Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Europese Patriotten — Het Großfriesisches Reich

Eigen volk eerst: de Friezen identificeren zich als inheemse Germaniten, scheuren zich los van Nederland en roepen het Großfriesisches Reich uit

Zo maar een berichtje op het internet: 

Lezing Inheems Volk Germaniten

Velen zoeken naar mogelijkheden om met elkaar een nieuwe samenleving te creëren omdat de huidige maatschappelijke constructie het niet in zich heeft de mens en de planeet echt te laten gedijen. In Duitsland zijn er al 10 jaar groepen mensen die los van de staat weten te leven als een Volk. Je vraagt je wellicht af: wat is er nodig om een volk te zijn? Wat is dat voor een volk, die Germaniten? Hoe organiseren zij zich? Hoe is dat ook mijn volk? Hoe kan ik aansluiten bij en bijdragen aan dit volk? 

Robert Tom Coester uit Kassel zal in een aansprekende presentatie deze en meer vragen beantwoorden. Hij schetst een beeld van de leefsituatie in de huidige samenleving en de samenleving van een volk. Hij maakt duidelijk welke benadering tot nu toe is gekozen en waarom. Ook vertelt hij hoe jij je aan kunt sluiten als volksgenoot. Sterker nog: als je jouw Friese voorouders erkent, kan dat zelfs als Oer-Fries. 

Een van de nieuwe Germanitische separatisten, Anne-Marie Bloem, schrijft op haar Facebook-wandje: “Zaterdag 6 mei komt Robert weer naar regio Alkmaar om een lezing te geven over het hoe en wat rond de Germaniten. Als Europeaan val je als mens onder de paraplu van de Germanen, dan hoor je bij het inheemse volk Germanen. Inheemse volkeren worden vaak afgebeeld als naakte mensen met een botje door de neus en een veren tooi, maar denk eens na. Ook hier in Europa hebben we onze inheemse stammen, hoeveel generaties gaat onze familie terug hier in Europa? In verschillende wetgevende jurisdicties wordt er gesproken over het beschermen van inheemse volkeren en wat dat inhoudt. Wat zijn de voordelen van het behoren tot een (inheems) volk? Je hoort het op 6 mei in Bergen. Je kunt je aanmelden bij fri-halsa@schonelei.nu."

Robert Tom Coester is Missionschef van de Reichsbürger-Gruppierung Indigenes Volk Germaniten. Een hele mond vol! Hij is vooral een typische new age-zwamneus die grossiert in holle kreten. Zijn Instagram is een tenenkrullende verzameling tegeltjeswijsheid. Coester, die zijn  centen verdiende in de horeca en  fitness business, is een gewiekste, aalgladde zakenman die goeroe werd. Tot zover niets nieuws onder de zon. 

De ondernemer en coach woont op stand in Kassel, in een villa die hij ambassade noemt oftewel die Mission des indigenen Volkes der Germaniten. Coester, die vreemd genoeg geen enkel boek schreef, is overtuigd Germanit, Reichsbürger, aanhanger van de Identitäre Bewegung en Querdenker (een ruim begrip dat tegenwoordig vooral slaat op critici van het coronabeleid). De identitaire beweging is een Europese ideologische en islamofobische protestbeweging die streeft naar het behoud van de nationale identiteit van ieder land, binnen duidelijke nationale grenzen. Ieder volk zou zijn eigen vermeende identiteit moeten kunnen handhaven.

De Reichsbürger - ook wel bekend als Angehörige des Freistaates Preußen, Selbstverwalter of Germaniten - bestrijden de legitimiteit van de Bondsrepubliek en erkennen alleen de grenzen van het Deutsches Reich van 31 december 1937. Omdat de Bondsrepubliek volgens hen niet legitiem is, zijn haar wetten ook niet geldig. Veel Reichsbürger aanvaarden de autoriteit van officiële instanties zoals de politie niet, houden zich niet aan verkeersregels en betalen geen belasting. Ze rijden rond met zelfgemaakte rijbewijzen en persoonsbewijzen. Sommigen weigeren hun kinderen naar school te sturen en bestoken overheidsdiensten met bezwaarschriften. De Duitse veiligheidsdienst schrijft in haar jaarlijkse rapportage dat Reichsbürger vaak in de problemen komen omdat ze bijvoorbeeld geen belastingen betalen. Schulden stapelen zich op en mensen raken soms verstrikt in criminele activiteiten.

De Indigenous People Germanites-club werd ruim 15 jaar geleden opgericht door Ulrike Maria Kuklinski, alias Uschi. De beweging omschrijft zichzelf als een bedreigde "inheemse natie" met een eigen territorium en een missie. Ze vinden dat het huidige democratische bestel na de Tweede Wereldoorlog door de geallieerde bezettingsmachten is opgedrongen. De IDG heeft een blauw-witte vlag met een zwarte adelaar met open vleugels en is door de jaren heen herhaaldelijk in aanraking gekomen met de rechtsstaat. Begin augustus 2022 werd een 70-jarige Beierse arts die zich identificeerde als Germanit,  veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens het afgeven van meer dan 300 onjuiste gezondheidscertificaten. Het hoofdkwartier van de groep bevindt zich ergens in het Harzgebergte en de IDG  heeft meer dan 33 missies. 

Een van de kopstukken van de IDG is Uta Brüne. Zij is al haar hele leven druk met waarheidsvinding en kent naar eigen zeggen de leugens en bedrog in de mainstream media en framing en canceling via politieke correctheid. Volgens de vioollerares uit Sleeswijk-Holstein is de Bondsrepubliek een constructie zonder grondwet en soevereiniteit,  een typisch Reichsbürger-argument. Brüne benadrukt in haar lezingen dat de wereldwijde pandemie-maatregelen uiteindelijk dienden om een  ander plan uit te voeren: eeuwenlang is onder leiding van high finance een claim op wereldheerschappij verkondigd en gericht. We zijn in oorlog.

Brüne groeide op tussen de zelfverklaarde völkischen Sippen (volksstammen) in Sleeswijk-Holstein. Haar stiefvader was een van de eerste extreemrechtse Selbstverwalter (zelfbestuurders). De ideoloog van Brüne was Roland Bohlinger, een rechtse antiquaar, uitgever en auteur van complottheorie-georiënteerde geschriften. Op zijn landgoed in Bondelum, Noord-Friesland, had hij de Vrije Republiek Uhlenhof gesticht. Op dit grondgebied was de Duitse wet volgens hem  niet van toepassing. Dit werd theoretisch onderbouwd door verschillende artikelen in zijn 'systeemkritisch tijdschrift' Vrijheid en Rechtvaardigheid van zijn Instituut voor Holistisch Onderzoek. Antiquarische boekverkoper Bohlinger, geboren in 1937, kwam uit de anti-nucleaire beweging en leidde het "Instituut voor Biologische Veiligheid". Hij dreef het extreemrechtse kamp binnen, klampte zich vast aan de antisemitische ideeën van Mathilde Ludendorff en uiteindelijk ook aan die van de Reichsbürger-scene en de Germaniten. Bohlinger overleed in 2013. De uitgeverij en drukkerij worden voortgezet door een van de zonen. De aan de NSU gelieerde krant "Der weiße Wolf" werd tot 2011 ook gedrukt in Bondelum, zoals uitgever David Petereit toegaf in het proces tegen Beate Zschäpe en anderen.

Enfin: alle wegen leiden naar het Großfriesisches Reich. Lezingen van de IDG in Oost-Friesland trekken veel Germaniten en Reichsbürger, natuurlijk de onvermijdelijke Psycho-Bionik Coaches, Innerweltbegleiter, Synergetik-Profiler, sprookjesvertellers en mafklappers in middeleeuwse gewaden.  Veel esoterische flauwekul, maar de Duitse geheime dienst waarschuwt voor het bonte allegaartje van Reichsbürger, Querdenker en Germaniten, vooral nadat de Duitse politie een grootschalige antiterreuroperatie uitgevoerde tegen een gewapende groep van rond de vijftig zogenoemde Reichsbürger en Querdenkers die volgens de politie plannen hadden om een staatsgreep te plegen en de Bondsdag te bestormen. In elf deelstaten werden op meer dan 130 locaties huiszoekingen gedaan. Aan de operatie werkten 3000 politiemensen mee. Centraal in de groep die de aanslag plande, was de 71-jarige Heinrich XIII. Prinz Reuß, nazaat van een oud vorstenhuis uit Thüringen. Hij is onder meer vastgoedadviseur in Frankfurt am Main en komt er sinds enkele jaren openlijk voor uit dat hij de Rijksburgerbeweging aanhangt. Op zijn jachtslot in Thüringen zouden de leden van de groep regelmatig zijn samengekomen. Reuß stond volgens Frank aan het hoofd van het schaduwkabinet dat de groep klaar had staan.

DIT KAN DUS OOK IN WEST-FRIESLAND GEBEUREN! Denk aan Jonestown, Wacko en Ruigoord, Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb, Anne-marie Bloem

De zweminstructrice op haar Facebookwandje:  “We zijn bezig met een mooi team om in Nederland een leerweg te vormen die zich bezig gaat houden met het Germaniten Leerniversum voor onze kinderen en jeugd, door het hele land, online en fysiek!! Een aantal kerndoelen van het Leerniversum zijn; 

- kinderen laten ontwikkelen vanuit het kind zelf (geen examens, puntensystemen, toetsen, geen straf of beloning methodes.)
- Runen lezen en schrijven 
- geschiedenis over onze voorouders en hun gewoontes. 
- met energie werken, mediteren. 
- natuur geneeskracht vanuit holisme
- voeding vanuit de natuur met respect en eer voor de natuur. 

We begeleiden onze kinderen naar de nieuwe wereld vanuit de essentie dat de natuur ons geeft wat we nodig hebben, we zijn onderdeel van de natuur, we leren van elkaar en met elkaar en leven in balans met onze natuurlijke essenties. We hopen gauw het Leerniversum voor de NL Germaniten kinderen aan te kunnen bieden. Kinderen zijn de toekomst !!!"

Fryslân Boppe, Anne-Marie!

Hier alvast wat mirrors. Voor het dossier...

Reaguursels

Inloggen

Brexit Britain:
A chemicals company is releasing large quantities of a “forever chemical” described as being “very persistent, mobile and toxic” into the River Wyre in Lancashire each year, and is not breaking any rules.

Earlier this year, the Guardian and Watershed Investigations revealed that effluent coming from the site of AGC Chemicals Europe in Thornton-Cleveleys could contain about 700 types of perfluorinated and polyfluorinated alkyl substances (PFAS).
www.theguardian.com/environment/2023/...
We live in a country with rivers of shit, empty supermarket shelves and food rotting in the fields, the NHS groaning in crisis and a tsunami of mental health problems waiting down the line – and this is what the Tories are calling the ‘Age of Optimism‘.
bellacaledonia.org.uk/2021/10/27/rive...

cugel | 30-04-23 | 09:41

Op Rijnmond de hele ochtend al de serie 'Bezet'. Enkel ouderen die vertellen hoe zij '40-'45 hebben meegemaakt. Destijds zo'n 7 tot 12 jaar, anderen al 15 jaar oud, bizar hoe het er toen aan toe ging.
Aan te raden om eens rustig met de kinderen te kijken. Over eten (dat er niet was), jatten (heel normaal want de dood was het alternatief), kleding aanpassen (je knipte de neuzen van de schoenen af zodat je voeten er nog in konden), hoe de duitsers Arie van 8 doodschoten in de straat om niets, de razzias in '43.
Geen presentator die onderbreekt, hoogstens foto's (niet opgedirkt met muziek of zo).
Zware kost die zorgt dat je weer met je poten op de grond staat.

