Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - Boze blanke kamerolifantjes

De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 16

Da's geestig: ik googel Angry White Women en krijg louter artikelen over extreem-rechtse vrouwen en dus geen Amerikaanse versies van Asha ten Broeke, het Nederlandse boegbeeld van permanent boze, vette, hysterische, extreem-linkse blanke vrouwen zonder enige vorm van humor en zelfspot, die altijd getrouwd zijn met een witte sukkel die de afwas moet doen en die goed is voor het kwakje zaad dat nog meer boze blanke vrouwen op de wereld moet zetten (of boze blanke mannen, met enige pech).

Ene Karen is het boegbeeld van de boze conservatieve dames in de Verenigde Staten en er is een leuke handleiding: The Karen Guidebook: How to Become a Racist, Angry, Entitled, Obnoxious, Middle-Aged, White Woman. Verder klinkende titels als How White Women's Tears Oppress Women of Color, Trump's Angry White Women: Motherhood, Nationalism, and Abortion en WHITE WOMEN in the KU KLUX KLAN.

Je zou toch verwachten dat er allerlei materiaal zou opduiken over die superenge, spierwitte en lijkbleke "vrouwen" die je altijd ziet opduiken bij Antifa, Black Lives Matter, en Muslim Transgenders against Zionism, en andere gruwelspoken die je dagelijks tegenkomt bij de geweldige en vooral dappere Andy Ngô op zijn Twitter-tijdlijn. Inmiddels zijn Antifa en Black Lives Matters elkaars verklaarde vijanden en dat is logisch, want als je een zo'n enorme geile Black Panther in full gear ziet, dan weet je dat hij niks moet hebben van een genderverdwaasd paars piepkuiken met een platte kont en tieten als theezakjes. 

Amicus meus, inimicus inimici mei ("mijn vriend, de vijand van mijn vijand") is een mooie tegeltjeswijsheid maar meestal duurt zo'n monsterverbond niet lang. Dat zagen we al in Iran, waar de communisten, de studenten, de feministen en de vakbonden stonden te juichen toen Khomeini terugkeerde uit ballingschap. De ayatollah was koud geland of daar rolden de koppen van de progressieve krachten al in de bowling van de mohammedaanse beulen.

Bij1 is uit elkaar getrokken door de Black Panthers in de Bijlmer, de genderverdwaasden zoals Vreer en de Sturmabteilung van Antifa. Het stond natuurlijk allang op ontploffen, dat monsterverbond tussen islamofascisten, feministen en antifa's, met paradijsvogels als Sylvana, Anja Meulenbelt, professor Wekker, Abou Jahjah, Sunny Bergman, Greetje Duisenberg, de broeders van DENK, Peter Breedveld en Joke Kaviaar. Dat bizarre huwelijk tussen schijnbare tegenpolen, was geworteld in de de zogeheten social studies.

In de jaren tachtig volgde ik Etnische Studies als bijvak aan de UvA. Etnische Studies viel onder andragogie, een zo net bespottelijke en overbodige fopstudie als Europese Studies. Ik harkte op dat schimmige instituut aan het IJsbaanpad achter het Olympisch Stadion 12 studiepunten weg met papertjes die ik in een uur schreef. 1 studiepunt staat gelijk aan 40 studie-uren (ter vergelijking: Arabische grammatica was een verschrikkelijk zwaar bijvak dat de helft van de studenten niet haalde en daar kreeg je dan slechts 3 studiepunten voor).

Met terugwerkende kracht begrijp ik dat het diversiteits-circus toen al een grote aantrekkingskracht uitoefende op idioten die uiteraard allemaal met vlag en wimpel slaagden. Daar op het IJsbaanpad wemelde het destijds al van de Asha ten Broekëoïden, van die blanke boze Hollandse vrouwen - zonder uitzondering spuuglelijk - die gepokt en gemazeld waren door het calvinisme en bovendien doordrenkt met de erfzonde. Alleen geldt die koloniale erfzonde waaronder de witte man tot het einde der tijden gebukt gaat, dus enkel voor blanke borelingen met een pielemuisje. Dat vind ik biologisch lastig te verklaren. Die erfzonde zou toch op de een of andere manier toch ook al in de moederkoek, vruchtwater of placenta moeten zitten, of hoe die zooi ook allemaal mag heten.

Asha ten Broeke is het boegbeeld van de nieuwe, onwelriekende gleuvenbrigade. Ik gebruikte die term van Gerrit Komrij ooit in een Volkskrantcolumn en ik moet toenmalig hoofdredacteur Philippe Remarque complimenteren met het feit dat er nog nooit een woord in mijn ruim 500 columns is geschrapt. GeenStijl pikte dat op:

"Toen Arthur van Amerongen, het naargeestige neefje van De Grote Gerrit, "onwelriekende gleuvenbrigade" gebruikte in zijn column in februari 2016 over onwelriekende gleuvenbrigade Anja Meulenbelt hoorde hij "helemaal niets" van de onwelriekende gleuvenbrigade in het land en ter redactie, zo liet Van Amerongen hedenochtend aan GeenStijl weten, vanuit zijn geheime schrijvershol in de Algarve. Anno 2017 krijgt de gevaarlijk groeiende onwelriekende gleuvenbrigade ook al hulp van het naar jodenhaat stinkende droplullencohort. Gelukkig hoeft Komrij (vzmh) dat niet meer mee te maken."

