Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Twee maten...

Funshoppen in het Europese juridische Oerwoud.

Terwijl politieke sponsoring, gelobby en vriendjespolitiek van het Haagse zakenleven in een strafproces tegen Richard de Mos wordt verheven tot ambtelijke omkoping, vliegt het halve kabinet naar Davos om te praten met het internationale zakenleven. Als je kijkt waar afgezwaaide politici terechtkomen, is dat ook een sollicitatietraject. Dit is geen belangenverstrengeling, dit is een orgie.

Hoogleraar Wim Voermans vond de communicatie tussen Richard de Mos en wat pandjesbazen te innig. Ik ben benieuwd wat hij bijvoorbeeld vindt van de sms’jes van Hugo de Jonge in de mondkapjesaffaire. (PDF). Ik snap dat hij niets kan vinden van de sms’jes van Mark Rutte of de rest van het ministerie van Algemene Zaken, want niemand kan die documenten vinden.

Dat burgemeester Krikke geen nachtvergunningen wilde afgeven wegens een gebrek aan politiecapaciteit, laat zien dat we niet meer 's nachts bijvoorbeeld een huwelijk mogen vieren, omdat op straat criminelen regeren. Uiteindelijk boog Krikke toen haar eigen positie wankelde vanwege vreugdevuren. Chantage en omkoping is geen incident, maar gangbare achterkamertjespolitiek.

Ik zou graag willen weten hoeveel Nederlandse bewindspersonen zonder zonden zijn. Welke bewindspersoon zou je jarenlang kunnen tappen, observeren en een dossier van 15.000 pagina's kunnen opbouwen, zonder vergelijkbare modder te vinden? Als we alleen foutloze, capabele personen gaan zoeken, zullen we niemand vinden om de eerste steen te werpen.

De Kamer kan het kabinet niet controleren, want na maanden voorkoken in ministeries, krijgen Kamerleden hun stukken pas 24 uur voor het debat, een dag na de media. Dat is elke keer weer een belediging voor de democratie. Duizenden ambtenaren nemen alle tijd, een Kamerlid zal er alleen nog doorheen kunnen bladeren. Er is geen nieuwswaarde meer, dus wordt hun niks meer gevraagd.

Het is zeer prettig dat het strafdossier van de rijksrecherche naar Nieuwsuur is gelekt, dan krijgt de kiezer deze trial-by-media ruim voor de indirecte verkiezing van de senaat. Of mag ik m ook? Het blijft toch verwonderlijk dat Geert Wilders zich tweemaal mocht melden in het schavot voor een paar uitspraken, en de gehele kinderopvangtoeslagaffaire niet leidt tot een enkele tenlastelegging.

Dat dossier kent tienduizenden slachtoffers, maar geen daders. Kabinet, Raad van State, de liegende landsadvocaat, kinderrechters en de belastingdienst hebben allemaal hun excuses aangeboden voor stompzinnige naïviteit, ontelbare delicten, kinderroof en de onnodige financiële vernietiging van gezinnen. Het is net madame Ghislaine Maxwell, honderden uitgebuite meisjes, zonder klanten...

Doe als Amerikaans journaliste te kritisch verslag van Davos, en je bagage wordt doorzocht, je wordt bepoteld en langdurig ondervraagd. Het ministerie van Home Land Security had een kruisje achter haar naam gezet. Zonder dagvaarding, vervolging of gerechtelijke uitspraak. Precies dezelfde methode waarmee ouders in Nederland monddood, kinderloos, dakloos en blut werden gemaakt.

Het belang van goede internationale betrekkingen werd onderstreept toen onze landbouwminister Piet Adema bot ving bij de Europese Commissie. Onze boeren zijn nog niet genoeg gehinderd, per 1 maart 2023 worden de teugels nog verder aangetrokken. Onze soevereiniteit is verdwenen, de Europese bureaucraten eisen directe en volledige naleving van sommige verdragen.

Het Dublin-criterium wordt niet gehandhaafd, waardoor ons asielsysteem bezwijkt en ons woningtekort verder oploopt. Een hotel in Tubbergen werd door het rijk gevorderd, maar is nog steeds niet in gebruik genomen als noodopvang. Er moet eerst een stikstofcalculatie komen, bij de gemeente is nog geen bouwvergunning aangevraagd. Blijkbaar is er geen noodsituatie.

De EU heeft ruim anderhalf keer de maximale begrotingstekorten en staatsschulden (PDF & PDF). Terwijl de EU probeert de energievoorziening overeind te houden en het klimaat te redden, sluit Duitsland kerncentrales en sloopt dorpen voor bruinkool. Duitsland ruilt vrolijk de schoonste energie in voor de meest vervuilende, maar voor onze huizen, boeren en asielzoekers is geen stikstofruimte?

Kan iemand mij uitleggen waarom Brussel onze boeren nog achtervolgt tot in het graf? Waarom is de ene regel heilig en de andere een dode letter? Waarom is Nederland een strak aangelijnde puppy, terwijl voor netto-ontvangers de Europese geldkraan wagenwijd openstaat? De beeldvorming bepaalt het politieke momentum, en dat momentum bepaalt welke Europese regels nog gelden.

De 100 grootste melkveebedrijven hebben gemiddeld bijna 500 melkkoeien. Vanaf 250 koeien noemen we dat al een megastal. Dat is een smeuïg stukje framing. Er staat in Qatar een echte boerderij met 25.000 Friese koeien. Dat is pas een megastal. Stikstof is een Nederlands probleem. Koeien worden vertroeteld, want anders komt er te weinig melk uit. God straft onmiddellijk. 

We moeten niet bang zijn voor wat ons kabinet regelt in Davos voor het bedrijfsleven, we moeten bang zijn voor wat ze regelen voor zichzelf. Het liefst sluiten politici internationale verdragen om maximaal te deugen. Jaren later blijkt pas in wat voor strop ze ons gemanoeuvreerd hebben. Boeren bestaan al langer dan ons koninkrijk, maar mogen als eerste het veld ruimen. U als tweede.

Of we gaan elke Europese wet handhaven, of geen.

Reaguursels

Inloggen

@ Feynman en/of Feiten — Twee maten...
Als je een stuk wilt schrijven over feiten en maten, zou het verstandig zijn te controleren of je weet wat bepaalde termen inhouden.

Misschien is de Heer de Mos innig geweest met huisbazen of huisjesmelkers, maar zeker ten aanzien van de stuk niet met pandjesbazen

Paulaner München | 22-01-23 | 06:59
-weggejorist-
DeenaEikelboom | 22-01-23 | 04:18 | 1

Wel een vette truck, de Mos... dikke middelvinger naar die emissiearme theeblaadjes van tegenwoordig. Hulde!

Nederlanddraaitdoor | 22-01-23 | 03:15

Wanneer lekt er nu eens uit wie er tegen De Mos aangifte heeft gedaan. Dat lees je nergens.

Tjemig | 22-01-23 | 00:38

Nexit misschien? Cheers!

Een vrije paling | 22-01-23 | 00:37

Feynman schetst ettelijke situaties waarin er met twee maten wordt gemeten.
Wie zijn die mensen die dat doen?

Mensen die met twee maten meten zijn gewoon matennaaiers: er is altijd iemand anders die benadeeld wordt. Niet gering.

LD69 | 21-01-23 | 23:57

Luister de podcast "o, o, de Mos" eens.

Betrokkenen komen uitgebreid aan het woord en vinden zien er zelf geen enkel probleem in om je het vuur uit de sloffen te lopen op het stadhuis voor je donateurs.

Dat is letterlijk de definitie van corruptie.

Psycho Daddy | 21-01-23 | 23:08 | 1

De volksvertegenwoordiging een afspiegeling van de samenleving?

Squeezelover | 21-01-23 | 23:19

Ik ben blij dat ze hier in Denemarken nog wel zo nu en dan de kont tegen de krib gooien.

Denemarken begint een rechtszaak tegen de EU vanwege wetgeving over een verplicht minimumloon.

Niet omdat de lonen hier zo laag zijn, want die zijn juist vrij hoog, maar omdat men hier vindt dat loononderhandelingen een interne aangelegenheid zijn, en de EU er dus geen inmenging in moet hebben.

Hup Vikingen!

KlazienuutZalk | 21-01-23 | 22:42

De rechter moet nog oordelen, dus enige terughoudendheid is op zijn plaats. Maar wat word ik misselijk van de goedpraterij hier over De Mos. Toegegeven, ik denk dat de man te dom is om daadwerkelijk een gehaaide, corrupte politicus te zijn - maar het wel riekt naar cliëntelisme. Dat dit wordt weggezet als ‘politieke sponsoring, gelobby en vriendjespolitiek’ is het bagatelliseren van de zaak. En dat op een blog die politici doorlopend de maat neemt, heel raar.

Komjehiervaker | 21-01-23 | 21:50 | 13

Maar als we het over misstanden hebben, waaronder corruptie, Wethouder van een grote stad? Dorpje? Europees Parlement? Landsbestuurders? Het maakt geen verschil. Overal waar mensen in de verleiding worden gebracht is het een risico. En de verleiding kan naast een financiële ook macht zijn.

Squeezelover | 21-01-23 | 23:58

@Après toi | 21-01-23 | 23:49:
Internationaal gezien is Den Haag een dorp. De gemiddelde wijk in New York is 2x zo groot dan uw dorp.
Sterker nog, de burgemeester van New York heeft meer onderdanen dan een op CNN brallende Rutte.
Het geeft vooral haarfijn aan dat de zittende existenties alles zullen doen om te voorkomen dat "dit soort mensen" ook maar een vorm van een podium krijgen.
Ze hebben geleerd van Fortuyn. En ze zien het gevaar van een Eerdmans of Caroline.
Het patroon is erg opzichtig mijn beste.

reservebelgië | 22-01-23 | 00:12

@reservebelgië | 22-01-23 | 00:12: Gelukkig gaat dit niet om iets internationaals, maar gewoon om Nederland. Grote stad, mogelijk corrupte wethouder, groot probleem.

Komjehiervaker | 22-01-23 | 00:18
▼ 10 antwoorden verborgen

@Feynman,
Dank voor dit verhelderende, goed neergepende inzicht.

Puntje van kritiek: laatste regel. Schrijf in het vervolg eu ipv Europa.

bij gelegenheid | 21-01-23 | 21:28

“Als je me zes regels geeft die geschreven zijn door de meest eerlijke van alle mensen, zal ik in deze regels iets vinden waardoor hij hangt”, is een uitspraak die aan Richelieu wordt toegeschreven, maar aan actualiteit niet heeft ingeboet.

El Rico Grande | 21-01-23 | 21:21

Ik hou mijn centjes nog even in mijn zak en wed niet op De Mos. Hij is een niet al te snuggere man die de taal spreekt van niet al te snuggere kiezers. Vergeet niet hij zijn opleiding heeft gehad bij de grootste populistische partij. Ik ben benieuwd wat gaat gebeuren wanneer hij nat gaat. Op basis van mijn informatie uit de media acht ik die kans groot aanwezig. Nu al zien mensen de arrestatie van De Mos als een teken dat hun belangen achtergesteld zijn.

Red shirt | 21-01-23 | 21:20 | 3

Kwa wedden ben ik het helaas met je eens. De mensen die arrestatie van de Mos zullen zien als ongelijkheid hebben gelijk. Kartelpartij D66 kan miljoenen aan donaties incasseren (zie mijn eerdere tegel) zonder gevolgen maar als de Mos daar een fractie van incasseert is het corruptie

Sieg Hein | 21-01-23 | 21:31

@Sieg Hein | 21-01-23 | 21:31:
FTM onderzocht waar het geld van de regeringspartij vandaan komt, ontdekte dat VVD veel donaties binnenhaalt via zogeheten ‘Clubs van 100’. Die fondsenwervingsclubs hielden geregeld besloten avonden, waar donateurs in contact kwamen met Kamerleden, ministers en andere partijkopstukken. Op die manier zou de VVD 1,16 miljoen euro hebben opgehaald in de aanloop naar de TK-verkiezingen 2017. De rijke vastgoedondernemer Cor van Zadelhoff is volgens FTM één van de belangrijkste geldschieters van de VVD. Sinds 2006 zou hij zeker twee keer per jaar een donateursdiner hebben gegeven in een koetshuis op zijn landgoed in Breukelen.
Volgens Kars Veling, oud-Kamerlid voor de ChristenUnie en voorzitter van de commissie die de Wfpp in 2018 evalueerde, is dat in strijd met de wet: “De verplichting om giften aan politieke partijen openbaar te maken geldt ook voor giften in natura”. Het Koetshuis ter beschikking stellen en gratis catering leveren, lijkt hem ‘daar zeker onder te vallen’. André Krouwel, uni-docent politicologie aan de VU A'dam, is al even stellig: “Alles van waarde dat je krijgt, of het nu een goed is of een dienst, is een gift.” Organisator van de diners is de Stichting Ondersteuning VVD TK-verkiezingen, een neveninstelling van de partij. In 2017 spekte de SOV de verkiezingskas met liefst €1,16 miljoen.
www.wijzijncodeoranje.nl/2021/02/20/n...

drs.Nee | 21-01-23 | 21:52

's- Gravenhage . Tsja. Waar een kampvuurtje meteen maar de proporties van Armageddon krijgt. Maar dit: sinds wanneer is er wel eens iets zinnigs uit Den Haag gekomen? Terwijl iedere echte Hagenees wel tien keer uit kijkt, gaat deze lieve schat wel voor goud.

Als het niet zo aandoenlijk was.

Hetkanverkeren | 21-01-23 | 21:15 | 1

Indertijd, u weet wel, waren er best bekwame, zéér bekwame politici te vinden het Haagse. Kan kan er nog over willen verhalen, edoch Kan kan nu niet meer.

bij gelegenheid | 21-01-23 | 21:32

Het is volledige willekeur hoe regels door Brussel worden gehandhaafd. Alle landen krijgen versoepelingen, maar Nederland niet en dat moet hoe dan ook voor de laatste onafhankelijke zelfstandige sectoren stuk. Onder goedkeurende blik van Rutte, want die heeft nog een eigen carrière later in Europa?
Het is niet dat we later zien wat voor schade huidige bewindslieden zouden achterlaten, we zien het nú al gebeuren onder het juk van Europese leiders en hun bureaucraten: ze helpen ons land Nederland in versneld tempo nu al conpleet en volledig naar de galemiezen.

Jan, Leiden | 21-01-23 | 21:07 | 2

We hebben Franske, Diederik Samson, Lodewijk Asscher, Sargentini etc etc etc in Brussel zitten die allemaal willen deugen en daarom ons aan alle kanten belazeren want ze zien Nederland (en zichzelf) als gids (land)........

Blonde Nel | 21-01-23 | 21:22

@Blonde Nel | 21-01-23 | 21:22: ze willen deugen maar deugen niet,kwaadaardig komt eerder in de buurt.

Coolcalmcollected | 21-01-23 | 22:28

Mooi stuk weer. Inderdaad meten met twee maten. Wanneer worden de begrotingstekorten gehandhaafd ? En Dublin. Gewoon de hele eu verdragen en afdrachten opschorten tot de rest er aan voldoet.

HaaiBaai | 21-01-23 | 20:57

Richard de Mos had als hij D66 was tonnen aan giften kunnen incasseren zonder dat er een haan naar had gekraaid

Sieg Hein | 21-01-23 | 20:51 | 5

@Rico Tampeloerus | 21-01-23 | 20:54: Op de zaadbank in de fractiekamer. Had hij nu ook een omkoopneukhutflat in Scheveningen. Vrouwen bezwangerd en geadviseerd om een abortus te laten uitvoeren maar toch een zoontje gehad met een Nederlandsche naam. Etc.

F. Jacobse | 21-01-23 | 21:06

@Red shirt | 21-01-23 | 20:57: zo schonk techmiljonair Steven Schuurman 1 miljoen euro aan de verkiezingskas van D66 voor de laatste 2de Kamerverkiezingen www.businessinsider.nl/steven-schuurm...

Sieg Hein | 21-01-23 | 21:16

@Sieg Hein | 21-01-23 | 21:16:
Wat ik mijzelf dan nog altijd afvraag; is dit bedrag (gedeeltelijk) geschonken aan de programmamakers van de npo, rtl, et cet opdat die s.k. namens heks66 kon worden opgehemeld? Of wellicht en andere besteding, aan top-ambtenaren en rechters bijv,?

bij gelegenheid | 21-01-23 | 21:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Tsja, de Mos is een bedreiging voor de huidige zittende bestuurslaag in Den Haag. En dan kan de Mos weliswaar democratisch gekozen zijn, maar dan laat de rechtelijke macht zich gewoon onbeschaamd als breekijzer gebruiken om via achterkamertjespolitiek de bestaande status quo te behouden.

me163komet | 21-01-23 | 20:47 | 3

Het recht is krom:
Veroordeling belastingambtenaar voor computervredebreuk in de periode van 1 augustus 2020 tot en met 11 juli 2022, het onbevoegd (niet werkgerelateerd) verrichten van bevragingen in de systemen van de Belastingdienst, valse sleutel, taakstraf 180 uren, vrijspraak witwassen 920.000 euro, aangetroffen achter plinten van keukenkastjes in woning verdachte, geldbedrag bewaring ten behoeve van de rechthebbende.
uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?...

drs.Nee | 21-01-23 | 20:58

@drs.Nee | 21-01-23 | 20:58: 180 uur taakstraf, serieus? Zo wordt misbruik door ambtenaren aangepakt? Dit gaat echt nergens meer over, zo'n lichte straf; het signaal dat met zo'n licht oordeel uitgaat is totaal verkeerd. Dit zou keihard moeten bestrafd worden, juist omdat het om betrouwbaarheid gaat bij ambtenarij. Vind ik onbegrijpelijk.

anja | 21-01-23 | 21:19

@anja | 21-01-23 | 21:19: Zo wordt een Marokkaanse ambtenaar, die geen weerstand kan bieden aan vragen uit zijn gemeenschap, veroordeeld.

F. Jacobse | 21-01-23 | 21:33

In de. Haag leid het ook wel lekker af van de netwerk corruptie van van Drimmelen. Wat die uithaalde daar neigt naar hetzelfde soort corruptie als de mos. Geef hem genoeg geld en je komt op de landelijke kieslijst.

Snap_het_ook_niet | 21-01-23 | 20:36 | 2

@ Snappie
Ik heb geen recht van spreken met mijn typo's, maarree..
Ben jij ook je leesbril kwijt?

Kapitein Sjaak Mus | 21-01-23 | 20:49

@Kapitein Sjaak Mus | 21-01-23 | 20:49: Haal samen een nieuwe, 2 halen een betalen bij Pearl hebben jullie ook meteen dezelfde visus;)

Smoelensmid | 21-01-23 | 21:13

De suggestie van een politiek proces.

zeeman73 | 21-01-23 | 20:36

Verdomme Feynman, heb je.me weer boos gekregen. Maar het moet geschreven worden dus ik neem jou niks kwalijk. Wanneer gooien we als Nederland eens de kont tegen de krib in Europa. Maar ik denk dat sommige partijen eigenlijk wel blij zijn met zo n bevel vanuit Europa om de boeren verder af te knijpen.

Jan van Haerlem | 21-01-23 | 20:35 | 3

Maar.... je begrijpt toch wel wat de strekking van dit stuk is? Als je als burgers de kont tegen de krib gooit en op de "tegenkandidaat" of de "nieuwe orde" stemt, dan wordt deze door de bestaande bestuurscultuur via de rechtelijke macht weggewerkt.
Mocht het ooit zo ver komen dat bijvoorbeeld Wilders zo veel stemmen krijgt dat men niet meer om hem heen kan, reken er dan maar op dat er ineens allemaal vuiligheid komt bovendrijven/verzonnen wordt om hem de vier jaar er na volledig bezig te houden met procesgangen, om daarna triomfantelijk te gaan roepen "zie je wel, hij presteert niets".
Je weet dat de huidige macht onaantastbaar is als ze ongestraft de archiefwet kunnen overtreden door sms verkeer weg te gooien, en via list en bedrog een minister die de mondkapjesdeal goedkeurde niet te laten getuigen "omdat hij nu minister van wonen is en niks meer met mondkapjes te maken heeft"
Als de wet die voor de een onverkort geldt, minder voor de ander geld.
Qua democratie doen wij echt niet onder voor landen als Rusland of Turkije, alleen de politici vallen hier nog niet uit ramen

me163komet | 21-01-23 | 20:54

@me163komet | 21-01-23 | 20:54: Ik denk dat dat nog heel erg meevalt maar men moet niet vergeten dat 1000 kleine hapjes een heel grote maaltijd zijn. Dus kritisch controleren is nooit te vroeg.

Ik denk namelijk dat Putin als baby ook nog best redelijk was, dus die is er ook maar langzaam ingerold.

Bootvisser | 22-01-23 | 01:46

Heel goed stuk.

Mijn stelling is in het algemeen al veel langer dat alle wetten in Nederland selectief worden toegepast en dat dat dus geen geleijkheid of rechtvaardigheid inhoudt.

Het zijn niet dé wetten maar wettem die als het uitkomt worden toegepast.

Feynman stoot even de Nederlandse situatie intern aan middels een casus Wilders en Europees is het feest.

Het is überhaupt feest. Een wapenkast vol wetten en een OM dat kan cherrypicken met de persoon of groep in kwestie in het vizier. Hetzelfde geldt voor de EU-ambtenaren.

Helemaal eens met Feynman dat we alles of niets gaan handhaven. En dus een hoop wetten overboord. Want opsporingscapaciteit is er niet. Het is ook meer een knokploeg. Van de eilte.

Ook dat hyperoportunistische deugen van huidige bestuurders is iets dat ontzettend speelt.

Nu ja, ik hoef Feynman niet te herhalen. Megabelangrijk stuk en allemaal belangrijke observaties die de facto een democratie en rechtsstaat compleet overschaduwen.

Dat we dat even begrijpen, wil ik maar zeggen.

Zomaarwat | 21-01-23 | 20:31 | 2

"The only power any government has is the power to crack down on criminals. Well, when there aren't enough criminals, one makes them. One declares so many things to be a crime that it becomes impossible for men to live without breaking laws."

Muxje | 21-01-23 | 20:36

@Muxje | 21-01-23 | 20:36: Het ‘grappige’ is wel dat de échte criminelen relatief vrij hun gang kunnen gaan.

Ik heb nog wel een andere opmerkelijke gedragswet van overheden. Ze maken problemen, maken problemen groter en lossen nimmer iets op. Niet per se omdat ze onkundig zouden zijn problemen op te lossen, maar omdat problemen het bestaansrecht van de overheidsmacht bepalen. Hoe onveiliger het is, hoe machtelozer u wordt en hoe afhankelijker van de overheid u wordt. Dat geldt ook voor welvaart/armoede en die wetten die willekeurig worden toegepast vallen er ook onder. Die wet is dus nog wat algemener. En staat haaks op de mediaframe dat de overheid er voor jou is. Ammehoela.

Zomaarwat | 21-01-23 | 20:43

Waarom zou je anders in de politiek gaan?

miko | 21-01-23 | 20:30

Richard de Mos is klein bier vergeleken met de in corrupte troep in de regering. Dat is wat Feynman probeert uit te leggen.

Colin.Fart | 21-01-23 | 20:26 | 2

Dorpspolitiek en regionale politiek werken meestal zo. Dat zijn over het algemeen kleine belangen en dito gevolgen. Als dat uit de hand loopt moet worden ingegrepen.
Kwalijker is dat dit op landelijk en vooral Europees niveau verfijnd en geperfectioneerd uitgevoerd wordt. Dat gaat over grote belangen en grote gevolgen.
De Mos en bijvoorbeeld van Rey zijn een aflaat, een bliksem-afleider.

reservebelgië | 21-01-23 | 20:41

Verder blijkt uit precies niks dat het OM het dossier heeft gelekt. De Mos claimt onschuldig te zijn en is niet al te snugger. Zal me niks verbazen als hij het dossier zelf aan nieuwsuur heeft gegeven. Dan wel een van de andere eventuele verdachten in die zaak.

Ik vind dit, in combinatie met de ongefundeerde beschuldigingen richting Rutte en De Jonge en de misplaatste term staatsontvoering, tamelijk inhoudsloos en populistisch. Maar je preekt voor een publiek, kennelijk.

BobDobalina | 21-01-23 | 20:18 | 15

Door de berichtgeving, heeft De Mis de schijn tegen zich. Het is uiteindelijk aan de Rechtspraak de schuldvraag te beantwoorden. Corruptie en machtsmisbruik zijn ieder op zich grote problemen, die wat mij betreft diep geworteld zijn binnen de samenleving. Het is van belang dat de cultuur die daaraan ten grondslag ligt, wordt aangepakt. In dit specifieke geval, valt het mij op dat de kiezer in De Mos vertrouwen heeft gehad ook bij de meest recente verkiezingen. Zelfs nu in een opiniepeiling (voor wat dat waard is) en hem kennelijk geschikt acht. De kiezer heeft gesproken en heeft "altijd gelijk", dus wie ben ik om dat in twijfel te trekken?

Squeezelover | 22-01-23 | 00:39

@Après toi | 21-01-23 | 23:52: Oh kan zijn maar daarvoor heb je die rechtszaak, Die ze overigens al 3.5 jaar voorbereiden.

Basil Fawlty | 22-01-23 | 03:43

@Komjehiervaker | 22-01-23 | 00:20:
Jij komt met aantijgingen. Of ken je het bewijs en dossier? Ik niet en jij ook niet. Ik hoef niks te weerleggen. De rechtszaak zal uitkomst bieden maar ik heb het gevoel dat jij een hekel hebt aan de Mos of gewoon aan het trollen bent zoals wel vaker. Prima, maar het is aan de rechter om een oordeel te vellen.
En ja het blijft een lokale zaak.
Of weet jij bijvoorbeeld over dat gedoe met die statenleden in Limburg? Waarschijnlijk niet, ook dat was dus een lokale zaak.

Basil Fawlty | 22-01-23 | 03:47
▼ 12 antwoorden verborgen

De Mos kreeg een aanzienlijke storting in de partijkas (die hij zeer waarschijnlijk zelf beheerde). Dat valt onder een delictsomschrijving. Gunstbetoon, voor zover De Jonge zich daar al schuldig aan heeft gemaakt (innig smsverkeer alleen is waarschijnlijk onvoldoende), zonder wederprestatie is geen strafbaar feit. Oftewel, een verkeerde vergelijking.

BobDobalina | 21-01-23 | 20:11 | 7

@4HoogAantWater | 21-01-23 | 20:30: die zaak stinkt mogelijk wel. Ik vrees dat we daar nooit achter zullen komen. Maar pechtold heeft meerdere keren blijk gegeven van een op zijn minst gebrekkig geweten.

BobDobalina | 21-01-23 | 20:45

@BobDobalina | 21-01-23 | 20:44: ja een hele dure hoer, slappe tieten maar wel een kut die niet door een bezem glijdt.

beter-laat-dan-nooit | 21-01-23 | 20:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Bij een gebrek aan eigen genot: dit is dus hoe ik mij cannabis voor stel. Ik bedank voor dat soort eer. Just say no.

Hetkanverkeren | 21-01-23 | 20:08

Maak mij Kolonel.

Kaas de Vies | 21-01-23 | 20:08 | 8

@Kaas de Vies | 21-01-23 | 20:37:
Zat toch bij Ypenburg?

reservebelgië | 21-01-23 | 20:48

@steekmug | 21-01-23 | 20:39:
Kijk Nieuwsuur. Ja kweet.
Daar zit lt-kol Mathijssen. Die gouden ster die hij links boven zijn para draagt (rechts voor de frontale kijkertjes) is het teken van een met goed gevolg doorlopen HKS.

reservebelgië | 21-01-23 | 21:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Handhaven in NL? Dat vindt enkel en alleen plaats als er voldoende politie is. Of bij een gebrek aan politie als u bedreigend bent voor de gevestigde politieke orde. En dat bent u al snel.

F. Jacobse | 21-01-23 | 20:08 | 1

Of als de excel sheet jou administratief kapot kan maken.

Kaas de Vies | 21-01-23 | 20:09

Een overbodige koeienstal heeft wel geld gekost, geld van de Rabobank, maar dat komt niet meer terug.
Dat wist de Rabobank dondersgoed.
Dus waarom bleven tot de maatregelen de boeren aanzetten tot lenen?
Omdat ze wisten dat de belastingbetaler er wel voor gaat opdraaien, en anders pikken ze de grond van het bedrijf in.
Een perverse prikkel dus.

De natuur kent geen grenzen.
Nederland wijkt af van andere landen qua bevolkingsdichtheid en voedselproductie, waar andere landen van eten.
Toch kijken ze per land, niet per kg voedsel bijvoorbeeld.
Je kunt het ook Europabreed organiseren en herschikken, niet met van die rare regels komen met enorme gevolgen voor boeren en de belastingbetaler, die mag opdraaien voor de afkoop van leningen aan banken.

AdvocatusDiaboli | 21-01-23 | 20:08 | 1

Een heldere analyse! Het begin moet worden gemaakt met hervormingen (vereenvoudiging) van het bestel. Europa, als megalomaan, ondoorzichtig instituut. Nederland met allerlei bestuurlijke organisaties, commissies, regeringscommissariaten enz. Veel te ingewikkeld en wat mij betreft slechts met het doel functies in stand te houden en te creëren. Niet te vergeten vaak als excuus gebruikt om zich achter te verschuilen, want immers: "De commissie... heeft gezegd/geadviseerd..." dat is dan de waarheid en men hoeft zelf geen verantwoording te nemen.

Squeezelover | 21-01-23 | 20:36

Niet slecht Feynman

wilderst | 21-01-23 | 20:05

Richard de Mos is natuurlijk een makkelijk slachtoffer/prooi om voor de leeuwen te werpen, voor de linkse media en politici.
Dan wordt de aandacht een beetje afgeleid van de rest die de boel ècht belazeren en door en door corrupt zijn.

laurentius | 21-01-23 | 20:04 | 4

Tuurlijk joh. Vergeet gemakshalve maar even de pvda-ers, vvd-ers etc die hetzelfde lot ondergingen. Tsja, als je geen kranten leest of het geheugen van een goudvis hebt kun je je als snel boos maken om vermeende complotten.

BobDobalina | 21-01-23 | 20:13
▼ 1 antwoord verborgen

Waar. De honden..!

Tygetje | 21-01-23 | 20:02

We gaan naar de kloten, niet meer de vraag of, alleen nog maar wanneer en hoe. Misschien weer oorlog, misschien een financiële meltdown, of gewoon burgers die met pek en veren naar de machtscentra oprukken. Maar naar de kloten gaan we! Was getekend, Fark “optimist” Mutte.

Fark Mutte | 21-01-23 | 20:00

Zoek het dichter bij huis. Wie waren die bijna 100 parlementariers die niet alles (kuch, niet op tijd) hebben opgegeven (wat ze wel moesten) en die Thierry een week thuis lieten zitten op de bank. Namen en rugnummers graag. Leuke klus voor Tom Staal. Want de dubbele moraal viert hoogtij, zeker bij het kartel.

Phantomas | 21-01-23 | 19:57 | 1

Dan wordt Tom Staal zijn pasje ingenomen en is hij klaar in Den Haag.

Haberdoebas | 21-01-23 | 20:04

In Hoorn loopt een groene rakker rond met stickers.
"Wie zo'n grote auto heeft moet zich rotschamen!"
Of is glazenwasser of zo, dat kan ook.

AdvocatusDiaboli | 21-01-23 | 19:56 | 4

@toetssteen | 21-01-23 | 20:17: Kan gebeuren, als gynaecologe zijnde, lopen je klantjes ook vaak nog wat achter in hun taalontwikkeling. ;)

Andersdenkend | 21-01-23 | 20:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ik meet altijd met twee rolmaten, twee meten meer dan een.

Mr_Natural | 21-01-23 | 19:54 | 2

Niet aan trekken hè!

toetssteen | 21-01-23 | 20:02

Verstandig wel.

LD69 | 21-01-23 | 22:10

"Kan iemand mij uitleggen waarom"
Heb me eens laten vertellen dat Nederlandse politici zeer slecht zijn in onderhandelen en in "verstehen", weten hoe hazen lopen en vliegen gevangen worden. Wij zien de wereld om ons heen als verschillende stadia van ontwikkeling met als onvermijdelijk eindresultaat een soort Nederland, terwijl de wereld ons vooral ziet als bot, te direct, eigenwijs en soms grappig.

Ja of het ligt allemaal aan Brussel. Boeh!

Duwbak_Linda | 21-01-23 | 19:54

Open Overheid, transparantie? Woo verzoeken, waarop een beslissing moet worden genomen maar waarvoor de overheid straffeloos zomaar meer dan een jaar de tijd neemt met argumenten die er eigenlijk niet te doen. En dan komt er een beslissing... Wat gebeurt er? Een groot deel van de informatie wordt niet openbaar gemaakt.

Squeezelover | 21-01-23 | 19:53

Ah, een orgie van belangenverstrengeling?

Harry.Langezwaal | 21-01-23 | 19:52

De pikmeerarresten zijn mijns inziens al een doorn in het oog van de democratie.
Maar je moet ook gewoon wettelijk vastleggen waar je je als ambtenaar of als politicus aan hebt te houden, en wat de straf is als je dat niet doet.
Pas dan kun je een zuiver overheidsapparaat creëren waarin fraude, liegen, informatie achter houden of juist lekken, zwaar word bestraft.
Dan droogt de vijver met baantjesjagers, narcisten langzaam op en kunnen we weer beginnen met opbouwen en verbeteren en ook een toekomst waarborgen voor degenen die na ons komen.
Ik heb geen kinderen, dus ik kan makkelijk roepen, na mij de zondvloed. desondanks maak ik me soms druk over de koers die we momenteel varen in Europa.

Andersdenkend | 21-01-23 | 19:52 | 1

De rechter die het pik meer arrest heeft ondertekend is echt van het padje af geweest. Het hele land de vernieling in geholpen door incapabiliteit onbestraft te laten. Woke deed zijn intrede.

Astroturfer | 21-01-23 | 20:39

Is die Dodge Ram 1500 van die Mosmans?

Ruimedenker | 21-01-23 | 19:52 | 3

Dat is voor een echte Hagenaar een boodschappenwagentje.

Mr_Natural | 21-01-23 | 19:55

Je moet wat met die verkeersdrempels.

AdvocatusDiaboli | 21-01-23 | 20:14

Ik zag in Den Haag (heb er een paar jaar gewoond) eigenlijk alleen glazenwassers in zo'n bark rijden. Dus ik zou de vraag anders willen stellen: is de Mosmans in z'n vrije tijd soms glazenwasser ?

LD69 | 21-01-23 | 23:49

Voermans heeft, ik dacht in het integriteitsdebat, zich uitgesproken over de smsjes van Rutte.

PaardenliefhebberVet | 21-01-23 | 19:52

Ik woon Godzijdank niet in dat shithole, maar weigerde Krikke de nachtvergunningen niet om de omwonenden niet ook 's avonds op te zadelen met huwelijksfeesten inclusief getüter vanwege grote blij? Een van haar betere acties, zou ik zeggen.

de IJsman | 21-01-23 | 19:51

Wat een opsomming weer..
Kunnen we het aub ff gezellig houden?

Ruimedenker | 21-01-23 | 19:50 | 1

Iets van 25 hyperlinks, vrij ruig ja.

Ichneumonidae | 21-01-23 | 20:04

IK zeg: meer, meer, meer
bevoegdheden naar de EU/Brussel.

Verderkijkert | 21-01-23 | 19:49

De Mos is een luis in de pels en word te popie Jopie,daar houden de old boys niet van.. lozen is het antwoord.

Jimmy Mc Clure | 21-01-23 | 19:49

Middelbare scholieren kunnen met dit stukje goed oefenen op drogredenen herkennen.

SterF... | 21-01-23 | 19:48 | 3

Oh jee. Ik zie naderend onheil.

de IJsman | 21-01-23 | 19:53

@de IJsman | 21-01-23 | 19:53:
Nee hoor, maar Feynman maakt zich er soms makkelijk vanaf, zoals met die valse vergelijking van de koeienstallen. Volgens mij kan hij beter.

SterF... | 21-01-23 | 19:57

@SterF... | 21-01-23 | 19:57:
Klopt. Beetje vergelijkbaar met Ronald Plasterk. Het leest lekker weg en er zit een kern van waarheid in, maar toch rammelt er vaak iets.

Spring Bruissteen | 21-01-23 | 20:37

Aansprakelijkheidsregelingen voor politici.. op de dag dat zoiets komt zal je zien dat er plotseling veel realistischer geregeerd zal worden.. (verassing!)

DatInternetDingetje | 21-01-23 | 19:48 | 7

Verassing?

Ichneumonidae | 21-01-23 | 20:18

@Squeezelover | 21-01-23 | 20:17: Gezien hun handelen in de politiek, voor welke functie is het bedrijfsleven zijn deze feitelijk geschikt? De meeste politici die doorstromen na de politiek, worden ingehuurd vanwege hun rolodex; niet vanwege hun expertise of kunnen.

Arachne | 21-01-23 | 22:40

Beste Arachne Draai het om. Zorg met fatsoenlijke beloning dat politieke functies aantrekkelijk zijn voor capabele mensen. Dat zelfs de meest slecht functionerende politici min of meer van een baan verzekerd zijn, is een schande, waaraan geen einde komt temeer daar deze verwerpelijke praktijk van links tot rechts in stand gehouden wordt en niemand de behoefte voelt het te stoppen. En als blijkt dat er sprake is van ondermaats presteren, dan ligt het altijd aan een ander.

Squeezelover | 22-01-23 | 02:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Roberta Metsola, de nieuwe voorzitter van het Europees parlement? Nu al negatief in de schijnwerpers... Waar gaat het er vlekkeloos aan toe?

Squeezelover | 21-01-23 | 19:48 | 3

Kijk aan, dank Basil.

Squeezelover | 21-01-23 | 20:19

@Basil Fawlty | 21-01-23 | 20:15: 44 jaar en die krijgt dan een droge worst! Nou ja

sgaapje | 21-01-23 | 23:08

Demosniseren is het.

Mr_Natural | 21-01-23 | 19:46 | 1

Gewaagde woordspeling

prutsclown | 21-01-23 | 20:43

Niets aan toe te voegen.

Zalluf | 21-01-23 | 19:46

Lobby staat zo dicht bij corruptie, dat het vreemd is dat er niet wat meer aandacht voor is.
Kleinere belangen die voor de grotere belangen en de geest van de wet worden geschoven.
Laten we het grijze corruptie noemen.

AdvocatusDiaboli | 21-01-23 | 19:44

Wat is er mis met een orgie? Altijd plus veel.

Ichneumonidae | 21-01-23 | 19:43 | 2

Kijk er lopen nog verstandige mensen rond hier.

BobDobalina | 21-01-23 | 20:19

Wat een mooie wagen

prutsclown | 21-01-23 | 19:41 | 24

@reservebelgië, Ik tankte voor 200 gulden in de week. Gemiddeld verdienden mensen er toen 400 pw.

Normpje | 21-01-23 | 21:41

BMW, zo'n ongelooflijk nietszeggende proletenmerk auto's.... * die van smoelensmid uitgezonderd *

At_Dawn_They_Sleep | 22-01-23 | 01:40
▼ 21 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl