achtergrond

Geenstijl

Een wenselijke, terechte en goede ontwikkeling: "Spreektaal op NL terras steeds vaker Engels"

En nu doorpakken

Nederland heeft een levensgroot probleem: de Nederlandse taal. Dit Istvaeoonse dialect gijzelt Nederlanders namelijk al sinds 1940 in de illusie dat Nederland een land is in plaats van een West-Duitse deelstaat of EU-gemeente. Maar uw realiteitstoetsing begint langzaam te genezen. Het begon natuurlijk op de universiteiten en 'hogescholen' waar uitsluitende hele slimme mensen werken die het beste met Nederland voor hebben, maar inmiddels gaat ook de broedkamer van de leidcultuur - het terras - zelfs buiten Amsterdam overstag. 

In Rotterdam bijvoorbeeld, waar een Litouwse studente werkzaam in de horeca aanvankelijk niet wist wat een 'vaasje', 'uitsmijter' of 'bitterballen' waren. Taalkundige Wim Daniëls: "De verengelsing op het terras is niet alleen een zorgelijke ontwikkeling voor de horeca, maar ook funest voor het voortbestaan van de Nederlandse taal." En dat is dus fantastisch nieuws, want het is echt de hoogste tijd dat de Nederlandse taal zijn plaats leert kennen, namelijk: de tweede.

Leer eens gewoon fatsoenlijk Engels spreken man, je bent hier in Nederland.

Loool 2019

Loool 2019

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Feynman en/of Feiten – Reken er niet op

Taal, rekenen en burgerschap zijn de eerste stapjes naar veel grotere doelen

@Feynman | 20-04-24 | 19:33 | 167 reacties

Nederland Culturele Hoofdstad van Europa. Boekverkoop stijgt, maar vooral Engelstalig

Nederland, een natie van 17,53 miljoen intellectuelen, het Atlantis aan de Noordzee, de Bibliotheek van Alexandrië met Duitsland en België als muren.

@Spartacus | 26-01-23 | 15:00 | 130 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.