achtergrond

Geenstijl

Politie bevestigt: Israëlische ambassade Den Haag aangevallen met "brandend voorwerp"

Toestanden

Dit bericht wordt live aangevuld. Later meer...

Politie Den Haag schrijft op Twitter: "Rond 10.50 uur gooide iemand vanaf de Johan de Wittlaan in DenHaag een brandend voorwerp richting de Israëlische ambassade. We hebben een verdachte aangehouden. Er zijn geen gewonden. Wij doen onderzoek en er is een ruime afzetting rondom de ambassade."

De Telegraaf schrijft: "Het personeel moest voor de zekerheid plaatsnemen in de ’saferoom’ van de ambassade." Hoe dan ook, geen gewonden, verdachte aangehouden.

De ambassade werd natuurlijk al extra beveiligd en daarna werd er op 13 februari ook nog eens een noodverordening afgekondigd.

Update: De Israëlische ambassade reageert op Twitter: "Vanochtend is richting de ambassade van Israël in Den Haag een brandend object gegooid. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het is onacceptabel dat een dergelijke aanval kan plaatsvinden in Nederland. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. We vertrouwen erop dat de autoriteiten alle mogelijke maatregelen nemen om dergelijke aanvallen te voorkomen. Dit bewijst de gevaarlijke gevolgen van de zorgwekkende trend van toenemende haat en opruiing. Deze haat kan niet getolereerd worden."
Update: De politie meldt dat de verdachte een 25-jarige Amsterdammer is. Typisch Amsterdams dit!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Israëlische aanval op Iraanse ambassade Syrië doodt zeven (!) hoge IRGC-commandanten

"Good effect on target" maar dan was het doelwit wel een ambassade, en daarmee is toch wel een nieuwe escalatie ingezet

@Spartacus | 02-04-24 | 10:31 | 304 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.