achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Ronald Plasterk vroeg Sywert van Lienden zijn bedrijf te financieren

Plasterk bevestigt tegen GS: 'We hebben stad en land afgezocht naar financiers'

Ronald Plasterk heeft Sywert van Lienden gevraagd te investeren in zijn bedrijf Frame Therapeutics. Dat bevestigt de oud-informateur zondag aan GeenStijl. Van Lienden plaatste zaterdagavond een tweet van die strekking die hij daarna verwijderde. Plasterk tegen GS: "Toen het bedrijf Frame een eerste klinische trial had voorbereid, maar als kleine startup geen geld voor de uitvoering had, hebben we stad en land afgezocht naar financiers om ons product naar de kliniek te brengen. Er is toen ook kort contact met hem geweest; dat heeft geen vervolg gehad. Uiteindelijk is er gekozen voor overname door een degelijk Duits vaccinbedrijf CureVac dat nu het product inderdaad in klinische trials naar de patiënt brengt."

Van Lienden schreef zaterdagavond op Twitter:

Volgens Van Lienden is hij benaderd door Plasterk op donderdag 3 juni 2021. Op maandag 31 mei dat jaar kwam naar buiten dat Van Lienden 9 miljoen euro had overgehouden aan zijn mondkapjesdeal met de overheid.

In de bewuste Telegraaf-column schrijft Plasterk op donderdag 24 juni 2021 onder meer over het CDA en Van Lienden die zijn lidmaatschap had opgezegd: "De tweede opzegger Sywert van Lienden personifieerde een oud (voor)oordeel over sommige CDA’ers, namelijk de neiging tot sjoemelen en ritselen."

Benieuwd of er straks nog meer excuses aangeboden moeten worden.

Dus terwijl Wilders Sywert cum suis voor rotte vis uitmaakte belde Ome Roon of hij misschien wat centjes had

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.