Asha heeft de fakkel overgenomen van de onwelriekende gleuvenbrigade waarmee ik destijds studeerde en heeft de jacht op de oude witte heteroman wederom ingezet. Ook de Belgen hebben Asha, het juichaapje van woke dat net als Sander Schimmelpenninck voor de clickbait moet zorgen bij de Volkskrant, inmiddels ontdekt.

Anúna De Wever werd er in Vlaanderen wereldberoemd mee toen ze de eigenaar van hond Samson hiermee in de schuif van het kwaad stak. Doch, Anúna was nog braafjes in vergelijking met de Nederlands Asha ten Broeke. Zij noemt zichzelf op Twitter een 'schrijver' van boeken en Columns (om de vrijdag in de Volkskrant). Voor Asha staat de witte man gelijk aan de antichrist. We citeren: "Witte mannen zijn de demografische groep die de meeste ellende (heeft) veroorzaakt. Zie (oa!): klimaatcrisis, massa-extinctie, wereldoorlogen, kapitalistische kutheid, (neo)kolonialisme, slavernij, atoombom." Het moge een wonder heten dat de wereld nog niet is vergaan.

Zij is een echte denker, die Asha, een soort van vuurtoren voor de vrouw die haar weg zoekt in de mannelijke stormen. Volgens Asha zijn het de handwerkende vrouwen die de wereld hebben veranderd. Nee, dat is geen typfout, er staat wel degelijk 'handwerkende' en niet 'hardwerkende'. Dat maakt ons benieuwd. In een YouTube-filmpje legt ze uit hoe dat nu precies allemaal zit. "Mag je handwerken eigenlijk wel leuk vinden als feminist", vraagt Asha zich af. "Kan reparatie-handwerk gezien worden als een feministische, een activistische of zelfs een politieke daad?"

Het antwoord laat zich raden (we citeren): "Handwerken is veel meer dan een stereotiepe vrouwelijke bezigheid. Vrouwen hebben gehaakt en gebreid in de strijd voor een betere, vrijere wereld. Ze hebben geweven en gesponnen voor de revolutie. Ze hebben al naaiend de geschiedenis van de mensheid beïnvloed. Handwerkende vrouwen hebben de wereld veranderd. Het wordt niet veel feministischer dan dat."

Ik schreef het al: Asha ten Broeke zorgt net als Sander Schimmelpenninck voor de clickbait en de traffic bij de digitale Volkskrant. Dat is hun enige rol.

Ik ging voor de volledigheid maar eens googlen op Boze Blanke Vrouw en warempel: helemaal zonder resultaat! De Boze Blanke, en vooral Hysterische, Vrouw bestaat niet in Nederland, terwijl iedere man er zo een stuk of twintig kan noemen. Meestal betreft dat hun moeder, zus of echtgenote, en anders zullen ze verwijzen naar Asha ten Broeke en een legertje columnisten die allemaal een duckface hebben en blond en woke zijn en meestal voor het Algemeen Dagblad werken. In de Annie Romein-Verschoorlezing noemde Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing de Boze Vrouw en die stelt: 'Vrouwen hebben echt een reden om boos te zijn'.

Ok dan.

Ik vond 1 verwijzing naar de Boze Witte Vrouw in de Volkskrant: 'Boze Witte Vrouw mengt zich nu ook in de strijd.'

Nu merk ik dat ik in de val ben gelopen van die witte wieven: ik schreef witte vrouw in plaats van blanke vrouw! Overigens is witte wieven niet pejoratief maar een subtiele hint naar de roomblanke vaderlandse mythologie. Alhoewel, mythologie: ik heb de witte wieven echt zien dansen bij de Kreelse Plas nabij de Ginkelse Heide, maar dat was tijdens de Summer of Love in Ede, in 1967, en toen had ik wel een jampot vol lsd achter de kiezen.

P.S. Overigens liegt Asha ten Broeke keihard als ze zegt dat breien altijd vrouwenwerk was. 

"De mannen en jongens achten het nu wel meestal schande om te breiden en laten dit aan de vrouwen en meisjes over; doch vroeger was het algemeen dat niet de vrouwen maar de mannen verschillende kleedingstukken breidden, zoo niet om te verkoopen, dan toch voor zoo veel eigene huishouding behoefde."

Uit: S.J. Rutgers, Beschrijving van Kolham (Groningen 1849) 87.

Reaguursels

Inloggen

Als de Volkskrant figuren als Asha ten Broeke columns laat schrijven, dan geeft dat meteen de "kwaliteit" en "niveau" van de krant weer. Reden om een dergelijke krant niet serieus meer te nemen als zij een voortdurend podium bieden voor dergelijk ongegrond activisme en haat.

kortebroek | 13-10-22 | 09:06

Deze vrouw krijgt veel meer aandacht dan ze verdient.

Rico Tampeloerus | 13-10-22 | 08:33

De witte man is ook verantwoordelijk voor een tanend onderwijs en onvoldoende opvang in de GGZ.
Met als resultaat ongefundeerde meningen die een podium krijgen.
Persoonlijk heb ik niet gevraagd om Ashja's mening dus het boeit me niet.

Keukenmalloot | 13-10-22 | 08:32

Hij is weer fraai. Wel wat te veel nadruk op het uiterlijk. Was Asha slank geweest dan had zij nog steeds diezelfde rabiate haat gespuid welke enkel een gevolg is van haar gecultiveerde eigenhaat. Iets met opvoeding en opgroeien in een wereld die zij niet begrijpt denk ik zo.

forecastle | 13-10-22 | 07:53

Het blijven allemaal religies. Klimaatgekte, hedendaags cherry picking "feminisme", LHBTQI, BLM, Antifa en nog een paar. Wie niet hun religie aanhangt is een ketter en dient te worden verbrand. Dat die religies onderling ruzie hebben is niet vreemd, ook dat is van alle tijden. Dogma´s raken elkaar hooguit zijdelings dus ontstaan er schisma´s, ook van alle tijden. Fons Jansen zei al: Als twee geloven samen gaan heb je er drie, de twee originelen en de gefuseerde.

Ik blijf atheist.

bergsbeklimmer | 13-10-22 | 07:39 | 2

gek dat iets wat op wetenschap is gestoeld ook onder religie valt.

Satria | 13-10-22 | 08:26

@Satria | 13-10-22 | 08:26:

@bergsbeklimmer noemt maar 1 onderwerp dat zijdelings langs wetenschap lijkt te schampen. Maar die klimaatgekte is sinds dat schaapachtig mijlenver afgedreven van de wetenschap.

Dandruff | 13-10-22 | 08:45

Het gaat niet zo zeer over het feit wat ze zeggen maar waar je gedwongen wordt om naar te luisteren.

ikdenkwat | 13-10-22 | 07:02

De verbitterde, rancuneuze, nihilisten zijn van alle tijden. Ze preken een betere wereld en schoppen de rest naar beneden. Ze haten alles en alles is de schuld van hun falen en dat gevoel projecteren ze op de wereld die ze willen vormgeven naar hun eigen bekrompen en verwrongen ideeën.
Af en toe even stil staan en de jeugd informeren over dat fenomeen, de politieke, emancipatie activist(e). De landgenoot die door de ander te beschrijven vooral zichzelf beschrijft. Dat je daar zo min mogelijk aandacht aan moet geven en dat je hun ideeën die alleen bestaan in theoretische sferen direct kunt verwerpen. Luister goed naar wat zij verwerpen en bekritiseren. Ga dan daar kijken om te leren en (een beter) leven te lijden. Het is de afgunst van het succes van de Ander waar tegen ze zich af zetten.

ratelaar | 13-10-22 | 06:00

Door een bepaalde religie is……en wordt in de toekomst zeer veel ernstiger…….een overmacht aan vrouwenonderdrukking, straks in meerderheid ten opzichte van de bbm. Klittenverwijdering en achter de man lopen, niet studeren, hoofdoek, achter de aanrecht en alleen met zus winkelen. DAT mevrouw asha is uwer geslacht het lot……en daarbij de wens of aanwijzing om bepaalden u zo graag aandachteert van het flatgebouwdak te tiefen, of anderzijds om te brengen. Vanaf Pruttes macht inwerkingstelling zo pakkumbeet 1.000.000 erbij en still counting.

LoewiekedeVos | 13-10-22 | 05:56

Zo makkelijk allemaal, het ligt allemaal aan een ander en de dommigheid druipt er vanaf.
En fin... Als het dan toch niet stopt... Fuck het Matriagaat!

Stuffed Human | 13-10-22 | 02:21

Met een brede grijns je stuk gelezen.
Wel een beetje teveel op de man gespeeld...

Asha ten Broeke , een van de minuscule redenen dat ik toentertijd mijn abbo op de Volkskrant liet gaan.
De redactie , de tendens , het ging minder over feiten en meer over gevoel.
"Laten we bepaalde dingen achterwege laten in ons artikelen , want ons gevoel duid toch dat dit meer waar is."
Heb wel het idee dat ze dit achter zich hebben gelaten de laatste paar jaar.
Gehoord in ouderwetse spraak in mijn oren van mensen die het nog trouw lezen.
Wie weet, het was ooit een mooie krant, met prachtige journalisten.

Wat snel vergeten we dat we het meest feministische land in Europa zijn.
Niet in regels en beleid , dat kwam ( zoals alles in dit land) langzaam tot orde.
Als jonkie in de historie , bijna aan de veertig, opgegroeid door een feminist.
Mijn hele ( stads) generatie is opgegroeid door een feministische moeder.

Ik ben opgegroeid met een opvoeding voor gelijke waardes voor man en vrouw, ik weet niet beter.
Alle oudere vrouwen in mijn leven waren feminist , die hadden zichzelf uit een katholiek nest of moeilijkere samenleving suf gestreden voor gelijke rechten.
Dat hadden we voor elkaar in Nederland.

Mijn Franse vriendin uit Parijs die ik zes jaar geleden ontmoete, komend uit de productie van de filmwereld. Ja! daar was nog wel wat werk aan de winkel.
Frankrijk liep decennia achter op Nederland ( oh de mooie tijden , dat we vooruitstrevend waren als land ) en dat is zich nu pas zich aan het loskoppelen.
Iets wat wij al in de jaren negentig hebben gedaan.

Dat de nieuwe generatie en (veel triester ) de ouder generatie vrouwen nu ineens de Amerikaanse mode in feminisme gaan kopiëren naar ons (ooit) vooruitstrevend landje is kotsen op onze historie en de vrouwen die decennia eerder hebben gestreden voor de gelijke rechten die ze met bloed zweet en tranen tot zich hebben genomen.

Ineens is het weer een probleem in Nederland , gelijke rechten voor vrouwen.
De wint waait uit de US en Nederland kopieert weer eens...
United States, we kennen het allemaal , maar zullen we eens ophouden het cultureel te pijpen?

blamage_fr | 13-10-22 | 01:15

Het is wat met de blanke man. Evolutionair zijn we nu eenmaal behept met het alfamannetjes hormoon testosteron dat agressief maakt, sterk, risicos laat nemen, sexuele drift opjaagt en mannen rare dingen laat doen zoals vliegtuigen uitvinden terwijl je ook gewoon kunt lopen.

Dat was blijkbaar de meest succesvolle manier om de mensch over de wereld te verspreiden want anders was het wel anders gegaan. Ja zo is het!

En daar hebben vrouwtjes als Asha nu last van, ook omdat ze buiten de doelgroep valt denk ik toch ook wel een klein beetje. Was ze een lekker ding, dan zat ze vast niet zo hoog te paard. Is dit een typische mannen opmerking? Ja dat is het.

Beste_Landgenoten | 13-10-22 | 00:35

Gerrit Komrij zag het allemaal goed. Wat jammer dat deze woordkunstenaar zo vroeg is heengegaan. De onwelriekende gleuvenbrigade, de treurbuis: Komrij was een taalmeester pur sang.

aamert | 13-10-22 | 00:02 | 2

Arthur met als leermeester Gerrit, die Ashamed op de plek zet waar ze hoort. Want, zeg nou eerlijk. Dat de zwarte man geen enkele blaam treft en de blanke man in haar lodderogen wereldwijd het kwaad is, is een ware dwaasheid. Feit: Van de wereldbevolking is slechts zo'n 4% een blanke man.

drs.Nee | 13-10-22 | 00:19

@drs.Nee | 13-10-22 | 00:19: Als je niks doet kun je niks fout doen, vandaar dat blanke mannen meer fout gedaan hebben?

brie-de-penis | 13-10-22 | 06:44

Is er al een facebookgroep: Schrijvers, columnisten en literatuurvolk.
Een besloten groep waar ze elkaars kift lekker kwijt kunnen ?

Piet-Kietelaar | 12-10-22 | 23:41 | 1

Ah, mijn vrouw zegt dat ze dat Twitter noemen ....

Piet-Kietelaar | 12-10-22 | 23:54

Waarom zouden toch al die witte mannen Nobelprijzen hebben gewonnen? En kannibalisme uitgebannen? En de wereld gestructureerd? En waarom heeft Kipling the white man"s burden gedicht? "White man", veel racistischer wordt het niet.

AlexanderVissers | 12-10-22 | 23:35 | 1

Straks is de slavernij afgeschaft door vrouwen. En de 1e en 2e Wereldoorlog gewonnen door vrouwen. En Willem van Oranje was eigenlijk een transgender…..

Swoop | 13-10-22 | 03:14

Tja de boze blanke man. Ik was lang in Afrika en heb de vrolijke gekleurde man leren kennen. Als sport heeft hij jonge vrouwen neucken en als ze zwanger zijn de volgende pakken. Als beroep heeft hij zoveel geld verdienen in een week dat je daarna weer een week onder de klapperboom kunt liggen. Als slogan geldt dat de blanke een klok hebben en zij de tijd. Toch wel veel geleerd daar.

jan huppeldepup | 12-10-22 | 23:04

Asha heeft dan ook niet voor niets het werkwoord “haten” in haar naam zitten.

Weetje71 | 12-10-22 | 22:52 | 1

U bedoelt As haten broeken. Ze schijn broeken inderdaad te haten, waarschijnlijk nooit te neuken gevraagt.

jan huppeldepup | 12-10-22 | 22:59

Op Wikipedia lees ik dat deze uh.. vrouw -denk ik-autistisch is.
Een soort oudere Greta T. zeg maar.
Vandaar. En doorlopen maar weer.

Roos | 12-10-22 | 22:50 | 4

@letopuwzaak | 12-10-22 | 23:02:

Tsssk. Ik ben nog nooit gebeld door de Volkskrant. En als zwaar onderontwikkeld denk ik dat ik ook een plekje verdien in het spectrum.

Theodorus.Goldbach | 12-10-22 | 23:04

@letopuwzaak | 12-10-22 | 23:22:

Valt tegen. Mijn moeder heeft me laten testen. Ik heb vooral een koud gevoel voor feiten. Of ik het er mee eens ben is dan weer een ander verhaal.

