Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Boze Blanke Man — Prof. Drs. G.B.J. Van Frikschoten

Een vaste lezer van deze serie suggereerde dat ik absoluut aandacht moet besteden aan Jaap Mollema alias Prof. Drs. G.B.J. Van Frikschoten, waarvan akte

In een filosofische bui denk ik wel eens dat mensen niet dood zijn zolang je aan ze denkt, maar daar schieten de doden weinig mee op natuurlijk. Na de dood van Jaap - hij werd op 8 augustus 2013 in Amsterdam aangereden door een vrachtwagen - raakte hij al snel in de vergetelheid. Een paar regels van de dichter J.C. Bloem uit het gedicht Zondag zijn hier van toepassing:

Niet te verzoenen is het leven.
Ten einde is dit wellicht nog 't meest:
Te kunnen zeggen: het is even
Tussen twee stilten luid geweest.

Ik kende Jaap van lange nachtelijke chatsessies via Facebook en Skype, die vooral gingen over muziek en de Mokumse gayscene en niet zozeer over de islam. We namen 's nachts even vrij van de mohammedanen want er is meer tussen hemel en aarde dan die opium voor het volk.

Jaap kwam uit Appingedam (5 juni 1963), speelde in bandjes en kende de Groningse muziekscene met Herman Brood, Jan Rot & The Streetbeats, White Honey, The Meteors, AA & The Doctors, Subway, New Adventures, Boozy, en Phoney & The Hardcore.

We waren meestal flink in de lorum tijdens onze chats en ik vermoed dat ik zijn plan om een politieke partij op te richten niet helemaal serieus nam. Mike von Bibikov harkte in 020 ooit 1245 stemmen binnen met zijn Reagering, met stem-magneten als Rob Scholte, Peter Klashorst, Maarten van der Ploeg, Peter Giele en Ad De Jong op zijn kieslijst. Maar Frik was razend enthousiast, getuige zijn allerlaatste twiet.

Ik was benieuwd wat er op het internet nog te vinden was over Jaap en - laat ik me voorzichtig uitdrukken - het is niet genoeg voor een vuistdikke biografie. Het archief van de Amsterdam Post staat online en Jaap leeft ook nog door op Twitter.

Social

Ik was aangenaam verrast door de waardige I.M. die Sheila Kamerman in NRC Handelsblad schreef:

"Er is moed voor nodig om door een megafoon te roepen wat je vindt. Jaap Mollema deed dat. In een leren jasje en met pet stond hij voor een gebouw. Binnen vergaderde Hizb ut-Tharir, een extreme moslimorganisatie die streeft naar islamitische heerschappij. Het was 2012, het filmpje staat op YouTube. Er stond een klein groepje mensen om Mollema heen. En dat constateerde hij zelf ook, door de megafoon: „Het is een kleine bende die de moed heeft te strijden voor de westerse waarden.” Hij stond, zei hij, voor waarden als gelijkheid van man en vrouw, blank en zwart, homo en hetero, gewetensvrijheid voor het individu. En hij streed met hart en ziel tegen de naar zijn mening totalitaire en barbaarse ideologie van de islam. Het was een klein groepje rond de man met de megafoon. Maar de groep geestverwanten was veel groter. Zij volgden hem via zijn website Amsterdam Post (nu uit de lucht) en via Twitter. Bekender dan zijn eigen naam was zijn alias Prof. Drs. G.B.J. van Frikschoten – kortweg ‘Frik’. Een van die geestverwanten is de joods-christelijke pastor Ben Kok die Mollema voor het eerst tegenkwam in 2009 toen Kok protesteerde tegen "het kapen van de Kristallnachtherdenking door de linkse beweging ‘Nederland BekentKleur'." Mollema vond het net als Kok verschrikkelijk dat het herdenken van de jodenvervolging ondergeschikt werd gemaakt aan een oproep voor vrijheid voor iedereen: voor moslims in Nederland bijvoorbeeld, die alle vrijheid hebben, vonden ze. Kok: „Jaap was een zeer bewogen strijder voor een betere, eerlijker samenleving." 

Social

Mollema groeide in Groningen op, maar woonde al jaren met zijn partner in Amsterdam. Hij had niet gestudeerd, maar hield zich goed staande in elitair gezelschap, zegt vriend en politicus Hero Brinkman (eerst PVV, nu Democratisch Politiek Keerpunt). „Hij was een selfmade man, intelligent, maar geen studeerkamergeleerde. Een doener.” 'Een luidruchtig anti-establishmentfiguur', werd hij op de website GeenStijl genoemd. "Hij was altijd op zoek naar de waarheid," zegt Ben Kok. Ze discussieerden veel. Ook over God. „Wie God is, wat Hij dan doet om een betere wereld te realiseren. En natuurlijk over zijn afschuw van de koranafgod.” Jaap Mollema wond zich niet alleen op over de islam. Hij wilde een politieke partij oprichten en meedoen aan de verkiezingen voor de Amsterdamse gemeenteraad. „We gaan de hoofdstad heroveren uit de wurggreep van de PvdA! Ik heb er zinan!" schreef hij op zijn website. Vlak voor zijn dood twitterde hij: „Zo, effe een partij oprichten nu.” Na de oprichtingsvergadering fietste hij in de vroege ochtend van 8 augustus naar huis en kwam op de Stadhouderskade onder een vrachtwagen. Hij is 46 jaar geworden.

Furieuze Blanke Kale Man Peter Breedveld - die niet in mijn BBM-serie komt omdat hij zijn vrouw en zes kinderen in de steek liet voor Dikkertje Dap Bouazza - uitte zich wat minder deftig op zijn blogje, dat dagelijks door hemzelf en met 200 door Bouazza onder diverse pseudoniemen geschreven reacties wordt gevuld. De man met de duizend schuilnamen doopte zijn versleten veder in calvinistisch vitriool, maakte notabene op Friks sterfdag diens echte naam bekend en bracht dat als een heldendaad.

“Over het openbaren van de ware identiteit van VanFrikschoten: dat doe ik met iedere anonieme lafaard die ruzie met mij of mijn vrienden zoekt. Inmiddels zou dat duidelijk moeten zijn. Wie ons bedreigt, belastert of details uit ons privéleven openbaar maakt, heeft op Frontaal Naakt géén recht, geen énkel recht, op bescherming van zijn geheime identiteit. Wees dus gewaarschuwd, meninghaters! Ondemocratische smerige en kotswaardige NSB’ers dat jullie d’r zijn!”

Het requiem van GeenStijl was geheel in de kenmerkende stijl van mijn Algarviaanse buurman Bart: fair & balanced. De Vrije Chroniqeurs schreven op hun beurt:

"De lucht was helder, de zon bescheen de straten en een geroezemoes vertolkte het leven dat op gang gekomen was in de stad waarin hij zich onverschrokken verzette tegen een overmacht. Er was niets dat hem aankon, dat zijn moed kon weerstaan en hem tot zwijgen wist te brengen. Alleen die vrachtwagen, het monster dat uit het niets verschijnend hem, onze Jaap, onze professor, aankon en hem uit het leven haalde om hem voor altijd van ons te scheiden."

Uiteraard waren er diverse cybernauten die schreven dat Jaap vermoord was want het kon geen toeval zijn dat ook de zoon van A. F. Th. Van der Heijde op de Stadshouderskade werd doodgereden. Enfin.

Ik schuw het cliché zelden of nooit, en vraag me hardop af wat Jaap nu zou hebben gedaan, als hij nog leefde. Een keurig teruggetrokken bestaan met zijn levenspartner April, af en toe tokkelend op de elektrieke gitaar, of nog steeds op de barricaden tegen de islam? Zijn discours is nog razend actueel en daarom publiceer ik graag zijn testament (waarin ik opvallend veel parallellen zie met mijn Safari Eurabia).

De oorlog tegen de autochtone bevolking van Europa!

Door: Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Ja, laten we het maar eens gewoon zo noemen zoals het is. De autochtone Europeaan wordt aangevallen, geïntimideerd, structureel voorgelogen, gediscrimineerd, beroofd, gemolesteerd en zelfs aan de lopende band vermoord om wie hij is: een blanke Europeaan. De autochtone Europeaan is de oorlog verklaard.

Hans Janmaat durfde te zeggen dat hij de multiculturele samenleving wilde afschaffen. Nu vond ik Janmaat nooit een van de slimsten en verdacht hem zelfs van racisme maar zijn stelling was het meer dan waard om over in debat te gaan. Al in zijn tijd sloeg de verpaupering in de steden toe door massa's immigranten die graag de vruchten van de Nederlandse spaarpotten wilden plukken maar ons en onze cultuur gewoon diep haten. We weten wat er gebeurde. Niemand ging met hem in debat. Hij werd de mond gesnoerd en geïntimideerd met een aanslag op het hotel waar hij een bijeenkomst hield. Algemeen bekend is dat de linkse kerk daar verantwoordelijk voor was.

Van Pim Fortuyn kent ieder de beroemde opname waarin hij op een bijeenkomst van Leefbaar Nederland zijn hart lucht en zei wat iedereen toen al dacht. "Een vijfde colonne, meneer! We hebben een vijfde colonne in Europa! Het is vijf voor twaalf!" Hij had het over de islam. Niet die mensen maar het islamitische politieke systeem wat zich de democratie invreet, het uitholt, door misbruik te maken van onze open vrije maatschappij en wetgeving. Hij is vermoord. Ook daarvan weten we wie daarvoor verantwoordelijk is. "De kogel kwam van links".

Fortuyns woorden waren nog niet weggestorven of Theo Van Gogh werd vermoord. Door precies die islam waar hij voor waarschuwde. De linkse Job Cohen en de koningin wisten niet hoe snel ze naar een moskee moesten gaan om ze alsjeblieft te smeken dat ze dat maar nooit meer zouden doen. En de regering? Het lijk was nog niet koud of de wet op de godslastering moest worden aangescherpt. Omdat die Van Gogh zulke grove praatjes had gehad over de islam.

Gregorius Nekschot werd van zijn bed gelicht vanwege een paar cartoons, tentoonstellingen werden afgeblazen, spaarvarkens gingen in de ban, klachten over stratenmakers met ontbloot bovenlijf en herendecolleté als het buiten 30 graden is, reklames die moesten worden weggehaald wegens aanstootgevend en te bloot, kerstbomen die moesten wijken, handen die niet meer werden geschud, blijven zitten als de rechter binnenkomt werd afgedwongen, opeens geen bier en wijn meer op tafel bij Pauwel en Wauwel, een allochtonenquotum bij de publieke omroep, folders in Amsterdam waarin op plaatjes Nederlanders als xenofobe Tokkies neergezet worden, abri's waar bikini's van H&M op staan worden overgespoten, excuus-allochtonen zonder meerwaarde in het parlement, een islamitische burgemeester moest er komen in een grote stad, ons vreten werd halal-gecertificeerd zonder dat we dat weten, de meest extreme sharia-clubs zijn hier welkom om te confereren, van Hamas, Milli Gürus tot aan Hizb ut-Tahrir, de ene na de andere moskee ging open, "bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een allochtoon", de minaretten worden elk jaar hoger, de moskeeën steeds groter en in de meest afgelegen provinciestadjes moet opeens de oproep tot gebed over de daken schallen. Allah is de grootste! Onderwerp u! Leve de PvdA, GroenLinks, SP, D66 en al die zogenaamde liberale en Christelijke partijen! En toevállig zijn die ook nog allemaal knetter-eurofiel. En niemand die het bedenkt om eens gewoon de Nederlandse wet toe te passen om die discriminerende intolerante troep in de kiem te smoren.

In de Telegraaf stond vandaag dat er drie mensen waren opgepakt na aanleiding van "de steekpartij" in Londen. Laat het even tot u doordringen. Valt het kwartje al? Lee Rigby is op islamitische wijze, onder "Allahu Akbar" geschreeuw en met een door de daders zelf verklaarde motivatie uit soera 9 van de koran, de keel doorgesneden en zelfs onthoofd. Gereduceerd tot "steekpartij". Ik schat nog een week: en dan was het zijn eigen schuld. Net als bij Van Gogh.

Nee, wat er NIET staat in de Telegraaf is dat er 11 Britten zijn opgepakt omdat ze op Twitter en Facebook hun woede uitten over deze uitbundige islamitische folklore in hun hoofdstad. Het bloed is onder de nagels van die mensen getrokken door de jarenlange politieke correctheid waar de burgers onder zuchten. Zoals het overal gebeurt: Er zijn geen sharia-wijken, een koppensnellerij onder 'Allahu Akbar'-geschal heeft niets met islam te maken en in Zweden rellen 'jongeren'. En dan schrijf je in een vlaag van opgekropte woede dat ze al die buitenlanders eruit moeten knikkeren of over die tyfusislamieten die het land aan het overnemen zijn zonder dat iemand ze maar een strobreed in de weg legt. Maar dán ben je opeens een racist! En dán komt de politie onmiddellijk in aktie in tegenstelling tot het slachtfestijn in Woolwich waar ongewapende agenten 20 minuten hebben staan toekijken voor er iemand met een pistool aanwezig was die wél met het stront dun door de broekspijpen uit zijn auto durfde te stappen.

In Zweden ligt de wijk Husby al een week onder vuur door hordes voornamelijk islamitische immigranten. Inmiddels is het geweld al overgeslagen naar andere Zweedse steden. De aanleiding? De politie die zichzelf verdedigde tegen een gewapende man. Dezelfde reden waarom hier in Amsterdam West een aantal jaar geleden wekenlang vele auto's in vlammen op gingen. Dezelfde reden waarom de voorsteden in Frankrijk dagenlang het toneel waren van een grootschalige burgeroorlog tegen alles wat die immigranten maar voor de voeten kwam. De autobranden in Amsterdam West haalden het NOS Journaal niet eens meer na een paar dagen. Het heeft 4 dagen geduurd voor het NOS Journaal het woord "immigranten" eindelijk eens in de bek durfde te nemen over de burgeroorlog in Zweden. Dat Zweedse Stockholm waar autochtonen worden gearresteerd die hun buurt willen verdedigen terwijl de politie niets uitricht tegen de immigranten-bendes.

Alle machts- en media-bastions in onze samenleving zijn door cultureel marxisten gelijk geschakeld. Voldoe je niet aan hun verwrongen wereldbeeld dan kun je rekenen op een Berufsverbot, intimidaties, ben je nazi, xenofoob, racist en de hele sliert uitgekauwde kwalificaties meer. In Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Zweden: Overal zijn scholen waar blanke kinderen worden gediscrimineerd op grond van hun autochtone afkomst. Nota bene in hun eigen land! Een rechtse omroep als Powned moet eerst 50.000 leden zien te krijgen voor ze uitzenden mag maar een moslimomroep krijgt een zak subsidie van de overheid en gaat maar lekker zijn gang op de Nederlandse Staatstelevisie. In de schoolboekjes staat dat Pim Fortuyn is vermoord door een BLANKE man met een petje, zonder te vermelden uit welke hoek die kwam, maar als er ook maar één allochtoon iets flikt dan gaat het over 'jongeren'.

Oude blanke Nederlandse dames van 85 worden op straat beroofd door dat islamitische tuig. Niet hun eigen moeders en oma's, maar Nederlanders vallen ze aan. Blonde meisjes worden in Zweden aan de lopende band verkracht. Niet die hoofddoeken uit hun eigen clan. In Malmö woont onderhand al geen Jood meer, zó erg zijn die mensen weggetreiterd. Blonde meisjes verven er hun haren donker om maar niet het slachtoffer te worden. In Frankrijk bepalen de moslims inmiddels de uitslag van de verkiezingen. Uiteraard stemmen ze op de cultureel marxisten van Hollande. In de grote steden van Nederland is de meest gekozen jongensnaam van nieuwgeborenen Mohammed. In Duitsland mag je geen voetbaltoernooi meer toespreken als het linkse bokkeblaadje uit die stad er achter komt dat je kritiek hebt op de islam. Je kan je onderwijzersbaan wel vergeten als je in je privétijd op internet zegt wat je over de islam denkt en een fanatiek journalistje van (alweer) een links blaadje je in de smiezen krijgt en de directeur van de school belt. Als politicus moet je inmiddels jarenlang met gewapende gorilla's rondzwerven van safehouse naar safehouse als je openlijk durft te zeggen waar 'm de schoen wringt. Ikzelf krijg de politie Haaglanden en het Meldpunt Discriminatie Internet op mijn dak met dreigementen over dat er iets onwelgevalligs zou zijn gezegd op deze site waar ze het politiek niet mee eens zijn. Het gaat maar door en door. Google wordt zelfs ingeschakeld zodat de advertenties worden -weggevanderknijfft- omdat de teksten hier niet zouden passen binnen de cultureel marxistische islam-o-doctrine en dat deze site financieel kapot moet en de mond moet worden gesnoerd omdat we hier verdomme gewoon de waarheid zeggen zoals die is.

Deze hele linkse propagandamachine in Europa die via hun machtsbastion sinds de jaren '60 heel Europa structureel ontwricht met politieke correctheid, die al decennia lang bezig is haar eigen analfabete islamitische electoraat te importeren, is nu bezig via de oud-communisten in de EU een superstaat af te dwingen waarin alle Europese volken, door slechte economie gedreven, door elkaar heen migreren. Nederlanders naar Oost-Europa, Oost-Europeanen naar de westerse landen, Zuid-Europeanen trekken naar het noorden en de buitengrenzen blijven open voor nóg meer ongeschoolde asielzoekers en islamitische immigranten.

Waarom? Waarom deze gewelddadige chaos op de ooit vredige naoorlogse Europeanen afvuren? Om elke vorm van nationalisme te ontwrichten. Om elk sprankje trots op je vaderland je te ontnemen. In het Britse parlement werd eens door een linkse politicus gezegd:"We zullen ze met hun neus in de diversiteit drukken!" Om onze identiteit te ontnemen. Om ons te vervreemden van alles wat ons eigen is. Om stapje voor stapje de Europese bevolking te demoraliseren en uiteindelijk in totale chaos te verzanden. En weet u wat dán, als een konijn uit de hoge hoed, de oplossing is? Een tirannieke Europese Superstaat die zogenaamd wel móét worden gevormd om de orde te herstellen. Een multiculturele EUSSR met 5-jarenplannen, waar hele volken worden weggevoerd van hun geboortegrond zoals in de Sovjet Unie en zoals de nazi's wilden. Een dictatuur met een Europese politie, Europese belastingen, een Europese bank, een Europese munt en een handvol multiculturalistische marxisten die de vrije markten hebben opgedeeld onder een handvol grootindustriëlen die alle essentiële voorzieningen zoals water, landbouw, visserij, energie, grondstoffen en voedsel beheersen.

Het is niet eens zozeer allah die met zijn koran ons 1400 jaar geleden al de oorlog heeft verklaard. Die moslims zijn maar domme trekpoppen die dansen naar de pijpen van elke duivelse haatbaard die zich met Saoedisch geld imam mag noemen.

Nee, de grootste vijand van het vrije democratische westen is nog steeds, al van lang voor de Tweede Wereldoorlog, het marxisme. Het marxisme dat zich nu 'liberaal', 'sociaal democratisch', 'GroenLinks' of gewoon 'socialistisch' noemt terwijl de Christenen onderhand een stijve nek hebben van de andere wang toekeren. Het marxisme dat nu de ruggengraat vormt van de Europese Unie.

De cultureel marxisten zijn verantwoordelijk. Die forceren het dat er in Europa hele steden door moslims worden overgenomen en de autochtone bevolking wordt vervolgd en van huis en haard wordt verjaagd. Ze hopen op nog veel meer Breiviks zodat ze alle facetten van de maatschappij kunnen onderdrukken en onder het mom van "veiligheid" het laatste sprankje vrijheid kunnen ontnemen. Karl Marx heeft ons de oorlog verklaard en hij woont in Den Haag, in Londen, in Berlijn, in Parijs en Stockholm en zijn kantoor staat in Brussel.

Zij hebben de autochtone burgers van Europa de oorlog verklaard. Nou, ze kunnen 'm krijgen. Want ze maakten één vergissing. Ze hebben niets van de geschiedenis geleerd en ons nog niet allemaal vermoord of laten vermoorden. De Europese volken zullen hun geboorterecht en grond opeisen. Ongeacht de prijs.

Reaguursels

Inloggen

Wat een overdreven zeikvent die Frikschoten. Alle rechtse cliches komen één voor één langs. Karl Marx heeft ons de oorlog verklaard! Pffff, het aplomb. Echt, weg met die woordenzee.

Beste_Landgenoten | 30-10-22 | 05:48

Eindelijk gewoon een goed stuk, los van de mening. Ik kende deze Frikschoten niet, weet niet of dit stuk de mening van Arthur of van Frikschoten vertelt, maar kan me er prima in vinden. En dan gelukkig eindelijk eens verteld zonder de gekwelde schrijver uit te hangen die toevallig iedereen kent en met iedereen 5 maanden is opgetrokken, met in totaal een miljard jaar aan boemelvrienden op zijn kalender.

KokkieBalboa | 30-10-22 | 02:55

Jaap woonde een tijdje tegenover mij. In het dorpshuis te O. hebben wij nog menig bier morgen doen.

eerstneukendanpraten | 30-10-22 | 01:23


Ik wil nog even dit 'incident' in Keulen in herinnering brengen.
www.youtube.com/watch?v=qm5SYxRXHsI&a...

Oud en Nieuw - elke vrouw werd bepoteld, beroofd en aangerand.
Politie deed niets. Later alles gebagatelliseerd.
En dit is dus allemaal het gevolg van onze leiders/regeringen die het een waanzinnig goed idee vinden om duizenden, miljoenen Islamitische mannen ongebreideld en bijna zonder voorwaarden Europa te laten binnenstromen.
Compleet waanzinnig.
En dit gewoon doorzetten, na alle duidelijke ervaringen in Zweden, Engeland, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk ook Nederland.

Ik weet niet waarom de regering dit gewoon niet in wil zien, en maar blijft ontkennen, en door blijft gaan op deze weg.

King of the Oneliner | 30-10-22 | 00:55 | 3

De regering kijkt naar absolute cijfers en trends. Waarom zouden zij moeten focussen op een groep die verantwoordelijk is voor een kleine 8% van alle misdaad in Nederland? Alleen omdat PVVers Turken en Marokkanen niet mogen?

Cobarde | 30-10-22 | 01:21

@Cobarde | 30-10-22 | 01:21: Absolute cijfers. Hmm. En ‘trends’. Welke groep? Hoezo 8%? En dan sneren naar PVV-ers. Misselijimakend.

Zomaarwat | 30-10-22 | 02:21

Ze zitten klem in hun eigen correctheid en kunnen niet bewegen omdat ze dan door hun idealistische clangenoten worden geëxcommuniceerd. Verder hebben ze vaak amper verstand, geen ruggegraat en zijn ze laf en opportunistisch. Dat krijg je met welvaart, vrede en een contingent nutteloos opgeleiden. Antropologie, sociologie etc. Die weten echter des te beter hoe macht te vergaren en bivendien zijn zo meestal erg links. En betweterig intolerant en agressief. Dat volk beheerst werkelijk bijna alles van bestuurlijk niveau en politiek niveau in ons land.

Zomaarwat | 30-10-22 | 02:27

'k Heb me hier een tijdlang heel erg druk om gemaakt. Om vervolgens te constateren dat er niets gebeurt, nergens een gevoel van urgentie lijkt te bestaan en het eigenlijk alleen maar erger wordt. Nu denk ik - hoop ik - dat het mijn tijd wel zal duren. Of zoals Arthur al eens schreef: 'Uiteindelijk wint de islam altijd.'

En zo ik nog hoop had op een blije uitkomst, dat heeft het boek van Wim van Rooy definitief de bodem ingeslagen. Zo God het wil, alaaf.

Duwbak_Linda | 29-10-22 | 23:23

“ Across the West, more and more migrants arrive and have children, rapidly growing to outnumber whites. In a matter of months, the white West has been overrun and pro-immigrant governments have been established, while the white people are ordered to share their houses and flats with the immigrants. ”

Voorspelling van Jean Raspail:
en.m.wikipedia.org/wiki/The_Camp_of_t...

theo-is-dood | 29-10-22 | 22:55

Daar is geen woord portugees bij Arturo... goed verhaal en ze kunnen 'm krijgen.
Werd ooit in een Britse documentaire getriggert door Telford, Rotherham, Rochdale child abuse en de dwang van politics om vooral de onderste steen daar te laten waar het ligt en opzettelijk de sherlocks traineerde in hun onderzoek alsmede de omerta in deze aan te hangen om anders voor racist te worden uitgemaakt. Laten we het beessie bij de naam noemen.

BL!ZZ | 29-10-22 | 22:54

Aardig dat dat "boze blanke mannen" inmiddels een geuzennaam is geworden voor aanhangers van het Vrije Westen. Tegelijkertijd is het natuurlijk een draak van een uitdrukking. De eerste keer dat ik het hoorde was volgens mij van Femke Halsema; "een f-side van blanke mannen van middelbare leeftijd". Ze had het toen over de aanhangers van Hirsi Ali; een zwarte vrouw.

Nou is er volgens mij ten eerste nauwelijks onderzoek waaruit blijkt dat alleen blanke mannen van middelbare leeftijd eerwraak en vrouwenverminking afwijzen. Maar bovendien; zelfs al zou alleen die doelgroep dat afwijzen dan doet dat niks af van de argumenten van Hirsi Ali.
Als Halsema zich afvraagt waarom serieuze tegenstanders van geweld tegen vrouwen, tegen homo's, tegen joden, tegen ons land, tegen onze vrijheden en tegen onze mensen geen Groen Links meer stemmen moet ze bij haar eigen partij te rade gaan. Die feiten, cijfers en rapportjes over die onderwerpen geheim houdt.
Dat "boze blanke mannen" van alle rassen, kleuren, genders en leeftijden islamitisch geweld afwijzen is niet om te klieren, dat is zelfbehoud.

Tot slot dat "boos". Voor zover ik ze van veraf gekend heb waren Fortuyn, van Gogh en Frik democratische, tolerante, humorvolle mensen. Meindert Fennema die een boek over zijn studiegenoot Hans Janmaat schreef zei hetzelfde over Janmaat. Ook Wilders en Bosma blijven altijd heel redelijk, ook naar hun politieke opponenten, gebruiken vaker humor dan echte boosheid.

Voor uitspraken in de trant van "sterf aan AIDS, kale homo", "ik mis Baader-Meinhoff", "waar is Volkert als je hem nodig hebt" of "die moeten we mollen en zijn kiezers deporteren" moet je in een hele andere hoek zoeken.

Dandruff | 29-10-22 | 21:46

Deugen gaat om het deugen. Dat het deugen in de praktijk niet deugt is ondergeschikt zolang je maar gedeugt hebt..

Geilbaard | 29-10-22 | 21:44 | 1

Een beetje zoals de pastoor die homofilie afwijst maar stiekem misdienaartjes misbruikt.
Dat is *deugen* op links, alles voor de bühne. De hele wereld over vliegen om anderen te vertellen dat ze niet meer mogen vliegen. Zelf meerdere huizen bezitten, maar anderen aansporen en straks zelfs dwingen om Veiligelandiërs in huis te nemen. Decennialang pleiten voor legaliseren van pedofilie en tegenwoordig ook van gedwongen huwelijken; maar wel moord en brand schreeuwen om een versierpoging van 20 jaar geleden (#metoo).

Dandruff | 29-10-22 | 21:57

"Het marxisme dat nu de ruggengraat vormt van de Europese Unie."

Het neo-Marxisme herken ik ook in dwingende opvattingen over wat je moet denken, en hoe, " alle neuzen dezelfde kant op".
Maar wat is het doel? Wat levert het op?
De opstand zal niet komen vanuit het proletariaat. Het is de middenklasse die langzaam wordt opgeslokt en verdwijnt.

Roos | 29-10-22 | 21:32 | 1

Religie heeft op gegeven moment geen doel meer. Mensen zijn decennialang opgevoed met een bepaald wereldbeeld en willen die zekerheid dan niet meer opgeven. Deels omdat hun voorbije leven dan ineens een vergissing is, zeker voor degenen die zich erg fanatiek uitspraken. Maar ook omdat mensen in bepaalde bubbels zitten. En daarin wil niemand als eerste toegeven "goh, misschien zit het toch anders". Juist omdat links zo goed is in het uitsluiten en cancellen van andersdenkenden houden mensen zich gedeist. Niemand wil uit zijn vriendenkring verstoten worden.

Dandruff | 29-10-22 | 22:06

Best wel veel veranderd in tien jaar, nu hebben we gelukkig ook BLM, Bij1, Denk en een hele Woke generatie, we zijn gewoon zo goed als verloren.

zwellevertje | 29-10-22 | 21:07 | 2

Welnee, als iemand een keer de ventilator op 10 zet waaien alle sneeuwvlokjes weg, en er zal geen spoor meer van ze te vinden zijn.

funda | 29-10-22 | 21:30

Ook van Frikschoten nog wel bij Frontaal Naakt ontmoet, als ik mij niet vergis. Of in allerlei stamcafé varianten.

cugel | 29-10-22 | 20:57

Wat een lap tekst, maar zeker de moeite waard om te lezen.
Ik , als agnost , ga mijzelf verzekeren tegen de islamziekte.
youtu.be/OBRiWcqMX6M

hero_of_heaven | 29-10-22 | 20:57

Mooi artikel Van Amerongen. Beste quote vind k; "terwijl de Christenen onderhand een stijve nek hebben van de andere wang toekeren [..]
Ontieglijk gelachen want het is zo waar en tenkrommend tegelijk. Die christenen, en vooral die van de ChristenUnie, oh man, dat zijn dezelfde figuren van "We gaan ze halen".
Christelijke wannabe jezussen.
Dat was dus los van de rant op het cultuur marxisme.

chicago river | 29-10-22 | 20:45 | 2

Tenkrommmend moet natuurlijk wezen; tenenkrommend. Excuus joris.

chicago river | 29-10-22 | 20:49

@chicago river | 29-10-22 | 20:49:

In vrijwel elk islamitisch land worden christenen enerzijds door de overheid achtergesteld en vervolgd, en daarnaast door allerlei moordenaarsbenden verkracht en afgeslacht. Dat de linkse kerk dat prima vindt snap ik; dat christelijke kerken daarover zwijgen snap ik niet. En ik snap al helemaal niet waarom ze meegaan in de hysterie dat NL zo snel mogelijk moet islamiseren.
Ze keren geen andere wang toe; ze leggen hun hoofd op het hakblok.

En dat geldt trouwens net zo goed de linkse kerk; links wordt in vrijwel elk moslimland vervolgd. Hetzij door de overheid, hetzij door jihadisten; en anders door allebei. De talloze vriendschappelijke banden tussen linkse en islamitische extremisten zijn doorgaans meer van praktische aard; samen tegen het Vrije Westen. Dat stopt zo gauw ze de macht hebben.

Dandruff | 29-10-22 | 21:18

"Mag men kritiek op een eigen redacteur hebben", hoorde ik laatst op een redactie vragen. IJzig stilzwijgen en na een hele lange tijd dodelijke stilte, Neen!

dathoujetoch | 29-10-22 | 20:35

Veel gepost op de site van Frik. Werd genoemd in goud voor uw brief. Verschillende keren via mailcontact erg gelachen met hem. Hij was net als Ben Kok een held die in hun eentje voor een moskee of op de Dam met joodse vlag tussen Palestijnen vriendjes ging lopen. RIP Frik.

Hoe het in Engeland gaat kon je 11 jaar geleden al in onderstaande video zien tijdens dodenherdenking in Londen. Kijk en kots,
youtu.be/rIPG1EQHrxc

Cornelis12 | 29-10-22 | 20:33 | 3

Jaja, met dat soort lui kun je een gezellig feestje bouwen.

Kowalski11 | 29-10-22 | 20:44

Dat tuig in die YT zijn de zelfde die altijd en overal de bek vol hebben over "respect" en dat ten alle tijden van de ongelovige honden eisen...

zwellevertje | 29-10-22 | 21:03

Ongelooflijke beelden. Dat je je zo durft te gedragen en ermee wegkomt.
En een grapjas die het hondje van zijn vriendin leerde de rechterpoot op te steken als Hitler op tv verschijnt werd gearresteerd en veroordeeld wegens hate speech.
Rare jongens, die Britten. Schokkend.

funda | 29-10-22 | 21:34

Dankjewel Arthur voor dit prachtige eerbetoon aan wijlen Prof. Drs. G.B.J. Van Frikschoten. Hij was een buitengewoon sociaal betrokken mens. Omdat hij in z'n ouderlijk huis tot uitentreuren dit muzikale nummer grijs draaide alvorens de volumeknop een slinger naar rechts te geven, werd dit uiteraard ook gekozen op zijn uitvaart: Queen: I want to break free...
www.youtube.com/watch?v=Kee9Et2j7DA

drs.Nee | 29-10-22 | 20:25

De linkse kerk? Links heeft helemaal geen kerk: de meesten zijn atheïstisch of agnostisch, ze geloven in de wetenschap, evolutie, niet in sprookjesboeken. Rechts, SGP, daar heb je wel gelovigen. In Amerika helemaal: als je zwaar gelovig bent dan ben je meestal rechts in Amerika. Het is dus de rechtse kerk.

cugel | 29-10-22 | 20:25 | 14

@cugel: leuk geprobeerd. Niet proberen om mijn opmerking richting een andere discussie te sturen.

Lorejas | 29-10-22 | 21:06

@Lorejas | 29-10-22 | 21:06: Jij ging anders ook niet in op de inhoud van mijn tegel. Je pakte er één woord uit en verzon daar iets bij om een volledig ander punt te maken. Als je dat jezelf toestaat moet je mij dat niet verwijten.
@SaintNick | 29-10-22 | 21:01:
Roos was je voor en wat trefzekerder.

cugel | 29-10-22 | 21:20

Nee, dat was een verwarde man, geen koelbloedige Volkert - gelukkig voor de Pelosi's.

funda | 29-10-22 | 21:27
▼ 11 antwoorden verborgen

Vandaag ook een interview met Sidi Arthur in de Telegraaf. De journalist van dienst spreekt lovend over zijn nieuwe boek. Aardig artikel.

Après toi | 29-10-22 | 20:19

Er is al eerder over gesproken en er zijn verbetermaatregelen ingestuurd -en gehoord door GS: na elk stuk van @Arthur van Amerongen ben ik minimaal een nacht en de volgende ochtend aan het link-volgen, bijlezen, linklinkstracen, opdiepen, boekpakken en meer. Na dit alles lukt het niet meer om te reaguren terwijl ik 10000 tegels per artikel zou willen plempen!

Dank hr Van Amerongen, dank voor alle links en tips! Ik ben nogsteeds aan het graven in die vage dagboekjes van Oltmans. Ik ben nogsteeds benieuwd naar de laatste levensfase van dat zeer goed gebekt oud-studiemaatje uit Lelystad waarmee ik ooit naar een intro van PVDA ben gegaan in een vlaag van Intree-enthousiasme -zij bleef hangen, ik niet-, welke ooit uw ega was.
Dank GS, en alstublieft, tel de 10000-en niet geplempte plempsels op bij de waardering voor de stukken van Arthur.

Ik ga weer een nachtje Van Frikschoten!

Lepo | 29-10-22 | 20:05 | 3

Goed gesproken!

Bolleflap | 29-10-22 | 20:20

Dat vind ik het mooie, Arthur neemt je overal mee naartoe.

Sinterbikske | 29-10-22 | 20:39

Sow! Geen woord Chinees!

Sinterbikske | 29-10-22 | 19:54

Nuchtere, realistische analyse van wat er al tientallen jaren speelt in Europa.
Kun je afdoen als racisme of discriminatie, maar feiten liegen niet.
Tegenwoordig wordt feiten benoemen gelijkgesteld met racisme.
Maar daar los je hebt probleem niet mee op.
En het probleem wordt elke dag, elk uur, groter en groter.
En met “ja maar hullie” wordt t probleem echt niet minder.
Goed stuk, Tuur.
We zijn geen extreme racisten, slechts boodschapper van de werkelijke feiten.
Argumenten als, autochtonen, Christenen, Joden, zijn ook geen lieverdjes, doen daar niets aan af.
Islamisten zijn een groot probleem voor Europa.

Ruimedenker | 29-10-22 | 19:54 | 2

Islam is de enige religie/ideologie die problemen oplevert.

Sinterbikske | 29-10-22 | 20:04

Voor de hele wereld, mon ami.

Plukkieplukkie | 29-10-22 | 20:07

Van Frikschoten…

Alweer bijna 10 jaar geleden.

Wijze uit het Oosten | 29-10-22 | 19:46 | 1

Hoe zou het met April zijn?

drs.Nee | 29-10-22 | 20:31

Wat superleuk te lezen! Mooie herinneringen aan Jaap (en zijn site).

toetssteen | 29-10-22 | 19:45

Frik bezat duidelijk de gave om zaken to the point en beheerst furieus te beschrijven.
Mensen die de grote lijnen blijven zien worden zeldzamer, lijkt het.

funda | 29-10-22 | 19:40

Mag ik nog wel oproepen tot een revolutie?

HaaiBaai | 29-10-22 | 19:38 | 1

Nee, dat is een zinloze bezigheid waarin lieden andere lieden een kopje kleiner maken om dat te kunnen doen wat die andere lieden al deden. Kantklossen of postzegels verzamelen is nuttiger en veel interessanter.

Zapata10 | 29-10-22 | 19:40

Jaap was een bekende naam in het Groningse Gay-circuit: The Duke, The Mac en het COC. Als super-hetero waren dat plekken waar ik weinig vertoefde, maar ik had dan wel weer een vriend die Jaap goed heeft gekend, en die veel over hem sprak.
Om met de dichter Bloem af te sluiten:

Voorbij, voorbij o en voorgoed voorbij.

Après toi | 29-10-22 | 19:35 | 2

The Duke is dan wel weer een briljant gekozen naam voor zo'n tent.

Lorejas | 29-10-22 | 20:31

In welke jaren kwam jij daar?
In The Duke kwam ik wel eens.

Roos | 29-10-22 | 20:39

Heerlijk. Niks nieuws, maar heerlijk te lezen. Alleen geloof ik niet dat de Europese volkeren nog in verzet komen tegen hun vernietiging. De ouderen zijn te tam en slap, de jeugd volledig geïndoctrineerd.

du Roi Soleil | 29-10-22 | 19:30 | 2

Oost Europa zal niet overstag gaan, die behouden hun cultuur.

Sinterbikske | 29-10-22 | 20:01

Terwijl iedereen liep te ranten tegen de Moslims is er ongemerkt een veel groter gevaar naar voren geslopen, namelijk het woke gedachtegoed waar je niet tegen mag zijn omdat je anders gecanceld wordt.

Osdorpertje | 29-10-22 | 19:30 | 1

Is één pot nat.

Sinterbikske | 29-10-22 | 19:57

Misschien gewoon eens een tv-debat of op youtube organiseren waarbij iemand het Marxisme gaat verdedigen en iemand anders daar tegenin gaat. Zet het maar eens op een rijtje. Het blijft toch te vaag nog.

AdvocatusDiaboli | 29-10-22 | 19:27
-weggejorist-
Theodorus.Goldbach | 29-10-22 | 19:27 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat zijn cultureel marxisten?

Vage romantische types die denken dat dat wel iets is maar niet op zoek gaan naar de mogelijke nadelen of risico's of scherpe randjes?

AdvocatusDiaboli | 29-10-22 | 19:25

Potver!
Heb twee flesjes wit in de mik
Wat een lap.
Moet er even voor gaan zitten, Tuur.
Eerst ff pissen.
Maar hé! Ik ga zeker een poging wagen om er chocola van te maken.
Kom straks bij je terug.
Te interessant om te laten lopen.

Ruimedenker | 29-10-22 | 19:24
-weggejorist-
dathoujetoch | 29-10-22 | 19:23 | 1

Tja en daar twijfel ik dan even. De opstand zal worden gesmoord en bewust verkeerd geframed, door de usefull idiots uit de linkse hoek. Door mensen met gevulde zakken.

Phantomas | 29-10-22 | 19:22

"De cultureel marxisten zijn verantwoordelijk."

Pijnlijk foutje. Er zijn geen cultureel marxisten. Die bestaan niet. Misschien heel vroeger ergens in de 19de eeuw of zelfs de 20ste eeuw kon je het proberen. Maar nee. Cultuur is heel belangrijk. Maar weet je Arthur. Ik ben een Fries en ik vind me in veel met de rest van Nederland maar ik ben vooral een Fries. Lastig, dwars, grote bek en vooral lekker direct. Neem dat van me af en dan schrijf ik een boek op een toiletrol.

Theodorus.Goldbach | 29-10-22 | 19:20 | 5

@Après toi | 29-10-22 | 19:39: Jij toch niet hopelijk? Anders doe ik afstand van mijn nationaliteit en beschouw Fries cultuurgoed als totale onzin.

Zapata10 | 29-10-22 | 19:42

De genoemde "cultureel marxisten" noemen zichzelf liever "progressieven" of gewoon "links." Probleem is dat deze groep politici als Lodewijk Asscher en Jesse Klaver als rechts of zelfs extreem-rechts zien. Echter, Klaver en Asscher vinden zichzelf ook progressief en links, dus moest er voor deze groep een betere naam verzonden worden.

Overigens is "lastig, dwars, grote bek en vooral lekker direct" vaak een nette typering voor "onbeschoft en horkerig," maar verder alle respect voor je Friese cultuur.

Elbie | 29-10-22 | 21:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij het zien van het plaatje moest ik denken aan de videos van de varende explosieve drones in Sevastopol. Ongelofelijk dat dat kan. Maar moeilijk in te schatten hoe succesvol die Ukrainse aanval nou is geweest.

Hadena | 29-10-22 | 19:20

Oké. Waar kan ik het boek kopen. Ik wil gewoon effe chill deze woordkunstenaar in actie lezen blad voor blad. Niet op GeenStijl, ik wil het boek.

Theodorus.Goldbach | 29-10-22 | 19:17 | 1

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland