achtergrond

Geenstijl

Steaks met rozemarijn en twee pakken melk

WAT ETEN WE VANDAAG?

Benodigdheden:

35 steaks (voor 2 personen)
Takjes rozemarijn
Peperkorrels (zwart)
Een Weber van 5 meter

Koop heel veel (rijkelijk gemarmerde) steaks bij een echte slager, dikte 2,5 tot 4 centimeter, laat steaks op kamertemperatuur komen. Gloei de Weber (houtskool, gas, geen inductie) voor, dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf de steaks in met peper/zout (eventueel een dry rub, maar nooit nooit NOOIT marinade gebruiken) en leg er een takje rozemarijn op voor de sier (zie foto). Smijt steaks op hoge directe warmte, en schroei dicht binnen paar minuten, verplaats steaks vervolgens naar indirecte warmte en laat doorgaren naar keuze. Lekker met 2 pakken halfvolle melk. SMAKELIJK!

Met echte boter!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Soep van de Week - Dood aan de digitale nomaden!

Ik interviewde Kevin van Vliet, correspondent in Zuid-Afrika (a.s. zaterdagavond te lezen op GeenStijl) en we hadden het over de digital nomads die als sprinkhanen neerstrijken in Kaapstad.

@Arthur van Amerongen | 07-02-24 | 21:00 | 126 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.