Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brisant: Rutte heeft nog steeds geen #MH17-archief

Aan de ene kant gloort er openheid in het MH17-dossier, nu de rechter MinPres Rutte heeft gedwongen om in actievere openbaarmaking van stukken te voorzien. Maar in de schaduw van die documentenstroom schuilt een nieuwe doofpot: de archivering van MH17. Of liever, het uitblijven daarvan. De Rijksoverheid is namelijk nog niet aan een MH17-archief begonnen, ondanks het feit dat de vliegramp in april 2016 - ook al rijkelijk laat overigens - is aangemerkt als zogenaamde 'hotspot'. En iedere dag dat het langer duurt voor de inrichting van een MH17-archiefkast begint in het Nationaal Archief ('Het nationaal geheugen van de overheid'), wordt onderzoek en (politieke) reconstructie achteraf moeilijker.

In het voorwoord van de Handreiking (pdf) van het Nationaal Archief over de archivering van gebeurtenissen staat te lezen: "[W]ij als overheden zijn verplicht burgers in staat te stellen om overheids-handelen te kunnen reconstrueren. In een democratie moet een overheid op elk moment verantwoording kunnen afleggen over haar beslissingen en afwegingen. Archieven dragen bij aan een transparante overheid." Maar zoals uit de tweet hierboven blijkt, wordt dat in het geval van MH17 lastig als er nu al emailboxen blijken te zijn gewist van voormalige assistenten van voormalige VVD-ministers, voordat er überhaupt een archief over de aanslag is aangelegd. Dit feit is bekend geworden tijdens de bonnetjesaffare rond Cees H, toen een 'restore' van de verdwenen mailbox niets uithaalde in een zoektocht naar aantekeningen van VVD Kamerlid (nu dus minister) Van der Steur. In die mailbox moet ook MH17-materiaal gezeten hebben. Notulen, overleg, documenten, informatie. Daar herinnert Omtzigt de minister nu aan in Kamervragen van het CDA (vraag 6) over het uitblijvende MH17-archief.

MH17 is tot 'hotspot' benoemd, maar niet uitgevoerd hotspotcriteria.png Screenshot uit de Handreiking met daarin de definitie van een hotspot die voor snelle archivering in aanmerking komt. MH17 wordt zelfs expliciet genoemd als typisch voorbeeld van een hotspot. Maar: pas in april van dit jaar is MH17 tot hotspot benoemd door een projectgroep van onder andere betrokken ministeries (V&J, BuZa, AZ), inlichtingendiensten en de OVV (zie antwoord op vraag 24). En dat met een dossier dat toen al bijna 2 jaar bestond en dat met grote onduidelijkheden, ontwijkend gedrag en politieke geheimzinnigheden is omgeven. Erger nog: pas volgend jaar zal het Nationaal Archief aan de slag gaan om een index aan te leggen, in april 2017. Ná de verkiezingen dus: "Het komende jaar wordt gebruikt om samen met het Nationaal Archief en de archiefvormers praktische werkafspraken te maken om de index te realiseren. Deze index is nu nog niet beschikbaar." Er is dus nog geen enkel MH17-document gearchiveerd. En dat is zorgelijk.
MH17 Hotspot bevat te veel soft spots Waarom is het een probleem dat er nog geen indexering van MH17 is aangelegd? Ten eerste om politieke redenen. Herinnert u zich de Kiev Briefing nog, het document waarin door een Nederlandse diplomate in Kiev gewaarschuwd werd voor de gevaren van het Oekraïense luchtruim? Het bestaan van dat document was onbekend, totdat het dankzij VPRO Argos boven water kwam. Dat document is door Rutte II pas bij de Onderzoeksraad voor de Veiligheidsraad ingeleverd voor hun onderzoek nádat het bestaan bekend werd. Als Rutte dat soort documenten zelfs al verborgen houdt voor de OVV, die onder geheimhouding onderzoek kon doen, en als er al complete mailboxen van ministersassistenten zijn gewist, wat houdt de regering dan nog meer achter - wat dus nooit voor het archief geïndexeerd zal worden? hotspotselectiegrafiek.pngTen tweede is er de archiefprocedure zelf. Een hotspot vereist permanent toezicht. Zie het grafiekje hierboven, ook afkomstig uit de Handreiking. De indexering van archiefstukken moet regelmatig worden herhaald. "Het is aan te raden het proces op zijn minst jaarlijks te herhalen", zegt de Handreiking. Want: "Wanneer over een langere periode wordt teruggeblikt, is de kans groot dat waardevolle informatie al verloren is gegaan of niet meer eenvoudig vindbaar is." Daarnaast ontstaan er bij lopende dossiers natuurlijk om de haverklap nieuwe stukken. Of, in het geval van hoe Rutte met MH17 omgaat, duikt er nog wel eens geheim gehouden informatie op.

Toch duurt het nog tot 2017 voordat hotspot MH17 daadwerkelijk in een archiefbundel wordt omgezet. Dat kweekt het gevoel dat op BuZa, AZ, V&J en bij enkele (inlichtingen-) diensten een paar papierversnipperaars genoeg tijd hebben gehad om hún archiveringswerk te doen. Fotorolletjes, witwasbonnetjes, MH17: een goed archief voorkomt een onbetrouwbare overheid. En alleen een onbetrouwbare overheid zal goede archivering willen voorkomen. Anders gezegd: Als je een doofpot dicht wilt houden, moet je het archief in de fik steken. Liefst voordat het is aangelegd.

Reaguursels

Inloggen

Ook ik geloof dat dit zaakje stinkt en dat e.e.a. In een doofpot is verdwenen. Geloof echter niet dat dit op het niveau van een assistent van een minister gebeurt. Dit is te ver gezocht GeenStijl.....

buicksquad | 02-09-16 | 19:12

Hoezo mailboxen wissen? Er is toch echt wetgeving (Sarbanes Oxly compliance) die bedrijven verplicht om mailcorrespondentie 7 jaar niet-manipuleerbaar te bewaren. www.ictforyourbusiness.nl/Index.asp?Co...

Alleen al het feit dat de overheid zich niet aan de eigen wetgeving zou houden zou reden moeten zijn tot een proces hoe de overheid deze bewaarplicht voor zichzelf heeft geregeld.

Triest ook dat hournalisten niet dieper ingaan op deze vraag en klakkeloos aannemen dat een gewiste mailbox 100% gegevensverlies zou betekenen. Hoezo heeft de overheid geen brick-level backupsystemen met een retentietijd van een jaar of meer?

Norman N. Warden | 02-09-16 | 13:32

Hmm... zou best een kunnen dat als Trump wint, dat dan Rutte voor een oorlogstribunaal moet verschijnen. Trump kan het wel vinden met Putin. En als er dan gegevens boven komen dat er betrokkenheid is van de Oekraïne, dan moet Rutte ook met de billen blood. Einde EU, einde Rutte. Daarom ook niet gek dat de regering zoveel geld heeft overgemaakt aan Hillary. En wie weet wat ze nog allemaal meer hebben over gemaakt. En dat maakt het ook niet zo vreemd dat de NPO zo ontzettend veel reclame maakt voor Hillary en dat je nergens positief mag zijn over Trump.

Príncipe | 02-09-16 | 11:26

Dus mijn conclusie is, dat als de Oekraïne betrokken is. Dan moet alles, maar dan ook alles vernietigd worden. Zolang er ook maar één greintje bewijs materiaal is dat de Oekraïne betrokken is, dan is niks of niemand zijn leven nog zeker in de buurt van degenen die beschikken over bewijs materiaal. Je kan niemand vertrouwen. Je beste vriend niet. Je beste medewerker niet. Helemaal niemand.

Príncipe | 02-09-16 | 11:07

Stel dat Rusland de hand kan leggen op documentatie die betrokkenheid van de Oekraïne bewijst, dan ploft de hele EU uit elkaar. Die documentatie is te vinden bij de Navo, in de omgeving van Rutte, een ministerie in de Oekraïne. Dat betekent effectief dat niemand die in de buurt komt van één de genoemde zaken zijn leven nog veilig is.

Stel dat iemand de hand kan leggen op documentatie die juist betrokkenheid van de Russen kan bewijzen. Dat Rusland Donetsk verloren heeft en dat Rusland de Baltische staten ook definitief kan afschrijven.

Ook is het zo, dat als het om geld gaat, dan is niemand te vertrouwen. Maar dan ook helemaal niemand.

Príncipe | 02-09-16 | 11:03

Bullcrap. Offsite archieven van het mailsysteem gaan meerdere jaren terug, dus het maakt geem moer uit of deze mails in het live mailsysteem gewist zijn - ze zijn ALTIJD nog uit de backups terug te vissen.
Tenzij deze daar ook uit verwijderd zijn maar dat zou opzet betekenen... en traceerbaar zijn naar degene die het uitgevoerd heeft.

Aetje | 02-09-16 | 10:45

En er kan altijd een lek zitten op het ministerie van algemene zaken. Dat betekent dat je iedereen steeds moet laten checken tot in het oneindige toe. En dat je iedereen in de gaten moet laten houden, zelfs degene die je boel in de gaten laat houden. Lijkt me allemaal heel erg vermoeiend.

Príncipe | 02-09-16 | 10:40

Als Rutte weer premier wordt, dan blijft dit dossier boven zijn hoofd hangen.

Príncipe | 02-09-16 | 10:38

Betweetert | 01-09-16 | 23:43
Ik denk ook dat het zo zit, Oekraïne, koste wat kost uit beeld houden, nou dat doet die clown goed, hij komt er nog steeds mee weg.

lanexx | 02-09-16 | 10:31

Link met plaatje ergens midden op de pagina waarop je de vliegtuigen ziet bewegen die er op dat moment allemaal vlogen.
mh17.correctiv.org/mh17-hauptgeschich...

Best heel erg veel.

Príncipe | 02-09-16 | 09:50

USA satelliet beeld dat de Russen gekregen zouden hebben, maar daar is ook niks op te zien. De Russen zeggen dat de USA ze dit heeft overhandigd. Echter, op USA satelliet beelden zou je zelfs een klein kampvuurtje moeten kunnen zien, zeggen de Russen. Maar wij zien niks, zeggen de Russen.
polismi.ru/images/stories/01-politika/...

Príncipe | 02-09-16 | 09:47

Neerstorten? Neerschieten, laat daar geen onduidelijkheid over bestaan.

TheseDays00 | 02-09-16 | 09:27

Ik krijg het gevoel dat Rutte de mh17 expres heeft laten neerschieten. Misschien om iemand aan boord kwijt te raken. Misschien om een wapen te testen?
Die onderste steen van Rutte mag hij van mij zelf onder kruipen.

Reden | 02-09-16 | 09:24

Nederlandse kamerleden maken zich hard om na de Brexit geen cent extra naar de EU over te maken, tenminste, dat beloven ze......
necrosis | 02-09-16 | 08:57

Alleen Griekenland heeft ons al 34 miljard gekost.
34 miljard, nog een keer, 34 miljard, laat dat eens langzaam doordringen.
Inmiddels staat Nl voor honderden miljarden borg tov de EU. Gelukkig hebben ze dat grotendeels nog niet kunnen overmaken dus nu uitstappen behoedt onze kinderen voor de 'erfenis' van Trutte.... Heb ik het nog niet eens over die 1200 mld pensioenspaargeld/uitgesteld salaris waar de EU nu een bestemming voor zit uit te broeden.

mr Fawlty | 02-09-16 | 09:10

Nederlandse kamerleden maken zich hard om na de Brexit geen cent extra naar de EU over te maken, tenminste, dat beloven ze......
necrosis | 02-09-16 | 08:57
=
Tot maart 2017, in april van dat jaar wordt het geld keurig netjes overgemaakt.

meneer Q | 02-09-16 | 09:08

@roze_bril | 02-09-16 | 08:53
Mijn katten doen hun behoeftes gewoon in de kattenbak.
Wat kan ik er aan doen dat een hoop tokkies hun kat lekker door de buurt laten lopen en de boel onderschijten wanneer ze aandrang voelen?

necrosis | 02-09-16 | 09:01

meneer Q | 02-09-16 | 08:51

jij mag op de kermis waarschijnlijk niet met de buks schieten want je schoot net al 3 keer raak. Houden ze niet van he !

mr Fawlty | 02-09-16 | 09:01

we stonden er met zijn allen bij en het kan he.. het kan. Rutte is werkelijk de meest transparante MP leugenaar die het land ooit heeft gekend. Hij komt er zo mee weg. Onbegrijpelijk dat het Nederlands volk deze hele affaire overlaat aan de nabestaande om recht te krijgen op de waarheid. Het is net als wat in vele landen wel gebeurt en hier niet.. de macht van het volk kan alleen zorgen dat dit soort wanpraktijken stopt.. idd. dat Nl niet massaal dagelijks een luid protest laat horen in heel Nl is precies de reden dat deze minister president met een smile sorry zegt en gewoon doorgaat met letterlijk de burger in de bek te schijten..

fikkieblijf! | 02-09-16 | 08:58

@meneer Q | 02-09-16 | 08:51
Nederlandse kamerleden maken zich hard om na de Brexit geen cent extra naar de EU over te maken, tenminste, dat beloven ze......

necrosis | 02-09-16 | 08:57

-weggejorist-

VonPaulus | 02-09-16 | 08:57

Rusland, de Russen, moet toch wel een enorm dilemma zijn voor de Amerikanen. In 1945 moesten de tot heiligen verklaarde Amerikaanse generaals en hun verheven president, het afleggen tegen de wil van een (1) man, Stalin.
En waarom ? Omdat de Russen nog liever hun eigen kinderen zouden opeten dan hun leider af te vallen, zelfs in geval van Stalin die vooral niet onomstreden was in Rusland. Maar naar buiten toe vormen ze een (1) blok.
Nu proberen de Amerikanen het via Europa, daar waar de kinderen hun eigen ouders opeten voor een playstation.

mr Fawlty | 02-09-16 | 08:56

@necrosis, dit was geen fictief vb. Niets is smeriger dan die gore kattenkeutels.

roze_bril | 02-09-16 | 08:53

MH17, geen interesse.
Belangrijker:
+ associatie-verdrag Oekraïne,
+ de gejatte pensioengelden
+ EU wilt meer contributie (750 miljoen) omdat de Engelsen EU gaan verlaten.
+ de buitensporig hoge "vergoedingen" van EU-bobo's en het hele zooitje wat er om heen hangt en die ook financieel vetgemest worden.

meneer Q | 02-09-16 | 08:51

sinar2 | 02-09-16 | 08:22

Het belang heet ook: het onoverbrugbare begrotingstekort/de mega staatsschuld van de VS.
Lekker het altijd naieve EP opstoken tegen een denkbeeldige agressor ( Rusland ) in de hoop voor miljarden aan wapens te kunnen leveren/verkopen, is hun laatste optie.
Extra wrang omdat Rusland nou juist de enige potentiele partner voor Europa is om het VS geweld een halt toe te roepen.
Als de Russen niet zo slim waren, was WO3 al tien keer uitgebroken.

mr Fawlty | 02-09-16 | 08:44

"Ik ga de onderste steen boven halen" betekent bij onze MP: Ik ga een enorme doofpot creeeren om te zorgen dat niemand zal weten wat er gebeurd is.
Dan ben je dus gewoon een volksverlakker eerste klas. Waarom wordt deze man niet keihard afgeserveerd en op straat gezet?

panadol | 02-09-16 | 08:29

@roze_bril | 02-09-16 | 08:02
Kattenschijt schijnt ander hele goede mest te zijn voor natuurlijk gekweekte groente.
Kattenvoer mag namelijk geen onnatuurlijke geur/ kleur/ smaakstoffen bevatten.

necrosis | 02-09-16 | 08:26

@Ridocar | 02-09-16 | 08:15
Het belang heet: Oekraïne.
De VS hebben daar de gasbelangen in hun bezit en willen die exploiteren. Ook willen ze er een groot afluisterstation tegen de grens met Rusland plaatsen zo dicht mogelijk bij Moskou.
Daarom moet Oekraïne kostte wat het kost bij de EU omdat dat zaken voor de VS stukken makkelijker maakt. Alles in het economische en militaire belang van de VS. Dat mag best wat nederlandse burgerlevens kosten.

sinar2 | 02-09-16 | 08:22

@Watching the Wheels | 02-09-16 | 07:57
Bij Rutte denk ik eerder aan een 'vriendje', maar de RVD ontkent ten stelligste, dus is het waar.
*gnehehehe*

necrosis | 02-09-16 | 08:21

Als ik tot zover de soap heb gevolgd heb ik slechts één vraag:
Wat is in godesnaam belangrijker dan gerechtigheid van 298 mensen om dit soort dingen te laten gebeuren? Het stinkt, heel hard, en die griezel blijft maar grijnzen. Het klopt gewoon niet!

Ridocar | 02-09-16 | 08:15

Hoogste " "Tijd ". , dat is
enorme sukkelzak | 02-09-16 | 08:00

Ik probeer 'dat is' grammaticaal te plaatsen.
Is dat nieuw Nederlands of zo ?
Ik ben bekend met 'zo is dat' of 'dat is zo' maar ik heb geen idee waar jij het over hebt ?

mr Fawlty | 02-09-16 | 08:13

Rutte is tegen het neerhalen van burgervluchten maar het gebeurd he?
Piet Karbiet | 02-09-16 | 08:03

Het actief neerhalen van de PVV past dan weer wel in zijn straatje.

mr Fawlty | 02-09-16 | 08:07

d66 moet natuurlijk PvdA zijn.

mr Fawlty | 02-09-16 | 08:06

Rutte is tegen het neerhalen van burgervluchten maar het gebeurd he?

Piet Karbiet | 02-09-16 | 08:03

De vvd stasjus Teeven heeft zichzelf klemgelogen over de aanwezigheid van bonnetjes die kunnen aantonen dat hij onoirbare zaken heeft gedaan met een crimineel toen hij nog OvJ was en trekt opa Ivo, die nog een termijn zou dienen voor hij met pensioen zou gaan, mee in zijn ondergang........ Ho, wacht even, ondergang ? Helemaal niet. Teeven zou eigenlijk voor de rechter moeten verschijnen maar in plaats daarvan treedt Ivo af, Teeven ook om 2 weken later doodleuk plaats te nemen op een vvd-zetel in de 2de kamer. De andere 149 kamerleden hebben daar geen enkel probleem mee, ook niet dat hij zijn hogere salaris van 130k mag houden.
Mark Verheijen heeft zich een jaartje rustig gehouden, kreeg als zzp'er leuke opdrachten toegespeeld en gaat zich weer verkiesbaar stellen voor maart 2017.... etc etc..

Het is inmiddels niet meer de vraag hoe dom de regenten denken dat wij zijn.. maar.. hoe lang wij hen nog de mogelijkheid geven om te denken dat wij dom zijn.

Wanneer gaan we nu eindelijk eens met een grove bezem dat tuig opschonen, net als nu in Duitsland in aanloop is. Daar heb je ook dat 2 partijen al sinds 1956 aan de macht zijn. Echt waar, spd en cdu, sinds 1956. Die hebben zich in 50 jaar ingemetseld in een betonnen regie-kamer en beheersen alle lijntjes. Dat is precies wat vvd/cda/d66 hier ook al minstens 50 jaar doen.
De Duitsers hebben AfD om het tij te keren, wij pvv/vnl/dierenpoes maar we zullen ze wel zelf moeten helpen om ze die kans te geven.
Hoe lang laten we ons nog door de regenten voor dom uitmaken. Wanneer geven we ze nu eens een welverdiende trap onder hun domme regenten-reedt ?

mr Fawlty | 02-09-16 | 08:03

@Jan Dribbel, stel je voor dat je last hebt van de katten van je buurvrouw. Ze schijten je hele groententuin er onder. Na herhaaldelijk klagen gebeurt er niks. Je wilt een hek bouwen, zodat je er geen last van hebt. En geen haar op je hoofd die het onredelijk vindt dat de buurvrouw daar aan moet meebetalen?

roze_bril | 02-09-16 | 08:02

Hoogste " "Tijd ". , dat is

enorme sukkelzak | 02-09-16 | 08:00

Hoogste Rutte te archiveren , rubriek :
" Verloren jaren "

enorme sukkelzak | 02-09-16 | 07:58

Jan Dribbel | 02-09-16 | 01:51

Ik heb gehoord dat u een schandknaapje bent. Ik trek dit morgen terug maar dat betekent niet dat het onwaar is.

Frapantetante | 02-09-16 | 07:57

@necrosis | 02-09-16 | 06:39
Geen vriendin kan ik me nog wel voorstellen, scheelt een hoop geze*k.

Watching the Wheels | 02-09-16 | 07:57

Kunnen we dat toestel niet omdopen naar MR17 ?

Watching the Wheels | 02-09-16 | 07:55

o ja, ter aanvulling:
"zo spoedig mogelijk: 142 dagen.
Die roverheid vind steeds nieuwe definities uit. Knap hoor.
Is het u bijvoorbeeld ook opgevallen zelfs de RVW heeft eigen definities, bijvoorbeeld kentekens van vrachtwagens heeft, reeds een aantal jaren, een nieuw leesteken uitgevonden, het lijkt op een "O' maar er zit een opening in, hoe krijg je het verzonnen, daar moet je een bijzonder ambtenaar voor zijn.

watmagjenogwel | 02-09-16 | 07:54

"Screenshot uit de Handreiking met daarin de definitie van een hotspot die voor snelle archivering in aanmerking komt."
Tja, maar elke definitie is bij deze roverheid voor tweeërlei uitleg vatbaar.

watmagjenogwel | 02-09-16 | 07:45

Ik ben tegen de doodstraf, maar voor deze rampspoed waar Nederland aan is blootgesteld onder leiding van Mark Rutte en Samson mogen zij wat mij betreft voor het vuurpeloton. Revolutie nu !!

Mo het varken | 02-09-16 | 07:23

Dit is geblaat van zeekoeien

Dr.Dushkind | 02-09-16 | 07:05

Ik heb lang zoiets gedacht van; het zal allemaal wel, dat gedoe rond mh17 (hè, dat had rutte ook kunnen schrijven).
Maar zoals het nu gaat, te gek voor woorden, mag hopen dat andere partijen dit nog even aanhalen tijdens de debatten rond nieuwe verkiezingen. Moet toch reden genoeg zijn om met een grote boog om VVD heen te lopen?

fredjuhh | 02-09-16 | 07:05

MH 17, Associatieverdrag, geen cent naar de Grieken, 1000 Eurietjes voor zlle Nederlanders, bonnetjesaffaire...

Because Marc (Anthony) is an honourable man........
(Shakespeare)

mallekater | 02-09-16 | 06:46

Even helemaal terug ontopic: Rutte heeft nog steeds geen #MH17-archief
Wil ik er nog even aan toevoegen dat hij geen kloten, geen ruggengraat en geen vrouw/ vriendin heeft.
En hij wil voor de derde keer MinPres worden?
Mensen, wordt wakker en stem die minkukel uit het torentje!

necrosis | 02-09-16 | 06:39

@steekmug | 02-09-16 | 05:43
Ik denk (persoonlijk) dat de opvolger van Putin heel Oekraïne met de grond gelijk had gemaakt.

necrosis | 02-09-16 | 05:54

@Betweetert | 01-09-16 | 23:43

En als Putin dan succesvol uit de lucht was geschoten?
Denk je dat Rusland dat echt zou laten rusten?

steekmug | 02-09-16 | 05:43

5 feet diep? Huh, dat is makkelijk te ondergraven. Ik vind het hele idee van zo;n muur sowieso een hoax.

INH.30CL | 02-09-16 | 03:29

@ INH.30CL | 02-09-16 | 03:08

Juist, al is dat een onderhandeling positie (art of deal), ik denk dat de kosten gedeeld worden uiteindelijk.

Hier een bouwplan met precast betonnen muren, verbonden met stalen kolommen. Denk daar sensoren bij zowel ondergronds als bovengronds en wacht torens hier en daar, dat komt aardig in de buurt van wat er gebouwd gaat worden.

www.youtube.com/watch?v=NkSo0QQLUfE

mysteryposter | 02-09-16 | 03:18

@Jan Dribbel | 02-09-16 | 03:07
Ja en ik ben nog steeds een slavendrijver volgens Sylvana. Kom op zeg.... er is niet veel verandert sindsdien. Jij bent ook een slaaf van deze tijd, je moet het alleen willen inzien.

INH.30CL | 02-09-16 | 03:12

@mysteryposter | 02-09-16 | 03:03
Dus wat let ze om in Trump bewoordingen te spreken..... dat ook met de noordelijke grens naar de USA te bewerkstelligen?

INH.30CL | 02-09-16 | 03:08

De chinezen kunnen muren bouwen!
INH.30CL | 02-09-16 | 02:55
Chinese slaven konden muren bouwen.
Maar de barbaren in de buitengebieden betaalden niets.
Dat waren spelbedervers, volgens Trump.

Jan Dribbel | 02-09-16 | 03:07

@ INH.30CL | 02-09-16 | 02:55

De Mexicanen ook, de gehele zuid Mexicaanse grens is afgesloten met een grens muur.

mysteryposter | 02-09-16 | 03:03

@Jan Dribbel | 02-09-16 | 02:52
De chinezen kunnen muren bouwen!

INH.30CL | 02-09-16 | 02:55

Woh, de Trump bouwdoctrine.
Ik ga een muur bouwen om mijn tuintje zodat ik mijn buurvrouw niet meer zie.
En ik laat mijn buurvrouw betalen voor de bouw van dat muurtje.
Fantastisch: de wondere wereld van een Trump.

Jan Dribbel | 02-09-16 | 02:52

@toetssteen | 02-09-16 | 02:41
Het zou moeten gaan over Rutte idd. In fact, elke dag zou er hier een topic moeten ontstaan over de grootste leugenaar in de vaderlandse politiek. Hij moet woordelijk afgemaakt worden en geen kans kunnen krijgen op het begeerlijke baantje in Brussel nadien. Frans was hem net voor... laat dat de laatste verrader zijn aub.

INH.30CL | 02-09-16 | 02:52

@mezelf
Lufthansa.

Ow en kan iemand me uitleggen waarom het ineens gaat over Mrs. Trump?

toetssteen | 02-09-16 | 02:41

Om te proberen om Trump te framen dat het gevaarlijk is als hij toegang tot de nucleare code krijgt wijst Joe Biden zijn aide aan welke de koffer draagt met de nucleaire codes, daarmee brengt Joe Biden de nationale veiligheid en die van de betreffende nucleaire code koffer dragende persoon in gevaar o.O

www.youtube.com/watch?v=4rGmx738-5Q

mysteryposter | 02-09-16 | 02:40

@botbot | 02-09-16 | 00:00

Serieus?

miko | 02-09-16 | 00:06

Ja joh, vandaar dat ik een week eerder met SQ via Moskou vloog en een uur eerder op Schiphol landde.
In de Zwarte Zee was de laatste dag van de NAVO oefening en daarom werden toestelen bovenlangs geloodst! Lufhansa/ Air India Singapore Airways (die het nota bene verboden was die route te nemen en de noodlottige vlucht die neer werd gehaald.
Maar tijd doet details vergeten hè.

toetssteen | 02-09-16 | 02:39

Dit VVD kabinet begint steeds meer op een meest ongekende corrupte bende sinds WO2 te lijken.

Flatuleerder | 02-09-16 | 01:58

Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 01:44
Dat de Krant het artikel heeft ingetrokken betekent natuurlijk niet dat het onwaar is.
Die Trumpiste was ook al verontwaardigd dat men berichtte dat ze vroeger een model was.
En dat was ze ook.

Jan Dribbel | 02-09-16 | 01:51

Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 01:24
Een escort-girl die 150 miljoen waard is.
Das veel, te veel voor Jan met de pet.
Is Trump failliet?
Trump heeft 600 miljoen schulden, maar failliet?, alleen
arme Amerikanen gaan failliet.
John, the cap, mag alleen kijken naar zo'n dure escort-girl met haar afschuwelijke accent.

Jan Dribbel | 02-09-16 | 01:37

@Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 01:19
Maak je om mij geen zorgen, ik ben er zo een die een ander uit de drek trekken kan. Zit in de genen waarschijnlijk.

INH.30CL | 02-09-16 | 01:28

Graaf van Egmont | 02-09-16 | 01:09
Wat mij opvalt is dat politici die voor vier jaar worden gekozen wel schermen met lange termijn prognoses.
De VVD die in 2012 stelde dat het VVD programma in 2030 tot meer arbeidsplaatsen zou lijden.
En Rutte die Roemer sarde met de woorden: daar heb je niet van terug!
In Duitsland zijn er politici die weten hoe het in 2050 gaat.
Één ding is zeker, ik maak het niet meer mee.

Jan Dribbel | 02-09-16 | 01:24

OT *Melania Trump, de echtgenote van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump eist in een rechtszaak een schadevergoeding van 150 miljoen dollar van de Britse tabloid Daily Mail en het Amerikaanse blog Tarpley. Beiden schreven dat Melania Trump in de jaren negentig als escort had gewerkt*
www.telegraaf.nl/buitenland/26525937/_...

Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 01:24

@INH.30CL | 02-09-16 | 01:15
Of course, mijn waarde. Ik ben zo veilig als wat. En u?

Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 01:19

@Graaf van Egmont | 02-09-16 | 01:09
Eigenlijk is een corrupte rechercheur de spiegel der vaderlandse politiek. Ik zie niet zoveel verschillen meer inmiddels.

INH.30CL | 02-09-16 | 01:18

Mark Rutte, lijstrukker. Hij is in werkelijkheid docent maatschappijleer voor 2 uur per 2 weken. Daar leeft hij voor! Gezellig samenzijn met jonge jongens. Het premierschap is een plichtmatige bijbaan die hij erbij doet. Zijn hoofdbaan is deeltijddocent.

Zet dat maar in de krant.

Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 01:17

@Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 01:03
Wachten is tijdverspilling, daar leven netto-ontvangers al decennia lang van. De tijd die we hebben om een en ander nog recht te trekken duurt niet lang meer. Heeft u al maatregelen genomen omtrent uw eigen beveiliging?

INH.30CL | 02-09-16 | 01:15

Rutte functioneert al vanaf het begin volgend het aloude Peter principle. Functioneren op een niveau dat hij niet aan kan en dus wel tot een regelrechte ramp moet lijden. Maar dat krijg je met partijen die steeds maar weer een nieuwe smoel moeten presenteren, om lijsttrekker te worden. Zo'n man of vrouw is nu eenmaal veroordeeld om zich tot draaien, liegen en holle frasen over te geven. Hij loopt al bijna 4 jaar op eieren en niemand die hem een hart onder de riem kan steken. En de eieren zijn inmiddels wel allemaal vertrapt.

Graaf van Egmont | 02-09-16 | 01:09

@INH.30CL | 02-09-16 | 00:57
Wachten. Wachten tot Rutte de onderste steen vindt. Wachten tot Rutte iets met de referendumuitslag doet. Wachten tot de media eerlijk worden. Wachten. Ons. Weegt.
twitter.com/skjoldbye/status/77142935...

Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 01:03

@Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 00:23
en nu?

INH.30CL | 02-09-16 | 00:57

appelvink | 02-09-16 | 00:31

Rutte is er aardig bedreven in, echter Balkenende was nog een slagje erger. Als ik last heb van insomnia, zet ik nog weleens een oud debat op met Jee Pee.

Borrelende Boris | 02-09-16 | 00:44

@appelvink | 02-09-16 | 00:31 In vroeger tijden had men die meneer een bloedarend gegeven.

knutsel | 02-09-16 | 00:41

Het NOS billenknijpertje noemt aartsleugenaar Mark een Staatsman... want hij heeft contact met Merkel en Hollande... Hahahaha. Mark heeft ook contact met Cocacola, de Toppers, Gordon en zielige marokkaanse kindertjes in het Jeugdjournaal.
Op onverwachte vragen tijdens een debat met de TK staat deze staatsman met de bek vol tanden, en moet het antwoord schuldig blijven. Tot een soufflerende ambtenaar het juiste antwoord op 'n papiertje heeft gezet. Dan kan deze Staatsman verder met voorlezen uit andermans werk...
Uit z'n eigen teflon koker komen slechts leugens, halve waarheden , gedraai en gekonkel.

appelvink | 02-09-16 | 00:31

Lewis Lewinsky | 02-09-16 | 00:23

Dus toch! Had stellig de indruk dat het deze keer wel een Jehova's getuige zou zijn. Niet dus.

Borrelende Boris | 02-09-16 | 00:30

MH17. Je hoeft geen weg met ons mentaliteit te bezitten om je helemaal dood te schamen voor de afhandeling van deze dramatische gebeurtenis.

knutsel | 02-09-16 | 00:25

@botbot;http://www.ad.nl/buitenland/oekraine-schoot-met-oude-raket-mh17-neer~a45f4c46/ ja, und?

Betweetert | 02-09-16 | 00:19

@hebbuh | 02-09-16 | 00:06
Wat was dat een slecht concert.

miko | 02-09-16 | 00:14

het komt gewoon niet goed uit dat de KLM om wat brandstof uit te sparen over oorlogsgebied vloog en de 'goede' Oekraïners die via een -coup- revolutie aan de macht kwamen dat kreng neer knalde.
Niet goed voor onze luchtvaarttrots (claims en zo,moeten we niet willen) en een smet op het blazoen van de goede kennissen en partners van de nieuwe regering in Oekraïne.

miko | 02-09-16 | 00:06

Betweetert | 01-09-16 | 23:43
De bouwers van de buk hebben een stuk grond gebied aangewezen van waaruit geschoten is, blijkbaar is dit u ontgaan.

botbot | 02-09-16 | 00:00

De enige redenatie hier kan zijn dat de levens van deze omgekomen Nederlanders in het niet vallen bij een oorlog met Rusland. En zo praten politici en ambtenaren hun blazoen ook schoon. Het andere is erger, dus doen we het hier mee. Want ook dat is politiek.

Betweetert | 01-09-16 | 23:57

Mede dankzij de giechelende gluiperd Rutte is de doofpot diep weggemoffeld in een steeds kwalijker riekende beerput.
-
De inmiddels welbekende onderste steen ligt veilig opgeborgen in een kluis te Brussel. Zwans Timmermans loopt daar elke ochtend even langs met een zuurstofmaskertje voor zijn opgezwollen kop, onderwijl een neptraantje wegpinkend, want de stank, afkomstig uit die kluis, is zelfs voor een lijkenpikker als Zwans niet te harden.
.
Steekwoorden: Kiev, Maidan, EU, Porosjenko, MH17, referendum, EU.

appelvink | 01-09-16 | 23:55

lee=lees

Betweetert | 01-09-16 | 23:54

Lee alle WOB verslagen maar eens met de info die ik net neer plempte. Dan voel je gewoon hoe men om de hete brei heen aan het praten is. Met maar een doel; verwarring zaaien en mistgordijnen optrekken. Dat ambtenaren zich zo laten misbruiken. Het wachten is op een afvallige met informatie. Pas dan weten we echt hoe het zit.

Betweetert | 01-09-16 | 23:53

Dit is gewoon het actief saboteren door compleet passief niets te doen.
Laakbaar gedrag wat onze volksvertegenwoordigers valt aan te rekenen en wat niemand mag vergeten in de aanloop naar de nieuwe verkiezingen.

Dirk III | 01-09-16 | 23:50

Ik ruik een enorme putlucht...

EefjeWentelteefje | 01-09-16 | 23:49

Rutte heeft te maken met het volgende; Oekraine haalt abusievelijk het toestel neer waarvan men dacht dat Poetin erin zat. Oekraine was bezig om lid te worden van de EU. Als uit zou komen dat Oekraine achter de aanslag zit, is dat een oorlogsdaad tegen Rusland. Weten allemaal wat dat zou betekenen voor de Oekraine. Dus moest een toneelstukje opgevoerd worden waarbij de verdenking moest uitgaan naar Rusland. Zo voorkwamen ze een oorlog in de Krim. Rutte heeft de taak om dit onderzoek te frustreren (op last van de EU), die Rusland liever economisch boycot, dan lijnrecht tegenover zich krijgt in een oorlog. De capriolen die men nu maakt zijn een middel om de waarheid nimmer precies meer te kunnen achterhalen. Maar wie een beetje voor zichzelf denkt kan dit scenario ook gewoon zelf bedenken.

Betweetert | 01-09-16 | 23:43

-weggejorist-

easytiger | 01-09-16 | 23:41

botbot | 01-09-16 | 23:30

Alleen al het feit dat de nabestaanden allerlei partijen om hulp vragen, geeft aan dat de informatie voorziening van de Nederlandse regering ontoereikend is. Als het OM zich gaat baseren op dezelfde informatie, dan lijkt het me zeer voor de hand liggen dat er geen actie ondernomen gaat (kan) worden.

Borrelende Boris | 01-09-16 | 23:40

-weggejorist-

easytiger | 01-09-16 | 23:37

Mark_D_NL | 01-09-16 | 23:18
Er is ooit eens een vogel gespot op 400 meter hoogte.
Een vogel op 11 km hoogte?

Jan Dribbel | 01-09-16 | 23:35

Borrelende Boris | 01-09-16 | 23:23
U heeft de stukken van het OM al ingezien? dat u dit al zo stellig weet.

botbot | 01-09-16 | 23:30

Noemen we een trekpop tegenwoordig staatsman? Ach wat valt er verder nog te zeggen eigenlijk.

INH.30CL | 01-09-16 | 23:24

botbot | 01-09-16 | 22:53

Er gaat niks boven tafel komen, net zo min als dat er iemand aangeklaagd gaat worden. Ook al waren er tien Nederlandse toestellen in het Oekraïense luchtruim neergehaald, niets zal de expansie van de EU in de weg staan.

Borrelende Boris | 01-09-16 | 23:23

Onzin. Elke bit staat op tapes in de kelder van DTO in Maasland.

Seriously. Geloven we die eikels nou echt nog op hun woord?

Don Bomgordello | 01-09-16 | 23:22

Mischien is MH17 uiteindelijk gewoon een ongeluk. Een grote vogel of een meteoriet?

Mark_D_NL | 01-09-16 | 23:18

Laat Rutte nu eens zeggen dat hij machteloos is het spel dat door machten boven hem wordt gespeeld.
Iedereen weet hoe het eindigt.

Jan Dribbel | 01-09-16 | 23:11

@ordo-ab-chao | 01-09-16 | 22:56
Nou dat was ook kort. Eh, doei?

VerenigingVanDieven | 01-09-16 | 23:10

@ordo-ab-chao | 01-09-16 | 22:56
Welkom! Prima nick.

VerenigingVanDieven | 01-09-16 | 23:09

ordo-ab-chao | 01-09-16 | 22:56
Rutte gaat niet over het onderzoek net zomin als de tweede kamer

botbot | 01-09-16 | 23:03

Nehemia 2254
Herstel - Black Lives Matter beweging .

Nehemia | 01-09-16 | 22:56

-weggejorist en opgerot-

ordo-ab-chao | 01-09-16 | 22:56

de vraag is waar incompetentie en amateurisme omslaan in boos opzet om de waarheidsvinding te ontregelen. Het kabinet doet er werkelijk alles aan om een pleuriszooi van dit dossier te maken. Het bedekken van de waarheid is belangrijker dan wat dan ook en dat doet het slechtste vermoeden.
.
ambtenaren waren meer bevreesd voor rellen en onrust bij de terugkeer van de moordslachtoffers dan dat ze stonden voor de menswaardige berging zelf. Niet, overigens, de mensen op de grond. Het is de politiek en de ambtelijke top vanuit den haag die al op 17 juli 2014 bezig waren om hun eigen hachje te redden.
.
orwelliaanse omkering betekent dat Rutte de onderste steen helemaal niet wilde vinden maar zo diep mogelijk in de drek wilde drukken. Dit grenst aan misdadige opzet.
.
en, oh god, wat ben ik blij dat ik in dit leven mijn grootouders niet meer hoef uit te leggen wat er met hun klein- en achterkleinkinderen is gebeurd bij Torez.

Glasgow Argus | 01-09-16 | 22:56

Hebbuh 2239
Gelukkig heeft Poetin die octopus Soros in Rusland kaltgestellt. Soros is tevens de drijvende kracht achter de Black liveshow matter beweging. Een levensgevaarlijk mannetje die op het wereldtoneel de nodige schaakstukken verzet. Gelukkig zijn er altijd betere schakers. Wat u te berde brengt heb ik ook gelezen. Dat ze de MH17 abusievelijk voor het regeringsvliegtuig van Poetin aanzagen. Temeer omdat de toestellen op elkaar leken.

Nehemia | 01-09-16 | 22:54

Borrelende Boris | 01-09-16 | 22:41
Nu ze de oorzaak en toedracht weten is het OM bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar wettig en overtuigend bewijs,
Als ze ooit de daders vinden kunnen ze die aanklagen dus zoals u schreef,
(Als je vrolijk staat te huppelen op het Maidan plein om je nieuwe vrienden te begroeten, dan is het vrij lastig om ze een paar maanden later aan te klagen)
gaat natuurlijk niet.

botbot | 01-09-16 | 22:53

*in het archief waarin de volgorde van opeenvolgende gebeurtenissen staat omschreven.

Pompenkoning | 01-09-16 | 22:45

hebbuh | 01-09-16 | 22:39
Ik kan me nog wel een bekentenis herinneren die op het internet verscheen, mogelijk is u dit ontgaan.

botbot | 01-09-16 | 22:43

botbot | 01-09-16 | 22:28

Bij mijn weten heeft de EU geen OM.

Borrelende Boris | 01-09-16 | 22:41

@JensDensen | 01-09-16 | 22:04
"Het doet allemaal sterk denken aan dat Irak-oorlog gedoe toen balkenende zweeg als het graf over hoe nederland nou bij die oorlog terechtgekomen was."
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/08/...
-> VonPaulus | 25-08-16 | 09:22

#enpassant | 01-09-16 | 22:41

Poetin stopt met de petrodollar,Poetin vliegt terug en de MH-17 komt naar beneden.
Kijk is terug wat er met landen/mensen gebeurden die stopten met de petrodollar.
En vraag u dan is af wat Rusland zou winnen met het neerhalen van de MH-17.
Het veel genoemde aspect van de "rapid trident"operatie van onze navo troepen blijft gelukkig niet buiten de discussie .
U weet wel die oefening om transponders van vliegtuigen over te nemen.
Maar ik zeg u dat is allemaal toeval.
Leve onze pers...8)

hebbuh | 01-09-16 | 22:39

Hebbuh 2225
Het lijkt erop dat je eerst je ziel moet verkopen als je met de grote jongens van de politiek mee mag doen. Rutte zal onze soevereiniteit (als die er al is) volledig aan Juncker overdragen. Men vindt het schijnbaar prima.

Nehemia | 01-09-16 | 22:33

Ik snap best dat dat soortmannetjes als Rutte ergens iets willen compenseren en willen doen alsof ze belangrijk zijn, menselijke fout, is bijna niemand vreemd.

Maar dit soort peuter gedrag vertonen, want geopolitiek is gewoon niets meer dan een wedstrijdje ver plassen voor idioten ten koste van mensen die gewoon alle informatie die er bij elkaar te rapen is door andere mensen (politici, internationaal, maar voor de vorm noem ik ze mensen) hopen te krijgen om verder te kunnen gaan met hun leven, is zo ziek en zielig en dom, dit soort mensen verdienen het eigenlijk niet om te mogen leven.

Er zaten mensen op dat vliegtuig die ongetwijfeld meer hebben betekent dan de laffe honden die het lef hebben om hun onderzoek een onderzoek te noemen.

Een beetje scherp, maar het gaat dan ook over mensen die vaders, moeders, zonen en dochters hebben verloren en ze nooit meer terug krijgen.
Het moet toch steken als zelfzuchtige idioten dat misbruiken, omdat ze meegesleurd worden in een dom zielig politiek spelletje...

robertdoesnEro | 01-09-16 | 22:32

bullshit.
Die emails worden niet gewist. Er zijn altijd backups. daartoe zijn ze verplicht.
(ja, ik ken tech-guys persoonlijk die voor de ministeries werken).

Wutbürger_ | 01-09-16 | 22:31

Als die coup van Kiev waar Amerika vijf miljard dollar in had geïnvesteerd geen doorgang had gevonden zat de Krim nog gewoon bij Oekraïne. Uncle Sam wist natuurlijk dondersgoed dat Poetin zijn marinebasis veilig zou stellen alsmede de belangen van de daar voornamelijk wonende Russen. Bingo! Tjakka! Plannetje gelukt. Rusland kapot maken met sanctiepolitiek. Zijn die ratten van het Pentagon slim of wat?

Nehemia | 01-09-16 | 22:30

Borrelende Boris | 01-09-16 | 22:20
Het OM klaagt aan niet een politicus.

botbot | 01-09-16 | 22:28

Nehemia | 01-09-16 | 22:22 | | Reageer+ | 0

Nog leuker is dat onze overheid en media dat ook is.

hebbuh | 01-09-16 | 22:25

Ook leuk is dat dat clubje Bellingcat door die schurk Soros wordt gefinancieerd.

Nehemia | 01-09-16 | 22:22

Dat betrokken politici zich niet kapot schamen ...
Of staat dat in de functie-eisen van een politicus? Geen schaamte?

nemoj me jebat | 01-09-16 | 22:21

de bv nedreland moet zich aan de wet houden!

E-mail
Voor e-mails (zowel interne als externe) die betrekking hebben op de bedrijfsvoering geldt dezelfde wettelijke vereiste als voor administratieve gegevens: een bewaartermijn van zeven jaar.

www.dezaak.nl/943/bewaartermijnen-voor...

schone handen | 01-09-16 | 22:21

Als je vrolijk staat te huppelen op het Maidan plein om je nieuwe vrienden te begroeten, dan is het vrij lastig om ze een paar maanden later aan te klagen vanwege het neerhalen van een burgertoestel. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

Borrelende Boris | 01-09-16 | 22:20

Politics is war without bloodshed while war is politics with bloodshed

gelachewoar | 01-09-16 | 22:18

Spotje | 01-09-16 | 21:51 | | Reageer+ | 0

Kunt u ook aanwijzen waar hij complete onzin schrijft.... das dan fijn dank u, met linkie natuurlijk dan kan ik dat bekijken en beoordelen.

hebbuh | 01-09-16 | 22:14

Dit kabinet heeft wat te verzwijgen, dat is mij wel duidelijk... ieder ander kabinet in het verleden was allang opgestapt, maar toen was er nog niet de dreiging van een grote PVV en konden ze makkelijk NA de verkiezingen weer met elkaar om de tafel gaan zitten : CDA, PVDA, VVD en D66.
Dit zag je al in 2002, toen Pim even om het hoekje kwam kijken, maar galbak Kok was geschokt (geloof je het zelf?) zoals Gerrit Komrij zo mooi in zijn gedicht schreef :
--
"Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
Nadat de gek de nar had omgebracht,
Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
En maakte hij onbespied een pirouette.
Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
En ziet nog steeds het echte monster niet."

Keyboardspeler | 01-09-16 | 22:12

Ik snap het allemaal niet zo, de tweede kamer heeft het onderzoek overgedragen aan een commissie omdat ze het buiten de politiek wilden houden.
Dus Rutte en de tweede kamer hebben geen enkele invloed op de werkwijze van deze onderzoekscommissie en nu het een strafrechtelijk onderzoek is geworden kunnen en mogen ze geen uitspraken doen.

botbot | 01-09-16 | 22:11

Nou nou, zo moeilijk kan dat toch niet zijn om een kopietje van de e-mails en de brieven op orde te houden.
En daar is dan een projectgroep voor nodig? Echt waar?

Munchhausen | 01-09-16 | 22:07

Wat duidelijk is, is dat de EU, Oekraïne, Rusland en de VS allemaal wat te verzwijgen hebben. Partij kiezen lijkt dus zinloos. Zij zijn allemaal tuig met schijt aan jou.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 01-09-16 | 22:07

"Slecht uitgevoerde false flag operatie van EU/VS/Oekraïense kant om Rusland een downing in de schoenen te schuiven."
Dat vermoeden heb ik ook. Als het rusland was geweest dan was het 24/7 over het nieuws gepleisterd geweest, het feit dat er sprake is van een doofpot (het lijkt erop) betekend dat er iets 'fout gegaan' is bij onze vrienden in ukraine. Er is sprake van een deep state/geopolitiek netwerk achter de schermen tussen nl, de vs en ukraine (en waar ik niet weet nog meer) een echt MH17 onderzoek zou dat netwerk blootleggen. Het doet allemaal sterk denken aan dat Irak-oorlog gedoe toen balkenende zweeg als het graf over hoe nederland nou bij die oorlog terechtgekomen was.

JensDensen | 01-09-16 | 22:04

ohoo vroeger gebeurde dit alleen in landen als Belgie en Italie. Nederland gidsland? Niet onder Rutte ondanks zijn cleane imago. En Opstelten? Fuck me: power power powerrrr

flat out | 01-09-16 | 22:02

Natuurlijk was het een vliegtuig die MH17 neerhaalde, de schade aan de linkervleugel die richting cockpit loopt, wordt niet voor niets stelselmatig verzwegen:
niqnaq.files.wordpress.com/2014/11/un...

La Bailaora | 01-09-16 | 22:02

@Spotje | 01-09-16 | 21:51

Nope Parry is nog een van de weinigen die niet tot de lugenpresse behoord en de zaak zelf nog objectief onderzoekt en benaderd.
En wat betreft zij stukken die bleken vaak, zeker naderhand buitengewoon accuraat te zijn zie the Iran-contra affair.

von Strumpfhausen | 01-09-16 | 22:01

@padbuffel | 01-09-16 | 21:43
Dat is een zonder meer valide mening, no problem.
Maar denkt U nu echt dat terwijl er miljoenen mensen naar de NPO gluren en er (naar mijn beste weten) maar 1 minderheidspartij is die de NPO wil afschaffen dat dat ook maar iets van een kansje heeft?
Gaat never nooit niet gebeuren.

Berbaar | 01-09-16 | 22:00

@berbaar,
Ach berbaartje van me. Ik ga je maar gewoon even negeren de rest van mijn leven. Niet omdat ik geen tegenwoord heb heb maar gewoon omdat je van een vmbo niveau bent en dan ook nog eens erg links/islamitisch denkend. Niet alleen zal ik je in elke IQ test verslaan (gek he als PVV stemmer dat ik ben) maar meer omdat ik al zoveel geld als belastingbetaler aan het rijk heb overgedragen dan jij in je hele leven zult doen, als je al een netto-betaler bent. Maar dan nog 1 keer een antwoord. Exact wat @padbuffel zegt.

Ofzo2 | 01-09-16 | 21:59

@ballenkraker | 01-09-16 | 21:48
Tsja het is me toch wat dat dingetje genaamd democratie.
Gelijk afschaffen als U Uw zin niet krijgt.
Man, man, man..........

Berbaar | 01-09-16 | 21:56

-weggejorist-

Oktoberfest | 01-09-16 | 21:55

Nederland is kapot.

Sorry.

Groetjes Malek

Oktoberfest | 01-09-16 | 21:55

Nu ken ik een ministerie waar de afdeling ICT handig is in het terugvinden van verloren gewaande bestanden.

gemeentereiniging | 01-09-16 | 21:51

Ik verbaas me inmiddels helemaal nergens meer over.

Rest In Privacy | 01-09-16 | 21:51

@hebbuh | 01-09-16 | 21:11
Robert Parry schrijft complete onzin. Blijft in iedere blog herhalen dat zijn bron aangeeft op satelliet foto's heeft gezien dat soldaten met mogelijk Oekraïense uniformen bij een BUK stonden. Er is helemaal niets dat dit bevestigt.
Parry is gewoon een Pro-Rusland journalist. Doe eens wat onderzoek naar zijn stukken!

Spotje | 01-09-16 | 21:51

Ongekend, wat een stelletje prutsers, of is allemaal bewust gedaan? Ga maar uit van het laatste. Nooit weer VVD, zegt het voort.

KeesJan18 | 01-09-16 | 21:48

Berbaar | 01-09-16 | 21:38

Omdat u ook naar de stembus mag rennen, zal er dus niets gebeuren. De methode van @arc-en-ciel | 01-09-16 | 21:28 zou wel eens meer effect kunnen hebben.

ballenkraker | 01-09-16 | 21:48

We moeten maar hopen dat er nog een Nederlandse E.Snowden werkzaam is bij het ministerie die het intussen via een USB stick in zijn reet naar buiten heeft gevoerd.

Nauw Gaatje | 01-09-16 | 21:44

Sorry Berbaar, maar die gesubsidieerde publieke omroep dient nar mijn mening volledig te worden afgeschaft. Het is vuige propaganda welke slechts een deel der bevolking bediend. Dat vind ik prima voor wie zijn eigen broek kan ophouden maar laat mij er niet verplicht aan meebetalen. Ik word op de NPO uitsluitend beschimpt & bespot. Door mafkezen, waardoor het averechts werkt.

padbuffel | 01-09-16 | 21:43

@arc-en-ciel | 01-09-16 | 21:28
In maart mag U weer naar de stembus rennen, that's all zo rollen we hier gelukkig.

Berbaar | 01-09-16 | 21:38

MH17... wat was dat ook alweer?

Ramsesz | 01-09-16 | 21:36

Het feit dat Oekraïne wel in het Joint Investigation Team zit, en Rusland niet, is op zich al een parti pris, een vooringenomenheid. Of was Rusland gevraagd ook in het JIT zitting te nemen en heeft het dat geweigerd?

Rest In Privacy | 01-09-16 | 21:36

Over een jaar of 15 .......
Piet Karbiet | 01-09-16 | 21:32
Dat zijn wel erg vintage tijdsspannes. Er gebeurt nu elk uur wat.

Hartgrond | 01-09-16 | 21:36

de Voorzittert | 01-09-16 | 20:41

Dit is geen clusterfuck maar pure opzet, Nederlandse Staat heeft niet de ballen om die zogenaamde onderste steen boven te krijgen. Tevens ook geen zin in want stel je voor dat er economische gevolgen uit voort komen. Mensenleven is dus kennelijk niet veel waard in NL. Als er een grote groep Amerikanen aan boord had gezeten was de steen allang boven water.

Edgecrusher | 01-09-16 | 21:35

@Ofzo2 | 01-09-16 | 21:14
Het schijnt dat het begrip omroepvereniging U iets boven de pet gaat.
Die hebben een signatuur, katholiek, christelijk, joods of sociaal democratisch bijvoorbeeld.
Vandaar dat gekke Greet en de VARA elkaar liefst mijden als de pest.
Extragratis tippie, kijk gezellig naar de Tros palingsound vereniging, de AVRO meuk of Weesies cluppie.
Beter voor Uw hart.
Verder mag er wel minder geld naar de NPO, een netje minder bijvoorbeeld maar opdoeken?
Nee dankuwel en dat gaat gelukkig ook niet gebeuren.

Berbaar | 01-09-16 | 21:35

Over een jaar of 15 valt er er ergens een kabinet over deze clusterfuck MH17. Dat heeft er opeens een Minister morele bezwaren ofzo. Zoals De Grave bij Sebrenica, jaren later.

Piet Karbiet | 01-09-16 | 21:32

Het wordt eens tijd, dat we met z'n honderdduizenden naar den Haag rennen, om daar het konkelende, politieke schorriemorie uit hun tweede kamer stoeltjes te ranselen.
arc-en-ciel | 01-09-16 | 21:28
Dat kan veel relaxter. Rutte zit vaak bij Cola.

Hartgrond | 01-09-16 | 21:31

Die man is een crimineel en verdiend de zwaarste straf. Doodstraf voor landverraad.

Heinzz | 01-09-16 | 21:30

Het wordt eens tijd, dat we met z'n honderdduizenden naar den Haag rennen, om daar het konkelende, politieke schorriemorie uit hun tweede kamer stoeltjes te ranselen.

arc-en-ciel | 01-09-16 | 21:28

Rutte is voortdurend ongepast bezig. Dat soort gastjes had je vroeger ook op school. Daar doe je niks tegen. Ze stellen in hun functioneren ook weinig voor. Laat dat nou ook net de vereiste zijn voor usefull idiot.

Hartgrond | 01-09-16 | 21:25

'MH17' is dezelfde clusterfuck als het Oekraïne-referendum; alles zoveel mogelijk op de lange baan schuiven, c.q. onder het mottige tapijt vegen totdat iedereen het is vergeten en dus niet meer geïnteresseerd, en degenen die het níet zijn vergeten doodmoe zijn geworden.

Alleen al door Rutte's schandelijke houding in deze twee affaires, zou hij hij moeten aftreden.
Maar in plaats daarvan kondigt ie met een brede smile aan dat ie nóg eens vier jaar onderste stenen zoek wil maken.

Peter Emile | 01-09-16 | 21:25

Slecht uitgevoerde false flag operatie van EU/VS/Oekraïense kant om Rusland een downing in de schoenen te schuiven. VS en Oekraïne zijn geen amateurs in aerospace dus die waren al lang op de proppen gekomen met belastend materiaal als Rusland er echt achter zat. Er is direct een non-disclosure agreement getekend tussen NL, Oekraïne, Belgie en Australie. Getuigen hebben gezien dat dit een MIG was. En hier? Leugens leugens, en 0 bewijsmateriaal.

Claude_Vieaul | 01-09-16 | 21:21

Sneu voor die nabestaanden dat dit wondjes krabben om politiek gewin blijft doorgaan. Dit heeft niets meer met de onderste steen te maken maar met politiek bedrijven. Duurde 6 jaar voordat de samenzwering theorieën rondom 9-11 een beetje uitdoofden in populariteit, dit zal dan wel tot ongeveer 2020 door blijven etteren...

Opgejorist | 01-09-16 | 21:19

Mompelt nog iets over verdwenen fotorolletje uit Srebrenica ......

padbuffel | 01-09-16 | 21:18

Gaat dan eindelijk het kabinet klappen?
lady blabla | 01-09-16 | 21:07

Nee helaas , dit kabinet blijft zitten. Als (onverhoopt) de noodtoestand net als in Frankrijk wordt uitgeroepen, zitten we minstens tot 2021 nog aan ze vast.

oostermoer | 01-09-16 | 21:17

Ik hoor Mark Rutte nog zeggen dat hij of zij die niet volledig meewerkt aan een onderzoek de verdenking op zich laad schuldig te zijn. Een Peter R de Vries drogreden die het goed doet in de verhoorkamer en onderbuikgevoelens, maar nooit echt bewijs opleverd.

Toch voldoet Mark Rutte aan zijn _eigen_ definitie. Hij is dus volgens _zichzelf_ een verdachte.

Feynman | 01-09-16 | 21:17

Gewiste bestanden zijn terug te halen. Net zoals het 'onvindbare' bonnetje.

padbuffel | 01-09-16 | 21:16

Je hoort niets meer over het referendum, er is geen archief. Geen radarbeelden, geheimzinnigheid. Niets!
Zou dan toch Oekraine achter deze ramp zitten? Kan niets anders bedenken. Deze ramp is een doofpotzaak. Vreselijk en onaanvaardbaar.

070 | 01-09-16 | 21:16

Ctr+Alt+Del. en alle problemen van de neoliberale maffia zijn opgelost, toch ??

LinkseWreker | 01-09-16 | 21:14

Overigens, als ik Geert was, zou ik als eerste die Pauw met vervroegd pensioen sturen samen met alle NPO1,2 en 3 figuren. Nul euro meer naar de publieke omroep. Zonder oprotpremie overigens. Ze hebben al veels te lang kunnen graaien. 1 uitzondering echter. Als ze net zo hard PR voor Wilders gaan maken als voor de pvda mag de Vara nog blijven. Die zijn er namelijk heel erg goed in.

Ofzo2 | 01-09-16 | 21:14

De belangen zijn veels te groot en de leugens ook. Die doofpot blijft dicht.

oostermoer | 01-09-16 | 20:41

Heb je deze ook gezien ? Rudi Guliani die de Clintons helemaal kapot speeched. Waanzinnigste 13 minuten.
www.youtube.com/watch?v=E57BvV3KDaI

Barbarous_Relic | 01-09-16 | 21:13

Maar de VVD maffia strategie faalt: via de rechter wordt er nu een archief buiten de roverheid om aan gelegd...

ZwarteDag | 01-09-16 | 21:11

Is Bart Nijman een kast D66'er?

sprx | 01-09-16 | 21:09

'Sorry' over een jaar of 10.
Heeft 'ie dat toch weer mooi opgelost, die onderste stenenman.

De scheldwoorden en verwensingen die in mij opkomen laat ik maar achterwegen, of moet ik zeggen; onderstenen.

Jackanders | 01-09-16 | 21:08

Gaat dan eindelijk het kabinet klappen?

lady blabla | 01-09-16 | 21:07

De NOS vindt dus dat je groeit, als premier/politicus, als je dingen in een doofpot stopt. Weer wat geleerd vandaag. En maar zeggen dat de publieke omroep geen leerzame informatie geeft.

Ofzo2 | 01-09-16 | 21:06

In de luchtvaart dienen alle documenten vijf jaar op archief te blijven. onze overheid laat bij dit soort "onderzoeken" spullen wissen,,,,

Flightless bird | 01-09-16 | 21:02

Er zitten nog lijken in de kast, Mark. Die zullen er allemaal uit komen, Mark. Alle 298. Voor de verkiezingen, Mark. Je lot is bezegeld, Mark. Mea culpa zal je niet baten, Mark. Je gaat grijnzend optimisme veinzend je politieke ondergang tegemoet. Samen met je collega-bendeleden van de criminele organisatie die opereert onder de dekmantel van een politieke partij met de naam 'VVD'. Mark.

isitsoornot | 01-09-16 | 21:01

Om zo min mogelijk op te vallen in het verkeer moet je je aanpassen aan de rest is mij geleerd. Dus niet met 180km over de snelweg jakkeren terwijl de rest nestjes 120 rijd. Dat geld ook voor mais. Gedraag je dus zoals de overheid zich ook gedraagt en zie hun als schoolvoorbeeld van je eigen leven! *pluk ze!

Mr_Pikibelly | 01-09-16 | 21:00

Laten we gewoon zeggen, deze hele affaire stinkt nog erger dan ooit iemand voor mogelijk had gehouden, een schandaal van absurde proporties.
Het lijken wel krankzinnigen die daar werken, werkverschaffing waar je geen verantwoording hoeft af te leggen, wat een zootje is het bij die onbenullen.
En dan zit dat Janushoofd sorry te raaskallen bij DWDD, echt om te kotsen dit!

lanexx | 01-09-16 | 20:59

Haha, en vanaf volgend jaar april is er zo weinig nog te vinden, alleen de 'zwarte versies', en die worden 'vakkundig' gearchiveerd.

La Bailaora | 01-09-16 | 20:59

En de rest van Nederland moet zijn bedrijfsadministratie 7 jaar bewaren.

Tierelantijn | 01-09-16 | 20:59

@alexbl | 01-09-16 | 20:44 - 25 jaar email? Knap.

Ooit een training gevolgd om te voldoen aan NL richtlijnen t.ä.v. document management systemen, zo maar 15 jaar geleden. Wat denk je, toen mochten ze ook al niets wissen, nu ook niet (ja uit outlook, maar niet op servers) minimaal 7 jaar. Maar sinds wanneer doet overheid braaf.

MarcS | 01-09-16 | 20:55

vanuit de sauna for men only: Wat snappen de mensen die hier nu nog in geïnteresseerd zijn nou niet aan 'sorry'? Hahaha haha
Veel groets
zomergast
Markel

RickTheDick | 01-09-16 | 20:55

Mastermattie | 01-09-16 | 20:47

Yes! Thank you! (zou Donald zeggen) bijzonder indrukwekkend vond ik het optreden van die mensen , van wie hun kinderen zijn vermoord door illegalen.

Een fantastische speech van Donald en ik geloof hem oprecht! Hij is onze laatste hoop.

oostermoer | 01-09-16 | 20:53

Ik heb ook ontwijkend gedrag, erg lastig soms.
Is werken bij de overheid iets voor mij?

lachertje | 01-09-16 | 20:52

Tot maart 2017 zullen de papierversnipperaars en deletetoetsen op volle toeren draaien om te voorkomen dat een nieuwe regering iets zal kunnen reconstrueren. Daarna zal iedere betrokkene opeens een selectief geheugen hebben.

Huupke | 01-09-16 | 20:51

Dit stinkt. MH17 wordt het Watergate van de Nederlandse bestuurders.

ole guapa | 01-09-16 | 20:51

@GS Break!! Claudia de Breij op 1. Echt heel erg lachen...

ploppy | 01-09-16 | 20:50

Regeren = vooruitschuiven

VanWoerden | 01-09-16 | 20:46

Die NOS-man, de crème de la crème van de Nederlandse journalstiek (normaal gesproken) kan weer kritiekloos het volk indoctrineren met onzinnig staatsman gelul. Pauw -inclusief zijn in het oortje tetterende eindredacteur- horen het zonder enige respons aan en willen vooral op uitzendschema blijven.
.
MH17, het dossier waar op wat rouwstoeten na werkelijk NIETS naar behoren is gegaan, maakt Rutte nog meer een staatsman?! Dit is malieveld waardig, zo woestmakend.

de Voorzittert | 01-09-16 | 20:46

Zowel privé als zakelijk heb ik nog toegang tot mijn volledige mail geschiedenis... Inmiddels toch al een archief van tegen de 25 jaar...

Waar komt toch die behoefte bij de overheid vandaan om alles maar zo snel mogelijk te wissen?

Van de belastingdienst mag het in ieder geval niet.

alexbl | 01-09-16 | 20:44

Maar vooral VVD stemmen de volgende keer. Die man die lacht zo aardig.

Ofzo2 | 01-09-16 | 20:42

Communicatieve clusterfuck van de eeuw en daar mogen weleens wat koppen door rollen. Te beginnen maart 2017. Opdat we niet vergeten. Mede namens 298 bruut vermoorde mensen.

de Voorzittert | 01-09-16 | 20:41

Toespraak van Donald Trump gezien in Arizona gisteren?
Deze man staat voor wat hij zegt.
Als hij president wordt , dan kan de elite in Europa heel wat verwachten... Hij is voor Brexit.. dus ook NEXIT.
Dan is het heel snel gedaan met al die leugens vanwege de "belangen" hier.

oostermoer | 01-09-16 | 20:41

Dit wordt net zo lang gerekt totdat alles zoekgeraakt is.

Mastermattie | 01-09-16 | 20:37

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl