achtergrond

Geenstijl

BREEK - Catalaanse President: "Referendum heeft recht op onafhankelijke Republiek gewonnen"

In een serie van vijf tweets vat de Catalaanse president Carles Puigdemont‏ zijn aan de Catalanen gerichtte televisie-toespraak samen . Dit laat zich vertalen door Google-translate ruwweg vertalen als:

"Ik bedank u, dat u de wereld in de beleefdheid van een vreedzame bevolking  die zich tegen onderdrukking heeft verzet, onderwezen heeft. De Spaanse staat heeft vandaag een beschamende pagina in de geschiedenis van zijn relatie met Catalonië geschreven, en dat is helaas niet de eerste keer. De Catalaanse situatie als gevolg van onverschilligheid, onderdrukking en vijandigheid is niet langer een interne affaire. Catalonië heeft vandaag een referendum gewonnen. Wij hebben recht op vrijheid om in vrijheid en vrede te leven, buiten een staat die dit belemmerd. Op deze dag van hoop en lijden hebben de burgers van Catalonië een onafhankelijke staat gewonnen, in de vorm van een Republiek."

Nou, daar laten we die Spaanse kragen maar even een nachtje over slapen. En dan zien we u morgen weer. Net als Timmerfrans, want die spreekt toch alle talen? Er komt vooralsnog weinig uit.

Hoi

\

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.