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 09:17 | 1

Pa heeft die rommel op 18 jarige leeftijd meegemaakt.... Tegen mij nooit een woord over gesproken...

neonreclame | 30-04-23 | 09:19

Het Duitse voorbeeld klinkt vooral extreem rechts met overname macht die ze wilden. Dat andere Nederlandse voorbeeld kan in die richting opgaan, maar lees vooral heel veel, ook griezelige, zweverige zaken als holistisch en zo.
Dat iemand een kind van de vertrouwde school haalt en toch aan iets wat ik extreem vaags vind blootstelt, vind dat lastig om te lezen. Want je kunt een kind van afstand opvoeden, het krijgt links- of rechtsom toch op een gegeven moment te maken met de wereld waarin ze leven? Kijk maar naar die kinderen van Ruinerwold?
Begrijp nog best wel dat ouders de wereld niet meer leuk vinden, maar kinderen tijdelijk uit doe wereld onttrekken werkt ook niet.
Beter geven ze hun energie dan aan dat om die wereld wat vriendelijker proberen te malen of zo?

Jan, Leiden | 30-04-23 | 09:05

Wordt wel veel gelekt gedurende het onderzoek terwijl verdachte nog in beperkingen zit. Nu weer RTL Nieuws dat iets te melden heeft op basis van politiebronnen. Opmerkelijk. Bananenland.
nos.nl/teletekst#105

Duwbak_Linda | 30-04-23 | 08:59 | 4

Even laten weten dat ze aanwezig zijn....

neonreclame | 30-04-23 | 09:17
▼ 1 antwoord verborgen

Off topic, topics worden wel erg snel dicht gegooid. Op het volgende topic kan je al niet meer reageren…

Swoop | 30-04-23 | 08:57 | 2

Meestal 12 uur.

De_fluitlokker | 30-04-23 | 09:04

Om 09:50 klapt het automatisch dicht. Zo werkt het systeem nu eenmaal.

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 09:18

Elke tijd kent zijn idioten. Had je hier vroeger niet de Baghwan en Lou de Palingboer voor?

Weerduivel | 30-04-23 | 08:52

Gaat lekker in Rotterdam

laurentius | 30-04-23 | 08:51 | 6

@EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 09:06:
Die Eric wist van aanpakken

laurentius | 30-04-23 | 09:12

@laurentius | 30-04-23 | 09:12: Yup. Alleen... roofbouw op zijn team (en hij zelf), en vooral de bestuurslagen van de grote onderwijskoepels...

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 09:19

@EEnzame SchizofrEEN,

Bedankt voor de link, interessant.

Dandruff | 30-04-23 | 09:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Stond een facebooklink in de post, ik heb zelf geen facebookaccount. Gebeurt er eigenlijk nog wel iets op facebook? Het is tegenwoordig toch Insta en Tiktok?

De_fluitlokker | 30-04-23 | 08:42 | 3

De jeugd doet niks met FB ('iets voor boomers'). Tiktok wordt naar mijn inschatting het meest gebruikt. Vaak filmpjes van een minuut of minder, soms erg aardig trouwens.

Ichneumonidae | 30-04-23 | 08:48

@Ichneumonidae | 30-04-23 | 08:48: Precies. Bovendien loopt de jeugd nu ook al weg bij Instagram. Het schijnt dat BeReal populairder wordt. Maar wat weet ik daarvan, ik zit nog op Hyves.

goedverstaander | 30-04-23 | 08:55

Ha, facebook. Na een hack proberen onbekenden al even daar in te komen (krijg dagelijks meerdere meldingen met 'gebruik deze code om in te loggen).
Alsof daar nog iets te doen valt.
De enige reden om daar nog een account te hebben is de oculus quest.

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 09:09

Gisteren een voorlopig dagrecord van 2023 met de zonnepanelen. Toch zie je dat dit voorjaar achterblijft bij 2022, maar dat jaar was wel heel uitzonderlijk. Toch dekt de opwekking deze maand vrijwel mijn hele energierekening (dus inclusief gas, vastrecht, belastingen) af dus ik ben er blij mee.

goedverstaander | 30-04-23 | 08:42

Ik zou denk ik ook ergens in een caravan gaan wonen, alles beter dan Enkhuizen.

Upendo | 30-04-23 | 08:42

Ach ja, de ontkerkelijking brengt weer het ontstaan van andere clubjes. Men wil toch ergens bijhoren.

prutsclown | 30-04-23 | 08:31 | 1

Ja, denk ik ook, vooral in barre tijden.

De_fluitlokker | 30-04-23 | 08:44

Goedemorgen iedereen...
Weersvooruitzichten lange termijn schijnen óók al niet beter te worden+ bevolkingsexplosie, ga weer terug naar bed.

meneer Q | 30-04-23 | 08:30 | 3

30 oktober werd er voor het laatst een landelijke warme dag gemeten in Nederland. Dat betekent dat het al een half jaar kouder dan 20 graden is in De Bilt. En dat is uitzonderlijk.

BrutusBosch | 30-04-23 | 08:51

@BrutusBosch | 30-04-23 | 08:51:

Gelukkig kan het KNMI de temperaturen gewoon "homogeniseren".
Over een paar jaar was het op 30 april 2023 wel 27,3 graden.

Dandruff | 30-04-23 | 09:10

Superlief hoe linkse en rechtse wappies elkaar vinden in dit esotherische geneuzel.

Zeurders | 30-04-23 | 08:29

Oh en ik heb gister "Der Untergang" weer gezien. Wat heeft dat Duitsche Volk enorm geleden onder de waanzin van één man en een grote kliek meelopers.

de Jager59 | 30-04-23 | 08:29 | 3

Zijn ze weer wezen bowlen?

impy | 30-04-23 | 08:35

Zou de AIVD zulke clubs monitoren?

De_fluitlokker | 30-04-23 | 08:45

Amsterdam zou zich toch ook afscheiden en een republiek worden? 'Ja, maar de Amsterdammers zijn geen volk', hoor ik u denken.
Laat ik u nou vertellen dat er momenteel hard aan wordt gewerkt om aan die voorwaarde te voldoen. Ze zijn al ver over de helft.

goedverstaander | 30-04-23 | 08:20 | 1

Ja maar wij zijn met meer volgens Rutte. Hoe lang nog Mark?

NLgaatnaardeklote | 30-04-23 | 08:57

Goedemorgen op deze zonnige zondagmorgen. Zo eerst een kilometer of 35 op de racefiets, dan Max kijken en afsluiten met de bekerfinale. Fijne zondag!

CornholioNL | 30-04-23 | 08:18 | 4

@de Voorzittert | 30-04-23 | 08:27: Bij vrijgezellen is alles wat korter? :)

goedverstaander | 30-04-23 | 08:28

@de Voorzittert | 30-04-23 | 08:27:
Dit is het standaard zondagprogramma van meneer Gouda. Ik ga uw tegel nog even onder zijn neus wrijven, Voorzittert, met dank. Oh ja, goedemorgen. Ook voor de andere bovenburen, uiteraard.

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:50
▼ 1 antwoord verborgen

Nou... Het is natuurlijk een beetje kolder van die germaniten, maar ... Het is geen raar idee om de roverheid eens heel erg scherp tegen de röntgenplaat te houden, en dan liefst te vervangen door weldenkende bestuurskundige mensen die weten waar ze het over hebben. Ik begrijp de Germaniten wel. Als je door je eigen roverheid wordt gekleineerd en weggezet dan komt er een moment dat je in verzet komt. Wellicht is dit een nieuwe stroming waar we nog veel plezier van hebben. Wel komen er beelden bij me boven van de jaren dertig van de vorige eeuw toen meneer A. Hitler nogal rigoreus tekeer ging. Die kant moeten we natuurlijk niet op willen. Enfin, ze hebben een mooie adelaar en kletsen wat in de marge. Op naar de golfbaan, werken aan de handicap.

de Jager59 | 30-04-23 | 08:16 | 2

Tel uw zegeningen dankzij de EU. Die regelt toch maar mooi aangepaste toegang tot golfbanen voor mensen met een handicap. :)

goedverstaander | 30-04-23 | 08:25

@goedverstaander | 30-04-23 | 08:25: Jazeker, die zitten in een prachtig karretje en kunnen heerlijk op de baan om een balletje te slaan. Super dat dit kan. Al die anderen die ook een handicap hebben, zitten dan weer niet in een karretje, maar dat is een papieren handicap. Net zo als ons papieren stikstofprobleem. Zoiets dus

de Jager59 | 30-04-23 | 09:03

Je kan erom lachen, maar de frequentie waarmee je dit gaat zien ligt aan de hoeveelheid water die bij de wijn gedaan wordt. Momenteel klotst het naar binnen.

SIogra | 30-04-23 | 08:12

Dat heeft de EU toch beter doorgedacht door EU wetgeving tot nationale wetgeving van de lidstaten te maken.

impy | 30-04-23 | 08:11

Koninginnedag vandaag. De enige echte!

Flandrien | 30-04-23 | 08:00 | 1

Mooi excuus om weer wat tompoucen te verorberen.

impy | 30-04-23 | 08:13

Beste cafe bezoekers, het is vandaag internationale jazz dag! Jottum!

Daarom twee nummers in... 5/4.
De bekendste wat mij betreft? youtu.be/tT9Eh8wNMkw
En om een andere lastige te noemen (doe even meetellen met de drummer aan het begin...) youtu.be/EV0rJ6rvWbw
(Dave Brubeck, Take Five en Sting, Seven Days)

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 07:50

Lijkt me wel wat, Nederland bevrijden uit de vernietigende dictatoriale klauwen van de EU. Eerst onze soevereiniteit terug nemen en dan steen voor steen dat fascistoïde bolwerk ontmantelen.

Zoelense Hobbyboer | 30-04-23 | 07:39

Toch leuk, mensen met een, voor zichzelf, belangrijke hobby.
Of het nu ongeschoolde klimaatspecialisten zijn die op de meest onnatuurlijke plek wonen, de stad, en tijdschriftexpert zijn, of Anne-Marie die graag een experimentele opleiding wil geven aan kinderen.
Maar hang er niet je persoonlijkheid aan op. Als je geluk hebt besef je, binnen de tijd dat het schade doet, dat je niet alles weet, dat oogkleppen-autisme je weinig ruimte laat voor verandering van gedachten of mening, wanneer je ergens compleet naast zit.

donkieshot | 30-04-23 | 07:35

oud Nieuws - je.
Een verdachte ontsnapt, na te zijn aangehouden, uit een politiebusje (bron: www.nhnieuws.nl/nieuws/318281/verdach...) . Vervolgens worden er middelen ingezet deze verdachte weer terug te vinden.

Wat ik me dan zo aan de koffie afvraag: wanneer gaan we de kosten voor die (tweede) inzet gewoon verhalen op die kale kip? En dan niet dat zielige 'ja maar hij heb niks'... Ben er zo klaar mee, dan pletter je die crimineel (want dat is het inmiddels) lekker drie jaar in een cel, minimale middelen, werken voor je geld en met héél hard werken (daar wordt je echt niet slechter van) kan je sparen.
Maar nee, stel je voor dat je de tere ziel van dit addergebroed kwetst. Totaal debiel.

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 07:25 | 7

@Milton_Styx | 30-04-23 | 08:35:
MM! Er wordt druk gekauwd in Gouda. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik zelf doorgaans niet ongevoelig ben voor verzachtende omstandigheden, maar bij menig betoog flitsen ook de berichten door mijn hoofd over mensen die de toevallige ontmoeting met zo'n doorgesnoven verkeersdeelnemer niet meer kunnen navertellen. Het belang van de onschuldigen moet prevaleren, altijd. Anders is recht per definitie onrecht.

MickeyGouda | 30-04-23 | 09:01

@EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 08:56:

Een even zo ware als trieste constatering Schizo, met een duistere waarde, gezien je in persoon, dit in de kraamkamer van de samenleving ervaart.

Het tweedimensionale denken van onze bestuurders ligt m.i. mede ten grondslag aan het waardenverlies door "verrijking" middels multiculturele diversiteit.

Input (beleid) geeft (voorspelbare) output (resultaat). NOT

Er zijn geen staatslieden meer die boven het platte vlak uitstijgen, mede omdat de zeis van de platvloerse nivellering, groei in een dergelijk klimaat afkapt en dat onverkort als vooruitgang wil zien.

Milton_Styx | 30-04-23 | 09:11

@MickeyGouda | 30-04-23 | 09:01:

"Het belang van de onschuldigen"

Juist. Vandaar dat een rechter een zaak in al zijn dimensies zal behoren te bekijken, dan echter heel binair dit helder rechtlijnig dient te vertalen voor hen die schuldig bevonden worden, zodat niet al daar vertakkingen ontspruiten, die als onrecht en onkruid gaan woekeren en voor de goegemeente zo gaan voelen.

Milton_Styx | 30-04-23 | 09:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Snel! Nu de meeste reaguurders in hun bedje het kussen liggen nat te kwijlen, kunnen we een geintje uithalen!
Laten we als de sodemieter het café even lekker uitluchten, tafels, stoelen en krukken even met wat bleek en een sopje afnemen, de vloer mag ook een keer goed afgenomen worden want je kunt er van eten, er ligt genoeg..
Euh.
* om zich heen kijken doen.... op hoofd krabben doen...
Mensen, misschien heb ik de afgelopen week iets te veel lopen opruimen en schoonmaken in huis, zit enkel nog met een dikke schimmelvlek in de hoek van de keuken, moet er nodig even tussenuit geloof ik!

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 07:13 | 2

Jij mag bij mij en ik denk ook bij louz. De GPS-coördinaten volgen.

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:03

@MickeyGouda | 30-04-23 | 08:03: Eerst die vreemde zwarte velk in de hoek.
Neeheee.... Laat mij nou nog even poetsen! Ik weet zeker dat ik die vlek weg kan krijgen! Als die weg is, ga ik pas naar Mickey en Loez. Daarna fiets ik met mijn emmertje met schoonmaakspulletjes naar Anja!

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 08:08

Morgen gaat Frankrijk in de fik , 1 mei , en de mensen zijn boos op macron.dus die verbiedt gewoon preventief alles, met als onverwacht gevolg dat het gepeupel nog bozer is geworden. Ik ben te laat met beton gieten voor een bombshelter, weet iemand of het ook met papier maché kan ?

deathchant | 30-04-23 | 06:16 | 7

@theo-is-dood | 30-04-23 | 07:02: je bent al veel te lang dood Theo . Als er ooit gewoon eerlijk gestemd was in Europa over de Eu , was er geen Eu geweest . En werden de pensioenen van Frankrijk niet ons probleem. Nu ga jij inleveren daar voor ., en de problemen worden alleen maar groter . Slaap lekker

geenhakbar | 30-04-23 | 07:25

@EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 07:20: Wonende in Frankrijk kan ik u zeggen dat u kennelijk, itt wat u denkt, niets van die Fransen begrijpt. Wat een onzin verkoopt u.

lamoureux | 30-04-23 | 08:37

@lamoureux | 30-04-23 | 08:37: Ach, u koopt het.
Voor een fransman schrijft u overigens prima Nederlands, petje af.
Of bent u Nederland ontvlucht? Wel de lusten, niet de lasten? Of u geniet aldaar van uw welverdiende pensioen?
Doe anders eens uitleggen welke onzin ik volgens u verkoop. Over pensioenen?

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 08:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Porky's TallyWacker, Have you seen this Prick
youtu.be/VwnOU3UHBLM

Robert Haynes | 30-04-23 | 06:00

Zo, het is vandaag Zondag 30 Apr. en het beloofd een mooie dag te worden. Voor mij zit het er op, nog een paar uurtjes pitten en dan koffie drinken in de deuropening met uitzicht op de natuur. Nu al zin aan! Ok, luitjes.. maak er iets moois van, geniet, wees aardig, doe iets goeds en tot later.

Unsinkable-Sam | 30-04-23 | 05:47 | 1

Dat zijn zinvolle aanbevelingen, Sam. Geniet van dat koffie-momentje.

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:07

Ik ga slapen. Alles meegelezen, niks aan toe te voegen.
Trust allen.

TheOne48 | 30-04-23 | 05:24

Je kan beter een cursus Chinees (of Russisch, afhankelijk van je eigen politieke optimisme) leren dan een dode taal

Kartelmaster2000 | 30-04-23 | 05:16 | 2

Nī hāo

TheOne48 | 30-04-23 | 05:22

Mini schizo is al druk bezig met chinees. Om iets andere redenen dan u denkt, maar toch. En micro schizo? Russisch!
Dus wij zitten gebeiteld!

EEnzame SchizofrEEN | 30-04-23 | 07:07

Alle treinen gaan altijd naar het ‘Osten’. Jeder bahnhof hat ein Mann der dort auf Ihm wartet.

Het Noorden | 30-04-23 | 04:15 | 2

Ja M. ik had eigenlijk je fiets moeten kopen, zou mooi zijn om je ooit te ontmoeten.

Robert Haynes | 30-04-23 | 04:24

Heb ik het mis?

Robert Haynes | 30-04-23 | 04:30

Ik ga langzaam richting bed. Was weer mooi hier en zoals altijd: "Stay safe friends, stay safe!"
Muziek:
Le poinçonneur des lilas (Serge Gainsbourg original) - Trio jazz manouche et chanson française (2014)
www.youtube.com/watch?v=FVHKBiWBV84&a...

Basil Fawlty | 30-04-23 | 03:49 | 3

Sleep tight Basil!

Robert Haynes | 30-04-23 | 03:52

Stay safe! Mooi nummer.

TheOne48 | 30-04-23 | 03:58

Slaap lekker muziekmeester!

keestelpro | 30-04-23 | 05:08

Steamy
https://m.youtube.com/watch?v=LBQ2305fLeA&pp=ygUTamVycnkgd2FzIGEgcmFjZWNhcg%3D%3D
Primus - Jerry Was A Race Car Driver (Official Music Video)

RickyLaRue | 30-04-23 | 03:24

De Duitsers hebben UFO's.

keestelpro | 30-04-23 | 03:10 | 2

De Haunebu 1,2 & 3 soms?
Over de Haunebu 2,
In 1934 begonnen de werkzaamheden rond cirkelvormige vliegtuigen. Hun aandrijving en het neutraliseren van de middelpuntvliegende kracht in de binnenruimte gebeurden door Vril energievelden. Vliegklare exemplaren van de 6000 km/u snelle Haunebu II vlogen in mei 1943 maar geraakten omwille van de oorlog niet verder dan de testfase.

steekmug | 30-04-23 | 07:55

Thurston Moore - Psychic hearts
https://m.youtube.com/watch?v=1J8VYH_xrGc&pp=ygUddGh1cnN0b24gbW9vcmUgcHN5Y2hpYyBoZWFydHM%3D

RickyLaRue | 30-04-23 | 02:49

BB - shambala/bodhisattva vow
youtu.be/50OHxCnooQs

Bodhisattva:
(in Mahayana Buddhism) a person who is able to reach nirvana but delays doing so through compassion for suffering beings.

Robert Haynes | 30-04-23 | 02:36 | 5

@Robert Haynes | 30-04-23 | 02:53: Zodat hij die zichzelf het beste voor de gek weet blijven te houden moge winnen?

StolzerErgebenheit | 30-04-23 | 02:58

De boeddhistische relatie met God klinkt een beetje als het huwelijk.

MickeyGouda | 30-04-23 | 07:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Fucked up
https://networkforanimals.org/appeal/spain-pacma-hunting-dogs/

RickyLaRue | 30-04-23 | 02:33

Deel 1 :

Verfilming van het leven van Jacques Mesrine, een beruchte Franse misdadiger uit de jaren '70. In dit eerste deel zien we hoe Mesrine, na gediend te hebben in het Franse leger in Algerije, zijn leven opnieuw probeert op te pakken. Hij raakt echter via zijn vrienden al snel verzeild in de criminaliteit en zijn misdaden nemen steeds grotere vormen aan, later geholpen door zijn nieuwe liefde Jeanne Schneider. Nadat Frankrijk hem te heet onder de voeten wordt, gaat hij op dezelfde voet verder in Canada.

Theodorik1 | 30-04-23 | 02:31

Deze film is een aanrader,als je van het genre houdt:

'Public Enemy Number One (Part 2)' vertelt het verhaal over Jacques Mesrine, in de jaren '70 volksvijand nummer 1 in Frankrijk. Hij stond bekend om zijn vermommingen en als vrouwenverslinder, maar vooral de gedurfde bankovervallen, lucratieve ontvoeringen en gevangenisuitbraken. Twintig jaar lang was hij een kwelgeest voor de Franse politie. Deze film is het vervolg van l'Instinct de Mort.

Theodorik1 | 30-04-23 | 02:29

“Das Individuum musste immer darum kämpfen, nicht von der Horde überwältigt zu werden. Wer es versucht, wird sehr oft einsam sein und manchmal voller Furcht. Doch kein Preis ist zu hoch für das Privileg, sich selbst zu gehören.”

Nietzsche.

Robert Haynes | 30-04-23 | 02:23 | 2

Daarom dat het me niets kan schelen wat anderen over me zeggen maar ik me wel druk maak over mij dierbare (gelukkig heb ik nog een poes) en wat ze van me denken.

StolzerErgebenheit | 30-04-23 | 02:35

Germaans volk, Bundesrepubliek bestaat eigenlijk niet.., Kweenie, het heeft een heel erg hoog "sovereign citizen"-gehalte.

Muxje | 30-04-23 | 02:16

Metallica - For Whom The Bells Told
Zo lekker gister moet echt nog een keer!
youtu.be/KO3l6qNA2Q4

Whisky | 30-04-23 | 02:14 | 4

GU was ook al lyrisch!

Het is overigens Tolls

wilderst | 30-04-23 | 02:31

I wished was te laat met kaarten maar was wel gister bij een super goed alternatief in the waterhole café. Daar braken de mannen de tent ook af.

Whisky | 30-04-23 | 02:44
▼ 1 antwoord verborgen

Yo, Tetteke. Valt hier nog wat kaas te raspen?

StolzerErgebenheit | 30-04-23 | 02:10

Tic Tac Toe-Warum
Nur fuer den Kick,fuer den Augenblick
youtu.be/86XeSnEx3b8

Theodorik1 | 30-04-23 | 02:05 | 2

Typisch Berlijn/Duits eind jaren '90 nummer. Hit daar.
Is een anti-drugs nummer. Gaat over een vriendin van dat groepje die in de illegale hoererij ging want aan de harddrugs.

Basil Fawlty | 30-04-23 | 02:20

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 02:20: ikr -;)

Theodorik1 | 30-04-23 | 02:38

"Che gelida manina, se la lasci riscaldar."
Gebruikte ik ooit als openingszin tegen een door mij teerbeminde. Het was koud, wat moet je doen?
youtu.be/B4o4vDYQKA4

Ichneumonidae | 30-04-23 | 02:01 | 2

Een goeie binnenkomer. Was dit je inspiratiebron? ;-)
youtu.be/6zquYbMbFNk

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:15

Liet ik draaien op pa's begrafenis, hij was Duits leraar

wilderst | 30-04-23 | 02:34

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 02:11:
Fabelhaft!!!!

keestelpro | 30-04-23 | 02:31

Tot over 9 minuten.
Chemical Brothers - The Private Psychedelic Reel [HD]
https://m.youtube.com/watch?v=C-yaw6tdfs4&pp=ygUqY2hlbWljYWwgYnJvdGhlcnMgcHJpdmF0ZSBwc3ljaGVkZWxpYyByZWVs

RickyLaRue | 30-04-23 | 01:53

Het lijkt wel of De mensheid te groot is voor mensen.
Kleiner en kleiner moeten de cirkeltjes om ons goed te voelen.
Moeten we nou serieus terug naar ieder zijn hokje... waar de publieke omroep hysterisch in tranen zit te krijsen om alle diversiteit alsjeblieft in een hokje te krijgen , doet het internet precies andersom.
Waar geloof vroeger de leidraad was , is het nu Jhonny de fitness boy die vlees vreet of Maya de zwevende kut die het gras maait.
Iedereen weer in een apart hokje en durf eens een vriendelijke zwaai naar het andere hokje te doen.
Mua , vrij matig wij mensen.
We zijn redelijke hardleers.

blamage_fr | 30-04-23 | 01:49 | 6

@LD69 | 30-04-23 | 02:02: "Het lijkt wel of De mensheid te groot is voor mensen". Dat is een hele mooie zin, hij weet het wel.

Robert Haynes | 30-04-23 | 02:07

@Robert Haynes | 30-04-23 | 02:07: En het klopt ook, want het is niet voor niets dat er bijvoorbeeld religie nodig is om grote massa’s met elkaar te verbinden.
Wij kunnen als mens maar 100 tot 150 relaties aangaan met anderen voor we het overzicht kwijt raken. Het is niet voor niks dat groepen uit elkaar gaan als ze veel groter worden dan die 150 individuen.
Die paralellen zie je overal.

Verbandmeester | 30-04-23 | 07:01

Mooi filosofisch draadje. Eigenlijk is iedereen misschien gewoon zoekende naar zijn eigen rol in het grote plaatje, waarin niets nog betekent wat het ooit deed of intrinsieke waarde lijkt te hebben. De mens wil iets betekenen, anders was alles voor niets.

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Hitparade mit Dieter Thomas Heck. ZDF.
Tony Marshall-Heute hau'n wir auf die Pauke.
youtu.be/kRCRcpPi3ok

Theodorik1 | 30-04-23 | 01:47 | 9

@Theodorik1 | 30-04-23 | 02:44:
Schitterend!
"Der Litti" was zijn bijnaam, met typisch Duits matje.
Dat krijg je als je in de Limburgse grensstreek bent opgegroeid dan weet je deze zeer belangrijke trivia.

Basil Fawlty | 30-04-23 | 03:31
▼ 6 antwoorden verborgen

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 02:30: Ik weet. Subito!

wilderst | 30-04-23 | 02:37

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 02:30: Autobus is ook zo'n rare!

wilderst | 30-04-23 | 02:39

@wilderst | 30-04-23 | 02:39:
Otoboes!
Hahaha!
In jouw vakgebied:
De brunch: il brunch, spreek uit: il broensch.

Basil Fawlty | 30-04-23 | 03:09
▼ 9 antwoorden verborgen

Vandaag was hier in de stad op straat tussen de 18 en 19e eeuwse gebouwen een gratis optreden van een gezelschap. Geen idee welke opera maar opera van Mozart denk ik (volgens mij le Nozze die Figaro) en zeer mooi om een gezelschap van ongeveer 50+ mensen volledig toegewijd en in de kleding van die tijd te zien optreden. Schitterend dat enthousiasme en zeer leuk en fantastisch dat de stad het stimuleert en natuurlijk werkt dat hier in een Italiaans sprekende bloedmooie binnenstad en was mooi om die muziek te horen en dus ook dat optreden gratis gewoon tussen het winkelend publiek.
Mozart: Overture - 'Le nozze di Figaro"
www.youtube.com/watch?v=lT7iLG-UCdE&a...
en
www.youtube.com/watch?v=mFqIrdiaGB0&a...

Basil Fawlty | 30-04-23 | 01:35 | 3

Hoe gaat het met de omvolking in uw regio?

RickyLaRue | 30-04-23 | 01:45

@RickyLaRue | 30-04-23 | 01:45:
Hier hebben ze geen problemen met buitenlanders zolang je maar of bijdraagt of niet op de bak hangt en gratis centen wil zien. Ik heb het dan over Ticino. Hoe het in andere cantons is weet ik niet. En ja bij begin Oekraine-Rusland oorlog waren de Oekraïners welkom en mochten tijdelijk profiteren van de (financiële) faciliteiten maar tijdelijk is dus tijdelijk dus worden ze nu een beetje kriegelig van de Oekraïners die niks bijdragen. Werk je? Prima en niks aan de hand, maar niet bakhangen. Maar zoals ik al zei. Ligt aan canton, geen idee hoe het werkt in Zurich of Geneve want die hebben hun eigen wetten.
Andere buitenlanders? Schijnt dat er wel problemen zijn in Mendrisio vanwege Italië maar in de whatsapp groepen van die klaplopers is bekend dat men hier niet echt welkom is als men niks bijdraagt qua werk dus weinig last van.

Basil Fawlty | 30-04-23 | 01:57

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 01:57:
Dank voor uw antwoord.
Grazie.

RickyLaRue | 30-04-23 | 02:25

Ho Mir Ma Ne Flasche Bier (feat. DJ Bundeskanzler) (Polka Mix).
De tekst (en ook de muziek) is zeer indrukwekkend.
Nou ja, als je teut bent.
youtu.be/kcrP_xyMMFs

Ichneumonidae | 30-04-23 | 01:33 | 2

Wás k maar teut.

chicago river | 30-04-23 | 01:35

@chicago river | 30-04-23 | 01:35: Ghe, heb ik ook, m'n bier is op en de winkels zijn dicht. Totaal kudt dus.

Ichneumonidae | 30-04-23 | 01:46

Nog wat Duitsers und dan gaan wir naar das Bed (mn Duits is altijd steenkolen én slecht Duits gewees ;;))
m.youtube.com/watch?v=j09hpp3AxIE
Die Toten Hosen - Tage wie diese

chicago river | 30-04-23 | 01:29

Bomb the Twist - The 5.6.7.8's
https://m.youtube.com/watch?v=Fpzf1RMFQYM&pp=ygUeYm9tYiB0aGUgdHdpc3QgLSB0aGUgNS42LjcuOCdz

=D

RickyLaRue | 30-04-23 | 01:28

-veggiejurist-

keestelpro | 30-04-23 | 01:24 | 1

LOL

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:24

"Gute Nacht, Freunde" ist ein Lied voller Dankbarkeit an gute Freunde. Danke, Reinhard Mey. Ich besitze mehrere CDs mit seinen wunderschönen Liedern. Gelegentlich singe ich dieses Lied und ich zitiere auch manchmal den in diesem Lied vorkommenden Satz "Was ich noch zu sagen hätte, dauert eine Zigarette".

Dat las ik op de interweps, sta daar toch altijd weer van te kijken.

Ichneumonidae | 30-04-23 | 01:38

Welnu, nnu het toch over Germanen gaat - met nogal wat Duits in de panelen- een lied dan maar waar BLØF goed mee heeft gescoord, maar het is van;
m.youtube.com/watch?v=Mg3CdijJe24&...
Bosse und Anna Loos - Frankfurt Oder

chicago river | 30-04-23 | 01:15 | 4

@Papa Jones | 30-04-23 | 01:20:
Wel een hond, een schapenhond, maar die ligt al op 1 oor in de mand.

chicago river | 30-04-23 | 01:31
▼ 1 antwoord verborgen

Sta ik als carnivoor best wel achter,

Een groep van zo’n veertig demonstranten heeft zaterdagavond luidkeels geprotesteerd tegen het gebruik van foie gras in vier Amsterdamse restaurants. Volgens de actievoerders moet de eenden- en ganzenlever overal van de menukaart.
www.parool.nl/amsterdam/foie-gras-pro...

Cornelis12 | 30-04-23 | 01:11 | 2

Klopt, het fenomeen heeft helemaal niets met respect voor het leven te maken. Het is misdadig dat iemand dit ooit bedacht heeft en dat het überhaupt iets om te eten is geworden. Volgens mij ben je dan letterlijk stress aan het eten.

Verbandmeester | 30-04-23 | 07:09

Tegen dierenleed altijd plus veel!

Normpje | 30-04-23 | 08:22

Ik ga slapen beste mensen het ware drukke weken voor mij. Alvast truste voor al mijn maatjes hier. Toch nog even deze van mijn ega ga ,dat wilde ze graag.

www.youtube.com/watch?v=l9VFg44H2z8&a...

pegaje | 30-04-23 | 01:09 | 2

Slaap lekker!

anja | 30-04-23 | 01:36

Beste pegaje, we spreken elkaar niet zo vaak maar bij deze sluit ik me bij anja aan: wel te rusten !

LD69 | 30-04-23 | 01:49

Vreemd soort clickbait actie van Geenstijl?
Hopen dat iemand in de jorisfuik zwemt door iets positiefs over die germaniten te posten?

nick666 | 30-04-23 | 01:07 | 4

Ik ben 50% Duits maar ken de Germaniten niet. Beste oplosding is om alles met German in hun naam weg te jorrissen. Duitsers zijn hartstikke toffe mensen maar ik vind het nogal onzinnig om je leger weg te geven aan een volk dat je oma vergast heeft. Vrienden zijn; OK. Maar verder hebben we ze echt niet nodig

Bootvisser | 30-04-23 | 01:35

@Après toi | 30-04-23 | 02:05:
Daar kun je over debatteren. Dit stukje historische context kun je tenslotte moeilijk negeren.

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:29
▼ 1 antwoord verborgen

Hier hadden ze een aardig hitje mee:
Supersister-Radio
youtu.be/qGMrgRv-HKA

Theodorik1 | 30-04-23 | 01:31

Ah, kom ik net even kijken/lezen/bewonderen, ga jij slapen.. lieve groeten en een goede nachtrust gewenst!

anja | 30-04-23 | 01:39

@anja | 30-04-23 | 01:39:

Ik had desondanks al wat voor jou en Mickey klaargezet, om enig gezeur voor te zijn. ;)

Zie Milton_Styx | 30-04-23 | 00:53 |

Milton_Styx | 30-04-23 | 07:23
▼ 1 antwoord verborgen

Al vaker geplempt hier, blijft een prachtig nummer. "A study in unconscious cruelty". Ode to Billy Joe. Doet me altijd denken aan de film Festen, u allen welbekend.
youtu.be/HaRacIzZSPo

Ichneumonidae | 30-04-23 | 01:04

youtu.be/FR3-GQMfynQ?t=54

Tis voor mij deze week allemaal te laat met werk geworden ,ik heb een projectje aangenomen wat mij eigenlijk te veel is, morgen nog wat afwerken dan is het klaar. Bijna twee weken niet zo actief hier ,maar ja werk en slapen gaat voor.

pegaje | 30-04-23 | 01:02 | 1

Go go go! Alles andere op een laag pitje, en voor deze gààn.. veel succes gewenst!

anja | 30-04-23 | 01:42

Zo'n groot Germaans rijk. Op papier lijkt het heel wat maar in de praktijk is het keer op keer een enorme teleurstelling geworden.

keestelpro | 30-04-23 | 00:59 | 6

Hey Keestelpro, Grüß Gott, Jij als erkend Limbo-Brabander/Brabo pretendeert iets te weten van d'n Germaan en wat je weet is dat zij nooit en te nimmer opgeven.
Maar zoals Albert Einstein ooit concludeerde: 'Insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.' En hij kon het weten want hij woonde er lange tijd midden & tussen.
Dus na WOI en WOII (die zij beiden bijna wonnen) zijn zij wel gekalmeerd maar tot bezinning ? En ondertussen...
www.youtube.com/watch?v=bt6ojjbGLKo

LD69 | 30-04-23 | 01:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Joke Buis Andere foto’s

thanseeuwen | 30-04-23 | 00:54 | 3

@MickeyGouda | 30-04-23 | 01:32: ah, nu dat ik jou hier tegenkom: groetjes en ik heb nog niet naar de video gekeken.. komt nog. Fijne avond mooie dame, en hetzelfde gewenst aan alle andere fantastisch-intrigerende avondploeg-deelnemers!

anja | 30-04-23 | 01:48

@anja | 30-04-23 | 01:48:
In Gouda waren de luiken al gesloten, anja, dus ik beantwoord jouw 'Fijne avond' met een welgemeend 'Goedemorgen!'.

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:32

Die Anne Marie, die is een beetje lotje. Zeg het maar even.

Dr. Blechtrummel | 30-04-23 | 00:47

Het is na middernacht. Chef wilderst heeft de mise en place van de nachthap al klaargezet dus muziek:
Nightbirds - Shakatak (1982)
www.youtube.com/watch?v=PjXP6KRED_U&a...
Oh Mickey? Ik weet dat je Deep Purple mooi vindt maar effe je aandacht aub. Ik zorg voor de cocktails en wij serveren samen uit.

Basil Fawlty | 30-04-23 | 00:46 | 2

Wat hebben we het goed samen!

Maar vanavond maak ik het niet zo laat. *kuch*

wilderst | 30-04-23 | 00:52

Gna. Sorry chef, het licht ging automatisch uit. Na zo'n middagje fietsen met 91 dreunt mijn eigen stem op standje 'Deep Purple' na in mijn hoofd.

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:36

Bij mijn eerste bezoek aan Friesland in de jaren '90 heb ik mijn ogen uitgekeken, want ik had nog nooit roofvogels in het wild gezien. Daar zaten ze zo'n beetje op elke paal.
Deep Purple - Birds of Pray
youtu.be/Zz7qcEP5-9I

MickeyGouda | 30-04-23 | 00:46 | 6

Mijn éénmalige bezoek aan Friesland eindigde in een politiecel in Lemmer. Later wel vrijgesproken bij het hof in Leeuwarden wat mij betitelde als Hollander. Vreemde vogels die Friezen.

Cornelis12 | 30-04-23 | 01:06

@Papa Jones | 30-04-23 | 00:57:
Die gapende leegte is inderdaad een gewaarwording. Wonder boven wonder had ik net dat ene gerecht in mijn hoofd waarvoor de boodschappen nog voorradig waren, maar ik moet dit weekend wel noodgedwongen zien door te komen zonder griesmeelpap.

MickeyGouda | 30-04-23 | 01:46

@Cornelis12 | 30-04-23 | 01:06:
Onnavolgbaar koppig en standvastig. Ik had een Friese vriend die door deze eigenschap veel indruk op mij gemaakt geeft. Helaas is hij veel te vroeg gestorven.

MickeyGouda | 30-04-23 | 01:50
▼ 3 antwoorden verborgen

@Après toi | 30-04-23 | 00:52: Fijn man! Een Duitse film. Jij, die altijd zo vol bent over de vernietiging van de russen, gaat ons Nederlanders trakteren op een Duitse film. En, iedereen voor Putinversteher uitmaken die enige nuance probeert te brengen in deze kudtoorlog.
Weet je, volgens mij begrijpt u het niet helemaal.

Bootvisser | 30-04-23 | 01:42

@Bootvisser | 30-04-23 | 01:42: Was een goeie film. Misschien moet je um een keer helemaal bekijken. Word je rustig van, denk ik.

Après toi | 30-04-23 | 01:55

NOS TT 113:

In een kalksteengroeve bij Maastricht zijn zes gewonden gevallen bij een steekpartij.
---
Getuigen worden opgroepen zich te melden; in het afgelegen gebied hangen geen camera's.

Jammer he, geen camera's in de negorij? Eigenlijk zouden overal camera's moeten hangen, toch? Zodat we iedereen altijd in de gaten kunnen houden... zoals in China

Zum kotzen wederom NOS!

wilderst | 30-04-23 | 00:45 | 1

Aangezien net de knoop is doorgehakt (en ik dus naar Antwerpen ga om ze live te zien): nogmaals Kvelertak - Krøterveg Te Helvete. En welterusten voor de rest. Kusjes!!

RM666 | 30-04-23 | 00:43 | 1

Dat wordt een fijn feestje en ik wens u veel plezier met deze Noormannen.

Verbandmeester | 30-04-23 | 07:20

Ik kan ze toch moeilijk serieus nemen. Maar volgens terrorisme deskundige Beatrice de Graaf zijn ze toch echt een gevaar en mevrouw De Graaf is een Duitsland kenner.

thanseeuwen | 30-04-23 | 00:41

Maar wel gewoon naar de dokter en het ziekenhuis willen kunnen als het nodig is…

zwarte_weduwe | 30-04-23 | 00:41

@wilderst | 30-04-23 | 01:02:
Haha. Nou ziet er lekker uit.
Ik denk dat zo een Mora Cheeseburger uit de vriezer haal. Junkfood maar wel lekker.

RickyLaRue | 30-04-23 | 01:11
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik verveel me.
https://m.youtube.com/watch?v=w2G34_a05no&t=19s&pp=ygUVcGl6emEgYmVsbGVuIGppc2tlZmV0

RickyLaRue | 30-04-23 | 00:36

Faith No More - Midlife Crisis
https://m.youtube.com/watch?v=U8b88US-6ts&pp=ygUNZmFpdGggbm8gbW9yZQ%3D%3D

RickyLaRue | 30-04-23 | 00:25 | 2

Heerlijk!!!

RM666 | 30-04-23 | 00:36

De robothond van Buck Rogers die probeert te stoppen met roken, maar het lukt nog niet helemaal"
"Hest nog shag biediebiediebiediebiedie.".

GKJP | 30-04-23 | 00:22

T&K, laag water.

De tap is vrij.

Milton_Styx | 30-04-23 | 00:19 | 4

@Ichneumonidae | 30-04-23 | 00:48:

Aan de tap zijn we nog niet in de olie.
Dat schenken we dus niet.
Vandaar de kleur rood of wit.

Vooral M&A zullen zich voor de volgende zet willen inspannen.

Ik reken hen,
een kunstje met een kous toe.

Milton_Styx | 30-04-23 | 00:53
▼ 1 antwoord verborgen

Het betreft dan ook goedkope retoriek, zo niet laster.
Tegelzetter leeft in angst en benepenheid.

Unsinkable-Sam | 30-04-23 | 00:49

@AT: je kan natuurlijk ook alles wél lezen en nog steeds blind Rutte zijn reet likken, want dan zit je niet in een echokamer...

RM666 | 30-04-23 | 00:59
▼ 6 antwoorden verborgen

De Germaanmieten, voelt wat rücksichlös. Zijn er dan ook Germaanpotten? Of Germaansnollen? Vragen, vragen.. We hebben het over Friesland. Zomaar een gedachte in de krochten van mijn pannetje op het vuur.

Zalwelweer | 30-04-23 | 00:15

Oké, team Germaniten, ik ben om.

Von Knarrenstein | 30-04-23 | 00:07

Nou, voor Arthur dan maar het begin van Faust, van een bekend Belgisch dichter die naast het Vlaams zich ook dikwijls in het Volapük uitte.
Ik heb het voor het gemak maar even in het Duits vertaald, zodat ook alle reaguurders er plezier van kunnen hebben.

Habe nun, ach! Philosophie,
Juristerey und Medicin,
Und leider auch Theologie!
Durchaus studirt, mit heißem Bemühn.
Da steh’ ich nun, ich armer Thor!
Und bin so klug als wie zuvor;

Heiße Magister, heiße Doctor gar,
Und ziehe schon an die zehen Jahr,
Herauf, herab und quer und krumm,
Meine Schüler an der Nase herum –

Und sehe, daß wir nichts wissen können!
Das will mir schier das Herz verbrennen.
Zwar bin ich gescheidter als alle die Laffen,
Doctoren, Magister, Schreiber und Pfaffen;
Mich plagen keine Scrupel noch Zweifel,
Fürchte mich weder vor Hölle noch Teufel –

Dafür ist mir auch alle Freud’ entrissen,
Bilde mir nicht ein was rechts zu wissen,
Bilde mir nicht ein, ich könnte was lehren,
Die Menschen zu bessern und zu bekehren.
Auch hab’ ich weder Gut noch Geld,

Noch Ehr’ und Herrlichkeit der Welt.
Es möchte kein Hund so länger leben!
Drum hab’ ich mich der Magie ergeben,
Ob mir durch Geistes Kraft und Mund
Nicht manch Geheimniß würde kund;

Daß ich nicht mehr mit sauerm Schweiß,
Zu sagen brauche, was ich nicht weiß;
Daß ich erkenne, was die Welt
Im Innersten zusammenhält,
Schau’ alle Wirkenskraft und Samen,
Und thu’ nicht mehr in Worten kramen.

Is toch zo - Es möchte kein Hund so länger leben!
Veel liefs,

Ichneumonidae | 30-04-23 | 00:06 | 6

@Après toi | 30-04-23 | 00:39: Maak me een beetje zorgen om jou. Is je vriendinnetje weggelopen?

Ichneumonidae | 30-04-23 | 00:44
▼ 3 antwoorden verborgen

De Friezen binne de grutste. Grut op tradysjes, grut op it bêste lân op ierde, grut op tsiis, Kollumer fân Frico! Makke fan rauwe molke.
www.youtube.com/watch?v=GFvUlSKE8Ks&a...

sir Ockels | 30-04-23 | 00:06 | 1

Zalig om die ouwe reclamespotjes weer eens te zien.

Verbandmeester | 30-04-23 | 07:28

Gaaf nummer man! Kende het niet, tnx.
En prut.

Ichneumonidae | 30-04-23 | 00:19

Jammer van die spelfout. Ik had best wel in Frietland willen wonen.
Ik kan eventueel nog naar Hamburg verhuizen, om te weten hoe het is om een hamburger te zijn, en om op het Friethof begraven te worden.

Nonkel Frituur | 30-04-23 | 00:01

De laatste dag van april alweer.

De Kast - In Nije Dei (Officiële videoclip)
https://m.youtube.com/watch?v=Lf-y_y6H8tI&pp=ygULaW4gbmlqZSBkZWk%3D

RickyLaRue | 30-04-23 | 00:01 | 1

Versta/begrijp er geen kudt van, maar vind het wel prachtig nummer.

Ichneumonidae | 30-04-23 | 00:26

De huidige Friezen zijn allang omgevolkt. Zoals Amsterdammers in Purmerend wonen.

Zalwelweer | 29-04-23 | 23:58

Ik ben een Rotterdammert met Friesche wortels maar ik verdom het om in een sekte te leven.

hero_of_heaven | 29-04-23 | 23:58

Deze inheemse stam zou zich net zo achterlijk mogen gedragen als andere inheemse stammen.

Tuur zou meer respect moeten tonen voor indianen.

kleybeuker | 29-04-23 | 23:56

Iedereen die zichzelf als volk met een eigen identiteit ziet mag zich een volk noemen, maar gebruik dan wel netjes je .frl domeinnamen in plaats van .nu

W_F | 29-04-23 | 23:54

Veertien jaar, meisje klaar… Wholla.

eerstneukendanpraten | 29-04-23 | 23:52

Een heel epistel over zomaar een berichtje op internet.
Maak je niet druk en ga eens wat leuks doen.

Sidney_May | 29-04-23 | 23:48

Ik zag even een tv programma over uitvindingen. Dat mag ik graag zien. Met alle bescheidenheid durf ik wel te zeggen dat ik nuttige dingen heb bedacht waar mensen op de wereld plezier van hebben. ( niet dat ik daar ooit rijk van ben geworden )
Maar nu heeft SBS6 dan ook een uitvindersprogramma, met als presentator Gordon. U weet wel, die homo heeft.

Normale, serieuze ( al dan niet met een beperking) mensen worden uitgenodigd om te laten zien wat ze hebben bedacht, op locatie of in de studio, en tot zover is het wel te verteren.

Uitvinders leggen graag uit waar ergens het probleem zit, en bij elk woord ligt die Gordon in een deuk met zijn seksuele frustraties. Of het woord nu "scheef, krom, drup, recht, snel, langzaam, overeind, geduld, warm, hot, hard, oude kaas, luchtjes" of zo is, meneer Gordon ligt elke keer onder tafel van het lachen als een puber.

Terwijl een uitvindersprogramma best wel leuk kan zijn. Naar deze kijk ik nooit meer.

SNAFU | 29-04-23 | 23:40 | 1

Gordon vindt vooral zichzelf leuk en daar moet alles voor wijken. Ik begrijp werkelijk niet waarom die man een podium krijgt.

Verbandmeester | 30-04-23 | 07:30

@Basil Fawlty | 29-04-23 | 23:48:

Nope volgens mij is het niet Skagen maar Hoorn, Tsja

pegaje | 30-04-23 | 00:03
▼ 4 antwoorden verborgen

De Friezen? Heb ik een zwak voor. Vermoordden Bonifacius (zo'n gluiperige paap), dus veel plus.
Vrijwel niemand weet dat die Bonifacius het gezuip in Friesland wilde verbieden, maar dat was dus wel zo. Was, kortom, gewoon een zak hooi eersteklas. Die Bonifacius was ook tegen seks staande huwelijk, nou ja zeg, daar konden de Friezen geen chocola van maken. Ik ook niet.
Vanaf vandaag ben ik dus ook maar Germamiet geworden, of hoe die troep zich verder ook maar noemt.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 23:33 | 1

De Friezen van toen, zijn niet de Friezen van nu. De vroegere Friezen trokken weg, en de huidige Friezen zijn van een andere stam.
Wel eens narigheid mee gekregen op een feestje in Friesland. "Wij hebben de Romeinen weggejaagd!"
"Nee hoor, dat was een ander volk."
Daar maak je niet echt vrienden mee in Friesland.

SNAFU | 29-04-23 | 23:51

Deze aflevering raakt wat dichter bij huis, petje af voor Señor Tuur, door weer en wind op pad, ons inkijkjes verschaffend, op wat demense zelf vinden van en over hun landen.

Recent eikelpunt voor ons theater.
Er waren eens de romeinen.
Pas 1100 nogwat jaar later kwam Snorri eens wat neuzen.
Volkerenverbrander UN wijzen op onwijze ongelijkheid, ik vind helemaal mooi.

Holland is houtland,
Korte stamboom spreekt niet voor het hele bos.
Recente aanplant, mits het een beetje wil aarden is geen onkruid.

Alle provincies van heel Nederland zijn mijn straatje niet.
Ook ben ik slechts een anoniem lafbekje in een kuilschelder,
maar wat mij betreft zijn ook wat Belgenstammen nog amogus te includeren.

Rondvraag aan de provincies.
Wat vindt u binnen Nederland van het gebruik van de ringel-es?

Vanuit mijn open inrichting vind ik dat der Heinrich over de schreef gaat.
Maar voor dezelfde sestertiën ben ik door de romeinen tot nunculus gefopt.

hallevvezool | 29-04-23 | 23:33

Ik vraag me af of je wel zo vrij bent of gewoon voor een ander keurslijf kiest. Mag je met je 'holistische geneeswijzen' bijvoorbeeld ook kiezen voor reguliere medicijnen? Bloem heeft inderdaad een hoop lessen te leren, arme kinderen met een moeder die 'mijn, mijn, mijn' zegt.

letopuwzaak | 29-04-23 | 23:30

Zolang ze maar geen eigen leger krijgen. En laat hen maar eens een DNA-test doen. Eens kijken in hoeverre hun genen nog overeenkomen met die van de bewoners van 2000 jaar geleden.

lekgoot | 29-04-23 | 23:28 | 6

@Après toi | 29-04-23 | 23:48: En toen moest iedereen weer katholiek worden en sommige wilden dat niet en vertrokken o.a. naar Nederland. En toen was de eerste asiel instroom van NL een feit, maar uit die kwamen wel mensen als Spinoza uit voort. Dat dan weer wel.

nutsniet | 29-04-23 | 23:57

nutsniet, en de vrije denkers, artsen met ethisch besef, wetenschappers en grondleggers van mensenrechten zodat er eindelijk na 700 jr. een einde kwam aan het dictaat van een Abrahamitische religie uit het Midden Oosten. Wat dat aangaat gaan wij er flink op voorruit momenteel.

Unsinkable-Sam | 30-04-23 | 00:46
▼ 3 antwoorden verborgen

De ene gek zit vast, de volgende staat te dringen.

hoestmogelijk | 29-04-23 | 23:28

The Stranglers - Always The Sun
https://m.youtube.com/watch?v=cYQTL-ws6p4&pp=ygUZYWx3YXlzIHRoZSBzdW4gc3RyYW5nbGVycw%3D%3D

RickyLaRue | 29-04-23 | 23:27

Al jaren is hier het Achterhoeks bevrijdingsfront actief. Vooral in de zomermaanden veel aanslagen op BBQ’s en biertaps.

Sjakkie van de Hoek | 29-04-23 | 23:27

Is dit nou zo'n sekte waar je over x tijd leest dat:
Ze allemaal verhongerd zijn;
40 jaar achter een boekenkast of in een kelder geleefd hebben;
Mensen offers doen;
Iets met aanslagen willen plegen;
Aardstralen;
Aliens;
Drugs;
Symbooltjes en rituelen....

Bij elkaar vast iets van max 10 personen in een of ander feestboek groep. Of telegram, lekker hip.

Is dit nog nieuws? | 29-04-23 | 23:25 | 1

Wel een geinig checklistje, zo..

anja | 30-04-23 | 04:12

Zoals een bekend teaguurder zou zeggen: "Quatsch!"

At_Dawn_They_Sleep | 29-04-23 | 23:23

Overdag in Balk.. dus niet voor werkende inheemsen. De soundtrack zal wel Burzum zijn met Dunkelheit
youtu.be/9Bm-kdLwBVc

Lijkvocht | 29-04-23 | 23:20

Frederik van Eeden heeft ooit Walden gesticht.
Zet daar Fryske voor en we hebben een nieuwe kolonie.

Roos | 29-04-23 | 23:18 | 3

lol..
Te laat, ik woon in De Walden

AldNuut | 29-04-23 | 23:51

Rare vogels maar, toch, als ik moet kiezen tussen kaag of die vogels...
Links is simpelweg nog gekker.

28 | 29-04-23 | 23:18

Zo. De afgelopen dagen met een systeem gezeten dat net 15 minuten video af kon spelen voordat het in een reboot ging. Was leuk om op die manier The Mandalorian te kijken. Oké, met Firefox was het 15 minuten, met Chrome ging het met ongeveer een aflevering.

Maar de F1 kijken met elke kwartier een reboot, dat zag ik niet zitten. Dus vandaag heb ik mijn moederbord vervangen. Van een Asrock B450 Steel Legend naar een Asrock X470 Taichi gegaan. De muis stottert nog steeds af en toe, het toetsenbord doet nog steeds 'raar'. Dus ik zal het toetsenbord vervangen volgende week.

Maar... dit systeem draait nu sinds 20:00 uur en ik heb meerdere video's gekeken, zelfs video's gepauzeerd en iets anders gaan doen. Geen reboots. Dus ik denk dat de B450 kaduuk is.

Ik heb ook de waterkoeling AIO uit het systeem gehaald, en er een luchtkoeling op gezet. Gewoon de default fan van AMD. Het systeem is toch niet zwaar under load. Dat was ook omdat ik een haat verhouding heb met de manier waarop de waterpomp aan het moederbord moet worden bevestigd. Ik krijg die krengen niet erop en aangedraaid zonder dat de koelpasta onderhand overal behalve nog op de CPU zit. Ben een half uur aan het klooien geweest, heb de waterkoeling eruit gehaald, luchtkoeling erop en die zat binnen 30 seconden.

Niks gezegd over die kleine pokkestekkertjes van de kast, de HDD LED, reset switch, power switch dingen. Grrrrr. Mijn volgende kasten gaan allemaal zonder uitzondering diegenen zijn die die stekkertjes als 1 blok aanbieden. Met bril zie ik het niet. Zonder bril zie ik het niet. Heb ik net bijna alle stekkers erop, schiet er 1 los, kan ik weer opnieuw beginnen. Mijn woonkamer zag blauw van het gevloek. Knetter.

Maar. We zijn stabiel. Alles deed het nog nadat ik opnieuw opstartte. EN omdat ik van Asrock naar Asrock moederbord ging, hoefde ik niet zoveel opnieuw te installeren (qua drivers), dus Windows niet opnieuw activeren.

Fingers crossed dat dit het einde van het reboot circus was.

Met_baard | 29-04-23 | 23:15 | 13

@Met_baard | 30-04-23 | 02:18:
Ik denk dat er ergens te veel stroom is geweest en moederbord dat niet leuk vond. Is niet wat je wil horen. Ander probleem kan ook stof op moederbord of koeling zijn geweest en dus een knal op systeem. Mensen vergeten dat vaak. Maw maak je kast eens open en bekijk de binnenkant. Ventilatoren van koeling, ventilatoren grafische kaarten, ventilatoren op processors etc.
Andere mogelijkheid is rotte HD. Zo'n beetje alles tegenwoordig is SSD maar kan nog steeds problemen geven.
Blijft staan dat ik denk dat het een hardware probleem is.
Ik schrijf mijn PC's af over 4 a 5 jaar. Moederbord maar ook qua processor. Mijn mothership is nu 3 jaar oud en ik zit al naar een nieuwe te kijken. Te kijken dus. Ik hou mij nog in. Lol!

Basil Fawlty | 30-04-23 | 03:02

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 03:02: Geen idee of u veel rekenkracht nodig heeft, maar kijk voor de gein eens bij Framework. Die maken echt volledig modulaire systemen. Daar kun je alle onderdelen van een laptop zelf vervangen en opwaarderen.

Verbandmeester | 30-04-23 | 07:52

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 03:02: Ik ga ervan uit dat ik met de vervanging van het moederbord er wel ben. En deze PC hoeft niet echt veel vervanging, het is mijn media entertainment system. De 5.1 surround sound geluidsoptie voor films en series. Qua stof valt het mee, aan alle kanten filters, die ik elke maand schoonmaak.

Maar dat het ergens een opdonder heeft gehad ben ik wel mee eens. Hopelijk is dat nu ingedekt.

Met_baard | 30-04-23 | 09:07
▼ 10 antwoorden verborgen

Smith’s first book, Traffic: Genius, Rivalry, and Delusion in the Billion-Dollar Race to Go Viral, captures the drama with light prose and a breezy tone. He observes that internet news morphed from being a vehicle for the left into the tool of the right.
Smith recounts discussions with Steve Bannon, the dark lord of Trumpworld.
www.theguardian.com/books/2023/apr/29...
In his conclusion, Smith writes: “Those of us who work in media, politics and technology are largely concerned now with figuring out how to hold these failing institutions together or to build new ones that are resistant to the forces we helped unleash.”
Rome wasn’t built in a day. Nor was the web. Sometimes, creative destruction is just destruction.

Traffic: Genius, Rivalry, and Delusion in the Billion-Dollar Race to Go Viral is published in the US by Penguin Random House

cugel | 29-04-23 | 23:15

Ik word altijd een beetje onpasselijk van vrouwen die het over afscheiding hebben.

goedverstaander | 29-04-23 | 23:13

Mensen die gaan vingerwijzen en voorbarige conclusies trekken beseffen zich niet dat het doodnormaal is dat Germaanse stammen in tijden van nood echt iets moeten doen. Waarom niet migreren? Ik zou zo zeggen dat we niet mensen moeten ridiculiseren of zwart maken maar ze gewoon steunen in hun zoektocht naar betere oorden. Geef ze de Piri Reis kaart en wens ze veel succes!

KingOfTheLoonyBin | 29-04-23 | 23:06 | 2

... beseffen zich niet...
Ga ff NL leren man.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 23:14

Ja! De Piri Reiskaart! Met Antarctica.. en 2 x Japan voor de oostkust van Amerika.

Lijkvocht | 29-04-23 | 23:35

Friezen. Tsja, ik, als Groninger, kwam eens in Leeuwarden, moest bij de Frieslandhallen zijn, echter waren die net omgedoopt tot het 'FEC'. Zoals gewoonlijk was ik de weg kwijt en stopte ik aan de kant van de weg om iemand de weg te vragen. Dat doe ik nu overigens nog, vind ik leuk, al weet ik de weg, je moet mensen tegenwoordig zien kijken als je stopt om de weg te vragen, prachtig. Enfin, ik dwaal af, waar was ik? Oh ja, Leeuwarden, ik stap uit en vraag een oudere meneer netjes of hij mij de weg wil wijzen/vertellen naar de Frieslandhallen, waarop hij zegt: "U bedoelt het FEC!". Waarop ik zeg : "Nee, Frieslandhallen.". Dit heeft letterlijk ruim een kwartier geduurd, hij heeft mij de weg niet verteld, ik heb geen FEC gezegd. Achteraf bleek het eveneens letterlijk 500 meter verderop om de hoek te zijn.

GKJP | 29-04-23 | 23:05 | 3

Tegenwoordig heet het WTC Expo Leeuwarden.
Wel zo hip.

RickyLaRue | 29-04-23 | 23:12

@Is dit nog nieuws? | 29-04-23 | 23:27:
De Achmeatoren staat er nog.

RickyLaRue | 29-04-23 | 23:51

Binnenkort weer genieten van de zwaluwen.

Boerenzwaluw voert juveniels - 4K
https://m.youtube.com/watch?v=3uyNXfqAYQI

RickyLaRue | 29-04-23 | 23:04

Tja, het grootste Europese EU Reich vraagt om tegenbeweging. Overigens hebben ze mij als Fries niks gevraagd.

rexmundi666 | 29-04-23 | 23:03

Als ik het even over de bossen in het Groot Friese Rijk mag hebben?:
Veel bossen trekken het ’s zomers niet meer, dan nemen ze geen CO2 meer op
Klimaatverandering Normaal gesproken nemen bomen in de zomer koolstof op uit de atmosfeer. Maar als het heet en droog is lukt dat niet. Dan wordt het bos een bron van CO2.
Jan van Poppel
27 april 2023
Leestijd 8 minuten
www.nrc.nl/nieuws/2023/04/27/veel-bos...
Het planten van nieuwe soorten en alternatieve genotypes is één ding, maar volgens Hekhuis hebben klimaatbestendige bossen vooral een stabiele grondwaterspiegel, voldoende nutriënten en minder stikstofdepositie in de bodem nodig. Daarvoor is het belangrijk dat er meer gemengde bossen met meerdere boomsoorten komen. „Hoe meer verschillende soorten bomen je hebt, hoe beter je nutriëntenkringloop is”, stelt Hekhuis. „En als er dan toch een soort bezwijkt door klimaatverandering, is niet in één keer heel je bos weg, en zo behoud je dus je carbon sink.” Als laatste noemt hij de continue verjonging van bossen erg belangrijk, waarvoor kleinschalige houtkap van oude bomen essentieel is, om zo de jonge bomen meer licht te geven. „Via natuurlijke concurrentie zullen de jonge bomen die beter tegen droogte kunnen overleven, en daarmee wordt het bos weerbaarder.

De conclusie van Hekhuis is recht door zee: „Klimaatverandering gaat te snel, en bossen passen zich van nature traag aan, we moeten ze dus echt een handje helpen om hun gezondheid en de toekomstige opslag van CO2 in bossen te garanderen.”

cugel | 29-04-23 | 23:02 | 8

Dit is dus natuur? Nee, dit is parkonderhoud. Als er geen mensen waren en je liet dus de natuur haar gang gaan, wie doet dan de vereiste bomenkap in dit sprookjesverhaal?
Meneer @cugel, u verbaast me elke keer opnieuw. Maar de verbazing slaat zo langzamerhand wel om in bezorgdheid.

goedverstaander | 29-04-23 | 23:26

NRC als bron vermelden is al dubieus, zeker als het gaat om klimaatverandering. In plaats van moeilijke woorden schrijven kun je beter eenvoudig en eerlijk doen.

kroel | 30-04-23 | 00:21

@kroel | 30-04-23 | 00:21:
En jij doet zeker eigen onderzoek op internet complot sites? En moeilijke woorden: je moet er toch niet aan denken dat iemand naar de universiteit gaat! Nee, gewoon, eenvoudig en eerlijk: als elektricien weet je natuurlijk het meest van een bos: fuck de mensen die zich erin verdiepen.
@goedverstaander | 29-04-23 | 23:26:
Als alle mensen oprotten, inderdaad, dan gaat het vanzelf goed, maar als het waterpeil kunstmatig laag wordt gehouden en het bemest wordt als nooit in de natuur zou gebeuren, ja, dan moet de mens OOK ingrijpen om het bos gezond te houden. Maar het artikel lezen was natuurlijk iets teveel moeite.
@Ambiorix  | 29-04-23 | 23:25:
Daar heb je een punt, maar als de evolutie er hier nu voor zorgt dat, onder invloed van de intensieve landbouw er alleen nog maar brandnetels en bramen groeien: wordt je daar ook blij van? Als je natuurlijke evolutie wilt moeten de intensieve landbouw en de mens hier weg.

cugel | 30-04-23 | 08:21
▼ 5 antwoorden verborgen

"De beweging omschrijft zichzelf als een bedreigde "inheemse natie" met een eigen territorium en een missie. ". En ondertussen buiten dr territorium komen spreken. Tssss. Hunnie zijn niet echt geloofwaardig.

Brabantse Leeuw | 29-04-23 | 23:00

Germaniten. Leerniversum. Unschoolen.
Huh?
Wat voor freakshow is dat? Ik las een tijd geleden inderdaad over die politieactie en dat dat groepje terug wilde naar het oude Duitse keizerrijk maar hoe onrealistisch ben je dan? In de jaren '70 (zeker als vervolg op de hippie tijd) en '80 had je ook van die groepjes die bij elkaar klitten. boomknuffelaars, de Beatles bijvoorbeeld naar een of andere goeroe in India om daar aan te rommelen in een kuuroord oid. Bagwhan met zijn Rolls Royce wagenpark. Hara Krishna toestanden, wereldeinde sektes in midden en zuid Amerika (en tegenwoordig XR). Ik heb mij er altijd over verbaasd hoe mensen zich zo kunnen laten beïnvloeden.

Basil Fawlty | 29-04-23 | 22:52 | 17

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 00:05:
*echt oude foto's.

Basil Fawlty | 30-04-23 | 00:11

@Basil Fawlty | 30-04-23 | 00:09:

One day, or today for that matter:

Oh, (you’re) Germanite! I’m sorry, I thought there was something wrong with you.”

Lol

Milton_Styx | 30-04-23 | 00:27
▼ 14 antwoorden verborgen

Oorsprong van m'n familie ligt in dorpje in de buurt van Teutoburgerwoud. Kan zomaar dat mijn verre voorvader heeft meegedaan aan het daar in de pan hakken van Romeinen wat het einde inluidde van het Romeinse rijk. Krijg ik nu een onderscheiding?

Cornelis12 | 29-04-23 | 22:49 | 4

De Romeinen hebben anders behoorlijk wraak genomen en vervolgens nog n paar eeuwen van hun rijk kunnen genieten. Maar n kniesoor die daar op let.

Brabantse Leeuw | 29-04-23 | 23:03

@Brabantse Leeuw | 29-04-23 | 23:03: Precies. Onder imperator Augustus werden die Teutonen compleet verslagen en ze smeekten om vrede.

wijsvinger | 29-04-23 | 23:25

U mag meebetalen aan de herstelbetalingen aan de Italianen middels de diverse EU projectjes!

Kartelmaster2000 | 30-04-23 | 05:18
▼ 1 antwoord verborgen

Toch, die Duitsers hebben wel wat. Mss ook wel eens tijd om uit de kast te komen als cryptonassi.
youtu.be/yLHGTJjHXLo

Ichneumonidae | 29-04-23 | 22:49

Dit verhaal doet me denken aan het "spaghetti monster" religie.
Alleen dat verhaal had iets meer humor.
Dit is wel een heel eng clubje.

Het Licht | 29-04-23 | 22:44 | 1

Spaghetti monster was al in 2009 niet meer grappig

Kartelmaster2000 | 30-04-23 | 05:19

Die arme voorouders van ons ( 2000 jaren in tijd gescheiden van de nazi-periode)
Door de nazi’s er bij de haren bij gesleept en voor het karretje gespannen.Het leven destijds viel al niet mee en nu ook nog na al die jaren een bezoedelde naam.

Ambiorix | 29-04-23 | 22:44

Retorische vraag:

Is dit een eng clubje die kansen ruikt in sociaal geopolitieke tijden ??

AldNuut | 29-04-23 | 22:38 | 4

Ik ook niet.

RickyLaRue | 29-04-23 | 22:43

Is dit een eng clubje die kansen ruikt in sociaal geopolitieke tijden ??

Ichneumonidae | 29-04-23 | 22:44
▼ 1 antwoord verborgen

Gekken heb je natuurlijk overal (de meeste buren die ik heb, maar goed, daar heb ik na aanschaf van een samoeraizwaard niet zo veel last meer van), maar je zou je wel kunnen afvragen wat mensen er toe beweegt om zich met dit soort dingen bezig te houden.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 22:38

Het kan in mij liggen, maar ik dacht dat Friezen zich meer associëren met Frisii dan met Duitsers.

Piet Politiek | 29-04-23 | 22:38 | 1

De ouderwetse Frisii en de friezen die na 400 na christus zich in Friesland hebben gevestigd hebben geen genetische band. Zijn verschillende volken.

Binnenbaan | 30-04-23 | 00:08

Ah ja, wat leuk de Germanen. Iedereen die wel eens in Friesland is geweest zegt al snel "ik weet het niet zo". Friesland is een beetje zoals een maagd neuken. Op afstand in je fantasie lijkt het geweldig te zijn maar als je er eenmaal in komt valt het zwaar tegen.

Ik dacht trouwens dat die vage new-age types hippies waren. Ben ik toch maar goed bedot. Ze hebben meer gemeen met nazi's die ook zo lekker spiritueel waren. Of zijn er nog mensen die dachten dat een swastika toeval was?

KingOfTheLoonyBin | 29-04-23 | 22:31 | 3

Haha. Mooi man.
Groetjes uit Friesland.

RickyLaRue | 29-04-23 | 22:40

@Après toi | 29-04-23 | 23:19:
Nee.

RickyLaRue | 29-04-23 | 23:35

Forumland 2.0?

hoevenpe | 29-04-23 | 22:30

Is dit het café eigenlijk?

Want ik zit mij de hele dag al ergens over te verwonderen, zou graag iemands mening willen hebben.

GKJP | 29-04-23 | 22:27 | 14

't Was een vraag, maar volgens mij was de strekking niet helemaal duidelijk. Ik heb geen motor, al helemaal geen Suzuki, maar als van een motor 5 miljoen reparatiehandleidingen zouden zijn verkocht, moet je dat dan vol trots op diezelfde handleiding zetten? Dat was eigenlijk de 'vraag'.

Motoren die ik heb gehad, MZ 250 trophy, Suzuki 125 crosser (dus wel een Suzuki), Yamaha 250 crosser, luchtgekoeld en veel feller heb ik ze niet meegemaakt, Moto Guzzi 650, Triumph Trident T150T, en mijn brommer uit mijn jeugd was strikt gezien ook een motor.

Blij dat ik mijn rijbewijs nooit heb gehaald, anders had ik hier geen nutteloze plempsels neer kunnen zetten.

GKJP | 29-04-23 | 23:31

@GKJP | 29-04-23 | 23:31: Als die Suzuki uit de jaren 80 komt kan het zijn dat grappige Japanner het wel als tekst op de handleiding heeft gezet. Was toen een dingetje, zoals McD, over "80 million served".

Zalwelweer | 29-04-23 | 23:42

@GKJP | 29-04-23 | 23:31: Mijn broer noemde zijn zijn Suzuki vol trots vaak een zoek-schroef-ie. Ik denk dat dat de lading wel dekt.

sir Ockels | 29-04-23 | 23:47
▼ 11 antwoorden verborgen

Rare jongens (m/v/x), die Friezen.

RickyLaRue | 29-04-23 | 22:22

't Is vrij simpel
Vogel in het beeldmerk?
Uitlachen.
Eruit schoppen als ze vervelend worden.

Dixit mijn opa Mus.
Hij wist dingen.

Kapitein Sjaak Mus | 29-04-23 | 22:22 | 4

Hmm, vogel in het beeldmerk, eruit schoppen en dan zelf als 'Mus' door het leven gaan.
Ik wist dat je het zwaar had Kapitein, maar nu wel ff als de donder met je veerboot naar Schiermonnikoog ja!

Ichneumonidae | 29-04-23 | 22:43

oei..
Mussert begint ook met Mus

AldNuut | 29-04-23 | 23:22

Een musje mag wel. Die zijn schattig.

MickeyGouda | 30-04-23 | 08:40
▼ 1 antwoord verborgen

Als Europeaan val ik als mens onder de paraplu van de Germanen en hoor bij het inheemse volk Germanen? Antropologisch tot de Kaukasische bevolking.

drs.Nee | 29-04-23 | 22:21 | 1

U heeft een vierkant hoofd?

Ruler | 29-04-23 | 23:02

"Born Ready" - wtf is dat voor Engels . Als je zo je kinderen gaat thuis opvoeden hou k mn hart vast, mevr. Bloem.

chicago river | 29-04-23 | 22:17

Een volk dat een vluchtheuvel een uutnaaibultsje noemt verdient een eigen samenleving.

Albert61 | 29-04-23 | 22:16

Ook in Gelderland loopt er een zeer gevaarlijke en gewelddadige groep rond die zich wil afscheiden:

m.youtube.com/watch?v=1bBQ36eMTGI

BobDobalina | 29-04-23 | 22:15

“Vrijheid bereik je niet door muren te bouwen,
vrijheid bereik je door deuren te openen”

Duwbak_Linda | 29-04-23 | 22:15 | 3

Klopt ja. Een goede buur is ook beter dan een verre vriend.
Daarnaast, niet onbelangrijk: De morgenstond heeft goud in haar mond. Of zijn mond, daar wil ik af zijn.
Verder valt de appel niet ver van de boom en oost west thuis best. Een stijve lul in de ochtend... uhh... die ben ik ff kwijt, sorry.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 22:19

Of deze beweging een succes gaat worden, hangt van maar één dubbele vraag af.

Hebben de Germaniten
een eigen brouwerij
en
hoe smaakt dat bier?

Milton_Styx | 29-04-23 | 22:14 | 9

@AldNuut | 29-04-23 | 23:21:

Alleen dan, en slechts na, zichtbaar betoonde vaardigheid in iets met rond palen staan bij een riool met grondbewerkingsapparatuur in de aanslag.

Milton_Styx | 29-04-23 | 23:47

@Milton_Styx | 29-04-23 | 23:47:

'HALT STEHEN BLEIBEN, MEIN KEUIL'

Het wachten is nu op het legendarische boek van de Germanitische leider

"Mein Keul'

AldNuut | 30-04-23 | 09:12
▼ 6 antwoorden verborgen

Fryslan boppe!

klaas24 | 29-04-23 | 22:14

Liever zo'n Bloem dan die allesverkopende EU.
Al mijn voorvaderen waren fout in de oorlog (zaten in het verzet of zo), vandaar mijn commentaar.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 22:13

Anne-Marie Bloem gaat idd nog een hoop avonturen beleven (haar wensen, haar woorden).
Pas goed op Anne Marie Bloem, in die cult sektes waarin je gaat wonen

chicago river | 29-04-23 | 22:12

Wacht even, ik roer even in mij aura * fluit naar mijn totem-dier. En ja, dat is soms zoo moeilijk hé? Dat momentje pakken. Goh, kind. Ja toe maar. Het mag. Ook leggings mag weer

horsteknots | 29-04-23 | 22:10

Kan ik als geboren West-Fries mw Bloem de provincie uitzetten in plaats van een bezetter haar gang te laten gaan?

TheseDays00 | 29-04-23 | 22:09 | 1

Voor je het weet hakken dat soort types je heilige boom om, want blad overal.

Duwbak_Linda | 29-04-23 | 22:11

Ik krijg meteen een waarschuwing om niet verder te gaan als ik op de link klikt.

Osdorpertje | 29-04-23 | 23:07

Is dit hetzelfde als een soevereine burger worden?
Dat je nooit meer boetes of belasting hoeft te betalen?
En dat je aanspraak mag maken op de trust die de staat bij jouw geboorte heeft opgericht en al het geld wat daar in zit?

Osdorpertje | 29-04-23 | 22:08 | 1

Hahah oja die onzin, prachtig. Van het vruchtwater afkomstige zeemannen en vrouwen.

Baksteenbakker | 29-04-23 | 22:57

Die anti-terreur actie tegen het groepje zgn. Reichsburger was een lachertje.
Dat groepje was op generlei wijze ook maar in staat om een zgn. coup te plegen.

ChalinaRosa | 29-04-23 | 22:08

Kan iemand even de economische betekenis van Friesland voor Nederland schetsen, zodat ik weet of ik voor of tegen afscheiding ben?

skoftig | 29-04-23 | 22:07 | 3

Duisenberg was wel een Fries belangrijk voor de economie.

Hadena | 29-04-23 | 22:09

Er lopen daar koeien rond, en van de melk van die koeien maken ze Goudse kaas.
Goudse kaas is geen beschermde naam voor een streekproduct maar meer een manier waarop kaas wordt gemaakt.
En de Elfstedentocht natuurlijk.

Osdorpertje | 29-04-23 | 22:11

Freiske mittebjorgers, trap er neit eyn. Iet sinne rjochts rjeadiekale kjellekjupjes. Moar niet alje kjellekjupjes sinne njeaazeis hoar!

Kaal-dik-en-lelijk | 29-04-23 | 22:07 | 1

'n bytsje stânfrys, hat wol wat mer ferstan dan brune learses oan te lutsen..

AldNuut | 29-04-23 | 22:20

Zielig voor die kinderen. Ik ken ook iemand die aan home-schooling doet. (En geeft zang(schreeuw)therapie om jezelf te ontdekken...). Ze behandelen iets als het kan nd er zin is n heeft. Loopt dus enorm achter, maar ja, wie doet er wat aan?

Hadena | 29-04-23 | 22:05 | 6

Home-schooling was de perfecte oplossing voor onze zoon die op school onhandelbaar werd van verveling , twee keer een klas overslaan mocht niet baten .. thuis les gegeven en op eigen houtje staats examen en hup door naar de uitdaging van het WO. Ieder nadeel heeft zijn voordeel;)

Smoelensmid | 29-04-23 | 22:46

@Hadena | 29-04-23 | 23:11: Nou, indirect uit de overtuiging dat het beter voor het leven van min zoon zou zijn.. op de reguliere middelbare school was hij onherroepelik vastgelopen. we hebben er 5 inclusief een Belgisch internaat geprobeerd , het was een overtuigede nood ingreep ;)

Smoelensmid | 29-04-23 | 23:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Geïnspireerd door het Gelders Volksleger?

Zaadstaaf | 29-04-23 | 22:05 | 1

Die blijft legendarisch.

Après toi | 29-04-23 | 22:40

Als ze nog een Herman Goering look-a-like zoeken hou ik me aanbevolen. Klein pruikje en een kek Hugo Boss uniform en ik kom er mee weg.

Kaal-dik-en-lelijk | 29-04-23 | 22:02

Morgen zijn we allemaal inheemsen.

Duwbak_Linda | 29-04-23 | 22:02

Frysk bloed tsjoch op! Wol no ris brûze en siede,
En bûnzje troch ús ieren om!
Flean op! Wy sjonge it bêste lân fan d'ierde,
It Fryske lân fol eare en rom.

goedverstaander | 29-04-23 | 22:02

Dit zijn dezelfde mensen die bij elk slavernij excuus nieuwsbericht altijd roepen "en wanneer bieden ze vanuit Rome hun excuses aan voor het leed dat de Romeinen mijn Cananefatische voorouders hebben aangedaan?"

Quantum Suicide | 29-04-23 | 22:01 | 1

En niet geheel onterecht. Wat hebben negers meer te claimen dan blanken? Er is altijd wel iets te vinden waar je voorouders last van hadden maar jij beslist niet en waarvoor je toch doekoe wilt zien.

Bakkeleures | 29-04-23 | 23:49

"Ga 'ik' dit doen?".

"Mijn leven, mijn lessen, mijn proces.".

Ik, mijn, mijn, mijn.

Dat omschrijft zo ongeveer mevrouw Bloem wel.

GKJP | 29-04-23 | 22:01 | 5

Oh nu lees k het pas. Wel apart dat mevr. Bloem, ondanks haar "Germaniten" nogal in Anglisicmen schrijven doet.

chicago river | 29-04-23 | 22:04

@chicago river | 29-04-23 | 22:04:
Anglicismen, that is.

chicago river | 29-04-23 | 22:07

@chicago river | 29-04-23 | 22:07:

*biertje aanreikt*.

GKJP | 29-04-23 | 22:16
▼ 2 antwoorden verborgen

Wij zijn nog steeds trots op de Slag bij Warns.

Après toi | 29-04-23 | 21:54

Mmm, het overdenken waard. Wel een zweempje "ein volk, ein ...".

schijtzat | 29-04-23 | 21:54 | 1

Excuses had Bloem haar verhaal nog niet gezien. Holistisch, dus...

schijtzat | 29-04-23 | 21:57

Een tegel in runen schrijven, hoe doe je dat?

HaaiBaai | 29-04-23 | 21:54 | 1

[_>//^+22^

meneer Q | 30-04-23 | 08:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl