Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

D66-rechters reiken Wilders de winst

ANP-47647528.jpg Als het geen politiek proces was, dan is het wel een politieke uitspraak. Want wat lopen de rechters op eieren in hun uitspraak in het Wildersproces. Wel een veroordeling (voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie), maar geen straf (want van het zwaarste feit 'haatzaaien' is Wilders vrijgesproken). En echt helemaal niemand wint met deze uitspraak. Wildershaters zullen vinden dat hij er te licht vanaf komt, zo zonder straf. Voorstanders van de VvMU zullen vinden dat een veroordeling voor het gebruik van wat onfrisse kroegpraat veel te ver gaat. En Wilders' achterban denkt: 'Worden we nou godverdomme wéér voor een stel racisten uitgemaakt door die D66-rechters?' En allemaal hebben ze op hun eigen manier gelijk. De enige conclusie die je uit dit vonnis kunt trekken, is dat de wetsteksten waaraan dit proces werden opgehangen (artikelen 137c en 137d) zo krom als een hoepel zijn, en beter zouden kunnen worden afgeschaft. Of op zijn minst aangepast, opdat selectieve emoties (zoals 'een gevoel van belediging') geen wetsgrond meer hebben.

Denkt iemand bovendien dat Marokkanen deze uitspraak wat kan schelen? De Marokkaanse gemeenschap leeft - grotendeels, niet allemaal, we moeten oppassen sinds vandaag - in een eigen wereld. Parallel aan 'de onze', in een eigen cultuur met eigen mores en eigen media. Ze zullen Wilders heus wel wel kennen en een lul vinden, en een racist bovendien, maar overwegend geven ze geen fuck. Ze kijken geen DWDD of Pauw en ook geen NOS Journaal, en de Volkskrant slaan ze ook over.

Tuurlijk, er waren een paar mensen uit de minderminder-doelgroep die best met een hip hoofddoekje om in vlekkeloos Nederlands wilde snikken in de camera dat ze vreesden voor hun verblijfsstatus vanwege de uitspraken van 1 boze politicus. En hun emotie is ook echt begrijpelijk. Maar wel marginaal in het maatschappelijke geweld van overwegend ongekleurde Nedermensen die over elkaar heen buitelden om het Grote Blonde Gevaar tot fascist te bestempelen.

Er werden door de NPO zelfs kinderen misbruikt voor die boodschap. MinPres Rutte haakte daar zelfs nog gretig op in bij het Jeugdjournaal. (Trap er niet in, kijkbuiskinderen. Meneer Mark is van de partij die nu het verkiezingstijd is ook allemaal boze dingen over moslims & migranten vertelt). Her en der wist een imam ook handig op het momentum in te spelen door te suggereren dat niet de democratie hatende religie die hij (altijd een hij) uitdraagt mede debet is aan de verdeeldheid, maar dat het allemaal de schuld is van de geblondeerde man die deze vreedzame religie steeds aanvalt. Waarna hij analfabete oude mannetjes een kruisje op een A4'tje liet zetten om bij een vooraf ingevulde aangifte te kunnen voegen.

De kern van de kritiek kwam uit 'eigen land': de Hollandse goegemeente maakte van Wilders' politieke Spiel een Boze Witte Linkse Mensen-ding. Niet meer en niet minder minder minder. Het hele Wildersproces is een staaltje selectieve rassenleer waarin de witte man (m/v) zich geroepen voelde om de getinte medemens extra bescherming te bieden tegen onaardige woorden.

Daartoe werd zelfs een geitenpaadje gevonden naar jurisprudentie met de kromme redenering dat de Marokkaanse nationaliteit een apart ras is. En omdat Wilders dit mensenras demoniseerde, kon een veroordeling dan toch volgen, nadat de hysterie van 6500 (al dan niet valse of onvolledige) aangiftes er voor zorgde dat het Openbaar Ministerie überhaupt niets anders kon doen dan hem vervolgen.

En nu hebben we een natte tosti-uitspraak, van een polderende D66-rechter, die op basis van een hysterische hausse aan aangiftes een vervolging instelde die tot een uitkomst leidt die geen gevolgen heeft, behalve voor de stand van de peilingen. Wilders gaat uiteraard in hoger beroep en dat is logisch, want dat verandert alleen de zetelstand - in zijn voordeel.

Want dat is linksom of rechtsom de uitkomst van dit oordeel. Eerder in dit betoog zeiden we: Niemand wint. Daar moest nog bij: behalve Wilders. Want Geert Wilders gaat zijn haters nooit voor zich winnen, en zijn vrienden niet van zich vervreemden. Met deze uitspraak wint hij twijfelaars, die niet per se sympathiek tegenover Wilders of de PVV staan, maar wel antipathie voelen jegens degenen die hem veroordelen voor het aankaarten van problemen. Omdat iedereen weet en ziet dat er grote moeilijkheden zijn met de Marokkaanse gemeenschap in Nederland, en dat het tot zwijgen veroordelen van de - populistische - politicus die deze problemen benoemt niet leidt tot oplossingen.

De vraag is derhalve niet of Wilders vandaag veroordeeld is als iemand die discrimineert en beledigt. Dat vonden zijn haters toch al, zijn fans toch al niet, en de VvMU-gemeenschap haalde er de schouders over op. De vraag is of Wilders vandaag door de rechter is veroordeeld tot het premierschap.

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

dreamplace | 11-12-16 | 01:00

joost2 | 10-12-16 | 12:56 -> geweldig betoog, maar denken dat zo'n rechter in zijn memoires tot inkeer zal komen is een illusie natuurlijk, gaat met zijn vergezochte uitleg voor Pechtold's D66 over een jaar of 20 totaal vergeten tussen 6 plankjes zijn graf of de crematie-oven in. Nobody will care then.

Jan, Leiden | 10-12-16 | 17:17

Het gaat duidelijk een bepaalde richting op in de Nederlandse politiek, hopelijk houdt de AIVD ook Volkert nog steeds in de gaten.

Doe mij maar twee ! | 10-12-16 | 17:13

Dunste boekjes in de bieb:
-Alle Italiaanse en Franse oorlogshelden.
-100 jaar Duitse moppen.
-Marokkanen zonder strafblad in NL 1964 - 2016

funkyd | 10-12-16 | 16:55

Bruine Beer | 10-12-16 | 14:25
.
We gaan het meemaken. Óf vanaf maart 2017 en anders vanaf uiterlijk 2021.

Usuc | 10-12-16 | 15:16

niemandzielig | 10-12-16 | 10:41
Hij is al 18 jaar lid van de Tweede Kamer, maar binnenkort gaat hij heel Nederland veranderen. Vast.

Nee hoor, Wilders roept maar wat, zonder uitwerking, en als er dan niets mee gebeurt, is het de schuld van anderen. Het is net een Marokkaan.

Oeps, dat wordt vervolging.

Bruine Beer | 10-12-16 | 14:25

Ik gun Wilders de vrijheid om toneelstukjes op te voeren voor de volle honderd procent.
"Leden van de rechtbank: Ik ben minder, minder, minder knettergek dan u!"

Rhenium | 10-12-16 | 13:23

Ik mis de ongenuanceerdheid van alles wat links is in Nederland.We worden bestuurd door een hoop linkse - liberale- elite bestuurders.
Zij allen wonen waarschijnlijk beschermd in mooie huizen, c.q. villa's, weten nauwelijks wat zich op straat en in de maatschappij afspeelt en lezen tot mijn grote verbazing nauwelijks goed de kranten , denk ik.
Lees eens wat zgn. "noord-afrikanen" de laatste weken voor ernstige criminele feiten en daden hebben gepleegd alleen al in Nederland:
roofovervallen in woningen, vaak in elkaar geslagen oudere mensen, plofkraken en dan snel weg rijden op hun scooters, inbraken, berovingen, vrouwen en meisjes lastig vallen en nog erger etc.
Luister en lees maar naar en over de bewoners van dorpen en kleine steden waar die AZC clubhuizen zijn gevestigd. Ik heb zelf gehoord van een Marokkaanse boef: "over 20 jaar zijn wij hier de baas". Echt waar.
De kwaliteit van ons leven in dit ooit zo mooie land is naar de knoppen. Verantwoordelijken??

En dan hebben we hier Rutte, die in feite zegt: "Nederlanders, kop houden en doorlopen"

Nog erger is de opmerking van die stiekeme gluiperd Dijsselbloem ( de Raspoetin van het kabinet de geldsmijter die ongecontroleerd miljoenen belasting geld naar Brussel overmaakt) die vandaag de opmerking maakte dat de ergernis van de gewone burger zoals ik ( hij noemt ons populisten ) is gekomen door toedoen van de banken waardoor armoede, werkeloosheid, onmacht etc. is veroorzaakt.
Links begint ons nu "populisten "te noemen. Slaat nergens op. Als je dus niet links bent, ben je populist.
Nee, niet weer anderen de schuld geven, HIJ als politicus heeft echter niks gedaan aan die armoede, werkeloosheid,hij heeft ons "blauw" laten betalen aan belastingen, die hoger en hoger werden en onze opgebouwde welvaartstaat zo ernstig bezuinigd dat veel bedrijven failliet gingen, de ouderen in tehuizen creperen, ouderen met alleen aow + klein pensioen nauwelijks meer kunnen rondkomen, de immigratie onbeheersbaar is en ons veel belasting geld kost, het pamperen van al die criminele gasten die hier binnen komen en alleen maar rechten claimen, terwijl ze in feite hier niks te zoeken hebben.
En maar op TV liegen dat het ons zo goed gaat.

Deze regering van Rutte, Dijsselbloem, Samson, met steun van de nep oppositie partij van Pechtold ( D66)-
(schandalig de wijze waarop non valeur
Pechtold "oppositie "heeft gevoerd)-
met jokkebrokken en praatjesmakerij is de slechtste regering die wij ooit hier in Nederland gehad hebben.

Natuurlijk heeft Wilders zijn proces "te danken" aan de linkse nepotisme elites- met hun voorgedrukte aangifteformulieren- en deze regering, die echt wel met hun vriendjes bij het openbaar ministerie dit geritseld hebben.
De rechter Mr. Steenhuis, zal wellicht over 30 jaar in zijn memoires laten blijken dat ook hij door deze lieden gemanipuleerd is. Dat zal dus de toekomst uitwijzen.
Ter vergelijking kijk maar naar de veranderde waarheid omtrent de kwestie Janmaat van destijds.

Wilders moet derhalve de Augiasstal in den Haag inderdaad schoonvegen en al die profiteurs en egotrippers, die ons al decennia lang arrogant "knechten" en voorliegen, de ridderzaal uit timmeren, zoals Jezus ooit deed bij die valsspelers in de tempel.

joost2 | 10-12-16 | 12:56

Ik zeg het niet vaak: maar dit is een onzin artikel met een onzin conclusie. Een politicus met een dergelijke achterban moet simpelweg niet roepen 'We willen minder Marokkanen', maar hooguit 'We willen minder criminele Marokkanen'.

Wilders weet als geen ander, net als wij dat weten, dat een groot deel van zijn achterban tokkie is. Die wil dus niet minder criminele Marokkanen, maar minder Marokkanen. En de scheidslijn is dun. Dat weet ook de wel goedwillende Marokkaan, die hierdoor echt gemarginaliseerd is.

Buiten dat moeten we ook pragmatisch zijn. De meeste Marokkanen gaan niet meer weg. Door ook steeds de wel ijverige in een verdomhoekje te zetten vergroot je het probleem alleen maar. Ik steun Wilders in volle overtuiging met het criminele Marokkanen probleem. Maar deze Trumpiaanse uitspraken leiden tot helemaal niets dan meer ellende, meer verdeeldheid en meer criminaliteit.

Daarom stompzinnige uitspraak en stompzinnige conclusie dat het allemaal niet zo erg is.

Inferi0r | 10-12-16 | 11:47

Ik vind dat Wilders slecht tegen zijn verlies kan. HIj slaat nu idioot om zich heen. HIj moet zich gewoon aan de wet houden. Als de wet hem niet aanstaat moet hij die proberen te wijzigen en verder niet zeuren. HIj wist zelf dat hij te ver ging met zijn minder Marokkanen. Als hij gezegd zou hebben minder criminimele Marokkanen was er niets aan de hand geweest. HIj moet gewoon zorgvuldig zijn. Overigens hoor ik van hem geen concrete ideeën in de richting van een oplossing, en komt hij eventuele ideeën ook niet bespreken in krant en op tv: dat stoort me. Ik zal toch wel op de PVV stemmen. NIet dat ik denk dat ze directe macht zullen krijgen,wat dat betreft verpest Wilders het voor al zijn kiezers, met zijn vijandige gedrag. Maar wel zullen andere partijen begrijpen dat er een groot kiezerspotentieel zit in het anti islam en anti Europa standpunt.

Poes Fiep | 10-12-16 | 11:43

@Hermes Trismegistus | 10-12-16 | 11:11
Hat=had

Hermes Trismegistus | 10-12-16 | 11:15

-weggejorist-

Canis Ferox | 10-12-16 | 11:11

@Nummer 14 speciaal | 09-12-16 | 21:30

U gaat mij dit toch niet echt aandoen? Nog eens Rutte voor een paar jaar te moeten aanhoren is echt teveel voor mij.

Volgens mijn bankrekening en inkomsten per maand zou ik inderdaad VVD moeten stemmen, maar dat ga ik nu dus mooi niet doen. Ik woon tussen die Kut criminele Marokkanen in, ooit gekozen voor deze plek maar de verloedering van deze buurt door dit criminele Marokkaanse tuig hangt onze buurt de keel uit. En om de mijn kont tegen den kribbe aan te gooien stem ik nu dus PVV. De laatste keer bedreigde mij zo'n klootviool met een bezemsteel en zei dat hij mij kapot zou maken, ik breek die bezemsteel en voordat die Stoned Kut Marokkaan het doorhad had hij al een een stuk met de afgebroken kant tegen zijn keel. Het is nu weer een stuk rustiger in mijn buurt. Het Dealen gebeurt nu vanaf een ander adres, en yep ik leef nu nog.

Dit is een van de manieren om een probleem op te lossen. Geert zegt dat wat anderen dagelijks meemaken en Dijsselbloem maar zeggen dat het de banken waren waar wij het populisme aan te danken hebben, mijn reet! Het Nederlandse RAS, Burgers (geintje) zijn deze lieden nl. zat. De huidige Politiek en rechtelijke macht wil dit steeds ontkennen en gaan dan diep graven om iemand te veroordelen die een waarheid uit. Hat Geert Minder Criminele Marokkanen gezegd was er niets aan de hand geweest. Dom van van Geert dus!

Hermes Trismegistus | 10-12-16 | 11:11

Zijn uitspraken over de Nederlandse rechtspraak zal hem opbreken. Onafhankelijke rechtspraak is de ruggengraat van elke vrije democratie. Als je daar niet meer in gelooft en zelfs die rechtspraak verwerpt dan stel je je zelf op als een soort dictator. Iedereen die je tegenspreekt is onbetrouwbaar en de vijand. Dat is geen democratische instelling. Om die reden zullen een hoop twijfelaars afhaken.

JayJay | 10-12-16 | 11:04

In feite is het het OM en zijn het de rechters die de de rascisten zijn juist door marokkanen als een ras te bestempelen. Je zet dus die groep en elke buitenlander weg als ras wat zo meteen gaat zorgen voor overvolle gevangenissen of wellicht wordt het begrotingstekort binnen een jaar gedicht door de vele boetes die er uitgedeeld gaan worden. Wilders moet dus gedwongen door blijven gaan tot aan het Europeese Hof want een hoger beroep en cassatie gaat het niet worden daar dan het hele justitiele apparaat in z'n hemd staat. De minister van justitie zou dus om te beginnen het OM op het matje moeten roepen maar dat gaat hem ook niet worden denk ik. Fok. Wat een losers.

Canis Ferox | 10-12-16 | 10:58

-weggejorist-

Lichtstadfan | 10-12-16 | 10:44

-weggejorist-

niemandzielig | 10-12-16 | 10:41

Dit juridisch spel is door de de elite bedacht, ook de regels en de spelers. Wilders kan dit niet winnen. Dat doet hij in maart volgend jaar wel en dan kunnen we het spel beginnen te veranderen.

niemandzielig | 10-12-16 | 10:41

Minder mag Wilders dus niet zeggen maar andere mogen wel minder zwarte pieten zeggen?

Bijzondere uitspraak van de rechters.

MBR88 | 10-12-16 | 10:36

In ieder geval na de verkiezingen, groot onderzoek naar het aangifte circus en vooral welke politici en ambtenaren hierbij betrokken waren.'
'T is de wens van Kobus en tante Leens.

mevr.Kribo | 10-12-16 | 10:15

Eigenlijk heeft Wilders niet het (morele) recht in hoger beroep te gaan. Hij erkent de rechters toch niet? Dan ook een vent zijn en niet andere rechters die net zo D66 en dus fout en bevooroordeeld zijn om een nieuw oordeel vragen.

Bruine Beer | 10-12-16 | 10:08

Gaat het om nationaliteit?
Die kun je opzeggen. Kost wat moeite, maar het kan.
de honden blaffen... | 10-12-16 | 00:05

Het gaat niet om nationaliteit als in het hebben van een bepaald paspoort of het in een administratie staan. Nationaliteit is in het verdrag gedefinieerd als horende bij een te onderscheiden groep waar je niet uit kan stappen.

Je kan niet andere ouders kiezen. Dus Marokkaan valt onder de definitie.

Overigens is het opzeggen van de Marokkaanse nationaliteit alleen in theorie mogelijk, in de praktijk wordt het altijd afgewezen.

Bruine Beer | 10-12-16 | 10:06

Discriminatie is de sleutel tot succes alle partijen gbruiken het.

poetsnoet | 10-12-16 | 09:57

Wat zo komisch is en tegelijkertijd getuigt van een enorm gebrek aan inzicht in invloed, is de wijze waarop politici van andere partijen, maar ook organisaties, media en individuen zich afzetten tegen de PVV c.q. de persoon G. Wilders.
In hun blinde hypocriete verontwaardigingshouding willen ze zichzelf verschonen en superieur doen voorkomen terwijl ze juist het tegenovergestelde resultaat scoren. En dat niet eenmaal, maar constant; hoe blind en wereldvreemd je je dan presenteert is lachwekkend. Ontkennen waar je het eigenlijk mee eens bent, uit angst voor....................
.
Dat is misschien wel het leukste aan het PVV fenomeen, men heeft er geen vat op, Geert doet wat hij doet, onverstoorbaar en zonder compromis.
.
Ach ja die "ik ben braver dan braaf" verontwaardiging is dom maar tegelijkertijd ook ergerlijk.
.
Een vriend van mij is er zo een, anti Wilders, maar inhoudelijk niet iets wezenlijks kunnen produceren.
Als je met beeldende argumentatie komt is hij eigenlijk al afgehaakt en wil hij het liever over iets anders hebben. Omdat hij zich feitelijk niet heeft ingelezen in de onderliggende materie. Ach het is en blijft een goede vent, en ieder zijn meug, maar het bewijs is er in levende lijve.

Memek | 10-12-16 | 09:17

Rassenleer is kolder, we zijn allemaal uit Afrika gekomen een honderd duizend jaar geleden, kunnen uitstekend kinderen krijgen met elkaar die zich dan weer kunnen voortplanten. Mensen die onderscheid maken op basis van ras zijn idioot bezig. Onderscheid maken op grond van cultuur en religie als onderdeel daarvan is wel degelijk zinnig omdat het tot ander gedrag leidt.

bijna_raak | 10-12-16 | 09:15

alshetware | 10-12-16 | 05:45

Het ras Marokkaan vanaf nu dan; Marokkanen bestaan uit diverse sociale lagen..
Door alle Marokkanen nu tot hetzelfde ras te definiëren, door de rechtelijke macht D66, en ze dus officieel op 1 hoop te gooien, dus alle berbers uit het rifgebied, die waarvan vooral de nazaten heel Europa terroriseren, destijds hun grootouders door de Keuning himself als gastarbeider deze kant op zijn gedeporteerd.. Hij wilde ze wel kwijt namelijk, zijn door deze rechters nu gelijk gesteld aan die (hoog)begaafde fatsoenlijke, geïntegreerde, kansrijke, beschaafde en wel degelijk van toegevoegde waarde aan onze Nederlandse maatschappij, Marokkanen..
begrijp niet dat deze groep nu niet opstaat om deze úitspraak van een rechtelijke macht aan te vechten. Ik zou als Nederlander in het buitenland niet op 1 hoop willen worden gegooid met een Joran bijvoorbeeld!

fikkieblijf! | 10-12-16 | 08:47

mallekater | 10-12-16 | 07:50
In Duitsland zei deze week nog een minister om kogels op 'vloegtelingen in bootjes' af te vuren... Hij had zich versproken zei hij later, de bootjes moesten lek worden geschoten nadat de vloegtelingen weer terug waren gesleept naar de opstapplaats..

fikkieblijf! | 10-12-16 | 08:36

Ik deel de conclusie van de analyse van van Rossum. Zo moeilijk lijkt het me niet, erkennen dat er een probleem is om vervolgens constructief daaraan te werken mét alle betrokken partijen. In plaats van sommige problemen tot taboe verklaren omdat in de jaren 40 een bevolkingsgroep tot probleem is benoemd met een walgelijke genocide op industriële schaal tot gevolg.
Het gebrek aan vertrouwen dat ook verder op het rechtse spectrum men weet wat voor een walgelijks heeft plaatsgevonden in de jaren 40 en men ook echt wel beseft dat zo een onmenselijke benadering van een probleem behalve misdadig ook moreel verwerpelijk is.
Niemand roept op of wenst het uitgummen of vernietigen van een bevolkingsgroep, behalve in de marges op rechts, op links en in de islamitische gemeenschap.

ratelaar | 10-12-16 | 08:27

Je zou het de huidige politiek en de rechtelijke macht erg kwalijk kunnen gaan nemen dat op deze demoniserende wijze, deze politicus inderdaad uit een gevoel van niet gehoord worden, extra stemmen erbij krijgt. Die rechters als symbool van de rechtelijke macht in Nederland staan ver, ver, ver van wat in een samenleving leeft aan gevoel van onrecht en onrechtvaardigheid.. Uiteindelijk komt daar een tijd dat dit onrechts gevoel een beeld nodig heeft dat vanzelf op een sokkel zal worden geplaatst.. Of, en daar heb ik een vermoeden van, een minister president met een strafblad.. dat zal wel niet mogen in de grondwet geschreven. Wilders, hij krijgt idd de kogel van links.. dit keer niet indezelfde vorm als Pim maar hij is wel ook geregisseerd vanuit de politiek! ja toch Rutte!

fikkieblijf! | 10-12-16 | 08:22

Samsom noemde Marokkanen genetisch crimineel "angehaucht", en loopt vrij rond.... De man van de "kutmarokkanen"loopt nog steeds vrij rond,Mutti Merkel loopt na een uitlating over versneld terugzenden van Marokkanen en ander zandbakvolk kans op een nieuwe ambtsperiode en hier geeft men iemand die niets anders doet en zegt schuld aan een misdaad.

mallekater | 10-12-16 | 07:50

Nou, dan wordt het dus toch nog PVV waar ik op ga stemmen.
Ik twijfelde, want een aantal zaken bevielen me niet zo erg maar dit proces is zo'n verschrikkelijke farce, dat ik uit puur protest PVV ga stemmen, en mijn partner ook.
Als je dan weer hoort, 's ochtends vroeg, dat Amsterdamse Moskeeën hebben gesjoemeld met subsidies die bedoeld waren voor sport, schoolboeken en -materialen voor arme moslimkindjes en dat geld hebben misbruikt om die arme( dubbel arm nu) te indoctrineren met enge Koranlessen in de Moskee, barst hier even, in alle zaterdagmorgense vroegt, de bom.

mallekater | 10-12-16 | 07:47

Laten we geert heel groot maken in maart. Als hij met andere partijen zou moeten regeren wordt het niks. 76 zetels maar. Niks is onmogelijk. Vorige verkiezing Samsom en Rutte beiden rond de veertig zetels and look how that turned out! Geert zal de boel opruimen. Heb zo schijtgenoeg van islamaanhangende criminelen, vrouwenhaters, dierenhaters etc

Accident_Prone | 10-12-16 | 07:13

@Ardbeg | 09-12-16 | 20:54

Er is wettelijk bepaald dat marokanen een apart ras zijn (wel even opletten!). Wij zijn mensen; marokanen zijn... iets anders, volgens de rechter.

Opslag Medium | 10-12-16 | 06:57

Het probleem met iemand veroordelen wegens beledigen is dat dat eigenlijk helemaal niet kan, in hoger beroep zal er zeker vrijspraak volgen. Beledigd zijn is namelijk een ervaren emotie, en dus als iemand die deze emotie ervaart aangifte doet tegen de persoon die hem dat gevoel gaf (dat kan trouwens ook de rechter zijn die beledigen strafbaar vindt, want er zullen heus wel mensen zijn die deze uitspraak als een belediging ervaren) kan een rechter die beledigen strafbaar vind nooit vrijspraak geven, want het is gewoon onmogelijk te ontkennen dat de belediging niet heeft plaatsgevonden. De aanklager moet wel op zijn woord gelooft worden.
Het zou mij wel wat lijken om massaal aangiften wegens belediging te doen tegen deze uitspraak.

me,myself and IK | 10-12-16 | 06:49

Hier zie je weer hoe fatsoens- menselijke normen worden vastgelegd op een wijze door mensen die deze norm hanteren i.p.v.realistische normen waarvan de meeste middenklasse volk niets meer van doen willen hebben, dus veranderingen door lieden die eigenlijk niet de kracht hebben om zich zelf boven de norm te stijgen waardoor ze op zo fatale uitspraak komen. D66 mensen die eigenlijk niet hadden mogen rechtspreken want zij zijn bevlogen met een mentaliteit die tussen deze normen niet zijn opgewassen....

ciater | 10-12-16 | 06:46

Waarom slagen de marokkanen er niet in om van marokko een welvarend en rijk land te maken ?
Wat is er toch mis met de marokkanen ,
zijn ze te dom ?
zijn ze te lui ?
stelen ze te veel ?
terroriseren ze te veel ?
zijn ze te islamitisch ?

alshetware | 10-12-16 | 05:45

Ras is het nieuwe zwart.

swassannuf | 10-12-16 | 05:20

Geert als MP? Gaat niet lukken. Reden? Cordon sanitaire die al jaren bestaat. Bovendien is de Nederlandse kiezer dan misschien in meerderheid verontwaardigd over dit vonnis, maar in maart gaan ze toch vrolijk en vrij weer op de partij stemmen die de aalgladde,superslimme en met alle winden meewaaiende dus innerlijk lege politicus heeft geleverd die al jaren het schip van staat op zekere koers naar de ondergang leidt.

Willibald von Klúúúk | 10-12-16 | 02:29

Wilders president. Geloofkniksvan.

Bram van Ojik | 10-12-16 | 01:46

Wat een zeer sterk staaltje optreden van Hiddema in Pauw tegenover Spong, de rechtbank van vandaag én tegenover het aanwezige OM. Hij veegde compleet de vloer met ze aan. Geen speld tussen te krijgen. Alleen dat stukje kijken bij uitzending gemist, tenzij je je dood wil ergeren aan het gekunstel ervoor! ;P

Jan, Leiden | 10-12-16 | 01:37

-weggejorist-

p3xxx | 10-12-16 | 01:20

Wat een vreselijk mens die Wilders, om rechters knettergek te noemen. Brrr met hem wordt NL doodziek.

BommelMarwijkROOD | 10-12-16 | 01:17

@Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:32
.
Het waren geen Edelgermanen, zullen we maar zeggen; je word immers nog niet voor de rechter gesleept als je zegt tot welk ras dit uitschot NIET behoorde. Ik denk dat Aktenzeigen XY, als ze tenminste niet voor een Nederlandse rechtbank willen worden gesleept, de daders als volgt moet gaan profileren:
.
"Die Tater waren keine Ost-Friesen, keine Biertrinker, keine Nordrhein-Westfaler, keine Tulpenzwiebelzuchter, keine Nord-Amerikaner, keine Sud-Amerikaner, keine Schummelsoftware-hersteller, u.s.w., u.s.w...."
.
Dat wordt een lange uitzending! (Er ontbreken wat Umlauts hierrboven; die doen het even niet).

Brou Is Back | 10-12-16 | 01:15

@Brou Is Back | 10-12-16 | 00:25

Het filmpje draait al een paar dagen volop in de media rond en is al een dikke 6 weken oud..... www.bild.de/ had het al die tijd in bezit ..... en na het online zetten.... wat na mijn idee veels te laat was .... is er pas door de justitie in Duitsland een onderzoek gestart doordat er zoveel ophef is ontstaan voor deze gruwel daad.

kereltie_ut_drenthe | 10-12-16 | 01:00

@Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:12
.
Ik zei: MINSTENS drie keer mijn schoenmaat, en vier keer heb ik ook weleens gehaald toen ik jonger en nuchter was; en, mind you, ik leef op grote voet.

Brou Is Back | 10-12-16 | 00:57

Die Hiddema en Spong zijn net politici, elkaar in de ring bekempfen maar erna lekker een wijntje drinken, want ach, we zijn toch collega's. Je ziet het gewoon.
Die Hiddema is trouwens wel een baas hoor.
Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:55
Zo hoort het ook. Je kan het nooit eens zijn met iedereen over elk onderwerp, dus dat zou dan betekenen dat je met niemand een drankje zou kunnen drinken.

D.A.A.R. | 10-12-16 | 00:55

@DeTT | 10-12-16 | 00:38
.
Kijk nou uit, voor je het weet word je voor de rechter gesleept en loopt het niet goed met je af.... Je bent geen bekend politicus en dan weten ze wel raad met je.
.

Brou Is Back | 10-12-16 | 00:54


Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:45
Dan moeten die honden wel weten wanneer ze moeten blaffen.

de honden blaffen... | 10-12-16 | 00:53

@Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:25
.
Laat me raden: het waren willekeurige criminele jonge mannen, waarvan we er allemaal natuurlijk minder willen. Willekeurige criminele jonge mannen: weg ermee! Opsluiten, deporteren, allemaal! Ok, ik weet het: ik loop het gevaar deze groep te beledigen en te kwetsen want zoals wij allen weten steken willekeurige criminele jonge mannen nooit auto's in brand.
.
Maar wie waren het dan? Is er al een signalement beschikbaar? Waren het Oost-Groningers, postzegelverzamelaars, Zevendedag-adventisten of druipkaarsfetisjisten?
.
Oh shit, daar ga ik weer: nu weer racisme, want dat zijn groepen met gemeenschappelijke herkomst en/of interesse en dan heb je het al gauw over rassen, zeker als het gaat om ras-druipkaarsfetisjisten.
.
* Vol verwarring de telefoonnummers van Hiddema en Knoops opzoekt... *

Brou Is Back | 10-12-16 | 00:51

Met 35+ zetels en een aantal ministersposten/staatssecretarissen heb je minimaal 45 man nodig die je kunt en durft te vertrouwen. En die heeft hij niet en durft hij ook niet"toe.te laten".

JayJay | 10-12-16 | 00:47

JayJay | 10-12-16 | 00:40
Allemaal bekend. Tenminste als je dacht dat je wat nieuws vertelde. En wat kan mij dat bommen? Al zet hij herdershonden op die blauwe stoeltjes neer als hij mensen tekort komt. Er wil toch niemand met hem in een coalitie.

Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:45

Hee. Een nieuwe topic. *trap neemt*

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:45

Ik vrees dat die drie D66-rechters, Steenhuis, Krans en Van Rens, niet eens weten dat hun vonnis vandaag wereldnieuws was.

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:44

JayJay | 10-12-16 | 00:40
.
Zonder kwaliteit kun je ook regeren. Dat zie je toch aan de afgelopen decennia wel?!

Usuc | 10-12-16 | 00:43

Wilders heeft geen mensen om een regering te vormen.
JayJay | 10-12-16 | 00:40
Hoe weet jij dat? ben je een PVV insider? Je maakt mij in ieder geval wel nieuwsgierig hoe je aan die informatie komt.

Mark_D_NL | 10-12-16 | 00:42

@JayJay | 10-12-16 | 00:40
Wilders is de volgende MP. Wen eraan.

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:42

Wilders heeft geen mensen om een regering te vormen. Wilders heeft geen mensen om op eventueel gewonnen zetels te gaan zitten (als het er veel zijn). In de eerste kamer heeft Wilders ook niets.
Een hoop geklaag en het eeuwige slachtoffer, daar zal het dan ook bij blijven vrees ik.

JayJay | 10-12-16 | 00:40

@Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:33
Ik ga ervanuit dat je gelijk hebt. Het blijft een kutras.

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:38

Brou, het waren lichtgetintiers, maar daar heb je vaak geen beelden voor nodig.

DeTT | 10-12-16 | 00:38

Pauw, DWDD, Journaal,
Frankasd | 10-12-16 | 00:28
PVV campagne wordt via andere kanalen gevoerd. De PVV (en veel andere partijen) hebben de Staatsomroep niet meer nodig om campagne te voeren.

Mark_D_NL | 10-12-16 | 00:38

Frankasd | 10-12-16 | 00:28
Wilders wordt vaak uitgenodigd, maar hij vertrouwt de media niet. En terecht. Ik denk zelfs dat hij het gesprek met de minister president op vrijdag af gaat schaffen. Mocht hij MP worden natuurlijk ;)

Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:38

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:30
Dan zijn het berbers. Hollandse jongens waren al lang voorgeleid geworden.

Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:33

Zoveel naïeve mens die deze man (inmiddels veroordeel racist) ook daadwerkelijk geloven en almaar weer trappen in zijn retorische trucs. Ach, het werkte ook bij Erdogan en Trump (om maar eens twee democratisch gekozen potentaten te noemen), dus met Geert komt het ook wel goed, ter meerdere eer en glorie van Geert zelf.
Donkersloot | 10-12-16 | 00:16

Valt wel mee hoor, maar er is niet echt een andere politieke partij die tegengas geeft. Je ziet wel partijen die ook populistisch Wilders gaan na papegaaien naar het volk (zeker in verkiezingstijd - zie CDA en VVD) of zelfs de precies dezelfde toon aanslaan, maar dan het tegengestelde van Wilders ala DENK (Bizarro world - en.wikipedia.org/wiki/Bizarro_World ). Dat dit land volledig verrot is onder de huidige gevestigde politiek mag in ieder geval wel duidelijk zijn. Laat Wilders een koevoet zijn die de gevestigde politieke doctrine openwrikt met zijn doorzichtige populistische retoriek. Alles beter dan op oude voet verder gaan met al die kut fascistische partijen die allen de neus dezelfde de kant op hebben staan.

XaleX_2 | 10-12-16 | 00:32

Brou Is Back | 10-12-16 | 00:25
Ik heb dat filmpje 2 keer gezien en vraag me werkelijk af waar het heen mot met deze gasten. (Is gasten ook een ras?)
Gewoon een vrouw laf van achteren in haar rug trappen zodat ze met haar gezicht die treden af keilt.
Er was geen geluid bij, maar ze zullen vast ook nog hoer geroepen hebben.
Is de zaak al opgelost?

Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:32

@Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:27
Ik weet het niet. Ze zijn nog niet gepakt.

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:30

La Bailaora | 10-12-16 | 00:23
Mensen kunnen erg keren, ik heb me laatst door de wikipedia pagina van Hermann Göring geworsteld en daarin lees je de dilemma's en het politieke proces terug in een tijdgeest die erg lijkt de huidige. Ook de opkomst van ah door een ander beschouwd. Erg interessant te lezen hoe het kwaad binnen kan sluipen.

Ongeblustekalk | 10-12-16 | 00:29

Overal wordt weer over Wilders gepraat maar niet met Wilders.
Ik zou zeggen, Pauw, DWDD, Journaal, praat alleen met Wilders en doe er het zwijgen toe als dat onmogelijk is.

Frankasd | 10-12-16 | 00:28

De rechtbank had beter tegen Wilders kunnen zeggen dat U "MEER MEER en nog veel MEER" last van die gastjes gaat krijgen uit de Noord Afrika rassen regio..... En dat wij ze niet terug kunnen sturen omdat wij afspraken hebben gemaakt met die landen in Onze vrije Europa en daardoor criminelen zonder een verblijfsvergunning of dubbele pas niet zomaar terug kunnen sturen en zij vrijwillig moeten terug keren naar het land van herkomst.

kereltie_ut_drenthe | 10-12-16 | 00:28

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:25
Berbers?

Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:27

[NEWSPEAK MODUS ON]
.
Nu weer een leuk filmpje bij het Nationaal Propaganda Orgaan van zomaar een willekeurig stel jonge mannen (of zijn jonge mannen een ras, want dan waren het zomaar mensen natuurlijk; ik kan Knoops niet betalen) die zomaar zonder reden een nietsvermoedende Duitse vrouw (ai, Duits = ras maar zij deed niets fout dus ok) van een metrotrap aftrappen.
.
De beelden waren schokkend (werd netjes aangekondigd), speciaal voor mensen die van gearmd Kumbaya-zingen houden en zich het liefst verliezen in afleveringen van de Teletubbies in hun grasgroene wereld met bloemetjes en zon waar nooit iets ergs gebeurt.
.
Ik zeg: minder, minder, minder zomaar-willekeurige-jonge-mannen die lafhartig zomaar vrouwen van de trap af trappen.
.
Pfff... Hard werken, dat Newspeak.

Brou Is Back | 10-12-16 | 00:25

In Amsterdam Gaza zijn vanavond twee auto's in brand gestoken. Raad het ras van de brandstichters.

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:25

Donkersloot | 10-12-16 | 00:16
Er is toch niemand van de PVV aanhang die vindt dat Wilders namens hen in dit filmpje spreekt. Ze laten hem lekker lullen, want het zet een bepaalde toon die goed is voor de komende campagne.
Het is heel gek. Die Greet wauwelt maar door en dat beledigen van parlement en rechtbank is mij een gruwel. Maar het haalt het niet meer bij de gruwel die de gevestigde partijen nu al decennia over ons uitstorten.
En daarom stem ik op Wilders. Niet dat hij iets oplost, maar ik pis wel even lekker tegen de boom.

Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:25

Die Wilders moet wel met een erg goede aanvulling op zijn a4 tje komen, wil ik nog op die aanstaande crimineel stemmen.
*carpool karaoke madonna kijkt*

Ongeblustekalk | 10-12-16 | 00:24

Donkersloot | 10-12-16 | 00:16
Ja, jij bent ook niet helemaal bij de tijd, hij is niet schuldig bevonden wegens rassendiscriminatie, maar wegens vermeende discriminatie op grond van nationaliteit, dat is dank zij het EVRM (Jan Dijkgraaf!) tegenwoordig ook mogelijk.

de honden blaffen... | 10-12-16 | 00:23

De nieuwe fascisten zullen zich anti-fascisten noemen, en nee, onder deze groep valt niet Wilders.

La Bailaora | 10-12-16 | 00:23

Donkersloot | 10-12-16 | 00:16
Goed om te lezen dat jij de wijsheid in pacht hebt, de naïeve mens mag gelukkig (ook) nog gaan stemmen.

kneuterzak | 10-12-16 | 00:23

Donkersloot, gaat u maar rustig slapen.

BokoHalal | 10-12-16 | 00:20

Ik wil minder roken. Mag ik dat zeggen of is de sigaret dan beledigd?

INH.30CL | 10-12-16 | 00:18

Ik vind het redelijk verbijsterend dat niet meer mensen zich een breuk lachen om het verbeten en domme filmpje van Geert in zijn rol als slachtoffer ''en miljoenen mét hem'' en dat 'helemaal niemand meer in de rechterlijke macht gelooft' (ik wel, gaat dan dan domme gezwatel niet meer op?).
Zoveel naïeve mens die deze man (inmiddels veroordeel racist) ook daadwerkelijk geloven en almaar weer trappen in zijn retorische trucs. Ach, het werkte ook bij Erdogan en Trump (om maar eens twee democratisch gekozen potentaten te noemen), dus met Geert komt het ook wel goed, ter meerdere eer en glorie van Geert zelf.

Donkersloot | 10-12-16 | 00:16

Brou Is Back | 09-12-16 | 23:43
Goed verhaal. Ik vind wel dat je kleine voetjes hebt

Graaf van Egmont | 10-12-16 | 00:12

Pauw was in ieder geval een stuk beter te verteren met Pronk aan tafel.

IslamPislam | 10-12-16 | 00:12

Met dank aan Justitie en onze D'66 rechters gaat het minder, minder nu de hele wereld over.
In Duitsland, België en Frankrijk zeggen ze, dat vinden wij ook.

Jan Dribbel | 10-12-16 | 00:11

De woede in het land over de politiek correcte dwaasheden is door dit politiek correcte vonnis verder toegenomen.

En met woede bedoel ik woede.

Deze emotie moet benoemd worden, anders lopen de politiek correcte sjoernalisten straks weer te jammeren dat niemand het zag aankomen, die woedeuitbarsting.

Lewis Lewinsky | 10-12-16 | 00:10

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:57
LOL.

de honden blaffen... | 10-12-16 | 00:08

Ik snap Spong wel, die wil ook niet, net als Pim, dat alle Marokkaanse jongens het land uitgaan.

kadoendra | 10-12-16 | 00:07

@kadoedra
Nee, Theo Hiddink 😀

cheops | 10-12-16 | 00:07

Bruine Beer | 09-12-16 | 23:48

Gaat het om nationaliteit?
Die kun je opzeggen. Kost wat moeite, maar het kan.

de honden blaffen... | 10-12-16 | 00:05

Hiddink Bitchslapped Spong
Accident_Prone | 09-12-16 | 23:55
Guus?

kadoendra | 10-12-16 | 00:04

@Berbaar | 09-12-16 | 21:08

Het is niet zozeer het probleem van de heer Wilders dat hij geen onderscheid maakt tussen goede en de slechte Marokkaan, maar het is een probleem van de rest van de grote partijen dat ze geen onderscheid durven te maken tussen die 2.

De huidige partijen zijn door hun gekozen beleid juist de aanstichters van alle problemen. Door geen onderscheid te maken tussen de goede en de slechte onder die bevolkingsgroep en ons steeds maar op te dringen dat er helemaal geen problemen zijn, en het dus maar gewoon schoffies zijn die zich onbegrepen voelen. Door het steeds maar weer de problemen te bedekken met de mantel der liefde is er onder die groep een sfeer ontstaan dat ze denken alles gewoon mogen maken. Wij kijken toch wel toe en zwaaien hoogstens met ons vingertje.

Laten we gewoon even reëel naar de maatschappij en zijn problemen kijken. Dan zitten we met veel meer problemen dan dat de heer Wilders oplossingen heeft (hetzelfde probleem met Geenpeil... Geen oplossingen). Dat andere partijen makkelijk groter kunnen worden door de stemmen weg te halen bij de PVV met een beleid wat de zorgen en problemen betreffende deze groep zal inperken. En niet alleen beloven maar gewoon uitvoeren.
(Ps. Hier zou dus ook Geenpeil goed gebruik van kunnen maken en ik denk dat dit juist meer zou opleveren. IPV van zich er makkelijk af te maken op dat pluche door ons maar te laten stemmen, nou eens te komen met een goed doordacht plan. Hier op Geenstijl staat genoeg informatie om een prachtig partijprogramma uit te halen.)

De Huisfilosoof | 10-12-16 | 00:00

Ik viel echt van mijn stoel van verbazing toen de (D66) rechters de inwoners van een land tot ras verklaarden. Geeft een aardige inkijk in het lage niveau van de rechtelijke macht.

jorisdriepinter | 09-12-16 | 23:58

Uitspraak Wilders was te direct. Hij had moeten zeggen:
Willen jullie meer of minder jongens die het liefst met minstens zijn 6en een oude blanke oma bij een pinautomaat beroven, onder het uitroepen van strijdkreten als "ik sweer, jij gaat mij die geld geven, hoer", om daarna de geslaagde overval te vieren met het elkaar keihard nemen in de reeds royaal uitgewoonde achteringang.

Dan had ik nog wel eens een D66er willen zien die zei: " wacht eens vriend, volgens mij heb je het over Marokkanen"

kadoendra | 09-12-16 | 23:58

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:48
Bedankt voor de les grammatica, autist.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:57

Een Marokkaan zonder Marokkaans paspoort is niet langer een Marokkaan. Arabische, Berberse ras... twijfelachtig maar oké.
Desmoulins | 09-12-16 | 23:15

Het gaat niet om het paspoort, maar om de bevolkingsgroep. De groep van mensen met ouders / grootouders uit Marokko.

Als Marokkanen een ras vormen in de ogen van de Nederlandse justitie, dan zijn homo's ook een ras. Want een groep met een zelfde cultuur.
Peter Emile | 09-12-16 | 23:22

Niet vanwege dezelfde cultuur, want dat is te veranderen. Wel omdat ze bij een groep horen - die op hetzelfde geslacht valt - en daar niet gewoon uit kunnen stappen uit vrije keuze.
Dus inderdaad, een imam die publiek zegt dat homo's vies zijn, kun je aangifte tegen doen.
Niet als hij dat in de moskee doet, dat is een besloten bijeenkomst. Wel als AT5 in die moskee filmt, de imam dat weet, en toch preekt dat homo's vies zijn en naar Terschelling moeten worden gestuurd tot ze braaf mannetje-vrouwtje doen.

Bruine Beer | 09-12-16 | 23:57

@Brou Is Back | 09-12-16 | 23:43
.
Fijn om van meester Hiddema gelijk te krijgen....

Brou Is Back | 09-12-16 | 23:57

Manmanma wat is Spong toch een paling in een emmer snot.

von Strumpfhausen | 09-12-16 | 23:55

Die Hiddema en Spong zijn net politici, elkaar in de ring bekempfen maar erna lekker een wijntje drinken, want ach, we zijn toch collega's. Je ziet het gewoon.
Die Hiddema is trouwens wel een baas hoor.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:55

Hiddink Bitchslapped Spong

Accident_Prone | 09-12-16 | 23:55

Op 9 december 2016 is onze natie verkracht door de gerechtelijke macht, deze macht probeert zijn gelijk te halen via de mensen van het Openbaar Ministerie (Bos,enz)

Als je, je gelijk wil halen via Pauw en Tan (O.M.) dan zijn jullie nog dieper gezakt en dit is
onze gerechtelijke macht. Je broek zakt er van af, wat een beschamende vertoning van onze gerechtelijke macht.

Chinook Elsevier | 09-12-16 | 23:54

Zo zie je maar; beschaafd kom je tot een beter gesprek bij Pauw. Jammer dat Spong er zit, die heeft niets zinnigs te zeggen, dus gaat hij er doorheen zeuren.

Rimini | 09-12-16 | 23:53

Theo Hiddema for president!

ProAsfalt | 09-12-16 | 23:50

En Peter R de Vries heeft altijd gelijk, vindt Peter R de Vries.
Jan Dribbel | 09-12-16 | 23:04
En daarom is het best fijn om het weekend in te gaan in de wetenschap dat er na deze week iemand anders op nummerrrrrr 1 van de Holleeder-afknal-top 50 is gekomen

kadoendra | 09-12-16 | 23:50

Zijn advocaten ook een ras?

Jan Dribbel | 09-12-16 | 23:49

JohnLocke | 09-12-16 | 20:56
"Deze uitleg van de rechter is anders tamelijk uniek hoor. "
Nee hoor, er zijn al genoeg veroordelingen op dezelfde grond.

"Anders hadden misnoegde Amerikanen de afgelopen jaren een loket kunnen openen bij de politie: er is geen volk op de wereld dat zo herhaaldelijk wordt beschimpt door politici en tv-mensen als Amerikanen. "

Het volk is niet beschimpt als minderwaardig, de Amerikaanse politiek is aangevallen.

"Overigens, die koppeling: staat dat ook zo in de wetsgeschiedenis"

Ja, zowel in het betreffend verdrag als in de toelichting op de wet.

"waarom deed het OM dan zoveel moeite om van Marokkanen toch een ras te maken."

Wilders deed moeite aan te tonen dat ze daar niet onder vielen. Het OM heeft aangetoond dat hij lulkoek verkocht.

"Ik heb hen niet gehoord over enig koppeling met dit verdrag."

Beter opletten, het OM heeft aangevoerd dat de wet naar het verdrag verwijst, en dat die definitie dus gebruikt moet worden.

"Overigens is het maar een verdrag, en geen dwingende richtlijn of zelfs Europese verordening."

Geen jurist zeker? Het is een verdrag, dat gaat zelfs boven de Grondwet. Het is een verplichting voor de aangesloten landen dit verdrag om te zetten in nationale wetgeving.

"Dus fijn dat u even wat juridische duiding komt geven, maar zo zwart/wit (hihi) als u het stelt is het niet."

Maar hij weet wel hoe de wet werkt, en u niet.

"Stem PVV in maart!"

Nee, dank je.

JohnLocke | 09-12-16 | 21:18
"Wat is uiteindelijk het verschil tussen rijken, Marokkanen en bankiers?"

Je kan je geld weggeven en dan niet meer rijk zijn. Je kan een ander beroep kiezen dan bankier. Je kan niet andere ouders kiezen en dan geen Marokkaan zijn.

peterdh | 09-12-16 | 21:24
"Ik voel me zwaar gediscrinineerd door jou opmerking, je roept op tot discriminatie van het pvv-ras."

Je kan stoppen PVV te stemmen, dus geen ras, maar een keuze.

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:20
Je kan aan het werk gaan en dan ben je geen lid meer van de groep :)

Bruine Beer | 09-12-16 | 23:48

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:43
Nee, er stonden mannen bij.
Met een kleurtje nog wel.
En het is "dat Apeldoornse".

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:48

Spong schreeuwt er al weer doorheen. Wat een zwak figuur!

Rimini | 09-12-16 | 23:47

@Peter Emile | 09-12-16 | 23:37
Of zou het zo zijn dat er veel beschaafde succesvolle sympathieke mensen tegenstander van die peroxide Germaan zijn en dentaal uitgedaagde tokkies met een smaak voor een kitsch interieur fan van hem?
Vragen, vragen ;)

Berbaar | 09-12-16 | 23:46

Hiddema
Vent hoor!

Rimini | 09-12-16 | 23:46

@Peter Emile | 09-12-16 | 23:37

yep zo werkt propaganda.
Het grappige is dan wel weer als je overdrijft zoals de Nederlandse Propaganda Omroep en de Unilever marionetten van RTL steeds meer mensen gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid.

von Strumpfhausen | 09-12-16 | 23:46

Theo Hiddema for president. Nu op Pauw...
Elke zin raak. Elke. ZIn.

Stormageddon | 09-12-16 | 23:45

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:34
Ik zag het Marokkaanse kraaihaantje vanavond weer bij één vandaag.

kneuterzak | 09-12-16 | 23:44

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:40
Toen ik ze zag staan dacht ik dat het die apeldoornse jij bent welkom in mijn land, dameskoor was.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:43

Waar het eigenlijk om draait bij deze rechtsspraak is dat de "elite" (kongsi van politici en rechterlijke macht en al die andere flapdrollen die met een simpel alfa-studietje en lidmaatschap van de juiste studentenvereniging naar boven zijn gedobberd) het volk zo dom vindt, dat zij het te gevaarlijk vindt als iedereen zomaar alles kan zeggen.
.
Want wij, het domme klootjesvolk, zijn volgens die "elite" namelijk absoluut niet in staat om onze eigen mening te vormen en marcheren onmiddellijk achter iedere Hadjememaar aan die appelleert aan de lichte kriebel in de onderbuik, die vervolgens meteen uitgroeit tot een stevige onderbuik-pijn. En onderbuik-pijn bij de massa zou zomaar tot revoluties kunnen leiden en dat moeten we niet willen, natuurlijk.
.
Dat, met het feit dat het klootjesvolk inmiddels de klassieke dode-bomen-spreekbuizen en kerkelijke instituties niet meer gelooft en via internet toegang heeft tot voor de "elite" zeer onwelgevallige wereldvisie, heeft ze bang gemaakt.
.
Dat is waar ik me eigenlijk nog het kwaadst over maak; mij wordt de mogelijkheid onthouden kennis te nemen van het ware gedachtengoed van politici. Mag ik daar zelf even een mening over vormen, alstublieft-dank-u-wel? Mijn IQ is zeker drie keer mijn schoenmaat, dus dat gaat wel lukken; ik heb niemand nodig om voor mij te bepalen wat ik wel en niet hoor, en hoe ik daar over moet denken.
.
Ik ga 1984 van George Orwell maar eens herlezen zodat ik weet wat er nu volgt; ik heb wel een vermoeden, maar 'be prepared' zoals een goed padvinder betaamt. En dat wat volgt is niet erg positief, weet ik nog uit de eerste lezing....
.
(Mijn diacritische tekens werken even niet, dus die ontbreken)

Brou Is Back | 09-12-16 | 23:43

Hiddema gaat los bij Pauw weer over groepsbraafheid :D

jip_86 | 09-12-16 | 23:43

Peter Emile | 09-12-16 | 23:37
Framing.
Zo had de PvdA vandaag een leger van figuranten ingehuurd om achter Samson en Lodewijk zeer enthousiast te klappen.
Maar het feestje is een beetje ondergesneeuwd door die andere gebeurtenis.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:40

Geloof maar dat OvJ Bos spijt heeft. Je zag de spijt in zijn ogen, de totale desillusie. Goud! De wal gaat het schip keren.

Solar666 | 09-12-16 | 23:39

Reykjavik | 09-12-16 | 23:33
Dat tekent wel een beetje de ongelijkheid die deze strafbaarheidsonzin in de hand werkt he, er is geen blanke hond die aangifte tegen Slavyna doet. Ik zou er althans nog niet over nadenken.

LibertasSimplex | 09-12-16 | 23:37

Gezien op het RTL nieuws (of was het de NPO, ik weet het niet meer precies, want ongeveer het zelfde): een voorstander van Wilders en een tegenstander - een van de aanklagers - werden uitgebreid aan het woord gelaten. De tegenstander was een uiterst welbespraakte, perfect en accentloos Nederlands sprekende, uiterst sympathieke en glad geschoren ex Rif-bewoner, gezeten in een zakelijk, chic en strak interieur. Als voorstander van Wilders was met zorg een plat pratende, scheldende muts uitgezocht, die haar woordje mocht doen in een huiskamer vol goedkope kitsch.

Dat zie je wel vaker op tv; als een voorstander van Wilders in beeld gebracht moet worden, is het in negen van de tien gevallen een plat pratende randdebiel met een slecht gebit, en een tegenstander is een welbespraakte allochtoon, waarschijnlijk uit de kennissenkring van de programmamaker.

Peter Emile | 09-12-16 | 23:37

Glandula magna | 09-12-16 | 23:23
Wanneer mensen die hier binnenkomen de gelegenheid krijgen van rijkswege om hun cultuur te behouden en zich niet hoeven aan te passen, kan je het die mensen dat verwijten dat ze precies dat doen.
Wiens schuld en welke hoofdoorzaak is dan facilitair?

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:36

Shoarmamasutra | 09-12-16 | 23:28
Als Wilders had gevraagd, wilt u meer of minder Polen, had er nooit een haan naar gekraaid.
Marokkanen hebben nu eenmaal een uitzonderingspositie voor zichzelf gecreëerd.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:34

Kan Sylvana Simons ook even gelijkwijs veroordeeld worden? Zij doet namelijk ook volop aan groepsbelediging en aanzet tot discriminatie met haar "witte man".

Reykjavik | 09-12-16 | 23:33

Met een vieze smaal bedoel ik een vieze smaak. Wat ik er precies van moet vinden daar ben ik niet uit.
Feit is wel dat het naar Marrokkanen geadresseerd is en niet naar criminelen of terroristen of middeleeuwsen in zijn algemeenheid. Wat mij betreft pak je ze toch echt allemaal even hard aan. Ik weet dan ook wel dat je relatief meer Marrokkanen hebt, die statistieken zijn er gewoon. Maar pak mensen op hun daden aan ongeacht de afkomst.

Ik snap ook dat het minder niet verder geduid is. Dat betekent dan zeker niet automatish enkele reistreinen naar het oosten. Maar het niet zeggen hoe is ook een manco, je kan er positief bij denken maar net zo goed lezen "hij tieft ze er wel even uit". Maar goed onduidelijkheid kan je niet bestraffen.
@terug gejorist
Hoe met die polenuitspraken van Asscher en Aboutaleb? Het is niet helemaal hetzelfde, uit Polen is vrije migratie uit Marokko kan je alleen met gemiddelde of goede lonen nog een partner halen, vedere migratie is kansloos. Dus lees je de uitspraak al snel als Minder laten komen terwijl Wilders er kwijt lijkt te willen. Maar daar verschillen de meningen ook duidelijk over.
Vooral het punt of het minder dan nu dan wel minder er bij betekent. Dat is een belangrijk verschil.

Verder ben ik vanzelfsprekend van mening dat socialisten en moslims net zo moeten worden afgerekend als Wilders. Gelijke monniken gelijke kappen.

Shoarmamasutra | 09-12-16 | 23:28

Gravin v Kippenbouth | 09-12-16 | 23:17
Toch knap dat je het zolang volgehouden hebt, de vrijheid van meningsuiting is al veel langer een illusie.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:27

gnor | 09-12-16 | 23:15
Prima leesbaar stuk, juiste gebruik van leestekens etc.
Laat die berber maar lullen.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:26

@gnor | 09-12-16 | 23:15
Ach het was meer een verzoek om Uw (misschien best interressante) tegels wat leesbaarder te maken.
Als U dat niet wil of kan dan prima mijn beste, scroll ik er fijn voorbij toch.
Tabee, meer ga ik er niet van maken.

Berbaar | 09-12-16 | 23:25

ik ben er zo klaar mee dat vergrootglas op de nederlanders kijk gvd eens met dezelfde ogen naar nederlanders van marok of turkse afkomst.
wat daar gezegd wordt over ons krijg de kolere, rtl 4 met die umbertootje tan is al hetzelfde als witteman en pauw.

Dat weg met ons ben er klaar mee.!

barachus | 09-12-16 | 23:23

Ik (goddelijke suberliberaal) denk dat ik maar in de bouwbusiness (VVD) ga (opperman). Wat zal ik daar een succes hebben. Metselaars, stratenmakers, timmerlieden, bouwfraudeurs. Allemaal brothers in arms. Allemaal liberale bloedbroeders.

That's it. Ik ga een banjo kopen. Leuk, op een gestreept hemd onder een strooien hoed. Helemaal VVD. Kipkluifjes, campari met ijs. Verkiezingsbeloften. Neelie Smit kroeskruis. De tong van Heleen Mees.

LibertasSimplex | 09-12-16 | 23:23

@ Berbaar | 09-12-16 | 21:08

Nee Berbaar, er is wel degelijk een probleem met ALLE Marokkanen in dit land, namelijk dat ze hier willen wonen en de vruchten plukken van onze economie en sociale vangnetten, maar dat ze het vertikken dan ook Nederlander te worden. Wie hier zo snel mogelijk een huis, een uitkering en een Nederlands paspoort komt halen, maar weigert de cultuur te omarmen, de normen en waarden en de taal te leren, die achterlijke doodscultus te verlaten, en zich er op voorstaat vooral Marokkaan te zijn en geen Nederlander is geen onschuldige toeschouwer, al diegenen zijn het probleem en de criminaliteit, terrorisme en wetteloosheid zijn daar slechts symptomen van.

De oplossing is gewoon heel simpel: Wie hier een verblijfsvergunning krijgt dient volledig en zonder voorbehoud te integreren. Wie dat doet wordt Nederlander en is niet langer Marokkaan. Dan krijg je vanzelf minder, minder, minder Marokkanen en hopelijk wat meer nieuwe Nederlanders die een toekomst op kunnen bouwen in hun nieuwe Vaderland. Wie dat niet wil heeft hier niets te zoeken.

*Kijkt of er al een arrestatieteam aankomt*

Glandula magna | 09-12-16 | 23:23

Als Marokkanen een ras vormen in de ogen van de Nederlandse justitie, dan zijn homo's ook een ras. Want een groep met een zelfde cultuur. Dus de eerste de beste kudt-moslim, al dan niet Marokkaans, die homo's wegzet als 'fout' of 'verderfelijk' of zelfs als een uit te roeien verschijnsel, krijgt van mij een proces aan zijn broek. Ik ga dan onmiddellijk langs bij de plaatselijke politie om voorgedrukte aanklachtformulieren te eisen en met wat kornuiten zorg ik dan wel voor 6400 aangiftes.

Peter Emile | 09-12-16 | 23:22

marchbrown | 09-12-16 | 23:19
.
Inderdaad. Ook Khamenei kan nog leren van de Nederlandse rechtsstaat.

Usuc | 09-12-16 | 23:21

Als de PVV aanhangers echt schaakgrootmeesters waren geweest hadden ze geroepen: MEER MEER MEER omdat dan het O.M. uiteindelijk zelf het probleem had moeten onderkennen en oplossen.
Alles is ZEN.
nl.wikipedia.org/wiki/Zen#Betekenis_v...

keestelpro | 09-12-16 | 23:21

Die inleiding in/van het vonnis kan N-Korea zo copy-paste overnemen. Veel gewauwel over democratie etc, maar in de kern bepaalt de Staat de grenzen van jouw vrijheid en daar heb je je maar aan te houden, zonder belangenafweging. Aldus de rechter. Niets meer en niets minder.

marchbrown | 09-12-16 | 23:19

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:14
.
Klopt. Mijn fail.

Usuc | 09-12-16 | 23:18

Deze uitspraak en artikel 137c zegt helemaal niet dat Marrokanen een ras zijn, het zegt echter wel dat alle Marrokanen een verstandandelijke beperking hebben en tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden #nuance.

metalj | 09-12-16 | 23:17

@Dollemans | 09-12-16 | 23:01
Dat is het ook.
Hier wordt een smerig spel gespeeld en het enige doel is om Wilders als persoon en als politicus te demoniseren.
Het journaille van de NPO verdient trouwens de hoofdprijs confabuleren. Het barst van de foutieve aannames en suggestieve opmerkingen. Schandalig gewoon.


Vrijheid van meningsuiting is vanaf vandaag een illusie.
Vrijheid van meningsuiting is alleen weggelegd voor hen die de linksdraaiende elite goedgezind zijn.
Ik heb de kots van dit land, dit is mijn land niet meer.
Mijn stem in maart gaat naar Greet, nu meer dan ooit.

Gravin v Kippenbouth | 09-12-16 | 23:17

Bruine Beer | 09-12-16 | 23:09
.
Of de uitspraak van deze basis-rechters terecht is, maken straks de rechters in het hoger beroep uit, die daarna desnoods weer getoetst worden door de rechters van het Europese Hof. Tussendoor geven de kiezers nog hun mening.

Usuc | 09-12-16 | 23:16

Nasale sneuhals Peter R vind dat Geert TBS zou moeten krijgen en ik vind dat misschien gisterenavond de verkeerde vijand van Willem omgelegd is.

Toontje-lager | 09-12-16 | 23:16

@Berbaar | 09-12-16 | 23:06 Waren de alineas uitverkocht?Sorry zo is het onleesbare meuk.=Als het voor u onleesbare meuk is dan is dat uw probleem. Kennelijk heeft u, net als sommige anderen, wat moeite om enige moeite te moeten doen. Dat is kennelijk een maatschappijprobleem aan het worden.Uw reactie is daardoor de bekende dooddoener meer kan ik er niet van maken.

gnor | 09-12-16 | 23:15

Bruine Beer | 09-12-16 | 23:09

Een Marokkaan zonder Marokkaans paspoort is niet langer een Marokkaan. Arabische, Berberse ras... twijfelachtig maar oké.

Desmoulins | 09-12-16 | 23:15

Usuc | 09-12-16 | 23:05
Marokkanen zijn in Nederland niet inheems, maar exotisch.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 23:14

Usuc | 09-12-16 | 23:05
Die vergelijking gaat mank omdat turkije beschouwd wordt als een aziatisch land, dat er een stukje in europa ligt is niet representatief voor interne ambtelijke en rechtsstatelijke processen die je kan vergelijken met die van europese landen.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 23:12

@Graaf van Egmont | 09-12-16 | 22:57

Alle partijen exclusief de PVV met een verbindende, inclusieve naam om de eigenhandig gecreëerde polarisatie tegen te gaan.
Iets met 'eenheid' en 'samen'. Voor Frankrijk gok ik op een soortgelijk scenario. De PVV en ook FN zijn voor een complete politieke paradigmaverschuiving.
Een totaal onacceptabel scenario voor de politieke elite in Europa.

Desmoulins | 09-12-16 | 23:12

Als ik mezelf in al die lange lappen een keer teruglees, lijk ik wel een liberaal. Wat zeg ik. Thorbecke zou gillend als een bakvis flauwvallen. Wat ik hier deze draad schrijf, zou elke VVD-er, zelfs de corrupte extremist Mark Rutte, toch als dixieland in de oren moeten klinken.

LibertasSimplex | 09-12-16 | 23:12

ProAsfalt | 09-12-16 | 23:08
.
Wilders heeft zichzelf al TBS opgelegd. Hij stelt zich immers al jaren 100% ter beschikking aan het Nederlandse volk. Hij zal er steeds meer voor beloond worden. Te beginnen op 15 maart.

Usuc | 09-12-16 | 23:12

Gelukkig worden de 4e en 5e generatie noord afrikanen weerbaar gemaakt door gesubsidieerde
Kick boks lessen.
Het groepsgevoel doorbreken door individueel optreden te versterken.
Verwacht toch wat problemen in de nabije toekomst.

Koekkoek-slam | 09-12-16 | 23:11

Voorspelbaar, het geboeroep van Van Rossum en tig reaguurders. Marokkanen zijn geen ras, en het is alleen onfrisse kroegpraat, besloten bijeenkomst, en hij nuanceerde de uitspraken later.

Feiten zijn moeilijk, maar ik ga ze toch noemen:
1. De wet omschrijft ras als een afgebakende groep waar je niet zomaar in- en uit kan, niet als het dagelijks gebruik van het woord. Marokkanen zijn dus wél een ras, namelijk een bepaalde bevolkingsgroep op basis van afkomst.
2. De onfrisse kroegpraat was geregisseerd. Het publiek was geïnstrueerd wat ze moest scanderen.
3. Het was een bijeenkomst met direct verslag via televisie, prime time. Dat de deur dicht zat, maakt niet meer uit als heel Nederland mee kan kijken.
4. Nuanceren is irrelevant als je eerst via de televisie A roept, en dan later in een interview in een krant zegt het niet zo bedoeld te hebben. De boodschap is al verspreid.

Huil wat je wil, het OM heeft gewoon gelijk en ook gekregen. Wilders heeft de zaal opgehitst en tot discriminatie op grond van groepslidmaatschap aangezet. Dat hoger beroep is ook alleen maar politiek. En de cassatieprocedure daarna ook.

Geert Wilders, veroordeeld crimineel.

Bruine Beer | 09-12-16 | 23:09

@De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:13 - typerend voor jou, mij adresseren en dingen toelichten die ik nooit heb gezegd terwijl jij met jezelf brabbelt.

MarcS | 09-12-16 | 23:09

ProAsfalt | 09-12-16 | 23:05
.
Dan is alles een ras. Bejaarden, Groningers, 3x-modaal-verdieners, etc.

Usuc | 09-12-16 | 23:08

... statistsch gezien bij een afkomst veel voorkomen. Pardon.

Jan, Leiden | 09-12-16 | 23:08

Citaat van Peter R de Vries: "Ik vind dat Wilders TBS opgelegd moet kunnen worden".

ProAsfalt | 09-12-16 | 23:08

De Hoge Raad moet deze uitspraak wel verwerpen omdat de uitspraak gebaseerd is op dat Marokkanen ineens een ras zouden zijn. Maar het is een nationaliteit met verschillende rassen, de Marokkanen zijn geen ras. Op basis van dit door de rechter zelfbenoemde ras is hij tot het oordeel gekomen van aanzetten tot discrminatie en groepsbelediging. Kan niet anders dan dat de Hoge Raad dit oordeel vernietigd en de zaak terugverwijst naar de rechtbank alwaar na de verkiezingen vrijspraak moet volgen. Dan gaan we eens fijn onderzoeken hoe D66 invloed heeft uitgeoefend op deze rechterlijke macht hoe de rechtbank tot de conclusie is gekomen dat een nationaliteit ineens een ras is geworden om tot een tijdelijke veroordeling te komen van de heer Wilders in dit vermeende politieke proces? Lijkt me niet meer dan kogisch om te doen? Pechtold ter verantwoording roepen en alle stukken, transcriptie telefoongesprekken en mails boven tafel graag? Zomaar een paar ideeën. Of mag demoniseren andersom dan ineens niet? Gaan we, precies zoals D66 vermeend voorstaat toch dan met 2 maten meten? Intussen kan het toch niet anders zijn dat Wilders steun van ons gaat krijgen bij de volgende verkiezingen. We willen in een vrij land leven waar problemen blijvend moeten kunnen worden benoemd, ook wanneer ze statistisch ezien

Jan, Leiden | 09-12-16 | 23:07

@gnor | 09-12-16 | 23:00
Waren de alineas uitverkocht?
Sorry zo is het onleesbare meuk.

Berbaar | 09-12-16 | 23:06

Als er sprake is van een gemeenschappelijke cultuur dan is er sprake van een ras.

Conclusie: bijstandsgerechtigden zijn een ras.

ProAsfalt | 09-12-16 | 23:05

Overigens is deze hele klucht vooral semantisch van aard. Het is een vorm van selectieve verontwaardiging en opportunisme; men zag een kans om de heer Wilders de definitieve doodsteek te geven, maar niet beseffende dat het politieke klimaat zich al even tegen de politieke elite en hun waterdragers aan het keren is.

Desmoulins | 09-12-16 | 23:05

gnor | 09-12-16 | 23:00
De rechtbank heeft daar enkele woorden aan gewijd, om van die geregisseerde 6500 aangiftes af te komen: het gepleegde feit had ook zonder aangifte vervolgd kunnen worden. Eigenlijk een Pontius Pilatus opstelling. Want als dat echt zo was, hadden dus ook Oudkerk, Samsom en Spelman vervolgd moeten worden en dat is niet gebeurd.
Recht kun je kennelijk zo krom buigen dat het toch recht blijft en dat is kwalijk.

Graaf van Egmont | 09-12-16 | 23:05

@Van Rossum, goed verhaal. Ik kan het niet zo mooi verwoorden.

Maar ik heb me vandaag al opgegeven voor stembureaulid op 15 maart 2017. Van 07:30 tot 21:00 hele dag zitten en tellen daarna tellen tot 01:00 's nachts. Al die GeenPeil stemmen die dan door je hand gaan, heerlijk!

Uitslagavond in staande receptie op het gemeentehuis met de burgemeester erbij. Dan krijgen we gratis pils op een dienblad bezorgd door een bode, sjeik man.

Ikreaguuralzesjaar | 09-12-16 | 23:05

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:59
.
Europees voorbeeld > Turkije ligt deels in Europa. Dus een goed voorbeeld. Verhoudingsgewijs wonen er wellicht minder Marokkanen in Nederland (circa 1 op 40 inwoners), dan Koerden in Turkije (circa 1 op 7 inwoners). Maar in beide gevallen is het een inheemse bevolkingsgroep. Zelfs een ras tegenwoordig. Voor dat laatste hoop ik dat je gelijk hebt, maar ik begin er aan te twijfelen.

Usuc | 09-12-16 | 23:05

ProAsfalt | 09-12-16 | 23:03
En Peter R de Vries heeft altijd gelijk, vindt Peter R de Vries.

Jan Dribbel | 09-12-16 | 23:04

Gelukkig zit Peter R de Vries in RTL Late Night de uitspraak van Wilders nader aan te duiden.

Peter R de Vries vindt de uitspraak van Wilders op de rechtelijke macht gevaarlijk en zorgwekkend.

ProAsfalt | 09-12-16 | 23:03

-meningsuiting had,......, absoluut vrij kunnen zijn.-
Vrij, Simplex. Van vrijheid, libertas. Man man man, SImplex, ga bier drinken man.

LibertasSimplex | 09-12-16 | 23:02

Volgens de wikipedia van de extreem linkse Jeroen de Kreek is hij al eens vrijgesproken van racisme daar Joden niet genetisch te onderscheiden zijn.
Heel bijzonder dat deze Marokkanen uitspraak dan wel als racistisch beoordeeld wordt.
Riekt naar rechtsongelijkheid.

Dollemans | 09-12-16 | 23:01

-weggejorist-

gnor | 09-12-16 | 23:00

Usuc | 09-12-16 | 22:51
Ok, maar ik vroeg om een europees voorbeeld en dit is dan geen goede.
Ik zou Koerden niet willen vergelijken met marokkanen, omdat koerden een inheemse bevolkingsgroep zijn en marokkanen in nederland niet. En je kan het turkse rechtssysteem niet vergelijken met het nederlandse, in de verste verte niet.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:59

@Berbaar | 09-12-16 | 22:56
n=b eikel!

Berbaar | 09-12-16 | 22:57

Desmoulins | 09-12-16 | 22:55
Bedoel je een zakenkabinet van alle partijen behalve de PVV, of een eenheidskabinet met Wilders daarin?

Graaf van Egmont | 09-12-16 | 22:57

Mijn buurtjes. Allemaal naar Almere, Purmerend en Zaandam want mooie en grotere flats en huisjes. We doen het onszelf aan.
De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:47
.
Inderdaad, mooiere flats en huisjes. Zoals de vroegere buurten eerder ook waren. Die oude buurten, doorgaans goedkoper door veroudering en door het verpauperen zijn nu geschikt voor de allochtonen. Daar willen de laatst achter gebleven autochtonen dan uiteindelijk ook niet meer wonen. Doorgaans gezien het vliegwiel-effect van de verpaupering.

Usuc | 09-12-16 | 22:56

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:36
LibertasSimplex | 09-12-16 | 22:40

Ik voel mezelf totaal niet beledigd, bedreigd of miskend door deze veroordeling. Niet als individu, en niet als lid van welke groep ik ook toe zou mogen behoren.

Ik zie wel graag, dat alleen bedreiging en aanzetten tot geweld, dan wel aanzetten tot onrechtmatige (overheid) of wederrechtelijke (privaat) benadeling vanaf een nog onbepaalde ernst, onder bereik van het strafrecht komen.
De rest van alle meningsuiting had, vanuit het perspectief van strafrecht, absoluut kunnen zijn.

Het Openbaar Ministerie had hier, door niet te vervolgen voor deze feiten onder deze strafbepalingen een grote rol kunnen spelen, had ze dat gewild, de rechters hadden in de feiten rond de zogenaamde aangiften een eerlijke rechtsgang tot onmogelijk kunnen verklaren en zo een grote rol kunnen spelen.

Overigens vind ik, en dat wil ik hier nu wel zeggen, wilde ik niet tijdens de zittingen om niks ten nadele van Wilders te zeggen, Wilders tyoneelstuk met die uitlatingen daar, proleterig, schofterig en eigenlijk ronduit bedreigend, helemaal in Goebbels-stijl, ik spuug er op.
Als ik Marokkaan was, beste Koreaanse Slet, van die afkomst, en ik had werk, en jonge kinderen, was ik woedend geweest. Ik had op hoge poten publiek gereageerd, me daarbij hardop afvragend, of ik belasting wil betalen voor de beveiliging van een vent, die mijn kinderen bedreigt.

LibertasSimplex | 09-12-16 | 22:56

@Graaf van Egmont | 09-12-16 | 22:52
Denk het niet, het "sapiens" is nu niet echt iets dat op die jankenal slaat.

Berbaar | 09-12-16 | 22:56

Graaf van Egmont | 09-12-16 | 22:52

Neuh een homo bijstand. En hij klaagt erover.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:55

Make the Netherlands Great Again!
Ik zie een regering van de eeheid, of iets in die bewoordingen, mocht de PVV 40+ zetels scoren in maart. Men doet immers alles om een democratische revolte onmogelijk te maken.
Heldere analyse van Rossem.

Desmoulins | 09-12-16 | 22:55

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:48

Tja. Als je de basis van oorzaak/gevolg niet snapt... Wat kan ik dan voor je doen?

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:53

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:47
Zolang ze tot de diersoort homo sapiens horen is er niks aan de hand. Ben jij een homo sapiens?

Graaf van Egmont | 09-12-16 | 22:52

Usuc | 09-12-16 | 22:40

Je wil niet eens weten hoe het met andere buurten ging.

In het kort. Men ging liever weg.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:51

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:44
.
www.nrc.nl/nieuws/1998/01/27/turkse-r...
.
Het is in Turkije nog steeds vrijwel onmogelijk om te pleiten voor een politieke aanpak van de Koerdenkwestie,...
.
Wat dat betreft is het Nederlandse rechtssysteem niet anders dan in Turkije. In Nederland had er net zo goed kunnen staan: "Het is in Nederland nog steeds vrijwel onmogelijk om te pleiten voor een politieke aanpak van de Marokkanenkwestie,...

Usuc | 09-12-16 | 22:51

Croisantneuf | 09-12-16 | 22:44
Het magistrale stralende ras, de verhevenen, de onaantastbaren.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 22:50

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:41
Haha, wat onsamenhangend. Hoe kan de oorzaak in jouw vergelijking het gevolg zijn? dat is onmogelijk.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:48

@Usuc | 09-12-16 | 22:40
Nog mooier. Marokkanen zijn een diersoort. Nu is het hek helemaal van de dam.

Het is wachten op de eerste reaguurder of de redactie van Geenstijl of Das Kapital die bijstandsgerechtigden tot diersoort verklaart.

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:47

Usuc | 09-12-16 | 22:40

Ah welnee sukkel. Ik groeide op in de Rivierenbuurt in Amsterdam en daar hadden we een paar Turken en Marokkanen die het konden betalen. Maar alle Nederlanders gingen weg en inmiddels is zelfs die buurt een tig allochtonenbuurt verandert dat ik zelfs denk. Wat doen jullie hier. Maar ja. Mijn buurtjes. Allemaal naar Almere, Purmerend en Zaandam want mooie en grotere flats en huisjes. We doen het onszelf aan.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:47

Graaf van Egmont | 09-12-16 | 22:38
Dit is typisch een voorbeeld van nederlandse rechtsspaak, noem eens een vergelijkbaar voorbeeld in een ander europees land en het liefst meerdere zodat heeeel europa in deze opmerking wordt onderbouwd?
Ik ben benieuwd.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:44

Jezus wat een zieke zooi daar die magistraten zeg.. ff kijken, draagt een togs, wite bef, rechtenstudie zijn wellicht als bevolkingsgroep aanduiden. Feitelijk heeft de magistratuur zichzelf dus over de rug van Wilders en de mocro's heen tot ras verklaard? Het magistrale ras. Ik lach me werkelijk de ballen uit de broek.

Croisantneuf | 09-12-16 | 22:44

Wat me ook verbaast in dit hele discours is de positie van de SP. In de jaren 80 brachten ze al rapporten uit, waarin ze voorspelden dat dit allemaal in Nederland zou gebeuren. Dat is 30 jaar geleden, maar inmiddels is de SP ook opgehouden met benoemen en is het grote wegkijken begonnen.

Graaf van Egmont | 09-12-16 | 22:44

Als je deze processen tegen Wilders zo ziet en het functioneren van deze politiek-correcte elite rechters daarin bekijkt, komt min of meer automatisch de naam "Freisler" naar boven.

Aanschouw het geheel maar eens op youtube: www.youtube.com/watch?v=x_bwucQ7l3g

Minister StrongPiss | 09-12-16 | 22:43

"... een uitkomst leidt die geen gevolgen heeft, ..." schrijft Van Rossem. Niet helemaal waar. Wilders krijgt geen straf, wel een strafblad. En dat gaat hem het reizen moeilijk maken naar landen waar je met een strafblad geen visum voor krijgt. Dat zijn er nog heel wat. Wat Wilders betreft moet dat vonnis dus volledig van tafel.

Synecdoche | 09-12-16 | 22:42

Moresnetunited | 09-12-16 | 21:01
Sorry, ik wist niet dat andersdenkenden hier niet welkom waren. Ik zal voortaan ja knikken en amen zeggen, voordat we hier nog discussies gaan voeren, dat wil natuurlijk niemand.
necrosis | 09-12-16 | 21:01
Lol.

Ardbeg | 09-12-16 | 22:42

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:35

Nee hoor. Dat Turkije (als één van de grootste opnemers van vluchtelingen) weinig doet/deed om ze tegen te houden is een ander verhaal. Je moet naar de oorzaak kijken. Oorzaak is Assad en Poetin. Gevolg is Daesh, andere jihadisten en vluchtelingen. En in zekere zin Obama. Want zijn rode lijn betekende niets. Het was een duif. Maar och. Nu hebben we Trump en die het sletje van Poetin.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:41

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:36
Ik steek de draak met de groep als strafbaar beledigd slachtoffer.

LibertasSimplex | 09-12-16 | 22:40

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:36
.
Dat heeft wel degelijk met immigranten te maken. Vroeger woonden ze overzichtelijk bij elkaar in een wijk van de stad. Élke stad kent haar eigen allochtonen-wijk. Van een multiculturele samenleving is daarom ook nooit sprake geweest. En dat kan ook niet opgedrongen worden in de natuur. Zelfs in een dierentuin zitten de diersoorten bij elkaar en niet door elkaar. Het werkt gewoon niet.

Usuc | 09-12-16 | 22:40

Oh en er was 'iets' met de PvdA vandaag, ook geheel ondergesneeuwd in de PVV nieuws-lawine van vandaag.. Wat een mooie dag, lijk wel jarig.
.
*plop*

Veni_Vidi_Vici | 09-12-16 | 22:39

De Hoge Raad zet deze rechters voor een vuurpeleton (figuurlijk dan).

Rest In Privacy | 09-12-16 | 22:38

Wat heeft het voor zin om iemand te veroordelen, daar waar het Nederlandse recht het heeft over ras, om dan in de rest van Europa te gaan shoppen, waar het begrip ras ineens veel breder wordt uitgelegd. En als je dan ziet dat het oprekken van het begrip ras bijna altijd in rechtzaken tegen rechtse mensen en zogenaamde populisten, in ieder geval uiterst kritische mensen wordt opgerekt, dan weet je dat er iets stinkt. Ik vermoed dat het hele juridische systeem in Europa ook gewoon een links bolwerk is geworden. Niks onafhankelijk.

Graaf van Egmont | 09-12-16 | 22:38

LibertasSimplex | 09-12-16 | 22:30

Die tijd is voorbij. We hebben geen sociale cohesie meer en dat heeft niets met immigranten te maken. Ik zag mijn buren wel verhuizen naar Purmerend en Zaandam en Almere.

En ik kom uit een nette Amsterdamse buurt.

Maar ze gingen toch allemaal.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:36

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:29
Wij zitten met tig syriers opgescheept omdat Turkije het verdomd om die vluchtelingen een status te geven die volkenrechtelijk is afgesproken en ze daarna doorstuurt als demografisch wapen. Dat ze in Turkije zitten is wél de schuld van Assad, maar ook van IS en andere facties.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:35

Ook al ben ik lid geworden van GP het zal toch raar moeten lopen wil ik in maart niet op de PVV gaan stemmen.
Want hoe je het ook wendt of keert; Geert Wilders is de enige die de confrontatie aangaat met het grootste probleem van NL; de door wegkijkers en goedpraters gefaciliteerde Islamisering.
Alle andere politici draaien er, op z'n best, bangelijk omheen.

joepiedepeopie | 09-12-16 | 22:34

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:29
.
Assad had z'n land beter (en zelfstandig) onder controle kunnen houden als het Westen daar niet aan het stoken was gegaan. Maar ja,... die gasleiding van Qatar naar Turkije móet er komen, zodat we minder afhankelijk raken van Russisch gas. Alleen Syrië (Russisch georiënteerd) ligt dwars.
.
De reden waarom we met Syriërs op zitten gescheept heeft daar eveneens mee te maken. Saoedi Arabie, Jordanië en Turkije willen ze niet hebben, onder het motto "jullie willen toch gas? Dan neem je de vluchtelingen ook maar."

Usuc | 09-12-16 | 22:34

Ik stem straks tegen deze rechters.

nStilgar | 09-12-16 | 22:34

En hoe zit het met de groep, waar Wilders het vol liefde over heeft? De groep die niet beledigd, maar juist gecomplimenteerd werd, ook door het scanderende publiek? De Mindermarokkanen?

LibertasSimplex | 09-12-16 | 22:33

@hovawart | 09-12-16 | 22:27

De trias politica is vandaag dan ook een treurige dood gestorven en daarmee de vrijheid van meningsuiting.

von Strumpfhausen | 09-12-16 | 22:33

Het is een beetje dezelfde soort vraag als:
Is het nou apekut of apenkut? Het is beide keren aap.

Petskast | 09-12-16 | 22:32

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:26

Nee vooral voor je uitkering en relatief makkelijke leventje nadat je ongetwijfeld was afgeschreven door de wereld. Zeg maar dankjewel. Dan verdien je tenminste het respect van een aalmoes zoeker.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:32

Wilders heeft het nog nooit over marrokanen gehad.

Dr.Dushkind | 09-12-16 | 22:31

Gemeente Amsterdam subsidieerde in 2015 koranlessen voor minima met 285.000,- euro: nos.nl/artikel/2147529-gemeente-amster...

SP-wethouder zegt er niet vanaf te weten en wil het ook niet weten.

tipo | 09-12-16 | 22:31

Lafayette | 09-12-16 | 22:18
Inderdaad een erg goed stuk, dat mag wel eens gezegd worden.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:30

Ik voel mij als groep danig in mijn kruis getast. Herstel, ons kruis. Ons kruis als groep. Als groepskruis.

LibertasSimplex | 09-12-16 | 22:30

Berbaar | 09-12-16 | 22:10

Dat getal stamt uit ergens ver geleden en het ging over de vraag of moslims het okay vinden om tegen Assad te vechten. De overtuigende meerderheid vond van wel. An sich niet vreemd als je ziet wat Assad dagelijks aanricht met behulp van de Russen tegen de onschuldige bevolking.

Apart genoeg ook de reden waarom wij met tig Syriërs zitten opgescheept.

Maar ja. 'Het volk'

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:29

@mans5410 | 09-12-16 | 22:26
Aangezien marokkanen intrinsiek veel crimineler zijn dan autochtonen maakt dat niet zoveel uit.

ChatBot | 09-12-16 | 22:29

Dubbele boosheid Sorry

hovawart | 09-12-16 | 22:28

Een betere 'uitzending politieke partijen' had Geert zich niet kunnen wensen. Er zijn vandaag bij een hoop zwevende kiezers/voormalig ontkenners de schellen van de ogen gevallen. Ook hier op GS. Elke stem extra voor de PVV is een duidelijk signaal tot hier en niet verder. We laten ons niet opdelen/verdelen, een gezamenlijke vuist heeft meer kracht dan vijf losse (FvD/VNL/GP etc) vingers.
.
De hele dag de complete social media bepalen, weblogs, elk journaal van RTL & NPO, Nieuwzuur, RTL late night en morgen in ELKE krant een kop in chocolade letters..
.
En de volgende ronde(s) moeten nog komen, deze graag beginnen voor maart 2017 b.v.d.
.
Het OM en de D666 rechters hebben met een kanon in hun eigen voet geschoten.

Veni_Vidi_Vici | 09-12-16 | 22:28

Twee bananen lopen over straat.

Vraagt de een aan de ander: "Wat wil je later worden?"

Zegt die ander: "Rechter"

très cool | 09-12-16 | 22:28

Gekeken naar de essentie van de uitspraak van de rechtbank, kom ik tot de kernvraag van dit proces, mogen volksvertegenwoordigers vragen stellen aan hun kiezers, het is overduidelijk dat de elite via strafprocessen tegen elke vorm van inspraak is, dat populisme, (een politieke stroming of stijl die nieuwe partijen hanteren,en stellen met hun standpunten en retoriek vaak het volk centraal en dragen sterke gevoelens uit tegen het establishment) door dezelfde elite met zwaard en weegschaal bevochten zullen worden. Beëdigde rechters die zich lenen voor een politieke rechtspraak zijn het grootste gevaar voor de democratie.

hovawart | 09-12-16 | 22:27

Premier zal hij nooit worden. Of hij moet 76 zetels halen.
Er spelen te grote belangen.
Anti EU is het belangrijkste.
VVD/PvdA/CDA/D66/GL/CU zijn zetbaasjes van Brussel. Die zullen nooit een regering tolereren die tegen de belangen van hun baas ingaat. SP/PvvD gaan nooit in een regering met Wilders zitten. Blijft wat klein rechts over en de rollator partij. Dat gaat hem niet worden.
Reken maar op een gore truc van Markje en de rest van de Eurofielen. Al moeten ze een zes partijen coalitie smeden Wilders zal nooit MP worden.

bakoenin | 09-12-16 | 22:27

-weggejorist-

mans5410 | 09-12-16 | 22:26

Als RAS echte blauwe zander stem ik net als de meeste blauwe zanders, ook natuurlijk op Wilders.

blauwe zander | 09-12-16 | 22:26

Maar waarom wordt er niet ingegrepen als er groepen marokkanen in ter Apel winkels bestelen, mensen intimideren en doodsbedreigingen uit richting buschauffeurs?

Wat is dat dan voor rechtsstaat?

ChatBot | 09-12-16 | 22:26

@De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:24
Ik kan de PvdA op zijn hoogst bedanken voor de zweepslagen verzorgt door Jetta Klijnsma (PvdA).

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:26

Maar dat hoogbejaarde dames de jonge Marokkaanse jongens van hun zuurverdiende telefoon beroven vind ik dan ook weer niet goed. Hieraan moet aandacht worden gegeven in de vorm van dialoog en bewustwording.

Dr.Dushkind | 09-12-16 | 22:26

@kapitein_iglo | 09-12-16 | 22:21
Heee visstick, long time no see ;)
Prima tegel moet ik zeggen.
Vooral bij de laatste zin, of 2 zinnen, kan ik me aansluiten.
Fijne avond!

Berbaar | 09-12-16 | 22:26

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:22

Je wil niet weten wat er was gebeurd met een echt rechts kabinet voor mensen zoals jij. Je had echt moeten werken voor je inkomen. Dank de PvdA maar voor je luxe.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:24

Astroturfer | 09-12-16 | 22:20
.
De rechtbank van vandaag is ook al 12 uur bezig om te negeren dat het om het "minder-minder"-roepende publiek ging en niet om het publiek in het geheel.

Usuc | 09-12-16 | 22:23

Ik twijfel nog steeds tussen VNL en PVV. Door dit gedoe zal het wel PVV worden. Tenzij VNL en Baudet gaan samenwerken; die combinatie lijkt me een goede.

Kievit | 09-12-16 | 22:23

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:20

Maar je bent wel parasitair op de samenleving en wat parkjes aanvegen is te minderwaardig voor je. Ergo. Je bent een parasiet.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:22

@De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:18
Een kleine correctie. De PvdA was voor de arbeiders. Dit in het verre verleden. Nu zijn zij er alleen voor de Bazen, Afrika, EUSSR en de CO2maffia.

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:22

TheOneWhoKnocks | 09-12-16 | 22:14
Net als veelwijverij, mag ook niet maar gemeenteambtenaren schijven die huwelijken gewoon bij. En het zijn er honderden, elke ambtenaar die in het gba kan ziet dat ook, maar die pvda kliek houdt gewoon zijn mond.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:22

@De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:12

Nope VVD staat voor Vereniging Van Dieven en hun track record bevestigd dat ook.

von Strumpfhausen | 09-12-16 | 22:21

@kapitein_iglo | 09-12-16 | 22:05
... en even terugkoppelend aan mijn bericht...
Welke groep zou meer een monopoly moeten hebben op het gevoel gediscrimineerd te voelen?
Welke partij je ook kiest, er zal altijd uiteindelijk zich iemand gediscrimineerd voelen.
Mijn Mening: Discriminatie bestaat niet als je iemands respect hebt verdient. Discriminatie gaat niet over ras, maar over wie hoe je bent.
Als je iemand wilt zijn, moet je ervoor knokken in plaats jezelf in een slachtoffer rol te plaatsen... want dat heeft niemand ooit wat gebracht...

kapitein_iglo | 09-12-16 | 22:21

Ommezwaai | 09-12-16 | 22:03

Als je iets niet snapt mag je dat zeggen en doorvragen. Joris is hier niet om jouw mening door te drukken. Maar om onbehagen gedrag te verwijderen.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:20

Het OM vond dat 2 minuten later aangeven dat het criminelen Marokkanen betrof,
te laat was.
Hoe lang wacht Rutte al inzake het Ukraine referendum ? 240 dagen?

Astroturfer | 09-12-16 | 22:20

Ik ga ook aangifte doen tegen alle reaguurders en tegen de leden van de redactie van Geenstijl en Das Kapital die bijstandsgerechtigden bashen. Ik voel mij beledigd. De groep bijstandsgerechtigden voelen zich terecht beledigd. Ons onterecht als de paria van de samenleving afschilderen. Dat is niet alleen belediging maar ook nog eens aanzetten tot haat en groepshaat. Tevens zijn de bijstandgerechtigden een (nieuwe) ras. Het is gewoon rassenhaat.

ProAsfalt | 09-12-16 | 22:20

Merfralex | 09-12-16 | 21:03
Goed idee!

Vanilla | 09-12-16 | 22:20

-weggejorist-

Berbaar | 09-12-16 | 22:19

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:14
Vergis je niet botbot leest ook mee.
Prachtig en tenenkrommend te gelijk bijna iedere reaguurder met sympathie voor Wilders is plots rechtsgeleerde geworden.

botbot | 09-12-16 | 22:19

Het Hollandse ras heeft slechts 1 paspoort.

swassannuf | 09-12-16 | 22:19

Van Rossum. Hulde voor deze duiding. Dank u.

Lafayette | 09-12-16 | 22:18

Usuc | 09-12-16 | 22:16

Daar staat het wel voor. En ja de PvdA is in de basis er voor de arbeiders. Maar ja. Het verraad van links. Hun probleem.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:18

Minder Mocro's mag niet meer, dus dan maar minder, minder wegkijkers

Jan Dribbel | 09-12-16 | 22:18

Usuc | 09-12-16 | 22:11

Extremistisch en islamitisch terreur is iets van de laatste twintig jaar. Daarvoor was het communistisch en Arabisch nationalistisch terreur. Het is niet minder en niet meer dan voorheen. Wel veel bloediger. Maar dat zegt weinig over wat dan ook.

Als de Hunnen komen voor je bloed en je goud dan pak je de Hunnen. Niet alle mensen die toevallig hetzelfde geloof aanhangen. Sterker nog. Als alle moslims morgen christenen worden dan zal je nog steeds een groep mensen hebben die de wereld willen vernietigen.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:17

ja,diedus! | 09-12-16 | 22:01
Ik zou het niet weten. maar beiden behoren wel tot de meest kwaadaardige vormen van mensen.
Althans, volgens de definities van De Koreaanse Slet.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 22:17

Maar de VVD staat voor vrijheid voor volk en democratie.
De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:12
.
De afkorting staat daar voor, niet de VVD. Straks ga je nog beweren dat de PvdA voor arbeiders is, DENK kan denken en het CDA christenen beschermt.

Usuc | 09-12-16 | 22:16

Een aantal jaren geleden werd er in Amsterdam een boek te koop aangeboden waarin werd aanbevolen homo's van gebouwen af te gooien. De details ben ik even kwijt maar weet wel dat dit hierover werd geklaagd. Boek mocht uiteindelijk gewoon verkocht worden. Oproep tot moord mag dus gewoon in Nederland en hele bevolkingsgroepen discrimineren mag ook. Je moet alleen wel moslim zijn. Gezichtsbedekkende kleding mocht nooit, hier moest voor bijvoorbeeld carnaval een uitzondering voor worden gevraagd. Het mag echter wel als je moslim bent. Er wordt dus door de overheid gediscrimineerd op basis van religie en daarmee wordt artikel 1 overtreden. Door de overheid dus.

TheOneWhoKnocks | 09-12-16 | 22:14

Berbaar | 09-12-16 | 22:10
Zit je daar lekker tegenover dks, wijntje erbij, kaasje bij de hand, gezellig ;)

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:14

MarcS | 09-12-16 | 22:00

Oh en Marc. Geert Wilders is geen socialist. Dat is slechts zijn greep naar de macht.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:13

Usuc | 09-12-16 | 22:07
Ben ik het mee eens en het hof ook, let maar eens op.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:12

MarcS | 09-12-16 | 22:00

De VVD ondersteunt het socialisme niet en is voor de meeste Nederlanders niet de beste partij op het eerste gezicht. In mijn mening is het wel de beste partij om ondernemerschap en onafhankelijkheid van de staat de creëren. Daar mag je het mee oneens zijn. Maar de VVD staat voor vrijheid voor volk en democratie.

Dat is een totaal andere politieke stroming dan het repressieve socialistische gezanik wat we nu zien. En wees voorzichtig want hoewel socialisten echt vinden dat iedereen gelijk is vinden populisten dat niet. Voor hun is 'het volk' slechts een motor voor de winst. Niets meer. Niets minder.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:12

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:04
.
We hoeven daarvoor niet 85 jaar terug. Kijk maar naar de continue aanslagen van moslims op het westen in de afgelopen decennia,... tot heden.
.
Maar niet dat alle moslims willen de rest onderwerpen of vernietigen in kampen. Maar dat wilde de meeste nazi's ook niet. Vraag het maar aan historici.

Usuc | 09-12-16 | 22:11

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:07
Ik snap niet dat jij het communicerende vat niet ziet dat links is, dat bedoelde ik. Maar je weet het wel, het enige dat je doet is stangen. Vind ik ook wel eens leuk, maar doe het dan minder opzichtig. Als jij er bent, zijn andere reaguurders weg, erg toevallig.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:11

@Ravissant 22:00
Minder Marokkanen is een vorm van positieve discriminatie voor het deugende deel der Nederlandse Marokkanen. Hun imago staat onterecht op het spel. Wilders helpt hen.

Wilders wil een verbod op immigratie uit 'moslimlanden', voornamelijk met een beroep op de openbare orde, goede zeden en veiligheid. Dan krijg je als gevolg ook minder Marokkanen, want Marokko is een moslimland. Die maatregel is niet enkel op Marokko gericht, en met een beroep op belangrijke binnenlandse zaken, dus mag het in ieder geval tijdelijk.

Nu kunt u zeggen: Tipo, je interpreteert het allemaal wel een heel gekke richting in. Maar nee: Ik interpreteer nog minder dan de rechtbank deed, maar dan vanuit een andere veronderstelling: Dat Wilders het beste voorheeft met ieder mens.

tipo | 09-12-16 | 22:10

@Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:58
Ach het kan 8, 18 of 91% procent zijn.
Ik weet het niet dus ik beweer niks en U ook niet.
Een lutser die 80% beweert dient dat te staven met bewijs anders is het slechts gel*l.

Berbaar | 09-12-16 | 22:10

Ik ben eerlijk gezegd erg benieuwd naar de inhoudelijke reactie van Knoops op dit vonnis. Want tot nu toe heb ik alleen maar juridisch onvolledige analyses gelezen.

Realisties | 09-12-16 | 22:08

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:04
.
De pot verwijt de ketel. De voorzitter maakt zelf ook geen onderscheid tussen publiek en "minder-minder"-roepend publiek. Dat is vóór de uitspraak nota bene op papier vast gelegd door 3, slechts zichzelf respecterende, rechters.

Usuc | 09-12-16 | 22:07

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:54

Je snapt niet dat ik een mens ben en dus nooit kan juichen om het afslachten van onschuldigen en dat vrijwel alle mensen zo denken?

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:07

tipo | 09-12-16 | 21:58
Helemaal mee eens, maar dat bedoelde ik niet, zie mijn vorige tegel.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:06

belediging is een subjectief verschijnsel.
Wat voor de ene als beledigend kan worden ervaren is voor de ander iets waar de schouders voor opgehaald wordt.
Evenals het aanzetten tot discriminatie.
Wie voelt zich gediscrimineerd in een bepaalde situatie?
- is het die persoon die vanwege het niet voldoet aan etnische profilering niet voor een bepaalde baan/functie in aanmerking komt?
( zowel positieve alsmede negatieve discriminatie voldoen aan deze criteria )
Zelfs de overheid voert hier een actief beleid uit.
( voorkeur gaat uit naar een ....... )
Zodra men een voorkeur uitspreekt, voert men in feite discriminatie uit, dus is in wezen is de overheid net zo schuldig aan discriminatie.

kapitein_iglo | 09-12-16 | 22:05

Daar kan geen stemadvies tegenop

Papa Jones | 09-12-16 | 22:05

Het is een grote schande. Nl is eindelijk dan verworden tot een bananenmonarchie. Ik zal daarom PVV stemmen. Is het rasistisch? om;
Criminelen met een dubbel paspoort uit te zetten (ongeacht leeftijd). Asielzoekers die liegen of misdrijven plegen direct uit te zetten. Mensen die in buitenlandse krijgsdienst treden direct het NL schap te ontnemen. Alle mensen in NL moet heel erg duidelijk gemaakt worden dat op basis van religie geen speciale aanspraken gemaakt kunnen worden.

Mocht dit door de huidige verdragen niet mogelijk zijn dan dienen deze of aangepast of opgezegd worden. Alle mensen in NL die willens en wetens de vluchtelingen business in stand houden dienen wegens landverraad vervolgd te worden. Bovendien moet het mogelijk zijn om de extra kosten op deze mensen persoonlijk te verhalen.

Hopelijk is dit het volgende hoofdstuk van verandering is in de maak. Stem allen PVV al was het alleen om een statement te maken. Beter 4 jaar protest dan 4 jaar met nog meer van hetzelfde.

Alles is beter dan doorgaan op dezelfde weg. Denk goed na in Maart.

uniform | 09-12-16 | 22:05

Het is een grote schande. Nl is eindelijk dan verworden tot een bananenmonarchie. Ik zal daarom PVV stemmen. Is het rasistisch? om;
Criminelen met een dubbel paspoort uit te zetten (ongeacht leeftijd). Asielzoekers die liegen of misdrijven plegen direct uit te zetten. Mensen die in buitenlandse krijgsdienst treden direct het NL schap te ontnemen. Alle mensen in NL moet heel erg duidelijk gemaakt worden dat op basis van religie geen speciale aanspraken gemaakt kunnen worden.

Mocht dit door de huidige verdragen niet mogelijk zijn dan dienen deze of aangepast of opgezegd worden. Alle mensen in NL die willens en wetens de vluchtelingen business in stand houden dienen wegens landverraad vervolgd te worden. Bovendien moet het mogelijk zijn om de extra kosten op deze mensen persoonlijk te verhalen.

Hopelijk is dit het volgende hoofdstuk van verandering is in de maak. Stem allen PVV al was het alleen om een statement te maken. Beter 4 jaar protest dan 4 jaar met nog meer van hetzelfde.

Alles is beter dan doorgaan op dezelfde weg. Denk goed na in Maart.

uniform | 09-12-16 | 22:05

Ommezwaai | 09-12-16 | 21:56

Dat klopt. In zoverre nazisme dat het 'eigen volk eerst' is. En die constatering is 100% juist. Niet dat alle PVV stemmers moslims of joden willen vernietigen in kampen. Maar dat wilde de meeste nazi's ook niet. Vraag het maar aan historici.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 22:04

En positieve discriminatie valt niet onder het verdrag (dat dan weer niet)
Ravissant | 09-12-16 | 22:00
.
Positieve discriminatie voor de één is automatisch negatieve discriminatie voor de ander. Onderscheid is onderscheid.

marcoplarco | 09-12-16 | 22:04

Usuc | 09-12-16 | 21:57
De voorzitter verweet wilders het met opzet niet noemen van het woord Criminele, besproken tijdens een bespreking voorafgaande aan deze uitspraak.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:04

Het zijn wel onze kut marokkanen klanten

Rest In Privacy | 09-12-16 | 22:04

@Arjan | 09-12-16 | 21:57
Eloquent betoog, dank!
Voor mij had dit akkefietje helemaal niet naar de rechter gehoeven maar als die dan dit toch voorgelegd krijgt vind ik het een prima oordeel.

Berbaar | 09-12-16 | 22:03

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:59
Wederom slaat u complete wartaal uit met deze tegel.
Nog even en Joris maakt hier een hardhandig einde aan, vrees ik.

Ommezwaai | 09-12-16 | 22:03

Lupuslupus | 09-12-16 | 21:40

Heb je de aangifteformulieren al voorgedrukt?

Ravissant | 09-12-16 | 22:02

Reageert de gevestigde media wel eens op wat wij hier allemaal roepen?

TillDeathdousPart | 09-12-16 | 22:01

Wilders pleegde poging tot broodroof in de strafrechtketen met zijn uitspraken. Dat moeten we niet willen met zijn allen.

Rest In Privacy | 09-12-16 | 22:01

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:56
Ik ga er verder maar niet op in.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 22:01

Is DKS misschien de nickname van Joop van Riessen ?

ja,diedus! | 09-12-16 | 22:01

"En ik zeg: "U mag hier blijven, maar u past u aan." En ik moet dan horen: "Allah is groot", ik ben een vies varken. Ú bent een christenhond. Dat zeggen zij. En ú vindt dat goed. En ik ben héél beheerst tot nu toe geweest. Ik heb dat nooit herhaald. Maar ú laat over zich lopen. En ik dóe het niet meer. En dat is waar ik die zetels vandaan haal, want dit land is het zat! C'est Ca! Daar sta ik voor. En als ik dan anders moet verwoorden: Prima! Maar het gaat om uw kinderen, om uw kleinkinderen! Waar gaat het anders om? Moet ik nog meer hier neerzetten? Ik kan niet anders. En ik doe niet anders.
.
Dan maar ik afgemaakt. Ok, prima! Maar het probleem meneer; dat blijft. Dat blíjft! Mensen hebben er meer dan genoeg van. Godverdomme in mijn stad! Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken, niet die Marokkanen beroven, maar u en mij,... oude vrouwtjes. En de politie, wat doen ze? Godverdomme niks! Die zeggen, als je wat zegt, je discrimineert. En dat verwoord ik van het Nederlandse volk. En ik sta ervoor, ik sta ervoor! Mag het niet? Ok, ik respecteer. C'est Ca." --- Pim Fortuyn.
.
youtu.be/5O0GW39ApWE

Usuc | 09-12-16 | 22:01

ja,diedus! | 09-12-16 | 21:58
Die Koreaanse slettebak kan samen met hetzoutindepap zo een nieuwe politieke partij oprichten...

Ommezwaai | 09-12-16 | 22:00

@De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:43 - jouw geliefde VVD slaagt daar met al hun kunde wel in? Als ze half zo goed waren als jij denkt, is een paar PvdA flapdrollen overtuigen toch een kleinigheidje? Zeg maar maandagochtend voor het ontbijt dingetje?

Of zullen ze net als u, overtuigkracht ontberen?

MarcS | 09-12-16 | 22:00

tipo | 09-12-16 | 21:44

Je legt de teksten verkeerd uit. Misschien is de nederlandse versie gemakkelijker voor je: www.art1.nl/artikel/6556-Tekst_Interna...

Er staat sat je wel onderscheid mag maken tussen onderdanen en niet-onderdanen, Nederlanders en buitenlanders. En positieve discriminatie valt niet onder het verdrag (dat dan weer niet)

Ravissant | 09-12-16 | 22:00

Ommezwaai | 09-12-16 | 21:49

Die wagenwijde deur is sociale cohesie van bevolkingsgroepen (rijk, arm, middenklasse). Nu ligt het overal op straat.

Totale zelfvernietiging.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:59

De rechters staken de kop wel erg ver in het zand m.b.t. die twijfelachtige aangiftes. Om daar maar niets over te hoeven zeggen deden ze maar de uitspraak dat de aangiftes in die zin niet belangrijk zijn omdat zonder aangifte ook tot vervolging kon worden overgegaan. Dus wel bij Wilders maar niet bij Samsom, Spekman en Oudkerk!

Mariolo | 09-12-16 | 21:58

Ongeblustekalk 21:51
Wilders had het over 'minder Marokkanen' en niet over 'geen Marokkanen'. Minder Marokkanen is een automatisch gevolg, als je de jihadistische en criminele Marokkanen denaturaliseert, zodat Marokkanen als etnische groep op den duur niet meer alle slechte lijstjes aanvoeren. Ook is minder Marokkanen een gevolg van hernieuwd remigratiebeleid van ontevreden en overheidsafhankelijke Marokkanen in Nederland (iets dat al een bestaande wet is overigens, dus het mag). Dan voeren ze op den duur de bijstandslijstjes ook niet meer aan. Als gevolg daarvan zal het imago van Marokkanen in Nederland beter worden. Wie profiteert daar van? Wilders zou door Marokkanen op handen gedragen moeten worden en ik ken toevallig een aantal Marokkaanse dames die met Nederlandse vrienden getrouwd zijn (en dus door hun familie zijn verstoten) die heel blij zullen zijn als het uitschot weer vertrekt.

tipo | 09-12-16 | 21:58

Berbaar | 09-12-16 | 21:54
Dat valt niet te bewijzen, maar het zou me niets verbazen.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:58

IK blijf toch met een rare smaak zitten dat mevrouw rechter van Rens in het programma "Kijken in de Ziel" die maakte dat ze niet veel op had met de PVV. Dat zij niet is opgestapt als rechter na de wraking geeft iedereen nu een terecht handvat dat we hier te maken hebben met een bevooroordeelde rechterlijk macht.

cocktailsmaak | 09-12-16 | 21:58

Ommezwaai | 09-12-16 | 21:56 Het valt u ook al op ?

ja,diedus! | 09-12-16 | 21:58

@Ravissant | 09-12-16 | 20:52
Ik kan er _enigszins_ inkomen dat je juridisch "Marokkanen" als ras kunt beschouwen. Er is niet echt een substantieel verschil tussen "zie, weer een neger bij opsporing verzocht" en "zie, weer een Marokkaan bij opsporing verzocht". Je ziet iemand, in het lingo: "je plaatst hem in een hokje", en dat werkt min of meer hetzelfde voor negers als voor Marokkanen, ongeacht de biologische betekenis van het woord "ras". Zo zal de wetgever het ook eigenlijk wel bedoeld hebben (en daar heeft de wetgever een punt).

Laat onverlet dat al die wetten *altijd*, en waarschijnlijk *ook* nog zo bedoeld, één kant op werken. "Christenhonden", geen haan die ernaar kraait. "Frankrijk, mooi land, behalve die Fransen", dito. Amerikanen zijn dom, Belgen zijn dom. Nederlanders weten niet wat gastvrijheid is, kunnen dansen noch koken en zijn racisten. Allemaal. Kunnen ze ook niks aan doen want dat hebben ze zo geleerd, zien het zelf niet eens, maar dat maakt ze niet minder schuldig. Alle katholieken misbruiken jongetjes (krijg je een prijs voor, zeker geen aangifte, en zeker geen politieinval).

Niemand die aangifte zou doen, die toch niet in behandeling zou worden. Als daar aangifteformulieren voor werden uitgedeeld zou er "een karikatuur van de rechtspraak worden gemaakt". De klagers zouden "doen alsof ze gekwetst waren, misbruik makend van ons rechtssysteem die bedoeld was om de zwakkeren te beschermen".

Diverse correspondenten zouden, met het altijd scherpe oog voor de diepere betekenis, gaan eisen dat frivole rechtszaken voortaan bestraft dienden te worden.

Enfin, ik vind dat je sommige dingen niet hoort te zeggen, net zoals je niet tegen je buurvrouw zegt dat ze een slet is, zelfs al is het een slet. Dat "minder minder" is beslist niet chic. Maar de rechtszaal is niet bedoeld om etiquette uit te leggen, laat staan straffen op te leggen voor wat gewoon lompigheid is. En de bedoeling van de uitspraak is natuurlijk te zeggen dat Wilders wél wat wil doen tegen criminele Marokkanen itt andere politici. Dat is een politieke uitspraak, en echt het allerlaatste waar de rechter zich mee zou moeten bemoeien.

Arjan | 09-12-16 | 21:57

Mensen van het marokaanse ras zullen nooit nederlander worden.

bodemloos | 09-12-16 | 21:57

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:51
.
De rechtbank heeft het in de geschreven veroordeling ook niet over het "minder-minder"-roepende publiek van Wilders, maar het publiek. En nota bene die rechters nemen Wilders de maat met generaliseren? Dat spoort niet!

Usuc | 09-12-16 | 21:57

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:52
Feitelijk zegt u nu dat mensen die Wilders stemmen, nazistische trekjes vertonen en dat is nog een understatement.
.
Zit u nu te trollen of bent u nu echt helemaal de weg kwijt?

Ommezwaai | 09-12-16 | 21:56

Het dehumaniseren van mensen is een walgelijk iets wat enkel de meest kwaadaardige vormen van mensen doen. De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:49 En die mafkezen die 'heilig' in Wilders geloven zijn exact dezelfde simpele zielen die heilig in Hitler geloofden.

Maar velen zagen er achteraf toch maar vanaf.

Natuurlijk is Wilders geen Hitler. Maar wel een demagoog en populist en daar is nog nooit iets goeds van gekomen.
De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:52 Jezelf zo tegenstrijdig duiden in hetzelfde topic. Da's knap.

ja,diedus! | 09-12-16 | 21:56

Ik denk dat de moordenaar van Pim zich de haren uit z`n hoofd trekt dat ie niet een paar jaar geacht heeft.
Met Pim had deze geblondeerde griezel nooit uit kunnen groeien tot 30 of meer zetels.
Eerst nog maar eens afwachten of alle gnomen ook daadwerkelijk de gang naar de stembus maken.

hetzoutindepap | 09-12-16 | 21:56

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:47

Nee helemaal niet. GroenLinks is geen arbeiders partij het is een intellectuele kliek wat links liberaal naast D66 staat. Het gros van de 'Jan met de korte achternaam' is terecht overgelopen naar de PVV, SP of 50+, afhankelijk van hun overtuiging. Daar zit uiteraard ook afval bij van andere partijen zoals de VVD en CDA maar het leeuwendeel komt van de PvdA.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:56

@Berbaar | 09-12-16 | 21:08 - gut gut gut, wat doe jij een, doorzichtige, moeite om wat hoger opgeleid voor te komen dan de werkelijkheid. Distinctie, een woordje dat mij vandaag opeens opviel. Jou blijkbaar ook.

MarcS | 09-12-16 | 21:56

@Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:45
Dank en dat lijkt mij ook waarschijnlijk inmiddels.
Echter er zijn veul meer Moslims dan die in Nederland en dat onderzoek werd in no-time herzien/herroepen/aangepast iirc.
Het probleempje was de generaliserende uitlating "80% van de Moslims steunt (IS) terroristische acties".
L*lkoek natuurlijk vandaar mijn verzoek om bewijs.

Berbaar | 09-12-16 | 21:54

"Ze kijken geen DWDD of Pauw en ook geen NOS Journaal, en de Volkskrant slaan ze ook over" Verrek. Ik ben een Marokkaan :-(

jan-lul-de-behanger | 09-12-16 | 21:54

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:49
Niet omdat ze een bepaald geloof aanhangen, maar je noemt specifiek het geloof in jouw duiding. Nu ben je me echt kwijt.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:54

Groepsbelediging in het Wetboek van Strafrecht, daar moeten we vanaf. Het strijdt, het hakt in op het gelijkheidsbeginsel, omdat het onvermijdelijk leidt tot het wel strafbaar maken van het je boos uiten tegen een lid van een groep, en niet, met een belediging van eenzelfde aard en intesiteit, tegen een niet-lid van een groep.
Ik bedoel hier bijvoorbeeld een geval dat, en dat heeft de Officier in haar requisitoir nog benadrukt bij het aanhalen van jurisprudentie van voor de oorlog nog, je een uiting tegen een persoon, bedoeld tegen die persoon, niet voor die vent die naast hem stond met een soortgelijk kleurtje, seksuele voorkeur of lidmaatschap van een politieke organisatie, ook zonder dat diegene, die naast de beledigde stond, zich beledigd mocht voelen, op diens aangeven, voorgedrukt of niet, strafbare groepsbelediging kan opleveren.
En dat is van de gekke. Strijdig met ius gentium, zoals de Romeinen, die alles wat wij zo modern vinden van onszelf allang een keer bij de hand hadden gehad, plachten plechtig te zeggen. Om met Mad Dog Mattis te spreken, there's nothing new under the sun.

LibertasSimplex | 09-12-16 | 21:53

@Mastermattie | 09-12-16 | 21:02 - natuurlijk niet, maar de muis past zich aan aan zijn nieuwe habitat, of zal nooit echt welig tieren.

MarcS | 09-12-16 | 21:52

Met deze uitspraak lopen kerkgenootschappen ook gevaar. Het kan niet anders dan dat er mensen zijn die al aan het bouwen van concentratiekampen denken.

Dr.Dushkind | 09-12-16 | 21:52

En die mafkezen die 'heilig' in Wilders geloven zijn exact dezelfde simpele zielen die heilig in Hitler geloofden.

Maar velen zagen er achteraf toch maar vanaf.

Natuurlijk is Wilders geen Hitler. Maar wel een demagoog en populist en daar is nog nooit iets goeds van gekomen.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:52

tipo | 09-12-16 | 21:44
Maar hij had het juist niet over criminele marokkanen toch? Dus dat in bescherming nemen gaat dan niet op.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:51

@Nummer 14 speciaal | 09-12-16 | 21:30

Ik heb een voorspelling voor u en anderen (print en knip uit):
Medio februari 2017: een ongelooflijk laffe en gore terreuraanval op de Efteling of ander pretpark waarbij tientallen kinderen en hun ouders op vreselijke wijze de dood vinden.

Een bekende politicus schiet direct daarna in de peilingen door naar meer dan 60 zetels.
Begin maart 2017: een laffe en gore moord op een bekende politicus die ongekend hoog in de peilingen staat.

Nee, Wilders zal nooit premier worden.

piloot47 | 09-12-16 | 21:51

Berbaar | 09-12-16 | 21:24
Dit alles was allang geregisseerd voordat deze zaak voorkwam. Hij moet weg omdat de rest het aan het verklooien is. Het aangename is dat ze hem meer zetels op gaan leveren ipv dat het hem beschadigd. Het is zoals je zegt, hij is een dappere man onder de druk van politiek, media en rasmensen .

Implants | 09-12-16 | 21:50

Shoarmamasutra | 09-12-16 | 21:10

Ik ben het niet met u eens. De gemeenschap in kwestie is niet zelfkritisch, lijkt niet over het vermogen te beschikken zichzelf te corrigeren. Dat doet vrezen dat de criminaliteitsproblemen blijvend zijn. Binnenkort tikken we generatie #5 aan. Ziet u verbetering?

DebraCadabra | 09-12-16 | 21:50

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:43
Heeft u verder nog wat te melden behalve wagenwijd openstaande deuren trachten in te trappen?

Ommezwaai | 09-12-16 | 21:49

Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:40

Het is vrij simpel. Atheïsten, christenen, moslims, joden het zijn allemaal mensen en mensen verafschuwen terreur doorgaans. Niet omdat ze een bepaald geloof aanhangen o.i.d. let wel zo ongeveer 90% van alles slachtoffers van islamitisch terreur zijn moslims.

Je denkt toch niet dat ik als atheïst sta te juichen als er 100 moslims worden opgeblazen in Kabul of als iemand van joodse komaf als er een bom op Palestijnse kinderen in Gaza valt.

Het dehumaniseren van mensen is een walgelijk iets wat enkel de meest kwaadaardige vormen van mensen doen. Moslims zijn ook mensen. Joden zijn ook mensen. Christenen zijn ook mensen. Atheïsten zijn ook mensen.

Het is geen voetbalwedstrijd. Maar het laat wel jouw niveau zien.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:49

Joop van Riessen is ermee begonnen. Nog iemand iets vernomen van deze dreiger met geweld ?

ja,diedus! | 09-12-16 | 21:49

Zijl5824 | 09-12-16 | 21:48
Ik denk dat jij zo een badinerende zwaai krijgt van Necrosis.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:49

@Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:40
U maakt de bewering dus de onderbouwing met feiten berust bij U.

Berbaar | 09-12-16 | 21:48

Lord Acton zei ooit: "power corrupts and absolute power corrupts absolutely.
...
Sinds Geenstijl/peil (flauw) heeft besloten om de politiek in te gaan hebben ze hun eigen doodsvonnis geschreven. Dit artikel is kut!

Zijl5824 | 09-12-16 | 21:48

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:43
Nee, ze zijn juist merendeels overgestapt naar GroenLinks, daarom staan die zo hoog in de peilingen.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:47

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:43
.
Of de uitspraak van deze basis-rechters terecht is, maken straks de rechters in het hoger beroep uit, die daarna desnoods weer getoetst worden door de rechters van het Europese Hof. Tussendoor geven de kiezers nog hun mening.

Usuc | 09-12-16 | 21:46

Berbaar | 09-12-16 | 21:36
Koning BongoBongo verwijst denk ik naar de uitkomst van een onderzoek van Motivaction, maar dat specificeerde alleen de opinie van Marokkanen en Turken in Nederland mbt aanslagen door IS.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:45

@Lupuslupus | 09-12-16 | 21:27
Verstandig dat U dat doet, vermindert de kans op onzin!
Verder slaat Uw citaat als kudt op Dirk.
De hele boel was geregiseerd heeft ook de rechter aan de hand van diverse getuigen kunnen vaststellen.
Dan is een laffe nuancering after the fact van nul en generlei waarde.

Berbaar | 09-12-16 | 21:45

@Ravissant 21.23
Gelieve het gehele artikel 1 te citeren dan. De overige leden van artikel 1: wetten.overheid.nl/BWBV0002911/1972-01...

-2- This Convention shall not apply to distinctions, exclusions, restrictions or preference made by a State Party to this Convention between citizens and non-citizens.

-3- Nothing in this Convention may be interpreted as effecting in any way the legal provisions of States Parties concerning nationality, citizenship or naturalization, provided that such provisions do not discriminate against any particular nationality.

-4- Special measures taken for the sole purpose of securing adequate advancement of certain racial or ethnic groups or individuals requiring such protection as may be necessary in order to ensure such groups or individuals equal enjoyment or exercise of human rights and fundamental freedoms shall not be deemed racial discrimination, provided, however, that such measures do not, as a consequence, lead to the maintenance of separate rights for different racial groups and that they shall not be continued after the objectives for which they were taken have been achieved.
(einde citaat)

ergo: Bij het formuleren door de overheid van migratie- en integratiebeleid en zaken van openbare orde in relatie tot nationaliteiten geldt deze hele conventie niet. Je kunt zelfs stellen dat Wilders de goedwillende Nederlandse Marokkanen in bescherming neemt, door de kwaadwillende Nederlandse Marokkanen te weren uit Nederland, todat Nederlandse Marokkanen niet meer in alle foute lijstjes voorkomen. Dat mag gewoon. Dat staat letterlijk in dezelfde conventie op basis waarvan Wilders vandaag schuldig bevonden is. De rechters hebben selectief gelezen in Artikel 1 van die conventie en dat is in de rechtspraak onbestaanbaar. Trap er dus niet in.

tipo | 09-12-16 | 21:44

Tijd voor de gedigt:

Huilen
is
voor
jou
te
laat.

eerstneukendanpraten | 09-12-16 | 21:44

Usuc | 09-12-16 | 21:41
Cheers .

Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:44

M.a.w. glas, plas en alles bleef zoals het was. De uitspraak was terecht maar niemand schiet er ook maar iets mee op. Nu ja de letter van de wet. Dat is een groot goed maar uiteindelijk blijven de problemen met immigranten en vooral hun nazaten daar.

Breek me dan de bek niet open over problemen met autochtonen. Het blijft een bizarre ontwikkeling.

Het is alsof we muurvast blijven zitten. Het hele godganse PvdA electoraat is overgestapt naar respectievelijk de PVV, SP en 50+ en geen van deze partijen hebben de kunde om zaken op te lossen. Het is een Catch 22.

De Koreaanse Slet | 09-12-16 | 21:43

@chicago river | 09-12-16 | 21:31
-
De trotse Turken onder ons zien gemakshalve één ding over het hoofd: er zijn in dit land nog altijd zo'n veertien miljoen mensen die wél in deze samenleving willen thuis horen en daar iets van willen bakken.
-
De wal zal het schip wel keren.

bisbisbis | 09-12-16 | 21:41

Berbaar | 09-12-16 | 21:36
--------------
Geeft u me maar een ander getal als u dat beter uitkomt en doe het dan nog eens nuanceren.

Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:40

En in het verdrag worden nationaliteiten onder rassen geplaatst.

Ravissant | 09-12-16 | 21:33
.
Prachtig. Dan zijn Nederlanders dus ook een ras. Goed om te weten dat ik van indringers/kolonisten die het niet alleen op mijn have en goed maar zelfs op mijn leven gemunt hebben, helemaal *niets* meer hoef te accepteren.

Lupuslupus | 09-12-16 | 21:40

Mastermattie | 09-12-16 | 21:03

Oh, er is maar één écht ras: www.raspatat.nl... .

Ik dacht dat in de 60s uitgestorven was. Waarin omgeving 020 is dat te krijg. Zou de smaak nog wel es willen proeven.

cocktailsmaak | 09-12-16 | 21:38

@komtdatschot | 09-12-16 | 21:09L Dit teruglezend, ongelooflijk. Wat een KKK-achtige praktijken van links, de kogel kwam inderdaad uit die hoek.

Handsomeboy | 09-12-16 | 21:38

"Alle Islamitische terroristische acties worden door 80% van moslims toegejuicht en als het even kan ondersteund."
@Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:28
Produceer voor die bewering maar eens bewijs, anders voel ik er weinig voor op Uw gezwets verder in te gaan.

Berbaar | 09-12-16 | 21:36

Benoemen is prima maar iedereen, ook de goedwillenden, over 1 kam scheren is contra-productief en blijkbaar nog strafbaar ook.
Berbaar | 09-12-16 | 21:08 Ik heb een dubbel gevoel bij de link die ik ga plaatsen , maar een ieder begrijpt de redenering. En ja , de goede moeten onder de kwaden lijden , of komt er wederom een uitzondering voor Marokkanen ? Hier de link , en dit is dus gewoon in Nederland : www.kiddo.net/waarom-mannen-zo-welkom-...

ja,diedus! | 09-12-16 | 21:35

Dus fijn dat u even wat juridische duiding komt geven, maar zo zwart/wit (hihi) als u het stelt is het niet.
JohnLocke | 09-12-16 | 20:56

Zo zwart als ik het stel is het wel. Het IVUR verdrag verplicht staten "strafbaar bij de wet te verklaren het verspreiden, op welke wijze ook, van denkbeelden die zijn gegrond op rassuperioriteit of rassenhaat, aanzetting tot rassendiscriminatie...". En in het verdrag worden nationaliteiten onder rassen geplaatst.

Ravissant | 09-12-16 | 21:33

Het OM heeft wel erg veel moeite gedaan om Wilders veroordeeld te krijgen. Ik heb te weinig kennis om te kunnen oordelen of de uitspraak louter juridisch is of dat er andere motieven meespelen. Ik ga er vanuit dat met name de Hoge Raad wat meer afstand neemt en wellicht tot een ander standpunt komt. Hoe dan ook is het wel goed dat er een norm gesteld wordt. Wilders en de PVV voelen zich immers ook vaak aangevallen. Dat Rutte het Jeugdjournaal heeft "misbruikt" om stelling te nemen is een kwalijke zaak. Wilders heeft er ogenschijnlijk bewust voor gekozen om een complete bevolkingsgroep te stigmatiseren. Pas toen er zoveel ophef ontstond, probeerde hij in alle toonaarden nuances aan te brengen. En dat is door zijn "aanklagers" handig uitgespeeld. Blijft wel de vraag of Wilders geschikt is als premier en met name in staat is geschikte kandidaten voor zijn kabinet te vinden.

Mannes | 09-12-16 | 21:32

Fijn dat die onzin weer voorbij is. Nu maar hopen dat iemand hem in de toekomst niet NOG een keer gaat aanklagen. Het is zinloos.
Als mensen moeite hebben met Wilders is er politiek genoeg te doen om tegen hem in te gaan.
Ik zou persoonlijk zelfs nog eerder op D66 stemmen, dan op de PVV, maar ik vind Wilders geen gevaar voor de samenleving.
Ik heb een hekel aan types die net doen alsof de man het kwaad zelf is. Hij heeft een politieke mening, en uit die in simpele bewoordingen, dat is zijn goed recht.

Robertdoesniro | 09-12-16 | 21:32

Wauw @van Rossum, dit is er eentje om in te lijsten. Mooie slotconclusie, als ik niet beter wist zou dit zo een baby-pulitzertje verdienen!

Handsomeboy | 09-12-16 | 21:32

De "Geert" sample vanaf 4:25.

SyntaxError | 09-12-16 | 21:32

-weggejorist-

Lupuslupus | 09-12-16 | 21:32

Er is een verschil tussen kattekwaad en kwaadaardig. Er lopen inmiddels in NL aardig wat volkstammen (pun) rond die het allemaal niet zo zien zitten met die Nederlandse cultuur. Had het er net nog over met m'n Mexicaanse collega. Ik moest haar uitleggen dat Nederland dan wel geen derdewereld land is, maar dat walhalla of paradijs dat buitenlanders er van maken, dat van wat er op die postzegel op aard rondslentert, ook niet overloopt van rozegeur en maneschijn. En dat blijft niet beperkt tot onze nafferse medemens.

Neem 'Trotse Turk', in een 1552 comments tellende sliert meningen over expats/nieuwe bewoners in Nederland:
Discussion on Dutch Daily News 1552 comments:
'Netherlands rated most unfriendly country for Expats'
(commenter>)Trotse Turk
Trotse Turk, guest, a year ago:

'haha haha, kijk naar jezelf, domme kaasie !
haha, 5.000.000 allochtonen in je mooie rijtjeswoningenland in 2015......2050 ??????????????
Nederland in de toekomst: Auf wiedersehen ! en sinterklaas zijn jullie ook al kwijt.'

Aldus Turk.
Het zijn, weet ik het, iets van 178 nationaliteiten o.i.d. in totaal in NL en wie denkt dat dat allemaal maar elkaars kont loopt te likken als de eerste de beste bonono apengroep komt bedrogen uit. Of kwam bedrogen uit.

Waar ik zei kattekwaad bedoel ik qattekwaad. Nieuwe spelling (om de zoveel jaar want dat Nederlands, wie geeft er nou om). Volgens het Groene (!) Boekje.

chicago river | 09-12-16 | 21:31

Mijn politieke ideeen, LP, staan diametraal op die van de heer Wilders, maar ik zal zijn recht om die iedeeen te hebben tot de dood toe verdedigen.
Dat gaat misschien wat ver: maar ik voel mij nu genoodzaakt op de heer Wilders te stemmen.

lid nav progazadem | 09-12-16 | 21:31

Wilders heeft straks 40 zetels. Maar wordt nimmer nooit premier. Dus is stemmen in dier voege zinloos.

Maar die andere 110 vormen nooit een stabiele meerderheid. Dus zal Rutte wederom premier worden middels een gedoogkabinet met minderheidspartijen.

Heren rechters, dank u beleefd.

Nummer 14 speciaal | 09-12-16 | 21:30

strakke analyse van van Rossem.
Biertje?

doitdoit | 09-12-16 | 21:30

@Berbaar | 09-12-16 | 21:21
Wanneer overduidelijk blijkt uit cbs statistiek, en dit al sedert jaaaren,dat met name het marokkaanse ras, zij die zich hier in Nederland bevindt nochtans, zich crmineel gedraagt,
Dan mijn beste, is het voor een ieder duidelijk dat de 'minder, minder minder' vraagstelling zich beroept op het eerdere. De zich crimineel gedragende marokkaan. Behalve voor het OM, alsook de rechterlijke macht. Zo bleek vandaag.

en définitive | 09-12-16 | 21:29

Nuance, best wel belangrijk!!
Berbaar | 09-12-16 | 21:21
-----------------------------
Alle Islamitische terroristische acties worden door 80% van moslims toegejuicht en als het even kan ondersteund. Veel moslims weten wie er binnen hun geloof/gemeente radicaal zijn en melden niets.
In mijn ogen is ook die 80% medeschuldig aan die aanslagen. Hoe zou u dit nuanceren ?

Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:28

Geert Wilders kan wel vrij naar de Verenigde Staten reizen, want dit is slechts een politieke vervolging van een rechter in een compleet verdwaasd land. De president-elect heeft over Mexicanen scherpere uitspraken gedaan dan Wilders over Marokkanen. Bovendien valt een politieke belediging niet onder 'Moral turpitude'.

Wat zal Wilders blij zijn, dat Hillary Clinton geen president is geworden. Want dan lag het anders.

tipo | 09-12-16 | 21:28

-weggejorist-

VerenigingVanDieven | 09-12-16 | 21:27

Berbaar | 09-12-16 | 21:24
.
Ik geef alleen de woorden van mr.Knoops en het O.M. weer. Niets meer, niets minder.

Lupuslupus | 09-12-16 | 21:27

Ik moet nu echt enorm poepen...

eerstneukendanpraten | 09-12-16 | 21:26

necrosis | 09-12-16 | 21:18
Het uitverkoren volk staat boven de aardse wetten.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 21:26

Eigenlijk moet de PVV de troep opruimen die de politiek de afgelopen jaren heeft laten rotten.

niemandzielig | 09-12-16 | 21:26

Zijn wij nu het Nederlandse ras? en als we een Belg beledigen zijn we dus nu een Racist omdat dat een ander RAS is? Vanaf vandaag wel. Een Belg beledigen is door deze rechters vanaf vandaag racisme!

Sorry Sylvana, je monopolie is weg!!

Sjoerd5000 | 09-12-16 | 21:25

@Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:13

Ik voel me zwaar gediscrinineerd door jou opmerking, je roept op tot discriminatie van het pvv-ras.

peterdh | 09-12-16 | 21:24

Ik denk dat het voor de rechters heel moeilijk was, om niet tot een veroordeling te komen. Er is dan ook geen straf opgelegd. Iets, wat onder een denkbeeldige Gretus Caesar Wilderianus Primus niet mogelijk was geweest.
Wilders, en zijn derivaten van de VNL en dergelijke, hebben namelijk de neiging de vrijheden die de rechter goed doen functioneren als onafhankelijke beslisser, weg te nemen.
Het invoeren van een minimumstraf, terwijl de materiële bepalingen over strafbare belediging en haatzaaien nog geldend recht zijn, had Greet in het spinhuis tot gevolg gehad.
Dat was trouwens waar die mevrouwenrechtster, die men nu had willen wraken, het over had in die uitzending van Kijken onder De Bef.


LibertasSimplex | 09-12-16 | 21:24

@Lupuslupus | 09-12-16 | 21:15
Hou toch op mens met die excuusjes.
De hele boel was geregisseerd en dan 2 minuten daarna even zichzelf proberen in te dekken?
Pffff dat is wezelgedrag en trouwens Geert onwaardig, want ik mag het dan wel vaak niet met hem eens zijn maar een dappere man is het wel.

Berbaar | 09-12-16 | 21:24

Het probleem zit hem natuurlijk in het minder minder gaan regelen.
Shoarmamasutra | 09-12-16 | 21:10
Dat zou het voornemen tot discrimineren kunnen zijn.
Je zou dat ook met legale middellen kunnen regelen.
Vraag is dan, is het voornemen tot discriminatie strafbaar.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 21:22

@Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:13
Nee dat vind ik helemaal niet!
Misschien zijn veel tokkies PVV-erts maar natuurlijk zijn PVV aanhangers zeker niet allemaal tokkies of onderbuikers.
Net zoals er veel criminelen Marokkaan zijn maar niet alle Marokkanen crimineel.
Nuance, best wel belangrijk!!

Berbaar | 09-12-16 | 21:21

Het probleem zit hem natuurlijk in het minder minder gaan regelen. Ook als het over Belgen, chinezen, Amerikanen, Tutsis of Israeliers gaat. Krijg ik ook een vieze smaak van in mijn mond.

Shoarmamasutra | 09-12-16 | 21:10
.
Wilders heeft niets gezegd over de manier waarop. Als we islam sterk aan banden leggen, dubbele paspoorten verbieden, criminelen met een dubbele nationaliteit uitzetten naar het 'andere' vaderland, uitkeringen van veroordeelde criminelen afnemen, kosten van criminelen verhalen op de ouders/familie die het verdommen om ze op te voeden, en criminelen die maatschappelijke ontwrichting op hun naam hebben ook daadwerkelijk voor 10 of 15 jaar opbergen, dan weet ik zeker dat er een aantal zijn die uit zichzelf de juiste conclusie trekken. Aan de achterblijvers leggen we het nog een keer uit.

marcoplarco | 09-12-16 | 21:19

Lupuslupus | 09-12-16 | 21:15
Dat zijn nog eens vergrootglazen waaronder je ligt. Als de SP gaat zeggen "dat de rijken aangepakt moeten worden", waarom zou dat geen groepsbelediging zijn? Of aanzetten tot haat? Wat is uiteindelijk het verschil tussen rijken, Marokkanen en bankiers?

Rest In Privacy | 09-12-16 | 21:18

als al die Marokkanen zich aangesproken voelen betekent dat dan ook niet dat ze geen Nederlander zijn ?
Immers, de koning van Marokko heeft ooit verklaard dat je slechts 1 koning kan dienen..

FW Ta-183 Huckebein | 09-12-16 | 21:18

En van de kneus Pechtold blijft niks meer over ,spek en bonen boy ,met zijn corrupte vrindjes in de Oekraine .

fleurtje | 09-12-16 | 21:17

Shoarmamasutra | 09-12-16 | 21:10
De voorzitter zei dat hij dat met opzet niet heeft gezegd en dat het van tevoren besproken is. Ik heb de verdediging daar niet over gehoord, of ik heb het gemist dat kan ook.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:17

Ik heb een teringhekel aan Italianen. Allemaal. Het zijn werkschuwe oplichters. Zo, nu ben ik ook een racist.

Captain Pervert | 09-12-16 | 21:16

Van je ras ras ras………
Lange weg van PSP naar PVV

Rest In Privacy | 09-12-16 | 21:16

Dat is nu net het probleem met/van Geert dat hij die distinctie niet maakte/maakt.
Benoemen is prima maar iedereen, ook de goedwillenden, over 1 kam scheren is contra-productief en blijkbaar nog strafbaar ook.
Berbaar | 09-12-16 | 21:08
.
U hebt alweer niet opgelet. Mr. Knoops heeft heel duidelijk gezegd in zijn verweer dat toen Wilders op die bewuste dag, meteen() na zijn uitspraak van het podium stapte, hij tegen de pers heeft gezegd - en daar zijn beelden van() - dat hij natúúrlijk criminele Marokkanen bedoelde. TWEE minuten na zijn uitspraak().
.
Maar het O.M. zei daarvan dat het twee minuten na de uitspraak corrigeren, verduidelijken, TE laat was.
.

Lupuslupus | 09-12-16 | 21:15

@Shoarmamasutra | 09-12-16 | 21:10
En het Minder Minder Polen van Ascher en Aboutaleb ook?

terug-gejorist | 09-12-16 | 21:15

JohnLocke | 09-12-16 | 21:04
Dat lijkt me sterk want wekt alleen maar meer weerstand op. Dit is zo iemand die echt gelooft in wat hij zegt.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 21:14

Benoemen is prima maar iedereen, ook de goedwillenden, over 1 kam scheren is contra-productief en blijkbaar nog strafbaar ook.
Berbaar | 09-12-16 | 21:08
-----------------------------------------------
Je bedoelt dat PVV-stemmers allemaal tokkies zijn die alles beslissen met hun onderbuik ?

Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:13

De rechtbank heeft geforceerd nog iets van een 'veroordeling' gedaan, Echt het stelt zooo weinig voor:

- vrijgesproken van Haatzaaien
- vrijgesproken van Racisme
- vrijgesproken van Aanzetten tot racisme
- vrijgesproken van Discriminatie

Blijft over
- schuldig tot het aanzetten van discriminatie ( goede kans voor hoger beroep waardig)
- schuldig aan het beledigen van een groep (poehee)

Kortom: voor een klein deel van de aanklacht schuldig bevonden maar NIET echt strafbaar (want geen straf gekregen) Op naar Theo Hiddema om 23:00 PAUW

terug-gejorist | 09-12-16 | 21:13

Overigens denk ik dat Wilders met zijn zorgen over de invloed van de Islam op de Nederlandse cultuur wel degelijk een punt heeft. Ik zeg het echter, in tegenstelling tot diverse politici, op basis van mijn eigen ervaringen tijdens jarenlang wonen in Islamitische landen.

Koos8173 | 09-12-16 | 21:13

Ik wil mijn land terug!

necrosis | 09-12-16 | 21:13

Vanavond de officieren van justitie bij Pauw. Dictaturen uit het verleden waren subtieler.

Glasgow Argus | 09-12-16 | 21:12

Het OM zelf zat de dagen na de bewuste 'minder' uitspraak mee te doen met de oproep om aangifte te doen in de media (samen met landelijke en lokale politici).
XaleX_2 | 09-12-16 | 21:10

En datzelfde OM besloot bij Samsom/Spekman/etc. dit na te laten. Derhalve is dit een politiek proces en is de rechterlijke macht niet neutraal. Maar dat zag je al bij het verschil in behandeling tussen IS-terugkomers en echte Nederlanders die de intentie hebben om mensen te vermoorden.

Rest In Privacy | 09-12-16 | 21:12

@keestelpro | 09-12-16 | 21:07
Juistem. En dit dan met de wetenschap dat er maar 1 mensenras bestaat. De rasionaliteit die de marokkaan nu ten deel valt is discriminerend.

en définitive | 09-12-16 | 21:11

Sorry @typos.

XaleX_2 | 09-12-16 | 21:11

Wilders heeft mijn stem. And it feels goood..

Hufter | 09-12-16 | 21:10

Het probleem zit hem natuurlijk in het minder minder gaan regelen. Ook als het over Belgen, chinezen, Amerikanen, Tutsis of Israeliers gaat. Krijg ik ook een vieze smaak van in mijn mond.
Als wilders had gezegd "er is een probleem met criminaliteitscijfers onder marokkanen had ik staan juigen.

Shoarmamasutra | 09-12-16 | 21:10

Wilders heeft mijn stem. And it feels goood..

Hufter | 09-12-16 | 21:10

Het probleem zit hem natuurlijk in het minder minder gaan regelen. Ook als het over Belgen, chinezen, Amerikanen, Tutsis of Israeliers gaat. Krijg ik ook een vieze smaak van in mijn mond.
Als wilders had gezegd "er is een probleem met criminaliteitscijfers onder marokkanen had ik staan juigen.

Shoarmamasutra | 09-12-16 | 21:10

"nadat de hysterie van 6500 (al dan niet valse of onvolledige) aangiftes er voor zorgde dat het Openbaar Ministerie überhaupt niets anders kon doen dan hem vervolgen."

Niets anders kon doen? Dat is niet de juiste weergave van de recente geschiedenis. Het OM zelf zat de dagen na de bewuste 'minder' uitspraak mee te doen met de oproep om aangifte te doen in de media (samen met landelijke en lokale politici). Het OM was er juist op uit om weer een zaak tegen Wilders te starten (zoek het maar terug via google). Het OM zelf is juist verdacht (in mijn ogen) van het starten van een politiek proces, of fungeert in ieder geval als instrument om een politieke stroming monddood te maken en te intimideren. Dit blijkt ook wel aan de recente strafzeken die ze voeren tegen normale burgers waar 'een voorbeeld' aan gesteld moet worden.

XaleX_2 | 09-12-16 | 21:10

Een ander punt is de definitie van discriminatie.
Simpelweg onderscheid maken. Mag niet.
Maar is alleen de wens om onderscheid te maken ook strafbaar? Daar ging het namelijk om in dit geval.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 21:10

Hieronder staan een aantal uitspraken gedaan door politici en ander gespuis in de dagen voor de moord op Pim Fortuyn. Ze creëerden het klimaat waarin deze politiek moord gepleegd kon worden.

Rob Oudkerk (PvdA):

„Pim Fortuyn is fascistisch.”

Marcel van Dam (PvdA):

„Fortuyn is een Untermensch.”

„Hij lijkt uiterlijk op Eichmann.”

„U bent een buitengewoon minderwaardig mens.”

Paul Rosenmöller (GroenLinks):

„Dit is geen gewoon rechts, dit is extreem-rechts!”

„Stop deze Berlusconi van de lage landen.”

Ad Melkert (PvdA):

„Ik hoor weer roep om een sterke leider.”

„Je wordt wakker, je ziet Le Pen. Je wordt wakker, je ziet Fortuyn.”

Gerrit Zalm (VVD):

„Fortuyn is een gevaarlijk man.”

Wim Kok (destijds Minister-President):

„Een gevaar voor het land.”

Hans Kombrink (PvdA):

„Ik zie een parallel met de jaren dertig.”

„Fortuyn is het opkomend nazisme en fascisme.”

„Fortuyn is Janmaat in het kwadraat.”

Bas Eenhoorn (VVD):

„Fortuyn is Mussolini.”

Thom de Graaf (D66):

„Zijn we Anne Frank vergeten? Ik citeer uit haar boek, ‘ik zie dat mensen bang zijn en ondergedoken zitten en ik hoop dat dit nooit meer gebeurd’.”

Hans Dijkstal (VVD):

„Fortuyn is een combinatie van Janmaat en De Winter.”

Jan Blokker (Volkskrant):

„Fortuyn is Il Duce, de fascistische dictator uit Italië in de jaren dertig en veertig.”

Frits Bolkestein (VVD):

„Nederland slaat een plee-figuur met Fortuyn als premier.”

Hans Goosen (PvdA Rotterdam):

„Sommige mensen ruiken het fascisme pas als het gas onder de deur door komt.”

komtdatschot | 09-12-16 | 21:09

@De Huisfilosoof | 09-12-16 | 20:58
Top tegel!!
Wensdenken en pappen en nathouden werkt inderdaad niet en natuurlijk is er een probleem met (let op!!) een deel van de Marokkanen in ons land.
Dat is nu net het probleem met/van Geert dat hij die distinctie niet maakte/maakt.
Benoemen is prima maar iedereen, ook de goedwillenden, over 1 kam scheren is contra-productief en blijkbaar nog strafbaar ook.

Berbaar | 09-12-16 | 21:08

@Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:04
Volgens het O.M. is een Marokkaan inderdaad een ander ras.
Da's best beledigend en discriminerend!

keestelpro | 09-12-16 | 21:07

@Berbaar | 09-12-16 | 21:01
Geert heeft grijs haar dus niets geen Peroxide, dat helpt alleen als je pigment in je haar hebt.
Hooguit kan hij zijn haar blond laten verven.
Bij een volgende masterclass stuur ik een rekening.

necrosis | 09-12-16 | 21:07

Mastermattie | 09-12-16 | 21:02
en een aap is een vogel, want hij hipt van tak naar tak.

Glasgow Argus | 09-12-16 | 21:07

Wilders heeft er nu (helaas) een stem bij die hij zonder deze veroordeling niet had gehad.
Blijkbaar heeft hij toch meer gelijk dan ik dacht.

Koos8173 | 09-12-16 | 21:07

Indien goed geluisterd is niet alleen Wilders schuldig maar ook zijn 'publiek'. Deze gruwelijke gedachte probeer ik nog te laten bezinken.

padbuffel | 09-12-16 | 21:06

De slotsom is dus dat iedereen een hekel aan Pechtold heeft.

netniet | 09-12-16 | 21:06

Als marokkanen een vaste groep vormen, en een overgroot deel van hen pleegt misdaden, dan zijn ze toch allemaal schuldig? Er is toch ook wetgeving dat passieve omstanders mede-schuldig zijn als zij niet ingrijpen bij misdaden binnen hun groep?

marcoplarco | 09-12-16 | 21:06

Mijn stem gaat (wederom) naar de PVV.

GuusHetSchaapje | 09-12-16 | 21:04

Moresnetunited | 09-12-16 | 21:01
Hij is duidelijk van het VVD-profiliatie-team. Er komen nog wel wat meer zwitsalletjes aan de komende tijd, die gaan doorgeven hoe naar PVV wel niet is en dat VVD toch echt de nette variant is.

Rest In Privacy | 09-12-16 | 21:04

Of vallen Marokkanen bij jou niet onder mensen?
Ardbeg | 09-12-16 | 20:54
---------------------------------
Ik vermoed dat als je hier een bioloog op loslaat ,deze tot de slotsom komt dat het mocro ras dichter bij de hyena staat dan bij de mens.

Koning BongoBongo | 09-12-16 | 21:04

Morgen -oh wacht, dan zijn alle politiebureaus in dorpjes dicht en er zijn nu geen extra openingstijden en voorgedrukte aangiftes- dus maandag dan maar aangifte doen teken Spekmans, Oudkerk en Samsom!
Reaguurders unite, zoals de anti Wilders gemeente dat ook deed.

Merfralex | 09-12-16 | 21:03

tipo | 09-12-16 | 21:00
Exact. En elke niet-handige opmerking door iemand kan gelijk strafbaar zijn, terwijl iedereen, in casu, de standpunten van Wilders kent. Het is een politieke uitspraak: elke burger die zegt dat hij minder Marokkanen wil (crimineel of niet crimineel) zou nu strafbaar zijn, terwijl dat niet zal gebeuren uiteraard.

Overigens, onderbelicht punt: de rechter achtte bij het voorlezen Wilders "en het publiek" strafbaar, althans, zo las hij het voor. Moet PVV binnenkort de attentielijst delen met de politie?

Rest In Privacy | 09-12-16 | 21:03

In beide aangehaalde wetsartikelen staat niets over nationaliteit.
Men heeft dus EU jurisprudentie en verdragen (artikel 14 EVRM) laten prevaleren.

de honden blaffen... | 09-12-16 | 21:03

@Stocktrader | 09-12-16 | 20:57
Als een muis wordt geboren in een aquarium, is het dan een vis?

Mastermattie | 09-12-16 | 21:02

Ik ben een burger met een wil en een mening. Wij hebben onze democratie zo ingericht dat de burgers middels het verkiezen van volksvertegenwoordigers deze wil kunnen uiten. De volksvertegenwoordiger waar ik op gestemd heb, heb ik als het ware een volmacht gegeven om mijn belangen te behartigen. Helaas heeft deze democratische constructie vandaag een flinke knauw gekregen. De wijze waarop ik mijn wil probeer te uiten (middels een volksvertegenwoordiger), levert kennelijk een strafbaar feit op. Het voelt alsof mijn wil niet mag gelden in dit land... Je zou je haast gaan afvragen of er anders dan democratische manieren zijn om je wil te uiten. Gelukkig bestaat er nog de mogelijkheid tot een hoger beroep, cassatie, etc.

Amalrik | 09-12-16 | 21:02

Is een marokkaanse nederlander(dubbel paspoort)nou ook een ras?

komtdatschot | 09-12-16 | 21:02

en straks in hoger beroep, nog meer zetels haha

mmkk | 09-12-16 | 21:02

Iedereen blij toch?
Marokkanen omdat Geert een tikje op de vingers heeft gekregen, Geert want electoraal gewin, beschaafd Nederland want de rechter stelt grenzen, PVV-erTs want ziejewel ze moeten juist onze peroxide malloot hebben en ik ook want het is wel een vermakelijk schouwspel heur.

Berbaar | 09-12-16 | 21:01

@Ardbeg | 09-12-16 | 20:54
Waar precies heeft Wilders gezegd dat hij Marokkanen haat?
Je lult uit je nek!
Kijk eens naar de imams die ingevlogen worden om de moslims in Europa op te zwepen.
Homo's mogen schijnbaar wel van een hoog gebouw gesmeten worden en komen er gewoon mee weg.

necrosis | 09-12-16 | 21:01

@Ardbeg | 09-12-16 | 20:54
Sorry, als alle mensen als Geert Wilders waren dan waren er helemaal geen Marokkanen.
Alleen maar bijdehandte gastjes met geblondeerd regentenhaar en een raar Venlo's accent. Er waren dan ook geen vrouwen dus de mensheid zou binnen 100 jaar uitgestorven zijn.
Soms vraag ik me af waarom ik alles uit moet leggen aan U.
U doet me denken aan SIRI op mijn iPhone. Die weet ook alles beter maar snapt geen kudt.

keestelpro | 09-12-16 | 21:01

-weggejorist-

Migrant | 09-12-16 | 21:01

Kan niet anders zeggen : goed stukkie van Rossem.
Enne Ardbeg , voor een Zwitsal ben je wel erg profilerend bezig gezien het aantal Posts en de tijdlijn daarbij. Doe je het als ingehuurd werk of zo om op elk item zo veel, vaak, recalcitrant te reageren . Of ben je simpelweg niet op je plek hier en zit je geloofsgemeenschap als biotoop op een andere plek ? Doe jezelf een plezier en verhuis want hier ga je niet velen overtuigen,

Moresnetunited | 09-12-16 | 21:01

Het vonnis is wel degelijk verstrekkend. Racisme is voortaan gemeengoed geworden, want iedereen heeft op vakantie wel eens iets gekscherends over Fransen of Italianen gezegd.

Racisme is door dit vonnis niet meer iets erg, waar je ver weg van wilt blijven, maar salonfahig gemaakt.

Iedereen die om een Belgenmop heeft gelachen in zijn leven is nu 'de jure' een racist. Racisme is dus iets onschuldigs voor om te lachen geworden door het vonnis van de rechtbank. Ik vind dat eigenlijk heel erg walgelijk.

tipo | 09-12-16 | 21:00

Duidelijk dat het toch geen politiek proces was.
De PVV wint zetels op deze manier, met deze uitspraak.
Zou je niet verwachten van die D66-rechters nml.

Reden | 09-12-16 | 20:59

Dit dus:
"Met deze uitspraak wint hij twijfelaars, die niet per se sympathiek tegenover Wilders of de PVV staan, maar wel antipathie voelen jegens degenen die hem veroordelen voor het aankaarten van problemen"

Die gast gaat groot worden in maart

Wachtwoord1234 | 09-12-16 | 20:59

-weggejorist-

Migrant | 09-12-16 | 20:58

@Ravissant | 09-12-16 | 20:52
-
... maar gelukkig sissen Tunesiërs en Algerijnen nét zo hard in een winkelstraat als Marokkanen.

bisbisbis | 09-12-16 | 20:58

Ardbeg | 09-12-16 | 20:54
Probeer die zin nog eens.

Rest In Privacy | 09-12-16 | 20:58

Tja... Wilders kan dan wel de meeste stemmen krijgen, maar premier met de rest van de partijen kan hij nooit een kabinet vormen. behalve als die 76 zetels haalt. Maar dan heb je nog het probleem met de 1e kamer waar de PVV een enorme minderheid heeft.

Dus ach is een beetje glas plas was totdat andere partijen ook gaan inzien dat maatschappelijk wensdenken niet werkt als beleid. Want in 1 ding heeft de heer Wilders groot gelijk. We zitten met een Marokkanen probleem..... Wat niet meer op te lossen is door te pappen en nathouden.

De Huisfilosoof | 09-12-16 | 20:58

Als een juffrouw uit China gaat trouwen met een Marokkaanse man in Casablanca, en ze neemt vervolgens de Marokkaanse nationaliteit aan. Is ze dan veranderd van ras?

Rest In Privacy | 09-12-16 | 20:57

Het zou humor zijn als het zo triest zou zijn, een nationaliteit een ras noemen, ik denk dat het hof daar korte metten mee maakt.
Wat was dat trouwens voor verhaal, dat de uitspreken van Wilders van te voren besproken zijn en dat ze met opzet het woord "criminele" niet genoemd hebben en dat het publiek is opgehitst? Dat was nieuw voor mij.

Ongeblustekalk | 09-12-16 | 20:57

Ravissant | 09-12-16 | 20:52
Deze uitleg van de rechter is anders tamelijk uniek hoor. Anders hadden misnoegde Amerikanen de afgelopen jaren een loket kunnen openen bij de politie: er is geen volk op de wereld dat zo herhaaldelijk wordt beschimpt door politici en tv-mensen als Amerikanen. Toch heeft dit nooit geleid tot wat dan ook. Toch bijzonder dat dit nu wel gebeurt.

Overigens, die koppeling: staat dat ook zo in de wetsgeschiedenis, of is dit er maar bijgehaald omdat het makkelijk uitkwam? En nog meer: als dit dan toch zo klip en klaar was, waarom deed het OM dan zoveel moeite om van Marokkanen toch een ras te maken. Ik heb hen niet gehoord over enig koppeling met dit verdrag. Overigens is het maar een verdrag, en geen dwingende richtlijn of zelfs Europese verordening.

Dus fijn dat u even wat juridische duiding komt geven, maar zo zwart/wit (hihi) als u het stelt is het niet.

Stem PVV in maart!

Rest In Privacy | 09-12-16 | 20:56

Hij maakt er een show van?
De enige partij zonder leden?
Koffertjes met geld uit verweggistan?
Pvv, de toekomst of het verleden?

SyntaxError | 09-12-16 | 20:56

Kots en kots misselijk wordt ik van die onrechters. Hoe staan de rechters er nu bij nu ze er bij nu ze hun lijntje coce naar binnen snuiven.

Sjaak4711 | 09-12-16 | 20:55

Ardbeg | 09-12-16 | 20:54
O ja ,vertel eens

komtdatschot | 09-12-16 | 20:55

Het complete échec van ons justitiëel apparaat en het begin van de onttakeling van ons staatsapparaat.
-
Van een ongehoord dilletantisme en tegelijkertijd: een ongehoorde gotspe.
-
Welke onvoostelbare randdebiel heeft deze vervolging er door gedrukt?

bisbisbis | 09-12-16 | 20:55

Ik ben in ieder geval vastbesloten PVV te gaan stemmen, puur als protest tegen de deughysterie van kaukasiofobisch links.

très cool | 09-12-16 | 20:55

keestelpro | 09-12-16 | 20:48
Als alle mensen zoals Wilders waren hadden Marokkanen zichzelf al lang van kant gemaakt. Wilders haat namelijk Marokkanen. Of vallen Marokkanen bij jou niet onder mensen?

Ardbeg | 09-12-16 | 20:54

Deze veroordeling slaat nergens op. Ik twijfelde, maar ik denk dat het tijd is voor een goed hard signaal jegens de repressieve linkse gutmensch elite. Ik stem Greet volgend jaar.

Old_Spice | 09-12-16 | 20:53

Toch netjes van d66 om de PVV aan meer zetels te helpen.
Ga vooral zo door met het goede werk.

komtdatschot | 09-12-16 | 20:53

Ik kan niet wachten tot na de verkiezingen als al die complottheorieën weer gaan liggen en politici weer normaal gaan doen. Die huilie huilie schoffering van onze 'D66 rechtspraak' door een politicus gaat helemaal nergens over.

Ardbeg | 09-12-16 | 20:52

Juridisch bestaan er geen rassen. Niemand is 100% raszuiver. Artikel 137 staat niet los van het Ivur verdrag. Daarin wordt onderscheid op ondermeer nationale afstamming onder rassendiscriminatie geschaard:

Artikel 1. In dit Verdrag wordt onder 'rassendiscriminatie' verstaan elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming die ten doel heeft de erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten, dan wel de tenietdoening of aantasting daarvan ten gevolge heeft.

Ravissant | 09-12-16 | 20:52

Whoppa Wilders !! Yes you can !!

Ron van Zon3948 | 09-12-16 | 20:52

"Ze [Marokkanen, JL] kijken geen DWDD of Pauw en ook geen NOS Journaal, en de Volkskrant slaan ze ook over."

Lijkt de familie Locke wel!

Rest In Privacy | 09-12-16 | 20:52

Dus, de eerstvolgende keer dat u "kaaskop" genoemd wordt, mag u ook aangifte doen!

Mastermattie | 09-12-16 | 20:48

Als alle mensen als Geert Wilders waren:
-Had Geert Wilders zelf geen beveiliging nodig
-Hadden Marokkanen respect voor ons
Zeker weten.

keestelpro | 09-12-16 | 20:48

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl