achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Amerikaanse presentatrice schoffeert zus Hamas-slachtoffer op live tv, wordt ontslagen, jammert over cancel culture en VVMU

Believe women, maar nu even niet

Als je als tramconducteur een passagier in het gezicht tuft omdat haar bek je niet aan staat, moet je niet gek opkijken als je de laan uit wordt gestuurd. Dan ben je geen slachtoffer van cancel culture, maar een extreem onprofessionele hork. 

Als je als presentatrice van een journalistiek programma een gast schoffeert omdat ze feiten benoemt die niet stroken met jouw helder afgekaderde wereldbeeld, geldt min of meer hetzelfde. Je mag natuurlijk met je ogen gaan zitten rollen als de zus van een op 7 oktober ontvoerde Israëli aandacht vraagt voor wat Hamas achter de schermen zoal uitspookte met de vrouwtjes, maar ja, dat heeft dan misschien gevolgen. Het staat iedereen vrij zich als een kutwijf te gedragen, maar als je het tijdens werktijd doet kan het je inderdaad je baan kosten. Het kutwijfschap is immers niet vastgelegd in de grondwet, zelfs niet in de Amerikaanse.

Dat weerhoudt deze Briahna Joy Gray, oud campagnebons van Bernie Sanders die zich al jarenlang onvermoeibaar inzet voor vrouwenrechten, er niet van haar ontslag te pareren met een klaagzang over de VVMU, die er geen zak mee te maken heeft maar wel een welkom enkeltje richting martelaarschap (figuurlijk, niet letterlijk, anders krijgen we dat weer) biedt, en een smeekbede om centjes.

Afijn, ze komt vast weer op haar pootjes terecht, er schijnt immers ook een markt te zijn voor Raisa Blommesteijn.

Het hele interview (venijn zit in de staart)

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.