achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

NS "wil minder gewone passagiers" in 1e klasse, gooit prijzen omhoog

Elke strijd is een klassenstrijd

Wat we nu weer lazen op in de auto-sectie van de beste krant van Nederland. Noem het rebranding van een luxury lifestyle, maar de NS-kaartjes voor de eerste klasse worden prohibitively expensive gemaakt voor mensen zonder dienstauto met chauffeur. In 2017 was de eerste klasse te onderbezet, waarop de NS besloot het goedkoper te maken. Echter, "Die strategie faalde, bleek in 2020 uit onderzoek naar de waardering van de eerste klas.

Daar staat dus ongeveer dat de mensen die de eerste klasse voor 2017 nog onderbezette absoluut niet te spreken waren over de nieuwe geurtjes in de coupé toen het allemaal goedkoper werd. Vanaf januari wordt een eerste klasse-kaartje 7,5% duurder, terwijl een tweede klasse-kaartje maar 2% duurder wordt. In totaal is een eerste klasse-kaartje straks 70% duurder dan de tweede klasse.

De eerste klasse is natuurlijk vooral een permanente uitwijkcoupé voor als de NS z'n dienstregelingen en wagons permanent niet op orde heeft. En voor stoere knapen die het er af en toe gewoon op wagen op een tweede klasse-kaartje! 

Maar wanneer noemde iemand u voor het laatst eerste klasse?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.