achtergrond

Geenstijl

"ERSTER KAMPFEINSATZ!" Duits fregat schiet twee Houthi-drones neer

Ja, novum.

De Houthi's, bekend van slavernij herintroduceren, homo's publiek executeren, een olievlek van 29 kilometer, bezongen worden in Nederlandse stationshallen, in de Tweede Kamer [door Thierry natuurlijk, _in godsnaam wie anders_] en door BNNVARA.

Maar toch bovenal bekend van de meest stuitende cultural appropriation ooit, namelijk het toe-eigenen van einmal Duitslands nationale groet. En nu deze diefstal ook nog eens kracht bijgezet werd door twee drones, zijn de Duitsers er dus echt even iets van gaan zeggen.

De Kriegsmarine Bundesmarine Deutsche Marine kreeg dus al vijf dagen na Bundestag-goedkeuring van de inzet van modernste fregat Hessen (wiki) meteen twee drones te verduren, meldt overheidsaccount Bundeswehr im Einsatz. Beide doelwitten werden uitgeschakeld, het is nog niet bekend met welk wapenplatform dat gebeurde.

Significant is het zeker, want het is de eerste keer dat een Duits oorlogsschip direct bij de oorlog tegen de Houthi's betrokken is. Meer beeld na de breek.

Veel te laat naschrijft op donderdag 11:36 sorry: De Duitsers schoten dus twee raketten op een AMERIKAANSE MQ9 REAPER DRONE. GEEN VAN BEIDE RAKETTEN DEDEN HET EN VIELEN IN ZEE. Christus hey.

LOL, WELT vindt het zelfs livestream-waardig. Nu hebben jullie het gedaan Houthi's!

FREGATTE HESSEN - Hochmodern und hochgefährlich

Hessen-inzetfilmpje van Bundeswehr zelf

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Het belangrijkste Europese instituut van deze eeuw: 'Abteilung 6' van Duitslands Bundesamt für Verfassungsschutz

Ook wel Duitslands Federale Bureau ter Bescherming van de Grondwet; toch wel iets meer dan enkel een Europese binnenlandse inlichtingendienst

@Spartacus | 13-11-23 | 20:30 | 274 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.