbon- op de centjes letten.

nemeton | 14-01-18 | 23:49

Ik wil ook reaguren, maar dan zie ik die foto va Kutrutte, en dan moet ik heel snel overgeven...
Dus tot later.

ZZP-er | 14-01-18 | 23:02

Nu is de huidige generatie van 80-95 jarigen nog eentje die niet al teveel iest. Wacht maar tot de babyboomers in deze positie komen. Zij vinden immers dat ze Nederland hebben bevrijd in de jaren 60, en dat, naast een werkzaam leven tussen 30 en 60, dank tot aan de dood hun deel behoort te zijn.

skoftig | 14-01-18 | 22:54 | 1

Inderdaad, maar niet van mijn centen. Ik vermoed dat ik tijdig ben vertrokken uit Nederland voordat de babyboomers alles naar de hand gaan zetten, zoals ze hun hele leven hebben gedaan.
Die generatie is een pareltje, maar niet heus.

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:01

Kunnen we zeggen dat het geld naar de verkeerde mensen gaat? Vies spelletje zorg/participatie/privatisering om te kotsen zo erg. Blijkbaar valt t de meesten niet op. Mij wel, het zuigt zwaar.

rattenvanger XL | 14-01-18 | 22:49 | 4

Ja het valt mij ook op, de overheid heeft meer geld nodig en pakt het gewoon met wetgeving bij de menschen weg.

Vooral dat participeren i.c.m de belasting op samenwonen is van de zotte.

Tuborg øl | 14-01-18 | 22:54

Kort en bondig: ja.

Luivend | 14-01-18 | 22:55

De grootste psychopaten/zakkenvullers zijn manager in de zorg en regeren dit land.

Rheia | 14-01-18 | 23:25
▼ 1 antwoord verborgen

Heel herkenbaar uit wat ik ook verneem van (voormalig) personeel van verzorgingshuizen, maatschappelijk werkers etc. Het is inderdaad wrang en schandalig dat door stomweg jarenlange saneringsbezuiningen stelletjes uit elkaar worden gehaald. Ook dat er te weinig personeel beschikbaar is voor een humane basiszorg

Opvallend is wel dat in kleinere zorgtehuizen waar alleen personeel is en geen enorm managementlaag, want dat is o.a. het zorgend personeel zelf het op rolletjes draait en er zelfs persoonlijke aandacht is voor bewoners, zonder bergen bureaucratisch invulpapierwerk. Daarom denk ik dat de zorg kleinschaliger moet en zonder al die managementslagen. Daarnaast moet er meer ingespeeld worden dat stelletjes gewoon samen of dicht bij elkaar kunnen blijven.

Miljarden mogen naar ontwikkelingshulp per jaar, maar ouderen zijn niet belangrijk, mogen in eigen luier blijven zitten. Eerst je eigen landelijk huis op orde voor je anderen ver weg helpt lijkt me beter. Wordt tijd voor een politieke ommekeer!

Jan, Leiden | 14-01-18 | 22:44 | 4

@mezelf
Gehandicapten.

toetssteen | 14-01-18 | 22:59

toetssteen | 14-01-18 | 22:55
U doelt op de mafia i.p.v de gereguleerde mafia? ;)

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:04

toetssteen | 14-01-18 | 22:55

Klopt, ze weigeren de papierenoverlast, ook al mag het niet. Maar de bewoners varen er wel bij, dan maar wat burgerlijke ongehoorzaamheid! ;D

Jan, Leiden | 14-01-18 | 23:22
▼ 1 antwoord verborgen

@Berbaar

Ik ben al 13 jaar mantelzorger bij mijn ouders. Sommige weken zijn relatief makkelijk, soms gaat e.e.a. zwaar ten koste van mijn eigen gezin. Ik ben in de relatief luxe positie dat ik mijn eigen tijd kan indelen, maar dat geldt niet voor iedereen. Emotioneel ben ik van het hele traject trouwens niet opgeknapt. Wat u verder niet incalculeert, zijn de wensen van de ouderen zelf. Jezelf laten wassen of afvegen door je kind is voor sommige mensen toch wel een dingetje. Kortom, ik raad u ons om u eerst in deze materie te verdiepen alvorens u een oordeel velt over anderen.

MickeyGouda | 14-01-18 | 22:43 | 7

"U hoeft mij niets uit te leggen over mantelzorgen"... sprak Berbaartje.

... neem anderen dan ook niet de maat, makker. Of monster aan bij de renaissancevloot als kandidaa-vakminister voor Zorg.

PresidenteDeConjovia | 15-01-18 | 05:46

+t, het is vroeg, maar iemand moet aan de staatskas werken.

PresidenteDeConjovia | 15-01-18 | 05:46

Berbaar | 14-01-18 | 23:20:
Dus je laat iemand komen wanneer je moeder naar de wc gaat?
LuckyGirl | 14-01-18 | 23:33
Hij zit hier gewoon te trollen zoals altijd en heeft ook nog het gore lef om mensen te gaan veroordelen zonder goed op de hoogte te zijn van hun situatie! Eerder schreef hij nog dat in zijn familie zij zelf voor de ouderen zorgen, en nu komt hij daar weer op terug. Als zijn moeder naar de wc moet dan belt hij iemand van de thuiszorg, duurt even maar moeders moet ook niet zo zeiken.

JI-HAAT | 15-01-18 | 08:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar. Hoe we het ook wenden of keren. Is toch lief dit koppel. 94! Ik hoop maar 1 ding. Dat mijn vrouw en ik samen ook zo oud worden. En ieder nadeel (dat gekloot om ze niet bijelkaar te houden) heeft wel z'n voordeel. Waarom? Ik zal deze artikelen nooit vergeten en zorgen dat we coute que coute bijelkaar blijven als we zo en kwiek zijn. ;-))))

Basil Fawlty | 14-01-18 | 22:37 | 8

Basil Fawlty | 14-01-18 | 23:26

Geen dank, ik vind het menselijk brein iets razend interessants, en heb dit geintje wel eens uitgehaald met een drinkavondje met vrienden. Iedereen hetzelfde getal op een papiertje laten schrijven. Het was hilarisch.

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:34

Zelfde hier. Ik ben er dol op. En geloof me jij en ik zouden hetzelfde hebben! Maar dat is ook het mooie van die vent die het experiment leidde. Hij zei: "Ondanks dat het mijn specialiteit is kan het mij ook overkomen net zoals ieder ander."

Basil Fawlty | 14-01-18 | 23:54

Het heeft te maken subtiliteiten!

Basil Fawlty | 14-01-18 | 23:56
▼ 5 antwoorden verborgen

De oplossing voor de vergrijzing volgens de politiek:
1. Versober (lees breek af) de juiste verzorging voor ouderen opdat zij eerder verpieteren en overlijden. Dit omdat oudere mensen teveel geld kosten en druk leggen op het huidige, uitgeklede, en door verzekeringsmaatschappijen geregeerde, verzorgingsmodel
2. Importeer veel ongekwalificeerde mensen onder het mom dat zij nodig zijn om de vergrijzing op te vangen door werk te doen waar wij zogenaamd te weinig arbeidskrachten voor hebben
3. Geef zorgbedrijven nog meer macht zodat zij uiteindelijk een definitief prijskaartje kunnen opstellen over hoeveel een gewone burger waard is om te redden
4. Zorg ervoor dat de elite onbegrensde zorg ontvangen en prioriteitsaandelen krijgen in het huidige zorgmodel

Olleke | 14-01-18 | 22:35

Zendgraaff die een socialistisch betoog hield tegen prepaid energie. Feyman die zich aansluit bij een social media actie van de SP. En nu weer een stuk over bezuinigingen in de zorg, wat zo afkomstig had kunnen zijn van een SP'er. Voelt ons roze blog zich tegenwoordig toch meer thuis bij tomaatrood dan bij de liberale burgerhaters van VVD/D66 en ijdele mein-kampf lezende FvD'er?

vrijstijler | 14-01-18 | 22:32 | 4

De draadjes breiers worden ouder en moeten aan hun eigen oude dag denken?

Tuborg øl | 14-01-18 | 22:52

België als masters?

Ongeblustekalk | 14-01-18 | 22:58

Ons roze blog kiest meestal per onderwerp een kant en is geen spreekbuis voor een politieke partij.

LuckyGirl | 14-01-18 | 23:29
▼ 1 antwoord verborgen

OT: Jenny Douwes is van de lijst Media vrouw van het jaar gejorrist. Zogenaamd omdat ze betrokken is bij een strafrechtelijk onderzoek wat uiteraard BULLSHIT is. Geenstijl, zeg er wat van!

Rest In Privacy | 14-01-18 | 22:32 | 3

Wtf, gaat prima zo met de censuur in Nederland. En dat van publiek geld verdomme!

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:06

Uitstekend verhaal om door de MSM compleet genegeerd te worden.

LuckyGirl | 14-01-18 | 23:26

Dat is makkelijk op te lossen: begin een onderzoek naar de rest van de lijst en de verkiezing is over en uit.

W_F | 14-01-18 | 23:30

Voor de één een appartement, tienduizend Euro, een Miele en alles verder gratis - en voor degenen die daarvoor hardwerkend de belastingcentjes hebben opgebracht een dikke middelvinger.
-
Welkom in mijn land.

bisbisbis | 14-01-18 | 22:23 | 1

In Casablanca aan de (Hollandse IJssel) werd enkele jaren terug ook een verpleeghuis geopend en mijn toen 90 jarige schoonmoeder kwam daar terecht
vier verdiepingen met ieder 7 kamers 1 personeelslid op die 7 kamers en dat kost ongeveer €5000 per maand per kamer weliswaar betaald door de overheid maar dat terzijde wij moesten het appartement zelf voorzien van gordijnen en dergelijke echter op de 3 verdieping is een islamitische afdeling daar werden echter wel gordijnen opgehangen . Nu word ik niet armer van een stel gordijnen maar dit wekte toch wrevel

berg545 | 14-01-18 | 22:52

Dat stuk wb. overheveling van de overheid naar de gemeentes, daar moet Tamara nou juist wel over beginnen, ook al wordt het een boek. Daar ligt de grondslag vd participatie-samenleving. Ik ken tal van dorpen en kleine steden waar dat goed slaagt. De betrokkenheid van de omgeving naar ouderen is er zelfs beter op geworden,.. nee, niet voor verzorgende en verplegende, die werken zich nog steeds een slag in de rondte.. incluis ondergetekende. What's new? 2) Ik vermoed dat er in Nl een groot verschil zit in platteland en grote steden als het gaat om sociaal isolement en eenzaamheid. Of enkel een professional die zich om mensen bekommeren in hun wijkje. Afijn .. een boek Tamara! De weigering van v-huizen om partners op te nemen. .. Ik woon zelf in een (ex) senioren woning waar geen oudje nog wil wonen.. er worden veel ouderenwoningen uit de grond gestampt as we speak.. de harware is er.. Dus het argument dat meeverhuizen niet mogelijk is lijkt me lokaal en grootstedelijk. Alweer. Tam heeft het over 30+% die niet gescheiden is. Dus daar zijn 70% meer mensen die geen partner heeft.. en oud is.. Getrouwd zijn houd niet automatisch in dat je meer aanspraak op zorg kan maken dan anderen. Ziek zijn en ouder worden zijn in weze autonoom en individueel. De Pia-pil zal hier nooit zo gegeven worden Tamara.. wat je schrijft is ophistserij, sterker nog je vernaggelt het debat omtrent levenseinde ten koste van mensen. Je politieke keuzes vindt ik ook niet zo interessant. De zorg heeft altijd veel geld en mensen gekost onder welke poppetjes dan ook.. dus laat dat achterwege. En fideel van Geenstijl dat je zoveel ruimte krijgt. gegroet.

horsteknots | 14-01-18 | 22:22 | 4

Die transitie naar de gemeenten zou ik idd graag eens verder op in gaan. Ik heb dat als pleegouder argwanend gadegeslagen eind 2014/begin 2015. Vooral mbt jeugdzorg en psychische hulpverlening voor kinderen. Als het mag, dan komt die zeker nog aan bod.

En mbt die pil; door het huidige beleid worden mensen zo ongelukkig dat ze er het liefst zelf een einde aan maken. Lekker goedkoop. Geef ze bij hun pensioen die pil mee, kunnen ze doen wat ze willen. Ik werkte 16 jaar geleden in de thuiszorg. Zoveel ouderen wilden toen al niet meer en het is er sedertdien niet veel beter op geworden, terwijl -als we onze politici moeten geloven- dat wel de bedoeling was. 12 dagen geleden overleed mijn oma ook omdat ze niet meer wilde; die stopte gewoon van het ene op het andere moment met eten en drinken. Draak van een mens, dus snap dat ze eenzaam was. Maar haar leven was vroeger dan ook al niet zo leuk.

Robin Hood | 14-01-18 | 22:34

Robin Hood | 14-01-18 | 22:34:
Kijk bij die transitie naar gemeenten ook eens naar Zoetermeer.
Wat ze daar geflikt hebben, daar lusten de honden geen brood van.

LuckyGirl | 14-01-18 | 23:24

@ LuckyGirl, vertel eens

Robin Hood | 15-01-18 | 04:17
▼ 1 antwoord verborgen

En is er voor ouder geworden apothekers al wat geregeld?

swassannuf | 14-01-18 | 22:13 | 1

Ja, aanwas van verse nieuwe apothekers. En als onze babyboomers deaud zijn dan worden er verse nieuwe oudjes geïmporteerd anders zijn alle hardwerkende apothekers werkloos.

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:15

Een goed artikel van iemand met het hart op de goede plaats.

Er is geld genoeg voor ouderenzorg. Afschaffen die management-lagen, onzin onderzoekers, uit de hand lopende infrastructuur projecten (waarom marmer, hardhout en verchroomd metaal overal in ziekenhuizen en instellingen?), het beleid om direct een nieuw apparaat zoals röntgen apparatuur aan te schaffen als deze aan wordt geboden door een fabrikant, de medicijn maffia, met de GGZ voorop etc. etc...

Ik weet weinig af van de zorg, maar zelfs een leek als ik kan begrijpen dat er miljarden verspild worden die brood nodig zijn om betaalbare zorg, zoals bij de zorg voor ouderen en algemene gezondheidszorg, te bieden aan burgers.

Ongeblustekalk | 14-01-18 | 22:13 | 1

+1.
Serieus.

LuckyGirl | 14-01-18 | 23:19

Maar goed... zondag is dus nu officieel de “ingezonden brieven”-dag op GS? Twee van die enorm “betrokken” en in elk geval te lange stukken duidt daar wel een beetje op.

Stormageddon | 14-01-18 | 22:10 | 2

En waar is reaguurder Nikolaas als je 'm nodig hebt?

Rest In Privacy | 14-01-18 | 22:26

@McMarx | 14-01-18 | 22:26
Nog nooit nodig gehad.

Stormageddon | 15-01-18 | 00:13

Als de guillotine op het Binnenhof binnenkort zijn werk doet, geldt dan de wet op de lijkbezorging, is het slachtafval, klein chemisch afval of gewoon voer voor de raven? Ik ga er wel van uit dat Dood666 tegen die tijd daar ook eet wetsvoorstel heeft gedaan. Het moet in ieder geval op papier wel geregeld zijn.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat dit al jaren staande praktijk is en er geen woord in de Tweede Kamer aan verspild wordt? Hoe kan dat vullis op KERSTreces gaan zonder het maar te noemen? Hoe durft een randmongeaul als Rutte of Timmermans nog te reppen van het opnemen van het uitschot uit zandbaklanden dat hier illegaal naar toe is gekomen om te roven, stelen en de ruif leeg te vreten? Is het werkelijk zo leeg, dat zelfs de Christenunie hun naastenliefde verkocht heeft voor een paar zilverlingen? Of is dat ook fakenieuws, Kutje Ollongren?

Frau Merkel | 14-01-18 | 22:08

Voor degenen die het nog steeds niet doorhebben: politiek heeft geen oplossingen voor de grote -aanstaande- problemen. Alles wat we vandaag de dag zien is windowdressing: goede sier maken met oplossingen die de sprong in het diepe alleen maar uitstellen. En springen zullen we een keer.

spinselsinjehoofd | 14-01-18 | 22:05 | 4

Pegels die wie moet opbrengen? Juist ja, u en ik. Bovendien schijnt gratis zorg in GB er de oorzaak van te zijn dat zoveel gelukszoekers ook het kanaal over willen geraken. Maar corrigeer me als ik er naast zit.

spinselsinjehoofd | 14-01-18 | 22:38

spinselsinjehoofd | 14-01-18 | 22:05 | reageer
Dan maar wat minder subsidie naar de EU. En dan lopen we maar even minder in het gareel!

Kruisruiker | 14-01-18 | 22:45

spinselsinjehoofd | 14-01-18 | 22:38

In DK is de zorg gratis maar hier moet je werken en integreren om er te mogen blijven.
Een enorm belangrijke regel als je het mij vraagt.

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:18
▼ 1 antwoord verborgen

Iedereen wil oud worden maar niemand wil het zijn!

dubbelicious | 14-01-18 | 22:03

Ik heb mijn schoonmoeder in huis genomen (in Nederland), en toen dat niet meer ging ben ik verkast (naar haar land). En zorgde voor haar tot het niet meer ging. Een extra baan aangenomen om haar privé te laten verzorgen, tot ze haar ogen sloot. Trots dat ik kon zorgen voor haar, financieel én met eigen handen. De Staat? De staat is niet geïnteresseerd in uw (schoon-)moeder (m/v).

Maartenalsoptwitter | 14-01-18 | 21:59 | 5

Bravo en respect voor hoe jij dat deed. Zo hoort het en zo zal ik het doen. De overheid moet zich minder bemoeien met ons levens en ons minder beroven van ons geld zodat wij voor ons zelf en dierenbaren beter kunnen zorgen op ons eigen manier.

letters_of_cijfers | 14-01-18 | 22:14

McMarx | 14-01-18 | 22:47
Dat zeg ik ook niet, maar de verzorgingshuizen dichtdoen zonder een goed alternatief te bieden klopt niet. Stel dat een bejaarde 1 kind heeft, hoe kan die dan en werken en zijn hulpbehoevende vader of moeder verzorgen? Dat is niet te bolwerken, en je vader of moeder in huis nemen werd financieel afgestraft door onze overheid. Welke opties zijn er dan nog....?

JI-HAAT | 14-01-18 | 23:15

Bravo en diep respect mijn beste. Hopelijk heb ik mijzelf tegen de tijd dat het nodig is mijzelf ook in een positie genesteld waar ik op zo'n manier voor één van mijn oudjes kan zorgen. Ik ben op de goede weg en gelukkig heb ik nog even voordat ik in die positie terecht kom.

