achtergrond

Geenstijl

Lachen met Moorlag: PvdA kondigt onderzoek aan, onderwerp van onderzoek ontkent

Is Jodelwolk Asscher al terug uit Tasmanië want de echte duivels zitten in de details van de Moorlag-constructie. Zetel 9 (van 9) van de PvdA weigert op te rotten ook al wil iedereen van 'm af. Trololo voor de neutrale toeschouwer.

Het is jammer dat niemand de PvdA nog interessant vindt nu D'66 hun plek als meest pedante principeverkwanselaar heeft overgenomen in de estafette van de macht. Want het is machtig interessant wat er bij de Partij van de Afsplitsing gebeurt. De partij voert een wanhopige strijd voor geloofwaardigheidsherstel maar er zit een Kamerlid op zetel 9 die illegale arbeidsconstructies toepaste in zijn bedrijf om er zelf financieel beter van te worden. "Was om zoveel mogelijk mensen aan het werk te kunnen houden", zegt hij. "Nou daar zullen we dan drie partijbonzen uit de provincie eens naar laten kijken", aldus de partij. Supergrappig voor de neutrale toeschouwer want zelfs in de kleinste details tekent zich een doodsstrijd van de arbeiderspartij af. Enerzijds die onwrikbare arrogantie van de macht die Moorlag tentoon spreidt ('Ik mag dit gewoon doen ook al gaat tegen de partijlijn in want PvdA = Principes voor de Anderen') en anderzijds die heeeeerlijk zelfoverschatting van het idee dat De Mensen in Het Land & aan de Lopende Band überhaupt weten wie William Moorlag is, laat staan wat het oordeel van wethouder in Menterwolde Thea van der Veen  over zijn handelen is. Het wordt optiefen als je principes hebt, of afsplitsen en voor jezelf beginnen als je wil dat iedereen de PvdA nog harder uitlacht. Hoe dan ook een win/win voor de neutrale toeschouwer dus. Moorlachen!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.