Nu doen ook de horeca-watjes HUILIE HUILIE
rubber tegels in de keuken wanneer
Etenstijd. Daarom van ons, voor iedereen die een carrière in het hotel-restaurantwezen ambieert. Twintig minuten fulminerende monsterkok Gordon Ramsey, omdat het personeel staat te fukken, te prutsen, te klootviolen, te falen en verbrand paard serveert. EN DAN KRIJG JE ONGEZIEN OP JE TIEFUSFLIKKER van Mijnheer Ramsey, want daarna doe je het wel goed - welkom in de echte wereld. Harde Werksfeer in de keuken, schrijft uitgerekend de NOS (bekend van porno op de dienstschermen, TreiterTom Egbers en Catherine Keyl uitlachen - echt waar). Ja wat denken jullie dan? Dat je een constructief foeigesprekje krijgt als je een ribeye van 88 euro hebt gecremeerd? En als u de horeca niet trekt, dan ga je maar lekker het leger in. Succes met de leven!
Reaguursels
InloggenHeerlijk verfrissend weer.....Dank.
Ken wel meer chefkoks die soms nogal tekeer konden gaan, en nu waarschijnlijk nog doen. Aan slappe happen heb je niets als je 2500 gasten binnen heb zitten met al dan niet ster allures.
Ik werkte een tijdje in dat soort gelegenheden, ruim 20 jaar geleden, maar heb mensen huilend het veld zien ruimen.
Ik stuurde ook weleens mensen weg. Na een half uur heb je wel door dat het uitzendbureau weer eens de verkeerde heeft gestuurd. Dan maar diegene eruit, kostte toen nog drie uur salaris uitbetalen maar irritatie was er mee afgekocht.
Dus dan iedereen maar standje hoger. Tsja, horeca, het kan zoveel relaxter. Als je niet van dat drammige, veeleisende kudtvolk in de tent hebt.
Maar dat je ver onderbetaald wordt en geen toeslagen meer krijgt voor de weekenden en avonddiensten daar hoor ik je niet over.
@Nietgek | 24-04-23 | 02:20: Dan moet je maar een goeie vriend zoeken blijkt het motto tegenwoordig....
En hoe is de leidinggevende Pritt zelf tegen zijn personeel?
Er is er 1 die in de keuken veel beter kan schelden dan Gordon , dat is Lenny "Chef!" Henry.
Gordon Ramsey schrijft zijn eigen teksten.
Briljante serie. Onlangs de DVD box aangeschaft voor slechts negen ekkies.
Loop ff een dagje mee in de steigerbouw. Stelletje puntje enz.
Zeker.. of een daggie opperen met bakstenen of ouderwetse dakpannen... wordt je vanzelf een grote jongen van...
Zeik verhaal over de sissyficering van NL in het algemeen.
Meerdere leraren vroeger meegemaakt die als een gek stonden te schreeuwen/vloeken tegen een leerling. De meeste van die leerlingen zijn later succesvol geworden.
Ja.. en vooral sukkels (voorrr de klas) voor paal zetten.. dat was ook best wel goed..!
Ach nee mensen, er is echt geen gedoe in de keuken dat het personeel er huilie huilie doet, komt door de uien!!
De horeca is inderdaad niet altijd even lief omdat het een hoop stress met zich meebrengt. De gasten (en daar begint het gezeik) komen binnen en worden naar een tafel gebracht die niet helemaal naar hun zin is want het uitzicht is niet wat ze verwachten uit de folder), dus andere tafel vlug indekken want ze willen snel zitten en eten. Dat wordt afgereageerd op de keuken die extra hun best moeten doen om het die mensen toch nog naar de zin te maken. De bestelling wordt opgenomen (en natuurlijk zit daar weer zo'n kloothommel bij die lactose-intolerant is dus iedereen begint met het schoonmaken van de werkplek, nieuwe snijplanken en messen etc) leuk en niet te moeilijk menu uitgekozen dus dat valt mee maar dan begint het gevecht om de wijn, iedereen proeven (niemand heeft er verstand van) dus allemaal verschillende wijnen in glas ipv een fles. Bediening weer over de emmer want welk glas heeft welke wijn, en de keuken krijgt dat ook te horen op niet te aardige toon. Na het hoofdgerecht het nagerecht, wil die lijpo met zijn lactose-intolerantie een Irisch coffee na, (kan maar dan zonder slagroom), dus alles wordt geserveerd, vraagt die lijpo waarom er geen slagroom op zijn koffie zit? Maar u was toch lactose-intolerant? Ja, maar zo erg is het niet zegt hij dan, maar daarom krijg je geen fooi. En dan zijn de rapen helemaal gaar, gescheld in de keuken, gescheld in de pantry en die mafkees heeft niet door dat het een lul is.
Ja, er wordt heel veel gescholden in de horeca, het is een schijtsalaris waar je voor gaat werken, en je doet het allemaal omdat je het leuk vind mensen het naar de zin te maken inde hoop wat fooi te krijgen om je tekorten van salaris aan te vullen.
En nog steeds zijn er mensen die zeggen dat iedereen inde horeca zijn zakken vult, maar dat is er meestal maar een, en dat is de verhuurder van het pand. Ik heb heel veel respect voor die mensen die mij mijn bier en eten brengen en geef royaal fooi omdat ik weet hoe kut het is daar te werken. Maar na het werk allemaal een leuk drankje doen, de kliekjes van de dag opmaken en even stoom afblazen en meestal ook nog sorry zeggen maakt het toch wel leuk om te doen, je kan er alleen niet van rondkomen.
Irish Coffee? Gasten met allemaal verschillende wijn? Bier? Mmm, dat klinkt niet als een Michelin-restaurant.
Als het kut is om er te werken moet je er weg gaan. De horeca in Nederland is toch al om te huilen. Kwalitatief en kwantitatief. Vooral die pretentieuze zaken die zich Bistro noemen.
Dit is waar de Woke-ideologie uiteindelijk toe leidt, dat in elke hoek van de samenleving systematisch gezocht gaat worden naar toxiciteit. En wanneer is de houding van iemand, wanneer is een situatie toxisch? Als die door degene die zich, zoals dat dezer dagen heet, 'niet veilig voelt' zls zodanig wordt ervaren. Dat lijkt als twee druppels water op de gelovige die vindt dat hij of zijn geloof door de ander beledigd voelt.
Het zich beledigd voelen, het zich niet veilig voelen, het zich onheus bejegend voelen, het is "in the eye of the beholder" en bijna nooit van buitenaf objectief vast te stellen, laat staan te meten. Wat de één van zich af laat glijden laat bij de ander diepe wonden na, en wat in de ene situatie normaal is, is in de andere onacceptabel.
Kortom, we bevinden ons in grijs gebied, waarin etiquette, fatsoen, taboe, gedragsregels,normen- en waardenstelsels werkzaam zijn, schuiven, over elkaar heen liggen, met elkaar botsen.
Woke duikt doelbewust op dat grijze gebied, poogt alle grenzen van fatsoen te verleggen met een eigen taal, maar vooral door de bewijslast volledig te verleggen naar hoe het vermeende slachtoffer zich voelt, wat dat vermeende slachtoffer ondergaat, hoe dat vermeende slachtoffer een en ander beleeft. Dat leidt op den duur tot de neiging om elke context waarbinnen men zich niet lekker, niet senang voelt te zien als bedreigend en daarmee als oorzaak van het niet-welbevinden, de neiging dus om bij elk ongemak zich slachtoffer te voelen en te zoeken naar een agressor, een dader, of zelfs tot een hele roedel van daders.
Daar zijn we nu, in een samenleving waarin je enkel nog maar hoeft te roepen dat je ergens een slachtoffer van bent, omdat je inmiddels geleerd hebt dat er hele horden zijn die er een verdienmodel van hebben gemaakt om via gevoelige antennes dat soort signalen op te vangen en te vertalen naar onrecht.
Ondertussen verdrinken degenen die werkelijk slachtoffer zijn in het moeras dat aan het ontstaan is, een poel waar iedereen in springt die heeft geleerd dat klagen en zeuren werkelijk loont.
www.youtube.com/watch?v=vuuTS_WNw5w
Ik denk dat al die geprivilegieerde mensen maar eens moeten leren om zwijgend lauwe, half rauwe gerechten te eten. Dat vreselijke geschreeuw doe je je mensen toch niet aan?
Met een warm keukentafelgesprek met respect voor iedereen is ook veel op te lossen.
Bovendien zijn er landen waar men helemaal niets te eten heeft, overal gaat wel eens iets mis, en Rome is ook niet in een dag gebouwd.
Ik schreeuw altijd tegen mijn vrouw. Ze kan trouwens wel lekker koken!
Is ze een beetje doof?
Geen idee..
Hahaha, Gino D'acampo is gepakt met wiet toe ze afleveringen aan het filmen waren van Gordon, Gino and Fred's roadtrip. Zal ook wel veel gecoked worden.... Leuke serie trouwens.
www.dailymotion.com/video/x8geous
Hele leuke serie. Ik vond overigens het seizoen in Griekenland wel een stuk minder.
Je laat je zoals in dat laatste filmpje toch niet verrot schelden door zo'n clown omdat hij een paar medailles op zijn jasje draagt.
Eh ja, dat deed je wel. De reden is dat als dienstplichtige je niets liever wilt dan op vrijdagmiddag naar huis gaan. Je wilde geen vijf minuten langer op de kazerne blijven dan nodig. Sergeanten wisten dat donders goed en als je niet niet deed wat ze zeiden lieten ze je gewoon op vrijdagmiddag een paar uurtjes langer blijven.
Ja, de krijgstucht was van toepassing, dan hou je brutale bek wel als ze schreeuwen anders ga je achter de wacht in het weekend als je pech hebt. Was alleen tijdens de algemene opleiding.
Gewoon als ouwe NATOpeuk. Toen we als Westen geen proxy shit nodig hadden. Lekker beuken op de Duitse Laagvlakte. En dan de strategische shit verplaatsen. Dat klopt gewoon niet. Ik weet nog: de joint strike fighter. die beslist niet meer zo mag heten.
Namens de infanterie: waar blijft mijn luchtsteun?
#Srenebrica #Boordkanon
Ik ga binnenkort een lezing verzorgen voor jonge medewerkers van een venture capitalist over mijn traject als patiënt. Ik ben vooraf gewaarschuwd dat de sneeuwvlokjes niet zo goed tegen medische verhalen kunnen… die gasten kunnen de borst(jes) nat maken.
If you can't stand the heat, stay out of the kitchen.
If you can't stand the smell, toch?
@funda | 23-04-23 | 19:47: heat
@funda | 23-04-23 | 19:47: Nee, dat geldt voor het toilet.
Kan iemand me helpen, ik zoek de poster met thema "Nederland is vol" uit de jaren 50-60 die oproept te emigreren, met bloempot als metafoor. Zoeken met Google en chatgpt geeft geen resultaat. Bedankt!
Sorry helaas niet. Maar ik kan wel bevestigen dat ik de laatste tijd ook steeds meer ruzie met de Google zoekmachine heb. Tien jaar terug kreeg ik keurig een lijst van webpagina's waarin mijn zoekwoorden stonden. Tegenwoordig krijg ik heel andere suggesties voorgeschoteld die vaak niet in de buurt liggen van wat ik wilde zoeken! A.I lijkt de nieuwe bitch ; ik weet wel wat jij wilt weten. Niet dus, heel frustrerend!
@Cunucu | 23-04-23 | 19:44: laatst kreeg ik zowaar info over een nacht in Parijs in een hotel van een bekende keten terwijl ik alleen maar een filmklassieker zocht
Ik vind veel andere promotiematerialen uit de jaren vijftig, maar niet die bloempotposter. Wel weer een artikel waarin Juliana oproept om te vertrekken.
Probeer eens die filmpjes uit het midden oosten te vinden op de dag van 9/11, ze staan nog op mijn netvlies, internet daarintegen...
“Only bulls and faggots come from Texas and you don't look much like a bull to me, so that kinda narrows it down. Do you suck dicks? No? I would bet you can suck a pingpong ball through a gardenhose”.
Steers and queers, and since you got no horns…
En het is allemaal, ja allemaal show. Alles is gepland en doorgesproken. Anders toch knap dat de cameraman er telkens net op tijd bij is als Ramsay gaat tieren.
Sterk argument, over een show waarin Gordon Ramsey gevolgd wordt door een filmploeg.
Een hapje vlees voor € 88,00? Ik zeg Heerlijk, Heerlijk.
Die sergeant blaft harder dan mijn labrador.
Over koks in het leger. Als motorordonnans namen mijn collega's en ik wel eens wat van de visboer mee tijdens een ritje. Dan gingen we gewoon in de mess zitten met die haringen en palingen, terwijl anderen aan de boerenkool stamppot zaten. Steevast wilde altijd wel een paar lui weten waar dat vandaan kwam. "Nou, van die koks daar natuurlijk. Je moet het wel even vriendelijk vragen."
Dat is wel een paar keer uitgelopen op flinke relletjes.
Lol
Deze rubberenstoeptegelmentaliteit stopt pas als de Russen de grens overgaan.
Geloof je het zelf? Ze (millenials) zitten nog eerder in een roeiboot naar Engeland dan Alexander.
Where is the lamb sauce?!?!
Ik moet wel lachen om de hetze rond Minister Wiersma, die zijn ambtenaren uitkafferde. Wat hij stond te schuimbekken, van mij had er een tandje bij gemogen.
Ik zie gelukkig weinig ambtenaren, anders zou ik ze zelf ook liefst de hele dag uitkafferen.
Hartman is tien keer beter dan die vetsmelter Ramsay, maar hoor ik 'm nou nigger zeggen? Dat ze dat nog niet weggebliept hebben. Opmerkelijk.
Want? Dan zou het gemiddelde rap-liedje alleen maar uit wegbliebjes bestaan?
@Geen01 | 23-04-23 | 19:29:
Niet iedereen mag het zeggen, schijnt van je dna af te hangen.
Vandaag lekker pulled chicken gemaakt. Poep simpel.
Chickie uit elkaar getrokken?
Kijk nooit naar deze lul. Lelluke Brit. En door!
De hamburger die Gordon Ramsey voor zijn tienmiljoenste abonnee deed . Die was verbrand. Daar kan ik slecht over uit. Al je sterren voor de happy few. Lekker eten is wel te basaal.. Nog los van al die liefde door de maag.
Dat je een fatsoenlijke gehaktbal kunt maken. Sta je daar aan de toog. Liefde, hoe dan? Geef mij wat halfomhalf en wat ei en broodkruim..
Gooi gehaktballen, geen handgranaten.
Carbonara klaarmaken kan Gordon ook al niet. Hij mag Italië niet meer in komen.
@Deflatiemonster | 23-04-23 | 19:13:
Zou Martin het wel hebben gemogen?
youtu.be/W-FswQtSTlQ
@Deflatiemonster | 23-04-23 | 19:13: Dat was volgens mij die andere chef. Die drie op avontuur. Dat was leuk om te zien.
Wat mij om mijn oma deed denken en Joop Braakhekke: is dat een wentelteefje? Mijn moeders moeder. Ze had haar momenten.
Bruls knikt instemmend.
Ik ben vandaag niet tevreden over mijn eigen kookprestaties en betrap mijzelf erop dat ik mijzelf er af en toe flink van langs geef. Waar kan ik mij vervoegen voor geestelijke ondersteuning?
Karmasutrabeurs?
Wat dacht je van geestelijke ondersteuning voor je man? Die kan in dit geval nooit het goede doen.
- Tja, Mickey, dit is eigenlijk niet te eten, zal ik maar naar de chinees gaan?
- Dit is niet je beste prak Mickey, maar ik denk dat ik het best binnen kan houden.
Hoe dan ook, hij is het bokkie. ;)
@Andersdenkend | 23-04-23 | 18:47:
Gna. Wonder boven wonder valt mijn risotto in goede aarde en rolt mijn man er doorheen. Ik bewaar dat advies van Geil Kippetje dus maar voor een volgende gelegenheid.
Bij EenzameSchizofreen?
Kunnen de sneeuwvlokjes niet tegen een beetje geschreeuw? Die hele generatie sneeuwvlokjes hebben ook zulke tere zieltjes. Jammer dat ze zo'n groot ego hebben, dat gecombineerd met een opvoeding waarin ze de tiefus zijn verwend en voila, je hebt een generatie waarin niemand de top zal bereiken. Middelmatigheid troef. Mekkeren, zeuren, jammeren en zeiken. Het is echt te hopen voor ze dat niet de pleuris hier uitbreekt en de dienstplicht weer actief wordt. Anno 2023. Sergeant: "DO YOU SUCK DICKS?" Dienstplichtigen: YES SIR! Sergeant: I'LL BET YOU CAN SUCK A GOLFBAL THROUGH A GARDENHOSE!
2 redenen om zoals Gordon / Hartman te keer te gaan. 1) Leiderschap afdwingen en 2) een team smeden. Het eerste werkt niet, het tweede is alleen in bijzondere omstandigheden nuttig, zoals in het leger waar je teams moet smeden. In normale omgevingen (ook keukens) smeed je geen teams, je bouwt ze.
Come and get some, in Martika’s kitchen baby. youtu.be/D2ZATAGfxrg
Nice
En niemand die die Arthur even kan laten zien hoe je een meloen normaal schoonmaakt. Dan heb je wel kut collega's, inderdaad.
Wat een onzin. Als je je bedrijf dan wel keuken niet goed kan runnen zonder te schelden en tieren ben je gewoon een loser. Er is een verschil tussen streng zijn en mensen dagelijks de huid vol schelden.
Dit! Van de omhoog gevallen koks in een achteraf bistrootje die denken Ramsey te zijn. Doei! Andere sectoren verdienen beter.
Dus sommige werkgevers zijn kudt, maar anderen zijn best prima?
Top reportage weer van de NOS.
De NOS heeft dat intern al ruimschoots onderzocht bij de Sportafdeling.
Hoe erg moet het dan wel niet zijn als je kok in het leger bent? ( Valt volgens mij wel mee.)
Dan ben je de grootste vriend van iedere soldaat kan ik je uit betrouwbare bron vertellen. Ik maakte je eten klaar he.
Zag toevallig gisteren een leuke docu precies daarover, zag er prima uit:
youtu.be/yLGRkxbMh9o
Verse, zelf gesneden andijvie met nieuwe oogst Malta’s, balletje rundergehakt, komkommertje erbij.
M’n vrouw een complimentje gegeven ipv een grote bek.
Maar da’s geen garantie voor morgen natuurlijk.
De bedoeling was aardbeien met slagroom, maar m’n dochter had deze vanmorgen al in de shake lopen shaken.
Gordon Ramsey vin’k eigenlijk een lul.
Herinnert u zich deze nog : nl.m.wikipedia.org/wiki/Chef!
Toen maakte de BBC nog echt kwaliteit.
www.facebook.com/BritBoxUS/videos/don...
Heb ze allemaal nog op harddisk, briljant.
Lenny Henry zat nu in de Rings of Power-flop als bejaarde hobbit - drama voor hem.
Een leven in de keuken is niet de makkelijkste keuze die je kan maken. Als je al het talent hebt om ver te komen, dan nog zal je zeker een flinke laag eelt op je ziel moeten hebben om het tot sterren kok te schoppen.
youtu.be/p1X11aLACso Boiling Point was veel erger.
Lang verhaal kort: we zullen voortaan langer op ons vreten moeten wachten omdat de chefkoks op eieren moeten lopen omdat de sneeuwvlok knechtjes te tere zieltjes hebben.
Komt omdat het i.p.v. werkgevers, werknemers tijd is geworden. Vroeger kon de werkgever je verrot schelden omdat er voor jouw 10 anderen klaar stonden.
Die tijd is nu geweest en ik denk dat het ook niet verkeerd is dat een werkgever weer eens even tot 10 moet tellen.
Koken is gewoon het recept volgen.
Vervolgens opgevreten in 10 minuten.
Hoeveel mensen zouden er eigenlijk naar dit programma kijken in Afrika....?
Architectuur is gewoon gebouwtjes tekenen.
Programmeren is een kwestie van de juiste sequentie, selectie en iteratie.
Ambtenaar zijn is een kwestie van uit het juiste raam kijken (window of opportunity).
@Keutels | 23-04-23 | 18:30: links voor, beste raam in mijn ervaring!
Haha recept volgen. Dat is eten bereiden.
Als je naar dat laatste filmpje kijkt, met al die beepjes en weggehaalde ondertiteling, kun je je serieus afvragen waarom YT nog bestaat.
Wat een zeikerTs.
Een van de vele klassiekers, met nadruk op een van de vele '... it looks to me like the best part of you ran down the crack in your mama's ass and ended up as a brown stain on the mattress ...'.
Oh you faggots: coffeeordie.com/mre/
Of je wordt minister, van de VVD.
In mijn keuken in de horeca staan alleen vetpannen voor de vrijmibo hapjes.
De ‘keuken’ is waar jongens mannen worden.
Gadver
@prutsclown | 23-04-23 | 18:16: Helemaal niet: youtu.be/D2ZATAGfxrg
De keuken, dat is toch wat voor vrouwen?
REAGEER OOK