achtergrond

Geenstijl

Teken voor een referendum over de stasi-SLEEPWET

Den Haag gaat Gestapo met de nieuwe sleepwet. Er kan zelfs een DNA databank uit voortkomen. 1984 kruipt elk jaar dichterbij, zien we ook aan de online censuur. Lees & teken voor een referendum.

Tekst overgenomen van sleepwet.nl:

Met deze wet (de gehele wet is hier te vinden) wordt het vanaf 2018 mogelijk voor de inlichtingendiensten (de AIVD en de MIVD) om op grote schaal online communicatie en informatie verwerven, ook van onschuldige burgers. Daarnaast wordt het in sommige gevallen mogelijk toegang te krijgen tot databases van andere instanties. Al deze informatie kan, zelfs zonder het analyseren ervan, gedeeld worden met buitenlandse inlichtingendiensten. Er mag een geheime DNA databank worden begonnen waar iedere burger in terecht kan komen. Ook mogen de geheime diensten alle geautomatiseerde apparaten hacken (bijvoorbeeld uw telefoon, computer, smart-tv en pacemaker). 

Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer. Omdat de sleepwet dusdanig grote gevolgen heeft voor de vrijheid van burgers zou deze niet zonder een referendum aangenomen mogen worden.

Referendum? Altijd een goed idee!

Wie wil dat er een referendum komt over de sleepwet, kan tot 22 augustus een inleidend verzoek indienen via  TEKEN.SLEEPWET.NL. Doen! Meer directe democratie is het beste wapen tegen totalitaire tapwetgeving. Kijk voor meer info op sleepwet.nl.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.