Tuborg øl | 14-01-18 | 23:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Aan Berbaar.
U bent een merkwaardig mens.
U bent of kamper of Satudara.
Na jaren uw plempsels toch gelezen hebbend , ik ken veel mensen van Ambonees afkomst en kan hun mijn vrienden noemen. Zij noemen mij niet hun vriend, omdat je dat moet verdienen, en ik kan daar niet aan voldoen.
Vanwege mijn werk.
Maar ik heb wel hun respect.
Dus wat is het ? Berbaar.
Of ben je gewoon een klootzak.

Gokmaar | 14-01-18 | 21:58 | 14

Memek | 14-01-18 | 22:13
Precies!!! Heel veel mensen zouden het ook anders willen zien, en bovendien het wordt tegengewerkt vanuit de overheid. De meesten mensen zullen werken, zullen de hypotheek moeten doorbetalen en anderen vaste lasten, dus moet er gewerkt worden (loonslaven)! Wat kan je in zo'n positie doen, als je de financiële middelen niet hebt dan is er in veel gevallen geen andere optie, hoe zuur het ook is.

De overheid moet zich kapot schamen dat ze alle verzorgingshuizen aan het sluiten zijn, onder het mom van de ouderen willen langer thuis blijven wonen.

JI-HAAT | 14-01-18 | 22:42

@JI-HAAT | 14-01-18 | 22:42 | favorietblock
<br>
Er is niks mee om ouderen zolang mogelijk te laten wonen op de honk waar ze oud aan het worden zijn want vertrouwd. Er dient wel de benodigde aanvullende hulp geboden te worden. Die wijkverzorgster die rond gaat en met een hart haar werk doet kost echt niet zoveel. Het zijn die kutmanagers die met een belachelijk loon weglopen en het hoog in hun bol hebben zonder werkelijk iets te kunnen die de kosten opdrijven. Weg ermee!

Rest In Privacy | 14-01-18 | 22:47

McMarx | 14-01-18 | 22:47
Dat zeg ik ook niet, maar de verzorgingshuizen dichtdoen zonder een goed alternatief te bieden klopt niet. Stel dat een bejaarde 1 kind heeft, hoe kan die dan en werken en zijn hulpbehoevende vader of moeder verzorgen? Dat is niet te bolwerken, en je vader of moeder in huis nemen werd financieel afgestraft door onze overheid. Welke opties zijn er dan nog....?

JI-HAAT | 14-01-18 | 23:16
▼ 11 antwoorden verborgen

De overheid kan je niet op rekenen en ook niet vertrouwen. Zij maken immers je pensioen spaarpot zo maar over aan Brussel als ze dat willen. Zij gebruiken jouw geld voor hun gedoemd te mislukken linkse idealen zoals de huidige volksvervanging en de niet meer te betalen verzorgingsstaat. Daarom o.a. moet de overheid extreem ingeperkt worden. Het is beter als mensen voor zichzelf en eigen familie zorgen i.p.v. dat uit te besteden aan de uitdijende overheid. Zwakken (gehandicapten zonder familie e.d.) kunnen door liefdadigheidsorganisaties gesteund worden. Maar het belangrijkste is vrijheid en de vrije keus (en ontnomen belasting) teruggeven aan de individu zodat hij/zij zijn/haar eigen leven kan bepalen en welke organisaties hij/zij wil steunen. (Hoge)belasting onder dwang eisen van de burger voor doelen waar de burger het niet mee eens is is uiterst immoreel en creëert ook een situatie waar delen van de maatschappij verslaafd worden op de verzorgingsstaat en vice versa, ten kosten van anderen.

Om het anders te formuleren:
Slavernij is een totale beroving van iemands vrijheid: jouw eigenaar (b.v. de overheid) neemt 100% van je inkomen/productie weg maar zorgt wel voor je basisbehoeften (voeding, dak, gezondheid) als tegenprestatie. Dat is gelijk aan 100% belasting in een verzorgingsstaat, of communisme.
Maar wat nou als overheid 50% van je inkomen van je ontneemt als belasting en gedeeltelijk voor je zorgt? Is dat dan halve-slavernij? Is dat ineens moreel en waar ligt de grens eigenlijk dus moreel en immoreel belastingdruk?
Wat mij betreft is belasting altijd immoreel en het beste dat wij kunnen doen is het zoveel mogelijk in te perken zodat belasting enkel gebruikt wordt voor het broodnodige in de maatschappij (defensie, politie, brandweer, e.d.) en zodat burgers meer geld over houden om voor zichzelf en dierbaren te zorgen.

letters_of_cijfers | 14-01-18 | 21:58 | 1

Onder aan de streep betalen we allemaal 75% belasting in NL. Nadat de helft van je loon is ingehouden, betaal je op alles wat je koopt 21% BTW. Daarnaast betaal je voor je energie, die ook ongeveer 60% uit belasting bestaat. Zorg: idem. De overwinsten dragen de zorgverzekerboeren af aan de staat. Uiteindelijk betalen we allemaal 75% belasting, waarschijnlijk iets meer. Dus slavernij? JA.

prakkie | 15-01-18 | 00:12

Door de bureacratie en diverse lagen kost 4 x per maand een uurtje schoonmaakhulp zo een 250 euro per maand. Voor de duidelijkheid , het salaris van de schoonmaakster is ongeveer 10 euro per uur netto.

ja,diedus! | 14-01-18 | 21:56 | 3

Bij een AOW-er in buitenland gaat dat van je AOW af, terwijl je geen hulp kan krijgen.

gato | 14-01-18 | 23:20

Prima toch gato, we gaan hier geen uitkeringstrekkers in het buitenland subsidiëren. Lekker zelf regelen daar toedeledokie!

Berbaar | 14-01-18 | 23:30

Berbaar, als je 50 jaar hier gewerkt hebt, beetje lullig van de regering.
Maar doen ze dat ook bij de Marokkanen en Turken, die in buitenland wonen, dacht dat daar de Koning van Marokko er een stokje voor had gestoken.

gato | 15-01-18 | 00:10

Toen mij zus werd opgenomen in een verzorgingstehuis, wist ik dat ze eigenlijk zo snel mogelijk dood wilde, en dat was ook het geval, daar was ze heel duidelijk in. Als je de sfeer proeft in zo'n tehuis waar veel oude vrouwen en een paar mannen de hele dag maar zitten te wachten en te dutten met een bewustzijn niveau van een halve kip, ik vond het niet om aan te zien, en dan alsmaar diezelfde muziek van André Riool met z'n viool. En dat personeel dat strikt op de klok werkt en geen stap te veel zet.
Mijn zus wilde naar de WC, daar moest ze bij geholpen worden, voordat ze eindelijk aan de beurt was, het was drie kwartier later. Toen mijn zus van de WC af wilde, ik hoorde haar roepen; het personeel liep er gewoon langs alsof ze niets hoorden. Ik sprak een van die mensen aan, en die zei: ik heb haar er niet opgezet, dan haal ik haar er ook niet vanaf. Ik was met stomheid geslagen.
Ik heb daar mensen zien binnenkomen, nadat mijn zus daar al was, die nog redelijk bij de wekker waren. Een half jaar later volledig weggekwijnd en dementerend in de leegte van de omgeving.
En dan heeft zo'n tehuis zo'n mooie naam als Duinlust, Zonnegloren, Vrederust of Zwanenstaete. Ik walgde ervan. Het heeft 2 1/2 jaar geduurd en toen was Maria echt dood, die 30 maanden dat ze daar was heeft ze niet geleefd.

Memek | 14-01-18 | 21:35 | 12

Je kunt trouwens niet meer van een 'geciviliseerd' land spreken wanneer men de ouderen zo wanhopig maakt dat ze zelfmoord willen plegen. Kunnen ze het nog zo mooi 'levenseindekliniek' noemen maar het is gewoon een zelfmoordfabriekje.

Lupuslupus | 14-01-18 | 22:01

Gokmaar | 14-01-18 | 21:42
Ach Memek had zijn zus beter dood moeten maken volgens jou. Dat is een op z'n minst laakbaar advies!
Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-01-18 | 21:49

Zeker. En het typeert wat in Nederland een veel voorkomende hele vervelende en enge ziekte is: schuldgevoel uitzaaien...............

Toen mijn zus daar net was, was ze aanvankelijk nog een klein beetje positief, hoewel ze uitte dat haar leven volstrekt van enige kwaliteit was ontdaan. Voor zover ze dat kon verzorgde ze zichzelf nog redelijk, ging naar de fysio in het gebouw, we hebben samen nog vaak zitten dammen, ik heb voorgelezen, samen met haar naar schaatsen zitten kijken op TV, mijn eigen zus pap en soep gevoerd, van de 4 lepels liepen er drie de mond weer uit. Alleen al die stoel waar ze in zat (die nooit echt werd schoongemaakt) jakkes!! Maar dat duurde niet lang ze gaf het allemaal op, geen dammen, geen TV, niet meer naar de ontspanning, de bingo of wat dan ook. Alleen maar wachten........ en ik of een van mijn broers/zusters zat er maar bij.
Echt diep triest en mensonterend.

Memek | 14-01-18 | 22:02

mijn ouders hebben gelukkig is een heel goed, jkein tehuis gezeten, met grote huiskamer en slaapkamer, terras , grote tuin,
de eigenaar nam altijd aardbeien en haring van de markt voor ze mee en omdat ze zo mager waren, kregen drie keer per week biefstuk
Mijn moeder had twee jaar kanker en moest veel overgeven, midden in de nacht zat de eigenaar bij haar als ze op de bel drukte, niets dan lof.
Mijn schoonmoeder was dement, groot tehuis en liep maar te dolen . rondjes lopen en zei een jaar lang alleen maar, ik wil dood.
Daarom heb ik gezegd tegen mijn kinderen, ik wil in hetzelfde tehuis als mijn ouders en ben lid geworden van wilsbeschikking.

gato | 14-01-18 | 23:28
▼ 9 antwoorden verborgen

Weet je? Iedereen die oud genoeg wordt om niet meer in staat te zijn om zelf je sokken aan te trekken of nog op tijd naar de WC te kunnen gaan, zou beter nu al zelfmoord plegen voor het te laat is: Want straks is er niemand nog die jouw helpt!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 14-01-18 | 21:35 | 1

Ben ook al lid van wilsbeschikking.

gato | 14-01-18 | 23:23

Henk zou het liefst van het balkon springen... maar ja, beide benen afgezet. Dan wordt springen inderdaad lastig.

Stormageddon | 14-01-18 | 21:35 | 4

Is Moeki de Meeuw | 14-01-18 | 21:06 jouw vrouw?

Luivend | 14-01-18 | 21:40

@knutsel_ | 14-01-18 | 21:40
Dat is geen springen hè...

Stormageddon | 14-01-18 | 21:44

Het springen niet zo maar het neerkomen wel. Hoewel dat in het geval van beiden benen missen juist een voordeel is. Je kan ze in ieder geval niet breken.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 22:04
▼ 1 antwoord verborgen

Het is denk ik toch zaak zo lang mogelijk de regie in eigen handen te houden, want anders ben je overgeleverd aan anderen met vaak tegenvallende resultaten. Hoeveel bejaarden worden er niet mishandeld door hun eigen mantelzorgende familieleden, bestolen door de thuishulp of vernederd door de verpleegster? Het kan allemaal, maar de na-oorlogse generaties zijn in de val van het magisch denken getrapt. Ze denken dat ieder mens recht heeft op een happy end en de rest van de bevolking daar maar voor moet zorgen.

De ouderen van tegenwoordig zijn verslaafd aan hulp en pakken ieder aanbod veel te gretig aan, de boomers zijn waarschijnlijk nog veel erger. Nou al een paar keer gehoord dat mensen thuishulp hebben voor wassen en aankleden terwijl ze dat in principe best zelf kunnen (duurt alleen wat langer, nou en). En hoeveel oudjes zijn er niet met een rollator of scootmobiel terwijl ze ook met een stok uit de voeten kunnen? Van wat ik uit het originele artikel had begrepen moest meneer in een tehuis omdat hij meerdere keren per nacht naar het toilet moest, zijn daar dan geen betere oplossingen voor, een po of zo?

Nou ja, ik ben nogal zuur en/of bitter, dat zie ik ook wel in, komt ook een beetje omdat ik mijn eigen oma onder invloed van alle geboden zorg alleen maar achteruit heb zien gaan. Zij zei ook altijd 'geef mij maar een spuitje als ik er zo bij kom te zitten', maar toen het zover was had ze er niks meer over te vertellen, haar leven was compleet overgenomen.

Dat gejank over ouderzorg hoor ik nou al m'n hele leven en ik ga niet meer één op één mee in dit soort sentimenteel gedram wat uiteindelijk altijd neerkomt op: "We moeten meer geld hebben, want aaawh zielig."

sarcastro | 14-01-18 | 21:33 | 2

Met hetzelfde geld kan je de oudjes een waardig eindelevenstijd bezorgen. De directie en het management zijn doorgaans de boosdoeners. Dat zijn de klootzakken.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:57

McMarx: Gemeenten kunnen er ook wat van.
Die zijn de opdrachtgevers en maken uit waar een slechte zorgorganisatie mee weg kan komen.

LuckyGirl | 14-01-18 | 23:07

Ouderenzorg anno nu is om je ogen uit je hoofd te schamen voor overheid en managers. Hoe sociaal is het om de generatie, die er voor heeft gezorgd dat wij het zo goed hebben, zo te behandelen? Ik hoop dat Rutte spoedig dezelfde behandeling krijgt en dan beseft welke gruwelijke fouten hij heeft gemaakt.

Jorisendedraak | 14-01-18 | 21:28 | 1

Allemaal die het de oudjes zo moeilijk hebben gemaakt in hun laatste dagen.

gato | 14-01-18 | 23:31

Ben benieuwd wanneer het een ouder echtpaar met een kleurtje was geweest, dan was waarschijnlijk half Nederland al (met etalageruiten en al) met de grond gelijk gemaakt door het SJW volk.

H.Teeuwen | 14-01-18 | 21:27 | 8

Robin Hood | 14-01-18 | 21:38
Ja, dat is dus allemaal het gevolg van 20 jaar rechts afbraakbeleid, mede mogelijk gemaakt door de PVV, die vrijwel altijd met VVD mee stemt.

Bakito | 14-01-18 | 21:56

@knutsel_ | 14-01-18 | 21:47
Ach ouderdom komt met (sociale) gebreken.
Ik ga iedere week met mijn oude moedertje op stap naar de markt maar dat is ook niet altijd een feestje.
Schouders ophalen en volgende keer weer vrolijk door.

Berbaar | 14-01-18 | 23:00

Bakito, dat heeft geen donder met de PVV te maken. Hun stem is helaas nog nooit doorslaggevend geweest. Je kunt bezuinigen op de zorg zònder de patiënten of de handen aan het bed te treffen. Als je maar wil.

Robin Hood | 15-01-18 | 04:23
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik raad iedereen aan om, voordat de beperkingen toeslaan, een gloeiende aversie jegens zijn partner te kweken. Dat maakt het gedwongen afscheid iets makkelijker.

MickeyGouda | 14-01-18 | 21:26 | 1

Nee

Sarcastisch varken | 15-01-18 | 07:59

Paspoort weggooien en iets uit je keel laten rochelen wat op Arabisch lijkt. Mag je niet alleen samenwonen maar krijg je ook extragratis geld, woning en zorg. Met dank aan Rutte cs.

VeelTeSteil | 14-01-18 | 21:23

Ouderenzorg moet meer prio krijgen. Stap eens eens een verzorgingstehuis binnen en aanschouw de ellende, alle goede bedoelingen van het personeel ten spijt. Het geld moet naar de bevolkingsgroep die het verdient en niet naar diegene die het niet verdienen..

BozePaarseMan | 14-01-18 | 21:22 | 2

Inderdaad, managers met hun riante salaris zijn totaal overbodig. De zorgverleners weten en kunnen alles zonder die nutteloze zakkenvullers.

Jorisendedraak | 14-01-18 | 21:31

De managers waar jij op doelt Joris zijn van de afdeling kostenbeheersing en die hebben in de keten het meest te zeggen. Er zijn ook regelneven die wel een zinvolle bijdrage leveren aan zorg.

spinselsinjehoofd | 14-01-18 | 22:21

VVD, D66, GL, PvdA. Allen richten zich economisch op de kapitaalkrachtige jonge gezinnen (de tv-reclame volgt ze op de voet FTM), en de rest van het electoraat hengelen ze binnen met een strategisch gekozen standpunt omtrent de waan van de dag.

Abject | 14-01-18 | 21:18

De overheid pikt inmiddels bijna 50% van het BNP van de burgers en bedrijven. Waar blijft al dat geld?

Dutch_Holland | 14-01-18 | 21:16 | 2

De Rotschildjes moeten ook eten. Beetje clementie aub /s

VeelTeSteil | 14-01-18 | 21:26

Dutch_Holland | - Heeft U echt geen idee? Wat dacht u wat de moslim kansenparels in zijn totaliteit [kosten ],sorry hun toevoegingen aan ons nu nog enigsints vrije land opbrengen.

gelukzoeker | 14-01-18 | 21:31
-weggejorist-
Djipfries | 14-01-18 | 21:16 | 2

Er wordt niet echt bezuinigd op de gezondheidszorg, maar er komen per jaar 250.000 asielzoekers en nareizende familie bij. Die moeten allemaal een huisarts, ziekenhuis, medicijnen, etc. En ze maken bovengemiddeld gebruik van de faciliteiten. Dat kost miljarden extra per jaar. En wordt door de premiebetaler opgebracht. Door ons dus. Zij hebben immers geen geld. Maar daar mag men niet over praten. In het grootste ziekenhuis van Den Haag, het Westeinde, lijkt het of men in Afrika of Midden Oosten is.
Dat is trouwens ook de reden waarom er te weinig huizen zijn voor degene die op een sociale huurwoning zijn aangewezen. De nieuwkomers hebben voorrang.
Het loopt uit de hand nu.
Op de ouderenzorg wordt wel bezuinigd. Een schande naar de mensen toe die vaak 50 of meer jaar gewerkt hebben en dit land hebben opgebouwd.

070 | 14-01-18 | 21:15 | 5

Altijd humor dat geCalimero.
Zoek het elders waar het beter is dan, succes!

Berbaar | 14-01-18 | 21:36

Berbaar | 14-01-18 | 21:36
Staatstroll.

VeelTeSteil | 14-01-18 | 21:41

Sociale huurwoningen en huursubsidie zijn ook een drama van linkse overheidsbeleid.
Als het nou gewoon overlaten zou worden aan de vrije markt dan zorgt vraag en aanbod voor genoeg betaalbare (huur)woningen. Met huursubsidie kunnen verhuurders hogere huurprijzen rekenen omdat ze weten dat de huurders dat dankzij huursubsidie toch kunnen betalen. Hetzelfde met hypotheekrente aftrek: dat zorgt ervoor dat mensen meer kunnen lenen en dus meer kunnen betalen voor een huis waarbij de huizenprijzen stijgen door dit kunstmatige ingreep van de overheid die uiteindelijk alleen maar voor de banken een positief effect heeft gehad.
Eigenlijk kan de overheid het beste altijd hun tengels uit de economie halen, maar linkse leiders en stemmers begrijpen dat niet.

letters_of_cijfers | 14-01-18 | 22:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Er hoeft overigens geen geld bij.
Er moeten managers weg.
Directies uitgedund.
Zorgmanagers hebben een erg veilige baan, je moet echt een enorme zak hooi zijn om ontslagen te worden.
Ok, ze worden met de nek aangekeken omdat ze slechts doorgeefluik van de directie zijn die dan weer doorgeefluik van de gemeenten zijn.
Rutte zou een uitstekende zorgmanager zijn.

LuckyGirl | 14-01-18 | 21:15 | 2

Rutte zou uitstekende zorgmanager zijn? Nog te dom om zijn eigen reet af te vegen!

Jorisendedraak | 14-01-18 | 21:34

Correctie: directies niet uitgedund, maag geheel vervangen. Door capabele mensen die WEL een hart en vooral geweten hebben.

prakkie | 15-01-18 | 00:22

Off topic : Moorlag mag blijven. Dat betekent dat hij succesvol het leiderschap van Ascher kan aanvechten. 
En kan winnen. En dat terecht. Lodewijk wordt daar uiteindelijk ook blij van. Win-win.

kaasfondue | 14-01-18 | 21:14

Wel mooi om te zien dat de meesten hier geen ongevoelige rotzakken zijn.

Kruisruiker | 14-01-18 | 21:14 | 3

Kruisruiker-Ben erg benieuwt waar U de kost mee verdiend ,durft U? Laat mij raden ,hulpverlener ,moslim knuffelaar, geestelijk leider,kunstenaar,of gewoon een gebrainwasted linkse antifa graftak,enz , zwaar gesubsidieerd natuurlijk.

gelukzoeker | 14-01-18 | 21:37

gelukzoeker | 14-01-18 | 21:37
Ben benieuwd waar uw psychiater woont.
En of hij/zij ooit betaald is door u!

Kruisruiker | 14-01-18 | 22:02

Ik sta niet vaak met mond open bij het lezen van reacties, dat wilde ik even kwijt.

skoftig | 14-01-18 | 22:45

Levenseindekliniek.... Dat is net zoiets als dat je een uitgemolken koe of een legkip die niet meer legt naar de andere wereld helpt... Want financieel niet meer productief dus ruimen die handel.....

JI-HAAT | 14-01-18 | 21:14

Laatste jaren zeer regelmatig in een bejaardenhuis geweest om een tante van me te bezoeken. Ik kan je wel vertellen dat als je ziet dat dat je voorland is op je oude dag de schrik je om het hart slaat. Heb je geen familie dan kom je bijna nooit de afdeling uit. Mijn tante, als enige heldere, zat aan tafel met 10 'zombies'. Om 10.00 's ochtends zat de hele boel al weer te pitten in hun stoelen.
En op het moment dat je maar een beetje dement bent kun je euthanasie ook vergeten want je bent wilsonbekwaam en aan de goden overgeleverd.

Wekkertje | 14-01-18 | 21:09 | 1

Iedereen wil oud worden maar niemand wil het zijn.

LuckyGirl | 14-01-18 | 21:17

Mensen worden steeds ouder en kinderen hebben geen tijd meer voor hun ouders. Om dat nu op de overheid af te schuiven, vind ik een beetje te gemakkelijk.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:08 | 6

Is die prestatie zo slecht? Wat kun je nou oplappen aan oude vrouwtjes van eind 90 die in een rolstoel zitten en ieder uur in hun broek plassen? Allemaal erg vervelend, maar er valt niet heel veel aan te doen. De laatste jaren van een mensenleven zijn vaak afzien, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:24

@Kuifje-in-Afrika | 14-01-18 | 21:24 |
Je loopt te makkelijk over de wanprestatie van verzorgingstehuizen en bejaardenhuizen heen. Daar zit de directie en het magement veel geld te verdienen over de rug van de oudjes. Dit gaat niet enkel over de incontinentie van de oudjes. Er zijn inmiddels tehuizen waar de directeur het hele managentment weggesneden heeft en alle taken bij verzorging heeft gelegd. Inclusief een fatsoenlijk keuken en keuze daarin. Dat blijkt dan voor exact hetzelfde geld te kunnen.
Jij hebt, denk ik, nog nooit in de ouderenzorg rond gekeken.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:43

Kuifje-in-Afrika- dus dan kunnen de graai mensen die het toch al heel goed hebben er nog wel een tonnetje bij krijgen van U.

gelukzoeker | 14-01-18 | 21:43
▼ 3 antwoorden verborgen

De meerderheid van de kiezers hebben niks met gezinshereniging voor de blanke oudjes.
Nee,die worden pas wakker als het gaat om gezinshereniging van de dobbernegers en aanhang.

komtdatschot | 14-01-18 | 21:06

Kamervragen... en oplossen en snel een beetje!

Mathijs2017 | 14-01-18 | 21:06

Henk zou het liefste van zijn balkon willen springen, maar hij heeft geen benen meer. Dat wordt een lastig verhaal dan.

Moeki de Meeuw | 14-01-18 | 21:06

Tsja, n Zwitserland schieten de oudjes mekaar dood in dubbele zelfmoorden vanwege dit soort zooi. Dan beter die pil.

Hadena | 14-01-18 | 21:06 | 1

Wanneer men het pistool verkiest dan is daar een reden voor, Zwitserland heeft klinieken voor euthanasie waar oudjes die hun apk niet meer halen geruimd kunnen worden.

the Jackdawn | 14-01-18 | 21:46

Als ouderen bij beëindigd leven eens een vrachtwagen kunstmest zouden nemen ipv een spuitje. Misschien dat de overheid dan langzaam inziet wat ze verkwanseld hebben de afgelopen 20 jaar....

Andersdenkend | 14-01-18 | 21:03

Vanuit de in ons land breed gedragen shareholder value benadering zijn dit soort bejaarden een kostenpost. Dus vanwaar deze ophef ?

Baron Clappique | 14-01-18 | 21:02

Gelukkig is er de NSB66 met het levenseinde oplossing. toch? o wacht die zitten nu gezellig in het penthouse van pechie met een verpleegster uit Oekraïne.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:58

De wijze waarop we als land/samenveling/politiek met onze ouderen omgaan spreekt boekdelen voor wat betreft de verloedering van dit land.
En nou niet gaan roepen dat het in Rusland veel erger is, want dat doet er niet namelijk toe voor ons land.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:56 | 6

Ja, lekker veel wodka zuipen in dat troosteloze land.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:26

En geen bejaarden in de rij van de supermarket.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:31

Ik zei nog: niet over Rusland beginnen te zeiken. Stelletje rotjong.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:32
▼ 3 antwoorden verborgen

De liberalen slopen onze verzorgingsstaat, en de socialen proberen naast de hulpbehoevende Nederlanders ook de rest van de wereld te helpen. De oplossing is een sociaal stelsel zoals de PvdA dat vroeger heeft opgebouwd maar dan alleen voor Nederlanders. We moeten egoïstischer worden anders blijft er voor niemand een leefbaar land over. Dus sociaal maar wel nationalistisch. Dankzij ene A.H. Te D kunnen we dat alleen niet hardop zeggen. Die vent had de oorlog moeten winnen of hem nooit moeten beginnen want dankzij hem is de oplossing voor ons probleem besmet met een enge smaak. En dus blijven we maar lekker deugen en stemmen op het kartel. Wilders heeft veruit de beste ideeën om van Nederland een leefbaar, vrij land met sociale zekerheid te maken. Maar die heeft raar haar ofzo. Dus die is stom. Ik ga maar sober leven en misschien dat ik dan over 40 jaar wat particuliere zorg kan betalen van mijn gespaarde centjes.

hustler01 | 14-01-18 | 20:55 | 3

Zorgkosten stijgen nog ieder jaar, en andere overheidsuitgaven ook. Dus hoezo afbraak verzorgingsstaat?

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:27

/Sparen heeft geen enkel nut ,de euro is op sterven na ook dood.

gelukzoeker | 14-01-18 | 21:49

Heb zo het gevoel dat Lodewijk Asscher niet echt enthousiast wordt bij het horen van een meer op nationaal socialistisché leest geschoeide aanpak lol

william7055 | 14-01-18 | 21:55

Wat er nog aan geld is in de zorg wordt overigens met bakken naar binnen geharkt door de farmacie, management, en slinkse constructies met hulpmiddelen.
Van Rijn en Schippers hebben puik werk geleverd.

Eppo | 14-01-18 | 20:53 | 2

Schippers en haar man en van Rijn , stelletje mafkezen.

gato | 14-01-18 | 23:39

Gato, het begon reeds met die vent met z'n vinger in de keel.
Zegt de naam Hoogervorst u wellicht iets.
Eigenlijk was dat de allergrootste boef, een soort Don Corleone.
En tot op de dag van vandaag, profiteert hij er nog steeds van.

watmagjenogwel | 15-01-18 | 07:42

Tsja, inmiddels zo'n 20 jaar rechtse kabinetten. Er blijft weinig over van hetgeen socialisme had bereikt.

Bakito | 14-01-18 | 20:50 | 20

Dat stompzinnige socialistische geleuterwaar nog op gereageerd wordt ook. Het het is niet eens getrol.

Ongeblustekalk | 14-01-18 | 22:17

@Bakito | 14-01-18 | 21:59,

Als PVV of FvD iets organiseert krijgen ze direct met knokploegen te maken, en met de NSB-ers van kafka die foto's maken en namen, adressen en werkgegevens verzamelen van iedereen die tegen het stenigen van homo's is.
De SP heeft daar geen last van nee; dat demonstreert wat makkelijker.

Maar stel dat de SP bijvoorbeeld tegen steniging zou zijn...
Zouden ze daar dan ook tegen durven demonstreren?
Ik denk het niet. Want hoewel er alleen al in Nederland vele honderden linksmensen zijn die steniging afwijzen, durven ze daar vaak niet hard voor uit te komen. Toen Femke Halsema voor Pauw een sharia-student tegensprak over steniging, werd ze op alle linkse twitters direct voor "Wilders-adept" en erger uitgemaakt, net als Hirsi Ai een paar jaar eerder.

En vandaag lees ik opnieuw dat de linkse haat zich tegen iedereen keert die ook maar een procentje van de sharia afwijst. www.geenstijl.nl/5140272/fuck-het-par...

Dandruff | 14-01-18 | 22:19

Bakito | 14-01-18 | 22:14,

Ik speculeer niks; jouw bron gaf mij gelijk.
Wilders stemde niet voor afbraak, hij stemde tegen extra geld.

Dandruff | 14-01-18 | 22:21
▼ 17 antwoorden verborgen

Voer de dividensbelasting voor buitenlandse investeerders weer
in, voer weer echte vermogensbelasting en de kapitaalbelasting weer in voor inkomens boven modaal, en verhoog het toptarief van de inkomstenbelasting weer naar 72%, en we hebben geld zat, ook voor deze ouderen. Maar ja, rechtse mensen hé?

ECLP | 14-01-18 | 20:48 | 3

Nein, Danke!!
Ga zelf maar eens geld verdienen.

Berbaar | 14-01-18 | 20:52

Dus als jij klimt in een baan en je bent net aan het sparen voor een opleiding voor je kinderen en je tikt de modaal aan, dan mag je gedag tegen dat bedrag zeggen?

Hoeveel meer betaalde we aan de EU dan we kregen? (6,4 miljard)[1] Hoeveel betalen we ook alweer aan de derde wereld? (3,7 miljard)[2] En als laatste, wat was ook alweer de grootste post van de rijksbegroting? (sociale zekerheid)[3]

[1] www.europa-nu.nl/id/vh9w9l2qtnwn/nede...
[2] nl.wikipedia.org/wiki/Ontwikkelingshu...
[3] www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prin...

omanders | 14-01-18 | 20:59

Top idee (voor het fileprobleem).

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:21
-weggejorist-
Sucker | 14-01-18 | 20:43 | 1

De zorg is een businessmodel geworden om de babyboomers van hun centen af te helpen. En als je die centjes niet hebt ben je de lul dankzij alle bezuinigingen.
En inderdaad D66 ziet dit natuurlijk als de ultieme kans om de bittere Drion/Borst/Dijkstra pil te vergulden.

Eppo | 14-01-18 | 20:42 | 1

@Eppo
De babyboomers is een verwende generatie. Er was volop geld van het aardgas, geld lenen was goedkoop en banen volop. Regelingen als WAO staan eigenlijk alleen maar open voor Boomers, terwijl de andere generaties wel mogen dokken.
Het is wat mij betreft prima om deze over bedeelde groep van zn centen af te helpen. Waar ik wel moeite mee heb is dat als je die centen niet hebt je in de problemen komt. Iedereen verdient een waardige oude dag.

Munchhausen | 14-01-18 | 21:10

ouderen steeds ouder ,,,. En wij maar wachten op die erfenis.

newray | 14-01-18 | 20:39 | 5

@Langshetrandje | 14-01-18 | 20:46
Vermogenden vlak voor hun dood naar Canada laten emigreren, een appartement op Scheveningen laten kopen en dan schenken? Zoiets?

Watching the Wheels | 14-01-18 | 21:00

LOL watching. Maar in de huidige generatie zeventigers en tachtigers zitten behoorlijk wat zuinige kraaien. Vadertje staat likkebaardend af te wachten. En opeens is het te laat. Huidige ouderen wachten ook vaak erg lang om in te spelen op redelijkerwijs te verwachten leefomstandigheden. Denken allemaal gezond 110 te worden.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 21:11

@Langshetrandje | 14-01-18 | 21:11
Het houdt je jong om onafhankelijk te zijn, dus begrijp die mensen wel.

Watching the Wheels | 14-01-18 | 22:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Zo herkenbaar .... Wij hebben een oudtante in zo'n huis. Vreselijk om te zien hoe die zelfstandige, trotse, intelligente vrouw in een jaar of 2 verworden is tot een hoopje zielig dat elke ochtend teleurgesteld is dat ze toch weer wakker geworden is.

J. Jarig | 14-01-18 | 20:38 | 1

Ja.
Als het tegen zit kun je vlak voor je dood evenveel als toen je net geboren was.
Moet je niet willen volgens mij. Ik niet in ieder geval.

Kruisruiker | 14-01-18 | 20:55

Als je niets meer oplevert heeft Rutte & Co. het liefst dat je zo snel mogelijk de pijp uitgaat en anders helpen ze je wel even om je het leven zuur te maken.

poisonivy | 14-01-18 | 20:33 | 1

Inderdaad. Deze mensen horen immers niet bij de 'hardwerkende Nederlanders' waar Mark Rukke altijd zo opgewonden van raakt.

Zenzeo | 14-01-18 | 20:41

Door dit soort artikelen vind ik het nóg jammerder dat velen uit mijn sociale ongeving gewoonweg weigeren om GeenStijl te lezen. De staat verNederland is zó evil geworden naar de eigen bevolking. Echt om te huilen

Sandronique | 14-01-18 | 20:27 | 2

Zoek een andere sociale omgeving. Je huidige is verloren.

PresidenteDeConjovia | 14-01-18 | 20:33

Gewoon uitleggen waarom een bepaalde (cynische) vorm gekozen wordt. Als het allemaal keurig zou gebeuren, dan zou niemand er zich iets van aantrekken.

Watching the Wheels | 14-01-18 | 20:39

Ga er maar aanstaan, als MP.
Het geld is op en Brussel wil meer meer meer. De verzorgingsstaat stort in onder het gewicht van onmogelijk gewekte verwachtingen. De jonge mensen die u moest binnenhalen om te helpen tillen blijken extra consumenten in plaats van providers in dit drama. Bovendien zijn ze niet ongevaarlijk.

U moet keuzes maken, met uw rubberen rug. KieSS

Jan Passant mk2 | 14-01-18 | 20:23 | 4

"De jonge mensen die u moest binnenhalen om te helpen tillen blijken extra consumenten in plaats van providers in dit drama. "
Als een hoogopgeleide MP dat zelf niet had zien aankomen, dan is ie compleet ongeschikt voor zijn functie. De onderbuik van de bevolking werkt (helaas) wel vaker beter dan het instinct van de regering.

Akiron | 14-01-18 | 20:28

Akiron: vandaar de term "onderbuik", dat geeft de gewenste negatieve sfeer aan gezond verstand dat niet uit de anus maar vanuit het hoofd komt.

Jan Passant mk2 | 14-01-18 | 20:31

Feit: De buik heeft een eigen set van lokale zenuwen die gevaar aan kunnen duiden.
Een voorgevoel of onderbuikgevoelens komen hier vandaan.
Vertrouw erop!

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:36
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb lange tijd als uitzendkracht gewerkt binnen verzorg/verpleeginstellingen in de provincies Groningen en Drenthe en ben het hier niet mee eens. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dit soort gevallen zijn niet de regel.

Als een partner niet meer thuis kan wonen wordt er in de meeste gevallen heel veel aan gedaan om oplossingen te vinden. Bijvoorbeeld huur vragen aan een partner om er zo voor te zorgen dat mensen niet uit elkaar hoeven tot het regelen van een bed of tijdelijke verhuizing bij terminale zorg.

De mensen op de werkvloer doen ondanks de stijgende werkdruk nog altijd hun stinkende best hun bewoners zo goed mogelijk te kunnen helpen. Dat er instellingen tussen zitten waar de directie onbuigzaam is zal best, maar daarmee doe je alle instellingen waar het personeel met hart voor de mensen werkt tekort.

Enkelband | 14-01-18 | 20:21 | 21

@Enkelband | 14-01-18 | 21:06,

Jullie hebben dus allebei geen cijfers, en dat geeft niks.
Punt is dat hetgeen Tamara aanhaalt niet alleen van Tamara zelf afkomt, maar de afgelopen jaren ook vaak zat in het nieuws is geweest. Onder andere met tehuizen waar mensen maar een keer per week gelucht werden, of alleen op vaste tijden naar het toilet mochten.
Het is niet voor niets dat juist vanuit de zorg vaak geprotesteerd is tegen bezuinigingen, zowel door instellingen als door personeel. En ook nog door vakbonden en patiëntenverenigingen, zelfs het CPB. www.ad.nl/politiek/cpb-betwist-megabe...

Dandruff | 14-01-18 | 21:25

Berbaar | 14-01-18 | 21:11:
Je geeft nadat ik twee keer dezelfde vraag gesteld heb geen antwoord.
Een of ander vaag vermoeden, dat hebben we allemaal wel eens.
Kom over de brug: wat weet jij van de zorg?

LuckyGirl | 14-01-18 | 21:33
▼ 18 antwoorden verborgen

De dood als acceptabele, aantrekkelijke en zelfs aangemoedigde behandeloptie. Of je moet de torenhoge zorgrekeningen + eigen bijdrages zelf kunnen ophoesten. Gaaf land.

raskol | 14-01-18 | 20:20 | 2

Tja, die Pia Dijkstra die had een vooruitziende blik.....

watmagjenogwel | 15-01-18 | 07:21

Maar ja wat verwacht je van die partij waar ze lid van is.

watmagjenogwel | 15-01-18 | 07:22

Enige manier om een schrijnend einde te ontlopen is in een private kliniek te eindigen. Liefst als eigenaar. Lijkt me ook de toekomst. 100 generatiegenoten die elk een ton neerleggen en iets fatsoenlijks neerzetten.

de Voorzittert | 14-01-18 | 20:20

Ik vind mezelf redelijk rechts.
Toch vind ik dat je nooit maar dan ook nooit hier op had moeten bezuinigen.
Een hele slechte beslissing geweest ten tijde van de economische crisis.

Kruisruiker | 14-01-18 | 20:18 | 2

Er is niet bezuinigd. Kijk de begroting er maar op na.

bdn01 | 14-01-18 | 21:11

Verzorgingstehuizen zijn toch massaal gesloten?

Kruisruiker | 14-01-18 | 21:18

Als mijn vrouw weer eens vreselijk zit te zeuren denk ik wel eens aan Jo en Hennie. Maar ja, old privilege....

down | 14-01-18 | 20:18

Echt te schandalig voor woorden, in een land dat er prat op gaat dat het de hoogste welvaart kent en alles zo goed voor elkaar heeft. Elke gelukszoekende aap die hier binnen komt krijgt een leven lang gratis geld, maar mensen die een bijdrage aan onze welvaart hebben geleverd mogen eenzaam sterven. Den Haag mag zich de ogen uit de kop schamen. Stelletje carrière-jagers.

Akiron | 14-01-18 | 20:17

Daarentegen bij niet verkassen en de ene partner neemt de zorg op voor de andere partner thuis, gewoon om ook de laatste maanden bijeen te blijven, is ook niet bepaald humaan meer. Dan komt de zorgmanager namelijk om de hoek kijken om het budget vast te stellen. Met een beetje geluk is na een maand of zes de papierwinkel dermate opgelopen, en de palliatieve zorg niet ver meer weg meer is, dat tot een sober persoonlijke uitkering kan worden overgegaan. Ondertussen is de nog gezonde partner helemaal murw gebeukt door die bureaucratische muur van onbegrip, maar ja liefde kan veel hebben, Daar weten ze in Den Haag helaas alles van. Met een brok in de keel wordt met schaamte gevraagd om verhoging van het budget, want inmiddels heeft de bedlegerigheid intrede gedaan en ja, dat moet dan natuurlijk weer eerst in die molen. Want er wordt toch zoveel fraude gepleegd ... Ondertussen geeft de lul met vingers miljarden cadeau aan corporate en laat het volk na potverteren ook maar gewoon verteren. Anno 2018 heeft de neoliberaal schijt aan zorg; dat is verworden tot protocollen op papier volgen, tot je er bij neer valt.

hoochee | 14-01-18 | 20:15

Ondergetekende sluit zich maar wat graag aan bij 's lands specialiste. Hee Nederland stop er gewoon eens mee. Dat zuigen, gewoon: houeensop. www.telegraaf.nl/entertainment/1537885... Voor de goede orde: niet met soppen. Dat dan alstublieft vooral dan weer niet.

Noem me een liefhebbert.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:15

De huizen zijn ontbetaalbaar maar er is geen geld voor zorg. Huizenprijzen zijn fictief, de zorg niet, op de farmacie na. We hadden dus ook 100 euro per maand minder aan een huis kunnen betalen en die 100 euro in de zorg kunnen steken. Hetzelfde geld, verdubbeling van zorgbudget. We doen iets niet zo handig, zachtgezegd.

kloopindeslootjijook | 14-01-18 | 20:14 | 3

Het zorgbudget is 5000 Euro per Nederlander per jaar. 100 Euro erbij is dus 2% erbij. Het zorgbudget is nu zo'n 85 miljard per jaar, een verdubbeling zou dat omhoog brengen tot 170 miljard. Waar denkt u die 85 miljard vandaan te halen? De EU wordt het niet, want daar kun je hooguit een miljard of 5 halen. De "Ausländer raus" , gaat het ook niet worden, want die kosten ook maar een fractie van die 85 miljard. Neen. als u het zorgbudget wil verdubbelen, moeten de BTW en de inkomstenbelasting fors omhoog. Niet voor u natuurlijk, maar voor alle "graaiers" met een inkomen boven de 50 k. Dat zijn er echter maar ongeveer 1 miljoen, die dan samen 85 miljard mogen ophoesten, ofwel een belastingverhoging van een schamele EUR 85000 per "veelverdiener". Dat wordt hem ook niet, want dan zijn al die veelverdieners, die meestal zoveel verdienen omdat ze dat waard zijn, naar een ander EU land vertrokken (vrije vestiging, weet u. Je kunt als hoger opgeleide zo in D, B, F, enz aan de slag). Met andere woorden, de grenzen qua zorguitgaven zijn bereikt. Als je beter zorg wil dan zul je er gewoon zelf voor moeten werken en sparen. Niks mis mee.

bdn01 | 14-01-18 | 21:19

U vergeet dat er ook nog wel wat winst te behalen valt bij bedrijven die het ene na het andere belastingvoordeel in de schoot geworpen krijgen om er maar voor te zorgen dat zij hun hoofdkantoor niet naar elders verplaatsen waar ze nog minder belasting zouden hoeven te betalen. Dit zie ik nog niet zo snel gebeuren, dat grote(re) bedrijven ook daadwerkelijk wat meer belasting zullen gaan betalen, maar het is maar een idee.

Er valt ook nog wel wat te behalen met het hervormen van het zorgstelsel. Er zitten daar ook nog teveel bestuurslagen bijvoorbeeld waar nog wel wat in gesneden kan worden. De salarissen van managers in de zorg liegen er daarbij ook niet om.

Picoballo | 14-01-18 | 21:26

Dat is ook gebeurd, vergeten dat de overdrachtsbelasting van 6% naar, weet niet precies, 2% is gegaan?
Maar ook dat geld is in eigen zak gestoken.

watmagjenogwel | 15-01-18 | 07:18

Nu even stil mensen, ik ben een standbeeld voor Gelatineridder (held) aan het boetseren.

blikjegrolsch | 14-01-18 | 20:14 | 2

@blikjegrolsch,

Op het toilet, toevallig?

Dandruff | 14-01-18 | 20:27

Dandruff | 14-01-18 | 20:27
haha

Kruisruiker | 14-01-18 | 21:00

De participatie maatschappij=Zoek het maar lekker zelf uit kudtburger.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:14

"Bezuinigingen" Mijn reet! (in het Engels klinkt het leuker :)
500 Miljoen reorganisatie belastingdienst
1 Miljard COA (per jaar)
Tig miljard "ontwikkelingshulp.
Tig Miljard naar overbodige ambtenaren.
Tig Miljard naar uitkeringen.
-
En er is "geen" geld!
-
-berbaar aka klein bier met duiding in 3,2,1....

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:14 | 2

Geld op dat niveau is fake. Bij te printen uit lucht, zie ons grootste systeenvoorbeeld de VS met 20 trillioen

HdJ | 14-01-18 | 21:59

@HdJ | 14-01-18 | 21:59: Dat kan dan ook voor de zorg geregeld worden, nietwaar?

prakkie | 15-01-18 | 00:40

Echt schandalig eigenlijk en dat alleen maar omdat er keer op keer word bezuinigd op de zorg. Kaalgeplukt tot het bot. Dat geld ook voor het personeel wat er werkt. Die kunnen niet anders dan hun werk doen en staken zit er niet in. Dat betekend dat je de mensen die de zorg hard nodig hebben dit niet krijgen. Ze staan er iedere dag weer. Krijgen een miezerig salaris waar de honden geen brood van lusten. Ik vind het goed dat geenstijl hier wat aandacht aan besteed. Het mag wat mij betreft meer zijn eigenlijk.

c.onjo | 14-01-18 | 20:13 | 4

En toch wordt er gesneden in tal van zorgvoorzieningen of wordt de toegang hiertoe bemoeilijkt. Dat is toch op zijn minst opmerkelijk te noemen. Ik denk zelf dat dit te maken heeft met de toegenomen bureaucratisering van de zorg en het feit dat de zorgkosten sneller stijgen dan het budget toelaat (m.a.w. er is te weinig budget). Hoe het ook zij, het zijn altijd de zorgbehoevenden die er de dupe van worden.

Picoballo | 14-01-18 | 21:39

@bdn01
Hou toch op man. Jaren lang bezuinigd en nu gaat er iets meer geld naartoe. Maar ga zelf eens in een verpleeghuis kijken hoe het er aan toe gaat. Je zou je ouders er niet achter willen laten. Of wel?

c.onjo | 14-01-18 | 22:51

@Picoballo
En vergeet niet de mensen die in de zorg werken en structureel te weinig betaald krijgen voor wat ze doen en ook vooral wat ze er voor moeten laten. Je verdiend geen reet in de zorg. De mensen die er werken doen dit uit liefde voor het vak en de medemens. Voor het geld hoef je het zeker niet te doen.

c.onjo | 14-01-18 | 22:53
▼ 1 antwoord verborgen

1 van de voordelen van een technische achtergrond, is een exitstrategie uit dit tranendal.

Feynman | 14-01-18 | 20:12 | 1

Volledig met je eens Feynman, maar de rest dan?

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:18

Ook met dank aan de PvdA en gedoogpartners (zoals Dilemma66).

grancolombiano | 14-01-18 | 20:09

he gelatineridder, ga eens even (snel) dood

Cousin Eddie | 14-01-18 | 20:08

Welkom in de verzorgingsstaat, groet Mark

Kartelmaster2000 | 14-01-18 | 20:06 | 1

Reactie mark rutte:
Hahahahahaha

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:18

Gezinshereniging is alleen bedoeld voor het EU Kalergi omvolkingsvee

HdJ | 14-01-18 | 20:06

Titel mag wel iets subtieler hoor.

Shoarmamasutra | 14-01-18 | 20:06 | 1

Het verwoord wel wat de gemiddelde volksvertegenwoordiger denkt. Die hofnar voorop.

Ommezwaai | 14-01-18 | 22:36

Nou wel een beetje krom. Vluchtelingen mogen juist partner, gezin en soms ook ouders hier heen laten komen omdat het belangrijk is om bij elkaar te zijn. Volgens mij wordt dit dan vaak voor hen betaald.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 20:05 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Tja, geen ‘people of colour’ dus geen #ophef

Ruler | 14-01-18 | 20:05

72 Jaar bijelkaar!
Ik vond 3 al lang....

Kruisruiker | 14-01-18 | 20:05 | 11

Dus Kruisruiker was niet uw koosnaam thuis?

de Voorzittert | 14-01-18 | 21:17

Voorzittert, zij kende mij voornamelijk als Kruislikker.

Kruisruiker | 14-01-18 | 21:21

@Kruislikker:
Kan jij bij je kruis dan, met je tong?
Knap man....

DeDenkerT | 14-01-18 | 22:58
▼ 8 antwoorden verborgen

Het is intens triest, gewoon diep triest.. Gelukkig was er voor mijn asielzoeker buren uit Afrika wel geld, ze hadden samen met de begeleiding een feestje vandaag met familie en vrienden. (geen grap)

Batavi Magistralis | 14-01-18 | 20:04 | 4

U lijkt die zielepoot Janmaat wel, overal de buituhladerTs bijhalen.
Stakker!

Berbaar | 14-01-18 | 20:22

Het is inmiddels toch wel algemeen bekend dat een groot deel van de asielstatushouders meer kosten dan dat zij opleveren qua financiën. Nog los van alle kosten vooraf (opvang, advocaten etc.) blijven velen van hen langdurig afhankelijk van uitkeringen. Geld wat toch best ook beter had kunnen worden besteed aan bijvoorbeeld de ouderen of aan mensen in de vluchtelingenkampen die het harder nodig hebben.

U spreekt weer meteen over Batavi die de "buituhladerTs" (is er een reden voor uw aparte manier van spellen?) erbij haalt, terwijl hij alleen spreekt over mensen met een asielstatus. Dit zijn de mensen die de samenleving eigenlijk vooral maar geld kosten, niet alle "buitenlanders" in het algemeen. Er zijn er zat die hier werken als expat, zelfstandige of als partner van iemand die hier woont en geen belasting vormen voor de Staat en er ook aan bijdragen middels belastingen. Daar kun je moeilijk iets van op aan merken.

In relatie tot het artikel (en ervan uitgaande dat het ook echt zo erg is), is de situatie die Batavi schetst toch wel enigszins wrang te noemen.

Picoballo | 14-01-18 | 20:52

Was er destijds naar Janmaat geluisterd, dan hadden we heel wat minder ellende gehad. Sarazin: Deutschland schafft sich ab. Alles keurig doorgerekend, en we hebben nu wat jaren terug al aangekondigd werd.

Frau Merkel | 15-01-18 | 00:39
▼ 1 antwoord verborgen

De korte versie: als je oud wordt dan ben je de lul.

NV_2017 | 14-01-18 | 20:04 | 4

Je zal ze de kost geven, die dachten dat ze met hun opgebouwde pensioentje "goed zaten". Het is handiger om op die leeftijd zo min mogelijk inkomsten te hebben. Dan speel je namelijk jezelf in de kijker van degenen die rondom de ouderenzorg hun verdienmodelletje hebben opgebouwd. En dan gaan er deuren open die voor de pensioenbetalers gesloten blijven.

NV_2017 | 14-01-18 | 20:37

Misschien een leermoment, iedereen wordt een keer oud dus be prepared.

Berbaar | 14-01-18 | 20:46

De meeste mensen worden toch nog redelijk gezond oud, en de meesten kunnen op hun oude dag nog redelijk voor zichzelf zorgen. Er doet zich alleen een probleem voor als je oud wordt in combinatie met zorgbehoefte. Voor een rijk land als Nederland is de ouderenzorg gewoon onnodig slecht geregeld, en iedereen die op de kartelpartijen stemt is hier zelf schuldig aan.

Wladimir 1928 | 14-01-18 | 23:38
▼ 1 antwoord verborgen

Met marktwerking in de zorg bent u de handelswaar.

LuckyGirl | 14-01-18 | 20:03 | 1

Zou mooi zijn, dan moeten ze in elk geval voor een paar jaar garantie zorgen.

PresidenteDeConjovia | 14-01-18 | 20:59

Dat je bij het schrijven van D66 niet anders kunt dan ‘D666’ omdat die iets vinden wat jij niet vindt. En jezelf dan ook nog heel serieus nemen. Maar echt! HOE DAN?

blikjegrolsch | 14-01-18 | 20:02 | 15

@Basil Fawlty | 14-01-18 | 21:13,

Ik speelde niet naar jou op de man, Basil.
Ik gaf je zelfs gelijk over de THT van dat D'666.

Maar @blikjegrolsch is een hol blikje dat hier een reeks nietszeggende opmerkingen plaatste, en daar sloeg mijn reactie op.

Dandruff | 14-01-18 | 21:30

@Basil Fawlty | 14-01-18 | 21:24 Ghehe, is ook niet altijd even makkelijk zonder de non-verbale kant. *wink wink nudge nudge know what I mean*

knutsel_ | 14-01-18 | 21:31

Dandruff | 14-01-18 | 21:30
Begrepen!
knutsel_ | 14-01-18 | 21:31
Klopt! dat is moeilijk. Want je hebt iets qua intonatie in je hoofd als je typt en je denkt dat de andere kant dat ook wel begrijpt, maar.... ;-)))))

Basil Fawlty | 14-01-18 | 21:45
▼ 12 antwoorden verborgen

Eigenlijk onbegrijpelijk dat het zo gaat in rijk Nederland, of zijn we niet rijk meer?

Abu Bachouca | 14-01-18 | 20:01 | 1

Tuurlijk zijn we rijk, alleen niet als je autochtoon ben, dan ben je een racist en moet je je bek houden, als ahzielige, dan ben je interessant om alles aan te geven en bij de eerste kik te vliegen van dienstbaarheid, het alternatief is immers dat je een racist bent.

Plorkface | 14-01-18 | 20:29

Heeft Hugo Borst dit niet op de agenda gehad ten tijde van zijn manifest over ouderenzorg?

Kruisruiker | 14-01-18 | 20:01 | 1

Indeed. Sterker nog dat was de kern van zijn manifest.

Basil Fawlty | 14-01-18 | 20:22

Zucht. Waarom geeft GS die tokkie zoveel ruimte?

blikjegrolsch | 14-01-18 | 20:01 | 3

Gevalletje shoot the messenger?

Robin Hood | 14-01-18 | 20:09

Nee hoor je brabbelt gewoon als een sneue tokkie. Met de inhoud is verder niks mis helemaal mee eens ook maar dat blaatrekkende proto-SP-activisme is zo zaaddodend, zelfs SBS zou het biet willen.

blikjegrolsch | 14-01-18 | 20:12

Die Frans Bauer vergelijking is toch wel treffend
een lichtpuntje in een meer van treurnis

Tobi | 14-01-18 | 20:53

Ik voel meer sentiment met de titel, dan dit zwakzinnig relaas.

Gelatineridder | 14-01-18 | 19:56 | 14

Mevrouw Jostifiel, de Nederlandse zorg behoort tot de beste in de wereld. Probeer het eens een maandje beneden de evenaar of the US of A en het Verenigd Koninkrijk waar zich te goed wanen om nog bij de Eu te willen horen. Good riddance.

VerderLezert | 15-01-18 | 00:10

@VerderLezert | 15-01-18 | 00:10
Het feit dat ze er elders op de aardkloot een andere klerezooi van weten te maken doet niets aan bovenstaand verhaal af. "De beste zorg van de wereld" geeft mij een even warm gevoel als FakeNews, we krijgen alles met rente terug, de Russen vallen ons weer aan en wat dies meer zij aan leeg populistisch gebrabbel. Kom meer met feiten en een onderbouwing, want er staat toch echt meer op uw scherm dat uw boude uitspraak tot dom echoën maakt van een verlopen partijprogramma dan een inhoudelijk plempsel.

Frau Merkel | 15-01-18 | 00:35

Berbaar | 14-01-18 | 20:16
En die geweldige zorg wordt door autochtoon Nederland betaald middels uitkeringen.

Ben Hetzat | 15-01-18 | 00:49
▼ 11 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl