Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Handige vuistregels voor verwarrende tijden

Culturele Inquisitie! Publieke podia vullen zich met beroepsdrammers, professionele slachtoffers, kwetSJW's en aanverwante aanmatigende aarsgaten die met invalide argumenten hun eigen incompetentie om wat van hun leven te maken op anderen afschuiven.

We zitten dringend verlegen om een beetje verzet tegen zoveel regressie & repressie maar ja, gezond verstand is fascisme dus wat mag je eigenlijk nog wél? Hier, grijp je vast aan deze bundeling van onze beste stijlloze tips. Doe er je voordeel mee, of niet, maar laat je vooral niet gek maken door Volkskrant en Van Jole, door Laroes en GroenLinks of door feministen en salafisme. Kijk eens uit het raam. Hysterie is echt nog altijd de uitzondering. Hier wat suggesties om het van je af te laten glijden. Tip 1: Zie maar.

Gebruik zonnebrand maar draag binnenshuis geen zonnebril. Flirten is geen seksisme. Kijk niet naar het NOS Journaal. Eet nooit dürüm van 2,50 of pizza’s onder de 5 piek. Goeie series zijn beter dan de meeste boeken. Neem pakketjes aan voor je buren, maar voel je niet verplicht om naar de straatbarbecue te gaan. Slavernij is niet jouw schuld. Spaar voor regendagen. De vrije markt is niet heilig maar subsidie is meestal wel een zwaktebod.

Gebedsruimtes horen niet op een universiteit of op de werkvloer, zeker niet in een bibliotheek en ook niet in een gemeentehuis. Hooguit op een luchthaven. Drink wijn na bier of andersom, maar niet door elkaar. Zoek alternatieve mediageluiden maar hoed je voor de aluhoedjes. Prijs je gelukkig als je niet weet wat BZV, TVOH of HHB betekent. Vraag je niet altijd alles af. De bestseller top 10 bestaat voor 90 procent uit rotzooi. 

Luister naar Sam Harris en muziek uit de sixties. Uiterlijke kenmerken zijn de eerste trigger bij een confrontatie. Dat maakt een sneer niet meteen racisme, een botte opmerking geen discriminatie en een lompe quote geen vrouwenhaat. Slechte grappen zijn alleen dat: slechte grappen. Ga lekker op wereldreis maar val ons niet lastig met je schijtvervelende coming of age gezeik. Je bent niet bijzonder, alleen voor je moeder.

Slaap uit. Lees alle kranten maar geloof niet alles wat je in de krant leest. Kijk zo min mogelijk televisie. Staar gerust naar goeie borsten maar hou je ongevraagde complimentjes lekker voor je. Zwarte Piet is geen racisme maar van een beetje aanpassen gaat ook niemand dood. Koop alleen eieren met code nul. Vermijd toneelschooldocenten. De meeste toneelschoolscholieren trouwens ook.

Gebruik drugs maar hou je hoofd er bij. Beoordeel mensen niet op hun huidskleur of geslacht. Ga niet mee in het denken van mensen die dat wel doen, het is een race naar de bodem. Democratie is geen speeltje van de elite. Eis hem op, of raak hem voorgoed kwijt. De vrijheid van meningsuiting is ook bedoeld om goedkope verontwaardiging te kotsen over mensen die hun meningsuiting vrij gebruiken. Kijk zo veel mogelijk oorlogsfilms. Docu's ook.

Columns en cartoons die niet schuren of scherpslijpen, zijn zinloos. Ook politici staan primair in dienst van zichzelf. Hun best interest is zelden het jouwe. Een beetje fatshamen is niet fout, overgewicht is uitermate ongezond. Groet je kassière. En doe die telefoon weg. Wees ongeduldig maar erger je niet aan bejaarden. Settle for less als het minder gedoe geeft. Niet alles is een wedstrijd maar blijf geen eeuwige toeschouwer. Verwar de EU niet met democratie. Fuck brand safety

Alles voor de “maar” is een leugen. Vrijheid van geest is het allerhoogste. Alles is bespreekbaar. Niets is uitgesloten. Uiteindelijk komt altijd alles goed. What’s right is right. Een betegelde voortuin is geen milieumisdaad maar een kwestie van persoonlijke smaak en onderhoudsgemak. Blijf van mensen af die niet door je aangeraakt willen worden. Knuppels horen in het hoenderhok. Rook, of rook niet, maar elektrische sigaretten zijn fucking sneu. De lieve vrede geeft meestal een ijzige sfeer.

Confrontatie is de belangrijkste voorwaarde voor progressie. Een kater heb je altijd zelf verdiend. Meet met één maat. Laat je geen schuldgevoel aanpraten maar besef dat je wel schuld kan hebben. Lees eens een boek maar niet als het als verplichting voelt. Niets zo zinloos als zeuren over het weer (en de meeste regen valt toch naast je). Islamofobie bestaat niet. Kweek meer dikke huid. Bilderberg is geen complot. Chemtrails zijn condens. Hillary is geen hagedis.

Stel hoge eisen. Let op details. Ruim je kamer op. Voor elke liter vergaarde vrijheid is minstens tien liter bloed vergoten. Zorg dat je niet rood kunt staan. Neem geen kinderen als je daar geen zin in hebt. Laat je geen schuldgevoel aanpraten door mensen die hun eigen positie louter willen verbeteren door anderen omlaag te trekken. Laat je niet uitmaken voor iets wat je niet bent. Het is OK om je ongemakkelijk te voelen bij de aanblik van boerka’s.

Leer nee zeggen. Leer nee accepteren. Zeiken over de toon is een teken van onmacht. Word af en toe goed dronken. Neem een hond maar neem dat besluit niet te licht. Onderbouw je standpunten maar accepteer geen bevraging van je moraal door mensen die zich vrienden noemen. Zie baaldagen als een beloning voor goed gedrag. Uitblinkers verdienen aanmoediging. Megatalenten mogen een beetje gek doen. 

Nooit twitteren met een ochtendhumeur. Wel facebooken als je dronken bent. Een tweede plaats verdient geen hoofdprijs. Wees gerust een lul maar hou hem wel in je broek. Je onderbuik is een betere raadgever dan de Volkskrant. Wat je niet hebt, kun je niet uitgeven. Loop niet op eieren. 
Fatsoen is een variabele en geen norm. Ga nooit met je vuist onder je kin op de foto. Kweek geen pratende kut, niemand komt er mee weg.

Uit je vrijheid in vrijheid. Lees stukken waar je het niet mee eens bent. Minder Marokkanen is een legitieme wens. Net als minder voetbalhooligans, minder telefonische verkopers en minder boze ooms. BN’ers zijn niet de morele maat der dingen. Geniet van hun kunstjes maar negeer daarbuiten al hun uitspraken. Seks mag vrijblijvend zijn. Scheld gerust met ziektes als dat oplucht, maar kijk vervolgens niet raar op als toehoorders daar boos van worden.

Weet dat een half uur na een aanslag, ontploffing of grote ramp 90% van de informatiestroom uit fake news bestaat. Feminisme is alleen progressief als het een achterstand probeert weg te werken die nog niet door bestaande wetgeving wordt opgelost. Geef alleen aan goede doelen waar je zelf een goed gevoel bij hebt. Beledigd zijn is een keuze. Hou een open geest maar ken je grenzen. Teken bloksnorretjes op alles. 

Geloof gerust dat de aarde opwarmt, geloof ook dat de mens daar schuld aan heeft, maar geloof nooit dat de mens het kan tegenhouden. Religie is niet vrijgesteld van kritiek, evenmin als andere slechte ideeën. Chartaal geld is meer waard dan giraal geld. Op internet is een appel heel vaak een banaan. En andersom. Plak je webcam af. Leg je telefoon neer tijdens het rijden, ook op de fiets.

Islam is een verzameling religieuze overtuigingen die niet gevrijwaard zijn van kritiek. Altruïsme bestaat niet. Eet vlees maar denk na over de herkomst. Islam is geen vreedzame religie, noch een religie van vrede. Volg geen valse profeten, vooral niet als ze hoge toegangsprijzen vragen voor hun praatjes. Goed doen mag beloond worden. Laat mensen in hun waarde maar hun ideeën en overtuigingen zeker niet.

Radicale opvattingen zijn pas gevaarlijk als ze aanstekelijk werken. Reverse image search altijd alle nieuwsfoto’s. Verstand zit in het midden. Wees lief voor dieren. Kies je eigen publiek. Trap er niet in. Vegetarisch barbecueën is zinloos. Zet je fiets altijd ergens aan vast. Niets hoeft. Paarden wel. Negeer vrijblijvend alle adviezen. We zijn je moeder niet.

Reaguursels

Inloggen

Vrijheid van godsdienst is geen vrijbrief om afwijkend en afkeurend gedrag te mogen vertonen

toko senang1 | 25-10-17 | 19:45
-weggejorist-
OrdeNaChaos | 25-10-17 | 16:25

Mooi stuk, alleen Hillary géén hagedis? Even de proofreader kietelen aub!

Lompiedompie | 25-10-17 | 15:45

Wat betreft alternatieve media. Wel: Dave Cullen, Joe Rogan, PJW, Molyneux, Steven Crowder, Milo, PragerU en Tommy Robinson. Niet: Alex Jones, Rossen, Pownews, Ezra Levant en Richard Spencer. Graag gedaan.

His Lordship | 25-10-17 | 13:24

"Bilderberg is geen complot."

Kan dit bewezen worden? Ik denk van niet, ze houden immers geheim waar ze over spreken.

Peter_K | 25-10-17 | 13:11
-weggejorist-
blikjegrolsch | 25-10-17 | 12:59
-weggejorist-
Een paard | 25-10-17 | 12:27

Van Rossem is top.

outdoor | 25-10-17 | 12:15

Hmm toch wel hoog gehalte van tegeltjeswijsheid. En van doe normaal, ben je al gek genoeg. Gehalte "een beetje gek is goed maar wordt niet getikt". Tja.

Trouwen "minder Marokkanen" is géén legitieme wens, wat Marokaaazijn kun je niet vergelijken met een beroep, een emotie (boos) of een delict (hooligan). Alleen zieke of puberale breinen durven dat logica te noemen. Het staat gvd in het wetboek onder discriminatie (afkomst: waar iemand vandaan komt of uit geboren is). Mag je niet mee eens zijn maar straf krijg je wel zolang je de wet niet kan aanpassen als minderheidje. Sorry hoor. Boehoehoe. Huil maar lekker uit.

GeenAccount | 25-10-17 | 11:44

Het eerste bericht waarvan ik vandaag een glimlach krijg. Nadat ik alle kranten had gelezen.

Anno Niem facebook | 25-10-17 | 11:16

Er moet kennelijk een misverstand uit de weg geruimd worden bij de nieuwe eigenaren van TMG over de sociaalculturele oriëntatie van GeenStijl. Mijn bijval hebben jullie. Dit uitgewoonde land schreeuwt om activistische journalistiek, om reanimatie van ‘t gezond verstand. GeenStijl is (met TPO) het échte nieuwe Vrij Nederland. Met Van Rossem als de nieuwe Joop van Tijn. Ik zie hem nog wel een keer met een van de prinsessen in een hooiberg liggen.

Bieslander | 25-10-17 | 11:14

Uitgeprint in posterformaat. THX

larie | 25-10-17 | 10:50

He, na al die jaren staat mijn al vaker genoemde en gelinkte en zeer geliefde 'sunscreen' in de main post. Mooi hoor.
Advies is trouwens een vorm van nostalgie. Het is het opnieuw inpakken van een oud idee om dat vervolgens te verkopen voor meer dan het waard is...

Alquest | 25-10-17 | 10:40

Huh? Van Rossem, heb je nou je testament geschreven? Want dit klinkt wel heel erg als "Redemption song", met al die imperatieven.
Je hebt toch geen rare plannen he?

Lefgozer | 25-10-17 | 10:03
-weggejorist-
ceadomile | 25-10-17 | 10:01

Ik ben een verwarde man.
Een van mijn ankers is; in de nacht van 31/12 op 01/01 lekker lang opblijven, oliebolletje eten, om 0:00 glaasje champagne proosten op het nieuwe jaar en dan snel naar buiten vuurwerk afsteken, oh nee wacht......
Huh?

D-Fens_1963 | 25-10-17 | 09:56

Holy shit! Dit komt extreem nauw overeen met hoe ik in t leven sta, op t nemen van de hond na... ik ga dit op een poster laten drukken.

ventilatiesysteem | 25-10-17 | 09:53

Overigens is "handige vuistregels" homo-onvriendelijk

skoftig | 25-10-17 | 09:52

"Lees alle kranten maar geloof niet alles wat je in de krant leest." Hier gaat het fout. Net zoals je ook geen loskruipende zwarte mamba's als huisdier moet nemen, moeten kranten weg en de tv uit. Onvoorwaardelijk en voorgoed.

skoftig | 25-10-17 | 09:52

"Blijf van mensen af die niet door je aangeraakt willen worden."
Inderdaad! Als vrouw wil ik je best wel een hand geven, meestal, voor de rest blijf je van mij af! Dus géén 'vriendelijk' handje op mijn schouder, géén over mij heen hangen om mee te kijken op mijn beeldscherm, een knuffel als ik jarig ben wil ik al helemaal niet van je hebben!

ZwarteDag | 25-10-17 | 09:45 | 2

koortslipcreme opdoen met je verjaardag en oudjaar. gegarandeerd succes met afstand houden

zeiksmurf | 25-10-17 | 10:13

"Kort en pittig" kapsel nemen, een legging, en iedere dag 4 schepjes suiker in je koffie, dan heb je gegarandeerd nergens last van.

Xirdalan | 25-10-17 | 10:15

Dat jullie hier nou weer 'invalide' gebruiken vind ik als gehandicapte best wel weer nodeloos kwetsend. Waar is dat hoekje waarin ik ff zielig kan en mág zijn?

Sandronique | 25-10-17 | 09:16

Het 'nemen van kinderen' is gelukkig nog steeds strafbaar in NL, ook als je daar wel zin in hebt.

indernaad_datisjuist | 25-10-17 | 09:13

Kunnen we dit niet gewoon als regeerakkoord krijgen?

The_Black_Knight | 25-10-17 | 09:09

Alles wat je “met z’n allen” moet doen is per definitie ruk.

Franque | 25-10-17 | 09:09

nooit twitteren. (ook niet met een ochtendhumeur)

Cousin Eddie | 25-10-17 | 09:07

Goede boeken zijn altijd beter dan de beste series.

frisenfruitig | 25-10-17 | 08:58

Hilly is wel een hagedis.

ZureJoop | 25-10-17 | 08:54

En dat allemaal binnen 24 uur.

Xirdalan | 25-10-17 | 10:14

Een "verzameling religieuze overtuigingen" is enkelvoud. Hieruit mag u overigens opmaken dat ik verder weinig tot geen relevante kritiek heb op de rest.

J.Morika | 25-10-17 | 08:46

Uitprinten, in een ringbandje en "Bijbel" erop zetten.

PikinhetBlik | 25-10-17 | 08:45

Deze gaat in de bookmark :)

GebakkenEieren | 25-10-17 | 08:44

Sorry, ben afgehaakt bij 'Zwarte Piet is geen racisme, maar van een beetje aanpassen... '. Als Zwarte Piet geen racisme is, waarom zouden we hem dan aanpassen? We gaan de Kerst toch ook niet 'een beetje aanpassen' ofzo?

mental K | 25-10-17 | 08:44 | 2

Je past jezelluf met de jaren toch ook aan? Mag ik hopen...

Sandronique | 25-10-17 | 09:14

Aanpassen heeft al plaatsgevonden, Piet is lief tegenwoordig en praat geen surinaams meer.
Klaar met aanpassen, genoeg geweest.

Nuchternederland | 25-10-17 | 10:31

Was iedereen maar zo nuchter.

Nuchternederland | 25-10-17 | 08:42

"Alles voor de “maar” is bullshit."

Ontkracht deze tip niet de eerste helft van zo ongeveer alle zinnen uit dit stukje ;-)?

satuka | 25-10-17 | 08:39

Zo, dit zet in mijn hoofd alle tellers weer even op nul. Fantastisch stuk!

SoepKip | 25-10-17 | 08:31

persoonlijk zit ik te wachten hoe men trump en wilders de schuld gaat geven van misbruik in de links leunende mode en filmwereld, laat staat de naar links omgekieperde academische wereld.

hoorde vanmorgen femke h in haar hoedanigheid als baas over gehandicapten opsluiten beweren dat misbruikers weggehouden worden bij daders maar dat 60% vrouwen en 25 mannen slachtoffer waren rekenkundig lastig lijkt me

pantera | 25-10-17 | 08:27

Alles voor de “maar” is bullshit. Kan zijn dat ik nog niet wakker ben maar moet het niet zijn: Alles na de "maar" is bullishit? Bijvoorbeeld: Ik ben voor vvm "maar" en dan komt de bullshit.

Basil Fawlty | 25-10-17 | 08:23 | 5

Een kop koffie doet altijd goed, maar het is vooral een verschil in definitie: bullshit als een slecht argument vs bullshit als leugen

E-Burke | 25-10-17 | 09:17

In dit voorbeeld is dus hetgeen voor de maar, " Ik ben voor Vvm" de bullshit die je spuwt omdat ie daarna de reden geeft waarom je dat eigenlijk niet bent

Haddem | 25-10-17 | 09:34

Oeps, zelf ook de pagina niet herladen alvorens een reactie te geven. Was al gezegd dus

Haddem | 25-10-17 | 09:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Kortom het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid.Trust me i am the sunscreen.

xiuxiu | 25-10-17 | 08:20 | 1

ik kreeg ook dat subscreen gevoel bij dit stuk.

Où est Charlie? | 25-10-17 | 09:41

Dit op een T Shirt!
Geweldig.

keestelpro | 25-10-17 | 08:08

Prima lijst. Helaas werk ik in het onderwijs, waar een soort alternatieve realiteit lijkt te heersen.

<Rant> Voorbeeld: liep eergister een toch al kleine personeelskamer in, die tot mijn verbazing volledig gevuld bleek met jeugd. De Intern Begeleider was er een lesje rekenen aan het geven. Op mijn gemompelde:"godsamme, wat een drukte' kwam ze 's middags terug. Mocht niet. Stel je voor, ik had het woord godsamme gebruikt.
En gister kwam ze me vertellen dat ze mijn kwaliteitskaart gaat invullen. Ofwel, zij bepaalt of ik goed functioneer.
Onderwijs is failliet.
</Rant>

EEnzame SchizofrEEN | 25-10-17 | 07:56 | 2

Wat een NSB/inquisitie cultuur zeg! Ik voel met u mee.

keestelpro | 25-10-17 | 08:09

het ging mis bij Vrouwenkiesrecht

clickspaan | 25-10-17 | 10:55

"Rook, of rook niet, maar elektrische sigaretten zijn fucking sneu."
Sinds kort aan de damper en ein-de-lijk van het roken af. Wat een opluchting.
Blij dat ik sneu ben. :)

atheïstisch stemvee | 25-10-17 | 07:51 | 5

Voor mij (en anderen) een verschil tussen dag en nacht. Wat jij vindt is niet zo relevant.

atheïstisch stemvee | 25-10-17 | 07:59

EEnzame SchizofrEEN | 25-10-17 | 07:58
Genoeg informatie te vinden op Acvoda of dampforum. Lees je in en trek je eigen conclusies. Discussies hierover zijn vrij zinloos.

atheïstisch stemvee | 25-10-17 | 08:04

Gebruik zelf ook een damper,doordat er geen rommel in zit om je verslaafd te houden ga je vanzelf al minder roken.
heb dus tabak smaak en verder niets,is dus net een gewone peuk,begon met 12 mg en nu gebruik ik 5 mg nicotine.
Was/ben een zware roker,nooit kon ik er vanaf komen,maar dit is echt goed spul.

Roger-Rabbit | 25-10-17 | 08:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Maak je sterk voor correcte spelling, maar sterph.

doedeljantje | 25-10-17 | 07:37

Ik moet niks.

GroningX | 25-10-17 | 07:15 | 1

poepen moet

Où est Charlie? | 25-10-17 | 09:44

Redelijk goedmakertje.

Rest In Privacy | 25-10-17 | 07:11

Het is current-year "Lees alle kranten" is heel erg 1960. Bijna alle kranten zijn van linkse signatuur en nog erger dan het staats journaal. Dit zijn Bianca en Peter ze hebben een kapperzaak vlak bij het Parool "Lezen jullie nog kranten", om maar een NOS journaal itemtje te doen.

GerMonster | 25-10-17 | 06:59

Neem niet iedereen serieus. Minderheden dienen niet onder de voet te worden gelopen, maar de mening van een minderheid is niet per definitie belangrijker dan de mening van de massa.

Sjeik-Sjotum | 25-10-17 | 06:59 | 2

Deze heb ik even genoteerd. Bedankt!

Apotheker_uit_Aleppo | 25-10-17 | 07:47

Ja +1

GebakkenEieren | 25-10-17 | 08:44

Beetje veel op de vroege ochtend... maar wel iets genuanceerder dan veel uitingen hier.
Dank daarvoor.

mallekater | 25-10-17 | 06:46

Ben niet met alles in dit stuk eens, maar ik heb lang geleden voor mezelf leren denken - en ik denk dat dat eigenlijk de boodschap is.

Rest In Privacy | 25-10-17 | 06:24

Ga je ons verlaten Van Rossem?
Muziekje erbij
www.youtube.com/ watch?v=KU4mrTwWafE

Organische evolutie | 25-10-17 | 05:02
-weggejorist-
dezenicknameisbezet | 25-10-17 | 04:49

Pfff van Rossem petje af. Top stuk.

Rdock | 25-10-17 | 04:19

Nice! Maar dit is toch niet stiekem alvast je testament hè, Van Rossem? GS drijft op je, hoeveel ik sommige andere stukjes ook waardeer.. Oh en Nee, van Zwarte piet blijf je af! ;)

VP732 | 25-10-17 | 02:55

De tering Van Rossem. Wat een lijst, bedankt. Doorwrocht mens zijn zoals dit, het is niet voor iedereen weggelegd, maar ik gun het wel iedereen.

Ebert de R | 25-10-17 | 02:50

OffT:
Moneygram en eenzelfde geldtransacties constant op het nieuws nu.
Justitie loopt jaren achter.
Tegenwoordig:
Prepay master/visacard opwaarderen bij Gwk tot 5k zonder melding. Pincode en pasje opsturen naar Colombia en hupsakkee..
opnemen door een handlanger bij geldautomaat.. Herhaling constant mogelijk.
Idd Justitie loopt jaren achter?

Dr. Frambozenjam | 25-10-17 | 01:57 | 5

check anders cashpaspoort?

Dr. Frambozenjam | 25-10-17 | 02:33

Ow dat verbaast me.

miko | 25-10-17 | 02:35

Beste Miko,
dat verbaast mij ook echt. Ik heb het toeval als een zware lood op mij!!

Dr. Frambozenjam | 25-10-17 | 02:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Van Rossum for predikant. Goede truc om je eigen politieke stokpaardjes te vermengen met huis-tuin-en-keuken-wijsheden. Zo lijkt het net of je politieke stokpaardjes er toe doen. Wel een beetje laat om 18 jaar na dato met een parodie te komen.

MultiPlex | 25-10-17 | 01:31

Snap niet dat het er niet tussenstaat: Sprokkel geen hout op de sabbat!

RickTheDick | 25-10-17 | 01:25 | 3

Wie ging in tegen deze wettische/in nood te hanteren ten goede bate van een algemeen nut?

Dr. Frambozenjam | 25-10-17 | 01:50

Heere Jezus!

RickTheDick | 25-10-17 | 02:11

Ook u is verlossing naderbij!!

Dr. Frambozenjam | 25-10-17 | 02:13

Goed peplempte Keelchakra van Rossum!

Dr. Frambozenjam | 25-10-17 | 01:15

Als je dan toch tv kijkt, zoveel mogelijk BBC4 voor docu’s, AMC voor klassieke films (vandaag Richard III gezien... A horse, a horse, my kingdom for a horse...) en Comedy Central voor South Park. Dan blijf je geestelijk redelijk stabiel.
Voor de rest: Netflix. Blijf weg van nieuws en talking heads, anders dan een update bulletin van 5 minuutjes. Geloof niemand op z’n blauwe ogen of grote tieten, of het tegendeel daarvan.

Mooi stuk verder. En een aardige video. Ik heb ook nog eentje in de aanbieding...
www.youtube.com/watch?v=NRPz3dAx3yg

Stormageddon | 25-10-17 | 01:04

“Lees alle kranten”.
Heb ik meer dan 40 jaar (beroepshalve) gedaan.
Nu dat niet meer hoeft, doe ik dat niet meer en ben ik veel gelukkiger. En, belangrijker: veel beter in staat om mijn mening te laten vormen door Gezond Verstand in plaats van door politiek correcte kramp.
ALLE kranten zijn links,of op zijn minst door de linkse tijdgeest van de afgelopen 45 jaar aangetast.

Peter Emile | 25-10-17 | 00:51 | 2

Ben je al aan het rammen op die eenzame bokzak op je sportschool?

RickTheDick | 25-10-17 | 00:54

@ RickTheDick:
Nog niet, nee. Bij navraag vernam ik dat als je op die boksbal wil rammen, dat alleen mag onder (betaalde) begeleiding van een personal trainer. Dat wordt me vooralsnog te duur. Maar ik overweeg om een tweedehandsje aan te schaffen met toebehoren en die gewoon bij mij op zolder te hangen.

Peter Emile | 25-10-17 | 02:09

Bedankt Mona.
En inderdaad, Hillary is geen hagedis. Wel een kikker.

RickTheDick | 25-10-17 | 00:45

Niet slecht van Rossem, niet slecht!

Mather | 25-10-17 | 00:35

Ik zuip, vloek,rook, en gedraag mij als een botte klootzak tijdens saaie kut verjaardagen. Ik luister Slipknot en Barbara streisand. Ik ben lief voor mijn moedertje en haar vriendinnen. Bij onrecht beuk ik er op los. Ook verzorg ik zwaar verstandelijk beperkte mensen. Ik ben prima in balans.

Audiomind | 25-10-17 | 00:23 | 1

Aha, zelfverzorging. Daar heb ik bewondering voor. En allemaal zonder begeleiding?

Graaf van Egmont | 25-10-17 | 00:27

Gebruik je gezonde Hollandse verstand,word moslim en ga als een mongool geiten ketsen in een dorre woestijn, zeg dat alle ongelovige slecht en minderwaardig zijn ,naar goed Marcel van Dam gebruik,en de aarde zal vrucht voort brengen..

gelukzoeker | 25-10-17 | 00:19

Aannames zijn de moeder van alle cluster fuck ups

Kladderadatsch | 25-10-17 | 00:14

Genoten, Van Rossem heeft z'n draai gevonden de afgelopen weken!

Mocro070 | 25-10-17 | 00:09

Overigens als je deze tekst op muziek zet heb je vervelend nummer dat niemand wil horen.

knutsel_ | 25-10-17 | 00:05

Heeft van Rossem nu alle tegels tegels van me in de afgelopen 13 jaar samengevat? Heel goed.

knutsel_ | 25-10-17 | 00:00

Kijk , dat scheelt weer een jaargang Readers Digest doorbladeren voor de leuke tegeltjes, bedankt !

nemeton | 24-10-17 | 23:58

Waar zijn de T-shirts en posters hiervan te koop? Briljant.

lpp | 24-10-17 | 23:56

In alle landen waar de "niet blanken" de baas zijn is het een teringzooi. Naarmate ons "witte werelddeel" verkleurt, ontstaan bij ons getto's, armoede en chaos.
Naarmate het mislukken van de multiculturele samenleving duidelijker verworden de argumenten van de voorstanders van deze multiculturele samenleving tot vergif.
Voorbeeld: Toen ik jong was had de leraar maatschappijleer het over "imperialisme". De verderfelijke neiging van het grootkapitaal om over de hele wereld te heersen. Deze term is in onbruik geraakt. Nu wordt gesproken over "globalisering". Wereldwijde samenwerking in combinatie met vrije migratie. Iedereen dezelfde kansen, dus eerlijker kan niet.
En daar klopt geen donder van. Globalisering pakt alleen goed uit voor de rijken, sterken en slechten. In vergelijk met het imperialisme blijkt dat de zelfde multinationals de zelfde dingen doen met hetzelfde resultaat.
Dit is slechts één voorbeeld, maar zo zijn er vele. En naarmate de tijd vordert nemen de tegenstellingen toe. Totdat de bom barst.

Orakel1958 | 24-10-17 | 23:49 | 4

Huidskleur gaat hier niet over huidskleur, maar de teringzooi waar het voor staat. Japanners hebben ook een huidskleur, maar maken er geen teringzooi van. Integendeel zelfs.

Graaf van Egmont | 25-10-17 | 00:26

Singapore word niet echt geleid door blanken en men regelt het toch maar op zo een klein kuteilandje.

miko | 25-10-17 | 02:04

Japan.

Barre_de_k | 25-10-17 | 07:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kan me in alle vuistregels vinden. Alleen ruim ik niet mijn huis vaak genoeg op, ik hou van een chaotische bende. Als ik me ergens ongemakkelijk bij voel dan is het wel een steriel symmetrische omgeving.

XaleX_2 | 24-10-17 | 23:49

Geen dag zonder Bach. Noch zonder een verhaaltje van Toon Tellegen.

JTKDM | 24-10-17 | 23:41

Een column om uit te printen en in te lijsten en landelijk uit te delen want gezond verstand en weerbaarheid zijn hard nodig maar worden steeds schaarser.

frisenfruitig | 24-10-17 | 23:36

Pulk in je neus in een volle kamer. Laat een scheet in diezelfde volle kamer als het echt nodig is.

Graaf van Egmont | 24-10-17 | 23:34 | 1

Als het een goede was, is de kamer niet meer vol en heb je alle ruimte.

Graaf van Egmont | 24-10-17 | 23:35

En gratis bestaat niet.

CoJoNes | 24-10-17 | 23:33

.... vertrouw niemand.

CoJoNes | 24-10-17 | 23:32

Oudje maar onthouden, komt een keer van pas: Don’t sit with your reet in the prikkeldreed!

Dagdief | 24-10-17 | 23:32

Drink niet meer dan dat je dorst hebt. (Huntelaar)

echtpaul | 24-10-17 | 23:26 | 2

Of drink flink door totdat je omvalt, dan houdt het ook vanzelf op.

echtpaul | 24-10-17 | 23:27

Lees Geen Stijl maar drink met mate.

Rest In Privacy | 24-10-17 | 23:28

Dat was beter dan de troonrede dit jaar.

Mariah_Thierry | 24-10-17 | 23:21

Be nice

Rest In Privacy | 24-10-17 | 23:11

Ik twijfel of ik racistisch ben. Ik kon vanmiddag niet één zwart land bedenken waar het goed gaat. Dan bekruipt mij het gevoel dat er toch wel iets aan de hand is met die mensen. Ik laat me graag overtuigen van het tegendeel want ik ben liever geen racist.

hustler01 | 24-10-17 | 23:11 | 3

De meeste negers die ik ken hebben geen moeite met Zwarte Piet en/of discriminatie. Maar dat is dus persoonlijk, hè?

Analia von Solmsch | 24-10-17 | 23:20

"Goed" is een subjectief begrip

Panos88 | 25-10-17 | 00:26

@Analia von solmsch
wat vroeg je dan aan hun? ''Hey neger hedde ge ook moeite met van die zwarte pieten enzo?''

Tgroenekroontje | 25-10-17 | 07:28

De Gemiddelde Reaguurder, mijzelf incluis, is toch veel te eigenwijs om zich iets aan te trekken van dit soort belerende two-step oneliners.

jemagookniksmeer | 24-10-17 | 23:06

Prachtig dit.

OhmyGod666 | 24-10-17 | 23:03

"Kweek geen pratende kut, niemand komt er mee weg."

1 iemand wel, Walter White

TedAnusprik | 24-10-17 | 23:01 | 4

Lievvv hebber van een pratende kut ( op een man m/m weliswaar) je moet niet op iedere slak zout leggen. Strekking van het stuk, ook)

Analia von Solmsch | 24-10-17 | 23:16

Ze zeggen dat het zo lekker zacht schuurt en prikkelt. Maar dat heb ik van horen zeggen.

chicago river | 24-10-17 | 23:41

Vind 'kut' een ongelooflijk vies woord. Alsof je werkt in een restaurant en iemand roept, ' gooi die ouwe kut nog even in de container.Echt, zo voel ik dat. Ik ben gevoelig, ik weet.
Wat is er mis met een pussy, poesje, lippies, kittige knopjes, zuigknopjes? Nou?

chicago river | 24-10-17 | 23:48
▼ 1 antwoord verborgen

Wees lief voor Frans Timmermans en stuur een fles wijn naar Juncker.

Jan Dribbel | 24-10-17 | 22:59 | 1

Je kunt ook te ver gaan, ik ga geen moordenaars knuffelen, of zo.

Analia von Solmsch | 24-10-17 | 23:24

Wees trouw aan jezelf. Luister naar je innerlijk gevoel. Wees lief voor jezelf en de ander. Ga niet mee in verkooppraatjes. Don't believe the hype. Sta vroeg op, ga vroeg naar bed. Gooi met sneeuwballen. Gooi met bladeren. Don't look back in anger. Vergeet niet te genieten.

mozaard | 24-10-17 | 22:54

Samengevat komt dat neer op gezond verstand.

frisenfruitig | 24-10-17 | 22:54

Goeie. Zo is het. Plus:
Only worry about things you have in your control.

Masturwasbeert | 24-10-17 | 22:52 | 2

Weet je wat het ook is: als ik jouw 'Plus' in jouw plemp tiep als 'PIus' zijn de dingen die je onder controle wilt hebben far beyond control. DOE ER IETS AAN.

chicago river | 24-10-17 | 22:59

pius (kleine i) zou zich omdraaien in zijn graf.

chicago river | 24-10-17 | 23:00

"Alleen exacte wetenschappers zijn wetenschappers, anderen zijn eventueel academici te noemen."

Panos88 | 24-10-17 | 22:47

Begin geen politiek revolutionaire beweging op het moment dat het electoraat daar nog niet ontvankelijk voor is.

HaatbaardKnipper | 24-10-17 | 22:45 | 1

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Voorhoede, weet je wel.

Analia von Solmsch | 24-10-17 | 23:26

Mooi boekje, Van Rossem.

De Vrijlansier | 24-10-17 | 22:43

Hoog 'moeten' gehalte. Dat zo hoog prediken is een kunst. Zo hoog tot de einder en wie weet wel verder. Komt dus niks van terecht.
.

chicago river | 24-10-17 | 22:43

‘Take care of yourself and each other’

P-unit | 24-10-17 | 22:43

Mooi stukje, behalve de jaren '60 muziek. Dat is de bron van alle kwaad. Deze muziek wordt alleen nog maar ge-exploiteert en is de oorzaak van de mentaliteit van de baby boomers. Ga daarom voor klassieke muziek. Ook de moderne klassieke muziek. Serieus. Net als moeilijke boeken, toneel, ballet en olijven, moet je klassieke muziek leren waarderen. Het is een ontdekkingstocht, geen gemakkelijk in het gehoor liggende simpel gejengel.

watergeus | 24-10-17 | 22:43 | 1

Dan maken we er gewoon de jaren 80 muziek van, Tevreden nu.

gato | 25-10-17 | 08:48

Vuistregels dienen kort en bondig te zijn. Dit is een predikatie van oud gereformeerde proporties.

der_feldwebel | 24-10-17 | 22:39

Amen,.. enneuh.. toch benieuwd... BZV, TVOH of HHB

horsteknots | 24-10-17 | 22:38 | 1

ach zo... tja.. ik no tievie here.

horsteknots | 24-10-17 | 22:40

Puik stukkie van Rossum. Kudo's

Rest In Privacy | 24-10-17 | 22:37

Wees vertrouwd en vertrouw niemand.

A.Men | 24-10-17 | 22:37

soooheeee, iets teveel marcheerpoeder gehad van rossem? Verder fantastisch hoor maar het is weer eens een deeglap voor na tienen!

Cobalt bomb | 24-10-17 | 22:37

Mooi opstel V.Rossem.
Opstel is opbouwend epistel.
LiefZijnVoorElkaar. (Maar mag niet jezelf of anderen verdedigen van het dredded departement)
- the needs of the one consider the needs of the many
- Niet de gele sneeuw opeten.

hallevvezool | 24-10-17 | 22:36

Eten,Drinken en Seks alles met mate evenals je op tijd te ontspannen dat is net zo goed als te werken,maar vooral weet te genieten, maar neem wel je verantwoording.

Geevee | 24-10-17 | 22:35

Wear Sunscreen
By Mary Schmich of the Chicago Tribune
--
Ladies and gentlemen of the class of '98: Wear sunscreen.
--
If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it. The long-term benefits of sunscreen have been proved by scientists whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience. I will dispense this advice now.
--
Enjoy the power and beauty of your youth. Oh, never mind. You will not understand the power and beauty of your youth until they've faded. But trust me, in 20 years, you'll look back at photos of yourself and recall in a way you can't grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked. You are not as fat as you imagine.
--
www.planetgary.com/sunscreen.htm

Mark_D_NL | 24-10-17 | 22:35 | 1
-weggejorist-
pulp_fiction | 24-10-17 | 22:54

Mijn kinderen krijgen er twee:
- Zelf nadenken;
- Niet bang zijn.

Rest In Privacy | 24-10-17 | 22:35

Bekijk op Youtube alles waar Ben Shapiro, Dinesh d'Souza en Lauren Southern in voorkomen.

raskol | 24-10-17 | 22:35

Mensen lijden niet door gebeurtenissen en andere mensen, maar alleen door hun eigen opvattingen daarover EPICTETUS
Stoïcijnse levenskunst door Miriam van Reijen

halve pinda | 24-10-17 | 22:34 | 1

Of de vertaling van zijn Zakboekje door Hein van Dolen en Charles Hupperts. Kost maar een tientje. En als dat zelfs te veel is, is er een gratis pdf in het NL onder de Griekse titel Encheiridion.

Vergelijkbare wijsheid is te vinden in de Persoonlijke Notities van keizer Marcus Aurelius.

JTKDM | 24-10-17 | 23:35

Of luister naar de No AgendaShow.
Voor je geestelijke gezondheid.

Pimp my Voortuin | 24-10-17 | 22:33

Ageer tegen rode broeken - en de mannen die ze dragen.

bisbisbis | 24-10-17 | 22:29 | 1
-weggejorist-
pulp_fiction | 24-10-17 | 22:55

"Chartaal geld is meer waard dan giraal geld."

Koop gewoon goud en zilver.

Azubi | 24-10-17 | 22:29

Even een punt van de orde. Zentgraaf, Mosterd en Van Rossem. Heerlijke proza. Zentgraaf soms ook zo liederlijk en onbegrepen geniaal. Mosterd heerlijk sarcastisch. Ik houd er echt van.

Maar met al die longreads, verandert er hier wel is op GS. Het was altijd al scherp, maar wel snel en to-the-point.

Ik lees de onderbouwingen en de opinietjes in het weekend wel, de plaatselijke azijnbode en de Elsevier, liefst tijdens de stoelgang op de WC. Met alle liefde voeg ik daar een GS-feuilleton aan toe en ik wil er zelfs best voor betalen... Maar moet dit nu allemaal hier nu zo?
...
Sorry hoor, maar gekunstelde en complexe long read zijn ondertussen meer regel dan uitzondering.

Rommelende Onderbuik | 24-10-17 | 22:27 | 3

Je HOEFT het niet te lezen.

marcoplarco | 24-10-17 | 22:36

marcoplarco | 24-10-17 | 22:36
Ik heb het ook niet gelezen, Wat is uw punt? Dat u mijn punt niet begrijpt?

Rommelende Onderbuik | 24-10-17 | 22:58

Had je het wel gelezen, dan had je er toch een vrij ondeugend topic in kunnen lezen.. je hebt het spreekwoord "two wriogs don't make a right" - dit zou een variatie kunnen wezen '100 rights don't mend a wrong'.. Waar het hele proces van Wilders over gaat is kan je zeggen 'minder minder minder Marokkanen' - precies vandaag het hoger beroep, precies waar het om gaat, een hele bevolkingsgroep - hier geboren en getogen, verantwoordelijk stellen voor de daden van een klein deel. Dat is wel degelijk anders dan voetbalhooligans en minder kan ook als een oproep/rechtvaardiging voor achterstellen/ wegpesten van een hele bevolkingsgroep worden opgevat.. (de achterban van Wilders zijn niet noodzakelijk allemaal taalgoochellaars of mensen die dat soort opmerkingen zelf van nuances gaan voorzien). Geert-Jan Knoops had er zelf misschien nog op kunnen komen, zo'n topic waarin dat toch als salon-fähig wordt gepresenteerd. (ik natuurlijk weer de party-pooper die daarop hapt.. in een sub-draadje dan.. verder staan er wel dingen die om in te lijsten zijn inderdaad)

nickolaas | 25-10-17 | 03:49

Ja kudt, dat past nooit meer op één tegeltje.

Conan de Rabarber | 24-10-17 | 22:26

Van Rossem, het is okay.
Je mag de Jordan Peterson video's wegklikken.
Je hebt de draak verslagen en je vader gered.
Je bent net als Pinokkio van vlees en bloed geworden.
Het is okay, je kan vanaf nu de existentiële leegte achter je laten en daarmee ook de preken zoals hierboven.
Dank je wel voor alles en wie je bent en vergeet niet: het is okay en het komt goed.

Barre_de_k | 24-10-17 | 22:24

Twee opmerkingen; 1. vraag je altijd ALLES af. Dat maakt het verschil tussen ons en apen. En 2. neem geen hond als je niet op het platte land woont. Verder mooi rijtje voor zieltjes die net van school komen. De wereld is kut, probeer 'm niet nóg kutter te maken.

Rest In Privacy | 24-10-17 | 22:24

Verfrissend: Het Nieuw(st)e Testament op 4 A4tjes. Stijlvol en niet kwetsend.

crk | 24-10-17 | 22:24 | 1
-weggejorist-
pulp_fiction | 24-10-17 | 22:56

Ik doe meen ik alles in Van Rossum's epistel al
hoewel ik me in de praktijk beperk tot de sneren en botte opmerkingen

Tobi | 24-10-17 | 22:24

Huh? Het is vandaag toch niet 1 januari?

Pierre Tombal | 24-10-17 | 22:22

Ik kijk expres nooit NOS, lees geen Volkskant en ken Van Jole niet eens. Wat is mijn leven mooi. Ik hoor er nooit iemand over zaken praten waar GS steeds zo boos om wordt. Gewoon negeren. Vroeger was de tip bij ergenissen: er zit een uitknop aan je tv.

Pislinq | 24-10-17 | 22:22 | 1

Die uit knop zit er volgens mij nog steeds op,ook op je telefoon en lees alleen wat je goed vind!

Geevee | 24-10-17 | 22:29

Amen

HypodePipo | 24-10-17 | 22:20

Ga vrijwilligerswerk doen in een verzorgingstehuis. Geniet van de blijdschap van de oudjes.

dysdiadochokinese | 24-10-17 | 22:20

Stem [Partij] als dat je een goed gevoel geeft en zeik niet over andermans keuze.

Raskahn | 24-10-17 | 22:19 | 2

Maar geen vvd, de anti-democratie:
Wij weten wel wat goed voor U is.

Analia von Solmsch | 24-10-17 | 22:23

@Raskahn
Dat gezeik over andermans (politieke) keuze is in de praktijk
vrijwel altijd niet van 'ons' afkomstig, maar van die linkse deugerts
die niet tegen een andere mening kunnen

Tobi | 24-10-17 | 22:27

En help oude mensen met oversteken verdomme.En zet je autocorrect in je hersenen uit.

van stampij | 24-10-17 | 22:19

"... Uiteindelijk komt altijd alles goed. ..." Misschien, maar het zou wel prettig zijn als dat 'uiteindelijk' niet betekent dat we eerst jaren in een hel moeten leven. Dus daarom: hakken in het zand en geen millimeter van je terrein prijs geven. Laat je de kaas niet van het brood eten! Vrijheid is niet vanzelfsprekend; het moet meestal met een heel scherp zwaard bevochten worden!

Aristotalloss | 24-10-17 | 22:16

'Beoordeel mensen niet op hun huidskleur of geslacht' - ik hou nu eenmaal van het Kaukasische type, met met een fijne grote onbesneden lul.
In bed zal ik je de tering profileren, dat dan weer wel.

Analia von Solmsch | 24-10-17 | 22:16

"Een beetje fatshamen is niet fout, overgewicht is uitermate ongezond."
Werkelijk Rossum? Ga jij nu ook al in dat gezeik mee??
tofuvreters en wortelknagers moeten het allemaal zelf weten net zo goed als een brierzuipende kapsolon vreter het ook zelf moet weten. Gaat hij eerder dood,en?
We zijn toch al met teveel dus iedereen die zich vroeger de kist in wil zuipen,vreten,spuiten,roken moet dat helemaal zelf weten. Wat zeg ik? Aanmoedigen!!!

miko | 24-10-17 | 22:14 | 4

Hier heb je zeker wel een punt, point and laugh is toegestaan , ook bij egotrippende tofukleiers.

Cobalt bomb | 24-10-17 | 22:42

@steekmug
Hahahahha

Franque | 25-10-17 | 09:08
▼ 1 antwoord verborgen

Wear sunscreen.

Jos Tiebent | 24-10-17 | 22:13 | 1

Emigreer.

Tuborg øl | 24-10-17 | 22:12

1tip maar?

rifraf | 24-10-17 | 22:09

Tijd voor een stevig conflict met weigerende flappentap, lege supermarkten, weigerende kranen en dite stroom en gas. Eens kijken of al die ziek, zwak en misselijke kunstenaars met bijzondere plassers nog steeda zo raar praten als dat niet meer op kosten van een ander kan.

Slappe soepstengels. Je zou er bijna op hopen.

Denkhetnjet | 24-10-17 | 22:08 | 3

Slappe soepstengels? Rubberen stoeptegels zul je bedoelen.
Daar is alles mis mee.
Hangmat voor de lui-mens.
Als dan basisinkomen.

Analia von Solmsch | 24-10-17 | 22:20

Make it so!

Cobalt bomb | 24-10-17 | 22:43

Krijg het mn bek haast niet uit... maar een poosje onvrijwillig vasten wast de mond en scherpt de geest behoorlijk rap en voila, kunnen die handen ook ineens weer werk uitvoeren.

Denkhetnjet | 24-10-17 | 23:39

Das gvd een prachtig stuk. Traantje wegpinken doet.
Drink bier, gewoon omdat het kan. Zorg voor jezelf en val andere mensen niet lastig.

Zathras | 24-10-17 | 22:07

Ok, lees Derrida, deconstruction of the subject. Een ogen opener en een bron voor de liberalen. Ken je vijanden.

LifeCatcher | 24-10-17 | 22:05

Ik hanteer één regel: gezond verstand.

Rollins | 24-10-17 | 22:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl