Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man — De Boze Ongewervelde Witman Arnon Grunberg

De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 23

Toen ik deze week op het literaire blog Tzum een bloedserieuze reportage las over bejaarde hippies, millennials en sneeuwvlokjes die onder leiding van sjamaan Arnon Grunberg Het Kwaad bestuderen op een eilandje in de Vinkeveense Plassen, bij een haardvuur keuvelend over Hannah Arendt, markies de Sade en het oeuvre van Michel Haneke, en na een potje tantra-seks in de hottub gezamenlijk snurken in een tipi, dacht ik: Poetin heeft een punt met zijn kritiek op het westen, dat volgens hem ten onder gaat aan dit soort flauwekul. Drop that bomb!

Bejaarde pipo Bram Esser doet verslag:

Arnon Grunberg, de goeroe zelf, kwam aangereden in een zilverkleurige Range Rover die werd bestuurd door Peter, een man met mooi lang grijs haar. Ik stapte in.

‘Hoe gaat het?’ vroeg Arnon. Ik zei dat ik me wat schuldig voelde over het in de steek laten van mijn vrouw en pasgeboren baby. Dat vond hij belachelijk want hij liet toch zelf ook vrouw en kind in de steek zonder daar moeilijk over te doen. ‘Jij bent veel beter dan ik in het kwaad getraind,’ was mijn antwoord. Daarin moest hij me wel gelijk geven.

En: Arnon vertelde dat hij graag de grenzen opzocht en dat hij, net als de Sade, wilde zien hoe ver hij kon gaan. ‘Ik wil niemand oproepen om hier in het midden van de kring te gaan poepen, of poep te eten zoals De Sade. Het kan ook anders. Je kan veel dingen doen zonder jezelf te verliezen’, stelde hij. ‘Ironie helpt daarbij, of je volgt je fantasie.’

Ik heb een poosje gehoopt dat Grunberg de Nederlandse Philip Roth zou worden maar hij is verworden tot de ongewervelde kruidenier en de colporteur en de SRV-man van de vaderlandse bellettrie. De enige papieren media waarin hij geen column heeft, zijn de Telegraaf en de Allerhande en de beste man wordt al sinds jaar en dag door de linkse kerk beschouwd als een hedendaagse Spinoza en op handen gedragen door de NPO.

Wie zijn hersenscheten bestudeert, komt al snel tot de ontdekking dat het hoofdzakelijk MAVO-prietpraat is, gespeend van enige academische onderbouwing. Algemeen Dagblad-gansje Debby Gerritsen heeft meer impact met haar stukjes. De wijsheden van Grunberg komen rechtstreeks uit de Encyclopedie voor Zelfstudie, die ik altijd bij militairen in Ede aantrof. De vaders van mijn vriendjes in die vrolijke kazerne-plaats waren in de regel geen grote schijnende lichten en om hun onnozelheid te compenseren citeerden ze te pas en te onpas uit de genoemde Encyclopedie voor Zelfkennis die eenzaam op een boekenplankje stond te pronken, naast het schilderij met het huilende zigeunerjongetje.

Niet voor niets liet Grunberg zich recentelijk fotograferen met Laura Bromet, het minst scherpe mesje in de lade van de Tweede Kamer. Dat straalt gunstig op hem af.

Grunberg die een masterclass geeft over Het Kwaad werkt op de lachspieren, temeer na zijn opmerking dat de Marokkanen in Amsterdam-west - die blinde Joodse omaatjes neerknuppelen bij de pinautomaat, groepsgewijs blonde meisjes van 14 van hun fietsjes meppen, kindjes met een keppeltje bespugen en via plofkraken, ramkraken en gewapende overvallen eindigen als slagers bij Islamitische Staat - de nieuwe Joden zijn en spoedig gedeporteerd zullen worden door Sturmbannführer Martin Bosma.

Spierwitte Boze Gutmensch Grunberg ziet de PVV, de BBB, FvD, JA21 en Viktor Orbán als het Echte Kwaad en het grootste gevaar voor de mensheid. Grunberg kakelt al decennia hetzelfde narratief om zijn broodheren te plezieren: rechtse mensen sjlecht, islam goed.

Ik vermoed dat geen enkele moslim het omvangrijke oeuvre van Grunberg heeft gelezen - ze hebben al een boek - en dat de hedendaagse Spinoza daarom heel stoer en provocerend in zijn Volkskrant-column kon schrijven. "Laten we de proef op de som nemen: ik wil de profeet Mohammed en Allah in hun Geheime Opening bezitten, omdat ik zoveel van hen houd. Als ik over een jaar nog niet ben omgelegd mag ik de heer Zijlstra drie keer in zijn Geheime Opening bezitten. Afgesproken, heer Zijlstra?"

Er zijn mensen om minder de strot afgesneden, zou je denken. Maar Mo bezorgde die dag gewoon de Volkskrant in heel Nederland en er gebeurde niets. Ik herinner me het legertje mohammedaanse krantenbezorgers dat ooit werk weigerde omdat er een kwetsende tekening over de profeet in stond, ik bedoel maar.

Grunberg reageerde in zijn column op toenmalige VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra op die in het NRC alarm sloeg over het feit “dat er moslims in Nederland wonen” (aldus de Joop, die mij overigens zeer gunstig gezind is, hierover zo meer).

Naast forse kritiek op de verkoop van Verstopeitjes door de HEMA – volgens Zijlstra een ‘knieval’ voor de islam – stelde hij ook dat Nederlandse moslims de vrijheid van meningsuiting van hun landgenoten ernstig beperken. Zijlstra beweerde onder meer:

"Deze sluipende ondergraving van onze democratie is een enorm probleem. Als Gerard van het Reve nog had geleefd en hij had over Mohammed hetzelfde gezegd als over God – ‘ik zie hem als een ezel die ik vanachter wil nemen’ – dan was hij omgelegd. Terwijl je juist dat soort discussies nodig hebt om extremisme te bestrijden. En ik mag dat niet benoemen omdat het populistisch zou zijn? Dat is idioot. Het kan toch niet zo zijn dat Wilders straks de enige vertolker is van dit sentiment. Met zijn ‘minder, minder, minder’, dat ik compleet fout vind."

Grunberg maakte 1 goed punt: Zijlstra citeerde verkeerd en dat is slordig.

Reve schreef namelijk in het verhaal ‘Brief uit Het Huis, genaamd Het Gras’, opgenomen in de bundel Nader tot U uit 1966:

"En God Zelf zou bij mij langs komen in de gedaante van een éénjarige, muisgrijze Ezel en voor de deur staan en aanbellen en zeggen: ‘Gerard, dat boek van je – weet je dat Ik bij sommige stukken gehuild heb?’ ‘Mijn Heer en mijn God! Geloofd weze Uw Naam tot in alle Eeuwigheid! Ik houd zo verschrikkelijk veel van U,’ zou ik proberen te zeggen, maar halverwege zou ik al in janken uitbarsten, en Hem beginnen te kussen en naar binnen trekken, en na een geweldige klauterpartij om de trap naar het slaapkamertje op te komen, zou ik Hem drie keer achter elkaar langdurig in Zijn Geheime Opening bezitten…"

Enfin, Grunberg had bewezen dat de Nederlandse mohammedanen heus wel tegen een stootje kunnen. Maar moslims lezen de Volkskrant niet en de “provocatie” bleef onopgemerkt. Een stokoude GroenLinks-lezer in Wageningen riep naar zijn vrouw in de keuken: Annemieke, kom snel, die Grunberg is me toch een duvelstoejager, die wil gewoon de Profeet in zijn Geheime Opening bezitten. De man is een hedendaagse Rushdie en verdient een Nobelprijs voor zoveel moed!

Bon, het moge duidelijk zijn dat ik stik van de kinnesinne en kapot ga van de broodnijd. Daarom heb ik besloten om mijn boekje Safari Eurabia op een andere manier te gaan promoten, hetgeen leidde tot een heuse hommage op nota bene De Joop, door de gesel van rechts Nederlands: Han van der Horst.

Als je erbij wilt horen aan de uiterste rechterkant van het politieke spectrum moet je een bloedhekel ontwikkelen jegens Sigrid Kaag en Frans Timmermans. Net zo belangrijk is een heilig geloof in de islamisering van Europa. De media – allemaal links – verdoezelen de feiten. Je moet je eigen bronnen zoeken op het internet. Dan vallen je de schellen van de ogen. Dan weet je dat ons werelddeel wordt belegerd door een horde jonge mannen die allemaal maar worden toegelaten waarna de grote ondermijning begint.

Je hebt je helden. In de politiek zijn dat lieden als Geert Wilders, Joost Eerdmans, Annabel Nanninga en nog steeds wel Thierry Baudet maar daar blijft het niet bij. Je volgt op het internet Syp Wynia al vind je die vaak wel héél gematigd. Je hebt bewondering voor Sam de Rooy, een oude flamingant met een zoon die voor het Vlaams Belang in het parlement zit. Je volgt de Dagelijkse Standaard. Je manifesteert je wellicht als reaguurder op GeenStijl. Je vindt dat Joost Niemöller ondanks zijn völkische neigingen toch regelmatig een punt heeft.

En je spreekt over “Tuur” en “Tuurtje”. Of over Don Arturito. Dat zijn allemaal koosnaampjes voor de publicist Arthur van Amerongen, die in zijn eigen werk zijn terug te vinden.

Enfin, ik ga de verzamelde werken van Curzio Malaparte en Gabriele d'Annunzio maar eens herlezen. 

Reaguursels

Inloggen

Een boek met minder dan 750 bladzijden lees ik niet. Kom dit soort damesromannetjes schrijvers dan ook gelukkig niet tegen.

Hiram | 06-11-22 | 08:55 | 1

Koran?

Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:56

Beste Arthur,

Als je die Grunberg weer eens te spreken krijgt, informeer dan eens serieus naar zijn gezondheid. Hij heeft een dikke kop en dat is niet van vet eten. Het ziet er meer uit als een oedeemhoofd. Kan lymfeklierkanker zijn.

Hoogachtend,
Oprecht bezorgde reaguurder

Heurtebise | 06-11-22 | 08:53

De gearresteerde demonstranten op Schiphol zijn boos. Ze vinden dat de bussen te vol zaten en er zijn nogal wat opmerkingen over de catering; niet voldoende eten en drinken. Dus je gaat demonstreren en verwacht dat je compleet verzorgd wordt? In wat voor wereld leeft dat volk?

goedverstaander | 06-11-22 | 08:50 | 1

In een wereld waar dit gefaciliteerd wordt.

Stonecity | 06-11-22 | 08:57

Van der Horst beschrijft overigens wel treffend de rechtse blanke man. Dat je dan Wynia volgt en zo, een zak hooi die mij onbeheersbare jeuk bezorgt. En de bekende red flags Timmermans en Kaag. Publiekelijk geuite afkeer geldt onder rechtsen als de rode zakdoek uit de achterzak bij de scene homos, kijk ik ben herkenbaar en beschikbaar.

Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:47 | 2

Gelukkig is dat bij links nederland helemaal niet aan de orde.

Hiram | 06-11-22 | 08:57

"Je manifesteert je wellicht als reaguurder op GeenStijl."

Lorejas | 06-11-22 | 08:59

Een weer een mooi avontuur uit Oekraïne. ditmaal uit de regio van Odessa,
youtu.be/qAJ-GRsyrII

steekmug | 06-11-22 | 08:41

Grunberg heeft een fiscaal slim vehikel opgezet. Een stichting natuurlijk die nul procent VPB betaalt. Maar waar Grunberg aan de touwtjes trekt en de financiële zaken regelt:
“ De Stichting Hermann & Hannelore Grünberg is in 2011 opgericht door schrijver Arnon Grunberg om iets terug te doen voor de gemeenschap die hem gestimuleerd heeft zijn talenten te ontplooien.

De Stichting wil vertalingen van literaire werken uit kleine taalgebieden mogelijk maken door fondswerving en eigen subsidie.

Een tweede doel van de Stichting is het in stand houden van de Grunberg Academie. De Academie wil mensen, jong en oud, uitdagen de grenzen van hun uitdrukkingsvermogen te verleggen, zodat zij kansen krijgen hun zelfvertrouwen te vergroten en te leren hun eigen leven op een opbouwende wijze vorm te geven.
In het verlengde daarvan kunnen ze uitvinden welke rol ze kunnen spelen in de samenleving en in het grotere geheel van de wereld waarin zij leven. Gedeelde verantwoordelijkheid dragen voor de wereld op een creatieve en verbindende manier. Samenwerking tussen jou en de mensen om je heen; in je wijk, je stad, je land, je continent, je wereld.“

Een heerlijke vage omschrijving zodat de subsidies rijkelijk stromen

theo-is-dood | 06-11-22 | 08:38

Goedemorgen!
Interessante discussies vannacht, ook de vraag van @lezeres over je als vrouw dommer voordoen. Ik denk dat veel mensen soms hun slimheid inslikken en dat het niet alleen voorbehouden is aan vrouwen.
In bepaalde situaties kunnen je kiezen je mond te houden om de ander het spotlicht te gunnen. Zelf heb ik de neiging wat ik weet en kan te bagetaliseren bij mensen die eenvoudiger van geest zijn. Dat ben ik van huisuit gewend. Soms maak je jezelf dan kleiner. Is dat erg? Ik denk dat je je daarmee aanpast aan een situatie en dat kan sociaal gezien je onbewust andere voordelen opleveren.

Vroeger zei men "bescheidenheid siert de mens" en dat werd met name van vrouwen verwacht. Ik geloof wel dat dit nog doorwerkt in huidige generaties. De huidige woke-generatie wordt er niet meer door gehinderd, is mijn indruk.

Zo en nu eerst een Bavaria. (lees: koffie)
-wel zwaar op de vroege ochtend-

Roos | 06-11-22 | 08:17 | 5

Als je dommer voordoende vrouw moet je om effect te sorteren natuurlijk wel iets meebrengen dat de heren in de hulpstand zet. Mij indruk is dat onaantrekkelijke vrouwen deze truc niet met succes kunnen toepassen.

Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:49

Er is nog een spreekwoord: soort zoekt soort. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen sociaal en intellectueel levelen. Ik ben het met u eens dat sociale gelegenheden nopen tot aanpassingen, wat getuigt van enig etiquettebesef. Maar langdurige relaties met hen die u 'eenvoudig van geest noemt', daar geloof ik niet in. Mijn vrouw is niet alleen good looking en sexy, die zo de vrijmibo in kan, maar is ook een academica. Saphiosexualiteit is zeker zo belangrijk.

Red shirt | 06-11-22 | 08:52

Nu worden we toch wel nieuwsgierig. Good looking en gestudeerd.

Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Hele hordes lopen weg met Grunberg en ik heb het heus geprobeerd, een boek van hem uitlezen maar het is me niet gelukt, omdat ik zijn stijl zo pedant vind. Bij iedere zin denk je hij doet het erom, kijk mij eens mooi schrijven. Dat irriteert na een tijdje zo dat het verhaal me ontgaat. Hetzelfde heb ik bij die nieuwe nieuwslezeres met haar onuitstaanbaar Friese accent. Dat je alleen nog maar luistert naar die nasale uitdrukkelijk uitgesproken n op het einde dat je een inhoud niet mee krijgt.

Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:13 | 3

Inderdaad niet om door te komen, die boekjes. Ik heb 2 romans van hem gelezen. Pretentieus en gekunsteld, zo zou ik ze willen samenvatten.

Muxje | 06-11-22 | 08:43

Dat het je nog gelukt is er twee te lezen. Tirza werd destijds zo gehypet maar ik vind het niet te pruimen zo irritant geschreven. Ooit is me Thomas Rosenboom aangeraden, die is de ultieme mooischrijver. Ook niet te hachelen.

Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:52

Nieuwslezeres Saïda Maggé zegt ook geen 'school' maar 'schol'.
De kinderen gaan weer naar schol.
Als de naam van de vis.

Blijkbaar corrigeert niemand haar daar.

Blijkbaar moet ook regionale accenten hoorbaar zijn,
niet alleen maar het leejlaaike Amsterdamse met de dronken dikke L en de aaa in haakse slaaper als alsof er een schaap aan het blaten is.
Of dat rare Gooise dialect.

Zo hebben ze allemaal wat.
Blijkbaar mag het a.b.n. verloren gaan.

AdvocatusDiaboli | 06-11-22 | 08:53

Terwijl Nederland ontwaakt is in Buenos Aires de Masquerade aan de gang,
youtu.be/1uziurtQGuI

steekmug | 06-11-22 | 08:12 | 1

Zit zo eens een minuutje te kijken en was al gauw verveeld. Monotoon beatboxje 13 in een dozijn. Je moet er bij zij denk ik, het dure entreekaartje forceert ook menig mens om plezier te veinzen.

Sneerpoets | 06-11-22 | 08:42

"ik ga de verzamelde werken van Curzio Malaparte en Gabriele d'Annunzio maar eens herlezen.": klinkt heel intellectueel, maar niemand met een smartphone die de moderne ontwikkelingen bij wil houden heeft daar tijd voor: lezen is iets van voor het internet. (Laat staan herlezen)

cugel | 06-11-22 | 08:04 | 7

Op reis neem ik een ereader mee, maar toch lees ik graag liever een papieren boekje dat ik nog snel in de koffer gooi voor ik ga. De ereader blijft dan ongebruikt en dat heeft natuurlijk ook te maken met de overdaad aan online nieuws en info op de smartphone.

Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:43

@Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:43: Ik lees al jaren op de e-reader en dat bevalt goed. Ik mis het snuffelen in boeken in de kast bij andere mensen of bij Donner, maar die laatste is ook niet meer wat het ooit geweest is. Ik lees nogal veel en met de e-reader klik je zo door naar het volgende boek, of koop je iets nieuws om te lezen, desnoods vanuit je bed midden in de nacht. Daarbij kan ik ook in bed lezen als mijn vrouw al slaapt, met een fysiek boek en een lampje lukt dat niet.

Grootste nadeel van die e-reader is dat je boeken niet meer goed kan uitlenen. Ik koop daarom nog wel veel non fictie op papier, die leen ik veel uit. Fictie is voor op de e-reader.

Muxje | 06-11-22 | 08:51

Qua gewicht op reis is de ereader inderdaad een uitkomst. Als je er meer dan één boek op hebt staan kan dat al uit. En online kopen, ook handig.

Beste_Landgenoten | 06-11-22 | 08:56
▼ 4 antwoorden verborgen

In Amerika (maar ook hier?) hebben de partijen van electoraat gewisseld: de armen stemmen rechts de gegoeden links. Het vreemde is dat rechts nog steeds voor belastingverlaging voor de rijken is. Is nieuw rechts dom, dat ze daarvoor stemmen? Alleen omdat ze als een domme kudde hebben afgesproken dat je Frans en Kaag moet haten, zoals Han van der Horst heel treffend nieuw rechts gekarakteriseerd heeft.

cugel | 06-11-22 | 08:00 | 11

Met een flat tax betalen de rijken al meer dan de rest, dat hoeft echt niet méér meer.

John McClane | 06-11-22 | 08:45

@gestoptmetroken | 06-11-22 | 08:09: Niet met je eens: Frans Timmermans probeert met zijn groene agenda te redden wat er te redden valt. Kaag idem.
@De Astros die de Phillies hebben verslagen? Mooi dat sport dan verbroedert!
@Komjehiervaker | 06-11-22 | 08:10:
Heel goede tegel! Ja, misschien dat het Amerikaanse systeem polarisatie ontstaat terwijl bij ons fragmentatie optreedt, zoals dat een deel van het electoraat het CDA trouw blijft terwijl een ander deel overloopt naar BBB.
@therealbraindump | 06-11-22 | 08:11:
Geen idee hoeveel valse braindumpen er rond lopen dat je je à la Trump daarvan moet onderscheiden, maar je hebt gelijk: cultureel zou de arbeider zich in de steek gelaten kunnen voelen. Maar links was ook altijd voor "De verheffing van de arbeider" dus dat ze niet het fascistische gedachtengoed van het haten van een buitenstaander kiezen om de partij te verenigen is dan wel weer best goed.
@Muxje | 06-11-22 | 08:24:
Ja, dat is waar: iedereen betaalt, ook de iets gegoedere middenklasse, om Nederland in de storm overeind te houden. En ja, dat is ook een culturele storm. Ook ik was niet happy dat we hier islam en KOZP kregen. Maar we hebben hier in Nederland een spirit van: we moeten met zijn allen de dijken onderhouden. En als je de buitenlanders beter leert kennen, als mens ipv als tegenstander, dan vallen ze vaak mee.
@donkieshot | 06-11-22 | 08:25:
Ik ben het ermee eens dat "dom" geen aardige klassificatie is. Maar tegen je eigen materiële belang stemmen vanwege culturele overtuigingen doet toch een beetje denken aan "to cut of your nose to spite your face".
@John McClane | 06-11-22 | 08:45:
Je moet ook kijken naar wat iemand nodig heeft: een arme kan geen 30% missen, terwijl iemand met een inkomen van miljarden zelfs geen enkel probleem heeft met meer dan 50%.

cugel | 06-11-22 | 08:55
▼ 8 antwoorden verborgen

Goedemorgen, deze zondag!
Ondanks de belofte vanochtend de positieve(re) kanten van het onderwijs te benoemen en/of toe te lichten, stellen we het een dagje uit.
Een artikel over een jongeman met rare voornaam, geschreven door een man van vele woorden, dat is geen basis voor een enigszins opbeurende tegel van een docent.

EEnzame SchizofrEEN | 06-11-22 | 07:57

It Don't Mean A Thing, If It Ain't Got That Swing gespeeld door een.... schoolband,
youtu.be/fFYxrgItFVk

steekmug | 06-11-22 | 07:54

Grunberg weet natuurlijk dat de booslims niet begrijpen wat hij neerpent. Wanneer hij het in klare taal had gezegd dan had hij meteen drie fatwa’s aan zijn broek hangen.

Mahatma | 06-11-22 | 07:46

Ik mis eigenlijk de woorden om mijn misselijkheid over deze AG te uiten.

Dat hij de ummah zo vernederend laag inschat. Dat die ummah een provocatie, die er uitdrukkelijk alleen is geponeerd om de ummah zich te laten kennen als intolerant en levensbedreigend, naast zich neerlegt. En dat Grunberg dan concludeert dat ze ongevaarlijk zijn.

Het bewijst voor mij hoe ziek de MSM zijn. Gillend over mensen die de islam duiden en die demoniseren en daarmee medeverantwoordelijk zijnde voor hun dood en bedreiging. Maar zo een Grunberg met rust laten. Ik geloof dat als die uitspraak van Grunberg goed (sic) zou zijn geframed, hij ook levenslang bewaking nodig zou hebben gehad.

Maar deze ‘provocatie’ was er geen maar was bedoeld als legitimatie van de islam.

En stil waren de MSM.

Zomaarwat | 06-11-22 | 07:35

Wie is Arnon Grunberg?

Boeddha18 | 06-11-22 | 07:33 | 1

Een of andere gozert die achteraan stond bij het koppen uitdelen.

donkieshot | 06-11-22 | 07:37

Dank u, hier worden we dus al maanden mee kapotgesmeten door één of andere kudt-reclame.

ploppy | 06-11-22 | 08:06

De woorden van opa Han zijn als druppels wijwater op mijn hongerige extreemrechtse ziel. Mijn merkteken wordt zichtbaar. Het brandt, het doet pijn.

Nog een beker van dat donkerbruine sterk riekende duivelsdrab dan maar. Haat.

Duwbak_Linda | 06-11-22 | 07:16 | 1

Goedemorgen. Ach ja, intellectuelen. Wat heb je er aan? Neem nou een zwaargewicht als Wopke Hoekstra. Doet de man zo zijn best, zijn er volgens de Nurk talloze leden die heimwee hebben naar het voorzitterschap van Hugo de Jonge, zeg maar de Han van der Horst van het CDA. Dan krijg je toch zelfs als ongeletterde onderbuikende reaguurder zin om een roman te schrijven?

Verbinding! De macho deathwish van het CDA.

Aan ondergetekende autist zijn heel wat communicatietrainingen verspild maar is er nou werkelijk geen enkele politicus die begrijpt dat de burger een politiek die alleen nog maar op "Zenden" staat en niet meer op "Ontvangen" meer dan kotsbeu is?

Luisteren en observeren, liefst met een slok koffie c.s. Of wat anders. Daar steek je wel wat van op. Maakt er een mooie herfstzondag van luitjes. Trek wel iets warms aan.

Hetkanverkeren | 06-11-22 | 07:03 | 3

Uw zondag begint al goed.
De waarheid zet u zomaar in een tegel.
Geen CDA-er leest het denk ik.
Er zijn velen kotsbeu van vak K.

Zitvlak | 06-11-22 | 07:06

Zonder intellectuelen komt je samenleving veel tekort. Maar Hoekstra een intellectueel noemen, lijkt mij een verkeerde voorstelling van zaken.

Komjehiervaker | 06-11-22 | 08:15

Goede morgen waarde prozapenners.
Hier een natte zondag.
Het zal de hele dag flut zijn met de regen.
Goed, ontbijtje klaar en de bekende bruine bonenmachine in de startblokken.
Toch een fijne dag met een knipoog.
Groets.

Zitvlak | 06-11-22 | 06:55 | 5

Dan ook maar een bewolkt muziekje;
wel heerlijk om mee te brullen:

Walker Brothers - The sun ain't gonna shine anymore
www.youtube.com/watch?v=ASzhmXCzoWg

CLoVis | 06-11-22 | 07:03

@CLoVis | 06-11-22 | 07:03: Morgen Clovis, echt een nummer uit mijn tijd.
Met dank, lang niet opgezet.

Zitvlak | 06-11-22 | 07:07

Jij ook fijne zondag zitvlak.

de uitbater | 06-11-22 | 07:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Goedemorgen *koffie apparaat aan slingert*

de uitbater | 06-11-22 | 06:46 | 4

Lekker , beetje schuimp erop, lakkah.
Goede morgen btw.

Zitvlak | 06-11-22 | 07:01
▼ 1 antwoord verborgen

Hier een -kostenloze- link naar het tweede artikel:
archive.today/lvrfS

CLoVis | 06-11-22 | 07:00

Paul Young - Liefde van gewone mensen,
3:13 maakt 7,
youtu.be/ygvgf6EGuLg

steekmug | 06-11-22 | 06:27

@Mickey en @lezeres (over je dommer voordoen).
K had dus zo'n collega. Ze zag eruit alsof ze zó uit de Playboy mansion van Hugh Hefner was komen lopen, en maakte alle mannen het hoofd dol. En maar dom acteren. Want k had er wel door; het was een pure act van "kijk, k ben een dom blondje en wil je even met dit dossier helpen?" .
.
Ondertussen was die meid gewoon ontieglijk slim, behalve dan dat de vrouwen op de werkvloer de meid tot op het bot haatten.
De mannen stonden voor haar in de rij.
Als jonge honden.
K heb er altijd gemogen. Niet omdat ze zgn. zo aantrekkelijk was ( k hou niet van blondie barbiepopjes) maar omdat ze een heel slim spel speelde.
Mn 'din destijds was zó over de zeik dat ze mn analyse ging debunken; ze zei "[..] ze is helemaal niet slim!"
Vrouwen zijn soms net slangen. Als er een mooier gekleurde slang tussenkomt raken ze blind van woede en zien de realiteit niet meer.
En gaan ze kronkelen en gif spuien.

chicago river | 06-11-22 | 05:56 | 4

Ik heb hier beneden zojuist mijn platonische liefde voor vrouwen erkend, Chicago, maar ik heb ze wel het liefst in een 1-op-1-setting. Een groep kan inderdaad een slangenkuil worden. Een oud-collega van mij, nu één van mijn beste vriendinnen, was de brunette-variant van 'jouw' blondine. Bedrijfsborrels zijn zonder haar nooit meer zo leuk geweest.

MickeyGouda | 06-11-22 | 06:20

Je moet geen ruzie krijgen met sommige vrouwen, die houden er nl. totaal andere methodes op na dan dat de gem. man of zelfs vrouw zich voor kan stellen. Het betreft soms een subtiel, opbouwend systeem van venijnige rancune. Neemt niet weg dat ik ooit wel eens met een wicht van doen heb gehad die dreigde mij een ros met een vol blik bier te geven. Zal geen namen noemen, maar gezien haar afkomst heb ik het er bij gelaten.

Unsinkable-Sam | 06-11-22 | 06:26

@MickeyGouda | 06-11-22 | 06:20:
Brunettes kunnen het ook. Ja. Op een andere werkplek in Rdam had k een Tsjechisch-Nederlanse jongedame (met man en kind) maar óók met enorme borstpartij. En elke keer als we in het rookhok stonden (toen rookte k nog) legde ze onbeschaamd die tetten vól op tafel. En maar lachen en flirten. Ja wat doe je dan als man? Bedoel, je gaat niet lopen staren. Probeerde maar gewoon in dr ogen te kijken.Aparte tijd gehad daar. Er werd sowieso veel over seks geluld, zowel op de werkvloer als buiiten als in het rookhok.
En door iedereen; Mocros en mocras, Antillianen, Suris, blonde Nederlanders, noem maar op.

chicago river | 06-11-22 | 06:38
▼ 1 antwoord verborgen

Hoera...!!

* Domme man in tha house..!! *

neonreclame | 06-11-22 | 05:39 | 2

Nee nooit!!! Verre van dom jij! Ik had mijn domme mond moeten houden. ;-)) X Ontbijtje van mij schat?

lezeres | 06-11-22 | 06:13

Oh, dus dit is dan uiteindelijk toch het stamcafé, dan gaan we maar beginnen....
Siouxie and the Banshees - Mirage

youtu.be/qr0tHBkBMB4

Datzullenwenogweleen | 06-11-22 | 05:36

Hoera...!!! Mijn lieve vriend! Vergeef je mij mijn idiote dronkenschap van laatst? En hou je nog een beetje van me? Xxx

lezeres | 06-11-22 | 05:38

Nou dan ga ik ook maar slapen. Welterusten allemaal.

Theodorus.Goldbach | 06-11-22 | 05:26 | 3

Ook weer bevrijd uit de kerker! Slaap lekker Theodorus. :-))

lezeres | 06-11-22 | 05:32

Elke dag maar weer slapen. Moe word je ervan.

Leptob | 06-11-22 | 05:32

Dat was een kort verblijf. Heb je de bewaking omgekocht? ;-) Welkom terug.

MickeyGouda | 06-11-22 | 06:00

Trust allen.
Kus voor lezeres.

TheOne48 | 06-11-22 | 05:23 | 2

Slaap lekker, TheOne.

MickeyGouda | 06-11-22 | 05:28

Slaap lekker lieve schat! Lees je snel weer ;-)) Xxx

lezeres | 06-11-22 | 05:30

Nou lekker dan! Moet ik het toch weer van de vrouwen hebben! Even heel grappig Mickey! We hebben, een paar dagen geleden, binnen heel korte tijd, precies hetzelfde nummer naar Bad-casey gestuurd! Jij een heel leuke update met George Michael. Ik het orgineel! Volgens mij binnen een half uur. I.P.D. hij nou even tegen ons zegt, *hee wat leuk dames, jullie sturen mij hetzelfde nummer, met een andere uitvoerder*!. Welnee.... niets van dit alles! Terwijl het zo grappig is dat we hetzelfde nummer hebben gestuurd, maar van verschillende zangers en bands! love you Mickey!!! :-))

lezeres | 06-11-22 | 05:22 | 7

@lezeres | 06-11-22 | 05:53:
Dit bespaart weer rouge opdoen vandaag, want die blos gaat er niet meer vanaf!

MickeyGouda | 06-11-22 | 05:58

@MickeyGouda | 06-11-22 | 05:58: Mooi! Meen ieder woord dat ik zeg! Alvast welterusten lieverd! Ik ga nog iets heel engs kijken! ;-)) Xxx

lezeres | 06-11-22 | 06:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Ja, ik drink teveel, althans volgens de huidige tijdsgeest en dat al mijn hele leven. Had op mijn vierde al het kastje met drank in de opkamer ontdekt aldus mijn moeder die dus ooit met haar bezopen zoontje op de koffie ging bij buurvrouw. Toen mocht daar nog om gelachen worden. De drank die ik in neem kan ik gewoon betalen, gelukkig is er voor de minder bedeelden alcohol op afbetaling www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/53...

Leptob | 06-11-22 | 05:12

Dit kan toch niet echt zo zijn! Zou iedere reaguurder, minder van me houden, als, via testen, zou blijken dat ik eigenlijk, intelligenter zou zijn dan in eerste instantie zou worden verwacht?! Zeg alsjeblieft dat dit niet zo is! Dat dit gewoon idioot en onmogelijk is! Houden van, gesteld zijn op, heeft toch niets te maken met stomme testjes op IQ gebied?!

lezeres | 06-11-22 | 05:11 | 12

@lezeres | Gaaf nummer.. doet mij zeker aan iemand denken. Is wel lang geleden trouwens. En ja, ik begrijp dat jullie wat fun maken.. Heb natuurlijk wel mijn mening over een aantal opmerkingen, echter zoals dit hoort bemoei ik mij niet met ‘girl talk’.

Unsinkable-Sam | 06-11-22 | 06:16

@MickeyGouda | 06-11-22 | 06:09: Voel precies hetzelfde en begrijp je 100%!!! Hou ook echt veel van mannen. Heel veel! Maar soms is het voor mij net een vreemde soort. Ik weet dat dit andersom ook zo is. Denk dat een hetero vrouw met haar vriend, maar daarnaast al haar hetero vriendinnen in haar leven, het meest gelukkig is! En het gezegde is... Happy wife.... happy life! ... ;-))

lezeres | 06-11-22 | 06:27

Een louter hypothetisch vraagstuk.

Komjehiervaker | 06-11-22 | 08:21
▼ 9 antwoorden verborgen

Totaal gekkenwerk deze kroeg, maar wat ben ik er blij mee. En ik denk dat ik namens veel mensen spreek.
Dus houden zo.
Maar voor nu, trusten en slaap lief. Morgeen verder.

K1100 | 06-11-22 | 04:48 | 4

Ik hou van je, op een totaal fatsoenlijke manier denk ik K1100 ;-)) Dus slaap lekker en zoet! Tot gauw weer! Xxx

lezeres | 06-11-22 | 04:55
▼ 1 antwoord verborgen

National Geographic is een rare zender. Zit net naar een afl. van Cesar Milán te kijken, gaat het halverwege - zonder reclame- plots over in een docu over f***ing hangbruggen.
Maar k wil weten hoe het met hond Ducky afloopt verrdomme!

chicago river | 06-11-22 | 04:34 | 5

@lezeres | 06-11-22 | 04:43:
Dank lezeres! Hostel en A quiet Place ken k wel ja. De rest niet! Dus dat wordt de uren wegkijken met horrors, tot de supermarkt weer opengaat ;-))

chicago river | 06-11-22 | 04:49

@chicago river | 06-11-22 | 04:49: Ik mag je heel graag, en ben dus blij dat ik je een plezier heb kunnen doen chicago! Xxx

lezeres | 06-11-22 | 04:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij Plus kreeg je vorige maand tolletjes bij de boodschappen. Junior spaarde ze. Er liggen er een paar op tafel. Kan er niet afblijven. Weer een verslaving erbij.

Leptob | 06-11-22 | 04:33

En ik ga richting bed. Was weer mooi amigos, zie jullie straks en zoals altijd: Stay safe friends, stay safe!
en voor mij is het dus....
Time- Micky More & Andy Tee Feat. Angela Johnson (2020)
www.youtube.com/watch?v=6gRA4fnITi0

Basil Fawlty | 06-11-22 | 04:31 | 2

Trusten en slaap lief Basil. Morgen weer een dag/avond/nacht.

K1100 | 06-11-22 | 04:33

Stay safe!

TheOne48 | 06-11-22 | 04:34

@Lorejas. Als je dit leest, van harte mate! Astros waren dit jaar het beste in the American league en iedereen daarna fair and square verslagen en itt 2017 is deze niet gestolen. Grote gein grap!
Geniet ervan want dit is bijzonder mooi!

Basil Fawlty | 06-11-22 | 04:21 | 5

@Basil: Let's go Astros! Wat een verrassend post-season weer! Gotta love baseball!

Lorejas | 06-11-22 | 07:54
▼ 2 antwoorden verborgen

Als mevr. K. morgen die lege fles Ricard ziet geef ik lekker jullie de schuld.

K1100 | 06-11-22 | 04:16 | 9

...

Basil Fawlty | 06-11-22 | 04:34

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 04:34:
I see what you did there :-)

K1100 | 06-11-22 | 04:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Effe een klassiek Soul/R&B/funk nummer er tussendoor.
Hi Gloss - You'll Never Know (1981) 12"
www.youtube.com/watch?v=mxYmIHO-AK4
En blijft dus goed.

Basil Fawlty | 06-11-22 | 04:09 | 1

Tijd niet gehoord (jaartje of 40..) maar het refrein kon ik zó zingen zonder de link aan te raken. Ongelofelijk wat het brein allemaal vastlegt. Langzame beat, dat ging de opvolgende jaren wat omhoog. In de jaren '90 kwam een nog zwaardere en snellere beat en ... samples van 80's hits. Toen hoefde het van mij niet meer..

Sneerpoets | 06-11-22 | 08:58

Mooi schreeuwen, het is een kunst.
PF. Great gig in the sky, live in Venice.
https://m.youtube.com/watch?v=QKfESAEej6U#searching

K1100 | 06-11-22 | 04:03 | 5

Wat wil je, als iedereen je fiets tussen je tanden wil parkeren?

Sneerpoets | 06-11-22 | 09:00
▼ 2 antwoorden verborgen

Vier uur maar ik heb nog geen zin :-(

K1100 | 06-11-22 | 04:00 | 10

@lezeres | 06-11-22 | 04:31:
Houden van, vaag begrip, maar dat is de basis. Echt van iemand houden. En als dat wederzijds is maakt het verder niet meer uit. Together we’re strong.
Ok, behoorlijk kort door de bocht.
Wens je alle geluk Xxx

TheOne48 | 06-11-22 | 04:44

@TheOne48 | 06-11-22 | 04:44: Okay... eerlijke vraag! Stel nou dat ik intelligenter, slimmer ben dan je in eerste instantie van mij had verwacht. Hou je dan minder van me? Ondanks dat ik net zoveel van jou hou, of met je meeleef, als voor die nieuwe gedachte? Maakt dit je belevenis anders voor je? Ben ik dan een ander voor je? :-)) Denk erom.... Ik hou van je!!! :-))

lezeres | 06-11-22 | 04:51

@lezeres | 06-11-22 | 04:51:
Interessant probleem/ casus whatever.
Kan een heel verhaal typen, maar echte liefde herken je meteen. Dan doet het er allemaal niet meer aan toe.
Ik vind jou hardstikke lief lezeres, dat wel.:)

TheOne48 | 06-11-22 | 05:11
▼ 7 antwoorden verborgen

Maak je het de mensen waar je van houdt, maar waar je ook romantische, lustige gevoelens voor hebt, het moeilijker in het leven? Ik bedenk me vandaag dat dit misschien wel zo is. Kun je sommige uitspraken nou niet gewoon laten gaan lezeres? Nou....... ik ga er echt mijn best voor doen! Denk stiekem, dat je de lat nog wat hoger legt, als er wat verliefde gevoelens bij komen kijken! :-)) X ... Sorry schat! X

lezeres | 06-11-22 | 03:58

Al ooit eerder hier op de draaitafel geknald maar blijft een mooi nummer:
The Haggis Horns - The Traveller Part Two (2014)
www.youtube.com/watch?v=TQlxtU737Z0

Basil Fawlty | 06-11-22 | 03:56

Yo!. Alweer super laat. Tijd om te gaan. Ga vandaag wachten tot mijn dochter thuis komt. Pas tegen 18,30 vanavond. Maar weinig tijd om haar verjaardag te vieren. Maar er is een cadeau, taart en slingers:-). Tot later lieve reaguurders. Dikke kus!)

Lady Midnight | 06-11-22 | 03:33 | 3

Truste Lady, wordt een mooie dag.

TheOne48 | 06-11-22 | 03:38

Buonanotte signora mezzanotte! E non preoccuparti, andrà tutto bene!

Basil Fawlty | 06-11-22 | 03:43

Slaap lief Lady en maak er een mooi feestje van.

K1100 | 06-11-22 | 03:45

Oh ja Arthur.
Geweldig verhaal en een genot om te lezen.

K1100 | 06-11-22 | 03:28

Interessant feit. Waterstof in de stratosfeer sloopt ozon en aangezien waterstof het lichtste element is komt dat makkelijk in de stratosfeer terecht. Ik kwam hier achter omdat ik me verbaasde waarom er zo weinig waterstof in de stratosfeer is aangetroffen. Dus we kunnen helaas weer een nieuwe ramp voorspellen voor de toekomst.
www.nature.com/articles/news030609-14...

A.I. van Dee | 06-11-22 | 03:20 | 5

@wilderst | 06-11-22 | 03:30: hahahaha snap ik helemaal. Maar doe graag als het rustig en idereen om me heen slaapt wat zelfonderzoek :)

A.I. van Dee | 06-11-22 | 03:34

@A.I. van Dee | 06-11-22 | 03:34: Oh besef me nu dat mijn laatste reactie voor meerdere uitleg vatbaar is.

A.I. van Dee | 06-11-22 | 03:36

@A.I. van Dee | 06-11-22 | 03:36:
Zeker op facebook gelezen;-) De standaard reactie.
Ik ga me er morgen eens in verdiepen.

K1100 | 06-11-22 | 03:48
▼ 2 antwoorden verborgen

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 03:30: Hihi ;-)) Komt vast wel goed. Wil hem niet missen. Daarom heel blij voor hem! :-))

lezeres | 06-11-22 | 03:45

@K1100 | 06-11-22 | 03:42:
Idd te lang geduurd! Maar mooi dat hij nu is losgelaten. Puppy die als een dolle losgaat. Lol!

Basil Fawlty | 06-11-22 | 03:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Morgen is de beslissing in de eredivisie.
Als dit superieure PSV deze godenzonen niet op hun plaats weet te zetten dan ben ik misschien wel klaar met al die uren PSV voetbal supporten.
Dan is het gewoon zonde van mijn tijd want ik kan in 1½ uur ook een eigen succes betrachten in mijn eigen expertise.

keestelpro | 06-11-22 | 03:13 | 5

@keestelpro | 06-11-22 | 03:19: Hi lief! Vraag me zo af wat je bedoeld met *LEEF?!*. Ga risico's aan? Ga nieuwe verbindingen aan met mensen? Zoek nieuwe uitdagingen op? Etc. Heb Antonie trouwens soort van gekend. Hij had een relatie met één van mijn vriendinnen. Kwam regelmatig bij ons, (woongroep), over de vloer. Speelde allemaal vlak voordat, en in het begin van GTST. Heel gek! We waren allemaal nog van die guppie's. Wanneer ken je iemand? Herinner me dat we met een groepje een biertje dronken. Ik zei toen, straks wordt je heel bekend, en gaan tienermeisjes gillen als ze je zien. We moesten hier hard om lachen, maar dit was precies wat er gebeurde. Heel gek om mee te maken! :-))

lezeres | 06-11-22 | 03:39

@TheOne48 | 06-11-22 | 03:57: Hee mijn lieve maatje! Ja was toch wel een shock en heel triest! Hij was niet langer in ons leven daarvoor. Maar ik vond hem, behalve een zeer aimabel mens, ook een enorm groot acteur talent!. Hoe gaat het met jou lieverd? Gaat het nog een beetje? Ik vind je lief!!! Xxx :-))

lezeres | 06-11-22 | 04:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Betere werk!

Basil Fawlty | 06-11-22 | 03:12

VET! Basil jij bent een wandelende muziek encyclopedie.
Tenzij je nu zit. Want dan ben je ..... etc etc

keestelpro | 06-11-22 | 03:05

youtu.be/xmcEXd1K9XM. Benson Boone. In the stars. Vind het het een prachtig mummer. Zeker voor een 20 jarige knaap.

Lady Midnight | 06-11-22 | 02:59

Heerlijk weekend!

Vrijdag golf en terras met heavy gloeilamp erna en uurtje later naar bed.

Vandaag dolce far niente en ook een uurtje later.

Morgen eindelijk de topper. Bier, chips en nootjes liggen al klaar! Middag drinken en dus op tijd pitten en terug in het ritme.

Life's good

wilderst | 06-11-22 | 02:55 | 4

Ja geniet van het moment want de mokerslag gaat morgen komen.
Leg langs de nootjes en het bier ook wat kalmeringstabletten en paracetamol klaar. (heb ik ook dus geen bluf)

keestelpro | 06-11-22 | 03:01
▼ 1 antwoord verborgen

@TheOne48 | 06-11-22 | 03:27:
Krèg de pleuris. Hagenezen gooien graag met ziektes.
Al zolang als ik leef. Gaat niet veranderen. Hoop ik. Het heeft niets te maken met het werkelijk toewensen maar het zijn gewoon krachttermen. Op buitenstaanders kan het wel vreemd overkomen maar geen Hagenees die er vreemd van opkijkt. Je krijgt misschien alleen een nog hardere terug. Zijn we goed in:-)

K1100 | 06-11-22 | 03:38
▼ 13 antwoorden verborgen

www.youtube.com/watch?v=AiEwBRbpXXQ
Het Franse Chanson: Alain Bashung.
En zoals altijd bij het Franse Chanson is er sprake van liefdesverdriet, een Grande Tristesse of te vroeg overlijden.

Jan Dribbel | 06-11-22 | 02:35

Het wordt koud vannacht. Heldere hemel met hopie veel sterren. 12 klein nulletje Celcius. Vanavond even het kacheltje aangedaan, nu een behaaglijke 23.
Nieuwe buren, Finnen met een hoofdletter ditmaal. Wat een taal is dat zeg, geen touw aan vast te knopen. Gelukkig spreken ze engels. Verder geen schokkende dingen behalve dat ik jaloers kijk naar de vele Fransen hier die om half elf al met een grote bel wijn of wat sterkers voor hun neus zitten. Zij wel!

K1100 | 06-11-22 | 02:29 | 10

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 03:11:
Er zijn dit jaar veel overwinteraars. Vooral Fransen en Engelsen. Hier zo'n 85% Fransen.

K1100 | 06-11-22 | 03:55

@K1100 | 06-11-22 | 03:55:
Ah ok! Interesting of zoals Fransen zeggen: Très intéressant!
Haha! Geniet ervan en daar hoef ik mij, weet ik zeker, geen zorgen over te maken.

Basil Fawlty | 06-11-22 | 04:02

@K1100 | 06-11-22 | 03:55: Hoorde eens dat de hotels allemaal op 1 november sluiten, omdat al die Fransen komen en er zo een puinhoop van maken. Dus misschien gaan ze nu naar de campings.
Was lekker windje he, je bier nog terug gevonden .haha
Typisch Spaans, die ruk winden, van het jaar weinig last ervan gehad, Wordt nu in de nacht kouder, dus gaan de vliegen eindelijk weg, of dood.

gato | 06-11-22 | 08:28
▼ 7 antwoorden verborgen

Avond allen.
Voor K1100 ( je vind er geen reet aan waarschijnlijk, maar vooruit )
Brecker Brothers- Big Idea

TheOne48 | 06-11-22 | 02:28 | 5

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 02:31:
Oké, jij hebt gewonnen:-)

K1100 | 06-11-22 | 02:33

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 02:31:
Geen idee.

TheOne48 | 06-11-22 | 02:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Prachtig!

wilderst | 06-11-22 | 02:33

Good old Patti LaBelle. Heerlijk schreeuwend bij de intro en voor de rest een mooi nummer.
Someone like you (1997)
www.youtube.com/watch?v=XxiiXWVphQE

Basil Fawlty | 06-11-22 | 02:15

Nachthap; pizza punten met ham kaas tomatensaus (geen idée waar vandaan want gekregen).
.
Nachtsong;
m.youtube.com/watch?v=aHFAXW840uM
Gianluca Grignani - Entre tus dedos
In het Spaans. Het origineel is Italiaans maar dat versta ik nog altijd niet.
.
Hier de Italiaanse versie;
m.youtube.com/watch?v=EoXWcRXTWxE
Gianluca Grignani - tra le dita

chicago river | 06-11-22 | 02:13 | 1

Ghe! Mooi dat je dat hebt gevonden. Prima nummer!
Nummer uit 2006 en gewoon bijna 50 miljoen keer bekeken. De Italiaanse versie dus.

Basil Fawlty | 06-11-22 | 02:24

Ze heeft het hooft van een schiltpat.

keestelpro | 06-11-22 | 02:15

Zou Ajax PSV echt in de pan hakken thuis?
Ik zie dat niet gebeuren.
PSV heeft (minimaal) 4 wereld sterren.
Cody Gakpo
Luuk de Jong
Xavi Simons
Noni Madueke

Ajax heeft
www.transfermarkt.nl/ajax-amsterdam/k...
Ja zeg het maar. Echt goede spelers. Maar wereldsterren?*

(*Davy Klaassen is ECHT een mega ster maar waarschijnlijk te wit of zo)

keestelpro | 06-11-22 | 02:07 | 8

@wilderst | 06-11-22 | 02:25:
Het spel van PSV speelt zich niet op de helft van PSV af.
De verdediging is overigens dik in orde. Hopelijk valt de verdediging van PSV niet in slaap morgen want dat zou een geniale tactiek kunnen zijn van Ajax.

keestelpro | 06-11-22 | 02:28
▼ 5 antwoorden verborgen

Young master Haynes. Ik moest effe met mijn ogen knipperen. Je bent geen zwitsal meer?

Basil Fawlty | 06-11-22 | 02:08

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 02:08: Blijkbaar.

Robert Haynes | 06-11-22 | 02:12

@Robert Haynes | 06-11-22 | 02:12:
Well then we are majorly f*cked. Geintje & welcome to the big leagues mate!

Basil Fawlty | 06-11-22 | 02:18

Een hoop ophef over drank bestellen en later betalen bij o.a. Gall&Gall (Heineken in beeld, iets met sluikreclame) want hoe durft men drank zo makkelijk te maken...
www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/53...
Nee.
Hoe durft men zo makkelijk mensen op te zadelen met schulden.
Klarna-bank zit er achter. En Gall&Gall is dus ook al klant.
Dan zijn ze in een illuster gezelschap, waaronder vitaminepillenhoer Norwegian Labs, die nietsvermoedende huisvrouwtjes opzadelt met een rekening van 4x€150 voor haargroeipillen bij het bestellen van een proefpakket.
nl.trustpilot.com/review/norwegianlab...
En aangezien betaling niet via de leverancier, maar de Klarna-bank gaat, verloopt de communicatie en incasso ook via die "bank". en.wikipedia.org/wiki/Klarna
Klarna maakt willens en wetens scams, bedrog en misleidings-praktijken mogelijk, heeft het incasso-component als winstoogmerk, en dus baat bij boetes wegens achterstallige betalingen, heeft een kwetsbare doelgroep, en vormt een juridisch schild tussen slachtoffer en malafide bedrijf.
Deze praktijken horen het nieuws te zijn. Niet het gemekker van de zoveelste blauwe knoop soepsidiestichting.

Abject | 06-11-22 | 01:58 | 5

@Abject | 06-11-22 | 03:01:
Ik heb het idee dat die bedrijfs tak op dit moment als een malle fuseert en consolideert want er komen nu – voor hun – fantastische tijden aan. Want de inflatie is bijna 17% en de lonen stijgen ook, maar wel 12% minder:
fd.nl/economie/1456719/loonstijgingen...

Dit gaat voor een hoop mensen een hoop problemen geven.

LD69 | 06-11-22 | 03:29

@Abject | 06-11-22 | 03:10:
Die website van Riverty staat ook weer stijf van de obligate woordenkots. En natuurlijk ontbreekt het woordje "duurzaam" niet want daar slaat iedereen tegenwoordig op aan.

"Wij staan voor je klaar als je op zoek bent naar nieuwe manieren om te betalen. En wij willen geldzaken simpel, begrijpelijk en duurzaam maken voor iedereen".

Ofwel: glij maar naar binnen, laat je zachtjes verdoven, wij zorgen goedjes voor jouw geld ..

LD69 | 06-11-22 | 03:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Ja de zomer is echt definitief voorbij.
De geniale generatie van Gerard Cox ook helaas waar een conservatief gedachtegoed nog gewoon salonfähig was.

keestelpro | 06-11-22 | 01:37

Geinig. Brings back memories. Thx.

PPuk | 06-11-22 | 01:26

Grunberg wou eigenlijk acteur worden maar na de flop van zijn eerste hoofdrol in de 'De kut van Maria' besloot hij toch maar zijn 2 na grootste droom na te leven: kudtboeken schrijven.
En een van zijn boeken werd verfilmd: 'Het 14e kippetje' met in de hoofdrol Antony Kamerling die niet veel later daarna zelfmoord pleegde.
Als je zoekt naar die film op youtube krijg je meteen een knip uit een documentaire over de arme Antony Kamerling die gek en depressief werd omdat hij als prachtig persoon in een nep wereld leefde en dat was ook waar.
www.youtube.com/results?search_query=...
Want DIT is het echte leven:
www.youtube.com/watch?v=B66lqt0K2I0
(HD selecteren en full screen)
Wij mensen leven geen echt leven meer.
LEEF!

keestelpro | 06-11-22 | 01:09 | 1

Hier past dankbaarheid voor een doodgestoken collega in TBS kliniek in Balkburg.

Rattus | 06-11-22 | 01:06 | 2

dankbaarheid???

PPuk | 06-11-22 | 01:09

Een verschrikkelijk drama zeg. Voormalige tbs-kliniek; zie hieronder bij Cornelis.

drs.Nee | 06-11-22 | 01:09

1:03. Lorejas?

Basil Fawlty | 06-11-22 | 01:03 | 5

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 01:10: Ik hoop dat Phillies winnen, zodat we nog een pot krijgen..

Torquemada | 06-11-22 | 01:16
▼ 2 antwoorden verborgen

NPO Eenvandaag en Nieuwsuur showen tussen belegen beelden uit 2020 door, om beurten nep-kandidaat Obama in actie vanwege de tussentijdse verkiezingen dinsdag in de VS.

drs.Nee | 06-11-22 | 01:00

Een tikkie sentimenteel vanavond. Mijn oudste is vandaag 21 jaar geworden. Zie haar vanavond pas. Ze past nu op en moet vandaag werken. Maar haar jongste broertje logeert daar. Toch iemand die haar vroeg live kan feliciteren straks. Waar is de tijd gebleven?

Lady Midnight | 06-11-22 | 00:55 | 22

@TheOne48. Dank voor het compliment. Maar ik doe, in mijn optiek, wat je als ouder behoort te doen. Dat maakt mij geen super ouder of iemand anders een mindere ouder. Ik volg mijn eigen plan en andere ouders het hunne. Ik ben een thuisblijf moeder in overleg, wel met toekomstige ambities en dromen.:-). Voor ons gezin werkt dit. Wij zijn content. En dat is het voornaamste.

Lady Midnight | 06-11-22 | 02:16

@K1100 | 06-11-22 | 01:44: Mijn zoon wordt al 50 en dochter 48 jaar. Ik was 23 jaar toen hij geboren werd, wat vroeger heel normaal was, Maar het was mijn doel, kinderen vroeg op elkaar. Vond de pubertijd heerlijk, kon je lekker met ze praten, dochter nam me ook overal naar mee, zoals naar concert Guns and Roses, Zoon studeerde in Utrecht , dus bleef gewoon thuis wonen.Dochter ging al vroeg het huis uit, als au pair Nice, dus veel me de trein naar Nice toe en dan samen naar Monaco, eten in Rock cafe aan de haven,. Na drie jaar had ze er genoeg van, kwam thuis, maar ging toen naar Spanje en hier getrouwd. Nu kleinkinderen erbij gekomen, ook alweer dertien jaar, de tijd gaat zo snel.

gato | 06-11-22 | 05:27

Flapstaart met je dochter Lady...!!

neonreclame | 06-11-22 | 05:30
▼ 19 antwoorden verborgen

Ik las overigens in een van de Belgische dagbladen afgelopen week geinige artikelen en een ervan ging over het einde van de discotheken en de ander over Dansen bij Jansen en dat de eigenaren niet blij waren dat het werd genoemd in een liedje want opeens rijen met provincialen voor de deur. Hahaha! Maar was mooi om te lezen. En natuurlijk ging die neergang gebeuren want tijden veranderen en toch sentiment gevoel hier.

Sharon Brown - I Specialize in Love (1982)
www.youtube.com/watch?v=R6JAehiN2Y8

Basil Fawlty | 06-11-22 | 00:49 | 7

@Torquemada | 06-11-22 | 01:11: Klopt Hans van der Schoot, ben persoonlijk bevriend met de familie uit Wik aan zee, sturen nog steeds kerstkaarten en een tijd terug stond ie ineens in de dikke mercedes op de stoep met zin vrouw Rikki.. hadden docher Nicole die is vroeg overleden weet nog dat ik haar een keer mee heb genomen naar een dispuuts lustrum omdat vrouw smoelensmid niet zoveel zin had in dat gebral.. was waarschijnlik de enige kroeg ganger met de sleutels op zak van die tent omdat Hans mij die ooit toevertrouwde wij hadden OH als groenlokatie ieder jaar weer.. de wereld is klein idd.;)

Smoelensmid | 06-11-22 | 01:29

Mijn schoonzoon is DJ en reist nu juist de hele wereld rond om te draaien, binnen 13 dagen was hij in Parijs, Berlijn, Londen, Dublin en Cork. Daarbij zijn eigen disco in Salou, die van de fam. Sainz is.

gato | 06-11-22 | 05:36
▼ 4 antwoorden verborgen

Artikel op de Joop was daadwerkelijk lezenswaardig. Al ziet de schrijver niet in dat Tuurke, net als menige reaguurder inclusief ondergetekende, van oorsprong nogal links was. En blijft het jammer dat de schrijver niet inziet dat Zwart Gat Frenske ons allen zal verzwelgen.

Lijkvocht | 06-11-22 | 00:49 | 1

Coole reaguurdersnaam. +1

keestelpro | 06-11-22 | 01:43

@pegaje | 06-11-22 | 00:56:
Oh deze is triest man!'
Weet je hoe kwaad Eric Clapton is op de Covid sekte?
Hij kon maandenlang niet eens meer gitaar spelen na het vaccin.
Maar goed we zijn op GeenStijl dus laten we het netjes houden.

keestelpro | 06-11-22 | 01:46

Paulos Abraham komt dit jaar niet meer in actie voor FC Groningen. De leiding van de Eredivisieclub besloot de 20-jarige aanvaller vervroegd met vakantie te sturen omdat hij ernstig werd bedreigd. FC Groningen meldt op zoek te zijn naar een andere woning voor Abraham.

Vrijdag kwam naar buiten dat de hond van Abraham, een American Stafford, vorige maand een chihuahua had doodgebeten. De spelers en de technische staf van FC Groningen besloten het regionale medium RTV Noord, dat over de zaak had bericht, tot nader order niet meer te woord te staan.

Cornelis12 | 06-11-22 | 00:48 | 2

Het zal ook niet. Weer zo'n sneue gast die het stoer vindt om met een Stafford rond te lopen. Alle vooroordelen worden bevestigd.

Spring Bruissteen | 06-11-22 | 01:21

Hallo??

Iemand een pensioentje kopen?

Echt goed, echt.

GKJP | 06-11-22 | 00:44 | 5

Nee mannen er is net een hele grote partij op de markt gekomen, schijnt van Nederlanders te zijn heb ik van horen zeggen, die gaan zo voor bodem prijzen

Whisky | 06-11-22 | 00:50

Heb nog wat vaste energiecontacten in de aanbieding.

Cornelis12 | 06-11-22 | 00:53

@GKJP | 06-11-22 | 00:48: lekker weg gestopt en verlengd, trek ze wel open als er een leuke BMW iXM60 voorbij komt ;)

Smoelensmid | 06-11-22 | 00:57
▼ 2 antwoorden verborgen

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 00:57: de vorige eigenaar was een Griekse reder die het had gekocht voor zijn studerende kinderen, nu is het voor 1,7 miljoen overgegaan in vage handen en staat zogenaamde te huur..

Smoelensmid | 06-11-22 | 01:01

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 00:57: Mooiste studnetenhok van Amsterdam kijkt zo over kruising leidse keizers uit.;))

Smoelensmid | 06-11-22 | 01:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Verduveld, voor die 5,49 per fles bouwen de Italianen ook nog een gratis schenk-vertrager in!

Zo duurt het wel heel lang voordat m'n borreltje gevuld is:

twitter.com/beschaafdrechts/status/15...

wilderst | 06-11-22 | 00:27

Mocht de alom geprezen Wattman het nachtcafé nog met zijn aanwezigheid willen verblijden: gisteren reageerde je op een opmerking van mij (op 'bijna 48 jaar'). Ik had het café toen al verlaten, kon niet meer reageren, sorry.
Daarom bij deze: Johnny Cash - I won't back down
youtu.be/N8i5NLyXZdc
Dank voor je 'openheid', ook al zal alcoholconsumptie daar een rol in hebben gespeeld. Thx, Wattman.

PPuk | 06-11-22 | 00:25

Voor de liefhebbers.
(hier aan boord worden vingers opgestoken)
Nieuw van De Groot:

Raven boven Wales
www.youtube.com/watch?v=HJ9mLel1TZg

Kapitein Sjaak Mus | 06-11-22 | 00:19

Dat is toch echt niet meer beschaafd te noemen.)

funda | 06-11-22 | 00:34

De Nachthap.

Met dank aan het roze leger voor de inspiratie!

Dit is goud. Ik kan 'm nu niet maken want ik heb geen Flammkuchendeeg in huis en geen zin om het deeg nu nog ff zelf te maken.

Maarrr: Flamkuchen met verse geitenkaas, gerookt spek en ui, hoe klinkt dat?

Of eventueel ipv ui wilderst's bonerbieslook? Honing erbij voor de liefhebbers? Wat verse tijm eroverheen?

Manmanman!

Op de archieffoto zien we creme fraiche:

twitter.com/beschaafdrechts/status/15...

wilderst | 06-11-22 | 00:14 | 18

@Basil Fawlty | 06-11-22 | 01:22: Te vergelijken met Bresaola?

wilderst | 06-11-22 | 01:31

@Smoelensmid | 06-11-22 | 00:46:
Klopt en daar zijn ze meester in. Maar de "pinsa" zoals men ze hier noemt is dus geliefd en is een variatie qua vorm en vierkantachtig. En qua smaak? Pfoaw! Zeer goed. Overigens had ik vorige week een mooie variatie. Geen rucola erop als men serveert (jaja dat mag dus) maar dun gesneden radicchio want dat is het seizoen. Wehey.

Basil Fawlty | 06-11-22 | 01:32

@wilderst | 06-11-22 | 01:31:
In die categorie maar nog niet iets malser en ik vind het minder gerookt qua smaak.

Basil Fawlty | 06-11-22 | 01:34
▼ 15 antwoorden verborgen

Grunberg. Oh mother, peel me a grape.

Ernst Oosters8389 | 06-11-22 | 00:11

Mooi dat zelfregulerende hier aangaande de GS kroeg. Je kijkt naar de tijd wanneer het topic is geplempt en dan weten we dit is de kroeg. GS hoeft het niet eens meer aan te kondigen. Hahaha.

Overigens wederom een goed artikel van van Amerongen en dank GS voor het snel leveren van het boek hier in Zwitserland en als bonus een slinger van den auteur. Ietsie pietsie duurder voor jullie qua versturen zag ik op de envelop maar mijn complimenten! Grazie brigata rosa! ;-))

En dan wat muziek:
Surrender -Swing out sister (1987)
www.youtube.com/watch?v=Kq836XVAsNY

Basil Fawlty | 06-11-22 | 00:09 | 3

Ja en met 4 boner tracks zelfs haha

Whisky | 06-11-22 | 00:11

"Enfin, ik ga de verzamelde werken van Curzi Malaparte en Gabriele d'Annunzio maar eens herlezen".
Ik zou zeggen, Arthur, Thuur, Thuurtje: 'go ahead, take your time (please)'.
Terzijde: schrijven voor GS, betaalt dat nog een beetje?

PPuk | 06-11-22 | 00:04

Wim Sonneveld met Margootje, Margootje, ze klom op mijn broodje Ze trok aan mijn haar, ze zat op mijn mouw.. Tekst van Annie M.G. Schmidt.
Muziek geschreven door Sonneveld en Harry Bannink. Uit de show, een avond met Wim Sonneveld. www.youtube.com/watch?v=-ZWd3BF8T2U

drs.Nee | 06-11-22 | 00:03

Ik kan me vaag herinneren dat Grunberg aan de bar in Kopspijkers in de zeik werd genomen dat hij zogenaamd intellectueel spreekt. Maar ik volg hem totaal niet, is het nou daadwerkelijk zo'n verschrikkelijke vent? En waarom dan?
Ondertussen luister ik een aantal klassieker van Gary Moore. Live-uitvoeringen van onder andere The sky is crying, The messiah will come again en The loner. Heerlijke muziek voor bij de whisky...

Toetsenbordridder | 06-11-22 | 00:02 | 20

@PPuk | 06-11-22 | 01:06: Laphroaig (uitgesproken als lafroik), is mij ook een te heavy peaty Islay (uitspraak Ailah) single malt.

Ardbeg is soms net te hebben

wilderst | 06-11-22 | 01:28

@wilderst | 06-11-22 | 01:28:
dan weet je vast ook wel hoe de heuvel-/bergtoppen genoemd worden die je vanaf Coal Islay (als het weer meezit in de zon) kunt zien?

PPuk | 06-11-22 | 01:34

@wilderst | 06-11-22 | 01:28:
peated is voor herfst & winter. Ardbeg: mee eens. Vriend van mij is zo idolaat van Ardbeg dat hij het logo als tattoo heeft laten zetten...

PPuk | 06-11-22 | 01:37
▼ 17 antwoorden verborgen

China wat al in zwaar weer verkeert, wordt nu ook nog opgezadeld met het probleem van massale vergrijzing, plus de 1 kind policy.
Dit 'een kind' beleid heeft na 40 jaar een groot effect op de populatie, zoals een overschot aan mannen, en daardoor is de positie van de vrouw ook verslechterd, ect
China's Population Crisis Is About To Explode, Demographics Collapse is Here. End of China?
www.youtube.com/watch?v=2ri7VsMp18s

Torquemada | 05-11-22 | 23:54 | 2

Ze overleven al 40 eeuwen, en dan reken ik de restaurants buiten China nog niet eens mee.

funda | 06-11-22 | 00:19

De één kind politiek is dan ook al in 2016 afgeschaft ...
-
En de positie van de vrouw is in de afgelopen jaren zeer sterk vooruitgegaan; er zijn duizenden (jawel!) vrouwelijke miljonairs, vaak zelfstandige onderneemsters - die lekker uit het mannenoverschot kunnen kiezen.

bisbisbis | 06-11-22 | 01:52

Randy Newman - Mr President, die tekst zo grappig kritisch

Whisky | 05-11-22 | 23:54 | 2

Dankjewel Kaptein, dat album vind ik sowieso steengoed door de teksten

Whisky | 06-11-22 | 00:10

@Kapitein Sjaak Mus | 06-11-22 | 00:16: ijs erbij is barbaars, daar begin ik niet aan.
Cheers Captain!

Roos | 06-11-22 | 00:21

@Kapitein Sjaak Mus | 06-11-22 | 00:48:
Sláinte, tha' is...

Kapitein Sjaak Mus | 06-11-22 | 00:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Maar nou we het er toch over hebben, effe wat heel anders.
Eddy Louiss.
Kent u die naam?

Gewoon helemaal afluisteren.
Liefst op standje burengerucht.

Blues for Klook
www.youtube.com/watch?v=NoOugRiJGh0

Kapitein Sjaak Mus | 05-11-22 | 23:49 | 2

@kaptein dan ook Stevie Ray Vaughan - Pride and Joy

Whisky | 06-11-22 | 00:01

Of Scuttle Buttin, ook geweldig

Whisky | 06-11-22 | 00:03

Fijne band, was ooit 'even groot' als Talking Heads en U2.
Ze hadden wat meer roem verdiend, naar mijn bescheiden mening.

funda | 06-11-22 | 00:07

Een crimineel tekent een wet,

De Russische president Vladimir Poetin heeft een wet ondertekend om burgers met niet-gewisse of openstaande veroordelingen voor moord, diefstal, diefstal, drugshandel en andere ernstige misdrijven onder het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie op te roepen voor militaire dienst om te mobiliseren.

Dit maakt het mogelijk om honderdduizenden mensen te mobiliseren die zijn veroordeeld tot een proeftijd of onlangs zijn vrijgelaten die voorheen niet mochten dienen.
edition.cnn.com/2022/11/05/europe/rus...

Cornelis12 | 05-11-22 | 23:38 | 3

Strafbataillon's bestaan al eeuwen..

Torquemada | 05-11-22 | 23:46

@Cornelis12 | 05-11-22 | 23:47: idd, maar in dit geval gaat het over civiele gevangenen.
Dus meestal zonder militaire ervaring.
Zoals in de VS ook gebruikelijk is om deze mensen een 2e kans te geven in het leger.

Torquemada | 06-11-22 | 00:01

Is het al weer café, is er een dansvloertje. Mag ook ter grootte van de fameuze Flitz uit Utrechts verleden zijn.

MC Hammer - U Can’t Touch This
www.youtube.com/watch?v=otCpCn0l4Wo

Fijn dansbaar niemandalletje.

Nuuk | 05-11-22 | 23:34 | 10

@Juffrouw op de fiets | 06-11-22 | 00:11: och ja... Daar ging ik ook nog wel eens heen, was toen wel een hype. Veel universitair docenten ook, die te amicaal werden enzo.

Roos | 06-11-22 | 00:18

@Juffrouw op de fiets | 06-11-22 | 00:11:
De Bastaard kwam ik soms, maar de Flitz was lang echt een stamcafé en leuk dansen op die mini dansvloer met die geknakte fiets in de hoek.

@Roos, kan het zijn dat je Le Carafon bedoelde, in de Hamburgerstraat meen ik. Als alles dicht ging, dan kon je daar tot ‘s ochtends vroeg nog terecht. Een zeer divers (ha!) publiek.

Nuuk | 06-11-22 | 01:14
▼ 7 antwoorden verborgen

Savatage - Chance
m.youtube.com/watch?v=TboNW5AiHA8
Father can you hear me
This is not how it was meant to be
I am safe and so are you
As for the others destiny

Deksmaat | 05-11-22 | 23:32

Wat ziet die Grunberg er slecht uit tegenwoordig. Alsof hij veel moet drinken om zijn geweten te sussen. Met 50 heeft iedereen het uiterlijk dat hij verdient.

Trekhaas | 05-11-22 | 23:31

Bij een steekpartij in de psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug is zaterdag een werkneemster doodgestoken en zijn twee collega’s van haar gewond geraakt. De dader heeft zichzelf ook van het leven beroofd.

Het CTP Veldzicht in Balkbrug, net over de grens in Overijssel, is jaren geleden veranderd van een tbs-kliniek in een centrum dat gespecialiseerd is in de behandeling van vreemdelingen met zware psychische problemen die om die reden niet meer in het detentiecentrum van Schiphol – waar onder meer uitgeprocedeerde vreemdelingen zitten - kunnen worden opgevangen.

Cornelis12 | 05-11-22 | 23:31 | 1

Het incident gebeurde op de woonafdeling van de patiënt, waar zo'n vijftien mensen zorg krijgen. De dader bonkte op de deur van een kantoor, waar de drie medewerkers zaten. Toen zij opendeden, begon hij gelijk te steken.

In de kliniek zitten patiënten met zo'n 60 verschillende nationaliteiten,
bron: NOS

Cornelis12 | 05-11-22 | 23:59

Continu dat gelul over geld. Wordt er moe van,

AT5; Excuses en geld van kabinet voor slavernijverleden: "Goed, maar het kan hier niet bij blijven"

"Maar", zegt Leeuwin met een kritische noot. "Het mag hier niet bij blijven. Na excuses hoort reparatie. Er moet allereerst geld worden geïnvesteerd in de landen en gebieden waar het om gaat." Maar ook vindt hij dat er geld moet worden geschonken aan de nazaten van de slachtoffers. "Duitsland betaalt nog altijd geld aan alle nazaten van de joden uit de Tweede Wereldoorlog. Dat verdienen wij ook. Iedereen moet daarin gelijk worden behandeld."

Cornelis12 | 05-11-22 | 23:28 | 3

Gebruiken we toch gewoon dezelfde staffel als in Duitsland? Ontvangen ze precies niks…

Komjehiervaker | 05-11-22 | 23:31

Je moet maar durven; jezelf vergelijken met mensen die de nazi’s hebben meegemaakt of inderdaad nazaten die veel met hun ouders of grootouders mee hebben gemaakt.

Die “tot slaaf gemaakte” zijn van bijna 2 eeuwen geleden. Niemand die er een herinnering aan heeft, niemand die een grootouder heeft die er nog iets van gemerkt heeft. Puur inhalig tuig dat alleen maar geld ziet.

Nuuk | 05-11-22 | 23:37

Ga maar met de pet rond.

Asteroid-B612 | 06-11-22 | 00:31

Zijn hier dames die graag van plaats zouden willen wisselen met Laura Bromet en Grunberg in de ogen zouden willen kijken?

Roos | 05-11-22 | 23:27 | 13

@Roos | 05-11-22 | 23:58:
Après toi heeft mijn onverdeelde interesse! Poeh.. er zijn geen bekende mannen die ik zo kan opnoemen. En in het echt; zelfs de knapste man wordt gauw oersaai als het karakter niet leuk of boeiend is. Wat vind jij een knappe of charismatische man? Ik ga erover nadenken.

letopuwzaak | 06-11-22 | 00:23

Grunberg, ach ja wat zal ik zeggen. Totale, zwaar overgewaardeerde poseur. Nog geen 2 seconden zou ik hem in de bebrilde ogen willen kijken en naar zijn quasi intellectuele gebrabbel kunnen luisteren, wat een egomane humorloze hobbit.

2tribes | 06-11-22 | 00:45
▼ 10 antwoorden verborgen

Altijd lekker!

At_Dawn_They_Sleep | 06-11-22 | 00:07

Ja dat was een aardverschuiving in 1979 vond ik

Whisky | 06-11-22 | 00:22

Ik heb welgeteld één (1) boek van Grunnie gelezen, de Asielzoekers. Gele kaft meen ik. Gewonnen bij Henk Westbroek, die in de middag boeken weggaf als je erdoor kwam met bellen op Radio 3 en een nummertje doorgaf (comfortably numb, PF). Een ander boek was iets van die vrouw die overal en nergens haar kut laat zien, kom hoe heet ze van de gelukkige huisvrouw; iets met depressieve wijven die wijn drinken en dwergen neuken, haar ex was een krullenbol. Hoe dan ook, de ontvangen boeken waren kut, Henk Westbroek ging de polletiek in en mijn aversie jegens Grunnie onderhoud ik sindsdien als een geliefde auto: elk jaar een beetje olie en we kunnen er weer tegenaan. De Asielzoeker was middelmatig op z’n best, een poging om absurdisme en ironie samen te smelten tot een intellectuele verhandeling. Ik snapte er geen kut van en omdat ik hyperintelligent ben mag u daarom gevoeglijk aannemen dat: poging tot schrijven , mislukt. Sinds een jaar of twee probeert Grunnie echter zich te vlijen tegen de dijen van groter geesten, met name de oksel van Edward Engelen is regelmatig onderwerp van zijn homo-erotiek (buitenlandse geesten zijn niet toegankelijk voor Grunnie, zijn Engels is rampzalig hoewel hij in New York zegt te resideren, in werkelijkheid woont hij in Deventer samen met die andere kneus Eus) en Peter Breedveld, die op den Twits veelal afwijzend reageren op zijn pogingen dichtbij de piemel te komen van betere schrijvers dan hij. Dit neemt me voor hem in. Zijn blanke smalle lichaampje met die onhandige lange ledematen gebogen over het verlichte schermpje van zijn fairphone, ellebogen op de knokige knietjes tijdens het poepen, Eus die op de deur bonkt en jengelt dat hij zijn crème wil hebben die op de grond voor de besokte pootjes van Grunnie staat; en maar tikken, woord voor woord voor letter voor letter, terwijl plop, plop, plop, de keutels het water laten spatten tegen zijn rossigbezweemde billetjes, het begin bedenkend van de grote roman die nooit zal komen. Grunnie is een tragisch figuur, en ik mag een zekere tragiek in een man, de belofte die nooit zal worden ingewilligd.

The-loopy-cowboy | 05-11-22 | 23:24 | 2

Gratis leestip! De bieb geeft zolang de voorraad strekt een boek weg van Yvonne Keuls: Mevrouw, mijn moeder. Gaat over haar Indische familiewortels, repatriëring naar Nederland, vestiging van het gezin in Den Haag en prachtige verhalen van moeder en dochter over de herinneringen van vroeger.

drs.Nee | 05-11-22 | 23:43

O ja die heb ik ook gelezen. Die vond ik nog wel te doen, of was dat nou Thirza?
Toch lees ik liever hem dan Herman Brusselmans. Die man zou een contactverbod moeten krijgen voor alle vrouwen.
Denk aan Henk was geinig.

Roos | 05-11-22 | 23:55

Wat een mazzel! Ma was vandaag in Duitsland, en bracht e.e.a. voor me mee:

Een pond varkensgehakt, hier niet te krijgen bij de super, en maar 2,39.
Een kilo speklappen voor 5,50, hier 10,50 (helaas verkeerde verpakking).
Iberico eikeltjes-zwartpoot-varken filets, vind ze hier maar eens...
Dat geldt ook voor de 2 tubes paprika-creme uit Hongarije...
Een doosje Ferrero 16x voor de Kerst. 2,22 hier 4,25!
Verder Lyoner (Fleischwurst) met paprika, 200g voor 1,29, wow!
En gerookte kippenpoten Kasseler-art, hier niet te krijgen.

Verder bracht ze ook 'wat' wodka mee voor 5,19 per fles en ook een 'paar' flessen Italiaanse Amaro á 5,49

twitter.com/beschaafdrechts/status/15...

wilderst | 05-11-22 | 23:23 | 12

Niet alles wat goedkoop is, is ook meteen goed. Maar Duitsland is zeker goedkoper en qua vlees is het goed inkopen doen daar. Maar wodka en amaro voor die prijzen is wel erg basaal qua kwaliteit. In Nederland kost zoiets het dubbele, maar dan nog is vooral om de ramen te poetsen.

rederijker | 06-11-22 | 00:04

Ik had laatst speklapjes meegenomen uit Duitsland maar de huid ofzo zat er nog aan. Met een getatoeëerd nummer erop. Vond ik wel walgelijk. Wel heerlijke biologische rumsteaks ook meegenomen, nog geen 8,00 euro voor 400 gram.
Binnenkort maar weer eens de grens over, het is maar 25 kilometer voor ons.

BrulSpin | 06-11-22 | 00:26
▼ 9 antwoorden verborgen

Lezesvraag: Zitten er ook VVD politici met nepaccount op GS ?

"Gemeenteraadslid Yori Bonnema is uit de Heemsteedse VVD-fractie gezet. De leiding van de liberalen verdenkt hem van identiteitsfraude. Hij zou een nep-account hebben aangemaakt waarmee hij actief was in Politiek Café Heemstede, een discussieplatform op Facebook."
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2022110...

Cornelis12 | 05-11-22 | 23:22 | 8

Wat is een nepaccount nou weer?

zetje01 | 05-11-22 | 23:54

@K1100 | 05-11-22 | 23:58: Ik lees het toch echt. Ze schrijven het de VVD-leiding toe, maar het lijkt mij stug dat zij de bron zijn van dit woord. Maar goed, klein bier verder. Er zitten vast VVD-politic onder de reaguurders. Dijkhoff deed het in het verleden. Maar het roze blog is door de jaren heen een stuk minder relevant geworden voor deze partijen, het is toch steeds meer een blogje op de flanken aan het worden.

Komjehiervaker | 06-11-22 | 00:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Ach, Grunberg... Ik herinner me nog dat in 2012 een niet nader te noemen vrouwelijke intellectueel had aangekondigd voortaan als dhr. Maxim Februar door het leven te gaan.

Als VPRO-gids-columnist Yasha verkondigde Grunberg toen pesterig voortaan onder een meisjesnaam te gaan schrijven, met alle kinderachtige verwijzingen naar Februar's transitie.

Dat was toen nog een klein relletje. Zo klein, dat niemand zich op Joop of in de Volkskrant geroepen voelde om een advertentie-boycott tegen de VPRO-gids te eisen.

Toen René van der Gijp en Johan Derksen van VI wel in grote problemen kwamen na soortgelijke grappen, was de selectieve verontwaardiging van Links voor mij bewezen.

Voor mij dan. De meeste VPRO-columns van Grunberg van 2012 zijn digitaal niet meer te bereiken.

Elbie | 05-11-22 | 23:17 | 2

Grappig. Maxim Februari is een ondergewaardeerde gigant in columnistenland. Grunnie is een triest korstje oud zaad op de wang van een al lang overleden crackhoer.

The-loopy-cowboy | 05-11-22 | 23:26

@The-loopy-cowboy | 05-11-22 | 23:26:
Toen Maxim nog Marjolijn heette was ik al fan.
Gewoon lezen, die Februari!

En Grun?
Overgewaardeerd.
Dat vind ik.

Kapitein Sjaak Mus | 06-11-22 | 00:07

Heeft die Grunberg zijn haren nou donker geverfd?

Roos | 05-11-22 | 23:12

Mijn buurman vertelde mij laatst dat hij het gevoel kende.
Als roodbloedige zeeman heb ik geen idee waar hij het over had, maar vooruit.
Ik ben de kwaadste niet.

Kraftwerk - Wir Sind die Roboter
www.youtube.com/watch?v=0hoa9tXnZX8

Kapitein Sjaak Mus | 05-11-22 | 23:08 | 2

Rrrrrabotnik.... klik.... klik

funda | 05-11-22 | 23:10

@Kapitein Sjaak Mus | 05-11-22 | 23:17:
Patricia Paay in 1967 - Je Bent Niet Hip, je bent niet vlot,
je ouwe fiets is altijd kapot... www.youtube.com/watch?v=myfJ9S7Ei2s

drs.Nee | 05-11-22 | 23:34

@drs.Nee | 05-11-22 | 23:34:
Tries was toen ook nog een schatje...

* zich verliest in mooie herinneringen *

Kapitein Sjaak Mus | 05-11-22 | 23:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Oeh, dat was de beste oldskool, met veel ruis en pamfluit.

funda | 05-11-22 | 23:11

De Nachthap.

Vandaag was easy, met een bordje rats van donderdag en een stuk van de riblap die ik gisterenavond opgezet heb.

De enige inspanning was de thee van 16.00, zo maak je 'm:

300 ml water
1/2 blokje runderbouillon (AH)
1 takje verse lavas
5 takjes verse kervel

twitter.com/beschaafdrechts/status/15...

wilderst | 05-11-22 | 23:02

Het linkse gelul begint met de dag over de gehele linie extremer te worden, is het niet?

Nederlanddraaitdoor | 05-11-22 | 22:57 | 3

Nee, het tegendeel is waar.

Red shirt | 05-11-22 | 23:01

@Red shirt | 05-11-22 | 23:01: Op zich is het waar, net als het rechtse gelul. De dramademocratie, waarin alle radertjes garen spinnen bij harder geschreeuw en minder tolerantie. Dit blog is dagelijks een voorbeeld.

Komjehiervaker | 05-11-22 | 23:05

Met het uur, lijkt het soms wel. Enfin, het ebt wel weer weg.

funda | 05-11-22 | 23:21

't Is Curzio Malaparte, met een 'o' na 'Curzi', waarde 'Tuurtje'. En dat is inderdaad een bijzonder verdienstelijk schrijver.
*pakt Kaputt er weer eens bij*

entwederoder | 05-11-22 | 22:55

Zaterdag quiz-avond!

Hoeveel cm lang is mijn bieslook die in de keuken op de vensterbank staat?

Wie er het dichtst bij zit wint een gesigneerd exemplaar van wilderst's wereldkeuken wonderen! Als het ooit uitkomt, dat is...

Foto met bewijs rond middernacht

wilderst | 05-11-22 | 22:53 | 11

Één meter tachtig?

keestelpro | 05-11-22 | 23:38

Laat Wagensveld het maar niet merken.

HogeNood | 05-11-22 | 23:58
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik wilde die hele lap tekst plus link lezen maar toen bedacht ik mij ineens dat ik al lang geleden besloten had dat het een lul is. Dat zal ongetwijfeld de kloe zijn. Proost.

hero_of_heaven | 05-11-22 | 22:52

Always.

Robert Haynes | 05-11-22 | 22:53

@Robert Haynes | 05-11-22 | 22:53:
Scheet. X

Deksmaat | 05-11-22 | 23:00

Heerlijk! Jaren 90 boybands, een guilty pleasure.

Juffrouw op de fiets | 05-11-22 | 23:02

Nou, weet je wat? Ik doe gewoon lekker mee met Robert, het is er laat genoeg voor. Robert, je hebt groot gelijk! Dan maar wat meer duidelijkheid over het Stamcafé...

Deksmaat | 05-11-22 | 22:50 | 2

Ik haat hem sinds ik elke dag dat snippertje van hem in de Volkskrant las, gelukkig lees ik die krant niet meer en gelukkig heb ik al zijn boeken weggedaan

Roetveegje | 05-11-22 | 22:48

Heerlijk, die Grunberg, dat wezenloze gebabbel van die scribent wat door moet gaan voor diepzinnig. Nog nooit iets van hem gelezen wat de moeite waard is. Een telefoonboek is interessanter.

Zapata10 | 05-11-22 | 22:46

Ik heb een brede interesse. Dacht ik

wilderst | 05-11-22 | 22:36 | 3

Jij viel toch op van die scharminkels?

keestelpro | 05-11-22 | 22:48

@wilderst | 05-11-22 | 23:25:
Arnon Grunberg is echt zo'n schrijver die je vroeger verplicht moest lezen want 'artistiek'.
Blij dat hij toen nog geen boeken schreef. Harry Mulisch was al erg genoeg om doorheen te bijten.
Toch niet normaal dat je verplicht wordt zo'n dikke pul te lezen terwijl je walgt van ieder woord alleen maar om daarna overhoord te worden of je het ook wel echt gelezen hebt.
Leerplicht is niet alleen slavernij maar ook een vorm van fascisme.
Ho wat zeg ik nu allemaal....
Nou ja zo heb ik het echt ervaren.
Jarenlang verplicht onbetaald in de koude harde schoolbanken zitten terwijl je in die tijd ook veel geld had kunnen verdienen en een gezonde beweeglijke levensstijl had kunnen opbouwen.

keestelpro | 05-11-22 | 23:31

Duitse seventies disco. Lekker fout. <3

keestelpro | 05-11-22 | 22:48

Leuk om te kijken, Biden live: twitter.com/i/broadcasts/1YqxoAPDlzkG...

Hier zie je dat hij best een prima spreker is, als je buiten je alt-right-bubbel durft te kijken.

Komjehiervaker | 05-11-22 | 22:33 | 2

Het is live en hij spreekt nu niet. Het zou wel aardig zijn om te weten wat er mis is met deze man. Ook de dem's schamen zich rot voor zijn gedrag bij bepaalde optredens, droevig om te zien.

donkieshot | 05-11-22 | 22:55

@donkieshot | 05-11-22 | 22:55: Hij is weer pleite. Het valt echt reuze mee. Natuurlijk, het is geen Oboma en hij hakkelt af en toe wat, maar heeft verder een vrij prettige, down to earth stijl.

Komjehiervaker | 05-11-22 | 23:00

De finale van de Soprano's doet nog altijd een beetje pijn.

funda | 05-11-22 | 22:33

Wat een geweldige band is het toch!

keestelpro | 05-11-22 | 22:52

Grunberg is de definitie van een schlemiel.

Eduardo- | 05-11-22 | 22:23 | 1

Dat jiddische woord zocht ik.

Piet Karbiet | 05-11-22 | 22:38

Mijn excuses Don. Druk druk druks. Ik loop al 20 leveringen achter. Beloof ze allemaal te gaan lezen. Is er geen boek van?

Piet Karbiet | 05-11-22 | 22:18 | 1

En graag een stripversie!

Kapitein Sjaak Mus | 05-11-22 | 23:23

Vilein humoristisch geschreven keek op de week, Arthur.
Zo werkte deze conference ruim 40 jaar geleden ook op de lachspieren.
Niet te weten hoe actueel dit is heden ten dage:
Islam-Jasperina de Jong en Eric Herfst.
www.youtube.com/watch?v=4Yk_BOuW4ic

drs.Nee | 05-11-22 | 22:17

Even wat anders dan dat gelul over die linkse deugkneus Grunberg.....
Carmelo La Bionda, je weet wel van La Bionda - One for you, One for me is deaud en ook Aaron Carter is deaud gevonden vandaag.

Swaffelkaffert | 05-11-22 | 22:16 | 6

Argh.

Piet Karbiet | 05-11-22 | 22:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Haha heb je er zin in, uiloze? Maar dit is het Stamcafé niet hè, dat komt nog. Nog ff volhouden, Robert!

Deksmaat | 05-11-22 | 22:16
-weggejorist-
Ambiorix | 05-11-22 | 22:12 | 1

"Hij die sichzelve zael noemen den groene bergh, hij is niets waert, noch geene duit. Hij kande niet schrijven, ondancks den crullen en het ontbreecke van enen voorhuit." Vondel.

Kaal-dik-en-lelijk | 05-11-22 | 22:09 | 1

Meer Rondel. Maar hij's fijn!

Deksmaat | 05-11-22 | 22:14

Wat?

Deksmaat | 05-11-22 | 22:09 | 1

Ze hebben al een boek.....

onbekend | 05-11-22 | 22:13

Met het groeien van de multiculturele samenleving en de daarmee samenhangende groei van de maatschappelijke problemen neemt ook de morele druk van de elite op het volk toe. Elke aanleiding wordt door de elite benut om het volk te wijzen op zoveel mogelijk verdraagzaamheid voor de ‘kwetsbare' ander en verbinding tussen de verschillende culturen. Heel recentelijk, in de herdenkingstoespraak van Arnon Grunberg op 4 mei jl. zegt hij: "Voor mij was het van begin af aan duidelijk: als ze het over Marokkanen hebben, dan hebben ze het over mij”. Het is een goedbedoelde maar o zo naïeve opmerking. Wat zou het homopaar waarvan de tanden met een betonschaar zijn uitgeslagen door Marokkaanse jongeren hiervan denken? Het is totaal misplaatst om op een dag als 4 mei zo’n verkeerde je-suis-Charlie oneliner te maken. Zodoende heeft men niet alleen geen oog voor de problemen van de autochtone bevolkingslaag, er wordt ook nog een beroep gedaan op hun solidariteit met de ‘kwetsbare' groepen in de samenleving.

Tiscali-2 | 05-11-22 | 22:06 | 5

@Piet Karbiet | 05-11-22 | 22:23:
Goed zo, Piet. Het is echt niet dat ik zin heb om het te vertellen, maar mensen kunnen zo onwetend (tegen het naïeve) zijn. Of de roze olifant niet durven benoemen uit een misplaatst rechtvaardigheidsgevoel. Daarmee worden anderen dus benadeeld. Moslims zijn niet de nieuwe joden, moslims creëren nog altijd veel intolerantie voor joden. Er is een reden dat niemand in mijn familie zijn/haar achternaam op de voordeur heeft staan.

letopuwzaak | 05-11-22 | 22:30

@letopuwzaak | 05-11-22 | 22:14: afgelopen keer was ik ook weer bij een fysieke herdenking. Hetzelfde verhaal, maar ook veel woke elementen.
Ook dat wordt al gekaapt.

Roos | 05-11-22 | 23:19

@Roos | 05-11-22 | 23:19:
Ja, de tweede wereldoorlog heeft genoeg om te herdenken en daar moet op 4 mei de aandacht op blijven.

letopuwzaak | 05-11-22 | 23:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Overigens werden mijn reacties op Joop punt nl, onder her betoog van Van der Horst, waarin ik het opnam voor onze Arthur, al snel door de moderator verwijderd. Terwijl de reacties van de Keniaanse Satya, die Thuur uitmaakte voor lafaard en racist, gewoon mochten blijven staan. Er is een boel onrecht in deze wereld, gelukkig dat er een God is.

Après toi | 05-11-22 | 22:02 | 6

Dat is les 1 uit het handboek: marxisme / socialisme / communisme vestigen.
Controleer, beheers de communicatie!
Het 'Recht op Vrijheid van Meningsuiting' is de allergrootste vijand van de linkse kerk.

Aristotalloss | 05-11-22 | 23:03

@Après toi
Ben al een tijd niet meer op die site geweest en ik weet altijd lezen wat de andere kant denkt maar soms heb ik daar echt geen zin in. Maar Satya mag daar dus nog ongegeneerd aanpielen? Mijn god wat is die dame een lachertje. "Ik ben geboren in Kenya en ik spreek namens het gehele continent! Iedereen die het daar niet mee eens is een racist en fascist." Muwahaha! Maar wel mooi dat je toch tegen beter weten in een poging hebt gewaagd daar. Zinloos maar wel complimenten mijnerzijds mijn beste.

Basil Fawlty | 05-11-22 | 23:50

Lafaard en racist... Hoe voorspelbaar.

Asteroid-B612 | 06-11-22 | 00:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Zijlstra citeerde blijkbaar Wilders (" minder, minder, minder") ook al verkeerd.
Maar goed, ik was er niet bij en Halbe wel.

funda | 05-11-22 | 21:59

Grunberg doet me altijd denken aan 'il presidente' uit de film Salo van Pasolini.

wijsvinger | 05-11-22 | 21:56

Arnon Grunberg is een hogelijk overschatte, overgewaardeerde non-valeur.

The less said about him, the better.

Dr_Johnson | 05-11-22 | 21:50 | 13

@Basil Fawlty | 05-11-22 | 23:40:
Genoteerd! Dat zegt genoeg.

letopuwzaak | 06-11-22 | 00:50

@letopuwzaak | 06-11-22 | 00:50:
Zal je overigens vertellen louz. Beste vriendin van Sybil zag de bui al hangen en nadat Erdo premier werd is ze meteen naar Tel Aviv gegaan. Geen moment spijt gehad en daar een mooi leven opgebouwd. Slimme dame.

Basil Fawlty | 06-11-22 | 01:48
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik wilde het boek kopen, maar staat dit hoofdstuk er ook in ?

TonAlias | 05-11-22 | 21:45

Mooiste van Thur tot nu toe!

Roos | 05-11-22 | 21:37 | 1

De ex van Grunberg, die heet toch ook Roos?

wijsvinger | 05-11-22 | 21:55

Het is toch wel duidelijk dat Arnon al jaren dagelijks vele bakken stront vreet en daarom poep praat?

gestoptmetroken | 05-11-22 | 21:36

Grunberg. Geborneerdheid op een bedje van links gelijk met een overdosis superioriteitsgevoelenssaus.

Wat zij we toch emotioneel. Want er zijn mensen die hem zinnige dingen vinden debiteren.

Zomaarwat | 05-11-22 | 21:34

Die boekenbal heeft best wel een bolle kop gekregen. Knap heur

DonTrigie | 05-11-22 | 21:31

Grünberg heeft wel wat weg van Bart de Graaff.

Komjehiervaker | 05-11-22 | 21:30 | 3

Ik blijf het een leipe pik vinden, heel die Grunberg.

TonAlias | 05-11-22 | 21:49

Yep , en de enige jood die het niet op heeft met joodse mense

Hetiswathetis | 05-11-22 | 22:46

Mijn oma is geboren in Grunberg. Dat is een plaats in Duitsland. Die krullenbol negeer ik, dat is beter voor mijn bloeddruk.

UnderTheDevil | 05-11-22 | 21:21

Grunberg is nog erger dan Mulisch, en dat was al niets.

Louter Leuter | 05-11-22 | 21:20

Grunberg is iemand waar ik mij niet prettig voel, al hebben we dezelfde roots. Met zulke vrienden...

letopuwzaak | 05-11-22 | 21:19

D’Annunzio heeft wel Fiume veroverd, en zijn eigen staatje gesticht.

Emmeraar7 | 05-11-22 | 21:19 | 1

Alles voor niets. Heet al weer heel lang gewoon Rijeka.

Ruud Hazes56616330 | 05-11-22 | 22:26

Wat is die Grunberg toch lelijk. Is dat besmettelijk??

Après toi | 05-11-22 | 21:18 | 3

De woorden hottub, tantra en Grunberg in dezelfde zin... brrr.

letopuwzaak | 05-11-22 | 21:23

@letopuwzaak | 05-11-22 | 21:23: Van vrouwen met Israëlische roots weet ik dat ze heerlijk kunnen zoenen. Maar zijn er dames die intiem willen zijn met zo'n kadaver als Arnon?

Après toi | 05-11-22 | 21:47

@Après toi | 05-11-22 | 21:47:
Friese jongens kunnen ook heerlijk zoenen heb ik ervaren. En nee, ik kan me daar niks bij voorstellen, intiem zijn met Arnon, is het niet zijn niet knappe voorkomen dan toch zeker zijn karakter wat zeer onaantrekkelijk is.

letopuwzaak | 05-11-22 | 22:01

De Mr. Goebbels Jazz Band, was dat een voorganger van The Rolling Hitlers?

BrutusBosch | 05-11-22 | 21:29

Martin van A. Die was goed

dathoujetoch | 05-11-22 | 21:17

Geef de predikant een kansel
En hij eet uit je hand.

Haberdoebas | 05-11-22 | 21:16

Grunberg mag als intellectueel mislukt zijn, als proza schrijver staat hij op eenzame hoogte.

Salutis Humanae | 05-11-22 | 21:16 | 3

Klopt, al moet hij stoppen met zijn lafheid.

Robert Haynes | 05-11-22 | 21:18

Vind je? Ik heb 2 van zijn boeken gelezen, en dat waren niemendalletjes, matig geschreven.

Muxje | 05-11-22 | 21:32

"Gefeliciteerd" met de endorsement van Han van de Horst!

ChatBot | 05-11-22 | 21:13 | 1

Maar moet je daar blij mee zijn?

Dr_Johnson | 05-11-22 | 21:59

Woont die Grünberg nou al in de States, hij is steeds op de Nederlandse tv te zien.

thanseeuwen | 05-11-22 | 21:12 | 2

Misschien huurt hij daar een appartement van Heleen Mees.

ChatBot | 05-11-22 | 21:16

Appartementje met Michiel Vos, ook niet weg van de tv te slaan, en even overbodig.

dathoujetoch | 05-11-22 | 21:19

Grunberg, type borderline vrouw.

Robert Haynes | 05-11-22 | 21:04

Grunberg lijkt op een mislukt laboratorium experiment waar ze Seth Gaaikema weer tot leven hebben proberen te roepen door zijn genen te klonen met die van Dolf Jansen.
Als dit het café is trouwens: preaust!
(En zo niet dan toch *burrrp*)

keestelpro | 05-11-22 | 21:03 | 8

@keestelpro | 05-11-22 | 21:59:

Grunberg is de rare vriend waar je allang afstand van had willen nemen maar het blijft maar op de bank hangen.

mvgrt

pegaje | 06-11-22 | 00:21
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl