achtergrond

Geenstijl

Pakhuis @De_Zwijger houdt debat over "transfobie in de journalistiek" (bestaat niet), zet "twee vrijwilligers van Slachtofferhulp in de zaal"

Ah, ja. Het gangbare gedachtegoed is natuurlijk dat er met transgendermensen vooral helemaal niets aan de hand is behalve dat ze met het verkeerde geslacht geboren zijn, de maatschappij hen het leven om die reden zuur maakt en al hun leed verholpen wordt door een geslachtsverandering zoveel mogelijk aan te moedigen en te accomoderen. En om dat standpunt even te benadrukken tijdens een discussie over """transfobie""" in de journalistiek (bestaat niet) zet de organisatie twee medewerkers van Slachtofferhulp paraat in de zaal. 

"Transfobie is een ingewikkeld en voor velen pijnlijk onderwerp. Daarom zitten er tijdens dit programma twee vrijwilligers van Slachtofferhulp in de zaal. Gaat het even niet, dan kun je bij hen terecht voor steun."

Weet je wat het grootste probleem van de journalistiek in het trans-dossier is? Dat de journalistiek de verboden vraag niet durft te stellen. Die luidt namelijk: is genderdysforie voor veel jongeren niet juist een symptoom van/comorbide aan een daaronder liggende primaire psychopathologie, en daarmee dus helemaal niet de 'aandoening' die zo overdreven geaccommodeerd moet worden?

Maar transfobie in de journalistiek

Many such stories

Kleurrijk panel

Kleurrijk panelKleurrijk panel

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

TK-lid @D66 Lisa van Ginneken die van Twitter vluchtte jankt onhebbelijk dom over TRANSFOBIE in veilige LinkedIn-bubbel

Hoe kan het toch dat dé partij van de hogere middenstand zich van retoriek van zulke lage kwaliteit bedient

@Spartacus | 17-05-23 | 16:25 | 262 reacties

Arbeidsmarkt morsdood voor afhaakjourno's

Je moet tegenwoordig zelfs iets kunnen om een exoskeleton te vullen

@Van Rossem | 05-03-23 | 17:30 | 124 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.