Theodorus.Goldbach | 13-10-22 | 00:06
▼ 1 antwoord verborgen

Dat gelul van Asha ten Broeke en haar soortgenoten hangt werkelijk van ontoelaatbare generalisaties aan elkaar.
En het zou beter zijn, als dit soort figuren gewoon straal genegeerd werd. Maar ze zorgen voor deining, en dat vinden de kranten, weekbladen en media in het algemeen leuk.
Hoeveel vrouwen in Nederland, hetzij autochtoon dan wel allochtoon, voelen zich überhaupt vertegenwoordigd door Asha ten Broeke?

KeesBruin | 12-10-22 | 22:43 | 4

Asha en voor deining zorgen. Ik zie er beelden bij.

Beste_Landgenoten | 13-10-22 | 00:38
▼ 1 antwoord verborgen


Een land zonder Boze Blanke Mannen is als een commune waar niemand de afwas wilt doen, het toilet maandenlang verstopt blijft en niemand geld heeft voor boodschappen.

King of the Oneliner | 12-10-22 | 22:32 | 6

@letopuwzaak | 12-10-22 | 22:50: Dank dat u het ook zo ziet, stel dat alle Boze Blanke Mannen nu stante pede uit Nederland zouden vertrekken, hoe willen de rest van de woke types Nederland nog draaiende houden?

King of the Oneliner | 12-10-22 | 23:19

@King of the Oneliner | 12-10-22 | 23:19:
Niet, dat zou echt in de soep lopen.

letopuwzaak | 12-10-22 | 23:24

@King of the Oneliner | 12-10-22 | 23:18: nee joh, een paar van die geweldadigheden per aflevering.

Wiezewalakristalix | 13-10-22 | 00:11
▼ 3 antwoorden verborgen

White lives matter, dat zeg ik niet maar Kanye West. Hij zei nog meer de afgelopen dagen maar dat ga ik niet herhalen.

www.youtube.com/watch?v=G-gqSsKsBgc

keistad | 12-10-22 | 22:23 | 4

@Theodorus.Goldbach | 12-10-22 | 22:34: Het is leuk om de deugers in een spagaat te zien. Je ziet ze haast inademen om racist te roepen tot het "oh wacht" lampje aangaat, prachtig. En ja ik weet het, iedereen is niet in orde of een Wappie vandaag de dag. Maar hij heeft wel meer geld dan ik in ieder geval.

keistad | 12-10-22 | 22:37

@keistad | 12-10-22 | 22:37:

Ik ben niet bedreigd kerel. Jij maakt jezelf tot een zielig visje in de beek. Ik kan het oprecht niet opbrengen om medelijden te hebben met jouw pleit. Het spijt me (helemaal niet).

Theodorus.Goldbach | 13-10-22 | 00:08

@Theodorus.Goldbach | 13-10-22 | 00:08: Doe mij maar hetzelfde als Theo barman. Reageer je nou trouwens op je eigen tegel? Ik heb het nergens over bedreigde personen of diersoorten hoor.

keistad | 13-10-22 | 00:16
▼ 1 antwoord verborgen

Ik doe even een Mr. Naturalletje: Niemand krijgt Asha klein!

King of the Oneliner | 12-10-22 | 22:21 | 1

Uitstekende imitatie!

aflaatverkoper | 13-10-22 | 02:54

Het leukste is vooral dat types als Asha alleen maar kunnen bestaan dankzij de spreekwoordelijke speeltuin die de witman heeft afgedwongen in Europa.

Dat ze nog altijd in alle vrijheid haar ik-ben-verwaarloosd-dus-boos-onzin kan verkondigen is een teken dat de verdiensten van de witman nog altijd blijven gelden. Zodra dat weg is, en dus andere culturen hier de dienst uitmaken, valt het doek voor de olijke dikkerds die denken dat veiligheid de standaard is op aarde. Maar ik gun Asha het beste en hoop dat de Europese blanke man nog lang met de scepter zwaait.

HerzlichWillkommen | 12-10-22 | 22:19 | 2

Dit wil ze maar niet inzien.

letopuwzaak | 12-10-22 | 22:20

Ja bij andere culture wordt ze wel als een hele kluif gezien denk ik.

jan huppeldepup | 12-10-22 | 23:06

Treurig blijft het, zo'n Ten Broeke. Hopelijk hakt ze haar calorieëninname vandaag nog door de helft en is het nog niet te laat. Niet lullig bedoeld.

b00bs | 12-10-22 | 22:19

Ik proef altijd veel afgunst in de tweets van asha tuinbroeke, een stukje minderwaardigheidscomplex dat ze heeft wat ze moet afreageren zeg maar.
.
Ik heb daar geen last van als boze blanke man.

yokiamy | 12-10-22 | 22:17 | 4

Qua schrijverstalent mag Asha nog niet eens de veters van Ome Tuur vastmaken, ze staat nu al met 10-0 achter.

quigg | 12-10-22 | 22:52

@quigg | 12-10-22 | 22:52: Haar veteres kan ze al lang niet meer zelf binden, ik kan het nog net.

jan huppeldepup | 12-10-22 | 23:08

@jan huppeldepup | 12-10-22 | 23:08: Ik heb inmiddels het gemak van elastische veters ontdekt. En van schoenen met klittenband of een rits.

quigg | 13-10-22 | 05:32
▼ 1 antwoord verborgen

Asha is een vuurtoren? Ik zie het lichtpuntje bij haar niet. Ze kan hem in ieder geval in meerdere lichaamsopeningen verstoppen.

F. Jacobse | 12-10-22 | 22:16

Gezien haar reactie kan ik die oude witte mannen best begrijpen. Deze vrouw heeft wat te zeggen denkt ze en wat eruit komt is narcistisch gejank. Gefeliciteerd Asha je hebt zojuist die oude witte mannen gelijk gegeven.

stunter | 12-10-22 | 22:16

Types als Asha hebben de neiging namens alle vrouwen te praten.
Daar heb ik echt de schurft aan -pardon my French.

Roos | 12-10-22 | 22:13 | 4

Hoe groter het podium dat je haar geeft, hoe meer ze denkt dat ze aanbeden wordt en namens een hele groep spreekt.

letopuwzaak | 12-10-22 | 22:24

@lezeres | 12-10-22 | 22:22: mevrouw Jacobse kent de dame niet en zij kan dus niet namens mevrouw Jacobse praten.

F. Jacobse | 12-10-22 | 22:33

@F. Jacobse | 12-10-22 | 22:33: Lol, mooi zo ;-))

lezeres | 12-10-22 | 22:39
▼ 1 antwoord verborgen

Dat er witte deugende klagende linkse vrouwen zijn, soit. Maar waarom krijgen zij zoveel aandacht en bovendien, waarom al zolang? Iederéén zou ze toch zat moeten zijn, zou je denken. Dat de laatste het licht uit mag doen. En overigens, goed geschreven stuk, voor wat mijn mening hier waard is. Niet uit verveling en escapisme ontstaan, maar uit betrokkenheid.

Ad_Hoc | 12-10-22 | 22:12

Toch wonderlijk dat in de landen die van oorsprong toebehoren aan de boze witte mannen en vrouwen, de vrouwenrechten het meest beschermd zijn! Ja ook het meest beschermd en vastgelegd zijn in wetgeving. Hoe is het nou toch mogelijk dat een Asha ten Broeke juist in deze landen precies kan zeggen wat ze wil, (terecht), zonder in de gevangenis te belanden, of erger, verminkt of gedood te worden? Zou er dan misschien toch iets deugen aan die boze blanke mannen? Heel misschien.... toch een heel klein beetje....???

lezeres | 12-10-22 | 22:09 | 9

@Analia von Solmsch | 12-10-22 | 22:22: Ik weet het Analia. Maar we kunnen dus wel stellen dat ofwel, de blanke mannen voorop lopen met de gunfactor, en het besef dat vrouwen ook mensen zijn en daarom rechten hebben. Ofwel dat de meer gekleurde mannen, achter,(lijk) lopen op dat gebied! Heb veel gelezen over de opkomst van het feminisme. Hieruit is mij duidelijk geworden dat ook blanke mannen zich hebben ingezet voor de echt noodzakelijke vrouwenrechten. Gelukkig wel! Anders zouden ook blanke vrouwen vandaag de dag, niet meer zijn dan een soort slaven. Misschien hadden de vrouwen het helemaal alleen gered. Maar dat blanke mannen zich solidair hebben opgesteld heeft heel wat tijd en moeite gescheeld. Gelukkig wel! :-))

lezeres | 12-10-22 | 22:38
▼ 6 antwoorden verborgen

Mensen die generaliseren zijn allen drogredenaars.

Neuth | 12-10-22 | 22:01 | 1

Geh.

Analia von Solmsch | 12-10-22 | 22:22

Zo te lezen. Is tuur het net zo zat als ik.

toetssteen | 12-10-22 | 21:59

geef nou niet iedere maffe doos aandacht.

langzullenweleven | 12-10-22 | 21:55

Maar.... zij is toch ook een witte dikke man?

nobodiesunmighty | 12-10-22 | 21:55 | 2

Hahaha!

letopuwzaak | 12-10-22 | 22:00

Ik dacht altijd dat zij de zoon van Theo Koomen was.

wijsvinger | 12-10-22 | 22:19

Weet u wie ook een boze blanke man is? Het uitwerpsel Alex Jones. En na vandaag is hij nog veel bozer, want ik hoor net wat hij mag gaan betalen aan schadevergoedingen.

wapster | 12-10-22 | 21:53

Asha houdt dus niet van generaliseren (iedereen is uniek), want dat doen alleen nazi's. Dus... en zeggen dat feminisme (opkomen voor gelijkheid volgens mij) hetzelfde is als anderen de schuld geven van alles...

TheseDays00 | 12-10-22 | 21:52

Zag Asha een dip in de interesse in haar naam? Is er een andere reden waarom wij weer eens aan haar herinnerd moesten worden?

EEnzame SchizofrEEN | 12-10-22 | 21:52 | 2

De grens tussen iemand naar een sociale werkplaats verwijzen of iemand een column en een podium geven is tegenwoordig een dunne lijn.

letopuwzaak | 12-10-22 | 21:59

Die zijn overigens wegbezuinigd. Die mensen zitten nu met rugzakjes in het reguliere arbeidsproces. Gaat geweldig (niet).

letopuwzaak | 12-10-22 | 22:00
-weggejorist-
Cunts-en-kitsch | 12-10-22 | 21:51

On navolgbare woordenkunst zoals altijd.

Natuurlijk weet ik dat het allemaal jouw brein aan het werk is maar deze vond ik wel interessant.

"Inmiddels zijn Antifa en Black Lives Matters elkaars verklaarde vijanden en dat is logisch, want als je een zo'n enorme geile Black Panther in full gear ziet, dan weet je dat hij niks moet hebben van een genderverdwaasd paars piepkuiken met een platte kont en tieten als theezakjes. "

Je praat over 3 'dingen' in dezelfde zin.

Totaal verschillende dingen namelijk.

Ten eerste. Black Panthers was een extreemlinkse nogal racistische beweging met heel veel uitzaaiingen. Het was zeer militant, eigenlijk terroristisch en nee het bestaat niet meer en er zitten er geen in de Bijlmer.

Ten tweede. Er is niet zoiets als "Antifa". Dat bestaat niet. Ik ken wel mensen die actief "Antifa" zijn (te weten anti-fascistisch als reactie op (neo)nazi's) maar er is geen club, geen partij, geen president, geen leider, gewoon niet eens een organisatie. Op zijn best is het een knokploeg. Om nazi's in elkaar te beuken. (kom hier later op terug).

BLM. Er is geen BLM beweging of leiding of organisatie of wat dan ook. Er is 1 vrouw in Amerika die een soort van "partij" heeft opgericht die 'Black Lives Matter' heet. Soort van marxistische onzin die nooit van de grond is gekomen.

Okay. Nu kom ik terug op BLM, dat waren vooral grotendeels vreedzame protesten. Het laatste is immers wat zwarten zoeken is in elkaar geslagen of erger door politie. Toch? Zou je wel denken.

Okay dan. Dus Antifa. Geen groep, geen organisatie wel een beetje coördinatie om fascisten de moeder te beuken. Dus dan zullen die wel schuldig zijn aan het geweld daar.

Nou ja, dat klopt ook wel een beetje. Het is niet dat daar geen Antifa waren. Geen zwarten die gingen plunderen. Het klopt. Een beetje.

Voor wie oplet en niet alleen hoort wat hij/zij wil horen is het e.e.a. opvallend in die rellen. Wat dan?

Zoals blanke mannen met wapens die zich de "Boogaloo Bois" noemen en daar de vlam in de pan staken. Leugens hoor ik je denken. Maar niets is minder waar. Er zijn meerdere opgepakt, voor het gerecht gesmeten en veroordeeld.

Niemand praat het plunderen van winkels door zwarten, of het geweld van de anti-fascisten goed (tenzij ze een nazi hoeken, het is altijd goed om nazi's te rammen). Maar de "Boogaloo bois" waren op zoek naar de vlam in de pan te gooien om een rassenoorlog te beginnen. Iets waar ze van dromen. En kijk. Ik vind zwarten niet beter of slechter dan ik ben. Ik vind anti-fascisten prima, ik ben zelf ook anti-fascist maar niet anarchistisch, dus ik snap het deels maar ik geloof in de samenleving meer dan een zooitje anarchisten. Het enge hier is Trump-fans die onrust komen stoken om een rassenoorlog te beginnen tegen niets meer dan boze burgers en een paar (misschien) verwarde anarchisten en marxisten.

Theodorus.Goldbach | 12-10-22 | 21:50 | 12

@letopuwzaak | 12-10-22 | 22:07:

Nah, ik dacht ook altijd dat het maar onzin was. Inmiddels weet ik beter. Het is geen onzin. Het is goed om man te zijn, blanke man is nog beter en als je zwart of gekleurd bent of hemelverbetert vrouw, is het allemaal ietsje lastiger. Vraag me maar niet over hoe ik daar achter kwam. Dat maakt mij namelijk een dom mens want ik had het al eerder moeten weten. Maar ja. Blanke man dat ben ik.

Theodorus.Goldbach | 12-10-22 | 22:38

@Theodorus.Goldbach | 12-10-22 | 22:38: Klinkt mij nogal stellig in de oren en bovendien impliceer je dat iemand die jouw stellingen niet onderschrijft in jouw ogen dom is. Daarom toch deze in jouw ogen domme vraag: waarom zou een blanke man het zoveel makkelijker hebben dan andere groepen? Gelieve niet te verwijzen naar allerlei woky boeken of naar de beruchte zeven vinkjes.

Ad_Hoc | 12-10-22 | 22:52

@Ad_Hoc | 12-10-22 | 22:52:

Uit ervaring weet ik dat tenzij je in Japan zit dat het prima is om blank en man te zijn. Mannen die blank zijn en ontkennen dat het niet makkelijker was zijn in mijn ogen prutsers. Dit blanke dingetje met mijn penis werkt goed voor me. Het kostte me wel wat tijd om te beseffen dat "it's good to be white and a man". Ik heb ook geen schaamte of zoiets. Ik weet gewoon hoe het is. Wel heb ik meerdere wat gemotiveerde mensen van kleur aangenomen door door te vragen. En die motivatie te vinden.

Theodorus.Goldbach | 12-10-22 | 23:14
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik ken alleen de olde wieven van het Auw Wieverbal. Die Asha-types vind ik verschrikkelijk. Verzuurde gedrochten, overal tegenaan schoppend. En zijn historisch niet onderlegd, zo blijkt. Hysterisch wel.

Deksmaat | 12-10-22 | 21:50 | 1

En vooral heel selectief in hun waarneming en verontwaardiging.

letopuwzaak | 12-10-22 | 21:55

De boze blanke vrouw is vooral boos op de boze blanke man.
De boze blanke vrouw neemt het op voor de boze baardman die conservatief gelovig is en het liefst de vrouw in een hoek trapt.
Dan zou je verwachten dat de boze blanke vrouw het opneemt voor de in de hoek getrapte vrouw, niets is minder waar, de boze blanke vrouw kijkt weg.
De baardman lacht zich rot om die boze blanke hulpmuts.
De vijand van de boze blanke man is je vriend, de conservatieve baardman in dit verhaal.
Feminisme, abortus, euthanasie, vrouwenrechten etc. spelen ineens geen rol meer.
Een plukje haar als goed gebaar.

Ruimedenker | 12-10-22 | 21:49 | 5

@letopuwzaak | 12-10-22 | 22:36: Ja toch Louz?! Heb gewoon geen zin om zo hard te moeten schreeuwen. Wij zijn gewoon niet van het schreeuwende type! Neemt niet weg dat we echt wel onze mening geven. (Even snel een knuffel Louz. Heb je gemist!) X :-))

lezeres | 12-10-22 | 22:52

Mischien willen boze blanke vrouwen wel in een hoek getrapt worden en vernedert. Of ze denken dat de boze blanke man een kleine heeft en gekleurde niet, komen dan bedrogen uit.Gelukkig is dat maar de minderheid.

jan huppeldepup | 12-10-22 | 23:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Een witte man verwekte Asha. Wat een lul.

RickyLaRue | 12-10-22 | 21:46 | 4

@wijsvinger | 12-10-22 | 21:53: Iedereen duwt wel eens een lelijk biggetje aan. Alleen wil je een gezond vrouwtje als moeder van je kinderen, niet zo’n chronisch vermoeide (en vermoeiend) diabetes patient. Ik gok dat hier haar mannenhaat ook vandaan komt. Ze ziet alleen niet dat het niet aan die mannen ligt, maar aan d’r vette lijf.

JWZ_JMK | 12-10-22 | 22:15

@JWZ_JMK | 12-10-22 | 22:15: Maar er bestaan toch standjes om het deze dikke vrouwen ook te bezorgen, dus vrijwilligers voor.

jan huppeldepup | 12-10-22 | 23:17
▼ 1 antwoord verborgen

In de hemel is geen bier. Ik dacht dat ik nog een halflitertje had, maar helaas. Dat denk ik weleens van wijsbegeerte: waarom al die ellende niet op het bordje van God schuiven en gewoon doorploeteren?

Je zal God maar zijn en morgen weer een dag. Null and void.

Cheers!

Hetkanverkeren | 12-10-22 | 21:45 | 1

Als god bestaat is het een sadist.

jan huppeldepup | 12-10-22 | 23:18

Waar gehakt wordt vallen spaanders, een historie achter naaiwerk en kookpot valt weinig negatiefs tegen te zeggen.

Rattus | 12-10-22 | 21:43

Ach. Tuinbroekje wil weer aandacht.

PerineumPiraat | 12-10-22 | 21:42 | 2
-weggejorist-
inCol | 12-10-22 | 21:44

@inCol | 12-10-22 | 21:44: Yuk, stel me een en ander voor nu. 'Undo' please....... misselijk !

PerineumPiraat | 12-10-22 | 21:50

As haten broeke?

pollens | 12-10-22 | 21:42

What have the Romans done for us? is de vraag op de tribune in Monty Python Life of Brian. Dat blijkt een heleboel.
Wat heeft de blanke man eigenlijk voor ons gedaan? Eigenlijk alles, water uit de kraan, droge voeten, electriciteit enz. Ontwikkelde wetenschap. Alleen iets te veel ruimte gelaten voor waanideeen als gelijkheid en ieder kan wel iets.

AntiZanicz | 12-10-22 | 21:38 | 2

De blanke man heeft dat gedaan wat andere mensen op de hele wereld in alle tijden hebben gedaan. Proberen iets voor zichzelf te veranderen, te verbeteren op welke wijze dan ook. Niets meer niets minder. En in de toekomst zal het niet anders zijn.

swapper | 12-10-22 | 21:48

Boze 'witte' vrouw, moet je dan goochelen, toch?

GKJP | 12-10-22 | 21:35

Wie heeft deze mensen op de wereld gezet .

Rattus | 12-10-22 | 21:30 | 4
-weggejorist-
Erectus Giganticus | 12-10-22 | 21:43
-weggejorist-
wijsvinger | 12-10-22 | 21:48
-weggejorist-
JWZ_JMK | 12-10-22 | 22:30
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl