achtergrond

Geenstijl

NOS: "Opmerkelijke groei aantal volwassenen met geheugenproblemen na coronapandemie"

"na coronapandemie"

Het op is weer eens merkelijk! Wat een nationale loopneus al niet teweegbrengt. "Sinds dit jaar bezoeken veel meer volwassenen de huisarts voor geheugen- en concentratieproblemen, blijkt uit grootschalig onderzoek van het RIVM." **Vergeleken met 2019 is er in de leeftijd van 45 tot 74 een toename van 40% (!) in hulpvraag voor cognitieve problematiek. Voor 25 tot 44 jaar is dit maar liefst 31% (!).

Maar dan, het grote gissen naar de oorzaak. Onderzoeksleider hoogleraar Gedoe en Toestanden Michel Dückers: "We weten nog veel niet over de langetermijneffecten, maar er ontstaat nu wel het beeld dat de pandemie op een aanzienlijke schaal kan leiden tot snellere veroudering." Ah, ja, de pandemie. 

"Formeel is nog niet bewezen dat corona de hoofdoorzaak is, maar de onderzoekers vinden het beeld passen bij de groeiende kennis over de gevolgen van de coronapandemie. Hoe het virus al deze problemen veroorzaakt, is nog niet helemaal duidelijk. Een mogelijke verklaring kan zijn dat de maatregelen tegen covid-19 leidden tot een snellere achteruitgang van mensen met beginnende geheugen- en concentratieproblemen. (...) Een aanvullende verklaring is volgens onderzoeksleider Dückers dat een deel van de mensen na een covid-19-infectie langdurig klachten houdt. (...) Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat langdurige geheugen- en concentratieproblemen veel vaker voorkomen na een covid-19-infectie dan na griep. De cijfers over meer huisartsbezoeken passen bij dit beeld."

Nou, gelukkig maar. Want dan kan uw schadeclaim gewoon naar CHINA in plaats van ministerie VWS dat aan ernstige geheugenproblemen lijdt.

Ook ministerie VWS getroffen door ernstige geheugenproblemen

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.