achtergrond

Geenstijl

Terugkijken: 24 miljard euro speelgoed voor stupide stikstofbeleid, terwijl autorijden, vliegen en eigen risico in de zorg duurder worden

Alles duurder, niks goedkoper maar ook steeds meer weggegooid geld

BPM op nieuwe auto's verdubbelen, plus tien cent per liter er bij voor brandstof en rekeningrijden vanaf 2030 (ook voor Teslasnobs). Kaartjes voor het OV omhoog. Vliegbelasting richting zaligmakend zonnetje verdrievoudigen. En het eigen risico in de zorg 100 euro omhoog. Je kan het zo gek niet bedenken, of dit kabinet komt het met de pet in de hand nederig vragen van u stelen onder een barrage van verwijten over het klimaat, dat door uw gedrag naar de klote gaat. En dat terwijl dit kabinet al gevallen is over de eigen stikstofdoelen, maar simpelweg weigert op te tiefen. Luister dan, hierboven, hoe die vreselijk prutsers vierentwintig komma drie miljard euro aan stikstof willen uitgeven, zonder te weten waarom, hoe, aan wie en met welk doel. Enerzijds heb je dan Pieter 'Laatste Strohalm' Omtzigt die kan helpen om het gevoel vast te houden dat u echt niet gek bent. Anderzijds denken we: het AIVD Jaarverslag van vólgend jaar gaat een verzoveelvoudiging laten zien van mensen die denken dat het land gegijzeld wordt door een Kwaadaardige Elite. Fijne dag verder!

Mark Rutte in een Rattenvall-reclame

Nederland zet grote stappen in de energietransitie. Zo pakken we klimaatverandering aan, zorgen we voor zekere en betaalbare energie én versterken we onze economie. Op de Rotterdamse Maasvlakte zag ik hoe vol energie wordt gewerkt aan deze transitie.

284
Reply

Lol. D66 verkiest het pluche boven het klimaat

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.