achtergrond

Geenstijl

Nederland Europees kampioen elektriciteit!

Gefeliciteerd

Ja de door Eurostat gehanteerde prijs ligt boven het prijsplafond, ja ja het zijn Bulgaarse appels vergeleken met Franse peren, ja ja ja op absoluut niveau is de prijs in Nederland niet extreem veel hoger dan in sommige andere landen (maar wel hoger) en ja ja ja ja dit gaat maar om één specifieke periode, die achter ons ligt, waarin alles wel duurder werd, maar niet goedkoper. Maar toch, dit zijn gewoon cijfers van het officiële Europese statistiekbureau, niet van zo'n brakke Instagramrakker met zeventien rare bronnen en een kapotte rekenmachine. Nederland gefeliciteerd met deze eerste plaats vanwege een stijging van NEGEN HONDERD EN DRIE EN VIJFTIG PROCENT voor een kilowattuurtje plezier. In Spanje werd elektriciteit 41 procent goedkoper. Lekker dan. 
UPDATE: Wij hebben het even zelf nagerekend, en het is 95,3%.  Toch eerste!
UPDATE VAN DE UPDATE: Nee, het is geen 95,3%, maar 103%. Van 0,2187 naar 0,4436. Hoe dan Eurostat?
NOG ABSURDERE UPDATE: Dus wij mailen naar Eurostat, en ze BLIJVEN BIJ HET CIJFER VAN +953%, volgens een woordvoerder aan de telefoon is dit bevestigd door het CBS. Dat lijkt ons sterk, maar het wordt uitgezocht.
EXTRA UPDATE 16u17: Eurostat blijft nog altijd bij +953%
UPDATE RAADSEL OPGELOST: Het gaat om de prijzen inclusief belastingen en heffingen. Volgens de cijfers van Eurostat zijn die in Nederland gestegen van 0,0451 euro naar 0,4750 euro per kilowattuur. Dat is inderdaad 953%. Een woordvoerder benadrukt dat dit niet de prijzen zijn die uiteindelijk de consumenten betalen, omdat er met een aantal andere regelingen geen rekening is gehouden. Die lage prijs in 2022 komt vooral door de dikke korting op elektriciteit die het kabinet u in 2022 gaf.

Helemaal NIKS in Litouwen, la la la la la la

Helemaal NIKS in Litouwen, la la la la la la

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.