Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Er is iets gruwelijks mis met de rechtsstaat

Stop. Friezentime.

"Mitch had een gebroken strottenhoofd, kapotte ribben, een ingeslagen geslachtsdeel, zijn lever was kapot en hij was met een politieschoen op zijn hoofd getrapt." Dat zei Alex Dijkhoff een half jaar na de dood van zijn neef Mitch Henriquez in 2015 tegen Trouw nadat hij inzage had gehad in het sectierapport. Afgelopen week bleek dat de twee agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie en mishandeling van Henriquez volgens het Openbaar Ministerie wel schuldig zijn, maar dat er geen straf wordt geëist. Het geweld dat zij op de Arubaan toepasten. was volgens het OM 'buitenproportioneel', maar dat zij ook schuldig zijn aan het overlijden van Henriquez, kan niet worden bewezen. Joe!

"Het zou mooi zijn als we proberen over en weer begrip krijgen voor elkaars vertrekpunten," zei minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) in de Nationale Vergaderzaal nadat ze bevraagd werd over het blokkadetuig dat onlangs anti Zwarte Piet-demonstranten klemreed op een Friese snelweg. "Normaal gesproken ga je geen snelwegen blokkeren," zei haar tweede man Rayond Knops (CDA), om er aan toe te voegen dat hij wel begrip kon opvatten voor de demonstranten. Joe!

Geert Wilders doet sinds korte tijd aangifte van álle bedreigingen die hem op sociale media ten deel vallen. Hield hij het in het verleden beperkt tot wat hij per email binnenkreeg, nu gaat er maandelijks een pakket met honderden bedreigingen naar de Haagse politie. Joe!

Afgelopen week werd bekend dat een Syrische ISIS-terrorist in september een bijeenkomst bezocht in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Niet zomaar een bijeenkomst, het niet aangekondigde evenement ging over de actiegroep 'Raqqa is Being Slaughtered Silently'. Een organisatie die vanuit voormalig ISIS-hoofdstad Raqqa verslag deed van de gruwelijkheden van 'het kalifaat'. Joe!

Het is een triest lijstje. Hoe kan het dat het Openbaar Ministerie geen straf eist tegen de agenten die een man - bijdehant jazeker - overduidelijk volledig gesloopt hebben? Waarom pleit het kabinet voor begrip voor blokkadetuig dat moetwillig een demonstratie weet te voorkomen waar bovendien een vergunning voor is afgegeven? Waar blijft het bedreigingen-tegen-Geert-Wilders-proces dat Sylvana Simons wél kreeg? En hoe kan het dat een Syrische ISIS-terrorist vrijelijk door Amsterdam kan wandelen en bovendien een geheime bijeenkomst van zijn slachtoffers bezoekt? 

Joe...

Voorts ben ik van mening dat NRC Ombudsman Sjoerd de Jong zo snel mogelijk van zijn verlof moet terugkeren opdat hij zich kan buigen over de haatcampagne van zijn krant tegen CDA Kamerlid Pieter Omtzigt

Reaguursels

Inloggen

Vandaag presenteerde de totaal links giftige Marcia Luyten, Buitenhof. Aan tafel Job Cohen, als deskundige, om even te duiden hoe staatsgevaarlijk die "eigenrichting" Friezen, op de A7 hadden gehandeld. Cohen was ooit voorzitter van de onderzoek commissie n.a.v. van de project X ongeregeldheden in Haren, Grûn. Kosten rapport, 400.000-600.000, waarvan 35.000,-- (exclusief onkosten) voor Cohen die hij tijdens het 5 maanden durende en vijf bezoeken tellende "onderzoek" opstreek, en die je sindsdien als deskundige à raison van ???? kan inhuren. Het was bijna aandoenlijk om te zien en horen hoe wichtje Luyten haar gespleten vitriool tong gebruikte om Cohen hapklare linkse leugen brokken voor te schotelen. Ze hing aan zijn lippen om precies getimed het volgende brokje klaar te leggen. Doodsangsten hadden de inzittenden van de tegengehouden bussen volgens haar doorstaan. Oh jee, de foto's van de vuige inhoud in die bussen toonden dikke pret. De politie was partijdig, want op de hand van de A7 provocateurs weg blokkeerders. Stilstaan op de A7 werd ongeveer uitgelegd als een zeer ernstige misdaad tegen de mensheid. LOL. Zomers wel eens over de A7 gereden als er weer eens een brug omhoog ging om er zeilbootje door te laten en tot welke stilstand van het verkeer dat leidt- om de haverklap-? En oh ja, de PvdA burgemeester van Dongeradeel had uitermate zorgvuldig gehandeld en het democratische recht op demonstratie, goed beschermd o.a. door een ontvangst in augustus van een delegatie van het beroeps demo tuig maar stuurde een heldhaftige inwoonster van haar gemeente wel de politie op het dak wegens opruiing, dat is zo ontzettend strafbaar. Mevrouw de PvdA burgemeester was even vergeten overleg te hebben met de bevolking of had daaraan volgens goed gebruik in dit soort links elitaire kringen, gewoon schijt. Tot aan haar ellebogen ging wichtje Marcia erin bij Job, wat een tergend zielige vertoning van stuiptrekkende PvdA rudimenten. Het enige dat glashelder werd aangetoond is dat PvdA bestuurders helemaal los gezongen zijn van "het volk" en dat een mevrouwtje PvdA burgemeester van Dongeradeel geen greintje gevoel heeft voor wat er bij haar inwoners leeft maar alle begrip heeft -voor de rechten- van beroeps "gekwetsten" demonstratie tuig uit 020. Hoe je de PvdA wel uit het Haagje maar veel te weinig uit (gemeente)besturen krijgt is manifest. Hoe krijg je dit soort uit de maatschappij? That's the question. Lastig hoor zolang giftige links trutjes e.v.a. retards bij de op publiek geld draaiende Nepotisten Partij Omroep en aanverwante linkse indoctrinatie media, elke kameraad die een socialistische scheet dwars zit, ongebreideld podium geven. Giller, na afloop van de uitzending wordt er gevraagd: "Wilt u een uitzending van Buitenhof bijwonen......, ja hoor, wat schuift het om daar als monddode zaalvulling te mogen figureren, of is het gratis op vertoon van je PvdA lidmaatschapskaart of speldje achter op je revers?

h.a.k. blok | 27-11-17 | 06:22

Nepnieuws!

poisonivy | 27-11-17 | 00:17

Lubach zakt ook aardig door het ijs vandaag want 1) we vieren het in NL zo (en elders trouwens ook) dus we hebben niet zoveel te maken met "nieuwe meningen" en 2) ""sommige mensen vinden het rasistisch" maar hij vergeet dan te vragen hoe men het bijvoorbeeld op Aruba, Bonaire of in Parimaribo doet. Volgende jaar weer vol gas Zwarte Piet

truiz | 26-11-17 | 23:44 | 5

stoli | 27-11-17 | 03:56
Heuu denkt dat we in nederland onze tradities gaan aanpassen ,nav een minimiem aantal mensen die denken dat zij nu in de slavernijtijd leven en een minderwaardgheidscomplex hebben.Deze mensen moeten naar een psychiater en anderen lekker met rust laten.Nederland gaat zich niet aanpassen aan een stel mafketels die een bruine huidskleur hebben ,en zichzelf identificeren met zwarte piet die een zwarte kleur heeft.

p17266141 | 27-11-17 | 05:01

Kan Lubach over het algemeen waarderen, maar heb mij verbaasd over de grotendeels positieve reacties op de uitzending van gisteravond. Ik vond zijn lange tirade allesbehalve genuanceerd en mondde uit in één (persoonlijke) voorspelling/conclusie: over een paar jaar roetveegpieten en géén zwarte piet. Zou zomaar kunnen, want de MSM, met name de NPO, geven de strijd niet op!

Ledzep67 | 27-11-17 | 09:42

@stoli @p17266141 Laat ik voorop stellen dat ik het Sinterklaasfeest een mooie Nederlandse traditie vind die we zeker moeten behouden. Maar door "pro-zwarte pieten" wordt een beetje gedaan alsof de "pro-roetveeg pieten" de hele traditie willen omgooien. Daarom zou ik willen vragen wat er nou precies zo erg is aan het aanpassen van zwarte piet. Is het omdat jullie zo gehecht zijn aan de zwarte piet? Of is het dat jullie moeite hebben met het feit dat er steeds meer mensen uit het buitenland komen waardoor Nederland verandert? Ik vermoed namelijk het laatste. Dan is de zwartepietendiscussie niet de kern van het probleem. Ik begrijp dat het soms vervelend is dat er zo veel verandert in Nederland. Maar de enige manier om in vrede met elkaar te leven, is je aanpassen aan elkaar. Dan kan het inderdaad dat we een traditie moeten aanpassen voor anderen, net als dat zij zich zullen moeten aanpassen aan dit land. Of je het nou wilt of niet; ons land verandert en onze tradities zullen moeten mee veranderen. Dat is iets wat hoort bij een mooie samenleving.
Groetjes

Heuuu | 27-11-17 | 18:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik zou wel eens willen weten wat Bas met dat mysterieuze Joe bedoelt. Of Joe zou een vriend van hem moeten zijn, maar ik denk niet dat dat het is.
Wat ik wèl zeker weet is dat je bijdehand met een d schrijft, net zoals je hand met een d schrijft.

JvanDeventer | 26-11-17 | 23:28

De vraag stellen 'hoe kan het dat...' is de vraag beantwoorden.
In Nederland zien we verschillende reacties van de overheid op gebeurtenissen.
In Nederland is ook de lachwekkende reeks van arresten, gewezen door de Hoge Raad bekend, waarin de overheid zichzelf met andere criteria vrijpleit, waar burgers op worden afgestraft.
(Windmill-arrest) (Pikmeer-arrest) (Gegaste uien-arrest t.o.v. Securicor-arrest)
Wie is verbaast over het verschijnsel van partijdigheid?
Wie is verbaasd over het verschijnsel van subjectiviteit?
Wie is verbaasd over de selectieve verontwaardiging door politieke partijen in een regering (uitvoerende macht), het parlement (wetgevende macht), én de rechterlijke macht (schijnbaar neutraal, maar waar PVV openlijk wordt uitgesloten: quote van Elianne van Rens, rechter in het Wilders-proces; woordvoerder van de Rechtbank Den Haag; spraakmaker in TV-shows)
Wie is verbaasd over de verschillen in wat de volken vinden over internationale gebeurtenissen, nadat die tendentieus daarover worden geïnformeerd door de landelijke pers met smaakmakende consensus.
Wij weten toch, dat 'overal', dus in dictaturen, democratieën en in religieus aangestuurde staten er 'altijd' opvattingen worden uitgesloten met 'n taboe, of met 'n cordon sanitaire.
Wij weten toch, dat er in de randstad wat journalisten-kongsi's zijn, die denken vanuit hun logica 'we rule this country'.
Niets nieuws onder de zon.
Af en toe een revolutie (1917), dan zit de schrik er goed in bij de buurlanden, en komen er 'ineens' sociale maatregelen (om eenzelfde revolutie in eigen land de verontwaardiging de wind uit de zeilen te halen), maar voor de rest is het business als vanouds.
Daarom wordt schaamteloos een referendum weer afgeschaft via 'n geheim gebleven uitruil tussen vier regeringspartijen.
De regenten zeggen; 'het (referendum) is niet wat wij ervan gedacht hebben'; maar wij blijven in gesprek met u. Wij, de regenten, regeren voor u; en namens u, maar niet met u.
En de godsdienst-gehorig-afgerichte-kiezers slikken dat alsof de kerk, het kapitaal, tezamen in de staatsregering nog steeds uitmaken, 'hoe God het echt bedoeld heeft in Nederland, toen die de Koning, sprekend namens hem, de regeringsmacht gaf'.
De middeleeuwen zijn nog lang niet voorbij in dit gereformeerde landje.
En de nieuwe middeleeuwen kloppen alweer op onze deuren, om datzelfde deuntje vanuit de islam nog eens over te doen.

Der Paulie | 26-11-17 | 21:10 | 3

Jouw reaguursel snijd meer hout dan dat episteltje van bassie. Net als de meeste andere tegels van je. Hulde!

drs. P | 26-11-17 | 21:31

Mooi verwoord. Mag wel in de krant.

Oblast68 | 26-11-17 | 22:50

deze als ingezonden brief sturen naar de televaag.

p17266141 | 27-11-17 | 05:02

Hoe noemen ze 't ook alweer als de Politie de politiek kan laten doen wat ze wllen... jawel, een politiestaat. Daar glijden we onder het excuus van veiligheid en terrorisme steeds meer en meer naar toe. Een gevaarlijke ontwikkeling

IgNOraNcE | 26-11-17 | 20:30

Mekkeren over de rechtsstaat is mooi makkelijk. Tuurlijk hebben we meer politie nodig, een openbaar ministerie dat vervolgt en rechters die mensen ook echt opsluiten, maar de Nederlandse mentaliteit mag ook veranderen. Als er in Duitsland een bordje staat met niet op het gras lopen dan loopt er wel eens iemand over het gras, maar zit niet half Amsterdam daar met zijn familie te picknicken.

Wilders Spamaccount | 26-11-17 | 19:05

Wat betreft die Friezen die een demonstratie tegen Zwarte Piet tegenhielden is, in alle serieusheid, aannemelijk te maken dat ze zich zorgen maakten over de veiligheid van hun kinderen. Die AntiZwaPi's zijn redelijk fanatiek, en fanatiekelingen doen soms rare dingen. Kijk naar AntiFa, die denken ook het Grote Gelijk aan hun kant te hebben en gaan regelmatig op de agressieve tour. Ik vind het begrijpelijk dat men daar in Friesland niet van gediend was.

Upendo | 26-11-17 | 16:53 | 1

plus ze hadden daar niets te zoeken, zoals ik dat ook vind van menig buitenlander in ons overvolle land, alleen nog enkele bijdragiërs, binnengelaten obv puntensysteem zoals ook Canada en Australië doen/deden

Hemmenaar7 | 26-11-17 | 17:26

De politie mag gewoon moorden, klaar. Geweldsmonopolie en zo. Helaas kost dat in de praktijk meer onschuldige levens dan dat het oplevert.

Baron Clappique | 26-11-17 | 16:50 | 4

Volgens mij ben je in de war met James Bond, Baron.

LinkseRukker43 | 26-11-17 | 17:35

Mogen ze van mij wel eens wat vaker bewijzen dan, want nu arresteren ze alleen maar mensen en we weten dat die binnen 4 dagen weer op straat lopen. Heb je niks aan.

Dubz | 26-11-17 | 19:20

@Goldfinger | 26-11-17 | 17:20
Nee, gewoon als die WC-eend rapporten geloven, dat is slim.

Baron Clappique | 26-11-17 | 19:55
▼ 1 antwoord verborgen

Die zaak van Henriquez is wel een interessante, met name de rol van deskundigen en juridische causaliteit. Lees vooral even de scherpe column van Saskia Belleman: twitter.com/ChrisFloks/status/9328987... Zeer benieuwd wat de rechter gaat beslissen. Als ze geen straf opleggen is het wel mooi klaar want agenten en OM zullen niet in beroep gaan en nabestaanden kunnen niet in beroep. Ik wens niemand toe slachtoffer te worden van de overheid/politie want na deze zaak heb ik geen vertrouwen meer in de Rijksrecherche of OM.

Vula | 26-11-17 | 16:36

Joe! MoeDwillig dan nog altijd...

Gravin v Kippenbouth | 26-11-17 | 16:34 | 1

MoeDwillig en bijdehanD. 1 keer is een typfout, 2 keer is of een gebrek aan onderwijs of aan intelligentie.

medusa324 | 26-11-17 | 22:01

IS 'strijders' moet je niet oppakken. Volgen en onopvallend elimineren.
Al die moeite en tijd om ééncellige barbaren te vervolgen en berechten, kost handen vol met geld, terwijl ze voor hun vertrek naar IS regionen toch al te duur waren. Weg ermee. Bij het oud vuil.

Pierre Lebon | 26-11-17 | 16:10 | 1

IS strijders en nog een paar soorten waarvan, behalve dan met geveinsde ethische argumenten, er niemand bij is gebaat het leven van de delinquent, meestal met kans op recidive, in stand te houden. Wat is bijvoorbeeld het nut van het in leven houden en à raison honderden euro's per dag "behandelen" van een stuk uitschot dat 250 kinderen jonger dan twee jaar omdat ze dan nog niet kunnen praten, misbruikt en dat nog eens filmt ook. Ruimen, die klootzak, is veiliger voor kinderen en scheelt de BV NL miljoenen. En zo zijn er meer voorbeelden.

h.a.k. blok | 28-11-17 | 03:09

Niet om wat, maar wat de anti-Zwarte Piet-blokkade betreft, die mate van burgerlijke ongehoorzaamheid valt wat mij betreft bijna in de categorie Februaristaking

Lefgozer | 26-11-17 | 16:03 | 1

Hear, hear.

h.a.k. blok | 28-11-17 | 03:09

Er zijn legio strafzaken geweest waar het OM er simpelweg niet in kon slagen om een relatie tussen geweld en dood onomstotelijk vast te stellen. Dan volgt er in een rechtsstaat vrijspraak voor doodslag maar bewezenverklaring voor geweld. Niets nieuws dus. Voorts ben ik al vaak genoeg op snelwegen vast komen te zitten door en/of last gehad van actievoerders. Ook niets nieuws. Ooit wel eens aangifte gedaan Bas? Nee he, dan had je geweten dat je nimmer serieus wordt genomen en ze je het liefst de tent uittrappen, je stoort ze enorm in het koffiedrinken. Als je mazzel hebt krijg je het voor elkaar dat er een melding wordt vastgelegd. En je hoort niets meer. Niets nieuws dus. Het mag zeker wat vaker, maar bedreigers van Wilders komen bij tijd en wijle ook voor de rechter. Niets nieuws dus ook hier. Een IS strijder wordt gespot, men belt de politie en dan moet er 3 kwartier worden gewacht op een respons. Wat is hier nieuw aan? Die vermeende strijder loopt in Nederland rond, men weet dat en doet er niets mee. Ook niet echt veel nieuws hier. Dat je ongelofelijk veel spelfouten in je plempsel hebt staan is wel nieuw. Dat kan beter.

Buerman | 26-11-17 | 15:57

Is die blokkade van de Erasmusbrug door Erdoganese juichturken al onderzocht door het OM? Wat maakt dat anders dan de A7 bij Joure, dat blijkbaar wel onderzocht en vervolgd moet worden?
Joe.

Stormageddon | 26-11-17 | 15:56

Je zou er bijna een complotdenker van worden.Misschien zit er wel een groter plan achter waar wij belastingbetalers niets van mogen weten. Een soort van nieuwe wereldorde of zoiets. Zou zomaar kunnen.

MocheGurandero | 26-11-17 | 15:24 | 1

LOL, met-inclusief zwarte helicopters

Hemmenaar7 | 26-11-17 | 17:29

"moetwillig" met een T? Bas toch.

On topic: iedereen die niet naïef is weet toch dat Nederland geen rechtstaat is?
En hoezo is er geen juridische grond om die IS-er op te pakken als ze weten dat hij hier op valse papieren is? Is dat dat niet strafbaar? En als het een IS-strijder is, is de kans dus ongeveer 99,999% dat het een oorlogsmisdadiger is. Moet hij dan niet opgepakt worden en ofwel aan Syrië uitgeleverd, ofwel in Den Haag voor berecht worden door het Internationaal Strafhof?

Tapu | 26-11-17 | 15:24 | 2

In mijn ervaring is Nederland wel degelijk een rechtsstaat, in die zin dat er een groep bewuste schuinsmarcheerders is onder het juridische volk, en een deel zeer consciëntieuze en integere juristen zijn die het spel wel eerlijk spelen. Dus er is wel degelijk sprake van een rechtsorde. Maar er is gebrek aan capaciteit, dat wel.

Lefgozer | 26-11-17 | 16:23

In het algemeen gesproken: hoeveel te minder d66 en hoe minder vvd, hoe beter. En nu ga ik stoppen met schrijven, want ik moet ook om m'n hart denken.

Lefgozer | 26-11-17 | 16:29

Om een statement te maken over het huidige (dis)functioneren van de rechtsstaat is het logischer om juist algemene zaken en oorzaken te bespreken en te betogen. En dan te ondersteunen met kwantitatieve gegevens over de gehele populatie. Nu is het een slechte opsomming van uitzonderlijke situaties (extremen), die ook nog eens over allerlei verschillende rechten, rechtsovertredingen en misdrijven gaat. Onbewust verwacht de schrijver dat zijn publiek de gehele wet, de gehele rechtsgang en zijn morele visie kent, en gebruikt om het met hem eens te zijn over 'er-is-iets-mis' (Joe!). Ik kan als reaguurder zodoende weinig met dit stuk. Alle besproken onderwerpen hebben eigen topics gehad.

Luivend | 26-11-17 | 15:08

Nederland doet waar het altijd goed in is geweest.
Capituleren en collaboreren over de ruggen van haar bewoners. Die brave Nederlanders pikken toch alles, dus geef ze eens ongelijk.

Re:Kniftig | 26-11-17 | 15:08

Wie is Joe?

echtpaul | 26-11-17 | 14:56 | 2

Ik heb ook geen idee, maar het is iets als een roep van verbazing en protest?

SaintNick | 26-11-17 | 15:00

Hij bedoelt joehoe, wakker worden..

bodemloos | 26-11-17 | 15:01

Beste Bas Paternotte,
Zo zij er nog heel veel meer voorbeelden waarvan wij ons ook afvragen of er "Recht" gesproken wordt. Niet alleen de politiek, het onderwijs, de politie, de belastingdienst, defensie, de gezondheidszorg etc. etc. lijdt aan chronische bloedarmoede, maar ook justitie. Daarom hebben wij ons op voorhand maar reeds gediagnosticeerd als boze witte man met nog wat superlatieven. Eens komt dit land weer op het rechte spoor, maar vraag mij niet hoe. Leuk zal het niet zijn. Dankzij het socialisme zijn wij er niet socialer op geworden, daarom blijven wij maar een (Liber-Aal) Vrije Paling. Cheers!

Een vrije paling | 26-11-17 | 14:48

Bas. "moetwillig" ? Please! Joe.

SaintNick | 26-11-17 | 14:48

Een column omdat het moet, joe!

drs. P | 26-11-17 | 14:35

Bas, je bent de blokkades door burgemeester/politie/gemeenten tegen Pegida vergeten te vermelden.

bodemloos | 26-11-17 | 14:30 | 1

En door LaatZeNietLopen. De AFA community tegen de ontwakende burger.

Glasgow Argus | 26-11-17 | 14:34

Wat ik zag op de video was een hoogwaardig geintje van Mitch. Met het grote vertrouwen dat Mitch stelde in het beoordelingsvermogen van de nederlandse agenten permiteerde hij zich het meest verregaande grapje denkbaar; ik heb ook een wapen. Mitch waande zich in een bad van aanvoelen op dat prettig verlopende feestje. Dat denk ik.
Met de dood, de nasleep, het ingewikkelde probleem van gekscheren en aanvoelen is een grote klap in wederzijds vertrouwen gevallen.

bodemloos | 26-11-17 | 14:22 | 6

@ Lewis: is verklaard door 1 van zn criminele pauper vrindjes.

WayneGretzky*99* | 26-11-17 | 15:06

WayneGretzky*99* | 26-11-17 | 15:06
Maar waar is de video gebleven?

bodemloos | 26-11-17 | 15:38

@bodemloos | 26-11-17 | 14:57 Op het randje, en daarna ver er overheen door zich agressief op te gaan stellen. If you fuck with the bull, you get the horns.

Goldfinger | 26-11-17 | 17:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Snap niet waarom ze met zovele op hem doken. Een beetje vent past een nek klem makkelijk toe in zijn eentje. Verdachte even het bewustzijn laten verliezen, snel op zijn zij draaien, handboeien om doen en terug op zijn rug en even beentje ophoog en schudden totdat bewustzijn weer terug is. En nee ik ben geen politie agent.

mente aperta | 26-11-17 | 14:21 | 1

Machtsuitoefening. Misbruik maken van je machtspositie. Zo simpel is het. De advocaat van de agenten: het OM heeft hun verdediging goed op.zoch genomen. Is zijn taak helemaal noet en ondermijnd hij daarmee onze rechtstaat, maar de grap wil dat deze rechtstaat niet van ons is, maar van hun. Wij zijn de melkkoeien over wiens rug ze hun feestje kunnen vieren. En we pikken t ook allemaal gewoon.

Re:Kniftig | 26-11-17 | 15:11

Stel dat iemand een aanslag pleegt (een beetje a la "Arjan vd Vlis in Alphen a d Rijn")
En stel dat deze Arjan ook zo'n Henriquesiaans grapje ooit zou hebben gemaakt richting de politie. Zouden we dan ook hebben gevonden dat zo'n grapje onschuldig is en geen reden tot arrestatie.
Neen, dan zou iedereen hebben gezegd dat iemand op grond van zo'n grap onmiddellijk lange tijd vast had moeten zitten. De politie heeft gefaald.
In mijn kennissenkring zou niemand het in zijn hoofd halen om richting de politie een dergelijke grap te maken. Zo'n grapje valt in sommige omstandigheden verkeerd uit. Je zegt ook niet in een vliegtuig dat je een bom bij je hebt. Is ook al eens gebeurd, en dat kan ook leiden tot paniekerige reacties, en een politieagent is ook maar een mens. Iig is moord natuurlijk onzin. Daar moet dan een reden voor zijn, en die is er natuurlijk absoluut niet. Sobieso al geen racistische reden, gezien het grote aantal zwarte en/of gekleurde agenten. Dit is een trieste samenloop van omstandigheden, en kent alleen maar verliezers.

TB2318 | 26-11-17 | 14:09 | 1

Tristan van der Vlis

Bieslander | 26-11-17 | 14:35

Psychopaten, het sectierapport liegt er niet om.

JudgeDrek | 26-11-17 | 14:02 | 5

@Dandruff
Een pedo wordt geen kinderrechter, een pyromaan gaat niet bij de brandweer, een leugenaar wordt geen MP. Alles is koek en ei.
Ben je gehacked of zo?

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 14:20

Ach, Torino, dat was, of misschien is nog steeds wel een O.J.
Dus alles is mogelijk h.t.d.

watmagjenogwel | 26-11-17 | 14:30

Je hebt me door, ik ben gehackt door de Russen.

Maar zoals ik al eerder zei; als 0,1% van de agenten werkelijk half zo agressief was als de Pol Pot lobby jou laat geloven, dan zouden er elke week doden vallen. Dat is niet het geval. Sterker nog, die zeldzame gevallen waarbij een dode viel leiden telkens tot uitgebreide onderzoeken en processen.

Met de resultaten kun je het eens of oneens zijn, maar een psychopaat heeft daar niks te zoeken.
Bij de Hell's Angel's, de kraakbeweging, Holleeder, de kraakbeweging en de mocro-maffia heb je als psychopaat veel meer vrijheid.

Dandruff | 26-11-17 | 14:34
▼ 2 antwoorden verborgen

De kwestie van de mishandeling van het Arnhemse echtpaar Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan is er één om nader te onderzoeken. www.ad.nl/binnenland/verdachten-beton...

Als je het dan over de Rechtsstaat hebt en de daaraan gelieerde rechtsorde, dan verdient het aanbeveling om de rol en inzichten van zowel politie, OM en Rechters eens nader tegen het licht te houden én met elkaar te vergelijken. Maar ook zeker ook het vervolgtraject dat wordt ingezet jegens Slachtoffers en daders. Enkele vragen die mij reeds zéér hoog tegen mijn huig aan klotsen zijn:

- Waarom besluit het OM al op voorhand om de (minderjarige) daders niet te vervolgen voor homohaat, terwijl beide slachtoffers dat wel als zodanig beleefd hebben én de daders afkomstig zijn uit een etnisch milieu dat homohaat stimuleert?;
- Welke te verdedigen zaken rechtvaardigen de ernst en mate van mishandeling van het/de slachtoffer(s)?;
- Waarom zijn de (minderjarige) daders in samengeschoold verband in de vroege ochtend tussen 03:30 en 04:45u op straat te vinden met een betonschaar? Is deze betonschaar na het feit veiliggesteld en heeft daarop sporenonderzoek plaatsgevonden?

Billy Ocean | 26-11-17 | 13:59

Ik ga een vergunning aanvragen voor het verpesten van een kinder-verjaardagsfeestje bij McDonalds omdat er vlees gegeten wordt en er vervuilend menu verpak plastic wordt gebruikt.

Vervolgens worden de ouders daarover boos en slaan me de tent uit terwijl ik notabene een vegunning had.

Schande !! ;-)

Ervaringsdeskundige | 26-11-17 | 13:58

het was gewoon een lieve jongen. ja hoor.

zeiksmurf | 26-11-17 | 13:55 | 6

Ze zijn allemaal op vakantie in Nederland en ze blijven altijd heel lang op vakantie in Nederland.

beau van rtl | 26-11-17 | 15:05

Niet relevant. Geweld was buitenproportioneel. Volgende keer kan het u of uw geliefden overkomen.

Vula | 26-11-17 | 16:38

Vula. Ik denk het niet. Als de politie mij iets zegt of vraagt dan doe ik dat en dan denk ik dat het mij niet gebeurt. Je gewoon netjes gedragen en ik heb nog wel vertrouwen in onze politie.

beau van rtl | 26-11-17 | 17:40
▼ 3 antwoorden verborgen

Met een land van 17000000 mensen valt dit lijstje toch best mee?

ikdenkwat | 26-11-17 | 13:44

wat is een ingeslagen geslachtsdeel??

win | 26-11-17 | 13:41 | 3

Dan hebben ze zo lang op zijn klokkenspel gedrukt dat een deel ervan in zijn bekken is gezakt.

Glasgow Argus | 26-11-17 | 13:49

Had gewoon al een klein pikkie.

beau van rtl | 26-11-17 | 14:03

Is een deel dat linksaf ingeslagen is .

Jetstream | 26-11-17 | 14:12

Het is bij de roverheid altijd, met de nadruk op altijd, eenrichtingverkeer.
Ze hebben te doen met ons, als het hun uitkomt, voor de rest is het afknijpen, dokken, en je muil houden.
En ja, nooit enig vertrouwen gehad in die kliek, met de paplepel ingeven door men ouders, die ook al genaaid werden door die verderfelijke zooi.

watmagjenogwel | 26-11-17 | 13:40 | 2

Precies, de burger zal nooit zwart werken, fraudeert niet, rijdt altijd netjes 50 in de bebouwde kom, licht op de fiets,enzovoorts. Ik zeg niet dat deze overheid perfect is, maar het lijkt te werken voor het merendeel van de bevolking. Of wou je liever een Stalin- of Mugabe-type? Of helemaal geen overheid?

Donkersloot | 26-11-17 | 13:55

Ach, jij bent tevreden met je 80% belasting afdragen.
Nou, ik niet.

watmagjenogwel | 26-11-17 | 14:26

Geen idee wat dit artikel moet zeggen.... Je zet wat extremisten, uitwassen van Vrije Meningsuiting, escalaties en gedoe onder elkaar en veegt dit onder het tapijt van de Rechtsstaat.

Blokkeren van een snelweg moet snoeihard gestraft, idem qua bedreigingen. Politici moeten hun werk kunnen doen en idem voor demonstraties waar een vergunning voor is afgegeven, of dat nou Pegida of Anti-Zwarte Piet is.
Nederlanders zijn over het algemeen nogal hysterisch en de tenen zijn langer dan ooit, een collectieve cursus Nette Omgangvormen zou best een aardig idee zijn, inclusief eentje voor onze premier...

Donkersloot | 26-11-17 | 13:37 | 1

Nee, de rechtspraak moet eenduidig recht spreken. Hierbij kan een enkel geval uitzondering worden, maar een uitzondering moet niet standaard als uitgangspunt worden genomen, wat nu standaard wel als "vergelijkbare zaak" wordt aangevoerd.
En de selectiviteit waarmee zaken wel of niet wordt opgepakt.

boerk | 26-11-17 | 14:11

Zelfbenoemde jezus kan niet spellen.

rechtsdwalendeautist | 26-11-17 | 13:35

De lange arm van de Televaag begint steeds meer zichtbaar te worden, nietszeggende artikels met een NRC-achtig sausje er overheen.

Balletje Mayo | 26-11-17 | 13:31

Ik word een beetje moe van jou, Bas.....
Waarom vraag je niet eens aan de Amsterdamse politie of je een keertje mee mag lopen om te zien wat deze mensen allemaal meemaken. Dus til je luie reet van je stoel en maak eens mee wat een diender meemaakt. Kan je ook eens proberen om een dolgedraaide vechtersbaas, die veel sterker is dan jij, tot bedaren te brengen. En dan jouw 'blokkadetuig' ...... als je deze mensen 'tuig' noemt dan ben je mijns inziens echt een infantiele droplul. Ik stop ermee voor ik ga schelden....... mij ben je in ieder geval erg tegen gevallen... but 'who cares'?

dickg | 26-11-17 | 13:30 | 3

Als ze iemand niet aankunnen moeten ze de psycholoog even bellen. Niet domweg doorvechten als het geen zin heeft. Daar gaat het om in deze fout vd Politie.

Rest In Privacy | 26-11-17 | 13:53

Actie, reactie Vinzepinz. Wat dickg al zegt, draai eens een dienst mee en dan vooral horeca. Die Mitch had zn mond moeten houden en daarnaast wat minder tegen moeten werken. Had ie nu op zondag bij moeders aan tafel kunnen zitten.

jari_en_shota | 26-11-17 | 14:12

Of een hond erop af, maar dat heeft geen zin als ie onder de pillen zit (vaak genoeg gezien).

boerk | 26-11-17 | 14:12

Volgens mij kon de politie weinig anders doen. Als grote vent roept dat die een pistool heeft terwijl er een festival aan de gang is met mensen rondom, dan kun je als politieman (vrouw) weinig anders dan iemand volkomen vastzetten. Als die persoon dan ook nog eens niet meewerkt is de popo wel genoodzaakt dit hardhandig te doen. Hoe triest de afloop ook is en hoe graag de familie ook ziet dat de politie fout is, de oorzaak is en blijft een forse vent die roept dat die een pistool heeft terwijl er een menigte mensen rondom staat. Je wilt niet weten wat de popo over zich heen had gekregen als die kerel eerst 6 mensen had doodgeschoten. Dan was de discussie geweest waarom ze die vent niet gelijk neergeschoten hadden.

Ruikbaard | 26-11-17 | 13:26 | 2

Moet je eens in de VS doen,
"Mister, please stand back from the vehicle and lay down on te ground", na fouilleren "sorry standard procedure for our own safety".

boerk | 26-11-17 | 14:16

De aanhouding was gerechtvaardigd maar het gebruikte geweld niet. Agenten verklaren overigens dat ze niet echt dachten dat hij wapen bij zich had.

Vula | 26-11-17 | 16:39

Het toekennen van een vergunning om te protesteren tegen zwarte piet door zwarte piet haters op het Sinterklaasfeest tussen de kinderen is natuurlijk te zot voor woorden.
-
Het NFI heeft de nekklem aangewezen als reden voor de dood van de zich misdragende Henriquez, dat is ook de meest logische verklaring. Dat die agenten niet bestraft worden, deugt niet en dat die nekkklem niet direct wordt afgeschaft is ook onverantwoord.
-
Verder is justitie en rechterlijk apparaat in NL inderdaad doodziek. Daar moet de top in de breedste zin van het woord worden vervangen.

kempenaer | 26-11-17 | 13:26 | 2

Mmmm hij schijnt anders ook gesteld te worden dat het ergens anders aan lag dat ie overleden is: nos.nl/artikel/2165246-rapport-hartst... . Maar buiten dat, als iemand roept dat ie een wapen bij zich draagt terwijl er een zooi mensen rondom lopen, en zich verzet bij een arrestatie, wat hadden ze moeten doen? Netjes vragen of ie mee gaat? Vragen of ie eerst echt even laat zien of ie wel echt een pistool mee heeft?
Moet je eens bedenken als ie wel een omstander had neergeschoten... Dan had niet alleen Henriquez familie moord en brand geroepen, maar de rest van Nederland met de vraag waarom de politie niet heeft ingegrepen terwijl hij notabene riep dat ie een wapen bij zich had.

peterdh | 26-11-17 | 13:45

Goed gezegd, kempenaer.

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 14:02

Blokkadetuig? Eindelijk eens mensen die zeggen: "hjir en net fierder". Het enige tuig wat ik gezien heb was onfris, werkschuw, racismetroef trekkende kinderfeestverstierders die minder dan 2 of 3% van de bevolking vertegenwoordigen. Dit zijn mensen die niet hard willen werken maar vooral zielig willen doen wat hun voorouders allemaal niet aangedaan is in het verleden en dat zij geen gelijke kansen hebben (Nederland > sic). Is het onze schuld dat wij de wereldzeeen al bevoeren en zij nog met pijl en boog aan het jagen waren in een achaamlapje met een bot door je neus? Neen dus.

Sliptong | 26-11-17 | 13:25
-weggejorist-
EefjeWentelteefje | 26-11-17 | 13:20

Hee Bas, zijn al die d/t-fouten 'moetwillig', of was je gewoon zat toen je dit tikte?

* necrosis, je wordt gemist *

EefjeWentelteefje | 26-11-17 | 13:20

[zet nog een aflevering op van Peaky Blinders] Dat was nog eens politie!

Rest In Privacy | 26-11-17 | 13:18

Er zitten een paar overeenkomsten in het lijstje van Paternotte:
Casus 1: allochtoon tuig dat schijt heeft aan het gezag wat hem door links is aangepraat.
Casus 2: allochtoon tuig dat schijt heeft aan de burger wat hun door links is aangepraat.
Casus 3:allochtoon en links tuig.
Casus 4: allochtoon tuig dat door links in de watten wordt gelegd.
Ergo: er is niks mis met de rechtsstaat maar met veel allochtonen en de linkse politiek. Maar dat wisten we al via deze site.

rexmundi666 | 26-11-17 | 13:12

Triest, als dat je argument is (want zijn neef zei dat) kan je er beter mee stoppen, voor mezelf hou ik het erop dat de specialisten van de rechterlijke macht gewoon goed hun werk hebben gedaan met deze uitspraak. Zie geen reden die te wantrouwen.

me,myself and IK | 26-11-17 | 13:11

Als ik de beelden uit 2015 bekijk van de aanhouding, dan zie ik een beer van een vent die tot het einde toe niet meewerkt aan de arrestatie. Er is geen sprake van moord of doodslag, maar je zou het wel als een bedrijfsongeval kunnen zien waar absoluut fouten zijn gemaakt.

Feit blijft voor mij toch ook dat als Mitch meewerkt, wat je op geen enkel punt in die video ziet, hij nog gewoon geleefd zou hebben. Vind het dan ook vooral triest dat mensen dit achteraf gaan analyseren en eropuit komen dat die opzettelijk is of het zelf allemaal veel beter zouden hebben gedaan. Is gewoon bs.

Bvdb | 26-11-17 | 13:07 | 10

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 13:56,

Bull crap, want filmbeelden geven nooit een volledig beeld.
Sowieso begint men namelijk altijd pas te filmen als de ellende al is begonnen. Ook jij hebt dus geen volledig beeld van wat er aan de hand is.

En verder, deels heb je gelijk dat jij als stuurman aan wal na enkele jaren bedenktijd en diverse onderzoeksrapporten vast veel beter kunt beslissen wat een agent moet doen, dan die agent zelf toen hij in enkele seconden en 0,0 informatie moest beslissen wat te doen toen hij naar een gevaarlijke situatie werd gestuurd. Dat maakt jou als stuurman echter niet "beter" zolang je aan de wal blijft staan.

Daarom reageer je ook niet op de essentie.
Als er gevaar dreigt kan jij wegrennen, die agent moet er naar toe.
Daar draait het om.

Dandruff | 26-11-17 | 14:16

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 13:56,

Bull crap, want filmbeelden geven nooit een volledig beeld.
Sowieso begint men namelijk altijd pas te filmen als de ellende al is begonnen. Ook jij hebt dus geen volledig beeld van wat er aan de hand is.

En verder, deels heb je gelijk dat jij als stuurman aan wal na enkele jaren bedenktijd en diverse onderzoeksrapporten vast veel beter kunt beslissen wat een agent moet doen, dan die agent zelf toen hij in enkele seconden en 0,0 informatie moest beslissen wat te doen toen hij naar een gevaarlijke situatie werd gestuurd. Dat maakt jou als stuurman echter niet "beter" zolang je aan de wal blijft staan.

Daarom reageer je ook niet op de essentie.
Als er gevaar dreigt kan jij wegrennen, die agent moet er naar toe.
Daar draait het om.

Dandruff | 26-11-17 | 14:16

Als je de beelden bekijkt zie je 5 agenten op een man liggen die op zijn buik ligt. Eén van de agenten heeft slachtoffer in een nekklem. Het slachtoffer verzet zich niet. Op beelden die tijdens de rechtszaak zijn getoond is te zien dat slachtoffer blauw aanloopt. Het slachtoffer is op geen enkel moment bedreigend geweest voor de agenten. Op de beelden is ook te zien dat het bewusteloze slachtoffer in een politiebus wordt gelegd. Dit gaat in tegen de ambtsinstructie.

Vula | 26-11-17 | 16:44
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat confrontaties met de politie betreft moet je dociel zijn, scheelt een hoop ergenis en kan je leven redden.

solcama | 26-11-17 | 13:06 | 3

Als je je gewoon gedraagd kom je niet in aanraking met die Flitsmeisters.

WayneGretzky*99* | 26-11-17 | 13:09

Google eens op Michael Koomen, Wayne.

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 14:04

Heb em gegoogled en zijn maatjes zijn weer begonnen met maken van een bende. Net als die patjakker van een maggot r.

WayneGretzky*99* | 26-11-17 | 14:56

Types als Mitch veroorzaken vroeg of laat ellende. In dit geval zocht hij ruzie met de verkeerde partij en liep het slecht af.
Politie agenten staan in de front linie van een inmiddels zeer gewelddadige samenleving. Het is makkelijk om hier vanaf de zijlijn een oordeel over te geven.
Ik ben blij dat de politie van zich af bijt en de preventieve uitwerking die hiervan uit gaat. Gelukkig begrijpt het hof dit ook.

frank123 | 26-11-17 | 13:05

Als je de politie uitdaagt en roept dat je een wapen hebt en in je zak grijpt dan ben je in Amerika dood. In Nederland ben je als agent aan de goden van gevoel, emotie en D66 rechters overgeleverd.
We zijn een kutland met een grote K.

Eppo | 26-11-17 | 13:02

Is het raar om als politie te denken dat als iemand zich vreselijk verzet tegen zijn arrestatie er meer speelt? Zo iemand laat je dan zéker niet meer lopen.

HoogToontje | 26-11-17 | 12:59 | 5

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 13:06
Roepen van ik heb een wapen en dan verwachten dat je op een kalme manier gearresteerd wordt.
Bovendien hebben de agenten medisch gezien geen schuld aan zijn dood.

botbot | 26-11-17 | 13:18

@Bvdb | 26-11-17 | 13:11
Gewoon de beelden die jij kennelijk ook gezien hebt. Er zitten vier mannen met een totaal gewicht van 350 kilo op Henriquez, wat op zich al dodelijk is. Een vijfde probeert zijn arm om te buigen. Net de arm die Henriquez nodig heeft om nog een beetje lucht te krijgen door zijn gebroken strottenhoofd.
Als je dat niet ziet, probeer het dan zelf. Vraag vier mannen om 2 minuten op je te gaan zitten. Succes!

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 13:28

De beelden die ik vind op youtube ("arrestatie Henriquez", bv: www.youtube.com/watch?v=EYv1LBbTBy8 ) geven allemaal geen context. Ze laten alleen het moment zien dat er 4 agenten op hem zitten. Het is een wereld van verschil of je gewoon rustig over straat loopt en er "ineens, zomaar" vier agenten op je springen. Of dat je wild in de rondte slaat met 120kg aggressief geweld terwijl je schreeuwt dat je een pistool op zak hebt terwijl je op een agent afrent, en er *dan* 4 agenten op je springen. De eerste situatie brengt namelijk geen stress, emotie en *dus* potentieel ondoordacht handelen met zich mee in het heetst van de strijd.

peterdh | 26-11-17 | 13:54
▼ 2 antwoorden verborgen

soms denk ik wel eens dat ze de rechtsstaat hebben afgebroken om de verzorgingsstaat overeind te houden, dat het kostentechnisch niet helemaal uitkwam of zo. Op andere momenten heb ik wel eens het idee dat er een kwade ideologie achter zit, meer controle over de burgers en meer macht. Een andere mogelijkheid is nog gewone incompetentie van de uitvoerenden en leidinggevenden en een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel. Één ding is in ieder geval duidelijk, als gewone burger kan je niet bij de overheid terecht.

down | 26-11-17 | 12:56 | 1

Ben bang dat je je vergist in de competentie van de roverheid, en ben inmiddels van mening dat het alleen nog maar om meer macht en controle over de burger gaat

watmagjenogwel | 26-11-17 | 14:19

Zou een ingeslagen geslachtsdeel op zich al dodelijk zijn?

Granduciel | 26-11-17 | 12:54 | 1

Hier heb ik ook mijn vragen over hoe dat zit. Kan me er weinig bij voorstellen anders dan dat je gelijk genderneutraal bent gemaakt, of erger nog VROUW..

Ruikbaard | 26-11-17 | 13:20

Overigens moet ik altijd lachen om het feit dat (nabestaanden en/of familie van) slachtoffers graag de waarheid willen horen van verdachte(n) in/tijdens de rechtszaak. Maar, is het nu niet zo, dat als verdachte(n) met de waarheid kom(t)(en), dat dat feitelijk meewerken is aan de eigen veroordeling? Zeker als er een dode te betreuren valt en de verdachte(n) mogelijk voor jaren achter de tralies kan/kunnen verdwijnen, dan kijk(t)(en) verdachte(n) wel uit. Beter zou daarom zijn agenten te verhoren onder ede als in een parlemante enquete. Dan krijg je de waarheid boven tafel en dan kan er geleerd worden van de situatie.

Rest In Privacy | 26-11-17 | 12:54 | 3

Medici zijn vrijwel unaniem over de doodsoorzaak.
Dus kan men wat dat betreft de agenten niets verwijten.
Zo liggen de feiten en niet anders.

botbot | 26-11-17 | 13:03

Lachen man(nen)

Zijl5824 | 26-11-17 | 13:04

botbot | 26-11-17 | 13:03
Wat een onzin. Er is juist een enorme onenigheid tussen de verschillende artsen wat resulteerde in een discussie. De patholoog (degene die het lichaam heeft onderzocht) van het NFI houdt het op een zuurstoftekort en de ingehuurde artsen van de verdediging op "excited delirium". Het laatste ziektebeeld is omstreden en komt vooral voor bij slachtoffers van politiegeweld. Het zou vooral voorkomen bij mensen die psychiatrische ziekten hebben of drugs hebben gebruikt. In deze zaak was beide niet het geval.

Vula | 26-11-17 | 16:47

Fijn zo'n deskundige mening van iemand die deze hele dossiers natuurlijk van kaft tot kaft heeft gelezen...
...
En moetwillig... seriously?

Zijl5824 | 26-11-17 | 12:53 | 4

Er zit toch wel heel raar volk bij al die reaguurders hier op de site.
Het enige wat ze nog kunnen doen is het afzeiken van wat Bas mogelijk verkeerd gespeld heeft.
Op de inhoud is het kennelijk moeilijker om te reaguren.

watmagjenogwel | 26-11-17 | 14:16

@watmagjenogwel
Wat mag je nog wel?

nick.name | 26-11-17 | 16:44

@watmagjenogwel
Volgens mij geef ik eerst een inhoudelijke reactie en pas geef ik als bijzaak aan dat moetwillig echt niet kan. Het feit dat er even zo makkelijk met een mening wordt gestrooid inzake dossiers waarvan Bas Paternotte duidelijk niet op de hoogte is van alle feiten en omstandigheden gezien de juist niet-inhoudelijke column is mijn punt.

Zijl5824 | 26-11-17 | 20:57
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom wordt Geenstijl zo zeurderig als joop,nl? Laatste tijd alleen maar nitwit onderwerpen. Kijk hem, kijk haar...

lovekila | 26-11-17 | 12:53

Misschien moet er serieus nagedacht worden om de politie een cursus te geven in Israëlische vechtsporten, zij leggen iemand in twee seconden neer. Als je ziet hoeveel man er nodig is een halve gare in de boeien te krijgen is het hopeloos gesteld met de opleiding.

lanexx | 26-11-17 | 12:49 | 4

Het probleem is niet om iemand in 2 seconden neer te halen, maar om het op een manier te doen dat geen blijvend letsel achterlaat.

Rechts door zee | 26-11-17 | 12:57

Ook dan word je gewoon voor de d666-rechter gedaagd als je dat vullis überhaupt aanpakt.

WayneGretzky*99* | 26-11-17 | 13:12

Kijk bvb in Italië hoe ze dit daar oplossen.. en dan heb je ook dit gezeik niet achteraf je doet daar wat de politie zegt of je ligt het volgende moment met gestrekte oren..

aardv@rk | 26-11-17 | 13:20
▼ 1 antwoord verborgen

Op VTM een mooie illustratie te vinden over de staat van de Belgische rechtsstaat. Reltuig is de baas in inmiddels heel Brussel.
Heel Brussel? nee een kleine enclave heeft zich verschansd achter de Sargentini-sluizen en heeft met gesloten ogen de vingers in de oren, heel hard lalalala schreeuwend.

Glasgow Argus | 26-11-17 | 12:48

Nutteloos verhaal!
Je moet gewoon niet zwaar aggresief tegen poltie doen en roepen dat je een pistool hebt.
Gewoon luisteren en normaal doen tegen handhavers.

PUNT!

Creaguurder | 26-11-17 | 12:46

Dat die Mitch Henriquez omgekomen is, is een drama natuurlijk. Achteraf bezien was het misplaatste humor om te zeggen dat hij een wapen had.
Wat ook telt: hij werd vervolgens aangehouden, en dan dien je je niet te verzetten. Als Mitch Henriquez had willen vechten, dan had hij maar aan judo moeten gaan doen. Vechten doe je niet met de politie. Als je gaat vechten met de politie loop je het risico dat het fout afloopt. En de politie heeft het monopolie op geweld. De politie gaat dus niet snel de fout in als zij geweld gebruiken, anders heb je straks helemaal niets meer aan de politie.

Peter_K | 26-11-17 | 12:46 | 1

Inderdaad. Ik heb de zaak zijdelings gevolgd maar dit is zo'n mijnenveld. Het is een wij tegen hun zaak geworden van beide kanten.

Basil Fawlty | 26-11-17 | 12:59

Je gaat er wel erg makkelijk van uit dat wat zijn neef tegen Trouw zei, klopt over dat sectie rapport.
Ik neem aan dat een rechter dat ook te lezen krijgt.

Rest In Privacy | 26-11-17 | 12:46

Hadden deze agenten nu maar een tazer gehad dan hadden ze hem niet hoeven aanraken. Denk je verder eens in hoe die agenten zich voelen nu er iemand is overleden door hun handelen. Dit hebben ze echt nietgewild. En als laatste eerst maar eens afwachten wat de rechtbank gaat beslissen. Als de verwondingen echt zo zwaar zijn geweest vraag ik me af of er wel vrijspraak gaat komen.

broodje gezond | 26-11-17 | 12:45

'moetwillig'? Beetje haastig geschreven of zo? 'Blokkadetuig'? Nou nou, Bas, wat deugend van jou. Het is dus wel ok om schreeuwactivisten kleine kinderen voor racist te laten uitmaken.
'Ze hadden een vergunning gekregen'. Als het gaat om links activisme, hebben ze altijd een vergunning, Bas, dat weet jij dondersgoed. Feit is en blijft dat de rest van Nederland niet zit te wachten op Amsterdams dramtuig. Wat voor een rechtsstaat heb je feitelijk als activisten de dienst uitmaken. Want dat is momenteel het geval in Nederland. Zaken waar geen draagvlak voor is, worden via lobbygroepen en activisten de samenleving door geramd, dat eeuwige gezever over Zwarte Piet is slechts één onderdeel hiervan.
Er is veel meer mis met de Nederlandse rechtsstaat dan dit voorbeeld die jij per sé als deugend fatsoensmens erbij wilt halen. Anne Faber, what happened there? MH17, wat gebeurde er daar? Volkert van der Graaf die los rondloopt. Juist omdat de Nederlandse rechtsstaat niet meer bestaat voor de meerderheid van de Nederlanders gaan zij eigenrichting spelen, dat is een logisch gevolg. Hitler nam de Nederlander zijn wapens af, de Nederlandse staat zou vervolgens zorgdragen voor de veiligheid van zijn burgers en we kunnen wekelijks in 'Opsporing Verzocht' aanschouwen hoezeer dit contract met de burger is verscheurd.
Er lopen nu 'Isis strijders' oftewel bloeddorstige terroristen door Nederland te wandelen, gefêteerd en van onderhoud en onderkomen voorzien van weer activistenclubs. Bespaar me dus het hautaine gepreek over de Nederlandse rechtsstaat en rechtsorde, iedereen met een half oog kan zien dat enkel degene met de grootste muil het hier voor het zeggen heeft.

Rest In Privacy | 26-11-17 | 12:44 | 2

Ik heb ook een grote muil maar geen gelukzoeker word er gvd terug gestuurd naar zijn heilig verklaarde graftakkenland.

gelukzoeker | 26-11-17 | 12:49

Behalve dat het protesteertuig ook gewoon op een veldje op een industrieterrein had kunnen protesteren, in plaats van tussen de kinderen. Dus ook nog eens een inschattingsfout van de burgermeester mijn inziens.

peterdh | 26-11-17 | 13:58

Mitch had gewoon mee moeten werken. Mitch had dan binnen een uur weer buiten gestaan. Mitch had niet zo bijdehand moeten doen. Mitch had dan nog geleefd. Niet meer en niet minder.

De Marketeer | 26-11-17 | 12:43 | 3

Mitch heeft er gewoon geen rekening mee gehouden dat er ook nog een paar agenten in dit van godverlaten landje zijn die hun werk nog serieus opvatten.

gelukzoeker | 26-11-17 | 12:52

Politie moet er niet vanuit gaan dat iedereen denkt zoals zij, niet meer en niet minder, niet iedereen is 'bijdehand' en politie moet in zo'n geval beter weten, daar zijn ze voor opgeleid als het goed is.

BosrandDirk | 26-11-17 | 13:23

@BosrandDirk
En wat had de politie dan moeten doen volgens jou?

peterdh | 26-11-17 | 13:59

Mitch heeft het grotendeels aan zich zelf te danken door zij gedrag van uitdagen en gigantische weerstand tegen aanhouding. Zijn familie is alleen uit op schade vergoeding.

jaap932057795966 | 26-11-17 | 12:43 | 6

Het begon met verzet en eindigde in een doodsstrijd dat werdt aangezien als verzet.

Rotterdammert1965 | 26-11-17 | 13:04

Mitch heeft het grotendeels aan zich zelf te danken
Ja dat willen we allemaal wel!

BosrandDirk | 26-11-17 | 13:19

@Lewis
Hoe had de politie dan moeten reageren, aangezien zij geen gedachten kunnen lezen en het woord van een agressieve vechtende verdachte die roept dat een pistool heeft nou niet echt valt te vertrouwen.

Op alle video's die ik zie, trouwens, is geheel geen context te zien. Alleen het eind. Zoals ik eerder boven al vermeldde: Het is een heel verschil of iemand eerst rustig was en er dan ineens 4 agenten op springen of dat iemand wild om zich heen slaant agressief schreeuwt dat ie een wapen mee heeft.

peterdh | 26-11-17 | 14:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Tuurlijk joh. Alles is hetzelfde dus der is iets gruwelijk mis. Gruwelijk. Gruwelijk mis. Of, er is iets gruwelijks. Ook dat is niet hetzelfde.
Heb je een broer bij D66 of zo. Met je blokkadetuig.

LibertasSimplex | 26-11-17 | 12:42
-weggejorist-
Wachtmeester R | 26-11-17 | 12:38 | 1

Er is iets gruwelijks mis met de rechtsstaat.
Dat wisten wij hier toch al jaren?

Is dit nog nieuws? | 26-11-17 | 12:37 | 1

Met jou is er ook wat gruwelijk mis ,weet ik al een minuut .

gelukzoeker | 26-11-17 | 13:02

Het FAKE nieuws van de NPO en de linkse kranten is er altijd geweest. Het enige verschil is dat "het volk" nu ook andere informatiebronnen heeft.

Orakel1958 | 26-11-17 | 12:36 | 1

Dat hebben ze nu ook door. Daarom wordt er nu gepleit voor meer controle op “onwelgevallig” nieuws door Google en Facebook.

number668 | 26-11-17 | 13:00

Bas, er is iets gruwelijk(s) mis met jouw wereldbeeld (en taalgebruik, maar dat zal wel lineair gerelateerd zijn aan het eerstgenoemde)

PacoGrande | 26-11-17 | 12:36

Ik denk dat die "Mitch" een beetje jokt.

MagIkAlWeer | 26-11-17 | 12:35 | 1

En ik doel natuurlijk die neef.

MagIkAlWeer | 26-11-17 | 12:36

Triest, de NPO/buitenhof die weer eens in de rol van aangever en ophitser kruipt. En nog meer triest dat juist een voormalige Amsterdamsegrachtengordelburgemeester (Cohen) die altijd de Antifaknokploegen faciliteerde hier een mening te moeten geven over de zogenaamde beperking van de KOZP die door die racistische Friezen zou zijn opgelegd. Je zou er om lachen als de democratie niet in gevaar was. De huidige NPO moet hoe dan ook ontbonden worden.

ad melkert | 26-11-17 | 12:34 | 4

En dan ook nog een misselijkmakende link maken met die notorie racisten die we de politie noemen. NPO=NSBHandelsblatt=VolksVerrader=Joop=NeoNSB. De witte man is de nieuwe Jood, de nieuwe horige

ad melkert | 26-11-17 | 12:53

ad melkert , jij hebt het door,melk nog eff door.

gelukzoeker | 26-11-17 | 13:05

Heb hoop, de bijdragen aan publieke omroep worden niet hoger, en er dreigt een tekort, dus... wie weet.

watmagjenogwel | 26-11-17 | 14:08
▼ 1 antwoord verborgen

Buitenhof, een nauwelijks serieus te nemen "Nieuwsprogramma". Hoezo, objectiviteit in de berichtgeving en deelname van sprekers over elk onderwerp wat zij bespreekbaar maken. Wat ze wel doen, is iemand uitnodigen die een afwijkende mening heeft en daar tegenover, 2 of 3 opponenten zetten die een zogenaamde deugende mening hebben. En dan tel ik de gespreksleider of gespreksleidster of zoals het Buitenhof betaamt, een genderneutrale gespreksleider nog niet eens mee. Het wauwelt maar door zonder enige echte en diepgaande kennis. De hoogleraren vliegen je om de oren. Hoogleraren, allen vanuit de boeken. Niet serieus te nemen. Dit is Nederland, heden ten dage.

De Evangelist | 26-11-17 | 12:34 | 1

Ik kijk alleen nog vanwege marcia, vanwege het contrast: haar leuke koppie, en de bagger die ze uitkraamt in ruil voor harde npo euroos. Voor hetzelfde geld doet ze een ddr programma, alsof de muur nooit gevallen is. Ik vin dat knap.

De Briemusketier | 26-11-17 | 12:43

Nee Bas, dit is zo'n containerschip vol niet gerelateerde zaken, dat "aanpakken" daarvan gelijkstaat aan niks doen en een windje laten. Met container-problemen ontstaat een probleem rond prioriteit, belangen en hobbypaarden.

Zo werkt de linkse wereld ook - en de resultaten rusten lager dan walvissenpoep.

Jan Passant mk2 | 26-11-17 | 12:30

Een keer treedt de politie adequaat op - en het is alweer niet goed!

wezen | 26-11-17 | 12:28 | 2

Gebroken strottenhoofd, kapotte ribben, een ingeslagen geslachtsdeel, lever kapot, met een politieschoen op zijn hoofd getrapt, en tenslotte gewurgd.
Vreemd, wij hebben een verschillende mening over adequaat optreden!

BosrandDirk | 26-11-17 | 13:28

Nou, bij alle onduidelijkheid en vragen die er zijn, is het m.i. duidelijk dat de politie nou juist niet "adequaat" is opgetreden. Als er iemand aangehouden wordt, en 10 minuten later blijkt die persoon morsdood op de grond te liggen, dan is er ergens iets fout gegaan. Misschien is die nekklem onreglementair of verkeerd of te lang toegepast, is er niet gecheckt of Henriquez nog bij bewustzijn was, nog ademde, whatever.

De vraag is in hoeverre de politie laakbaar handelen te verwijten valt. Kijk, dat ze tot handelen over zijn gegaan, dat snap ik: als er zo'n grote, dikke, ladderzatte alfa-aap agressief staat te schreeuwen dat hij een wapen heeft, en misschien naar zijn kruis wijst of grijpt, dan zou ik als agent ook niet denken "Oh, deze brave burger maakt een "grapje", haha" En als hij doorgaat met bijdehand te doen, dan moet je als politie optreden, wil je niet je laatste restje gezag verliezen.

Maar in welke mate dat optreden te verantwoorden is, en in welke mate dat optreden dubieus is, lijkt me een lastige kwestie, en daar gaat in Nederland de - onafhankelijke - rechter over. Gelukkig maar.

Dr_Johnson | 26-11-17 | 16:50

Joe is een gewoon woord in de spreektaal en betekent ja.
Zoals in: *Zet je de vuilnisbak even buiten? Joe!*

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 12:27

Justitie is al 30 jaar stuk.

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 12:25 | 1

Het wordt tijd voor joestitie. Joe!

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 12:30

Bas, ik wil best meegaan met de tijd, maar dat "Joe" spreek ik dat uit als "Djoo" zoals Joe Walsh of als "Joe" zoals Joep Meloen? Just asking.

superjan | 26-11-17 | 12:22 | 1

Joehoe. Joe spreek je net zo uit als koe, maar dan met een j.

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 12:28

Als mij dat allemaal zou zijn overkomen wat in het sectierapport staat dan zou mijn stressniveau ook flink gestegen zijn.

steekmug | 26-11-17 | 12:22 | 2

Het geeft eerder aan hoe bizar deze man zich heeft verzet, en maakt duidelijk dat het voor je gezondheid beter is om dat niet te doen.. Stel... ze laten hem lopen en en even later "pief paf poef". Dan was de wereld te klein omdat de politie dacht dat hij een grapje maakte over zijn vuurwapen.

Tjemig | 26-11-17 | 12:42

Tjemig | 26-11-17 | 12:42
Tja, de man vocht voor zijn leven, wanneer hij vertrouwen om niet te zeggen respect in en voor deze 'agenten' zou hebben gehad zou hij zich misschien wel minder hebben verzet.
Respect voor hen heeft de politie stelselmatig afgebroken.
Dat wordt nog minder wanneer de agenten straks keppeltjes kruisjes of boeka's gaan dragen.

BosrandDirk | 26-11-17 | 13:16

Dit soort agressieve agenten kunnen we missen als kiespijn, een politieagent moet in elke situatie nuchter blijven en nooit vervallen tot dit soort straatvechtersmentaliteit, hij moet correct blijven, in elke situatie en nooit in paniek raken.
Agenten krijgen beslist een terdege opleiding, tijdens die opleiding zal blijken welke mensen geschikt of ongeschikt zijn om dit soort functie aan te kunnen.
Politieagenten moeten vertrouwen wekken bij burgers, dan krijgen ze respect, wanneer ik het sectierapport lees hebben deze agenten zich gedragen als beesten, totaal respectloos, daarmee ondermijnen ze het vertrouwen van mensen in de politie en schaden het respect voor de hele politiemacht op een uiterst nadelige wijze.
[X] - Heel erg ongeschikt!!!

BosrandDirk | 26-11-17 | 12:18 | 7

Wat gegeten wordt is dat een paar dagen ervoor een zware aanslag had plaatsgevonden in het buitenland. Vervolgens gaat er een geinponum roepen dat hij een pipa heeft tussen een grote mensenmassa. Vervolgens verzet geinponum zich hevig tijdens aanhouding. Vervolgens gaat verzet van geinponum over in doodsstrijd en dat laatste is niet opgevallen door agenten.

Rotterdammert1965 | 26-11-17 | 13:12

Wahahaha ongeschikter dan jij vind je ze bijna niet koekwaus.

WayneGretzky*99* | 26-11-17 | 13:18

Goed gezien WayneGretzky*99*, ik ben dan ook geen agent, u wél?

BosrandDirk | 26-11-17 | 13:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Zoveel schrijffouten. Hebben ze soms tegen Paternotte gezegd, pardon gezegt, dat zijn stukjes meer op die van Feynmann moeten lijken en heeft hij dat verkeerd begrepen?
Inhoudelijk gelukkig net zo belabberd als altijd, mosterd na de maaltijd en slechts bedoeld om zo veel mogelijk reacties te ontlokken. Joe!

spanarchist | 26-11-17 | 12:16 | 1

LOL. Twee beledigingen voor de prijs van een. Maar Feynman is met slechts één enkele n op het eind.

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 12:38

Die Mitch was een stuk stront schijnt het. Maar ik heb wat vechtsportervaring en ik weet zeker dat je niet zo snel iemand zo erg toetakelt, een gebroken strottehoofd moet wel expres zijn, hoop dat het niet zo is

Bokito ergo sum | 26-11-17 | 12:15 | 2

En wie weet welke middelen hij in zn bloed had ten tijde van.

Kruisruiker | 26-11-17 | 12:17

Klopt dus ook niet, strottehoofd was niet gebroken althans volgens tweets belleman. Tongbeentje dan weer wel

MarcS | 26-11-17 | 12:51

De blokkadefriezen zijn er met de haren bijgesleept overigens. Hernriques was een hufterige antiliaan met een hekel aan nederlanders, er lopen in nederland tientallen oorlogsmisdadigers rond MET een uitkering, en ga zo maar door. En bas maar aanschuren en aanschurken tegen de gevestigde orde, terwijl het pluche zachtkens zijn ballen kietelt.

De Briemusketier | 26-11-17 | 12:14

Buitenhof bespreekt nu de "Slag om Dokkum", Bas. r wordt schande gesproken van wat dat racistische witte tuig gedaan heeft.

Schoorsteenveger | 26-11-17 | 12:13 | 9

Na de man met de pukkel, het meisken met de roode lippen. Ik ben al weer vergeten waar het over ging, maar wat een rode lippen zeg.

De Briemusketier | 26-11-17 | 12:35

Wat een dramatische uitzending, VARA ten top.

gato | 26-11-17 | 12:37

Hahaha als zelfs Cohen het licht gaat zien...

HoogToontje | 26-11-17 | 12:49
▼ 6 antwoorden verborgen

Wanneer een burgemeester een vergunning afgeeft voor een demonstratie tegen een kinderfeest, midden tussen de kinderen, dan is dat tegen de regels van het Verdrag voor de Rechten van het Kind!
Artikel 3.1.: Bij alle maatregelen betreffende kinderen, ongeacht of deze worden genomen door openbare of particuliere instellingen voor maatschappelijk welzijn of door rechterlijke instanties, bestuurlijke autoriteiten of wetgevende lichamen, vormen de belangen van het kind de eerste overweging.
De mensen op de straat die vanuit 'gezond verstand' redeneren hebben dat ook al honderden keren aangegeven: "Je gaat toch niet demonstreren tussen de kinderen..."
Als je als burgemeester dan tòch een vergunning gaat afgeven moet je gewoon ophoepelen! En waar was de Kinderombudsvrouw in deze!?!

Aristotalloss | 26-11-17 | 12:10 | 2

Exact, de burgers hebben de steken opgepakt die de burgemeester heeft laten vallen.

Durkmans | 26-11-17 | 12:22

Geen speld tussen te krijgen... 'joe!'

Rest In Privacy | 26-11-17 | 12:55

Maar goed, met Joe doe joe wel weer Ronflonflon herleven en daarvoor kan ik joe niet dankbaar genoeg zijn. En om bij Jacques Plafond te blijven, de Nederlandse rechtsstaat kan goed worden samengevat met twee woorden: "erg he?"

skoftig | 26-11-17 | 12:10

Keek op de week is weer terug, maar dat eerste was leuk en satire.
Wat wij nu zien is gewoon pure horror geworden en in andere niet beschaafde landen had er al lang de pleuris uitgebroken maar het dunne laagje vernis van beschaving bladerd zienderogend af.
Wat rest is de hel.

Johan_Voorhaar | 26-11-17 | 12:08

Mensen in de politiek zijn ook maar mensen en die doen vooral domme dingen.

MeneerGuggenheimer | 26-11-17 | 12:07

Mitch overduidelijk moedwillig gesloopt? Afgaande op het verhaal van de familie wel natuurlijk. En ik wil best geloven dat het OM en betrokken agenten elkaar de hand boven het hoofd houden in dit soort gevallen. Maar dat een rechter daar in meegaat geloof ik niet zo snel. Misschien was het allemaal wat minder overduidelijk dan we denken.

Dat zulk blokkadetuig een demonstratie weet te voorkomen is op zich niet zo best, maar let wel: het ging niet om een gewone tegendemonstratie naast een gewone demonstratie, maar georganiseerde aandachttrekkerij bij een kinderfeestje. Iets dat in eerdere gevallen ook al uit de hand is gelopen. Zie de blokkeerFriezen niet als activisten, maar als een ordedienst bij een feest die ongewenste gasten buiten houdt. De burgemeester had die anti-Piet demo nooit op die tijd en plaats mogen toestaan. En tenslotte: de krokodillentranen op Joop hierover zijn als nectar op onze tong. Die lui heb ik trouwens nog nooit gehoord over het democratisch recht van de CD en Pegida; het was en is standaard modus operandi van Antifa om met gewelddadige tegendemonstraties extreem-rechts hun recht te ontzeggen. Dreigen was vaak al genoeg om een burgemeester met opgelucht hart de vergunning door te doen scheuren.

Een ISIS-terrorist in Amsterdam? Het zullen er wel meer zijn; je houdt ze namelijk toch niet allemaal tegen. Niet met bootjes of muren. Ook niet door overal camera's met gezichtsherkenning op te hangen, al maak je daar je trefkans wel wat hoger mee. Lijkt je dat een goede maatregel?

Kom op Bas, je kan beter. Dat verhaal van Wilder snijdt wel hout, was daar dan ingedoken om ons te vertellen waarom er nog niet zo'n proces is gestart, in plaats van deze enkele constatering. Want hoewel daar misschien ook een goede reden voor is, vindt ik dat wel oprecht raar.

Muxje | 26-11-17 | 12:06

Geen enkel probleem met de blokkade ten aanzien van de demonstratie tegen de agressie van activisten. Alleen maar toe te juichen. Volgens mij hebben boeren dat in het verleden of andere actievoerders dit middel ook regelmatig toegepast (langzaam rijdend). Hier heb ik nooit iemand over gehoord. Ook het OM niet. Maar nu het een paar agressie activisten betreft, hebben we het ineens over recht op demonstratie. Selectieve verontwaardiging..

De Evangelist | 26-11-17 | 12:06 | 1

Vindt ook niet dat demonstreren tijdens een sinterklaas optocht gepast is. Had van tevoren al verboden moeten zijn. Wat wilden ze dan bereiken? Op tv komen omdat de NOS al aanwezig is en ze hysterisch schreeuwend afgevoerd worden met een busje.

Ca12ny | 26-11-17 | 12:10

Met een taser was er niks aan de hand geweest

RonnieKray | 26-11-17 | 12:05 | 1

Vergeet de sleepnetwet niet.

Is dit nog nieuws? | 26-11-17 | 12:39

Wat is de “Joe” nou weer? De nieuwste straattaal?

Bigi Bana Boy | 26-11-17 | 12:04 | 3

Inderdaad, geen idee wat dat moet voorstellen.

Rest In Privacy | 26-11-17 | 12:52

Net zoals Rapper Sjors zegt: Yeah, let’s goow!

Bakkeleures | 26-11-17 | 13:04

Uitspraak van Jacqes Plafond (Wim T. Schippers). Zo omzeilde Jacques het probleem wanneer hij nou moest vous- of tutoyeren. Bijv. "Wat heb joe gegeten gisteren?" Humor om te lachen, als je er van houd tenminste.

Voorjaarsmoe | 26-11-17 | 13:21

Nou Bas, je gooit wel alles op 1 hoop alszijnde kromme rechtstaat; van zware mishandeling met de dood tot gevolg tot aan autopech op de snelweg waar net een oude stinkende dieselbus aan kwam tuffen met een groep van 120 'demonstranten', op weg om enkele tientallen baby's, peuters en kleuters de trauma van hun leven te bezorgen met hun vreedzame mars (contradictio in terminis b.t.w)..

Ja, voor die 15 stuks 'blokkadetuig' heb ik veel en veel meer begrip dat zij het heft in eigen handen nam om trauma's bij jonge kinderen te voorkomen. Begrip voor 10 gezagsdragers om met fors geweld een man 'kalttestellen' niet.
Dat Sylvana nu weer alle aandacht wil hebben en krijgt omdat ze enkele haat mailtjes en twitterberichtjes ontvangt in deze aankomende donkere stormachtige herfstmaanden ontkracht weer volop de aandacht voor ongelooflijke haatmails en doodsbedreigingen aan het adres van een politicus, Die daar het hele jaar door en al jaren lang nooit geen aandacht voor heeft gevraagd..
Als we de discriminatie vlag mogen hijsen... dat kan in deze volop!

fikkieblijf! | 26-11-17 | 12:03

De vraag is dan ook wat de kernactiviteit van het justitieapparaat is. Anders dan veel idealisten naief verwachten heeft het maar weinig met opsporing en gerechtigheid te maken.
Dat is hooguuit de marketingsaus waarmee het product aan de man is gebracht.
.
De kernactiviteit van vuiligheid en justitie is “herding the cows on the taxfarm”. De grootste prioriteit is het rustig houden van de koeien met de grootste opbrengst. Komen die koeien in opstand dan is de farm verloren. De paar geiten die sowieso buiten de kudde vallen zijn hooguit bijvangst.

Glasgow Argus | 26-11-17 | 12:03

In veel andere landen wordt je gelijk neergeschoten als je naar de politie roept dat je een gun hebt.
Hier probeert de politie het anders op te lossen, met fatale afloop deze keer.
Het gaat natuurlijk ook vaak wel goed maar het blijft treurig.

Kruisruiker | 26-11-17 | 12:01

moetwillig ?

FasiscovanJole | 26-11-17 | 12:01

Voor mijn gevoel is de rechtspraak teveel gericht op het weer zo snel mogelijk terugbrengen van de dader in de maatschappij, maar gelukkig ben ik nog niet bij de rechter geweest. Zonder de exacte omstandigheden te kennen, is het moeilijk oordelen.

Mannes | 26-11-17 | 12:00

Wie zegt dat die neef de waarheid spreekt? Ik vind het erg ongeloofwaardig dat wanneer Mitch inderdaad deze verwondingen had, de lijkschouwer en de rechter zeggen dat de doodsoorzaak niet aan de agenten is te wijten.

Rheia | 26-11-17 | 11:59 | 2

Volgens mij heeft de rechter nog geen uitspraag gedaan!

broodje gezond | 26-11-17 | 12:37

Zoals altijd hebben de lijkschouwers afhankelijk van hun opdrachtgever uiteenlopende verklaringen. Het gebroken tongbeentje is volgens pathalogen in het algemeen geen aanwijzing. Als je een lijk iets verkeerd tilt, breekt dat ding al.

MarcS | 26-11-17 | 12:49

Dat er iets verschrikkelijk mis is met de rechtsstaat hier in Nederland is al jaren overduidelijk. Ik vind dit topic nu niet echt iets bijdragen. Een beetje zielige opsomming van dingen, maar verder voegt het in de discussie helemaal niets toe. Beetje jammer, ik vind het een beetje snel afgeraffeld stukje omdat het moet.

Ruikbaard | 26-11-17 | 11:55

Ik weet niet of het tuig was die Friezen die de snelweg hadden geblokkeerd tegen die anti zwarte piet demonstranten; maar ze hadden wel een punt: nl. een oud traditioneel kinderfeest niet door een hoop zeurpieten (blank, zwart, m,v,x) te laten bederven Paternotte...

EA 827 | 26-11-17 | 11:54 | 4

Een demonstratie bovendien, die oproept tot ethnocide!

Ruler | 26-11-17 | 12:05

Te laten komen zodat je óf alsnog bij de daadwerkelijke intocht kan zijn, óf geweigerd wordt en vervolgens op hoge toon kunnen zeiken over het institutionele racisme van de Friezen.

Muxje | 26-11-17 | 12:08

Je kunt een lange lijst van wegblokkade's door de jaren heen aanleggen, en dan zul je zien dat zelden of nooit van tuig werd gesproken, behalve als een bepaalde groepering tot vervelens toe door bleef blokkeren, zoals die zeurpieten door blijven zeuren. En als het al ooit tot veroordelingen kwam, dan bleef het bij 'verstoring van de openbare orde'. Burgerlijke ongehoorzaamheid heette dat al snel, of boerenprotest, en we hadden er allemaal best wel een beetje begrip voor. En die rechtsstaat, die bleef echt wel overeind.
Overigens, als we het dan gaan veroordelen vanwege het gevaar voor mede-weggebruikers, kunnen we dan ook die levensgevaarlijke achtervolgingen door de politie in de discussie betrekken? Of die flitsteams die op de meest onmogelijke plaatsen gaan staan?

Schoorsteenveger | 26-11-17 | 12:10
▼ 1 antwoord verborgen

De verwording van de Rechtstaat, de erodering van het rechtsgevoel, je democratie naar de kloten. Dat krijg je er gratis bij als de heersende klasse, 2% van de bevolking, afscheid heeft genomen van de resterende 98% belastingbetalers.

De Briemusketier | 26-11-17 | 11:53

De Politie is ook niet consequent.

De ene keer kun je gemakkelijk uitschelden en belachelijk maken.
Ze, met een op hol geslagen groepje, uit je wijk verjagen.
Zodat je achteraf stoer kunt praten over de angst in de ogen van de politie.

De andere keer willen ze je arresteren en handboeien omdoen.
En als je je dan blijft verzetten, totdat het licht uitgaat (je wilt voor je familie en vrienden natuurlijk niet laten zien dat je je snel overgeeft), dan zeggen ze dat ze er niets aan kunnen doen.

Ik pleit voor een politie waarbij iedereen weet dat je er niet mee moet spotten en al helemaal geen grote tegen opzetten. Als je klachten hebt dan dien je ze maar in, in 3-voud op het bureau; 1 voor de politie, 1 voor je advocaat en 1 voor jezelf.

Arausio | 26-11-17 | 11:53 | 2

Daar kan ik het wel mee eens zijn. Meer die volgen?

lovekila | 26-11-17 | 12:52

In Nederland is de politie je vriend. In Spanje moet je niet fukken met de kit, dan zit je bont en blauw een nachtje in de lik. Geweldsmonopilie is er niet alleen bij de politie, ook bij allerlei groepen tuig die blijkbaar ook gewoon hun gang kunnen gaan of waarvan de nabestaanden met succes het handelen van de agenten laten berechten. Waanzin. Maar de overheid kiest er wel voor om vanuit het struweel hardrijders te beboeten: 80% waarvan minder dan 10km/uur te hard. Dan weet ik waar de prioriteiten liggen, je zal er maar werken...

Bakkeleures | 26-11-17 | 13:03

Wat is " Joe " ! ?

Bergbloempje | 26-11-17 | 11:52 | 2

Een loodgieter?

knutsel_ | 26-11-17 | 11:55

Cocker?
Dood!

Ars Vivendi | 26-11-17 | 11:57

Daar heb ik van de week op een verjaarsdagfeestje twee oud-politiemannen over bevraagd. Dat ze em gesloopt hebben, soit. Hij bood weerstand, en dan neemt het toe te passen geweld toe. Maarr: toen lag Mitch daar voor half dood, en toen, op dat moment hebben ze nagelaten om die dingen te doen om de man z'n leven te redden. Ik vroeg aan m'n familie, word er bij de politie dan geen cursus levensreddend handelen gegeven? Jawel, werd er schoorvoetend toegegeven. Waarom deden die mannen daar dan niets? En dan krijg je, van twee oud-politiemensen, hele vreemde antwoorden.

hotnot | 26-11-17 | 11:48 | 4

Oh ja, gewoon nietszeggende antwoorden. Dat 't zo moeilijk was om em stil te krijgen. Maar daar ging 't mij niet om. Daarna, wat er daarna gebeurde, dat is ze aan te rekenen.
Voor mij is het gewoon belangrijk, dat iemand die gewond is geraakt, bij wat voor gebeurtenis ook, medische zorg krijgt. Je laat toch ook niet iemand op straat liggen na een aanrijding?

hotnot | 26-11-17 | 12:06

Helemaal juist. Los van wat je kan denken over de dubieuze aanleiding en het gebruikte geweld is het het handelen achteraf, alsmede het liegen dat hij pas achteraf in de bus onwel werd terwijl de videobeelden duidelijk een ander beeld schetsen, dat laakbaar is.

Pierre Tombal | 26-11-17 | 12:39

Nou, volgens HB01, was training nekklem op zijn minst karig. Ook zeiden HB01/HB02 dat de ehbo cursus, minimalistisch was en is.

MarcS | 26-11-17 | 12:46
▼ 1 antwoord verborgen

Beetje een mand met appels, peren en ander fruit, Bas.

Schoorsteenveger | 26-11-17 | 11:47

Hoe dat allemaal kan?
Heel gewoon, omdat wij dat zelf willen; we hebben er zelf voor gekozen in het stemhokje toch?!
En dat gaat bij de volgende verkiezingen wéér gebeuren is mijn verwachting.
Stemvee is kennelijk intens dom, blind en onverantwoordelijk.

Theemutz | 26-11-17 | 11:45 | 3

"En dat gaat bij de volgende verkiezingen wéér gebeuren is mijn verwachting."
Tenenkrommend, als je elke keer een identieke uitslag voorbij ziet komen. Of doorkrijgt met hoeveel moeite ze proberen partijen die een ongewenst hoger aantal stemmen hebben gekregen de gang naar het Paarse Pluche te blokkeren.

Litsehimmel | 26-11-17 | 11:48

We ? Hou mij daarbuiten , ik niet.

Bergbloempje | 26-11-17 | 11:53

Stemmen is al lang niet meer het middel om dit te voorkomen. De "heren" hebben al lang alle backdoors van onze democratie gevonden. Je krijgt nooit wat je stemt zodra het hen niet bevalt.

doskabouter | 26-11-17 | 13:26

Ja, heeft Bas het sectierapport ook gezien? Ik vermoed dat het allemaal flink aangedikt is. Maar dan nog, had Henriquez zich gedragen/niet continu verzet was er niets gebeurd. 0 medelijden.
En blokkadetuig? Waren zij er niet geweest had dat walgelijk KOZP volk staan te krijsen tegen kinderen. 0 medelijden.

TheBigKirth | 26-11-17 | 11:45 | 3

Als die burgemeester deze anti pieten een podium geeft moet je het heft in eigen hand nemen. Simpel. Opgelost.

3xminder | 26-11-17 | 12:37

Ik heb de zaak wat gevolgd, de overdrijving m.b.t. strot is evident.

MarcS | 26-11-17 | 12:44

U mist het punt betreft het blokkadetuig.

maSs | 26-11-17 | 15:21

#jesuisblokkadetuig

kaasfondue | 26-11-17 | 11:44 | 2

Jesuispolitie

3xminder | 26-11-17 | 12:34

Jesuiscontreschreewendearubaan

3xminder | 26-11-17 | 12:35

Er staan in NL hogere straffen op het niet betalen van belastingen en boetes dan op het mishandelen, verkrachten en vermoorden van mensen. Dan weet u ook meteen waar de prioriteiten van de overheid liggen.

Mastermattie | 26-11-17 | 11:43 | 1

De overheid heeft een herijkking nodig, waar de prioriteit niet langer meer ligt op het plukken van de Nederlandse burger (voor bankiers en Zuid-Europa om de schijn van succesvolle Nederlandse export naar die landen te kunnen wekken, en voor subsidieslurpende Gutmenschen die de strijkstok amechtig omhelzen), maar de enige prioriteit die een gezonde overheid heeft weer te eerbiedigen: de veiligheidsketen.

tipo | 26-11-17 | 11:49

Wijlen Wim Kan zei het al: "We zijn gek, maar je merkt het niet omdat we het allemaal zijn."
Ik krijg steeds meer de neiging om dit knettergek geworden land, ja zelfs het continent te verlaten en me ergens op een onbewoond eiland in de Zuid-Pacific te gaan vestigen.

Brulboei_61SB | 26-11-17 | 11:40

Dit even zonder de feiten te willen bagataliseren (want het is natuurlijk een afschuwelijk voorval) maar het ellendige is dat dit een direct resultaat is van het Gedoog-Allochtone-Relschoppers-Want-Ze-Zijn-BLIJ! beleid dat m.n. in Den Haag zegeviert. De frustratie onder de plaatselijke politie is inmiddels zo groot dat du moment ze 'mogen ingrijpen' dit met overmatig geweld gebeurt. Het is in feite een kleine versie van de moorden door Amerikaanse soldaten tijdens de bevrijding van Dachau en het My Lai incident in Vietnam.
Iets met kruik, water en barsten.

Litsehimmel | 26-11-17 | 11:39

Ollongren's vertrekpunt? Nou, wat dacht je van Schiphol? Aankomstpunt Stockholm Airport?

VeelTeSteil | 26-11-17 | 11:38

Alleen maar Hippies van PvdA/GL en D66 bij dat O.M.

liegende lippen | 26-11-17 | 11:38

Schreeuwen dat je een wapen hebt en je kansloos gaan verzetten tegen je arrest met een overmacht aan cops werkt ook niet in je voordeel, zijn dood is een onnodige, al was hij zelf de onnozele.

Plorkface | 26-11-17 | 11:37 | 5

@Brulboei,

Wie is wij dan?
Jij gaat mij toch niet vertellen dat er nog
iemand bij jou in je rukbunkertje leeft!

Plorkface | 26-11-17 | 12:20

Mitch heeft zich niet verzet. Hij probeerde te ademen.

Lewis Lewinsky | 26-11-17 | 12:21

Dat `schreeuwde` Henriquez niet. Hij stelde dat hij OOK een wapen had. De context is belangrijk hier en deze wordt angstvallig onder de pet gehouden om deze blunderende agenten te beschermen. De vraag die hier gesteld moet worden is: hoezo OOK? Wat waren die agenten aan het doen om zo'n opmerking naar zich toe geslingerd te krijgen? En dan ook nog het Michael Jacksontje missen dat Henriquez daarbij maakte.

Pierre Tombal | 26-11-17 | 12:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Ongelooflijk dacht eerst dat het alleen een klunzen rear naked choke was, als dit niet de popo was...

Pedro el Negro | 26-11-17 | 11:36 | 4

Ben niet de persoon om dit te zeggen maa jewjitsu jewjitsu

Pedro el Negro | 26-11-17 | 11:42

Popo limburg 10 sterrren

Pedro el Negro | 26-11-17 | 11:44

Dit zijn social sleepwet praktijken btw

Pedro el Negro | 26-11-17 | 12:22
▼ 1 antwoord verborgen

Tja wie betaald bepaald. Zoiets? En idd zoals Kaas al zegt, meer meer meer EU is de oplossing! *sarcasmemodus uit

Rooddraakje | 26-11-17 | 11:35

Anders worden er geen euri's meer verdient aan toerisme enz. en staan we er slecht voor in de opgeslotengevangen statistiek.

van stampij | 26-11-17 | 11:35

Je moet eens een waxinelichtje gooien naar de gouden koets, of een linkse rakker met een witte onderbroek die een jonge vrouw aanrand. Of wellicht een psychopaat die twee puberende meiden verkracht en ontmaagd met veel geweld. Of een dronken Pool die een gezin kapotrijdt, met in de achterzak een hele rij aan boetes vanwege te hard rijden.

Vertel me dan wat er scheelt aan de rechtstaat.

Dit is gewoon oud nieuws... het is al jaren stuk in Nederland. Wij hebben een omwenteling nodig.

Statler en Waldorf | 26-11-17 | 11:35

Waarom vermelden jullie er niet bij dat 1. Mitch meerdere malen riep 'ik heb een wapen, 2. Hij schopte beet en sloeg naar de agenten, 3. Zij aangaven dat als hij zich rustig hield zij ook minder geweld zouden gebruiken. Denken jullie dat die agenten dit soort zaken voor de lol doen. Keer op keer bedreigt worden voor die 2000-2500 euro per maand, volcontinu? Als Mitch zich normaal gedragen had, had hij gewoon nog in leven geweest. Dat is het hele klinische en eerlijke feit. Ongeacht de krokodillentranen van de familie.

JosephKluns | 26-11-17 | 11:34 | 13

Aan allen, lees voor Mitch, maroc, hoe zou het dan verlopen zijn??
Ik weet het antwoordt wel, en nu jullie.

watmagjenogwel | 26-11-17 | 13:45

Doodsoorzaak blijft wat mij betreft, dood door eigen schuld... het zal mij absoluut niet overkomen!

old_dirty | 26-11-17 | 16:36

Ik weet wie die Mitch was, hij kwam altijd bij iemand bij mij in de buurt, die was net zo'n criminele klootzak.

Necramonium | 26-11-17 | 23:01
▼ 10 antwoorden verborgen

Moetwillig? Heeft ie dat nuchter geschreven?

Kameroudste | 26-11-17 | 11:34

"Bijdehant"? "Moetwillig"? Really?

Godnondejusdorange | 26-11-17 | 11:34 | 3

Ja die ook nog. 't Is ernstich.

Kameroudste | 26-11-17 | 11:35

Om over de dt-fouten in de tegels onder het stukje maar te zwijgen :)

knutsel_ | 26-11-17 | 11:44

Ik denk dat Bas gisteren een kopstootje extra heeft gekregen van Thierry en zijn cheerleaders.

Guido | 26-11-17 | 11:59

Soms is een t een d of andersom, voor de rest kudos

RonnieKray | 26-11-17 | 11:34

Is gewoon niet opportuun, weet je.....

nu is het | 26-11-17 | 11:34

Weet je wat... we hebben Openbaar Ministerie nodig vanuit de EU

If iets niet werkt goto EU
Repeat

Kaas de Vies | 26-11-17 | 11:32 | 2

geduld! nog een paar maandjes.. als het EU leger in werking kan treden..

fikkieblijf! | 26-11-17 | 12:08

... else nexit

Het Licht | 26-11-17 | 13:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland